Graveslootpad

Ontdek het mooie buitengebied van Kamerik. Wandelen door de polder, over boerenland en langs kleiputten. Geniet van de uitgestrekte weilanden vlakbij Woerden. klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Graveslootpad (8 km)

Startpunt: Boerderij de Boerinn, Mijzijde 6, Kamerik

Opstappunt: Station Woerden

Openbaar vervoer: Bushalte Sluis.

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt de route combineren met het Houtdijkenpad en Teylingenpad. Dit staat aangegeven op de kaart in de brochure en in het veld met markering.

Broedseizoen: De route is tijdens het broedseizoen gesloten tussen 1 april en 15 juni.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Heerlijk gewandeld

  Vandaag deze route gelopen van station Woerden. Groot pluspunt: bus vanaf station kun je overslaan, de (aanloop) route is bijna meteen vanaf het station al mooi (aanlooproute) en afwisselend (Landgoed Bredius)! De wandeling zelf vond ik ook heerlijk. Inderdaad veel weiland, maar soms snak ik daar als (stads)mens naar – heel veel lucht, licht en ruimte om je heen. Eén pontje genomen (leuk).
  Zelf was ik blij dat ik ook de app heb, om af en toe te checken of ik nog goed zit. Route is in principe goed aangegeven, maar voor je het weet mis je een aanwijzing (ik tenminste). Erg fijne wandeling.

 2. Onderwerp: reactie op Graveslootpad 25-06-2017

  Beste Adriaan,

  Hartelijk dank voor je compliment over de afwisselende route.

  Vervelend dat een van de pontjes onbruikbaar was. We geven aan de eigenaar van het pontje door dat er een paaltje is afgebroken. Daarnaast vragen de vrijwilligers van het Klompenpad naar de markeringen tegen de klok in te kijken.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden. Vanaf morgen kun je ook het nieuwe Klompenpad (101ste) bij Tienhoven lopen.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 3. Onderwerp: Graveslootpad 25-06-2017

  Heerlijk banjeren door o.a. de weilanden in “Het Groene Hart” tijdens deze afwisselende route.
  Jammer dat ze niet goed onderhouden is, diverse routeaanduidingen zijn niet goed bijgehouden wanneer je tegen de klok in loopt! Daarnaast is het vervelend dat 1 van de 2 pontjes onbruikbaar is, doordat één van de geleidingspaaltjes is afgebroken. Gelukkig kun je op 200m over een hek klimmen en toch je wandeling voortzetten.

 4. Onderwerp: weilanden beetje saai

  Vandaag de zoveelste klompenpad gelopen met mijn vrouw met redelijk weer. We zijn begonnen op de parkeerplaats van de Boerinn en hebben tegen de klok in gelopen. Het begin van het pad was een beetje moeilijk te vinden maar met de app gevonden. De app was onderweg ook wel belangrijk want op sommige stukken (kruispunten) is de sticker verdwenen. De route bedraagt volgens de gps 7,6 km. Het eerste stuk over het weiland vonden wij nogal saai eerlijk gezegd. Het middenstuk is wel mooi. Je loopt door Kamerik en door een park met allemaal vennetjes. Het laatste stuk is weer weiland, maar hier heb je een avontuurlijke onderbreking want je moet jezelf met een pontje over de sloot heen trekken. Wat wel een pluspunt is dat er Horeca is op het begin- en startpunt, Je kan dan ff naar het toilet en een drankje nemen. Voor degene die van lange wandelingen houden over de weilanden is dit een aanrader. Wij houden zelf van meer afwisseling dat wij al diverse malen hebben meegemaakt op de klompenpaden. Vrijwilligers wederom bedankt

 5. Onderwerp: Op en top Hollandse route

  Mocht je buitenlandse gasten hebben, neem ze dan zeker mee op deze route. Genoten van het oer Hollandse landschap. En we hadden ook nog eens oer Hollands weer: beetje gespetter, maar vooral heel mooie wolkenluchten. Een echt klompenpad met wandelingen door veel weilanden. Het eindpunt is een prima plek om nog even na te genieten met een kopje koffie.

 6. Onderwerp: In het Groene Hart beland...gras, gras, koeien en water.

  Dit pad vandaag gelopen met de klok mee. Begonnen op ‘s-Gravesloot nabij J. Israelstraat of laan. Het land in met mooie vergezichten, torens van Woerden, Kamerik en Kanis. In een weiland gelopen met een koppel van wel 200 roodbonte koeien. Bij Bredius is prachtige natuur, maar vreselijk lopen dwalen, ondanks plattegrondje van de site.
  Kwam een paar dames tegen die ook niet meer wisten waar ze heen moesten. Heb ze nog advies gegeven, maar achteraf bleek het een verkeerd advies. Sorry dames. Heb bij Bredius vanaf ‘s-Gravesloot de route tegen de klok ingelopen om te ontdekken waar het fout ging.
  Aan het eind van ‘s-Gravesloot moetje 2 x rechts, kom je bij een hek met 2 stickers. Die stickers moeten een kwart slag naar rechts met een pijl naar boven, dan mis je ze niet. En bij het overstappunt staan allerlei stickers maar niet een sticker dat je rechtsaf moet. Toch jammer dat het plezier door slechte bewegwijzering wat minder wordt.
  Dit was mijn 57e pad en weer iets heel anders dan Veluwe, Betuwe, Land van Maas en Waal of Utr. Heuvelrug.
  Enfin, ik heb 2 en een half uur gelopen voor 8 km, ik ben i.i.g. weer fit. Bedankt iedereen.

 7. Onderwerp: Lastig navigeren (zonder app)

  Op vrijdag 8e juni hebben we met 5 personen het pad gelopen. Ja, het heeft mooie delen, zeker. Maar vergeleken met veel andere paden was het niet altijd even makkelijk de goede route te blijven volgen. Vooral als je de weilanden ingaat.
  Dan was er ook nog een bijna gevaarlijk bruggetje dat ons van het ene naar het andere deel van het pad hielp. De horecamogelijkheid bij De Boerinn maakt veel goed, een leuke en handige (tussen)stop. Want wij waren de wandeling begonnen vanaf station Woerden.
  Het is voor mij – en ik denk dat ik voor de rest van de groep mag spreken, dus voor ons – een gemiddeld mooi en leuk pad met de nodige afwisselingen.
  PS : omdat we met een paar (fikse) buien te maken hadden was het wandelen al wat minder leuk, ontspannen …

 8. Onderwerp: Dit smaakt naar meer

  Op maandag 10 augustus 2015 hebben we het Graveslootpad gelopen. Gestart op het punt bij de kruising Oudelandseweg-Gravesloot. Een prachtige tocht door het hoge gras. Een kop koffie met wat lekkers bij de Boerinn en via het Grechtpad terug naar Woerden. Onderweg leuke ontmoetingen met roodbontvee, schapen en paarden. Een eenvoudige wandeling van 8 km met prachtige vergezichten over de weilanden van Kamerik. Echt een aanrader voor twee uurtjes ontspanning.

 9. Onderwerp: Graveslootpad Kamerik

  Even moet me van het hart dat we zo`n mooi afwisselend land hebben met zoveel mooie wandelpaden. Dan k aan alle boeren dat we over hun grond mogen wandelen dus hou het netjes mede-wandelaars !! ook vrijwilligers dank die dit pad onderhouden ,zo mooi puur natuur wel moet je de route of op papier of op GPS hebben jammer dat de organisatie alleen de routes op en app zet en niet op gps dit was mijn 52 e pad en behoord bij de top 10

 10. Onderwerp: Broedseizoen

  Vanmiddag deze wandeling gelopen. Leuk en best afwisselend, zo tussen de weilanden en door een stukje Kamerik. Echter, ook op deze route zijn delen afgesloten in verband met het broedseizoen! Dus gesloten vanaf 1 mei tot 15 juni. Met de app op de telefoon in de wandeling best te doen. Zonder GPS lijkt het ons moeilijk, want we hebben geen bordjes gezien voor een alternatieve route.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*