Glindhorsterpad

Wandelen door de weilanden, langs boerenerven en beken in het prachtige buitengebied van de Glind. Ontdek het mooie buitengebied van de Glind. Wandelen door het agrarische gebied, langs boerenerven, door weilanden en langs beken. Rust, een kleine dorpskern met zeel zorgprojecten en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Glindhorsterpad (9 km)

Startpunt: Bistro ONS, Rudolphlaan 2 in De Glind

Openbaar vervoer: Buurtbus 511 vanaf station Barneveld (niet op zondag)

Markering: groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Routes combineren: het is mogelijk om het Glindhorsterpad te combineren met het Snorrenhoefpad. Let op: de route in de huidige folder van het Snorrenhoefpad en op het kaartje van het Glindhorsterpad klopt niet meer. U kunt het beste met de app lopen of het kaartje van de pagina van het Snorrenhoefpad printen en meenemen.

Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Heerlijk gewandeld door gevarieerd gebied

  Zondag 28 oktober zijn dochter Marlies en ik in De Glind gestart met Het Glindhorsterpad. We hebben dit tegen de klok in gelopen en bij het overstappunt aan de Modderbeek zijn we doorgelopen op het Snorrehoefpad. Dat hebben we via de routeverkorter (achteraf hadden we het Snorrehoefpad best helemaal kunnen volgen) naar De Glind terug gelopen. Ruim 11 kilometer in iets meer dan 2 uur. Fris zonnig weer en een leuke gevarieerde route. Goed bewegwijzerd en geen problemen tegen gekomen. De hoeveelheid asfalt viel ons mee maar kan altijd minder! Wat honden betreft één blaffende achter een stevig hek, en één lieve Duitse herder tijdens onze pauze ter hoogte van Duurkoop. Het stuk tussen de Postweg en de Helweg vonden wij een verrassend gedeelte !

 2. Onderwerp: Te veel asfalt

  Wij vinden het onverantwoord dat dit ‘klompenpad’ een flink aantal kilometers over een drukke smalle verkeersweg loopt. Als je veilig wilt lopen, moet je over de ‘rumblestrips’ lopen, bepaald geen pretje. Een alternatief zou recht doen aan deze verder prachtige route.

 3. Onderwerp: Modderbeek

  Prachtig zoals de natuur zich herstelt langs de Modderbeek. Erg jammer dat een flink deel van het oeverpad niet meer toegankelijk is. Wanneer de remplacant , de vrij drukke Helweg, kan worden vervangen door een rustiger traject wordt het Glindhorsterpad zeker weer een Toppad.

 4. Onderwerp: Glindhorsterpad

  Super leuke wandeling,ik ga hem binnenkort voor de 3e keer lopen. Niet alleen de afwisseling van de natuur,maar ook dat stukje humor wat daar in de route ligt en 2 pluktuinen in de route. De 9 km loop je zo weg,maar deze route ben ik steeds paar uur langer onderweg. Geweldig!

 5. Onderwerp: omlegging Helweg

  Beste heer/mevrouw Blok,

  Fijn dat u beide paden waardeert. De omlegging van de Modderbeek naar de Helweg is helaas niet van tijdelijke aard maar is een noodzakelijk stukje geworden in het overigens gelukkig nog steeds gewaardeerd klompenpad.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 6. Onderwerp: Glindhorsterpad

  Samen met Snorrenhoefpad is deze combi al tijden mijn favoriet. Jammer dat je nu niet meer langs de beek kunt doorlopen en in plaats daarvan 1,5km op nog best drukke asfalt weg moet. Is dit een tijdelijke omlegging? Zou heel jammer zijn als dit zo blijft.

 7. Onderwerp: Niet zo mooi meer

  Vandaag voor de tweede keer deze route gelopen. Dat was wel een tegenvaller. Het stuk langs de beek is vervangen door een lang stuk asfalt. De route is hierdoor een stuk minder aantrekkelijk geworden. Maar ik kan me voorstellen dat jullie dit liever ook niet gedaan hadden. De totale afstand is met 8,3 km ook een stuk korter geworden. Misschien wel goed om dat aan te passen bij de informatie?

 8. Onderwerp: Mooie wandeling

  Vorige week hebben we heerlijk gewandeld via het Glindhorsterpad. Een mooie route, leuk dat deze ook langs allerlei constructies uit landbouwattributen zijn tentoongesteld.
  Wij hadden de route nog niet eerder gelopen, maar kwamen vanzelf de duidelijke plattegrond tegen bij een bordje dat de route is aangepast; duidelijk. Inderdaad volgde toen een gedeelte over asfalt, maar dat hebben wij niet als heel hinderlijk ervaren (misschien ook om dat wij niet weten hoe de route eerst liep).

 9. Onderwerp: Waarom????

  Het pad gelopen, was mijn grote favoriet, zeker met het melissenpaadje.
  Waarom is deze route zo ontzettend veranderd en mogen we niet meer langs de beek, ik vind het echt doodzonde en snap het ook echt niet…..

 10. Onderwerp: Mooie combinatie met Snorrenhoefpad

  Vandaag dit pad gelopen voor de 6e keer, de eerste keer volgens de nieuwe route. Deze route loop ik altijd samen met het Snorrenhoefpad (helemaal er omheen, tegen de klok). Ook ik zeg het nog maar een keer, zonde dat er een wijziging moest komen in de route. Samen met het Snorrenhoefpad meet ik 25% verhard. (In de oude situatie kom ik ongeveer aan 14% verhard). 25% is nog steeds laag. De Helweg is 1,5 km asfalt.
  Nog steeds een mooie route van ongeveer 14 km (er omheen). Tweemaal een rust-wat pauze, op het Melissenpad en bij de Zandbrink. Het blijft voor mij een mooi pad.
  De modder viel mij nog mee al was er de laatste 2 dagen weer 20 mm regen gevallen.

 11. Onderwerp: Heel erg jammer

  Het glindhorsterpad was een favoriet van mij om te wandelen, gisteren had ik er zin in. Helaas is er een mooi stuk langs de beek uit gehaald en loop je nu over de Helweg. het word zo wel een stuk minder favoriet

 12. Onderwerp: glindhorsterpad

  26 februari met gezin gelopen.
  Het was vandaag een koude dag met een heerlijk zonnetje.
  Lekker warm aangekleed op pad gegaan.
  Wat een prachtige, afwisselende wandeling!
  Met veel watertjes, mooie boerderijen, leuke kleine paadjes.
  Het rustpunt is ook echt een aanrader! Wat een leuke creatieve creaties kom je daar tegen langs het pad! En wat leuk dat je in oude silo’s een boek kunt kiezen, een kop koffie kunt maken en kunt genieten van de omgeving.
  Het stuk daarna naar langs de Helweg is inderdaad even wat minder prettig, maar daarna maakt het stuk langs de modderbeek het weer helemaal goed.
  Wij hebben genoten!

 13. Onderwerp: Helweg2

  Het blijft ontzettend jammer dat je in plaats van 1,5 km langs de idyllische modderbeek nu langs de Helweg moet waar regelmatig een auto langs raast. Gaat echt ten koste van de bijzondere klompenpadervaring die dit verder mooie pad opleverde.

 14. Onderwerp: Bruggetje is erg glad

  Leuke rondwandeling. Inderdaad jammer dat de route nu over de Helweg gaat, maar desondanks een leuke route met meerdere onverharde delen.
  Vandaag heb ik deze route afgelegd en wil graag doorgeven dat het laatste bruggetje (naar de vijver/plas in De Glind toe) erg glad is bij natheid. Ik was erg voorzichtig omdat ik geen kippengaas of ander anti-slip op het houten burggetje zag liggen, maar desondanks mocht ik de gladheid van nat hout ervaren (net zonder vallen). Misschien is dit nog een punt van aandacht met betrekking tot veiligheid van de route.
  Verder, hartelijk dank voor de leuke route.

 15. Onderwerp: Route gewijzigd

  Beste wandelaars van het Glindhorsterpad,

  De route is per 1 september gewijzigd. Volgt u in het veld de markeringen, print een kaartje van deze pagina uit of download de gratis app. De route die op het startpaneel en in de folder staat klopt niet meer.

  Samen met de vrijwilligers van het Glindhorsterpad hopen we dat u toch geniet van de route.

  Marlies van Loon – Team Klompenpaden Gelderland

 16. Onderwerp: Helweg

  Wij kennen dit mooie pad al vele jaren. Helaas hadden wij deze keer – vandaag 3 september 2017 – niet eerst op de website gekeken zodat we (linksom lopend) plotseling – tot onze verbazing – voor het bordje “dit pad is opgeheven” stonden. Van daar de ongezellige Helweg gevolgd.
  Uit het bericht van Marlies hebben wij de reder van een en ander inmiddels begrepen. Vermoedelijk gaat het om de nieuwe eigenaar van de ex-zorgboerderij waar vroeger een rustpunt was.
  Hopelijk kan er in de komende tijd een alternatief gevonden worden, liefst zodanig dat het pad direct langs de Modderbeek als klompenpad (grotendeels) behouden blijft. Bij voorbaat dank voor de moeite.

 17. Onderwerp: onderhoud pad

  Vandaag nog eens dit mooie,afwisselende en beetje kunstzinnige pad gelopen wat ik en met mij nog meerdere
  vaker zullen gaan ondernemen. Wel zal dan het eerste gedeelte langs de Modderbeek gesnoeid moeten worden
  om het begaanbaar te houden. Het is nu dicht aan het groeien met hoge brandnetelplanten en het zou jammer
  zijn als hierdoor het pad minder of niet meer werd bewandeld

 18. Onderwerp: Glindhorsterpad

  Langs het eerste deel van de Modderbeek was het paadje wel erg smal met heel veel hoog gras en brandnetels. Met korte broek is het pad hier nauwelijks te lopen, vanwege de vele brandnetels.
  Wanneer het geregend heeft wordt je hier drijfnat tot aan je knieën.

 19. Onderwerp: reactie op 'Helweg, opheffen route?!'

  Beste wandelaars,

  Een van de participerende grondeigenaren heeft inderdaad aangegeven de openstellingsovereenkomst niet te willen verlengen. We zijn al geruime tijd op zoek naar alternatieven. De eventuele wijzigingen in de route worden zowel in het veld als in de app als op deze website aangegeven. De route in de bestaande folder kan hierdoor straks afwijken. De route die in de app en op deze website staat is altijd leidend.

  Marlies van Loon

 20. Onderwerp: Helweg, opheffen route?!

  Heel mooie wandeling, maar het viel daarom op dat het meest oostelijkje stuk niet duidelijk was. 1 keer zijn we over privegrasland gelopen omdat het groen en de brandnetels veel te hoog waren. Het weiland voordat je de helweg ( tussen en 21 en 23) oploopt is de bewegwijzering erg onduideijk. We liepen achter het verkeerde huis langs..,Omwonenden hebben ons het goede pad gewezen en vertelden ons dat het klompenpad de route niet wilde bijhouden en binnen een maand opgeheven wordt!

  Hopelijk wordt dit knelpunt opgelost of omgeleid zodat de route nog een keer bewandeld kan worden.

 21. Onderwerp: route met creatieve knutselkunst

  Gestart bij Dok 14 De Glind om vervolgens de Moosterpaadjes tegaan volgen langs een grote manege en over
  weilandpaadjes langs een kabbelend beekje een boerenerf passerend en de verharde weg overgestoken om
  vervolgens een stukje wandelpad in te lopen waar creatieve knutsejkunst werd vertoond,een mini-bibliotheek
  met koffiebarretje en schoon toilet eveneens gevestigd was.Alles zeer onderhoudend en na een kopje koffie
  verder door weilanden lopend met smalle paadjes langs de beek om vervolgens langs de slingerende
  Modderbeek in een zeer open gebied te lopen. Op een gegeven moment de Modderbeek verlaten,een stukje
  verharde maar niet drukke weg gelopen en nog een paadje door het weiland waarna ik bij een mooie,grote
  vijver uitkwam om daarna weer bij het startpunt uit te komen. Ik had een mooi en onderhoudend klompenpad
  gelopen dat zeer goed gemarkeerd was. Met dank

 22. Onderwerp: klompenpad

  super mooi klompenpad. Al die natuur echt geweldig. Echt een aanrader. Leuke rustpunten om even een bakkie te doen.

 23. Onderwerp: Glindhorsterpad

  Vandaag gelopen. Tot nu vinden we dit het mooiste klompenpad dat we gelopen hebben. Perfect onderhouden en gepijld. Met de fraaie teksten en de humoristische kunstwerken onderweg is dit een pad waar je vrolijk van wordt.
  Goed gedaan, vrijwilligers van dit pad!

 24. Onderwerp: Glindhorsterpad

  Vandaag met heerlijk weer Glindhorsterpad gelopen. Een erg mooie en afwisselende route. Het Melissenpad is echt super leuk met mooie beelden en een leuk rustpunt.
  Dit klompenpad is prima onderhouden en echt een aanrader wij hebben in elk geval genoten.
  Een bedankje voor de mensen die het hebben uitgezet en het onderhouden.

 25. Onderwerp: Mooie route

  Een ”klassieke” Klompenpad met wandelingen langs boerderijen, heggen en door de weilanden. Mooi aangelegd en afwisselend. We gaan deze nog een paar keer vaker wandelen!

 26. Onderwerp: glindhorsterpad

  vanuit het startpunt de postweg overgestoken en meteen de moosterbeekpaadjes ingedoken langs randen van
  weilanden en beekjes en onverharde paadjes mijn weg vervolgend in een zeer ontspannende sfeer
  ook prachtig is het meanderende modderbeekje met zijn vistrapjes
  tegen het einde van het laaste stukje over verharde weg met weinig verkeer om vervolgens op het laatst nog
  even onverhard een mooi stukje mee te pikken van dit goed gemarkeerde klompenpad

 27. Onderwerp: Glindhorsterpad (10km)

  Fraai en afwisselend klompenpad. Zelfs op zaterdag zeer rustig. Leuke bankjes, oa met zicht op oude boerderij de Havixhorst. Nabij Achterveld verrassend stukje natuurontwikkeling met meanderende beek en vistrappen. Dank aan de vrijwilligers en grondeigenaren!

 28. Onderwerp: Prachtige route

  Vandaag deze route in 2,5 uur gelopen. Zeer mooie omgeving. Het is erg leuk om door weilanden en langs een beek te lopen. Deze ga ik zeker nog een keer doen.

 29. Onderwerp: Heel mooi!

  Een heel mooi klompenpad!
  Waarbij grotendeels de paden onverhard zijn en dwars door de weilanden heen gaan.
  Rondom Bitterschoten staan allemaal kunstwerken gemaakt van o.a.oude gereedschapen en metalen.
  Kortom voor ons komt dit pad in onze top 5.
  Bram en Like.

 30. Onderwerp: Glindhorsterpad, 18 april 2017

  Nu de buien overgetrokken lijken te zijn, waag ik het toch om deze wandeling te doen. En daar het ik ZEKER geen spijt van! Wat een ruimte en rust! De weilanden door, langs kleine watertjes. Prachtige vergezichten met heerlijke wolken-luchten. Deze wandeling is een echte aanrader!

 31. Vandaag 25 maart,

  Het was een prachtig zonnige wandeldag.
  De route klopt zoals de recenties beschrijven.
  In een woord geweldig
  We hebben genoten. Dank voor alle vrijwilligers en particulieren die dit mogelijk maken.
  TOP

 32. Onderwerp: Met volle teugen genoten van deze route grotendeels over kleine paadjes

  Afgelopen zondag was het boffen met het heerlijke zonnige weer én met de mooie, verrassende route die we hebben gelopen!
  Bijna de gehele route bestaat uit kleine paadjes dwars over of tussen de weilanden door. Echt met zorg uitgezocht.
  Bewegwijzering kon niet missen en was uitstekend.
  Er stonden in het begin een aantal borden met mooie foto en bijbehorende wijs verhaal, mooi om te lezen, deze levenswijsheden. Verderop was het Melissenpad met al zijn kunstwerken echt een heel leuke verrassing. Het hield maar niet op! Ook het rustpunt onderweg aan het Melissenpad, waar je zelf je thee of koffie kunt zetten met een koek erbij (tegen een kleine vergoeding uiteraard) was prettig, zeker omdat er zo veel bankjes op dat stuk zijn geplaatst.
  Echt een groot compliment voor de uitzetters en onderhouders van dit pad!

 33. Onderwerp: Erg nat maar toch zeer geslaagd

  Vandaag (7 maart) het Glindhorsterpad gelopen. Een leuke route door veel weilanden, met recht een klompenpad. Het was wel overal erg nat en drassig. Daardoor wel een paar natte voeten opgelopen. Laarzen of goede waterdichte schoenen geen overbodige luxe dus. Bij het laatste stukje modderbeek was alles helaas nog kaal maar het beloofd een prachtig plekje te worden. Ook genoten van de prachtige kunststukjes onderweg. Zeker de kleine details waren erg leuk en grappig. De moeite waard om daar even de tijd voor te nemen. De route is (nu) goed bewegwijzerd. Maar 1x verkeerd gelopen door eigen onoplettendheid!! 🙂

 34. Onderwerp: Veel door en langs weilanden

  Vorige week maandag (31 oktober 2016) deze route gelopen tijdens een zonnige herfstdag. Mooie route waarbij je veel door en langs de weilanden loopt. Op een gegeven moment lijkt het alsof je een boerderijerf op loopt. Hier is de route niet met klompenbordjes aangegeven (althans, ik kon ze niet vinden). Geen bordjes, dus rechtdoor blijven lopen helemaal tot de t-splitsing en daar is de route weer aangegeven. Onderdeel van de route is Melissenpad met allemaal kunstwerken langs de route (ook erg leuk voor kinderen). De modderbeek ziet er bijzonder uit gevolgd door een behoorlijk stuk langs weilanden en beekjes. Een mooie route, zeker de moeite waard.

 35. Onderwerp: Glindhorsterpad 26-10-2016

  Vandaag lekker gewandeld wij zijn begonnen in achterveld het eerste stukje van de snorrenhoefpad tot aan het startpund van de Glindhorsterpad route daar verder de route gevolgd Glindhorsterpad bij het punt waar je de boshuisweg over steekt kom je wel veel honden poep tegenverder was het een schitterende route ook langs de modderbeek deze gaan we zeker nog eens lopen.

 36. Onderwerp: Glindhorsterpad 22/10/2016

  Mooie route, zowel door de velden als langs kunstwerk. Ook grappig de bordjes met wijze woorden.
  Ipv een kaart kan je de route ook via een app downloaden. Is up to date. Plus kan je gelijk zien waar je je op de route begeeft.

 37. Onderwerp: Glindhorsterpad 23-10-2016

  Deze zondag deed zijn naam eer aan. Met een prachtig zonnetje begonnen in De Glind.
  Een prachtige wandeling met beginnende herfstkleuren, voor 90% over onverhard, dat is wat
  klompenpadenwandelaars graag willen. Hier loop je werkelijk dwars door de landerijen
  met schitterende uitzichten en doorkijkjes. Een juweeltje van 10km onder de klompenpaden..
  Als het nieuwe gedeelte bij de beek straks begroeit is, dan helemaat een plaatje.
  We wisten niet dat je zo dicht bij huis zo mooi kunt wandelen.
  Een grote pluim voor de grondeigenaren die toestaan dat je over hun erf/grond loopt.
  Iedem voor diegenen die het realiseren en onderhouden. Echt top.
  Tip: Let goed op de bordjes, doe stevige schoenen aan en neem een kaartje mee! ! ! ! !

 38. Onderwerp: Mooie herfstwandeling

  Vandaag 22 oktober deze, goed aangegeven en goed begaanbare, mooie wandeling gelopen. Geen last gehad van een eventuele omleiding Dwars door de weilanden lopen is zo’n aparte ervaring. Inderdaad is het Melissenpad een leuke aanvulling op de route. De creativiteit van Appie Melissen ontlokte vaak een spontane lach. Fijn ook om even een stop te hebben voor een boterham en wat drinken en niet te vergeten een hele schone toilet. TOP!
  Mooi ook om te zien dat er volop gewerkt wordt aan de herinrichting van de Modderbeek door ‘m weer te laten meanderen. We zijn benieuwd naar het resultaat.

 39. Onderwerp: Route langs Modderbeek vanaf De Glind (Schoonderbekerweg)

  Wij wilden afgelopen zondag weer eens – linksom -het Glindhorsterpad lopen. Volgens de laatste informatie (kaartje uitgeprint) zou er een omleiding via Achterveld zijn maar daarvan vonden wij geen melding toen we bij de Modderbeek waren. Er was daar wel een kleine doorgang gemaakt waardoor je links van de Modderbeek zou kunnen lopen. Wij hadden niet de indruk dat dat het pad was.
  Doorlopend naar Achterveld waren er op het kruispunt nergens markeringen te vinden die op een omleiding duiden. Alles zeer onduidelijk dus. Kunnen we zondag a.s. weer de normale route volgen?

 40. Onderwerp: Start van de herfst opsnuiven

  Zonneschijn, vriendelijke wolken, ritselende bladeren, ruizen van de wind in de bomen, vochtig gras, natte schoenen, een wegrennende haas, een stuntende ijsvogel, die onder een duiker van de Modderbeek doorvloog, een met ons meelopende kudde nieuwsgierige koeien, wandelen langs de super heldere Modderbeek (anders dat de naam doet vermoeden), speciaal gezaaide bloemen langs akkers en een heleboel kunst van oude metalen afgedankte voorwerpen. Verwondering en bewondering over hoe dit verzonnen is.
  Zomaar enige ingrediënten van de wandeling van afgelopen 4 oktober over het Glindhorsterpad in De Glind.
  Eens per twee weken laten wij onze voetstappen steeds op een ander klompenpad achter. Dit keer waren wij met z’n tienen, waarvan zelfs twee gasten uit Tasmanië. Ook dit was weer een bijzonder klompenpad. We hebben genoten.

 41. Onderwerp: Een van de mooiste

  Een prachtig pad met heel veel afwisseling en lekker veel lopen in de weilanden. Leuke onderbreking is het Melissenpad. De route lange de Modderbeek is schitterend.

 42. Onderwerp: Wat een geweldige beleving

  Voor ons was het de eerste klompenpad route en volgens ons waarschijnlijk de beste want het kon niet beter. Uitstekend weer. Wat een heerlijke stille omgeving zelfs op zaterdag loop je in de rust en we kamen twee andere lopers tegen. Het is ook een natuuravontuur door over velden met paarden, kippen. Genoeg koeien gezien en landerijen vol mais en knolselderij. Heldere riviertje vol leven. Een hele fotogenieke route. We hebben onderweg veel bramen en frambozen geplukt maar je kan nog meer plukken in de pluktijd tegen een kleine vergoeding. Het hoogtepunt is al het kunstwerk van hergebruikt metaal. Bedankt voor deze heerlijke route, ik hoop dat je andere voor een klein gedeelte zo leuk zijn als deze dan is het al super.

 43. Onderwerp: Prachtig

  Gisteren genoten van dit pad. Het zuidelijke deel heeft variatie en een aantal bankjes; het stuk langs de Modderbeek is prachtige natuur. Het is een echt klompenpad, met veel agrarische elementen. Opvallend: bijna iedereen die ik tegenkwam, groette me vriendelijk. Aanrader!

  Foto-impressie: https://goo.gl/photos/JXgFYv5gAofSAjup9

 44. Onderwerp: Koeien en kippen

  Een echt landelijk pad waarbij zeer regelmatig overpad werd geboden door diverse boerenbedrijven. Bijzonder was een enorm perceel met honderden loslopende kippen. Toen we even daarna bij een andere boerderij een loslopende haan zagen, wilden we deze haan de dag van zijn leven bezorgen door hem naar de kippenwei te brengen…
  Door het hoge gras lopend langs de Modderbeek, kregen we natte sokken en daardoor natte voeten. Neem droge sokken mee.
  Dit Klompenpad loopt verder ook helemaal over het terrein van verzamelaars van oude werktuigen. Het is ongelofelijk met welk een creativiteit de eigenaar nieuwe objecten heeft gemaakt van oud gereedschap. Dit staat allemaal langs een deel van de route tentoongesteld.

 45. Onderwerp: Kaart Glindhorsterpad nog aanpassen

  Gisteren hebben wij het Glindhorsterpad en het Snorrenhoefpad gelopen. Echt heel mooi!
  Maar helaas, het Snorrenhoefpad is wegens een afsluiting gedeeltelijk omgelegd. Dit is wel gewijzigd op de kaart van dit pad zelf, maar niet op die van het Glindhorsterpad (waarop beide wandelingen staan), waardoor je de aansluiting mist.
  Wij hebben wel een alternatief kunnen vinden, maar het is beter om de kaart van het Glindhorsterpad ook aan te passen.

 46. Onderwerp: Echt klompenpad

  Heerlijk dit pad gelopen ook wij vonden het stuk langs de beek een beetje lang maar de rest van het pad echt geweldig. Echt tussen de koeien gelopen. Een aanrader.

 47. Onderwerp: Mooi boerenland!

  Wat een mooi boerenland-pad is dit. Echt een aanrader. De route langs de modderbeek duurt inderdaad wat lang en wordt uiteindelijk een beetje saai. Omdat het pad langs de beek geheel overwoekerd is, zijn een lange broek en hoge schoenen raadzaam ook vanwege de distels en brandnetels. Het pad langs de beek is – op een klein stuk na – droog en goed te lopen. Er zitten geen onverwachte kuilen in gelukkig. De rest van het pad maakt het een onvergetelijk mooie route die geheel over en door boerenland loopt. Ik heb ervan genoten!

 48. Onderwerp: Prachtig pad

  Inderdaad, zo hoort een klompenpad te zijn! Vrijwel geheel onverhard. Erg mooie route waarbij de tijd van het jaar natuurlijk ook meehielp. Op de boerenerven bloeit de rododendron en de sering en langs de paden staat het vol met fluitenkruid, boterbloemen en klaver. Kortom, genoten.

 49. Onderwerp: Modderbeek

  Vandaag heb ik deze wandeling gelopen met zeer zeker mooi weer. Ik ben tegen de klok ingelopen en de route bedraagt volgens de gps 9,6 km. De wandeling begint zeer fraai en enorm veel afwisseling. Na ongeveer 6 km kom je bij de modderbeek uit en loop je ongeveer bijna 3 km langs deze beek waarbij de mens de natuur af en toe een beetje geholpen heeft. Op een gegeven moment vond ik het pad langs de beek wel een beetje welletjes. Naar mijn mening werd het een beetje saai en was weer wat afwisseling op de plaats geweest, maar een ander kan een andere mening toegaan zijn. Op het laatst nog gelachen, een tiental koeien hielden het pad bezet en moest over een hek klimmen en onder het prikkeldraad en dwars door een kippenren. Vrijwilligers wederom bedankt. Op naar het volgende pad.

 50. Onderwerp: Beste klompenpad tot nu toe

  Wat een mooi klompenpad! Bijna alleen maar door weilanden gewandeld en over privé terrein, amper asfalt gezien. Verder ook verrast door het Melissenpaadje met kunstobjecten van Appie Melissen. Echt een aanrader deze wandeling. Ben het eens met eerdere review, dit is hoe een klompenpaadje hoort te zijn.

 51. Onderwerp: Verbazing, vertrouwen, respect en positieve energie.....

  Wandelen in Barneveld op zondag. Is dat niet de goden verzoeken? Ik heb het erop gewaagd. De weergoden voorspelden van de week een hoop bagger en ellende. Maar de zon schijnt dus ben ik weg van de weg. Glindhorsterpad. Complimenten aan de bedenkers en de makers van dit pad. Ik heb ervan genoten. Lees en kijk mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu voor het hele verhaal van deze meer dan mooie tocht.

 52. Onderwerp: Prachtige route

  Op 20 april 2016 deze route gelopen. Was verrassend mooi. Vooral ook het deel langs de Modderbeek, die zijn naam overigens (vandaag) geen eer aan doet. Je loopt over bruggetjes, lanks akker en door weilanden. Kortom: echt een klompenpad zoals een klompenpad hoort te zijn! Zeker aan te bevelen!
  We wilden aansluitend het Snorrenhoefpad lopen maar daar geldt een omleiding omdat er aan gewerkt wordt. Dit zou nog 3 km extra worden en dat werd ons iets te veel van het goed.
  Met dank aan alle vrijwilligers en landeigenaren!

 53. Onderwerp: Verrassende en mooie route

  Gisteren zondag 17 april deze route gewandeld prachtig en afwisselend; met volop speenkruid,en pinksterbloemen
  en weinig asfalt. Echt aan te bevelen; prachtig openluchtmuseum, en prettig leeszaaltje
  heerlijke koeken.
  Dank klompenpadenaanleggers

 54. Onderwerp: Mooie route

  Vandaag hebben wij met vrienden het Glindhorsterpad gelopen. Het is een mooie afwisselende wandeling door het buitengebied. We hebben vooral genoten van het pad naar het rustpunt Melissen met de vele kunstwerken . Wat hebben wij toch creatieve mensen. Dit pad is een echte aanrader.

 55. Onderwerp: Prachtige route, aanrader

  Vandaag gelopen. Na een weekje droog weer niet zo drassig meer, goed te lopen. Veel mooie paadjes langs beken en weilanden, ook dwars door weilanden. Nauwelijks asfalt. Echt een mooie route. Prachtige boerderijen gezien. En een buitenmuseum gratis! Voor mij wel wat kort, volgende keer Snorrenhoefpad meenemen.
  Direct na de start moest ik over een gedeelte van een erf bij een manege. Daar stond een bordje: Honden lopen los, betreden eigen risico. Niet erg uitnodigend, maar……..ik heb (de hele route) geen HOND gezien of gehoord.
  Bedankt iedereen.

 56. Onderwerp: Langs de Modderbeek

  Een heel leuk klompenpad, veel weiland, ondanks de drassigheid prima te lopen,, een lang stuk langs de Modderbeek, weinig asfalt. En op de zuidoever van de beek het eerste speenkruid gezien, 28 januari. Natuurlijk een klompje over het hoofd gezien, maar dat hoort bij ons.
  Bedankt beheerders van de klompenpaden.

 57. Onderwerp: Echt leuk

  Op 11-8-2015 de route gelopen, nagenoeg niet voorbereid. Dankzij de bordjes de hele route gedaan dwars door allerlei soort landschap. Gelukkig weinig zon; dan had het een erg warme klus geworden. Leuke dingen beleefd: kunst uit alledaagse voorwerpen; leuke mensen ontmoet; foto’s gemaakt: o.a. van een jonge vrouw met zoontje op de kabelpont naar het speeleiland. (Meldt u?!) Aanrader. Gert

 58. Onderwerp: We horen er nu ook bij....

  … bij de Klompenpadfans. Vandaag de eerste wandeling gemaakt. Erg leuk en zeer goed aangegeven. We gaan binnenkort een volgende wandeling uitkiezen en lopen!

 59. Onderwerp: Mooi !

  Dit pad is weer een relatief kort, maar erg mooie en bijna asfaltvrije route. Dwars door de wei, veel langs water, erg leuk “Rustpunt”. En de mogelijkheid even bij te komen na de wandeling of als pauze. Om daarna het Snorrenhoefpad te lopen (to do voor mij) :-). Ga zo door, wel kan de beheerder wat groen voor sommige Klompenpadenbordjes weghalen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*