Doddendaelpad

Ontdek het prachtige buitengebied van Beuningen, Ewijk en Weurt. Ervaar de overgang van het kleinschalige landschap op de oeverwal naar de uiterwaarden langs de Waal. Wandelen langs boomgaarden, weilanden, bossen en landgoed Doddendael. Cultuur en natuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Doddendaelpad (15 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 12 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Ter hoogte van Van Heemstraweg in Beuningen. Parkeren bij de kerk, Dorpssingel 1 in Beuningen

Openbaar vervoer: Bushalte Kerk van Heemstraweg in Beuningen

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Doddendaelpad combineren met het Ambts- en Rijkspad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Woensdag 17 april de route gelopen. Het was de bedoeling dat we een bloesem tocht zouden lopen, maar dan hadden we dit 2 weken eerder moeten doen. Nu hier en daar nog iets te zien. Wel koolzaad velden en andere bloesem.
  Een prachtige wandeling. We hebben gekozen om niet de uiterwaarden in te gaan in verband met de vele regen van afgelopen tijd. Over de dijk was het ook een prachtig gezicht.
  Een paar reviews eerder werd gesproken over het checken van openingstijden van horeca. Dat was inderdaad een dingetje. Slot Doddendael is alleen van donderdag tot zaterdag in de avond geopend en op zondag vanaf de middag.
  Wel naar de wc kunnen gaan. Verder een opsteker voor Het Dijkmagazijn. Hier kun je naar de wc en iemand zei dat het hoewel het gesloten is en je vriendelijk vraagt of je een kop koffie mag het waarschijnlijk ook krijgt. We hebben een kopje koffie gehad. Door de regen hebben we waarschijnlijk een bordje gemist en toen zijn we maar gewoon doorgelopen naar Beuningen.
  Een prachtige omgeving. Fijn gewandeld. Zelfs de verharde wegen (weggetjes) waren een genot om te bewandelen.
  Een klompenpad om in de zomer nog een keer te lopen. Dan wel de uiterwaarden. En misschien genieten van het fruit wat er dan hangt.

 2. Vandaag de route gelopen, vooral de uiterwaarden zijn schitterend. Heel divers met strand, bosjes en vrij uitzicht. Het blijft bijzonder om zo dicht langs de Waal te wandelen.
  Wie de route wil verlengen kan aan de oostkant van de route nog een rondje Weurts grindgat (ca 4km) meepakken.
  Het broedgebied is nu afgesloten (staat ook nog behoorlijk onder water).
  De grazers ontlopen kan wel een dingetje zijn, er is niet overal voldoende ruimte.

 3. Vandaag gelopen in heerlijk weer, het lijkt of het voorjaar is begonnen! Heel mooi pad, zowel de westelijke als oostelijke lus zijn helemaal prima. Een stukje door de uiterwaarden was nog niet mogelijk door de hoge waterstand van de Waal. Dit is prima te belopen via het alternatieve stuk over de dijk. Van de groene reuzen hebben we geen last gehad: ze negeerden ons volledig – en wij hun. Lekker koffie gedronken bij het Dijkmagazijn, ook al waren ze officieel gesloten. Helemaal prima!

 4. Bij het bekijken van foto,s van dit klompenpad 12-5-2018, onze 50ste klompenpad die we gelopen hebben. Zag ik een foto met ballonnen. Later kwamen we te weten dat dit klompenpad pas was geopend. Als ik de foto,s zo bekijk herinner ik me weer veel van die wandeling. Zoals een kort gesprek met een wandelaar die de weg naar nijmegen vroeg. Ook dat mijn man en ik ieder een doosje aardbeien hebben gesnoept bij een boerderijwinkel.

 5. Beste Hendrika,

  Ik heb de boswachter van dit natuurgebied om een reactie gevraagd:
  “In onze gebieden langs deze route lopen Rode Geuzen en Koniks. Wandelaars zijn hier te gast. Als zij zich aan de openstellingsregels houden dan gaan mens en dier hier prima samen. Wandelaars horen honden aan de lijn te houden, minimaal 25 meter afstand te behouden tot de grazers en geen kuddes te doorkruisen. De dieren hebben over het algemeen weinig aandacht voor mensen. Als je als wandelaar runderen of paarden op je route tegenkomt dan kan het voorkomen dat je een andere route moet nemen (of om moet draaien) om de afstand tot de dieren te bewaren. Aangezien je vaak mag struinen in de jaarrondbegraasde gebieden is er veelal een ander alternatief. Op heel veel plekken langs de grote rivieren gaan grazers en recreanten al jaren goed samen. Op onze toegangsborden wordt kenbaar gemaakt dat men een jaarrondbegrazingsgebied in loopt. Als een wandelaar dit als onprettig ervaart dan is dit misschien niet de route om te lopen.”
  Meer informatie over grote grazers en rode geuzen vind je hier: https://www.freenature.nl/over-free/natuurlijke-begrazing/soorten-grazers/rode-geus

 6. Voor de vrijwillgers,
  ik zie staan:
  Stuk langs de uiterwaarden mooi, maar wel 1. een luid loeiende oranje stier die op me af kwam draven

  Ik wil toch graag weten, de stieren, die daar rondlopen.
  komen ze op mensen af? zijn ze betrouwbaar.
  ik wil dit pad lopen in juli 2024

  Anders wel zo netjes om het te vermelden in het koptekst van deze site:
  Ontdek het prachtige buitengebied van Beuningen,
  dat er stieren rond lopen op de route

  Ik hoor graag van u

 7. Gisteren was het een mooie wandeldag, en we hebben gekozen voor het Doddendaelpad.
  Die stond al heel lang op ons lijstje, en idd. een prachtig klompenpad.
  We denken zonder mais op het land nog mooier.
  Een mooi natuurgebied, en weinig verharde wegen.
  Wat ons betreft was er wel een dingetje.
  Langs de Waal was het prachtig wandelen, plotseling op het pad een koppel Schotse hooglanders.
  Waar onder stieren, één hele mooie grote en jaarlingen.
  Nu hebben we zelf vleeskoeien en een stier gehad, we weten er wel mee om te gaan.
  Maar, we zeiden tegen elkaar, dit is eigenlijk onverantwoord.
  Met name als er kalfjes worden geboren.
  We zijn er rustig langs gelopen, het ging wel goed de meesten lagen te herkauwen, maar toch.
  Tis maar een mededeling, en het is zo’n prachtig stuk lopen langs het water.
  We hebben het zelfs verlengd tot de brug, en toen terug naar het mooie slot Doddendael.
  Waar we ook de auto hadden staan op de parkeerplaats. (2 euri’s) de kosten.
  Het is een hele mooie route.

 8. Mooie route, goed begaanbaar en geen glibberpartijen. Stuk langs de uiterwaarden mooi, maar wel 1. een luid loeiende oranje stier die op me af kwam draven, 2. twee `actieve mannen` in de bosjes die ik toch wel stoorde, 3. waar je de dijk oversteekt en de andere kant het weiland in gaat een stuk over de dijk gelopen omdat er een kudde koeien op het pad stond. Me verder uitermate goed vermaakt en een aanrader. Zeker nu in het voorjaar me alle fruit- en andere bomen in bloei.

 9. Wat een geweldige wandelroute. Over akkers. langs de waal. 2x even onduidelijk hoe we moesten lopen. Maar verder gelopen op de “klompjes” stickers. Een rustige route. Weinig mensen op deze zonnige novemberdag. Een aanrader om te wandelen.

 10. 12 Nov 2022 Dit pad met de klok mee gelopen, in het eerste bosperceel al een vraagteken, moet je bij het huisje nu wel het bos in of toch verder langs de sloot? Het is verder langs de sloot.
  Verder is de bewegwijzering wel duidelijk.
  Lopend langs de waal, moet je er wel van bewust zijn dat de route ineens naar de dijk gaat en niet verder loopt naar de stalenbuizen handel. Op doordeweekse dagen staat daar wel het hek open, in het weekend is die dicht en moet je een stukje omlopen.
  Het Weurtse Straatje is voor lange personen wel een uitdaging, de laag gesnoeide bomen maken dat je vaak diep moet bukken en met rugzak op blijft die vaak haken.
  Al met al 15.9 km gelopen.

 11. Vandaag dit pad met de klok meegelopen. Mijn 74e klompenpad. Deze route komt in mijn top 10. Paar stukjes asfalt maar voor de rest een echt klompenad. Afwisselend langs akkerranden. Mooie struingebieden. Met de aanloop- en uitlooproute kwam ik op 15,7 km. Moest wel een aantal keren de app raadplegen. Volgens mij ontbreekt een routeaanwijzing aan het eind van het eerste struingebied als je van de Waal naar punt 8 op de kaart moet lopen. Op de app zag ik dat ik naar rechts moest. Ik zag een groepje wandelaars die ook de route liepen hier de Waal volgen en verkeerd uitkomen. Een fotoverslag op mijn webiste: arievanhensbergen.nl

 12. Een echt klompenpad! Weinig verhard en prachtige paadjes. Met de klok mee gelopen, eerste deel was prima maar niet heel bijzonder. Tot je bij de Waal komt! Zo mooi daar en door laag water stond een boom vrij in het water en daar kon je lekker met de blote voeten door het water om af te koelen want met 29 graden was het eigenlijk te heet. Veel schepen, paarden en runderen gezien. Weurtse straatje was fijn omdat ik wat schaduw had maar als lang persoon loop je wel vaak gebukt en dat vond ik niet zo prettig (ben niet oud…). Voorbij Swanenberg IJzer was het zo doods/kaal.. door de droogte ook weinig binnenwatertjes. Ik zou dit pad lopen wanneer het niet zo droog is geweest. Al met al zeker wel een aanrader!!

 13. Wat een prachtige route. We hebben deze al vaker gelopen, maar het blijft onze favoriet. In alle seizoenen indrukwekkend. Een afwisselende, goed aangegeven en bijgehouden route. Met dank aan de beheerders.

 14. Vandaag dit afwisselende pad gelopen.
  Als je met de klok meeloopt is er toch nog voor het Weurtse straatje een stuk van het pad afgesloten i.v.m. het broedseizoen.
  Deze zou tot 15 juli zijn. Er hangt onder het bestaande bord een geplastificeerde kaart waarop stremming staat.
  Hekken zaten ook op slot. Wij vonden het een mooi route, zeker het stuk langs de Waal, maar voor ons geen top 3. Al is het niet altijd te vergelijken, elk pad heeft weer zo zijn eigen plus en minpunten.
  Het Doddendaelpad is zeker de moeite waard om eens gelopen te hebben. Wij liepen het nu bij droog weer en lage rivierstand. Anders moet je wel veel op de dijk lopen.
  De koeien waar iemand over schreef zijn wij niet tegen gekomen. Er lagen wel veel vlaaien dus misschien stonden ze nu op stal.

 15. Gelopen op 2 juni 2022. Een heel mooi pad, veel bloemen en veel vogels (gehoord).
  Zoals bijna altijd goed aangegeven.
  Waardering voor alle vrijwilligers.

 16. Op 27 mei dit afwisselende pad gelopen bij mooi zonnig weer. Fijn dat deze route ook deels langs de rivier de Waal loopt, mooie uitzichten, interessante scheepvaart, mooie natuur. Bijzonder om ineens op bekend terrein te komen omdat dit pad ook een deel de pelgrimsroute “Walk of Wisdom” (tijdens deze tocht heb ik project “Jac. 65 klompenpaden” bedacht) volgt. Leuke ontmoeting onderweg met jonge biologische tuinvrouw (pluktuin). Genoten van dit klompenpad is zeker een aanrader en inmiddels heb ik enige ervaring, dit was mijn 92e klompenpad.

 17. Van de week met heerlijk weer dit pad gelopen met vriend. We komen uit Delft dus na auto bij de kerk geparkeerd, eerst koffie in het centrum van Beuningen, want alle vermelde horeca was dicht (kijk thuis op internet).
  Lekker rustige afwisselende route langs bosjes, oude boerderijen, weiland, de Waaldijk en natuurlijk veel boomgaarden. Soms mag je zelfs door de boomgaard, jammer dat er geen bordjes staan met wat voor fruit er groeit.
  Hoogtepunt vonden wij struinen langs de Waal, met veel bootverkeer. Opmerkelijk was dat we twee keer terug moesten lopen want stromend water versperde de weg. We spraken een mevrouw die vertelde dat ze hier vanochtend nog kon doorlopen met de hond; het water stijgt hier heel snel, vertelde ze.
  Wij geven de route een 8.

 18. Vandaag 17 maart dit mooie klompenpad gelopen. Een heerlijke wandeling door de uiterwaarden waar we de paarden tegenkwamen. Helaas was het mooie natuurgebied afgesloten vanwege het broedseizoen . Dit staat helaas niet op de website. Ik raad iedereen dit klompenpad buiten het broedseizoen te lopen. Je mist toch een stukje mooie natuurgebied. De alternatieve route was goed aangegeven. Vrijwilligers bedankt voir het onderhoud en uitzetten van dit mooie pad

 19. Ik heb deze route 19-12-2021 gelopen en was aangenaam verrast!
  De uiterwaarden zijn echt prachtig en de route is afwisselend genoeg om het interessant te houden.

  Ik ben de route gestart vanaf het startpunt bij de kerk van Beuningen, achteraf gezien had ik beter een startpunt kunnen kiezen dat echt op de route ligt aangezien het staartje dat in en uit de route gaat niet geweldig is en je dit stukje bovendien twee keer moet lopen.

  De bewegwijzering is dik in orde en de paden her en der lekker drassig.

  Al met al 15.5km gelopen

 20. Gisteren dit pad gelopen en om meteen maar met de deur in huis te vallen, deze route is met stip op nummer 1 gekomen bij mij 😁

  Nu heb ik al diverse klompenpaden gelopen en ik wil dan ook een pad lopen die een klompenpad is. Een klompenpad heeft m.i. als kenmerk dat deze door landerijen, akkers, boomgaarden, uiterwaarden loopt en dan ook nog over particulier terrein. Dit pad heeft dit allemaal.

  Ik ben gestart bij de parkeerplaats van voetbalvereniging Ewijk en heb de route van 15km. linksom gelopen. Voordeel hiervan is dat je de verharde gedeelten in de eerste deel van de route hebt. Maar deze verharde gedeeltes zijn kort genoeg om niet vervelend te worden.

  Helaas was het gedeelte door het Roodslag nog steeds afgesloten omdat de zieke en dode bomen (essentaksterfte) worden gekapt. De omleidingsroute was goed aangegeven. Je loopt hierdoor een stukje over de dijk. Ondanks dat dit gedeelte ook leuk is om te lopen, denk ik dat de route door het bos een waardevolle aanvulling is van deze route.

  Eenmaal in de uiterwaarden heb je soms het gevoel dat je in een groot natuurgebied loopt. Dit gedeelte is een struingebied. Je mag hier overal lopen, zolang je de runderen en de paarden niet verstoort. Struingebieden zijn zeldzaam geworden in Nederland.

  Het Weurtsche straatje is het apart vermelden waard. Wat een mooi stukje om te wandelen. Een smal kronkelend paadje, waar je regelmatig ook moet bukken. Ik hou van dit soort paadjes.

  Ik kan mij goed voorstellen dat in sommige perioden de route minder toegankelijk is door het hoge gras, brandnetels, berenklauwen en hoog water. Je kunt nu eenmaal niet van de vrijwilligers verwachten dat ze wekelijks het gras maaien en de brandnetels e.d. verwijderen. De route was nu heel goed begaanbaar ook al was het regelmatig glibberen, maar dit hoort bij een klompenpad.

  Ik heb deze route geprobeerd zo goed mogelijk vast te leggen. Ik heb niet alleen foto’s gemaakt van mooie dingen, maar ook van de route zelf, zodat je kunt zien hoe de route zelf eruit ziet. Helaas besloot mijn telefoon er na 10km. mee te stoppen, dus ik heb niet de hele route vast kunnen leggen 😭. Maar ik ga deze nog vaker lopen in andere jaargetijden.
  Ben je benieuwd naar de route, klik dan op de onderstaande link.
  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/beuningen-land-van-maas-en-waal-doddendaelpad-88281844

  Conclusie:
  Deze route is een echte klompenpad in mijn ogen. Ja er zijn een paar verharde stukken, maar die zijn absoluut niet storend. Het was jammer dat de route door het Roodslag nog was afgesloten.

  Eindcijfer: 9 als de route door Roodslag weer open is, kan er zo nog maar een 0,5 punt erbij komen

  Mijn dank gaat uit naar de bedenkers en de vrijwillers die dit pad hebben bedacht en onderhouden.

 21. Vandaag dit klompenpad gelopen. En wat hebben we genoten. De omleiding was goed aangegeven. Soms was het wat drassig, maar dat kan je verwachten in dit jaargetij. Zeker een pad om nog eens in de zomer te doen.

 22. Vanmorgen een stuk van het Klompenpad gelopen, maar was bijna niet te doen door het natte (kan niemand wat aan doen, natuurlijk) maar vooral HOGE gras. Erg jammer. Je moet zo opletten waar je loopt, dat je niet kunt genieten van de omgeving.

 23. Tijdelijke omleiding

  In het bosje Roodslag worden de zieke en dode bomen (essentaksterfte) gekapt. De route is hierdoor op dit stuk tijdelijk omgeleid. Volg de route in het veld, en niet de app of kaart.

 24. Zondag 12 september deze route met de klok mee gewandeld. Wat hebben wij genoten. Het is een schitterend pad. Bij de uitkijktoren even van het pad afgeweken om die ook te mogen aanschouwen.
  Aangezien wij altijd lange afstanden wandelen, hebben wij deze route gecombineerd met het Ambts- & Rijkspad.

 25. Vandaag route gelopen. Eerst lekker gelunched bij hemelrijck ( startpunt route).
  Route was goed gemarkeerd. Wij hebben verkortingsroute genomen en daar zijn we fout gelopen.
  Hele mooie en afwisselende route. Zeker een aanrader

 26. Vandaag deze route gelopen. Heerlijk om zo door de natuur te struinen.
  Bij hoogwater op het pad broekspijpen opgestroopt en genoten van het pootje baden. Prachtig zeg om zo dicht bij de natuur te zijn.
  Dit klompenpad is als wandelen op de grens tussen de natuur en cultuur. Met de juiste bril op ben ik als wandelaar de verbindende schakel.
  Dank voor de mogelijkheid om zo’n connectie te mogen zijn

 27. Afgelopen zaterdag in alle vroegte dit pad gelopen. Het begin stond wat mij betreft goed aangegeven. En bewegwijzering verder ook súper. Bij twijfel is de app altijd handig. Maar dat kwam bij mij omdat ik opging in de omgeving.

  Het was een prachtig pad en zeer gevarieerde route. Wel is een lange broek een MUST nu.
  Er was ook een stuk waar de berenklauwen met alle geweld uit de grond komen en het paadje naar het overstapje steeds smaller maken.

  Gelukkig had ik die lnge broek aan. En stapte ik vrolijk door het hoge gras, langs de brandnetels en over het zand langs de Waal. Ik heb een kleine omweg genomen omdat de Koningspaarden op het pad stonden. Ik hou daar graag respectvol afstand van. Die extra kilometer was ook geen ramp.

  Overigens; afsluiting vogelgebied is misschien een beetje jammer, je kan er nogsteeds enorm van genieten langs het prikkeldraad.

  Dus vrijwilligers, landeigenaren… BEDANKT!

 28. Op hemelvaartsdag gaan dauwtrappen op de langste route van dit klompenpad. Vanaf Beuningen parkeerplaats de route rechtsom gelopen richting Weurt. Heerlijk wandelweer, veel vogelgefluit en prachtig afwisselende route. Keurig bewegwijzerd en voor broedende vogels lopen wij graag om. Heerlijke koffie langs de dijk. En precies 12 uur aangekomen op binnenplein van slot Doddendael. Kadootje.
  Dank routeverzorgers.

 29. Als inwoners van Beuningen was het een ‘wandeling in eigen omgeving’. Wel een die ons blij maakte. Heerlijk. Iedereen heeft zijn eigen ervaring en mening. Wij vonden het een leuk pad, met mooie stukken en echte Hollandse natuur. Kortom: doen!

 30. 14 mei gelopen. Geen omleiding gezien ivm broedseizoen. Wel een klein stukje afgesloten ivm vallende takken bij punt 3. Prachtige route !

 31. Goedemiddag,

  Kunt u mij zeggen welk deel van het Doddendaelpad is afgesloten i.v.m. het broedseizoen?

  met dank,

  Kees Boon

 32. 30 april dit pad gelopen. De verwachtingen waren door alle positieve reviews hoog gespannen. Dan durf je eigenlijk niet meer te zeggen dat we ‘m stiekem toch wat tegen vonden vallen.
  Rechtsom gestart, veel verhard. Linker lus vonden wij het mooist. Veel onverhard. Her en der nog bloesem.
  Stuk ivm broedseizoen afgesloten maar met de omleiding loop je er toch kort langs. Bedankt landeigenaren en vrijwilligers.

 33. Prachtig klompenpad, met veel bomen met bloesem. Veel prachtige paden, uiterwaden ,vooral het stuk langs de Waal is schitterend met de Konikpaarden en de koeien.

  Ik heb al veel klompenpaden gelopen maar deze is echt een aanrader.

 34. Vandaag dit klompenpad gelopen, wat een mooi klompenpad. Erg afwisselend het stuk langs de waal erg mooi. Op dit moment ook nog bloesem te zien. Dit pad komt zeker in onze top 5. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren die dit pad mogelijk maken.

 35. Wat een schitterend pad is dit. Fantastisch, we hebben overal van GENOTEN!
  Het was heel afwisselend, alles zat er in: Bos, boomgaard, weilanden, dijk, kleine stukjes weg, Slot Doddendael (een plaatje), uiterwaarden (geweldige paarden in de uiterwaarden), bukwerk in het Weurtsestraatje en daar ook nog even doorgelopen naar de uitkijktoren.
  We waren getuige van een valkje dat loodrecht naar beneden kwam om een prooi te pakken. En even later een buizerd die rond bleef cirkelen. Ook genoten van de vele schitterende boerderijen/landhuizen.
  Bedankt grondeigenaren dat we over uw terrein hebben mogen lopen en bedankt vrijwilligers voor het uitzetten van deze mooie route. Het kleine stukje dat afgesloten is vanwege het broedseizoen kun je prima aanschouwen van achter het prikkeldraad onderaan de dijk. Er waren veel ganzen aan het nestelen. Dus fijn dat ze rust hebben.

 36. Prachtig klompenpad, absolute aanrader!

  Wij liepen met z’n tweeën het Doddendaelpad op zaterdag 17 april.
  De verwachtingen waren hooggespannen na het lezen van de overwegend positieve recensies.
  Gelukkig kwamen deze verwachtingen op alle fronten uit.
  Heel veel mooie stukjes aan elkaar geregen in deze route.

  Wij hebben inmiddels de nodige klompenpaden gelopen.
  Het doddendaelpad is met stip binnengekomen in onze top 5.

 37. Wat een mooie klompenpad wandeling hebben wij vandaag gewandeld. Heel afwisselend en genoten van de rust en de uiterwaarden. De uitzichttoren onderweg is de moeite waard. Deze staat vlak aan de route!. Ook heerlijk gerust bij Dijkmagazijn. Coffee to go. Alles prima aangegeven!! Ook de alternatieven. Onderweg een Putter en een Groenling gespot. Hulde aan deze route!! Aanrader!

 38. Prachtige wandeling over grotendeels onverharde paden. En daar waar de route over verharde wegen gaat, zijn het wegen waar je nagenoeg geen last hebt van auto’s of ander verkeer. Een groot deel van de route loopt vlak langs de Waal, het mooiste gedeelte van de wandeling.
  De bewegwijzering is uitstekend en als je de app erbij houdt kun je bijna niet fout lopen.
  Helaas was slot Doddendael gesloten. De omleiding vanwege het broedseizoen is duidelijk en het betreft maar een heel klein stukje.
  De parkeergelegenheid bij de kerk is beperkt. Aan de andere kant van de Van Heemstraweg is veel meer parkeerruimte, ook vlakbij het startpunt.

 39. Dit pad is een van onze favorieten en verschillende keren gelopen. Let op een stukje is afgesloten ivm het broedseizoen. Wij kennen de weg het zou fijn zijn voor wandelaars die niet bekend zijn als er een kleine verwijziging wordt aangebracht waar men even van de route moeten afwijken. (over de dijk lopen)
  Verder super onderhouden route. Complimenten voor vrijwilligers en grondeigenaren.

 40. Redelijk goed aangegeven. Afwisselende wandeling. Alleen de afslag Roodslag naar punt 4 hebben we gemist.
  De app werkte niet. Het handigste is toch om de volledige kaart van de route uit te printen en mee te nemen.

 41. Prachtig afwisselend klompenpad. Ook wij hebben een klein stukje niet kunnen lopen vanwege kwelwater, maar hebben toen onder de dijk gelopen. We komen zeker terug als de bloesem in bloei staat. Erg genoten en zeker de volledige 15 km. lopen. Staat in onze top 10 van de mooiste klompenpaden.

 42. WAt een super mooie route.
  Het zal ook een mooie route zijn in de tijd van de bloesem.
  Jammer dat we een stukje over de dijk moesten in verband met kwelwater.
  Maar dat heeft de pret niet gedrukt. We hebben enorm genoten.

 43. Wow wat een fantastisch mooi pad! Ons 24e klompenpad we hebben de 15km gelopen en deze komt in onze top 3!! Hier en daar wat glibberen maar met wandelschoenen goed te doen. Wij gaan hier in de zomer nog een keer wandelen als het allemaal in bloei staat! Vrijwilligers bedankt!!

 44. Wat een fraai pad! Vandaag het jaar begonnen met deze fijne wandeling. Een echte Nederlandse winterdag. Fris, maar niet koud, mistig, lage wolken waardoor landschap, bebouwing, de rivier, uitwerwaarden, vele waterpartijen, de Koniks paarden en de Hooglanders een prachtige blend vormden in grijs, bruin en groen. Het pad is afwisselend en verrassend. gaan het zeker in het voorjaar nog eens bekijken. Puike bewegwijzeing overigens! Dank weer aan de bedenkers, de grondeigenaren en de mensen die het pad en de bewegwijzeringl in stand houden.

 45. Prachtig pad! De moeite waard. Trek stevige wandelschoenen aan. Het is modderig pad bij nat weer, maar dat mag de pret zeker niet drukken!

 46. Hartstikke mooi pad! Aanrader! Zorg voor schoenen met veel grip i.v.m. de modderige paadjes in de uiterwaarden.

 47. Heerlijk klompennpad. Goed bewegwijzerd.
  Een toppertje, heel gevarieerd . Complimenten voor de vrijwilligers.

 48. Wat is er heerlijker na een nachtdienst dan het Doddendaelpad te lopen?! Prachtig pad met variatie (de landerijen bij Beuningen en het uiterwaardgebied langs de Waal). Helaas te weinig tijd om het pad helemaal te lopen. Maar het korte rondje ‘met de klok mee’ (van de kerk in Beuningen via Slot Doddendael richting Nijmegen) was al mooi. De volgende keer verder.

 49. Weer een klompenpad zoals een klompenpad hoort te zijn.
  Echt prachtig !!

 50. Zaterdag 24 Oktober heb ik samen met Kees Pelders dit mooie pad gelopen, vooral de gedeeltes in de uiterwaarden, en vooral het Weurtse Straatje vonden we erg mooi, het pad is ook prima gemarkeerd, we hebben nooit hoeven te zoeken, complimenten voor dit mooie pad, wij hebben er van genoten.

 51. Vandaag heerlijk gewandeld over het klompen pad. Wat een prachtige route met duidelijke beschrijving en aanduiding op de paaltjes. Echt geweldig! Je loopt strak langs de waal. Enige minpuntje vonden wij de wilde paarden die mooi met zijn allen voor het poortje stonden waar wij door heen moesten. Brrrrrr

 52. Op de 1 of andere manier (en dat vonden we niet erg hebben we de route af moeten breken na een km of 18) waar het mis is gegaan geen idee maar hebben dus wat prachtige km extra moeten maken. Maar zeer zeker super genoten. Maar denken dat het niet meer heel.duidelijk was na het dijkhuisje mvg marianne

 53. 2 sept. dit prachtig klompenpad gelopen. We hebben er al vele gelopen. Deze komt in top 10. Niet veel asfalt en goed bewegwijzerd. Wel is het goed om te weten als je het stuk langs de Waal loopt er op eens een kudde hooglanders te voorschijn kan komen ze lopen ook over het klompenpad. Op het pad is weinig tot geen ruimte om ze te laten passeren. Ze dwingen respect af, zeker al hun aantal en de stieren die meelopen. De koeien beschermen hun jongen en houden je goed in de gaten wat je doet. Gelukkig zagen wij ze aankomen en konden ze alle ruimte geven die ze nodig hadden. Ze hielden ons goed in de gaten wat wij deden. Nou stil blijven staan en toen ze voorbij waren een foto maken.

 54. Beste Wandelaar,

  Bedankt voor uw reactie.
  We gaan kijken of we de bewegwijzering kunnen verduidelijken.

  Wij adviseren u om naast de bewegwijzering in het veld gebruik te maken van de routekaart uit de folder, de mobiele app, of een uitgeprinte kaart op deze website. Op de website en in de gratis app informeren we u over (tijdelijke) routewijzigingen. Zo weet u de volgende keer zeker waar u heen moet.

  M.v.g.
  Team Klompenpad

 55. Dit pad op dinsdag 18 augustus gelopen. Verrassend mooi. 1 opmerking: nadat je vanaf slot Doddendael de dijk opkomt is het niet duidelijk of je links of rechtsaf moet. Er staat daar alleen een bord: overstaproute.
  complimenten voor dit prachtige pad!

 56. Persoonlijk vonden wij dit niet zo’n geweldige tocht. De route op zich was wel mooi langs het water, maar die zijn er meer. De route staat niet echt goed aangegeven en vooral verwarrend omdat hij zowel linksom als rechtsom gelopen kan worden en het er soms niet duidelijker maakt met de paaltjes. Omdat hij op 2 manieren te lopen is, wordt het soms ook ingewikkeld om tussen de brandnetels de tegenliggers te ontwijken. Daarnaast zijn de horeca gelegenheden om iets te kunnen drinken en even te pauzeren alleen in het weekend open, dikke tegenvaller dus. Gelukkig wel voldoende bankjes onderweg.

 57. Prachtig pad, absolute aanrader.
  Met lus rond het Weurtsemeer kan je hem met 5 km verlengen, volg daarvoor de bordjes van de struinroute vanaf de uitkijktoren.

 58. Filmpje volgt later.
  Wat is dit een prachtig klompenpad! Het naburige Ambts- en Rijkspad is leuk, het Doddendaelpad is top! Het deel van Beuningen tot Kasteel Doddendael is aardig, mooi stukje door bos en langs akker. Het deel daarna gaat door de uiterwaarden, wat een mooi stuk is dat! Mooie uitzichten op de Waal, prachtige uitkijktoren en vervolgens een stukje dijk en weer terug naar Beuningen. Dit pas is een absolute aanrader, staat zeker in mijn top 5 (na 53 klompenpaden)

 59. Beste heer Broekman,

  Op dit moment zit er een bug in de app waardoor de ondersteunende Points Of Interests soms niet te zien zijn. U kunt dit verhelpen door de app opnieuw op te starten. De Points Of Interests zouden dan wel zichtbaar moeten zijn.
  Wij zijn bezig om deze bug te verhelpen.

  Met vriendelijke groet,

  Klompenpaden Beheerteam

 60. Heel fijne route.
  En nu, 2 juli 2020, al helemaal, nu vele bloemen aanwezig zijn.
  Alleen vreemd en heel jammer dat het gedownloade Doddendaelpad geen filmpjes en/of teksten bevat als informatie bij de bezienswaardigheden langs de route.

 61. Mooie wandeling, veel variatie. Je loopt veel Langs het water, door weilanden en bongerd. We zijngestart in Ewijk waardoor we heerlijk konden afsluiten in de theetuin. Een echte aanrader.

 62. Deze route op 21 december en 7 maart gelopen en ieder seizoen heeft zijn charme bij dit afwisselende klompenpad. We gaan hem absoluut nog vaker lopen, want het is één van onze favoriete routes. We zagen in maart bizar veel vogels (ook een stelletje ijsvogels!) en in december hadden we een mooie omtmoeting met de Konikspaarden. De doorgang is helaas niet altijd vrij i.v.m. hoog water, maar dit is op te lossen door een stukje over de dijk te lopen.

 63. Vandaag deze mooie en afwisselende route gelopen , onderweg kwamen wij nog drie personen tegen gewapend met heggenscharen 2 heren en 1 dame!
  Het bleek de onderhoudsploeg te zijn die het pad zoveel mogelijk vrij knipten van uitstekende distels en dergelijke.
  Petje af voor deze mensen die het pad onderhouden!
  Wat betreft parkeren bij de kerk zou ik Dorpssingel 1 weg laten uit de aanwijzing ivm auto navigatie , je rijdt dan te ver door en komt in de blauwezone terecht.
  En nog een tip : In het centrum hebben ze heerlijke ijs !

 64. Deze route op de warme 2e pinksterdag gelopen. Wij vonden de route erg leuk en afwisselend met de overstapjes , het slot en de uitzichten over de Waal. Een mooie wandeling, dank

 65. Vandaag met mijn zus dit klompenpad gelopen: wat een prachtige wandeling!
  Op een paar kleine stukjes na, geheel onverhard, door de uiterwaarden, stukjes bos, en langs velden. Prachtige uitzichten over de Waal.
  Het mooie weer maakte de dag compleet.
  Een echte aanrader deze wandeling en bovendien heel goed aangegeven.

 66. Vandaag 31/5/2020 dit pad gelopen. Heel mooi, goed bewegwijzerd.

 67. Sinds april van dit jaar blog ik mijn klompenpadervaring weg. Voor het Doddendaelpad verwijs ik naar de volgende link https://bit.ly/35Kb77K
  Voor meer foto’s over dit pad zie ook Instagram account titiissprakeloos

  Het Doddendaelpad was een zeer aangename wandeling, voor mij verrassend, niet verwacht dat aan deze kant van Nijmegen ook zo’n prettig wandelgebied was. Al met al een hele vette aanrader. Dank vrijwilligers uit Beuningen e.o.

 68. Op Woningsdag hebben we dit pad helemaal gelopen. Vele vogels gezien, bijvoorbeeld een paartje overvliegende Lepelaars en een Ooievaar.
  Leuk dat je dicht langs de Waal kunt lopen. Ook de wilde runderen en paarden vielen ons op, prachtig.
  Heel afwisselende en mooie route, hoewel het op de dijk zelf behoorlijk druk was. Zeker een aanrader voor de Klompenpadfans !

 69. Op 25 april het Doddendaelpad gelopen. Wat een geweldig mooi pad, leuke kronkelpaadjes langs het weiland, prachtig wandelen langs de Waal. De Lepelaar en de Konikpaarden gezien. Veel mooi gesitueerde bankjes voor de pauzes. Werkelijk een pareltje onder de klompenpaden. We hebben genoten. We liepen zelfs bijna de aanloop route voorbij voor nog een rondje ? Een kleine opmerking: de weg bewijzering bij hoog en laag water niet heel duidelijk, daar moesten we de app even raadplegen.

 70. Vandaag dit klompenpad gelopen. Echt geweldig! Het was prachtig weer, dus een feestje om langs de Waal te lopen, door de uiterwaarden, door weilanden, langs een enorm veld bloeiend koolzaad, en allerlei verrassende paadjes. Prachtig om de hele kudde paarden te zien met nog heel jonge veulentjes. Een top pad!

 71. Ik had nog niet eerder een klompenpad bewust gevolgd maar kwam toevallig op deze terecht toen ik voor vandaag een rondwandeling in de buurt zocht. Ik heb heerlijk genoten van de wandeling en was erg verbaasd dat er zo’n mooie wandeling zo dicht bij mijn huis te vinden is. Het is 1 van de mooiste wandelingen die ik in Nederland heb gemaakt. Een mooie afwisseling in de uiterwaarden. Zeker niet het laatste klompenpad dat ik heb gelopen.

 72. 22-04-2020 gelopen ,heerlijk weer 22 graden volop zon. Corona tijd ,Maar..
  Een wandeling om van te genieten! Vrij rustig en een heerlijke natuur, bloesem in bloei, kersen en peren al uit de bloei, maar appels nog volop!
  Voor mij een dikke 9 ?

 73. Zondag jl samen met mijn zoon (ik 68, hij 40) het Doddendaelpad gelopen. Wat een prachtig pad is dit. We begonnen bij de kerk in Beuningen en liepen na een kort aanloopstukje al snel het groen in. Het slot Doddendael wordt dan al snel bereikt, een prachtige plek. Het mooist vonden we echter het stuk dwars door de uiterwaard langs de Waal, wat een afwisseling: prachtige bomen, oneffenheden, strandjes en een boom vergroeid met een oude aanlegsteiger (?).
  Halverwege bij het dijkmagazijn even gezeten op een prima bankje en dan weer de uiterwaard in tot bij Weurt. Daar hebben we nog even de uitkijktoren bekeken. We zagen verschillende families met kinderen, maar we hadden nergens last van opstoppingen of tegenliggers. Het smalle paadje waar we soms moesten bukken onder boomtakken door was verrassend, hier gelukkig ook geen tegenliggers. In dit deel kwamen we ook langs een richtingbordje dat in het water stond; gelukkig konden we met droge voeten toch het pad volgen. Ook het terugstuk was mooi, we hebben genoten.
  Op de dijk waren wel veel fietsers en wat joggers en wandelaars, maar de 1,5 m regel leverde geen probleem op.
  Een van de mooiste klompenpaden die we tot nu toe liepen!

 74. zondag 12 april, 1e paasdag , voor het eerst een klompenpad gelopen. Het weer zat ons natuurlijk erg mee, maar wat een prachtige route. We hebben genoten van de stilte, de vogels, het van de gebaande paden weg zijn, de boerenpaden, de bloeiende fruitbomen en sowieso de pracht van een voorjaar in bloei. Het stuk langs de Waal was ook erg mooi…hoewel erg jammer dat sommige mensen toch menen er een vuilnisbelt van te maken.
  Alles met elkaar….wij zijn vanaf nu fan van klompenpaden (de volgende staat al in de agenda)
  Dank aan alle vrijwilligers die dit in stand houden

 75. Op een zonovergoten aprildag deze wandeling gelopen. Dit is een echt klompenpad! Langs boerenakkers en dijken. Dwars door de uiterwaarden (het was er nog zompig), tussen konikpaarden en ooievaars door. Langs de oevers van de Waal. Ik heb genoten. Met recht één van de mooiere klompenpaden!

 76. Vandaag deze wandeling gedaan. 15 kilometer. Erg mooi, zeker het stuk vlak langs de Waal.

 77. Op 12/2 deze prachtige route gedeeltelijk gewandeld, want (dom genoeg) niet aan het hoge water gedacht.
  Het maakt de wandeling wel spectaculair als je wandelpad in het water verdwijnt en je bijvoorbeeld tussen het uitgedroogde riet toch ergens een plek zoekt om het water over te kunnen steken, wat natuurlijk niet lukt! Dan maar weer (gelukkig nog wel met droge voeten) teruggelopen en het hogerop zoeken.
  Maar zeker redenen genoeg om in het voorjaar hier weer eens terug te komen om de originele route helemaal te doen.

 78. Prachtige wandeling, prima bewegwijzerd. Omdat de Waal vandaag erg hoog stond konden we niet door de uiterwaarden lopen maar liepen we parallel op de dijk. De extra kilometers geven een meerwaarde. Ik zou de afkorting zeker niet doen.

 79. Het Doddendaal pad gelopen, 12 km, is een leuk natuur rijk pad en de bewijzering is prima te volgen! Prima wandel pad!

  Groetjes Daan,
  coördinator Lauwse pad!

 80. Het Doddendaal pad gelopen, 12 km, is een leuk natuur rijk pad en de bewijzering is prima te volgen! Prima wandel pad!

  Groetjes Daan,
  coördinator Lauwse pad!

 81. Zeker 1 van de mooiste paden die we hebben gelopen!
  Genieten van al het moois zoals de konikpaarden, Koeien en de vele weidevogels, zelfs de ooievaars zaten op het nest.
  Jammer dat de paaltjes af en toe niet te vinden waren, gelukkig biedt de app uitkomst als je verkeerd gelopen bent.
  Jammer dat 1 tuinder de weg had verspert door een grote bult zand op de doorgaande route te gooien, hierdoor toch even zoeken waar we heen moesten. Hierdoor laten we ons niet van de wijs brengen, het was GENIETEN!

 82. In november was dit mijn eerste klompenpad, daarna er nog vele gelopen maar geen één zo mooi als deze. Hij staat met stipt op nummer 1. Wat een fantastische wandeling. Zonnetje erbij, lekker koud. Heerlijk genieten, vooral van het stuk langs de Waal. Ik wilde dat de dag niet ophield, zo mooi. Ik kijk nog regelmatig terug naar de prachtige foto’s van die dag. Dank jullie wel voor het uitzetten van zo’n prachtige wandeling!

 83. Heerlijke route, lekker veel modder. Door de uiterwaarden moesten we soms een alternatieve route zoeken, omdat bij de waterstand van vandaag (Waal bij Nijmegen Haven 883 cm) het pad te veel onder water staat.

 84. 29 december gelopen, gestart in Weurt, tegen de klok in gegaan. De Waal was afgelopen dagen wat harder gestegen dan verwacht, stond nu op 880 cm op de peilschaal “Nijmegen Haven”. Daardoor was er op 2 plekken direct aan de Waal geen doorgang meer en moest je die stukken terug en omlopen via de dijk, dat was ook geen straf.
  Afwisselende route waarbij wij vooral het uiterwaarden deel van Weurt tot Ewijk een highlight vonden.

 85. Gisteren deze route gelopen.
  Wat een fantastische wandeling!
  Al heel wat klompenpaden afgestruind, maar deze komt met stip op nummer één.
  De afwisseling van het landschap, de nagenoeg auto-luwe route en de schitterende wandeling langs de Waal maakt dit tot een absolute parel.
  Complimenten! En een échte aanrader.

 86. Wil je als Noorderling of Zuideling eens een ander gedeelte van Nederland verkennen dan is het Doddendaelpad zeker het proberen waard. Wij, 4 vriendinnen van oorsprong Friezinnen, werden verrast door dit pad in een mooi stukje Gelderland. Het pad doet zijn naam als klompenpad eer aan; je loopt nauwelijks op verharde wegen. En ja, zoals de andere reacties al noemen, het is een heel afwisselend landschap, door weilanden, langs boomgaarden en langs de Waal. Onderweg hebben we genieten van een kofje koffie in de theetuin die even ten zuiden van de route ligt, dat is een prachtige plek om even te zitten. Vooraf even bellen kan geen kwaad, want ze zijn niet altijd open.

 87. Supermooie route! Lekker afwisselend tussen uiterwaarden, actief boerenland en landgoed en fijn veel onverhard pad. Dank aan de vrijwilligers en grondeigenaren!

 88. We hebben deze route, vlakbij huis, al meerdere malen gelopen. We genieten nog steeds van deze zeer afwisselende route door de uiterwaarden van de Waal en langs de dijk. In de bloesemtijd is het ook prachtig om de boomgaarden in bloei te zien. Tevens is de route eenvoudig te splitsen in 2 kleinere delen.
  We volgen de Klompenpad routes ook via onze telefoon met behulp van de “Klompenpaden” app. Dit kan ook zonder dat er een internet verbinding beschikbaar is tijdens de wandeling.
  Download thuis de app en de route op je telefoon en volg de route off-line tijdens het wandelen. Het blauwe bolletje geeft je locatie aan. De aanvullende route informatie is ook beschikbaar, erg handig!

 89. Vandaag deze prachtige route gelopen.
  Het was goed wandelweer om deze zeer diverse route te lopen.
  Leuke slingerpaadjes, dan weer langs de Waal, het Weurtse straatje is ook erg leuk!
  Wel goed opletten geblazen wat betreft de bordjes.
  Soms ben je er zomaar voor bij gelopen!
  Het zou fijn zijn als er wat meer bankjes of zitplekken op deze prachtige route zouden zij zodat je nog meer van deze route kunt genieten.

 90. gelopen op 26 juni, vroeg op pad vanwege de hitte:
  We lopen de Kloosterstraat in en kunnen dan al snel een paadje in dat ons naar de dijk voert, richting Weurt. Ik ben op vertrouwd terrein, 7 jaar woonde ik hier in een klein gehuchtje onder aan de dijk. Ik herken het huisje, ooit van de steenfabriek en destijds door mij gekraakt, de wei waar onze schapen liepen met het leblam dat blèrde als ik langs fietste, het moestuincomplex waar wij de eerste pioniers waren en de grond ontgonnen. Maar vooral ook herken ik het landschap. Een voortdurende afwisseling van akkers, weiden en boomgaarden, met ruige stukken vol bloemen en wielen ertussen. Langs de randen ruisende populieren en wilgen. Dit is het rivierenlandschap van destijds en van nu, veertig jaar later.
  Van de dijk af lopen we de uiterwaarden in en krijgen op de uitkijktoren een weids uitzicht op de Waal. Naast de toren een vlak van fundamenten en lage muurtjes waarvan we ons afvragen voor wie die behuizing ooit was, in dat gebied dat toch vaak overstroomd zal zijn.
  Slingerend door de uiterwaarden zien we talloze bloemen: glad walstro en echt walstro, groot kaasjeskruid en het kleinere muskuskaasjeskruid, zilverschoon en zeepkruid, ruit en Sint Jacobskruiskruid en niet te vergeten de talloze distels. Her en der Brandrode runderen en Konikspaarden. De natuurwaarde van de uiterwaarden laat zich hier in alle glorie zien.
  Dan komen we bij het Dijkmagazijn van Beuningen. Ze zijn aan een grondige opruiming bezig maar koffie en thee zetten kan nog wel. We zitten buiten onder een boom, we zijn stil, alsof iedereen het landschap op zich in laat werken. Er staat nog steeds een fris windje en de heren hebben het waarachtig een beetje koud. Dus stappen we op en vervolgen onze tocht die nu vlak langs de oever van de Waal loopt. Een golvende oever: inhammen met strandjes die in laagjes afkalven, dan weer bosjes wilgen die wat het water insteken. Grillige vormen, donkere stammen met zachtgrijs blad en vlak aan of in het water, onze mangrove bossen in wording.
  Vervolgens worden we weer naar de dijk geleid, waar we op een bankje ons brood kunnen eten. Een hele stoet oldtimers over de dijk vergroot voor de heren het plezier. Ze passen in dit landschap, dat moet ik toegeven, maar voor mij had het toch niet gehoeven.
  We gaan het land weer in en komen bij kasteel Doddendael alwaar we de enorme bossen reuzenberenklauw bewonderen. Ze hebben een verwoestende uitwerking op de natuurlijke ecologische omgeving hier, maar prachtig zijn ze zonder meer.
  We lopen nog door en langs wat bosjes, waaronder het Roodslag, veel populieren die maar blijven ruisen en vooral: beschutting bieden tegen de zon, want ja, nu zo rond 1 uur is die toch eindelijk echt doorgebroken en wordt het weer warm.
  We doen nog een landwinkel aan waarin de dame goed van verkopen weet en komen langs de aan-/aflooproute weer bij de auto’s.
  Wat een prachtige tocht!

 91. Vandaag gewandeld in korte broek. Dank voor deze prachtige afwisselende route. We hebben genoten. Lekkere aardbeien gekocht bij de boerderijwinkel de Landopper.

 92. Wat een prachtig en afwisselend pad. Knap bedacht om zoveel Klompenpaden erin te verwerken.
  Dank aan de vrijwilligers om alle paden zo goed begaanbaar te houden.
  Komt in mijn top 3!!

 93. Vandaag groot onderhoud gepleegd, waar nodig gemaaid, gesnoeid etc . Er kan ook weer in korte broek gewandeld worden.

 94. Prachtige route door boerenland en langs de Waal. Een absolute aanrader! Het gras, de distels en de brandnetels staan op sommige plekken vrij hoog en dicht op het pad. Een lange broek is dus geen overbodige luxe. Met onze korte broeken hebben we desondanks erg genoten :).

 95. 26 mei 2019,
  Het Doddendaelpad vonden wij een absolute topper. Verrassend mooi in de directe nabijheid van toch grote bewonersgebieden als Beuningen en Nijmegen. Mooi door de afwisseling van stukjes natuur en cultuurland met als kers op de taart de struinroute langs de Waal. Hulde aan de bedenkers van de route en dank aan de landeigenaren voor hun toestemming. Tijdens onze wandeling was de waterstand van de Waal te hoog en blokkeerde op een punt de doorgang waardoor wij terug moesten naar de dijk. Daarom een tip aan de beheerders van dit pad: neem in de route-info een waterstandhoogte op waarbij voornoemde struinroute wel/niet beloopbaar is. Zo’n hoogte zou b.v. de peilschaalhoogte van Lobith kunnen zijn. De actuele Lobith-peilhoogte is tijdens de voorbereiding van de wandeling gemakkelijk op internet te raadplegen zodat onnodig omlopen wordt voorkomen.

 96. Vorig jaar bij de opening dit pad gelopen en nu weer eens, ook omdat het pad verbeterd is volgens de site. Het was al een heel mooi pad, maar nu is het nog mooier, zelfs fantastisch mooi. Het stuk op de dijk wat je vorig jaar nog dubbel liep is er ook uitgehaald.
  Op een paar plaatsen is het gras wat lang, maar vandaag was het gras droog, dus ook geen probleem.
  Ik ga verder niets schrijven, want dan heb ik zo een A4tje vol met mooie dingen over dit pad.
  Dit pad is nu mijn pad nummer 1, voor mij wat ver weg, maar op de vroege zondagmorgen ben je er zo. Dit pad is echt FENOMINAAL.
  Ik meet 42% hard (inclusief fietspad op dijk met mooie vergezichten). Als je de aanlooproute (2 x ruim 1 km hard) niet meetelt als hard is het percentage 33,55%. En misschien kan het lager zijn door onderaan de dijk te lopen (zie recensie 24-2-2019 van Jan Ernst). Hier ben ik ook op de dijk blijven lopen denk ik. Bij de Kloosterstraat staat nu wel een aanwijzing linksaf naar bushalte dorp.

 97. heel afwisselend klompenpad. het mooie weer en de natuur in lentetooi werkten uiteraard geweldig mee. al meer dan veertig jaar wonen wij in nijmegen, verkenden al die jaren de omgeving rondom. wandelend en fietsend. niet eerder dan vandaag liepen we over het weurtse straatje, rijk aan historie en o zo verrassend.

 98. Vandaag dit werkelijk prachtige klompenpad gelopen. Wat een mooi afwisselingen en schitterende vergezichten.Ook het Weurtse straatje is prachtig. Er stond echter in het “plassenstuk” bij “Dijk”te veel water om er doorhen te kunnen lopen. Ik ben terug gelopen en onderlangs de dijk gegaan dat ging prima. Goede bewegwijzering. Alleen de laatste aanwijzing stond de pijl naar rechtdoor terwijl dit naar links zou moeten zijn in mijn geval (met de klok mee gelopen)
  Maar ik heb genoten, één van de mooiere klompenpaden wat mij betreft.

 99. We lazen dat de route op 19 februari was aangepast, dus gingen we meteen een kijkje nemen en parkeerden onze auto tegenover de kerk. Fantastisch weer, blauwe lucht, windstil en lekker fris, maar al snel de trui uit en met korte mouwen wandelen. Geweldig leuke omgeving, prachtige boerderijen, kasteel Doddendael over afwisselende paadjes, weinig asfalt, behalve op de dijk. Maar dat loopt dan weer lekker door, ook niet erg. Veel kramsvogels in de struiken en ganzen gebabbel in de lucht. Het gedeelte van de struin route langs de Waal is WAALzinnig mooi. De bomen met hun wortels in t water, de kleine strandjes, lunchende wandelaars in de zon, genoeg bankjes…verrassing was de uitkijktoren met vleermuizenverblijfplaatsen. Het was zeker niet té vol en te druk op deze zondag. Wat een rust. Af en toe een brommende motor van een enorm vrachtschip wat leuk was om naar te kijken. Klein opletpuntje: let op als je op “Dijk” loopt bij kruising Distelakkerstraat blijft dan niet Dijk volgen maar ga onderaan de dijk lopen evenwijdig aan “Dijk”. En op 1 km van het eindpunt is wat verwarring als je bij de Kloosterstraat komt staat een pijltje rechtuit (oversteken) maar je moet linksaf richting kerk (startpunt). We hebben een geweldige dag gehad! ??

 100. Afwisselende wandeling met mooie vergezichten. Groot deel langs de Waal. (Moet je wel laag water hebben) Meer land inwaards loop je tussen fruitboomgaarden en kwekerijen. Bij Doddendaal lekker geluncht. Veel bankjes!

 101. 6 januari 2019 dit klompenpad gelopen. We hebben ervan genoten. Een afwisselende wandeling door weilanden, langs Slot Doddendael en door de uiterwaarden van de Waal. Vooral dat laatste vinden we heerlijk.
  Een aanrader!

 102. Hallo,

  Een prachtige mooie afwisselende wandelroute , lekker struinen langs de Maas.
  We hebben een kleine minicamping in Hernen en onze gasten krijgen deze route van ons.
  Campinggasten wandelen de klompenpad en wij krijgen positieve reactie.
  Een echte aanrader !

  Groet Karen en Marlene

 103. vandaag een gedeelte van deze route gelopen kleine 7 km
  mooie route alleen bij het bos waren ze bezig met groot onderhoud waardoor waarschijnlijk 1 paaltje is verdwenen
  maar door middel van de app zaten we weer snel op de juiste route

  ivm het warme weer hebben we op verschillende plekken de tocht afgesneden wat goed te doen was, we gaan hem zeker nog een keer in z’n totaal lopen

 104. Gisteren 10 km van dit pad gelopen. Eerst geprobeerd aan het begin van de route de folder bij cafe de Zaak te kopen maar deze vriendelijke jonge man zei met een smeuig accent dat hij het niet kende en de folder nooit gehad had. Maar iets verder op de route bij het fruitbedrijf was hij wel voorradig. De folder gekocht en een kers voor in de mond meegekregen. Toen bleek al gauw dat het kaartje uit de folder in het begin niet overeenstemde met de daadwerkelijke route aanwijzingen. Later bleek dat de route een stukje omgelegd was. Prachtig weer, bij het dijkhuis de uiterwaarden in en inderdaad een super mooi gebied. Vele bloemen manshoog en vol in bloei. Smalle paadjes en samen met de paarden waren we er alleen, Maar ook na dit stuk bleef het avontuurlijk, echt zoals je als wandelaar een wandeling wilt lopen. Op het laatst nog wel in het hardhoutbos, Het Roodslag, wat vieze poeppaadjes wat een vies gezicht was. Weer langs het fruitbedrijf en toch nog een kilo kersen gekocht, wat een kers in de mond bij het begin teweeg kan brengen. We hebben een super 10 km gewandeld en van onze 87 klompenpaden mag deze in de top 3. En sluit deze reactie helemaal aan bij al de vorige reacties. Vrijwilligers en uitzetters bedankt!

 105. Hulde aan de vrijwilligers voor dit pad. Staat bovenaan ons lijstje. Een geweldige mooie afwisselende route. Een aanrader voor iedereen die van wandelen en natuur houdt. Lekker struinen langs de rivier. Leuke lunchplek zo aan het water. Echt een dikke 10!

 106. Vandaag met prachtig weer dit mooie klompenpad gelopen. Zeer goed aangegeven en heerlijke struinpaden door afwisselend landschap. Waar over prikkeldraad geklommen moest worden stonden degelijke overstapjes. Een lange broek is op deze route geen overbodige luxe.

 107. Vandaag 10 Juni al vroeg dit mooie afwisselende pad gewandeld dank aan organisatie en alle vrijwilligers die dit mogelijk maken wat een rust heerlijk zit bij de 10 mooiste die ik wandelde

  bedankt !!

 108. Twee weken geleden dit pad gelopen, erg mooi, heel afwisselend, weinig afvalt, goed aangegeven. Zeker een aanrader en we gaan hem zeker nog eens lopen.

 109. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Het is een hele mooie,afwisselende wandeling. Mooi door de uiterwaarden en dan weer bos. Absoluut een aanrader!

 110. beste vrijwilligers,
  ik schrijf niet zo snel berichten. maar nu kan ik het niet laten. Wat hebben jullie weer een geweldige route uitgezet. Gisteren – 12 mei – hebben wij deze gewandeld. in een woord prachtig. Boven op de dijk lopen, onder aan de dijk. Alles wat een route nodig heeft zit in deze. Ik lees ook wel eens wat meer negatieve berichten. Tegen deze mensen zou ik willen zeggen: Geniet van de MOOIE dingen die je tegenkomt en let er niet te veel op wat je eigenlijk zou willen. Dit was onze 50ste klompenpad en in iedere route zitten mooie en minder mooie punten. Focus je op de mooie dingen en je hebt altijd een fijne wandeling.
  Veel succes met het uitzetten van de volgende routes.
  En iedereen heel veel wandelplezier.

 111. Genoten van een lentedag op het prachtige Doddendaelpad. Dank aan eenieder die dit mogelijk maakt middels bijv. duidelijke richtingaanwijzers, beschikbaar stellen van privéterrein, onderhoud van overstapjes en beheer van paden. Een waar natuurfeestje!

 112. Vandaag liep ik deze route tegen de klok in en dat is ook de moeite waard!
  Tip: indien men ter hoogte van het dijkmagazijn koninkspaarden aantreft, die pal tegen het hek staan, loop dan nog even verder over de dijk, totdat men een bordje aantreft “voetvoer “. Van daaruit kan men de route weer vervolgen.

 113. Inderdaad een aanwinst voor de KP-en. Zeker in dit jaargetijde met veel meidoornpracht. Dijk loopt wat onrustig (e- en andere bikes). Slot Doddendael is ook een mooi startpunt, er is een openbare parkeerplaats. Je hoeft dan het aan- en terugloopje over de straat vanaf de kerk niet te doen. Alleen zou ’t dan wel handig zijn om klompenpad-wegwijzers te plaatsen bij de parkeerplaats voorbij het kasteel (daar is nu niets aangegeven).

 114. Een prachtige klompenpad, Dit behoort inderdaad tot de absolute topper van de klompenpaden. Dank aan de vrijwilligers, die zich hiervoor hebben ingezet. Hulde!

 115. vandaag 17 april het nieuwe doddendaelpad gelopen onder prachtig voorjaarsweer.
  De wandeling kan zo in de top tien van mooiste klompenpaden.
  De komplimenten.
  Zeer afwisselende en fraaie route.
  Vooral langs de rivier vondt ik erg mooi.
  Het nieuwe natuurterein bij de steenfabriek is nu nog kaal
  maar zal volgend jaar al veel mooier zijn.
  Een heerlijke dag gehad.

 116. vandaag 17 april het nieuwe doddendaelpad gelopen onder prachtig voorjaarsweer.
  De wandeling kan zo in de top tien van mooiste klompenpaden.
  De komplimenten.
  Zeer afwisselende en fraaie route.
  Vooral langs de rivier vondt ik erg mooi.
  Het nieuwe natuurterein bij de steenfabriek is nu nog kaal
  maar zal volgend jaar al veel mooier zijn.
  Een heerlijke dag gehad.

 117. Wat een prachtig pad om te lopen. Veel verrassingen onderweg zoals:
  Wilde paarden langs de oever van de Waal – een heerlijk pick-nick bankje met tafel tussen de bloesems.
  Alleen vonden we de opstapjes een beetje te hoog voor mensen met wat stramme benen (zoals wij). Het is dan een hele klus om over het hek te komen. Misschien een extra opstapje erbij zetten zodat de staphoogte wat minder is.
  Verderis het uitkijken bij het punt waar je de dijk op moet (althans dat staat niet zo direkt aangegeven). Het pijltje wijst eigenlijk naar rechts en kijk je dan naar rechts dan zie je inderdaad weer een paaltje staan maar wij denken dat dit de route terug is. De app was in deze een uitkomst.
  Voor de makers – vrijwillegers en dikke 9

 118. Vandaag dit nieuwe pad geopend en direct gelopen, met de klok mee. Na de vele tochten door de Veluwe van de laatste tijd (veel regen) is dit weer heel anders. Het is een prachtige route. De klei was gelukkig aardig opgedroogd. Ik kwam heel veel wandelaars tegen, er was vandaag nog een andere (langere) wandeling. Gezellig. Soms honden, maar steeds aangelijnd. Ongeveer 36% asfalt en klinkers, maar dat is voornamelijk de dijk en 1 km aan het eind. Nergens druk (auto)verkeer. Enkele sporters op een racefiets op de dijk. Prachtige vergezichten op de dijk.
  De zachte gedeelten waren ontzettend mooi, bouwland, boomgaard, weiland, uiterwaarden (soms mul zand om moe te worden), mooie paadjes etc. Ik heb echt genoten. Bedankt iedereen.

 119. Heerlijke wandeling. We liepen het pad de dag voor de officiële opening. Goeie variëteit, begeleid door 4 reeen, die door het landschap sprongen. Veel buizerds gezien. Lekker geluncht langs de rivier. Veel vriendelijke mensen tegen gekomen Kortom een Topdag gehad!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.