Doddendaelpad

Ontdek het prachtige buitengebied van Beuningen, Ewijk en Weurt. Ervaar de overgang van het kleinschalige landschap op de oeverwal naar de uiterwaarden langs de Waal. Wandelen langs boomgaarden, weilanden, bossen en landgoed Doddendael. Cultuur en natuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Doddendaelpad (15 km)

Startpunt: Ter hoogte van Van Heemstraweg in Beuningen. Parkeren bij de kerk, Dorpssingel 1 in Beuningen

Openbaar vervoer: Bushalte Kerk van Heemstraweg in Beuningen

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Klompenpad

  Hallo,

  Een prachtige mooie afwisselende wandelroute , lekker struinen langs de Maas.
  We hebben een kleine minicamping in Hernen en onze gasten krijgen deze route van ons.
  Campinggasten wandelen de klompenpad en wij krijgen positieve reactie.
  Een echte aanrader !

  Groet Karen en Marlene

 2. Onderwerp: mooie wandeling

  vandaag een gedeelte van deze route gelopen kleine 7 km
  mooie route alleen bij het bos waren ze bezig met groot onderhoud waardoor waarschijnlijk 1 paaltje is verdwenen
  maar door middel van de app zaten we weer snel op de juiste route

  ivm het warme weer hebben we op verschillende plekken de tocht afgesneden wat goed te doen was, we gaan hem zeker nog een keer in z’n totaal lopen

 3. Onderwerp: super pad

  Gisteren 10 km van dit pad gelopen. Eerst geprobeerd aan het begin van de route de folder bij cafe de Zaak te kopen maar deze vriendelijke jonge man zei met een smeuig accent dat hij het niet kende en de folder nooit gehad had. Maar iets verder op de route bij het fruitbedrijf was hij wel voorradig. De folder gekocht en een kers voor in de mond meegekregen. Toen bleek al gauw dat het kaartje uit de folder in het begin niet overeenstemde met de daadwerkelijke route aanwijzingen. Later bleek dat de route een stukje omgelegd was. Prachtig weer, bij het dijkhuis de uiterwaarden in en inderdaad een super mooi gebied. Vele bloemen manshoog en vol in bloei. Smalle paadjes en samen met de paarden waren we er alleen, Maar ook na dit stuk bleef het avontuurlijk, echt zoals je als wandelaar een wandeling wilt lopen. Op het laatst nog wel in het hardhoutbos, Het Roodslag, wat vieze poeppaadjes wat een vies gezicht was. Weer langs het fruitbedrijf en toch nog een kilo kersen gekocht, wat een kers in de mond bij het begin teweeg kan brengen. We hebben een super 10 km gewandeld en van onze 87 klompenpaden mag deze in de top 3. En sluit deze reactie helemaal aan bij al de vorige reacties. Vrijwilligers en uitzetters bedankt!

 4. Onderwerp: klompenpad 23 juni 2018

  Hulde aan de vrijwilligers voor dit pad. Staat bovenaan ons lijstje. Een geweldige mooie afwisselende route. Een aanrader voor iedereen die van wandelen en natuur houdt. Lekker struinen langs de rivier. Leuke lunchplek zo aan het water. Echt een dikke 10!

 5. Onderwerp: Heerlijk gestruind

  Vandaag met prachtig weer dit mooie klompenpad gelopen. Zeer goed aangegeven en heerlijke struinpaden door afwisselend landschap. Waar over prikkeldraad geklommen moest worden stonden degelijke overstapjes. Een lange broek is op deze route geen overbodige luxe.

 6. Onderwerp: klompenpad

  Vandaag 10 Juni al vroeg dit mooie afwisselende pad gewandeld dank aan organisatie en alle vrijwilligers die dit mogelijk maken wat een rust heerlijk zit bij de 10 mooiste die ik wandelde

  bedankt !!

 7. Onderwerp: Prachtig pad

  Twee weken geleden dit pad gelopen, erg mooi, heel afwisselend, weinig afvalt, goed aangegeven. Zeker een aanrader en we gaan hem zeker nog eens lopen.

 8. Onderwerp: 20 mei

  Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Het is een hele mooie,afwisselende wandeling. Mooi door de uiterwaarden en dan weer bos. Absoluut een aanrader!

 9. Onderwerp: klompenpaden

  beste vrijwilligers,
  ik schrijf niet zo snel berichten. maar nu kan ik het niet laten. Wat hebben jullie weer een geweldige route uitgezet. Gisteren – 12 mei – hebben wij deze gewandeld. in een woord prachtig. Boven op de dijk lopen, onder aan de dijk. Alles wat een route nodig heeft zit in deze. Ik lees ook wel eens wat meer negatieve berichten. Tegen deze mensen zou ik willen zeggen: Geniet van de MOOIE dingen die je tegenkomt en let er niet te veel op wat je eigenlijk zou willen. Dit was onze 50ste klompenpad en in iedere route zitten mooie en minder mooie punten. Focus je op de mooie dingen en je hebt altijd een fijne wandeling.
  Veel succes met het uitzetten van de volgende routes.
  En iedereen heel veel wandelplezier.

 10. Onderwerp: Prachtig!

  Genoten van een lentedag op het prachtige Doddendaelpad. Dank aan eenieder die dit mogelijk maakt middels bijv. duidelijke richtingaanwijzers, beschikbaar stellen van privéterrein, onderhoud van overstapjes en beheer van paden. Een waar natuurfeestje!

 11. Onderwerp: tegen de klok in

  Vandaag liep ik deze route tegen de klok in en dat is ook de moeite waard!
  Tip: indien men ter hoogte van het dijkmagazijn koninkspaarden aantreft, die pal tegen het hek staan, loop dan nog even verder over de dijk, totdat men een bordje aantreft “voetvoer “. Van daaruit kan men de route weer vervolgen.

 12. Onderwerp: doddendaelpad

  Inderdaad een aanwinst voor de KP-en. Zeker in dit jaargetijde met veel meidoornpracht. Dijk loopt wat onrustig (e- en andere bikes). Slot Doddendael is ook een mooi startpunt, er is een openbare parkeerplaats. Je hoeft dan het aan- en terugloopje over de straat vanaf de kerk niet te doen. Alleen zou ‘t dan wel handig zijn om klompenpad-wegwijzers te plaatsen bij de parkeerplaats voorbij het kasteel (daar is nu niets aangegeven).

 13. Onderwerp: Doddendaelpad

  Een prachtige klompenpad, Dit behoort inderdaad tot de absolute topper van de klompenpaden. Dank aan de vrijwilligers, die zich hiervoor hebben ingezet. Hulde!

 14. Onderwerp: doddendaelpad

  vandaag 17 april het nieuwe doddendaelpad gelopen onder prachtig voorjaarsweer.
  De wandeling kan zo in de top tien van mooiste klompenpaden.
  De komplimenten.
  Zeer afwisselende en fraaie route.
  Vooral langs de rivier vondt ik erg mooi.
  Het nieuwe natuurterein bij de steenfabriek is nu nog kaal
  maar zal volgend jaar al veel mooier zijn.
  Een heerlijke dag gehad.

 15. Onderwerp: doddendaelpad

  vandaag 17 april het nieuwe doddendaelpad gelopen onder prachtig voorjaarsweer.
  De wandeling kan zo in de top tien van mooiste klompenpaden.
  De komplimenten.
  Zeer afwisselende en fraaie route.
  Vooral langs de rivier vondt ik erg mooi.
  Het nieuwe natuurterein bij de steenfabriek is nu nog kaal
  maar zal volgend jaar al veel mooier zijn.
  Een heerlijke dag gehad.

 16. Onderwerp: 0344645261

  Wat een prachtig pad om te lopen. Veel verrassingen onderweg zoals:
  Wilde paarden langs de oever van de Waal – een heerlijk pick-nick bankje met tafel tussen de bloesems.
  Alleen vonden we de opstapjes een beetje te hoog voor mensen met wat stramme benen (zoals wij). Het is dan een hele klus om over het hek te komen. Misschien een extra opstapje erbij zetten zodat de staphoogte wat minder is.
  Verderis het uitkijken bij het punt waar je de dijk op moet (althans dat staat niet zo direkt aangegeven). Het pijltje wijst eigenlijk naar rechts en kijk je dan naar rechts dan zie je inderdaad weer een paaltje staan maar wij denken dat dit de route terug is. De app was in deze een uitkomst.
  Voor de makers – vrijwillegers en dikke 9

 17. Onderwerp: Super nieuw klompenpad

  Vandaag dit nieuwe pad geopend en direct gelopen, met de klok mee. Na de vele tochten door de Veluwe van de laatste tijd (veel regen) is dit weer heel anders. Het is een prachtige route. De klei was gelukkig aardig opgedroogd. Ik kwam heel veel wandelaars tegen, er was vandaag nog een andere (langere) wandeling. Gezellig. Soms honden, maar steeds aangelijnd. Ongeveer 36% asfalt en klinkers, maar dat is voornamelijk de dijk en 1 km aan het eind. Nergens druk (auto)verkeer. Enkele sporters op een racefiets op de dijk. Prachtige vergezichten op de dijk.
  De zachte gedeelten waren ontzettend mooi, bouwland, boomgaard, weiland, uiterwaarden (soms mul zand om moe te worden), mooie paadjes etc. Ik heb echt genoten. Bedankt iedereen.

 18. Onderwerp: reactie

  Heerlijke wandeling. We liepen het pad de dag voor de officiële opening. Goeie variëteit, begeleid door 4 reeen, die door het landschap sprongen. Veel buizerds gezien. Lekker geluncht langs de rivier. Veel vriendelijke mensen tegen gekomen Kortom een Topdag gehad!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*