Engelroderpad

Ontdek het mooie buitengebied van Beusichem. Wandelen over landgoederen en weilanden, door een waterrijk gebied, door historische kernen en langs boomgaarden. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Engelroderpad (19 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Markt in Beusichem (tegenover nr. 5)

Opstappunt: Station in Culemborg

Openbaar vervoer: Bushalte Kerk in Beusichem, station in Culemborg.

Markering: Steenrode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Engelroderpad combineren met het Kuilenburgerpad, het Leidschehoevenpad, het Goilberdingerpad en het Overlangbroeksepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. REGULIEREN AFGESLOTEN TOT 22 JUNI
  Het heeft dus niet zo veel zin om vanaf het kruispunt op de provinciale weg daar helemaal naar toe te lopen.

 2. 14 april dit klompenpad gelopen.
  We deden de route van 10 km en hebben er van genoten, Wij begrijpen alle negatieve reacties niet zo goed.
  Ondanks dat er wat stickers verbleekt waren, hebben we de route zonder problemen kunnen voltooien en genoten van een mooie, afwisselende route.
  Dit was klompenpad nr 115 voor ons en hij scoort een dikke voldoende.

 3. Dit pad heeft onderhoud nodig!
  Wij hebben dit pad 22 april gelopen, helaas viel een deel tegen. De omgeving is mooi, maar op de Beusichemse Broeksteeg is geen pad en moet je dus langs de weg te lopen met verkeer dat 80 rijdt.
  Veel route stickers zijn dermate verbleekt, dat ze niet eens meer opvallen. Zonder app loop je wss verkeerd. Diverse oversteken/opstapjes zijn vergaan, routes zijn door omwonenden afgesloten, brugje heeft geen leuning meer, routepaaltjes liggen los in de berm.
  Op het laatste stuk is nieuwbouw en wordt het pad gewoon afgesloten met een enorm hek…
  Dus dat wordt klimmen. Ik hoop dat hier iets aan gedaan kan worden.

  Zo ken ik klompenpaden niet.

 4. We hebben al best wat Klompenpaden gelopen, maar deze viel tegen. Veel te veel langs razende auto’s en de route was nogal eentonig.

 5. We hebben al heel veel paden gelopen, en eigenlijk zijn we altijd tevreden over de bordjes.
  Vandaag 8-8-22 het engelroderpad. Hier was het helaas anders.
  Met name bij de recreatieplas ontbraken veel bordjes.
  Volkomen onduidelijk hoe gelopen moest worden.
  Gelukkig voldoende ervaring om met de app toch de weg te vinden.
  Uiteindelijk toch weer genoten van de wandeling.
  Dank voor alle moeite

  Rene en Anne Marie van den Braken.

 6. Op zaterdag 9 juli 2022 het Engelroderpad gelopen. Begonnen met de lus door Zoelmond. Heel veel asfalt en niet echt goede bewijzering. De tweede lus was wel aardig, maar ook hier weer stukken over de weg. met name het lopen over de Beusichemse Broeksteeg is vanwege het verkeer soms best link. De echte paden worden nauwelijks bewandeld (wat leuk is), het gras stond soms erg hoog en de bewijzeringsstickers zijn niet altijd duidelijk en/of verkleurd (=nauwelijks leesbaar) door het zonlicht. Als groot fan van de Klompenpaden viel het Engelroderpad ons best wat tegen. Het pilsje op het marktplein van Beusichem smaakte overigens prima!

 7. Twee ‘lussen’ die samen tot één langere wandeling gemaakt kan worden. Wel veel asfalt, maar dat is af en toe lekker lopen. De aanduiding ‘routeverkorter’ in Beusichem heb ik niet gezien, dankzij de wandelapp op de lange route gebleven. Sommige bordjes zijn niet meer te lezen en of minder goed zichtbaar. Toch een mooi rondje in de zon gewandeld.

 8. We hebben de route gelopen boven de provincialeweg N320. Onder de provincialeweg hadden we al eens gelopen.
  In deze tijd is het heel fijn om in een nattere periode dit gedeelte te lopen. Zelfs met een kleine aanpassing zou je dit gedeelte bijna helemaal kunnen lopen met alleen verharde ondergrond.
  Leuke weggetjes door Beusichem en het lieflijk kleine dorp Zoelmond. Prachtige huisjes.
  We hebben genoten.

 9. 15-8-2021 dit klompenpad gelopen. Ik ben gestart op de Markt in Beusinchem en heb 10km van deze route gewandeld.
  Wat ik erg jammer vind aan dit klompenpad is dat het grotendeels verhard is, uiteindelijk gaat er maar zo’n 2km door “echt” natuurgebied. Dit was ook de reden om alleen boven de N320 te wandelen en niet nog het “extra” rondje te lopen. Ik had het wel gezien… Jammer, ben beter gewend van klompenpaden.

 10. Klompenpad gelopen op dinsdag27 juli. Mooie start in de oude dorpskern. Afwisselende route maar wel met wat slechte stukken. Vooral bij de recreatieplas. Vaag aangegeven over het gras, waarom niet gewoon de paden volgen. Erg slechte stukken met hoge brandnetels en bramen, Bij een pad bij de composthoop maar teruggegaan en omgelopen.Ook even daarna weer zon slecht en vaag stuk, ook met brandnetels etc. Dat heeft weinig met klompenpaden te maken. Het stuk door het natuurgebied maakte wel weer een hoop goed.

  Met vriendelijke groet,
  Theo

 11. Gisteren geparkeerd bij recreatiegebied De Meent. Hebben Beusichem kern niet gedaan. Aardige route over ’t recreatieterrein. Helaas een gedeelte door de hoge brandnetels. Dan via de rotonde naar ’t eerste klompenpad. Dit eerste gedeelte niet onderhouden. Moesten door het hoge gras. Daarna de rest goed onderhouden. Echter tot onze verbazing een lange asfaltweg. Dus veel verkeer en met het warme weer was dit absoluut niet fijn. We hebben de route na het eerste lange stuk asfalt , Beusichemse Broeksteeg ( een steeg is het echt niet) gewijzigd. We zijn aan het einde linksaf via de Rijksstraatweg naar de Zwarte Kade gelopen. Echt klompenpad. Daar volgden we de route weer. Dan weer een stuk asfalt maar dit was een korte verbinding naar ’t volgende klompenpad, de Zoelmondse Broeksteeg. Daarna wederom asfalt op de parallelweg langs de drukke provincialeweg. Teveel asfalt en onderhoud kan beter. Wij zullen deze route niet meer lopen…

 12. Het Engelroderpad rond Beusichem bestaat eigenlijk uit 2 afzonderlijke delen. Het deel ten zuiden van de N320 bestaat voor een flink deel uit asfalt, maar zeker ook een groot deel onverharde paden.
  Het deel rond Beusichem: de recreatieplas, waarom? Het landgoed, dat is pas over 30 jaar leuk om te lopen. Een flink stuk door Beusichem, grappig maar waarom er doorheen en niet om het dorp? Ik heb de Lek niet eens gezien! Het stuk rond en door Zoelmond gaat alleen over asfalt. Tja…..
  Dat mensen het een ‘gezocht’ klompenpad vinden kan ik me voorstellen.

  video: https://youtu.be/kNZoxmZDLoE

 13. In aanvulling op de reactie van 5 mei: de route is op het terrein in aanleg idd gewijzigd. Waar je voorheen een mooi stukje langs oude fruitbomen liep, word je nu naar een lelijk stuk asfalt geleid. En het bruggetje over het slootje is gesloopt, waardoor je überhaupt niet meer aan die kant in het gras kunt lopen (want dan loopt het dood).
  Dit bruggetje was nog in prima staat; ik loop deze route zo’n 2x per week, en er was niks mis met het bruggetje. Waarom dit dan ineens is gesloopt en de route is verlegd (stuk lelijker geworden!) is voor mij dan ook de grote vraag.

 14. Tjee, laatste drie reacties behoeven actie. Dat is duidelijk. Te beginnen bij de laatste van 5 mei. Dat er twee overstapjes gammel geworden zijn moet aangepakt worden. En dat van het brugje is nieuw voor me. Daar gaan we ook snel naar kijken. Dank voor uw reacties.
  Het weiland waar het pad doorheen gaat waar Monia over spreekt is een landgoed in ontwikkeling. Het is de bedoeling dat dit pad echt mooier gaat worden als het hier klaar is. De route over recreatieterrein de Meent is bewust zoveel mogelijk over onverharde paden aangelegd om fietspaden te vermijden, maar ik kan me voorstellen dat het af en toe wat gekunsteld aan doet. Ook deze reactie zullen we meenemen in evaluatie van de route en bezien of daar wat aan moet gebeuren. Groet, Stefan Claessens

 15. Beste vrijwilligers,

  Vandaag heb ik het pad gelopen en viel mij de volgende twee punten op. De twee op-/overstapjes nabij de rotonde op de N320 zijn zeer gammel of zijn in elkaar gevallen. En het bruggetje over het water voor de Smalriemseweg (met de klok mee gelopen) is in zijn geheel verdwenen. Die ligt in onderdelen op de kant, inclusief klompenpaden bewegwijzering.

 16. Dit was bij uitstek de vreemdste wandeling ooit.
  We zijn niet verder gekomen dan 5 km, toen hadden we het echt wel gehad met dit Klompenpad. Wat een gekunstelde route! Zigzag door een soort weiland, waar ook een rechte weg doorloopt waar je steeds op uitkomt, vervolgens door de bosjes op een recreatie terrein waar ook een aangelegd pad loopt… heel bizar. En dan helaas ook constant geluid van de provinciale weg. Ik weet zeker dat jullie in de mooie omgeving van Beusichem iets beters kunnen aanleggen.

 17. Fraaie wandeling weer, pad is dan af en toe wat veel rechttoe rechtaan maar dat wordt dan weer goedgemaakt door prachtige vergezichten. De vele hazen onderweg hadden de lente al aardig in de bol.

 18. Wij hebben gisteren, 20 nov, 2020 deze route gelopen. Inderdaad wat teveel asfalt en wat drukke wegen. Maar als je daar doorheen werd de route mooier door de dingen die je ziet. Zoals een buizerd zittend op een boom. Een hert in het struikgewas en een valk rustend in een boom. Hulde voor de vrijwilligers. Alleen op Recreatiepark De Meent zou de route wat beter aangegeven kunnen worden. Verder prima route.

 19. Wat jammer dat het zo’n saaie route is langs weilanden, grote wegen (60km pu) en erg veel geluid van het verkeer. Wij vonden het een ‘gezochte’ route. Er zijn zo veel meer mooiere routes dat wij deze niet aanbevelen.

 20. Route staat erg goed aangegeven. Voor ons echt teveel asfalt en geluid van verkeer. We hebben niet echt het gevoel gehad even helemaal in de natuur te zijn geweest. Het stuk in de Regulieren was wel mooi.

 21. Wij hebben deze route gisteren gelopen vanaf station Culemborg en dan bij het overstappunt recht door via de oplopende cijfers. Wij vinden het een prachtige route misschien is het goed als er langs het water in Beusichem even naar de bordjes wordt gekeken wand wij moesten over een paadje waar heel veel brandnetels staan en als je naar de provinciale weg moet ontbreekt daar de pijl naar links over een bruggetje verder is hij keurig gemarkeerd.
  De complimenten voor de naar lopers. Als e van af Culemborg komt is het pad wel 24 km lang ongeveer.

 22. Vandaag deze route gelopen. Mooie en afwisselende route. Goed bewegwijzerd. Wij hebben ervan genoten. Twee kleine minpunten aan deze route: twee verbindingswegen zijn druk en het geluid van het verkeer op de provinciale weg tijdens delen van de route.

 23. 16 of 19 Kilometer?
  Dank je wel voor je reactie Rinda. Goed om te lezen dat je het naar je zin hebt gehad op het Engelroderpad.
  Het pad is twee maanden terug aangepast met een extra lus richting de Lekdijk. Daardoor is het pad leuker, interessanter en wat langer geworden en inderdaad 19 km. De informatie op de website en app zijn overigens altijd het meest recent.
  De bordjes en stickers ijlen nog wat na zoals je zult begrijpen. Die vervangen we niet allemaal tegelijk, maar zullen we gefaseerd doen.
  Groet!
  Elmar

 24. Zaterdag dit pad gelopen en ik heb ervan genoten. Ik vond vooral het stuk vanaf de aanlooproute Culemborg naar Beusichem erg mooi. Bij de zwemplas heb ik een groene specht heel mooi kunnen fotograferen en het nieuwe natuurgebied dat daarna komt is erg fraai. De route is goed gemarkeerd en alleen bij rotonde naar de de lus naar Beusichem ben ik even verkeerd gelopen, maar misschien heb ik niet opgelet. Het is ook een lastig punt om te pijlen. Alleen een vraagje, is dit pad nu 19 km of 16, zoals op de pijlen staat?

 25. Beste wandelaar,
  Afgelopen week en ook vandaag is er met veel vrijwilligers gewerkt om het Engelroderpad bij te werken en de route te verfraaien.
  – De route op de app en de bewegwijzerde route liepen op een klein deel van het nieuwe landgoed ‘de Betuwe’ nog niet synchroon met elkaar. Nu wel.
  – In verband met de bouwwerkzaamheden op het landgoed is de alternatieve route van wegwijzers voorzien. Dat is tijdelijk de hoofdroute geworden.
  – De overstaproute loopt onderlangs de Lek van Beusichem naar Culemborg. Een prachtig alternatief en een aanrader.

 26. Beste René,

  Dank je wel voor je reactie en je opmerkingen over de stickertjes. Dat is inderdaad onhandig en heb ik gelijk doorgegeven. Fijn dat je genoten hebt van de omgeving. Vriendelijke groet, Elmar

 27. 10 Juni het klompenpad gelopen , ondanks de saaie stukken ook genoten van de omgeving.
  Maar wat ons is opgevallen dat sommige pijltjes na beneden wijzen terwijl je rechtdoor gaat en dat kan verwarrend zijn o.a. bij de bocht op de Engsteeg . Voor een buitenstaander is het goed opletten.

 28. Opnieuw een route die er op de kaart niet per se veelbelovend uitziet door het ‘hoekige en rechte’ deel (dat is ook het enige deel dat ik heb gelopen van de ‘8’, ik ben niet het deel door Beusichem en Zoelmond gelopen) maar dan juist zo’n fijne verrassing is! Prachtige vergezichten, bloem- en vogelrijk. Alleen het stuk langs de Beusichemse Broeksteeg was niet meer dan langs een weg lopen. Maar de rest van het traject compenseerde dat ruimschoots!!

 29. Hallo, wij hebben vandaag dit klompenpad gelopen. Wij zijn over het algemeen heel enthousiast over de klompenpaden. Heerlijk door weilanden en langs onverharde paden zwerven. Maar deze viel nogal tegen omdat je erg veel over verharde stukken en langs provinciale of gemeentelijk wegen en straten loopt. Geen klompenpad ambiance.
  We lopen altijd zonder kaart en dan is de bewegwijzering best verwarrend. Het boekje biedt dan geen steun.
  Heel fijn vonden we Stoutenburgpad, Dorenweerdtsepad, Hartensepad en Wageningse Engpad. Dank daarvoor. Groet

 30. Beste Sjaak,
  Een collega van mij heeft gisteravond gelijk het stuk pad nagelopen waarvan wij vermoeden dat het is misgelopen. Alles was in orde. Zijn reactie:

  Zojuist even het pad op het landgoed verkend. Alles is perfect aangegeven.
  Waar het fout kan gaan is dat in vele gevallen moet je de meanderende sloot volgen. Het kan ook zijn dat er een takje van de boom voor het plaatje hangt. Ik herinner me van de vorige keer dat we (met Peter) bebladerde takken hebben afgeknipt.
  Vaak moet je afslaan en zelf het asfalt verlaten en via het gras je weg vervolgen.
  Lekker “kuieren” en een beetje dromen moet je hier niet doen.

  Vriendelijke groet,
  Elmar

 31. Wij hebben een deel gelopen; vanuit het dorp (mooi oud centrum!) over De Heuvel/Bosjes naar de Regulieren en dan weer terug. Ook al was een deel langs een verharde weg, het deel langs/door weilanden en moerasachtig gebied (bij de Bosjes en bij de Regulieren) vonden we prachtig. Ook veel vogels gezien/gehoord, zoals groenlingen, een kramsvogel, een ooievaar, buizerds, veel winterkoninkjes en tjiftjaffen, vinken, blauwe reigers, etc etc.
  We konden eigenlijk op dit deel van de route geen lacunes in de bewegwijzering vinden….
  Ook leuk dat er langs de Beusicehmse broeksteeg door 2 aanliggende bedrijven een picknicktafel is neergezet. Heerlijk! De oproep vandaag vanwege het coronavirus was: blijf thuis of zoek een rustige plek. In het bosje bij De Bosjes zijn we NIEMAND tegengekomen, in de Regulieren een groep van 4, een groep van 2 en een enkele wandelaarster. Dat kan je rustig noemen, lijkt me!
  Genoten!

 32. Beste Sjaak,
  Dank je wel voor je bericht. Jammer om te horen dat je de weg niet goed hebt kunnen vinden.
  Over dat stuk: is dit ook het stuk waar Annechien het over heeft in haar commentaar hieronder? Het nieuw aangelegde landgoed naast recreatieplas de Meent, ten zuiden van Beusichem?
  Alvast bedankt en groet, Elmar

 33. Het is een prachtig pad. Ik heb genoten.
  De markering is slecht. Gelukkig had ik mijn app. In het gebied van de Kerswerf, daar waar de ooievaar zit, is helemaal niet gemarkeerd maar het zit wel in de app.
  Kom op beste vrijwilligers en coördinator: aan het werk.
  Elmar, blijkbaar ben jij de coördinator: de klachten niet alleen doorgeven maar ook controleren of de zaak afgewerkt wordt.

 34. Wat een tegenvaller, totaal niet klompenpad waardig.
  Teveel asfalt, slecht bewegwijzerd, zeer slecht begaanbaar op sommige plaatsen.
  Beter is deze route te sluiten of te beperken tot het deel bij de Regulieren.

 35. Beste Annechien,

  Jammer dat de bewegwijzering een zoekplaatje was voor jullie.
  Ik heb je bericht doorgestuurd naar de vrijwilligers die deze maand het pad nalopen om dit in orde te maken.
  Dank voor jouw bericht en vriendelijke groet namens de Klompenpad groep,
  Elmar

 36. Vandaag het bovenste deel van het klompenpad gelopen door Beusichem en Zoelmond. De plaatsjes waren leuk maar het buitengebied ten zuiden van Beusichem (met de nieuw aangelegde natuur) was buitengewoon slecht aangegeven. We zijn herhaaldelijk fout gelopen terwijl wij toch echt tot de doorgewinterde klompenpadlopers kunnen worden gerekend. Onze teller staat op 114 klompenpaden.

 37. Beste Antoinette,

  Bedankt voor je reactie. Ik zal de verbleking van de bewegwijzering en de richting van de pijltjes onder de aandacht brengen van de vrijwilliger die deze maand het pad naloopt.
  Vriendelijke groet,
  Elmar

 38. Afgelopen weekend dit pad gelopen. Tot mijn verbazing inderdaad veel meer asfalt dan gedacht, zou ook niet perse nodig moeten zijn. Door het dorpje Beusichem lopen is mooi, maar ik ben van het pad afgeweken en heb v.a. Zoelmond een kleine omweg via de Lekdijk gemaakt. Mooie uitzichten daar en je kan dan kiezen om door de uiterwaarden te lopen. Daarna route weer opgepikt en nieuwe natuurgebied dat ze aan het aanleggen zijn is mooi. Bewegwijzering was wel zoeken daar. Dat gold op meer plekken. De rode bordjes zijn verkleurd door de zon en daardoor slecht zichtbaar. Ook niet altijd duidelijk welke kant de pijl nu opstaat of dat je met met een route-verkorter te maken hebt. Dus meer keren dan anders de kaart erbij gepakt om de route te checken. Dat is jammer. Overall wel een mooie route, maar er zijn mooiere klompenpaden in de buurt.

 39. Relatief veel asfalt en daardoor misschien niet een echt klompenpad, dat is waar, maar wij vonden het een heerlijke wandelroute en hebben enorm genoten! Mooi buitengebied. Al die bloemen, wat een kleurenpracht. Veel vogels en kikkers. Zongen en kwaakten hun hoogste lied. Lopen door het lange gras was nu goed te doen, het leek plat gemaakt te zijn. Totale lengte wel meer dan 16 km voor ons gevoel.

 40. Vandaag dit pad gelopen met de klok mee. Eerst dorp Beusichem uitlopen, dan naar Zoelmond, dan begint klompenpad dacht ik, maar nee, 2 x rechtsaf en weer langs Zoelmond en nog steeds asfalt. Dan komt er nog bijna een kilometer lopen langs de drukke provinciale weg en dan eindelijk, na 5 km begint het klompenpad met een lange grintweg. Zoelmond en Beusichem zijn prachtige plaatjes, maar gewoon erdoorheen lopen voldoet niet aan het profiel van een klompenpad maar van een fietsroute. Sorry meneer Stefan Claessens, vrijwilliger (bericht 13-8-2018).
  Tip: Ga vanaf de markt naar De Heuvel en sla heel Zoelmond over. Jammer, route wordt wel korter.
  In de prachtige Regulieren heb ik genoten, ook van de kikkerconcerten.
  Ook het nieuwe natuurgebied is nu mooi. In 2017 was het hier een modderzooi. Wel is het gras erg lang, paadje wordt m.i. niet gemaaid, bij nat gras wordt je nat tot je middel, denk ik. Gras nu droog.
  Terugweg is beter dan heenweg, maar ook weer asfalt ertussendoor. Totaal 59% asfalt, dat is veel.
  Ik kom hier niet meer, er zijn inderdaad in de buurt veel mooiere paden.

 41. Start vanaf hartje Beusichem. Na ca 1 km linksaf het weiland in. Maar dat is nu totaal onmogelijk: helemaal dichtgegroeid. Pas vanaf de Meent weer begaanbaar.Hoe nu verder? Svp snoeien!

 42. Beste Karin en Hetty,

  Leuk dat jullie zo genoten hebben van de Regulieren. Het is nu ook wel de mooiste tijd om daar te zijn met alles in bloei. ’s avonds kun je daar zelfs vaak Reeën in de weilanden zien lopen. Ik snap ook dat je aangeeft dat het wel wat veel asfalt is door Beusichem. Maar voor wie van historie houdt is juist het Beusichemse stuk wel weer interessant

  Groet van Stefan Claessens (Coordinator van de vrijwilligers voor dit pad).

 43. 12 mei het Engelrodepad gelopen. Het pad begon niet erg veelbelovend, veel asfalt en slecht bewegwijzerd. Het stuk rondom de Meent was wel mooi. Na 8 kilometer kwamen we weer bij de auto uit… Bleek dat de route uit een 8 bestaat. We zijn toen naar het overstap punt van de onderste naar bovenste rond gereden (P plaats vlakbij de Meent) en hebben daar de andere 8 kilometer gelopen. Dat was een prachtig stuk wandelen. Dit natuurgebied “de Regulieren” stond vol veldbloemen, vogelrijk, kwakende kikkers en prachtige libelles. Echt wonderschoon. Een tip voor de korte wandelaar: ga niet rond Beusechem lopen maar neem het rondje Regulieren.

 44. Aardig pad (ik zou 3 van 5 sterren geven) maar zeker niet zo leuk als het pad van ongeveer dezelfde lengte in de buurt van Culemborg (Goilberdingerpad). Teveel verharde wegen. Zelfs een stukje langs een provinciale weg waar je liever niet loopt (ook al is het maar circa 150meter).

  Als je met de klok mee loopt dan kom je op ongeveer 11-12km weer in de buurt van Beusichem. Daar moet je rondom een meertje dat De Meent heet. De route is daarna bijna niet te vinden. Dit komt omdat er aan de grond gewerkt wordt voor bebouwing. Hou daarom nadat de begroeiing rondom het meer is beëindigd goed de rechterzijde in de gaten. Dit was weiland maar wordt bouwrijp gemaakt. Je ziet daar nog net een bordje van het pad ter hoogte van de plek waar een soort aarden wal is opgeworpen. Je moet hier dus langs. Het lijkt onbegaanbaar maar is zeker te doen.

  Na afloop is de horeca in Beusichem prima.

 45. Ervaring met een wandeling over het Engelroderpad.
  Algehele indruk: een vreselijk saaie wandeling. Wij liepen hem met de klok mee.
  Dat betekent: 5 km door dorpsbebouwing.
  Vervolgens een stuk langs de provinciale weg.
  Dan een eindeloos recht pad afwisselend grind en zand, links weiland, rechts struiken.
  Vervolgens een deel door mooie natuur. Maar daarna lang over een secondaire weg met autoverkeer, geen voetpad!
  Terugkerend in Beusichem misten wij de wegwijzer naar het meer, en zijn doorgelopen naar de markt.
  Conclusie: een saaie wandeling met heel veel asfalt en weinig (klompenpad) natuur.
  Nederland heeft heel veel meer te bieden aan wandelingen!

 46. Vandaag dit pad gelopen, met de klok mee. Volgens de site 16 km, maar na ongeveer 9 km stond ik weer op de Markt in Beusichem, waar ik was gestart. Blijkbaar is de overstaproute naar Kuilenburgpad v.v. meegeteld. Dat is m.i. niet gebruikelijk.
  Eerst helemaal tot de N320 asfalt met wel mooie “Betuwse” plaatjes. Dan dwars door een recreatieterrein en mooie paadjes in een bos. Dan een park in aanleg. De grond was droog, maar bij nat weer lijkt het mij hier zeer glibberig. Verder weer asfalt.
  Vorige week heb ik nog eens het Batouwepad gelopen, Dat vind ik nog steeds de mooiste van de Betuwe.
  Als het park in aanleg en de dijkwerkzaamheden voltooid zijn kom ik zeker nog eens terug en dan neem ik de overstaproute (v.v.) ook mee. Hierna naar Culemborg gereden en daar het Kuilenburgpad gelopen.

 47. Deze tocht hebben wij gelopen op zaterdag 1-10-2016. Gezien de omgeving had deze tocht veel mooier kunnen zijn, jammer. Tevens was er onderweg geen horeca. Ook zouden wij het prettig vinden als de route was uitgeschreven in de folder, bv. als u café De Blusser uitgaat, gaat u linksaf de (straatnaam) in. Daarna gaat u het 1e onverharde pad linksaf etc.

 48. het zou welkom zin als jullie op de site vertellen uit hoeveel procent asfalt of andere harde ondergrond
  een wandelroute heeft, had ik het geweten bij deze route dan had ik hem niet gelopen.
  het zou ook goed zijn een route in te delen zodat horeca gelegenheden ergens in het midden liggen
  en niet aan het begin of eind

 49. Dag Dick Veldhuizen,
  Ik snap uw verhaal wel. Er zitten een aantal stukken in dit pad die in de toekomst nog verbeterd worden. De Rijksstraatweg is inderdaad een stuk van de route die echt een ‘moetje’ is omdat er geen andere mogelijkheid was om terug te lopen. De Beusichemse broeksteeg willen we in de toekomst voor een deel vermijden door door de ‘Molenkampen’ te gaan lopen. Dit kan echter pas als de zandwinning hier is afgerond. Dan zal dit een mooi natuurgebied gaan worden en een echte aanwinst voor dit Klompenpad. Helaas is het nog niet zo ver. Gelukkig zitten er ook veel mooie stukken in dit pad zoals natuurgebied De Regulieren van het Gelders Landschap, De Zump en de oude kernen van Beusichem en Zoelmond.

  Groet van Stefan Claessens (Coordinator van de vrijwilligers voor dit pad).

 50. Wij lopen bijna ieder weekend een klompenpad zo ook vandaag het engelrodepad met het idee om deze te verlengen met het Kuilenburgerpad. We hebben inmiddels heel wat klompenpaden belopen en dit was veruit de minst mooie / leuke. Je loopt ontzettend veel op asfaltwegen waar veel verkeer rijdt. Soms was het gewoon gevaarlijk om hier te lopen (Rijksstraatweg) hier mag men 100 km pu rijden en je loopt tegemoet van het verkeer op een stukje fietspad wat gewoon op die weg loopt. Het stukje daarna was het mooiste gedeelte van de route door wat natuur maar de autowegen waren overal goed te horen. Wij vinden de rust en stilte juist zo aangenaam op de klompenpaden. Uiteindelijk wilde we deze route verlengen met het Kuilenburgerpad maar om dit klompenpad te bereiken moest je wederom over een lange asfaltweg met veel verkeer wandelen. Ik denk dat dit zeker 6 km lopen is voor je aan deze wandeling kan beginnen waarna je ook weer terug moet lopen naar Beusichem al met al zou dit dat een km of 35 lopen worden dat was voor ons iets teveel van het goede vooral omdat we wel een beetje klaar waren met al dat snelle verkeer om ons heen. Jammer wij lopen hier niet snel nog een x.

 51. Eigenlijk zijn het 2 prachtige wandelingen. 1 Door Zoelmond en Beusichem met daarin het park rond de Meent en het stuk tussen de Smalriemseweg en de Provincialeweg en 2 De Regulieren, een schitterend natuurgebiedje van het Gelders Landschap. De verbinding tussen die 2 wandelingen over de Beusichemse Broeksteeg is helaas nu nog te lang en te saai. Hopelijk komt dat snel in orde als de zandwinning die al in 2014 zou eindigen nu eindelijk eens ophoudt en het gebied ter beschikking komt voor natuur en recreatie.

 52. Op 1 november heb ik het Engelroder pad weer gelopen en het was prachtig. Het gras was gemaaid langs de Beusichemse Broeksteeg waardoor ik langs de oever van de oude trekvaart kon lopen richting De Regulieren. Een stil en fraai natuurgebied. Ik verheug me op de dag dat de zandwinning stopt en dit een openbaar natuurgebied wordt waarbij de route bij de Beusichemse Broeksteeg veel interessanter wordt. Waar ik me ook op kan verheugen: het einde van de dijverzwaring. Dan wordt een verbindingsroute van het Kuilenburgerpad en het Engelroderpad mogelijk langs de Lek oever!

 53. Geachte, In de omschrijving van de route is aangegeven dat de route verkort kan worden tot resp. 8 en 14 km. Deze verkorting is niet op het routekaartje te vinden en ook niet in het veld. De aanduidingen zijn soms verwarrend. Er zijn aanwijsbordjes met twee pijlen die naar elkaar toe wijzen. Beter is om deze te splitsen in twee afzonderlijke stickers dusdanig dat ze elk in de looprichting staan. Sommige delen zijn ideaal om te wandelen zoals “De Regulieren” maar sommige delen zijn langs een drukke weg waar hard wordt gereden (Beusichemse Broekweg). Met vriendelijke groeten. Anton

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.