Errekomsepad

Ontdek het mooie buitengebied van Erichem. Wandelen door weilanden, langs sloten, door een wijngaard en door het Betuwse stadje Buren. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Errekomsepad (14 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 18 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Parkeerplaats bij het dorpshuis, Erichemseweg 30 in Erichem

Opstappunt: Parkeerplaats Centrum, rotonde Tielseweg in Buren

Openbaar vervoer: Bushalte ‘Kerk’ in Erichem

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Errekomsepad combineren met het Teisterbantpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Een mooi klompenpad wanneer de boomgaarden in bloei staan. Je moet wel tegen kilometers aan asfalt kunnen, want helaas gaan veel kilometers over wegen. De leukste stukken gaan over de natuurcamping en de Betuwse Wijngaard. Het was een zonnige dag en heerlijk genieten van de zon. Meer over mijn wandelavontuur op https://www.wandeldingen.nl/klompenpad-errekomsepad

 2. Vandaag mijn 98e klompenpad gelopen. Leuke stukken afgewisseld met lange stukken asfalt. Lopen op de drukke weg richting Buren was niet mijn ding. Veel fruitbomen in bloei net als het koolzaad. Aardige wandeling, maar een pad? Een fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 3. Pluspunten: de zon scheen uitbundig; de fruitbomen stonden mooi in bloei.
  Minpunt: op enkele mooie onverharde paden na was het vooral lopen over saaie rechte asfaltwegen.

 4. Vandaag voor de 2e keer genoten van dit mooie pad!
  App was wel handig erbij 😉
  Dank voor degenen die dit pad hebben uitgezet en bijhouden!

 5. Mooie afwisselende route. Met recht een Klompenpad. Natuurreservaat Tichelgaten, geweldig mooi om doorheen te lopen. Plaatsje Buren dat een trekpleister is. Ondanks veel asfalt ook voldoende paden, weilanden en zelfs een wijngaard. En Erichem, knus plaatsje met leuke niet alledaagse huizen. Kortom, een mooie wandeltocht en een echte aanrader. Bedankt organisatie!

 6. Vandaag dit klompenpad gelopen,de meningen zijn verdeeld zo te lezen,maar wij vonden het een mooi pad! Wij hebben de routeverlenger ook meegepakt en is zeker aan te raden,een mooi stuk! Wij zijn eerst ri.het Oranjestadje Buren gelopen,erg mooi, route ging door t stadje heen,ri. de routeverlenger. Langs de voormalige plek waar het kasteel heeft gestaan,dan naar een vd mooiste plekken vd route,het natuurreservaat Tichelgaten! We hebben 1 stukje vd route overgeslagen,we moesten op een gegeven moment rechtsaf,dat was na de waterplassen,maar dat paadje stond geheel onder water,gewoon rechtdoor gelopen kwamen we op verharde weg uit,hier rechtsaf gegaan.Via de app zagen we dat we verderop de route zo weer linksaf op konden pakken.Dan idd.stuk over industrieterrein,dan ri. Een wijngaard,Betuws Wijndomein,waar je over het landgoed van de druiventeelt loopt ,interessant om te zien en wat teksten te lezen over de druiventeelt. In de goede tijd vh jaar,vast erg leuk om de trossen te zien hangen. We vervolgen ons pad en komen via een lange weg in buurtschap Twee Sluizen uit,wel een lang stuk,maar met een heerlijk zonnetje en weidse uitzichten,geen straf.Vervolgens komen we nog langs recreatiepark De vergarde,dit is weer een onverhard paadje,zo wisselt het mooi af. Dan nog stuk door buurtschap Lutterveld en komen we eindelijk weer terug op de route ri.de kerk van Erichem. Wij vonden het een afwisselende route, asfalt,maar ook genoeg onverharde paden, en zeker ook mooie stukjes!

 7. Gisteren dit prachtige pad gelopen. Zo mooi! Ook fijn dat je af en toe een bankje tegenkomt, waar je dan kan genieten van het uitzicht. En wat een geuren van bloeiende bermen en bloesem. Onderweg mooie vergezichten en prachtige landelijke huizen. Je loopt langs een mooie camping. Heel afwisselend vonden wij: midden in de natuur over graspad, weiland, boomgaard en zelfs door een wijngaard en dan door stadje Buren en dottig centrum in Erichem. Je waant je daar bijna in Frankrijk;). Wij hebben in elk geval genoten en vinden dit pad echt een aanrader! Zeker in het voorjaar, wanneer de bloesem te zien is. Onderweg adresjes om even wat te eten en te drinken (met toilet). Topper!

 8. Erichemse klompenpad.

  Mag je nauwelijks een klompenpad noemen grootste gedeelte gaat over verharde wegen met veel verkeer wat tot gevaarlijke situaties lijdt.
  Heb hem 26 april gelopen.
  Alleen de plaats Buren is leuk.

 9. Hallo vandaag 27 April op koningsdag deze route gelopen we vonden het een mooie afwisselende route langs de bloeiende fruitboom gaarden en langs het water en de campings alleen jammer wat ook anderen als commentaar gaven lange stukken asvalt en het industrie terrein van het oranje stadje Buren verder vonden wij dat de route goed was aan gegeven het was natuurlijk ook mooi weer met een waterig zonnetje 15 graden

 10. Helaas! Los van enkele mooie stukken in de route vonden wij, net als enkele andere wandelaars hier, dat er té veel asfalt is in deze wandeling. Het stuk over het industrieterrein van Buren en langs de Erichemsekade valt bij ons ook zeker niet in de categorie ontspannen wandelen.

 11. Beste Laura,

  Klompenpaden bestaan bij de gratie van vrijwillige openstelling door grondeigenaren. Door verkoop van gronden is deze route twee jaar terug aangepast en gelijk landschappelijk aantrekkelijker gemaakt. Het blijkt dat op internet er nog oude routebeschrijvingen circuleren waarop ik helaas geen invloed kan uit oefenen. Daarom kijk altijd voor actuele routeinformatie op http://www.klompenpaden.nl

  De beoordeling van wat mooi is aan een wandelroute is uiteraard een persoonlijke kwestie.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 12. De bloesem staat op springen, er wordt warmer weer voorspeld, het Errekomsepad is de komende weken heel mooi om te lopen. Geniet wandelend van de bloeiende fruitbomen, de stad Buren en de ontluikende natuur.

 13. Dit pad gelopen vanaf natuurcamping de karekiet. Veelal geef ik positieve reacties maar dit pad vind ik echt te veel over te smalle en drukke wegen gaan. Zou de route echt aanpassen om er een klompenpad van te maken. De verlenging is zeer de moeite waard en het stuk over de wijngaard en langs het water mooi en karakteristiek en overige deel is aardig als toeristiche fietsroute. Misschien goed om dit pad te heroverwegen.

 14. Ondanks dat we de bordjes volgden kwamen we diverse keren verkeerd uit. Daarnaast vind ik een klompenpad waarvan van de 14 km ca 1 km (over de wijngaard) onverhard is, geen klompenpad mag heten. Wat mijn betreft geen aanrader.

 15. Beste wandelaar,

  Vervelend dat u geen gebruik kon maken van de routeverkorter we gaan uitzoeken wat daar aan de hand is.

  Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarisch cultuurlandschap, zoveel mogelijk over oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkpaden en schoolpaadjes. Met hulp van bewoners worden deze opgespoord en hersteld. Via de routefolder en de app informeren wij wandelaars onder meer over de verschillende landschappen die worden doorkruist, de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie en ecologie.

  Elke streek en daarmee elk Klompenpad heeft een eigen karakter. Dit wordt grotendeels wordt bepaald door het landschapstype. Soms is dat open en wijds (ontginningen)landschap met rechte lijnen voor wegen en watergangen. Dit zie je bijvoorbeeld in het Binnenveld tussen Wageningen, Rhenen, Ede en Veenendaal. Daarnaast zijn er Klompenpaden die een meer besloten karakter hebben. Het kampenlandschap bijvoorbeeld in de Achterhoek kenmerkt zich door kronkelende paden en beken met na iedere bocht weer een andere aanblik. De waardering voor een bepaald landschapstype is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap

  Team klompenpaden,

 16. Vandaag 03 Augustus proberen te lopen, Buren is een heel mooi stadje, maar daarmee is het goede over deze route gezegd. Het lange stuk langs de weg met snel verkeer langs je heen verderft deze hele route. Gevaarlijk en teleurstellend.
  De verkorting was ook nog een keer geblokkeerd door een hek en begroeiing, de eigenaar is waarschijnlijk vergeten dat dit onderdeel is van de route.
  Jammer.

 17. Gelopen op 23 juli. We zijn gestart vanaf de camping, tegen de klok in. Het eerste deel is mooi en lekker onverhard. Ook een mooi stuk over de wijngaard. Zoals anderen aangaven is het pad veel te veel verhard, klompenweg is een beter passende naam. En daarbovenop is het lopen over de Erichemse kade gewoon gevaarlijk, dat deel zou echt vervangen moeten worden, of de route drastisch inkorten. We liepen daar niet veilig, veel verkeer dat je op het laats ontwijkt. Als het aangepast kan worden kan het een aanrader worden.

 18. Gisteren, Bevrijdingsdag, deze mooie wandeling gelopen. De bedoeling was de 14 km maar op één of andere manier is er iets mis gegaan en hebben we er 16 gehad. Geen probleem.
  Inderdaad veel asfalt maar vooral rustig asfalt op deze feestdag. Het heeft ons niet gestoord. Mooie vergezichten en prachtig weer. Hoogtepunt was de cappuccino op het terras onder de kerktoren van Buren. We hadden wel meer bloesem verwacht maar misschien waren we te laat of te vroeg ? Desondanks een heerlijke wandeling. We komen zeker nog eens terug voor de volle 18 km.

  Wij zijn vertrokken vanaf het dorpshuis in Erichem. Een goede keuze want de parkeerplaats bij de Rotonde Buren zag er druk en vervuild uit.

 19. Voor een klompenpad erg veel asfalt. Ook op drukke autowegen gelopen. Desondanks toch genoten van Buren en weides en boomgaarden.

 20. Vanmiddag gelopen. Leuke wandeling, vooral in deze tijd van het jaar vanwege de bloesems. Wel veel asfalt maar wel mooie uitzichten steeds. Met voor mij als hoogtepunt het prachtige stadje Buren, waar een extra rondje over de stadswal het nog leuker maakt. Wel is het verstandig om het pad met de wijzers van de klok mee te lopen. het stuk door de wijngaard en langs de campings en door Buren krijg je dan in het tweede deel, daarna is het nog een klein stukje asfalt naar de finish in Erichem.

 21. Het Errekomsepad is bij de meeste klompenpadwandelaars niet echt populair. Ik kan dat deels begrijpen, zeker wanneer je deze tocht in de verkeerde periode loopt. Ik liep dit klompenpad rond Erichem en Buren op een prachtige zondag begin april. De hele natuur staat op springen, terrasjes waren redelijk gevuld en de paden prima begaanbaar. Dat veel over asfalt gaat klopt, maar er is ook veel leuks te zien: de bomen stonden (bijna) in bloei, blaadjes lopen uit, een stuk over een wijngaard, het stadje buren, allemaal niks mis mee.
  Mensen die dit weekend gaan (Pasen) komen vast aan hun trekken wanneer de bomen echt in de bloesem staan.
  video: https://youtu.be/gIEX3KVvUrA

 22. op 14 april liepen we het Errekomsepad. Een fijne en rustige wandeling met uitzondering van het stukje van Buren terug naar Erichem (westkant) was het ff wat drukker lang de weg. Buren is mooi, maar ook de noordelijke routeverlenger gaf extra’s aan de wandeling. De Zuidelijke lus hebben we niet genomen. Aan alle vrijwilligers dank voor het mogelijk maken van dit pad.
  Voor mijn verslag en foto’s verwijs ik naar mijn blog https://sprakeloosverhalen.com/2022/04/16/ongewoon-verslag-van-het-errekomsepad/ Voor meer foto’s zie ook Instagram account titiissprakeloos

 23. We hebben vanmiddag de route gelopen, maar waren niet heel enthousiast. Inderdaad veel asfalt en sommige stukken best druk verkeer. De bloesem is natuurlijk prachtig, maar heel afwisselend vonden we het niet.
  We vinden dit niet echt een klompenpad. Jammer, want we zijn groot liefhebbers van de (andere) klompenpaden.

 24. Mooie foto’s en goed verslag Frank! Wij hebben de route 7 april gelopen veel bomen staan op springen, dus de bloesem zal er inderdaad vanaf half april zijn. Wacht niet te lang, want de bloesemtijd is heel mooi, maar altijd te kort.

 25. Leuke route, vooral als de fruitbomen in bloei staan. Op 2 april 2022 was ik net te vroeg. Volgens een Erichemer maak je vanaf half april kans op uitbundige bloei. Maar ook buiten bloeitijd valt er genoeg te genieten. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk Oranjestad Buren. De routeverlenger is zeker een aanrader. Het asfalt viel me mee. Foto’s en verslagje bekijken? Ga naar https://www.frankwandelt.nl/gelderland/errekomsepad-klompenpad-rond-erichem-buren

 26. Vandaag was het druilerig weer en dan wil je toch naar buiten maar niet 3 uur door de modder ploegen, toch?Het Errekomsepad was een prachtige route, veel onverhard maar niet te modderig. Tuurlijk zijn er ook stukjes die wat minder aantrekkelijk zijn maar dat is onvermijdelijk. Wij vinden het een aanrader, polder dorpjes en mooie vergezichten wisselen zich heerlijk af. Ons cijfer voor deze route een dikke 8!

 27. Gisteren, woensdag 25 augustus, onder optimale weersomstandigheden het goed bewegwijzerde Errekomsepad gelopen met een kleine 15 kilometer op de teller. De start in Erichem is al direct veelbelovend. Afwisselend en toegankelijk agrarisch gebied met indrukwekkende vergezichten. Koren- en maisvelden, fruitkwekerijen, een wijndomein, een rijk, eeuwenoud bosgebied rond voormalig kasteel Buren, het stadje Buren zelf, kortom een zeer gevarieerde wandeltocht door een gebied waar de Betuwe op z’ n mooist is. Ik deel de klacht over een stuk weg met veel verkeer en weinig ruimte voor de wandelaar. Kan dat echt niet anders? Voor de rest alleen maar complimenten voor de mensen die zich ingespannen hebben voor de totstandkoming van het Errekomsepad.

 28. Dit klompenpad bestaat voor het grootste deel uit asfaltweg. Wel jammer. Buren is leuk om te bezichtigen.

 29. Vanmorgen het Errekomsepad gelopen.
  Op basis van sommige recensies hier had ik kunnen verwachten op een geasfalteerd circuit terecht te komen waar automobilisten punten krijgen om de argeloze klompenpadloper van de weg te rijden.
  Zo erg is het zeker niet.
  Sterker nog: ik vond het een heel fijne wandeling.
  Zeker, behoorlijk veel asfalt maar storend: nee. Want grootste gedeelte hiervan erg rustig en van alles te zien.
  Prachtige 360 graden vergezichten, zelden gezien op andere klompenpaden.
  Heel rustig. Enorme stilte. Mooie paden langs slootjes en door akkers en weilanden.
  Stukken door boomgaarden en een wijngaard, wijnproeven en picknicken mogelijk.
  Geen massatoerisme hier, lopen door een authentiek en typerend Betuws landschap.
  Ik kende Buren al wel maar wat een prachtig plaatsje is dit toch.
  Okay, de weg daarheen behoorde tot de wat mindere meters van deze wandeling (ik liep ‘m met de klok mee overigens), maar alles bij elkaar heb ik een heerlijke dinsdagmorgen beleefd met het lopen van dit klompenpad.

 30. Buren en de omgeving zijn echt prachtig maar delen van dit pad zijn gewoon gevaarlijk. Een stukje asfalt/verhard is geen probleem maar er zit gewoon een stuk in met veel verkeer en amper weg om te lopen. Ik liep dit vandaag op een maandag dus dan zou je rust verwachten op dat asfalt maar dat was niet het geval. Niet echt een aanrader dus dit pad.

 31. Op zaterdag 19/6 deze route gelopen. Je wandelt min of meer in een heel grote lus om het kerkje van Erichem. Regelmatig zie je in de verte de oude kerk tussen de bomenrijen opduiken. Paden waren goed begaanbaar, maar het gras en het onkruid begint al wel aardig op te schieten. De route kent nogal wat stukken asfalt, maar het zijn over het algemeen smalle wegen met weinig verkeer. En het is altijd weer leuk om door Buren te kuieren, het Honfleur van de Betuwe. De bewegwijzering springt niet altijd direct in het oog, dus af en toe komt de app hier goed van pas. Leuke route.

 32. Vandaag met prachtig weer dit Klompenpad gelopen. Heel verassend anders dan bij ons op de Veluwe. Mooie Pasen met mooie vergezichten. In Buren heerlijk koffie met lekkers. Bij de wijngaard waren we het spoor even bijster en waren we het niet eens met bordjes. Maar in combinatie met de app lukt het dan wel. Tot slot langs de koolzaadvelden terug.

 33. Geboren en getogen in deze omgeving en vandaag genoten van nieuwe en bekende stukjes natuur!
  En natuurlijk zijn er altijd stukjes op een route die minder aantrekkelijk zijn, maar het zijn natuurlijk wel de noodzakelijke schakels om de mooiste stukjes aan elkaar te kunnen verbinden. De route makers zijn hierin heel goed geslaagd.
  De nieuwe routeverlenger is heel erg aan te bevelen!

 34. Vandaag het Teisterbantpad gecombineerd met het Errekomsepad gelopen (ca 32 km). Gestart bij beginpunt. Beide paden liepen hoofdzakelijk over asfalt, maar er is zeer veel te zien. Dit is de stilste wandeling die ik ooit gelopen heb. Zelfs over de weg was het een oase van rust, met af en toe het gezang van een vogel of het gekwaak van een kikker. Toch nog leuke verrassende eenmanspaadjes die er nu glibberig bijlagen, maar dat mocht de pret niet drukken. Je kunt duidelijk zien dat je hier in het land van Flipje loopt, alles staat in het teken van fruit. En dan kom je in het prachtige vestigingsstadje Buren! Toch knap om de bezienswaardigheden zo met elkaar te verbinden. Complimenten.

 35. Wij hebben vorige maand april deze wandeling gelopen in combinatie met de korte lus in Oranjestad Buren. Ik begrijp de reacties van wandelaars die aangeven teveel over verharde wegen te lopen. Toch vonden wij dat niet zo’n probleem omdat we nagenoeg geen verkeer hadden. Reden voor ons om de wandeling te doen was omdat het bloesemtijd was. Echt wel leuk en mooi om juist dan langs de boomgaarden te lopen. Je vindt ons wandelrelaas op https://www.grijsopreis.nl/wandeling-bij-oranjestad-buren/

 36. Ik was door eerdere klompenpaden vooraf zeer enthousiast over de route, echter was dit klompenpad thuiskomen van een koude kermis. Bijna alle stukken liepen we over verharde wegen met veel verkeer. Ik loop ook echt niet voor mijn lol door troosteloze industrieterreinen. Het enige lichtpunt was de wijngaard waar alcohol werd geschonken om het leed te verzachten. Mooi gebied maar deze route kan prima gecanceld worden. Mocht je toch enthousiast worden van deze beschrijving pak dan de fiets want dan ben je er sneller doorheen.

 37. Beste Elma,

  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap.

  Veel wandelplezier gewenst!

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 38. Zie mijn review bij Teisterbantpad. Vandaag beide gelopen. Mooie 28km in totaal.

 39. Vandaag dit klompenpad gelopen. De bloesem maakte veel goed van deze route, die echt voor 80% over asfalt loopt. Jammer, dat is niet het idee van klompenpaden volgens mij.

 40. Vandaag heerlijk gelopen, weer een mooi stukje Nederland.
  Het wijndomein heeft heerlijke koffie, natuurlijk ook een flesje wijn voor thuis meegenomen. Fruitbomen stonden in bloei, Buren zeker de moeite waard.
  Lopen deze zeker nog eens!

 41. In reactie op gpx tracks en de app: hier een tevreden gebruiker van de app. Bij sommige routes handig als aanvulling, er wordt soms wat zuinig bewegwijzerd, maar meestal niet nodig. In ieder geval geen reden op basis van een gpx track te lopen, de app werkt bijzonder goed.

 42. Beste Theo,

  Als Stichting Landschapsbeheer Gelderland (een stichting met ideële doelstelling en zonder eigen vermogen) zijn de Klompenpaden een middel om de verschillende landschappen in de provincie beleefbaar te maken. De wandelaar leert iets over het landschap (ontstaan, cultuurhistorie en biodiversiteit). Met dat gegeven worden (in opdracht van gemeenten) Klompenpaden ontwikkeld en beheerd. Gelet op de reële (financiële) mogelijkheden worden de klompenpadroute (kaartje en informatie over bezienswaardigheden) aangeboden via een brochure, gratis app, padpagina op de website, startpaneel en opstappaneel. M.u.v. van de brochure zijn hieraan geen kosten voor de wandelaar.

  GPX-bestanden vallen daarbuiten, omdat dit ons niet in staat stelt extra informatie te delen. Deze worden echter wel aangeboden door wandelaars die na afloop de door hen gelopen route ter beschikking stellen op diverse internetsites. Even Googelen is daarvoor voldoende. Echter, is het Errekomsepad pas op enkele punten aangepast, waardoor de GPX-bestanden die online zijn aangeboden waarschijnlijk niet meer up-to-date zijn. Binnenkort komt er nog een grote verandering, namelijk een nieuwe routeverlenger. Het beste kunt u, zoals coördinator Ina al aangaf, de route met de Klompenpaden app lopen.

  Veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet Team Klompenpaden

 43. Beste Theo,
  Leuk dat je onze route gaat lopen.
  Ik weet het niet zeker of er ook een GPX-bestand is, maar met de gratis te downloaden Klompenpad-app kan je de route goed volgen.

 44. Leuk en bijzonder pad.
  We gaan het zeker lopen.
  We vragen ons wel af of er een gpx te downloaden is.
  Zo ja, wilt u dan even aangeven waar ik dat kan downloaden.
  Dank en Groet
  Theo Arts

 45. Helaas een teleurstelling deze wandeling. Begint leuk met koolzaad veld en een beetje bloesem op afgekapte fruitbomen. Totaal geen mooie overhangende fruitboombloesem gezien. Verder is er naar onze smaak veel te veel afvalt. Wij vonden het teleurstellend. Kan zeker niet doorgaan voor een bloesem route

 46. Ver gereden om de bloesemtocht te wandelen, klompentocht genaamd. Wij vonden het nogal tegenvallen veel asfalt en vrij drukke wegen. Mooie bloesem op sommige stukken, maar ook veel akkerbouw. Leuke verrassing was het plaatsje Buren.

 47. Zaterdag 24 april het Errekomsepad gelopen. Wij hebben genoten van deze tocht, langs fruitbomen, koolzaad, wijn ranken, kerkjes, over onverharde paden en stukjes verharde wegen. Lunchen in het hoge gras met om ons heen alleen maar gras, bomen, slootjes, akkerland en een blauwe lucht. Een tussenstop gemaakt bij #betuwswijndomein en genoten van een heerlijk bruisend roseetje. Weer door maken we mooie foto’s van vergezichten, fruitbomen, de bloesems en grappige foto’s. We passeren het pittoreske dorpje Buren en nemen een ijsje bij de #burgermeester. Nog een klein laatste stukje richting Erichem. Deze tocht is zeker een aanrader.

 48. Gisteren is de bewegwijzering van de route bijgewerkt. Een aantal stickers waren erg verbleekt.
  In principe geldt voor alle Klompenpaden dat het aan wordt geraden om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone.
  Over enkele weken gaat het Errekomse klompenpad worden verlengd. Deze verlenging gaat door het Plantsoen in Buren en langs het terrein van ’t Wilgje Buitensport.
  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking en openstelling van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk.

 49. Prachtige wandeling langs bloesems, wijngaarden en door Buren. Een aanrader die je eventueel heel simpel in twee keer kan doen. Wel wat asfalt maar dat weegt zeker op tegen de kwaliteit van de omgeving.

 50. 19 april gelopen. Helaas erg veel over asfalt en soms onveilige wegen. Het is meer een fietsroute dan wandelroute door het vele lopen op fietspaden en wegen.

 51. Zaterdag 16 april deze route gelopen. Op zich mooie route, maar idd veel asfalt. 1 hele drukke weg waar je ook regelmatig voor voetgangers ad kant moet. Veel mensen lopen toch ad verkeerde kant vd weg. Het was erg druk, veel mensen lopen gewoon door. Gaan bijna geen meter ad kant, erg jammer. Laten we hiermee z’n allen wat beter op gaan letten. Het moet een ontspannen wandeling zijn.

 52. Met alle begrip voor de problemen voortvloeiende uit de pandemie moet ik helaas, buiten de voorafgaande reacties betreffende de bewegwijzering, opmerken dat het Errekomse pad tegenvalt vanwege het feit dat het grotendeels via verharde wegen loopt met in het algemeen vrij veel verkeer. Meerdere malen moet men zich het vege lijf redden door diep de berm in te duiken. Voorwaar geen pretje tijdens een ontspannen wandeling. Overigens, van de meeste klompenpaden geniet ik optimaal.

 53. Ik heb de route dinsdag 13 april gelopen met mijn vriendin. Het ging goed totdat we vanaf de Nieuwlandsesteeg linksaf een pad inliepen dat met een slagboom was afgesloten. Hier stond nog een sticker met een aanduiding dat we dat pad in moeten. Verderop kom je bij een “kruising” bij een brug. Hier was geen sticker te bekennen. Geen sticker betekent denk ik rechtdoor lopen. Dat hebben we gedaan, maar dat was fout.
  Daardoor raakten we het spoor bijster en hebben we een eind om moeten lopen om weer op de route te komen.
  Verder sluit ik me aan bij Anja die op 13 april ook gemeld heeft dat de stickers vaak slecht te lezen zijn.
  In zijn algemeenheid zijn de pijlen op de stickers veel te klein en men is ook niet eenduidig met het aan één kant van de weg plaatsen van de stickers.
  Verder wel een mooie tocht.
  Vriendelijke groet,

 54. De stickers zijn moeilijk zichtbaar, misschien overnieuw plakken, zijn door de zon verkleurd. Op 12 april jl gelopen hierdoor fout gelopen.

 55. Beste B. en W. Kalle,

  Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarisch cultuurlandschap, zoveel mogelijk over oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkpaden en schoolpaadjes. Met hulp van bewoners worden deze opgespoord en hersteld. Via de routefolder en de app informeren wij wandelaars onder meer over de verschillende landschappen die worden doorkruist, de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie en ecologie.

  Elke streek en daarmee elk Klompenpad heeft een eigen karakter. Dit wordt grotendeels bepaald door het landschapstype. De waardering voor een bepaald landschapstype is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking en openstelling van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap en niet de hoeveelheid asfalt en beton.

  Nog veel wandelplezier,

  Team Klompenpaden

 56. Mooi pad! Prachtig door en tussen fruitboomgaarden en een wijndomein.

 57. Vandaag het klompenpad gelopen. Samen met het heerlijke weer genoten! Het is inderdaad redelijk veel asfalt voor een klompenpad, maar op een stukje wat drukkere weg na, vond ik het niet storend. Wel jammer dat het stukje routeverkorter is gewijzigd. Want dat stukje door de boomgaard is wel erg mooi. Maar als de eigenaar het niet meer wenst. houdt het helaas voor ons als wandelaar op. Ook kan ik me aansluiten dat het bordje na het wijndomein voor de volle route mist of niet duidelijk te vinden is. Ik was er op voorbereid en kon daardoor in een keer de weg vervolgen 😉

 58. Dit weekend gelopen. Ik zou het echt niet doen. Saai en veel te veel asfalt.

 59. Beste Mieke,

  Jullie hebben de oude routeverkorter gelopen. De eigenaar van dit boomgaardje wil helaas geen wandelaars meer ontvangen. Daarom loopt de routeverkorter nu via de Mierlingsestraat. Dit staat aangegeven in het veld, de app en op de kaart op deze website.

  Nog veel wandelplezier gewenst!

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 60. Vandaag gelopen met een vriendin, mooie omgeving . We misten wel een bankje hier en daar . Verder hebben we verkort gelopen door een boomgaardje. Bij Erichem . Er stond geen bordje meer , wel een groot bord dat het Prive terrein is . Omdat we niet verder wilden lopen dus klandestien over dit pad gelopen ( dus stippellijn naar Erichem )

 61. Wij hebben genoten van de wandeling. Windstil met mooie vergezichten. De picknicktafel in de wijngaard was een heerlijke pauzeplek. Wijnboer gesproken en een flesje gekocht. Net als Bert hebben wij ook eerst de verkorting gelopen totdat we er achter kwamen dat we links af hadden gemoeten. Dus terug! Was de moeite waard anders laat je Buren liggen. Warme wafels to go ook een aanrader. Tip kan er geen alternatief komen langs de Korne ipv het industrieterrein. Wij komen nog een keer terug om Buren en Erichem beter te bekijken.

 62. Wij, mijn vrouw en ik, hebben afgelopen zondag dit klompenpad gelopen. Ja, het was veel verhard maar de omgeving en de rust maakte dat allemaal goed. Wij hebben erg genoten van dit klompenpad, ondanks de kou maar wel met een lekker zonnetje. En inderdaad het laatste stuk bij Buren is het jammer dat je door een industrie gebiedje loopt. Wij hebben alleen één opmerking over de route. Als je met de klok mee loopt en je bent de Betuwe wijngaard voorbij dan moet je naar links voor de lange route maar die staat niet aangegeven. De pijl naar rechts geeft ook niet aan dat het de verkorte route is. Deze waren we al een tijdje in gelopen toen ik op de app zag dat we verkeerd liepen.

 63. Beste Paul,
  Jammer dat je niet het hele klompenpad hebt gelopen. Wanneer je in de buurt woont kan je weten dat je een mooi stuk langs het Lutterveld, de Twee Sluizen, het Wijndomein en de Karekiet hebt gemist. Ik ben benieuwd hoe je dat vindt.

 64. Ik woon in de buurt, dus dit is handig om even eruit te gaan. Aankomst is leuk in het pittoreske Erichem. Heb een deel gedaan. Bij Erichem uit, linksaf richting Buren. Op dit deel is alles verhard. Teleurstellend. Wel rustig tot dat je de N833 kruist. Geraas van verkeer. Buren is een prachtig stadje. Buren uit, langs een woonwijk en bedrijventerrein. De kwalificatie klompenpad ontgaat me. Volgende keer het andere deel langs het wijndomein. Hopelijk meer de moeite waard.

 65. Een uitstekende start van het nieuwe jaar! Op 1-1-2021 hebben we met veel plezier dit mooie pad gelopen. Omdat we het kaartje geprint hadden waren we prima voorbereid op alle afslagen; de markering is heel goed!
  Op één punt ging het bijna fout: als je uit de wijngaard komt sturen de klompjes je de afkorting op. Met de kaart zijn we daar scherp links gegaan en, gelukkig, na een 100m waren de klompjes er weer.
  Met bloesem en later, met rijp fruit, zullen wij dit pad zeken nog eens lopen. Leni en Piet

 66. Ondanks het (te) veel verharde gedeelte toch genoten van dit klompenpad. Ik had het nieuwe kaartje maar toch fout gelopen bij de wijnboomgaard omdat daar nog oude markeringen staan. Het fijne van gemarkeerde paden is mijns inziens dat je niet de hele tijd met een kaart of je telefoon in de hand hoeft te lopen. Dat gaat bij dit klompenpad niet goed!

 67. Beste Albert en Elly,

  Bedankt voor jullie reactie en fijn dat jullie hebben genoten van de route. Er zijn de afgelopen tijd wat veranderingen in het Errekomsepad geweest, waardoor mogelijk de bewegwijzering niet altijd optimaal was. In principe geldt voor alle Klompenpaden dat het aan wordt geraden om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op deze website), of van het uit te printen kaartje op deze website (gratis). De app wijst onderweg de weg zonder dataverkeer (kost dus geen Mbs). Ook met een simloze tablet kan de route gelopen en de route-items bekeken worden. Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Nog veel wandelplezier gewenst!

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 68. Vandaag op zondag 13 dec 2020 deze mooie route gelopen. En ja, ik ben het met de vorige schrijvers eens, hier en daar mag best een routeaanduiding aangebracht worden, dat ontbrak er nog al eens aan. Waarom dit inmiddels niet gebeurd is gezien de voorgaande reacties is voor ons onbegrijpelijk. Ondanks dat hebben we toch genoten van deze route en we geven hem het cijfer 8. Hartelijke groet van Albert & Elly.

 69. Een van de saaiste klompenpaden tot nu toe gelopen, ondanks het mooie stadje Buren. Het seizoen en de regenachtige dag hielpen mogelijk niet mee. Veel weiland zonder enige begroeiing en geluidshinder van de snelweg.

 70. Beste Siemon,
  Bedankt voor je reactie. Jammer dat je een van de laatste bent, die deze route heeft gelopen. De routeverkorter is definitief gesloten. Ook de reguliere route gaat zeer binnenkort aangepast worden. De wijzigingen komen op de website en in de klompenpad-app.
  Ik hoop dat je in de toekomst van het Errekomse klompenpad en de andere klompenpaden blijft genieten.

 71. Gisteren het ERREKOMSEPAD gelopen. Ik ben het aardig met Myriam eens (5 sept. 2020), behalve dat ik vaak de kaart raadpleeg op mijn telefoon. Dat voorkomt veel gezoek.
  Er is wel een te leurstelling. We liepen van de Erichemseweg naar de Erichemsewal, eindelijk weer een stuk onverharde weg (leuk). Dit is een afkorting van de 13 km route, de route wordt dan 10 km. Maar halve wege moesten we over een prikkeldraad klimmen (meestal is er dan een overstap met een plak of iets dergelijks). We kwamen in een walnoten boomgaard. Toen we er doorheen waren en op de Erichemsewal uitkwamen stond er een bord van de eigenaar dat het particulier terrein was en dat het verboden was er overheen te lopen. Wel jammer dat we de eigenaar weer getart hebben.
  Verder hebben we wel genoten van de tocht en weerhoud me niet om het volgende klompenpad te lopen.
  Groet, Siemon

 72. Vandaag het pad gelopen. Was heerlijk, idd niet heel veel paadjes maar de route was prima te lopen! Op 1 pint even zoeken maar ik had de klompenpad-app op de telefoon mee, wat uitkomst bood. Was goed te lopen! Ik had de 10 km route gepakt, maar via strava-app (Had ik ook aangezet) gaf hij aan dat het 14 km was!
  Aanrader.

 73. Wat een slecht aangegeven route. Wij zijn meerdere keren verkeerd gelopen, probeerde de 10km versie te lopen. Alleen maar asfalt gelopen, wat een teleurstelling. Terwijl de omgeving zo mooi is. Gelukkig gaf Buren nog een beetje glans aan deze wandeltocht (en het gezelschap!)

 74. Vanochtend het Errekomsepad gelopen. Ondanks dat we inmiddels aardig wat klompenpaden gelopen hebben en dus weten waar je op moet letten om de aanwijzingen te zien, hebben we ditmaal 3x een stukje terug moeten lopen. Bordjes gemist bij de Erichemsekade, fout gelopen op de camping, bij het wijndomein erg getwijfeld omdat de aanwijzingen maar uit bleven en in Buren de verwijzingen gemist.
  Er mag naar ons idee wat meer aandacht zijn voor de bewegwijzering!
  Verder vonden we het, ondanks wat meer asfalt, een leuke route, zeker het stukje als het wijndomein, de camping, de notengaard en Buren.
  Ook was het erg leuk om de fruitoogst in volle gang te zien!

 75. Vandaag de route gelopen vanaf camping de Karekiet. En helaas sluiten ook wij ons aan bij de berichten over te veel asfalt, echt geen aanrader! We hebben hem gecombineerd met het Teisterbandpad (vrij lange route samen!). Dat pad is wel echt mooi en afwisselend. Dus als je twijfelt over de twee klompenpaden, kies zeker het Teisterbandpad!

 76. Het Klompenpaden loopt langs camping de Karekiet waar we verblijven. Ik lees nogal kritische reviews die me doen aarzelen de route te lopen. Toch gedaan, de lange. Absoluut geen spijt van. Nee, geen kans op natte voeten maar verder leuke tocht. Genoten!

 77. Deze route icm het Teisterbandpad gelopen. Helaas een tegenvallende route. Veel asfalt idd, en ook langs razend verkeer op de smalle wegen. Werd er een zelfs een beetje chagrijnig van. Wel leuk in deze route is het stadje Buren.
  Helaas wordt hier dan weer leuke straatjes en het pad langs de walmuur overgeslagen. Dus zelf maar even van de route af op dat punt. Maar een klompenpad kun je dit helaas niet noemen. Heb wel de grote ronde gedaan, maar de stukjes van de weg af, waren zeer summier.
  Hopen dat de volgende route beter bevalt.

 78. Gelopen op zaterdag 2 mei tegen de klok in. Er zaten wel wat leuke stukjes tussen (langs het water achter de camping en over het wijndomein), maar we vonden het toch veel teveel asfalt. De Erichemse kade is ook niet echt lekker lopen vanwege de vele bochten en de vele auto’s.

 79. 9-5 dit klompenpad gelopen. En helaas moeten wij constateren dat het eigenlijk de naam “klompenpad” niet kan dragen. Een leuke wandeling zou meer op zijn plaats zijn want er is echt te veel asfalt in dit pad. Wij hebben dan ook na 9 km ( we hebben de verkorter genomen ) afgehaakt. Het was niet alleen teveel asfalt maar het was ook nog eens druk met auto’s en dat is echt niet fijn.
  Ook waren er wat bordjes verschoten van kleur zodat een kleine opfrisbeurt is gewenst.

 80. Vandaag, 28 april, samen met mijn moeder deze route gelopen. Ondanks het regenachtige weer, hebben wij onwijs genoten van deze route en hebben we zelfs heerlijk gepicknickt.
  Wij hebben wel gemerkt dat er op een T-splitsing een bewegwijzeringsbordje mist. Daarnaast had het stuk over de industrie na camping de karekiet van ons niet gehoeven, zijn mooiere stukken daar in de buurt om langs te lopen.

 81. Woensdag 8 april dit klompenpad gelopen. Ondanks dat vele wegen verhard zijn (en je dus minder het idee van een klompenpad heb), toch een fantastische wandeling gehad tussen bloesem en koolzaad. Ook het stadje Buren is absoluut het bezichtigen waard.

 82. Zaterdag 21 maart dit pad gelopen. Je moet toch wat als er niet word gevoetbald en er ook niet veel anders mogelijk is ?. In tegenstelling tot veel anderen vonden wij het wel een leuk pad. Vergezichten, boomgaarden, wijngaard (!), mooi stadje, dorpjes. Veel asfalt inderdaad, maar soms is dat ook wel een keer lekker.
  Toch nog een puntje voor de mensen die het pad onderhouden. Veel blauwe stickers zijn weg verkleurd., zou ik een keer verversen. Bewegwijzering is niet altijd consequent en hier en daar ontbreekt zelfs een aanwijzing. Met de app kom je er wel uit, maar dat zou niet hoeven.

 83. Tegenvallende route, bijna alleen maar asfalt en soms smalle bermen, razende auto’s. Paar leuke stukjes. Kan zijn dat ik verwend ben maar dit gaan we nooit meer doen.

 84. Een heerlijke wandeling over relatief veel asfalt. Leuk dat Buren in het pad zit. Ik heb wat zijsporen bewandeld in dat prachtige stadje. De off road delen waren erg nat in deze natte winter. De aanlooproute naar de wijngaard lag bezaaid met doornig snoei-afval waar ik mijn broek aan heb open gehaald. Als een route zichtbaar versperd is zou het sieren als er een omleiding wordt aangegeven.

 85. Dit is best een leuke wandeling, wanneer je het leuk vindt om met regelmaat de berm in te duiken voor het langsracende autoverkeer. Alle gekheid op een stokje….boomgaarden en Buren zijn leuk, maar veel te veel asfalt! Mooie omgeving: ja, (los van het bebouwde gebied) maar een rustig klompenpad: nee.

 86. Wat een afwisseling : Open weidegebied, grote akkers, boomgaarden, een wijngaard, een camping, een historisch stadje . . geweldig. Inderdaad relatief veel over verharde wegen, maar in deze natte periode is dat prima zo. Een aanrader.

 87. Vandaag dit pad weer gelopen, tegen de klok in. Van Erichem naar Buren smal asfaltweggetje langs vele fruitbomen (nu niet in bloei). Daarna door Buren lopen (mooi plaatsje, maar klompenpad?) dan industrie en langs woonwijk en een drukke straat (Erichemsekade) zonder fietspad.
  Na 5,5 km asfalt/tegels komt het profiel van een klompenpad tevoorschijn en mag ik eindelijk een weilandje in. Daarna over een camping en langs een beek, heel fraai. Het 2e stuk van het pad langs de beek was opgeknapt, dat stuk was in de winter door diepe tractorsporen en veel modder bijna niet te lopen.
  Dan door/langs Betuws Wijndomein (prachtig). Daarna 2 leuke gehuchtjes met mooie bijzondere huizen, maar wel weer veel asfalt.
  In totaal 65% hard. Ik ken één pad met nog meer “hard” nl het Veendijkpad in Bunschoten, dat pad heeft een score van 88% hard en toch noemt men dat ook een klompenpad! ’t Kan altijd nog gekker.
  Dit pad kent zeker mooie gedeelten, maar er zijn in de Betuwe paden die (veel) mooier zijn.

 88. Het was een topwandeling.
  Veel afwisseling in de tocht, mooie omgeving, veel rust en vriendelijke mensen.
  Met dank aan de organisatie met de vele vrijwilligers.

 89. Gister dit klompenpad gelopen – de kortere route van circa 10 km. Dit om te genieten van de bloesems. De appelbloesem stond volop in bloei, de peren- en kersenbloesem waren al uitgebloeid. Prachtig weer (staalblauwe lucht en > 23 graden Celsius) en al een tijd geen regen dus geen last van modderpaden. Een behoorlijk deel van het pad wel op gewone asfaltweg maar het landschap is schitterend. Ook door het prachtige oude stadje Buren gelopen. Aanrader!

 90. Op 10 april 2019 dit pad gelopen. Zeer goed wandelweer, met frisse wind. Gestart vanaf opstartpunt Buren. In Buren eerst koffie – bij Koffie en Kunst – je komt er zo langs. Perfect! – een aanrader. Wel even zoeken om goed te starten. Verderop staat een bordje links aanhouden – maar dat moet links en direct rechts – dus even verkeerd gelopen.
  Wandeling zelf heeft relatief veel asfalt en relatief weinig bloesem (vind ik). Het passeren van de wijngaard is een buitengewone extra – vooral in het seizoen moet dat erg mooi zijn. In Buren langs het industrieterrein is jammer, voor mij kan die lus eruit, bovendien is het daar slecht aangegeven. Maar voor de rest: prima wandeling!

 91. Afgelopen zondag het klompenpad gelopen startpunt Errekom eerst richting Buren. Het was geweldig wandelweer. Wat een schilderachtige plaatsjes en een heel mooie afwisselende route over (on)verharde paden en door weilanden en boomgaarden. Deze wandeling gaan we zeker nog eens doen, de route is goed aangegeven met wegbewijzering, maar daarnaast altijd handig om even plattegrond bij de hand te hebben op je mobiel. In Buren terrasje opgezocht en ‘s avonds na de wandeling heerlijk pannenkoeken gegeten. Op 16 september open dag op het Wijndomein, gaan we nog even nagenieten.

 92. Gisteren het klompenpad gelopen op een vrij warme dag.Het werd ons aangeraden door de VVV in Buren als mooie bloesemtocht. We hebben wel bloesem gezien maar verder waren er veel minpunten. Grootste deel over asfaltweg( extra warm) en gevaarlijk gezien het drukke autoverkeer dat vlak langs je kwam. Ook misten we bankjes om even van het uitzicht te genieten en wat bij te komen. Gezien de warmte en nergens schaduw geen luxe.Absoluut geen aanrader.

 93. Op 20 maart het Errekomsepad gelopen. Een gure noorden wind bij een strak blauwe lucht en een stralend zonnetje. Eerst richting Buren gelopen die helft van de wandeling veel verharde wegen en na het oude centrum van Buren niet heel boeiend. Eenmaal weer terug in het weiland een prachtig pad langs slootjes en beekjes. Een geweldige lunch plek bij het wijndomein. Uitkijkend over de wijngaard van Buren. Jammer dat ze niet open waren anders hadden we er nog een Betuws wijntje bij genomen.

 94. Heel mooi pad. Veel vogels: kramsvogel, ooievaar, buizerds etc
  Gelukkig grote delen van de route bevroren, anders was t wel n heel drassig pad. Onze schoenen zien er niet uit.

 95. Beste wandelaars,

  Van de gemeente Buren ontvingen wij het bericht dat de omgeving rondom de afgebrande stal weer is vrijgegeven. Dit betekent dat het Errekomsepad weer gewoon bewandeld kan worden.

  Veel wandelplezier,

  Marlies van Loon – Team Klompenpaden Gelderland

 96. We begonnen met 14 graden en wat nevel, uiteindelijk 20 graden in de zon! De start van deze wandeling was veelbelovend, mooie setting met het kerkje en doorkijkjes in de boomgaarden waar de appeloogst in volle gang was. Kleine tractoren met wagonnetjes vol appels reden voorbij! De bebouwing bij Twee sluizen is een saai gedeelte en loop je erg in de herrie van de A15! Deze herrie blijft bij je tot het wijngoed!
  Ondanks dat er op de site geen waarschuwing meer stond, ondervonden wij een afsluiting vanwege asbest (brand in de mega varkensstal een maand geleden) het kostte wat creativiteit om een alternatief te vinden!
  Bij het wijngoed was de druivenoogst bezig en kregen we een enthousiaste uitleg! Ook de info borden zijn Erg verhelderend langs de route.
  Het gedeelte over het bedrijventerrein het Hulster is volgens ons onnodig. Erg saai! Over de Erichemsekade zou leuker zijn. Daar liep je tenslotte al op gezellig langs de Korne, het riviertje! Misschien een tip!
  Het stadje Buren wat meer uitlichten dmv uitbreiding van de route is uitdagender, en op die manier Het Hulster,bedrijventerrein, aantal kilometers reduceren!
  Van Buren terug naar Erichem was wel weer erg landelijk en leuk. We hebben genoten deze dag, iedereen dank! ??

 97. vandaag het errekomse klompenpad gelopen, ik vond het behoorlijk saai, weinig spannende weggetjes. Grootste deel over de openbare(asfalt)weg, had niet veel met een klompenpad te maken.

 98. Vandaag, 21 juni 2017 het Errekomsterpad gelopen in de tropische hitte.
  Het pad loopt langs de camping waar wij kamperen, dus onze start was daar.
  Het begon veel belovend door de weide met schapen, na 10 minuten echter ging het verder langs de geasfalteerde weg. Zeker driekwart van de route gaat trouwens over geasfalteerde weggetjes. Dat hadden we ons niet voorgesteld bij een klompenpad. Jammer.
  Verder wel genoten van de landelijke omgeving en leuke buurtschappen.

 99. Tijdens deze wandeling veel medewandelaars, genoten ook van dit mooie klompenpad.
  Bijzonder was het bloeiende koolzaad, de wijngaard en de camping in een boomgaard. Leuke smalle paadjes, en binnenweggetjes, dit asfalt was voor ons niet storend. Ook het centrum van het vestingstadje Buren was mooi.
  De bewegwijzering was prima.
  Fijn dat vrijwilligers en grondeigenaren dit mogelijk maken, anders kwam je niet op al deze bijzondere plekjes.

 100. Zondag 9 april dit pad gelopen met schitterend weer.
  in Buren gestart en met de klok mee. Wat een prachtige wandeling door het Betuwe-land met de bloesem volop en zijn mooie kleine dorpjes/gehuchtjes. De bewegwijzering was zeer goed en de paden zeer goed te bewandelen.
  Bij het wijndomein koffie met zelfgebakken appelgebak (jammie,jammie).
  Hazen, roofvogels en een ooievaar gezien dus vooral om je heen kijken.

  Het valt wel op dat bij heel veel reacties op klompenpaden kritiek is op teveel asfalt of dat niet genoeg horeca onderweg is voor een versnappering of dat een deel van de route niet past maar best mensen het is aan de vrijwiiligers te danken dat wij deze paden kunnen lopen. Het kan niet altijd perfect zijn en dat hoeft ook niet. Je moet soms een verbinding maken tussen paden. Neem een rugzakje mee met een thermoskan koffie, een broodje en een appel en je kunt gaan zitten waar je wilt. Haal het positieve uit de wandelingen, je bent bezig, Je ziet heel veel moois en je leert Nederland op een andere en hele mooie manier bekijken en op de minder mooie stukken zet je gewoon de pas erin. Daarom hulde aan de vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken!

 101. 19-11-2016 ’s middags deze route gelopen vanaf punt 1. Parkeren bij Dorpshuis geen probleem. Bij terugkomst stond er aan de rand een frietkraam. Eerst de minpuntjes: ongeveer 3/4 van de route is verhard waaronder asfalt; valt voor mij niet in de categorie klompenpad. Stuk asfaltweg voor Buren en Buren vind ik niet echt bij een klompenpad horen. Dankzij de vele verharde stukken is de route prima te lopen in alle seizoenen. Voor het natste gedeelte bij het Wijndomein is goed alternatief aanwezig. Vandaag alternatief niet hoeven te gebruiken
  Mooie afwisselende route; langs/door gehuchtjes met oude en minder oude, grote en minder grote huizen en boerderijen; over landelijke, soms zeer smalle weggetjes; fazant, reiger, eenden, paarden en bokkensprongen makende schapen; vele appelbomen; wijngaarden; twee overstapjes bij weiland, de derde was niet nodig want afrastering was kapot; zeer vriendelijke mensen.
  Kortom: genoten van de wandeling.

 102. 19-11-2016 ’s middags deze route gelopen vanaf punt 1. Parkeren bij Dorpshuis geen probleem. Bij terugkomst stond er aan de rand een frietkraam. Eerst de minpuntjes: ongeveer 3/4 van de route is verhard waaronder asfalt; valt voor mij niet in de categorie klompenpad. Stuk asfaltweg voor Buren en Buren vind ik niet echt bij een klompenpad horen. Dankzij de vele verharde stukken is de route prima te lopen in alle seizoenen. Voor het natste gedeelte bij het Wijndomein is goed alternatief aanwezig. Vandaag alternatief niet hoeven te gebruiken
  Mooie afwisselende route; langs/door gehuchtjes met oude en minder oude, grote en minder grote huizen en boerderijen; over landelijke, soms zeer smalle weggetjes; fazant, reiger, eenden, paarden en bokkensprongen makende schapen; vele appelbomen; wijngaarden; twee overstapjes bij weiland, de derde was niet nodig want afrastering was kapot; zeer vriendelijke mensen.
  Kortom: genoten van dep wandeling.

 103. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Voor het dorpshuis is inderdaad een parkeerplaats voor zeker wel 10 auto’s, maar er staan 2 grote blauwe borden: parkeren voor invaliden. Veel invaliden in Erichem? Dan maar de auto langs de ventweg gezet. Toen ik terug kwam stond er een grote viskraam op de parkeerplaats. Visboer invalide?
  Onderweg heel veel fruitbomen. De eerste 6 km was asfalt, beetje veel. Bij Buren kun je kiezen: 1. voor Buren linksaf en dorp vermijden, 2. door de winkelstraat (koffie) lopen en weer terug lopen en 3. door de winkelstraat en doorlopen, dan loop je om buren heen. Steeds stickers met twee pijlen.
  Keuzes zijn wel grappig, zonde om de winkelstraat te omzeilen (mooi) ondanks het feit dat het een klompenpad is.
  Hele route gelopen ondanks wat regen en nat (hoog) gras en modderweggetje na de wijnboer. Heb nu niet Tweesluizen en Lutterveld gemist, was erg mooi.
  Het was weer de moeite waard, maar niet de mooiste van de Betuwe (dat is Batouwe)
  Bedankt iedereen

 104. Dit klompenpad op vrijdag 6 mei gelopen. Leuk: de appelbomen waren nog in bloei en dat was precies de reden om nu dit pad in de Betuwe te lopen. Wat ook leuk was is dat het pad een stukje over een camping gaat en dit gaf in de meivakantie de nodige levendigheid (en handig als je langs de wc’s komt…). Het stuk door de wijngaard is ook leuk. Het pad kenmerkt zich door de wijdse uitzichten maar vooral ook door het vele asfalt. En dat laatste is wat minder.
  Vrijwilligers en grondeigenaren: bedankt!

 105. vandaag begonnen op de parkeerplaats in Erichem- daar waar het pijltje naar rechts staat ws te vroeg afgeslagen- kwam op een boerenerf terecht en omdat ik om me heen liep te kijken zag ik het enkelhoge draadje dat de boer ws ivm zijn hond over het erf had gespannen niet. hierdoor een gemene val gemaakt.
  sla dus niet te vroeg af en kijk waar je loopt

 106. Op 9 april samen met Monica dit pad gelopen. Naar aanleiding van de reacties inderdaad in Buren begonnen en de route inomgekeerde richting gelopen. Aan het eind heb je dan een prachtig gezicht op het mooie stadje Buren.

 107. Beste wandelaars,
  Bij onderstaande reacties wordt voorgesteld via landgoed Grootveld te lopen. Graag wil ik hierbij opmerken dat dit momenteel geen onderdeel uitmaakt van de route. Wij hebben namelijk geen toestemming om van deze route gebruik te mogen maken. Het landgoed is opengesteld maar het overige deel niet. De werkgroep denkt na over goede alternatieven, maar we verzoeken u niet op eigen initiatief over terreinen van eigenaren te gaan lopen die hiervoor geen toestemming hebben gegeven.
  Bedankt en nog veel wandelplezier op de klompenpaden gewenst!

 108. wij hebben zondag 3 april de route gelopen we hebben ervan genoten mooi natuur wij vonden het niet storen om een klein stukje over de industrie te lopen en buren is een mooi stadje om er door heen te lopen. wij vinden het de moeite waard om deze route te lopen

 109. Op 2 april 2016 de tocht gelopen. Het was prachtig weer en we hebben 3/4 deel van de tocht genoten van de omgeving. Het laatste gedeelte, langs een drukke weg en vervolgens over het industrieterrein was een afknapper. Ik was er van op de hoogte dat dit stond te gebeuren maar toch je kent de omgeving niet goed genoeg om de alternatieve route over het landgoed te vinden. Mijn advies aan andere, begin de tocht in Buren en loop de route tegen de klok in. Ga over het landgoed en volg vervolgen de uitgezette route. Binnenkort staan de bomen in bloei en dan is het helemaal een mooie tocht. Wij waren hier te vroeg voor. Het was de moeite waard. Dank aan diegene die dit mogelijk hebben gemaakt.

 110. Op 17/1/2016 Errekomsepad gelopen. Erg mooi en afwisselend. We hadden mazzel met het weer. Het pad langs Camping de Verharde was nauwelijks begaanbaar door heftig snoeiwerk. Het industrieterrein van Buren hebben we vermeden en zijn langs het nieuwe landgoed Het Grootveld gelopen, op aanraden van eerdere commentaren op deze pagina. Bedankt daarvoor.

 111. In de nazomer gewandeld en er zitten mooie, sfeervolle stukken in. Heerlijk boerderij ijsje gegeten onderweg.

 112. Op 7 nov 2015 liepen wij met 5 vrouwen dit pad. Voor de tijd van het jaar nog prachtig weer, maar wel modder en stront. Wij Nordic Walkers hebben zelfs op de lange Nieuwlandsesteeg, onderweg naar het Wijndomein, de doppen maar van de stokken gehaald, hoewel de weg verhard is, want het was glibberen en glijen. Mooie route, vooral als je in Buren start en dan eerst richting Erichem gaat, komt t mooiste deel op t laatst. Afgesloten bij Koffie en Kunst, heerlijk. Voor Nordiccers is het wel vaak doppen wisselen, maar als je dat ervoor over hebt, kun je volop genieten.

 113. Wij wonen al heel lang vlakbij Buren en Erichem en hebben al veel klompenpaden gelopen. Dus was het tijd om deze te proberen. We zijn gestart in Buren en het viel ons direct al op dat we recht door Buren geleid werden en niet langs het oude weeshuis of de molen, daarna werden we voor een deel over het industrieterrein gestuurd en tot onze verbazing liep de route niet over het nieuwe landgoed tegenover de voormalige drukkerij van Thijssen. We moesten een heel stuk over de geasfalteerde weg richting Geldermalsen lopen. Aangezien deze weg behoorlijk druk is en ook nog vrij smal, voelt het niet echt veilig aan. Vanaf de biologische kwekerij de Goudsbloem werd de route zeer de moeite waard.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.