Dorenweertsepad

Ontdek het afwisselende landschap en de cultuurhistorie in het buitengebied van Doorwerth. Wandelen rondom het imposante kasteel, door de uiterwaarden en hellingbossen met mooie vergezichten. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Dorenweertsepad (13 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 8 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunten: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b in Doorwerth

Opstappunten: Renkumse Veer, Veerweg in Renkum. Drielse Veer, Veerweg in Oosterbeek

Openbaar vervoer: Bushalte Drielse Veer in Oosterbeek. Bushalte Rolandseck in Doorwerth

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Dorenweertsepad combineren met het Hartensepad, het Molenbeeksepad, het Nederrijnsepad of het Rosandepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Gisteren dit prachtige klompenpad gelopen. Zo veel moois te zien onderweg. Het was super weer en ondanks dat het Hemelvaart was viel de drukte reuze mee. We zijn gestart bij het kasteel en hebben hem met de klok mee gelopen. Veel door de bossen gewandeld waar het door de hoogteverschillen flink klimmen en dalen was, maar waar je op sommige punten ook een waanzinnig uitzicht over de Nederrijn had. In het bos even een kleine pauze gehouden waar we gezellig op een bankje onze lunch genuttigd hebben en daarna weer vrolijk door. Je wandelt een stukje door Heveadorp, een klein dorpje met leuke gezellige op elkaar staande huisjes. En het Azalealaantje met al die prachtige azelea’s in bloei maakt dit klompenpad zeker de moeite waard. Daarvoor moet je dan wel rond deze tijd wandelen anders zijn ze uitgebloeid. Heel veel leuke smalle paadjes langs mooie groene velden, je waant je echt in de natuur want je loopt maar heel weinig langs wegen. Ook de bewijzering was prima aangegeven. Wij hebben dit pad in 2.5 uur gelopen. Wij vinden dit één van de mooiste klompenpaden die we tot nu toe gelopen hebben, en hebben wederom ook van dit klompenpad weer ontzettend genoten. Een regelrechte aanrader.

 2. Vandaag dit pad voor de 5e keer gelopen. Blijft mijn favoriet, ondanks wel wat veel modder hier en daar. Is overigens wel omheen te lopen.

 3. Deze route staat inderdaad in mijn top 3, wat een mooie route! Veel bos, weinig bebouwing en nog een stukje uiterwaarden. Ik liep de route met de klok mee, maar de volgende keer kies ik tegen de klok in, zodat het stukje door de uiterwaarden als eerste komt.
  Ondanks de regen van afgelopen dagen zag het Azalealaantje er nog kleurig uit, dus de timing was geweldig.

 4. Prachtige route. Bijna 10 km stijgen en dalen en 3 km door uiterwaarden. Qua modder is alles weer goed beloopbaar. Route is absoluut een aanrader. Wel een druk gebied want vele mensen genieten van de natuur hier.

 5. Het Dorenweertsepad bij Doorwerth blijft mijn absolute nummer één onder de klompenpaden. De prachtige bossen, de uiterwaarden met links uitzicht op de stuwwallen van de Veluwe en rechts de Nederrijn. De adembenemende uitzichten vanaf het Dunoplateau…. Mooier wordt het niet.
  video: https://youtu.be/VcU_QYpNxF4

 6. Wat een geweldig visitekaartje geven de routemakers af van dit gebied! Een zeer mooie en uitdagende route door heel veel (heuvelachtig) bos, bosranden en een stukje door het grasland bij het water. De bewijzering is zeer goed, ik heb nergens getwijfeld of de app erbij moeten pakken. Zeker het lopen waard -dikke aanrader.

 7. Op de mooie warme en zonnige zondag van 24 september liepen wij deze geweldige wandeling! We parkeren bij het kasteel Doorwerth waar op dat moment ook het oogstfeest gehouden wordt. Via de uiterwaarden lopen we richting de sluizen. Maar eerst moeten we bij de koeien langs en die staan springend en rennend in de wei en gaan op hun doel af… de rivier. Het is mooi om hier even naar te kijken. Het lijkt wel alsof ze voor het eerst naar buiten mogen. Maar ook staan er 2 koeien bij het hek. Die hebben op de een of andere manier ergens een poort naar groener gras in een andere wei gevonden.

  Bij de sluis bewonderen we nog even de rivier en de bedrijvigheid rond de rivier. Er is geen scheepvaart, aangezien het zondag is, maar we kunnen ons voorstellen dat het op een doordeweekse dag mooi is om naar alle schepen te kijken en het openen en sluiten van de sluisdeuren.

  Daarna lopen we de bossen in en beginnen we aan een klim. Wat is het hier prachtig! We lopen naar de plek waar het voormalige landgoed Duno stond. Zo mooi! De plateaus met uitzicht over de rivier en de Betuwe zijn adembenemend! En met wat fantasie kan je je voorstellen hoe hier de mensen vroeger liepen (dames met lange rokken en paraplus) en genoten van het uitzicht. Een stukje verderop stoppen we voor een kopje koffie bij Zicht op landgoed de Westerbouwing.

  Dan lopen we verder richting Heveadorp en lezen we over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Het is dat deze huizen zo dicht op elkaar staan en wij houden van een grote tuin zodat we het gevoel van vrijheid ervaren, maar anders zouden we zo kiezen om op deze plek te wonen. De bossen, het heuvelachtige gebied, de uitzichten, een restaurantje en een mooi plek om koffie te drinken dichtbij… Wat een bijzondere plek om hier te mogen wonen.

  Daarna lopen we door richting Doorwerth. Het hele pad loopt door de bossen. Hier en daar hoor je de spechten die druk bezig zijn. Geen idee of ze nu nog nestjes maken, maar meerdere vogels tikken er lustig op los. En als je dan stil blijft staan en goed luistert, dan kun je de vogels druk met hun snavels in de weer in de bomen zien. We komen langs een bron, waar bijzondere salamanders wonen. Helaas hebben we ze niet gezien, maar misschien komen we nog wel een keer terug om er wat langer bij stil te staan. Dan over de italiaanseweg. Ja, ook hier zien we de rijtuigen al over de weg naar beneden komen zetten. Vervolgens is het weer een stukje klimmen.

  We wandelen langs een paardenbedrijf en komen tot slot nog uit bij de uitkijktoren. Daar ontmoeten we een buurtbewoner en fervent wandelaar is die ons graag even wat meer vertelt over de dieren die te zien zijn. Ook zou er dichtbij een mooi heidegebied zijn. Altijd leuk om lokale mensen tegen te komen en te luisteren wat ze over hun woonomgeving kunnen vertellen.

  Het laatste stuk door het bos gaat dicht langs de weg zodat je weer uitkomt vlakbij het kasteel. De fair is inmiddels afgelopen maar de wandeling leidt ons langs de kraampjes die bijna weer leeg zijn. Op naar de auto en nagenieten van deze mooie wandeling!

  Dank aan iedereen die betrokken is bij deze wandelroute. Wij hebben met veel plezier genoten van de natuur, de omgeving, de mensen, maar ook de verhalen in de app!

 8. Hele mooie wandeling met veel hoogteverschillen. Zeer fraai kasteel aan de start!

  Inderdaad is de “inkorting” niet meer goed aangegeven.

 9. Vandaag heb ik het Dorenweertsepad gelopen wat een prachtige route is dit. Ik heb er van genoten van de veelzijdigheid.
  En de koeien bij de Rijn geweldig het leverde mooie plaatjes op in iedere geval.

 10. Deze prachtige wandeling uitgezocht voor 30 juli. Het weer beloofde redelijk te blijven. Goede temperatuur en droog. En dat was ook zo. Heerlijk wandelweer. Door werkelijk prachtig gebied. Erg afwisselend en soms wat pittig met die paar hoogtemeters 🙂 Dank voor het uitzetten en onderhouden. Alles is goed gemarkeerd. Met de klok meegelopen.

 11. Prachtig afwisselde pad! Een van mijn favorieten! Er staat alleen geen bordje meer waar je de route kunt inkorten! Deze was er eerder nog wel. Als je zonder gpx loopt, mis je dit punt.

 12. Vandaag dit pad gelopen. Het is een mooi en afwisselend pad en het is lekker klimmen en dalen. Vooral de steile (droge) beekdalletjes vind ik bijzonder in Nederland. Een goed bosrijk pad om te lopen met de stekende zon vandaag. De uiterwaarden heb ik daarom even overgeslagen.

 13. Vandaag met 30 graden dit pad gelopen, tegen de klok in. Vanwege de warmte gestart langs het water. Werkelijk een prachtig pad. Door het bos was het schaduwrijk met een heerlijk briesje vanwege de hoogte, met schitterende vergezichten. Halverwege, door de warmte een extra pitstop gemaakt op het terras van het sfeervolle kasteelcafé en toen de laatste lus gelopen. We zullen dit pad beslist nog eens lopen!

 14. Een topper in de klompenpaden, heel mooi en afwisselend met veel hoogte verschillen. Wel heel vreemd dat de routeverkorting nergens aangegeven is terwijl dat heel eenvoudig moet kunnen omdat het maar 1 kort overbruggingspad is.

 15. Hele mooie route met heel veel bezienswaardigheden, mooie uitzichtpunten en uiteraard Kasteel Doorwerth als startpunt. Eerst het kasteel bezocht en erna gewandeld. In ons geval 12,3 kilometer volgens Strava.

  Route is goed bewegwijzerd

 16. We hebben vandaag weer genoten van dit prachtige pad. Vooral ook het azalea laantje met veel verschillende kleuren.
  Hooguit nog een week of anderhalve week dan zijn de 🌺 uitgebloeid. We hebben het hele pad gelopen, maar voor ons was het 12 km.

 17. Mooie afwisselende route met pittige klimmetjes de stuwwal op. Volgens Strava was deze route overigens 11,8 kilometer, maar prima zo.

 18. Net deze route gelopen en het was echt prachtig! Alleen zoals eerder al aangegeven was het zoeken naar de routeverkortingsbordjes. Uiteindelijk maar de kaart op de website erbij gepakt en er zo met een kleine omweg toch nog uitgekomen.

 19. Mooie route door prachtig landschap! Wij hebben ons echt gek gezocht naar de routeverkorter en niet gevonden, jammer. 1 duidelijk bordje zou al helpen. Uiteindelijk via de app er wel uitgekomen.

 20. Beste Ingrid de Zwager,

  Bedankt voor uw reactie en fijn om te horen dat u van de route heeft genoten.
  Wij hebben uw feedback meegenomen ter verbetering van de Klompenpaden

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 21. Woensdag 29 maart gelopen; met de klok mee zoals aanbevolen. Enorm van genoten!
  Het is jammer dat de bushalte (51) bij de Veerweg niet op het kaartje aangegeven staat. Andere bushalteoptie is trouwens Wilhelmilaan (ook 51; Heveadorp). De route loopt daar n.l. langs(!). (loop noordwaarts na uitstappen).
  NB: Halte Rolandseck die wél als enige op de kaart staat is 590; een buurtbus. Rijdt minder frequent, níet in het weekend & enkel vanuit Wolfheze, niet vanuit Arnhem.

  Inz. mogelijke routeafkortingen die niet aangeven staan (Inderdaad!!): de route kruist de Holleweg 2x & schampt ‘m nog een 3e keer. Het is mogelijk om na de 1e oversteek over de Holleweg zelf direct naar ‘boven’ te lopen en op 2/3e vd weg of helemaal ‘bovenaan’ (rechts) weer de route op te pakken. (ga onderaan evt. wel even naar de uitzichttoren en weer terug).
  Verder wordt 2x het zgn. “Cascadedal” gepasseerd; 1x ‘boven’ en 1x beneden. Als de route met de klok mee gelopen wordt v.a. ’t kasteel dan passeer je ‘m eerst ‘boven’ (te herkennen a/d bijzondere hekjes). Je kan dan direct naar beneden gaan en meteen de uiterwaarde in. Fijn voor wie minder hoogteverschillen wil. Maar je mist dan wel het bijzondere landgoed Duno, Heveadorp met de Engelse cottages én mooi uitzicht over rivierlandschap met het stuwcomplex in de verte.

  Kom je met de bus en wil je sowieso v.a. het kasteel beginnen of er ‘snel(ler)’ zijn (horeca, toilet): stap dan uit bij bushalte Winkelcentrum De Weerd (ook 51), ga zuidwaarts de Spechtlaan in & a /h eind de eerdergenoemde Holleweg naar beneden. Of pak evt. vast ’n deel vd route (wel) tegen de klok in.

  NB aan de kaartenmaker: dat lichtblauw met groen blijft moeilijk leesbaar; er is te weinig contrast. En voeg aub meerder bushaltes toe.
  Fotoverslag komt vandaag op Facebook “Ik wandel graag”.

 22. Vandaag gaan we dit prachtige klompenpad lopen ! Wordt vervolgd, hrtgrts. Andrea,

 23. Vandaag, 4 februari 2023 dit pad gelopen. Heerlijk, ik heb er van genoten. Eerst via het schitterende bosgedeelte met hoogteverschillen en als laatste het stuk door de uiterwaarden met zijn leuke overstapjes in de weilanden. Een wat een mooi uitzicht heb je vanuit de uiterwaarden: links de rivier de Rijn, rechts de brede bosstrook en op een gegeven moment rechts voor je kasteel Doorwerth.
  De kleigrond was behoorlijk drassig, maar met een klompenpad moet je wat mij betreft niet bang zijn voor een beetje modder.
  Mijn man was iets minder enthousiast: hij had graag de verkorte route van 8 kilometer gelopen, die staat vermeld bij de beschrijving. Zowel op de kaart op de site en bij kasteel Doorwerth en op de route zijn we geen mogelijkheid tegen gekomen om de route te verkorten.
  Daar had ik dan weer mazzel bij😉☺️.

 24. Heerlijke afwisselende route met klimmetjes. Duidelijk bewegwijzerd. Aan te raden.

 25. Dit pad voor het eerst gelopen, afgelopen woensdag 11 januari. Ik ben begonnen bij nr 2 op de kaart (vanwege ligging van het hotel) en vanaf daar de route op nummer gelopen. Prachtige bossen en mooie vergezichten. Regelmatig een kleine beklimming en een afdaling. Na de Oude Oosterbeekseweg heb ik nog een stukje Hevearoute meegepakt. Deze ligt net ten noorden van Heveadorp, Hoog Oorsprong. Voor de liefhebber van lange beukenlanen zeker een aanrader.
  Daarna het klompenpad weer opgepakt naar de Westerbouwing (mooi uitzicht!). Het stuk door de uiterwaarden (tussen 8 en 9) was pittig met wind tegen. Dit voegde voor mij niet zoveel toe, maar je loopt zo wel leuk aan op kasteel Doorwerth. Het stukje linksom naar het kasteel laat ik de volgende keer links liggen. Door hier rechtdoor te lopen, loop je mooier op het kasteel af. Vergeet zeker niet om ook een rondje om het kasteel te lopen.
  Aan het eind van de route nog de uitzichttoren op de Boersberg beklommen. Vandaar een prachtig afsluitend uitzicht. Ik ga deze route zeker nog een keer lopen, maar dan in het voorjaar of de zomer.

 26. Prachtig! Vandaag, 8 november 2022, dit klompenpad gelopen. Van de eerste tot de laatste stap genoten!

 27. Prachtig! Vandaag, 8 november 2022, dit klompenpad gelopen. Van de eerste tot de laatste stap genoten!

 28. Vandaag (op de laatste zondag van oktober met buitengewoon mooi weer) samen met vrienden deze wandeling gedaan. Een absolute aanrader. Zeer gevarieerd met de afwisseling van uiterwaarden, bossen en de mooie vergezichten over de Nederrijn.
  Heel blij ook dat Nelleke in haar commentaar direkt had aangegeven dat de overstappen aangepast waren. Zowel wij als onze vrienden kwamen van ongeveer anderhalf uur rijden van Doorwerth en dan is het prettig dat je zeker weet dat dit opgelost is.

 29. Vandaag dit prachtige klompenpad gewandeld. Genoten!
  Fijn dat t zo goed gemarkeerd is én super dat de overstappen al aangepast zijn!

 30. Beste wandelaar,

  Bedankt voor uw oplettendheid in het veld. Wij zijn op de hoogte van de te hoge draadoverstappers en proberen dit op korte termijn op te lossen. Excuses voor dit ongemak.

  Een mooie wandeling gewenst.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 31. Afgelopen week dit mooie Dorenweertsepad gelopen.
  Probleem: alle overstappen vanaf het sluizencomplex t/m kasteel Doorwerth in zijn te hoog om met één stap te nemen, is eigenlijk niet te doen.
  Suggestie oplossing: een 2e trede te creëren.

 32. Prachtig Klompenpad met veel klimmetjes. Duidelijk bewegwijzering. Alleen de overstapjes zijn niet geweldig, 1 trede erbij en je komt er makkelijk overheen .

 33. Vandaag 21 september 2022 dit pad weer gelopen. Ik vrees echter voor het laatst. In de uiterwaarden zijn de nieuwe ‘overstapjes’ voor prikkel- en schrikdraad zo hoog dat ik er bijna niet meer overheen kwam. Voor wat oudere mensen met minder lange benen zijn deze stappen echt te hoog. Twee treden zouden veel beter zijn.

 34. Vandaag op een zaterdag dit pad gelopen, met de klok mee. Heel goed aangegeven, de app bijna niet nodig gehad voor de route. Ook de verkorting staat goed aangegeven met een apart bordje. Ik was voornemens de lange route te lopen, maar nadat ik af had kunnen slaan voor de kortere versie kwam ik bij een leuk bruggetje. Over het pad erachter liep een stoet deelnemers aan de airborn-wandeling. Een korte zoektocht op Google leerde me dat hier 36.000 man aan meedoen (!), even wachten tot ze voorbij waren was dus geen optie. Zodoende alsnog de route ingekort en richting de uiterwaarden gegaan waar het rustig was. Uiteindelijk 9,3 km gelopen.
  Leuke route met klimmetjes en variatie. Ik kom zeker nog eens terug om em helemaal te lopen.

 35. Vandaag was het ruim een uur rijden vanuit het westen van het land naar het startpunt bij het kasteel.
  Wij hadden al gelezen dat dit pad door kenners als het mooiste klompenpad van Nederland wordt gezien.
  De verwachtingen waren dus hoog.
  Met een kleine 50 Klompenpaden achter de rug zijn wij inmiddels bescheiden kenners van Klompenpaden.
  Het pad zelf heeft de verwachtingen meer dan waard gemaakt.
  Het is werkelijk een prachtig pad.
  Wij moeten nog zo n 100 paden maar dit pad staat voor ons al met stip op nummer 1.
  Een mooi stuk door de uiterwaarden, pittige klimmetjes die uitkwamen bij zeer mooie vergezichten.
  Wat is Nederland toch mooi.
  Een ding is zeker hier gaan wij nog vaak terugkomen.

  Monique en frank

 36. Bijzonder mooie wanderroute, af en toe on nederlands mooi.
  Tip: Nu er wandelknooppunten paaltjes staan, staan er daarnaast ook nog vaak de paaltjes van het klompenpad, overbodig haal deze weg. Nederland is al overbebord.

 37. Zaterdag met 25 graden dit mooie pad gelopen. Tegen de klok in de uiterwaarden op. Daar begint het al lekker rustig en supermooi. Fraaie historie onderweg, veel bankjes en uitzichtpunten en het dorpje Heveadorp was een leuke verassing. Door tijdgebrek niet het hele pad kunnen lopen, bij het Jagershuis niet rechts gegaan maar rechtdoor zodat je weer verder op de route uitkomt en zo weer bij het kasteel. 8,5 km is het dan.

 38. Niet met bovenstaande eens, in heveadorp en omstreken waren de bordjes duidelijk aanwezig, soms even opletten als ze aan de andere kant van de weg stonden. Prachtige route wel veel omhoog lopen

 39. Mooi gebied. De bewegwijzering / bepijling laat echter te wensen over. Vooral in en om Heveadorp lijken pijlen te ontbreken. En als het internet je in de steek laat en de app dus niet werkt, dan heb je een probleem. Beetje jammer. Ik heb beter bepijlde klompenpaden gelopen.

 40. Prachtig klompenpad, mbv de app goed te lopen inclusief de verkorter.
  Mooie uitzichten en variatie door bos en uiterwaarde. Aanrader.

 41. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen, wat een schitterende route met prachtige uitzichten. Via de app was de route goed te volgen inclusief de verkorter. Een echte aanrader deze route.
  Complimenten voor de vrijwilligers.

 42. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen, wat een schitterende route met prachtige uitzichten. Via de app was de route goed te volgen inclusief de verkorter. Een echte aanrader deze route.
  Complimenten voor de vrijwilligers.
  Hans en Mirjam

 43. Een prachtige wandeling! Aanrader.

  Door de constante hoogteverschillen was het net of je in het buitenland loopt. Een zeer afwisselende en asfalt vrije wandeling. Je loopt door zeer verschillende landschappen die elkaar in rap tempo afwisselen. De wandeling heeft veel verrassingen. Het kasteel, dorpjes, industrieel erfgoed, stuwdammen, sluizen en kraakheldere beekjes. Maar het mooiste vond ik de werkelijk magnifieke vergezichten. Vanuit de hoogte kilometers schuin naar beneden kijkend zie je de Nederrijn met Arnhem of zelf Nijmegen op de achtergrond.
  Hou je van fotografie? Neem je groothoeklens mee voor landschappen en het kasteel. Als laatste: bankjes en rustpunten zijn in voldoende mate aanwezig. Voor mij is deze wandeling voor herhaling vatbaar. Vrijwilligers, opnieuw mijn dank! Ik heb ervan genoten. 🙂

 44. Schitterende route. Heel divers, begonnen bij het mooie kasteel (met koffie) daarna langs het water naar boomrijk gedeelte (heerlijk verkoelend bij het warme wandelweer van 29 graden!) Leuke struin paadjes, dwars door de velden. Al vele klompenpaden gelopen, maar deze is echt top! Bedankt beste beheerders!

 45. Beste Bart,

  Op de routekaart is de routeverkorter inderdaad minder goed te zien, omdat dit een erg klein stukje betreft. De routeverkorter is bij punt 4 op de kaart. Hier ga je het bos uit, de uiterwaarden in. Mocht u voor de volgende keer de routeverkorter niet kunnen vinden, deze is wel duidelijk aangegeven in de app. Hierin kun je inzoomen en staat een notificatie.

  Met viendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 46. Een supermooie route. Als je van heuvelland houdt, misschien wel het mooiste Klompenpad, hoewel de buurman (Rosande) ook wel goed scoort 🙂

 47. Hallo,

  Ben van plan deze route te lopen. De korte versie van 8 kilometer.

  Ik zit al een poosje te turen naar het kaartje. Maar ik zie nergens de kleinere lichtblauwe bolletjes. Ligt dat aan mij? Heb ik een nieuwe bril nodig?

  Groet,
  Bart.

 48. 18 Mei 2022
  Vanuit Brabant onze 5e Klompenpad gelopen. En de mooiste tot heden toe !
  We waanden ons af en toe in het buitenland met de hoogteverschillen en de prachtige vergezichten. Ook de informatie onderweg was interessant.
  De route was goed bewegwijzerd, en genoeg bankjes onderweg.

 49. Vanochtend vroeg dit pad gelopen, in ca. 3 uur.
  Tegen de klok in , dus eerst langs de rivier en dan links omhoog de stuwwal op.
  Prachtige route, afwisselend en met veel klimmen en dalen maar daardoor wel mooie vergezichten.
  De route is perfect aangegeven en Kasteel Doorwerth is een prachtige plek om te starten/finishen.
  Dank en complimenten aan de beheerders van dit mooie pad!

 50. Op 24-05-2021 liep ik dit klompenpad. Zelfs op de toen regenachtige dag was dit een heel mooi pad om te lopen. Een pad met de nodige beklimmingen en afdelingen. De azalea in het azalealaantje waren nog in bloei. Op het duno plateau heb ik je een mooi uitzicht op de Nederrijn. We hadden geparkeerd bij Sluis Driel en daar richting het weiland de route opgepakt. De route was goed bewegwijzerd.

 51. Vandaag met heerlijk weer, dit prachtige pad gelopen. De Azalea’s stonden nog in bloei, maar het is bijna over. Prachtig apart kleurrijk stukje van het landgoed.
  Mooie vergezichten, hele wisselende route, over landgoederen, bos, langs de uiterwaarden, via het kasteel. Veel te vertellen onderweg. Heveadorp. Noem maar op.
  Een aanrader dit pad.

 52. Afgelopen zondag deze route gelopen. Wat een mooi klompenpad, 1 van de mooiste die we gelopen hebben, vooral de laan bij landgoed Duno met de Azalea’s die nu in bloei staan erg mooi. Ook veel mooie vergezichten, maar daardoor best stevige hoogte verschillen, hou daar rekening mee. Na afloop lekker wat eten en drinken in de theetuin bij kasteel Doorwerth. Let wel, op zondag kan het druk zijn bij startpunt met parkeren bij kasteel. Compliment aan de beheerders.

 53. Beste Ilse,

  Het Dorenweertsepad heeft inderdaad erg mooie vergezichten!
  Ik licht graag je vraag over het hondenbeleid bij de klompenpaden toe.

  Klompenpaden lopen over terreinen van verschillende grondeigenaren. Dit kan bijvoorbeeld een particulier zoals een boer zijn, maar ook een terreinbeherende organisatie als Staatsbosbeheer. De ene grondeigenaar vindt het geen probleem als er honden over hun terrein lopen, de andere grondeigenaar wel, vanwege verschillende begrijpbare redenen.

  Wij zijn te gast hun grond en volgen daarom hun gestelde wensen op. Het kan dus zijn dat je op sommige delen van het Klompenpad honden kan tegenkomen, omdat deze hier wel zijn toegestaan. Het Dorenweertsepad is hier een voorbeeld van.

  Het komt echter bijna altijd voor dat op het merendeel van een Klompenpad honden juist niet zijn toegestaan. Hierdoor communiceren we vanuit de Klompenpaden dat, wanneer je een Klompenpad loopt, je dit niet met je hond kunt doen. Want met een hond kun je bijna nooit een route volledig met hond lopen. Voor hondenbezitters zijn er andere wandelroutes in de omgeving beschikbaar, maar niet de Klompenpaden.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 54. Mooie wandeling. Voornamelijk door het bos. Mooie uitzichten.
  Onderweg veel honden gezien. In het bos mochten ze los.
  Het laatste stuk langs de IJssel

 55. Beste Hans,

  Leuk om uw positieve ervaring over het Dorenweertsepad te lezen!
  We zullen controleren of de betreffende draadoverstapper voldoet aan de gestelde eisen.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 56. Vandaag dit Klompenpad gelopen en absoluut aangenaam verrast. De hoogteverschillen zijn hier en daar pittig voor de kuiten, maar eigenlijk is deze route nog mooier dan het Rosandepad of de NS Hemelse Berg route (die ook in hetzelfde gebied lopen). Eén klein kritiekpunt: de wel heel erg hoog uitgevallen overstap bij het sluizencomplex is een stevige hindernis voor mensen die wat kortere benen hebben en/of wat minder soepel zijn uitgevallen. Een extra ’tussentree’ is daar zeker geen luxe. Nu is het een flinke hindernis en de keuze om door het bos terug te lopen naar Kasteel Doorwerth was dan ook snel gemaakt.

 57. Vandaag gelopen. Mooie bossen met veel hoogteverschil. Een van de mooiere routes. Complimenten voor de bewegwijzering.

 58. Vandaag dit klompenpad gelopen. Wat een prachtig weer, wat een mooi afwisselend pad. Prachtig. We hebben genoten. Zeker ook bij de Zalmen. Een heerlijk kasteelbiertje, wijntje en hapje. Een leuke afsluiter.

 59. Vandaag dit mooie pad gelopen
  Het leek wel zomer
  Zeer goed bewegwijzerd
  Hoogteverschillen kun je s avonds zeker nog voelen
  Bijzonder vond ik de uitkijktoren, de cottagehuizen en de westerbouwing, terug langs de stuw van Driel heb je echt een klompenpad gevoel met alle opstapjes
  Heerlijk dat pijnde schapen en koeien er weer zijn
  Genoten met als afsluiter een terrasje bij De Zalmen met een heerlijke tosti brie serranoham

 60. Gisteren dit pad gelopen. Geweldig mooi, een van de leukere klompenpaden die we tot nu toe hebben gelopen. Veel hoogteverschillen bij de stuwwal en mooie paadjes door het bos. Af en toe ook weer open stukken en tenslotte langs de Nederrijn terug naar Kasteel Doorwerth. De route is gevarieerd en zeer goed bewegwijzerd. Onze complimenten!

 61. Vandaag onder prima weersomstandigheden dit erg mooie klompenpad gelopen. De route start bij het prachtige kasteel in Doornwerh en vervolgens wandel je kriskras door het omliggende bos en wordt je getrakteerd op een paar stevige klimmetjes. Uiteindelijk loop je via de imponerende sluis bij Driel door de uiterwaarden met oerhollandse vergezichten weer terug naar het kasteel. Compliment aan de vrijwilligers: prima bewegwijzerd, de app niet nodig gehad.

 62. Dit schitterende pad hebben wij 5 jaar geleden in de sneeuw gelopen. Echt een aanrader.

 63. Schitterende route, zeer genoten. Mooi kasteel, moeite waard om even rond te kijken op de binnenplaats.
  Veel hoogtemeters in de bossen en langs de uiterwaarden (weilanden) verschillende plekken waar je even over de afrastering moet klimmen. Wel iets om rekening mee te houden voordat je start.

 64. Tijdens het wandelen van de Oude Bondswandelweg van Amsterdam naar Arnhem liep ik ook door de bossen van de zuidrand van de Veluwe. Soms kom ik tijdens een lange afstandswandeling in gebied waarvan ik graag meer zou willen zien en de bossen tussen Doorwerth en Arnhem vallen daar onder. Er is zoveel te zien. Het was een prachtige wandeling die zeker voor herhaling vatbaar is. Kijk voor het volledige verslag en foto’s op: https://wandelboswachterellen.nl/2020/02/28/genieten-in-doorwerth/

 65. Prachtige route met 200 hoogtemeters. Echt een aanrader. Ik heb ‘m nu meerdere keren gelopen en kom steeds uit op 11,5 km ipv de genoemde 13.

 66. Zondag 5 december in alle vroegte dit pad gelopen. Bij aankomst op Kasteel Doorwerth werd ik verwelkomd door een duister figuur die daar maar een beetje rondhing en mij niet kon vertellen waar het pad begon. (daarvoor leek hij te ver in andere sferen te hangen)
  Op de parkeerplaats mijn eerste wegwijzer gevonden en de route begonnen met het stuk langs de Rijn. Prachtig om de sluis en stuw bij Driel in het donker te zien! Hierna duikt de route al snel de bossen in en kun je op een aantal plaatsen bovenop de stuwwal van het uitzicht genieten. In Heveadorp een bordje gemist waardoor ik de ronde door de Valckeniersbossen in tegengestelde richting heb gelopen. Uiteindelijk dus twee kleine stukjes extra doorgestoken in Heveadorp. (te lang doorgelopen op de Beeklaan. Dit ligt niet aan de bewegwijzering maar aan mijn ogen in de ochtendschemer…)
  De tweede helft van de route baant zich kriskras, op en af door de bossen ten Zuiden van Doorwerth met een leuk uitstapje naar de uitkijktoren op de Boersberg. (niet te missen)
  Paden zijn her en der een beetje drassig wat vooral in het donker voor leuke verassingen zorgt 🙂

 67. Vrijdagochtend 5 november dit prachtige Klompenpad gelopen. Ontzettend genoten van de mooie herfstkleuren in het bos. Niet te geloven dat dit “gewoon” in Nederland te vinden is. In combinatie met wat cultuur historie, staat dit pad toch zeker wel in mijn Klompenpaden top 10

 68. Gisteren dit mooie pad gelopen. Of het een klompenpad is laat ik in het midden, volgens mij zijn daar geen criteria voor :). Veel bos, maar het is in ieder geval een heel ander pad dan de meeste klompenpaden. Prachtige hoogteverschillen, vergezichten en historische weetjes. Een aanrader die in mijn top 10 komt. Ik denk dat als de herfstkleuren doorbreken het extra mooi is. En kijk even bij de kabouter! Langs de Fonteinallee een hele mooie Happy Stone gevonden. Super bedankt maker. Voor een indruk van dit pad zie het fotoverslag op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 69. Vandaag de hele route ( 13 km) geopen. Begonnen met een beetje mist/ lichte nevel. Dat maakt natuur ook wel weer bijzonder eigenlijk. Iedereen is laaiend enthousiast over dit pad en zet het in zijn/haar top 3. 35e pad vandaag en eerlijk is eerlijk…het is een erg mooi pad maar wij houden meer van iets meer openheid en wat meer prikkeldraad trapjes enz. Vooral van het eerste deel…. nadat je vanuit het kasteel het bos in loopt ( hoewel dat klimmen en dalen mooi is) vonden wij op een gegeven moment dat we genoeg bos hadden gezien.
  Heveadorp, de oude Westerbouwing, het Dunoplateau en het stuk langs de uiterwaarden terug naar het kasteel vonden wij persoonlijk het mooiste stuk.
  Grappig was dat er dit weekend een toernooi was van de Dutch Handbowhunting Clan. Her en der in het bis kwamne we de schutters tegen.
  Compliment aan de vrijwilligers; het pad is top aangegeven.

 70. Bij de keuze van weer een Klompenpad tijdens onze 2e “Veluwe-vakantie” dit jaar hebben we ons dit keer sterk laten beïnvloeden door de wel zeer lovende reacties over deze route….
  Conclusie: men heeft o.i. geen woord teveel gezegd over deze wandeling. Wekelijk prachtig, al die slingerende “op-en-af-paadjes” Helemaal ons ding, maar je verwacht zoiets eigenlijk niet boven de grote rivieren. Hier en daar konden we wat cultuur snuiven en tot slot konden we over de dijk terug naar kasteel Doorwerth.
  Mede dankzij voortreffelijk wandelweer hebben we ontzettend genoten. Enne…. complimenten voor de bewegwijzering. TOP!

 71. Imposant!
  “Het mooiste klompenpad van Gelderland”: is het oordeel van een bekende wandel-goeroe. Haalt je de koekoek, met zo’n achtertuin! Of het inderdaad het mooiste klompenpad is laat ik in het midden. In ieder geval is het zeker het meest imposante klompenpad wat ik ooit heb gelopen.
  Bij het kasteel parkeer ik de auto op één van de drie parkeerplaatsen. Het is nog rustig. Op een mooie weekenddag als deze, moet je er vroeg bij zijn anders zijn ze allemaal bezet. Later die middag loop ik bij de stuw en zie daar ook gelegenheid om te parkeren. Wellicht een idee mocht je later op de dag zijn. Kasteelcafé de Zalmen is een uitstekende gelegenheid voor start en finish want het café heeft een leuk terras. Eenmaal uit de kasteeltuin loop ik de bossen in van de Veluwse Boersberg. Het pad is licht glooiend met één serieuze klim. Ik vervolg mijn pad via de Italiaanse weg en kijk geamuseerd naar de diverse wielrenners die daar de steile klim wagen. Petje af!
  Onderweg staan veel bankjes en picknicktafels om al het moois in te laten werken. Ik hoop op een korte pitchstop bij restaurant Westerbouwing maar tref op het terras een bruidspaar wat met riant uitzicht in de echt wordt verbonden. Tussen alle verregende dagen van de afgelopen periode, treft dit bruidspaar een uitzonderlijk mooie dag. Dat moet een goed huwelijk worden!
  Het pad biedt behalve oogverblindende uitzichten ook diverse interessante (culturele) wetenswaardigheden.
  Als kers op de taart loop ik over de zo herkenbare overstapjes tussen de koeien door de uiterwaarden van de Nederrijn terug naar het kasteel. Indrukwekkende ervaring, dit klompenpad!
  Voor foto’s:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/dorenweertsepad/17097/

 72. Heel mooie wandeling met heuvel op en heuvel af, soms wat steile stukjes, goed te doen. Vergezichten richting Driel, Nijmegen, Elst, Arnhem vanaf Duno heel mooi. Had helder weer en dan kun je zelfs Duitsland zien liggen. Afwisselend terrein, bij regen goed te schuilen onder de loofbomen. Ook voldoende rustpunten, bankjes, horeca. Wat ik persoonlijk interessant vond was de geschiedenis van het gebied, zoals rond Heveadorp en uiteraard Market Garden. Tip: wandel deze route doordeweeks, weekend kan druk zijn en is jammer voor de rust en bosgeluiden.

 73. Omdat het Dorenweertsepad mijn absolute nummer 1 klompenpad is zet ik de link naar mijn top-10 hier maar bij.
  Wat maakt dit pad zo bijzonder?
  1. Het ligt op de grens van twee landschappen: het rivierenlandschap en de stuwwallen van de Veluwe. 2. De bijzonderheden onderweg: Kasteel Doorwerth, de Hunenschans, de uitzichten, het Duno plateau. 3. De afstand klopt, niet te lang, niet te kort.
  Neemt niet weg dat er nog veel meer prachtige paden zijn: het Avervoorderpad, het (nieuwe) Staickheimerpad.
  Hiermee is mijn top 3 verklapt. De andere toppers? Bekijk de video:
  https://youtu.be/tK473ecDafE

 74. Afgelopen zondag gelopen, een erg mooie en afwisselende route. Was prima te lopen, een paar kleine modderstukjes maar daar kon je redelijk omheen.

 75. Is het gehele pad goed toegankelijk momenteel? (lees op de beginsite over het hoge water van de afgelopen tijd..)

 76. Hele mooie tocht! Het genieten begint al bij het prachtige kasteel Doorwerth. Daarna de stuwwal op door de bossen. Het hoogteverschil valt mee, dus voor de gemiddelde wandelaar goed te doen. Dan nog een mooi boerenpad met draad-overstapjes door de uiterwaarden langs de Nederrijn. Top!

 77. Fantastisch mooie tocht, ik waande me afwisselend in Oostenrijk of de Eifel. Niet geschikt voor mensen die niet kunnen klimmen en dalen. Kasteel Doorwerth een erg prettige gelegenheid om even te rusten.

 78. Ik heb ongeveer 25 klompenpaden gelopen, ik heb het idee dat dit tot nog toe de mooiste is. Veel afwisseling, ieder moment sta je voor een nieuwe verrassing. Aanrader!!!

 79. Op 17 juli hebben we het klompenpad bij Doorwerth gelopen. De route is zeer afwisselend en de omgeving erg mooi. Een aanrader!

 80. fantastisch mooie route, zo hoop ik er nog veel meer te mogen lopen, en dat allemaal gewoon in ons eigen land.

 81. Wat een schitterend pad. Strava gaf uiteindelijk 160 hoogtemeters aan – stijgijzers onder je klompen binden dus. Wat mij betreft 1 van de mooiste klompenpaden. Heel divers, mooi bos, stukje langs de rivier, wat cultuur en historie onderweg en mooie vergezichten. Complimenten!

 82. Prachtig! Een heerlijke wandeling langs een mooie route. Aanrader! Hoewel we de omgeving, uiteraard ook het Rosandepad, kennen is het weer geweldig wandelen zo. Chapeau!

 83. Schitterend Klompenpad, wel veel hoogte verschil wat hem wel zwaar maakt. Maar wij hebben vandaag genoten. Hij staat bij mij in de top 3 van mooie klompenpaden

 84. Eind april liep ik dit ontzettend mooie gevarieerde klompenpad. Ook ik sluit me aan dat dit samen met het Rosadepad wat ik gisteren gelopen heb, de mooiste routes zijn die ik tot nu toe gelopen heb. Een route die start bij het kasteel wat al adembenemend was met de bloesem. Heerlijk het bos is (het is wel klimmen en klauteren, dus als je slechter te been bent weet ik niet of dit de beste route is), door het mooie hevea dorp en de indrukwekkende entree naar waar vroeger een landhuis stond. Mooie vergezichten en uiterwaarden langs de sluis. Leuk ook dat er op dat moment een schip was, zodat ik ook dat nog kon bewonderen. Ode aan diegene die deze route hebben uitgezet, zeker de moeite waard en leuk de tips van anderen te lezen. Deze ga ik weer mee nemen, dank daarvoor.

 85. Gisteren, 13 juni, dit prachtige klompenpad in zomerse omstandigheden gelopen. Met recht wordt dit pad door velen als een van de mooiere klompenpaden geduid. De afwisseling in landschap, de hoogteverschillen, de uitzichten en de vele markante paden maakt dat ook bij ons dit pad op #1 staat.
  In het bijzonder waren we onder de indruk van de sporen de operatie Market Garder / de Slag bij Arnhem in dit gebied heeft nagelaten. Goed om daar op deze manier nog maar eens mee geconfronteerd te worden. Bijzonder betreurenswaardig wat deze operatie voor dit gebied heeft betekend. Op veel plaatsen is dit echt voelbaar.
  Ergo, om vele redenen is het lopen van dit pad zeer zeer zeer de moeite waard.

  p.s. na afloop hebben we een bezoek gebracht aan kasteel Doorwerth. Na de wandeling is ook dat zeer aan te bevelen. Mooi om dan dat wat je daar binnen ziet, in perpectief van de gelopen wandeling te plaatsen.

 86. Op maandag 31 mei de route gelopen. Tijdens de wandeling opnamen gemaakt met een GoPro 9 camera. Dit is zien met de volgende link… https://youtu.be/73pEHgNDoF0

  Een fantastische mooie route om te lopen.

  Mvg. Ton

 87. Hoi Dick

  Leuk om je reactie betreft je top 3 van je te vernemen
  Onze top 3 tot nu toe is: 1 = Dorenweertse pad
  2 = Rosande pad
  3 = Ugcheler Markepad
  Wensen je veel plezier bij het lopen van de klompenpaden

 88. Beste Lieke,

  Bedankt voor uw vraag en bericht. Ik snap dat u graag lekker met de hond wilt gaan lopen. Voor alle Klompenpaden geldt echter dat honden niet welkom zijn. Reden is de Klompenpaden afhankelijk zijn van particuliere eigenaren die hun grond vrijwillig voor ons openstellen. Bijna alle grondeigenaren geven aan dat honden bij hen niet welkom zijn. Zij hebben hier verschillende, begrijpelijke redenen voor. Bij bijna elk Klompenpad hebben we dus met stukken te maken die verboden zijn voor honden. Hierdoor communiceren wij: Verboden voor honden op ALLE Klompenpaden. Tot grote frustratie van de grondeigenaren nemen mensen toch vaak hun hond mee. Acties als deze hebben gevolgen als permanente afsluiting van een traject of van het gehele pad. Laat de Klompenpaden voor iedereen leuk en beleefbaar door u aan de regels te houden. U bent immers te gast op de opengestelde gronden. Voor hondeneigenaren zijn er andere mooie routes in Nederland te vinden.

  Ik hoop hierbij op uw begrip.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 89. Ha Gerda en Hans,
  Mijn top 3: Rosandepad, Loenense Enkenpad, Dorenweertsepad.
  En die van jullie?

 90. Mooi klompenpad. Opgestapt bij het Drielse Veer en heerlijk koffie gedronken bij kasteel Doorwerth. Na dit klompenpad zijn we een bijzondere ervaring rijker.

 91. Vaak vraagt men mij wat ik het mooiste klompenpad vind. Na 110+ klompenpaden staat het Dorenweertsepad bij Heveadorp / Doorwerth op de eerste plaats. Sommigen zeggen dat het niet echt een klompenpad is, het zij zo. Wat mij betreft is de afwisseling, de waanzinnige uitzichten en het feit dat vrijwel alles onverhard is doorslaggevend. Ik startte bij Kasteel Doorwerth en vanaf dat moment heb ik me 12,6 km niet meer verveeld. ‘Genusswanderung’ zeggen de Duitsers.

  video: https://youtu.be/2gBwY8–Mw0

 92. Ik overweeg dit pad te lopen met een paar gasten. Zij hebben echter een paar honden. Ik weet dat op de website de algemene mededeling staat dat honden niet welkom zijn op particulier terrein maar hoe is dat voor dit specifieke klompenpad? Weet iemand of er delen zijn waar aangelijnde honden echt niet zijn toegestaan?

 93. Vandaag gelopen en zeer genoten. Dit is echt een schitterend klompenpad van 13km lang, en komt zeker in mijn favoriete top drie van de klompenpaden. Prachtige afwisselende landschappen, heuvels op en af, bossen, rivier, beekjes, je komt het allemaal tegen. Vrijwilligers van dit klompenpad bedankt voor deze mooie wandeling!

 94. Vandaag dit schitterende klompenpad gelopen. Elke kilometer is nog mooier dan de andere. Vanaf kasteel Doorwerth eerst door de fraaie uiterwaarden tussen de Nederrijn en de stuwwal. Daarna klimmend en dalend door de mooie loofbossen met regelmatig prachtige uitzichten. De rododendrons stonden nog mooi in bloei. De vogels zongen het hoogste lied. Een klein stukje van de route loopt door Heveadorp, dat een bijzondere geschiedenis kent.

  Voldoende bankjes onderweg om te rusten en te genieten van de omgeving.
  De bewegwijzering is prima. Sommige bordjes zijn door de tand des tijds wel wat verbleekt. (Dat zien we ook op andere klompenpaden.)

 95. Afgelopen vrijdagmiddag (28 mei) dit fantastische klompenpad gelopen. Gestart bij het kasteel en het pad met de klok mee gelopen. De parkeerplaats (P1) was bijna helemaal vol, maar toen we voorbij het kasteel het bos ingingen was het heerlijk rustig en hoorden we alleen de vogels.
  Dit is echt één van de allermooiste klompenpaden vanwege de hoogteverschillen, de uitzichten en de afwisseling.
  Na 2 weken regen moesten we hier en daar wel wat om de modder in het bos heen, maar dat was nergens een probleem. Hier en daar misten we een aanwijzing (we keken meer naar de omgeving dan naar de paaltjes), maar via de app werd steeds snel duidelijk waar de route loopt.
  Deze route gaan we zeker nog een keer lopen als het frisse groen van nu plaats gemaakt heeft voor herfstkleuren.

 96. De adviezen om op tijd te starten (zeker op een zonnige zondagmiddag) ter harte genomen. Om 8 uur parkeerde ik de auto en er stonden er al 6!

  Rustig kunnen lopen. En wat een pracht van een pad! Zoveel afwisseling. Ook in hoogte! Prachtige uitkijkpunten, bos en park en uiterwaarden. En hele mooie start- en eindlocatie!

  Enorm genoten.
  Goede bewegwijzering. Onderweg veel weetjes te lezen. Zowel in de app, maar ook onder route.

  Wel een favoriete wandeling!

 97. Hoi Dick. Ook wij lopen regelmatig een klompenpad. Vinden dit pad ook behoren bij een van de
  mooiste welke wij gelopen hebben. Zijn benieuwd welke jou top 3 zijn

 98. Mooi route met af en toe een geweldig uitzicht over de Rijn en het landschap daarachter. Best veel bos op de route, maar wel met afwisselende paadjes. We hebben 199 hoogtemeters gemaakt, best bijzonder in Nederland toch!

 99. Vanmorgen al vroeg begonnen aan het Dorenweertsepad. Het tijdstip en de regen zorgden voor rust en ruimte – weinig andere wandelaars op dit anders zo drukke stukje Nederland. Heerlijk.
  Dit klompenpad is in 1 woord fantastisch en is met stip binnengekomen in mijn top 3.

 100. Op 20 mei 2021 hebben wij het Dorenweertsepad gelopen. Wat een geweldig pad! Gestart bij het sluizencomplex en door de uiterwaarden, naar kasteel Doorwerth gelopen. Wat rondgekeken en op de binnenplaats genoten van een kopje koffie met heerlijk gebak. Vervolgens door de bossen over soms zeer geaccidenteerd terrein naar Heveadorp gewandeld. Onderweg genoten van de mooie uitzichtpunten. Heveadorp is een leuk dorp met met een rijke en interessante historie. Via het landgoed “Duno”, waar de rhodondendrons uitbundig bloeien terug naar het startpunt.
  De bewegwijzering was prima verzorgd, bedankt!
  Een absolute aanrader!

 101. 14 mei dit klompenpad gelopen. Wat een geweldige mooie route. Mooie vergezichten, stukje geschiedenis, vooral veel groen. Toch nog een paar aardige klimmers erin maar het uitzicht was geweldig. Zeer goed bewegwijzerd. We hebben ontzettend genoten en staat bij ons op de tweede plaats na de Rosande route. Dank aan alle vrijwilligers. We gaan hem zeker nogmaals lopen. een echte aanrader.

 102. Mooie en fijne gevarieerde route. Kasteel Doorwerth blijkt populair en de wandelroutes eromheen ook, dus inderdaad (zoals Johan al zegt) vroeg starten. Aanrader!

 103. Echt een prachtige en afwisselende wandeling!
  De informatie in de Klompenpad app brengt de boeiende geschiedenis hier tot leven. De combinatie met de mooie en afwisselende natuur maakt deze wandeling tot onze favoriet.
  De Azalealaan staat prachtig in bloei en de rhododendron bloemen beginnen ook langzaam uit te komen.. een goede reden om binnenkort nog eens terug te gaan.
  Bij kasteel Doorwerth kan je de kasteeltuin bezoeken en wat lekkers halen bij het kasteelcafé (take-away).

 104. Erg mooie route. In deze tijd dat iedereen wat wil doen, advies start vroeg. Dan is het niet druk en kun je daarna op het kasteel lunchen.
  Erg goed aangegeven gewoon bij start goed letten op de kleur van dit klompenpad en dan de bordjes volgen.
  Het si meer een bosroute (erg goede paden) dan een klompenpad. Laatste stukje vanaf de sluis wordt het pas een klompen pad.

 105. Staat deze route met bordjes aangegeven? Dit omdat ik iets lees over een brochure.

 106. Goede tip Prachtige wandeling lijkt mij, wij gaan hem deze week lopen.

  Vriendelijke groet,
  E. Stilma.

 107. tot nu toe een van de mooiste paden. Ik loop iedere zaterdag een klompenpad.
  Genoeg keus.

 108. Ik kom regelmatig in de regio en wandel graag in Landgoed Duno .Afgelopen week liep ik wederom dit klompenpad, helaas nog net te vroeg voor het bloeien van de rododendrons maar en er is genoeg te zien op dit afwisselende route. Inmiddels wandelde ik weer diverse andere klompenpaden maar voor mij blijft het Dorenweertsepad één van de mooiste klompenpaden. Mijn wandelblog lees je op: https://www.myfootprints.nl/wandelen/mooiste-klompenpad-gelderland-het-dorenweertsepad/

 109. Vandaag dit heuvelachtige pad gewandeld. Ik sluit me aan bij de vorige reacties. Echt een geweldig pad! Veel bankjes op fantastische plekjes met mooie vergezichten. Op internet is veel te lezen over het Heveadorp, Kasteel Doornwerth en Duno landgoed. Geschiedenis en natuur komen samen en maken dit pad tot een topper.
  Ik heb op mijn Instagram een filmpje geplaatst. Het geeft een beeld van de route. (geeri_wandelt)

 110. Vandaag dit klompenpad gelopen. Wij hebben al veel klompenpaden gelopen maar dit was de mooiste.

 111. Jammer dat de wandeling maar 11 kilometer was.Verder de wandeling was prachtig

 112. Prachtige tocht, zeker voor herhaling vatbaar. Bijna waande ik me af en toe in Frankrijk.
  In de buurt van de Dunobeek mist een plaatje. Het plaatje daarvoor wees, voor mijn gevoel, naar het pad naar boven en ik liep verkeerd. Door de app had ik dat wel redelijk snel door en bedacht ik me dat het pijltje misschien wel meer naar links bedoelde te wijzen. Doordat het plaatje op het volgende paaltje miste, zag ik dat niet direct.

 113. Vorige week het Rosandepad gelopen, dat vonden we al heel mooi maar het Doornweertse overtreft vandaag dit zeker nog. Ook afwisselend en minder bestrating. Veel vogels gehoord en ook gezien. Prachtige uitzichten over de Betuwe tot ver over de grens. Oven drukte bij het Dunoplateau maar verder rustig. Dat geldt overigens vaak op de klompenpaden. Wij hebben genoten!!

 114. Fraaie route met wat stevige klimmetjes. Uiterwaarden en bos. Fijne route en voor herhaling vatbaar!

 115. een prachtige route door een prachtige omgeving met pittige beklimmingen en mooie vergezichten
  de route is duidelijk aangegeven, je kunt niet verkeerd lopen

 116. Beste Astrid,

  Fijn om te lezend dat u van het Dorenweertsepad hebt genoten. Het is echter niet de bedoeling dat de Klompenpaden met honden wordt gelopen. We houden voor de duidelijkheid in alle communicatie de lijn aan dat Klompenpaden verboden zijn voor honden. Alternatieven bieden zou verwarring kunnen geven en de vrijwillig meewerkende grondeigenaren, veelal boeren, hebben hun toestemming voor het openstellen van hun grond verbonden aan de voorwaarde van een algeheel hondenverbod. Met dat gegeven moeten we dus werken.

  Het is belangrijk dat alle gebruikers van (een deel van) het Klompenpad zich aan de regels houden. Dat betekent dat waar met borden is aangegeven dat honden niet zijn toegestaan er ook daadwerkelijk geen honden komen (ongeacht of deze aangelijnd zijn of niet). Immers met grondeigenaren is afgesproken dat vanwege verstoring van vee en wild en met het oog op veeziekten er geen honden zullen komen op hun eigendom. Gebeurt dit onverhoopt toch dan kan de grondeigenaar beslissen zijn medewerking te beëindigen en dan zijn we heel veel tijd en moeite die we gezamenlijk in het Klompenpad investeerden kwijt. Het is uiteindelijk een gunst om over eigendom van anderen te mogen lopen. Dan is respecteren van de gebruiksregels belangrijk.

  Niet leuk om te lezen besef ik maar de Klompenpaden zijn in die zin te beschouwen als een recreatief product voor een specifieke groep. Voor de hondenliefhebber zijn er andere paden en routes in het buitengebied.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 117. Mooi pad, ik loop regelmatig op klompenpaden met mijn hond. Wat ik heel jammer vind is dat bij veel routes staat aangegeven dat honden verboden zijn, wat vaak niet klopt. Bij deze route is er zelfs een heel groot stuk losloopgebied, de rest van de route is aangelijnd toegestaan. ( losloopgebied is tussen oude Oosterbeekseweg en Dunolaan )

 118. Vandaag voor de volle 100% genoten van dit schitterende klompenpad.
  Wij waren ’s morgens begonnen bij Kasteel Doornwerth om het Doornwerthsepad en het Rosandepad te combineren, iets waar wij totaal geen spijt van hebben.

  De route staat perfect gemarkeerd (onze complimenten) en geeft een mooi beeld van de omgeving.

  Voor mij waren dit het 4e en 5e klompenpad en zeker de mooiste tot nu toe.

  Onze wandeling van vandaag is de mooiste wandeling die we ooit hebben gemaakt (en we hebben er toch al heel veel gemaakt).

 119. Wat ons betreft is dit een van de parels op de (klompen)kroon. Wat een mooie route! Hulde aan de beheerders!

 120. Vanochtend vroeg dit mooie pad gelopen onder begeleiding van vele kwetterende vogels. Het is afwisselend met veel natuur en cultuur. Zeker een van de mooiere Klompenpaden en wij gaan het pad nog een keer lopen in een ander jaargetijde. Ilonka en Henk

 121. Dit klompenpad is niet te vergelijken met andere klompenpaden. We hebben genoten vandaag. Wij kenden Kasteel Doorwerth niet, maar wat een pareltje is dat. De route liep hoofdzakelijk door het bos. Wat uiterst afwisselend was, met vele hoogtemeters (we hadden 201 hoogtemeters op de teller) en uitzichtpunten. Het stukje door het dorpje Heveadorp was een mooie onderbreking van het bos. Mooie woningen met rieten kappen gezien.
  Aan het einde was het ook leuk om door de weilanden langs het water te lopen.
  Een echte aanrader!

 122. Dit is een super mooi klompenpad welke niet te vergelijken is met andere paden. Wij kenden Kasteel Doorwerth niet, maar wat een plaatje is dat! De wandeling was voornamelijk door het bos. Maar door de hoogtes en uitkijkpunten onderweg erg afwisselend. We hebben vandaag 200 hoogtemeters gemaakt. Het mooie plaatsje Heveadorp was een leuke afwisseling. En het einde door de weilanden langs het water was een goede afsluiter. Wij liepen de route met de klok mee.

 123. Mooie route met een paar mooie klimmen en daardoor een fantastisch uitzicht. Bewegwijzering goed. Paden goed onderhouden en begaanbaar. We hebben genoten.

 124. Het Dorenweertsepad vandaag gelopen en dat was volop genieten. Het was een prachtige afwisselende omgeving waar we doorheen werden geleid. Het startpunt bij kasteel Doorweerth is alleen al de moeite waard. Op heel veel plekken op de route werd informatie gegeven over de (geschiedenis) van de omgeving. Daardoor gaat de omgeving nog meer leven. De ijskelder (nu met vleermuizen i.p.v. ijs), de uitkijktoren op de Boersberg, het landgoed Duno en het stuwcomplex allemaal leuke bezienswaardigheden tijdens deze mooie wandeling.
  Deze wandeling staat in onze tot tien!

 125. Een hele mooie afwisselende wandelroute. Een echt Klompenpad wat inhoud dat er nagenoeg geen asfalt is gesleten onder onze wandelschoenen. En inderdaad veel spechten gehoord en zelfs 2 bonte spechten gezien! Samen met een paar andere Klompenpaden in Gelderland is dit de mooiste!

 126. Leuke gevarieerde tocht met een paar korte hellingen die meestal beloond werden met een mooi uitzichtspunt. Prima bewegwijzering ook!
  Het was leuk nu in de winter maar zal nog mooier zijn in de lente en vooral in de herfst met de prachtige beukenbossen.

 127. Met NRC-redacteur Saskia van Loenen liep ik dit prachtige Klompenpad, voor een artikel in de wandelbijlage van NRC van 20 maart 2021. Schitterend pad, met als aanlokkelijke ingrediënten: een romantisch kasteel, slingerpaadjes door glooiende bossen, de uiterwaarden van de Nederrijn en weidse vergezichten. Misschien is dit wel het mooiste Klompenpad van Gelderland. En dan spotten we ook nog zeldzame spechten en scharrelende koperwieken. Foto’s en verslagje bekijken? Ga naar https://www.frankwandelt.nl/gelderland/dorenweertsepad-klompenpad-rond-kasteel-doorwerth

 128. Vandaag dit pad gelopen. SUPER!
  Wij hebben al vele klompenpaden gelopen en deze komt zeker in onze top 3!
  Afwisseling in landschappen en onverharde paden. SUPER!
  In het bos gaan de paden op en neer. Prachtige vergezichten op de uiterwaarden!

 129. Wij hebben vandaag de verkorte route gelopen. Wat een prachtig pad, goed onderhouden en wat een mooie afwisseling tussen bos, wei en uiterwaarden. We komen bij beter weer nog eens terug om het pad helemaal te lopen!

 130. 27.2.21
  Deze prachtige route gelopen.
  Veel afwisseling, eerst door een prachtig stuk bos, door een pittoresk dorpje met een mooi geschiedenis. Als laatste langs de mooie uiterwaarden.
  Alles was goed aangegeven, goed te bewandelen.
  Een ban de mooiste paden tot nu toe

 131. Zondag jl het Dorenweertsepad gelopen, vanaf Renkum gestart, via Jufferswaard en Noordberg naar de Boersberg en toen naar Kasteel Doorwerth, prachtige route. Jammer dat er veel mountainbikers misbruik maken van deze klompenpaden. Vanaf kasteel Doorwerth ben ik via het Nederrijnsepad terug gelopen, via Jufferswaard, prachtig natuurgebied, naar mijn opstappunt aan de veerweg in Renkum.

 132. Vandaag heb ik dit mooie Dorenweertse klompenpad gelopen, ook het weer was prachtig om te genieten van de mooie uitzichten.
  Zelfs op dit moment goed te belopen, geen modder.
  We hebben ruim zestig verschillende klompenpaden gelopen.
  En wat opviel dat dit klompenpad uitstekend was uitgezet.
  Alle uitzet bordjes zijn op een perfecte manier geplaatst, zelfs de pijlrichtingen.
  Dit pad valt onder de klassiekers volgens mij.

 133. Vandaag dit geweldige pad bewandeld. Een hele vakantie in een halve dag. Zo voelde het met het fantastische weer en de prachtige sneeuw als extra cadeau op wat dit pad sowieso al te bieden heeft. De bedenkers zijn er in geslaagd om heel veel variatie te brengen in dit pad. We gaan bij normaal waterpeil zeker nog eens de uiterwaarde door. Dat het nu niet kon mocht de pret echter niet drukken! Ook fijn dat de Westerbouwing geopend was voor echt lekkere koffie to go en andere catering voor onderweg. Veel bewondering voor horeca uitbaters die de moed er in houden en wens hen sterkte in de hoop op normalisatie op afzienbare termijn. En dank aan de klompenpad-makers en beheerders weer!

 134. Afgelopen zaterdag (6 februari) het pad gelopen, was erg modderig dus wandelschoenen zijn wel een vereiste. Heel mooi pad, met flink wat hoogteverschillen. We lopen ‘m zeker nog een keer bij andere temperaturen (en lager water;-), want veel mooie momenten die in ander jaargetijde waarschijnlijk heel anders uitzien.

 135. Geweldig klompenpad met de nodige klimpartijen. Vanwege het hoge water stuk alternatief gelopen.

 136. Ik heb het klompenpad samen met mijn partner gelopen. Het was echt geweldig mooi. Je wordt om de 100 meter weer verrast met een mooi uitzicht. Wij lopen nu met elkaar al heel wat jaren maar deze route staat in de top 10 als mooiste route.

 137. Echt een hele mooie route. Wel voor de enigszins sportieve loper, want er zitten behoorlijk wat hoogtemeters in. Maakte het voor ons juist heel leuk

 138. Het mooiste klompenpad dat we tot nu toe hebben gelopen. Prachtige bossen met bijna in-Nederlandse dalletjes, zelfs bergbeekjes. Prachtig uitzicht op de rivier. Vrijwel geheel onverhard.
  Afgesloten met koffie en een heerlijke carrot cake bij het kasteel Doorwerth
  13 kilometer genieten op deze zonnige zondag ☀️

 139. Hele mooie en gevarieerde wandeling. Duidelijk gemarkeerd. Beetje drassig langs het water, maar toch nog prima te doen. Gelopen op 30 december 2020.

 140. Vandaag dit klompenpad gelopen en genoten. Wat een prachtige wandeling met een uitgebreide geschiedenis. Onderweg allerlei interessante informatieborden. Heel erg leuk.
  Wij vonden dat het pad prima bewegwijzerd was. Op sommige plekken meerdere bordjes, maar desondanks toch duidelijk genoeg. een echte aanrader.

 141. Afgelopen week deze route gevolgd, maar vond de route op sommige plekken vrij onduidelijk aangegeven. Daarom ook verkeerd gelopen en een paar kilometer afgesneden. Op sommige punten stonden meerdere blauwe bordjes: voor de normale route, voor de korte route en voor de route de andere kant op, en daar dus een verkeerde keus gemaakt. Ik wandel veel en ook regelmatig een klompenpad, maar dit is voor het eerst dat me dit overkwam. Heel jammer, want het zou een stuk duidelijker neergezet kunnen worden.

 142. Fantastisch, een hele mooie route, met hier en daar een klimmetje. Mooie vergezichten ondanks het niet helder was. We lopen geregeld een klompenpad en ook andere wandelingen maar vandaag waren we verrast dat er zoveel mensen aan het genieten waren. Er lopen verschillende wandelroutes door het bos, maar het is absoluut niet storend iedereen houdt goed rekening met elkaar.
  Vrijwilligers een compliment voor deze mooie route wij hebben volop genoten.

 143. Woensdag 2 december heb ik samen met mijn broer Ton, het Dorenweertsepad gelopen. De start (10.00 uur) en het eindpunt (16.30 uur) waren kasteel Doorwerth. Het is een pad met veel hoogteverschillen, mooie uitzichten en verschillen in landschap. Dit pad behoord tot de mooiste paden die we tot nu toegelopen hebben, en zeker voor herhaling (mei of september) vatbaar.

 144. Een heel mooi pad dat wij op 25 nivember gelopen hebben ondanks dat het al 25 nov was,is het bos nog steeds mooi, het einde door de uiterwaarden is ookmooi. Lees ook de borden Heveadorp over de geschiedenis.
  Leuke wandeling!

 145. Wat een prachtige rondwandeling. Vandaag 15 november het pad gelopen. Toch wel wat klimmetjes maar heel afwisselend qua natuur.

 146. Zaterdag 31 oktober dit fantastische klompenpad gelopen. Wij waren duidelijk niet de enigen. Het was gewoon druk. Wij liepen met de klok mee, gelijk dus wat hoogte metertjes aan het begin. Maar daardoor ook prachtige vergezichten. Perfecte bewegwijzering!
  Heerlijk wandel weer, volop genoten. Ik had het ook mooi gevonden als het laatste stukje iets dichter langs de sluizen zou gaan. Zag daar echter wel genoeg mensen wandelen. Dus als je iets van het pad af gaat kan je de sluizen ook meepikken.
  En het kasteel is natuurlijk helemaal fantastisch!

 147. 31 oktober deze wandeling gedaan. Schitterend weer, schitterende omgeving. Maar met name schitterende wandeling. Perfect aangegeven met de bordjes! De app werkt als ondersteuning geweldig. Leuk om daarop de weetjes te kunnen lezen.
  Mijn eerste klopenpad, maar zeker niet de laatste!

 148. Práchtige wandeltocht! Met leuke pittige klimmetjes!
  Mooie vervanging (eigenlijk nog veel mooier!) voor de Airbrone wandeltocht die helaas door Corona niet door kon gaan.

 149. Beste Bo,

  Bedankt voor de melding. Inmiddels hebben de nalopers van het klompenpad op dit punt nieuwe stickers geplakt.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 150. Het was het een prachtige wandeling, enig kleinigheidje was dat ze in Heveadorp de lantaarnpalen op de Dunolaan aan het vervangen waren waardoor ook de bewegwijzering weg was. Hopelijk zetten ze dit terug.

 151. De wandeling start bij kasteel Doorwerth. Wij hebben de route van 13 km gelopen. Gelijk na het sprookjesachtige kasteel gingen we de bossen in, een wandeling met klimmen en dalen. Een goede conditie is wel handig. Onderweg door Heveadorp gelopen, waar ooit een rubberfabriek stond. De arbeiders werden gehuisvest in rietgekapte woningen in Engelse cottagestijl. Zo heerlijk on-Nederlands. Vervolgens boven op de heuvel blijven wandelen met prachtige vergezichten over de Nederrijn. Het laatste stukje naar beneden, wandelend via de weilanden langs de Nederrijn naar het kasteel terug. Het is een wandeling die we ons graag blijven herinneren.

 152. Wij hebben genoten van deze prachtige wandeling. De bewegwijzering van deze route is goed. Mooi zijn de hoogteverschillen en de vergezichten naar de Nederrijn, Nijmegen, Arnhem. Wij liepen deze, voor ons het 21e klompenpad met prachtig weer op 20 september. Helaas hadden wij onze museumkaart niet meegenomen, anders hadden wij zeker het kasteel bezocht. De wandeling is een aanrader. Prachtig gebied. Wij liepen de 13 km.
  Bedankt vrijwilligers voor weer een heerlijke dag.

 153. Prachtige wandeling, vooral het gedeelte door het bos met de hoogteverschillen. Ook leuk om meer van de geschiedenis van Heveadorp te weten te komen. Alleen jammer van de vele hondendrollen op de wandelpaden. Het was helaas twee keer raak.

 154. Vandaag deze route gelopen. Mooie en afwisselende route met eigenlijk geen verharde weg. Heerlijk door het bos en langs de uiterwaarden. Veel mooie punten om even stil te staan bij wat er allemaal is te zien. Ook leuk te combineren met een bezoek aan kasteel Doorwerth.

 155. Na onze vakantie in Spanje zetten we het in Nederland gewoon voort met nog wat wandelingen zoals dit klompenpad in Doorwerth, wat we in twee keer hebben gedaan (8 + 5 km). Deze route is voor de eerste keer helemaal goed gegaan (uitgerust door vakantie waarschijnlijk?) Een echte aanrader!

 156. Vandaag het klompen pad gelopen. Een mooi en afwisselend pad. Eerst door de uiterwaard en daarna over de stuwwallen met prachtige uitzichten over de uiterwaarden en de Rijn. Ook nog een ommetje gedaan door het pittoreske plaatsje Heveadorp. Was best wel een pittige wandeling.
  Wat zal de oude oprijlaan in mei schitterend zijn met de bloeiende rhodo’s en heerlijk geuren.
  Hierna een link naar mijn foto’s die ik vandaag genomen heb. https://www.reismeemetjw.nl/gallery/index.php?/category/138

 157. Prachtige en afwisselende route met goede bewegwijzering. De route gaat door uiterwaarden en bos, maar heeft ook een paar mooie uitzichtpunten. Het het start- en eindpunt, kasteel Doorwerth, is ook erg mooi!
  Fijn dat er op de route ook horecagelegenheden zijn. Allereerst al bij het startpunt en onderweg kom je langs De Westerbouwing dat een mooi, groot terras heeft met prachtig uitzicht.

  Dit klompenpad echt een aanrader! Zie onderstaand twitterbericht voor een paar foto’s van dit klompenpad.
  https://twitter.com/kasteeldw/status/1290266405418409985

 158. Wat een prachtige route met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt het geweldige uitzicht. En ook een afwisselende route met historie. Van het boerenland en de uiterwaarden langs water naar slingerende bospaden over de heuvels. Van kasteel naar landgoedpark en dorp. En dat alles met een minimum aan asfalt. Het Dorenweertsepad heeft mij aangenaam verrast, een absolute aanrader, ik ben fan, 100% genieten !! Lees hier mijn verslag: https://www.wij-wandelen.nl/dorenweertsepad-klompenpad-doorwerth/

 159. Op zaterdag 20 Juni bij schitterend weer dit mooie pad gelopen. De start was door de gezellige drukte bij het kasteel al een super begin.Onderweg schitterende doorkijkjes en vele vergezichten op oa de Nederrijn. Pad is heel goed bewegwijzerd. Het is een echte aanrader voor een ieder om dit pad toch eens te gaan lopen. Staat bij ons in de top 5. Gaan dit pad zeker nog eens lopen.

 160. Niet vaak zo’n mooie uitgezette wandeling gelopen! Zo afwisselend en zo heerlijk genieten. Wat een prachtige paadjes, stevige klimmetjes, mooie vergezichten. Goed bewegwijzerd. Ik waande me gewoon even in het buitenland!

 161. Afgelopen zondag 14 juni, dit prachtige pad gelopen. Echt een aanrader. Veel afwisseling, met prachtige vergezichten.
  In de bossen echt heuvelachtig. Maar wel goed om te doen, alhoewel er soms een aardige klim bij zit.
  Voldoende bankjes, en de route is goed bewegwijzerd.
  Zondag best veel mountainbikers in de bossen actief. Het was soms op elkaar wachten, maar goed te doen.
  Alleen jammer dat mensen hun eigen rommel niet opruimen op de pickniktafels bij het kasteel. Zal wel aan de opvoeding liggen.
  Weer Toppie voor de vrijwilligers.

 162. Een goed bewegwijzerd pad wat wij al eens liepen in mei 2019. Tijd voor een up-date en deze keer tegen de klok in gelopen. Geeft meteen een andere gevoel. De start bij t kasteel voelt meteen feestelijk en dan langs de uiterwaarden en de rivier. Overal was goed gemaaid dus nergens last met brandnetels of bramen waar je sommigen wandelaars over hoorden. Daarna de hoogte in een oefening voor de kuitspieren. Op en neer door de bossen. Er bloeiden bij landgoed Duno zelfs nog wat rododendrons! De varens in de bossen waren prachtig en werd afgewisseld door een goudgeel korenveld. De hele wandeling vogelgeluiden om je heen. Uitspanning Westerbouwing is zeker een aanrader voor heerlijke koffie en aan t eind van de wandeling reden we er opnieuw naartoe voor een lekkere lunch met super aardige serveersters die de Coronamaatregelen omtrent hygiëne stipt uitvoeren. Als je bij het monument staat aan de zijkant van het restaurant raak je weer onder de indruk van de strijd die hier is geleverd in de tweede wereldoorlog.

 163. Gisteren dit mooie pad gelopen. Zeer gevarïeerd en goed verzorgd pad. Zeker een aanrader om te lopen, tenminste als je ook van klimmetjes houdt. Complimenten.

 164. Afgelopen 7 mei dit prachtige klompenpad gelopen, zeer gevarieerd en prachtig gelegen , heel bijzonder is Heveadorp en de prachtige tuin van het landgoed DUNO al met al zeer de moeite waard.

 165. Op 16 mei het Dorenweertse pad gelopen. We hadden hem al een keer in de winter gelopen en nu in de lente een totaal ander pad. Heerlijk die heuveltjes, je waant je in het buitenland. Ook nog een stukje uiterwaarden. Veel uitzichtspunten en mooi gesitueerde bankjes. Begin en eind bij kasteel Doorwerth en nog even de kasteeltuin bekeken. We hebben echt ontzettend genoten van dit prachtige klompenpad ?

 166. Topper onder de klompenpaden. Vanaf de eerste meters wordt je constant verrast, prachtige bossen, waterlopen, uitzichten, de uiterwaarden van de Rijn. Absoluut een aanrader.
  Video: https://youtu.be/0OE-dIUYoO0

 167. Afgelopen vrijdag met de kinderen het eerste deel van dit pad gelopen. Een van de mooiste paden! De kinderen waren helemaal in ‘Robin Hood’ fantasie. Komt door combinatie van kasteel en de feeërieke sfeer van het bos. Prachtig! Laatste stuk langs de Rijn door de regen. Maar ook dat hoort bij avontuur?
  Groeten, Huib, Teije en Jacob

 168. Beste Judith, Wilma en Henk,

  Bedankt voor jullie bericht. De regels bijvoorbeeld t.a.v. het wel of niet toestaan van mountainbikers kunnen per grondeigenaar verschillen. De regels worden aangegeven of op door borden geplaatst door de grondeigenaar of op borden geplaatst vanwege het Klompenpad.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 169. Ook ik verbaas me over en erger me aan de mountainbikers die overal rondvragen.
  Kan daar een verbod of minstens richtlijn voor komen?

 170. Zondag 28 april hebben we deze route gekozen. Met de gedachte Corona tijd pas je aan.
  Vroeg uit de veren en waren we om 09.00 op pad. Net wat we dachten meer naar de middag werd het ook drukker.
  Ons idee niet op zondagen voorlopig zulke trips te nemen.
  Bij de start ( kasteel) veel gemotoriseerde verkeer fietsers en complete gezinnen.
  Neem de route door de week, dan hebben zijn de zondags mensen niet.

  Deze trip mag beloond worden met een ster, goed beloopbaar heuvelachtige landschap en op de achtergrond een koor met verschillende vogels. Op verschillende plekken waar je kan genieten van de vooruit blik ( panorama )
  Let wel een groot min punt de fietsers die in het wilde weg door de bossen crossen.
  Wij wandelen veel in zuid Duitsland in onze vakanties en op verschillende momenten dachten we ‘Kijk’ het lijkt wel…..
  en dan noeme een plaats/ plek waar we toen waren.
  Een fantastische dag gehad, zeker de moeite waard!

 171. Een prachtige start bij kasteel Doorwerth en al snel de heuvelachtige bossen in. Veel klim- en daalwerk maar heerlijk om te doen. Prachtige vergezichten over de Nederrijn en een verrassend Heveadorp met schattige huisjes en een leuke geschiedenis. Klein stukje weiland maar voornamelijk bos gelopen. We hebben een heerlijke middag gehad. Was goed bewegwijzerd en dank aan allen die hieraan meewerken.

 172. Ik wandel altijd al veel in het gebied rondom Doorwerth/Oosterbeek, maar op 19 april 2020 voor het eerst eens zo’n klompenpad gelopen. Leuke route, duidelijke aanwijzingen, en toch ook nog een paar paadjes die ik nog nooit eerder gelopen had! Wat ik wel vervelend vond, was dat er vooral op het pad op de Boersberg heel veel mountainbikers waren.

 173. Vandaag 19 april dit prachtige klompenpad gelopen. Wij hebben de meeste klompenpaden in Gelderland en Utrecht gelopen maar deze komt met stip op nummer 1.

 174. Vandaag deze prachtige wandeling gedaan. Voor ons komt deze in de top 3.

 175. Erg mooie route. Veel afwisseling. Van kleine bospaden tot weiland, polder, heuvels en vergezichten. Het is halverwege echter wel even puzzelen, de bewegwijzering klopt dan niet helemaal.

  Tip voor de bordjes die er hangen:

  Vermeld de te nemen richting ook in tekst onder de pijl. Bijvoorbeeld ‘rechtsaf’ of ‘schuin linksaf’. Dat voorkomt verwarring :-).

  Veel plezier aan iedereen die hem nog gaat lopen.

 176. Vandaag in combinatie met het Rosandapad, het dorenweertsepad gelopen. Wat een mooie route, en wat een afwisseling.
  Alleen langs de Nederrhijn is het vlak, maar voor de rest gaat het omhoog en omlaag. Mooie doorkijkjes en soms verrassende elementen.
  Ik ga deze zeker nog eens in de zomer lopen, wanneer de natuur mooi groen is.
  Aanrader.

 177. 18 Jan. 2020 gelopen ,een prachtige route, een aanrader.
  Ik denk dat hij op zijn mooist is in het herfst seizoen, ga hem dan nog eens over doen !?

 178. Op 16 november dit pad gelopen. Het was erg koud zo op de hellingen, maar de herfstkleuren waren prachtig. Veel bos en prachtige uitzichten. Een aanrader dit pad! Dank jullie wel.

 179. Veel dank aan alle vrijwilligers! Wij vinden het een aanrader om bij de Westerbouwing te beginnen, zodat je halverwege bij kasteelcafé De Zalmen kunt lunchen. Overigens is de westerbouwing alleen op zondag open. Prachtige vergezichten. Gewandeld op 17/12/19 met zon en 15 graden.

 180. Zondag 17 Nov gelopen.
  Volledige route,goed aangegeven! ook de App erbij.
  Dit is de mooiste die ik heb gelopen.
  Veel hoogte werk, afdalingen,geschiedenis,uitkijk toren veel bos en ook wat weilanden,uiterwaarden.Gelukkig was het koel weer in de zomer lijkt het me te warm om m te doen.
  Ook hele mooie vergezichten over de Rijn.
  Dit is echt n aanrader trek wel goede schoenen aan.

 181. Beste Jeroen,

  Bedankt voor uw reactie. Uw opmerking over de onduidelijke route is doorgegeven aan de werkgroep van het Dorenweertsepad. Zij zullen de route controleren op eventuele onduidelijkheden.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 182. Gisteren heb ik een poging gedaan het pad te lopen, maar zelfs met beschrijving erbij was de route niet te volgen. Misschien dat er bordjes ontbraken, maar we kwamen er echt niet uit. Ben gewend dat de paden altijd goed aangegeven staan. We hebben het opgegeven en hebben zelf rondgewandeld in het gebied, dat overigens schitterend is!

 183. Gisteren heb ik een poging gedaan het pad te lopen, maar zelfs met beschrijving erbij was de route niet te volgen. Misschien dat er bordjes ontbraken, maar we kwamen er echt niet uit. Ben gewend dat de paden altijd goed aangegeven staan. We hebben het opgegeven en hebben zelf rondgewandeld in het gebied, dat overigens schitterend is!

 184. Vandaag dit prachtige pad in een fantastisch gebied gelopen. Een zeer mooie route rondom kasteel Doorwerth met een aantal klimmetjes erin, mooie uitzichten en prachtige bossen. Route is zeer goed aangegeven. Echt genoten. Dit pad komt zeker in mijn top 3 lijstje.

 185. Wat is dit een fantastisch mooi gebied! Samen met het Hartensepad en het Molenbeeksepad vormt het Dorenweerterpad mijn top 3 van mooiste Klompenpaden. Vandaag gelopen, een bewolkte, maar gelukkig droge dag. Vanaf het kasteel slingert het pad over stuwwallen. Je waant je bijna in het buitenland. Een minimum aan asfalt, ook altijd fijn. De combinatie van bos met weiland langs de rivier is echt heel mooi. We liepen de lange route (12,6 kilometer volgens de gps) en kregen ongeveer 300 hoogtemeters te verstouwen. Waar vind je dat in Nederland? Kortom: puur genieten. Dank aan de vrijwilligers!

 186. Prachtige afwisselende route, genoten van de uitzichten en afwisselende landschap en bossen, een klimmetje hier en daar. Op 1 punt misten wij het pijltje, bordje was er wel, zonder pijl. Maar de route verliep logisch zodat we wel de weg wisten. Deze route is echt een aanrader!

 187. Afgelopen zondag (6 oktober) deze mooie route gelopen. Grotendeels in de stromende regen, dus heel rustig onderweg. De route is lekker afwisselend met af en toe wat hoogteverschil. Nooit te veel of lastig, maar door het hoogteverschil wordt je af en toe getrakteerd op mooie uitzichten over de Rijn en het rivierengebied: prachtig!

  Het laatste stuk van de route loopt door de uiterwaarden en langs de sluis. Ik had daar door het weiland moeten lopen, maar heb een bordje over het hoofd gezien, waardoor ik langs de sluis ben gelopen en daar op het eind over een prikkeldraad hekwerk geklommen om weer op de oorspronkelijke route te komen. Was vast mijn eigen schuld, ik ben niet meer teruggelopen om te kijken of het bordje wel goed stond.

  Dank aan de vrijwilligers en landeigenaren die deze schitterende route mogelijk maken!

 188. Met minder mooi weer eerst het kasteel bezocht en na verloop van tijd de route gestart toen het zonnetje om de hoek kwam kijken. Wat een prachtige route! Mooie vergezichten en lekkere klimmetjes in het bos.
  Route staat met behulp van de bordjes goed aangegeven, slechts éénmaal heb ik getwijfeld toen de route me én naar rechts én rechtdoor wilde sturen. Een blik op Google Maps bood hier uitkomst, zou hier intuitief de juiste route hebben gekozen, maar had op beide manieren bij het eindpunt gekomen.
  Zeker voor herhaling vatbaar! Als niet dit dan wel een ander klompenpad!

 189. Wat een prachtige plek is dit voor een rondwandeling. De niveauverschillen in het bos, de rivier met uiterwaarden, het kasteel. Op een zonnige maandag deze wandeling gelopen. Wat een rust en alleen maar fluitende vogels. We kwamen maar enkele wandelaars tegen. We kunnen ons voorstellen dat het in de weekenden hier een drukte kan zijn. Af en toe lees je dat men dit geen klompenpad vindt maar niets is minder waar. De hoogteverschillen zijn gemakkelijk te doen en was voor ons geen enkele belemmering en toch zijn we 62 en 64 jaar! Onderweg nuttige informatieborden over de oorlog, enhet industriële verleden van de omgeving. De app is ook heel fijn met uitleg over de zaken onderweg. Verrassingen kwamen we tegen….een ijskelder waar vleermuizen in wonen, een watervalletje, de Dunobrug als folly, de Hunnenschans, De Westerbouwing met zijn gedenktekens door de Devonshire divisie met kransen getooid, en natuurlijk de azalea’s in dit jaargetijde.
  Daarna weer via de uiterwaarden terug. Een hele vlucht puttertjes met rood/gele kopjes vloog voorbij, daarna mooi zicht op het kasteel en daarna nog even naar Renkum gereden voor een late lunch bij restaurant Campman (hier start het Hartensepad). Een geweldige dag!

 190. Meermaals heb ik het Dorenweertsepad gelopen, in verschillende seizoenen en in verschillende weeromstandigheden. Het Dorenweertsepad is echter altijd mooi! Prachtige vergezichten over de Rijn, een mooi stukje Heveadorp, de azalea’s in het voorjaar, de soms pittige klimmetjes en mooie afdalingen… Deze tocht behoort zeker tot de mooiste Klompenpaden.

  Tip: neem je eigen eten en drinken mee, je komt onderweg niet direct iets tegen.

 191. Wat een prachtig pad op een zonnige dag gelopen. Mooie start bij kasteel Doorwerth. Daarna door open bos . Enkel bospaden en langs weilanden en door de uiterwaarden. Groot compliment voor diegenen die de route hebben uitgezet.

 192. Wat een prachtige route door afwisselende natuur! Ik zou dit aanraden voor iedereen die houdt van een stevige en matig zware wandeling. Er zijn namelijk wel veel klimstukken en afdalingen in de route.

 193. Een heel mooi klompenpad, met behoorlijk wat klimmetjes erin. Heel leuk dat je veel infobordjes onderweg tegenkomt, zoals die over Heveadorp. Toch een bijzonder stukje geschiedenis. Ik vond het een prachtige wandeling!

 194. Wat een mooie route. Alles zeer goed aangegeven. Grotendeels door het bos met veel klimmen en dalen. Mooie uitzichten onderweg, waardoor ik niet goed op het pad lette en plat op mijn snufferd ging…. Ook nog een uitkijktorentje. Zo goed als geen asfalt, alleen een klein stukje door het dorp, wat wel leuk was. Deze gaan we zeker nog een keer andersom lopen.

 195. vandaag 23 februari een heerlijk zonnige dag! We hebben genoten van deze prachtige wandeling die we zijn gestart bij kasteel Doorwerth. Route is heel goed aangegeven, alleen raakten wij soms in een beetje in de war bij de bordjes routeverkorter. Groot compliment voor de samensteller van deze route.

 196. Vandaag dit klompenpad gelopen tijdens zonnig weer en begonnen bij het opstappunt bushalte Drielse Veer
  eerst klein stukje langs Veerseweg om daarna meteen ’n stuk steil naar boven te gaan de bossen in met een
  prachtig uitzicht over de Nederrijn om daarna weer af te dalen naar de stuwdam toe,de dijk over om te belanden
  bij het mooie Doorwerthkasteel. Vervolgens weer verder over kronkelige en glooiende bospaden en een mooi
  smal zandpaadje langs een weide,langs een ijskelder gekomen bewoond door vleermuizen en verder door het
  glooiend boslandschap terug naar het Drielse Veer. Dit was een mooie en pittige wandeling,goed en veelvuldig
  gemarkeerd met een minimum aan asfalt. Een zeer aan te bevelen klompenpad.

 197. Wat een verrassing, een kasteel, een ijskelder, een uitzichtspunt, een wandeling die naar boven en beneden gaat.
  Ondanks het mooie weer toch veel rust in het bos. De mountainbiker en de wandelaar delen samen delen van de route, geen probleem.
  Zon, water, nog wat sneeuw en prachtige uitzichten.
  Wij hebben er vandaag van genoten.Wij fietsen hier vaak maar wandelen er zelden, een aanrader.
  TOP locatie.

 198. goed aangegeven wandeling met verschillende landschappen, bos, uiterwaarden en landgoed Duno. Ook is er heel wat (voor Nederlandse begrippen) hoogteverschil en klim of daal je regelmatig. Mooie uitkijkpunten en vergezichten! En heel erg leuk dat het begin en eindpunt bij het kasteel Doorwerth is, leuk om te bezoeken en daar wat te drinken/eten.

 199. Vandaag tegen 10.00 uur gestart met dit klompenpad. Mooie route erg afwisselend, lekker klimmen en dalen. Het bos in deze tijd van het jaar heeft prachtige kleuren. Kortom genieten en een echte aanrader.

 200. Donderdag de 25e dit pad gelopen,de verkorte route ook dan is er genoeg te zien.
  Door de weilanden, en het bos bergen en dalen heel afwisselend.
  We waanden ons in het buitenland, eeen vakantiegevoel op een mooie donderdag!

 201. Hele mooie en diverse route. Van uitgestrekt landschap tot heuvels (!) in de bossen. En dat allemaal, zo dicht bij elkaar!

 202. Prachtige en goed aangegeven route, op het einde hebben we nog heerlijk gezwommen in de Rijn. Nunc aut Nunquam, Wim Wentink & Albert van Heijningen.

 203. Schoenen aan gaan op deze mooie zondag. Het was een mooi maar zwaar wandelpad . We voelen onze kuiten en de benen flink van het klimmen en dalen T was druk met wandelaars gezellig . We hebben met de klok meegelopen en was goed te lopen op de klompjes schildjes groet. V d Fam. Nieuwenhuis.

 204. Nadat ik eerst het kasteel Doorwerth heb bezocht, kon ik daarna bij het kasteel meteen door voor de wandeling.
  Ik heb de verkorte wandeling gedaan van 8km en dan tegen de klok in. Puntje was wel dat toen ik bij de verkorting aankwam het voor mij niet duidelijk was hoe ik verder moest. De pijl wees naar mijn gevoel weer terug vanwaar ik kwam , eigenlijk had de pijl schuin links omhoog moeten staan, want zo loop je hem als je tegen de klok in loopt. Ik had gelukkig mijn app aan, en nadat ik eerst wat richtingen had geprobeerd, uiteindelijk de juiste gevonden dankzij de app. Maar als je hem zonder app loopt kan ik me voorstellen dat je echt niet weet waar je heen moet.
  Dat is dan ook meteen mijn enige negatieve punt van deze wandeling. Verder is hij super. Niet echt een klompenpad, al heeft het wel wat kenmerken, het overgrote deel gaat door het bos. Tegen de klok in is inderdaad op sommige punten best even pittig. Wat mij betreft mogen er nog veel meer van dit soort wandelingen door bosrijk gebied worden opgenomen!

 205. Wat een prachtig klompenpad is dit! We hebben genoten van de wonderschone omgeving en de afwisseling in de route. Deze gaat voornamelijk door bossen, maar heeft verrassende elementen, zoals mooie doorkijkjes, toffe slingerpaadjes, klim- en daalwerk, cultuur. Het was warm (ca. 30 graden), maar op de uiterwaarden voelde je de verfrissende wind heel goed en in de bossen was het lekker koel. De start bij kasteel Doorwerth is ook leuk voor een kopje koffie.
  Wij hebben de route trouwens ook met de klok mee gelopen.
  Ook voor ons geldt dat dit klompenpad toch zeker bij de top 3 hoort. Met dank aan de makers van dit pad.

 206. Vandaag met een ander wandelmaatje nogmaals dit schitterende pad gelopen. Het maakt zeker een verschil of je hem met de klok mee of tegen de klok in loopt. Met de klok mee is lichter! Er zitten nl flinke hoogte-verschillen in dit pad. Maar het is wel een van de mooiste klompenpaden.
  Weer genoten van de natuur (veel rodondendrons in bloei) de mooie ligging van het kasteel, de uitkijkjes over de Nederrijn en we waren onder de indruk van de oefeningen van de militairen, die ook in het bos gehouden werden.
  Het pad is goed aangegeven en onderhouden. Weinig over asfalt of andere bestrating.
  Op de app is veel informatie te vinden over het gebied.
  En dan met mooi wandelweer erbij….wat willen we nog meer.
  Onze dank aan de vrijwilligers!

 207. Vanmiddag deze route gelopen, met de klok mee. Vantevoren alle reacties in het gastenboek gelezen, dus deze keer de klompen thuis gelaten☺. En inderdaad het overgrote deel van de route gaat door bos, het laatste stukje door de uiterwaarden. Als je van bos en heuveltjes houdt dan is dit een echte aanrader. Kom voor de azaleas en rododendrons in dit jaargetijde. Wat een uitbundige kleuren. Tussendoor kom je ook nog wat historie tegen. Voor ons staat deze wandeling in de categorie “niet-klompenpaden” in de hoogste regionen, een echte aanrader! Waarschijnlijk ook heel mooi in de herfst, het uitproberen waard.
  Goed bewegwijzerd. Bedankt voor het uitzetten.

 208. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Op het duno plateau de Rodondendrons prachtig in bloei.
  Vooral het laantje …
  Klimmen en dalen….Ondanks dat de regio bekend is nog mooie onontdekte plekken gezien.
  Terug bij de auto zagen we dat iemand blauwe Meindl’s op de parkeerplaats bij de stuw had laten staan.
  Ze in de berm gezet in de hoop dat de rechtmatige eigenaar ze nog is komen halen.

 209. We hebben met dit mooie zomerweer in de lente een prachtige wandeling gehad. Heel goed aangegeven overal, fijne bankjes voor de lunch en prachtige uitkijkpunten. Ook wij vonden de info borden over Heveadorp en landgoed Duno leuk om te lezen. Wij komen zeker nog eens terug om deze route weer te lopen, hij is waarschijnlijk in de herfst ook erg mooi om te lopen.

 210. Gisteren 10 april met goed weer de route gelopen en genoten van de natuur die langzaam tot leven komt.
  Afwisselende wandeling. Vooral prachtig kasteel Doorwerth (koffie op de binnenplaats), door de uiterwaard langs de Neder-Rijn erg interessant met stuw en sluis waarin net een grote “rijnaak” geschut werd. En dan omhoog de stuwwal op. De stuwwal is hier druk bezocht en meer een park dan natuur. Over de stuwwal en droogdalen met “rijke” dorpjes Heveadorp (interessante informatie over het ontstaan) en Doorwerth. Dan weer terug naar het kasteel waar de auto staat. Heel aardige wandeling

 211. Wat een mooie route hebben we vandaag gewandeld!!! Dochterlief (12 jaar) genoot van de “extra” vele heuvels langs het pad. En zoals zij zegt… Deze route moeten we wanneer alles groen is en bloeit echt nog een keer lopen…echt mooi en leuk hier ?!

 212. Wat een heerlijk pad om te lopen. Bijna helemaal onverhard door bos, langs water, over een weiland. Onderweg veel mogelijkheden om de boterham op te eten. Wij genoten vooral van de stilte om ons heen en luisterden alleen naar de diverse spechten die hun nest aan het bouwen waren. Verrassend was het voor ons om door Heveadorp te lopen. We spraken daar met een inwoonster. Echt leuk wonen daar en wat een historie. Zeker een must om de info borden goed te lezen. Wederom dank voor deze tocht.

 213. Vandaag het breeschoterpad gelopen maar toen dacht ik: ik heb nog geen reactie gepost bij het Dorenweertsepad geplaatst welke ik op 15 maart gelopen. Een van de mooiste paden! Uitzicht, bos, uiterwaarden, kasteel, landgoed, cultuurhistorie, hoogteverschil, echt veel te zien! Mooi en heerlijk gewandeld op een vd eerste lentedagen van 2018!
  Vrijwilligers bedankt!

 214. Op 24 maart als oudere genoten van deze wandeling. Op de dijk langs de rivier zijn de overstapjes wat wankel.

 215. Sluit me bij mijn voorgangers aan. Moeilijk voor te stellen dat hier zo gevochten is tijdens Market Garden. Voor we nog wat verder wil gaan qua afstand: Ga vanuit de Westerbouwing niet terug naar Duno maar steek door naar Oosterbeek richting de kerk aan de Benedendorpseweg en steek via de Weverstraat door naar de Paasberg en Schoonoord en wandel via Klein Hartestein via landgoed Hemelseberg terug naar de Westerbouwing.

 216. Naast het Molenbeekse pad (een ander klompenpad) een van de mooiste routes tot nu toe. Mooie vergezichten, cultuur en natuur. Wat klimmen en dalen in een prachtige omgeving. De bijbehorende app is handig voor de route, maar ook voor extra informatie. Een aanrader dit pad met goed onderhouden paden.

 217. Een mooi, gevarieerd pad! Hoogteverschillen, weilanden en bossen, geschiedenis, cultuur en natuur, mooie uitzichten – dit pad is het waard. Ik heb er van genoten!

 218. Als fervent loper van de Airborne Wandeltocht en de Polentocht was ik bedacht op ‘meer van hetzelfde’. Niets is minder waar! Een prachtig mooi en zeer afwisselende route!!

 219. Eén van onze mooiste klompenpaden tot nu toe. Veel afwisseling en vrijwel geen asfalt! Bos, akkers, mooie vergezichten over de Neder Rijn en goed gemarkeerd. Veel paddestoelen in deze tijd van het jaar. Ook de app vonden we een mooie toevoeging en deed de geschiedenis herleven.

 220. Al met heel veel plezier de routes bij Renkum (Hartensepad) en Wolfheze (Molenbeeksepad) gelopen en nu dan een derde toppertje ontdekt rondom de Doorwerthse stuwwal die zich ook nog eens met die andere twee routes laat verbinden.
  Zo moet je toch in staat zijn 30-40 km door een van de allermooiste gebieden van Nederland te lopen. Lijkt me ideaal als vierdaagse training hoewel die 4 dagen op het asfalt rond Nijmegen dan wel weer heel saai zullen lijken.
  Het was we ietsjes te druk in het weekeinde, maar dat concentreerde zich vooral rondom het kasteel en op voorste deel van de stuwwal.
  Met de klok mee gelopen, conform advies. Voor Heveadorp een afslag gemist waardoor we in Heveadorp zuid uitkwamen en onderlangs tegen de klok in een achtje draaiden.
  Een absolute aanrader met, voor Nederlandse begrippen, veel stijgen en dalen, mooie vergezichten, schitterende lanen, hele mooie oude bomen en Industrieel erf-aandenkens rond Heveadorp.

 221. De brochure van het Dorenweertsepad is te verkrijgen bij 19 verkooppunten, ook in Doorwerth, Oosterbeek en Renkum. U kunt dit zien door ‘Toon meer’ aan te klikken onder de eerste twee verkooppunten gemeld op deze site.

  Annet Venbrux

 222. Het is merkwaardig dat de brochure over dit klompenpad bij de plaats Doorwerth alleen ver weg in Barneveld en Amersfoort is te krigen; kan dat niet dichterbij bv in Renkum of Oosterbeek ?

 223. Op 28 juli dit pad tegen de klok in gelopen. Daardoor hadden we de stevige wind en de eventuele buien (in de uiterwaarden) in de rug. Erg leuk afwisselend: de uiterwaarden, de bossen, Heveadorp en niet te vergeten het kasteel (even koffie gedronken in het koetshuis). Inderdaad hier en daar even pittig klimmen maar de prachtige uitzichten over de uiterwaarden zijn dat zeker waard! Opvallend is verder dat er in de route heel weinig asfalt is. Top dus. Beslist een aanrader. Vrijwilligers en grondeigenaren: bedankt!

 224. Wij hebben het pad op 16 juni gelopen. Met de klok mee lopen is inderdaad het mooist. De heuvels vallen op zich mee.
  Nagenoeg geen asfalt. Een van de mooiste routes tot nu toe! Je moet Heveadorp zien (dus niet de afkorting gebruiken) rijtjeshuizen met rieten daken, wat sfeervol.

 225. Woensdag 14 juni de verkorte versie van het Dorenweertsepad gelopen. Wij vonden het een hele mooie wandeling in een prachtig, authentiek bos met best wat klimmetjes!
  Ook van dit klompenpad hebben wij erg genoten en wij zijn zeker van plan om meerdere klompenpaden te gaan lopen in Nederland.

 226. Op 10 juni 2017 deze wandeling gelopen. Op aanraden in een review met de klok mee en dat is écht inderdaad bijna een must. Dan kun je namelijk eerst “werken” en daarna een beetje cooling down doen in de uiterwaarden van de Rijn. Deze route loopt voor 90% door bos en 10% door uiterwaarden maar het bosgedeelte is door het hoogteverschil af en toe aardig werken. Het klopt ook dat de stegels aan de hoge kant zijn, zoals we al lazen. Voor ons waren de gedeeltes Landgoed Duna (jammer van de renovatie maar het moet gebeuren wil je blijven genieten) én Heveadorp (cultuurverrassing!) de hoogtepunten qua ervaring en de stuwwal fysiek 🙂 Maar als eindoordeel is dit een prachtig klompenpad en zit ie qua intensiteit niet in de onderste regionen!

 227. Vandaag op 5 juni deze prachtige wandeling gelopen. Eerst langs de Rijn en de sluizen van Driel daarna door de bossen met diverse klimmetjes en schitterde vergezichten. Alleen horeca aan begin en einde van de route. Al vele routes gelopen maar deze behoort tot een van de mooiste, een aanrader.

 228. Mooie route met veel afwisseling.
  Hier komen we zeker nog een keertje terug.

 229. Op een mooie zondag in Mei gelopen. ik vond het een prachtige route, prima uitgezet. En wel degelijk een echt klompenpad: de route loopt langs verschillende stukken landbouw grond, langs een paarden fokkerij, en door de landelijke uiterwaarden. En natuurlijk ook mooie stukken door het bos, slingerend over de stuwwal. Wel aardig wat hoogte verschil te overbruggen, maar dat levert ook mooie uitzichten op! De azalealaan op landgoed DUNO stond er werkelijk schitterend bij, zeer kleurrijk, een hoogtepunt. De folly op het zelfde landgoed is momenteel onder restauratie. Aanrader, dit klompenpad. Tip:Loop bij voorkeur de routemet de klok mee.

 230. Vandaag dit Klompenpad gelopen. Het begon heel mooi bij kasteel Doorwerth. Daarna naar mijn mening te lang door bosgebied gelopen, zodat ik dacht dat ik een boswandeling maakte i.p.v. een klompenpad liep. Gelukkig eindigde dit klompenpad in een ‘open stuk’ door weilanden, zodat ik toch nog aan mijn trekken kwam. Zeer goed bewegwijzerd!

 231. Vandaag 20april deze route gelopen.
  Prachtige start bij het kasteel. Prima bewegwijzering. Mooie vergezichten over de rivier.
  De “klimmetjes” werden prachtig beloond. Veel bankjes onderweg. Ook kun je prima in het bos op een
  Boomstam zitten. Een mooie meanderende wandeling en tot slot nog het laatste stuk door het weiland.
  Prachtig weer…. dus… Aanbevolen!! Klompen aan, rugzak op en gaan….een dikke duim voor deze vrijwilligers.

 232. zéér goed aangegeven, duidelijk en veel bordjes, kan niet missen.
  Prachtige route, af en toe wat klimmetjes, maar je wordt beloond!
  hulde voor de vrijwilligers.

 233. Vandaag 15 april 2017 deze super mooie route gelopen. Hebben al diverse keren op camping De Boersberg gestaan maar hebben vandaag op veel verrassende mooie nieuwe wandelpaden voor ons gelopen. Zeker de moeite waard om deze route nogmaals te lopen.

 234. 8 April liepen wij deze route. Het viel ons op dat de route ontzettend veel door het bos loopt zonder ook maar echt uit de buurt van het kasteel te lopen. Met andere woorden leek het er een beetje op alsof we aan het slalommen waren in het bos. Het laatste stuk vonden we daarom het mooist, lange weilanden en vergezichten. Al met al een mooie route. Vrijwilligers bedankt !

 235. Gisteren, 17 maart, met een vriendin dit pad gelopen. Geweldige route! Ik verheugde me erop om onderweg iets te kunnen drinken bij de Westerbouwing. Deze bleek helaas alleen nog op zondag open te zijn…
  Wij vonden het heerlijk uitwaaien in de Doornse waarden, het laatste stuk. We vonden wel dat de overstapjes over de hekken erg hoog waren. Een extra treetje zou handig zijn. Dat kan aan onze leeftijd liggen, 62 en 72 jaar, maar wij lopen veel klompenpaden en we zijn ze nog niet zo hoog tegengekomen.
  Els ter Burg

 236. Ik zal kort zijn. Geweldige route! Het begint al heel mooi bij het kasteel en daarna wacht je een hele
  afwisselende route. Ook wel een pittige route, behoorlijk wat hoogteverschil moet overwonnen worden, maar
  dat maakt het ook leuk en levert bijvoorbeeld ook prachtige uitzichten op. Een aanrader en ook voor herhaling vatbaar.

 237. Vandaag mijn 22e klompenpad gelopen. De keus was gevallen op het Dorenweertsepad. Eigenlijk zoals alle voorgaande wandelingen bleek dit ook weer een voltreffer te zijn. Vandaag het voordeel van de zon en blauwe luchten. Wat nu de definitie is van een klompenpad, lekker boeiend, klompen kun je overal aan en gewoon gaan en vooral genieten. Voor de gelegenheid heb ik het bij mijn wandelschoenen gehouden maar dat terzijde.:) Hoogteverschillen, bos, historie, de Nederrijn, vergezichten en kasteel Doorwerth zijn maar een paar van de ingrediënten van deze prachtige route. Alle tot nu toe gelopen paden hebben hun eigen charme maar dit pad is right up there.

 238. Vandaag dit pad gelopen.Zeer afwisselende wandeling met fantastische uitzichten.
  Wat ons betreft een topper.Geen moment saai, Kortom een echte aanrader.
  Klompen aan en gaan.

 239. Vandaag dit pad gelopen.Zeer afwisselende wandeling met fantastische uitzichten.
  Wat ons betreft een topper.Geen moment saai, Kortom een echte aanrader

 240. Een mooi pad,maar niet een echt klompenpad. De route gaat daarvoor te weinig door of langs weilanden,en teveel door het bos.misschien ben ik wat kritisch,maar ik merk dat meerdere paden die de laatste tijd geopend zijn dit kenmerk hebben.

  Robert Haar

 241. Na een winter die (te) lang heeft geduurd zat het voorjaar vandaag in de lucht.
  Met een blauwe lucht vertrokken vanaf kasteel Doorwerth, door de wind een gevoelstemperatuur van ik schat zo’n 8 graden maar uit de wind en in de zon zeker 12 graden.
  Als snel wisten we dat het een afwisselende en dynamische route zou worden. Dat zit ‘m vooral in het hoogteverschil, en vergezichten over de riviervallei, maar ook langs glooiende akkers en grafheuvels zoals Ronaldseck aan de rand van het dorpje Doorwerth. Na de Italiaanse weg waar de wielrenners hijgend boven komen liepen we onder een met kiezelstenen ingelegd bruggetje aan in het tot de verbeelding sprekende Heveadorp, met het Landgoed Duno en de rubberfabriek Hevea. Vanaf het Landgoed gaat naar beneden en volg je de Seelbeek tot deze bij het Drielse Veer in de Nederrijn uitmondt. Met Kasteel Doorwerth in het gezicht zijn de laatste kilometers over weides langs de Nederrijn nog maar een makkie. We hebben geluk, de eerste regendruppels vallen net als we de poort van het Kasteel binnenlopen.
  Voor herhaling vatbaar deze mooie route!

 242. Ik heb inmiddels een stuk of 12 klompenpaden gelopen, maar deze is wel het meest afwisselend.
  Bos, weide, rivier, hoogteverschillen, techniek en cultuur. Compliment voor degen die dit pad heeft bedacht en uitgezet.

 243. We hebben vandaag ons zoveelste klompenpad gelopen. Geen spijt van onze keus, om dit nieuwe pad eens te proberen. Wat een prachtige route!
  We hebben direct afgesproken, dat we hem nog een keer willen lopen, wat verder in het voorjaar.
  De lengte van de route kwam op onze GPS niet helemaal overeen. Volgens de GPS was het 11,34 km.
  Bedankt voor het uitzetten!

 244. Vandaag, 18 februari, het klompenpad gelopen. Wat een prachtige wandeling en gebied. Had nog gedacht om de verkorte route te lopen, maar ben blij dat niet gedaan te hebben, ook al was de wandeling best pittig met veel hoogteverschillen. Leuk om door Heveadorp te lopen en al die prachtige vergezichten. Dank voor de ontwikkeling van dit pad. En eindelijk ook een pad met regelmatig een bankje om van het uitzicht te genieten.

 245. Gestart vanaf een prachtige startlocatie, kasteel Doorwerth. Via de binnenplaats de route op gepakt en dan de bossen in. Dit is een mooie en afwisselende route, die ook zeer goed aan gegeven is via duidelijke bordjes. Sommige stukken kwamen ons wel bekend voor. Van de Airbornwandeltocht. Na afloop in de gewelfkamer van het kasteel koffie gedronken voor we terug gingen naar huis.
  Een bedankje voor de vrijwilligers is wel op zijn plaats voor het onderhouden van deze route.

  P.S. Het bordje om de vrijwilligers te bedanken is ook leuk bedacht. Niet eerder gezien.

 246. Allereerst dank aan alle mensen die het mogelijk maakte om dit pad te ontwikkelen hopelijk ook de vrijweilegers
  die in een later stadium het gaan bij houden.
  Goed aangegeven wat pijlen betreft wel een pittig route.
  Het is ook deels een lange afstand pad route en volgens mij is ook een deel van de Airborne wandeling.
  Prachtige vergezichten over de Betuwe en natuurlijk het kasteel waar alles begon schitterend.
  een pad voor alle jaargetijden

 247. Allereerst dank aan alle mensen die het mogelijk maakte om dit pad te ontwikkelen hopelijk ook de vrijweilegers
  die in een later stadium het gaan bij houden.
  Goed aangegeven wat pijlen betreft wel een pittig route.
  Het is ook deels een lange afstand pad route en volgens mij is ook een deel van de Airborne wandeling.
  Prachtige vergezichten over de Betuwe en natuurlijk het kasteel waar alles begon schitterend.
  een pad voor alle jaargetijden

  HR

 248. wauw wat een prachtige route was dit, dit was ons de 50ste klompen pad deze staat bij ons in de top 3 wij hebben deze pad 22 januari 2017 gelopen
  het was op sommige plaatsen heel erg glad maar het was goed te doen dan maar een beetje voorzichtig doen
  mooie uitzichten wij gaan deze pad zeker van de zomer nog een keer lopen
  complimenten voor de makers

 249. Prachtige gevarieerde wandelroute door bos en over de stuwwal met fantastische vergezichten over de Rijn en uiterwaarden. Heerlijk door de sneeuw gelopen met een stralend winterzonnetje.

 250. Lekker gelopen op deze winterse dag. Wel de verkorte route, want het is erg glad op de paden. Maar wát een uitzichten en afwisseling!
  2 kleine opmerkingen:
  – er miste een schildje op een paal vlakbij de Boersberg. Even voorbij je de holle weg hebt overgestoken (we liepen in tegengestelde richting). Het was duidelijk te zien dat het schildje op een brede paal heeft gezeten, maar nu verdwenen is. Het was overigens voor ons niet erg, want met folder én app in de hand loop je ook nooit verkeerd.
  – Op het terrein van Gelders Landschap waren wat rododendrons topzwaar geworden en omgevallen, waardoor ze het pad versperden.
  Complimenten voor alle vrijwilligers voor deze schitterende route!

 251. Vandaag dit klompenpad gelopen, een erg mooie route. Op sommige plaatsen wel glad, maar dat hoort bij dit jaargetijde. Van de zomer gaan we hem nog een keer lopen.

 252. Vandaag heb ik deze route gelopen. Het is een mooie route en hij is zeer goed aangegeven. De informatie onderweg is interessant. Zeker aan te raden !!!

 253. Dat vergat ik nog: dank vrijwilligers voor deze mooie en goed gemarkeerde route!

 254. Klein laagje poedersuikersneeuw, zon en windstil: wat hebben we genoten van dit mooie, goed gemarkeerde pad. Prachtige uitzichten op de stuwwal, landerijen, uiterwaarden en kronkelige bospaadjes wisselden zich af. Mooie wandeling met regelmatig flinke hellingen op en af. Een pad dat in ieder jaargetijde aantrekkelijk is om te lopen. Het kasteel leent zich uitstekend voor een tussenstop.

 255. Op 30 december hebben wij dit Klompenpad gelopen. De rijp over het landschap maakte het extra mooi. Maar ook zonder die prachtige rijp….wat een geweldig mooi Klompenpad. Erg mooie vergezichten, supermooi wandelen in het bosgebied, erg leuk om de mooie cottages in Heveadorp te zien, de uitleg onderweg op de borden bij bezienswaardigheden. Alle hulde voor de mensen die deze route hebben gemaakt. Heel goed uitgezet, stevige “overstapjes” bij de weilanden aan het einde. Zelfs een stukje plastic om het prikkeldraad zodat je niet aan het draad blijft hangen. Hartelijk dank voor deze mooie route en een erg fijne dag. Wij gaan deze route zeker nog eens lopen in het voorjaar.

 256. Ondanks de mist was het een prachtige wandeling met veel hoogteverschillen. Dank aan de vrijwilligers voor het plaatsen van paaltjes, voorzien met een blauwe klomp, Hierdoor is verdwalen onmogelijk Chapeau!

 257. Een heel mooi klompenpad!
  Samen met vriendin Mieke het grootste deel gelopen (Boersberg niet gedaan). Onder de indruk van de azalealaan, ook al was die nu natuurlijk niet in bloei. Van de vergezichten, het cascadedal en de hunneschans waar een soort prehistorische sfeer heerst. De afwisseling tussen stuwwal en uiterwaarden maakt het heel gevarieerd lopen.
  De toegang naar het kasteel was mooi versierd met kersttakken. Bij het kasteelcafé op een warm schapenvel op de bank geploft en heerlijk geluncht. En tot slot nog het kasteel van binnen bekeken. Echt een aanrader want het is mooi ingericht, de exposities interessant en als kers op de taart nog de tijdelijke expo over schilder Bilders in Museum Veluwezoom.

 258. Op 13 december hebben we dit nieuwe klompen pad gelopen. Het was een nevelige dag waardoor we niet echt van het uitzicht konden genieten maar desondanks een prachtige route. Langs kasteel Doorwerth is het erg mooi maar de wal nog mooier. Heuvel op, heuvel af, je waant je in het buitenland haast. Een erg roofvogel rijk gebied, we hebben er wel 5 gespot onderweg. Een heel mooie wandeling die we zeker bij helder weer nog een x gaan lopen.

 259. Vandaag, 11 december het pad in tegengestelde richting gelopen. We hebben hierbij de verkorte route gelopen. De verschillende hoogten in het landschap maken deze route extra leuk. Dit deel van de route is ook prima om met de hond te wandelen.
  Deze route blijft zeker in onze top drie staan. Aanrader dus.

 260. Heb deze route op een rustige maandag gelopen bij een stralende zon en vrieskou. Erg mooi en afwisselend door het bos en door de uiterwaarden. Mooie route om ook eens in het voorjaar te lopen. Goed aangegeven onderweg. Dat loopt heerlijk als je niet steeds op hoeft te letten.

 261. Vandaag dit nieuwe klompenpad gelopen in de vroege ochtend. Wat een prachtige wandeling is dit met verrassende kronkelpaden die stijgen en dalen en met prachtige vergezichten. De wandeling is op geen enkel punt saai. Ondanks dat ik het gebied door en door ken vond ik de wandeling toch speciaal om zijn diversiteit. Dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. groet van Wilma

 262. Vandaag een van de mooiste klompenpaden gelopen! Deze route vraagt best een goede conditie en stevige wandelschoenen. De route is erg afwisselend. We zijn langs de Nederrijn begonnen en toen de bossen in. Er is veel te zien: activiteiten bij het water, verschillende dieren (runderen, schapen, reigers, allerlei andere vogels en ganzen in overvloed), sporen van dieren (oa wilde zwijnen), uitkijktoren, veel paddenstoelen, bruggetje in het bos, een ijskelder voor vleermuizen etc.
  Het pad heeft weinig asfalt, voert even maar door Doorwerth, dan direct al weer het bos in, …. echt een klompenpad.
  De app vertelt veel over de historie, omgeving, aardrijkskunde.
  Het begin en eindpunt is kasteel Doorwerth. Je kunt diverse delen bekijken. In kasteelcafe Zalmen is het prima vertoeven en lunchen!
  Deze route zal in alle seizoenen weer zijn bijzonderheden hebben. Het mooie is dat er veel bankjes onderweg zijn en juist ook op plaatsen met prachtige vergezichten.
  Een supermooi en afwisselend pad! Vrijwilligers: helemaal top en bedankt!

 263. Vandaag dit pad gelopen met de klok mee. Is ongetwijfeld het meest vermoeiende pad van alle paden. Twee uur door de bossen met prachtige hoogteverschillen. Mooie uitzichten van de steile hellingen en mooi landschap in Heveadorp. En dan nog van boven over de Neder-Rijn richting Betuwe kijken.
  De laatste kms langs het water en aan de rechterkant nog een koppel blaarkoppen gezien en schapen, zodat het niet alleen een boswandeling leek, maar ook nog een beetje een (boeren)klompenpad.
  Veel mountainbikers, maar ik heb daar geen last van, stoor me daar niet aan.
  Ook uitzonderlijk veel wandelaars. Ik betwijfel wel of ze allemaal de hele route lopen. Vandaag ben ik al de vierde hier in dit gastenboek, dat nog nooit meegemaakt op één dag. Bedankt weer iedereen en Doorwerth gefeliciteerd met deze aanwinst.

 264. Genoten van deze nieuwste telg in Klompenpadland. Goed gemarkeerd. Prachtige omgeving. Afwisselend, uitdagend, verrassend, maar vooral uniek. Lees, kijk mee en geniet van mijn Dorenweerste Klompenpadwandeling op http://www.anita0407.waarbenjij.nu

  Complimenten aan de bedenkers en makers van dit pad.

  Wandelgroetjes Anita

 265. Wat een prachtig klompenpad, we hebben er ongeveer 30 gelopen, maar deze hoort beslist bij de top 3, (voor ons op de 1ste plek).
  Een goede conditie is meegenomen veel stijg-en daalwerk. Door het heldere weer prachtige uitzichten over de Rijn en Betuwe. Veel bos en parkachtige terreinen, met veel bankjes.
  De route was prima bewegwijzerd, vrijwilligers bedankt voor het mogelijk maken van de route.

  Tjeerd en Jantje Veenendaal

 266. We komen uit de buurt maar dit pad heeft ons onbekend terrein laten zien. Wat een prachtige route, veel klimmen en dalen. De bordjes staan prima. Deze route is een aanwinst!!

 267. Kaartje beter bekeken zie nu dat het de aanlooproute is
  Dom van mij maar dat moet u mij maar vergeven
  groetjes Andries

 268. Zie ik het goed op het kaartje ? raken 2 blauw gemarkeerde routes elkaar ? dat is lastig moet ik naar de bordjes lopen om te lezen welke ik moet volgen
  verschillende kleuren is toch beter , ook kleuren die op elkaar lijken is voor kleurenblinden lastig pijltjes zijn op korte afstand te zien maar namen niet !

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.