Grift en Graftenpad

Let op: Theetuin Zideris is gesloten in verband met Coronamaatregelen. De rest van de route is gewoon open

 

Wandelen door het agrarisch gebied, langs de Laarsenberg en de Grift in het mooie buitengebied van Rhenen. Wandelen door het landschap van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei.

Rondwandeling: Grift en Graftenpad (12 km)

Startpunt: Parkeerplaats Nieuw Schoneveld bij de COOP in Achterberg aan de Cuneraweg (openbaar toilet, maar geen horeca)

Opstappunt: Restaurant Cunera, Grebbeberg 1, Rhenen

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: Het Grift en Graftenpad is te combineren met het Harsloërpad, Marspad en het Nudepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag later op pad gegaan dan gebruikelijk op zondagmorgen. Dit om wat buien te ontlopen. De route gestart vanuit Achterberg en met de klok mee gelopen. Dus eerst maar eens een paar rechte einden richting de Grift. Mooi hoor zo door het land! Verderop langs de Grift prachtig zicht op de Grebbeberg en Laarsberg. Aldaar een heel ander terrein met o.a. een breed vrijwel vlak bospad, afgewisseld met kleinere paadjes. De route van de app en de klompenbordjes ter plaatse geven hier en daar een iets andere route. Het laatste stukje terug naar Achterberg is weer anders. Kortom een heel afwisselende route waarvan ik in volle teugen heb genoten.

 2. Vandaag genoten van dit klompenpad. Gestart vanaf het station via de aanlooproute. Ging prima. De route, zoals aangegeven, met de klok mee gelopen. Prachtige uitzichten, mooie landschappen, veel vogels en oké, de zon maakte het nog mooier. We hebben ervan genoten! Vrijwilligers bedankt voor het mogelijk maken van deze fijne route!

 3. Even een reactie op de opmerking van 15 juli, van Janke.
  U heeft helaas het opstapbord,aan de zijkant van restaurant Steakhouse aan de kastanjelaan over het hoofd gezien. Daar komt u ook de bewegwijzering tegen op de lantaarnpalen.

 4. Prachtige route, alleen kwamen we bij station Rhenen niet verder. We moesten linksaf tussen de hekjes door, dan lopen we de trappen af en staan op het perron……nergens een klomp op paal te bekennen. Op het perron links gegaan en kwamen bij de kruising waar een ander pad loopt. Ook voor het café een ander pad helaas. Zijn langs de Cuneraweg gelopen onder de poort door en daar linksaf de route weer opgepakt. Toch 15 km gelopen 👍🖐

 5. Zondagmorgen en begeleid door het gebeier van de kerkklokken liep ik rechtsom tussen de boomkwekerijen door. Heerlijk stil. Op een bankje in het weiland die ik door moest steken, best een eindje door het hoge gras, heb ik mijn bakje koffie gedronken. In het slootje naast het weiland zag ik kikkers, hele kleine vlindertjes met elkaar spelen. Aangekomen op een fietspad langs het water merkte ik dat Nederland wakker was geworden en zich verplaatste op skeelers, toer- en racefietsen of wandelend. Het was dus druk. De koeien hielden echt zondags rust en lagen in de wei. Na 8 km een stukje heuvel op met een mooi uitzicht als traktatie. Even met een mevrouw gepraat en de weg weer vervolgd. Ik vond mijn 50ste Klompenpad een hele mooie. Dank voor het onderhouden hiervan

 6. Derde klompenpad in korte tijd gelopen en we hebben de smaak te pakken, wat zijn dit leuke wandelingen. Vandaag dus deze gelopen, een zeer afwisselend landschap kom je tegen. Wel een paar lange geasfalteerde smalle wegen, waar gelukkig nauwelijks verkeer rijdt. Door weilanden en een lang mooi fietspad langs de grift. Wel ervaren wij het, dat je ook de app erbij moet gebruiken, omdat de bewegwijzering soms moeilijk te vinden is of niet helemaal duidelijk is hoe de route verder loopt. Rustige route om te lopen en een verscheidenheid aan vogel geluiden….heel mooi…TOP!

 7. Prachtige wandeling. We hebben 4u gedaan over de verkorte versie. Dat heb je sowieso nodig om ook wat te kunnen vogelen.

 8. Mooie afwisselende wandeling vandaag gelopen. Met de klok mee vanaf station Rhenen Verrassend zoveel water in de buurt van de Grebbeberg. PS Heimerselaan afgesloten ivm Corona. Even doorlopen en via de levendaalseweg terug naar ns Rhenen. De bewegwijzering van de verkorte route en de intekening op de kaart zijn volgens ons niet correct. Idem de route op de kaart tussen 4 en 3.

 9. Dit pad hebben we gelopen op 22 maart, alles was toen nog open. Het was een erg frisse en winderige ochtend, wel strakblauwe lucht. De wind maakte het eerste stuk wel uitdagend. Dan loop je over de weilanden, vol in de wind. Wel grappig dat je recht onder een hoogspanningsmast loopt. Mooi voor bijzondere foto’s.
  Het tweede stuk maakte mij vooral erg blij; langs en door het bos aan de voet van de heuvelrug.

 10. Als u een reactie op mijn reactie bedoeld dan heb ik het ook niet over de opstapplaats.

 11. Even een reactie op de vermelding van vandaag, 4 mei 2020. De officiële opstapplaats voor het Grift en graftenpad is bij de Coop, in Achterberg. Zie routekaart. Ook bij het station kan opgestapt worden.

  Op de parkeerplaats van de erebegraafplaats op de Grebbeberg kan niet geparkeerd worden in verband met afsluiting van deze parkeergelegenheid i.v.m. Corona.
  Maar dit is dus ook geen opstappunt. Er is geen reden om de route dus om te leiden.

 12. Vandaag dit pad gelopen en ook deze is weer heerlijk! Wat is de grift toch mooi en nu zo veel vogels te zien en te horen. Wel moesten we improviseren omdat het bos op de Greppeberg in het begin gesloten is ivm corona. Helaas ook geen alternatief weergegeven dus zelf omgelopen om later alsnog het bos in te kunnen. Heerlijke wandeling en lijkt me leuk om deze in de herfst nog eens te doen!
  Bedankt vrijwilligers!

 13. Prachtig pad!

  Ik heb deze wandeling dit voorjaar 2x gelopen.
  Rond 6.30 uur vertrokken vanaf de Coop.
  Wandelend via een mooie smalle weg en door het natte weiland naar de grift. De zon langzaam op zien komen achter het water, de dampende dauw, zoveel vogels, de stilte en het laatste stuk de wandeling door het bos met de geluiden van tropische vogels vanuit Ouwehands dierenpark, slingerend over een mooi pad door de weilanden naar het startpunt.
  Deze wandeling ga ik zeker vaker doen!

 14. Ja gistr dit pad gelopen.
  Als je landelijkheid wilt beleven, dit is de route!!
  Wel daarin meegenomen lange rechte stukken
  Lang door een weiland, lang langs een fietspad, is dit erg nee!!
  Wij hadden de 11 km gelopen,ook nog een mooie verrsassende ,,finale,,door het bos.
  Kortom een mooi pad.

 15. Mooie wandeling…alleen heel jammer van dat onwijs lange kale saaie stomme stuk over het fietspad. Dat moet toch anders kunnen in zo’n mooie omgeving.

 16. Het Grift en Graftenpad loopt tegenwoordig langs en door het natuurontwikkelingsgebied ‘Mooi Binnenveld’.
  De stichting Binnenveldse Hooilanden is een belangrijke partner in dit project. Zie voor meer informatie:
  https://mooibinnenveld.nl/

  Het klompenpad loopt langs de Grift. De route loopt over het fietspad tot aan de uitkijktoren bij knooppunt 27. Daar gaat de route het gebied in en slaat dan linksaf richting de Meentweg. Vlakbij fietsknooppunt 29 verlaat het pad het gebied.
  Meer informatie over de mogelijkheden tot recreatie in het gebied is te vinden onder:
  https://mooibinnenveld.nl/recreatie-2/

  Bestaat er de mogelijkheid om deze informatie, en met name dan informatie over de Binnenveldse Hooilanden, op te nemen in de beschrijving van deze route?

  Ik hoor graag van jullie.
  Met vriendelijke groeten,
  Peter Goedhart
  (Web redacteur Mooi Binnenveld.

 17. Prachtig pad met veel vergezichten rondom de Grebbeberg. De lange ‘oversteek’ door het grasveld naar een smal fietspad was in de winter niet ideaal. Erg veel water, soms tot aan de enkels. Fietspad was ideaal, droge voeten en in de winter weinig fietsers.

 18. Wij vonden het begin van de wandeling erg mooi maar het lange stuk over het fietspad viel tegen. Het is vooral in de zomer een druk pad met fietsers, dat wandelt niet ontspannen.

 19. Dit pad heb ik in juni gelopen.
  Geen gevaarlijk prikkeldraad meer gezien, gelukkig. (Zie eerdere berichten).
  Mooie uitzichtspunten vanaf de Grebbeberg, mooie vergezichten ook.
  Wat mij wel tegenviel, waren de lange afstanden, waarbij de tocht over het fietspad voert. Een druk bereden fietspad. Daardoor kun je daar niet naast elkaar lopen. Bovendien is het lastig voor fietsers én wandelaars dat ze zich samen op één (vaak smal) pad bevinden. Daardoor scoort dit klompenpad voor mij niet hoog genoeg om nog eens te gaan lopen.

 20. Op 23 mei jl dit klompenpad gelopen met 2 vriendinnen. Prima aangegeven, totdat we in een weiland bij een door doorgang de 3e , mijn vriendin die voorop liep, ernstig ter val kwam door een versperring van prikkeldraad in het gras. Gelukkig niets gebroken, maar wel een gekneusde rib. Het lijkt me goed, om het prikkeldraad weg te halen, voordat er ernstige ongelukken gebeuren. Voor de rest hebben we genoten van deze mooie tocht.

 21. 22 mei het klompenpad “Grift en Graftenpad” gelopen met twee wandelmaatjes in de normale richting.
  Mooie wandeling, maar toch wil ik deze opmerking plaatsen. Tijdens één van de overstapjes in een weiland, lag er -verscholen tussen het gras- prikkeldraad op voethoogte. Dus nauwelijks te zien, wat het gevolg was dat één van mijn wandelmaatjes enorm kwam te vallen. Haar beide schoenen kwamen onder het prikkeldraad.
  Geschrokken, maar gelukkig verder niets. Zou dezelfde val op een pad of weg zijn geweest, dan waren de gevolgen niet te overzien. Ik hoop dan ook dat iemand de moeite kan nemen om dit prikkeldraad of hoger te hangen, of weg te halen.
  Verder alle complimenten voor de uitgezette klompenpaden. Wat is Nederland toch mooi!

 22. Vandaag dit pad nog eens gelopen. Vanaf Grebbeberg 1 Rhenen, tegen de klok in. Na aanlooproute (ruim 1 km) bijna 2,5 km mooi bos met mooie vergezichten. Dan 4 km asfalt fietspad langs water (wel voor gedeelte een alternatief, zie site). Dan 700 meter weiland, dus mag het een klompenpad genoemd worden? Daarna weer bijna 3 km hard en 1 km zacht. Bij de 4 km asfalt fietspad kan eventueel ook in de berm worden gelopen, dan 27% hard, anders 60% hard. De middellijn (verkorte route) is thans gedeeltelijk afgesloten.
  Toch is het zeker de moeite waard om dit pad een keer te lopen. Zeer landelijk en uitzicht op Grebbeberg en hoogbouw Wageningen.

 23. Alweer een lekker Klompenpaden gelopen. Hier maak ik altijd een verslagje van: ‘ En dan staan we opeens in het bos op de Utrechtse Heuvelrug, tussen de bomen zie je de uitgestrekte groene Gelderse Vallei en in de verte de bossen van de Veluwe. Op de berg ligt nog sneeuw en we ruiken de ijsberen, pinguïns en zien een bamboe plantage; Dierenpark Ouwehand….’ Wil je het hele verhaal lezen…. dat kan op: https://www.hennieblaauwendraat.nl/klompenpaden/grift-en-graften-klompen-pad/

  Bedankt voor de gastvrijheid!

 24. Wederom een mooi klompendans. Wij hebben hem in tegengestelde richting gelopen dus eerst het lange stuk langs het water. Was een beetje te lang. Daarna was er genoeg afwisseling in het landschap. We hebben de wandeling onderbroken door Rhenen in te lopen om een lunchadres te zoeken ( en gevonden). Daarna terug om hem weer op te pakken. Al met al hadden wij er naderhand ( met een keer verkeerd lopen) 17 km op zitten. Zeker aan te raden om deze wandeling in het voorjaar ook eens te maken.

 25. Zondag 18-11 gelopen met fris maar heerlijk weer. Geparkeerd bij de ‘minicamping’ ( geen probleem want totaal vervallen en niet meer bewoond?) en op pad. eerste stukje en laatste stuk wel asfalt maar zeker niet vervelend. tussenstuk over de ‘bergen’ geweldig mooi met nu nog steeds schitterende natuurkleuren. Met de app krijg je een melding voor een omweggetje naar de begraafplaats op de Grebbenberg (aanrader). Laatste stuk wel lang maar ook mooi langs het water (vandaag heel weinig fietsers). Goed bewegwijzerd en veel bankjes om te zitten. Genoten van deze wandeing en gaan hem zeker in het voorjaar nog een keer doen. Dank je wel vrijwilligers van dit mooie klompenpad.

 26. Wat een prachtige wandeling! Een mooie afwisseling in landschappen. Echt genieten.
  Echter op het gedownloade pdf-kaartje was sprake van 2 horeca gelegenheden.
  Beiden bleken tijdens onze wandeling niet aanwezig te zijn. Gelukkig is er naast Ouwehand dierentuin een prima hotel met heerlijke koffie en gebak, maar dan wel na afloop.
  Ons wandelplezier heeft er gelukkig niet onder geleden.
  Nog een extra tip voor alertheid. Na de ‘eerste’ horeca gelegenheid wandel je een stuk door het weiland.
  Bij de eerste overstap over het hek heb ik het schrikdraad goed geraakt. Een ervaring apart.
  De tweede overstap was beter geregeld. Tja, voor alles een eerste keer.

  Veel wandelplezier!

 27. Het Grift en Graftenpad lopen met warm weer is v.w.b. het eerste stuk niet aan te raden, er is geen schaduw en het fietspad is (te) lang van afstand. Het tweede deel van het pad maakt veel goed vanweg de afwisseling in bos, akkerland bebouwing, rivieren en kanalen. Het fraaie dorp Achterberg is mooi meegenomen in de route. De route is goed bewijzerd en er is overal rust, snelwegen en verkeer zijn minimaal aanwezig.

 28. De temperatuur net rond het vriespunt, een aardige wind en een heldere lucht maken een dag mooi om een klompenpad te doen! Gestart bij minicamping de Brink en vanaf de parkeerplaats rechtsom.
  Het was een mooie wandeling. Eerst door wat weilanden, daarna asfalt, maar vervolgens ook weer door het bos.
  De zon kwam er door. Langs het Valleikanaal genoten we van de vele vogels (eenden, zwanen, ooievaars, meerkoetjes, waterhoentjes etc) en de lange rij knotwilgen.
  In het bos werd er hard gewerkt aan het opruimen van de stormschade. De houtduiven, koolmeesjes, mussen en vlaamse gaaien vlogen in het rond.
  Dit klompenpad is goed aangegeven. Het begin- en eindstuk bij de Brink zijn wat recht toe, recht aan en daarmee wat saai.
  Bankjes in overvloed. Geen horeca onderweg.
  Dank aan de vrijwilligers!

 29. De weilanden van de route zijn op dit moment zeer nat. Waterdicht schoeisel is geen overbodige luxe.
  Of toch kiezen voor de verharde wegen in de buurt van de route.

  Gerda.
  Vrijwilliger van het Grift en graftenpad.

 30. De weilanden van de route zijn op dit moment zeer nat. Waterdicht schoeisel is geen overbodige luxe.
  Of toch kiezen voor de verharde wegen in de buurt van de route.

  Gerda.
  Vrijwilliger van het Grift en graftenpad.

 31. Zondag 15 oktober 2017 met prachtig weer dit pad gelopen, ik vindt het niet echt een volwaardig klompen pad, omdat je zeker 6 k.m. op een fietspad loopt waar je bijna voor je sokken wordt gereden door de vele fietsers.
  Alleen het stuk op de Grebbeberg is echt mooi

 32. Veruit de mooiste route die we ooit gelopen hebben. Gaan we volgend jaar zeker nog eens over doen! 2x verkeerd gelopen (1x per ongeluk de verkorte route genomen, en na een stukje omlopen, kwamen we weer bij de juiste route en 1x stonden we ineens in Rhenen, hadden we de aanlooproute genomen, dus toen weer een stukje terug) Maar dan nam niet weg dat het een schitterende route was. Een hele sterke aanrader!

 33. Op Hemelvaartsdag dit pad gelopen. De Grebbenberg is een mooi gebied met weidse uitzichten. DIt is het mooiste stuk van de wandeling. Het eerst deel en het (fiets)pad langs het kanaal heeft veel asfalt. Op deze zomerse dag waren veel fietsers langs het kanaal. Wat het wandelen minder prettig maakt. Hierdoor viel deze wandeling tegen.

 34. Vorige week deze mooie route gelopen, inmiddels al weer bijna het 60e klompenpad wat onder m’n voeten door gegleden is.
  Prachtige afwisseling van natuur en goede / duidelijke bewegwijzering.
  Een deel van de route loopt via de Grebbeberg, een zeer historische plek waar velen in de Meidagen van 1940 het leven verloren hebben.
  Wat ik miste langs de route is een bordje c.q. keuze die je als alternatief / van de route afwijkend, naar de erebegraafplaats stuurt.
  In mijn ogen is het goed om ook stil te staan bij het vele leed wat in dit specifieke gebied geleden is en waar kan dat beter dan op die begraafplaats.
  Vervolgens loop je toch met andere ogen en gedachten verder over / langs de Grebbeberg en dit stukje natuurgebied waar we nu met z’n allen van mogen en kunnen genieten…………………

 35. Ik heb gisteren deze route gelopen en ben gestart bij de parkeerplaats tegenover Heimerstein in Rhenen. De Grift is nu prachtig omzoomd met bloeiend koolzaad en fluitenkruid. Ik heb de routeverkorter genomen: leuke doorsteek via weilanden over particulier terrein. Na Achterberg gaat het pad verder over mooie paden met prachtige vergezichten op het glooiende landschap. Stuk bos van het Utrechts Landschap als afsluiting, erg afwisselende route. Heb er erg van genoten!

 36. Vorig weekend dit fraaie pad gelopen met heerlijk zonnig weer. Bij de minicamping begonnen en de auto daar op een mooi groen grasveld kunnen zetten (bijna te mooi om op te parkeren), ook een vriendelijk onthaal. Eerste stuk is asvalt met gelukig weinig verkeer. Eenmaal bij de Grebbenberg wordt het uitzicht weidser en dit gaat door bij het pad langs het kanaal…..uitizicht op een nest met ooievaars, gele katjes, fraaie wolkenluchten en mooie vergezichten.
  Voor mij een pad wat de moeite waard was

 37. Het is een mooie wandeling, goed aangegeven, mooie omgeving.
  Ook de parkeergelegenheid bij de camping (start) is prima geregeld.

 38. Gisteren Grift en Graften gelopen. Net op tijd, als ik nu uit het raam kijk. Prachtig; wel relatief veel asfalt. Op ca 4.5 km vanaf Start (de mini camping) ging er toch even iets fout. Net na veldje links kom je bij een veelsprong; ik zag geen blauwe bordjes meer. Geen bordjes dan maar rechtdoor. Kwam uit achter de dierentuin. Daar is nauwelijks een pad, maar je kunt er wel naar links. Daarna het pad weer terug gevonden. Bij die veelsprong lag ook een paaltje van het Gelders Landschap (rode route geloof ik) plat. Misschien is daar nog meer plat gegaan?
  Overigens telde ik op de hele route 12 bankjes. Dat is gemiddeld 1 per km. Ik zie er wel eens minder.

 39. Op 15 februari dit pad gekozen als “uitdaging”. De auto hebben we geparkeerd bij het Militair Ereveld op de Grebbeberg. Vandaar even in noordelijke richting door het bos, waar nog erg veel sneeuw lag, waar je dan de route oppikt. We hebben het pad links om gelopen, dus eerst langs de (voormalige) Grift. Prachtig gebied, zeker tot aan de mini camping. Deze was helaas gesloten voor een versnapering, wat je wel kan verwachten in deze tijd van het jaar. De temperatuur was inmiddels lente-achtig dus de jas kon uit. Jammer dat je daarna geen bankje o.d. meer aantreft voor een (lunch)pauze. Pas bij het verlaten van Achterberg is er weer een gelegenheid. De “klim” naar de Grebbenberg was dan wel weer erg mooi. Al met al toch een fantastische wandeling door een afwisselend gebied. Aanrader!

 40. Vorige week deze wandeling gelopen met mooi weer. We vonden het stuk langs het fietspad wel wat lang en saai, maar het pad omhoog op de Grebbeberg maakte dat goed. We hebben dit pad diverse malen hard gelopen tijdens de Bergrace by night, dus in het donker. Het was leuk om het eens met daglicht te doen.

 41. Al diverse paden zijn door ons bewandeld. Vandaag het Grift- en Graftenpad. De auto geparkeerd op een ruime plek bij mini-camping de Brink en de route linksom gelopen. Er stond een stevige wind, af en toe wat druppels en tussendoor een klein zonnetje! Het pad is afwisselend: bestrating, bos, weiland, smal fietspad….Prima aangegeven en met hier en daar wat hoogteverschil heb je mooie vergezichten. Geniet van de Grebbeberg en de Laarsenberg!
  Verschillende dieren lieten zich zien. We hebben genoten van een reiger, mooie zwanen, fuut, meerkoetjes, eenden, aalschover, schapen, duiven en allerlei andere vogels.
  Dit pad is naar onze mening niet een van de mooisten, maar zeker wel het wandelen waard!
  Vrijwilligers bedankt!

 42. Vandaag, 24 november 2016, heerlijk gewandeld. Auto geparkeerd op de Hogesteeg in Achterberg. Daarna de verkorte route gepakt. Eerste stuk door de weilanden en dan langs de Grift en daarna door dfe bossen Heerlijke tocht. Uitzetters: bedankt.

 43. Vandaag weer eens prachtig weer om dit pad te pakken. Een zeer mooie route met heel veel afwisselend natuurschoon. De route is zeer duidelijk aangegeven. Toen we bij de mini camping aankwamen kwam er een man zeggen dat we door moesten rijden en op een stuk grasveld elders onze auto moesten parkeren ???..helaas..
  We zijn maar doorgereden naar de bakkerij en daar geparkeerd. Na 2,5 uur dachten we lekker bij de theetuin even wat te gebruiken.we konden het niet vinden..Is het er nog wel ??
  Verder begrijp ik de mensen wel dat er veel verhard is en er weinig water te zien was door het gewas..maar ach..we kunnen niet alles mee hebben. Het is natuurlijk ook seizoens gebonden..
  Kortom we hebben genoten.
  Vriendelijke groeten van 2 dankbare wandelaars.

 44. Het pad ligt in een mooie omgeving, zonder meer. Maar een groot gedeelte van het pad is verhard. Erg jammer. Ik vond het fietspad echt saai. Hoog riet zorgt ervoor dat je het water niet eens kunt zien en aan de rechter kant lang eentonig akker- en weiland. Het stuk bij De Grebbeberg is echt een erg mooi stuk. Maar ook daar kan ik me variant voorstellen die je wél even laat genieten van het mooie uitzicht over de Rijn.
  Wat ik het vervelendste vond, was dat bij het beginpunt de weilanden waarover het pad ging, net waren geïnjecteerd met mest, en wel op een zodanige manier, dat de mest niet alleen in de bodem zat maar ook overal óp de grond in lange, niet vermijdbare strepen. Ja, ik weet het, ik loop een klompenpad, maar als gevolg van deze overvloedige manier van gieren kon ik met goed fatsoen niet met schoenen aan in de horeca in Rhenen… En stinken mijn schoenen nu, na heel goed spoelen en poetsen, nog een uur in de wind. 😂

 45. Gisteren middag deze prachtige wandeling gedaan, zeer gevarieerd en mooie vergezichten vanaf de Laarsenberg. Wederom een aanrader.

 46. Vandaag het Grift en Graftenpad gelopen (met de verlenging van het Nudepad).
  Ik vond het een prachtig pad. Ook het Nudepad, een echt klompenpad.
  Vanaf de Laarsenberg hele mooie glooiende landschappen gezien. Deed me denken aan een deel van het Meulunterenpad, Valkschepad en Beek- en Bultpad.
  Overal zie je de Grebbeberg op de achtergrond en aan de andere kant de hoogbouw van Wageningen (heeft ook wel wat).
  Het fietspad langs de Grift is wel lang, maar ook mooi. Voor mij geen straf om te lopen. En op deze maandag heel weinig fietsers gezien en helemaal geen hardlopers, wel wat wandelaars.
  Deze hoort bij mij tot de top 5 (van de 36 gelopen paden).

 47. Op 9 april 2016 het Grift en Graftenpad beleefd. Ja beleefd. Wat is dit een leuk pad, een hele vakantie in 1 dag. Complimenten voor de routemakers. Lees en geniet mee op: http://www.anita0407.waarbenjij.nu voor een uitgebreid verslag van deze route.
  Het was een waar feestje, de paden op, de lanen in, genieten van zon, water, bergen, vogels, zompige weilanden, prachtige bloesems. Kortom…..voorjaar.
  Genieten pur sang.

 48. Vorig weekend dit klompenpad gecontroleerd. De stukken door het grasland waren erg drassig, zowel voor de lange als de verkortingsroute. Na flinke regenval, zeker in de winter, is het dragen van laarzen of waterdichte schoenen beslist aan te bevelen.

 49. De Theetuin Zilderis die op het kaartje staat (tussen 7 en 8 ) bestaat niet. Wel kan je koffie krijgen en uitrusten in het Personeelsrestaurant van Zideris – tehuis voor (geestelijk) gehandicapten.
  Mooie wandeling!

 50. Op zondag weer de wandelschoenen aan en gaan.
  Leuke route zo langs het water.
  In begin is het helaas nog niet echt spannend maar halve wegen de route word het wat afwisselde.
  Veder is de route zeker aan te raden.

  Zie hier een leuke filmpje van de route https://youtu.be/Usw7XpdcutI

 51. Vandaag dit pad gelopen, mooi! En omdat het slecht weer was, waren de asfalt-paden ook wel prettig! Kort na aanvang, als je op de Laarderberg bent, kun je kiezen uit een route van 12 km of 13,5 km. de Deernes van rest. Cunera konden geen folders vinden van dit pad noch enig ander klompenpad, zij wisten van niets.

 52. Gestart vanaf de parkeerplaats bij de begraafplaats, we hadden niet gezien dat er bij de minicamping een speciale parkeerplaats is voor de wandelaars van het klompenpad, kwamen we later achter. Het fietspad langs de Grift vonden we een beetje saai en het was erg druk met fietsers en hardlopers. De 2e helft van de route is mooi door de weilanden en vooral het stuk na Achterberg door het bos richting de Grebbeberg vonden wij prachtig.

 53. Vandaag de route gelopen. De omgeving is prachtig. De route is grotendeels verhard wat jammer is. Juiste schoeisel dragen is belangrijk.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.