Eekterpad

Ontdek het mooie agrarisch cultuurlandschap met een eeuwenoud landgoed rondom plattelandsdorp Oosterwolde, gelegen op een oeroude dekzandrug. Wandelend over hoge zandgronden, langs een voormalige zeepolder en laag gelegen broekland met fraaie uitzichten. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Eekterpad (8 km)

Startpunt: Parkeerplaats in het centrum, nabij de Pniëlkerk aan de Groote Woldweg in Oosterwolde

Openbaar vervoer: Bushalte Schiksweg in Oosterwolde (buurtbus)

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Eekterpad combineren met het Vreepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Prachtige, verrassende wandeling van begin tot eind, heerlijk rustig, en nergens autoverkeer!

 2. Vanmorgen deze wandeling gelopen. Echt het idee dat je op kerkenpaadjes liep vanaf het begin punt. Daarna de polder in en zag je de toren van Elburg en de molen van Oostendorp. Mooie doorkijkjes. Mooi dat enkele boerderijen nog op terpen stonden van in de tijd van de Zuiderzee.(zie je ook vaak bij het Kampereiland)
  Mocht je het nu gaan wandelen, wel een tip, trek een lange broek aan, want de brandnetels staan hoog bij enkele doorsteekpaadjes.
  Bedankt uitzetters voor dit pad.

 3. Leuk pad langs mooi plekjes weer gewandeld, een aanrader. Ook om onderweg bij boerengoed koffie of thee te drinken.
  1klein puntje er miste bij het kleine pad richting eindpunt een sticker dat je daar linksaf een klein paadje in moest.

 4. Mooie route. Goed van de mogelijkheden aan paden gebruik gemaakt. Bij ons was de GPS 8.10 km.

 5. Gaan we voor 9 km klompenpad 40 minuten in de auto zitten?? JA, want we hebben uitgekeken naar dit pad! Wij parkeerden op een groot parkeerterrein bij de andere kerk met hoge toren. Door wat bebouwing richting het platteland. De eerste drie kilometer vonden wij niet mooi. Verschillende oorspronkelijk mooie boerderijen die toch op één of andere manier rommelig overkwamen. Veel plastic verpakte hooibalen, veel heuvels van plastic met kuilvoer, containers, stapels stenen en losse rommel op de erven. De hele regio is door de intensiteit van de agrarische activiteiten wat teleurstellend, en het landschap dat daar de tol voor betaald. Maar nu weer terug naar het pad. Na de drie kilometer kom je in de buurt van landgoed Morren en dat is prachtig. Drie dikke hazen zaten in de wei. Alles harmonieus. De plek met grafkelder heel bijzonder. De wei waar je vrolijke varkens ziet dollen is een lust voor t oog (nog even want er stond een bordje bij dat ze binnenkort worden geslacht) even opletten bij Ebbenerve.. bij het metalen hek voordat je de weg oversteekt. Dat was op slot en je moest pootje over langs de zijkant om er langs te kunnen met prikkeldraad op borst en kin-hoogte. Dat moet toch niet de bedoeling zijn. Ook de twee richtingsborden op dat punt zijn verwarrend. Maar verder geen problemen met de zeer duidelijke route aanduidingen van dit pad. Gaan we dit pad een tweede keer lopen. NEE. Hebben we genoten JA! Zeker nadat we in Elburg nog iets zijn gaan drinken want op zondag is hier alles dicht.

 6. Leuk en afwisselend pad. Omgeving mooier dan ik had verwacht. Ik ga de route binnenkort zelfs nog een keer lopen maar dan andersom.

 7. Een heel mooi pad met veel bezienswaardigheden oude boerderijen maar ook prachtige bomen lanen rondom Kasteel
  route staat heel goed aangegeven wederom dank aan allen die hier aan mee gewerkt hebben en dank aan bewoners dat wij over hun grond mochten wandelen dit was mijn 114 ste pad

 8. Op 13 juli hebben we dit nieuwe klompenpad bewandelt. Lekker dichtbij huis. Heel mooi klompenpad waar rust vanuit gaat en je de stilte van de natuur ervaart met daarbij mooie oude boerderijtjes. Mooie lanen op landgoed Morren. Voor ons fotoverslag verwijs ik naar: http://www.dickdrost.nl/fotogalerij

 9. Vandaag het Eekterpad gelopen. Mooi pad maar de afstand is krap 6.5 km en dat vond ik jammer.

 10. Vandaag het nieuwe 3e pad in Oldenbroek gelopen, het Eekerpad, tegen de klok in.
  Om half 8 op zondag was er nog niemand wakker in Oosterwolde denk ik, zo muisstil overal.
  Hier kun je tot rust komen, heel veel oude en gerestaureerde boerderijen, prachtig.
  Zeer landelijk en toch geen of weinig stank uit de veestallen.
  Dit pad is net zo mooi als het Vreepad, maar is helaas wat kort. Het Wiseperpad daarentegen viel mij ontzettend tegen door o.a. veel lawaai van verkeer.
  Verhard ongeveer 50%, maar alle wegen en fietspaden zeer rustig.
  Bij Zorg Landgoed liep ik om de boerderij heen, met het pad mee.. Eén bordje staat daar wat ongelukkig laag, kan beter worden vervangen door 2 andere bordjes. Verder markering uitstekend. Na dit pad heb ik het Markluiderpad in Veessen nog eens gelopen, ook een prachtig pad.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.