Eertbeeckse Beekpad

Wandelen langs sprengbeken en industrieel erfgoed, door bos en weilanden in het prachtige buitengebied van Eerbeek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Eertbeeckse Beekpad (16 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Restaurant Grand Café De Korenmolen, Kanaalweg 3 in Eerbeek.

Opstappunt: Vakantiepark Coldenhove, Boshoffweg 6 in Eerbeek.

Openbaar vervoer: Bushalte Centrum in Eerbeek.

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Eertbeeckse Beekpad combineren met het Loenense Enkenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Zondag 8 mei het klompen gelopen
  Mooi vindt ik het gedeelte wat door de weilanden ging
  Bos gedeelte is mooi maar vindt ik geen klompenpad
  En weinig gelegenheid om te zitten
  En er is alleen via de verkorting route gelegenheid om wat te drinken of ijsje te eten
  Verder goed beweg wijzer.

 2. 29-04-2022 dit pad wederom gewandeld, gestart op de schotpoortweg, tegen de klok in nu tezamen met het Loenense enkenpad, bij de oordweg/ loenenseweg rechtsaf naar de Koedijk/slatweg om deze route op te pakken.schitterend weer, en mooie LAW oefening. Totaal inclusief aanlooproute vanuit huis. 28,5 km.

 3. Ik ben het met Anita hieronder eens, het pad gaat ten zuidwesten van Eerbeek teveel door het bos, daar is er te weinig afwisseling,en verder zijn er net te weinig paadjes langs of door weilanden (met de overbekende opstapjes).Het lijkt daarin sterk op het bekbergerpad.Het pad zigzagt ten noorden een beetje via zand en grindwegen,maar er mist het klompenpadgevoel.Het is een redelijk pad.

 4. Op 3 april met prachtig weer gelopen met nog de laatste sneeuw op de Veluwezoom. Erg mooi en afwisselend pad. Begonnen bij de Korenmolen, tegen de klok in gelopen, eerst naar de Oortweg, vandaar naar het Loenense Enkenpad, om daarna weer door te gaan met het Eertbeeckse Beekpad. Aanrader om het op deze manier te doen, erg veel afwisseling, ook in het tweede deel. Mooi klompenpad. Dank voor het uitzetten van dit mooie klompenpad

 5. Een volwaardige aanvulling op de bestaande paden in de buurt. Vooral rust, veel vogelgekwetter in de bossen en volgens mij zag ik een valk boven me vliegen, al ben ik geen vogelkenner. Dank aan de vrijwilligers en veel succes de komende jaren.
  Mijn Eertbeeckse Beekpad beleving hebben ik weer op mijn eigen wijze in een blog vervat. Wandel en lees gerust een stukje mee met mijn mijmeringen tijdens de wandeling. Het hoeft niet, maar loop hem gerust zelf een keer.
  Blog: https://sprakeloosverhalen.com/2022/04/24/een-dag-te-laat-op-het-eertbeeckse-beekpad/
  Instagram: titiissprakeloos

 6. Pad nr 79 gelopen en hoge verwachtingen gezien de lovende recensies. We hebben de gehele 16 km gelopen met de klok mee. Maar we waren zelf niet heel enthousiast. Het bos is prachtig, daar niet van, maar het hele Klompenpad gevoel hadden we niet. Later wat landelijker met wat weilanden. Misschien hebben we al teveel paden gelopen en zijn we kritisch geworden.
  Maar smaken verschillen en ik wens andere lopers heel veel plezier toe en voor de vrijwilligers en landeigenaren etc die dit pad mede mogelijk hebben gemaakt, hartelijk dank voor jullie inzet

 7. Mooi pad, lekker veel onverhard en goed aangegeven. Jammer van alle mountainbikers die ook over de route rijden, erger mij hier sowieso aan al die mtb-ers en gravelbikers die over wandelpaden scheuren. Neemt niet weg dat dit een prachtige aanwinst voor de klompenpaden is.

 8. Begonnen bij Coldenhoven vakantiepark, met de klok mee. Eerst door naaldbomenbos en daarna door een landelijk gebied. Het landhuis was helaas helemaal ingepakt door renovatie en toen de wegverkorter genomen, dwars door Eerbeek. Het pad langs de beek is een hondenpoeppad 😕 jammer. Toen waren we zo weer bij het vakantiepark en 11,9 km op de teller. In augustus gaan we de andere helft lopen vanuit de caravan op bovengenoemd vakantiepark. Mooi afwisselend pad zonder lange stukken, onze complimenten!

 9. Vandaag dit pad gelopen. Een prachtig pad en helemaal fantastisch met het warme zonnige weer.
  Gelukkig staat dit pad op de website met een kaart. Hiervan een screenshot gemaakt zodat we het konden lopen.
  Normaal lopen we altijd met de klompenpaden app. Na de laatste update van de app werkt de app niet meer naar behoren. Gelukkig is dit een goed alternatief.

 10. Op 15 maart het Eertbeeckse Beekpad gelopen. Een prachtig pad door een uitgestrekt bosgebied. Af en toe een stukje verhard maar niet vervelend veel. Veel vogels en ook bijzondere 🐦🦆🦢🐦 Zo stil met alleen het gekwetter van de vogels. Een mooi nieuw pad, zeer goed bewegwijzerd. Weer een aanwinst op de lange lijst van klompenpaden 👍

 11. Mooi nieuw Klompenpad

  De navigatie geeft Kanaalweg 3 Eerbeek wel goed aan, vandaar de route gestart, eerst door de landerijen, laatste stukken door het bos, de paden waren heel goed begaanbaar, vrij weinig asfalt. De bossen hadden geleden van de stormen, als alles straks weer in het blad is, ziet het er vast weer beter uit. Een afwisselend klompenpad, veel medewandelaars gezien. De bewegwijzering is heel goed op orde, geen app of kaartje nodig gehad.
  Dank vrijwilligers voor deze nieuwe aanwinst

 12. Prachtige klompenpad! Zeer goed aangegeven, chapeau.
  Alleen kon ik het beginpunt: de Korenmolen niet vinden, ben vanaf Huis te Eerbeek begonnen en daar de route opgepakt. Tomtom geeft Kanaalweg 3 Eerbeek niet aan.

 13. Op 09-03 gelopen en de route gevolgd tegen de wijzers van de klok in, hierdoor eerst een stukje open gebied en daarna veelal bosrijk gebied.
  Mooie afwisselende route en aan de aanwezige sprengen en beken is nog steeds goed te zien dat hierdoor deze regio verbonden is en was met de papierindustrie.
  Route is goed bewijzend, dank aan alle vrijwilligers!!

 14. Afgelopen zaterdag hem gelopen tegen de klok in echt een mooie omgeving onderweg nog twee ooievaars gezien en veel bankjes onderweg om even te zitten en rust sanitaire stop bij landal als je hem helemaal loopt kom je er langs en ook als je de 10 km loopt anders niet

 15. Wij de wandelmutsen hebben genoten van dit pad. Super mooi en goed te lopen in een mooie omgeving.

 16. Vandaag, met prachtig, zonnig weer, het mooie Ertbeeckse beekpad gelopen. We liepen linksom, eerst door het bosgedeelte, daarna het open land. Alles even mooi. Alles goed aangegeven, we hadden de app niet nodig. Weer een mooi stukje Gelderland ontdekt. Bedankt vrijwilligers.

 17. Gisteren heb ik met mijn zoon de routeverkorter van dit nieuwe klompenpad gelopen. Het informatiebord staat gericht op hotel Huis te Eerbeek dus onze verwachting was dat we richting het hotel zouden lopen, maar al snel zagen we dat de route toch echt begint op de Kanaalweg. Van begin tot eind een prachtige en afwisselende route: informatie over het Eerbeek van vroeger en langs de papierfabrieken van het Eerbeek van nu, en dat in een hele mooie omgeving. Wat ons betreft een aanrader en complimenten aan de makers/onderhouders van het pad!

 18. Vandaag heb ik dit pad gelopen onder perfecte omstandigheden. Ik vond het een leuk en afwisselend pad, met maar een paar korte stukjes asfalt. Geen top 10, maar best de moeite waard. Door het mooie weer en het feit dat het pad net nieuw is, was het voor een klompenpad druk bezocht. Dat is weer eens wat anders en op zich best gezellig. Wandelaars zijn vriendelijke mensen en met meerdere heb ik even een kort praatje gehouden. Met dank aan de vrijwilligers die dit pad mogelijk hebben gemaakt.

 19. Vandaag de route officieel gelopen, nadat medio september al de eerste stickers in het veld verscheen, ben ik al een beetje gaan struinen en heb ik deze prachtige route in december al in grote lijnen gelopen. Erg mooie route en trots op ons Eerbeek. Leuk om een oude bekende in korte wandelbroek zelfs 2 x tegen te komen. Bij het startpunt Café Restaurant De Korenmolen was het lekker druk. Altijd een mooie en goede locatie met een goede keuken en personeel. Routemakers bedankt voor dit mooie pad. Alhoewel ik het wel jammer vind om het Eertbeecks Beekpad niet langs de beeksprengen koppen laat lopen.

 20. Een net geopend nieuw klompenpad, mooi weer, een zondag én voorjaarsvakantie…tja we hadden kunnen weten dat we niet de enige wandelaars zouden zijn vandaag maar we hebben er vele tientallen medewandelaars ontmoet. Ongelooflijk gewoon. Soms leek het op de paadjes de Kalverstraat wel maar iedereen vriendelijk en gezellig naar elkaar.
  Het parkeren was ook dus ook moeizaam bij het beginpunt. Maar uiteindelijk gelukt.
  De bewegwijzering is uitstekend. De paden prima te belopen na de regenperiode en genoeg afwisseling in landweggetjes en bosgedeelten. Je loopt niet door weilanden en er zijn geen overstapjes wel een aantal plankjes. De eerder beschreven ooievaars hebben we ook gezien en zelfs de eerste vlinder en hommels. Het aantal boerderijen valt mee dus er is niet heel veel cultuur onderweg. Je steekt een paar keer de provinciale weg over maar was niet lastig om te doen. De stilte was er zeker gedurende de wandeling en dat was erg fijn.
  De 16 km liepen wij in precies 4 uur. Het was weer genieten.

 21. Mooi afwisselende route. Veel bos en veel onverharde landwegen door landerijen. Vijf vliegende ooievaars in de lucht maakte de tocht nog mooier. Omdat je rondom Eerbeek loopt kom je in het begin en halverwege horeca tegen. Bij het landal vakantie park geluncht. Sommige plekken waren drassig maar ondanks de vele regen van de afgelopen week toch goed te belopen. Door het vele bos echt een aanrader.

 22. Vandaag dit pad gelopen, gisteren geopend. Gelopen met de klok mee.
  Weer een prachtig nieuw pad. Eerst veel bos met mooie paadjes. Daarna -dacht ik- komt er veel asfalt, maar dat viel reuze mee. Stil buitengebied met veel mooie kneuterige huisjes en allerlei beesten. Steeds dook er -na een stukje asfalt- weer een landweggetje op. Asfalt over hele pad minder dan 20%, dat is weinig.
  Geen weiland(en), maar dat was maar goed ook na al die regen.
  Op veel plekken wel modderig, dus wat zwaar lopen, maar het was goed te doen.
  Er waren opvallend veel wandelaars, ’t was dan ook prachtig weer.
  Geen appelgebak aan het eind, want De Korenmolen was vandaag helaas gesloten i.v.m. carnaval, hoe verzin je het.
  Dit pad is zeker de moeite waard, ook als je er een eindje voor moet rijden.

 23. mooie aanwinst,veel rustige weggetjes,onverhard,flinke stukken bos,af en toe junglepaadjes.Ook altijd halverwege horeca,waar je ook start.Gezien onderweg 4 buizerds bij elkaar in de lucht,2 ooievaars in het weiland,boerderij met mini zoo,herten,pauwen en zwarte zwanen,dit pad staat zeker in mijn top 10.

 24. Vandaag, 25 februari, is het Eertbeeckse Beekpad bij Eerbeek geopend. Ik kon de verleiding niet weerstaan en ben meteen op pad gegaan.
  Zoals altijd bij nieuwe klompenpaden houd ik mijn mening eerst even voor me, ik laat de beelden spreken.
  video: https://youtu.be/-nn23yJwnVk

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.