Griezeveensepad

Ontdek het mooie buitengebied van Voorthuizen. Wandelen door bos, over zandpaden, langs beken en door weilanden.  Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Griezeveensesepad (14 km)

Startpunt: Eethuisje De Heuveltjes, Apeldoornsestraat 36-1 in Voorthuizen.

Openbaar vervoer: Bushalte Bosweg in Voorthuizen (vanaf station Apeldoorn of Amersfoort).

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Griezeveensepad combineren met het Appelpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Heel veel asfalt. Onnodig veel dubbele route paaltjes (te veel geld of?) Zeker geen klompenpad maar eerder asfalt wandeling met hier en daar een stukje bos.

 2. Geen bijzonder pad en niet echt een klompenpad. Een aantal mooie stukken door het bos met beekjes en vennen. Ook veel asfalt, wat ik op zich niet erg vind, maar oninteressante stukken over de weg langs campings.
  Opvallend veel routepaaltjes, steeds 2 bij elkaar?

 3. Geen bijzonder pad en niet echt een klompenpad. Een aantal mooie stukken door het bos met beekjes en vennen. Ook veel asfalt, wat ik op zich niet erg vind, maar oninteressante stukken over de weg langs campings.
  Opvallend veel routepaaltjes
  , steeds 2 bij elkaar?

 4. Gisteren gelopen en het is een prachtig pad! Begonnen in oostelijke richting, en nog wel tegen natte plekken aangelopen. Verder goed te doen!

 5. Gisteren op de eerste ‘zomerse’ dag in april dit pad gelopen. Wij hebben de route tegen de klok in gelopen. De plassen waar eerder over gesproken is, zijn op hun retour, het is dus prima te doen. Wij vonden het opvallend rustig, gezien het weer, dus de stukjes over het asfalt vielen hierdoor reuze mee. Mooie plekjes om af en toe even te stoppen en te genieten van de uitzichten. Stop ook even bij Prinsenweg om van de mooie pauwen te genieten.
  De route gaf 14 km aan, wij kwamen, met twee apparaten niet verder dan (bijna) 13 km.
  En dan aan het eind natuurlijk even een drankje doen bij de Heuveltjes.
  Veel plezier.

 6. Vandaag met een vriendin het Griezeveensepad gelopen. Gewoon een leuk pad, met hier en daar een interessante aanvulling vanuit de app en soms wat stukken over de weg, afgewisseld met bijv bos.
  Er zijn nog wat korte stukjes met blubber, wat goed te doen is. Ook enkele plassen waarin met takken een ‘oversteek’ geïmproviseerd is; ook die zijn goed te doen, vonden wij.
  Vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet!

 7. Vanochtend dit klompenpad gelopen bij een mooi, klein zonnetje en lekker frisse temperatuur !
  Begonnen bij de kant van De Heuveltjes, het 1e stukje door het bos was niet te doen…..over grote plassen en balanceren over stammetjes en modder….teruggegaan over de weg. Prima te doen!
  Op de terugweg, einde vd route, dus overkant vd Heuveltjes, ligt zo’n gigantische waterplas in het bos, dat je niet anders kunt, dan door de schoenhoge (en hoger) plassen springen….helaas, maar dat hoort er nu eenmaal bij als het zoveel regent.
  Verder geen bijzonderheden…..stukje afgesneden door het bos, dat is met de goede kaart in de klompenpad app goed te doen.

 8. Vandaag, zondag bij tijds dit pad bewandeld. Ben tegen de klok in begonnen, en dat is een aanrader. Je begint een klein stukje door het bos en wandelt daarna z’n 3 km verhard, door de landerijen. Aangezien het zondag is was er weinig verkeer. Was niet vervelend om verhard te lopen maar ook niet in alle rust.
  Later loopt de route meer door de bossen. Het is wel een route waar die tussen N-wegen ligt. Dus je hoort bijna altijd verkeer.

 9. Op zaterdag 18 augustus 2023 lopen we dit klompenpad met de klok mee. We parkeren bij Eethuisje de Heuveltjes. En jeetje… wat is het vandaag benauwd warm! Het eerste stuk is prachtig door het bos. We komen langs bloeiende heide en mogen ook nog over weilanden lopen. We zien veel paarden onderweg en de bloeiende akkerranden zijn prachtig om te bewonderen. Het laatste deel gaat meer over verharde paden. Daar waar mogelijk is toch een kleine omweg te vinden door een stukje bos. Fijn dat dat toch voor wat afwisseling zorgt. We hebben heerlijk gewandeld en genoten van deze mooie tocht. Hartelijk dank aan iedereen die betrokken is bij dit klompenpad.

 10. Gisteren met vriendin dit klompenpad gelopen en wij vonden het wel een klompenpad waardig, goed aangegeven. Wij lopen met de kaart en hebben altijd moeite om gelijk te weten of we links of rechtsom gaat, maar ja dat maakt bij klompenpad niet uit, alhoewel wij het fijn zouden vinden als de nummers op de bordjes corresponderen met de kaart 🤪. Was prima wandelweer en zeker lekker in de bossen. 👌👍. Fijn klompenpad

 11. Prima route, maar voor wie daadwerkelijk op zoek is naar een klompenpad, is dit geen aanrader. Op zich een mooie omgeving, maar van de 12,5 km die de route lang was meer dan 4 km over asfaltwegen gelopen. De stukken die wel onverhard zijn, waren verder wel mooi. Met name genoten van het kleine stukje bos bij Grijze Veen, prachtig!

 12. Vandaag voor de tweede keer genoten van het Griezeveensepad. Nu vanaf camping de Boshoek. Dat was makkelijk! Te voet vanaf de camping. Alles prima aangegeven. Mooie afwisselende route!
  Bedankt vrijwilligers en grondeigenaren.

 13. Vandaag dit mooie klompenpad gewandeld. Zeker de moeite waard. Lekker afwisselend. Er zijn inderdaad wel erg veel bungalowparken in deze omgeving.
  Bij het Wilbrinkbos is de route aangegeven op de paaltjes aangepast t.o.v. van de route op de website en app. De lus over de heuveltjes lijkt door de nieuwe bewegwijzering juist vermeden te worden. Toch maar verkozen de route te lopen zoals de app aangaf.

 14. Prachtige route die we deels al eerder hebben gewandeld. Wat jammer is dat er zo weinig bankjes (zitpunten) zijn voor de wandelaars. Verder een goede afwisseling tussen bossen en weilanden.

 15. Vanmiddag dit pad ( ons 63e) pad gelopen. Heerlijk weer, een klein zonnetje…kortom ideaal om buiten te zijn.
  We liepen met de klok mee….en dat hadden we niet moeten doen. Het mooiste was nl , wat ons betreft, in het eerste deel..De heuveltjes met de stuifduinen, de 7 apostelen….echt prachtig. Maar op een gegeven moment was het was ons betreft op met “prachtig”. Alleen maar lange rechte wegen, veelal asfalt en horizonvervuiling door de immense hoeveelheid van chalet/vakantieparken. Blij dat het laaste stukje nog door het Wilbrinkbosje ging. Conclusie; sowieso weer heerlijk om buiten te zijn geweest., de route was top bewegwijzerd en onderhouden maar een te groot deel van de route kon ons niet bekoren.
  Op naar een volgend pad.

 16. Vandaag 03 december 2022 dit klompenpad gelopen. Hij is goed aangegeven en goed te doen. Het stuk over het asfalt geeft niks. Je kan veel zien in de verte omdat je een goed uitzicht hebt over de weilanden. Het stuk door het bos is erg mooi. Jammer genoeg geen dieren in het wild gezien. Wel koeien, schapen en een struisvogel, maar die waren van de boederijhouders. Onderweg staan ook veel bankjes om op te zitten, maar daar was het vandaag een beetje te koud voor:).

 17. Mooie wandeling, prachtige herfstkleuren. Stukjes asfalt voor mij oke. Op het bankje met afrolbaar dekje hebben we heerlijk onze koffie opgedronken. Complimenten voor de vrijwilligers die dit bijhouden!

 18. Vandaag dit klompenpad gelopen. Inderdaad, loop hem tegen de klok in, want dan heb je eerst het saaie stuk. Het stuk tussen Tolnegenweg en Grijze Veen is uiterst saai. Lange rechte stukken waar totaal niets te zien valt. Dat is ontzettend jammer, want dat is in totaal best een behoorlijk stuk, terwijl het overige van de route juist heel mooi is! Het klompenpad zou een heel grote opwaardering krijgen als dat stuk veranderd zou kunnen worden. Maar dat zal wel moeilijk zijn omdat er allemaal campings zijn. Nog mooier is om een gedeelte over de campings te laten verlopen. Dan heb je tenminste nog afwisseling.

 19. Gisteren dit pad met de klok meegelopen. Het was mijn 72e klompenpad. Inderdaad afwisselend. Persoonlijk vond ik de eerste helft het leukst. In het tweede gedeelte voor mij teveel asfalt. Ik zou hem tegen de klok inlopen dan heb je m.i. het mooiste op het laatst. Wel 2 bijzondere dingen gezien onderweg. Het bankje met het wegklapbare zijltje is een uitvinding 🙂 En het is mijn eerste klompenpad waar ik een echte zebra ben tegengekomen. Een klein fotoverslag op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 20. Na een vochtig weekje, is het vandaag een heerlijke dag om te lopen. De meeste vochtigheid was al opgedroogd. Mooi afwisselend gebied met een aardig verrassing aan ’t einde (zoals ik deze ronde gelopen heb); leuke klimmetjes met leuke uitzichten.
  Bedankt aan alle vrijwilligers voor deze.

 21. Prachtige en afwisselende route. Asfalt, recreatiegebieden en vakantiehuisjes kom je in Nederland veel tegen, dat is op zich geen probleem. Als je alleen maar natuurpaden wil wandelen kun je beter in Noorwegen gaan wandelen. Complimenten voor de vrijwilligers die de routes hebben uitgestippeld door prachtige landschappen en natuurgebieden. De achtergrondinformatie is ook altijd interessant en erg leuk om te zien dat er vaak nog eeuwenoude sporen te zien zijn in het landschap. Elk Klompenpad heeft zijn eigen karakter en laat je altijd een bijzondere kijk geven op het landschap en zijn historie. Je moet het alleen wel willen zien.

 22. Op 14 augustus dit pad gelopen. Het was mijn 22ste. Toegegeven, er komt idd best wel wat asfalt in voor. Maar is dat dan een verbod? Kan een mooie landweg niet ook mooi zijn (in vergelijking met bijvoorbeeld een saai bospad). De variatie is wat het wandelen van klompenpaden zo mooi maakt. Het is elke keer weer een verrassing wat je gaat tegenkomen. Net als Aartje is het ook mijn intentie om ze allemaal te gaan lopen. En, reacties lees ik pas achteraf. Daardoor kan ik onbevangen genieten en me laten verrassen wat het pad me dit keer gaat brengen…
  Het eindigen in de Heuveltjes en bij eethuisje het Heuveltje was een mooie afsluiting van alweer een fraaie wandeling. Dank voor het uitstippelen.

 23. Heerlijk gewandeld over dit gevarieerde klompenpad. Geen last van de hoge temperatuur omdat ik veel in schaduw van bomen langs de wegen of in het bos kon blijven. Ooit dacht ik alle klompenpaden te kunnen gaan lopen, maar toen waren er nog “maar”100. Ik heb nu mijn 60e en dat betekent 60 keer ( + 3 die ik dubbel gelopen heb) enorm genoten en zeer dankbaar aan ieder die ervoor zorgt dat dit allemaal zomaar kan!
  Helaas heb ik mijn nordicwalkingstokken ergens achtergelaten. Waarschijnlijk bij het maken van een foto even neergelegd en vergeten. Bij “De Heuveltjes” (Wilbrinkbos) had ik ze nog en bij de weilanden bij de Prinsenkamp miste ik ze. Is er misschien iemand die ze gevonden heeft?

 24. Beste Nico,

  Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarisch cultuurlandschap, zoveel mogelijk over oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkpaden en schoolpaadjes. Met hulp van bewoners worden deze opgespoord en hersteld. Via de routefolder en de app informeren wij wandelaars onder meer over de verschillende landschappen die worden doorkruist, de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie en ecologie.

  Elke streek en daarmee elk Klompenpad heeft een eigen karakter. Dit wordt grotendeels wordt bepaald door het landschapstype. Soms is dat open en wijds (ontginningen)landschap met rechte lijnen voor wegen en watergangen. Dit zie je bijvoorbeeld in het Binnenveld tussen Wageningen, Rheden, Ede en Veenendaal. Daarnaast zijn er Klompenpaden die een meer besloten karakter hebben. Het kampenlandschap bijvoorbeeld in de Achterhoek kenmerkt zich door kronkelende paden en beken met na iedere bocht weer een andere aanblik. De waardering voor een bepaald landschapstype is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap. Vermeldingen over het percentage asfalt op een Klompenpad dragen ons inziens niet bij aan ons doel: de beleving van het landschap.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 25. Tegen de klok in dit pad gelopen van af de startplaats, in het begin een beetje asfalt, daarna prachtig door het bos. Zeer goed aangegeven, mijn complimenten aan de vrijwilligers

 26. Gisteren, zondag het pad gelopen “met de klok” mee. Heerlijk wandelweer! De eerste 9 km fantastisch, door bossen, weilanden, prachtige omgeving! De laatste 5 kms voor ons te veel idd langs campings en vakantiehuisjes, dat was niet te vergelijken met het eerste deel.
  Al met al een leuke route!

 27. Wij hebben genoten van dit klompenpad. Afwisselend, mooie omgeving en de hoeveelheid asfalt was in onze beleving minimaal. Je ontkomt er nooit helemaal aan. De start bij eethuisje de Heuveltjes is ook erg leuk. Je kunt daar heerlijk zitten en de wandeling starten of afsluiten met iets lekkers. Kortom, leuk klompenpad!

 28. Vandaag hebben wij dit klompenpad gelopen. Mooie omgeving, daar niet van, maar de hoeveelheid asfalt die je voor de kiezen krijgt, met alle verkeer van en naar de vele campings, is een klompenpad onwaardig. Het moet in deze mooie omgeving toch niet zo moeilijk zijn om de route meer door bos en weilanden te laten lopen?

 29. Ik vind het heel bijzonder dat de meningen over verschillende paden zo verschillen.
  Wij zijn gestart bij de parkeerplaats. Je begint met een stuk bos. De route langs de campings vonden wij niet lastig, Hele leuke stukken door de bossen! Bij het eethuisje de meest heerlijke appeltaart ever!!!!!!!!!

 30. Wij hebben dit pad op 09 februari 2022 gewandeld. Parkeren bij eethuis De heuveltjes ging niet omdat de slagboom nog dicht was, rond 10.30 We hebben de auto langs de weg geparkeerd. Wij hebben de route RO gelopen, het eerste stuk is een erg fraai stuk bos en afwisselend langs en door het weiland. Als je uiteindelijk de N344 oversteekt wordt het een stuk minder. Ik schat dat je zeker een kleine, (aan één gesloten) 3 á 4 km asfalt voor je kiezen krijgt. Dat verwacht je niet van een klompenpad.. Ik weet zeker dat dit in de zomer als alle campings langs deze asfalt-route open zijn gevaarlijke situaties met zich meebrengt. Nogmaals het eerste stuk is top maar het laatste stuk moet op de schop.
  Dank aan alle vrijwilligers die deze klompenpaden mogelijk maken.

 31. Vandaag 1e kerstdag 2021. Als je achter het eethuisje start bewaar je het mooiste stuk voor ’t laatst. En op deze zonnige, koude kerstdag was het heerlijk wandelen in dit ruime, open landschap. En dat stuk met die bungalowparken, jammer idd, maar je kunt ook de andere kant opkijken

 32. Dit pad loop ik een paar keer per jaar. Er wordt vanaf de opening van het pad geklaagd over het asfalt langs de campings. De afstand van het asfalt is hier 2,7 km. Niet zo leuk dus. Maar……de rest van het pad behoort zeker NIET tot één van de saaiste paden, in tegendeel, een echt klompenpad.
  In dit gastenboek heb ik op 7-2-2018 al geschreven dat 32% hard (straatklinkers en asfalt) bevat. Dat is per saldo helemaal niet zo veel.
  Een schelpenpad is voor mij geen “hard”, temeer omdat er naast zo’n fietspad vaak een zandweg loopt, je kunt dus kiezen.
  Wat Ronald T. schrijft (70% asfalt) is dus schromelijk overdreven. Dat kom ik veel vaker tegen. In 2018 heb ik bijna alle paden voor de tweede keer gelopen en (globaal) het percentage hard bepaald (en vermeld in de gastenboeken).
  Het Uddelermeerpad is inderdaad erg mooi, maar het naastgelegen, later geopende Speuldepad is nog mooier, vind ik. Beide paden zijn voor mij grote favorieten.

 33. Voor de derde keer dit prachtige pad gelopen, wat een afwisseling! Door het Wilbrinkbos en Boeschotenbos, weilanden en de heuvels, wat een hoogtes! Langs de bungalowparken op asfalt, dat klopt, maar niet hinderlijk verderop een en al bospaden!

 34. Na verscheidenen klompenpaden te hebben gelopen was vandaag dit Griezeveensepad aan de beurt.
  En eerlijk… Het zal aan de voorwaarden voldoen om het een klompenpad te mogen noemen maar het is die titel niet waard.
  70% is asfalt. 20% schelpenpaden van fietsknooppunten.
  10% onverhard.
  Hetgeen typerend is voor een klompenpad is dat het ook door “prive-terrein” gaat. In dit geval een 500 meter pad door een keurig gemaaid stuk weiland langs het prikkeldraad, waarin geen koe noch ander dier te bekennen was.
  Wij begonnen vanaf de parkeerplaats Harderwijkerkarweg. Vandaar linksom.
  Het begin leek veelbelovend maar ging al snel over in asfalt.
  Omdat de route “slechts” 14 km is en we het lopen over straat toch al gewoon waren, besloten we deze te verlengen door een stuk van het (lange) koppelstuk naar het Appelpad te nemen en door het centrum van Voorthuizen door een lus te maken. (Kwam toen op 17 km totaal)
  Voorbij de originele start was het weer even een leuk pad maar helaas weer van korte duur.
  Conclusie: Ik heb hele leuke klompenpaden gelopen. Heb veel respect voor deze stichting en vrijwilligers, maar dit pad is een veredelde kleurenroute, niet klompenpad waardig.
  Voor mensen die voor het eerst een klompenpad lopen niet representatief.
  Het dichtbij gelegen Uddelermeerpad is een veel betere aanrader op alle fronten.
  Sorry “Stichting Klompenpaden Gelderland”.

 35. Vandaag dit klompenpad gelopen. Allereerst hebben wij, zien de campings en chaletparken, onze auto geparkeerd aan de N344. De route komt precies langs deze parkeerplaats. Met de klok meegelopen. Zodoende hadden we eerst de verschillende parken. Ja, er zijn veel verharde wegen, maar na het Wilbrinkbos zijn het wel leuke plattelandsweggetjes.
  Al met al een mooie route. Alleen nog wel even vermelden dat het Theehuis Veenhuusje aan Veenwaterweg niet meer open is. Hierboven wordt het niet meer vermeld, maar in de app wordt het nog wel genoemd.

 36. Vandaag dit klompenpad gelopen. Een mooi en afwisselend pad, alleen zoals ook al eerder is genoemd veel asfalt. Ik ben achter het eethuisje de heuveltjes begonnen.. het eerste stuk heb ik genoten, maar de weg langs alle bungalowparken was saai. Was blij dat ik daarna het bos weer in kon! Ik kan weer een klompenpad afstrepen .. maar hoewel er mooie stukjes bij zaten (zoals het laatste stuk bos) zou ik het niet weer gauw weer lopen.

 37. Het Griezeveensepad bij Voorthuizen laat meerdere gezichten zien. Ik liep, vanaf het startpunt, met de klok mee. Het eerste deel gaat door het Wilbrinkbos en dat is leuk. Bijzonder gevormde bomen, de nog meer bijzondere wortels van die bomen, de heuveltjes. Daarna een deel echt klompenpad over de gemeentegrens Barneveld-Nijkerk. Richting het Speulderbos gaat het vaak over asfalt of andere brede landbouwwegen. Van het Speulderbos zien we niet het mooiste deel, hier wordt duidelijk gewerkt gezien de diepe sporen in de brede paden. Het beruchte ’tweede deel’ van het klompenpad gaat kilometerslang tussen bungalowparken door, vrijwel helemaal over asfalt. Dit stuk is gewoon niet leuk! Op de laatste kilometer ga je weer door het Wilbrinkbos, zie je het Grijze Veen, de naamgever van dit klompenpad. Dit stukje is weer onverhard.
  Iedereen die dit klompenpad loopt zal met een vraag blijven zitten: hoe ontloop je dat enorme stuk tussen die vakantieparken??
  Video: https://youtu.be/AaghTZYMYHM

 38. Ben het eens met Patricia en Jan. Veel te veel asfalt om het een klompenpad te noemen. Wel genoten van het laatste stuk door het bos met diverse fraaie bomen en leuke heuvels. Iets lekkers bij restaurant de heuveltjes maakte veel goed.

 39. Dit pad vorige week gelopen. Wij vonden de boerenweggetjes juist wel iets toevoegen, mooie kennismaking met buitengebied. In de zomer wellicht wat druk, maar wij hebben van de afwisselende tocht genoten. Heel goedbewegwijzerd en de app deed het ook goed.

 40. Op 24 april dit klompenpad gelopen en ondanks dat er best wat verharde stukken bij waren is de route het wat mij betreft wel waard! De afwisseling is leuk en ondanks dat ik het gebied goed ken toch weer nieuwe stukken gezien.

 41. Vandaag, 18 april, deze route gelopen. De route is prima bewegwijzerd en onderhouden. Ondanks dat er mooie stukken door het bos en het buitengebied zijn, overheerst toch een beetje de teleurstelling, omdat er teveel asfalt en half verharde wegen tussen zitten. Zeker op zo’n mooie dag als vandaag was er veel gemotoriseerd verkeer op deze stukken. Daarom vinden wij ook de aanduiding “klompenpad” niet zo van toepassing.
  Patricia en Jan

 42. Vandaag 18 april dit klompenpad gelopen. Was weer super mooie route, wij verbazen ons er elke keer over hoe leuk ze zijn. Je komt altijd op bijzondere plekken!!!!

 43. Vrijdag 2 april dit pad linksom gelopen. Er zaten prachtige stukken bij maar helaas ook veel verhard met druk verkeer! Toch wel een minpuntje en had dit ook niet verwacht.

 44. Gisteren, 31 maart 2021, liepen mijn man en ik dit Klompenpad. Helaas waren wij niet enthousiast!
  Het was een zeer warme voorjaarsdag en een groot gedeelte van de route gaat helaas over verharde wegen in het buitengebied; we liepen in de brandende zon en vonden het ook niet relaxt wandelen met steeds auto’s waarvoor we opzij moesten gaan. Bij een Klompenpad verwachten we toch meer onverharde wegen of in elk geval geen eindeloze stukken over verharde wegen in het buitengebied waarop ook auto’s mogen rijden. De stukken en stukjes door het bos vonden we mooi. Jos en Rianne

 45. De route vandaag linksom gelopen, ik was er ruim voor 9:00 uur, maar er waren al veel wandelaars, honden bezitters, joggers en moutainbikers op pad.
  Blijkbaar een populaire omgeving.
  Het pad was goed aangegeven en gevarieerd, het stuk bij de chalets is idd een beetje saai en lang.
  Maar voor de rest de complimenten en dank aan alle vrijwilligers die dit pad onderhouden.

 46. Vandaag het Griezeveensepad gelopen.
  Ik vond het een mooi Klompenpad. Ik heb de route rechtsom gelopen wat achteraf een prima keus was.
  Het eerste stukje door het bos was mooi. Dan wordt het wat minder, stuk langs al de campings. Maar dat stuk heb je dan maar vast gehad. In hoog zomer zal het stuk lang al de huisjes en chalets vast een andere beleving zijn.
  Daarna wordt de route alleen maar beter. Mooie afwisselende stukken door het bos. Een leuk Klompenpad midden door het weiland.
  En op het laatst weer een mooi stuk bos waarbij de route over mooie heuvels loopt.
  Op dat stukje liep ik wel even te zoeken naar de juiste route maar dat zal aan mij zelf hebben gelegen.
  Al met al heb ik vanmiddag een prima wandelbeleving gehad.
  Bedankt voor het uitzetten van deze mooie route.

  Frank

 47. Vandaag dit pad bewandeld, tegen de klok in. Zeer goed aangegeven, compliment. Het verharde deel langs de vakantieparken was inderdaad saai zoals al eerdere wandelaars vertelden. Verder genoten van het mooie weer. Voor foto’s: http://www.dickdrost.nl/Fotogalerij

 48. 21-3-2021 leuke wandeling . Perfect aangegeven.
  Paden zijn goed te bewandelen niet te veel modder of oneffenheden . Weer bedankt voor het uitzetten

 49. Vandaag dit Klompenpad gelopen. Wij vonden het een mooie afwisselende tocht. Het deel op de verharde weg langs de vakantieparken had wel wat korter gemogen.

 50. Vandaag het Griezeveensepad gelopen in het zonnetje. We hebben genoten van de bossen de vogels en prachtige boerderijen met weilanden. Een aanrader
  Groeten,
  Tineke.

 51. Ons 43e klompenpad vandaag. Een bankje precies op de helft van het pad, een mooie route en goed aangegeven. Wij hebben genoten en zijn blij dat er mensen zijn die de mooie paden onderhouden.

 52. Prima pad met afwisseling van bos en weide velden.

  Heerlijk even je hoofd leeg laten en door wandelen maar.
  Goed aangegeven ook.

 53. Beste Marco,

  Bedankt voor je overwegend positief bericht over het Griezeveensepad. Het is inderdaad zo, dat het 2e gedeelte van je beschrijving minder is van klompenpad kwaliteit. We hebben toen het pad werd gerealiseerd, inderdaad met verschillende agrariërs daar overleg gehad, om door hun weilanden te kunnen lopen. Dit is toen niet gehonoreerd door hun en heeft als eindresultaat dat je nu een stuk over het asfalt moet lopen. Jammer, maar helaas.

  Met vriendelijke groet,

  Henk van de Beek
  Coördinator Griezeveensepad

 54. Na al vele klompenpaden te hebben gelopen, nu het Griezeveensepad in eigen woonplaats. Met de klok mee dus eerst via ‘de heuveltjes’ door het bos, via weilanden het bos van Boeschoten in. Mooie bospaadjes, weilanden en genoeg variatie. Qua natuur doet dit pad zeker niet onder tegenover andere paden. Dan komt het tweede deel…langs de vele campings die Voorthuizen rijk is, via asfaltwegen waar (te) hard gereden wordt. Het lijkt erop dat het doel is om het Griezenveen op te nemen in de route en daardoor er geen andere opties zijn dan maar over redelijk lange saaie asfaltwegen te lopen. Dit zou toch anders moeten kunnen…ruime akkers met grasland voldoende om een doorsteek te realiseren. Al met al een mooie wandeling gehad waar vooral het stuk ten noorden van de Apeldoornsestraat/Tolnegenweg super is. Fijn om zo’n pad in de buurt te hebben. Als het tweede deel van de route nog wat meer door de weilanden zou gaan dan komt ie in mijn top 10. Bewegwijzering overigens goed voor elkaar! Hulde aan de vrijwilligers.

 55. We hebben vandaag dit prachtige pad gelopen, wat een mooie afwisseling. Onderweg hebben we ook nog 3 leuke caches gevonden van de geocaching. We hebben genoten!!!

 56. Mwah. Eerste stuk door het bos was een hondenpoep slalom.
  Daarna een mooi stuk door weilanden en bossen. Bossen waren vrij druk. (maar wat verwacht je op een zondag in corona-tijd). Vervolgens heb ik mijn ogen uitgekeken over de uitgestrektheid van de vakantieparken. Een belangrijk deel van het pad loopt over verharde wegen direct langs en een stuk over deze parken.
  Het was een lekkere wandeling, maar het was niet wat ik van een klompenpad verwacht.

 57. Vandaag 10-11 per toeval dit pad ontdekt. Mooie afwisselende omgeving alleen het gedeelte met de chalets en asfaltwegen (waar toch redelijk hard gereden wordt) was een beetje een tegenvaller. Maar voor de rest heerlijk genoten van het bos en de weilanden.

 58. Op 5 november hebben we dit pad gelopen. Ik vond het een heel afwisselende route. Bos, akker, stuwwal. Inderdaad wat meer asfalt, maar we hebben dat niet als storend ondervonden. Wat misschien mee telt, is het feit dat we vroeg zijn vertrokken en er weinig gemotoriseerd verkeer was. De chaletparken worden door hoge heggen aan het oog onttrokken. En er valt aan de andere kant van de weg veel te zien. Er lag een dun wit dekentje op de velden van de ochtend vorst en de zon lachte ons door het gebladerte toe. Een prima tocht waar we veel kijkplezier aan hebben beleefd.

 59. Vanmorgen liepen we het Griezeveensepad in de zon, de wind en de regen. Een prachtige wandeling door de bossen en door het open veld. Alles was prima aangegeven.
  Dank vrijwilligers!

 60. Vandaag, 18-10-2020 dit mooie klompenpad gelopen en enorm genoten van de diversiteit onderweg! Naast de afwisselende modellen chalets op de chaletparken veel weidse uitzichten gehad naast de diverse akkers en weides met koeien en paarden (manege) een stukje heide, het Wilbrinks bos en flinke zandheuvels. Kortom: een enorm gevarieerde wandeling met voor elk wat wils! Dank jullie wel voor de realisatie van dit mooie pad; Voorthuizen is een pareltje rijker!

 61. Mooie wandeling. Erg leuk, sprookjesachtig startpunt. Afwisselende landschappen waar statige boslanen worden afgewisseld met agrarische vergezichten.

  Deze keer toch een paar puntjes die mijn aandacht trokken. En het werd al eerder genoemd. De lange wandeling langs eindeloze chalets was wat saai. Ook heb ik tijdens deze klompenwandeling veel op het asfalt gelopen. Autoverkeer dus. En dat, terwijl ik mij altijd zo verheug, op die leuke verrassende paadjes door de maisvelden of over boerenerven. Nogmaals een leuke wandeling. Zeker de moeite waard als je in de buurt bent, maar deze komt niet voor in mijn top 5 van klompenpaden.

 62. Tegen de klok in gelopen vandaag. Goede keuze achteraf want vanaf het eethuisje de Heuveltjes is het eerste
  gedeelte weinig verheffend, veel asfalt en een lang stuk langs een chaletpark. Waarom zeg ik goede keuze nou daarna wordt het afwisselender en heeft de route best wat moois te bieden ook al kom je nog steeds wel het een en ander aan asfalt tegen. Zo heb ik toch een goed gevoel overgehouden aan dit prima bewegwijzerd klompenpad. Een aanrader wil ik het niet noemen maar prima om een keer te lopen dat zonder meer.

 63. Jo, waar staat het advies dat je tegen de klok in moet lopen? Kom inderdaad veel wandelaars tegen die tegen de klok in lopen. M.i. is het advies (corona maatregelen): MET DE KLOK MEE LOPEN!

 64. Gisteren de route tegen de klok in (advies Corona-maatregelen) gelopen en gestart vanaf de parkeerplaats aan de oost-kant (bij punt 5). Het eerste deel tot de pauze bij de Heuveltjes (het startpunt) was een mooie en afwisselende route. Wel vrij veel verharde weg, maar niet saai en ook niet druk op 2e Pinksterdag.
  Gelukkig was het terrasje bij de Heuveltjes weer open, dus een mooie plek voor een hapje en drankje.
  Het vervolg van de route was ook prachtig, tot het wat saaiere deel richting en rondom de chalets.
  Vooral dat laatste rechte stuk vanaf punt 4 tot in het bos was vrij saai.
  Al met al wel de moeite waard, maar toch jammer van dat stuk rondom de chalets.

 65. Ik heb deze route tegen de klok in gelopen en kwam als eerste langs een weiland met 5 grote hazen. Prachtig! Al snel het Wilbrinkbos in maar dat was van korte duur. Het ging over in 1,5 km asfalt en chaletparken. Na een stukje bos wederom chaletparken. Een aardig stukje ook verhard tussen akkerland en huizen door. Voor mij niet storend omdat er genoeg te zien was en weinig verkeer. Stukje door het Sprielder- en Speulderbos, langs een houtzagerij waar ik best wel even een kijkje had willen nemen. Bijna op het einde, toen ik had bedacht dat ik het wel een mooie, afwisselende wandeling vond maar niet wat mij betreft de naam Klompenpad verdiende, kwam er toch nog een overstapje een weiland in. Als toetje nog de Heuveltjes in het bos. Even een klimmetje. Prachtig.
  Dit pad vind ik echt wel een mooie wandeling en heb zeer zeker genoten. Maar na 36 paden te hebben gelopen mis ik toch een beetje het Klompenpad gevoel als ik het ga vergelijken met andere paden. Bedankt voor het goed onderhouden en prima bewegwijzerde pad.

 66. Wat een mooie en afwisselende wandeling. Wij hebben ook de auto op de parkeerplaats Harderwijkerkarweg geparkeerd. Je loopt dan inderdaad eerst een heel stuk verharde weg. Daarna Is de wandeling op z’n mooist.

 67. Ik heb deze wandeling op 16 mei 2020 gelopen. Het in de app en op de site aangegeven startpunt vond ik niet handig. De parkeerplaats bij het eethuisje ligt op een soort camping. Ik arriveerde erg vroeg en trof een gesloten slagboom aan. Wellicht had ik die handmatig kunnen openen, maar dat leek mij wat bijdehand. Ik ben doorgereden naar de oostkant van de wandeling en heb de auto achtergelaten op een parkeerplaats aan de zuidkant van de provinciale weg bij de kruising met de Harderwijkerkarweg, waarover de wandeling ook loopt. Plek genoeg daar en geen slagbomen.
  Ik heb de wandeling met de klok meegelopen (is ook corona advies van de ANWB, allemaal dezelfde richting op…). Bijkomend voordeel is dat ik dan het zuidelijke stuk als eerste loop, want dat is het saaiste stuk. Aanvankelijk loop ik door een mooi stuk bos, maar al gauw gaat het pad over in rechte asfaltwegen langs campings. Aan de noorkant van de provinciale weg wordt dat meer dan goed gemaakt. Eerst komen De Heuveltjes, wat mij betreft het mooiste stuk van de wandeling. Je loopt daar een heel stuk over een hoge, smalle heuvelrug. Na dit bos nog wat weiland en een beetje verharde weg. Het laatste stuk bos is weer prachtig. Onderweg wat mij betreft voldoende banken en zelfs picknicktafels voor de liefhebbers van een pauze. Alles bij elkaar erg afwisselend en de moeite waard.

 68. Meestal lezen we de ressensies voor vertrek. Maar nu had ik na het lezen eerst mijn twijfels en toch dacht ik ga mijn eigen mening vormen. Wat een afwisselende route en wat is hij prachtig. Echt van alles wat wel zou ik hem lopen vanaf het horeca gedeelte omdat je dan eerst na een tijdje het asfalt hebt gehad. Veel plezier!

 69. Vandaag het Griezeveensepad gelopen. We vonden het een leuke route, erg afwisselend En mooie natuur. Alles was goed en duidelijk aangegeven. Op sommige stukken zouden iets meer bankjes mogen staan.

 70. Op maandag 4 mei om 6 uur samen begonnen met de noorderhelft van het pad. Vanwege het coronavirus gaan we met twee auto’s. De een parkeert bij de Heuveltjes, met de andere auto (een achterin!) vertrekken we een eindje verder over de Apeldoornsestraat en parkeren daar een auto. Gevolg: een prachtige route in de vroege morgen en een waarneming van wilde zwijnen! Een jong zwijntje steekt een bospad over 50 meter voor ons. Even later zien we 100 meter verder een volwassen exemplaar! Prachtig! Het pad is prima aangegeven en zoveel natuurschoon dichtbij huis! Op naar de zuiderhelft!

 71. Vandaag met veel plezier dit pad gelopen. Helaas is de vorige schrijver wel erg negatief over de vele meters asfalt. Die zijn er inderdaad, maar daarom hoef je nog niet de héle route af te kraken. Want dit minder fraaie asfalt wordt zeker gecompenseerd door het westelijke en noprd- noordoostelijke deel van de route. Onderweg 3 spechten-nesten waargenomen ? (en ook 2 Apache helikopters)? . Al met al een route die zeer goed is aangegeven en aardig gevarieerd is . Iedereen bedankt voor het onderhoud van deze route.

 72. Vandaag het Griezeveensepad gelopen. Begon veelbelovend, maar al snel bleek dat grote delen van het klompenpad over lange, saaie asfaltwegen ging. Daarnaast ook nog eens langs afrasteringen van vakantie-en chaletparken. Pas op het einde werd het een echt klompenpad door wat weilanden. Eigenlijk verdient het de naam klompenpad al met al nauwelijks. Geen aanrader dus. Er zijn zoveel mooiere, echte klompenpaden.

 73. Een van de mooiste paden tot nu toe die ik gelopen hebt !
  Prachtige afwisselende mooie bospaden , en hier en daar leuke paden door de weides. In het begin een paar fraaie vennen ,en een paar hele leuke beekjes .
  Vooral het laatste stuk ,eerst nog over klompenpaden ,door of langs de weides ,en vervolgens
  een mooie lange en hoge bult over , met prachtige bomen .
  Vroeg me af ,hoe deze bomen aan water komen ,aangezien het
  wortelen gestel boven de grond duidelijk zichtbaar waren . Nooit eerder gezien !!
  Van mij krijgt dit “‘ Pad ” een 8.5 (Goed gemaakt )

  Gelopen op 18-04 -2020

 74. Maandag 13 februari 2020 dit klompenpad gewandeld en gestart bij eethuis de Heuveltjes dat begon verrassend
  met zandpad en paadjes langs en door wat bos.Daarna werd het iets minder langs asfaltweggetjes maar wel met
  heel weinig verkeer,Vervolgens aardig stuk door de bossen en langs de bosrand met ook nog een mooi heideven.
  Dan weer door de polder met nog mooi smal graspaadje door de weide om vervolgens door de bossen weer terug
  uit te komen bij het starpunt.Niet de mooiste wandeling,maar toch zeker de moeite waard en tevens goed gemarkeerd.

 75. N.a.v. opmerking over horeca langs de route (berichtje) 1 juli 2019)

  Beste Lars Geitenbeek,

  Door een missverstand is de reactie op uw bericht geschreven door de coördinator van de plaatselijke vrijwilligersgroep niet op de website verschenen. Dat doe ik, terug van vakantie, alsnog:

  Beste Lars Geitenbeek,

  De restaurants tussen punt 3 en 4 bestaan wel , maar zitten op de campings/ recreatieparken waar de route langs loopt.

  Hoop dat U hiermee voldoende bent geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet
  Henk van de Beek
  Coördinator Griezeveensepad.

 76. Deze wandeling maandag 19 augustus 2018 gelopen. De eerste 8 km. van deze wandeling zijn grotendeels over asfalt en langs bungalowparken. Zelden zo’n saai stuk gewandeld op een klompenpadwandeling. Daar is vast meer van te maken. Voor het gedeelte onder de Apeldoornsestraat kan beter naar een alternatief gezocht worden. De wandeling is wel prima aangegeven,

 77. Vandaag dit op het eerste oog fraaie wandelpad gelopen. Het startpunt Eethuis De Heuveltjes was gesloten op maandag, waardoor we ook geen toegang hadden tot de parkeerplaats. Even verderop konden we de auto wel kwijt. We hebben de route linksom gelopen. Om heel eerlijk te zijn viel ons de route tegen. We zijn zo langzamerhand misschien verwend met prachtige landweggetjes, mooie doorkijkjes, kleine verborgen paadjes die je zelf nooit gevonden krijgt, routes over landerijen, door boomgaarden etc etc. Daar was op deze route in het eerste gedeelte helemaal niets van te vinden. Saaie rechte wegen, veelal van asfalt met legio nep-woningen-parken, waarin mensen verveeld naar wandelaars zitten te turen. De paar beekjes die je tegenkomt tijdens de wandeling stonden helemaal droog. Dat hielp dus ook niet. In het bos waren wel wat leuke zandpaden te vinden, maar dat heeft niet zoveel met een klompenpad te maken. Dan kun je net zo goed een boswandeling maken. De laatste 4 a 5 km waren wel prima. Hier wel een mooi boerenlandschap met onverwachte paadjes, fraai stukje bos en afwisseling in het landschap met zelfs een zandverstuiving. Wel een pluim voor de vrijwilligers, bewegwijzering was meer dan prima.

 78. Op de kaart staan tussen punten 3 en 4 twee restauranten op de kaart. Deze zijn niet aanwezig.

 79. Net terug van het lopen van het Griezeveensepad. Een prachtig rondje, vooral het stukje over het weiland! We hebben genoten.

 80. Leuk rondje hardlopend gedaan in klein uurtje. Op deze maandagochtend kan dat met maar 3 tegemoet lopende wandelaars

 81. Op deze uitzonderlijk mooie zonnige dag het Griezeveensepad gelopen. Vanaf het startpunt naar het zuiden richting de grijze veen, dus tegen de klok in gewandeld. Wij hebben zeker genoten van het pad wat erg afwisselend is.
  In het Wilbrinkbos net na het vennetje lag bij een kruising een paaltje met bewegwijzering om, maar dit heeft geen probleem gegeven de route te vervolgen. Geweldig hoe goed alles aangegeven wordt.

 82. Gisteren dit pad voor de eerste keer gelopen. Vanaf het eethuisje ging ik meteen het bos in en kwam in het zuidelijk deel van de route (met aardig wat asfalt en vakantiehuisjes). Vanaf het Stroeërbos wordt het flink zandering en veel mooier. Al met al aardig wat afwisseling, ook met het mooie Wilbrinksbos. Mijn advies: loop eerst het zuidelijk gedeelte, vanaf de start bij het eethuisje. Op mijn wandelweblog heb ik een verslag geschreven : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2018/09/07/klompenpad-griezeveensepad/

 83. Ook voor deze wandeling lof voor het uitzetten. Ik heb niet zo’n probleem met hard of onverhard of langs huizen en camping. Dat geeft voor mij een gevarieerde wandeling. We hebben zo genoeg te zien onderweg. En we worden nog steeds aangenaam verrast op sommige stukken. De theetuin was ook nog prachtig en een plezierige tussenstop.

 84. Vorige week het pad gelopen, wat een feest, te beginnen bij dat prachtige bos…. alsof je in een sprookje terecht komt.
  Het laatste stuk is wat rechttoerecht aan, waardoor ik de volgende keer het pad linksom zou gaan lopen, dus het bos in aan de kant van het eethuisje…
  mocht het parkeerterrein vol zijn is even verderop op de Apeldoornsestraat ook een parkeerplek die aansluit op het pad (op zondagochtend was er plek genoeg trouwens)
  en wat ik echt heel opvallend vond, er lag geen enkel stukje afval op de grond, wat een super schoon pad, hulde aan de organisatie en de andere wandelende mensen om het zo schoon te houden 🙂

 85. 5 mei 2018 Bevrijdingsdag. Vandaag het Griezeveensepad gelopen en inderdaad valt de start wat tegen.
  Ook is er niet veel parkeerruimte bij het startpunt. Het hek van het Geldersch Landschap is dicht als het eethuisje de Heuveltjes nog niet open is en dat zijn er maar een paar parkeerplekken langs de drukke weg. Tot aan het Grieze Veen is het mooi, maar de route daarna over asfaltwegen en de vele campings had wat ons betreft niet gehoeven. Maar niet getreurd vanaf nr. 5 ( volgens ons een beter startpunt; ruimer van opzet en met meer parkeerplekken) is het, zodra je de Apeldoornsestraat weer oversteekt, meteen mooi bosgebied en dan is het tweede deel van deze route mooi, rustig en afwisselend en is het asfalt waarover de route af en toe loopt niet storend meer. Prachtig stukje ook dwars door de weilanden. Puur genieten en tot slot de sprookjesachtige bomen in het Wilbrinkbos.

 86. Op 3 april het Griezeveensepad gelopen. Wat een mooie route over weilanden en slinger paadjes door een heuvelachtig bos. In het begin een paar struikelblokken (omgevallen bomen) later sprookjesachtige bomen. Veel vogeltjes in het bos en zelfs een boomkruiper gespot. Geweldige bewegwijzering, we hebben de app niet hoeven raadplegen en helemaal foutloos gelopen. Onze complimenten voor dit prachtige pad.

 87. Beste wandelaars,
  Het Wilbrinkbos ( de Heuveltjes) is een onderdeel van het Griezeveensepad. Hier worden in deze periode diverse snoei en kap werkzaamheden verricht. Paden zijn moeilijker te bewandelen en het kan gebeuren dat er markeringen niet meer aanwezig zijn. Ook de overstaproute naar het Appelpad is in het Wilbrinkbos vernield hierdoor.
  Als deze werkzaamheden klaar zijn, zullen wij als naloopgroep dit z.s.m. herstellen.
  De coördinator.

 88. In december 2015 was dit mijn eerste klompenpad. Vandaag voor de derde keer gelopen. Alle paden reeds gelopen.
  Dit is een super pad, alleen jammer van de eerste kms (klok tegen), teveel asfalt (2,7 km) en campings..
  Daarna prachtig bos (ruim 3 km), daarna langs boerderijen en zelfs 500 meter door een weiland. Aan het eind weer een prachtig bos met hei en vennetjes. Erg afwisselend. Asfalt hier is absoluut niet storend, zeer rustig gebied.
  Op de Veluwe zijn nogal wat klompenpaden die eigenlijk boswandelingen zijn. Hier dus niet.
  De gevolgen van de recente storm zijn in het bos goed te zien.
  Op een paar plaatsen zijn loslopende honden toegestaan, dat vind ik een negatief punt. Verder vooral in het begin ook veel “beestenfabrieken”, met de nodige stank. Net als bij Huinerpad en Kruishaarderpad.
  De bewegwijzering is uitstekend, geen geloer op plattegrondjes en / of schermpjes, gewoon doorlopen.
  Ik noteerde 32% hard (asfalt). Dat is niet erg veel. Tot de volgende keer.

 89. Het is moeilijk en er zijn de nodige eisen om een route te maken. Dat zal ongetwijfeld bij het tot stand komen van dit pad ook zo geweest zijn. Toch denk ik dat er hier sprake is van een gemiste kans. Aan de zuidzijde van het pad liggen veel verharde wegen en ook bij b.v. de Zevenbergjesweg. De route had b.v. de lus over de Hunnenweg niet moeten maken, maar de bospaden door het Boeschoterbosch. De route aan de zuidkant zou alleen te verklaren zijn door sponsoring door de campingparken, want behoudens het Grijze Veen is er m.i. geen toegevoegde waarde. Op de lijst van de klompenpaden komt dit pad in de ‘degradatiezone’. Mijn conclusie: een matig klompenpad met gemiste kansen.

 90. Beste meneer André,

  Jammer te lezen dat het Griezeveensepad tegenviel.
  Ik reageer even op uw opmerking dat het lijkt of de route bewust langer is gemaakt. Dat is niet zo. Samen met de lokale werkgroep is getracht een route samen te stellen die de wandelaar langs mooie en interessante plekken leidt. We zijn daarbij afhankelijk van de medewerking van (particuliere) grondeigenaren. Soms moet je dan de gewenste route enigszins aanpassen.

  We hopen dat u nog veel wandelplezier heeft bij het wandelen van de Klompenpaden,

  Marlies van Loon – Beheer Klompenpaden Gelderland

 91. Klompenpad gelopen, maar valt erg tegen. De helft loopt men over asfalt en langs wegen waar bungalowparken staan. Zelfs een flink stuk langs de provinciale weg. Het lijkt erop of het pad bewust groter gemaakt is om het langer te maken en er niet gekeken is naar natuurschoon. Tip! Loop de helft van het pad door het bos en koop vooraf een goede wandelkaart en maak zelf en alternatief maar mooier rondje.

 92. Ik heb deze route met mooi zonnig zomerweer gelopen. Wat opvalt is dat de paden steeds net buiten en net binnen de bossen lopen, het lopen op de grens van gecultiveerd land en natuur maakt de wandeling bijzonder. De omgeving van Voorthuizen is prachtig landelijk. Er zijn veel stalhouderijen en dus veel paarden te bewonderen onderweg. Weliswaar loop je met regelmaat over asfalt, maar die wegen zijn rustig en vaak omzoomd met hoge mooie bomen. Ga zo door bedenkers van de klompenpaden; dit is er weer één waar ik met tevredenheid op terugkijjk.

 93. Gisteren dit Klompenpad gelopen. Het eerste deel dat langs allerlei campings loopt vond ik saai. Het tweede deel was zeker de moeite waard. Goed bewegwijzerd. Jammer dat je er op maandag nergens iets kunt nuttigen.

 94. Het eerste deel van dit pad gaat over verharde wegen lans vakantieparken. Daar loop je langs heggen en zie je weinig. Het tweede deel, door het bos, vind ik het mooist. Bewegwijzering was prima. Gelopen op 5 juni 2017.

 95. is ook weer een van de mooie klompenpaden om te gaan lopen
  de start is bij het gezellige en sfeervolle eethuisje de heuveltjes en die heuveltjes ga je al meteen lopen
  als je de apeldoornseweg oversteekt en zo de bossen inschiet met in het begin nog wel wat drukte en
  mensen met honden,maar hoe verder je weg geraakt wordt de drukte minder en de paadjes smaller
  ook mooie stukjes met bosvennen en randen langs de weilanden in de overigens zeer goed gemarkeerde
  route waarbij het laatste stuk iets minder is en veel over verharde weg gaat maar wel met weinig verkeer
  om weer terug te komen bij dat sfeervolle eethuisje en daar fysiek aan te sterken.

 96. Eergisteren dit pad gelopen. Het eethuisje bij de start was nog niet open dus pas aan het einde hebben we in dit gezellige eethuisje “De Heuveltjes” een bakkie kunnen nemen.
  De route was niet te missen, zo duidelijk aangegeven. Na een klein mooi stuk vanaf de start komen er een paar km’s asfalt. Nu zijn de campings nog niet vol dus niet zo erg veel verkeer en ook geen fietsers onderweg maar met mooi weer is dat stuk asfalt een ellende want de wegen zijn niet zo breed dus de auto’s e.d, razen behoorlijk dicht langs je op. Helaas hebben niet alle automobilisten het fatsoen om een beetje rekening te houden met wandelaars in de berm. Daarna kwam weer een heel mooi stuk. Ook het laatste stuk op de heuveltjes is leuk. Wel oppassen voor de boomwortels. Alles bij elkaar toch (in dit rustige jaargetijde) voor ons een mooie route.

 97. Op 8-1-2017 dit klompenpad gewandeld. Weer was ik verrast door de mooie omgeving.
  De bepijling is goed.
  De informatie op de folder is leuk om te weten.
  Al met al nog een keer wandelen, maar dan in de zomer.

 98. Een duidelijk gemarkeerde route. Linksom de route gelopen en het viel me op dat je veel over verharde paden en asfalt loopt. Deze ochtend was extra mooi vanwege de rijp op het gras en de opkomende zon. De weilanden lijken dan net meertjes en vijvers. De bossen zijn prachtig met name het Wilbrinksbos.
  Conclusie: mooie omgeving, veel op verharde paden en asfalt, prachtige bossen en een volledig ronde route.

 99. Dit mooie, afwisselende pad was goed te volgen. We hebben genoten van de afwisseling van weilanden en bos. Vooral het eind van de wandeling, met de heuvels in het bos, was verrassend mooi! In de beschrijving staan leuke wetenswaardigheden beschreven die ook de moeite waard zijn.
  Starten met koffie in Voorthuizen in brasserie Lounge 3 en afsluiten van de dag in pannenkoekhuis “De Heuveltjes” maakt de dag compleet.

 100. Hartstikke mooi klompenpad met als aanrader halverwege een bezoek aan de theetuin het Veenhuusje!
  Nadeel is wel dat een gedeelte door het bos een hondenlosloopgebied is daar hebben wij geen goede ervaringen mee.
  Elke eigenaar van een (grote) hond roept als eerste als een hond op je afkomt: “hij doet niets hoor”
  Helaas hebben wij anders meegemaakt.

 101. Hartstikke mooi klompenpad met als aanrader halverwege een bezoek aan de theetuin het Veenhuusje!
  Nadeel is wel dat een gedeelte door het bos een hondenlosloopgebied is daar hebben wij geen goede ervaringen mee.
  Elke eigenaar van een (grote) hond roept als eerste als een hond op je afkomt: “hij doet niets hoor”
  Helaas hebben wij anders meegemaakt (niet tijdens een klompenpad)

 102. Beste wandelaars,

  Ik begreep van de coördinator van het Griezeveensepad dat er wel degelijk bankjes langs de route zijn, te weten op ongeveer de helft van de route op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer waar je de Apeldoornse straat oversteekt. Op de Hunnenweg staat ook een bankje en verder in het Wilbrinkbos en bij het Griezeveen.

  Marlies van Loon
  Team Klompenpaden

 103. Wij staan op de camping in Voorthuizen en hadden onze wandelgroep uit Utrecht uitgenodigd om deze wandeling te komen maken.
  We zijn gestart bij de Heuveltjes en wisten dat dit restaurantje op maandag gesloten is.
  Vol goede moed zijn we vertrokken. Na 15 km gewandeld te hebben kwamen we voldaan weer op ons vertrekpunt terug.
  Wat wij wel jammer vonden is, dat er halverwege geen bankjes zijn waarop we even konden rusten en dat er ook geen gelegenheid was om iets te nuttigen.
  Maar het was zeker de moeite waard om deze route te lopen. Mooi gebied, prachtige bloemen en leuke vennetjes.
  Tip neem zelf iets te drinken en te eten mee.
  Reuze bedankt voor deze prachtige goed aangegeven route.?

 104. Op 21 mei dit hele leuke Klompenpad gelopen. Gestart vanaf Eethuisje De Heuveltjes. Linksom gelopen. Dan heb je eerst het stuk asfalt met de vakantiewoningen. Daar moet je inderdaad even doorheen. Daarna zeer afwisselend met weiland en een bos. Het slotstuk ‘de heuveltjes’ is de wandeling alleen al meer dan waard. Prachtige foto’s gemaakt.

 105. Afwisselende route, uitstekend aangegeven. Alleen bij de Twaalf Apostelen zou een extra paaltje (ten teken dat je op de heuvel het pad moet vervolgen) welkom zijn. Vooral eerste deel veel asfalt. Voorthuizen zou beter Voorthuisjes kunnen heten, gezien de enorme hoeveelheid chaletparken! En helaas nogal wat motorenlawaai op deze prachtige Hemelvaartsbevrijdingsdag.

 106. Op zaterdag 30 april 2016 dit pad gelopen. Hoewel het de afgelopen week flink geregend heeft is het, dankzij de Veluwse zandgrond, goed te doen. Natuurlijk hier en daar wat modder, maar daar is het een klompenpad voor. Ik ben bij het startpunt (Eethuisje De Heuveltjes met een vriendelijke uitbater) begonnen en ben tegen de klok in gelopen. Na het mooie Grijze Veen volgt er een stuk langs campings. Al snel wordt het weer mooi en loop je een flink stuk door het bos, om daarna in het prachtige buitengebied rond Boeschoten te komen. Daar loop je door het weiland, stap je over het draad en loop je met een plank over de sloot. Prachtig. Zoals een klompenpad hoort te zijn! Houd je van de afwisseling tussen weilanden en bos dan is dit zeker een pad om aan te bevelen.

  Dank aan alle vrijwilligers (en grondeigenaren) voor dit mooie pad!

  Tip voor de vrijwilligers: op de Welgelegenweg met de kruising Gruttoweg is een sticker weggekrabt. Een lantaarnpaal verder is die beschadigd en op het eerste metalen bordje in het bos (na het oversteken van de Tolnegenweg) heeft men ook zitten prutsen en lijkt het pijltje te zijn verdwenen.

 107. Vandaag 9 april het griezeveensepad gelopen ,wij troffen het met het weer
  De wandeling begon met zon en het eindigde met zon.
  Het is een mooie en gevarieerde wandeling echt de moeite waard.
  Een leuke koffie stop is het veenhuisje
  Gr Fam Vrijhof

 108. Vandaag Terbroeksepad gelopen, deze overlapt een stuk van het Appelpad. Het Appelpad ga ik deze week ook nog lopen (ben ik van plan). Volgens de kaart is de aanlooproute vanaf Griezeveensepad 5 km, Appelpad zelf is 8 km, dus 18 km extra!

 109. Heeft iemand deze al eens gecombineerd met appelpad……Zo ja hoeveel km kom je dan op uit

 110. Zondag 28 februari dit mooie klompenpad gelopen onder een lekker winterzonnetje.
  Als “doorgewinterde” klompenpadwandelaars hebben we er van genoten, heel gevarieerd en duidelijk aangegeven.
  Door het regenachtige weer van de laatste tijd, waren sommige stukken erg nat, maar dat mag de pret niet drukken.
  Vrijwilligers en grondbezitters heel hartelijk dank voor jullie inzet.

 111. Een lekker zonnetje, een stevig windje en net 2 graden…..een uitgelezen dag om te wandelen!
  Niet zo ver van huis hebben wij kunnen genieten van een prachtige wandeling, net buiten Voorthuizen.
  De bewegwijzering was goed, er staan verschillende bankjes, de verharde paden vallen wel mee (misschien niet opgevallen, omdat sommige plekken in het weiland drassig waren en we ook 2x over een flinke plas hebben moeten springen in het bos), de wandeling is gevarieerd en zal vast in het voorjaar nog veel mooier zijn.
  De vogels laten zich al goed horen en zien! Schapen in overvloed. Er lag her en der nog wat sneeuw.
  De 14 km waren zo gelopen. Dank aan de organisatie!

 112. Vandaag, 11 februari 2016, deze wandeling gelopen en ben het eens met Marijke wat betreft de vele bungalowparken en met Jacqueline ten aanzien van de hoeveelheid verharde wegen. Maar de overige stukken maken dat dit klompenpad per saldo een positieve score van ons krijgt.

 113. Vandaag – 10 februari – de wandeling gelopen. Het eerste stuk langs het Griezeveen vond ik heel mooi. Jammer dat de wandeling daar niet omheen liep. (is dat niet mogelijk?) Daarna een wat saai stukje langs bungalowparken – misschien een idee om de wandeling daar doorheen te laten lopen in plaats van eromheen. Het bos en het stuk daarna met bos en weidelandschap vond ik heel mooi en gevarieerd. Vooral de heuveltjes aan het eind, met een leuk pad en een paar heel mooie bomen. Ik hoorde van een plaatselijke bewoner dat een van de groepen bomen de 12 apostelen wordt genoemd. De bewegwijzering was top! Wel iets te weinig bankjes onderweg.

 114. Jammer dat dit klompenpad teveel verharde paden heeft, voor ons die al heel veel mooie klompenpaden hebben gelopen zeker niet voor herhaling vatbaar, de omgeving van het Griezeveen is wel mooi.

 115. De route al 2 keer gelopen….leuke verrassende plekjes, dank aan alle mensen die hieraan willen meewerken!

 116. Op 2e kerstdag met lente-achtige temperaturen dit nieuwe klompenpad gelopen. Was langs de provinciale weg bij De Heuveltjes behoorlijk vol met geparkeerde auto’s. Wellicht een idee om de slagboom van Het Geldersch Landschap te verplaatsen tot achter de parkeerplaats van het Eethuisje. Dan is het veel veiliger voor wandelaars en weggebruikers. Zoals op andere klompenpaden ook vaak het geval is, is de aan de paden gelegen horeca vaak gesloten. Als wandelaar bereid je je daar op voor door zelf één en ander mee te nemen. Het is een zichzelf versterkend effect. Denk dus eens na over wandelarrangementjes, er liggen vast wel mogelijkheden. Verder is het een hele mooie wandeling, afwisselend door bos en cultuurlandschap. Jammer alleen van het stuk langs de Lange (!) Zuiderweg en de campings, beetje saai stuk. En uitkijken voor auto’s enzo. Maar als je dat deel gehad hebt, is het prima genieten.

 117. Dit klompenpad zojuist hardlopend gedaan. Echt een aanrader als je een mooie route zoekt die deels verhard en onverhard is. Bos, weiland, een vennetje, erg divers! Voor herhaling vatbaar!

 118. Op 30 dec. deze mooie route gelopen, wij moesten de auto ook aan de drukke straat zetten. Wat Wouter schrijft hebben wij allemaal ervaren, zelfs die onwennige koeien 🙂 en de pijl op een bordje bij de zandheuvels ontbrak nog steeds waardoor wij verder liepen en gingen dwalen dus maar teruggelopen. Voor herhaling vatbaar dit pad!

 119. Vanmiddag deze route van 14 km gelopen bij 14°C, wel bijzonder zo midden in de winter.
  Ik ben linksom gelopen, dus achter De Heuveltjes (gesloten) begonnen. Meteen een mooi stukje langs het Grieze Veen. Verder wel veel stukken verharde weg, maar dat maakt het lopen ook lichter.
  Helemaal op het eind, bij de scherpe draai waar de heuvelrij moet worden beklommen ontbreken de pijltjes op de bordjes. Verder waren de aanduidingen perfect!
  Er was relatief maar weinig grasland om door te lopen, het vee dat er liep moest er nog wat aan wennen, maar was niet lastig.
  We liepen vandaag bijna in konvooi, vermoedelijk hebben tientallen mensen de route inmiddels gelopen.

 120. op het kaartje bij nummer 5 kunt u ook parkeren dit is de arnhemsekarweg wel halverwege de route

 121. Als reactie op het parkeren: Als eethuisje De Heuveltjes gesloten is, zit de slagboom dicht en kan je niet aan de achterzijde parkeren maar alleen langs de weg, hier zijn ca. 20 parkeerplekken beschikbaar. Als ze open zijn, kunt u wel aan de achterzijde terecht. Nog veel wandelplezier op het klompenpad gewenst!

 122. Heer of mevr. Van de Beek; Is dit een vraag voor Landschapsbeheer Gelderland. Dat kan via een contactformulier, zie boven. Ik heb eerder in het gastenboek wat geschreven en ik wil ook wel een reactie geven.
  Ik heb dinsdag j.l. de route gelopen. Van 1 november tot 1 april is van maandag tot donderdag het eethuisje dicht.
  Klik eventueel op “Eethuisje De Heuveltjes” hierboven.
  Achter het eethuisje is een parkeerplaats voor wel 15 auto’s, denk ik. Daar heb ik mijn auto geparkeerd.
  Er wordt ook aanbevolen om met koffie te beginnen (als de tent open is) en met pannekoeken te eindigen, dus daar parkeren zal toegestaan zijn.

 123. Waar kunnen we de auro parkeren? Bij eethuisje de Heuveltjes kan alleen maar langs de weg?

 124. Vandaag met mooi weer klompenpad gelopen.
  Mooie route,alleen wat veel over verharde wegen.
  Goed aangegeven route,alleen missen we een routeverkorting.
  Complimenten voor allen die hier aan meewerken/gewerkt hebben.

 125. Mooie afwisselende wandeling. En onderweg enorm genoten bij ’t Veenhuusje met heerlijk home made gebak en champagnethee. De moeite waard om hier even een kijkje te nemen.

 126. Oeps…… Ik zie nu dat er toch wel meer verkoop punten zijn….even “toon meer” aanklikken!

 127. Wat vreemd dat je de brochure van het Griezeveensepad niet eens in Voorthuizen kunt kopen! Of zijn er toch meer verkoop punten die nog niet op de site staan!
  Ik zie graag een reactie…..

 128. Vandaag dit pad gelopen. Is geweldig mooi en verrassend. Op de Prinsenweg wel opletten, daar moet je het weiland in. Daarnan kom je weer in een prachtig bos met paadjes en een heideveldje met een vennetje. Als je denkt alles gehad te hebben krijg je helemaal aan het einde nog een paar fikse bulten voor je kiezen.

 129. Vandaag enorm genoten van het “gloednieuwe”14 kilometer lange Griezeveensepad. Dit pad is zeer de moeite waard en behoort zeker tot de mooiste die wij hebben mogen lopen. Zeer gevarieerd met af en toe een verrassing! Complimenten voor de uitstekende bewegwijzering.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.