Dashorsterpad

Wandelen over landgoederen, boerenerven en langs delen van de Grebbelinie in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Woudenberg, Scherpenzeel en Leusden. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen en langs boerenerven en delen van de Grebbelinie. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Dashorsterpad (12,5 km).

Startpunt: Partycentrum Schimmel, Stationsweg oost 243 (N224), Woudenberg

Openbaar vervoer: Bushalte Spoorlaan

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: de route is te combineren met Broekerpad en Oudenhorsterpad. De overstaproute is gemarkeerd.

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Verhouding hard (o.a. asfalt) en zacht genoteerd

  Vandaag voor de 10e keer dit pad gelopen, nu weer eens vanaf Schimmel.
  Hard 6,6 km en zacht 5,6 km. Meer dan de helft is dus hard. Toch vind ik het wel een mooie route. Binnenweggetjes zijn aardig rustig. En ongeveer halverwege staat bij een boerderij de koffie aan de weg. Op zondag niet denk ik.
  Een klein stukje weiland iets ten zuiden van het valleikanaal is nu wel heel erg drassig, maar het is te doen.
  Alternatief: Lopen vanaf Schutpad via overstaproute (reeds eerder gemeld). Als je dan niet naar de provinciale weg gaat en niet naar Schimmel is de verhouding hard / zacht veel gunstiger, nl 5,5 km hard en 10 km zacht!
  (Ga je ook dan via Schimmel dan is de verhouding (ongeveer) 6,6 en 10,5.)
  Geachte medewandelaars: het is maar dat je het weet.

 2. Onderwerp: Voor de stilte en rustzoekers

  Prachtig pad, iemand anders noemde het ‘pastoraal’, hetgeen precies de juiste aanduiding is. Deze route is stiller en groener dan veel andere routes en heeft beduidend minder asfalt. De route aanduiding is hier en daar lastig te vinden, maar het mag de pret niet drukken. Oog in oog gestaan met protesterende ossen (geen stieren) die vriendelijk bleken, kuddes paarden gezien met de oren allemaal één kant op, alpaca’s met aparte geluiden en witrugkoeien welk ras de tand des tijds heeft doorstaan. En dat alles in dat pastorale zonnige agrarische septemberlandschap.

 3. Onderwerp: Iets minder onverharde paden is leuker

  Vandaag dit pad gelopen. Niet onze favoriet: te veel verharde wegent, weggetjes waar mensen erg hard rijden, markering wat summier, en veel veel brandnetels. Natuur was mooi en de koeienflatsen gewoon ontwijken😉

 4. Onderwerp: Dashorsterpad

  Vandaag dit mooie klompenpad gelopen. Mooi afwisselend landschap. Wij hadden het geluk een ijsvogeltje te zien!
  Deze wandeling is voor herhaling vatbaar.

 5. Onderwerp: Dashorsterpad is een topper

  Prachtig pad door pastoraal landschap.
  De markering is ok, maar het is onhandig om op de asfaltwegen waar je geacht wordt links te lopen de blauwe klompjes steeds rechts in de berm te zetten.

 6. Onderwerp: Een bosranden Klompenpad

  Vandaag 5 juli dit pad gelopen en gestart bij het Valleikanaal om daarna het weiland in te duiken en afwisselend
  door bos en vooral bosranden te lopen. Vrij rustieke omgeving met veel zandpaden en ook wat verharde
  stukken met maar weinig verkeer. Laatste stuk is een rechte lijn over zandpad om weer bij het Valleikanaal
  uit te komen.Niet al te spannend maar toch aan te bevelen en goed gemarkeerd

 7. Onderwerp: Dashorsterpad

  Geweldige wandeling.
  Heerlijk briesje, stapelwolken, vergezichten, natuur, landelijk, rust,
  bankje zitten, sapje en genoten, all the way. Dashorsterpad, een kanjer.

 8. Onderwerp: Mooie landerijen en coulisselandschap

  Gisteren (zondag 28-05-2017) dit mooie Dashorsterpad gelopen. Heel bijzonder door de mooie landerijen en het coulisselandschap. We hebben de wandeling met de klok meegelopen en bijzonder genoten. Het was erg rustig onderweg en onder de bomen was het een prima temperatuur op deze warme dag.

 9. Onderwerp: Prachtig

  Mijn beoordeling over dit pad is gemakkelijk gemaakt. Zie ruudmulder.nl Een mooi pad in een mooi gebied. Een echt klompenpad.

 10. Onderwerp: re: foutje in kaart

  Beste Dick en andere wandelaars,

  De fout als je klikt op de overstaproute is inmiddels achterhaald en aangepast.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 11. Onderwerp: foutje in kaart

  Zie de laatste regels van mijn vorig schrijven in het gastenboek.
  Over dit foutje heb ik via de mail al diverse keren contact gehad met Marja Zandberg. Zij kan de fout niet vinden.
  De fout is er wel degelijk. Als je op de overstaproute klikt van Dashorsterpad naar Broekerpad, om te kijken wat de afstand is, dan zie je dat de afstand 0,57 km is, met de tekst: Overstaproute Broekerpad en Huinerpad. Dat laatste pad moet weg en slaat nergens op, dat pad is elders gelegen. (misschien werd het Oudenhorsterpad bedoeld).
  Vorige week dit pad nog eens gelopen, zeer de moeite waard, vooral vanaf het Schutpad.

 12. Onderwerp: Mooi landelijk gebied

  Vandaag nog eens dit pad gelopen, maar nu begonnen bij het Schutpad. Dat is dan 5 km vv extra maar heel mooi en je hoeft dan -komend van Amersfoort- niet helemaal naar restaurant Schimmel, aan de andere kant van Woudenberg. Als 18 km nog niet genoeg is, begin of eindig je met het Schutpad, dan 23 km.
  De weg bij restaurant De Mof dus inrijden tot aan het spoor, daar parkeren. Er beginnen daar wel 2 aanlooproutes, dus opletten. Rechts (voor spoor) naar Dashorsterpad en links (over spoor) naar Snorrenhoefpad en Stoutenburgerpad.
  Op de kaart van de site heb ik een fout ontdekt. Bij overstappunt naar Broekerpad staat Broekerpad en Huinerpad ,dat moet m.i. zijn Broekerpad en Oudenhorsterpad.

 13. Onderwerp: Dashorsterpad krijgt van ons een 6.

  Wij liepen het pad op vrijdag, 7 oktober 2016. Weer was beetje dreigend en behoorlijk fris. Wij liepen het pad rechtsom. Tot aan Dashorst mooie paden maar daarna veel verharde wegen. We hebben begrip voor de moeilijkheden om een klompenpad zoveel mogelijk onverhard te kiezen, maar vooral de laatste kilometers waren stenen of asfalt. De markering vonden wij prima.

 14. Onderwerp: Markering weg

  De markering (als je met de klok mee loopt) bij punt 7 ontbreekt.

 15. Onderwerp: Klompenpad in de zomer

  17 augustus 2016. Een heel afwisselende wandeling met bijzondere paden. Hoewel het al enige tijd droog is, toch wel drassig hier en daar dus bij regen zeker de laarzen mee! Hier en daar flink begroeid met brandnetels langs de smalle kant, dus let op een beetje bedekking van armen en benen. Behoorlijke delen gaan over wegen met auto’s of fietspaden. Maar een prachtige natuurwandeling, dat zeker. Onderweg kunt u hier en daar picknicken met picknicktafels bij boerenerven, dus een leuk idee om wat te eten en te drinken mee te nemen.

 16. Onderwerp: klompenpad

  Wat mij betreft is het Dashorsterpad een van de mooiere klompenpaden! Ook op deze regenachtige dag heb ik genoten van de prachtige omgeving. Overigens geen spatje regen gehad.

  Nu nog een aanwonende (boer?) die op het idee komt om een rustpunt te openen….

 17. Onderwerp: Heel mooie wandeling

  Wij liepen dit klompenpad op 21 mei 2016. Het is een erg mooie en afwisselende route. Prachtige landschappen, heerlijk rustig, heel veel vogels die de wandeling opleuken met hun prachtige gezang.
  Goed bewegwijzerd, afgezien van een enkele onduidelijkheid maar als je een geprint kaartje meeneemt kom je daar gemakkelijk uit.

 18. Onderwerp: Doet naam 'klompenpad' eer aan!

  Vandaag 15 mei 2016 hebben wij het Dashorsterpad gelopen met de klok mee. Wat een fantastische route. Afwisselend door akkerland, over boerenerven, over lommerrijke lanen en af en toe een stukje asfalt. Goede bewegwijzering. Leuke toevoeging is de informatie in de App. Zo hebben wij geboeid geluisterd naar de verhalen over de schaapskooien, over de bosuil die in de oude lindeboom woont die al 3x door de bliksem getroffen is, over de waterlinie. En dat hier vroeger tabak werd geteeld. Zo komt het landschap waar we doorheen lopen nog meer tot leven.

 19. Onderwerp: Mooie route

  Vandaag een vroege voorjaarsdag, een uitgelezen moment voor deze wandeling. Een afwisselende route die prima aangegeven was. Wederom genoten.

 20. Onderwerp: Verrassend mooi

  Vandaag dit pad gelopen. Kan er heel kort over zijn, heel afwisselend, echt fantastisch. Zo nu en dan wat asfalt was niet storend. En de bewegwijzering was uitstekend. Fout lopen was bijna onmogelijk, lijkt mij. Zo te zien waren er veel nieuwe bordjes geplaatst. Deze mensen hebben geen moeite met de bewegwijzering in twee richtingen, zij vinden het blijkbaar niet complex en dat is het m,i, ook niet.
  “De hond van Rob” lag nu aan de ketting.
  Hartelijk dank.

 21. Onderwerp: Zeer afwisselend

  Op de laatste dag van oktober hebben we deze bijzondere wandeling gemaakt. Los van het schitterende weer hebben we genoten van het karakter van dit landschap. Met alleen een (download) kaartje loop je wel eens mis maar de (klompenpad) aanduiding was niet altijd even helder. Zo sloegen we aan het eind van het Breehovenpad rechts af vanwege de aanduiding aan de rechterkant van het pad en volgden de Voskuilenweg, terwijl linksaf was geboden. De extra afstand was echter geen straf.

 22. Onderwerp: Dashorsterweg en hond

  Prachtige tocht door het coulisen landschap. Vandaag gewandeld en genoten van de rust en rustieke wegen zo rustig met de adem van de randstad zo nabij. Wel een minpuntje en waarschuwing van deze dag was dat op het passeren van het boerenerf gelegen tussen de Kleine Haar en de Dashorsterweg een zwart wit gevlekte en loslopende hond bijtgraag is! Volgens de eigennaar allemaal mijn schuld. Maar bij deze dan een opmerking hierover.

 23. Onderwerp: Mooie wandeling

  Vanmorgen weer een prachtig klompenpad gelopen: het Dashorsterpad in Woudenberg. Zo’n 12,5 km door de natuur, de weilanden en de boerenerven. Leuk afwisselend met af een toe een stuk asfalt. Hoewel het woord ‘kanaal’ het ergste doet vermoeden aan lange saaie stukken is daar hier geen sprake van: prachtig gedeelte! Rond 12.30 uur sprong er nog een ree weg uit de dekking op landgoed Scherpenzeel. Brood mee en tussen de buien door lekker op een hek lunchen. Er zijn onderweg niet veel picknick plaatsen en al helemaal geen horeca. Zelf dus even wat meenemen!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*