Errekomsepad

Ontdek het mooie buitengebied van Erichem. Wandelen door weilanden, langs sloten, door een wijngaard en door het Betuwse stadje Buren. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Errekomsepad (13 km)

Startpunt: Parkeerplaats bij het dorpshuis, Erichemseweg 30 in Erichem

Opstappunt: Parkeerplaats Centrum, rotonde Tielseweg in Buren

Openbaar vervoer: Bushalte ‘Kerk’ in Erichem

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag dit pad weer gelopen, tegen de klok in. Van Erichem naar Buren smal asfaltweggetje langs vele fruitbomen (nu niet in bloei). Daarna door Buren lopen (mooi plaatsje, maar klompenpad?) dan industrie en langs woonwijk en een drukke straat (Erichemsekade) zonder fietspad.
  Na 5,5 km asfalt/tegels komt het profiel van een klompenpad tevoorschijn en mag ik eindelijk een weilandje in. Daarna over een camping en langs een beek, heel fraai. Het 2e stuk van het pad langs de beek was opgeknapt, dat stuk was in de winter door diepe tractorsporen en veel modder bijna niet te lopen.
  Dan door/langs Betuws Wijndomein (prachtig). Daarna 2 leuke gehuchtjes met mooie bijzondere huizen, maar wel weer veel asfalt.
  In totaal 65% hard. Ik ken één pad met nog meer “hard” nl het Veendijkpad in Bunschoten, dat pad heeft een score van 88% hard en toch noemt men dat ook een klompenpad! ’t Kan altijd nog gekker.
  Dit pad kent zeker mooie gedeelten, maar er zijn in de Betuwe paden die (veel) mooier zijn.

 2. Het was een topwandeling.
  Veel afwisseling in de tocht, mooie omgeving, veel rust en vriendelijke mensen.
  Met dank aan de organisatie met de vele vrijwilligers.

 3. Gister dit klompenpad gelopen – de kortere route van circa 10 km. Dit om te genieten van de bloesems. De appelbloesem stond volop in bloei, de peren- en kersenbloesem waren al uitgebloeid. Prachtig weer (staalblauwe lucht en > 23 graden Celsius) en al een tijd geen regen dus geen last van modderpaden. Een behoorlijk deel van het pad wel op gewone asfaltweg maar het landschap is schitterend. Ook door het prachtige oude stadje Buren gelopen. Aanrader!

 4. Op 10 april 2019 dit pad gelopen. Zeer goed wandelweer, met frisse wind. Gestart vanaf opstartpunt Buren. In Buren eerst koffie – bij Koffie en Kunst – je komt er zo langs. Perfect! – een aanrader. Wel even zoeken om goed te starten. Verderop staat een bordje links aanhouden – maar dat moet links en direct rechts – dus even verkeerd gelopen.
  Wandeling zelf heeft relatief veel asfalt en relatief weinig bloesem (vind ik). Het passeren van de wijngaard is een buitengewone extra – vooral in het seizoen moet dat erg mooi zijn. In Buren langs het industrieterrein is jammer, voor mij kan die lus eruit, bovendien is het daar slecht aangegeven. Maar voor de rest: prima wandeling!

 5. Afgelopen zondag het klompenpad gelopen startpunt Errekom eerst richting Buren. Het was geweldig wandelweer. Wat een schilderachtige plaatsjes en een heel mooie afwisselende route over (on)verharde paden en door weilanden en boomgaarden. Deze wandeling gaan we zeker nog eens doen, de route is goed aangegeven met wegbewijzering, maar daarnaast altijd handig om even plattegrond bij de hand te hebben op je mobiel. In Buren terrasje opgezocht en ‘s avonds na de wandeling heerlijk pannenkoeken gegeten. Op 16 september open dag op het Wijndomein, gaan we nog even nagenieten.

 6. Gisteren het klompenpad gelopen op een vrij warme dag.Het werd ons aangeraden door de VVV in Buren als mooie bloesemtocht. We hebben wel bloesem gezien maar verder waren er veel minpunten. Grootste deel over asfaltweg( extra warm) en gevaarlijk gezien het drukke autoverkeer dat vlak langs je kwam. Ook misten we bankjes om even van het uitzicht te genieten en wat bij te komen. Gezien de warmte en nergens schaduw geen luxe.Absoluut geen aanrader.

 7. Op 20 maart het Errekomsepad gelopen. Een gure noorden wind bij een strak blauwe lucht en een stralend zonnetje. Eerst richting Buren gelopen die helft van de wandeling veel verharde wegen en na het oude centrum van Buren niet heel boeiend. Eenmaal weer terug in het weiland een prachtig pad langs slootjes en beekjes. Een geweldige lunch plek bij het wijndomein. Uitkijkend over de wijngaard van Buren. Jammer dat ze niet open waren anders hadden we er nog een Betuws wijntje bij genomen.

 8. Heel mooi pad. Veel vogels: kramsvogel, ooievaar, buizerds etc
  Gelukkig grote delen van de route bevroren, anders was t wel n heel drassig pad. Onze schoenen zien er niet uit.

 9. Beste wandelaars,

  Van de gemeente Buren ontvingen wij het bericht dat de omgeving rondom de afgebrande stal weer is vrijgegeven. Dit betekent dat het Errekomsepad weer gewoon bewandeld kan worden.

  Veel wandelplezier,

  Marlies van Loon – Team Klompenpaden Gelderland

 10. We begonnen met 14 graden en wat nevel, uiteindelijk 20 graden in de zon! De start van deze wandeling was veelbelovend, mooie setting met het kerkje en doorkijkjes in de boomgaarden waar de appeloogst in volle gang was. Kleine tractoren met wagonnetjes vol appels reden voorbij! De bebouwing bij Twee sluizen is een saai gedeelte en loop je erg in de herrie van de A15! Deze herrie blijft bij je tot het wijngoed!
  Ondanks dat er op de site geen waarschuwing meer stond, ondervonden wij een afsluiting vanwege asbest (brand in de mega varkensstal een maand geleden) het kostte wat creativiteit om een alternatief te vinden!
  Bij het wijngoed was de druivenoogst bezig en kregen we een enthousiaste uitleg! Ook de info borden zijn Erg verhelderend langs de route.
  Het gedeelte over het bedrijventerrein het Hulster is volgens ons onnodig. Erg saai! Over de Erichemsekade zou leuker zijn. Daar liep je tenslotte al op gezellig langs de Korne, het riviertje! Misschien een tip!
  Het stadje Buren wat meer uitlichten dmv uitbreiding van de route is uitdagender, en op die manier Het Hulster,bedrijventerrein, aantal kilometers reduceren!
  Van Buren terug naar Erichem was wel weer erg landelijk en leuk. We hebben genoten deze dag, iedereen dank! 👌😀

 11. vandaag het errekomse klompenpad gelopen, ik vond het behoorlijk saai, weinig spannende weggetjes. Grootste deel over de openbare(asfalt)weg, had niet veel met een klompenpad te maken.

 12. Vandaag, 21 juni 2017 het Errekomsterpad gelopen in de tropische hitte.
  Het pad loopt langs de camping waar wij kamperen, dus onze start was daar.
  Het begon veel belovend door de weide met schapen, na 10 minuten echter ging het verder langs de geasfalteerde weg. Zeker driekwart van de route gaat trouwens over geasfalteerde weggetjes. Dat hadden we ons niet voorgesteld bij een klompenpad. Jammer.
  Verder wel genoten van de landelijke omgeving en leuke buurtschappen.

 13. Tijdens deze wandeling veel medewandelaars, genoten ook van dit mooie klompenpad.
  Bijzonder was het bloeiende koolzaad, de wijngaard en de camping in een boomgaard. Leuke smalle paadjes, en binnenweggetjes, dit asfalt was voor ons niet storend. Ook het centrum van het vestingstadje Buren was mooi.
  De bewegwijzering was prima.
  Fijn dat vrijwilligers en grondeigenaren dit mogelijk maken, anders kwam je niet op al deze bijzondere plekjes.

 14. Zondag 9 april dit pad gelopen met schitterend weer.
  in Buren gestart en met de klok mee. Wat een prachtige wandeling door het Betuwe-land met de bloesem volop en zijn mooie kleine dorpjes/gehuchtjes. De bewegwijzering was zeer goed en de paden zeer goed te bewandelen.
  Bij het wijndomein koffie met zelfgebakken appelgebak (jammie,jammie).
  Hazen, roofvogels en een ooievaar gezien dus vooral om je heen kijken.

  Het valt wel op dat bij heel veel reacties op klompenpaden kritiek is op teveel asfalt of dat niet genoeg horeca onderweg is voor een versnappering of dat een deel van de route niet past maar best mensen het is aan de vrijwiiligers te danken dat wij deze paden kunnen lopen. Het kan niet altijd perfect zijn en dat hoeft ook niet. Je moet soms een verbinding maken tussen paden. Neem een rugzakje mee met een thermoskan koffie, een broodje en een appel en je kunt gaan zitten waar je wilt. Haal het positieve uit de wandelingen, je bent bezig, Je ziet heel veel moois en je leert Nederland op een andere en hele mooie manier bekijken en op de minder mooie stukken zet je gewoon de pas erin. Daarom hulde aan de vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken!

 15. 19-11-2016 ‘s middags deze route gelopen vanaf punt 1. Parkeren bij Dorpshuis geen probleem. Bij terugkomst stond er aan de rand een frietkraam. Eerst de minpuntjes: ongeveer 3/4 van de route is verhard waaronder asfalt; valt voor mij niet in de categorie klompenpad. Stuk asfaltweg voor Buren en Buren vind ik niet echt bij een klompenpad horen. Dankzij de vele verharde stukken is de route prima te lopen in alle seizoenen. Voor het natste gedeelte bij het Wijndomein is goed alternatief aanwezig. Vandaag alternatief niet hoeven te gebruiken
  Mooie afwisselende route; langs/door gehuchtjes met oude en minder oude, grote en minder grote huizen en boerderijen; over landelijke, soms zeer smalle weggetjes; fazant, reiger, eenden, paarden en bokkensprongen makende schapen; vele appelbomen; wijngaarden; twee overstapjes bij weiland, de derde was niet nodig want afrastering was kapot; zeer vriendelijke mensen.
  Kortom: genoten van de wandeling.

 16. 19-11-2016 ‘s middags deze route gelopen vanaf punt 1. Parkeren bij Dorpshuis geen probleem. Bij terugkomst stond er aan de rand een frietkraam. Eerst de minpuntjes: ongeveer 3/4 van de route is verhard waaronder asfalt; valt voor mij niet in de categorie klompenpad. Stuk asfaltweg voor Buren en Buren vind ik niet echt bij een klompenpad horen. Dankzij de vele verharde stukken is de route prima te lopen in alle seizoenen. Voor het natste gedeelte bij het Wijndomein is goed alternatief aanwezig. Vandaag alternatief niet hoeven te gebruiken
  Mooie afwisselende route; langs/door gehuchtjes met oude en minder oude, grote en minder grote huizen en boerderijen; over landelijke, soms zeer smalle weggetjes; fazant, reiger, eenden, paarden en bokkensprongen makende schapen; vele appelbomen; wijngaarden; twee overstapjes bij weiland, de derde was niet nodig want afrastering was kapot; zeer vriendelijke mensen.
  Kortom: genoten van dep wandeling.

 17. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Voor het dorpshuis is inderdaad een parkeerplaats voor zeker wel 10 auto’s, maar er staan 2 grote blauwe borden: parkeren voor invaliden. Veel invaliden in Erichem? Dan maar de auto langs de ventweg gezet. Toen ik terug kwam stond er een grote viskraam op de parkeerplaats. Visboer invalide?
  Onderweg heel veel fruitbomen. De eerste 6 km was asfalt, beetje veel. Bij Buren kun je kiezen: 1. voor Buren linksaf en dorp vermijden, 2. door de winkelstraat (koffie) lopen en weer terug lopen en 3. door de winkelstraat en doorlopen, dan loop je om buren heen. Steeds stickers met twee pijlen.
  Keuzes zijn wel grappig, zonde om de winkelstraat te omzeilen (mooi) ondanks het feit dat het een klompenpad is.
  Hele route gelopen ondanks wat regen en nat (hoog) gras en modderweggetje na de wijnboer. Heb nu niet Tweesluizen en Lutterveld gemist, was erg mooi.
  Het was weer de moeite waard, maar niet de mooiste van de Betuwe (dat is Batouwe)
  Bedankt iedereen

 18. Dit klompenpad op vrijdag 6 mei gelopen. Leuk: de appelbomen waren nog in bloei en dat was precies de reden om nu dit pad in de Betuwe te lopen. Wat ook leuk was is dat het pad een stukje over een camping gaat en dit gaf in de meivakantie de nodige levendigheid (en handig als je langs de wc’s komt…). Het stuk door de wijngaard is ook leuk. Het pad kenmerkt zich door de wijdse uitzichten maar vooral ook door het vele asfalt. En dat laatste is wat minder.
  Vrijwilligers en grondeigenaren: bedankt!

 19. vandaag begonnen op de parkeerplaats in Erichem- daar waar het pijltje naar rechts staat ws te vroeg afgeslagen- kwam op een boerenerf terecht en omdat ik om me heen liep te kijken zag ik het enkelhoge draadje dat de boer ws ivm zijn hond over het erf had gespannen niet. hierdoor een gemene val gemaakt.
  sla dus niet te vroeg af en kijk waar je loopt

 20. Op 9 april samen met Monica dit pad gelopen. Naar aanleiding van de reacties inderdaad in Buren begonnen en de route inomgekeerde richting gelopen. Aan het eind heb je dan een prachtig gezicht op het mooie stadje Buren.

 21. Beste wandelaars,
  Bij onderstaande reacties wordt voorgesteld via landgoed Grootveld te lopen. Graag wil ik hierbij opmerken dat dit momenteel geen onderdeel uitmaakt van de route. Wij hebben namelijk geen toestemming om van deze route gebruik te mogen maken. Het landgoed is opengesteld maar het overige deel niet. De werkgroep denkt na over goede alternatieven, maar we verzoeken u niet op eigen initiatief over terreinen van eigenaren te gaan lopen die hiervoor geen toestemming hebben gegeven.
  Bedankt en nog veel wandelplezier op de klompenpaden gewenst!

 22. wij hebben zondag 3 april de route gelopen we hebben ervan genoten mooi natuur wij vonden het niet storen om een klein stukje over de industrie te lopen en buren is een mooi stadje om er door heen te lopen. wij vinden het de moeite waard om deze route te lopen

 23. Op 2 april 2016 de tocht gelopen. Het was prachtig weer en we hebben 3/4 deel van de tocht genoten van de omgeving. Het laatste gedeelte, langs een drukke weg en vervolgens over het industrieterrein was een afknapper. Ik was er van op de hoogte dat dit stond te gebeuren maar toch je kent de omgeving niet goed genoeg om de alternatieve route over het landgoed te vinden. Mijn advies aan andere, begin de tocht in Buren en loop de route tegen de klok in. Ga over het landgoed en volg vervolgen de uitgezette route. Binnenkort staan de bomen in bloei en dan is het helemaal een mooie tocht. Wij waren hier te vroeg voor. Het was de moeite waard. Dank aan diegene die dit mogelijk hebben gemaakt.

 24. Op 17/1/2016 Errekomsepad gelopen. Erg mooi en afwisselend. We hadden mazzel met het weer. Het pad langs Camping de Verharde was nauwelijks begaanbaar door heftig snoeiwerk. Het industrieterrein van Buren hebben we vermeden en zijn langs het nieuwe landgoed Het Grootveld gelopen, op aanraden van eerdere commentaren op deze pagina. Bedankt daarvoor.

 25. In de nazomer gewandeld en er zitten mooie, sfeervolle stukken in. Heerlijk boerderij ijsje gegeten onderweg.

 26. Op 7 nov 2015 liepen wij met 5 vrouwen dit pad. Voor de tijd van het jaar nog prachtig weer, maar wel modder en stront. Wij Nordic Walkers hebben zelfs op de lange Nieuwlandsesteeg, onderweg naar het Wijndomein, de doppen maar van de stokken gehaald, hoewel de weg verhard is, want het was glibberen en glijen. Mooie route, vooral als je in Buren start en dan eerst richting Erichem gaat, komt t mooiste deel op t laatst. Afgesloten bij Koffie en Kunst, heerlijk. Voor Nordiccers is het wel vaak doppen wisselen, maar als je dat ervoor over hebt, kun je volop genieten.

 27. Wij wonen al heel lang vlakbij Buren en Erichem en hebben al veel klompenpaden gelopen. Dus was het tijd om deze te proberen. We zijn gestart in Buren en het viel ons direct al op dat we recht door Buren geleid werden en niet langs het oude weeshuis of de molen, daarna werden we voor een deel over het industrieterrein gestuurd en tot onze verbazing liep de route niet over het nieuwe landgoed tegenover de voormalige drukkerij van Thijssen. We moesten een heel stuk over de geasfalteerde weg richting Geldermalsen lopen. Aangezien deze weg behoorlijk druk is en ook nog vrij smal, voelt het niet echt veilig aan. Vanaf de biologische kwekerij de Goudsbloem werd de route zeer de moeite waard.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.