Daatselaarsepad

Wandelen over landgoederen, boerenerven en de Grebbelinie in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Renswoude en Scherpenzeel. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen, langs boerenerven en delen van de Grebbelinie. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Daatselaarsepad (14 km)

Startpunt: restaurant De Dennen, Utrechtseweg 34, Renswoude.

Openbaar vervoer: Bushalte de Dennen

Markering: blauwe markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Routes combineren: het is mogelijk het Daatselaarsepad met het Breeschoterpad en het Turfvelderpad te combineren. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Daatselaarspad

  Vandaag het Daatselaarspad gelopen. Dit is een mooi pad met veel geschiedenis. Het is aan te raden om na kasteel Renswoude de bewijzering aan de linker kant van de weg te plaatsen omdat je hier over verharde wegen loopt en met name op de Oude Holle weg want buiten de bebouwde kom dien je aan de linkerzijde van de weg te lopen. Het bordje bij de Kleine Weide wat duidelijker aanbrengen aan de linker zijde van de weg.

  Bij het Grand Canal staan borden geplaatst dat honden aan de lijn moeten echter alle honden lopen los. Mogelijk moet mensen van het Landschap Erfgoed Utrecht eens gaan kijken in de weekeinden en mensen te wijzen op hun verantwoordelijkheden. Als je niet gaat handhaven kan je de borden wel weghalen.

 2. Onderwerp: Lastige honden

  Prachtig pad alleen jammer dat de honden aan de Groote Fleirtsedijk van zich lieten horen en een ervan blaffend en dreigend een eindje met mij mee liep het stukje bij het kasteel had ik al eens gelopen ( Jufferpad ? )

 3. Onderwerp: Daatselaarsepad

  Vandaag op deze prachtige zomerse herfstdag het Daatselaarsepad gelopen. Hoewel ik in de buurt woon wist ik niet dat er zoveel schitterende onverharde wandelpaden rondom Renswoude lagen, vaak verscholen tussen bosjes en houtsingels. Duidelijke markering, bij zorgboerderij De Kleine Weide een lekkere kop koffie, kortom een heerlijke wandeling.

 4. Onderwerp: Markering gemist

  Dit pad gelopen jl. 3 juli vanuit startpunt Restaurant De Dennen wat meteen al een mooi begin maakt met
  een zandpad door bos en aangroei met open stukken langs weilanden, een aardige wandeling over de dijk
  zo langs het water met vijver naar kasteel Renswoude door de tuin weer het buitengebied in waarbij ik de
  markering miste in de buurt van de Kleine Weide maar uiteindelijk toch terecht kwam op de Groeperweg
  die me naar de Groeperkade bracht waarna ik via een smal,rustiek zandpad weer terecht kwam bij mijn
  startpunt Restaurant De Dennen om hier de wandeling af te sluiten met koffie en een heerlijk stuk appelgebak.
  Al met al een mooi rustiek en goed gemarkeerd klompenpad,dit Daatselaarsepad.

 5. Onderwerp: Reactie op Marja

  Beste Marja, bedankt voor de melding.
  Klopt, het was een zoekplaatje, helaas waren er 2 palen met markering van meerdere klompenpaden gelopen.
  Vandaag de palen met markering weer geplaatst.
  veel plezier met het wandelen van de klompenpaden.
  groet, de vrijwilligersgroep.

 6. Onderwerp: Daatselaarsepad

  Ongeveer 2km voor kasteel Renswoude, stoppen de blauwe bordjes, weer terug, maar niets te zien, alleen maar roze bordjes…???? Vervelend….

 7. Onderwerp: RE:Koffie/theepauze-plaats aan route Daatselaarpad vermelden!

  Deze wordt nu inderdaad benoemd en is een erg leuke plek. Wellicht goed om toe te voegen dat deze alleen open is van april tot oktober en op zondag gesloten.

 8. Onderwerp: prachtige pad

  vandaag 30 oktober 2016 deze pad gelopen in de vroege ochtend
  het is een geweldige pad ook de lus hebben wij meegenomen
  het is zeker de moeite waard om dit te doen mensen geniet van de kleine dingen
  wij vinden deze pad echt een aanrader

 9. Onderwerp: Daatselaarsepad

  Gisteren, 16 Juli 2016 het pad gelopen. Het eerste deel is mooi, als je bij het aangegeven startpunt begint,
  het tweede deel vond ik minder, zeker de lus die over de Grote Fliertsedijk loopt vond ik ronduit lelijk!
  En inderdaad, men noemt het al eerder, sommige stukken over de weg zijn in het tweede gedeelte zijn
  gevaarlijk.

 10. Onderwerp: Koffie/theepauze-plaats aan route Daatselaarpad vermelden!

  Als je uit de tuin van kasteel Renswoude komt is er voor dat je de straat oversteekt richting het Grand Canal 2 minuten gaans naar links Dicky’s Koffie en Theeschenkerij. Een welkome gezellige pleisterplaats op deze route, zeker vermeldenswaard, want anders vind je hem niet….

 11. Onderwerp: De heer

  Gisteren dit pad deels gelopen. Mooi weer en eerste stuk was heel mooi, echter het deel dat over de weg gaat is niet wandel vriendelijk zelf vond ik het gevaarlijk. Getracht om bij de zorgboerderij een kopje koffie te drinken, maar men was dermate ongastvrij dat we maar zijn doorgelopen! Helaas moesten we route afbreken, maar we gaan het later dit jaar nog een keer proberen.

 12. Onderwerp: Prachtige route (maar niet echt een klompenpad)

  Vandaag dit pad gelopen, daarna koffie en cake bij De Dennen en toen Breeschoterpad gelopen. Totaal zo’n 20 km.
  Beide paden zijn prachtig. Maar ook hier: niet echt klompenpaden, maar die zijn er blijkbaar niet zo veel.
  Dat neemt niet weg dat ik zeer genoten heb van de route
  De volgende keer doe ik het toch nog anders: Beginnen op de dijk naast De Dennen en dan na een paar honderd meter linksaf het Breeschoterpad op en bij Wittenoord Daatselaarpad vervolgen. De camping Kleine Weide en de lus Grote Fliert overslaan. Dan zo’n 17 of 18 km zeer mooie route.
  Voor mij was het ook erg nostalgisch, ik ben ik Renswoude opgegroeid, in 1968 al uitgevlogen.
  De markering was uitstekend.

 13. Onderwerp: Mooi pad

  Genoten van de herfst wandeling over dit pad. Erg mooi pad en zeer moite waard. De lus en langs de camping overgeslagen. Leuk de route bij kasteel en grebbelinie.

 14. Onderwerp: 2e keer, heerlijk weer

  Voor de 2e keer (hard)gelopen bij prachtig weer, lekker rustig. Afwisselende en mooie route

 15. Onderwerp: Schitterend

  Wat een schitterende route! Wij waren met een (klein) hondje. Geen plekken gezien waar ‘ie niet door mocht. Alleen grootste deel aan de lijn verplicht. Lus 3.5 km en ommetje langs camping Kleine Weide overgeslagen. Daarvandaan zou je over een koeienweiland terugkomen zagen we, maar zelfs daar mag aangelijnd een hond mee. We hebben ‘m wel gedragen bij de oversteek van een kippenuitloop. Dat is met een grotere hond wat lastig 🙂 maar ook daar staat geen verbod, er wonen honden naast.

 16. Onderwerp: Daatselaar

  Vandaag deze route gewandeld, Inderdaad, zoals al gemeld, niet zozeer een echte klompenpadroute , maar wel zeer de moeite waard! Gestart bij het kasteel, dan heb je ongeveer halverwege een mooie stop bij de Dennen. De laatste lus hebben we gelaten, dat leek minder interessant. Mooi hoe hier zorgvuldig met het landschap wordt omgegaan, nieuwe natuur wordt gecreëerd met vennetjes en doorkijkjes, een mooie vistrap in de Lunterse beek (zeer recent) Het zal ook vast mooi zijn als het straks voorjaar wordt!

 17. Onderwerp: Reactie paaltje op de grond

  Beste Erie,

  Bedankt voor het doorgeven. Ik heb je melding doorgegeven aan de vrijwilligersgr oep die het pad onderhoud i.s.m. Landschap Erfgoed Utrecht.
  Het paaltje is inmiddels teruggeplaatst door de vrijwilligers.

  Met vriendelijke groet,

  Marja Zandberg
  Team Klompenpaden Utrecht

 18. Onderwerp: Paaltje op de grond

  Wil hier even een melding aan de organisatie doorgeven.
  Vanmiddag heb ik een gedeelte van dit pad gelopen en zag dat bij het Grand Canal in Renswoude, net voor het linksom opgaan van de dijk een routepaaltje op de grond lag. Hoop dat hier iets aan gedaan kan worden.

 19. Onderwerp: Daatselaarsepad

  Een aangename, afwisselende route. Jammer van die grote lus links onderin op de kaart over de Grote Fliertse Dijk. Overslaan, tenzij je van ammoniaklucht houdt en veefabrieken!

 20. Onderwerp: Daatselaarsepad

  Mooie route, de grebbelinie met de forten was een historisch aha erlebnis. Kasteel renswoude was super (back home;) . Daartussen weinig echte klompenpaden karakter, maar toch zeer acceptabel.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*