Giesepad

Wandelen over oude agrarische landbouwgronden, schouwpaden en uiterwaarden in het prachtige buitengebied van Giesbeek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Giesepad (10 km).

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 8 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Ontmoetingsplek Bingerdensedijk in Giesbeek (parkeren bij sporthal de Panoven, Bingerdensedijk 2. Gelieve niet in de gelijknamige straat ‘Panoven’ te parkeren).

Openbaar vervoer: Bushalte Tutenburgsestraat in Giesbeek.

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag het pad gelopen, vanuit de sporthal met de klok mee. Op de dijk gelijk prachtig uitzicht. Ook na het oversteken was ik direct enthousiast, wat een rust en een écht klompenpad! Daarna volgt echter een vrij eentonig (boeren)landschap en was het verkeer van de N338 erg aanwezig, dit duurde voor mijn gevoel te lang. Pas later bij de plas werd het uitzicht weer fantastisch en hoe verder je doorliep hoe mooier het werd. Even lekker pauze gehouden daar (fotogeniek die paar bootjes en de Veluwe op de achtergrond). Ik kwam helaas te lang geen bankje tegen. Ja, bij de Scouting maar daar was het druk met kinderen.

  Alles was overigens goed bijgehouden, dat natte gedeelte was vrij goed opgedroogd en waren nu meerdere boomstammen geplaatst. De route op de app wijkt wel wat af van de bordjes. Geen top 5 waard vanwege het lawaaiige/saaie gedeelte maar andere plekken maakten het goed.

 2. Geweldig mooi pad weinig asfalt mooie uitzichten, kan zonder app gelopen worden, dank aan de vrijwilligers n echt giese pad top

 3. Het Giesepad gewandeld.
  Wat een mooie wandeltocht. Heb al vele klompenpaden gewandeld maar dit
  is mijn favoriete. Prachtig langs het water. Zo mooi. Ben zeer enthousiast..

 4. Op 16 juli het Giesepad bewandeld. Nog steeds waren de vrijwilligers bezig om de brandnetels en gras te snoeien dus starten op een net gemaaid pad 👍 Leuke smalle paadjes langs het water. Maar 1 klein stukje modderig gehad, daar lagen 2 boomstammen over waardoor je zonder probleem kon over lopen zonder modder schoenen. Een nieuw en prachtige ronde brug over het water (zeer fotogeniek) en bank (2 zijdig bezitbaar). Alles nog in blank hout. Een mooi pad met veel uitzichten over de IJssel en Rhederlaag. Weer een dagje genieten van een klompenpad 😀

 5. Vandaag het Giesepad gelopen in combinatie met het Bevermeersepad. Het weer is prachtig, Er waren vrijwilligers actief om het pad bij te werken! Het voelde bij het Giesepad wel een beetje of ik door het prive van de kampeerders liep. Hele groepen kwam ik tegen maar, de route is prachtig. Het was net of ik op vakantie was! Gelukkig scheen de zon ook een keer. Het gebied is helaas nog steeds nat. En dat in juli. Ik liep vandaag 33 km! Heel erg dank voor het goede werk om de paden te onderhouden. i

 6. Vandaag bij het stuk van Rhederlaag gelopen, (waar vroeger de visvereniging zat) en er lag overal mensen stront. Proppen wc papier erbij. Veel vissers uit oa Duitsland die daar komen en gewoon het gebied als openbaartoilet gebruiken, dus als je met kinderen daar loopt, KIJK UIT! Te walgelijk voor woorden.

 7. Vandaag dit pad gelopen en ik heb er van genoten. De leuke smalle paadjes die al weer een beetje overgroeid zijn, de mooie uitzichten, de prachtige houten brug. Het “onbegaanbare” gedeelte was inmiddels voldoende opgedroogd. Ik moest even balanceren over een dunne boomstam die over het natste deel was gelegd. Spannend ! Ik vond het stuk langs het recreatiegebied ook wel wat hebben. Het was er nog heerlijk rustig. Een aanrader, wat mij betreft.
  Een opmerking: de route op de app wijkt soms af van de bordjes langs de route (o.a. het visgebied langs de IJssel (net rechts van het startpunt) is verboden te betreden. Dus je moet langs het prikkeldraad hek blijven lopen en niet vlak langs de IJssel, zoals de app aangeeft.
  Bedankt voor deze mooie route!

 8. Wat fijn dat je nu ontspannen kan wandelen rond Gies zonder gebruik te hoeven maken van de polderwegen met (landbouw)verkeer. Veel afwisseling van landschappen…zo wandel je langs weilanden, De Zwalm of IJssel, Karpergat, dwaal je door de bloemrijke ooibosjes, langs haventje en strandjes. ..een vondst is het fraaie bruggetje met een mooi tijdloos zicht op het dorp..
  Hier en daar modder en brandnetels: goede wandelschoenen en lange broek aanbevolen!
  Bedankt vrijwilligers ….

 9. Leuk om dit klompenpad gelopen te hebben. Langs het Karpergat en de Zwalm is mooi lopen ook langs de Rederlaag is mooi. Alleen het beruchte stukje wat onder water staat ben ik ook tegengekomen daar maar weer omgedraaid en terug de dijk op. Dat stuk onder water doet enorm afbreuk aan de route maak hier een brug of omleiding zo is het prutswerk zeker als het midden Juli nog onder water staat.

 10. Vandaag 7 juli dit nieuwste klompenpad gelopen.
  Wat ons betreft niet het mooiste klompepad die we gelopen hebben, we vonden hem eigenlijk wel een beetje teleurstellend.
  De nieuwe hele mooie brug was in onze ogen wel het hoogte punt
  Overigens het stuk waar wordt gesuggereerd dat je op kuithoogte door het water moet is sterk overdreven dit valt erg mee en is maximaal 5 meter.
  Wel denken wij dat dit pad in het najaar en winter op dat stuk onbegaanbaar zal zijn.
  Wel willen we de vrijwilligers veel succes wensen met het onderhoud van dit pad

 11. Vandaag met de klok mee gelopen, na het gemaal is niet helemaal duidelijk of je vlak langs de IJssel zou moeten lopen of langs het hek van de visvereniging. We doen dat laatste, en na het Karpergat zien we de wolkenluchten voorbij waaien. En wat een geweldig mooie brug is er gemaakt, waar je ook op kunt zitten en zien hoe multifunctioneel een laars kan zijn. Ook zien we de regenbuien mooi aankomen, bijna allemaal van een afstand, een enkel schampschot waardoor we regenjassen herhaaldelijk even aandoen en weer zsm uit. Er is wat drukte ivm Dreamfields, maar gelukkig blijven de beats per minute op prettige afstand. Als we het grootste deel gehad hebben op de noordelijke lus langs de IJssel schieten we even het dorp in voor een pauze, en blijkt alleen Joosje open. Terwijl we daar zitten blijken we de echte regenbui te missen, en vervolgen onze weg. Er is inderdaad na punt 8 een stuk onderwater, we lopen op kuitdiepte door de IJssel, en trekken de schoenen weer aan. We genieten het meeste van de paadjes vlak langs de rivier, en keren weer terug bij het startpunt.\Natuurlijk dank aan alle vrijwilligers!

 12. Het Giesepad rond Giesbeek aan de IJssel is het nieuwste klompenpad. Sinds kort is de hele route weer te lopen na de vondst van drugsafval.
  Ik liep de 10 km met de klok mee. Na een stukje langs de IJssel kreeg ik een prachtig stuk klompenpad onder mijn voeten. Een stukje bos, langs akkers, door weilanden, een beek, voldoende bankjes…. een kilometer of 4-5 op en top genieten. Het stuk door recreatiegebied Rhederlaag was niet meer dan aardig. Op het eind nog een paar leuke, smalle paadjes langs de IJssel. Helaas een stukje nu nog teveel onder water.
  Ik heb een prima klompenpad gelopen!
  https://youtu.be/X5BRg7bmeH4

 13. Vandaag het Giesepad bewandeld, een fraai pad, vooral het begin is erg mooi, zo over de uiterwaarden en langs het water. (Tegen de klok in lopen.) Helaas is een deel van het pad geheel onder water gelopen, tot zeker halverwege de kuit (verbaasd me dat het water nog zo hoog kan staan.)
  De route is pas weer te vervolgen door helaas een stukje terug te lopen, een lus te maken om weer vervolgens op de route terecht te komen. Een kaart op de telefoon of de kaart op de klompenpad-app is dan wel onmisbaar. Dit punt verdiend wel de aandacht, vrijwilligers, want als ik het zo zie gaat dit pad vaker onder water lopen en zou een vlonderpaadje o.i.d noodzakelijk zijn.
  (Zie foto 6 op de post van 5 juli op mijn Instagram account @the.style.of.miss.m.)

 14. Beste wandelaars,

  Het onderzoek van de gemeente is afgerond dus het Giesepad is nu weer volledig te bewandelen! Veel wandelplezier dit weekend.

  Hartelijke groet,
  Team beheer Klompenpaden

 15. Waarom het pad geopend als er een deel nog niet beloopbaar is? Een idee hoelang dat onderzoek gaat duren?

 16. Beste Tonny en Josephine,

  Omdat het Klompenpad nog maar net geopend is zijn de vrijwilligers nog niet begonnen met het reguliere beheer van het pad. Afhankelijk van het deel van de route valt het vrij houden van het pad onder dat van de terreineigenaar. Vanaf volgende week gaan we de beheerfase in en dan gaan de vrijwilligers aan de slag waar mogelijk. Hartelijk bedankt voor de opmerkingen.

  Hartelijke groet,
  Team beheer Klompenpaden

 17. Inderdaad op sommige stukken staat het gras e.d. op schouderhoogte en dat is nu in deze tijd met de teken voor de “kleine” mensen niet fijn. Wordt het niet gemaaid?

 18. Wat een fijn klompenpad. Heerlijk door de weilanden, langs het water. Een mooi afwisselende wandeling. Wel een tip…langs de vijver wordt het pad erg smal en staan veel brandnetels. Misschien kan hier iets meer aandacht aan worden gegeven.

 19. Erg mooie route, vanmorgen gewandeld. Gevarieerd en goed aangegeven! Blij met weer een mooie klompenpad route dicht in de buurt. Complimenten voor de mensen die het hebben aangelegd!

 20. Beste wandelaar,

  Door een gemeentelijk onderzoek naar drugsdumping is de zuidelijke helft van het Giesepad gesloten. We raden aan om de noordelijke helft met de afkortroute te lopen. Zodra het pad weer geheel begaanbaar is laten we het weten.

  Hartelijke groet,
  Team beheer Klompenpaden

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.