Elsvoorderpad

Ontdek het landschap rond Veessen en Vorchten met haar rijke cultuurhistorie. Wandelen door weilanden, langs de IJssel, door akkers en over historische kerkenpaden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Elsvoorderpad (11 km)

Startpunten: Restaurant de IJsselhoeve, IJsseldijk 46 in Veessen

Openbaar vervoer: Buurtbus vanaf station Wezep, bushalte IJsseldijk in Veessen

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Elsvoorderpad combineren met het Markluiderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Afgelopen vrijdag dit klompenpad gelopen.
  Route door de uiterwaarden langs de IJssel is zeer de moeite waard.
  De nieuwe dijk van Vorchten naar Veessen vonden we saai.

 2. Genoten van lopen op dijkjes met prachtige vergezichten over weilanden. Mooie kerkjes onderweg. Vooral het kerkje van Vorchten is van ongekende schoonheid. Door landerijen tot het heerlijke rustpunt aan de IJssel. Genieten van het pontje. Daarna langs de IJssel, het gebied van vogels en koeien en paarden. Wat een heerlijk pad.
  Wij hadden minder asfalt dan Steven. We liepen onderaan de dijk.
  Op 1 plek was het voor mij lastig over het hek stappen (oranje overstap mist volgens mij een paal waar je je aan vast kunt houden).

 3. 20 augustus dit klompenpad gelopen, kon ook weer langs de IJssel na het hoge water. Dat is een mooi stuk, maar wel goed als vrijwilligers het binnenkort controleren. Soms moest je je weg vinden door hoge brandnetels, b.v. bij pont Wijhe. Met de app erbij lukte het goed, maar een aantal bordjes waren niet te zien, door hoog riet of gras, maar we blijven genieten van de vele mooie klompenpaden!

 4. Erg mooi klompenpad. Langs de Ijssel en daarna over rustige plattenland. Niks mis mee

 5. Mooie omgeving, maar met zoveel verharding geen echt klompenpad te noemen. En helaas niet echt duidelijk bewegwijzerd.

 6. De routebewijzering in Vorchten stuurt je na de kerk de verkeerde kant op. Pijl wijst richting open polder, tegelijk met andere pijl die dorp in wijst.

 7. Zaterdag 13 maart 2021, toen storm Evert nog flink raasde, deze mooie wandeltocht gelopen langs de IJssel, door de weilanden en op de dijken rondom Veessen. Het gebied in de uiterwaarden sluit 15 maart 2021 in verband met de start van het broedseizoen. Dus we konden nog net genieten van de route die zo vlak langs de IJssel gaat.
  Echt genoten van de grote hoeveelheden verschillende ganzen, meerkoeten, ooievaars en aalscholvers in de uiterwaarden. Het gebied was wel heel drassig en soms wat glad maar dat maakte het ook echt wel heel leuk. Verder natuurlijk de heftige wind getrotseerd die ons op de dijk terug naar Veessen wel parten speelde. We moesten ons best doen om staande te blijven op de dijk. Eenmaal terug in Veessen eerst even bij Koek en Ei een koffie en thee to go en een heerlijke plak zelfgemaakte cake gehaald. Daarna nog even langs de molen en de haven gelopen en het laatste stukje langs het water. Fantastisch en echt genoten van deze wandeling.

 8. Vandaag prachtig weer, zonnig en fris, om dit pad te belopen. Gestart in Veessen en tegen de klok in gewandeld, want de uiterwaarden en de stradjes langs de rivier trokken het meest. Vessen bleek pareltje. Een welhaast buitenlandse sfeer, ondanks de molen. Deed met het haventje, soms aan de U.K. denken, ook wel beetje Frans, en uiteindelijk een heel fraai en eigen IJsseldorp. Tot aan de pont prachtig onverhard. Daarna naar Vorchten een beetje saai, lopend in de bermen van -gelukkig wel heel rustige – rustige autowegen. Vorchten is een keurig dorp zonder verdere vorozieningen, maar wel met fraaie Kerk en dito uitzicht op de Veluwe in westelijke richting. Daarna wandelen langs en door een nieuw aangelegde imposante hoogwatergeul. In dit jaargetijde eerlijk gezegd wel eentonig. Lange rechte stukken over fietspad met weinig variatie in lanschap. Niettemin een fijne wandeling! Dank weer daarvoor.

 9. Wát een wonderschoon stukje Nederland hebben we weer gezien vandaag. Een blauwer dan blauwe lucht boven ons en temperaturen van 15 graden. Geen wind. Dus snel jas en das af! Eerst richting de molen van Bats en daar in het winkeltje ernaast met curiosa bleek heerlijke koffie “to go” te zijn, (en toilet) dus een mooier begin konden we niet verzinnen. Even goed opletten dat je t juiste kleine paadje pakt tussen de huizen door (app even nodig) en dan de pas erin. Dat kwam er niet van want zoveel moois te zien. De ereprijs bloeide overal met zijn kleine blauwe bloemetjes. Prachtige boerderijen en een tweetal mooie kerken. Je kijkt je ogen uit! Een gebied dat rijk is aan ganzen en langs de IJssel ook veel scholeksters en aalscholvers maar kieviten en andere weidevogels niet één gezien. Twee hazen in een weiland en gezien de rust en fijne omstandigheden hadden we er meer verwacht. De boten en veerpont over de IJssel blijft altijd een mooi gezicht. Vergeet niet de app te raadplegen want alleen op de bordjes lopen kan wat onduidelijk zijn. Opvallend hoe vriendelijk hier iedereen is, een verademing! Twee stellen wandelaars tegengekomen en weinig verkeer als je over de dijk loopt. Op 15 maart start het broedseizoen dan is een gedeelte omgeleid door de uiterwaarden houd daar dus rekening mee. Deze wandeling gaan we vaker lopen het is het uur rijden voor ons
  zeker waard!

 10. Vanochtend op tijd naar Veessen gereden om even ergens anders te wandelen dan onze eigen omgeving. Helaas was het tot een uur of 11 behoorlijk mistig zodat je niet ver kom kijken. Ook juist daardoor was het ook wel weer leuk, zo’n extra dimensie tijdens het wandelen. Toen we bij de IJssel waren trok de hemel open en hebben we in het zonnetje genoten van dit prachtige stuk door de uiterwaarden. Ontzettend genoten en echt een mooi gebied en wandeling. We waren het nog niet zat en hebben er nog een stuk bijgelopen door middel van een stuk van het Markluiderpad te lopen. Topdag.

 11. Beste wandelaar,

  Wij mogen geen paal en bordjes plaatsen op de IJsseldijk van het waterschap Vallei en Veluwe. Dinsdagmorgen zullen weer eens alles nalopen.

  Met vriendelijke groeten, coördinator Elsvoorderpad

 12. Mooi pad vooral door de uiterwaarden langs de IJssel. Er missen 2 bewegwijzeringsbordjes op de IJsseldijk die naar de Uiterwaarden verwijzen. Gelukkig kaartje bij ons. Leuk pad verder. Verharde gedeeltes vonden wij niet vervelend. Dan vermoeden wij dat er een bordje op het fietspad langs de overloop van de IJssel waardoor wij in Veessen terecht kwamen. Uiteindelijk de route weer op kunnen pikken in Veessen.

 13. Wij hebben dit weekend het pad gelopen en zeker het stuk door de uiterwaarden tussen Veessen en de pont naar Wijhe tussen koeien en paarden is echt fraai. Daarnaast natuurlijk de oude kerken van Veessen en Vorchten en wij vonden het stuk bij de hoogwatergeul ook wel interessant vanwege de achtergrond ervan. Ken je dat niet, dan is het inderdaad wel heel kaal agrarisch landschap. Spijtig vonden we dat de route de Molle van Bats in Veessen net mist. Dat zou eenvoudig aangepast kunnen worden, de molen is het meer dan waard. Wij zijn er in ieder geval even voor omgelopen.

 14. Gisteren dit klompenpad gelopen.
  Het eerst het gedeelte langs de IJssel.
  Dat was prachtig, maar slecht aangegeven! Geen bordjes of bordjes zonder zwarte pijl erop.
  Het tweede gedeelte gaat bijna geheel over verharde wegen, lange rechte stukken.
  Beetje jammer!

 15. Vandaag ook dit pad gelopen, ook even verkeerd gelopen, net als Anita en vast meerdere lopers, inderdaad slecht aangegeven ( paaltje links van de weg ? oplossing ? ) . Ook in vond het lange stukken verhard , maar anders kom je er niet, dus vooruit maar, achteraf had het ook wel wat. Nog een aanvaring met een boer gehad, deze man irriteerde hem n met hoge mate wat wij daar allemaal wel hadden te zoeken en ook nog foto’s maken vond hij helemaal niet prettig. Of wij wel goed bij ons hoofd waren die mensen met hun rugzakjes, allemaal vreemde figuren en niet te vertrouwen. Ik heb hem proberen uit te leggen wat wij wandelaars zo al deden en soms ook foto’s maken van de omgeving. En als ik een foto zou maken van zijn boerderij…nou dan zou er wat zwaaien volgens de meneer die op Destege no 12 woont net voor het lange fietspad richting Vorchten, heb hem ontmoet bij no 4 daar stapte hij uit de auto en begon zijn relaas. Verder een mooie wandeling, ook langs de koeien en paarden in de uiterwaarden weer richting Veessen. Route uitzetters Bedankt.

 16. Mooie uitzichten bij deze route. Toch vind ik in vergelijking met eerder gelopen klompenpaden deze wat minder. De bewegwijzering was soms ook wat verwarrend. Ook veel asfalt. Het weidse uitzicht maakt daarentegen wel weer wat goed.

 17. Vorige week het pad gelopen. Ben begonnen met het gedeelte door de uiterwaarden langs de IJssel.
  In deze tijd zie je veel bes dragende meidoorn. Een meer dan mooi gedeelte langs de IJssel.
  Daarna ging de route naar en door het pittoreske Vorchten met de meer dan 1000 jaar oude kerk.
  Vervolgens het fietspad over de nieuwe dijk met mooi uitzicht op het Hollandse landschap met schitterende luchten.
  Tot besluit kruip door en sluip door, door Veessen. Leuke kerkpaden.
  Als laatste koffie gedronken in Koek en ei. Een leuk alternatief koffie adresje in een winkeltje.
  Kortom een van de leukere klompenpaden.

  Hieronder een link naar mijn foto’s die ik genomen heb tijdens de tocht.
  https://www.reismeemetjw.nl/gallery/index.php?/category/46

 18. Vandaag op deze zonnige dag dit pad begonnen op de camping. Heerlijk op het bankje met uitzicht op de IJssel maar bakje koffie gedronken. Ik ging even verkeerd op de dijk waar ik meteen na het winkeltje rechts af moest. Dit was slecht aangegeven aan de zijkant van het huis. Maar nu heb ik wel de molen goed bekeken. De dijk was wel lang maar ik was na al die regen zo blij met mooi weer dat ik genoot van de rust en zon. De lus door het weiland bij de kerk vond ik naderhand een beetje lachwekkend. Niet echt toegevoegde waarde. Nou ja, je hebt wel onverhard gelopen. Bij het veeer naar Wijhe bij het rustpunt een ijsje gegeten. Door de uiterwaarden terug naar de camping. Dit was mijn 57ste pad. Dank je wel voor het onderhouden van dit pad

 19. Graag wil ik toch een lans breken voor dit mooie Klompenpad. Vanmorgen vroeg, voor de echte hitte uit, dit pad gelopen. Kom uit Diepenveen, iets verderop aan de IJssel gelegen, dus ken de omgeving erg goed, maar dan met de fiets. Auto geparkeerd bij de passantenhaven Wijhe, stukje gelopen via pad langs de IJssel en dan met pontje over en direct beginnen met Klompenpad. Eerste stuk via de uiterwaarden erg fraai en altijd leuk om lopend Veessen aan te doen. Zeer charmant plaatsje met molen, jachthaven, prachtig gelegen horeca en camping en kerkje. Zelfs het lange betonnen fietspad op de dijk landinwaarts is mooi, vanwege het uitzicht rondom, met name op het Veluwemassief. Vorchten is eveneens een pittoresk plaatsje met nostalgische lagere school (nu woonhuis) en een zeer oude en romantische kerk uit de 10e eeuw. Kortom, weer een van de vele leuke Klompenpaden bij mij in de omgeving. Inderdaad relatief veel verharding, maar het zijn overwegend allemaal smalle, kronkelige en zeer stille landweggetjes en uiteraard het lange fietspad op de bandijk, waar ik overigens niemand tegen kwam. Dat geldt ook voor de dijk langs de IJssel, maar het was dan ook vroeg en een werkdag. In het weekend en dan met op een zondag is het wel erg druk met verkeer op de dijk, dus tip is om dit pad op een werkdag te lopen of iig erg vroeg. Complimenten voor de vrijwilligers!

 20. Zondag 2 augustus 2020. Heel mooi weer en een uitermate mooi klompenpad. Prachtig open landschap en vergezichten. Veel bloeiende wilde planten. Een echte aanrader !! Ietsje te veel asfalt / rechte wegen. De omgeving maakt echter alles meer dan goed.

  Markering : ( contactformulier ingevuld )

 21. Een mooie wandelroute, zeker het begin is heel charmant. Onderweg kom je veel verschillende vogels tegen, maar ook kom je langs boerderijen met koeien, paarden en schapen. Misschien niet heel spannend, maar ik houd wel van dat soort oer-Hollandse plaatjes.
  Wat ik wel echt heel jammer vond: het vele asfalt, vaak ook langs stukken waar je goed moet opletten voor auto’s en fietsers. Wat dat betreft is dit een wandeling in de categorie ‘skeelers aan en gaan.’

 22. Vandaag het Elsvoorderpad gelopen! Inderdaad redelijk veel asfalt t.o.v. andere klompenpaden! Ook diverse keren getwijfeld of we wel op de goede weg zaten! Met name het gedeelte langs de IJssel mag nog wel een bordje hebben dat je in de juiste richting loopt! Verder een mooi pad om te lopen!

 23. Vandaag ook dit klompenpad in onze gemeente gelopen.
  Mooi pad en goed onderhouden
  petje af voor de vrijwilligers

 24. Vandaag in onze eigen gemeente, onder mooie weersomstandigheden, dit klompenpad gelopen. Tijdens de wandeling hebben we bij twee punten de route op de app moeten raadplegen. I.v.m. het broedseizoen konden we een stukje door de uiterwaarden langs de IJssel niet lopen, maar dat wisten we van tevoren. We wonen in de buurt, dus binnenkort op een zomeravond gaan we dat gedeelte alsnog lopen. Al met al een mooi klompenpad voor wie van de oerhollandse vergezichten houdt! Wij hebben er in ieder geval van genoten.

 25. Sinds april 2020 deel ik mijn enthousiasme voor klompenpaden ook op mijn blog, wat foto’s, een sfeerbeeld e.d. Vandaag was het Elsvoorderpad aan de beurt, zie ook https://bit.ly/3dlAxvk
  voor meer foto’s zie ook mijn Instagram account : titiissprakeloos

  Ik vond het Elsvoorderpad een fijn wandelpad, speciaal onder de indruk van Vorchten waar ik nog nooit van gehoord heb. Voor de anti-asfalt fundamentalisten onder de klompenpadwandelaars misschien te veel asfalt, ik heb tot heden ervaren dat ieder pad iets te bieden heeft op het gebied van rust, cultuur, natuur en geschiedenis.

 26. Vandaag dit pad gelopen. Ik lees in voorgaande berichtjes veel over slechte bewegwijzering maar hier heb ik echt geen last van gehad. Prima aangegeven wat mij betreft.
  Regelmatig asfalt, maar dit vond ik niet storend omdat dit veelal langs plekken met mooie weidse uitzichten ging.
  Ik vond het een mooie afwisselende wandeling, waarbij je op mooie plekjes komt.

 27. Klompenpaden dat van enkweg tot ijsseldijk
  Loopt in Veessen is weinig doorgang de eigenaren moeten nodig de heggen snoeien

 28. Beste Nico,

  Dank voor uw berichtje over de staat van de bewegwijzering bij het Klompenpad.

  Tijdens het lopen is het aan te raden om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op https://klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). De app wijst onderweg de weg zonder dataverkeer (kost dus geen Mbs). Ook met een simloze tablet kan de route gelopen en de route-items bekeken worden.

  M.v.g.
  Team Klompenpad

 29. Positief: mooie route, m.n. langs de IJssel, jammer dat lange stukken langs verharde wegen lopen. Maar wel veel gezien: ooievaars, zwanen, reigers en mooie boerderijen.
  Negatief: slecht bewegwijzerd. Het is plezierig als je af en toe een ‘we-zitten-op-de-goede-weg-bordje’ tegenkomt. Weinig bordjes, veel zoeken. We hebben al heel wat klompenpaden gelopen, maar deze leent zich niet voor herhaling. Jammer.

 30. Op 17 september het Elsvoorderpad gelopen. We zijn linksom gelopen en kregen veel asfalt te lopen. Saaie lange stukken maar gelukkig weinig verkeer dus de weg voor onszelf. Bij de pont was een rustpunt met overkapping, wat heerlijk om uit de wind en droog de boterham te eten. Een banaan gekocht als blijk van dank ? echt top zo’n plekje ??? Daarna zijn we langs de IJssel terug gewandeld. Dit stuk was wel prachtig, langs het water, tussen koetjes en ganzen door. Dat maakte de eerste helft meer dan goed. De bewegwijzering kan beter, we hebben een paar x de app moeten raadplegen omdat we geen bordjes zagen ?

 31. Mooi pad, veel asfalt maar vonden wij geen probleem omdat het wel echt door heel rustige gebieden ging. Jammer dat de markering op diverse plaatsen op de route onvolledig is. Verbaasd ons ook omdat dit hier bij de reacties al vanaf 2017 wordt aangegeven. Zijn er geen beheerders meer voor dit pad?

 32. Vandaag dit “Klompenpad” gelopen.
  Dit pad is echt klompenpad onwaardig. 90% verhard en hadden verwacht langs de IJssel te kunnen lopen, maar dit was afgesloten ivm broedseizoen, terwijl er wel gras werd gemaaid.
  Zonder mobiele app is deze route ook spoorzoeken, want er ontbreken vele route markeringen.

 33. Vandaag onder ideale wandelomstandigheden het Elsvoorderpad gelopen. Op de Oostdijk richting Vorchten ontbreekt de markering bij de kruising met de Plakkenweg. Zonder kaart kom je hier in de problemen. Wel een lange rechte asfaltweg, maar het weidse uitzicht maakt veel goed.
  In november is de Papelandseweg afgesloten. Ook voor wandelaars is het bijna onmogelijk de geul waaraan gewerkt wordt over te steken. De werkzaamheden duren nog wel een paar weken. Met de nodige moeite is het ons toch gelukt de geul over te steken. Wanneer men hier aan het werk is, zal het o.i. niet lukken! Omleidingsroute ontbreekt.
  Het gedeelte langs de IJssel vonden wij wel het hoogtepunt van dit klompenpad!

 34. Jammer dat deze route gepresenteerd wordt als een klompenpad. Op sommige delen ronduit gevaarlijk door langs razend verkeer op de smalle IJsseldijk. Daarnaast ontbreken geregeld richting aanduidingen. Zonder kaart ben je gauw van de route af. Er is gekozen voor stickers met pijlen voor de looprichting. Hiervan blijken de pijlen erg makkelijk te verwijderen en kies dan maar eens de goede richting. Bij de (duurzamere) bordjes zou dit minder gauw gebeuren. Koeien en paarden op je pad is geen probleem maar de overstapjes bij de schrikdraden zijn langs de IJssel soms wel en soms niet aanwezig. Over het camping gebied moet je ook maar weer raden hoe de route gaat als je zonder kaart loopt. Het rondje rondom de kerk in Vorchten is een beetje vreemde toevoeging. Het lange fietspad daarna is ronduit saai en je voelt je er niet thuis met al die langs razende tweewielers. Het laatste stuk, door de bebouwing van Veessen over kleine achterafpaadjes is wel weer heel verrassend maar kan de gehele route geen voldoende bezorgen. Resumerende hoop ik dat de beheerders van dit pad de route geregeld gaan nalopen en bekijken door ogen van mensen die hier niet bekend zijn. Dan is er nog best wat werk te doen! Mogelijk kunnen er alternatieven gevonden worden voor het drukke asfalt deel en voor het saaie fietspad. In deze vorm is het Elsvoorderpad helaas geen aanrader.

 35. Klompenpad Elsvoorderpad bij Veessen gelopen. Het was een mooie en warme dag en de route was ook mooi. We hebben o.a. een torenvalk, een buizerd en verschillende zilverreigers gezien. Verder liepen we langs de IJssel tussen de paarden en de koeien. Tja en asfalt vinden wij niet zo’n probleem. je mag immers niet overal over boerenland lopen.
  Wij genieten altijd en zijn ook vaak verrast door de afwisseling op de routes. We zijn eerst door Veessen en dan naar Vorchten gelopen en het laatste stuk langs de IJssel. Links om zijn er soms geen markeringen. Maar de kaart was mee dus dat kwam ook goed. Maar er mogen wat markeren worden toegevoegd.

 36. Bedankt voor dit prachtige pad. Vandaag gelopen op een stralende herfstdag. We hebben genoten.
  Maar helaas zijn de tekentjes niet altijd goed. Een paar keer verkeerd gelopen.
  Dit kon de pret niet drukken. Dank aan alle vrijwilligers!
  (Wij vinden het ok wel eens fijn om op asfalt te lopen.)

 37. voor een klompenpad veel te veel asfalt ,en de route aanduiding is niet overal up to date
  verder wel mooie dingen gezien
  Cijfer voor dit klompenpad (1 – 10 ) een 3.5

 38. Het weer wordt niet best vandaag dus vroeg op pad om de buien voor te blijven. Niet helemaal gelukt en juist daarom blij met dit pad. Veel asfalt kwam goed uit vandaag met die regen. Asfalt was sowieso geen probleem want er viel genoeg te zien. Als klompenpad fans stellen wij ons wel iets anders voor bij een klompenpad, maar zoals gezegd…. geen probleem vandaag. De bewegwijzering was matig. Wij gebruiken altijd de app als ondersteuning en dat was op sommige punten echt nodig. Leve de app dus ?
  Geen last gehad van veel verkeer op deze druilerige zondag. Een ( extra) rustpunt onderweg was fijn geweest.
  Aan de vrijwilligers van dit pad een Dank jullie wel.

 39. Helaas moet ik de criticasters gelijk geven als ze klagen over te veel asfalt op dit klompenpad. Soms leent een omgeving zich niet voor een klompenpad, omdat er domweg geschikte paden ontbreken. Of niet iedereen werkt mee, dan kan natuurlijk ook. Ik denk dat het tijd wordt dat de organisatie, die de paden bedenkt en ontwerpt, zich kritisch gaat afvragen waar en hoe gaan we een klompenpad aanleggen. Misschien is het een idee om het Elsvoorderpad opnieuw in te richten als fietspad. Want er is is genoeg te zien en te beleven rond Veessen. Ik heb echt genoten van de prachtige natuur langs de IJssel. Ook in deze tijd van het jaar. De prachtige kerk van Vorchten is een juweel. Aan de omgeving op zich ligt het dus niet. Ik hoop dat u wat kunt met deze kritiek.

 40. Ook mijn navigatie kon de startplaats van het Markluiderpad niet vinden. Dus eerst nog maar een keer het Elsvoorderpad gelopen.
  Door de uiterwaarden is prachtig, maar dan begint het asfalt weer. Wel rustige wegen en voor iemand die aan de rand van de Veluwe woont zijn dit toch wel mooie vergezichten. Maar toch……………61% is hard, asfalt en klinkers, dat is knap veel en het is jammer. “Vervaging concept klompenpaden” schreef iemand onlangs terecht in een gastenboek.
  Dat was Robert over het Ugcheler Markepad.
  Kwantiteit gaat steeds meer voor kwaliteit.
  Toen weer op zoek naar het startpunt van het nieuwe Markluiderpad…….en gevonden!!

 41. Omdat we de parkeerplek van het Markluiderpad niet vonden 🙁 dit klompenpad opgezocht. Vanwege het broedseizoen, logisch, was een gedeelte niet te belopen. Waarna je over de dijk verder moest. Op dit tijdstip van het jaar EN op een zaterdag vreselijk met heel erg veel racefietsers en motorrijders. Ook is de bewegwijzering erg slecht.
  Wij vinden dit klompenpad niet klompenpadwaardig. De tip van een voorgaande wandelaar over het pontje zou zomaar een hele goede aanvulling zijn op deze route. Gelukkig hebben we al vaak wel van andere klompenpaden genoten 🙂

 42. Omdat we de parkeerplek van het Markluiderpad niet vonden 🙁 dit klompenpad opgezocht. Vanwege het broedseizoen, logisch, was een gedeelte niet te belopen. Waarna je over de dijk verder moest. Op dit tijdstip van het jaar EN op een zaterdag vreselijk met heel erg veel racefietsers en motorrijders. Ook is de bewegwijzering erg slecht.
  Het was dus vandaag een mislukte klompenpaddag, en ook ik, wij, vinden dit klompenpad niet klompenpadwaardig. De tip van een voorgaande wandelaar over het pontje zou zomaar een hele goede aanvulling zijn op deze route. Gelukkig hebben we al vaak wel van andere klompenpaden genoten 🙂

 43. Vandaag deze route gelopen met de klok mee.
  In het begin was het wel een mooie route, maar wel veel over verharde wegen en fietspaden.
  Door het broedseizoen was het niet toegestaan langs de IJssel te lopen. Helaas moet je dan over de dijk lopen waar auto’s en motoren je om de oren vliegen.
  Toen we bij het eindpunt kwamen en wat wilden drinken bij de IJsselhoeve, konden we niet meer het terras op, vanwege gesloten feest wat een uur later zou beginnen.

  Wat ik mij afvraag is of het niet leuk is om met de pont over te gaan en dan met het pontje bij de IJsselhoeve weer terug naar de parkeerplaats. Dan hoef je niet dat stuk over de dijk.
  Al met al geef ik deze route een 6.

 44. Gedeelte langs de uiterwaarden is tijdens broedseizoen afgesloten. Je loopt dan plm 4 kilometer langs de drukke IJsseldijk. Graag alternatieve route die minder gevaarlijk is. Misten wel de onverharde paden bij dit klompenpad.

 45. Het elsvoorderpad gaat eerst door de uiterwaarden waar je geen pad loopt maar door een natuurgebied waar je constant watervogels aan het verstoren bent (niet fijn voor de natuurliefhebber),dan alleen maar asfalt tot aan vorchten,en dan (nu breekt mijn klomp!)een stukje door een weiland,dan weer asfalt (een heel lang fietspad.)
  Nee, dit klompenpad heeft nauwelijks toegevoegde waarde aan de al bestaande routes,en in hebegin nog steeds slechte bewegwijzering.

 46. Omdat er vandaag geen wandeltocht was ben ik naar Veessen gegaan om dit klompenpad te lopen. Vanaf de start bij IJsselzicht direct langs de IJssel gelopen. Een prachtig stuk, maar hier mistte ik wel de groene klompjes. Vlak bij het veer Vorchten-wijhe kwam ik bij het beruchte metalen bruggetje die door mening wandelaar gemist werd. Ook gaf de app een melding dat SBB hier geen bordjes geplaatst heeft. Een beetje mosterd na de maaltijd.
  Vanaf hier verder naartoe heten en Veessen waren er wel weer groene klompjes te vinden langs het pad. Misschien had het ontbreken van de bordjes ook op deze site vermeld zou kunnen worden. Maar als je de app van klompenpaden op je telefoon zet en de route download zoals ik gedaan heb is de route goed te lopen.

 47. Erg mooie route met veel afwisseling. Op 6/11/17 bovendien fraai herfstweer. Lengte voor ons ook prima.
  Evenals de vorige schrijvers (hadden we ze maar eerder gelezen) liepen we verkeerd bij het metalen bruggetje. Waarom ontbreken daar een hele tijd de klompjes? Maar dat is dan ook de enige (opbouwende) kritiek!

 48. De bewegwijzering is zoals al aangegeven wat karig. Vanaf het startpunt tot aan het pontje bij de IJssel is het niet helemaal duidelijk tot ik de paaltjes met de oranje kopjes en de de oranje hekjes in het oog kreeg. Deze zijn denk ik van een andere wandeling, maar gaven wel de juiste route naar het pontje aan.
  De gehele route is wat zuinig wat betreft het aantal bordjes. Ik had het kaartje echt nodig om de de juiste route te vinden.
  Maar, met behulp van het kaartje en de diverse herkenningspunten zoals de kerktoren van Vochten en Veessen kwam het toch goed. Het is een mooie en gevarieerde route. Beslist de moeite waard om te lopen.
  Dank aan de vrijwilligers voor het uitzetten van de route. Dank ook aan eenieder die toestemming heeft gegeven om over haar/zijn land te mogen lopen

 49. Wij sluiten ons aan bij voorgaande schrijvers wat betreft de incomplete bewegwijzering. Langs de IJssel is het totaal onduidelijk waar je heen moet. Na het pontje naar Wijhe liepen wij eerst rechtdoor i.p.v. over de metalen brug. Tot we via de app ontdekten dat we zo niet moesten. Waarom ontbreken hier de vertrouwde bordjes? Ook verder is het via de app ontdekken hoe er gelopen moet worden.
  De kerk bij Vorchten was wat ons betreft een welkom onderdeel van de route. De kerk is bijzonder en staat erg mooi in het landschap.

 50. Leuk klompenpad maar slecht aangegeven. We hebben meerdere keren in de app moeten kijken om onze weg te vinden, vooral tussen Veessen en het pontje van Wijhe. Het lusje bij de kerk in Vorchten vond ik onnodig, het voegde weinig toe aan de wandeling. Als je nu gaat lopen moet je wel waterdichte schoenen aantrekken, het was gisteren behoorlijk modderig in de weilanden. Veel loopplezier allemaal!

 51. Vanmorgen met een groepje vrijwilligers van het Horsthoekerpad (zie: https://klompenpaden.nl/klompenpad/horsthoekerpad/ ) dit nieuwe klompenpad in onze mooie gemeente Heerde gelopen. Zeer genoten van deze wandeling. Vooral het stuk van de pont bij Wijhe, langs de IJssel, naar Veessen is heel mooi met o.a. veel verschillende soorten ganzen. Het is wel een raadsel voor ons, waarom dit stuk langs de IJssel niet bewegwijzerd is.
  Dank aan de collega-vrijwilligers en veel succes met het Elsvoorderpad!

 52. 4 oktober dit pad gelopen. Eerst hadden we wind mee 🙂 toen we richting pont liepen. Het was dat we dit kenden want bordjes zagen wij ook niet.
  Drassig was het vierkantje lopen bij de kerk bij Vorchten. Daarna wind tegen en liepen we over het fietspad, daarna nog een grote lus lopen en eindelijk zagen we Veessen. Persoonlijk vond ik het dorp Veessen het mooist om te lopen, het paadje om weer op de dijk te komen.

 53. 15 oktober bij prachtig mooi weer, dit pad gelopen. Gelukkig hadden we de app bij ons, want die hebben we wel een paar keer geraadpleegd. Nieuw klompenpad, mooie route, vooral het stuk dwars door de weilanden richting de Ijssel. Je komt hier oog in oog te staan met de paarden, en de koeien. Stukken over de dijk zeker bij mooi weer, goed uitkijken want dan rijden er ook veel motors. Maar al met al een klompenpad die de moeite waard is om te lopen.
  Jammer dat het bij de de Ijsselhoeve erg druk was en er lang gewacht moest worden op een lunch.

 54. Gelukkig een paar reserveklompen meegenomen, het eerste paar was snel versleten op al dit asfalt. Langs de IJssel loop je op de gok, nergens aanwijzingen. Diverse personen die ik daar tegenkwam waren letterlijk de weg kwijt. Alleen de IJssel zelf biedt dan nog houvast. Als compensatie voor al het asfalt loop je bij de kerk in Vorchten een niets toevoegend rondje door de wei. Het lange kaarsrechte traject over het fietspad op de dijk mag ook geschrapt worden. Dit moet in zo’n mooie omgeving toch beter kunnen! Positief was het weer op deze warmste 16-de oktober ooit.

 55. Zaterdag 14 oktober dit nieuw geopende klompenpad gelopen. We zijn vanaf de uiterwaarden gestart, maar hadden moeite om de bewegwijzering te vinden, daardoor op de alternatieve route terechtgekomen met veel verkeer. Het is een wandeling met veel asfalt, jammer hoort niet bij een klompenpad. Wel een goede indruk gekregen van het project ruimte voor de rivier, met prachtige vergezichten.

 56. Prachtig IJssellandschap tussen Veessen en veerpont Wijhe. Dorpjes Veessen en Vorchten aardig maar alles er tussen in is minder aantrekkelijk (veel asfalt). In broedseizoen of bij hoogwater is dit klompenpad niet aan te raden want dan moet je een heel eind over een dijk met (zelfs op doordeweekse dag) veel gemotoriseerd verkeer.

 57. Samen met met mijn zwager het pad gelopen. Eerst langs de IJssel, prachtig door de natuur, daarna door de nabij gelegen nieuwe ruimte voor de rivier. Krijg je enigszins een indruk van de waterplannen. Vrij eenvoudig pad en een gastvrije buurtwinkel annex rustmogelijkheid in Veessen. Goede indruk overgehouden, prachtig gezicht op het kerkje van Vorchten, indrukwekkende historie!

 58. dit was mijn 102e klompen-pad natuurlijk best mooi die natuur zal in het voorjaar nog wel mooier zijn pijlen staan heel goed aangegeven ook hier weer dank aan alle die dit mogelijk maakten rondje om de kerk vond ik heel bijzonder
  bedankt !!!

 59. dit was mijn 102 de klompen-pad natuurlijk best mooi die natuur zal in het voorjaar nog wel mooier zijn pijlen staan heel goed aangegeven ook hier weer dank aan alle die dit mogelijk maakten rondje om de kerk vond ik prachtig

  bedankt !!!

 60. Afgelopen zondag gelopen, begin door leuk paadje daarna het dorp uit tussen wat boerenbedrijven door, de winterdijk op met wijds zicht over de weilanden, beetje saai stuk maar als je van weilanden houd. Daarna via oude kerk weer tussen de de weilanden door tot nu toe alleen maar asfalt, pas bij het pontje ga je de uiterwaarden in, staat een bord dat je dat niet moet doen want drassig, maar dat viel reuze mee. hier staan geen bordjes maar als je links aanhoud , over de metalen brug gaat, kom je in het mooiste stuk langs de ijssel tussen de koeien , en paarden door.

 61. Vrijdag j.l. is dit pad geopend, meteen maar gelopen tegen de klok in. Eerst een heel eind door de prachtige uiterwaarden met vee. Bij geen enkel ander klompenpad loop je zo’n afstand door de uiterwaarden.
  Vervolgens door een heel stil landelijk gebied (zelfs op een door-de-weekse dag). Deed me denken aan het Teisterbantpad in de Betuwe, daar ook twee heel stille dorpjes.
  Na de uiterwaarden wel vrij veel asfalt, maar nauwelijks verkeer. Mooie ouwe kerk in Vorchten.
  Wat mij betreft is de afstand wat kort, maar verder een heel mooi klompenpad.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.