Eendenkooienpad

Let op: omleiding bij dit pad. In verband met Corona maatregelen adviseren we een omleiding bij dit pad. Tot 1 november is een deel van het pad bovendien afgesloten in verband met werkzaamheden aan de beschoeiing langs de Hollandse IJssel. Zie de aanwijzingen onder ‘bijzonderheden’.

Ontdek het mooie buitengebied van Montfoort en IJsselstein. Wandelen door de polder, langs kades en het jaagpad van de Hollandse IJssel. Geniet van de weidse uitzichten en de combinatie van cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Eendenkooienpad (17 km)

Startpunt: Jachthaven Marnemoende, Noord IJsseldijk 107, IJsselstein

Opstappunt: Provincialeweg, bij het Kasteelplein, Montfoort

Openbaar vervoer: Bushalte ´t Akkerhuis. Vanaf de bushalte is het 18 minuten lopen naar het startpunt. U kunt wel met het OV het opstappunt bereiken.

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route verkorten: Vind u 17 km te lang? Kies dan voor de noordelijke helft of de zuidelijke helft van het de route. Beide delen zijn ongeveer 12 km. Als u start bij het Startpunt Marnemoende, wandel dan rechtdoor en neem de Stuivenbergweg. Bij informatiepunt 5 (zie de routekaart) kunt u kiezen om rechtdoor te gaan voor de noordelijke route via Montfoort. Of sla linksaf voor de zuidelijke route via IJsselstein.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Een echt klompenpad,

  Dit pad gelopen met helder weer, en dat is ook een aanrader, anders mis je de vergezichten en zijn de lange rechte stukken misschien saai, vandaag dus niet. Dit klompenpad is mooi, maar heeft niet veel variatie, veel weilanden en af en toe een maisveld.
  Na de start over de Meerlobrug gingen we al in de fout, er zat, zagen we na 200 meter terug te zijn gelopen aan het eind van de brug een erg verschoten sticker, waardoor deze niet op viel. Je kon niet linksaf langs het water, pad versperd, zagen we op de terugweg, door werkzaamheden, dus direct na de brug rechtsaf het taluud af, ook langs het water een mooi goed onderhouden stuk. Eendenkooien hebben we niet gezien, wel veel koeien in de weilanden en veel wandelaars en fietsers.
  De terugweg vanaf IJsselstein konden we, door eerder genoemde werkzaamheden niet langs het water, het fietspad gevolgd (staat aangegeven) terug naar Marnemoende, wij kwamen op 20 km. uit, door niet altijd even goed op de bestickering te letten, maar dat is eigen schuld, we hadden bij verkeerd lopen, dan ook baat bij de app. Van ons krijgt dit klompenpad een 7.

 2. Deze gelopen op dinsdag 1 september samen met mijn wandelmaatje Wim. Prachtige wandeling. genoten van de landerijen en van de IJssel. Deze wandeling beveel ik iedereen aan. Bij de Knollemanshoek heerlijk koffie gedronken met verse citroentaart gegeten bij een Rustpunt Nu. Dit rustpunt staat niet op de kaart.

 3. Een fraaie wandeling met een aangename lengte. Met name het deel langs de Noordzijdse kadewetering is mij goed bevallen.

  Het jaagpad aan de IJssel in de buurt van het start- en eindpunt stond tijdens mijn bezoek (18-08-2020) op plaatsen vol brandnetels en distels, dus een lange broek kan geen kwaad. Het pad zelf is daar overigens wel geheel duidelijk.

 4. Beste Marianne.
  Ik heb de wandeling vandaag gelopen (19-6-2020) en er is niets i.v.m. Corona geblokkeerd. Dus de hele wandeling kan worden gelopen! De grond was niet drassig dus gewone wandelschoenen volstaan. Veel plezier.

 5. Is het bekend of dit pad nog steeds is afgesloten ivm corona? ik wil het graag zaterdag 20 juni lopen. Groet, Marianne

 6. Menno, ik heb het gister gelopen (30 april). Bij knollemanshoek is het afgesloten. Stuk met een smal fietspad. Alternatief via de provinciale weg naar Montfoort. Wel minder mooi natuurlijk. De rest is dan wel te lopen.

  Groet
  Bas

 7. Ik lees dat dit pad voor onbepaalde tijd is gesloten. Waarom is dat zo? Zitten er lange smalle stukken in waar je elkaar niet op 1.5 meter kunt passeren?

 8. Beste Jane van der Ven, ik denk dat jij i.p.v. koolzaad, raapzaad bedoeld. Momenteel bloeit op heel veel plaatsen het raapzaad, koolzaad bloeit later.

 9. Hoe kan het dat mensen dit pad vandaag, 20 april 2020, hebben gelopen terwijl het ivm Corona afgesloten zou zijn?
  Als het afgesloten zou zijn moet dat dan toch op z’n minst aangegeven staan bij de route lijkt me.

 10. Vandaag dit klompenpad gelopen en we hebben er van genoten!
  Een heerlijk zonnetje en alleen het geluid van vogels in je oren, want wat is het hier heerlijk stil.
  Prachtige paadjes tussen knotwilgen en veel te zien. Overal bloeit koolzaad en pinksterbloemen.
  We zijn 2 keer verkeerd gelopen maar dat lag aan onszelf , we keken teveel rond naar de mooie omgeving.
  Deze komt in onze top 5!

 11. Zaterdag 14 maart 2020 deze mooie route gelopen. Onderweg gastvrij onthaald bij Fruitbedrijf van Lint aan de Blokland 32, 3417 MP te Montfort. Anja bedankt voor de koffie met koek & de appel. Hier en daar hadden op de route wel wat aanwijzingen erbij gemogen b.v. op 1 afslag stonden er 3 aanwijzingen en elders geen! Ook bij de routewijziging qua broedseizoen is het niet echt duidelijk. Wij geven deze route het cijfer 7½.
  Albert & Elly.

 12. Beste Ton Hartman,
  Het bedoelde paaltje bij het keerpunt in IJsselstein staat er wel degelijk. Alleen het stond wat verscholen achter de brandnetels. Deze heb ik weggeknipt zodat het paaltje weer duidelijk zichtbaar is.
  Een route over de Stuivenbergweg dat gaat hem niet worden. Er wordt al geklaagd dat er te veel verharde paden zijn.
  De oude autobanden worden nog wel degelijk gebruikt door de boer. Ze waren toevallig vandaag aan het graskuilen. Deze kuilen worden afgedekt met plasticfolie zodanig dat er geen lucht meer bij kan. Om dit plastic op zijn plaats te houden worden deze oude autobanden gebruikt. U loopt niet door een stadspark maar echt door een boeren gebied. En daar horen nu eenmaal ook minder leuke dingen als oude autobanden bij.

  Hartelijke groeten,
  Aad Hoek

 13. Groot gedeelte gelopen op 20 augustus, mooie wandeling maar wel wat eentonig. Het keerpunt bij het binnenlopen vanaf Blokland in IJsselstein heb ik niet gezien en ben daardoor doorgelopen tot de RK Kerk. Op zich niet vervelend want daar kon je de oorspronkelijke boerderijen zien. De route langs de Hollandse IJssel is bij de vakantieparken erg gecultiveerd. Misschien is het een idee om er twee routes van te maken en de Stuivenbergenweg mee te nemen met de moderne ruilverkavelingsboerderijen. Overleg met de eigenaar aan het einde van houtwalpad of de stapel autobanden die niet meer gebruikt worden opgeruimd kunnen worden.

 14. Deze mooie route heb ik gelopen op 3 augustus. In Ijsselstein kom je op een gegeven moment in een soort parkje. Let daar op bij de vijfsprong: het paaltje staat hier wat verscholen door begroeiing. Je moet hier afslaan.

 15. Gisteren dit pad nog eens gelopen, met de klok mee, vanaf de jachthaven.
  Eerst langs de Hollandse IJssel. Dan door woonwijk IJsselstein, kleine km soms wat parkachtig, dan langs prachtige boerderijen, dan houtwal (2 km) dan 3km asfalt/beton, maar wel hele mooie boerderijen. Eén boerderij heet Eldorado, nostalgisch gevoel, E.L.O. Dan bijna km door woonwijk Montfoort, stille statige en saaie wijk. ’t Is hier altijd heel stil, het leeft niet. Dan weer een houtwal met weinig hout maar aan beide kanten water, mooi. Dan een RustWat ontdekt bij een boerderij, (eerder niet gezien) en tenslotte weer via de H. IJssel terug. Dat laatste stuk was bij voorgaande keren bijna geen doorkomen aan ivm brandnetels, distels etc. Nu voor het eerst was het pad uitstekend gemaaid. Bedankt.
  Kernpunten: heel stil klompenpad, erg agrarisch wat mij betreft een super klompenpad.
  Toch geen cijfer 10 omdat door 2 woonwijken moet worden gelopen en omdat het harde gedeelte 54% is, dat is vrij veel. En…niet eens met Fred’s idee. ’t Is geen stadswandeling maar een klompenpad.

 16. Gelopen op een mooie pinksterzondag 9 juni. Dit is wel mijn mooiste klompenpad tot nu toe. Maar heb er dan ook nog niet zoveel gelopen. De kades, tiendweg, en jaagpad zijn helemaal top. Onverhard, met weidse uitzichten, stilte, en heel veel ganzen en andere watervogels met hun jongen. En een grote variatie in wilde bloemen in de oevers en bermen. Een klein minpuntje, net als bij andere klompenpaden, is ook hier weer de toch best wel lange stukken asfalt. Al moet gezegd worden dat het rustige landweggetjes zijn en het uitzicht mooi blijft. Kan me ook wel voorstellen dat de routebouwers soms geen andere keuze hebben als boeren niet willen meewerken. Wel echt jammer zijn de stukken door de buitenwijken van IJsselstein en Montfoort. Da’s even flink doorbijten hoor. Als de route dan toch door deze dorpen moet waarom dan niet het prachtige oude centrum meenemen? Er is hier zoveel moois te zien en die twee of drie kilometer extra zal voor de meeste wandelaars heus geen bezwaar zijn. Evenmin als de mogelijkheden voor een horecastop. Misschien idee voor routevarianten?

 17. Vandaag 3 mei 2019 het pad gelopen samen met mijn zoon. Geweldig mooie route, wandelen tussen eikenbomen, landerijen en langs water. Een van de mooiste klompenpaden!

 18. Als U de eendenkooi wilt bezoeken moet U bij Staatsbosbeheer navragen. Zij doen de eendenkooi maar één weekend per jaar open. Nu is de datum nog niet bekend. Meestal rond juni.

 19. Mooie dag in januarie,

  was nu blubberig en na de laatste storm nog veel gevallen takken, maar vormen geen beletsel
  erg mooie tocht, navigatie niet aan gezet nog nodig gehad, vanwege ganzen de 2e afsteek gemaakt, gaan we absoluut nog een keer in de lente doen, dan wel hopenlijk een bezoek aan een van de eendekooien

 20. Hoe mooi kan januari zijn langs de Hollandse IJssel, zelfs over een modderig jaagpad. Laag zonlicht, stilte, duizenden ganzen, een paar hazen en een geschrokken buizerd vlak bij op een paaltje. Zilverreigers laten zich niet afschrikken. De markering is prima, we hebben de brochure niet gebruikt. In april doe ik het pad nog een keer, dan met een stel vrienden.

 21. Op 19 September het Eendenkooienpad gelopen. Als al eerder gemeld: geen eendenkooi gezien. Wel prachtige kleine slinger paadjes langs de IJssel. Hoog gras dus een lange broek en waterdichte schoenen een aanrader. Mijn sokken waren ondanks degelijke wandelschoenen toch kleddernat van het natte gras. Heel veel roofvogels, ganzen, zwanen en reigers gespot. Goed bewegwijzerd, 1x verkeerd gelopen maar dat kwam meer door het beppen en niet goed opletten 🙂 Weer een mooi klompenpad aan ons lijstje “gelopen” toegevoegd.

 22. Ron, namens alle vrijwilligers hartelijk dank voor deze positieve reactie. Daar zijn wij blij mee.
  Hartelijke groeten, Aad Hoek

 23. Het klompenpad stond al een tijdje op de agenda maar het kwam er maar niet van. Is dan 1e paasdag niet de gelegenheid? Ja dat vonden wij dus ook…. Achter ons huis de tiendweg op en gelijk op weg. Vooraf even de kaart in pdf op mijn telefoon gezet ivm de bewegwijzerings-verhalen op deze site. En wat een prachtige route. In je eigen buurt lopen en toch het idee hebben dat je in een ander deel van Nederland loopt… Langs de IJssel was wat glibberig maar zo mooi. Dan een stukje IJsselstein en hup de polder weer in. Met als toetje het pad naar en langs de eendenkooien. Prachtig! Op Blokland weer terug in de bewoonde wereld en met 17 km op de klok weer door onze boomgaard naar huis. Wij zijn de route geen enkele keer kwijt geweest, in onze volgorde klopte alles. Maar we komen uit de buurt, dat wel. En ik loop wel eens in België……vergeleken met een gemiddelde route daar is het klompenpad echt een verademing qua aanwijzingen…

 24. Vandaag het Eendenkooienpad gelopen, een prachtige lentedag.
  De eerste boerenzwaluwen gezien dit seizoen, een broedende eend in een knotwilg, ontelbaar veel hazen, baltsende
  kiekendieven, bergeenden, slobeenden en wintertalingen, kortom teveel om op te noemen. 1 puntje van kritiek, op de website en op een bord aan het Blokland staat dat het pad door de weilanden van 1 nov. tot 1 maart gesloten is. Ga je het pad echter in, dan kom je bij een afgesloten hek met een bord waarop staat dat het pad van 1 maart tot 1 nov. is gesloten. Betekent dit dat het pad het jaar rond dicht is, of moeten de teksten gelijkgestemd worden?

 25. Ik heb vandaag de situatie aan het eind van de Tiendweg gecontroleerd. Het pijltje op het bordje bij het fietspad wijst nog steeds naar links. Omdat U hier rechtsaf bent gegaan mist U de verdere bordjes omdat dit gedeelte niet in de route is opgenomen.
  De door U genoemde pad dat tussen de eendenkooien loopt is in de periode van 1 november tot 1 maart afgesloten.
  Dat staat ook op de site en in de folder vermeld. Wanneer u vanaf Montfoort de route tegen de klok in had gelopen had U bij de familie Spruit de borden kunnen zien waarop de afsluiting vermeld staat en dat U daar in de periode van 1 november tot 1 maart de alternatieve route Gans kunt nemen door het weiland van de familie Spruit naar de Noordzijdse kadewetering. Er is daar een noodbrug aangebracht over de wetering. Deze route is dus gewoon open.
  De situatie bij de camping De Voormolen is bekend. Bij de hoofdingang kunt U weer terug naar het Jaagpad langs de IJssel uw route vervolgen. Dit is duidelijk aangegeven met bordjes.
  Ik hoop dat U bij een volgende wandeling op ons Eendenkooienpad wel de goede route kunt volgen en dat U kunt genieten van de mooie natuur en de rust die daar vanuit straalt.
  Tip: Download het routekaartje op de site; https://klompenpaden.nl/klompenpad/eendenkooienpad/
  Hartelijke groeten,
  Aad Hoek
  Coördinator Eendenkooienpad.

 26. Vandaag wilden wij vanaf Montfoort met de klok mee het Eendenkooipad lopen. De auto was prima te parkeren aan het stukje Tiendweg dat bebouwd is. Je loopt direct onverhard de weilanden in. Veel rust en een mooi pad. Aangekomen bij het fietspaadje an de molenvliet gaar het mis. Zou zweren dat het stickertje een pijl naar rechts, het zuiden aangeeft. Wij lopen dus naar de oude wetering en na die gepasseerd te zijn ontdekken we onze fout. We besluiten nu even naar het oosten te lopen naar Blokland en dan naar het Zuiden om zo de route naar Ijsselstein tegen de klok in te gaan lopen. We komen van een koude kermis thuis. Neit ver voor de Nordzijdse kasewetering staat er dwars over de weg een houten hek afgesloten met een kettingslot. We lopen bijna anderhalve kilometer teug om dan maar direct naar het oosten het pad weer aan te tikken bij de kruising Meerlopad, Zuid Ijsseldijk. Deze laatste schieten we op tot we vlak voor een caravanpark een rare situatie tegen komen. Vlak voorbij een paadje richting de Ijssel staat er een pijl op een wandelpaaltje naar links, richting Ijsel. Je stuit dan direct op een hek met een geel bordje, wandelroute gewijzigd, pijl naar het zuiden. Omdat aan de zuidkant van het wandelpaadje een pijl naar het Noorden aangeeft vervolgen we de Zuid Ijseldijk. Aan de zuidkant van het park treffen we weer onduidelijke bewegwijzering aan en besluiten de Ijseldijk verder te vervolgen om iets in Ijselatijn te gaan drinken en op te warmen omdat het vandaag behoorlijk koud is. Als we daar in het mooie cafe Joris lezen dat de brug over de Noorzijdse Kadewetering er waarschijnlijk niet is, en met onze kennis dat een hek de gewone route afsluit, én het gegeven dat we geen zin hebben door te lopen tot de N204, doet ons besluiten via OV terug te reizen naar Montfoort. Volgend jaar gaan we het nog eens proberen, dan tegen de klok in.

 27. De eendenkooien ( drie stuks) bevinden zich langs de Noordzijdse kadewetering. Ze zijn niet toegankelijk voor het publiek. Eén keer per jaar heeft Staatsbosbeheer een open dag en kan je één van de drie eendenkooien van binnen bekijken. Het alternatieve pad door het weiland is open vanaf 1 november tot 1 maart. Dus van 1 maart tot 1 november beslist niet. Bovendien is de brug over de sloot langs de Noordzijdse kadewetering verwijderd omdat het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden de stuw waarover de brug lag heeft verwijderd. Het Landschap erfgoed Utrecht is in samenwerking met de gemeente IJsselstein en Montfoort bezig een nieuwe brug te maken. Het is op dit moment nog niet zeker of dat voor 1 november gaat lukken. Houd hiervoor de site van landschap erfgoed Utrecht en of klompenpaden.nl in de gaten.

 28. Op zondag 11 en zaterdag 17 september dit pad gelopen, met de klok mee. Start 11-9 in Montfoort en 17-9 bij jachthaven. Parkeren in centrum Montfoort is een probleem. Op zondag kon ik de auto nog bij Emte (bij molen) kwijt.
  Mooiste stukken: Tiendwetering, Broeksdijk en Holl. IJssel.
  Minder: betonweg, woonwijk IJsselstein. Laatste uur lopen geheel verhard. In totaal 45% verhard, is vrij veel.
  70 minuten langs de IJssel lopen, prachtig, maar wel lang en lang gras met brandnetels tot kniehoogte, is te doen, maar niet ‘s morgens, dan soppen in je schoenen.
  Eendenkooienpad kan beter Holl. IJsselpad genoemd worden, geen kooi gezien.
  Alternatieve route op 17-9 geprobeerd te lopen, maar niet gevonden. Broeksdijk helemaal afgelopen tot provinciale weg. Was geen straf, prachtig, maar ik wilde eigenlijk eens door de weilanden lopen. Jammer.
  Veel koeien in de wei, maar ook op stal. Ben er inmiddels achter gekomen dat de boer een halve cent per liter melk meer krijgt als de koeien in de wei lopen.
  Bewegwijzering goed, één opmerking: Op de brugleuning bij IJsselstein staat een sticker met een pijl schuin links omhoog. Dat zou moeten zijn: schuin links naar beneden. Lopers waren daar aan het zoeken geweest bij de hockeyvelden, maar je moet de brug niet over. Ze hadden het al opgegeven en liepen terug.
  Ben te gast in Kamerik en ga de andere 3 paden hier ook nog eens lopen. Iedereen maar weer bedankt.

 29. Hoi Allemaal,
  18 augustus het pad gelopen gestart om 8.30, ik had de auto bij de hockey velden in IJsselstein gezet, genoeg plek en 2 min. lopen en je bent op de route. Eerste stuk door IJsselstein gelopen een wijk met veel groen, via de broeksdijk rechtdoor Noordzijdse Kade vervolgen, mooi langs het water en de rust die daar heerst is geweldig, zorg wel voor waterdichte schoen en een lange broek, bij hoog gras is het gras goed nat en veel brandnetels etc. Via Blokland met hun mooi boerderijen naar Montfoort dwars door een nieuwe bouw wijk { ff doorbijten} naar een mooi pad met veel middelhoog gras, maar wel prachtig, op naar het Jaagpad dat langs de Hollandse IJssel loopt tot aan IJsselstein.
  mooi route, zorg wel voor dat je drinken mee neemt, aan de route is maar 1 drink punt wat direct aan de route ligt, de rest moet je er van afwijken.
  bewegwijzering is prima te volgen.
  Gr.

 30. Op 28 augustus 2016 met prima weer deze route gelopen. Erg genoten van de rivier, het landschap en de rust. Het gras was toen overal gemaaid. Na Knollemanshoek ontbreekt geen pijl, maar deze staat aan de andere kant van het fietspad. Deze wandeling is een echte aanrader.

 31. een hele mooie route, het gras is op de meeste plaatsen gemaaid maar binnenkort zullen berenklauw gaan domineren. wandelstokken meenemen om ze opzij te drukken. er mist een bordje van klompenpad na Knollemanshoek.

 32. Beste Dennis,
  Dit is ons bekend. We hebben 14 dagen geleden al het verzoek bij het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden ingediend. Zij hebben ons toegezegd dat het maaien zeer binnenkort zal worden uitgevoerd. De gemeente IJsselstein gaat hier niet over.
  Vertrouwende u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd.
  Hartelijke groeten,
  Aad Hoek

 33. Beste,

  Ik heb afgelopen week de route gelopen. Het gras langs de IJssel staat veel te hoog. Op een moment heup hoogte. Ik ben diverse keren gestoken en vraagt de gemeente de route te maaien. Het gaat om het volgende stuk langs de IJssel (Caravanpark de Voormolen (IJsselstein Zuid IJsseldijk 22 tot Montfoort kruising Achtersloot/Zuid IJsseldijk.

  Ik heb er last van maar ook andere lopers.

  Met vriendelijke groet,

  Dennis Kompier

 34. Tip voor wie met het openbaar vervoer komt: reis met de sneltram naar de halte Elteren in IJsselstein. Vandaaraf kom je in enkele minuten, ook nog mooi door een groen parkje, op dit Klompenpad. Op 7 februari heb ik dat zo gedaan (en toen ook reeds gemeld aan de organisatie). Deze optie is nog niet op de website opgenomen.

 35. Een onverwacht mooie tocht!
  Ook wij zijn in Montfoort begonnen. Eerst idd even doorbijten in de nieuwbouwwijk, maar daarna was het schitterend! Wij hebben de toch op 4 mei gelopen en hebben genoten van het frisse groen, de vele (jonge) ganzen en andere vogels. Echt een aanrader voor het voorjaar!
  Route was heel duidelijk aangegeven!

 36. Met onze wandelgroep (15 personen) dit pad gelopen. Start vanaf het opstappunt in Montfoort, via de aanlooproute. Eerst wat asfalt, maar daarna volop – en verrassend mooie – onverharde paden. Veel kades waar de kruiden nu uitbundig bloeien. Over het algemeen goed gemarkeerd, waar we twijfelden bood de app uitkomst. Op de Tiendweg bij punt 2 broedt ook dit jaar een zwanenpaar dicht bij het pad. We zijn er met z’n allen tegelijk snel langs gelopen, dat was geen probleem. Ze lijken gewend te zijn aan wandelaars. Ik zou echter niet te lang stil blijven staan in de buurt van het nest.

 37. De eendenkooien zie je op afstand links en rechts aan het eind van het betonpad vanaf het einde van Blokland. Ze zijn inderdaad niet toegankelijk. Een enkele keer houdt Staatsbosbeheer een open dag.

 38. Af en toe een felle bui, maar ook veel zon met een frisse wind. Als je de tocht begint vanaf Kasteel Montfoort (handiger i.v.m. OV) is er de aanlooproute. Die zijn we maar afgelopen met in totaal 11 wandelaars. Sowieso is het eerste stukje nieuwbouwwijk met verharde wegen niet echt een Klompenpad – even doorbijten dus. Daarna loop je langs mooie boerderijen naar de eendenkooien toe. Kan het kloppen dat je die niet kunt / mag bekijken ? We konden ze zo snel niet vinden.
  Daarna volgt een mooi stuk richting IJsselstein, zo langs het water. Na IJsselstein volgt een lange route (vroegere jaagpad) langs het water, maar gelukkig is de jachthaven een ideaal rustpunt op dan ongeveer 2/3 van de wandeling.
  De Tiendweg erna was ook zeker de moeite waard, prachtige natuur. Bij Kasteel Montfoort konden we tenslotte, net voor 5 uur, nog wat te drinken halen.
  Het grootste deel van het pad is zeker de moeite waard, het zal vast nog mooier zijn als de lente echt doorbreekt.

  PS : het was ook wat droger geweest, maar van echte bagger is geen sprake meer. Wel dragen de meeste wandelaars halfhoge, bijvoorbeeld Hanwag of Meindl, schoenen. Daarmee kun je veel paden belopen, ook drassige of die met modder / bagger.

 39. Wij hebben dit pad zaterdag 23 maart gelopen en het was goed te doen, onderkant schoenen wel vies, maar dat gebeurt wel op meer plekken

 40. Best Team Klompenpaden,

  Dank voor jullie waarschuwing voor de bagger. Ik zou dit pad in mei willen lopen, en zou dan ook graag bericht krijgen zodr dit klompenpad weer vrij van bagger is.

  Groet, Simone

 41. Beste wandelaar,

  Op de tiendweg vanaf Montfoort tot fietspad Achtersloot, richting IJsselstein is er op de laatste 500 meter gebaggerd. De bagger is over het pad uitgesmeerd. Hierdoor is er momenteel niet te lopen mits je gebruik maakt van hoge laarzen.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 42. Fijn dat U genoten heeft van ons klompenpad. Jammer dat U het bord bij Blokland nummer 60 niet gezien heeft.
  Daar staat aangegeven dat het pad tussen de eendenkooien gesloten is van 1 november tot 1 maart. U kunt daar rechtsaf door het weiland naar de houtkade wandelen. Op die houtkade kwam ik laats midden op de dag oog in oog te staan met 2 reeën. Hoe mooi wil je het hebben.

 43. Wat een heerlijke wandeling….. Wel jammer dat het pad vanuit Montfoord richting IJsselstein ( dus laatste pad na rechts na de boerderijen) afgesloten was en wij terug moesten lopen.
  Desondanks toch erg genoten van de rust en de winterse natuur. 21 januari 2016…..

 44. Voor wie in de kerstvakantie de route wil lopen. Het TIP Woerden is wegens verbouwing gesloten tot 6 januari. De brochure is daar dan even niet te koop.

 45. we hebben vandaag de Eendenkooienpad gelopen een prachtige route maar wij vonden dat er her en der wel wat meer bordjes geplaatst kon worden.

 46. Ik wandel best veel, maar nooit eerder had ik over een Klompenpad gewandeld. Ik moet zeggen dat ik enorm genoten heb. Het Eendenkooienpad heeft een prachtige route door de polders en langs de Hollandse IJssel. Ergens vond ik het wel jammer dat het centrum van IJsselstein niet aangedaan werd.

 47. Vandaag (9 aug 15) dit mooie pad gelopen. Wat een rust! onvoorstelbaar dat je dat nog kunt treffen, maar ook wat een boten vol mensen langs de IJssel. Gelopen zonder routebeschrijvi ng: prima bewegwijzerd, nergens hoeven zoeken! Bankjes te over, welgeteld 14 stuks. Het gras was wel 1,50 dm hoog! Een regelrechte uitdaging! Dank aan diegene die dit weer mogelijk maakten. Een aanrader.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.