Fliertpad

Ontdek het mooie buitengebied Twello (Voorst). Wandel over statige landgoederen, langs karakteristieke boerderijen en door het beekdal van de Fliert. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Fliertpad (16 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Buitenpost, Rijksstraat 17a Twello

Openbaar vervoer: Bushalte Gemeentehuis in Twello of treinstation Twello

Opstappunt: Treinstation Twello

Markering: Bruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het Fliertpad kan gecombineerd worden met het Tuylermarkerpad,het Avervoorderpad en het Posterpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Prachtig pad, vandaag gelopen! Alles is goed te lopen (hier en daar wat drassig maar langs te lopen), geen verwarringen gehad. Alleen vrij in het begin bij verlaten van een bos staat geen bewegwijzering. Wel van 2 andere paden die rechtsaf gaan (vóór de schapen met lammetjes langs ipv links ervan) dus ik heb maar gegokt en ook rechtsaf gegaan. Dit was wel juist, daarna zag ik weer stickers 🙂
  Ik was wel al na 2 uren lopen ineens weer bij Buitenpost waar ik de auto had staan. Dit kan nooit 16 km geweest zijn, dus ik vermoed dat ik toch ergens per ongeluk een routeverkorter heb genomen. Ik wilde het combineren met Posterpad Wilp maar omdat ik al bij de auto was, ben ik met de auto in 10 minuten naar het startpunt van het Posterpad gereden. Beide paden zijn aanraders!

 2. Prachtig pad, al vaker gelopen in het verleden en het blijft mooi. Wel een heel nat stuk vlak bij de bebouwde kom in Twello. Door het weiland moeten lopen anders was het geen doen. Verder was er een bordje weg bij de Wilpsedijk (bij het tuincentrum)waardoor we de ‘afslag’ misten en even terug moesten lopen.

 3. Van de week de verkorte variant gelopen. Her en der soppig, maar veroorzaakt geen grote problemen. De paal die bij het parkje/vijver naar het opstappunt moet wijzen ligt een paar meter verder in de berm. Als je vanaf de vijver komt, vervolg je de route naar rechts, dan ligt ie net iets verderop aan de linkerkant.

  Wbt de App, in de tekst bij het oorlogsmonument wordt gesproken over ‘gevallen’, dat moet m.i. gevallenen zijn. Gevallen is in deze context wat ongelukkig.

 4. Prachtige route! Deels over verharde wegen maar het andere deel is erg mooi. ook hier is het erg nat. Aan het einde stond het pad echt onder water, toen een stukje omgelopen. Voor het eerst de app gebruikt en wat denk je, ben ik aan het einde loopt de app vast. Alles weg wat ik had gewandeld. Digitaal gezien natuurlijk.

 5. Mooie afwisselende route met oude en nieuwe landgoederen. Bij het Hackforts Veenhuis omgelopen door Twello omdat ca. 50 meter van de route onder water staat.

 6. Wat een geweldige route. Bossen, paadjes door het riet, uitzichten en weilanden, prachtige landgoederen. De bewegwijzering is helemaal goed, wij zijn op geen enkel punt fout gelopen.
  Wij hebben tegen de klok in gelopen en zijn gestart op de stadscamping Deventer. Eerst langs de spoorlijn en aan het einde het Hanzestedenpad volgen. Mooi door het park en langs de IJssel.
  Soms deed het ons iets denken aan Engeland. Paadjes door weilanden (keurig gemaid) en veel klouterhekjes.
  Beheerders: dank jullie wel. Wij zijn ervaren wandelaars en wandelen in heel Europa. Deze wandeling hoort tot de toppers van Nederland.

 7. Mooi pad om te lopen alleen een paar keer de mist in gegaan omdat de bordjes ontbraken met name het gebied langs het Fliert en achter kwekerij Klomp

 8. Wij hebben deze route op 10-07-2023 gewandeld. Tja, wat kan je er van zeggen. Het is meer een van-alles-wat pad. Wij hebben hem vanaf de start RO gelopen. De ondergrond is zeer afwisselend, asfalt, beetje bos, beetje struinen, veel paralel aan locale verkeerswegen en veel grasland wat een probleem is als het in de dauw is, tot aan je knieën ben je dan zeiknat. Veel verrassende doorkijkjes naar prachtige landhuizen.
  Al met al, een pad voor liefhebbers.

 9. Prima pad, maar we moesten een stuk door het bos waar allemaal takken lagen en gaten in de grond waar je bijna niet door kon komen.

 10. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen,echt schitterend! Wij hebben de 16km gelopen,alles goed aangegeven (alleen sommige stickers zijn door de zon toch erg vervaagd,misschien beter keer vervangen),genoeg bankjes onderweg! Wij hebben ons geen moment verveeld,het was een plezier om deze afwisselende route te lopen,en wat een schitterende landhuizen zie je allemaal.Bijna de hele weg hoor je de vogeltjes fluiten,een aanrader!

 11. Vandaag heb ik met een vriendin de verkorte route van dit pad gelopen. Een klompenpad zoals het hoort te zijn. In het begin inderdaad even wat asfalt, als je de route met de klok mee loopt (bij Buitenpost de weg oversteken en dan rechts) heb je dat gelijk gehad en kan het genieten beginnen. Buitenpost zelf is ook erg leuk om na afloop even een (lekkere!) kop koffie te drinken en even in het streekwinkeltje te neuzen.

 12. Vandaag deze wandeling gelopen, de 10 km versie. Hele mooie plekken onderweg, maar toch wel erg veel langs wegen en veel verkeerslawaai, dat was jammer. Ik heb de indruk dat het rustigste stuk toch vooral in de tweede lus naar 16 km zit.

 13. Paar dagen geleden het Fliertpad gewandeld. We kozen hiervoor na het zien van het programma ” Klaas op Klompen” op TV Gelderland. Een aanrader dit progamma, en het pad ook! We hebben genoten! Mooie afwisselende route en goed bewegwijzerd. Hulde en dank aan de vrijwilligers-!

 14. Vandaag ons 64e klompenpad gelopen. Ik hoef er eigenlijk niet veel over te vermelden anders dan : EEN GEWELDIG PAD. Genoten vandaag. Wij liepen tegen de klok in en als je nou echt niet van asfalt houdt moet je gewoon met de klok meelopen…dan heb je het stukje asfalt in het begin en hou je al het andere moois voor het laatst. Maar detail…..wij vonden het geen probleem.
  Daar waar het Avervoorderpad rechtdoor loopt en wij linksaf moesten langs het prikeldraad, zijin we er toch maar over heen gekropen en in het weiland gaan lopen. Anders hadden we tot de enkels in het water gelopen. Afgesloten met een lekker bakje brals vegaballen en Deventer biertje in Buitenpost. TOPPAD

 15. Wat een heerlijke bezigheid,het lopen van Klompenpadden en wat zie je veel mooie locaties en natuur onderweg.Heb deze route vanuit het startpunt linksom gelopen en dan krijg je inderdaad aan het eind een paar stukjes verharde weg.Maar dat weerhoud me er niet van om hier te vertellen dat het een mooie route is.

 16. 24 juli ’s morgenvroeg dit klompenpad gelopen.
  Gestart bij Buitenpost met voldoende parkeerplaatsen.
  Mooie gevarieerde route.
  Langs diverse landgoederen met mooie statige landhuizen.
  Duidelijke markeringen.

  Het gedeelte bij Kraaihof op de extra lus was niet begaanbaar.
  Stond ook al in eerder gegeven bericht vermeld.
  Pad vol met hoge distels, braamstruiken en begroeiing.
  Ik ben over het prikkeldraad gestapt en door het naast liggend weiland verder gegaan.
  Dit was het enige min-puntje van deze route.

 17. Vanmorgen, 24 juli, dit klompenpad gelopen.
  Bij startpunt Buitenpost begonnen vanaf mooie ruime parkeerplaats.
  Met de klok mee gelopen.
  Mooie route met afwisseling van landschappen en mooie landgoederen.
  Route, met app erbij, goed te volgen.

  Gedeelte bij Kraaigraaf, waar Adriaan ook al over schreef, was niet begaanbaar.
  Pad overwoekerd met distels, brandnetels en hoog gras.
  Ook ik ben hier over het prikkeldraad gestapt en gedeelte door naast liggend weiland gelopen.

 18. Na het avondeten alleen de verlenging gelopen maar dat is met 7km al een prima rondje. Wat een rust! Ondertussen zie je schapen, jonge koeien, pony’s, libelle’s, vogels en prachtige wolken. Het mooie paadje tussen twee weilanden in wat idd erg begroeid al kwam ik er nog best redelijk doorheen.

 19. Beste Adriaan,

  Bedankt voor je melding, we hebben de locatie bekeken en vragen aan de eigenaar van het perceel om te maaien. Door meldingen zoals deze kunnen we de kwaliteit van de klompenpaden hoog houden.

  M.v.g.
  Lotte Ballering
  Team klompenpaden

 20. Vandaag bij 30 graden dit mooie klompenpad gelopen. Je loopt door prachtige natuur en over landgoederen, de route heeft veel schaduwrijke plekken dus de warmte viel mee. Ik wilde dit pad als cijfer een 8 geven maar dat wordt 7,5 omdat het stuk bij Kraaihof door overhangende brandnetels en bramenstruiken in korte broek onbegaanbaar is. We zijn over het prikkeldraad gekropen en door het weiland verder gegaan. Erg jammer want het is 1 van de mooiste paden die er zijn.

 21. Op 3 juni dit prachtige pad gelopen, tegen de klok in en genoten. Zonovergoten dag en veel afwisseling, vergezichten, mooie luchten, stukjes bos (lekker koel), veel menshoog gras waar je over smalle paadjes tussendoor mocht lopen (heerlijk en gelukkig was het droog), natuur afgewisseld met cultuurhistorie (veel landgoederen). De verlenging (die wij eerst nog voorbijliepen dus wij hebben er 18 km van gemaakt) was zeker de moeite waard, even langs de weg maar dan de natuur in. Al met al echt een heel leuk klompenpad, aanrader dus. Heb mijn 93e klompenpad samen met mijn echtgenote gelopen en die was ook helemaal tevreden.

 22. Zoals anderen inmiddels hebben geschreven. Een heerlijk klompenpad om te lopen. Afwisselende landschappen en (deze keer) veel landgoederen en prachtige boerderijen. Neem je foto toestel mee.

  De verlening maakte het leuk waarbij je de inzet van vliegtuiglandingen naar vliegveld Teuge goed kunt waarnemen. Na deze wandeling had ik nog een afspraak in Deventer. Daarom aansluitend het voetgangers/fietserspontje over de IJssel naar Deventer Centrum genomen. Het was mooi weer. Kortom een heerlijke dag gehad.

 23. Wat een prachtig klompenpad. Vandaag lopen op een mooie zonnige dag in mei. Prachtige omgeving, afwisseld landschap en mooie landhuizen. Route is prima aangegeven. Deze route staat zeker in onze top 3.

 24. Mooie afwisselende wandeling. Startpunt is tegenwoordig bij Buitenpost, zie omschrijving. Als je vanaf daar met de klok mee loopt, bewaar je het mooiste stuk tot het laatst (en begin je met wat meer asfalt en stukje langs drukke weg). Moet je wel alle 16 km lopen, als je hem inkort tot 10 mis je een heel mooi stuk. Ik heb genoten!

 25. Vandaag het Fliertpad gelopen ,de hele 16 km . Werkelijk een van de mooiere klompenpaden en we hebben er al veel gelopen . Het pad is afwisselend met statige huizen en kastelen mooie landgoederen . Bossen en weide met mooie vergezichten en langs de Fliert in een wilg de Ransuil gezien . Dat was de kers op de taart . Heren bedankt voor de mooie tocht , Frank en Liliane

 26. Vandaag het Fliertpad gelopen. Over prachtige landgoederen. Bij de start rechtsom gegaan. Helaas de route verlenger gemist zodat we binnen de 10 km weer bij de start waren.

 27. Gewoon een mooi, afwisselend klompenpad.
  Goed bewegwijzerd en prima begaanbaar.

  De Blikkenweg en de Kruisvoorderweg zijn asfaltwegen met wat autoverkeer. Maar dit is wat mij betreft zeker geen klompenpad met “veel te veel asfalt”.

 28. We hebben vandaag weer genoten van het prachtige Fliertpad. Schitterend! Nu opgestapt bij Buitenpost. Mooi opstappunt. Na afloop koffie gedronken bij Buitenpost.
  Vrijwilligers bedankt!!!! Het is TOP.

 29. 2 dagen geleden werd het hek op het klompenpad (tussen Klomp en het Hunderen) door 3 mountainbikers vernield. Het deel waar de ketting aan zat werd naar beneden getrapt, zodat het hek er helemaal uit getild kon worden en het werd aan de kant gesmeten.
  Het prikkeldraad (met plastic bescherming er om) aan de zijkant werd naar beneden getrapt. De enige reden dat ze stopten met slopen was omdat er iemand dapper genoeg was er iets van te zeggen . Hij heeft het hek weer gerepareerd, zo ver mogelijk

 30. Dit is ons eerste klompen pad 1e ander half uur was mooi daarna veel te veel asfalt.

 31. Vandaag ons 22e pad gewandeld. Liepen we gister nog in Beekbergen op bevroren grond, vandaag was het behoorlijk glibberen en glijden. Toch kon dat er ons niet van weerhouden te genieten. Jammer genoeg hebben wij een aantal bordjes gemist en de route wat aangepast. Dat is het grote voordeel van de app. Dit Klompenpad voert je over voet, fiets en grasland paden. Onderweg heb je uitzicht op prachtige landhuizen en natuur. Fantastisch dat ook de particuliere grondbezitters deze wandeling mogelijk maken. Wij vinden de overstapjes verrassend, ze zijn prima begaanbaar. Er zijn stukken met asfalt die je als storend kan ervaren. Het grootste deel is onverhard of weg van de doorgaande wegen, een perfecte afwisseling dus. Ook voor mij staat dit pad niet in mijn top 5. Toch had ik het niet willen missen. We hadden een heerlijke middag! Ben je benieuwd naar een impressie… kijk op mijn Instagram geeri_wandelt. Hier tref je nog veel meer filmpjes van Klompenpaden aan.

 32. Vanmorgen met het zonnetje de korte/oostroute gelopen. Best een afwisselende en mooie route. Burgermeester van der Feltzweg was onprettig; je moest in de berm lopen naast een vrij drukke weg. Ik had geen moeite met de stukken wegen maar wel dat er niet echt ruimte is voor wandelaars. Ik woon in Deventer en fiets veel en ken de omgeving goed maar door dit klompenpad mooie paadjes gezien die ik nog niet kende. 7,5/10

 33. Gisteren het Fliertpad gelopen. Gestart bij Buitenpost en bij het keuzepunt rechtsaf richting Deventer gegaan omdat we zagen dat het eerste stuk parallel met de grote weg liep en we dat saaie stuk niet op het laatst wilden lopen. We hebben de hele route van 16km gelopen. De route was prima aangegeven. Wij vonden het juist erg leuk die opstapjes onderweg om over de afrastering te komen, dat maakt het voor ons juist een klompenpad. Daarentegen vonden we wel dat er erg veel asfalt en verharde wegen inzaten, heel jammer. We hebben een leuke wandeling gehad maar dit was zeker niet 1 van de mooiste klompenpaden die ik gelopen heb, mede door de hoeveelheid asfalt en het stuk richting Deventer.

 34. Mooie route. Begonnen bij het gemeentehuis waren we van plan volgens de oplopende nummering te lopen, maar opeens waren we bij de spoorlijn, dus de verkeerde afslag genomen. Geen ramp. Het driemaal overstappen van een afrastering bij landgoed Nieuw Bellinkhof via opstapjes is eigenlijk niet te doen voor 80-plussers, hoe kras ook. Een waarschuwing vooraf, zodat een alternatieve route gekozen had kunnen worden, was plezierig geweest.

 35. Een geweldig mooi Klompenpad, wij hebben de ingekorte route gelopen, richting het oosten, top.

 36. Prachtige route, dus zeker de moeite waard. Tip: print kaartje uit en download de app, want bewegwijzering is op sommige plekken heel onduidelijk. Het Fliertpad heeft bij ons de twijfelachtige eer het eerste klompenpad te zijn waar we de weg kwijt waren.

 37. Het klompenpad is inmiddels weer prima te lopen en de natuur is prachtig!

 38. Vandaag deze prachtige route gelopen. Erg genoten van de prachtige bloemen, de libellen en de vele vlinders ( o.a. de kleine ijsvogelvlinder). Gelukkig hebben de grondeigenaren het gras nog niet gemaaid want dat komt de biodiversiteit enorm ten goede. Als je bang bent voor natte voeten kun je eigenlijk beter andere wandelroutes kiezen. Complimenten voor beheerders en grondeigenaren! Het is wel verstandig om minimaal het kaartje uit te printen, op sommige knooppunten kun je eigenlijk niet zonder.

 39. Vandaag de mooie route gelopen. Onderweg toch maar besloten de routeverkorter te nemen vanwege het vele hoge gras dat je tegenkomt. Dat begint al bij landgoed Nieuw Bellinkhof waar je een flink stuk door het hoge gras moet. Broek nat tot de knieen en sokken en schoenen doorweekt. Dat is niet fijn wandelen na enkele regenachtige dagen. Het stuk langs de Fliert daarom links laten liggen. Nog maar eens proberen in een droge periode.

 40. Als fervente wandelaar heb ik vaak het prachtige en door mij nog wat opgeleukte klompenpad gelopen. Een paar opmerkingen erover:
  1. Start bij Buitenpost is niet erg handig om twee redenen namelijk de mogelijke naamsverwarring met het Friese Buitenpost en een start bij het gemeentehuis, waar ook het infobord over de route staat, is beslist leuker omdat je dan nog een mooi stukje natuur meeneemt.
  2. Afgezien van het feit dat je er met name in mei/juni veel minder moois door kunt zien, heeft het lange gras waar je momenteel mee in aanraking komt, twee grote nadelen, namelijk dat je een zeer groot risico loopt om teken op te doen en bij nat weer kleddernat wordt.
  Onder deze omstandigheden ga ik het pad dan ook niet meer lopen.

 41. Vandaag de 16 kilometer gelopen, we vonden het een mooi pad om te lopen erg afwisselend. Het was vandaag prachtig en droog weer, bij regenachtig weer kan ik me voorstellen dat het minder fijn lopen is. Het gras staat erg hoog en de paden zijn zeer smal ik kan me voorstellen dat je tot je middel nat wordt bij nat weer. Verder alles prima voorzien van bordjes met richtingaanwijzing. Een heerlijk ijsje gegeten onderweg. k we kunnen de route zeker aanraden.

 42. We hebben de 16 km route gelopen, en onderweg een heerlijk ijsje gegeten bij het Lindehuisje. De route staat goed aangegeven en zeker in combinatie met de app kom je er altijd uit.

 43. Prachtig klompenpad absoluut een aanrader heel duidelijk heel mooi afwisselend.alles zit erin bedankt 01-05-2021

 44. Op de app staat bij het overzicht Fliertpad Buitenpost. Dit werkt verwarring. Buitenpost is het bedrijf waar de start is en de plaats waar het pad begint is Twello!! Bij het bedrijf Buitenpost. Graag veranderen anders zoekt iedereen zich wezenloos naar de plaats Buitenpost in Friesland.

 45. Een mooie route, relatief in de buurt van ons huis. We dachten dat we hem al een keer hadden gelopen, maar neen…
  We hebben gekozen voor de korte route, volgende keer doen we zeker de lange. We zijn vanaf het startpunt de weg overgestoken en naar linksaf gegaan. We kwamen toen bij de korte optie uit (bij de kwekerij). En daar links af en al snel komen we dan uit op een asfaltweg. Net voor de asfalt weg staan er twee pijlen op één schildje: links en rechtsaf. Volgens mij klopt dat niet. Het moet voor de korte route links af zijn (als je de lange doet dan kom je van rechts op dit punt uit en loop je rechtdoor).

  Wat me verder op viel is dat op de website en op het informatiepaneel staat: 10 en 16 km. Maar op de App staat 11 en 16 km. Kom ik wel vaker tegen volgens mij. Hoe zit dat? Ik kan me voorstellen dat een route iets aangepast wordt en dat het informatiepaneel mogelijk dichter bij bv de 10 of de 11 in de buurt komt. Maar waarom de website en de App niet overeenkomen in afstand?

  Maar goed: erg mooie route!

 46. Vandaag, 21 april, deze prachtige route gelopen én genoten!
  Als je de route start bij de parkeerplaats van het Gemeentehuis (HW Iordensweg 17, Twello) en je loopt het Fliertpad tegen de klok in zou het handig zijn als op het punt waar men 2x voorbij komt de richtingaanduiding naar de start op beide zijden van het betreffende paaltje staat aangegeven. Ik kwam vanaf het noorden en heb de aanduiding gemist doordat deze op de (voor mij) achterkant van het paaltje staat.
  Verder alleen maar lof over deze route!

 47. Erg mooie route! Van alles wat. Juist de afwisseling van lopen in de natuur en langs prachtige huizen vinden wij erg genieten! Aanrader dus?

 48. 21 maart 2021 dit klompenpad gelopen. We wilde de verkorte route doen maar daar zijn we de mist ingegaan omdat het niet zo duidelijk was. Misschien even bij het pijltje ..
  verkorte route… erbij zetten. Dus de 16km gelopen. Echt een schitterende route. Wij vonden het asfalt echt heel erg weinig. Mooie landhuizen, meertjes, sprengen . Heel gevarieerd. Ondanks de harde en koude noorderwind hebben we erg genoten. De modderige paden vonden wij ook geen probleem. Veel bankjes om even lkkr te zitten. We gaan hem zeker nog een keer lopen. Dank voor de vrijwilligers en bedenkers.

 49. Op 16 maart het Fliertpad gelopen. Een mooi pad, langs weilanden en buitengebied van Twello. Beekjes en watertjes. Ook wel wat verhard maar zonder hinderlijk verkeer. Mooie vergezichten en veel landgoederen. Wel wat lastig de route te volgen, goed op letten en de app erbij houden. Veel modderige paden wat het allemaal erg glad maakt. Maar ondanks dat toch een hele prettige wandeling ?

 50. We waren het al een tijdje van plan, maar vandaag is het gelukt… het Fliertpad lopen, 16 km, vanaf huis nog iets langer.
  Wat hebben we genoten en zeker ook van de temperatuur. Onze jas hadden we wel thuis kunnen laten. Onderweg genoeg bankjes om je boterham op te peuzelen en te genieten van de rust en het uitzicht. En een verrassing de route over het landgoed Hunderen en daarna een stuk niemandsland waar we het bestaan niet van wisten.
  Het drassige hebben we voor lief genomen, daar waren we al voor gewaarschuwd,.. Echt een aanrader dit Klompenpad….

 51. We waren het al een tijdje van plan, maar vandaag is het gelukt… het Fliertpad lopen, 16 km, vanaf huis nog iets langer.
  Wat hebben we genoten en zeker ook van de temperatuur. Onze jas hadden we wel thuis kunnen laten. Onderweg genoeg bankjes om je boterham op te peuzelen en te genieten van de rust en het uitzicht. En een verrassing de route over het landgoed Hunderen en daarna een stuk niemandsland waar we het bestaan niet van wisten.
  Het drassige hebben we voor lief genomen, daar waren we al voor gewaarschuwd, maar ik denk vandaag al niet zo erg meer als het is geweest en nu nog een paar dagen het zonnetje en is de meest drassige wel weg.
  Echt een aanrader het Fliertpad en je komt bijna niemand tegen, zelfs niet op deze warme 21e februari, waar half Nederland wel op pad is gegaan …….

 52. Mooie wandeling, gelopen op 10 januari. Het stuk achterlangs de fruitkweker is eigenlijk niet te doen nu, zou even wachten tot het wat droger wordt ?.

 53. Mooie, afwisselende route. Alleen het stuk achter de kweker erg veel modder. Bijna niet te doen. Lente/zomer een erg mooie route. Bedankt vrijwiligers??

 54. Leuk en gevarieerd pad. Goede bewegwijzering.
  Echt genoten van zowel het verharde als van de blubber.
  Aanrader

 55. We hebben een stuk of 30 Klompenpaden gelopen en dit pad overtrof al onze verwachtingen. Betoverende heggenlandschappen, mooie boerderijen en prachtige landgoederen met hun oude statige bomen. Wij gaan in het voorjaar, als de meidoornhagen bloeien, zeker terug. Hulde aan iedereen die deze mooie wandeling mogelijk heeft gemaakt.
  Ps wij zagen op tegen het gedeelte burgemeester v.d. Feltzweg omdat andere wandelaars daar een opmerking over maakten. Ook andere wandelaars die we op het einde tegenkwamen vertelden dat zij tegen dit stuk weg opzagen vanwege die bewuste reactie. We waren allemaal verbaasd dat hierover een opmerking is gemaakt. Het is totaal geen vervelend stuk en zelfs maar een klein stukje dat overbrugt moet worden om aan de overkant te komen.

 56. Beste wandelaars,

  LET OP! van 28 november tot 14 december vinder er werkzaamheden plaats aan de Fliert.
  Op het pad loopt er een omleiding door de boomgaard. Volg de borden.
  Veel wandelplezier!

  M.v.g.
  Team klompenpaden

 57. Vandaag dit klompenpad gelopen. Mooi afwisseld pad, wel jammer dat je een paar stukken over lokale asfaltwegen moet lopen, maar dat mocht de pret niet drukken. De zon scheen en er waren nog steeds mooie herfstkleuren te zien. De route heeft veel bankjes, die op andere paden nog wel eens schaars zijn. Onze navigatie kon het startpunt aan de H.W. Iordensweg gelukkig goed vinden. Inderdaad is er geen sprake meer van een gemeentehuis op die plek.

 58. Een fantastisch mooi pad, mooie afwisselende landschappen, goed bewegwijzering, erg mooi.
  Wel was het moeilijk het startpunt te vinden. Dit zo bij het gemeentehuis zijn maar waarschijnlijk is er een nieuw gemeentehuis. Toen we de route “ergens” oppikten kwamen we later pas een oud en half afgebroken gebouw tegen. Dit blijkt het startpunt te zijn. Maar dit is al lang geen gemeentehuis te zijn. Mogelijk kunnen jullie dat nog eens aanpassen. Verder een mooi pad, complimenten.

 59. voor de tweede keer gelopen, nu met de opkomende herfstkleuren. Een hele mooie afwisselende route.
  Ook wij geprobeerd door het Bruggenbosch en daarna over het dijkje rechtstreeks naar Twello te lopen om zo de verharde Blikkenweg te ontlopen. Vorige keer lukte dat perfect, deze keer was de boer zijn koeien aan het binnenhalen en leek het ons geen goed idee door die meute nieuwsgierig opdringerige dames te laveren. Dus maar terug gegaan en dan moet je helemaal terug naar het begin van het landgoed. Dat leverde dus wel 2 km extra op door het Bruggenbosch, geen straf.
  Een aanrader voor de komende herfstweken, er kleurt nog veel rood, geel en oranje.

 60. Wij werden aangenaam verrast door dit pad. Als inwoners van Twello hebben we lang geaarzeld om dit pad te lopen, omdat we dachten dat we de omgeving al goed kenden. We hebben dus eerst een flink aantal andere klompenpaden in de buurt gelopen. Toch begin oktober dit pad “ontdekt”. Het eerste stuk tot aan de houtzagerij/klompenmakerij waren voor ons alle paden bekend. Het stukje daarna over de burgemeester v.d. Feltzweg is even doorbijten, maar daarna kom je weer mooi in het groen. Vanaf het landgoed het Hunderen kwamen we voor ons op onbekend terrein. Wat is ons dorp Twello toch mooi! Vooral het stuk langs de Fliert, achter fruitkwekerij Klomp, met een zwanen-ouderpaar en drie al bijna volgroeide zwanenkinderen, is een prachtig stuk. Achterlangs “de Aze” tot aan de Blikkenweg was voor ons ook onbekend terrein. De Blikkenweg is jammer genoeg een paar honderd meter een saai verhard stuk weg om te lopen. Jammer dat er geen bruikbaar pad door het Bruggenbosch loopt. Gelukkig volgt daarna weer een stuk door het groen.
  Wij hebben genoten van een mooie tocht in de omgeving van onze mooie woonplaats.

 61. Vandaag was ons 35e klompenpad aan de beurt. Fijne wandeling, mooi afwisselend pad, goed aangegeven en bankjes genoeg. Hof van Twello is een super rustpunt. We hebben de lange versie van dit pad gelopen en ook nog wat kunnen geocachen onderweg.

 62. Een leuk pad, zeker! Wel wat asfalt, aar ook verrassende stukken. Het Avervoorderpad, waarmee een stukje van de route gedeeld wordt is echter vele malen leuker.
  Video Fliertpad volgt later.

  Video Avervoorderpad: https://youtu.be/cvdx49EbrqY

 63. Afgelopen vrijdag heb ik het Fliertpad gewandeld. Onder dreiging van regen, maar ook af en toe met belofte van zon heb ik dit groene pad gelopen. Vanaf het startpunt bij het (voormalige ? ) gemeentehuis ging het al meteen het groen in. Mooie historische plekken, nieuwe landschappen, groene corridors. Prachtig.

  In de driehoek Parkelerweg / Blikkenweg / Reuvekampsweg liep de route op de app niet gelijk op met de markering in het veld.

  Voor een verslag van mijn wandeling kunt u kijken op : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2020/07/10/klompenpad-fliertpad/

 64. Vandaag tegen de klok in dit pad gelopen en gek genoeg ben ik niet heel erg juichend over dit pad. De eerste helft zitten best wat mooie stukjes maar de wegen met verkeer overheersten voor mijn gevoel. Tweede lus bovenin de app was mooi maar na 44 paden gelopen te hebben gaat hij niet als aanrader mijn logboek in. Maar zo zie je dat de beleving van de één niet de beleving van de ander is.

 65. Wat een prachtige wandeling op het Vliertpad.
  Complimenten voor de vrijwilligers!
  Wat perfect verzorgde paden!

 66. Vandaag Fliertpad hard gelopen, prachtig!!
  Een van de mooiste paden!
  Goed aangegeven en anders helpt de app je verder.
  Kortom, echt een aanrader!

 67. Vandaag weer het prachtige Fliertpad gelopen. Het grappige is dat we nu dit pad al voor het derde jaar op rij in dezelfde maand lopen zonder dat we daar bewust voor gekozen hadden. Wij hebben deze keer gekozen om gebruik te maken van de routeverkorting en op sommige punten is het niet helemaal duidelijk, maar dan is er gelukkig de app, die prima werkt. Wij kunnen dit goed onderhouden klompenpad aanbevelen.

 68. Vandaag het prachtige Fliertpad gelopen. Doe ik elk jaar Een prachtig pad. De ooievaar zat weer op zijn nest. Gelet op de recente reacties in het gastenboek (2 x Menno) kan ik meedelen dat het pad voor 43% verhard is (minstens). Al 2 keer “gemeten” en meten is weten. Vorig jaar heb ik bij bijna alle paden een percentage genoemd welk deel verhard is.
  Het is dus een heel mooi pad (qua natuur), maar het aangrenzende Avervoorderpad loop ik nog liever, vorige week nog gelopen. Dat pad heeft minder dan 10 km -dus te verwaarlozen- verharde ondergrond (asfalt, beton of klinkers). Pad is wel korter maar loopt wat zwaarder.

 69. Gisteren, 5 mei liepen we het Fliertpad. Wat een prachtige route!!! We liepen het hele pad. Het was prachtig onderweg. Een en al fluitekruid en meidoorns. Schitterend! We doen het graag, net als Menno, in de herfst nog eens over. Er ontbrak niets aan de route. Alles prima aangegeven. Hulde aan de vrijwilligers.

 70. Ik lees net. een eerdere reactie over dezelfde dag, Deventer hebben we nooit gezien, denk dat Lucy een andere tocht heeft gelopen 🙂 Ik denk wel dat mijn inschatting 90% onverhard te ambitieus was, door de groene oase om je heen voel je het asfalt niet :). Laat het 70% onverhard zijn. Dat wat verhard was, was ook top.
  Tip: we liepen tegen de klok in en bij landgoed Bruggenbosch zijn we diagonaal. door het landgoed gelopen en niet over de Blikkenweg. Na het landgoed loop je onverhard door naar twello, 1e link, de Kon. Wilhelminaweg en dan weer eerste links de Parkelerweg, daar pak je 200 meter verder de route weer op, rechts het park in.

 71. lichtbewolkt, noorder wind was wat guur, maar genoten. Dit is een van de mooiste paden tot nu toe, in deze tijd is natuurlijk alles mooi, maar de omgeving van Twello is werkelijk top, zou bijna gaan verhuizen.
  90% onverhard, groen, afwisselend, veel statige landhuizen, mooie parken en daar tussenin af en toe een weiland om de klompen te testen. Deze wordt zeker een aantal keren herhaald, kijk nu al uit naar de herfstkleuren.

 72. Een hele mooie wandeling, maar naar mijn smaak echt teveel asfalt om dit een klompenpad te noemen. Echt wel hele mooie stukken, maar helaas ook minder mooie ( vooral nabij Deventer).

 73. In maart 2019 voor de eerste keer dit pad gelopen en zin in een herhaling in deze meimaand. Op 4 mei dit pad gelopen. De roeken op de parkeerplaats zijn nog druk met hun nesten bezig en er staat een waarschuwingsbord om je auto niet onder de bomen te zetten ivm uitwerpselen en takken die naar beneden komen. Wát een attente Gemeente. Bloeiende meidoorns, vliegende ooievaars, lammetjes, veulens het was één groot lentefeest. Nergens problemen met de bewegwijzering, heel duidelijk aangegeven. De boerderijen onderweg zijn mooi, zelfs een uit 1759 op een idyllische plek met kwakende kikkers tussen de plompebladeren. De landgoederen en de daarbijbehorende huizen zijn prachtig. En overal heerlijk rustig en ruimte op de paden mocht je iemand tegenkomen en afstand moeten houden. Het was weer een geweldige ervaring dit pad. Staat in onze top 3! De 16 km in precies 4 uur gelopen, en die waren zó voorbij omdat er heel veel te zien is op deze geweldige wandeling! We komen in de herfst nog een keer.

 74. Vandaag het Fliertpad gelopen en ik vond het heel erg mooi. Vorige week het Avervoorderpad gelopen en op precies hetzelfde bankje op het stukje waar de wandelingen overlappen, pauze gehouden. Dat was leuk.
  Afwisselend. Hij komt in mijn top 5!

 75. Vandaag het Fliertpad gelopen en ik vond het heel erg mooi. Vorige week het Avervoorderderpad gelopen en op precies hetzelfde bankje op het stukje waar de wandelingen overlappen, pauze gehouden. Dat was leuk.
  Afwisselend. Hij komt in mijn top 5!

 76. Beste beheerder van het Fliertpad,
  Leuk om u gisteren twee keer tegen te komen tijdens het lopen van het pad 🙂
  We hebben thuis nog eens de route van de app vergeleken met het kaartje wat op de website getoond wordt. Dat verschilt inderdaad op drie punten, waardoor verwarring ontstond. Mede omdat er om onduidelijke redenen bordjes met ‘routeverkorten’ stonden.
  1) het weggetje door het gras bij de Lordenweg. Volgens de app moet je het tweede weggetje verderop pas rechts, maar daar staat geen bordje.
  2) het kruispunt op de Kruisvoorderweg. Volgens de app moet je daar de ‘bush ‘ in, en er staat ook een paal met aan twee kanten bordjes zonder pijlen, maar dat pad is onbegaanbaar. De bewegwijzering gaat rechtdoor, dit is de route van het kaartje.
  3) iets verderop (na het ‘moeras’) geven twee bordjes met -onterecht- ‘ routeverkorten’ een bocht aan die klopt volgens de kaart maar niet volgens de app .
  Nou, wij hopen dat u het snapt ?
  Nog 1 ding: bij het bankje op het traject dat samenloopt met het Avervoordepad staan bordjes ‘aanlooproute’ in de verkeerde kleur, ze zijn bruin i.p.v. groen.

  Verder was het zeer goed bewegwijzerd en het is een van de leukste klompenpaden die we tot nu toe gelopen hebben! Succes ermee en bedankt voor uw inspanningen!
  Hartelijke groet,
  Anneke en Bas Popkema

 77. Vandaag voor de 3e keer dit pad gelopen, tegen de klok in. Eerste 4 km grandioos mooi, Dan een paar km minder mooi met verkeerslawaai. Dan Hunderen en Fliert, super mooi. Na het Blikkenbos tot het eind vrij veel asfalt. Per saldo een prachtig pad.
  Hard 43%. Het Avervoorderpad en het Tuylenmarkerpad (beide aan dit pad grenzend) hebben bij mij wel een lichte voorkeur. Het zijn wel gelijksoortige paden, net als ook het Niebroekerpad.

 78. 2e paasdag ( 22.04.19) Fliertpad gelopen. Was voor ons de tweede keer. Het pad voert door een prachtige omgeving zeker bij dit mooie weer in het voorjaar. Zeer mooie plekjes gezien. Ook weer dingen gezien die we de eerste keer niet zagen. Route is prima uitgezet/aangegeven. Iets meer duidelijkheid bij routeverkorter zou fijn zijn. Wij liepen met gps dus geen enkel probleem. Kanttekeningen : wel veel verharde wegen. Ook veel langs drukke wegen. Het was daardoor best wel lawaaierig soms. Het is een wandeling die zeker de moeite waard is.

 79. Vandaag deze route gelopen, de keus werd gemaakt vanwege de enthousiaste reacties van de andere klompenpad lopers. En we sluiten ons bij de rest aan! Geweldig pad. Zeer duidelijk aangegeven. Als je bij het Gemeentehuis begint even rondkijken naar t wegwijs bordje, je moet áchter t Gemeentehuis langs om te beginnen. Pas op waar je je auto parkeert want de enorme roekenkolonie die in de bomen hun nest hebben laten het één en ander vallen…..erg leuk die drukke paartjes in de weer met hun nest. Het was leuk om zovéél nesten te zien van ooievaars. Vrolijk geklepper en prachtig zwevend boven je hoofd. Minstens 8 stuks gezien! Veel vlinders onderweg en helaas maar 1 haas. Op en top voorjaar met de fruitboompjes in bloei, de prachtige sleedoornhagen. Nuttige informatieborden bij de prachtige buitenhuizen waar je langs loopt. Doordat er zoveel te zien was waren de 16 km zo voorbij! Deze wandeling gaan we zeker nog een keer lopen!

 80. We begonnen in het Hof van Twello, waar een vrij grote permanente biologische streekmarkt en een planten/kruidenmarkt plus horeca. Ze hebben daar plantensoep, u leest het goed (niet gegeten). Je kunt er ruim de auto parkeren. Vervolgens de kleinere noordwestelijke lus gelopen, tegen de klok in. Ik zeg maar één ding: stilte. Héérlijk. Boerenland, vogels te over en gelukzalige rust. Knotbomen overal (ik ben knotter) en goed onderhouden. In Twello geluncht bij hotel restaurant Taverne. Ze hebben daar ambitie maar maken het ook waar. Het was een prachtige tocht, we hebben een mooie dag gehad.

 81. Vandaag 24 februari dit pad gelopen en begonnen bij opstappunt station van Twello en door centrum om daarna
  mooi zandpad in te gaan om landgoed heen,via opstapjes door boomgaard en weiland in een mooi ruimtelijk
  panorama om ververvolgens over graspad langs asfaltweg naar beneden te gaan en via weer zo’n mooi zandpad
  uit te komen bij een vijver met landhuis, spoorweg onderdoor en via klinkerweg langs houtwallen via zandpad bij
  en rond het landgoed Hunderen te wandelen. Daarna flink stuk langs de Flierbeek over graspad gelopen met nog
  jonge fruitboomgaard vervolgens stuk weer door de ruimtelijke polder,dat weer overging door het Blikkenbos waarna
  het laatste stukje langs rustig asfaltpad met herenhuis ging en ik nog een stukje bos met vijver meenam om in de
  bebouwde kom van Twello terecht te komen en zo weer naar het station van Twello.
  Heel mooi en zeer afwisselend en ’n echt klompenpad dat zeer aan te bevelen is.

 82. 15 november deze wandeling gemaakt. Erg afwisselend! We hebben vooral genoten van de vele ‘buitens’ waar we langs liepen. Inderdaad: Gelderland levert ons ‘mooie streken’. Wij hebben er weer een ontdekt.

 83. Op 26 september een deel van deze route gelopen (de noordwestelijke lus). Begonnen bij het Hunderen richting de Aze. Het was echt genieten, in de eerste plaats van het zonnige weer, ook de fruitoogst die in volle gang was. De paddestoelen in het bos, allerlei bessen aan de bomen. Het was geweldig. Als ‘souvenier’ kochten we bij de fruitteler lekkere ouderwerdse Coxappeltjes. Die kunnen we in de winkel bijna niet kopen. We hopen zeker de andere lus te lopen.

 84. We hebben deze route in 2 dagen gelopen. Komen uit de buurt maar voor ons was het zeer verrassend en hebben erg genoten.

 85. Smaken verschillen en dat mag……………… maar het Fliertpad is onze absolute nr 1 !!

  Soms wordt het accent gelegd op de dingen die minder zijn. Dat kan bij elk pad. Het Fliertpad maakte ons blij en we genoten !

 86. We hadden de recensies gelezen en waren vol goede moed begonnen bij het beginpunt in Twello. We kozen voor de route tegen de klok in. De route is goed aangegeven, maar voerde best veel langs drukke autowegen. De weg langs de IJsseldijk bood helaas geen uitzicht op de rivier omdat we onderaan de buitenkant van de dijk liepen. Ook het pad tot aan station Twello was parallel aan de drukke weg. De route is ok, maar niet meer dan dat.

 87. Vandaag, woensdag 2 mei 2018 dit pad gelopen en het stelde ons beslist niet teleur. Wat een afwisseling en je komt op stukken waar je niet zo gauw in zou lopen als er geen paaltje met een routebordje zou staan. We komen zelf uit Apeldoorn en dan denk je dat je het buitengebied rondom Twello wel kent, maar niets is minder waar. Eerst wilden we de route verkorten bij het Hunderen tot 10 km, maar we zijn zo blij dat we dat niet gedaan hebben. Het stuk langs de beek de Fliert is zeer de moeite waard nu het fluitenkruid hoog opgeschoten langs de oevers groeit. Wij kunnen deze route van harte aanbevelen.

 88. Hebben al heel wat klompenpaden gelopen maar deze en de andere paden in de omgeving Twello en Terwolde vinden wij de allermooiste. Dank voor alle moeite vrijwilligers, jullie hebben heel wat van onze weekenden opgefleurd!

 89. Very impressed with a well signed route. As a visitor to Holland this is a good way of exploring terrain without having to buy a 1:25000 map. Pleasant turns in the path and interesting viewpoints. Looks as though a lot of thought has gone into constructing this walk, look forward to doing more!

 90. Gistermiddag het hele Fliertpad gelopen. Tegen de klok in. Begonnen bij tuincentrum op De Worp.
  Het was zonnig en het had licht gevroren zodat sommige stukken alweer zacht en andere stukken nog licht bevroren waren. Over het algemeen goed te belopen m.u.v. het stuk langs de Fliert na het Hunderen : zompig. Afwisselende tocht met stukken bos, weiland, dorp, landgoederen en een mooie rietkraag t.h.v. het nieuwe pad vanaf Twello naar de Wilpse Dijk. Van de zomer nog eens lopen.

 91. Gister het fliertpad gelopen. De korte versie van 10 km.
  Ontzettend mooie route. Zeker een aanrader!
  Hier en daar wat drassig. Maar daar waren we op voorbereid.
  Zeker een aanrader!!

 92. De Klompenpaden blijven fascinerend!
  Uitstekende bewijzering en mooie routes.
  Zo ook deze gecombineerde route, waarbij we de route eigenlijk hebben omgedoopt naar ‘natte neuzenroute”.
  Dit kwam doordat we veelvuldig (wel leuk, hoor) door het natte gras liepen en de ‘neuzen’ van onze wandelschoenen nat werden.
  Helaas kwamen we ook een stuk tegen langs weides van een boer die het pad wel erg krap had gemaakt.
  Maar dat heeft uiteindelijk onze pret niet kunnen verdringen, want de eindconclusie was: gewoon geweldig, wat een mooie route weer!

 93. Wij hebben dit pad gelopen op zondag 24 sept. Nadat de mist was opgetrokken een heerlijke wandeling in een warme herfst zon. De route is uitstekend aangegeven en biedt veel afwisseling. De verhouding verharde / onverharde wegen is prima. Wat ons vooral opviel is de hoeveelheid landhuizen in deze omgeving. Enig minpunt was een stuk volledig kapotgereden pad ( bij fruitkweker klomp ). Met aan de ene kant water en aan de andere kant prikkelstruiken was er bijna geen doorkomen aan in de zeer gladde modder. Toch kon dit de pret niet drukken en kijken we terug op een geslaagde wandeling. Zeker een aanrader.

 94. Wij hebben dit pad gelopen op zondag 24 sept. Nadat de mist was opgetrokken een heerlijke wandeling in een warme herfst zon. De route is uitstekend aangegeven en bied veel afwisseling. De verhouding verharde / onverharde wegen is prima. Wat ons vooral opviel is de hoeveelheid landhuizen in deze omgeving. Enig minpunt was een stuk volledig kapotgereden pad ( bij fruitkweker klomp ). Met aan de ene kant water en aan de andere kant prikkelstruiken was er bijna geen doorkomen aan in de zeer gladde modder. Toch kon dit de pret niet drukken en kijken we terug op een geslaagde wandeling. Zeker een aanrader.

 95. Een geweldige wandeling. Onderweg weer ontmoetingen, variatie te over en stapelwolken weer. Dat is dan het toetje, prachtige kiekjes geschoten. Een boeiend gebeuren, we noemen het wandelen en doen het in onze vrije tijd.
  Het Fliertpad, neem de tijd om al het moois te kunnen beleven en genieten is gegarandeerd.
  One who lives sees much, one who travels sees more. Cheers:).

 96. Vorige week errste 10 km gefaan aan de oostzijde en nu westzijde tegen de klok in. Beide stukken heerlijjk om te lopen en weinig asfalt. Zo nog mooier zijn als je bij landgoed Bruggenbisch over het landgoed kan lopen ipv de wat drukke weg er langs. Alleen moet er dan wel een brug komen. Een aanrader om in 1 of 2 keercte lopen

 97. Wij hebben deze route op woensdag 2 augustus gelopen. Erg leuke afwisselende route, goed bewegwijzerd en onderhouden.
  Wij zijn de route gestart bij het Hof van Twello en hebben daardoor het startbord met route en informatie gemist. Misschien is deze in de route zelf op te nemen.

 98. Prachtige route, afwisselend landgoed, fruitteelt, vee, akkers, landhuizen en bos. Het heeft nogal geregend de laatste weken, daarom was het wel heel soppig langs de Fliert. Dus je moet niet zo bang zijn voor een paar natte voeten.
  Verder als je bijna rond bent, kom je via de Hunderenselaan op de Acaciaweg. Daar linksaf, dan rechtsaf over het spoor, en dan let op: direct rechtsaf een stukje langs het spoor lopen.
  Hele mooie middag gehad !

 99. Prachtige wandeling gemaakt. Bij de IJssel genoten van het ‘hotel Hartenstein’. Bij landgoed De Parkelaar ging ik bijna de mist in, omdat het pad daar flink overwoekerd is.. maar al met al weer fijn gewandeld.

 100. Gisteren het klompenpad gelopen wat een mooi pad is dit. We hebben hem ook al eerder gelopen maar toen was het kaalheid en koud. Heel veel wandelaars gezien. En dan kom je achter langs de fruitbomen, wat al een mooi gezicht is. Loop je verder en laat nu fruitteel bedrijf Hoe passelijk De Klomp openheid hebben. Heerlijk aardbeien en kersen gekocht. Waar een klompenpad al niet goed voor is. We hebben weer een heerlijke route gehad .Pluimpje. Fam. Nieuwenhuis.

 101. Afgelopen vrijdag hebben wij als groepje vrijwilligers, van het Horsthoekerpad in Heerde, de korte versie van het Fliertpad in Twello gelopen. Het was een schitterende route en was zeer goed aangegeven. Nabij Tuinland was het gras helaas erg hoog en een paar bankjes zou geen overbodige luxe zijn. Wij hebben erg genoten van de route. Welkom bij ons pad in Heerde.

 102. Vandaag maar eens naar Twello gereden en geen spijt van. Op het al gemelde ooievaarsnest zat vandaag nog een ooievaar met 2 grote jongen. Heerlijk weer, en goed te lopen paden, zeer afwisselende route bos, weiland, paden.
  Veel vogels, vlinders en groen. Prachtige oude gebouwen en boerderijen
  Margot ? Het tweede gedeelte had ik zeker niet willen missen, als dat te lang is zou ik gewoon het pad in twee keer lopen.

 103. Een hele mooie afwisselende route,wat asfalt is natuurlijk onvermijdelijk.ik raakte het spoor even bijster toen ik achter het hunderen weer op de kruisvoordseweg kwam en er een paaltje met de pijl richting de terwoldseweg stond (waar ik al vandaan gekomen was).men moet dan denk ik weer naar rects en dan de hunderenselaan in. een beetje verwarrend daar.

 104. Het mooiste gedeelte vond ik : start bij Gemeentehuis ( en voor Margot ….. dan tot een afslag naar het Hof van Twello, de Rijksstraatweg blijven volgen tot de Domineestraat ( rotonde ) links aanhouden, kom je zo weer bij het Gemeentehuis.)
  Bij ’t Schol zaten 1/2 April nog ooievaars op het nest.

 105. Dag,
  Kan iemand mij adviseren welk deel van het FliertpAd het leukste is om te lopen? Ik wil graag 10 km lopen ipv het hele pad. Ik wil wel starten bij het gemeentehuis, maar we hebben een auto waardoor we evt ergens anders kunnen starten.
  Dank alvast!

 106. Wat hebben wij vandaag genoten van dit mooie Klompenpad.
  Heel afwisselend in een schitterende omgeving,de bordjes stonden heel duidelijk aangegeven ook altijd fijn.
  En dat we af en toe op een stuk verharde weg moesten lopen vonden wij absoluut geen punt want,daarin tegen krijg je er veel voor terug.
  Deze gaan we zeker nog een keertje lopen….en onze complimenten voor alle vrijwilligers die deze wandeling mogelijk hebben gemaakt.
  Een aanrader dus!

 107. Beste initiatief nemers, hartelijk dank voor het uitzetten van deze mooie route. Leuke stille paden, smal en onverhard voor een groot deel, en door een gevarieerd landschap. Heerlijke wandeling gemaakt. Vriendelijke groeten, Pim

 108. Op 16 februari heb ik het Fliertpad gelopen, van de Aze naar Huis Hunderen. Een prachtige route. Hier heb ik een otter gezien. Hij kwam uit de weilanden aan de noordkant, dook de Fliert in en verdween in de elzenbosjes aan de zuidkant. Zijn er meer meldingen bekend van otters?
  Dirk

 109. Gister de helft gelopen van de route. Ik woon al twintig jaar in Twello, maar ben aangenaam verrast. Er zijn extra stukken ontsloten en toegankelijk gemaakt zodat je op plekken kunt komen waar anders alleen de eigenaar/beheerder komt. Prachtige omgeving!
  Ik woon op tweehonderd meter van de route !! Goed gedaan en aanrader voor avonturiers !!

 110. Onder mooie weersomstandigheden het Fliertpad gelopen.mooi wandelpad. Maar net als mijn voorganger schrijft Heel veel hondenpoep midden op de paadjes.Ik snap die honden baasjes echt niet.Maar dat kon de pret niet bederven hoor. De route was weer van alles wat. Veel gezien .Was de moeite weer waard. Hulde. Met ons vieren gelopen.Fam Nieuwenhuis uit Apeldoorn.

 111. Bij het woord Klompenpad denken wij aan veel onverhard lopen. Dat is met dit pad jammer genoeg niet gelukt. Prachtige onverharde pareltjes worden verbonden door veel asfalt en andere verharde wegen en fietspaden. Jammer dat het pad ook vlak langs de Rijksstraatweg loopt.

 112. Vandaag dit klompenpad gelopen. Wat een prachtige afwisselende route en goed bewegwijzerd. Compliment voor allen die zich ingezet hebben om de aanleg van het pad mogelijk te maken. We hebben van begin tot eind genoten. Beslist een aanrader.

 113. Vandaag maandag 31 oktober dit sprookjesachtige pad gewandeld, bijna auto vrij en de rust die daar uitstraalt en zo gevarieerd. maar ook de verwijzing van pijlen klopt, hier zijn vrijwilligers (wandelaars bezig geweest ,op de laatste drie kilometer heb ik een van die mensen gesproken ontzettend aardige meneer (wandelaar), natuurlijk ook dank aan de gemeente`s en landschapsbeheerder die dit mooie pad mogelijk maakte, maar ook dank aan al de agrariërs die ons over hun grond laten wandelen,laat geen rommel achter neem het mee naar huis is ook mijn oproep aan de wandelaars. vrijwilligers bedankt hoor !
  Dit was mijn 93e klompen-pad en zeker een die van de eerste 10 mooiste !!!!!

  Hennie Roelofsen uit Ede

 114. Mooie route, goede bewegwijzering. We hebben in het eerste gedeelte van de route, vanaf stadhuis richting wilpse dijk tot aan Hof van Twello slechts 1 bankje gezien. Is wat weinig.

 115. Vandaag gelopen ( zondag 23.10.2016) Toen de mist was opgetrokken hebben we genoten van deze schitterende omgeving. Juweel ! Prima bewegwijzerd ! Een absolute aanrader.

 116. Schitterend klompenpad. Petje af. De linker lus door bos en weiland en langs de oevers van de Fliert. De rechter lus meanderend door de lommerrijke achtertuin van oostelijk Twello, over (boeren) erven, langs dijken en buitens. De aanraking met wat verkeer aldaar is niet of nauwelijks hinderlijk. Ook heb ik er bijzonder aardige mensen ontmoet. Van een visser nabij de Aze tot een groente- en fruitverkoopster met de toepasselijke naam Klomp, van een in opstallen grossierende ‘agrariër’ tot een scharnieren verzamelende Fliertpad initiator. Hoe divers wilt u het hebben! Kortom goed toeven in deze afwisselende contreien. Maaaaaaaaaaar, en nu komt het: in de rechter lus vanaf de Schaker ligt het pad bezaaid met ons nationale erfgoed aan bouwafval. Vermalen beton, doorregen met geglazuurde tegels, glas, pluggen, plastic en pvc ligt pijnlijk aan uw voeten. Het zal allemaal legaal en goedkoop zijn, maar een zichzelf en de natuur respecterende (plaatselijke) overheid of beheerder kan natuurlijk z’n eigen (lees strengere) grenzen stellen. Ik schrijf dit niet om vervelend te zijn, maar omdat ik dit verfoeilijke fenomeen op mijn gewaardeerde tochten, in toenemende mate tegenkom. Tot in onze meest geprezen natuurgebieden toe! Ik begrijp dat er bij tijd en wijle verhard moet worden, maar op dat gebied zijn er vele milieu vriendelijke wegen die naar Rome en Twello leiden. Laten we die dan ook bewandelen opdat het ganse land uiteindelijk niet tot één grote puinhoop verwordt. Mag het wonderschone Fliertpad hiertoe een eerste aanzet zijn.

 117. Bij onverwacht mooi weer (hele dag waterig zonnetje) dit klompenpad tegen de klok in gelopen. Mooi hoor.
  Nauwelijks hondepoep gezien trouwens. Eerst het extra rondje bij de IJssel van het Tuylermarkpad er vast bij gedaan (nu nog meer uiterwaard dan het kaartje aangeeft). Maar toen om de trein te halen maar weer wat afgesneden. Door het Bruggenbosch kun je rechtstreeks onverhard naar het station lopen. Totaal zo’n 20 km. Vooral het westelijke gedeelte is erg de moeite waard.

 118. 9-10 gehele pad gelopen.
  Zeer mooie route.
  Jammerlijk veuuuul hondepoep….
  Van begin tot einde verrassend mooie omgeving. En waar het denk ik fout gaat met de verkorter is bij de fruitteler richting de weg
  Als je met de klok mee loopt staat er op de bewijzering op het hek links en rechtse pijltje??? Verwarrend…maar met route kaartje moet het lukken voor iedereen. Kan enigzins wel wat verduidelijking gebruiken.
  Ook leuk is de stoom kracht zagerij, wij durfden niet te gaan kijken op het erf door een vervaarlijk geblaf van zo te horen een niet erg klein hondje.
  Zagerij kan wel iets vriendelijker uitstraling gebruiken, waardoor er meer uit te halen is voor toerisme. Denkende aan koffie/thee schenker.
  Ook dit klompenpad is weer een aanwinst en aanrader. De groeten?

 119. Vandaag klompenpad gelopen. Ging voor korte (10) route. Uiteindelijk 14 km gelopen.? Waar ging het fout. Geen idee maar na kruys voorde en de fruitteelder bleef ik route volgen maar werd deze niet korter. Besloten toen om te keren richten Twello centrum. Desondanks mooie route, zeer afwisselend en verrassende vergezichten. Dank jullie vrijwillers die dit mogelijk maken ??

 120. Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in. Vanaf start bij gemeentehuis direct al eerste 4 km heel mooi, dus niet eerst een nieuwbouwwijk door. Daarna een paar km asfalt en over een snelweg, dus wat minder. Daarna kwam het allermooiste stuk, De Fliert en een heel landelijk stuk met o.a. lopen over een pad voor koeien, prachtig. Laatste stuk ook erg afwisselend, Wel paar vrij lange stukken asfalt. Per saldo zeker niet te veel asfalt.
  Al met al een heel mooi nieuw pad tussen twee bestaande paden in.
  Ik heb weer genoten, bedankt iedereen. Dit was pad nummer 86.

 121. Vorige week het klompenpad gelopen. Prachtige route, duidelijk aangegeven. I heb ervan genoten. Jammer dat er een paar hekken waren zonder opstapje. Ik heb het contactformulier ingevuld en hoop dat dit in behandeling wordt genomen.

 122. Beste mevrouw Aartsen,

  Bedankt voor uw melding.
  Gisteren hadden we bijeenkomst van de vrijwilligers van het Fliertpad en vandaag is de markering vervangen!

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden gewenst!

 123. Wandelend langs de Rijksstraatweg zie ik een markering : rechtsaf äanlooproute “deze heb ik genegeerd ( ik was immers al op de route en wilde deze nog niet verlaten ) bleek hier echter wel rechtsaf te moeten
  wilt u deze markering vervangen ?

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.