Engelroderpad

Ontdek het mooie buitengebied van Beusichem. Wandelen over landgoederen en weilanden, door een waterrijk gebied, door historische kernen en langs boomgaarden. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Engelroderpad (16 km)

Startpunt: Markt in Beusichem (tegenover nr. 5)

Openbaar vervoer: Bushalte Kerk in Beusichem

Markering: Steenrode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Engelroderpad combineren met het Kuilenburgerpad, het Leidschehoevenpad en het Overlangbroeksepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Beste Sjaak,
  Dank je wel voor je bericht. Jammer om te horen dat je de weg niet goed hebt kunnen vinden.
  Over dat stuk: is dit ook het stuk waar Annechien het over heeft in haar commentaar hieronder? Het nieuw aangelegde landgoed naast recreatieplas de Meent, ten zuiden van Beusichem?
  Alvast bedankt en groet, Elmar

 2. Het is een prachtig pad. Ik heb genoten.
  De markering is slecht. Gelukkig had ik mijn app. In het gebied van de Kerswerf, daar waar de ooievaar zit, is helemaal niet gemarkeerd maar het zit wel in de app.
  Kom op beste vrijwilligers en coördinator: aan het werk.
  Elmar, blijkbaar ben jij de coördinator: de klachten niet alleen doorgeven maar ook controleren of de zaak afgewerkt wordt.

 3. Wat een tegenvaller, totaal niet klompenpad waardig.
  Teveel asfalt, slecht bewegwijzerd, zeer slecht begaanbaar op sommige plaatsen.
  Beter is deze route te sluiten of te beperken tot het deel bij de Regulieren.

 4. Beste Annechien,

  Jammer dat de bewegwijzering een zoekplaatje was voor jullie.
  Ik heb je bericht doorgestuurd naar de vrijwilligers die deze maand het pad nalopen om dit in orde te maken.
  Dank voor jouw bericht en vriendelijke groet namens de Klompenpad groep,
  Elmar

 5. Vandaag het bovenste deel van het klompenpad gelopen door Beusichem en Zoelmond. De plaatsjes waren leuk maar het buitengebied ten zuiden van Beusichem (met de nieuw aangelegde natuur) was buitengewoon slecht aangegeven. We zijn herhaaldelijk fout gelopen terwijl wij toch echt tot de doorgewinterde klompenpadlopers kunnen worden gerekend. Onze teller staat op 114 klompenpaden.

 6. Beste Antoinette,

  Bedankt voor je reactie. Ik zal de verbleking van de bewegwijzering en de richting van de pijltjes onder de aandacht brengen van de vrijwilliger die deze maand het pad naloopt.
  Vriendelijke groet,
  Elmar

 7. Afgelopen weekend dit pad gelopen. Tot mijn verbazing inderdaad veel meer asfalt dan gedacht, zou ook niet perse nodig moeten zijn. Door het dorpje Beusichem lopen is mooi, maar ik ben van het pad afgeweken en heb v.a. Zoelmond een kleine omweg via de Lekdijk gemaakt. Mooie uitzichten daar en je kan dan kiezen om door de uiterwaarden te lopen. Daarna route weer opgepikt en nieuwe natuurgebied dat ze aan het aanleggen zijn is mooi. Bewegwijzering was wel zoeken daar. Dat gold op meer plekken. De rode bordjes zijn verkleurd door de zon en daardoor slecht zichtbaar. Ook niet altijd duidelijk welke kant de pijl nu opstaat of dat je met met een route-verkorter te maken hebt. Dus meer keren dan anders de kaart erbij gepakt om de route te checken. Dat is jammer. Overall wel een mooie route, maar er zijn mooiere klompenpaden in de buurt.

 8. Relatief veel asfalt en daardoor misschien niet een echt klompenpad, dat is waar, maar wij vonden het een heerlijke wandelroute en hebben enorm genoten! Mooi buitengebied. Al die bloemen, wat een kleurenpracht. Veel vogels en kikkers. Zongen en kwaakten hun hoogste lied. Lopen door het lange gras was nu goed te doen, het leek plat gemaakt te zijn. Totale lengte wel meer dan 16 km voor ons gevoel.

 9. Vandaag dit pad gelopen met de klok mee. Eerst dorp Beusichem uitlopen, dan naar Zoelmond, dan begint klompenpad dacht ik, maar nee, 2 x rechtsaf en weer langs Zoelmond en nog steeds asfalt. Dan komt er nog bijna een kilometer lopen langs de drukke provinciale weg en dan eindelijk, na 5 km begint het klompenpad met een lange grintweg. Zoelmond en Beusichem zijn prachtige plaatjes, maar gewoon erdoorheen lopen voldoet niet aan het profiel van een klompenpad maar van een fietsroute. Sorry meneer Stefan Claessens, vrijwilliger (bericht 13-8-2018).
  Tip: Ga vanaf de markt naar De Heuvel en sla heel Zoelmond over. Jammer, route wordt wel korter.
  In de prachtige Regulieren heb ik genoten, ook van de kikkerconcerten.
  Ook het nieuwe natuurgebied is nu mooi. In 2017 was het hier een modderzooi. Wel is het gras erg lang, paadje wordt m.i. niet gemaaid, bij nat gras wordt je nat tot je middel, denk ik. Gras nu droog.
  Terugweg is beter dan heenweg, maar ook weer asfalt ertussendoor. Totaal 59% asfalt, dat is veel.
  Ik kom hier niet meer, er zijn inderdaad in de buurt veel mooiere paden.

 10. Start vanaf hartje Beusichem. Na ca 1 km linksaf het weiland in. Maar dat is nu totaal onmogelijk: helemaal dichtgegroeid. Pas vanaf de Meent weer begaanbaar.Hoe nu verder? Svp snoeien!

 11. Beste Karin en Hetty,

  Leuk dat jullie zo genoten hebben van de Regulieren. Het is nu ook wel de mooiste tijd om daar te zijn met alles in bloei. ’s avonds kun je daar zelfs vaak Reeën in de weilanden zien lopen. Ik snap ook dat je aangeeft dat het wel wat veel asfalt is door Beusichem. Maar voor wie van historie houdt is juist het Beusichemse stuk wel weer interessant

  Groet van Stefan Claessens (Coordinator van de vrijwilligers voor dit pad).

 12. 12 mei het Engelrodepad gelopen. Het pad begon niet erg veelbelovend, veel asfalt en slecht bewegwijzerd. Het stuk rondom de Meent was wel mooi. Na 8 kilometer kwamen we weer bij de auto uit… Bleek dat de route uit een 8 bestaat. We zijn toen naar het overstap punt van de onderste naar bovenste rond gereden (P plaats vlakbij de Meent) en hebben daar de andere 8 kilometer gelopen. Dat was een prachtig stuk wandelen. Dit natuurgebied “de Regulieren” stond vol veldbloemen, vogelrijk, kwakende kikkers en prachtige libelles. Echt wonderschoon. Een tip voor de korte wandelaar: ga niet rond Beusechem lopen maar neem het rondje Regulieren.

 13. Aardig pad (ik zou 3 van 5 sterren geven) maar zeker niet zo leuk als het pad van ongeveer dezelfde lengte in de buurt van Culemborg (Goilberdingerpad). Teveel verharde wegen. Zelfs een stukje langs een provinciale weg waar je liever niet loopt (ook al is het maar circa 150meter).

  Als je met de klok mee loopt dan kom je op ongeveer 11-12km weer in de buurt van Beusichem. Daar moet je rondom een meertje dat De Meent heet. De route is daarna bijna niet te vinden. Dit komt omdat er aan de grond gewerkt wordt voor bebouwing. Hou daarom nadat de begroeiing rondom het meer is beëindigd goed de rechterzijde in de gaten. Dit was weiland maar wordt bouwrijp gemaakt. Je ziet daar nog net een bordje van het pad ter hoogte van de plek waar een soort aarden wal is opgeworpen. Je moet hier dus langs. Het lijkt onbegaanbaar maar is zeker te doen.

  Na afloop is de horeca in Beusichem prima.

 14. Ervaring met een wandeling over het Engelroderpad.
  Algehele indruk: een vreselijk saaie wandeling. Wij liepen hem met de klok mee.
  Dat betekent: 5 km door dorpsbebouwing.
  Vervolgens een stuk langs de provinciale weg.
  Dan een eindeloos recht pad afwisselend grind en zand, links weiland, rechts struiken.
  Vervolgens een deel door mooie natuur. Maar daarna lang over een secondaire weg met autoverkeer, geen voetpad!
  Terugkerend in Beusichem misten wij de wegwijzer naar het meer, en zijn doorgelopen naar de markt.
  Conclusie: een saaie wandeling met heel veel asfalt en weinig (klompenpad) natuur.
  Nederland heeft heel veel meer te bieden aan wandelingen!

 15. Vandaag dit pad gelopen, met de klok mee. Volgens de site 16 km, maar na ongeveer 9 km stond ik weer op de Markt in Beusichem, waar ik was gestart. Blijkbaar is de overstaproute naar Kuilenburgpad v.v. meegeteld. Dat is m.i. niet gebruikelijk.
  Eerst helemaal tot de N320 asfalt met wel mooie “Betuwse” plaatjes. Dan dwars door een recreatieterrein en mooie paadjes in een bos. Dan een park in aanleg. De grond was droog, maar bij nat weer lijkt het mij hier zeer glibberig. Verder weer asfalt.
  Vorige week heb ik nog eens het Batouwepad gelopen, Dat vind ik nog steeds de mooiste van de Betuwe.
  Als het park in aanleg en de dijkwerkzaamheden voltooid zijn kom ik zeker nog eens terug en dan neem ik de overstaproute (v.v.) ook mee. Hierna naar Culemborg gereden en daar het Kuilenburgpad gelopen.

 16. Deze tocht hebben wij gelopen op zaterdag 1-10-2016. Gezien de omgeving had deze tocht veel mooier kunnen zijn, jammer. Tevens was er onderweg geen horeca. Ook zouden wij het prettig vinden als de route was uitgeschreven in de folder, bv. als u café De Blusser uitgaat, gaat u linksaf de (straatnaam) in. Daarna gaat u het 1e onverharde pad linksaf etc.

 17. het zou welkom zin als jullie op de site vertellen uit hoeveel procent asfalt of andere harde ondergrond
  een wandelroute heeft, had ik het geweten bij deze route dan had ik hem niet gelopen.
  het zou ook goed zijn een route in te delen zodat horeca gelegenheden ergens in het midden liggen
  en niet aan het begin of eind

 18. Dag Dick Veldhuizen,
  Ik snap uw verhaal wel. Er zitten een aantal stukken in dit pad die in de toekomst nog verbeterd worden. De Rijksstraatweg is inderdaad een stuk van de route die echt een ‘moetje’ is omdat er geen andere mogelijkheid was om terug te lopen. De Beusichemse broeksteeg willen we in de toekomst voor een deel vermijden door door de ‘Molenkampen’ te gaan lopen. Dit kan echter pas als de zandwinning hier is afgerond. Dan zal dit een mooi natuurgebied gaan worden en een echte aanwinst voor dit Klompenpad. Helaas is het nog niet zo ver. Gelukkig zitten er ook veel mooie stukken in dit pad zoals natuurgebied De Regulieren van het Gelders Landschap, De Zump en de oude kernen van Beusichem en Zoelmond.

  Groet van Stefan Claessens (Coordinator van de vrijwilligers voor dit pad).

 19. Wij lopen bijna ieder weekend een klompenpad zo ook vandaag het engelrodepad met het idee om deze te verlengen met het Kuilenburgerpad. We hebben inmiddels heel wat klompenpaden belopen en dit was veruit de minst mooie / leuke. Je loopt ontzettend veel op asfaltwegen waar veel verkeer rijdt. Soms was het gewoon gevaarlijk om hier te lopen (Rijksstraatweg) hier mag men 100 km pu rijden en je loopt tegemoet van het verkeer op een stukje fietspad wat gewoon op die weg loopt. Het stukje daarna was het mooiste gedeelte van de route door wat natuur maar de autowegen waren overal goed te horen. Wij vinden de rust en stilte juist zo aangenaam op de klompenpaden. Uiteindelijk wilde we deze route verlengen met het Kuilenburgerpad maar om dit klompenpad te bereiken moest je wederom over een lange asfaltweg met veel verkeer wandelen. Ik denk dat dit zeker 6 km lopen is voor je aan deze wandeling kan beginnen waarna je ook weer terug moet lopen naar Beusichem al met al zou dit dat een km of 35 lopen worden dat was voor ons iets teveel van het goede vooral omdat we wel een beetje klaar waren met al dat snelle verkeer om ons heen. Jammer wij lopen hier niet snel nog een x.

 20. Eigenlijk zijn het 2 prachtige wandelingen. 1 Door Zoelmond en Beusichem met daarin het park rond de Meent en het stuk tussen de Smalriemseweg en de Provincialeweg en 2 De Regulieren, een schitterend natuurgebiedje van het Gelders Landschap. De verbinding tussen die 2 wandelingen over de Beusichemse Broeksteeg is helaas nu nog te lang en te saai. Hopelijk komt dat snel in orde als de zandwinning die al in 2014 zou eindigen nu eindelijk eens ophoudt en het gebied ter beschikking komt voor natuur en recreatie.

 21. Op 1 november heb ik het Engelroder pad weer gelopen en het was prachtig. Het gras was gemaaid langs de Beusichemse Broeksteeg waardoor ik langs de oever van de oude trekvaart kon lopen richting De Regulieren. Een stil en fraai natuurgebied. Ik verheug me op de dag dat de zandwinning stopt en dit een openbaar natuurgebied wordt waarbij de route bij de Beusichemse Broeksteeg veel interessanter wordt. Waar ik me ook op kan verheugen: het einde van de dijverzwaring. Dan wordt een verbindingsroute van het Kuilenburgerpad en het Engelroderpad mogelijk langs de Lek oever!

 22. Geachte, In de omschrijving van de route is aangegeven dat de route verkort kan worden tot resp. 8 en 14 km. Deze verkorting is niet op het routekaartje te vinden en ook niet in het veld. De aanduidingen zijn soms verwarrend. Er zijn aanwijsbordjes met twee pijlen die naar elkaar toe wijzen. Beter is om deze te splitsen in twee afzonderlijke stickers dusdanig dat ze elk in de looprichting staan. Sommige delen zijn ideaal om te wandelen zoals “De Regulieren” maar sommige delen zijn langs een drukke weg waar hard wordt gereden (Beusichemse Broekweg). Met vriendelijke groeten. Anton

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.