Fliertpad

Ontdek het mooie buitengebied Twello (Voorst). Wandel over statige landgoederen, langs karakteristieke boerderijen en door het beekdal van de Fliert. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Fliertpad (16 km)

Startpunt: Gemeentehuis Voorst, H.W. lordensweg 17 in Twello

Openbaar vervoer: Bushalte Gemeentehuis in Twello of treinstation Twello

Opstappunt: Treinstation Twello

Markering: Bruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Fliertpad kan gecombineerd worden met het Tuylermarkerpad en het Avervoorderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag was ons 35e klompenpad aan de beurt. Fijne wandeling, mooi afwisselend pad, goed aangegeven en bankjes genoeg. Hof van Twello is een super rustpunt. We hebben de lange versie van dit pad gelopen en ook nog wat kunnen geocachen onderweg.

 2. Een leuk pad, zeker! Wel wat asfalt, aar ook verrassende stukken. Het Avervoorderpad, waarmee een stukje van de route gedeeld wordt is echter vele malen leuker.
  Video Fliertpad volgt later.

  Video Avervoorderpad: https://youtu.be/cvdx49EbrqY

 3. Afgelopen vrijdag heb ik het Fliertpad gewandeld. Onder dreiging van regen, maar ook af en toe met belofte van zon heb ik dit groene pad gelopen. Vanaf het startpunt bij het (voormalige ? ) gemeentehuis ging het al meteen het groen in. Mooie historische plekken, nieuwe landschappen, groene corridors. Prachtig.

  In de driehoek Parkelerweg / Blikkenweg / Reuvekampsweg liep de route op de app niet gelijk op met de markering in het veld.

  Voor een verslag van mijn wandeling kunt u kijken op : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2020/07/10/klompenpad-fliertpad/

 4. Vandaag tegen de klok in dit pad gelopen en gek genoeg ben ik niet heel erg juichend over dit pad. De eerste helft zitten best wat mooie stukjes maar de wegen met verkeer overheersten voor mijn gevoel. Tweede lus bovenin de app was mooi maar na 44 paden gelopen te hebben gaat hij niet als aanrader mijn logboek in. Maar zo zie je dat de beleving van de één niet de beleving van de ander is.

 5. Wat een prachtige wandeling op het Vliertpad.
  Complimenten voor de vrijwilligers!
  Wat perfect verzorgde paden!

 6. Vandaag Fliertpad hard gelopen, prachtig!!
  Een van de mooiste paden!
  Goed aangegeven en anders helpt de app je verder.
  Kortom, echt een aanrader!

 7. Vandaag weer het prachtige Fliertpad gelopen. Het grappige is dat we nu dit pad al voor het derde jaar op rij in dezelfde maand lopen zonder dat we daar bewust voor gekozen hadden. Wij hebben deze keer gekozen om gebruik te maken van de routeverkorting en op sommige punten is het niet helemaal duidelijk, maar dan is er gelukkig de app, die prima werkt. Wij kunnen dit goed onderhouden klompenpad aanbevelen.

 8. Vandaag het prachtige Fliertpad gelopen. Doe ik elk jaar Een prachtig pad. De ooievaar zat weer op zijn nest. Gelet op de recente reacties in het gastenboek (2 x Menno) kan ik meedelen dat het pad voor 43% verhard is (minstens). Al 2 keer “gemeten” en meten is weten. Vorig jaar heb ik bij bijna alle paden een percentage genoemd welk deel verhard is.
  Het is dus een heel mooi pad (qua natuur), maar het aangrenzende Avervoorderpad loop ik nog liever, vorige week nog gelopen. Dat pad heeft minder dan 10 km -dus te verwaarlozen- verharde ondergrond (asfalt, beton of klinkers). Pad is wel korter maar loopt wat zwaarder.

 9. Gisteren, 5 mei liepen we het Fliertpad. Wat een prachtige route!!! We liepen het hele pad. Het was prachtig onderweg. Een en al fluitekruid en meidoorns. Schitterend! We doen het graag, net als Menno, in de herfst nog eens over. Er ontbrak niets aan de route. Alles prima aangegeven. Hulde aan de vrijwilligers.

 10. Ik lees net. een eerdere reactie over dezelfde dag, Deventer hebben we nooit gezien, denk dat Lucy een andere tocht heeft gelopen 🙂 Ik denk wel dat mijn inschatting 90% onverhard te ambitieus was, door de groene oase om je heen voel je het asfalt niet :). Laat het 70% onverhard zijn. Dat wat verhard was, was ook top.
  Tip: we liepen tegen de klok in en bij landgoed Bruggenbosch zijn we diagonaal. door het landgoed gelopen en niet over de Blikkenweg. Na het landgoed loop je onverhard door naar twello, 1e link, de Kon. Wilhelminaweg en dan weer eerste links de Parkelerweg, daar pak je 200 meter verder de route weer op, rechts het park in.

 11. lichtbewolkt, noorder wind was wat guur, maar genoten. Dit is een van de mooiste paden tot nu toe, in deze tijd is natuurlijk alles mooi, maar de omgeving van Twello is werkelijk top, zou bijna gaan verhuizen.
  90% onverhard, groen, afwisselend, veel statige landhuizen, mooie parken en daar tussenin af en toe een weiland om de klompen te testen. Deze wordt zeker een aantal keren herhaald, kijk nu al uit naar de herfstkleuren.

 12. Een hele mooie wandeling, maar naar mijn smaak echt teveel asfalt om dit een klompenpad te noemen. Echt wel hele mooie stukken, maar helaas ook minder mooie ( vooral nabij Deventer).

 13. In maart 2019 voor de eerste keer dit pad gelopen en zin in een herhaling in deze meimaand. Op 4 mei dit pad gelopen. De roeken op de parkeerplaats zijn nog druk met hun nesten bezig en er staat een waarschuwingsbord om je auto niet onder de bomen te zetten ivm uitwerpselen en takken die naar beneden komen. Wát een attente Gemeente. Bloeiende meidoorns, vliegende ooievaars, lammetjes, veulens het was één groot lentefeest. Nergens problemen met de bewegwijzering, heel duidelijk aangegeven. De boerderijen onderweg zijn mooi, zelfs een uit 1759 op een idyllische plek met kwakende kikkers tussen de plompebladeren. De landgoederen en de daarbijbehorende huizen zijn prachtig. En overal heerlijk rustig en ruimte op de paden mocht je iemand tegenkomen en afstand moeten houden. Het was weer een geweldige ervaring dit pad. Staat in onze top 3! De 16 km in precies 4 uur gelopen, en die waren zó voorbij omdat er heel veel te zien is op deze geweldige wandeling! We komen in de herfst nog een keer.

 14. Vandaag het Fliertpad gelopen en ik vond het heel erg mooi. Vorige week het Avervoorderpad gelopen en op precies hetzelfde bankje op het stukje waar de wandelingen overlappen, pauze gehouden. Dat was leuk.
  Afwisselend. Hij komt in mijn top 5!

 15. Vandaag het Fliertpad gelopen en ik vond het heel erg mooi. Vorige week het Avervoorderderpad gelopen en op precies hetzelfde bankje op het stukje waar de wandelingen overlappen, pauze gehouden. Dat was leuk.
  Afwisselend. Hij komt in mijn top 5!

 16. Beste beheerder van het Fliertpad,
  Leuk om u gisteren twee keer tegen te komen tijdens het lopen van het pad 🙂
  We hebben thuis nog eens de route van de app vergeleken met het kaartje wat op de website getoond wordt. Dat verschilt inderdaad op drie punten, waardoor verwarring ontstond. Mede omdat er om onduidelijke redenen bordjes met ‘routeverkorten’ stonden.
  1) het weggetje door het gras bij de Lordenweg. Volgens de app moet je het tweede weggetje verderop pas rechts, maar daar staat geen bordje.
  2) het kruispunt op de Kruisvoorderweg. Volgens de app moet je daar de ‘bush ‘ in, en er staat ook een paal met aan twee kanten bordjes zonder pijlen, maar dat pad is onbegaanbaar. De bewegwijzering gaat rechtdoor, dit is de route van het kaartje.
  3) iets verderop (na het ‘moeras’) geven twee bordjes met -onterecht- ‘ routeverkorten’ een bocht aan die klopt volgens de kaart maar niet volgens de app .
  Nou, wij hopen dat u het snapt 😅
  Nog 1 ding: bij het bankje op het traject dat samenloopt met het Avervoordepad staan bordjes ‘aanlooproute’ in de verkeerde kleur, ze zijn bruin i.p.v. groen.

  Verder was het zeer goed bewegwijzerd en het is een van de leukste klompenpaden die we tot nu toe gelopen hebben! Succes ermee en bedankt voor uw inspanningen!
  Hartelijke groet,
  Anneke en Bas Popkema

 17. Vandaag voor de 3e keer dit pad gelopen, tegen de klok in. Eerste 4 km grandioos mooi, Dan een paar km minder mooi met verkeerslawaai. Dan Hunderen en Fliert, super mooi. Na het Blikkenbos tot het eind vrij veel asfalt. Per saldo een prachtig pad.
  Hard 43%. Het Avervoorderpad en het Tuylenmarkerpad (beide aan dit pad grenzend) hebben bij mij wel een lichte voorkeur. Het zijn wel gelijksoortige paden, net als ook het Niebroekerpad.

 18. 2e paasdag ( 22.04.19) Fliertpad gelopen. Was voor ons de tweede keer. Het pad voert door een prachtige omgeving zeker bij dit mooie weer in het voorjaar. Zeer mooie plekjes gezien. Ook weer dingen gezien die we de eerste keer niet zagen. Route is prima uitgezet/aangegeven. Iets meer duidelijkheid bij routeverkorter zou fijn zijn. Wij liepen met gps dus geen enkel probleem. Kanttekeningen : wel veel verharde wegen. Ook veel langs drukke wegen. Het was daardoor best wel lawaaierig soms. Het is een wandeling die zeker de moeite waard is.

 19. Vandaag deze route gelopen, de keus werd gemaakt vanwege de enthousiaste reacties van de andere klompenpad lopers. En we sluiten ons bij de rest aan! Geweldig pad. Zeer duidelijk aangegeven. Als je bij het Gemeentehuis begint even rondkijken naar t wegwijs bordje, je moet áchter t Gemeentehuis langs om te beginnen. Pas op waar je je auto parkeert want de enorme roekenkolonie die in de bomen hun nest hebben laten het één en ander vallen…..erg leuk die drukke paartjes in de weer met hun nest. Het was leuk om zovéél nesten te zien van ooievaars. Vrolijk geklepper en prachtig zwevend boven je hoofd. Minstens 8 stuks gezien! Veel vlinders onderweg en helaas maar 1 haas. Op en top voorjaar met de fruitboompjes in bloei, de prachtige sleedoornhagen. Nuttige informatieborden bij de prachtige buitenhuizen waar je langs loopt. Doordat er zoveel te zien was waren de 16 km zo voorbij! Deze wandeling gaan we zeker nog een keer lopen!

 20. We begonnen in het Hof van Twello, waar een vrij grote permanente biologische streekmarkt en een planten/kruidenmarkt plus horeca. Ze hebben daar plantensoep, u leest het goed (niet gegeten). Je kunt er ruim de auto parkeren. Vervolgens de kleinere noordwestelijke lus gelopen, tegen de klok in. Ik zeg maar één ding: stilte. Héérlijk. Boerenland, vogels te over en gelukzalige rust. Knotbomen overal (ik ben knotter) en goed onderhouden. In Twello geluncht bij hotel restaurant Taverne. Ze hebben daar ambitie maar maken het ook waar. Het was een prachtige tocht, we hebben een mooie dag gehad.

 21. Vandaag 24 februari dit pad gelopen en begonnen bij opstappunt station van Twello en door centrum om daarna
  mooi zandpad in te gaan om landgoed heen,via opstapjes door boomgaard en weiland in een mooi ruimtelijk
  panorama om ververvolgens over graspad langs asfaltweg naar beneden te gaan en via weer zo’n mooi zandpad
  uit te komen bij een vijver met landhuis, spoorweg onderdoor en via klinkerweg langs houtwallen via zandpad bij
  en rond het landgoed Hunderen te wandelen. Daarna flink stuk langs de Flierbeek over graspad gelopen met nog
  jonge fruitboomgaard vervolgens stuk weer door de ruimtelijke polder,dat weer overging door het Blikkenbos waarna
  het laatste stukje langs rustig asfaltpad met herenhuis ging en ik nog een stukje bos met vijver meenam om in de
  bebouwde kom van Twello terecht te komen en zo weer naar het station van Twello.
  Heel mooi en zeer afwisselend en ‘n echt klompenpad dat zeer aan te bevelen is.

 22. 15 november deze wandeling gemaakt. Erg afwisselend! We hebben vooral genoten van de vele ‘buitens’ waar we langs liepen. Inderdaad: Gelderland levert ons ‘mooie streken’. Wij hebben er weer een ontdekt.

 23. Op 26 september een deel van deze route gelopen (de noordwestelijke lus). Begonnen bij het Hunderen richting de Aze. Het was echt genieten, in de eerste plaats van het zonnige weer, ook de fruitoogst die in volle gang was. De paddestoelen in het bos, allerlei bessen aan de bomen. Het was geweldig. Als ‘souvenier’ kochten we bij de fruitteler lekkere ouderwerdse Coxappeltjes. Die kunnen we in de winkel bijna niet kopen. We hopen zeker de andere lus te lopen.

 24. We hebben deze route in 2 dagen gelopen. Komen uit de buurt maar voor ons was het zeer verrassend en hebben erg genoten.

 25. Smaken verschillen en dat mag……………… maar het Fliertpad is onze absolute nr 1 !!

  Soms wordt het accent gelegd op de dingen die minder zijn. Dat kan bij elk pad. Het Fliertpad maakte ons blij en we genoten !

 26. We hadden de recensies gelezen en waren vol goede moed begonnen bij het beginpunt in Twello. We kozen voor de route tegen de klok in. De route is goed aangegeven, maar voerde best veel langs drukke autowegen. De weg langs de IJsseldijk bood helaas geen uitzicht op de rivier omdat we onderaan de buitenkant van de dijk liepen. Ook het pad tot aan station Twello was parallel aan de drukke weg. De route is ok, maar niet meer dan dat.

 27. Vandaag, woensdag 2 mei 2018 dit pad gelopen en het stelde ons beslist niet teleur. Wat een afwisseling en je komt op stukken waar je niet zo gauw in zou lopen als er geen paaltje met een routebordje zou staan. We komen zelf uit Apeldoorn en dan denk je dat je het buitengebied rondom Twello wel kent, maar niets is minder waar. Eerst wilden we de route verkorten bij het Hunderen tot 10 km, maar we zijn zo blij dat we dat niet gedaan hebben. Het stuk langs de beek de Fliert is zeer de moeite waard nu het fluitenkruid hoog opgeschoten langs de oevers groeit. Wij kunnen deze route van harte aanbevelen.

 28. Hebben al heel wat klompenpaden gelopen maar deze en de andere paden in de omgeving Twello en Terwolde vinden wij de allermooiste. Dank voor alle moeite vrijwilligers, jullie hebben heel wat van onze weekenden opgefleurd!

 29. Very impressed with a well signed route. As a visitor to Holland this is a good way of exploring terrain without having to buy a 1:25000 map. Pleasant turns in the path and interesting viewpoints. Looks as though a lot of thought has gone into constructing this walk, look forward to doing more!

 30. Gistermiddag het hele Fliertpad gelopen. Tegen de klok in. Begonnen bij tuincentrum op De Worp.
  Het was zonnig en het had licht gevroren zodat sommige stukken alweer zacht en andere stukken nog licht bevroren waren. Over het algemeen goed te belopen m.u.v. het stuk langs de Fliert na het Hunderen : zompig. Afwisselende tocht met stukken bos, weiland, dorp, landgoederen en een mooie rietkraag t.h.v. het nieuwe pad vanaf Twello naar de Wilpse Dijk. Van de zomer nog eens lopen.

 31. Gister het fliertpad gelopen. De korte versie van 10 km.
  Ontzettend mooie route. Zeker een aanrader!
  Hier en daar wat drassig. Maar daar waren we op voorbereid.
  Zeker een aanrader!!

 32. De Klompenpaden blijven fascinerend!
  Uitstekende bewijzering en mooie routes.
  Zo ook deze gecombineerde route, waarbij we de route eigenlijk hebben omgedoopt naar ‘natte neuzenroute”.
  Dit kwam doordat we veelvuldig (wel leuk, hoor) door het natte gras liepen en de ‘neuzen’ van onze wandelschoenen nat werden.
  Helaas kwamen we ook een stuk tegen langs weides van een boer die het pad wel erg krap had gemaakt.
  Maar dat heeft uiteindelijk onze pret niet kunnen verdringen, want de eindconclusie was: gewoon geweldig, wat een mooie route weer!

 33. Wij hebben dit pad gelopen op zondag 24 sept. Nadat de mist was opgetrokken een heerlijke wandeling in een warme herfst zon. De route is uitstekend aangegeven en biedt veel afwisseling. De verhouding verharde / onverharde wegen is prima. Wat ons vooral opviel is de hoeveelheid landhuizen in deze omgeving. Enig minpunt was een stuk volledig kapotgereden pad ( bij fruitkweker klomp ). Met aan de ene kant water en aan de andere kant prikkelstruiken was er bijna geen doorkomen aan in de zeer gladde modder. Toch kon dit de pret niet drukken en kijken we terug op een geslaagde wandeling. Zeker een aanrader.

 34. Wij hebben dit pad gelopen op zondag 24 sept. Nadat de mist was opgetrokken een heerlijke wandeling in een warme herfst zon. De route is uitstekend aangegeven en bied veel afwisseling. De verhouding verharde / onverharde wegen is prima. Wat ons vooral opviel is de hoeveelheid landhuizen in deze omgeving. Enig minpunt was een stuk volledig kapotgereden pad ( bij fruitkweker klomp ). Met aan de ene kant water en aan de andere kant prikkelstruiken was er bijna geen doorkomen aan in de zeer gladde modder. Toch kon dit de pret niet drukken en kijken we terug op een geslaagde wandeling. Zeker een aanrader.

 35. Een geweldige wandeling. Onderweg weer ontmoetingen, variatie te over en stapelwolken weer. Dat is dan het toetje, prachtige kiekjes geschoten. Een boeiend gebeuren, we noemen het wandelen en doen het in onze vrije tijd.
  Het Fliertpad, neem de tijd om al het moois te kunnen beleven en genieten is gegarandeerd.
  One who lives sees much, one who travels sees more. Cheers:).

 36. Vorige week errste 10 km gefaan aan de oostzijde en nu westzijde tegen de klok in. Beide stukken heerlijjk om te lopen en weinig asfalt. Zo nog mooier zijn als je bij landgoed Bruggenbisch over het landgoed kan lopen ipv de wat drukke weg er langs. Alleen moet er dan wel een brug komen. Een aanrader om in 1 of 2 keercte lopen

 37. Wij hebben deze route op woensdag 2 augustus gelopen. Erg leuke afwisselende route, goed bewegwijzerd en onderhouden.
  Wij zijn de route gestart bij het Hof van Twello en hebben daardoor het startbord met route en informatie gemist. Misschien is deze in de route zelf op te nemen.

 38. Prachtige route, afwisselend landgoed, fruitteelt, vee, akkers, landhuizen en bos. Het heeft nogal geregend de laatste weken, daarom was het wel heel soppig langs de Fliert. Dus je moet niet zo bang zijn voor een paar natte voeten.
  Verder als je bijna rond bent, kom je via de Hunderenselaan op de Acaciaweg. Daar linksaf, dan rechtsaf over het spoor, en dan let op: direct rechtsaf een stukje langs het spoor lopen.
  Hele mooie middag gehad !

 39. Prachtige wandeling gemaakt. Bij de IJssel genoten van het ‘hotel Hartenstein’. Bij landgoed De Parkelaar ging ik bijna de mist in, omdat het pad daar flink overwoekerd is.. maar al met al weer fijn gewandeld.

 40. Gisteren het klompenpad gelopen wat een mooi pad is dit. We hebben hem ook al eerder gelopen maar toen was het kaalheid en koud. Heel veel wandelaars gezien. En dan kom je achter langs de fruitbomen, wat al een mooi gezicht is. Loop je verder en laat nu fruitteel bedrijf Hoe passelijk De Klomp openheid hebben. Heerlijk aardbeien en kersen gekocht. Waar een klompenpad al niet goed voor is. We hebben weer een heerlijke route gehad .Pluimpje. Fam. Nieuwenhuis.

 41. Afgelopen vrijdag hebben wij als groepje vrijwilligers, van het Horsthoekerpad in Heerde, de korte versie van het Fliertpad in Twello gelopen. Het was een schitterende route en was zeer goed aangegeven. Nabij Tuinland was het gras helaas erg hoog en een paar bankjes zou geen overbodige luxe zijn. Wij hebben erg genoten van de route. Welkom bij ons pad in Heerde.

 42. Vandaag maar eens naar Twello gereden en geen spijt van. Op het al gemelde ooievaarsnest zat vandaag nog een ooievaar met 2 grote jongen. Heerlijk weer, en goed te lopen paden, zeer afwisselende route bos, weiland, paden.
  Veel vogels, vlinders en groen. Prachtige oude gebouwen en boerderijen
  Margot ? Het tweede gedeelte had ik zeker niet willen missen, als dat te lang is zou ik gewoon het pad in twee keer lopen.

 43. Een hele mooie afwisselende route,wat asfalt is natuurlijk onvermijdelijk.ik raakte het spoor even bijster toen ik achter het hunderen weer op de kruisvoordseweg kwam en er een paaltje met de pijl richting de terwoldseweg stond (waar ik al vandaan gekomen was).men moet dan denk ik weer naar rects en dan de hunderenselaan in. een beetje verwarrend daar.

 44. Het mooiste gedeelte vond ik : start bij Gemeentehuis ( en voor Margot ….. dan tot een afslag naar het Hof van Twello, de Rijksstraatweg blijven volgen tot de Domineestraat ( rotonde ) links aanhouden, kom je zo weer bij het Gemeentehuis.)
  Bij ‘t Schol zaten 1/2 April nog ooievaars op het nest.

 45. Dag,
  Kan iemand mij adviseren welk deel van het FliertpAd het leukste is om te lopen? Ik wil graag 10 km lopen ipv het hele pad. Ik wil wel starten bij het gemeentehuis, maar we hebben een auto waardoor we evt ergens anders kunnen starten.
  Dank alvast!

 46. Wat hebben wij vandaag genoten van dit mooie Klompenpad.
  Heel afwisselend in een schitterende omgeving,de bordjes stonden heel duidelijk aangegeven ook altijd fijn.
  En dat we af en toe op een stuk verharde weg moesten lopen vonden wij absoluut geen punt want,daarin tegen krijg je er veel voor terug.
  Deze gaan we zeker nog een keertje lopen….en onze complimenten voor alle vrijwilligers die deze wandeling mogelijk hebben gemaakt.
  Een aanrader dus!

 47. Beste initiatief nemers, hartelijk dank voor het uitzetten van deze mooie route. Leuke stille paden, smal en onverhard voor een groot deel, en door een gevarieerd landschap. Heerlijke wandeling gemaakt. Vriendelijke groeten, Pim

 48. Op 16 februari heb ik het Fliertpad gelopen, van de Aze naar Huis Hunderen. Een prachtige route. Hier heb ik een otter gezien. Hij kwam uit de weilanden aan de noordkant, dook de Fliert in en verdween in de elzenbosjes aan de zuidkant. Zijn er meer meldingen bekend van otters?
  Dirk

 49. Gister de helft gelopen van de route. Ik woon al twintig jaar in Twello, maar ben aangenaam verrast. Er zijn extra stukken ontsloten en toegankelijk gemaakt zodat je op plekken kunt komen waar anders alleen de eigenaar/beheerder komt. Prachtige omgeving!
  Ik woon op tweehonderd meter van de route !! Goed gedaan en aanrader voor avonturiers !!

 50. Onder mooie weersomstandigheden het Fliertpad gelopen.mooi wandelpad. Maar net als mijn voorganger schrijft Heel veel hondenpoep midden op de paadjes.Ik snap die honden baasjes echt niet.Maar dat kon de pret niet bederven hoor. De route was weer van alles wat. Veel gezien .Was de moeite weer waard. Hulde. Met ons vieren gelopen.Fam Nieuwenhuis uit Apeldoorn.

 51. Bij het woord Klompenpad denken wij aan veel onverhard lopen. Dat is met dit pad jammer genoeg niet gelukt. Prachtige onverharde pareltjes worden verbonden door veel asfalt en andere verharde wegen en fietspaden. Jammer dat het pad ook vlak langs de Rijksstraatweg loopt.

 52. Vandaag dit klompenpad gelopen. Wat een prachtige afwisselende route en goed bewegwijzerd. Compliment voor allen die zich ingezet hebben om de aanleg van het pad mogelijk te maken. We hebben van begin tot eind genoten. Beslist een aanrader.

 53. Vandaag maandag 31 oktober dit sprookjesachtige pad gewandeld, bijna auto vrij en de rust die daar uitstraalt en zo gevarieerd. maar ook de verwijzing van pijlen klopt, hier zijn vrijwilligers (wandelaars bezig geweest ,op de laatste drie kilometer heb ik een van die mensen gesproken ontzettend aardige meneer (wandelaar), natuurlijk ook dank aan de gemeente`s en landschapsbeheerder die dit mooie pad mogelijk maakte, maar ook dank aan al de agrariërs die ons over hun grond laten wandelen,laat geen rommel achter neem het mee naar huis is ook mijn oproep aan de wandelaars. vrijwilligers bedankt hoor !
  Dit was mijn 93e klompen-pad en zeker een die van de eerste 10 mooiste !!!!!

  Hennie Roelofsen uit Ede

 54. Mooie route, goede bewegwijzering. We hebben in het eerste gedeelte van de route, vanaf stadhuis richting wilpse dijk tot aan Hof van Twello slechts 1 bankje gezien. Is wat weinig.

 55. Vandaag gelopen ( zondag 23.10.2016) Toen de mist was opgetrokken hebben we genoten van deze schitterende omgeving. Juweel ! Prima bewegwijzerd ! Een absolute aanrader.

 56. Schitterend klompenpad. Petje af. De linker lus door bos en weiland en langs de oevers van de Fliert. De rechter lus meanderend door de lommerrijke achtertuin van oostelijk Twello, over (boeren) erven, langs dijken en buitens. De aanraking met wat verkeer aldaar is niet of nauwelijks hinderlijk. Ook heb ik er bijzonder aardige mensen ontmoet. Van een visser nabij de Aze tot een groente- en fruitverkoopster met de toepasselijke naam Klomp, van een in opstallen grossierende ‘agrariër’ tot een scharnieren verzamelende Fliertpad initiator. Hoe divers wilt u het hebben! Kortom goed toeven in deze afwisselende contreien. Maaaaaaaaaaar, en nu komt het: in de rechter lus vanaf de Schaker ligt het pad bezaaid met ons nationale erfgoed aan bouwafval. Vermalen beton, doorregen met geglazuurde tegels, glas, pluggen, plastic en pvc ligt pijnlijk aan uw voeten. Het zal allemaal legaal en goedkoop zijn, maar een zichzelf en de natuur respecterende (plaatselijke) overheid of beheerder kan natuurlijk z’n eigen (lees strengere) grenzen stellen. Ik schrijf dit niet om vervelend te zijn, maar omdat ik dit verfoeilijke fenomeen op mijn gewaardeerde tochten, in toenemende mate tegenkom. Tot in onze meest geprezen natuurgebieden toe! Ik begrijp dat er bij tijd en wijle verhard moet worden, maar op dat gebied zijn er vele milieu vriendelijke wegen die naar Rome en Twello leiden. Laten we die dan ook bewandelen opdat het ganse land uiteindelijk niet tot één grote puinhoop verwordt. Mag het wonderschone Fliertpad hiertoe een eerste aanzet zijn.

 57. Bij onverwacht mooi weer (hele dag waterig zonnetje) dit klompenpad tegen de klok in gelopen. Mooi hoor.
  Nauwelijks hondepoep gezien trouwens. Eerst het extra rondje bij de IJssel van het Tuylermarkpad er vast bij gedaan (nu nog meer uiterwaard dan het kaartje aangeeft). Maar toen om de trein te halen maar weer wat afgesneden. Door het Bruggenbosch kun je rechtstreeks onverhard naar het station lopen. Totaal zo’n 20 km. Vooral het westelijke gedeelte is erg de moeite waard.

 58. 9-10 gehele pad gelopen.
  Zeer mooie route.
  Jammerlijk veuuuul hondepoep….
  Van begin tot einde verrassend mooie omgeving. En waar het denk ik fout gaat met de verkorter is bij de fruitteler richting de weg
  Als je met de klok mee loopt staat er op de bewijzering op het hek links en rechtse pijltje??? Verwarrend…maar met route kaartje moet het lukken voor iedereen. Kan enigzins wel wat verduidelijking gebruiken.
  Ook leuk is de stoom kracht zagerij, wij durfden niet te gaan kijken op het erf door een vervaarlijk geblaf van zo te horen een niet erg klein hondje.
  Zagerij kan wel iets vriendelijker uitstraling gebruiken, waardoor er meer uit te halen is voor toerisme. Denkende aan koffie/thee schenker.
  Ook dit klompenpad is weer een aanwinst en aanrader. De groeten👍

 59. Vandaag klompenpad gelopen. Ging voor korte (10) route. Uiteindelijk 14 km gelopen.? Waar ging het fout. Geen idee maar na kruys voorde en de fruitteelder bleef ik route volgen maar werd deze niet korter. Besloten toen om te keren richten Twello centrum. Desondanks mooie route, zeer afwisselend en verrassende vergezichten. Dank jullie vrijwillers die dit mogelijk maken 😀💪

 60. Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in. Vanaf start bij gemeentehuis direct al eerste 4 km heel mooi, dus niet eerst een nieuwbouwwijk door. Daarna een paar km asfalt en over een snelweg, dus wat minder. Daarna kwam het allermooiste stuk, De Fliert en een heel landelijk stuk met o.a. lopen over een pad voor koeien, prachtig. Laatste stuk ook erg afwisselend, Wel paar vrij lange stukken asfalt. Per saldo zeker niet te veel asfalt.
  Al met al een heel mooi nieuw pad tussen twee bestaande paden in.
  Ik heb weer genoten, bedankt iedereen. Dit was pad nummer 86.

 61. Vorige week het klompenpad gelopen. Prachtige route, duidelijk aangegeven. I heb ervan genoten. Jammer dat er een paar hekken waren zonder opstapje. Ik heb het contactformulier ingevuld en hoop dat dit in behandeling wordt genomen.

 62. Beste mevrouw Aartsen,

  Bedankt voor uw melding.
  Gisteren hadden we bijeenkomst van de vrijwilligers van het Fliertpad en vandaag is de markering vervangen!

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden gewenst!

 63. Wandelend langs de Rijksstraatweg zie ik een markering : rechtsaf äanlooproute “deze heb ik genegeerd ( ik was immers al op de route en wilde deze nog niet verlaten ) bleek hier echter wel rechtsaf te moeten
  wilt u deze markering vervangen ?

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.