Eertbeeckse Beekpad

Wandelen langs sprengbeken en industrieel erfgoed, door bos en weilanden in het prachtige buitengebied van Eerbeek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Eertbeeckse Beekpad (16 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Restaurant Grand Café De Korenmolen, Kanaalweg 3 in Eerbeek.

Opstappunt: Vakantiepark Coldenhove, Boshoffweg 6 in Eerbeek.

Openbaar vervoer: Bushalte Centrum in Eerbeek.

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Eertbeeckse Beekpad combineren met het Loenense Enkenpad en het Hallsekerkepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Om het moeilijk begaanbare (natte) deel van de route door de Oordweg te vermijden, is inmiddels een bewegwijzerde omleiding gemaakt via de Zilvenseweg.

 2. Vandaag dit klompenpad gelopen. Een mooi pad met veel afwisselingen. Voor de wandelaars die dit pad ook nog in deze tijd willen lopen nog een paar tips. Het is hier een daar behoorlijk nat.

  Tip 1. Indien men start bij de Korenmolen aan de Kanaalweg 3 en men gaat de het pad met de wijzers van de klok lopen moet men op een gegeven moment de Harderwijkerweg oversteken. Er is daar enige verwarring. Gewoon de brede laan ingaan. Daarna gaat de route richting een paardenfokkerij, net voor dat de bebouwing begint rechtsaf naar beneden, dit stond niet echt duidelijk aangegeven.

  Tip 2. Op een gegeven moment wordt lopend op de Loenenseweg naar rechts gestuurd naar de Oordweg. Dit een blubberpad waar nu het water je over de schoenen loopt, zelfs bijna over de hoge schoenen. Een alternatief ls als volgt, loop door naar de rotonde en neem de eerste afslag, de Zilvenseweg (dit is ook een gras pad maar van betere kwaliteit. Je houdt het droog. Na een paar honderd meter kom je weer op de Oordweg.

  Tip 3. Ik zou een lange broek adviseren. Op sommige stukken is het gras nu lang en je weet niet hoe het hier is met teken. Verder zijn er stukken waar de paden erg smal worden doordat de struiken nu met het huidige weer erg snel groeien.

  Conclusie: Het was vandaag een uitdaging om dit pad te kunnen lopen.

  Nu ligt er ook een uitdaging voor het onderhoudsteam van dit pad.

 3. Dank voor het bericht. Wij zullen er aandacht aan geven.

 4. Vandaag een heerlijke wandeling. Prachtig gebied rondom Eerbeek.
  We liepen ongeveer 12 km van het klompenpad Eertbeeckse Beekpad vanaf De Korenmolen (rechtsom) met via de verkorte route vanaf punt 5.
  Goede route aanduiding en een prachtig gebied!

  Een minpunt vandaag;
  Voorbij de oversteek Harderwijkerweg liepen we rechts het bosperceel in. Dit is wellicht privé en opengesteld voor het klompenpad. Daar blafte een hond. Deze was niet zichtbaar en een Duitse Herder op het pad (dit was duidelijk niet de blaffende van de twee). Deze herder was ook waaks en liep ons achterna. Later ook grommend. Wij hebben geen aandacht aan de hond besteed maar zeer onprettig was het wel.
  Goed dat een hond “zijn eigen” fort bewaakt maar het was wat beangstigend terwijl wij beiden niet bang voor honden zijn.

  Met de link heb ik de locatie even aangegeven.

  https://maps.apple.com/?ll=52.087983,6.062375&q=Geplaatste%20speld&t=h

 5. Sinds maart is er bij de volgelopen Spreng een mooie zeer duidelijk bewegwijzerde omleidingsroute gemaakt.

 6. Dit is voor mij een bekende route. Eigenlijk zoals elke keer bij het vakantiepark en dan bij het parkeerterrein naar rechts. Je komt dan na een paar minuten bij een hekje met een bosperceel. Dit bosperceel is nu een meer geworden en een klein strookje is droog, maar biedt m.i. uiteindelijk geen alternatieve route. Met 10 minuten was ik weer bij de auto. Dus toen maar naar Hall gereden en het nieuwe Klompenpad gelopen.

 7. We hebben vandaag dit mooie klompenpad gelopen. Heel afwisselend. Zowel de Noordelijke als de zuidelijke kant is goed te lopen.

 8. Ter hoogte van punt 2. locatie voormalig jachtslot kasteel Coldenhove is een omleiding gemaakt om de volgelopen Huiskamp(er) spreng heen, zodat het hoge water geen problemen meer oplevert. Er is nu een mooi zicht op de Eerbeekse beek.

 9. Na de laatste reactie van Jolanda over de begaanbaarheid van de paden op dit Klompenpad, twijfelde ik gisteren of ik het pad wel of niet zou gaan lopen. Omdat het een paar dagen flink had gevroren, heb ik het risico genomen en ben toch op pad gegaan. En ik heb het pad zonder problemen volledig kunnen lopen. Er is wel een maar… omdat de ondergrond nu stijf bevroren was, waren de paden gisteren goed beloopbaar. Maar als het gaat dooien (en de dooi heeft alweer ingezet), kan ik die garantie niet meer geven. Op veel plekken zullen dan de paden weer gaan veranderen in een modderige bende of zelfs weer onder water komen te staan. Op één punt in de route (op het kaartje ongeveer ter hoogte van punt 2) moet je een stroompje oversteken. Dat zal in de drogere periodes inderdaad een “stroompje” zijn, nu is dat letterlijk opgezwollen tot een bredere beek. Gisteren was het ijs dik genoeg om over te steken. Maar nu de dooi heeft ingezet, zul je op die plek een alternatieve route moeten zoeken, want dan kom je er niet overheen.
  Voor de rest heb ik weer genoten van dit Klompenpad. Het was een rustige wandeling over mooie wegen en paden in een stille omgeving.

 10. Vandaag dit pad gelopen. Bij startpunt was aangegeven dat het door het hoge water slecht begaanbaar is of helemaal niet begaanbaar. Maar dan ben je er al heen gereden. We hebben toch de 10 km gelopen. Mooi pad maar nu niet te lopen. Erg veel water, ook in het bos en sommige stukken zij niet te lopen door hoog water. Dan moet je zelf een alternatief zoeken. Misschien handig om dit in de app te zetten dan kom je niet voor niks. Zeker een pad om nog eens te lopen bij een droge periode.

 11. 27 september dit mooie pad, tegen de klok in gelopen. (op de weg rechtsaf) Na een buizerd die op z’n gemak op een paaltje zat, het net gemaaide graspad op. Mooi slingerend pad door het landbouwgebied. Goed bewegwijzerd. Klein stukje verbindingsweg naar het bos is wat drukker. Nog geen 10 minuten in het bos als 3 hindes mijn pad kruisen en even blijven staan voor de foto. Leuk pad door het bos. Het beekje en oorlogsmonumentje. Voor de liefhebbers staan aardig wat bankjes langs de route. Een fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 12. 10 september dit pad nogmaals gewandeld, de keuze was snel gemaakt. Dicht bij huis om lekker vroeg ze starten en
  Voor de hitte terug te zijn. Nog steeds een erg mooie wandeling. Goed gemarkeerd en afwisselend. Echt aan te bevelen. Koffie of lunch bij de korenmolen is ook zeker aan te raden.

 13. Een mooi klompenpad!
  Ik vind het jammer, dat een stuk over het terrein ter hoogte van Huis Eerbeek met de prachtige beukenlaan en de vijver niet wordt meegenomen. Dit zou echt de moeite waard zijn geweest. Misschien bij overleg een overweging waard?

 14. Vandaag dit pad gelopen bij 28 graden. Toch was dit geen probleem omdat je veel in de bossen loopt. Het is een mooi, goed bewegwijzerd pad.

 15. Twee weken geleden (25/6) liep ik, op net zo’n tropisch warme zondag als vandaag, dit prachtige klompenpad. Eerbeek en omgeving zijn erg mooi, groen en bosrijk. Ondanks toerisme is het er heerlijk rustig.
  Ik was voor 9u gestart om de ergste warmte een beetje voor te blijven. Het deel waar het meeste bos was, heb ik voor het laatst bewaard.
  Er zijn veel paadjes en paden die langs weiden lopen. De maïs groeit goed. Soms moest ik even om de enthousiast groeiende braam heen, maar dat kon goed.
  Veel bijen, hommels, vlinders, libelles en waarschijnlijk een hoornaar gezien. Ook hazen in het veld, een ooievaar en een loslopende (?) geit.
  In het verkoelende bos rook het zo lekker.
  Al met al een echte aanrader!

  In maart ’21 ben ik begonnen met het lopen van klompenpaden, omdat wandelen toen (middenin in de coronatijd) een van de weinige dingen was die je kon doen – regelmatig ook met een wandelmaatje. Dit pad was mijn 100ste en om dat te vieren heb ik op het terras van restaurant De Korenmolen na afloop van de wandeling genoten van thee met gebak! Ook dát is een aanrader 😉.
  Op dit moment dus nog zo’n 50 klompenpaden te gaat, en het worden er steeds meer – goed vooruitzicht!

  Heel veel dank voor alle klompenpaden 💐

 16. prachtig pad. Mooi afwisseling tussen bos en cultuurgrond.
  Met een rustig overstekende hazelworm op de koop toe.
  Dank voor het maken & onderhouden

 17. Leuk gevarieerd klompenpad jammer het was rustig in t bos met vogels verder goed onderhouden pad dank vrijwilligers hiervoor en land eigenaars dat wij hier kunnen lopen

 18. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen. Zeer goed onderhouden en super goed aangegeven. Een afwisselend pad met mooi boerenlandschap, en mooie stukken bos. Wat me opviel was de rust in het bos, geen auto of andere geluiden buiten het vrolijke gezang van de vele vogels. In een weiland acht hazen bij elkaar, jonge ooievaars op een nest en een voorbij vliegende koninginnenpage, een prachtige vlinder. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren voor het mogelijk maken van deze fijne wandeling.

 19. Wij vonden dit een heel leuk klompenpad! Mooie weggetjes, goed aangegeven. Dit klompenpad is erg afwisselend, mooi landschap, bos, erf, wei. Ook fijn dat er geen lange saaie stukken in zaten. We zijn enthousiast!

 20. Nog vergeten te zeggen, leuk dat het watervalletje van de Gravinnebeek er in zat. Langs het voedselbos. En al die smalle paadjes soms over particulier terrein, dat jullie dat geregeld hebben. Dank je wel daar voor.

  En hij is goed aangegeven. En afwisselend, met bos e.a. stukken.

  En op een zaterdag bij mooi weer was het er opvallend rustig (tot ik even de hoofdweg van de winkelstraat van Eerbeek reed, wat een verschil.

  Ik vond hem geslaagd.

 21. Het is een prachtig pad en heel goed aangegeven.

  Zelf zou ik een stuk over het terrein van Huis te Eerbeek erin gedaan hebben met de mooie beukenlanen en de vijver, ipv over wegen. Zou in afstand hetzelfde kunnen zijn en die mogelijkheid is er.

  En ik zou de overstap van het klompenpad in Loenen naar die van Eerbeek niet via de drukke wegen en rotonde doen maar langs het meertje van de Zilvense beek wat een heel idyllisch plekje is.

  Je blijft met beide tips meer in de natuur.

 22. Namens de vrijwilligers Eertbeeckse Beekpad hartelijk dank voor de positieve reacties.
  Tip : download de app: allebankjes.nl
  Hierop zijn alle bankjes en picknicktafels in heel Nederland zichtbaar.

 23. Ook vandaag deze prachtige route gelopen met de klok mee. Eerste gedeelte is veel bos, daarna meer open.
  Zeker de moeite waard.

 24. Vandaag dit schitterende pad gelopen,de 16 km,veel door t bos,en weinig asfalt,mooi en afwisselend! De vrijwilligers dank voor t mooie pad,en wij vinden het ook jammer dat het tv-programma Klaas op Klompen afgelopen is,zo leuk,maar geloof dat het een vervolg krijgt.Hoop het althans!

 25. Vandaag dit mooie pad gelopen met onze vrienden. nr. 65 🙂 Met de klok mee de hele route van 16 km gelopen. Zou het droog blijven? Wij liepen het pad met de klok mee. Beetje grijze lucht, één stevig miezerbuitje en na de middag zowaar nog een klein zonnetje. Genoten op een boomstam van de koffie uit onze rugzak. We waren het er alle vier over eens: een prachtig, groen en afwisselend pad. Super goed bewegwijzerd en goed toegangkelijke paden ; Hulde aan de vrijwilligers!
  Na afloop bij de Korenmolen met speciaal bier en bitterballen geproost op een heerlijke dag

 26. Vandaag dit afwisselende klompenpad gelopen, de verkorte route weliswaar, maar voor de hele route 16 km gaan we beslist terug. In centrum Eerbeek heerlijk op terras De Tijd genoten van een met smaak samengestelde lunch.
  Bedankt vrijwilligers. Top !

 27. Vandaag met een lekker zonnetje dit klompenpad gelopen. Een prachtige route met halverwege een prima stop bij Coldenhove. Mooie boerenland wegen en paden. Afwisselend met boeket mooie doorkijkjes. Compliment voor de mensen die de route hebben gemaakt!

 28. Hoe kan deze route tegenvallen? Dan ligt je verwachting wel heel hoog. Vandaag de hele route gelopen. Prachtig en zeer afwisselend. Leuke paadjes met veel doorkijkjes in de mooie omgeving. Veel bankjes om even nog meer van de omgeving te genieten. Route is perfect aangegeven. We hebben al veel klompenpaden gelopen. Deze komt beslist in de top 5. Vrijwilligers bedankt !

 29. Een schitterende route rond Eerbeek heen,verder veel afwisseling en het blijft een mooie tijd, de herfst.Was van plan de korte route te lopen maar heb er geen spijt van dat ik me heb bedacht en de lange route heb gedaan.

 30. Helaas viel dit klompenpad mijn vrouw en mij ook wat tegen. Wij hebben de 16 km gelopen. Je blijft als het ware langs Eerbeek schuren. Terwijl wij op een gegeven moment een bordje Veluwezoom van Natuurmonumenten tegen kwamen. Daar loopt de route dus langs. Waarom?

 31. Genoten van dit prachtige pad! Fijne afstand, afwisselende omgeving, veel bos en onverharde paden, vriendelijke mensen, goede bewegwijzering: HULDE!

 32. op de laatste dag van oktober deze route gelopen. Perfect aangegeven, bospaden overheersen maar ook door mooi buitengebied. Jammer dat de route niet direct langs kasteel Eerbeek loopt maar dat de alternatieven in de app staan ( die ik pas zag bij terugkomst)

 33. Zondag 23 oktober hebben wij de verkorte route gelopen (ongeveer 10 km). Wij vonden de uitgezette route niet echt fraai. Eerst moet je dwars door het dorp heenlopen, met saaie woonwijken en veel industrie. Daarna hebben wij het noordelijke traject gelopen (rechtsom), veel verharde wegen en fietspaden, rare onlogische “lussen” in het traject die helemaal niet bijzonder waren.
  Voor ons was het hoogtepunt dat we weer bij de finish waren. Sorry maar dit was echt het minste Klompenpad wat we hebben gewandeld.
  Ik maak altijd veel foto’s onderweg van natuur en historische bezienswaardigheden.. deze wandeling maar 4 foto’s gemaakt, dat zegt genoeg.

 34. Vandaag met ons clubje het prachtige Eertbeeckse Beekpad gelopen!
  Het was fantastisch! Mooie route en alles goed aangegeven.
  Dank vrijwilligers!

 35. Afgelopen zondag 31 juli heeft mijn moeder dit pad gelopen, doordat het hoesje van haar telefoon kapot is gegaan, kwam ze later achter dat een aantal pasjes zijn verloren. Heeft iemand deze gevonden? Stuur mij dan een mail. Alvast bedankt

 36. Vandaag deze mooie route gelopen. Compleet met Stoomtrein. Fijn met het warme weer dat we onder de bomen hebben gelopen. Maar alles zat erin. Zelfs nog wat fruit geplukt voor vanavond om lekker op te eten. Bosbessen, bramen.

  We hebben weer genoten, het is absoluut een aanrader, dit pad. Dank jullie wel.

 37. Hartelijk dank voor alle positieve reacties ! namens de werkgroepen ontwikkeling en beheer en onderhoud Eertbeeckse Beekpad.

  Tip: download de app : allebankjes.nl en je kunt onderweg alle bankjes langs de route vinden.

  Veel wandelplezier.

 38. Op zondag 3juli dit pad gelopen. We deden de routeverkorter vanaf het startpunt en pakten eerst het stuk door de bebouwing. Die bebouwing viel wel mee eigenlijk, best ruim en je loopt een heel stuk langs een beek door een groenstrook. Daarna veelal door het bos, met verassende stukjes en lekker koel met het warme weer. Goede bewegwijzering ook, we hebben de app niet hoeven te gebruiken. Weer terug bij het startpunt kregen we een uitgebreide uitleg van de vrijwilligers van de oliemolen. Erg leuk. Kortom dit was weer een geslaagde wandeling.

 39. Wat een prachtige route rond Eerbeek! Niets dan lof. Hulde aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!! Een impressie in dit filmpje: https://youtu.be/_eBFO4uoylk

  Mijn GPS-apparaatje geeft aan dat het 20 km is, maar het is toch echt 16! Geen idee waar dat precies door komt, iets met satellieten e/o bebossing wellicht, want ik blijk niet de enige te zijn die hier last van heeft. En ik was nog wel zo trots op mezelf… 🙂

 40. Op 27 mei een deel van het klompenpad gelopen. Prima bewegwijzering en mooie paden over particulier terrein. Heerlijk gewandeld aan de zuidoost zijde van Eerbeek. Aanrader🌼🌞

 41. Wat een heerlijk wandelweer vandaag: wolken, soms een regenvlaag, zon, mooie luchten en een frisse wind.
  En wat een fijne afwisselende route door een fraaie streek.
  Wegwijzers helemaal in orde.
  Niets dan lof.

 42. Ivm met verwachte buien hebben we de routeverkorter gelopen vandaag, het weiland gedeelte ivm reacties die we al gelezen hadden. Mooi gedeelte alleen vreemd dat de route niet door het park van huize Eerbeeek gaat, we konden ook het begin niet vinden en hebben op de app weer de juiste weg gezocht en gevonden. Dus graag weer goede bordjes neerzeteen en geen vage aanduidingen van rood/witte markeringen die je moet volgen want dat kan in meerdere richtingen.(gestart bij rest. De Korenmolen)

 43. Zondag 8 mei het klompen gelopen
  Mooi vindt ik het gedeelte wat door de weilanden ging
  Bos gedeelte is mooi maar vindt ik geen klompenpad
  En weinig gelegenheid om te zitten
  En er is alleen via de verkorting route gelegenheid om wat te drinken of ijsje te eten
  Verder goed beweg wijzer.

 44. 29-04-2022 dit pad wederom gewandeld, gestart op de schotpoortweg, tegen de klok in nu tezamen met het Loenense enkenpad, bij de oordweg/ loenenseweg rechtsaf naar de Koedijk/slatweg om deze route op te pakken.schitterend weer, en mooie LAW oefening. Totaal inclusief aanlooproute vanuit huis. 28,5 km.

 45. Ik ben het met Anita hieronder eens, het pad gaat ten zuidwesten van Eerbeek teveel door het bos, daar is er te weinig afwisseling,en verder zijn er net te weinig paadjes langs of door weilanden (met de overbekende opstapjes).Het lijkt daarin sterk op het bekbergerpad.Het pad zigzagt ten noorden een beetje via zand en grindwegen,maar er mist het klompenpadgevoel.Het is een redelijk pad.

 46. Op 3 april met prachtig weer gelopen met nog de laatste sneeuw op de Veluwezoom. Erg mooi en afwisselend pad. Begonnen bij de Korenmolen, tegen de klok in gelopen, eerst naar de Oortweg, vandaar naar het Loenense Enkenpad, om daarna weer door te gaan met het Eertbeeckse Beekpad. Aanrader om het op deze manier te doen, erg veel afwisseling, ook in het tweede deel. Mooi klompenpad. Dank voor het uitzetten van dit mooie klompenpad

 47. Een volwaardige aanvulling op de bestaande paden in de buurt. Vooral rust, veel vogelgekwetter in de bossen en volgens mij zag ik een valk boven me vliegen, al ben ik geen vogelkenner. Dank aan de vrijwilligers en veel succes de komende jaren.
  Mijn Eertbeeckse Beekpad beleving hebben ik weer op mijn eigen wijze in een blog vervat. Wandel en lees gerust een stukje mee met mijn mijmeringen tijdens de wandeling. Het hoeft niet, maar loop hem gerust zelf een keer.
  Blog: https://sprakeloosverhalen.com/2022/04/24/een-dag-te-laat-op-het-eertbeeckse-beekpad/
  Instagram: titiissprakeloos

 48. Pad nr 79 gelopen en hoge verwachtingen gezien de lovende recensies. We hebben de gehele 16 km gelopen met de klok mee. Maar we waren zelf niet heel enthousiast. Het bos is prachtig, daar niet van, maar het hele Klompenpad gevoel hadden we niet. Later wat landelijker met wat weilanden. Misschien hebben we al teveel paden gelopen en zijn we kritisch geworden.
  Maar smaken verschillen en ik wens andere lopers heel veel plezier toe en voor de vrijwilligers en landeigenaren etc die dit pad mede mogelijk hebben gemaakt, hartelijk dank voor jullie inzet

 49. Mooi pad, lekker veel onverhard en goed aangegeven. Jammer van alle mountainbikers die ook over de route rijden, erger mij hier sowieso aan al die mtb-ers en gravelbikers die over wandelpaden scheuren. Neemt niet weg dat dit een prachtige aanwinst voor de klompenpaden is.

 50. Begonnen bij Coldenhoven vakantiepark, met de klok mee. Eerst door naaldbomenbos en daarna door een landelijk gebied. Het landhuis was helaas helemaal ingepakt door renovatie en toen de wegverkorter genomen, dwars door Eerbeek. Het pad langs de beek is een hondenpoeppad 😕 jammer. Toen waren we zo weer bij het vakantiepark en 11,9 km op de teller. In augustus gaan we de andere helft lopen vanuit de caravan op bovengenoemd vakantiepark. Mooi afwisselend pad zonder lange stukken, onze complimenten!

 51. Vandaag dit pad gelopen. Een prachtig pad en helemaal fantastisch met het warme zonnige weer.
  Gelukkig staat dit pad op de website met een kaart. Hiervan een screenshot gemaakt zodat we het konden lopen.
  Normaal lopen we altijd met de klompenpaden app. Na de laatste update van de app werkt de app niet meer naar behoren. Gelukkig is dit een goed alternatief.

 52. Op 15 maart het Eertbeeckse Beekpad gelopen. Een prachtig pad door een uitgestrekt bosgebied. Af en toe een stukje verhard maar niet vervelend veel. Veel vogels en ook bijzondere 🐦🦆🦢🐦 Zo stil met alleen het gekwetter van de vogels. Een mooi nieuw pad, zeer goed bewegwijzerd. Weer een aanwinst op de lange lijst van klompenpaden 👍

 53. Mooi nieuw Klompenpad

  De navigatie geeft Kanaalweg 3 Eerbeek wel goed aan, vandaar de route gestart, eerst door de landerijen, laatste stukken door het bos, de paden waren heel goed begaanbaar, vrij weinig asfalt. De bossen hadden geleden van de stormen, als alles straks weer in het blad is, ziet het er vast weer beter uit. Een afwisselend klompenpad, veel medewandelaars gezien. De bewegwijzering is heel goed op orde, geen app of kaartje nodig gehad.
  Dank vrijwilligers voor deze nieuwe aanwinst

 54. Prachtige klompenpad! Zeer goed aangegeven, chapeau.
  Alleen kon ik het beginpunt: de Korenmolen niet vinden, ben vanaf Huis te Eerbeek begonnen en daar de route opgepakt. Tomtom geeft Kanaalweg 3 Eerbeek niet aan.

 55. Op 09-03 gelopen en de route gevolgd tegen de wijzers van de klok in, hierdoor eerst een stukje open gebied en daarna veelal bosrijk gebied.
  Mooie afwisselende route en aan de aanwezige sprengen en beken is nog steeds goed te zien dat hierdoor deze regio verbonden is en was met de papierindustrie.
  Route is goed bewijzend, dank aan alle vrijwilligers!!

 56. Afgelopen zaterdag hem gelopen tegen de klok in echt een mooie omgeving onderweg nog twee ooievaars gezien en veel bankjes onderweg om even te zitten en rust sanitaire stop bij landal als je hem helemaal loopt kom je er langs en ook als je de 10 km loopt anders niet

 57. Wij de wandelmutsen hebben genoten van dit pad. Super mooi en goed te lopen in een mooie omgeving.

 58. Vandaag, met prachtig, zonnig weer, het mooie Ertbeeckse beekpad gelopen. We liepen linksom, eerst door het bosgedeelte, daarna het open land. Alles even mooi. Alles goed aangegeven, we hadden de app niet nodig. Weer een mooi stukje Gelderland ontdekt. Bedankt vrijwilligers.

 59. Gisteren heb ik met mijn zoon de routeverkorter van dit nieuwe klompenpad gelopen. Het informatiebord staat gericht op hotel Huis te Eerbeek dus onze verwachting was dat we richting het hotel zouden lopen, maar al snel zagen we dat de route toch echt begint op de Kanaalweg. Van begin tot eind een prachtige en afwisselende route: informatie over het Eerbeek van vroeger en langs de papierfabrieken van het Eerbeek van nu, en dat in een hele mooie omgeving. Wat ons betreft een aanrader en complimenten aan de makers/onderhouders van het pad!

 60. Vandaag heb ik dit pad gelopen onder perfecte omstandigheden. Ik vond het een leuk en afwisselend pad, met maar een paar korte stukjes asfalt. Geen top 10, maar best de moeite waard. Door het mooie weer en het feit dat het pad net nieuw is, was het voor een klompenpad druk bezocht. Dat is weer eens wat anders en op zich best gezellig. Wandelaars zijn vriendelijke mensen en met meerdere heb ik even een kort praatje gehouden. Met dank aan de vrijwilligers die dit pad mogelijk hebben gemaakt.

 61. Vandaag de route officieel gelopen, nadat medio september al de eerste stickers in het veld verscheen, ben ik al een beetje gaan struinen en heb ik deze prachtige route in december al in grote lijnen gelopen. Erg mooie route en trots op ons Eerbeek. Leuk om een oude bekende in korte wandelbroek zelfs 2 x tegen te komen. Bij het startpunt Café Restaurant De Korenmolen was het lekker druk. Altijd een mooie en goede locatie met een goede keuken en personeel. Routemakers bedankt voor dit mooie pad. Alhoewel ik het wel jammer vind om het Eertbeecks Beekpad niet langs de beeksprengen koppen laat lopen.

 62. Een net geopend nieuw klompenpad, mooi weer, een zondag én voorjaarsvakantie…tja we hadden kunnen weten dat we niet de enige wandelaars zouden zijn vandaag maar we hebben er vele tientallen medewandelaars ontmoet. Ongelooflijk gewoon. Soms leek het op de paadjes de Kalverstraat wel maar iedereen vriendelijk en gezellig naar elkaar.
  Het parkeren was ook dus ook moeizaam bij het beginpunt. Maar uiteindelijk gelukt.
  De bewegwijzering is uitstekend. De paden prima te belopen na de regenperiode en genoeg afwisseling in landweggetjes en bosgedeelten. Je loopt niet door weilanden en er zijn geen overstapjes wel een aantal plankjes. De eerder beschreven ooievaars hebben we ook gezien en zelfs de eerste vlinder en hommels. Het aantal boerderijen valt mee dus er is niet heel veel cultuur onderweg. Je steekt een paar keer de provinciale weg over maar was niet lastig om te doen. De stilte was er zeker gedurende de wandeling en dat was erg fijn.
  De 16 km liepen wij in precies 4 uur. Het was weer genieten.

 63. Mooi afwisselende route. Veel bos en veel onverharde landwegen door landerijen. Vijf vliegende ooievaars in de lucht maakte de tocht nog mooier. Omdat je rondom Eerbeek loopt kom je in het begin en halverwege horeca tegen. Bij het landal vakantie park geluncht. Sommige plekken waren drassig maar ondanks de vele regen van de afgelopen week toch goed te belopen. Door het vele bos echt een aanrader.

 64. Vandaag dit pad gelopen, gisteren geopend. Gelopen met de klok mee.
  Weer een prachtig nieuw pad. Eerst veel bos met mooie paadjes. Daarna -dacht ik- komt er veel asfalt, maar dat viel reuze mee. Stil buitengebied met veel mooie kneuterige huisjes en allerlei beesten. Steeds dook er -na een stukje asfalt- weer een landweggetje op. Asfalt over hele pad minder dan 20%, dat is weinig.
  Geen weiland(en), maar dat was maar goed ook na al die regen.
  Op veel plekken wel modderig, dus wat zwaar lopen, maar het was goed te doen.
  Er waren opvallend veel wandelaars, ’t was dan ook prachtig weer.
  Geen appelgebak aan het eind, want De Korenmolen was vandaag helaas gesloten i.v.m. carnaval, hoe verzin je het.
  Dit pad is zeker de moeite waard, ook als je er een eindje voor moet rijden.

 65. mooie aanwinst,veel rustige weggetjes,onverhard,flinke stukken bos,af en toe junglepaadjes.Ook altijd halverwege horeca,waar je ook start.Gezien onderweg 4 buizerds bij elkaar in de lucht,2 ooievaars in het weiland,boerderij met mini zoo,herten,pauwen en zwarte zwanen,dit pad staat zeker in mijn top 10.

 66. Vandaag, 25 februari, is het Eertbeeckse Beekpad bij Eerbeek geopend. Ik kon de verleiding niet weerstaan en ben meteen op pad gegaan.
  Zoals altijd bij nieuwe klompenpaden houd ik mijn mening eerst even voor me, ik laat de beelden spreken.
  video: https://youtu.be/-nn23yJwnVk

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.