Dashorsterpad

Wandelen over landgoederen, boerenerven en langs delen van de Grebbelinie in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Woudenberg, Scherpenzeel en Leusden. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen en langs boerenerven en delen van de Grebbelinie. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Dashorsterpad (13 km).

Startpunt: Partycentrum Schimmel, Stationsweg oost 243 (N224), Woudenberg

Openbaar vervoer: Bushalte Spoorlaan

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: de route is te combineren met Broekerpad en Oudenhorsterpad. De overstaproute is gemarkeerd.

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Prachtige route over veel kleine paadjes. Afwisselend bos en weide. We hebben twee keer een ree gezien. Een aanrader!

 2. Deze gelopen op zondagochtend (21 april). Mooie afwisselende route door het buitengebied. Ook de verharde delen waren niet verkeerd. Mooi gebied. Door de vele regen van de laatste tijd, lag er wel veel water op de grond. Waterdicht schoeisel is een pré

 3. Vandaag 12 april dit pad gelopen, leuk afwisselend pad, in mijn ogen een echt klompenpad , wel wat stukken asfalt alleen dit vind ik echt niet storend, omdat je door hele mooie bomen lanen loopt.
  Het voorjaar is weer begonnen, dit was echt te horen aan de vogels, als ook het frisse groen van de net uitlopende bladeren.
  Dit pad is heel goed te lopen nu,weinig tot geen modder meer
  Een compliment aan de vrijwilligers die dit pad goed begaanbaar houden

 4. Vandaag dit pad gelopen, de 2 klompenpadenborden bij het startpunt kunnen wel een schoonmaakbeurt gebruiken!Ook missen er volgens ons paar bordjes,maar via app is t goed te lopen.Mooi afwisselend,verhard en onverhard,dit pad was ondanks de vele regen vd laatste tijden goed te belopen,alleen laatste stukje door weiland ri.valleikanaal was wel erg nat.Wij vonden het een erg mooie route, en erg rustig, heerlijk stil,mooi om je heen kijken en genieten.

 5. Vandaag dit prachtige klompenpad gewandeld , zeer plezierig en rustig.
  Op sommige plekken is wel de wegbewijzering niet tot nauwelijks zichtbaar, wellicht dat de vrijwilligers dit kunnen verhelpen? Mijn week start in iedergeval goed met deze mooie wandeling.

 6. Vandaag wordt een warme dag en daarom gaan we lekker op tijd deze route lopen. Op het fietsje naar Schimmel om van daaruit deze zeer aan te bevelen route te wandelen! We hebben de route met de klok mee gewandeld, maar op een warme dag is het aan te raden om hem andersom te lopen. Dan heb je het open gedeelte gehad en kun je de rest van de wandeling genieten van de verkoeling onder de bomen! Want dat maakt behoorlijk veel verschil qua temperatuur.

  We lopen over de Grebbelinie en in het gras zijn allemaal kleine doorzichtige pareltjes te vinden. Wat ziet dat er toch mooi uit als de waterdruppels aan de toppen van de grassprietjes blijven plakken. De schoenen worden helemaal vochtig en je ziet ook dat hier de aarde nog vochtig is. En dat terwijl we toch best heel veel warme dagen hebben gehad en minder last van de storm en regen dan we verwacht hadden. (althans, zo hebben wij het ervaren).

  Daarna gaan grote delen van de wandeling door het bos. Het gras is hier erg hoog en als je, net zoals wij, een korte broek draagt dan is het verstandig om thuis zeer goed te checken op teken. Want de afgelopen wandelingen hebben wij er toch een paar ontdekt. En ook vandaag ontdekt Michiel er weer 2 op zijn benen.

  Op een prachtige plek in het bos is ook nog een bankje te vinden waar we heerlijk genieten van het mooie uitzicht. We maken een paar foto’s en ontdekken dat we zelfs vanuit de app een ansichtkaart kunnen maken met het logo van het klompenpad er in! Zo leuk! Als we dat eerder hadden geweten dan hadden we dat van alle gelopen klompenpaden gedaan.

  Ongeveer halverwege de route zien we allemaal tafels en stoeltjes staan bij een boerderij. Precies op het moment dat wij er aan komen lopen, komt de vrouw des huizes met een dienblad met koffie/thee en andere lekkere dingen aanlopen. We mogen middels een vrije gift een kopje koffie/thee pakken. Het is een mooie plek en de vrouw legt uit dat de huizen aan de ene kant van de weg onder Scherpenzeel vallen, terwijl de huizen aan de andere kant van de weg onder Woudenberg vallen. En verderop in de straat hoort het weer bij Leusden en was er ook nog een connectie met twee andere plaatsen. Het is in ieder geval een bijzondere straat en wij adviseren om hier maar een informatiebord van te maken aan de dame.

  Terwijl wij heerlijk van de koffie aan het genieten zijn, moeten we lachen om de loopeendjes (ook kuikentjes) die steeds in de waterbak springen en er weer uit huppelen en ook om de prachtige kippetjes met hun bijzondere jasjes aan. De geitjes liggen in een hoekje naar ons te kijken en houden zich van de domme.

  Daarna lopen we door. We krijgen tijdens de wandeling een heel mooi persoonlijk bericht waardoor we niet anders kunnen dan ter plekke een vreugdedansje doen midden op straat. We dansen er even op los omdat we echt even alle emoties eruit willen gooien. Bij de flower pauwer nemen we een klein filmpje op om te sturen naar familie om het mooie nieuws met ze te delen. En daarna voelt het alsof er een last van onze schouders is gevallen en wij echt een stuk lichter de wandeling voort mogen zetten.

  Tijdens het laatste stuk maken we nog een extra lusje over de schietbaan. Wat een bijzondere plek is dit zeg! Dan horen we het geluid van een buizerd. We kijken omhoog en turen langs de takken van de bomen. Daar zit hij ineens op een tak geduldig naar ons te kijken. Na de extra lus is het nog een klein stukje terug richting het begin punt en vliegen er ineens twee apache helicopters laag over ons heen. Het duurt vervolgens niet lang en dan zien we twee straaljagers de andere kant op vliegen. Wat zijn het toch indrukwekkende machines!

  Het laatste stuk lopen we langs een hennepveld en open velden waar granen verbouwd worden. Ook is er een mooi veld met bloemen en eindigt de tocht over het veld waar koeien lopen. Ze hebben een plekje in de schaduw gevonden en geef ze eens ongelijk op deze warme dag. Verderop spelen kinderen in het water in het Valleikanaal. Lijkt ons ook een heerlijke verkoeling. Maar wij kiezen voor een lekker drankje bij Schimmel om daarna met het fietsje weer naar huis te gaan.

  Hartelijk dank vrijwilligers en beheerders! Wij hebben genoten van deze prachtige wandeling. Het is bijzonder leuk om op zo’n wijze onze nieuwe omgeving te leren kennen.

 7. Een prachtige tocht door een even prachtige omgeving.
  De vele kilometers over bospaden of langs oevers waren zeer de moeite waard !
  En onderweg troffen we ook nog een rustplek bij een boerderij, inclusief thee of koffie….
  dus tijd voor de boterham.
  Restaurant Schimmel is uiteraard een beste plek om te starten en weer te eindigen.

 8. waarom heeft u geen gpx van de routes dat is een stuk eenvoudiger 🙂

 9. Vanmiddag dit leuke pad gelopen. Af en toe plassen en drassig, dus op het pad moest ik mijn weg zoeken. Mooi en zeer afwisselend. Het hele pad is weer open na de werkzaamheden. 2x een paaltje tegen een boom aan, met de app is de route goed te doen. Leuk is dat bij een aantal boerderijen een zitje is gecreëerd, zelfs met koffie en thee.

 10. Gelopen op 21 januari 2023.
  Fijne, fraaie wandelroute. Zeer goed aangegeven. Af en toe stukken over asfaltwegen, maar slechts om de overgang te maken naar de onverharde route.

 11. Een mooie afwisselende route waar veel te zien is onderweg,een aanrader voor wie eens een stukje Utrecht wil ervaren.

 12. Vandaag deze mooie en afwisselende route gelopen. Inderdaad zijn enkele stukken verhard, maar dat zijn rustige mooie bomenlaantjes. Drie korte stukjes zijn even iets drukker. Verder onverhard door bos en langs weilanden.
  Vrijwilligers, bedankt voor deze goed uitgezette mooie route.

 13. Wat een koele route! Ik ben vanochtend vroeg gestart (7.15 uur), maar liep heerlijk beschut onder de bomen (voor het grootste deel). Asfalt? Zeker! maar geen kilometers achterelkaar over N-wegen. Nee hoor, af en toe een stuk(je), bomen links en rechts, eekhoorntjes die overspringen, bos aan de ene kant, prachtige woonboerderijen en schattige woningen aan de andere kant en je stapt zo weer een bos in of over een zandpad of sla je de spinnenwebben voor je weg, omdat je een lang smal pad hebt gevonden, waar het ook nog een beetje vochtig is. Kortom: Veel afwisseling, veel gezien, lekkere temperatuur door het groen. Wel een favorietje! Oh ja en al die uitnodigende bankjes onderweg, maakt het zo vriendelijk.

  Helaas, maar wel toevallig, een dode das aangetroffen langs het pad (en keurig aangemeld bij vereniging voor dassen). Imposant en prachtig dier.

 14. Mooie route. Goed te doen met heet weer want je loopt veel onder bomen. Veel weids uitzicht. Helaas wel erg veel verhard pad/ asfalt. Ik loop liever op onverharde paden zoals de meeste klompenpaden zijn.

 15. We liepen hier vanmorgen al voor negen uur. Prachtig weer! Het is een fraai pad, afwisselend open stukken, stukken in het bos en langs her water. Prima gemarkeerd allemaal. Aanrader!

 16. 5 juli,

  Vandaag dit mooie klompen pad gelopen. Erg afwisselend. Veel bospaden en af en toe een stukje asfalt. 1 stuk liep langs een drukke weg, maar dat was vrij kort. Wel in de berm gaan lopen want er is geen voetpad. Ook wij hebben even kennisgemaakt met de teckel en daar even een kopje koffie genomen. Ook nog even een pot druiven jam gescoord. Al met al een geweldig pad om te lopen.

 17. Op maandag dit pad gelopen. Veel bomen/bos/leuke paadjes. Niet te veel asfalt, nauwelijks bebouwing en vooral ook heel weinig verkeer. Hoogtepunt toch wel de koffie en de teckel.

 18. Een mooie afwisselende wandeling. Geen reekalfjes gespot maar wel spechten, heel veel spreeuwen en roofvogels. Bij een boerderij met geitjes, kippen, eenden en een lieve teckel stond een tafeltje met stoelen met koffie, thee en koekjes. Tegen een vrijwillige bijdrage (geld in trommeltje doen) hebben we daar onze pauze genomen. Route was overal goed aangegeven en de stukken asfalt waren rustig om te lopen.

 19. Supermooi klompenpad! Afwisselend: je loopt in weilanden, op boeren- en bospaadjes. Bijzonder dat op privé terrein een picknickbank onder de uilenkast is. Onderweg begroeten ons lieve, kwispelende honden. En worden we aangekeken door koeien, en langs het kanaal grazen schapen met lammetjes.

 20. Zondagochtend 07:30 uur. -1 graden. Windstil. De zon schijnt. Geen mens op straat, maar de vogels zijn al een tijdje wakker. Rijp op het gras, koude vingers de eerst paar km. De zon voelt al warm aan de huid.

  De perfecte omstandigheden voor een rondje op het dashorsterpad. Een van mijn favorieten. Pad lag er keurig bij.

 21. Mooie wandeling, maar pas op: vrij snel na het begin is een overstapje kapot. Dat zie je haast niet, waardoor je er gemakkelijk je been kunt breken!

 22. Een leuk klompenpad, niet echt een top 3notering, vrij veel verharde wegen maar toch een aardige wandeling. Jammer is wel dat er in de omgeving van de zorgboerderij heel veel bomen gekapt zijn, dat de zware voertuigen die daarvoor gebruikt worden het pad bijna onbegaanbaar maken vooral na een regenbui. Een modderbende is het nu. Maar we gaan het voor dat de processierupsen weer komen dit pad zeker nog een keertje lopen.

 23. Vanochtend dit pad gelopen. een prachtige (bijna) winterdag. Aangevroren weilanden, helder, droog en een klein zonnetje, kortom heerlijk. Een mooie tijd van het jaar zeker omdat je nu overal doorheen/ ver kunt kijken.
  Wat begon het superleuk! Kleine paadjes over het dijkje langs het Valleikanaal. Veel geschiedenis van de Grebbelinie. Schapen in de wei…We genoten. Helaas vonden ook wij de grote stukken asfalt op een gegeven moment wel genoeg. Alle toelichtingen in de app maakten het nog wel interessant en leuker ( bijv.de geschiedenis van Buurtschap Voskuilen) De laaste bospaden waren een ware beproeving. (Boemnkap en zware tractoren hadden het pad redelijk nbegaanbaar gemaakt. Maar goed dat is niemand aan te rekenen natuurlijk…pech voor ons 🙂 ) Bij terugkeer toch maar meteen het Oudenhorstenpad er achteraan gelopen ( is korter maar vonden wij mooier)
  Persoonlijk vinden we dat er mooiere paden zijn maar al met al hebben we een heerlijke dag gehad!!

 24. Gisteren dit prachtige pad gelopen. Dreigende luchten afgewisseld met zon maar de hele route droog gehouden. Een mooi gebied met een fijne afwisseling van verharde en onverharde weggetjes en paden. Wat ons erg opviel was de rust. Vrijwel geen druk verkeer. Ook geen recreatieverkeer zoals de plaag van e-bikes die je normaal in mooie gebieden tegen komt. Heerlijk kunnen wandelen en om ons heen kunnen kijken. Deze gaan we in een ander jaargetijde vast nog eens doen.

 25. Gisteren dit pad gelopen met de klok mee. De eerste 5 km dacht ik dat dit pad in mijn top-3 zou komen. Een echt klompenpad door de wei met smalle paadjes. Helaas kwamen er daarna 3 lange stukken asfalt. Ik snap dat het verbindingsstukken zijn naar mooie gebiedjes, maar toch voor mij iets teveel. Het is wel het eerste klompenpad waar ik onderweg reeën heb gezien. Het erf van hoeve de Haar is erg mooi. En na enige tijd zoeken heb ik zelfs de bosuil gezien. Zelf zou ik adviseren de route tegen de klok in te lopen. D.w.z. na de start over de brug links in plaats van voor de brug links. Dan heb je het meeste asfalt in de eerste helft van de route. En aan het eind een aaneengesloten 5 km supermooie route. Een foto-impressie op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 26. Wij hebben vandaag het Dashorsterpad gelopen. Wat een prachtige route is dat: weilanden, slingerende bospaadjes, stilte, geweldig. Jammer dat even voorbij de Roffelaarskade waar je linksaf het bos in gaat, het paaltje afgebroken is. Gelukkig dat mijn vrouw het in de greppel zag liggen. Zodoende konden wij het vervolg van de route, in combinatie met de kaart, zonder “fout lopen” vervolgen. Hopelijk wordt dit paaltje snel gerepareerd.

 27. Vanmorgen het Dashorsterpad gelopen.
  Prachtige natuur, mooie vergezichten, fluitende vogels.
  Mooie paadjes door bos en weilanden.
  En bovenal oorverdovende stilte.
  De paar stukken asfalt (waarom ligt dat er eigenlijk? Op deze zaterdagmorgen vrijwel geen verkeer gezien ?) hinderde mij niet.
  Ook de bordjes met stichtelijke boodschappen om de zondigen onder de wandelaars te bekeren, konden mij niet uit mijn goede humeur krijgen.
  Kortom, ik had een heerlijke wandeling op een fijn klompenpad!

 28. Vandaag het Broekerpad gecombineerd met het Dashorsterpad gelopen (beide met de klok mee). Totaal ca. 19 km en gestart bij begin Broekerpad. Deze is niet echt bijzonder, hier en daar een leuk stukje. In Scherpenzeel zelf was de route slecht aangegeven, maar de app bracht uitkomst. Toen door het tunneltje richting het Dashorsterpad. Dit is een compleet ander pad waar ik blij van wordt. Veel natuur, prachtige omgeving, struinpaadjes en zelfs glibberen over paadjes bij de schietbaan. Tijdens de route stond de koffie klaar bij een boer/landeigenaar. Hoe bijzonder is dat ?. Nog een praatje met hem gemaakt. Echt een klompenpad zoals ik ze kan waarderen. Ook het nodige asfalt, maar genoeg te zien om van te genieten. Iedereen bedankt die dit mogelijk maakt.

 29. Deze vandaag Tweede Pinksterdag gelopen in combinatie met een stuk van het Broekerpad en Ouderhorstenpad (totaal 15 km)
  Alles top aangegeven en de ap werkte ook optimaal, waar ik heel blij van werd want dat loopt toch echt enorm relaxed.
  Inderdaad een heerlijke wandeling en daar waar het asfalt was was het absoluut nog steeds vrij kneuterig en genieten. Alleen de aanlooproute en stukje Scherpenzeel was iets minder maar zeer zeker gaan we deze nog eens lopen. Een ware aanrader :-))

 30. Boerenluchten, gemaaid gras, daslook, fluitenkruid en heel veel paardenbloemen én warme zonnestralen. Genoten van deze route!
  Mooie (bos)paden en af en toe idd een asfaltweg. Maar bijna geen verkeer. En dat op Hemelvaartsdag.
  Op de terugweg naar huis bij de ‘Mof’ koffie gedronken.

 31. Heel leuk klompenpad, één van de mooiste omdat er veel off-road inzit. De asfaltstukjes zijn ook nog eens superrustig. Ik vind deze route een aanrader, een klompenpad zoals het bedoeld is. Ik zou wel parkeren aan de parallelweg bijvoorbeeld, Partycentrum Schimmel heeft een giga-parkeerterrein maar je mag er alleen parkeren als je bezoeker van Schimmel bent.

 32. Dit pad met zeer goede vriendin gelopen op een prachtige lentedag (31 maart) en enorm genoten van de mooie natuur. De korte aanlooproute langs een zeer drukke weg vergeet je onmiddellijk zodra je het pad langs het kanaal inslaat. Vanaf dat moment nauwelijks meer verkeer gezien, ook niet op de enkele mooie/smalle landelijke asfalt weggetjes. Een zeer fraai en afwisselend klompenpad. Aanrader dus!

 33. Vandaag 28 februari het Dashosterpad gelopen. Wat een prachtig afwisselend pad is het.
  Weliswaar gaan stukken over de verharde weg maar dat heeft mij totaal niet gestoord. Ik had ook niet het gevoel dat het veel verharde weg was. Ik heb van de route genoten.
  Ik weet dat smaken verschillen maar ik kan mij niet voorstellen dat iemand dit geen mooi pad vind.
  De bewegwijzering was prima; een kleine misser van mijn kant maar met de app was ik zo weer on track.
  Eigenaren van de grond bedankt voor het openstellen hiervan.
  Er was maar 1 moment jammer vandaag en dat was het moment dat de wandeling was afgelopen.

  Frank

 34. Wat een mooie wandeling, veel afwisseling en idd meer asfalt maar de omgeving maakte dit ruimschoots goed. Hebben met veel plezier gelopen.

 35. Genoten van deze heerlijke wandeling door veel natuur. De kleine stukken asfalt die we gelopen hebben waren absoluut niet storend door de mooie natuur om ons heen. Mooie landerijen en bosrijke gedeeltes spraken ons erg aan. Aantal modderige stukken viel best mee. We werden halverwege begroet door 2 geiten. Bedankt vrijwilligers!

 36. zondag, 17 jan. 2021

  Dit vonden we weer een verrassend mooi en afwisselend klompenpad. Met juweeltjes van boerderijen gelegen in een omgeving waar we tot voorkort in de auto langs reden. We willen graag nog eens terug maar dan buiten het modderseizoen. Vandaag verzamelden we een rugzakje vol met zwerfvuil, helaas ook hier.

 37. Heerlijke wandeling! Zelfs 2 keer achter elkaar gelopen.
  Dit omdat ik mijn bril verloren ben! Goudkleurig moet zwart op stekte.
  Wil je hem afgeven bij de gemeente Woudenberg? Ik zou er erg blij mee zijn

 38. Vandaag 5 januari 2021, dit prachtige afwisselende pad gelopen het was heerlijk rustig daar hebben enorm van genoten.
  Een compliment voor de mensen die de paden uitzetten en bijhouden dikke pluim.

 39. Vandaag dit pad gelopen. Had er veel van voorgesteld gezien de reacties. Maar wat een teleurstelling. Overgrote deel bestaat uit asfaltwegen en dan ook nog lange, kaarsrechte stukken. Geen variatie in landschap en geen ‘avontuurlijke’ delen. Enige interessante waren de bunkers van de Grebbelinie. Ik kwam ook niemand tegen, wat al een teken is. Met alle respect voor de vrijwilligers, maar dit pad mag in mijn ogen echt geen echt klompenpad heten. De afgelopen 2 maanden ca 20 klompenpaden gelopen, met dezelfde weersomstandigheden, en de meeste paden waren wel erg mooi.

 40. Vandaag dit mooie en afwisselende pad gelopen en het was er heerlijk rustig. Dank voor het uitzetten van deze route.

 41. Vandaag, 28 december 2020, het Dashorsterpad gelopen. Echt een aanrader, een heel mooi afwisselend pad. Zelfs de stukjes over de verharde weg waren prima te lopen en altijd op weg naar weer een mooi stuk door het bos, tussen de weilanden door of door de weilanden. Het was door de vele regen drassig hier en daar maar dat hoort bij een klompenpad en was prima te doen. We wisten niet dat dit gebied rond Woudenberg, Leusden en De Glind zo mooi was. Complimenten voor de vrijwilligers!!

 42. We liepen het pad een tweede keer. Nog steeds lekker rustig, een prachtig pad. We zagen eerst drie reeën, vluchtend over het weiland, voor een hond helaas. Even verderop nog eens twee reeën, dollend met elkaar (liefdesperikelen?), zodat ze op ons af kwamen en ons pas laat in de gaten hadden. En dat alles in klaar daglicht. Dit maak je niet heel vaak mee.
  Tussen Raffelaarskade en Breehoef is een verkortingsroute mogelijk waardoor je – nu er minder daglicht is – de route kunt inkorten tot een kilometer of 9. Een mooie route ook!
  Wij lopen elk jaar wel 500 km over Klompenpaden, al jaren lang. Dus van ons uit grote dank aan de organisatie en alle vrijwilligers voor jullie belangrijke werk. Een goede kerst toegewenst, en een uitstekend 2021!

 43. 14 november hebben wij dit pad gelopen en genoten van de schitterende omgeving langs bosranden en landerijen. Een schitterende route die ik nog weleens zou willenlopen.

 44. op 14 Nov. dit prachtige klompenpad gelopen. Wat een mooi afwisselend pad. Weidse gezichten, stukjes bos, oude landweggetjes. Echt een klompenpad om van te genieten.
  Soms een stuk(je) asfalt, maar dit is niet storend. Genoeg ander moois te zien om van te genieten.
  Was wel blij dat er in de wei waar de ossen liepen, een A4tje opgehangen was, met de tekst dat je gewoon door de wei kon lopen. Natuurlijk niet te kort bij de dieren komen. Zijn wel nieuwsgierig. Ben er toch met een boog omheen gelopen. Het is en blijft een dier. Dank voor de tekst.
  De route staat duidelijk aangegeven. Dit pad staat bij mij in de top 3.
  Dank voor de vrijwilligers. Top.

 45. Het begin van de wandeling (met de klok mee gelopen) is erg leuk en gaat vrij snel direct door de velden en bossen. Ik ben het echter wel eens met een vorige schrijver dat er na dat begin wel relatief veel asfalt is (en ik ben niet verkeerd gelopen). Het zijn echter rustige wegen dus ik had weinig last van verkeer.

 46. Vandaag deze route gelopen en wat is ook deze echt prachtig. Misschien het weer of de prachtige herfstkleuren, echt genieten dit pad. Van het ene bospad het andere in, kijk nu al weer uit naar de volgende.

 47. Vandaag dit pad gelopen, we wonen er 10 minuten vandaan! Het was een mooie bewolkte verstilde herfstdag. Het blijft een supermooi pad, perfecte bordjes overal, (wij hebben ze niet meer nodig) langs mooie boerenerven, dan weer prachtige gekleurde bosgedeelten met geel/groene varens. Vergeet de paddestoelen niet. Zeer veel variaties nu te zien, waaronder de specht-inktzwam die zeldzaam is!!! Kijk maar of jullie hem ook kunnen vinden…..?Soms een gedeelte op de weg lopen is geen probleem, weinig verkeer…maar áls er een auto langskomt rijden ze (veel) te hard.
  We ontdekten iets nieuws. Borden op een aantal plaatsen neergezet vanuit de samenwerkende kerken Scherpenzeel en omgeving. Bijbelspreuken erop en een vraag ter overdenking. Borden met gedichten van Gerrit Achterberg kenden we al op het Gerrit Achterbergpad, maar dit was nieuw voor ons.
  Het boeren mestluchtje, de koeien en schapen in de wei en zelfs grasmaaiende agrariërs waren druk bezig. Heerlijk landelijke sfeer opgesnoven. Opvallend veel klompenpad liefhebbers vandaag gezien wel 20! Allemaal 2 aan 2 maar 1 x een groep van 8 personen bij elkaar. Ik weet niet of dit in deze tijd mag? Het passeren gaat zonder problemen gelukkig, ruimte genoeg. Op t laatste gedeelte kwamen we door een weiland en hebben daar een nieuwe sport ontdekt…..je kunt er frisbee-golf spelen in de wei waar de ossen lopen langs het valleikanaal.

 48. Wat een mooie route. Ik heb hem in onze top 5 geparkeerd. En dat zegt iets, want wij lopen al jaren de routes. Het Dashorsterpad is heerlijk rustig. Er is veel weiland, kleinschalig, afgewisseld met bos. Hier en daar verhard, maar beslist niet storend: nauwelijks verkeer. We zagen veel paddestoelen. Er staan nog koeien in de wei. Aan de noordkant van de route, bijna waar de Dashorsterweg de Kolfschoterdijk kruist, staat een tafel met gratis koffie, thee en koekjes voor wandelaars. Gedoneerd door de boerderij aldaar. De eigenaresse kwam nog even een praatje maken. We hebben heerlijk gezeten, met decoratieve kippen en geiten vlak naast ons. Hoe leuk is dat…
  We hebben (met de klok mee) geen enkel bordje gemist. Geen enkele ! Hulde aan de vrijwiligers.

 49. Gestart met koffie en geëindigd met drankje en snack bij Kulterhus de Breehoek. Echt een aanrader. We waren een uur onderweg. Toen ik merkte dat ik mijn Donker groene bril heb verloren. Mocht je hem tegen komen. Dan hoor ik het graag. Onderweg gepauzeerd bij hotel Schimmel. Een super prachtige route door het prachtige natuur.

 50. Vandaag met veel plezier dit mooie pad gelopen. Was goed aangegeven overal. De eerste 5-6 km nog geen bankjes. Daarna wel een paar. En dat met ook nog prachtig weer!

 51. Wat een prachtige route, gewoonweg van het begin tot einde genieten en nog eens genieten! Langs het water, weilanden, prachtige vergezichten en idilysche land weggetjes. Wij zijn overigens verschillende bankjes tegen gekomen op de route en geen wilde stieren ? We hebben al veel klompempaden gelopen maar deze staat in onze top 3! Dank aan de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken.

 52. Beste Hendrika,

  Het processierupsen seizoen is voorbij! U kunt nog een verdwaald nest tegen komen, maar de grote overlast is er niet meer.

  Groet,
  Team Klompenpaden

 53. Een vraag?
  Is op deze route nog steeds van toepassing: processierupsen?

  Ik hoor graag een reactie.

 54. Vandaag dit pad gelopen heen langs de bunkers en terug via het fietspad
  Het is een mooie route je loopt door een weiland met stieren maar ze doen niks
  een mooi gevarieerde route wel regelmatig verhard je komt weinig auto s tegen
  de route is goed gemarkeerd maar ik mis wel wat bankjes her en daar dat je even kunt zitten
  ik loop veel klompenpade maar deze route staat bij mijn in de top 10 van de mooiste klompenpad routes

 55. Vandaag vroeg begonnen aan het Dashorsterpad. Ik ben begonnen via het dijkje, een mooi begin. En herkenbaar van het Utrecht Pad, echter gaat dit pas algauw naar rechts. Een mooi pad met behoorlijk wat afwisseling. Echter in het tweede gedeelte toch behoorlijk wat asfalt zonder pad er naast. Maar gezien het zeer geringe verkeer geen probleem. Als ik het van te voren had geweten had ik het pad echter in andere richting gelopen, maar dat is een gevoelskwestie. Voor de rest weer prima!

  Tip! Goed te combineren met het Oud Horsterpad. Dit is een pad van 7,5 km en voornamelijk onverhard. Vooral het gedeelte langs het Valleikaanal is erg fraai!

 56. Vrijdag 24/7 in de middag gelopen. Net voor het begin flinke regen daarna ideaal weer. Bij Schimmel begonnen en met de klok mee gelopen. Voor alle zekerheid nog even de afstand gemeten. Heen en weer naar Schimmel kwam ik op 12, 6 km.
  Ik vond het echt een hele leuke afwisselende route. Dat begint eigenlijk al vanaf het moment dat je echt met het pad begint.
  De eerste helft van de route vond ik misschien net iets leuker. Dus tegen de klok inlopen is wel een goed idee (dus beginnen op het fietspad langs het kanaal). Mijn tweede helft had beduidend meer asfalt dan deel 1. Maar, het moet gezegd; 90% daarvan is over wegen waar je eigenlijk geen verkeer tegen komt. 1 auto in mijn geval. Er zitten 3 stukjes in waar je wel even langs een iets drukkere weg loopt, maar deze verbindingsstukjes zijn niet langer dan een paar honderd meter.
  Eigenlijk dus gewoon een heel tof klompenpad met hele goede bewegwijzering. Echt een aanrader.

 57. Leuk pad. Maar wel wat langer (op strava 16.7 km) dan aangegeven.

 58. Dit pad lopen we met plezier zeer regelmatig omdat we in de buurt wonen. Dus daarom niet vaak een reactie geplaatst (daar héb je ze wéér ?). Vandaag tóch wel. We willen jullie waarschuwen voor de eikenprocessierups ??die je de hele route overal tegenkomt. De kriebel op armen (ondanks lange mouwen) is al begonnen!!!!
  Desondanks een prima pad dat erg goed bewegwijzerd is.

 59. Vanavond dit Klompenpad gelopen in de hoop wild en misschien wel dassen te zien. Een enkele ree en veel hazen gezien. Wij vonden het wel wat jammer dat er veel lange saaie stukken over asfalt gingen.

 60. Prachtige wandeling, afwisselend en veel bos en daardoor veel beschutting dat is prettig als het warm is en de zon schijnt. Paar stukken over de weg maar het zijn kleine weggetjes dus niet storend.

 61. Nadat we de video van Steven hadden bekeken, hebben we in de late namiddag dit klompenpad gelopen. We hebben lekker gewandeld en veel leuke stukken gelopen, over een deel van de Grebbelinie, door bosachtige delen, tussen de varens, over het landgoed Scherpenzeel en over boerenland. Jammer dat sommige verbindingen over de openbare weg gaan die je moet delen met auto’s en fietsers. Erg leuk vonden we de schapen met lammetjes onderweg die schaduw zochten in een van de bunkers. Wat is de geur van vers gemaaid gras toch lekker! De route is goed gemarkeerd, zeker in combinatie met de app heel goed te volgen. De filmpjes die onderweg in de app verschenen, gaan we vanavond nog even kijken.

 62. Zaterdag 30 mei dit klompenpad gelopen. Mooi afwisselend ca 50/50 onverhard/verhard, maar niet echt storend. Drukte op beperkte stukjes maar verder heerlijk rustig en ‘corona proof’. Zeker aan te bevelen.

 63. Wat een heerlijke wandeling! Afwisselend door bos en boerenlandschap. Omgeven door vogelgeluiden en een incidentele schaap of koe. Mooi zo in de lente met al dat frisse groen. Een echte aanrader dit Klompenpad.

 64. Ik liep dit pad in de zomer van 2019. Het deel langs het Grebbekanaal, met de Grebbelinie was mooi. Zoals iemand al eerder schreef gaat dit pad veel over asfal of andere verharde paden…
  Video: https://youtu.be/VC3-027fW-0

 65. Dit pad vandaag gelopen, lekker dichtbij huis. We kennen dit pad goed dus geen probleem met de route! Mooie doorkijkjes naar de bloemige weilanden vol paardenbloemen, boterbloemen en pinksterbloemen en met koeien en schapen met lammetjes. Ook de witte meidoorns waren prachtig in t landschap. De afwisseling in deze route zit in gedeelten met stukjes bos met varens als ondergroei, langs boerderijen en over asfaltwegen en door stukken weiland met brave koeien en hier en daar een overstapje of een bruggetje. Onderweg een ontmoeting met een 10 cm lange oranje/bruine rups, bleek dat de nachtvlinder te worden van de wilgenhout vlinder! Heel bijzonder die rups.
  Enig min punt in deze Corona tijd…….wandelaars geven elkaar veel ruimte en wachten op elkaar als er een smal weggetje is maar de wielrenners rijden de vouwen uit je broek op de asfaltwegen en langs het Valleikanaal, terwijl we zelf in de grasberm liepen. Geen enkele fietser nam de 1.50 m ruimte om ons heen in acht en dan vonden we verontrustend.

 66. Jongens, het spijt me om te moeten zeggen maar dit is geen Klompenpad!
  Het begin is zo veelbelovend, over de liniedijk, via opstapjes het land en bos in. Prachtige slingerpaadjes dwars door het bos en langs akkers. Totdat… je het bos uitkomt en vervolgens hele stukken langs lijnrechte wegen loopt, zelfs met gemotoriseerd verkeer.
  De stukjes onverhard pad die daarna volgen zijn vaak nauwelijks een kilometer lang en verbonden middels lange stukken verhard pad en asfaltwegen. Zo jammer.
  Dit is meer een fraaie wandeling langs de rand van Woudenberg, met mooie vergezichten over het boerenlan, dat is waar, maar beslist geen Klompenpad.

 67. Mooi pad, vele mooi stukjes langs vallei kanaal, door bos en land, maar ook best wel wat over asfalt, veelal wel rustig maar een paar drukkere stukjes met verkeer.

 68. Met een heerlijk zonnetje dit pad gelopen met de klok mee. Afwisselend landschap. Door de weilanden, langs de Grebbelinie, bos en een schitterend bankje bij hoeve de Haar waar een uil nestkast hangt. Prachtige route en ondanks wat wegen op het einde van de route was het zeker niet storend. Het was stil met alleen vogels en boeren geluiden. Route was goed bewegwijzerd! Dank aan de grondeigenaren voor het openstellen van hun grond en alle vrijwilligers en medewerkers voor het onderhouden van dit pad. Ik heb genoten.

 69. Vandaag 13 april 2020 deze route gelopen. Wat een mooie afwisselende route. Te meer nu vele bomen beginnen uit te lopen en er in de bermen vele bloemetjes te zien zijn. De stukken verharde weg waren idd heel rustig. zeker in deze tijd van “binnenblijven” een route waar we bijna niemand tegenkwamen.

 70. gister 10 april 2020 dit klompenpad gelopen. wij vonden het een erg leuk pad met veel afwisseling tussen weilanden en bos. zeker een aanrader, wel een paar stukjes asfalt tussendoor. zeker voor herhaling vatbaar!
  ps. aan het begin van de tocht zelfs nog een slang gespot die lekker in de zon lag.

 71. Vandaag al weer ons 42e klompenpad gelopen. Wij vonden het een leuk pad. Goed aangegeven. Het was wel ontzettend drassig maar dat kan niet anders na al die regen van de laatste maanden. Gelukkig dragen wij goede waterdichte schoenen. Was een mooie dag om te lopen. Stevige wind en een heerlijk zonnetje

 72. De mooiste dag van februari!

  Op zoek naar een fijn klompenpad niet al te ver uit mijn buurt, verbaas ik mij over de uiteenlopende meningen in de reviews van deze tocht.
  Er zit maar één ding op en dus besluit ik deze tocht, met meer positieve recensies dan negatieve opmerkingen, zelf te lopen. Het wordt de meest uitgesproken dag sinds lange tijd (7 februari). De temperatuur is aangenaam, er is nagenoeg geen wind en de hemel is strak blauw. Wat een cadeau!
  Partycentrum Schimmel blijkt een uitstekend hotel restaurant voor de aftrap met een grote hoeveelheid parkeerplaatsen en een plek voor koffie en versnaperingen in de brasserie. De bediening is uiterst vriendelijk.
  Ik ben al snel op de route en volg het Valleikanaal. Aan de rechterkant een weids uitzicht over de open velden en links de randen van het industriegebied met grijze bebouwing. Ik moet blijkbaar de bebouwde kom nog uit. De oude bunker op de Grebbelinie herinnert aan vervlogen tijden. Dit gebied is van historische waarde. Langzaam wordt het stiller op mijn pad. Watervogels trekken wat aandacht. Het weiland is drassig en ik ben blij met mijn hoge waterdichte schoenen.
  Ik loop over typische klompenpad overstapjes en ontdek dat de klompenbordjes zonder richtingaanduiding betekenen dat je gewoon rechtdoor moet. Hoe simpel kan het zijn!
  Er zijn overal bankjes om te zitten en zelfs een aantal picknicktafels. Voldoende gelegenheid om even tot rust te komen want verdere horeca ben ik niet tegen gekomen. Dat is niet helemaal waar trouwens want even later word ik verwelkomt door een allerliefst klein hondje en tref ik op een tafel bij een boerderij koffie , thee en versnaperingen aan. Gelukkig heb ik kleingeld bij me. Ik schenk mijzelf een bekertje koffie in en geniet van het allerliefste hondje die ondertussen een plek op m’n schoot heeft gevonden.
  Dit pad heeft inderdaad een aantal verharde wegen. Het betreffen geasfalteerde boerelandweggetjes en zijn nagenoeg zonder verkeer. Een wat drukker stuk duurt maar kort voordat het prachtige vrije landschap van deze omgeving weer tevoorschijn komt.
  Deze wandeling door het Kamperlandschap en Landgoed Scherpenzeel is zeker ook geschikt voor een mooie winterse dag als deze.
  De route is prima aangegeven. Het kan aan mij liggen maar misschien heb ik het bordje naar rechts op de Voskuilerweg gemist. De route heb ik zo goed als geheel via de blauwe klompenbordjes gelopen hoewel ik de app altijd stand-by heb staan.
  Beste vrijwilligers: “Heel hartelijk dank voor deze leuke en afwisselende tocht. You made a joy of this day!”
  PS: denk aan kleingeld en.. neem een hondenkoekje mee!

  Voor foto’s: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/dashorsterpad/7997/

 73. Vandaag, zondag 24 november, deze prachtige wandeling gelopen. Het was erg rustig onderweg. Mooie route door het boeren landschap. Prima bewegwijzering met de blauwe klompjes. Leuke variatie in de route met wat bos en weidegebied.

 74. Vandaag 13 Oktober gelopen,ja wat zal ik zeggen, vooral veel asvalt, óók echt wel zandpaadjes onverhard maar asvalt is er écht wel méér. De afwisseling is er écht wel, door weilanden over bruggetjes langs koeien,door hekjes,door het bos, echt mooi. Écht mooie rustig gelegen boerderijen.Goede informatie, boerderijen waar je over het erf mag,dat zijn er écht wel wat. Óók n klein dingetje is de beweg wijzering. Gelukkig is er de App,maar die kan echt beter…..maar zowieso respect voor degene die het allemaal mede mogelijk maken.wij liepen trouwens 14.5 km over deze route,maar zeker de moeite waard.

 75. Op 24 mei 2019 liepen we dit pad. Schitterend weer, schitterend pad. Prachtige afwisseling in de wandelroute. Af en toe is het even zoeken, maar dat hoort wel een beetje bij klompenpaden. Soms loop je vlak langs of over een boerenerf. De agrariërs die hier zo royaal aan meewerken danken we hartelijk. Was een topdag! Wat ons opviel was dat we geen enkele haas, fazant of welk stuk wild dan ook hebben gezien, helaas. Hier en daar een vogel, maar verder niet.

 76. Wat een prachtig pad. Petje af voor degenen die het pad uitgezet hebben. Vanmorgen het pad gelopen, dank aan de boeren die hun erf open hebben gesteld voor de wandelaars, soms ga je echt over hun erf. Mooie afwisseling in landschap en prachtige boomrijke gedeelten. Een heel klein stukje van de route was vandaag gesloten ivm werkzaamheden langs het kanaal, maar de omleiding was goed aangegeven. Een aanrader deze route!

 77. Gisteren, 23 februari, genoten van het Dashorsterpad. Ik vond het interessant om door dit boerenlandschap te lopen. Afwisselend genoeg omdat stukjes door bebost gebied liepen. En de boerderijen met kippenuitloop was goed om te zien. Ja, er waren inderdaad megastallen en ik vond dat er ook wel veel asfalt in zat voor een klompenpad. En ook het lawaai van de weg bij Scherpenzeel iel mij op, maar ik vrees dat je daar niet altijd aan ontkomt. Ik heb heel prettig gewandeld, ondanks de punten van kritiek.

 78. De noordkant voert vooral tussen houtwallen en over landerijen. Mooi, maar wel wat eentonig. Ook het uitzicht op diverse megastallen is niet altijd even fraai.
  De oostkant en zuidkant voert over relatief veel asfalt. Daar is nogal wat over te doen geweest in het gastenboek zie ik. Dick heeft berekend dat de verhouding 54% asfalt en 46% zacht is. Dank voor deze berekening Dick. Hoe je het went of keert, 54% asfalt is voor een klompenpad bizar veel. Nu heb je daar zeker niet altijd last van, sommige weggetjes zijn autoluw, maar er zijn ook veel wegen waar veel auto’s rijden. Misschien troffen we het vandaag niet, maar de hufter-index in deze regio lijkt vrij hoog te zijn. Er zijn ons wel 15 auto’s met 80-90 km/u op een paar centimeter afstand voorbij gescheurd.
  De zuidkant loopt via landgoed Scherpenzeel via fraaie houtwal- en bospaadjes. Echter ligt de N224 op een steenworp afstand waardoor je je qua geluid soms in de middenberm van de A2 waant. Als je je aan geluid stoort loop je op deze route vrijwel nooit rustig. Vanwege het vele asfalt en geluid (niet alleen aan de zuidkant!) vind ik dit een van de mindere klompenpaden. Ook zijn het aantal bankjes op deze 12,5 km lange route op één hand te tellen. Ook voor diegenen die met oud-en-nieuw wat vingers zijn kwijt geraakt. Ik begrijp ook niet hoe de ANWB deze in deze route in de ’top 10 pareltjes’ schaart. Of de de recensent heeft nog nooit andere klompenpaden gelopen of hij was stomdronken. Ik ben daardoor ook wat sceptisch geworden over die andere 9 ‘pareltjes’. Eindoordeel: 5/10.

 79. Wat een lekkere winterse wandeling zou moeten worden, eindigde in een halve route.
  De auto hebben we, in overleg met de boer, geparkeerd op de hoek Renessesteeg/Kerstavondpad. Daar op de route gestapt en heerlijk gewandeld langs boerderijen, wilgenrijen en bospaadjes. Tot we het bos uitkwamen op de Roffelaarskade en 2 grote honden op ons af kwamen rennen.
  Een eerdere beet-ervaring (op het Plaggenstekerspad) maakte dat we linksom zijn gegaan. Google maps bracht ons op de Voskuilerweg en met veel hondengeblaf en -geren hebben we de helft van de route maar laten schieten.
  Jammer dat we zo niet ontspannen meer bezig konden zijn en daarmee het stuk langs het Valleikanaal hebben gemist.
  Dit nodigt zeker niet uit om de andere helft nog eens op een ander moment te doen.

 80. Wat een lekkere winterse wandeling moest worden, werd halverwege afgebroken door een aantal honden onderweg.
  De auto hadden we, in overleg met een boer, geparkeerd aan de Renessersteeg/hoek Kerstavondpad. Daar de route gepakt en lekker gewandeld langs boerderijen, wilgenrijen en bospaadjes, tot we het bosje uitkwamen en er 2 flinke honden ons tegemoet renden.
  Een eerdere beet-ervaring (op het Plaggenstekerspad) maakte dat we niet de Roffelaarskade afliepen, maar de andere kant via de Voskuilerdijk namen en zo bijna de route voor de helft hebben ingekort. Met Google maps in de hand moesten we langs veel hondengeblaf en – geren, dat het echt niet ontspannen was.
  Het gedeelte bij het Valleikanaal hebben we gemist. Nu zal deze ervaring zeker niet uitnodigen om de andere helft nog te lopen…jammer..

 81. 22 januari het Dashorsterpad gelopen. We begonnen langs het water een mooi stukje. Daarna afwisselend bos en weiland. We hadden ons voorbereid op veel verharde weg maar dat viel reuze mee, ook veel kleine slinger paadjes. Door de sneeuw konden we goed de vogeltjes zien, veel verschillende gespot. Genoeg te zien onderweg een prima pad.

 82. Dit is een Klompenpad zoals een klompenpad bedoeld is. Maar dat kan ook bijna niet anders, want in deze regio zijn de eerste klompenpaden bedacht en ontstaan. Ik heb genoten van het boerenland afgewisseld door kleine stukjes bos met houtwallen. Regelmatig loop je over asfalt, maar dat is niet erg. Als je wilt kennismaken met agrarisch Nederland is dit pad zeker een aanrader. Ik kom zeker nog een keer terug.

 83. Dit pad doet geen recht als predicaat `voornamelijk` asfalt. Het is voornamelijk onverhard. Voor ons maakt het ook niet zoveel uit als de omgeving maar mooi is en weinig verkeer en dat is het namelijk wel op dit pad. Ook nu zijn we weer verrast door deze wandeling. We lopen nu regelmatig diverse paden en we krijgen er geen genoeg van. We kwamen bij een lunchpauze in gesprek met een boerin van de nabijgelegen boerderij en ook dan heb je leuke gesprekken.
  Het klompenpad bij Oldebroek heb ik 2 keer gelopen. De eerste keer liep een aantal kilometers een hond met ons mee. De tweede keer kwamen we een route controleur tegen. Ook daar was een leuk en zinvol gesprek mee.
  Vooralsnog worden we erg blij van de klompen paden.

 84. Prachtig al die verschillende reacties.
  René: de verhouding is 54% verhard en 46% zacht. Zie mijn schrijven dd 28-12-2017 in dit gastenboek.
  Volgens Pieter is 75% asfalt + klinkers.
  Marieke schrijft dat zij “vrijwel alleen onverhard” tegenkwam. Ander pad gelopen? Of vrijwilligster?
  MB is bang voor honden?
  Dit pad vandaag voor de 11e keer gelopen. Soms loopt een heel gezellig een keffertje een eind met mij mee en er ligt altijd een St Berhard hond op een erf bij de weg. Die hond is nog te lui om op te staan als hij woeft.
  Ondanks het vele asfalt loop ik dit pad graag.

 85. Vandaag voor t eerst een klompenpad gelopen en wel deze. Mooie route met veel groen en prachtig uitzicht. Onderstaande reacties intrigeerden want is 75% nou asfalt of niet? Wij hebben (nog) geen vergelijkingsmateriaal maar de verhouding verhard / onverhard is max 30/70 op dit klompenpad. Goed te doen dus!

 86. Het is een mooie wandeling in een prachtig gebied, maar een echt klompenpad is het niet. Drie kwart van de route loop je op asfalt of klinkerwegen. Het zijn weliswaar rustige en kleine wegen, maar het is niet wat je je voorstelt van een klompenpad.

 87. Erg fijn klompenpad. Doet zijn naam eer aan: vrijwel alleen onverhard terrein. Zelfs op een zaterdag waarop het overal druk is omdat het zulk heerlijk weer is, is het Dashorsterpad rustig en hoor je op sommige trajecten echt alleen maar vogeltjes fluiten. Een groot deel van de route gaat door bosgebied wat prachtig is in deze tijd van het jaar.

 88. Wat een heerlijke wandeling. Zelfs op een zaterdag kom je bijna geen andere wandelaars tegen, en de verharde wegen waar je op wandelt kom je bijna geen verkeer tegen (althans ik dan).
  Als eerste loop je langs het Valleikanaal een stukje van de Grebbelinie route, waarna je meteen door de weilanden wordt gestuurd.
  Zelfs met de wat hogere temperaturen is deze route goed te wandelen want de route is, op een paar kleine stukje na, lekker boomrijk.

  Een aanrader is om ook even van de gemarkeerde route af te wijken en de voormalige schietbaan te bezoeken. Voor de kaartlezers is dat bij punt 7.

  Voor foto’s van deze route –> https://annemiekewandelt.blogspot.nl/2018/04/21-april-2018-klompenpad-dashorsterpad.html

  Lieve wandelgroet,
  Annemieke

 89. We waren in Woudenberg om het Oudenhorsterpad te lopen. Op het informatiebord “een beetje weggedrukt vanwege de nieuwbouw daar” staat dat het Oudengorsterpad is gesloten vanwege werkzaamheden. Als alternatief het Dashorsterpad gelopen. Verrassend mooi pad met elk wat wils. Genoeg bankjes om even uit te rusten. Wel wat meer asfalt dan we eigenlijk gewend zijn maar dit mocht de pret niet drukken. Er was weinig verkeer.

 90. We vonden het een mooie afwisselende route en ook heel rustig ondanks de delen over verharde wegen. Veel knotwilgen waren geknot, de prachtige oude stammen bewonderd!

 91. Wat nou zo jammer is: het is een prachtige route, zeker als je het stukje asfalt rondom De Schimmel overslaat. Maar vrij snel op de route kom je op een stuk waar altijd loslopende honden je tegemoet komen. Tot voor kort 2 kleine keffertjes, maar laatst ook een grote hond waardoor ik ‘klem’ kwam tussen twee erven. Vervolgens dwars door het weiland om de route te kunnen vervolgen (met hart in de keel). Jammer, deze route valt voor mij af hierdoor.

 92. Vandaag voor de 10e keer dit pad gelopen, nu weer eens vanaf Schimmel.
  Hard 6,6 km en zacht 5,6 km. Meer dan de helft is dus hard. Toch vind ik het wel een mooie route. Binnenweggetjes zijn aardig rustig. En ongeveer halverwege staat bij een boerderij de koffie aan de weg. Op zondag niet denk ik.
  Een klein stukje weiland iets ten zuiden van het valleikanaal is nu wel heel erg drassig, maar het is te doen.
  Alternatief: Lopen vanaf Schutpad via overstaproute (reeds eerder gemeld). Als je dan niet naar de provinciale weg gaat en niet naar Schimmel is de verhouding hard / zacht veel gunstiger, nl 5,5 km hard en 10 km zacht!
  (Ga je ook dan via Schimmel dan is de verhouding (ongeveer) 6,6 en 10,5.)
  Geachte medewandelaars: het is maar dat je het weet.

 93. Prachtig pad, iemand anders noemde het ‘pastoraal’, hetgeen precies de juiste aanduiding is. Deze route is stiller en groener dan veel andere routes en heeft beduidend minder asfalt. De route aanduiding is hier en daar lastig te vinden, maar het mag de pret niet drukken. Oog in oog gestaan met protesterende ossen (geen stieren) die vriendelijk bleken, kuddes paarden gezien met de oren allemaal één kant op, alpaca’s met aparte geluiden en witrugkoeien welk ras de tand des tijds heeft doorstaan. En dat alles in dat pastorale zonnige agrarische septemberlandschap.

 94. Vandaag dit pad gelopen. Niet onze favoriet: te veel verharde wegent, weggetjes waar mensen erg hard rijden, markering wat summier, en veel veel brandnetels. Natuur was mooi en de koeienflatsen gewoon ontwijken?

 95. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen. Mooi afwisselend landschap. Wij hadden het geluk een ijsvogeltje te zien!
  Deze wandeling is voor herhaling vatbaar.

 96. Prachtig pad door pastoraal landschap.
  De markering is ok, maar het is onhandig om op de asfaltwegen waar je geacht wordt links te lopen de blauwe klompjes steeds rechts in de berm te zetten.

 97. Vandaag 5 juli dit pad gelopen en gestart bij het Valleikanaal om daarna het weiland in te duiken en afwisselend
  door bos en vooral bosranden te lopen. Vrij rustieke omgeving met veel zandpaden en ook wat verharde
  stukken met maar weinig verkeer. Laatste stuk is een rechte lijn over zandpad om weer bij het Valleikanaal
  uit te komen.Niet al te spannend maar toch aan te bevelen en goed gemarkeerd

 98. Geweldige wandeling.
  Heerlijk briesje, stapelwolken, vergezichten, natuur, landelijk, rust,
  bankje zitten, sapje en genoten, all the way. Dashorsterpad, een kanjer.

 99. Gisteren (zondag 28-05-2017) dit mooie Dashorsterpad gelopen. Heel bijzonder door de mooie landerijen en het coulisselandschap. We hebben de wandeling met de klok meegelopen en bijzonder genoten. Het was erg rustig onderweg en onder de bomen was het een prima temperatuur op deze warme dag.

 100. Mijn beoordeling over dit pad is gemakkelijk gemaakt. Zie ruudmulder.nl Een mooi pad in een mooi gebied. Een echt klompenpad.

 101. Beste Dick en andere wandelaars,

  De fout als je klikt op de overstaproute is inmiddels achterhaald en aangepast.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 102. Zie de laatste regels van mijn vorig schrijven in het gastenboek.
  Over dit foutje heb ik via de mail al diverse keren contact gehad met Marja Zandberg. Zij kan de fout niet vinden.
  De fout is er wel degelijk. Als je op de overstaproute klikt van Dashorsterpad naar Broekerpad, om te kijken wat de afstand is, dan zie je dat de afstand 0,57 km is, met de tekst: Overstaproute Broekerpad en Huinerpad. Dat laatste pad moet weg en slaat nergens op, dat pad is elders gelegen. (misschien werd het Oudenhorsterpad bedoeld).
  Vorige week dit pad nog eens gelopen, zeer de moeite waard, vooral vanaf het Schutpad.

 103. Vandaag nog eens dit pad gelopen, maar nu begonnen bij het Schutpad. Dat is dan 5 km vv extra maar heel mooi en je hoeft dan -komend van Amersfoort- niet helemaal naar restaurant Schimmel, aan de andere kant van Woudenberg. Als 18 km nog niet genoeg is, begin of eindig je met het Schutpad, dan 23 km.
  De weg bij restaurant De Mof dus inrijden tot aan het spoor, daar parkeren. Er beginnen daar wel 2 aanlooproutes, dus opletten. Rechts (voor spoor) naar Dashorsterpad en links (over spoor) naar Snorrenhoefpad en Stoutenburgerpad.
  Op de kaart van de site heb ik een fout ontdekt. Bij overstappunt naar Broekerpad staat Broekerpad en Huinerpad ,dat moet m.i. zijn Broekerpad en Oudenhorsterpad.

 104. Wij liepen het pad op vrijdag, 7 oktober 2016. Weer was beetje dreigend en behoorlijk fris. Wij liepen het pad rechtsom. Tot aan Dashorst mooie paden maar daarna veel verharde wegen. We hebben begrip voor de moeilijkheden om een klompenpad zoveel mogelijk onverhard te kiezen, maar vooral de laatste kilometers waren stenen of asfalt. De markering vonden wij prima.

 105. 17 augustus 2016. Een heel afwisselende wandeling met bijzondere paden. Hoewel het al enige tijd droog is, toch wel drassig hier en daar dus bij regen zeker de laarzen mee! Hier en daar flink begroeid met brandnetels langs de smalle kant, dus let op een beetje bedekking van armen en benen. Behoorlijke delen gaan over wegen met auto’s of fietspaden. Maar een prachtige natuurwandeling, dat zeker. Onderweg kunt u hier en daar picknicken met picknicktafels bij boerenerven, dus een leuk idee om wat te eten en te drinken mee te nemen.

 106. Wat mij betreft is het Dashorsterpad een van de mooiere klompenpaden! Ook op deze regenachtige dag heb ik genoten van de prachtige omgeving. Overigens geen spatje regen gehad.

  Nu nog een aanwonende (boer?) die op het idee komt om een rustpunt te openen….

 107. Wij liepen dit klompenpad op 21 mei 2016. Het is een erg mooie en afwisselende route. Prachtige landschappen, heerlijk rustig, heel veel vogels die de wandeling opleuken met hun prachtige gezang.
  Goed bewegwijzerd, afgezien van een enkele onduidelijkheid maar als je een geprint kaartje meeneemt kom je daar gemakkelijk uit.

 108. Vandaag 15 mei 2016 hebben wij het Dashorsterpad gelopen met de klok mee. Wat een fantastische route. Afwisselend door akkerland, over boerenerven, over lommerrijke lanen en af en toe een stukje asfalt. Goede bewegwijzering. Leuke toevoeging is de informatie in de App. Zo hebben wij geboeid geluisterd naar de verhalen over de schaapskooien, over de bosuil die in de oude lindeboom woont die al 3x door de bliksem getroffen is, over de waterlinie. En dat hier vroeger tabak werd geteeld. Zo komt het landschap waar we doorheen lopen nog meer tot leven.

 109. Vandaag een vroege voorjaarsdag, een uitgelezen moment voor deze wandeling. Een afwisselende route die prima aangegeven was. Wederom genoten.

 110. Vandaag dit pad gelopen. Kan er heel kort over zijn, heel afwisselend, echt fantastisch. Zo nu en dan wat asfalt was niet storend. En de bewegwijzering was uitstekend. Fout lopen was bijna onmogelijk, lijkt mij. Zo te zien waren er veel nieuwe bordjes geplaatst. Deze mensen hebben geen moeite met de bewegwijzering in twee richtingen, zij vinden het blijkbaar niet complex en dat is het m,i, ook niet.
  “De hond van Rob” lag nu aan de ketting.
  Hartelijk dank.

 111. Op de laatste dag van oktober hebben we deze bijzondere wandeling gemaakt. Los van het schitterende weer hebben we genoten van het karakter van dit landschap. Met alleen een (download) kaartje loop je wel eens mis maar de (klompenpad) aanduiding was niet altijd even helder. Zo sloegen we aan het eind van het Breehovenpad rechts af vanwege de aanduiding aan de rechterkant van het pad en volgden de Voskuilenweg, terwijl linksaf was geboden. De extra afstand was echter geen straf.

 112. Prachtige tocht door het coulisen landschap. Vandaag gewandeld en genoten van de rust en rustieke wegen zo rustig met de adem van de randstad zo nabij. Wel een minpuntje en waarschuwing van deze dag was dat op het passeren van het boerenerf gelegen tussen de Kleine Haar en de Dashorsterweg een zwart wit gevlekte en loslopende hond bijtgraag is! Volgens de eigennaar allemaal mijn schuld. Maar bij deze dan een opmerking hierover.

 113. Vanmorgen weer een prachtig klompenpad gelopen: het Dashorsterpad in Woudenberg. Zo’n 12,5 km door de natuur, de weilanden en de boerenerven. Leuk afwisselend met af een toe een stuk asfalt. Hoewel het woord ‘kanaal’ het ergste doet vermoeden aan lange saaie stukken is daar hier geen sprake van: prachtig gedeelte! Rond 12.30 uur sprong er nog een ree weg uit de dekking op landgoed Scherpenzeel. Brood mee en tussen de buien door lekker op een hek lunchen. Er zijn onderweg niet veel picknick plaatsen en al helemaal geen horeca. Zelf dus even wat meenemen!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.