Goilberdingerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Culemborg. Wandelen door weilanden en de uiterwaarden van de Lek, over fort Everdingen, historische dijken en door boerenland. De weidsheid van het rivierenlandschap en de cultuurhistorie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Goilberdingerpad (15 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 11 km. U kunt de route verlengen tot 18 km Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Werk aan het Spoel/Caatje aan de Lek, Goilberdingerdijk 40 in Culemborg

Openbaar vervoer: Bushalte Fie Sijbrandstraat in Culemborg, aan de Prijsseweg. Station Culemborg ligt 3 km van de route.

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het Goilberdingerpad kan gecombineerd worden met het Kuilerburgerpad en het Lint- en Liniepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wat een leuke route is dit, zeg! We hebben de verkorte route gelopen met de klok mee. De rust van de natuur die je tijdens deze wandeling ervaart is heerlijk. Tip: heb je last van hooikoorts? Neem medicatie in voor je wandeling, want je wordt behoorlijk op de proef gesteld! 😉 Het gras staat op sommige plekken erg hoog, waardoor je je een weg moet banen door alles heen. Dit was echter nog wel te doen. We gaan deze route sowieso nog een keer lopen en dan niet verkort! 🙂 Bij Fort Everdingen kan je de lokale biertjes ook kopen in het winkeltje.

 2. Liesbeth & Adri Verdaas
  Maandag 20 Mei (2e Pinksterdag)

  Wat een prachtige wandeling is dit!! Eerst door de uiterwaarden van de Lek gelopen en vervolgens zijn we eigenlijk heel de wandeling enthousiast gebleven over de afwisseling ervan! Wat hebben we mooie plekjes aangedaan! En met recht een klompenpad, want voor 90% onverhard gelopen!! Compliment voor de mensen die deze route in elkaar hebben gezet! Wij gaan deze route zéker nog eens lopen en dan met verlenging!! Als ik deze wandeling een cijfer zou moeten geven dan is dat een 9,5!!

 3. Vandaag 11 mei dit prachtige pad mogen lopen.
  Het pad is nu overal weer goed begaanbaar.
  Wat een leuk pad is dit, de route verlenger is ook echt wel een aanrader om te lopen, mooi stukje natuur daar.
  Mijn dag op de hooikoorts na is weer helemaal goed, mede door dit pad.
  Alle vrijwilligers en landeigenaren bedankt voor het mogelijk maken van dit klompenpad

 4. Dit pad vandaag geprobeerd te lopen. We wilden met de klok mee, maar begonnen per ongeluk 🙈 tegen de klok in. Het 1e stuk dus door de uiterwaarden. Prachtig maar nat. Echter dit stuk was glibberen, maar ging nog wel. De route verder vanaf Fort Everdingen werd steeds modderiger. Daarom maar besloten de routeverkorter te doen. Hier was het echt niet meer te doen (Prijsche Wetering) met nog zeker 3 km voor de boeg en letterlijk tot onze enkels in de blub, uiteindelijk besloten via asfalt (Zoowijkseweg) terug te lopen naar Caatje aan de Lek. Uiteindelijk toch 10 km aangetikt en heerlijk geluncht bij Caatje. Deze ga ik zeker nog een keer lopen, maar beter nog een week of 6 wachten!

 5. Vandaag dit prachtige pad gelopen,inclusief de verlenging,ook zeker leuk om mee te pakken! Bij de verlenging is echter 1 stukje nog te nat,dat is het schuine paadje bij nr.5 op de kaart,echter je kan gewoon rechtdoor lopen en een vierkantje lopen.Wij zijn de route met de klok mee gelopen om fort Everdingen als laatste te hebben,helaas wel beetje motregen gehad vandaag,maar dat mocht de pret niet drukken.Lekker veel onverhard,leuke paadjes,sommige stukken wel modderig,maar goed te belopen vandaag,zal met erg natte periode,s wel anders geweest zijn,veel te zien onderweg,weidse uitzichten,bunkers vd hollandse waterlinie,de doorgezaagde bunker en tot slot fort Everdingen.Via uiterwaarden en leuke dijkjes wandel je door een schitterend stuk van het klompenpad,en loop je een mooi pad rondom fort Everdingen.Je zag aan de aangeknaagde bomen dat hier ook bevers moeten zitten,maar helaas niet gezien.Er zit ook een camping bij het Fort.Dan verlaat je het fort weer via een mooie route terug,door de Goilbedingerwaard en langs de Lek om vervolgens bij werk aan t spoel terecht te komen. Hier ook nog even om heen gewandeld om dan weer terug te komen bij ons startpunt,met 20 km in de benen,moe maar voldaan. Dit pad is echt een aanrader!

 6. Gisteren dit pad rechtsom gelopen. Net na het begin liep ik mijn 1000e klompenpad kilometer. Op zich een mooie route, alleen had ik pech m.b.t. de windrichting/ windkracht waardoor het geluid van de snelweg een tijd lang overheersde. Tussen de eerder genoemde 2 houten bruggetjes is blijkbaar een soort niemandsland. Het gras stond hier tot ver boven de knie en met de regen van de vorige dag en de ochtenddauw zou een regenbroek niet overbodig geweest zijn. De bomen beginnen herfstkleuren te krijgen. En tonen hun bessen. Veel vogels gezien. De staande zonnenpanelen waren ook nieuw voor mij. Op de Diefdijk is het wel oppassen geblazen met het verkeer.Het bankje met “wandelgedachten” aan het leuke smalle straatje. Al met al een mooie wandeling met leuke smalle paadjes. Een fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 7. Vandaag hebben wij deze schitterende route gewandeld. Gekozen om met de klok mee te wandelen zodat we het mooiste (Fort Everdingen) op het eind van de route hadden.
  In het stuk waar je over 2 “houten bruggen (lees paar vaste planken langs elkaar) moesten welke erg glad waren helaas onderuit gegaan, dit even ter info, let daar aub goed op.

  Wij hebben het verlengde stuk erbij gedaan omdat ik graag de doorgezaagde bunker van dichtbij wilde zien, zeker de moeite waard.
  Het stuk over het asfalt over de Diefdijk vonden wij minder, gelukkig was het niet heel druk anders was het nog minder.

  Hoogtepunt van de route vonden wij toch wel Fort Everdingen, erg leuk om daar rond te dwalen.

 8. Prachtige wandeling, enorm genieten de hele route. Helaas was de lus naar het ford van Everdingen afgesloten ivm losse takken, echt jammer want er stond geen zuchtje wind dus weinig gevaar m i . Maar goede reden om deze klompenpad route nog een keer te lopen en dan hopelijk ook naar het ford!

 9. Met prachtige Hollandse wolkenluchten en een stevige bries dit ware klompenpad gelopen. Met de klok mee gestart en het hele eerste deel door de polder kwamen we niemand tegen onderweg. Het bankje onderweg is fijn neer gezet, daar een boterham gegeten met enkel het geruis van de wind door de bladeren van het populierenbos, verder volledige rust en stilte. In de sloten de grote bladen van de zagen we gele dotters en sigaren langs de oevers en nog een paar karpers gespot waar je u tegen zegt. Vervolgens kwamen we bij het tweede deel, een ongekend schitterend stukje natuur met water, vele bloemen en vogels, waaronder een groep lepelaars. Het tweede deel van het pad was beduidend drukker onderweg, een volgende keer (en die komt er zeker) gaan we de route daarom vroeg en tegen de klok in lopen.

 10. Langs het wandelpad rondom Werk aan het Spoel staat een bijzonder object. Een herinneringsbankje dat met hulp van de gemeente Culemborg en scholengemeenschap Lek&Linge is gerealiseerd. Ik beheer het bankje en telkens als ik er kom voor onderhoud zitten er wandelaars die dit pad volgen. Ik geef dan uitleg en dat wordt erg gewaardeerd. Ik zou het mooi vinden als in de beschrijving van het pad iets meer informatie hierover wordt opgenomen?

 11. Gisteren met vriend Ben en lekker, droog weer het Goilberdingerpad gelopen.
  Begonnen bij Werk aan het spoel, een interessant verdedigingswerk en prima horeca Caatje aan de Lek met terrras en heerlijke koffie en appeltaart. We liepen met de klok mee langs weilanden en vaarten en dichtbij een nieuwe wijk van Culemborg. Verderop bosjes en weiland en maisvelden en uiteindelijk moet je een stuk over de drukke diefdijk richting de uiterwaarden va de Lek. Die uiterwaard hier is een prachtig natuurgebied met veel vogels, zo zagen wij lepelaars af en aan vliegen. Dan naar fort Everdingen; mooi historisch bouwwerk met camping en bierbrouwerij met terras. Ja we dronken natuurlijk een lekker biertje. Daarna door naar Werk aan het spoel.
  Mooi wandeling, we geven een 7,5

 12. Dinsdag 2 mei 2023 samen met mijn dochter dit prachtige pad gelopen. Met de klok mee. Verrassend mooi met een beperkte hoeveelheid asfalt. Zowel de stukken door de weilanden als door de uiterwaarden hebben zo hun charme. Mooie gelegenheid ook om meer te leren over de rol van water in dit gebied. Kortom: een aanrader. Tip 1: de brouwerij in fort Everdingen is niet open op dinsdag (alleen op vrijdag, zaterdag en zondag). Als je van een biertje wilt genieten is dat wel iets om rekening mee te houden. Wij hadden geluk. We troffen één van de brouwers die ons (op fles) wel een biertje wilde laten proeven.
  Tip 2: Bushalte Schootsveldpad lijkt opgeheven. Omdat wij 3 km aanloop vanaf het station Culumborg te lang vonden (=6 km heen en terug), hebben we op het station een OV-fiets genomen naar het startpunt. Dat werkte prima.

 13. Vandaag dit mooie pad gewandeld. Door de vele regen van de laatste tijd wel vrij glibberig op bepaalde stukken maar daar hadden we ons op ingesteld. Het mooiste waren de uiterwaarden bij de Lek en Fort Everdingen waar je o.a. een lekker biertje kunt drinken van de lokale brouwerij. Ze hebben uiteraard ook andere versnaperingen. Onze tip: loop met de klok mee, dan bewaar je het mooiste voor het laatst.

 14. Woensdag dit prachtige pad gelopen, Een heerlijk zonnetje erbij maakte de dag nog mooier.
  Veel vogels, die aan het verzamelen waren voor de trektocht. Een Buizerd op een paal vlak voor onze neus, Top. Stuk van de Zandkuil heel mooi en heerlijk op de boomstam in het zonnetje genoten van onze lunch. Rondje om het fort een geweldig mooi stukje. De uiterwaarden altijd mooi. Kortom, een supermooie tocht,
  De doorgezaagde bunker hadden we al een keer op de fiets bezocht dus dit stuk niet gedaan. Maar wel een aanrader, mooi om te zien. Dank aan de vrijwilligers.
  Fred en Hetty

 15. Gisteren deze schitterende klompenpad gelopen. Ook ik ben tegen de klok in gelopen en had de zon in mijn rug. Ik kon bij Fort Everdingen prachtige foto’s schieten.

  Verder is op een stuk na van iets meer dan 1 km (na de Diefdijk was een lang stuk waar het gras echt te hoog staat) alles goed onderhouden. Vrijwilligers bedankt! Dit pad staat in mijn top 3 van gelopen klompenpaden, samen met de Grift- en Graftenpad (Rhenen) en Rosandepad (Oosterbeek).

 16. Vanmorgen vroeg dit Klompenpad gelopen.
  Gestart vanaf de parkeerplaats op de dijk. Tegen de klok in gelopen.
  Meteen de dijk af over prachtig pad langs de Lek en door Fort Everdingen.
  Er mooi natuurgebied met veel vogels (en vogelspotters).
  Daarna de weilanden door en met de verlenger langs doorgezaagde bunker.
  Ik vond dit een erg mooi afwisselende route.
  Pad was ook goed begaanbaar en goed onderhouden.

 17. In juni 2021 dit pad voor het eerst gelopen.
  Vandaag di pad voor de tweede keer dit pad, samen met echtgenote gelopen.
  Wederom was het 15 km genieten.
  Het is een afwisselend pad met weinig asfalt.
  Ik ga hier zeker nog een keer terugkomen. De routeverlenger heb ik namelijk nog steeds niet gehad.

  Frank

 18. Gisteren, 18 maart, dit pad gelopen. Wij hebben genoten. Het rondje bij fort Everdingen was echt een verrassing.

 19. Vandaag dit pad met routeverkorter gelopen. Prachtige route maar voor een ander jaargetijde. Het was glibberen en glijden, dus houd daar rekening mee als je nu dit klompenpad wilt lopen.

 20. Vandaag 23 oktober dit prachtige pad gelopen. Inderdaad op sommige stukken erg modderig, dus goede en waterdichte schoenen zijn een pre!
  Maar het is zeker de moeite waard! Het is afwisselend van landerijen naar bossages, langs de indrukwekkende waterlinie en door de prachtige uiterwaarden.
  De kaart in de klompenpadapp is wel wat misleidend. Het lijkt of de oversteek naar de overkant van Lek (met het pontje) erbij hoort, maar dit is een overstaproute, als je deze er bij loopt ben je zeker nog een km 9 extra onderweg!

 21. Zie mijn reactie hiervoor. Ik vermeld ten ontrechte ‘veel verhard’ dit had ‘veel onverhard’ moeten zijn, daarmee een echt klompenpad. Op enkele stukjes loop je over de weg maar dat is functioneel en mag de pret niet drukken.

 22. Gisteren (18/9) dit mooie klompenpad gelopen met mooi weer. Topdag. Ik snap de lange broeken adviezen, al hield ik mij er niet aan. Paar krasjes en 1x brandnetels geraakt, maar wel een uitdaging op enkele stukken. Wij liepen gelukkig met de klok mee, anders kom je na 2 km al bij de fortbrouwerij terecht. De kans dat je dan daar blijft plakken is groot. Mooie natuur, veel verhard en prachtig stuk langs de Lek/uiterwaarden. Het fort was een verrassing. Schitterende plek. Afsluitend gegeten bij Caatje a/d Lek (gelukkig hadden we gereserveerd). Mooie locatie en ons advies: neem de plukplank ! Staat inmiddels in de top 5 van de 41 paden die wij gelopen hebben!

 23. Afgelopen week voor de tweede keer het pad gelopen, nu de 11 km, met de klok mee.
  Eerst een lunch bij Caatje aan de Lek, daarna de wandeling door de polder, even langs de weg, daarna een steekdoor-pad langs huizen en tuintjes. De Golberdingerwaard is prachtig, we hebben zelfs een vosje en lepelaars gezien!
  In combinatie met een tent-overnachting op fort Everdingen en een bezoek aan Culemborg, een leuke minivakantie!

 24. Vanmorgen dit fijne klompenpad met de klok mee gelopen.
  Eerste 10 km veel leuke paadjes, langs weilanden en door akkers.
  Stuk over de dijk functioneel maar niet heel relaxed door de vele wielrenners e auto’s. Wel mooi uitzicht.
  Een paar stukken martelgang ertussen met veel brandnetels maar ook,dat mocht de pret niet drukken.
  Lopend door een weiland begroet door wel erg enthousiaste jonge koeien die schijnbaar graag wilden knuffelen.
  Heel veel vogels, hazen, fazanten.
  Laatste 5 km fenomenaal langs het water, door de uiterwaarden, via het fort en de camping.
  Heerlijke wandeling, aanrader!

 25. Zondag 13 juni het Goilberdingerpad gelopen. Mooi afwisselend pad langs water, fort. Veel onverhard. Stuk over de dijk vonden wij persoonlijk wat te druk. Gelukkig was deze afstand te overzien. Blij dat we gewaarschuwd waren een lange broek aan te doen. Veel leuke smalle paadjes met met hoge begroeiing, waaronder ook brandnetels (dus met blote armen zelfs opletten). Grote vissen in de sloten (welke weten we niet, zeker 70-80cm). Veel kleurrijke bloemen. Veel vogels. Helaas de purperreiger of lepelaar niet gespot. Bij de Zandput wel duidelijk 2 weilewaals gehoord, helaas niet gespot. Leuk terras bij Caatjes. Een goede reden om dit pad nog een keer te lopen.

 26. Vandaag 12 juni heb ik dit klompenpad gelopen.
  Het is een prachtig pad ik heb 15 km genoten.
  Ik had de route verlenger erbij moeten nemen: had ik nog drie km langer kunnen genieten.
  Het is met recht een klompenpad. Het grootste gedeelte is onverhard, het pad gaat door weilanden en over leuke bruggetjes.
  Het meertje de zanput is een prachtig stukje natuur, een onverwachte parel deze middag.
  Het was ook erg leuk om over het terrein van fort Everdingen te lopen.
  En al dat prachtigs op zo n drie kwartier rijden van huis; waarom zou je nog naar het buitenland gaan met zoveel moois dichtbij.
  Bedankt voor het uitzetten van de route. Ik heb vanmiddag optimaal genoten van deze wandeling.

  Frank

 27. Wat een geweldige route. Heel veel onverhard, veel modder en sommige stukken glibberig. Zelfs met goede wandelschoenen. Maar dat mag de pret niet drukken, je bent 15 km omringd met natuur. We hebben genoten. Een klompenpad zoals je die voorstelt: veel onverhard, door (hoog)grasland, bruggetjes, over takken heen, onder takken door. Ik vind het een aanrader.

 28. Wat hebben we afgelopen donderdag genoten van het Goilberdingerpad. We zijn gestart in Everdingen en tegen de klok ingelopen. De Grienden lieten ons drie purperreigers zien. Het zijn zeer schuwe vogels.
  De geschiedenis van de beide oorlogen is nooit ver op dit pad. Forten en bunkers hebben we veel gezien. Één ervan is een kunstobject geworden.

  Het stuk langs de Lek vonden we het mooist. De uiterwaarden staan vol met Fluitenkruid, boterbloemen en koolzaad en met de Hollandse luchten erboven waren de uiterwaarden een plaatje.

  Op drie plekken hebben we nog puttertjes gezien. Daarnaast lepelaars, rietgorzen, etc.

  Vrijwilligers, compliment voor dit mooie pad!

 29. Goedendag,
  Graag zou ik dit pad lopen maar vraag me af hoe modderig het nu is? Of het te doen is op gewone bergschoenen? Of dat er delen onder water staan en je er eigenlijk niet door kunt?
  Groet Eva

 30. Donderdag 20 mei deze mooie route gelopen, de lange versie. Schitterend pad, veel vogels gezien, waaronder purperreigers en lepelaars. De hoge bank in de verlenging is grappig, uitkijken op de doorgezaagde bunker, een meertje en de snelweg. Ook dat stukje is zeer de moeite waard! En over de paden langs Lek en forten is het gewoon genieten! Dank aan allen die dit realiseren en gerealiseerd hebben.

 31. Beste Verouschka, het is geen koolzaad maar raapzaad, hartelijke groet Albert

 32. Wat een prachtige route! Zeker in het voorjaar, met het fluitekruid en koolzaad overal om je heen. Afgezien van een klein stukje verhard over de dijk, zijn het vrijwel allemaal onverharde paadjes. Heerlijk.
  Wij lopen veel, ook klompenpaden, en zijn verwend met oa het Kreelsepad en het Molenbeeksepad in de buurt (ook aanraders!), maar dit pad staat zeker in de top 5.

 33. Hemlvaart 13 mei 2021 dit pad (18km) gelopen. Mooie route, relatief weinig asfalt (10%) wel een stuk drukke dijk, maar voor de rest fraaie route. Gebruik Klompaden App is wel aan te raden, want op enkele punten zagen wij geen markering. Het kan natuurlijk dat wij niet goed hebben gekeken :).

 34. Vandaag deze schitterende goed aangegeven route gelopen. Heel afwisselend en door de schitterende natuur in oa de uiterwaarden langs de Lek,prachtig!!

 35. Een reactie op Lidy en Lambert die op 25 april deze tocht gelopen hebben: hebben jullie op deze tocht nog wel eens bordjes gezien van deze klompentocht?
  Wij kunnen ons totaal niet herkennen in hun verhaal. Hooguit 10% van deze tocht hebben wij op asfalt gelopen. De rest van de tocht ging over prachtige paden en weiden. Uiteraard scheelt het met wat voor een weer je loopt. Wij hebben zojuist de tocht beëindigd op 13 mei bij 20°C en weinig wind, zon, blauwe lucht met bloemkoolwolken. Wij wandelen erg veel maar wij beiden waren het met elkaar eens dat deze tocht bij de “mooiere” hoort die wij gemaakt hebben. Beide vinden wij wel dat dit een echte
  voorjaars tocht is. Prachtige paden geflanneerd door Fluitekruid, boterbloemen en koolzaad. Heerl8jke geuren, verspreidt door de bloesem van de meidoorn. Hazen, fazanten en zelfs een Wilgenhoutrups in de grienden (hebben we nog nooit gezien) , zangvogels die ons gedurende de hele tocht met hun concert begeleiden.
  Enige twijfel heb ik over de duidelijkheid van de bordjes: de verlengingen geven niet duidelijk aan hoeveel verder je dan gaat lopen. Wij hebben alle verlengingen genomen en kwamen uit op dik 20 km! Ook de pijltjes op de bordjes zijn superklein. Soms moet je de straat oversteken om te zien welke kant je op moet. Ook de kleur van de bordjes die dezelfde is als de malsgroene beplanting is wat mij betreft niet gelukkig gekozen.
  Grote complimenten aan de mensen die deze tocht hebben bedacht en uitgezet! Zeker een aanrader!

 36. Vandaag dit pad gelopen (de 15 km route). De ochtend begon fris met best wat wind. Wat ons betreft is dit een pad in 2 delen, nl een mooi en een aanmerkelijk minder mooi deel.
  Vanaf de start tot aan Everdingen zijn er een paar leuke stroken langs water en door bos maar verder vonden wij de route nou niet geweldig. Redelijk wat asfalt en lang op de drukke dijk lopen. Na de dijk ga je uiteindelijk naar de korte Meent. Een mooi geschiedenisverhaal daarover maar dat spreekt helaas niet meer tot de verbeelding omdat er nu wel erg veel rotzooi tentoon gespreid staat/ ligt. Zonde!
  Het laatste stuk van het pad…vanaf Everdingen…waar je de natuur ingaat, door de uiterwaarden en over het terrein van fort Everdingen loopt is wel weer erg mooi. Gelukkig hadden we dat dan ook op het eind.
  Waar de één enthousiast is, is de ander dat duidelijk niet. Wij horen bij de 2e groep.

 37. Vandaag ons 52e klompenpad gelopen. Dit is echt een klompenpad zoals de klompenpaden bedoeld zijn, smalle paadjes, door weilanden, bruggetjes en overstappen, weinig asfalt/verhard.

  Doordat alle sneeuw weggesmolten is, was de route behoorlijk drassig en blubberig, dit gaf wel weer een nieuwe ervaring aan het wandelen van klompenpaden.

  Helaas konden we niet langs fort Everdingen lopen omdat hier het pad volkomen onder water stond.

  Wij hebben een heerlijke dag gehad op dit mooie klompenpad, wat van ons een cijfer 8 krijgt.

 38. Een mooie route langs de Lek. We lopen deze regelmatig.
  Jammer dat de beersluis van fort Everdingen al geruime tijd afgesloten is.
  Begrijp dat er op het fortterrein zelf nu een aantal maatregelen van toepassing zullen zijn i.v.m. corona.
  Maar voor de wandelroute kun je ook, langs het hek over het verharde pad, buitenom lopen.
  Nu is ook dit niet meer mogelijk omdat de in/uitgangshekken afgesloten zijn.
  De camping is, gezien het steeds wissende aantal campers, wèl open.

  vr.gr. anna

 39. Zaterdag het pad gelopen. De paden nog licht bevroren. Dat maakte de route langs de weilanden en het water iets makkelijker lopen. Verder veel geglibberd maar zeker de moeite waard. Met name het laatste stuk langs de Lek was een cadeautje met een fraaie dubbele regenboog aan de andere kant van de rivier. De ondergaande zon zorgde voor een fraai tafereel. De volgorde was goed. Het mooiste stuk voor het laatst. Als je dan wat meer vermoeid bent door het moeizame lopen vergoedt dat veel. Zeker een aanrader nu met het vriesweer. Zeker een pad en omgeving om in het voorjaar en de zomer nog een keer voor terug te komen.

 40. Beste Hans,

  Wandelaars bieden soms GPS-tracks van gelopen routes op het internet aan, te vinden via Google. Als landschapsbeheerorganisatie beperken wij ons tot folder, website en app om de route onder de aandacht te brengen. Vooral het bijbehorende verhaal over landschap, ecologie en cultuurhistorie is voor ons belangrijk. Probeer de gratis app eens, dataverkeer in het veld is daarbij niet nodig. De route kan vooraf thuis worden gedownload.

  Veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 41. Vandaag dit pad belopen. Linksom vanaf Het Spoel omdat de uiterwaarden ons aantrokken. Achteraf daar wel een beetje spijt van want dan heb je in – onze ogen – het fraaiste deel snel achter de rug. Na Fort Everdingen vonden we het pad toch wat saaier worden. Kan ook aan jet jaargetijde liggen, maar de lange vaak rechte stukken over de Diefdijk en daarna vanaf de Zandput terut naar Het Spoel waren een beetje saai, Bovendien was daar de A2 tch wel heel erg aanwezig in beeld en geluid. Toch met veel plezier gelopen en geglibberd en in totaal 16,6 kilometer afgelegd. Bewegwijzering is puik!

 42. De verkorte route is 11 kilometer, je snijdt dan 4,5 km af. Ik heb de hele route vandaag gelopen. Zeer de moeite waard, wel wat zwaar omdat het nu heel vochtig is, dus modder! Maar wat een schitterende route. Let even op bij Fort Everdingen. De horeca is nu dicht vanwege Covid-19. Het hek lijkt gesloten, maar is gelukkig niet op slot. En de route loopt nu niet door het fort, maar aan de buitenkant erom heen (door het schapenweiland). Dit staat aangegeven op borden met (echte) groene klompjes.

 43. Beste Susan,

  De verkorte route is ongeveer 11 kilometer. Veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 44. Komend weekend wil ik graag de verkorte route wandelen. Volgens mij belooft het veel moois aan de reacties te zien. Weet iemand ook hoeveel km deze route is? Ik kan het nergens terug vinden. Dank.

 45. Vanmorgen dit klompenpad gelopen. Zeer mooie route. Aan te raden om in elk geval de normale route te lopen en niet de verkorte versie want dan mis je het mooie stuk rond de Zandput. Als je het rondje Fort Everdingen meepakt dan wordt de route wel langer dan 15 km (ruim 16) maar het was absoluut de moeite waard. Een van onze mooiste klompenpaden tot nu toe. Weinig asfalt, leuke (kleine) paden door weilanden, langs water en natuurlijk door De Uiterwaarden. Een aanrader!

 46. Opnieuw genoten van dit geweldige pad. We liepen dit pad al een keer op 15 juni 2020, voor een uitvoerig verslag kun je daar nog even kijken. Deze keer liepen we het pad tegen de klok in om weer een ander soort beeld te krijgen en wederom niet teleurgesteld. Twee keer iemand tegengekomen met ruimte genoeg in de uiterwaarden dus Coronaproof gewandeld. Mooie herfstluchten en veel overvliegende ganzen. Subliem! Allerlei soorten ondergrond gelopen, klinkers bij t Fort Everdingen, drassig, modderig, droog, zand, asfalt, gras en niet te vergeten een net omgehaald veld als je van het zandgat loopt naar de Stokvisweg! En als je daarna een overstapje krijgt en je op een plankje gaat overstappen, met 10 cm klei aan je schoenen wordt het een circustruc. We hebben heerlijk avontuurlijk gelopen. Langs de weg diverse pompoenen te koop. Bij de witte schuur een flesje geperst sap gekocht want er wordt helemaal geen koffie meer geschonken zoals in juni. Het is een geweldige landwinkel nu!
  Voldaan de rit weer gemaakt terug naar Amersfoort. Een HELE HELE grote aanrader dit pad.

 47. Op woensdag 2 september j.l. heb ik de verkorte versie gelopen van deze route.Er ging een wereld voor mij open. Vooral de uiterwaarden van de lek,met de mooie zandstranden. De route gaat door mooie natuur,waar ik als fietser nooit kom. Het enige stuk,wat ik enigszins lastig vond,was de Diefdijk,omdat je dan langs de weg moet lopen,met veel verkeer.
  Maar verder top.

 48. Afgelopen maandag dit pad gelopen en aangenaam verrast door de leuke smalle paadjes. Dit klompenpad hoort zeker bij de mooiere klompenpaden. Veel groen, vogels, bloemen, water, kortom een klompenpad zoals je het wenst.

 49. Op 4 augustus het Goilberdingerpad gelopen. Wat een prachtige route, smalle paadjes langs weilanden, beekjes en bermen vol bloemen ?️??? De lange tafel de oplossing voor de 1,5 meter maatschappij ?? zo konden we zelf ff op afstand aanschuiven bij mede klompenpadders ☕ Het verlengde pad gedaan, dus door de doorgezaagde bunker. Mooie plaatjes geschoten en veel vogels op de stijger in het achterliggende natuurgebiedje. Jammer dat je via hetzelfde pad terug moest naar de hoofdroute. Heel veel reigers en ooievaars in de weilanden. Veel voedsel daar, de kleine kikkertjes sprongen dan ook voor ons uit ? Fort Everdingen en de sluis van Everdingen een leuk extraatje. En het stuk langs de Lek ook mooi. Kortom deze route was: mooi, mooier en zeker 1 van de mooiste ?

 50. Ik heb de route gelopen op 21 juli. Geweldig afwisselend pad langs de Lek en langs fort Everdingen. Door weilanden (lastig lopen!) en langs een prachtig vennetje. De verlenging over de snelweg verbrak even de landelijke sfeer, maar de beloning was groot: anderhalve kilo rijpe bramen kunnen plukken. Ik zou aanraden de route andersom te lopen. Het pad langs de rivier voor t laatst bewaren…

 51. Sinds april 2020 krijgt ieder klompenpad dat ik loop een passende sfeerimpressie op mijn blog. Voor de geïnteresseerden https://bit.ly/2YZJPHn Voor meer foto’s zie ook op Instagram onder de naam : titiissprakeloos

  Afgelopen zaterdag 20 juni hebben we dit pad gelopen. Ik houd niet van lijstjes, een klompenpaden vergelijken is vaak appels met peren vergelijken, maar als ik een lijstje zou moeten maken, scoort dit pad wel heel hoog. Bedankt.

 52. @Aline Snel

  Honden verboden
  Het wandelpad loopt gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden. We vragen hiervoor uw begrip.

 53. Kan iemand vertellen of ik mijn hond kan meenemen op dit pad?

 54. Ik belde onlangs naar het Weerwolvenhuisje (Rietveldseweg 24, Culemborg)
  Deze is definitief gesloten dus helaas geen leuke stopplaats meer bij de Zandput

 55. Met de klok meegelopen. Een fantastisch begin langs vaarten vol plompeblad en de gele bloemen. Boeren waren bezig op hun land. Bij het beginpunt was Caatje aan de Lek gesloten op maandag dus de koffie bij “de Witte Schuur”. Een mooi project op deze zorgboerderij! Nu moest er serieus gewandeld worden! Prachtig Hollands landschap om je heen met dromerige koeien. Veel bloemen in de bermen fluitende vogels, hazen in de wei, en bij de Zandput geen probleem ondervonden bij de bewegwijzering. We kwamen nog een pad tegen op ons klompenpad! Gesproken met een man die net alle paden had gemaaid rondom de plas zodat er braam-en brandnetelvrij gewandeld kon worden. Hij vertelde dat hier de wielewaal voorkomt in de ochtend en avond te zien. Leuke bruggetjes in dat gebied, je loopt ook over grote ronde boomstammen. Dan via de dijk de mooie dijkhuisjes bewonderen en de boerderijen. Kraampjes langs de weg met “kersen te koop”…Het gedeelte wat daarna komt bij de Korte Meent is een paradijsje, tuinhuisjes met volkstuintjes vol groenten en fruit. Langs het tuinpad van mijn vader…..Een roggeveld aan je linkerhand met in de verte het kerkje van Everdingen. Alsof de tijd heeft stilgestaan. De dijk weer op en richting t Fort. Was beperkt geopend maar een frisdrank en ijsje lukte heel goed. Bijzonder om zo rond te lopen bij t Fort en let even op tot je de metalen trap ziet waarmee je verder moet. Langs waterwerken en daarna een prachtig pad onder eeuwenoude kastanjebomen door. Opnieuw een stuk dijk en daarna het gedeelte door de uiterwaarden. Daar ook weer veel bloemen en vogels, voorbij varende vrachtschepen, een konijn, en heel veel fazanten, ook met jongen erbij. Dan de dijk weer op en je komt weer terug bij het beginpunt. Opnieuw petje af voor het onderhoud en het tot stand brengen van dit super pad. De 15 km kostte geen enkele moeite, zoveel te zien!

 56. Dit mooie pad op 2-6-2020 gelopen. Prachtig weer. Jammer toch steeds dat er weinig bankjes zijn te vinden langs her parcours. Maar in de zandput (zeker niet overslaan dus de verkorter niet lopen) staat een grote bank. Ruimte zat ook in deze corona tijd.
  Voor de ingang van de Zandput ging het echter verkeer. Bordje wees naar links terwijl het naar rechts moet wijzen omdat je anders de plas mist.
  Ook bij de uitgang van de Zandput (na een bruggetje) geen mogelijkheid om rechtdoor te gaan ( er was geen overstapje). Dan maar onder het schrikdraad door maar wel weer moeilijk opstaan als je op je buik hebt gelegen. Maar verder alle lof.

 57. Wij liepen vandaag de hele 15 km, tegen de klok in vanaf het Werk aan de Spoel. De route langs de Lek geeft natuurlijk uitzicht op de Lek, maar ook legio planten en vogels. Het viel vandaag gelukkig mee met de motoristen op de dijken. Tip: als het warm is, neem je zwemspullen mee. In de Zandput kun je een dip nemen, en er zijn een paar kleine ligplekjes. Niets massaals, kleinschalig.
  Na een lang eind lopen is de Witte Schuur een welkome ontdekking: drinken, chocola/snoep e.d., maar ook boerenspullen, er is nogal veel. Geen terras (ook niet in deze tijden).
  Al met al een mooie wandeling.

 58. Een klompenpad om zeker te lopen als alles weer open is.
  Je loopt langs forten en leuke horecagelegenheden, zoals Fort Everdingen met zijn eigen brouwerij (aanrader!), maar helaas was alles gesloten vanwege de Corona.
  Het is een typisch klompenpad: veel door weilanden, langs de forten en langs de uiterwaarden van de Lek.

 59. Bedankt Esther voor de opmerkingen.
  We zulle op de site zetten dat gedurende de coronatijd het hek bij de beersluis gesloten zal zijn. Je hebt gelijk dat de motoren het op 5 april wel heel erg bont maken. Dit is niet te voorkomen en op een mooie zonnige dag in april is dat erg storend. Daarna wordt het duidelijk minder.

 60. Wij hebben alleen het eerste deel van het pad gewandeld. Helaas zat het hek bij slot Everdingen op slot waarna wij besloten terug te lopen naar de rivier en onze weg daar te vervolgen. We vonden het gelopen deel erg mooi met de vergezichten over de rivier. Het is een vogelrijk gebied. Helaas werden de vogelgeluiden overstemd door een constante stroom van motorrijders op de dijk. Wat een herrie zeg, ik begrijp niet dat die dijken niet worden afgesloten voor deze overlast veroorzakende motoren. Conclusie: een mooie wandeling maar vermijdt zonnige dagen in het weekend.

 61. Een mooi pad, aanrader in een historisch bijzondere omgeving. Recent gelopen. Tegen de klok in, alle poorten waren open en goede bewegwijzering. Een klein stukje asfalt over de dijk, maar verder helemaal prima en alles wat je verwacht van een klompenpad.

 62. Een lang pad met het hoogtepunt lang de rivier en het fort. Leuke horeca (brouwerij) in het fort. Het is relatief gemakkelijk om het pad af te snijden en daarmee wat te bekorten. Met een klein uitstapje is ook Everdingen (mooie kerkjes) te bezoeken.

 63. beste corrie.
  dank je wel voor je leuke berichtje op deze site.
  ik vond het erg gezellig en leuk dat jullie in nov. bij ons in het weerwolvenhuisje zijn geweest.
  en inderdaad wat corrie zegt.
  ik ben nu in het winterseizoen gesloten.
  maar u kunt altijd bij ons terecht op afspraak,
  om gezellig koffie te komen voor bijv. high tea,lunch,of gewoon een lekker bakje koffie met wat lekkers erbij.
  dus ook in het winterseizoen.
  dan zorgen wij dat de houtkachel brand .
  het heerlijk warm is binnen en de koffie met wat lekkers erbij klaarstaat.
  corrie nogmaals bedankt voor deze leuke recensie van het weerwolvenhuisje.

 64. Beste Ernst,
  Een terechte moppering. De toegang naar fort Everdingen behoort open te zijn. Ik heb het niet nagevraagd, maar er waren 10 campers op het terrein, dus ik dacht het open was. Ik zal het doorgeven.

 65. Op 2e kerstdag deze wandeling voor de tweede keer gelopen.
  Grotendeels mooie wandeling, het lange stuk langs de rivier is natuurlijk een hoogtepunt.
  Er valt natuurlijk ook wat te mopperen: de toegang van fort Everdingen zat op slot, dus dat stuk moest over het asfalt om het fort heen afgelegd worden.

 66. Op zaterdag 9 november dit klompenpad gelopen met 24 medewandelaars. Werkelijk een prachtig pad. Daar het de dag ervoor en ook nog in de ochtend flink geregend had, was het hier en daar flink modderig. Maar dat kan ons totaal niet deren. Daar ik deze tocht georganiseerd had voor deze groep, ga ik vooraf altijd op zoek naar een beginpunt voor koffie en ik zoek ook een adres voor halverwege. Het beginpunt was er wel, bij Caatje aan de Lek, prima geregeld voor het begin en aan het eind. Maar ja voor halverwege…. Gelukkig kreeg ik een tip en die wil ik jullie graag vermelden. In overleg met de eigenaresse mogen jullie haar opnemen in de route, want je loopt er bijna langs. Het adres is vlakbij de Zandput.

  Het is Het Weerwolvenhuisje, Rietveldseweg 24 in Culemborg. Je kunt daar binnen met 16 mensen terecht, maar buiten staan ook stoelen en zo kan je daar met velen lekker even uitrusten. In het winterseizoen is ze gesloten, maar met een groep mensen kan je daar wel terecht buiten het seizoen als je vooral vóóraf met haar overleg heeft gehad. Dan heet ze je van harte welkom en is het huisje lekker warm. Echt een goede aanrader!

 67. Vandaag gelopen, prachtige zonnige dag na een week regen. We wonen er vlakbij en hebben veel gefietst in dit gebied, toch heeft de wandeling ons aangenaam verrast. Onze vrees dat we veel asfalt tegen zouden komen was ongegrond. Bij de Zandput namen we een pad over het heuveltje. Dit vereist enig atletisch vermogen: veel laaghangende takken en gladde steile hellingen. Wil je dat niet, neem dan het pad onderlangs. Het gedeelte langs de Lek is echt fantastisch. Op de fiets ontgaan veel details je, lopend word je getrakteerd op een uniek stukje Nederland.

 68. Prachtige route om te lopen. Alleen het verlengde gedeelte had wat mij betreft niet veel meerwaarde. Veel geluidsoverlast van de snelweg en je wordt doordat je de snelweg via een brug moet oversteken wel erg uit je gemoedstoestand getrokken. De route had wat mij betreft gewoon op 15 km gehouden kunnen worden.
  Als je deze route loopt op een warme dag zoals ik (33 graden+) is het wel aan te raden om voldoende vocht mee te nemen. Vooral omdat je een groot gedeelte door open vlaktes en niemandsland loopt. Maar zeker een mooie wandeling met voldoende afwisseling qua landschap.

 69. Vandaag dit Klompenpad gelopen, erg mooie omgeving en prettig om te lopen.
  door tijdsdruk helaas niet alles gelopen maar komen zeker een keer terug.
  We hebben gelukkig toch nog een koffie en plas mogelijkheid gevonden in Everdingen genaamd Winkel en Zo.
  Zeker een aanrader !
  Supermarkt met koffie en wat lekkers in 1 gerund door mensen met een beperking, tevens hebben ze een leuk Atelier.
  Misschien kan die bij de route erin gezet worden, zouden de medewerkers erg dankbaar voor zijn.
  Winkel & Zo ,Graaf Floris straat 4B, Everdingen

 70. Wat een ontzettende mooie route. Wij hebben de gehele route gelopen en genoten van al het moois wat we tegen kwamen. Weinig stukken met asfalt, paden goed onderhouden. Het enige minpunt wat wij hebben, maar geld eigenlijk bijna overal bij het wandelen, er zijn nauwelijks bankjes om op te zitten, even uitrusten of genieten van de omgeving. Bedankt voor dit mooie klompenpad.

 71. Na alle enthousiaste berichtjes van wandelaars viel het Goilberdingerpad ons nogal tegen… het laatste stuk, door de uiterwaarden van de Lek, is prachtig maar driekwart is saai polderland. Weliswaar een hoog klompengehalte maar ook hier heeft de moderne agro- cq bio-industrie het landschap en de bodem (droog!!) grondig verpest. Op de achtergrond de alomtegenwoordige A2 in beeld en geluid. Verder is het “ploegen” door kilometers hoog opgeschoten gras vrij vermoeiend, zeker als er qua natuur niet veel te beleven valt. Tenslotte: weinig tot geen bankjes onderweg. Jammer!

 72. Dank voor de opmerkingen betreffende bewegwijzering bij de korte en lange Meent.
  Wij gaan dit herstellen.

 73. Prachtige tocht.
  Over die bewegwijzering: komend van Lange Meent rechtsaf de Korte Meent in. Loop je hem in omgekeerde route: dan van de Korte M. Linksaf.

 74. Prachtig mooie klompenpad ,wel zoals Annemieke zegt dat een bewegwijzering bij lange meent naar kort meent foetsie weg! Verder heerlijk gewandeld!! Wel wel sommige plekken tijd voor om gras/onkruiden te maaien!!

 75. Op de kruising lange meent, korte meent ontbreekt de bewegwijzering. Er staat daar een glimmende nieuwe lantaarnpaal en ik vermoed dat op de oude de bewegwijzering stond.
  Mooie wandeling, stuk door uiterwaarden is prachtig. Veel verschillende vogels, hazen, vlinders en wilde planten gezien.
  Route is verder overigens zeer goed aangegeven.
  Misschien kan iemand twee nieuwe stickers op de nieuwe lantaarnpaal plakken?

 76. Inderdaad is er een mooie grote picknickbank. Deze is gemaakt van een boom die in de Zandput heeft gestaan. Deze boom heeft de bestemming van picknickbank in de Zandput gekregen. Je hebt halverwege het Goilberdingerpad een heerlijk rustpunt. Misschien hoor je dan de wielewaal

 77. Zag ergens dat er op deze route een enorme picknick bank staat, klopt dat en waar op de route vind ik die?
  BVD en groet

 78. heerlijk gewandeld over het klompenpad. prachtige route langs de forten van de waterlinie. In de app ontbreekt de routeverlenger naar de Molenkade, zou handig zijn als die kan worden toegevoegd. Het terras bij Werk aan het Spoel was erg welkom na 18 km wandelen. Onderweg is niets verkrijgbaar, dus genoeg drinken in de knapzak meenemen!

 79. Prachtig pad, zeker met dit lenteweertje in februari. Een afslag helaas gemist (op het stokvispad hadden we meteen naar links gemoeten, dit niet gezien) en daardoor de zandput helaas gemist, maar wel al koeien in de wei gezien, dus het werd gecompenseerd 🙂
  Redelijk wat asfalt, maar omdat het vaak gaat over leuke dijkjes, is dat absoluut geen probleem (was op deze woensdag wel rustig lopen, weinig verkeer gelukkig)
  Al met al een aanrader.

 80. Op 17 november hebben wij met een aantal personen deze route gelopen. Vanaf punt 2 naar punt 3 moet je door een weiland lopen en aan het einde over een traphekje klimmen.
  Dit ligt nogal dicht bij de sloot.
  Daar het deze dag wat modderig was kwam ik tot een nare ontdekking. Dat je van dat traphekje in de sloot terecht kunt komen. En daar de kant nogal hoog is. Was het niet te doen eruit te klimmen. Gelukkig waren we met meer en heb ik dit na kunnen vertellen.
  Mogelijk kan hierover een waarschuwing worden geplaatst dat het hier niet alleen modderig is maar daardoor ook glad kan wezen.

 81. Op 4 oktober met een vriendin dit pad gelopen. Wat een schitterend pad, vooral het stuk door de uiterwaarden bij fort Everdingen. Aan het eind van de wandeling, als je hem met de klok mee loopt, zat het schuifhek dat voor het klaphekje is geschoven op slot, zodat wij over het hek moesten klimmen. Toch wat lastig voor een 73-jarige zoals ik. Maar het zal de bedoeling wel niet zijn, of gaat het na 5 uur op slot?

 82. zondag 16 sept 2018 deze pad gelopen met onze kleinzoon van 5 jaar
  wat een mooie pad was dit. dit was onze 86 pad maar hoort zeker bij de top 3
  de verlenging is ook zeker de moeite waard ook interessant die door gezaagde bunker
  wij hebben genoten en onze kleinzoon ook

 83. Hele mooie route, goed onderhouden!
  Wonen toch dicht in de buurt maar komen zo op plekken waarvan je het bestaan niet wist.

 84. L.s.
  Vandaag gebben wij een heerlijke wandeling gemaakt over het Goibeldingerpad. Vooral het deel door de uiterwaarden langs de forten is heel bijzonder. Wel jammer (to put it mildly ..) dat de deur boven op de stuw bij fort Everdingen (oostzijde, bij de uitgang als de route ‘met de klok mee’ wordt gelopen) op slot bleek. Of de route klopt niet, of de deur had wel open moeten zijn en is er een vergissing gemaakt. Voor onze opvolgers wel zo prettig als opgelost wordt.
  Het heeft de pret niet mogen drukken, hoor!

 85. Vandaag met onze wandelgroep dit prachtige pad gelopen. Gestart bij natuurspeeltuin de tuinpiraat, zodat we de koffie ongeveer halverwege hadden. Wat een variatie, wat een verrassingen in de route!
  Vanwege de hoge begroeing was het hier en daar opletten om geen klompjes te missen. In deze tijd van het jaar is een lange broek zeker aan te bevelen omdat je regelmatig door hoog kruidenrijke vegetatie loopt.
  Het Goilberdingerpad is een topper!

 86. Op dit pad komt u langs een mini Wijngaard waar ik op zaterdagochtend vaak aanwezig ben.
  Als u wat meer zou willen weten over wijn in Nederland kunt u me altijd aanspreken.
  Onopgemerkt langs de wijngaard op lopen ga haast niet omdat onze witte keeshond Joey altijd de mensen wel opmerkt en dan begint te blaffen maar hij doet niets.
  Hij beschermt mijn en wil verders graag spelen.
  Wie weet tot ooit.

 87. Zeer mooie wandeling en bloemrijk vooral langs de lek en zeer mooie vogels gespot , goed aangegeven ,alleen de poort op de stuw bij het fort was op slot en moesten we erg ver omlopen .
  Maar toch erg genoten .

 88. Fantastische wandeling heel gevarieerd en zeer goed begaanbaar,jammer dat er mensen zijn die met hun hond
  de paden die voor honden verboden zijn toch betreden.verder alle lof voor de vrijwilliger die het pad onderhouden.
  Vriendelijke groet Lia en Ermes Antonutti uit Utrecht.

 89. Vandaag dit vernieuwde pad gelopen, met de klok mee. Is inderdaad een stuk mooier geworden en minder asfalt. Bij een deel van de Prijsche wetering zal van de zomer wel flink moeten worden gesnoeid denk ik. Een stuk van dat paadje zal wel dichtgroeien. Ford Everdingen is ook prachtig en goed voor de variatie in de uiterwaarden.
  Zo’n 33% is hard (asfalt en klinkers) maar ruim 2 km daarvan zijn de wegen op de dijken. Daar heb je wel prachtige vergezichten en mooie (oude) boerderijen en huizen. Asfalt is zeker niet storend en niet te veel.
  De verlenging heb ik overgeslagen, aan snelwegen heb ik een hekel.
  Een aantal keren heb ik geschreven dat het Batouwepad het mooiste pad is in de Betuwe. Ik vind nu het GOILBERDINGENPAD het mooiste pad in de Betuwe.

 90. Gisteren het hele pad gelopen. Heel mooi afwisselend!
  Wij vonden dat stuk over de A2 wel bijdragen: die doorgezaagde bunker is indrukwekkend: het snijvlak mooi glad gepolijst: ik zag het al voor me als aanrechtblad: mooi idee: bunkers “omsmeden” tot aanrechtbladen ;).
  Het “lusje” aan de overkant is wel heel nat, maar ook heel mooi aangelegd door een griendbos.
  En voortaan als we onder die brug doorrijden op de A2 (wat we helaas vaker doen dan een klompenpad lopen), denken we weer even aan dat mooie pad. En aan de platen die daar liggen om het “gat” dat de A2 maakt in de diefdijk dicht te kunnen maken bij extreem hoog water!!

 91. Een hele mooie route, op 1-1-2018 gewandeld, we wonen hier al ruim 12 jaar maar kwamen toch op plekjes waar we niet eerder waren, zo vlak bij huis! Wel erg modderig en hier en daar glibberig maar voor wie daarvoor niet terugschrikt zeker een aanrader, dit pad!

 92. Gisteren dit pad gelopen met een vriendin. We hebben genoten van deze fraaie wandeling in een mistig landschap. Het was in deze natte periode wel wat modderig en glibberig op sommige stukken, maar dat mocht onze pret niet drukken. Ik kom zeker in het voorjaar of de zomer nog eens terug om ‘m nog een keertje ‘droog’ te lopen. Caatje aan de Lek is een prima horecagelegenheid om de wandeling te beginnen en te eindigen.

 93. Fraaie afwisselende route, dit pad. Met recht een klompenpad gelet op de opengestelde stukjes pad door en langs agrarisch terrein. Als liefhebber van wandelen over onverhard terrein kwam ik hier wel aan mijn trekken. Dank aan allen die dit pad mogelijk hebben gemaakt.

 94. Heerlijk gewandeld….
  Langs de lek en uiterwaarden was het mooiste lopen!! Genoten!
  Weilanden en uitgestrekte vlakten zijn mooi…
  Beetje thuis gevoel!!. .dat wel. …!

 95. We hebben de route-verkorter genomen en genoten van de zon, de wind, de uitzichten, het miauwen van de buizerds, de kleine tuintjes langs de Korte Meent en het zicht op de rivier. Een grote verscheidenheid aan landschappen en ook het lopen op de dijk vonden we leuk; dan zie je de lijnen in het landschap en heb je mooie vergezichten. Bedankt vrijwilligers en eigenaren!

 96. Mooie afwisselende wandeling: stukje bos met ven, weilanden, Diefdijk, rivier en waterlinieforten. Zeer de moeite waard, ook doordat je maar over weinig asfalt loopt (slechts 1 km over de dijk).

 97. wat een mooie en goed onderhouden wandeling

  alle vrijwilligers en de makers van deze route bedankt

 98. Ik heb afgelopen dinsdag het klompenpad gelopen en vond het een heel mooi pad. Smalle gras- en bospaden langs weteringen en beken, door en langs weilanden en kleine bosjes. Waterdichte schoenen zijn een must. Helaas was de verlenging niet gemaaid en daar stond het gras kniehoog en was het pad door de weilanden moeilijk te vinden. Ik wil daar met een groep oudere mensen lopen en dat ga ik dus niet doen: veel te zwaar. Het pad om Fort Everdingen heen is gelukkig weer beschikbaar, al zei de app daar iets anders over, en is ook zeker moeite waard. Wel zijn sommige delen spekglad bij vochtig weer. Jammer is dat we niet onderlangs de Diefdijk kunnen lopen (aan de rechterkant) want dat is nu wel een 1km asfalt achter elkaar en met een groep is dat niet fij,n al is het geen drukke weg.
  Ik kijk uit naar september als ik het pad met de groep ga lopen. Ik hoop wel op droog weer.

 99. Er is één stuk waar je tussen de brandnetels loopt de rest was netjes gemaaid. Onderhoud is wel erg belangrijk.

 100. Leuk en verrassend pad! Let op dat je de juiste kleding draagt. Delen van het pad zijn zo nieuw dat het het door de wandelaars nog meer begaanbaar gemaakt moet worden. Zeker de moeite waard.

 101. Na mijn nogal zuinige reactie van oktober j.l. toen het pad nog niet klaar was, hierbij nu mijn lof voor deze prachtige wandeling. Als inwoner van Culemborg kenden we verschillende stukken natuurlijk wel, maar de wijze waarop alles aan elkaar is geknoopt, was ook voor ons heel verrassend. Langs de wetering naar de kraakheldere zandplas, waar we heerlijk hebben gezwommen. Daarna door bloemrijke weilanden en weer langs water de Diefdijk op richting Everdingen. Vervolgens de uiterwaarden langs de Lek die in elk jaargetij meer dan de moeite waard zijn. De beide forten maken de zeer afwisselende tocht compleet. Alleen al het pad tussen, op en om de forten is een unicum in de verre omtrek. Hulde voor de makers en de vrijwilligers. Het pad vraagt van hen n.l. veel onderhoud. Ook onze dank aan de boeren die geen probleem hebben met wandelaars.

 102. De Bomenstichting registreerde ooit een monumentale populier op het fort. Door herinrichtingen fort en omgeving deze boom niet kunnen hercontroleren, maar luchtfoto’s toonden al dat er geen grote populieren meer zouden zijn. Gisteren bij toeval ontdekt dat er een klompenpad loopt en dat het fort toegankelijk is. Meteen maar gedaan en onder indruk geraakt van dit fort. Horeca is er al en er komt een bierbrouwerij in een bestaand gebouw. Ondanks verdwijning oude populieren valt er genoeg te genieten op bomengebied. Een beukenlaan en al grote platanen, walnoten, kersen en zelfs nog een grote Iep, op weg naar monumentaal.

 103. Had de route in mei al eens gelopen en toen vond ik het nog erg veel asfalt. Dat is enorm verbeterd en de route is prachtig! Goed aangegeven, afwisselend en veel leuke doorsteekjes qua uitzicht en veel bijzondere bloemen gezien dankzij mijn biologenvriend die mee was en een aantal namen kende.

 104. Vandaag dit klompenpad gelopen en van het begin tot eind genoten. Overal mooie bloemen in bloei, zoals het wilgenroosje, kattenstaart, smeerwortel, guldenroede, kaasjeskruid en heel veel soorten schermbloemigen. Ook de routeverlening is de moeite waard, omdat het leuk is de “doorgezaagde” bunker te bekijken en het rondje daar te lopen, waar veel vogels zongen en enorm veel bramen waren. Deze waren nog niet rijp, jammer. Voor vogelaars is deze route ook zeer de moeite waard. We komen zeker terug om deze wandeling te maken. Hij is heel goed aangegeven en heel afwisselend. Compliment voor de mensen die hier aan gewerkt hebben!

  Evert en Barbara van Ling

 105. Vanaf zondag 25 juni is de definitieve route te bewandelen! Met nog meer mooie onverharde stukken en over het terrein van Fort Everdingen! Rugzak op, klompen (opnieuw) aan en gaan! De vrijwilligers horen graag wat u ervan vindt.

  Veel wandelplezier,

  Marlies van Loon – team Klompenpaden

 106. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen, veel variatie, vooral de uiterwaarden en de zandput. Heel veel vogels gezien en gehoord, o.a de koekoek, ook echt gezien, wat niet vaak gebeurt. Omdat het warm en broeierig weer was, niet de verlenging over de A2 gelopen, hadden het stukje van Dick van den Brandhof gelezen, dat het weinig toegevoegde.
  In de Zandput, was het wel opletten, want door het hoge gras en de brandnetels, misten we een paar keer bijna een paaltje, verder was de bewegwijzering prima in orde. Dank aan de vrijwilligers die ook dit klompenpad mogelijk hebben gemaakt.

  Vriendelijke groet Tjeerd en Jantje Veenendaal.

 107. De Veldkeuken Culemborg is sinds begin dit jaar beëindigd. Vaatje aan de Lek is de nieuwe uitbater van de horeca bij het beginpunt.

 108. Vandaag dit pad in de mooie Betuwe gelopen met de klok mee. Het is een prachtig klompenpad terwijl het blijkbaar nog niet af is. Als het af is kom ik nog een keer. Bijzonder mooi: De Zandput en de uiterwaarden.
  Minpunt is de A2. Het is de vraag of de wandelaar er 40 minuten voor over heeft om een klein stukje (wel mooie) natuur aan de andere kant van de A2 te zien. Ik was blij dat ik het geruis van de snelweg achter me kon laten. Verder prachtig, maar de lus vond ik dus wat minder.
  Alle paden heb ik nu gelopen, d.w.z 97 stuks, want één pad is (tijdelijk?) gesloten, te weten het Veen- en Veldendijkpad in Bunschoten. Dus ga ik weer verder met herhalingen van paden op de Veluwe.
  En 13 mei wordt er een nieuw pad geopend in Hoenderlo. Ik zie er naar uit. Daar is het prachtig.
  En op 31 mei wordt het 100ste pad geopend in mijn geboorteplaats Renswoude.
  Bij deze nog maar eens alle vrijwilligers, boeren, landbezitters en verder iedereen die geholpen heeft al die paden te openen en te onderhouden hartelijk te bedanken.

 109. Deze route met een vriendin gelopen. We hebben genoten van alle mooie dingen die we tegen kwamen. Heel veel vogels horen fluiten en vlinders gezien. Prachtige route.

 110. Deze route op 2e paasdag, 17 april 2017 gelopen. Mooie route, allemachtig prachtig.
  Elly Tunders &
  Albert van Heijningen

 111. De Veldkeuken is niet meer, heet nu Caatje aan de Lek en is erg open. Openingstijden op webzijde van het etablissement.

 112. Zaterdag 1 april (geen grap) hebben we samen dit klompenpad gelopen. Over het algemeen ben ik erg content met de klompenpaden, goed verzorg, afwisselend en voorzien van een goede app met info is het wandelen echt leuker geworden.

  Dit pad was een tegenvaller. Veel langs lange saaie wegen en bij sommige bouweerken (oude kazematten en brugdelen) was info welkom geweest. Het grootste deel liep langs binnenwegen. Alleen het laatste deel op de dijk, fort Everdingen en de uiterwaarden was plezierig om te wandelen.

  Fort Everdingen en de bijbehorende brouwerij zijn een aanrader !

 113. Vandaag (30-03) het Goilberdingerpad gelopen. Gestart vanaf carpoolplaats Zijderveld/A2 en aanloop via de Kerkweg. Hele mooie route langs de Zandput naar Werk aan het Spoel. Jammer dat de weg langs de Zoowijkerweg en Prijsseweg (veel verkeer) minder aantrekelijk is, waarschijnlijk vanwege een tijdelijke omleiding (?). De natuur en historie maakt echter veel goed. Voor herhaling vatbaar langs de “normale” route.

 114. Beste Lalita,

  Voor alle Klompenpaden geldt dat u de route kunt lopen via de gratis app, het uit te printen kaartje op de website of via de folder. De route is ook gemarkeerd in het veld, maar we raden af om zonder kaartje, app of folder te gaan lopen.
  De folders worden verkocht bij de verkooppunten die hierboven staan.

  Veel wandelplezier gewenst!

  Marlies van Loon

 115. Hoe kom ik aan een routebeschrijving.
  Kan ik dat ergens bestellen/kopen.
  Ik hoor
  Alvast dank

 116. Prachtig klompenpad in mijn eigen stadje. Ik woon hier 41 jaar en geniet van de plekken waar je normaal niet (mag) komen. Reuze benieuwd naar het laatste stukje dat nog niet klaar is, maar fijn dat hij al is opengesteld. Goede afstand om te lopen 11, 15 of 18km.

  Bedankt Stichting Landschapsbeheer Gelderland en natuurlijk de vrijwilligers die dit mogelijk maken!

 117. Beste meneer Woortman,

  Bedankt voor uw reactie.
  Jammer dat uw eerste kennismaking met het nieuwe Goilberdingerpad niet zo positief is.
  Dat het pad nog niet af was bij de opening viel helaas niet te voorkomen. We hadden het zo lang mogelijk uitgesteld maar zaten gebonden aan subsidievoorwaarden waardoor we moesten opleveren en de uitvoering van grote maatregelen zoals dijkverzwaring en realisatie van natuurvriendelijke oevers die de route fraaier maken lieten op zich wachten.

  Uiteindelijk wordt het een erg mooie route. Tot die tijd delen we bij de folders een speciaal inlegvelletje uit met de huidige route, zodat we voorkomen dat mensen verdwalen. Helaas is dat, waarschijnlijk doordat u het laatste exemplaar had, bij u niet goed gegaan.
  U kunt naast de folder ook de gratis app downloaden of het kaartje van de website printen. Deze zijn altijd actueel en worden aangepast zo gauw de route helemaal definitief is. Dat zal waarschijnlijk begin 2017 zijn.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden gewenst.

 118. Onlanngs naar het Spoel gefietst met de bedoeling het klompenpad te lopen. Na enig zoeken kregen we de laatste folder, zonder inlegvel. Na een km. Lopen ontdekken we, dat het pad nog niet af is. Toch maar even ons mobieltje geraadpleegd. De omleiding die we moesten lopen beloofde veel rechte stukken asfalt. Omdat we in Culemborg wonen, hadden we ons erg verheugd op deze nieuwe wandeling door het buitengebied. Die asfaltweggetjes kenden we natuurlijk wel van onze fietstochten. Het is erg jammer, dat klompenpaden geopend worden, terwijl Ze nog niet af zijn. Dit pad kan best iets worden, maar nu werd het net zo,’n teleurstelling als het Engelroderpad bij Beusichem. Asfalt en nog eens asfalt. Niks klompenpad of in ieder geval veel te weinig. Op deze manier prijzen de klompenpaden zich uit de markt. Ik snap, dat de Betuwe weinig Onverharde paden heeft en dat de boeren minder genegen zijn om mensen over hun erf te laten lopen. Als liefhebber en vrijwilliger bij andere klompenpaden moest met dit toch een keer van het hart. Met vriendelijke groet, Henk Woortman

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.