Eekterpad

Ontdek het mooie agrarisch cultuurlandschap met een eeuwenoud landgoed rondom plattelandsdorp Oosterwolde, gelegen op een oeroude dekzandrug. Wandelend over hoge zandgronden, langs een voormalige zeepolder en laag gelegen broekland met fraaie uitzichten. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Eekterpad (8 km)

Startpunt: Parkeerplaats Sint Nicolaasplein bij MFC Hart van Oosterwolde

Openbaar vervoer: Bushalte Schiksweg in Oosterwolde (buurtbus)

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Eekterpad combineren met het Vreepad en met het Vrijheijtpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Gisteren dit pad gelopen en wij vonden de route niet goed aangegeven. Er miste hier en daar wat bordjes/klompen waardoor we een heel stuk verkeerd zijn gelopen. Erg jammer!

 2. Twee jaar geleden gelopen en toen was ik matig positief omdat veel paadjes niet echt klompenpaadjes zijn. Gisteren met een vriend gelopen en bleek dat ik vorige keer niet alles had gelopen. Eigenlijk gewoon een fijne wandelroute in een gebied met mooie vergezichten. Prima als je een niet al te lang stuk wil lopen.

 3. Goedemorgen!! Ik heb een super tip voor deze route die ik graag met anderen wil delen.
  Op deze route zit namelijk aan de Groote Woldweg 34 een kleine opkomende brouwerij. Via Google kwam ik hier toevallig achter. Kreeg super lekkere biertjes mee naar huis en mocht ook zelfs binnenkijken. Mensen waren super beleefd hier en was echt heel leuk om te zien.

  Andere mensen zullen dit ongetwijfeld ook geweldig vinden! Het bedrijf heet Taste of the Wolve. Hieronder linkje van de website.
  https://thetasteofthewolve.nl/

 4. Prima klompenpad (ons 52ste). Afstand volgens de GPS 8,55 km. In het voorjaar met broedende weidevogels mogelijk nog mooier. Nu (met het natte weer) een prima alternatief voor de drassige uiterwaarden. Op dit pad weinig last van modder. Belangrijk deel onverhard. Meer dan genoeg parkeerplaats bij de start. Mooie vergezichten. Mooi ook om het onderscheid tussen het wel en niet ingepolderde landschap te zien.
  Van harte aanbevolen.
  Onze foto impressie: https://www.komoot.com/nl-nl/tour/1389994431

 5. Wat hebben we weer genoten van dit prachtige pad. Zo landelijk! Heerlijk in de wind gelopen.
  Bedankt vrijwilligers.

 6. Een fijn klompenpad!
  Soms leuke blauwe klompen langs de route, leuke paadjes, mooie bomenlanen en prachtige vergezichten. Ik heb genoten!
  Ik liep met de klok mee, eerst een stukje met wat meer huizen maar later was het top!

 7. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Erg mooi, afwisselend en veel rust. Veel vergezichten mogen meemaken. Goed aangeheven route, complimenten!

 8. Vandaag, met droog weer, dit pad gelopen. Gestart vanuit Elburg. Dat maakte de wandeling langer (15 km). We hebben ervan genoten. Wat een mooi en afwisselend klompenpad. En wat een rust en ruimte.

 9. Kort geleden dit pad gelopen.
  Dhr/Mw FJR vond de benaming klompenpad onwaardig.
  Nou valt er over smaak uiteraard niet te twisten, maar in dit geval vind ik zijn recensie over het Eekter klompenpad onwaardig.
  Een prachtig, zeer afwisselend pad. Goed aan gegeven en de rust is hier nog te ervaren.
  Het enige minpunt dat ik zou kunnen geven, is dat het pad best wat langer zou mogen zijn! Conclusie: een aantrekkelijk pad mooi uitgezet door de vrijwilligers.

 10. Vandaag dit klompenpad gelopen. Aan het begin of aan het eind, net welke richting je loopt, zit op het Sint Nicolaasplein (dichtbij de start) in Oosterwolde, een leuke giftshop. Hier kun je ook terecht voor een coffee to go of na de wandeling voor koffie/thee met iets lekkers.
  Een aanrader, net als dit afwisselende klompenpad!

 11. Het Eekterpad is zeer afwisselend. Veel onverharde paden gaan achter huizen en boerderijen langs en tussen de weilanden door. Ook zijn er best veel bezienswaardigheden op zo’n korte afstand. Ik heb genoten van de rust en de weidse vergezichten. Bij de start moest ik even zoeken naar de bekende klompjes, maar verder was dit klompenpad goed bewegwijzerd.
  Ga voor volledig verslag en foto’s naar: https://www.wegvanwandelen.nl/eekterpad-9-km/

 12. Leuke route, veel onverhard. Heerlijk rustig en genoeg moois te zien onderweg. Dank aan de vrijwilligers voor de goede bewegwijzering en maaien enzo. Echt top!

 13. Leuke route, veel onverhard. Heerlijk rustig en genoeg moois te zien onderweg. Dank aan de vrijwilligers voor de goede bewegwijzering en maaien enzo. Echt top!

 14. Vandaag 30 juni dit prachtige pad gelopen hij komt bij ons zeker in de top 20 van de Klompenpaden. Goed aangegeven en leuk met de blauwe klompjes. Hier straalt nog de rust en het mooie van onze natuur af prachtig dorpje. Wij snappen het commentaar niet over de nieuwbouw natuurlijk kom je dat tegenwoordig overal tegen. Maar wij hebben het niet als storend ervaren als je even aan de andere kant v d weg kijkt is je probleem opgelost. Voor ons een en al lof over dit leuke en mooie pad.

 15. 18 maart 2023 dit pad gewandeld. Eekterpad, de aanduiding klompenpad onwaardig. De teloorgang van natuur door een alsmaar toenemende overbevolking van Nederland is hier wel heel zichtbaar. Triest, weg natuur en daarvoor in de plaats dicht op elkaar gebouwde nieuwbouwwijken. Hier en daar nog aardig maar duidelijk is dat ook dit zeer snel gaat verdwijnen. Het d66 effect, weg met NL, money wins.

 16. Gisteren liepen we dit pad, het was een mooie zonovergoten dag. En wat een (zondags)rust. Parkeren bij de “School met de Bijbel” (zie de beschrijving van het pad) is heel goed mogelijk op een zondag.

  Veel onverharde paden langs verschillende bezienswaardigheden. We zagen ook veel dieren. Voornamelijk paarden, maar er liepen toch ook nog aardig wat koeien rond.

  De herfstige sfeer die er op een normale novemberdag kan zijn geeft misschien niet de mooiste ambiance om deze wandeling te gaan lopen. Maar het was de warmste 13e november ooit gemeten – hoorden we achteraf. Heerlijk wandelweer !
  Hoe dan ook …. het pad is – voor ons – nu al een aanrader. Dus als het straks weer lente / zomer is gaat dit pad echt de moeite waard zijn.

  PS : mijn Samsung gaf een 8,76 km aan.

 17. 4 mei 2022 deze rustige route gelopen. De stukjes asfalt zijn inderdaad goed te doen. Veel smalle (fiets) paadjes. Tijdens mijn wandeling was het heel erg rustig en ben ik maar 1 wandelaar en 4 fietsers tegengekomen. ik weet niet hoe dit tijdens het hoogseizoen zal zijn. Genoten van de rust en het weidse uitzicht. Leuke dingen gezien waaronder mooie oude boerderijen. De website geeft aan dat de route 8 km is, het informatiebord bij de start 9 km. Mijn wandelapp gaf 8,7 km. Een fotoverslag op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections.

 18. Op Koningsdag deze leuke route gelopen. Smalle paden door bos en weilanden en soms even een stukje asfalt. Ik weet niet of het altijd zo rustig is, maar vandaag dus wel. Echt genoten van de rust en stilte.

 19. Op 18 maart 2022 dit prachtige klompenpad gelopen met 5 personen .Dit pad behoort bij de top van de klompenpaden voor ons en wij hebben er al velen gewandeld .Kleine smalle paden en weinig asfalt ,zeker een pad om aan te bevelen .

  Groeten vanuit Heerde ,Jan ,Rik ,Wim Dik en Gerrie .

 20. Vorige week heb ik dit pad gelopen, met een heerlijk zonnetje er bij. Ik vond het een leuk afwisselend pad, en heb me niet gestoord aan de stukjes verhard. Ook leuk: die blauwe klompjes die de route aangeven. Allemaal vriendelijke mensen tegengekomen onderweg.

 21. Vandaag dit pad gelopen op een prachtige zonnige dag! Mooie vergezichten, fraai landgoed en af en toe een mooie boerderij. Linksom gelopen en dan heb je vooral wandel-, fiets- en rijwegen die ‘iedereen’ kan vinden. Ik kreeg er daardoor niet echt een klompenpadgevoel bij. Ook had ik meer mooie boerderijen verwacht om eerlijk te zijn. Laatste stuk wel een echt klompenpad. Al met al vond ik toch wat tegenvallen. Ik was helemaal uit Deventer komen fietsen en had eigenlijk de route grotendeels gewoon per fiets kunnen doen, daar leent het wellicht meer voor. Wie weet spreekt de route mij meer aan als het lente/zomer is.

 22. Op 12 februari 2022 dit mooie klompenpad gelopen. Mooie paadjes door landelijk Oosterwolde en omgeving. ‘Weidse’ uitzichten en mooi boerderijen. Mooi weer en zon deze dagen na zoveel grijze dagen.
  We misten wel wat plekken om ff te zitten en te genieten van de omgeving.

 23. Gisteren dit relatief korte pad gelopen, maar niet minder genoten van de afwisseling, de rustige natuur, de leuke paden en dan ook nog het prachtige frisse (4 graden) maar zonnige winterweer. Mooi klein compact klompenpad, ook in de winter de moeite waard. Bedankt SLG en vrijwilligers.

 24. Vandaag, 3 november, met mijn broer Gerrit, dit mooie pad gelopen, afwisselend smalle en wat bredere paden. De asfaltweggetjes heb je nodig als verbinding, maar zijn erg rustig. We hebben wederom genoten. Bedankt vrijwilligers.

 25. Op 18 october gelopen. Inderdaad een beetje zoeken bij de start omdat het centrum op de schop is, maar de blauwgrijze klompen wijzen al snel de weg. Heel mooi onderhouden en goed bewegwijzerd, niet vergeten om bij het Rustpunt / beeldentuin binnen te lopen. Ook dat is meer dan de moeite waard !
  Veel dank aan bedenkers en vrijwilligers.

 26. Dit pad steeds uitgesteld omdat we de omgeving een beetje kennen en we bang waren dat het een route zou worden door alleen maar polder, maar wat een verrassend mooi Klompenpad was dit zeg!!
  Het zou mooi zijn als er een extra lusje bij aan geknoopt zou kunnen worden want 8,nogwatkilometer vinden wij altijd wat te kort. Het andere pad bij Elburg hebben we al gelopen dus dit was niet echt een optie om daar een stukje van je lopen.
  Dikke pluim voor de vrijwilligers.

 27. Vandaag dit pad gelopen. Ik heb dit pad linksom gelopen omdat het eerste gedeelte van het pad als je deze rechtsom zou lopen afgesloten is i.v.m. wegwerkzaamheden. Het eerste gedeelte als je het centrum hebt verlaten is een smal grindpad. Ik had meteen het gevoel dat ik op een echt klompenpad liep. Ook het gedeelte over landgoed Morren is erg mooi. Vervolgens kom je in de polder van Oosterwolde. Hier heb je weidse vergezichten.

  Eenmaal uit de polder werd het een route met een ander gezicht. Je loopt over brede zandwegen, asfaltwegen en fietspaden. Behalve nog een mooi stukje van 1,3 km blijft dit totdat je weer bij het startpunt uitkomt. Ga je deze route lopen, loop die dan met de klok mee. Dan bewaar je het mooiste stuk voor het laatst. Al met al heb ik toch genoten van deze route.

  De bewegwijzering was perfect, en de route was goed onderhouden. Een leuke aanvulling waren de lichtblauwe klompen die zijn opgehangen.

  Mijn dank gaat uit naar de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

  Voor diegene die het interessant vinden. Hieronder een beschrijving hoe de route is opgebouwd.
  De eerste km loop je over een smal grindpad langs de buitenzijde van het dorp Oosterwolde om vervolgens het landgoed Morren te betreden. Dit is een erg mooi stukje om te wandelen. Na 2,45km verlaat je het landgoed, om vervolgens de route te vervolgen in de Oosterwolde polder. Nadat je de polder verlaat kom je op een brede zandweg en vervolgens een asfaltweg. Op 5,1km loop je weer over gras en door een weiland. Dit stukje is 400 meter lang. Hierna volgt weer een stuk verharde weg van 400 meter om daarna weer over te gaan in een smal paadje. Op 6,4 km. loop je daarna tot aan het startpunt over hoofdzakelijk asfaltwegen en fietspaden.

  Voor foto’s klik op de onderstaande link
  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/oosterwolde-eekterpad-84683655#

 28. Vandaag hebben wij dit prachtige pad gelopen en van genoten. Super leuk alle paadjes en lanen en de gezellig lichtblauwe klompen onderweg langs het pad. Alles zeer goed aangegeven en onderhouden. Als je met de klok mee loopt zou het wel fijn zijn een bankje tegen te komen. Dat miste wij na aantal km. lopen. Later kwamen we er meerdere tegen en konden we gelukkig even rusten. Dank aan de vrijwilligers voor dit prachtige pad.

 29. Wij zijn begonnen op het Vrijheijtpad. Het eerste stuk vonden we nog best leuk, maar naarmate we verder kwamen, werd ons enthousiasme getemperd. Veel asfalt en veel huizen/gebouw/industrie. Het plan was sowieso om dit pad met het Eekterpad te combineren.

  Wat was het Eekterpad een leuk pad! Veel door boerenland en langs landerijen. Ook het rustpunt bij de beeldentuin was erg aangenaam om te bezoeken, hele aardige eigenaresse die vol passie over haar hobby’s verteld. Wij hebben dus van dit pad erg genoten.

  Daarna weer het Vrijheijtpad opgegaan. Veel langs de bebouwde rand van Elburg, maar…! Het laatste stuk door het weiland naar het startpunt was erg leuk. De paarden daar in de wei waren heel nieuwsgierig en liepen met ons mee tot het bruggetje.

  Al met al hebben we een heerlijke wandeling gemaakt van 16,6km en hebben wij onze teller op 77 gelopen klompenpaden gebracht.

  Tineke en Daniëlle

 30. Vandaag, zondag 11 juli, dit pad gelopen. Ons 53e klompenpad en deze kan zeker in onze top 5. Wat een fijn pad en wat veel moois te zien. Voldoende bankjes en het rustpunt Tuinn is geweldig.
  Wat ons opviel aan dit pad is dat het echt SUPER, duidelijk en leuk ( verzorgde indruk en teken van aandacht en plezier) is aangegeven.
  We hebben genoten.
  Veel dank

 31. Jammer dat waar de hond niet in mag een alternatieve route wordt aangegeven die weer aansluit op het klompenpad. Wij wandelen altijd met een aangelijnde hond. Misschien dat daar een uitzondering voor gemaakt kan worden. Voor alle aangelijnde honden. Met vriendelijke groet. Berry Vierling.

 32. Afgelopen zaterdag dit klompenpad gelopen. Ik werk in Oldebroek en omgeving, dus Oosterwolde is mij niet onbekend maar toch veel verrassende elementen! Lekker veel paadjes tussendoor en achteraf, waardoor je de omgeving anders bekijkt dan vanaf de weg. Ook goed aangeven, leuk die beschilderde blauwe klompjes.
  Zeker een aanrader!

 33. Ik vond het een hele fijne wandeling op het Eekterpad, er was voldoende te zien, ook voor regenachtige dagen zal dit pad goed begaanbaar zijn terwijl het heel rustig was en relatief weinig asfalt voor de mensen die dat jammer vinden. Mijn wandelverhaal is te vinden op https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/06/12/nieuwe-hobby-op-het-eekterpad/ meer foto’s op Instagram titiissprakeloos

  Bedankt vrijwilligers en eigenaren en een welgemeend excuus bij de verzorgers van TuINN, ik was vergeten de koffiepad weg te gooien, thuis niet zo’n ding. Koffie was lekker op een rustgevende fijne plek.

 34. Vandaag voor de tweede keer het Eekterpad gelopen. Is een mooie omgeving en landschap maar met weinig variatie. Weinig stukjes waar je je in de vrije natuur voelt. Heel goed gemarkeerd.
  Tevreden ? Ja.

 35. Leuk klompenpad vooral die kerkpaadjes heel afwisselend door de weilanden en park morren 24-04-2021

 36. Op 26 april jl. sinds een tijdje weer een klompenpad gelopen met mijn vrouw. I.v.m. de goede recensies deze uitgezocht, mede omdat we deze nog niet gelopen hebben. Tegen de klok in en na ruim 2 km een rustpunt, waar wij door de gepensioneerde baas gastvrij ontvangen werden voor een bakje koffie in zijn keurig bijgehouden beeldentuin.
  Na het bakkie weer verder gegaan en wij hebben toch wel genoten. De paden waren goed te bewandelen en genoten van de rust die hier toch wel is. Dit pad zien wij toch wel als een aanrader. Vrijwilligers bedankt.

 37. Naar aanleiding van alle positieve verhalen liepen wij op 27 april vol verwachting dit Klompenpad. Helaas viel het ons erg tegen… Nu is dat absoluut een kwestie van smaak, maar ik deel mijn mening hier toch even, voor mensen met dezelfde smaak 🙂

  Allereerst: het was zeker een Klompenpad zoals het bedoeld is: smalle paadjes achterlangs en tussendoor, in agrarisch gebied, nauwelijks asfalt en prima bewegwijzerd.

  Maar ik hou zelf erg van de natuur, en dat miste ik hier: natuurlijke elementen. Het uitzicht bestaat uit rommelige en niet echt mooie weilanden en bebouwing, je hoort constant verkeer en je ruikt de hele tijd de hedendaagse boerenlucht.

  We zijn fijn even buiten geweest, maar de volgende keer nemen we een ander pad.

 38. Wij (TuINN, winterdijk 12a, Oosterwolde) zijn deze winter een officieel rustpunt geworden ipv Boerengoed dat gestopt/verkocht is. Wellicht dat u dat op de website kunt aanpassen.
  Hartelijk dank!

 39. Zondag 7 maart het pad gelopen. Wat een prachtige stille route. Goede bewegwijzering! Paden voeren langs prachtige boerderijen natuurlijk landgoed de Morren. Genoten!

 40. Wij hebben genoten van dit mooie en rustige pad. Mooie omgeving die heel veel rust uitstraalt met veel afwisseling.

 41. vanmiddag,24jan, deze route gelopen,het was een prachtige wandeltocht met leuke paadjes

 42. Vanochtend het pad gelopen. Wat een prachtige omgeving, we hadden ook mazzel met de prachtige luchten?. We hebben de 8 km route gevolgd en deze was prima te lopen. Afwisselend ook. Leuke paadjes, een kasteel en paarden en schapen onderweg. Wat buiten de schoonheid van de omgeving opvalt, is de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking. Zo konden wij ondanks de maatregelen toch veilig naar het toilet. Passanten groeten je onderweg, zelfs voorbijfietsende pubers! Wij hebben ons welkom gevoeld en erg genoten.

 43. Een aangename verrassing. Leuke smalle paadjes, mooie vergezichten, authentieke boerderijen en zelfs een kasteeltje.Duidelijke routebeschrijving en veel onverhard. Complimenten aan de makers.

 44. Gisteren het Eekterpad gelopen. Prachtige wandeling, alleen klopte de route niet met het kaartje wat op de site is gepubliceerd niet met de route zoals aangegeven met de bordjes. In Oosterwolde zagen wij geen bordjes en ook het begin was moeilijk te vinden. We hebben toch heel erg genoten van deze wandeling

 45. Een heerlijk kneuterig klompenpad. Je waant je in de rust en uitgestrektheid van Oost- Groningen. Prima combi verharde en onverharde paadjes. Een dikke voldoende .

 46. Vandaag liepen we voor de tweede keer het prachtige Eekterpad.
  Het was weer genieten, wat een prachtige wandeling.
  Alles klopt.
  Vrijwilligers, dank voor het uitzetten en het onderhoud!

 47. zondag 20.09.2020 dit pad voor de tweede keer gelopen. Prachtig weer. Een heel mooi en afwisselend pad en heel goed gemarkeerd ! Een aanrader.

 48. Wat een leuk klompenpad. We zijn bij de kerk gestart en hebben hem tegen de klok in gelopen. Vooral de eerste helft een leuke variatie met een prachtig landhuis Morren en vergezichten over de weilanden / polders. Op driekwart van de wandeling kwamen we langs theeschenkerij Boerengoed die zich afficheerde met een mooi terras. Inderdaad: wat een schitterend uitzicht over de weilanden en de koeien. Beslist even doen. Hoewel het relatief veel asfalt heeft blijft het zeker een pad die de term ‘klompenpad’ mag voeren.

 49. mooi klompenpad.Vandaag gelopen.Langs weilanden en mooie oude boerderijen.Echt een aanrader.

 50. Vandaag dit prachtige pad gelopen, een klompenpad zoals het moet zijn: veel paadjes tussen weilanden door, mooi uitzicht richting het veluwemeer en Elburg. Goed gemarkeerd.
  Hulde aan de vrijwilligers!
  1 tip: hier en daar nog een bankje, er zijn weinig plekjes om even te gaan zitten, behalve in het begin van de route (wij liepen linksom).

 51. Mooi pad in geweldig mooie omgeving, leuke -niet te smalle- tussendoor paadjes.
  Varkens in de wei, en natuurlijk het nodige andere vee.
  Ooievaars, buizerds en veel langs je heen scherende zwaluwen.
  In het eerste stuk (we liepen tegen de klok in) toch wel 5 goeie bankjes/picknicsets tegengekomen
  in tegenstelling tot wat ik hier lees.
  TIP: Als je onderweg honing of jam wil kopen, wel even wat contant kleingeld meenemen.

 52. Vandaag het Eekterpad gelopen op een druilerige zondagmorgen. Leuke route, over landgoed Morren en langs weilanden.

  Weinig bankjes langs de route, maar daar hadden we zelf ook geen behoefte aan, gezien het regenachtige weer. Bovendien is het een relatief kort klompenpad, dus tussendoor uitrusten niet echt nodig.
  Al met al: leuk klompenpad, maar komt niet in onze top-10.

  Dank aan de vrijwilligers!

 53. Wind en regen,
  Wij kunnen er wel tegen!
  Vandaag liepen we het prachtige Eekterpad!
  Geweldig mooi! Er mankeert niets aan. Wat een mooie omgeving.
  Vrijwilligers, hulde!

 54. Vandaag deze route gelopen met broer en schoonzus…het is een geweldige mooie route.
  Prettig wandelen mooi landschap dwars door de weilanden geweldig.

 55. Mooie wandeling. Op sommige momenten het gevoel dat we 100 jaar terug in de tijd gingen met alle mooie boerderijtjes e.d.
  Aanrader dus.

 56. Op 7 januari het Eekterpad gelopen. Mooie smalle kerkepaadjes tussen hoge bomen en dwars door weilanden. Even gestopt bij de grafkelder van familie Raedt. Toch wel luguber dus een bankje verder maar de boterham gegeten. Een prachtige route met weidse uitzichten en bijzonder veel boomkruipers langs dit pad. Een prettige wandeling.

 57. Ondanks het sombere en gure weer toch genoten van deze fraaie wandeling. Veel bewondering voor de vrijwilligers die deze prachtige route hebben gefabriceerd en gemarkeerd voor ons, verwende wandelaars!

 58. Vandaag dit verrassend mooie pad gelopen. Hoewel ik in de buurt woon en in deze streek een enkele keer heb gefietst, genoot ik van de pracht van dit pad. Veel kleine (fiets-)paadjes brachten mij een gevarieerd landschap. De omgeving van het buiten met grafkelder waar de paarden omzoomd zijn met mooie eiken, dan de zandrug af de polder in die dankzij monnikenwerk al eeuwen droog is, maar de boerderijen op de terpen getuigen van de nabijheid van de voormalige Zuiderzee. Een niet al te lange ronde van 8 – 9 km waar ik graag nog eens naar terugkeer. Probleem is wel dat ik steeds meer prachtige klompenpaden leer kennen die het belopen (eventueel tegengesteld) meerdere keren waard zijn. Oldenaller bv.

 59. Zaterdag 19.10.2019 het Eekterpad gelopen. Gestart in Elburg en via het Zuiderzeepad kwamen we op het Eekterpad
  Heel goed gemarkeerd ! Heel mooie omgeving !

 60. Wat een mooi pad om te lopen. Nog prachtige paddestoelen gespot. Prima aangegeven

 61. Vandaag nog een heerlijke dag om een nieuw klompenpad uit te proberen.
  Een super mooie, afwisselende, en verrassende route. Goed aangegeven zodat de app of plattegrond echt niet nodig is. Er is veel te zien in de herfst en de vele elzen gedrapeerd met hop zijn een foto waard, Er staan ook hazelnoten en tamme kastanjes langs de route. De varkens die liggen te knorren in het zand is een lust voor het oog. Als alle varkens toch eens zo kunnen opgroeien voordat ze worden opgegeten. Wat (h)eerlijk zou dat zijn. De weidsheid van het gebied is rustgevend en stil.
  Al met al een route die zeker aan te bevelen is.

 62. Prachtige, verrassende wandeling van begin tot eind, heerlijk rustig, en nergens autoverkeer!

 63. Vanmorgen deze wandeling gelopen. Echt het idee dat je op kerkenpaadjes liep vanaf het begin punt. Daarna de polder in en zag je de toren van Elburg en de molen van Oostendorp. Mooie doorkijkjes. Mooi dat enkele boerderijen nog op terpen stonden van in de tijd van de Zuiderzee.(zie je ook vaak bij het Kampereiland)
  Mocht je het nu gaan wandelen, wel een tip, trek een lange broek aan, want de brandnetels staan hoog bij enkele doorsteekpaadjes.
  Bedankt uitzetters voor dit pad.

 64. Leuk pad langs mooi plekjes weer gewandeld, een aanrader. Ook om onderweg bij boerengoed koffie of thee te drinken.
  1klein puntje er miste bij het kleine pad richting eindpunt een sticker dat je daar linksaf een klein paadje in moest.

 65. Mooie route. Goed van de mogelijkheden aan paden gebruik gemaakt. Bij ons was de GPS 8.10 km.

 66. Gaan we voor 9 km klompenpad 40 minuten in de auto zitten?? JA, want we hebben uitgekeken naar dit pad! Wij parkeerden op een groot parkeerterrein bij de andere kerk met hoge toren. Door wat bebouwing richting het platteland. De eerste drie kilometer vonden wij niet mooi. Verschillende oorspronkelijk mooie boerderijen die toch op één of andere manier rommelig overkwamen. Veel plastic verpakte hooibalen, veel heuvels van plastic met kuilvoer, containers, stapels stenen en losse rommel op de erven. De hele regio is door de intensiteit van de agrarische activiteiten wat teleurstellend, en het landschap dat daar de tol voor betaald. Maar nu weer terug naar het pad. Na de drie kilometer kom je in de buurt van landgoed Morren en dat is prachtig. Drie dikke hazen zaten in de wei. Alles harmonieus. De plek met grafkelder heel bijzonder. De wei waar je vrolijke varkens ziet dollen is een lust voor t oog (nog even want er stond een bordje bij dat ze binnenkort worden geslacht) even opletten bij Ebbenerve.. bij het metalen hek voordat je de weg oversteekt. Dat was op slot en je moest pootje over langs de zijkant om er langs te kunnen met prikkeldraad op borst en kin-hoogte. Dat moet toch niet de bedoeling zijn. Ook de twee richtingsborden op dat punt zijn verwarrend. Maar verder geen problemen met de zeer duidelijke route aanduidingen van dit pad. Gaan we dit pad een tweede keer lopen. NEE. Hebben we genoten JA! Zeker nadat we in Elburg nog iets zijn gaan drinken want op zondag is hier alles dicht.

 67. Leuk en afwisselend pad. Omgeving mooier dan ik had verwacht. Ik ga de route binnenkort zelfs nog een keer lopen maar dan andersom.

 68. Een heel mooi pad met veel bezienswaardigheden oude boerderijen maar ook prachtige bomen lanen rondom Kasteel
  route staat heel goed aangegeven wederom dank aan allen die hier aan mee gewerkt hebben en dank aan bewoners dat wij over hun grond mochten wandelen dit was mijn 114 ste pad

 69. Op 13 juli hebben we dit nieuwe klompenpad bewandelt. Lekker dichtbij huis. Heel mooi klompenpad waar rust vanuit gaat en je de stilte van de natuur ervaart met daarbij mooie oude boerderijtjes. Mooie lanen op landgoed Morren. Voor ons fotoverslag verwijs ik naar: http://www.dickdrost.nl/fotogalerij

 70. Vandaag het Eekterpad gelopen. Mooi pad maar de afstand is krap 6.5 km en dat vond ik jammer.

 71. Vandaag het nieuwe 3e pad in Oldenbroek gelopen, het Eekerpad, tegen de klok in.
  Om half 8 op zondag was er nog niemand wakker in Oosterwolde denk ik, zo muisstil overal.
  Hier kun je tot rust komen, heel veel oude en gerestaureerde boerderijen, prachtig.
  Zeer landelijk en toch geen of weinig stank uit de veestallen.
  Dit pad is net zo mooi als het Vreepad, maar is helaas wat kort. Het Wiseperpad daarentegen viel mij ontzettend tegen door o.a. veel lawaai van verkeer.
  Verhard ongeveer 50%, maar alle wegen en fietspaden zeer rustig.
  Bij Zorg Landgoed liep ik om de boerderij heen, met het pad mee.. Eén bordje staat daar wat ongelukkig laag, kan beter worden vervangen door 2 andere bordjes. Verder markering uitstekend. Na dit pad heb ik het Markluiderpad in Veessen nog eens gelopen, ook een prachtig pad.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.