Grift en Graftenpad

Wandelen door het agrarisch gebied, langs de Laarsenberg en de Grift in het mooie buitengebied van Rhenen. Wandelen door het landschap van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei.

Wandeling: Grift en Graftenpad (12 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Parkeerplaats Nieuw Schoneveld bij de Plus-supermarkt in Achterberg aan de Cuneraweg (openbaar toilet, maar geen horeca)

Opstappunt: Restaurant Cunera, Grebbeberg 1, Rhenen

Openbaar vervoer: Treinstation Rhenen

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: Het Grift en Graftenpad is te combineren met het Harsloërpad, Marspad en het Nudepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag deze route gelopen. Eerste stuk door de weilanden was haast niet te doen, drassig, erg hoog gras (misschien om er een pad in te maaien voor de wandelaars), broek en schoenen zeiknat. 2e Stuk langs de Grift was wel aardig, door de bossen was erg mooi met een wel heel spectaculair einde! Loop ik in het bos, kom ik rennende mensen met honden tegen die zeggen ‘ga terug, er komt een aap aan!’
  Was er een chimpansee uit de dierentuin ontsnapt! (jonhe Bonobo-aap lees, ik net op internet)
  Dus ook maar omgedraaid en kon met mensen meerijden terug naar de plek waar mijn auto stond in Achterberg 😜

 2. Dit prachtige pad voor de 2e keer gelopen (26 mei) . In de nabije omgeving, althans op acceptabele rij afstand, alles al gelopen. Dus dan pak ik nu de mooiste voor een 2e keer. Waaronder deze.
  Goed te belopen. Weiland was goed begaanbaar. Mooie (weide-)vogels gespot, waaronder het IJsvogeltje

 3. Dit prachtige pad voor de 2e keer gelopen. In de nabije omgeving, althans op acceptabele rij afstand, alles al gelopen. Dus dan pak ik nu de mooiste voor een 2e keer. Waaronder deze.
  Goed te belopen. Weiland was goed begaanbaar. Mooie (weide-)vogels gespot, waaronder het IJsvogeltje

 4. Wij hebben dit klompenpad afgelopen dinsdag gelopen en wij sluiten ons volledig aan bij de recensie van Paul Leenders: veel asfalt en recht toe recht aan. Een beetje een tegenvaller.

 5. Vandaag dit pad gelopen bij mooi zonnig weer. Dit pad is niet een van de fraaiste klompenpaden. Het gaat veelal over asfaltwegen en een druk fietspad langs De Grift. Vandaag waren daar ook veel jongeren met scooters en brommertjes die het wandelplezier danig vergalden. Zou mooi zijn als er een alternatieve route kan komen buiten het asfalt om, het is tenslotte een klompenpad. De bewegwijzering is ook niet overal op orde, vooral de routepijlen ontbreken erg vaak. Komende uit de Snijdersteeg kwamen wij uit op de Weteringsteeg. Daar stond geen routebord en moesten we goed zoeken naar de route. Waarschijnlijk is daar bij de nieuwbouw van een woning een bord weg gehaald.
  Jammer is dat de routebeschrijving niet te koop is in Wageningen en omgeving. We hebben op diverse plekken geïnformeerd, maar nergens was de folder te koop.

 6. Op zaterdag 17-feb-2024 gelopen. Weinig wind; veel last van gesmoorde houtkachel van één boer (Weteringsteeg 4) en later van een nat-hout brandstapel (Snijdersteeg 20). Het hele Binnenveld stonk en ‘s-avonds had ik een brandende keel van die stinkrook. Je loopt in het buitengebied en vergaat er van de stank en gifrook van illegale houtvuur.

 7. Vandaag dit klompenpad uitgekozen,van wege de vele regenval vd laatste tijden,zoeken we naar de paden die nog goed te belopen zijn! En deze is er zeker één, goed te belopen,geen natte voeten,er zijn wel natte stukjes maar daar kan je nog goed langs.We hebben wel de weilanden overgeslagen zoals Jaap en Coby in hun stukje hadden beschreven,goede tip! We vonden het een mooi pad,ons 90e klompenpad alweer! Wij waren gestart bij het opstappunt, bij restaurant Cunera ,genoeg parkeergelegenheid, en hebben de gehele ronde gelopen en kwamen toen op 13,7 km uit.Prima afstand,lekker wandelweer op deze 2e kerstdag,kortom genoten!

 8. Onverwacht prachtige route!

  Echt genoten. Het stuk door het weiland is heel nat 😅 we hadden even hier moeten lezen om dat te voorkomen.
  Langs de Grift, prachtig mooi.

 9. Vandaag hebben we dit klompenpad gelopen, en dit is gewoon een prachtig klompenpad.
  Met het huidige weer van de laatste tijd, weet je dat het gewoon verschrikkelijk nat is.
  We hebben hem enigszins gewijzigd gelopen.
  En het was heel goed te doen, geen natte sokken.
  We hebben linksom gelopen.
  Op het fietspad langs de Bisschop Davitsgrift zijn we niet door het weiland gelopen.
  Maar tweehonderd meter daarvoor het fietspad linksaf genomen tot de weteringssteeg.
  Daar kwamen we weer op de route, nagenoeg alles verhard.
  Als je dus in deze tijd wil lopen is deze prima te doen.
  Wel even voor de tijd de route in je opnemen, we hebben route probleemloos gelopen.
  En gewoon de bordjes gevolgd.
  Mooie veelzijdig route, in een prachtige omgeving.

 10. Als vrijwilliger van dit pad geef ik door, dat op bepaalde gedeeltes van de weilanden
  het behoorlijk drassig is als gevolg van de regen van de laatste tijd.

 11. Als vrijwilliger van dit pad wil ik evenreageren op de review van 20 september.

  Hoewel de route prima bewegwijzerd is, is het altijd aan te raden om de app , folder, of uitgeprinte route, te gebruiken.
  Onnodige bewegwijzering willen we voorkomen.

  Het gedeelte van het fietspad dat belopen wordt is geen 7 km, maar zo,n 4,2 kilometer.

  Veel wandelplezier gewenst.

 12. Deze route 19 september rechtsom gelopen. Je hebt echt de app nodig anders kun je de route niet volgen. Weinig stickers op de lange rechte stukken Het is mijn 87e klompenpad. Voor mij veel te veel asfalt. Na 7 km fietspad heb je de rietkragen langs het Valleikanaal echt wel gezien.
  een fotoimpressie op mijn website : https://www.arievanhensbergen.nl/

 13. Prachtige route gelopen vandaag.
  Voor herhaling vatbaar zeker.
  Nadeel: honden, honden en nog eens loslopende honden en overal hondestront Bah

 14. Op donderdag, 27/10 dit pad gelopen met mooi rustig herfstweer. Het kaartje gaf een goede indruk van het afwisselende terrein: open weiland en glooiend bosgebied. Gezien de recensies besloten we de tocht met de klok mee te lopen. Het eerste stuk bevatte veel asfalt, maar er viel genoeg te zien. Jammer van de vele voorbijrijdende auto’s. Het stuk door het weiland gaf een weids gevoel. Daarna verder langs het Valleikanaal via het fietspad. Gezien de tijdstip van de dag was het hier gelukkig niet druk. Vanaf het “monument” met de oude bomen wordt het landschap steeds afwisselender door coulissen werking. Vanuit de verte is de verhoogde ligging van het Grebbeberggebied goed te zien. We hebben vanaf het zuidelijkste deel van de route een uitstapje gemaakt naar de Grebbesluis. Erg interessant. Via het bosrijke gedeelte, waar we getrakteerd werden op verschillende mooie vergezichten, zijn we teruggelopen naar Achterberg
  De app gaf op verschillende punten van de route interessante informatie. Daardoor kreeg de tocht letterlijk en figuurlijk meer inhoud.

 15. 13 september met mooi weer gewandeld met vriend Frank. Start vanaf Achterberg (waar je geen koffie kan drinken) tegen klok in.
  Eerste stuk erg mooi. Langzaam de heuvelrug op met de graften en dan mooi oud loof bos met prachtige dikke oude bomen, een “kathedraal” van groen. Daarna de polder in langs de Grift over smal druk fietspad, waar je niet naast elkaar kan lopen. Dit polder deel vd wandeling is steeds zelfde landschap en wordt saai op den duur.
  Onderweg enkele leuke aandachtspunten waar de app aandacht aan besteedt.
  Kortom leuke wandeling we geven een 7.

 16. 5 juni, gestart voordat het zou gaan regenen. Vanaf startpunt ben ik rechtsom gelopen. Het eerste deel is dan wel wat saai, maar na de tocht over de grasvlakte werd het een prachtige tocht langs het kanaal. En de tocht werd alsmaar mooier. Het weer daarentegen niet.
  Over t algemeen dus een mooie route met veel afwisseling van landschap.

 17. Dit pad 15 mei gelopen en wat markering betreft geen problemen wel goed opletten natuurlijk, het langdradige stuk door het weiland en daarna het fietspad, wel mooi langs de Grift maar veel fietsers. Etappe door het bos (12KM) prachtig!!!

 18. Vandaag 14 mei 2022 hebben wij dit klompenpad gelopen. Bij de Coop was het bord al niet te vinden voor ons omdat er achter af een grote vrachtwagen voor stond. Dus gelijk al de verkeerde kant op gelopen. Toen het stuk weer terug gelopen en de vrachtwagen was weg en het bord gevonden. Wij zijn rechtsom begonnen met lopen. Dit ging even goed tot wij bij een sticker kwamen zonder een pijl. Dit betekend dan volgens ons, rechtdoor lopen. Dit was dus niet goed en moesten wij via de andere kant van de bloesembomen weer terug lopen. De sticker weer gevonden en verder gelopen. De route verder was niet echt bijzonder. Wij gingen via route verkorten verder met lopen en kwamen in het bos uit. De stickers gevolgd en ineens kwamen wij bij de sticker aanlooproute uit. Dus ergens weer een sticker gemist. Via onze eigen weg zelf weer terug gelopen naar de Coop. Deze gaan wij niet meer lopen.

 19. Ik vond het wat tegenvallen. Veel verharde weg of over een fietspad. Natuur was erg mooi.

 20. Vanmiddag de wandeling gemaakt. Mooie, afwisselende route. Het routekaartje had ik gedownload en op wat twijfelpunten gebruikt (maar dat zegt misschien meer over mij dan over de bewegwijzering :-). Mooie wandeling dwars door weiland, langs water en door bos.

 21. De route door de weilanden is weer prima te belopen.
  Wel is het eerste weiland,als je de route met de klok mee loopt, geïnjecteerd met mest. Hierover kun je prima lopen. Het is er niet drassig.
  Het is en blijft natuurlijk een klompenpad!

 22. Hoe is de waterstand in de weilanden?
  Nog zwemmen of inmiddels wat opgedroogd en redelijk begaanbaar?

 23. Let op: op dit moment is als gevolg van de hevige regenval de route door het weiland niet te belopen.

  Vrijwilliger van het pad.

 24. Mooi pad, het stuk over de weilanden moesten we bijna ‘zwemmend’ overbruggen.
  Door de regen van de afgelopen dagen waren de beken mega hoog.
  Het water kolkte onderweg.
  Mooie vergezichten en tevens fraaie rietstruiken.

 25. Mooie wandeling langs een groot deel van het Valleikanaal, dan loop je over het fietspad. Je loopt natuurlijk graag over onverharde paden, maar in deze tijd van het jaar is het best fijn over “droge” paden te lopen. Enige stuk wat een beetje drassig was betrof door het open weiland vanaf de Weteringsteeg naar het kanaal toe. Was ook geen duidelijk looppad. Daarna de Grebbeberg op met mooie uitzichten over het achterland van Rhenen.

 26. Mooi afwisselend klompenpad. Redelijk goed bewijzerd. Mooie vergezichten vanaf de Grebbeberg.

 27. 14 augustus op een zonnige, niet te warme zaterdag een twee kans voor dit pad.
  De eerste poging was in februari op een koude mistige dag. Ook geen goed idee om met een zeurende blessure op stap te gaan. Afslag naar links gemist, mopperend terug naar het startpunt.
  Tweede poging daarentegen was heel anders, prachtige dag in augustus, zo fit als een hoentje en die bewuste afslag was snel gevonden. Het Binnenveld is uniek, langs en op de Grift werd volop gerecreëerd, het monument van de oerbomen is indrukwekkend. Rechts doemt de Grebbenberg op. Langs de zuidflank wandel je zo een prachtig bos in, met het geluid van de wilde dieren … (Ouwehands Dierenpark 😉 ). Prachtige vergezichten richting Ede en Wageningen, kleurrijke velden. Veel te snel was daar alweer Achterberg, nog even door de akkers en tuinderijen als kers op de taart. Het hoeft geen verdere uitleg: ga ga zelf ervaren hoe mooi dit pad is. Zeker zijn er (veel) fietsers en andere wandelaars, maar ieder geniet op zijn of haar eigen manier.
  Complimenten voor de vrijwilligers achter de schermen !

 28. Afgelopen zondag dit klompenpad grotendeels gewandeld (en ook ik met de klok mee). Op het punt waar je kon overstappen op het Nudepad ben ik die erbij gaan wandelen (omdat anders de afstand te kort voor mij was). Ondanks dat het begin van deze route verhard was heb ik genoten van het pad. Wel jammer dat je niet langs de loopgraven en bij het Ereveld Rhenen komt op de Grebbeberg, maar je kan er altijd voor kiezen om even van de route af te wijken.

 29. Een mooi pad om te lopen, maar vandaag 30 april niet de handigste route. In Achterberg zijn de weilanden op de route net gegierd.Er us geen strook vrijgelaten voor de wandelaar, we moesten dus door de mest lopen, helaas.

 30. Op 11 april liep ik het Grift- en graftenpad. Een thuiswedstrijd, al had ik nog niet eerder het officiële pad gelopen.
  Een aantal jaren geleden fietste ik veelvuldig langs de Grift, dus ik weet hoe druk het daar kan zijn met fietsers op het fiets- annex looppad. Vandaar koos ik voor een wat koudere zondag vroeg in de morgen om dit pad te lopen.
  Prachtige wandeling, fantastische omgeving (zeg ik wellicht enigszins chauvinistisch – ik woon om de hoek).
  Een bezoek aan de erebegraafplaats op de Grebbeberg – vlakbij de route van het Klompenpad – is overigens zeer de moeite waard.
  Sluit me aan bij de overige commentaren: loop dit klompenpad met de klok mee.

 31. Mooi afwisselend pad, hellingen Grebbeberg (bosuil) uitstapje naar uitzicht op de Rijn. Door weide langs de Grift. Door natuurbeheer in Noordelijk deel veel vogels.( Grutto, gele kwikstaart). Dwars door weiland, 7 reeën gespot tegen gele halmen van het riet. Genoten!

 32. Vandaag dit mooie pad gelopen vanaf de start, klok mee. Aan de overkant van de Grift in een nat natuurgebied stond doodgemoedereerd een ree te knabbelen. Die voelde zich compleet veilig (terecht), en was daar lang zichtbaar. Aan de eigen kant in het weiland tureluurs en een paar fazanten. Ter hoogte van Zideris een ooievaar in haar paalnest en prachtige knotbomen. De ‘graften’ zie je net ten zuiden van Achterberg. Mijn vrouw vond het gras ‘gezellig’ (?….) dus doet u daar uw voordeel mee. Dit pad staat nu in onze sub-top. Een aanrader.

 33. vandaag met de klok mee het pad gelopen. Over de hele linie best wel veel asfalt, maar omdat het veel fietspaden zijn door mooi gebied heb je daar geen hinder van. Wel veel fietsers vanwege het mooie weer. De Grebbeberg mooi ook vanwege de vergezichten. Onderweg veel weidevogels, zwanen en de kleine bosuil gezien. Daarnaast, hoewel aan een lijn, twee prachtige uilen gezien. al met al een goed uitgezet pad met veel diversiteit.

 34. Vandaag met de klok mee, eindelijk dit mooie klompenpad gelopen.
  Leuk om dwars door de weilanden naar de Grift te lopen. Herinnerde me aan vroeger als kind, struinen door de weilanden, een heerlijk vrijheidsgevoel.
  Lopend tussen de schapen en hun poep. Geen hondenpoep daar hoor, maar schapenpoepjes, dat toch echt minder erg 🙂
  Ik vond het stuk langs de Grift niet te lang, er is zoveel te zien in het natuurgebied in ontwikkeling.
  Vanwege het weer waren er vandaag wel weinig fietsers.
  Maar anders zou ik t ook niet zo erg vinden, we willen allemaal naar buiten en we zijn tenslotte met veel mensen in ons landje.
  Ook niet elke landeigenaar geeft toestemming over hun grond te mogen lopen.
  Bovendien, soms moet je bij klompenpaden even door wat saaiere stukken, ook dat is Nederland.
  Ook wij zagen de Bosuil zitten, erg leuk!
  Op de Laarsenberg dronken we op een bankje thee en aten we onze broodjes met prachtige vergezichten, zagen de zon op Ede schijnen, mooiii.
  Verder veel vogels, Buizerds, Valken, de roep van deMeerkoetjes én de eerste Kieviten!

  Dank vrijwilligers waaronder ook mijn leuke zus, (coordinator van t klompenpad) 🙂
  Dank jullie hoor, voor het onderhouden van dit pad.
  Ik heb vandaag besloten een donatie te doen.
  Zodat er hopelijk blijvend onderhouden wordt en er misschien nóg meer mooie klompenpaden bijkomen.

 35. Vandaag dit mooie pad , met de klok mee, gelopen. Het was wel duimen dat we het droog zouden houden..haha. Achterberg uit lopen om 2 grote weilanden door te steken …….echt prachtig! (hoewel het door het 2e land een beetje laveren was om de vele hondenpoep te ontwijken :)) Het fietspad langs de Grift was in tegenstelling tot vorige week toen we het Harsloërpad liepen, nu vanwege het weer bijna uitgestorven. Door de donkere luchten stak het landschap prachtig scherp af. Regen, harde wind en hagel hadden we al gehad toen we ri. de Grebbeberg liepen. Hoewel het daar redelijk bekend terrein is voor ons, toch nog allemaal nieuwe paden gelopen met erg mooie uitzichten. onderweg zelf nog een bosuil gezien. GAAF. Al met al een prachtig, afwisselend en zeer goed aangegeven klompenpad. Vrijwilligers BEDANKT!

 36. Vandaag dit klompenpad gelopen, met een, soms heerlijk zonnetje. Ik vind het een mooi afwisselend pad. Wel met de klok mee gelopen. Dan heb je de Grebbeberg op het eind.
  Je start met wat asfalt. Daarna de hooilanden in. Wat prachtig is met de vergezichten.
  Er waren veel vogelspotters, dus houd je hiervan, neem je verrekijker mee. Het fietspad is idd wat drukker. Maar als je rekening met elkaar houdt, is het goed te doen.
  Op de Grebbeberg nog een uil in een holletje van een boom zien zitten. Hier was het wat drukker. Vooral met honden.
  Bankjes zijn er voldoende.
  Vrijwilligers en makers van dit klompenpad, bedankt. Top!!!!

 37. Een prachtige route. Het stuk langs de Grift is erg mooi, alleen jammer dat er alleen een smal fietspad ligt. Door het prachtige weer waren er veel fietsers waardoor wij (twee wandelaars) bijna niet naast elkaar hebben kunnen lopen. De Hooilanden worden gerenoveerd: is het mogelijk om aan de andere kant van de Grift een voetpad aan te leggen? Fietsers en wandelaars hebben dan geen last meer van elkaar.

 38. Vandaag 20/2 in de middag deze mooie wandeling gelopen, tijdens het eerste stuk hebben we op een zandpad een sleutel gevonden , deze hebben we afgegeven bij service balie van de Coop in achterberg.
  Hopelijk leest de zoekende eigenaar dit bericht.

 39. Deze wandeling is gevarieerd met stukken door een weiland gevolgd door een fietspad langs de Grift. Als de wandeling gelopen wordt met de klok mee, zoals wij deden, krijg je de Grebbeberg als kers op de taart. Prachtige omgeving. Wel is het op de Grebbeberg wat drukker met wandelaars. Al met al een prima aangegeven wandeling die goed te doen is, ook voor kinderen van 6 jaar, zelfs met winterweer.

 40. Sinds een poosje neem ik bij mijn wandelingen een kleine drone mee, de dji spark. Beelden daarvan verwerk ik in mijn video’s. Soms maak ik genoeg beelden om een aparte korte video te maken. In dit geval dus het Grift en graftenpad van boven.
  https://youtu.be/9TIwvhYUaiM

 41. Vorige week vrijdag liep ik onder een bewolkte hemel en met een miezerregen dit klompenpad. Mooie afwisseling van landschappen, de Laarsenberg, de Grebbeberg en langs de Grift. Het lange stuk ‘grasfalt’ was minder interressant. Het was heel rustig onderweg. Geen andere wandelaars ontmoet. Het openbare toilet in Achterberg is waarschijnlijk het toilet in de COOP, maar dit toilet is gesloten vanwege corona.
  Voor een verslag van mijn wandeling kunt u kijken op : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2020/11/27/klompenpad-grift-en-graftenpad/

 42. Vanmorgen dit pad gelopen en ondanks de negatieve berichtgeving was het prima. Als je op een maandag loopt, is het erg rustig onderweg, zowel op de kleine weggetjes als op het fietspad. Dat fietspad langs de Grift was inderdaad een erg lang stuk, maar ik had daar geen moeite mee. Op de Grebbeberg was het erg mooi. Typisch een pad dat juist door het asfalt erg geschikt is voor een najaars- of winterwandeling.

 43. Vandaag het Griftpad gelopen. Was een van de saaiere paden. Veel rechte stukken en heel veel asfalt. Jammer. Wel goed voor het tempo en de meters maar weinig uitdagend.

 44. Gisteren de route gelopen en hij viel me zwaar tegen.
  Veel lange rechte stukken over asfalt en dan ineens dwars door een weiland, wat geen enkele meerwaarde heeft.
  Verder loopt de route alleen maar over het fietspad, wat het nodige commentaar opleverde van de fietsers!
  Heel jammer, maar ik vind de route absoluut geen aanrader en, naar mijn mening, mag hij ook de naam klompenpad niet voeren.

 45. In vakanties heb ik veel tijd om klompenpaden te lopen en te filmen. In de regel plaats ik iedere zaterdag om 7.00 uur een nieuw filmpje van een klompenpad. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat ik een klompenpad loop, maar dat de video pas een maand of twee later geplaatst wordt. Dit klompenpad liep ik afgelopen week maar vanwege het drone filmpje plaats ik het filmpje komend weekend al, een soort tweeluik dus.

  Wanneer er een nieuw klompenpad geopend is wijk ik af van die regelmaat omdat ik wandelaars zo snel mogelijk een idee wil geven van het nieuwe klompenpad.

  Sinds een paar maanden ben ik in het bezit van een dji Spark drone. Tot nu toe maakte ik tijdens mijn wandelingen over klompenladen hoogstens een enkel shot met de drone. Vanaf nu ga ik proberen meer met de drone te filmen. Naast ieder ‘gewoon’ filmpje van een klompenpad probeer ik ook een drone filmpje te maken.

  Het ‘gewone’ filmpje van het Grift en Graftenpad staat komend weekend gepland gepland maar…… het drone filmpje wil ik jullie niet onthouden: vanavond om 18.00 uur gaat-ie online https://youtu.be/9TIwvhYUaiM

  Ik ben absoluut een beginner, kijk naar voorbeelden op YouTube en probeer wat dingen uit. Wanneer je opbouwende feedback hebt, graag.

  Over het klompenpad…. Het Grift en Graftenpad kent meerdere gezichten. Met de klok meegelopen gaan de eerste 2 kilometer over asfalt langs de weg. Daarna duik je het weiland in richting het Valleikanaal. Langs het kanaal word je getrakteerd op mooie uitzichten, hoe dichter bij de Grebbeberg, hoe mooier het wordt. De Grebbeberg is een monument vind ik. Je zou eigenlijk veel langer over de Grebbeberg moeten lopen, het klompenpad gaat niet langs de erebegraafplaats en ook niet langs de uitzichtspunten over de Rijn….. absolute aanraders. Ik volgde de klompenpad route en had daarvan ook geen spijt. De uitzichten over de Gelderse Vallei zijn ook prachtig! Ondanks het asfalt en fietspad is deze route een echte aanrader.

  Veel plezier!

 46. Op een grijze en natte zaterdag 3 oktober gelopen. Begonnen in Achterberg en met de klok mee gelopen. Het is een leuke afwisselende wandeling die ook prima te lopen is na regen. Je loopt nergens te “soppen” door de weilanden. Het eerste deel is redelijk veel asfalt. Langs rustige wegen en over fietspaden. Geen idee hoe het op een weekend dag met mooi weer is, maar nu was het prima te doen qua drukte. Het tweede deel loopt door de bossen op de Grebbeberg. De bewegwijzering is prima in orde. Het waren 12 leuke kilometers.

 47. Vandaag later op pad gegaan dan gebruikelijk op zondagmorgen. Dit om wat buien te ontlopen. De route gestart vanuit Achterberg en met de klok mee gelopen. Dus eerst maar eens een paar rechte einden richting de Grift. Mooi hoor zo door het land! Verderop langs de Grift prachtig zicht op de Grebbeberg en Laarsberg. Aldaar een heel ander terrein met o.a. een breed vrijwel vlak bospad, afgewisseld met kleinere paadjes. De route van de app en de klompenbordjes ter plaatse geven hier en daar een iets andere route. Het laatste stukje terug naar Achterberg is weer anders. Kortom een heel afwisselende route waarvan ik in volle teugen heb genoten.

 48. Vandaag genoten van dit klompenpad. Gestart vanaf het station via de aanlooproute. Ging prima. De route, zoals aangegeven, met de klok mee gelopen. Prachtige uitzichten, mooie landschappen, veel vogels en oké, de zon maakte het nog mooier. We hebben ervan genoten! Vrijwilligers bedankt voor het mogelijk maken van deze fijne route!

 49. Even een reactie op de opmerking van 15 juli, van Janke.
  U heeft helaas het opstapbord,aan de zijkant van restaurant Steakhouse aan de kastanjelaan over het hoofd gezien. Daar komt u ook de bewegwijzering tegen op de lantaarnpalen.

 50. Prachtige route, alleen kwamen we bij station Rhenen niet verder. We moesten linksaf tussen de hekjes door, dan lopen we de trappen af en staan op het perron……nergens een klomp op paal te bekennen. Op het perron links gegaan en kwamen bij de kruising waar een ander pad loopt. Ook voor het café een ander pad helaas. Zijn langs de Cuneraweg gelopen onder de poort door en daar linksaf de route weer opgepakt. Toch 15 km gelopen ??

 51. Zondagmorgen en begeleid door het gebeier van de kerkklokken liep ik rechtsom tussen de boomkwekerijen door. Heerlijk stil. Op een bankje in het weiland die ik door moest steken, best een eindje door het hoge gras, heb ik mijn bakje koffie gedronken. In het slootje naast het weiland zag ik kikkers, hele kleine vlindertjes met elkaar spelen. Aangekomen op een fietspad langs het water merkte ik dat Nederland wakker was geworden en zich verplaatste op skeelers, toer- en racefietsen of wandelend. Het was dus druk. De koeien hielden echt zondags rust en lagen in de wei. Na 8 km een stukje heuvel op met een mooi uitzicht als traktatie. Even met een mevrouw gepraat en de weg weer vervolgd. Ik vond mijn 50ste Klompenpad een hele mooie. Dank voor het onderhouden hiervan

 52. Derde klompenpad in korte tijd gelopen en we hebben de smaak te pakken, wat zijn dit leuke wandelingen. Vandaag dus deze gelopen, een zeer afwisselend landschap kom je tegen. Wel een paar lange geasfalteerde smalle wegen, waar gelukkig nauwelijks verkeer rijdt. Door weilanden en een lang mooi fietspad langs de grift. Wel ervaren wij het, dat je ook de app erbij moet gebruiken, omdat de bewegwijzering soms moeilijk te vinden is of niet helemaal duidelijk is hoe de route verder loopt. Rustige route om te lopen en een verscheidenheid aan vogel geluiden….heel mooi…TOP!

 53. Prachtige wandeling. We hebben 4u gedaan over de verkorte versie. Dat heb je sowieso nodig om ook wat te kunnen vogelen.

 54. Mooie afwisselende wandeling vandaag gelopen. Met de klok mee vanaf station Rhenen Verrassend zoveel water in de buurt van de Grebbeberg. PS Heimerselaan afgesloten ivm Corona. Even doorlopen en via de levendaalseweg terug naar ns Rhenen. De bewegwijzering van de verkorte route en de intekening op de kaart zijn volgens ons niet correct. Idem de route op de kaart tussen 4 en 3.

 55. Dit pad hebben we gelopen op 22 maart, alles was toen nog open. Het was een erg frisse en winderige ochtend, wel strakblauwe lucht. De wind maakte het eerste stuk wel uitdagend. Dan loop je over de weilanden, vol in de wind. Wel grappig dat je recht onder een hoogspanningsmast loopt. Mooi voor bijzondere foto’s.
  Het tweede stuk maakte mij vooral erg blij; langs en door het bos aan de voet van de heuvelrug.

 56. Als u een reactie op mijn reactie bedoeld dan heb ik het ook niet over de opstapplaats.

 57. Even een reactie op de vermelding van vandaag, 4 mei 2020. De officiële opstapplaats voor het Grift en graftenpad is bij de Coop, in Achterberg. Zie routekaart. Ook bij het station kan opgestapt worden.

  Op de parkeerplaats van de erebegraafplaats op de Grebbeberg kan niet geparkeerd worden in verband met afsluiting van deze parkeergelegenheid i.v.m. Corona.
  Maar dit is dus ook geen opstappunt. Er is geen reden om de route dus om te leiden.

 58. Vandaag dit pad gelopen en ook deze is weer heerlijk! Wat is de grift toch mooi en nu zo veel vogels te zien en te horen. Wel moesten we improviseren omdat het bos op de Greppeberg in het begin gesloten is ivm corona. Helaas ook geen alternatief weergegeven dus zelf omgelopen om later alsnog het bos in te kunnen. Heerlijke wandeling en lijkt me leuk om deze in de herfst nog eens te doen!
  Bedankt vrijwilligers!

 59. Prachtig pad!

  Ik heb deze wandeling dit voorjaar 2x gelopen.
  Rond 6.30 uur vertrokken vanaf de Coop.
  Wandelend via een mooie smalle weg en door het natte weiland naar de grift. De zon langzaam op zien komen achter het water, de dampende dauw, zoveel vogels, de stilte en het laatste stuk de wandeling door het bos met de geluiden van tropische vogels vanuit Ouwehands dierenpark, slingerend over een mooi pad door de weilanden naar het startpunt.
  Deze wandeling ga ik zeker vaker doen!

 60. Ja gistr dit pad gelopen.
  Als je landelijkheid wilt beleven, dit is de route!!
  Wel daarin meegenomen lange rechte stukken
  Lang door een weiland, lang langs een fietspad, is dit erg nee!!
  Wij hadden de 11 km gelopen,ook nog een mooie verrsassende ,,finale,,door het bos.
  Kortom een mooi pad.

 61. Mooie wandeling…alleen heel jammer van dat onwijs lange kale saaie stomme stuk over het fietspad. Dat moet toch anders kunnen in zo’n mooie omgeving.

 62. Het Grift en Graftenpad loopt tegenwoordig langs en door het natuurontwikkelingsgebied ‘Mooi Binnenveld’.
  De stichting Binnenveldse Hooilanden is een belangrijke partner in dit project. Zie voor meer informatie:
  https://mooibinnenveld.nl/

  Het klompenpad loopt langs de Grift. De route loopt over het fietspad tot aan de uitkijktoren bij knooppunt 27. Daar gaat de route het gebied in en slaat dan linksaf richting de Meentweg. Vlakbij fietsknooppunt 29 verlaat het pad het gebied.
  Meer informatie over de mogelijkheden tot recreatie in het gebied is te vinden onder:
  https://mooibinnenveld.nl/recreatie-2/

  Bestaat er de mogelijkheid om deze informatie, en met name dan informatie over de Binnenveldse Hooilanden, op te nemen in de beschrijving van deze route?

  Ik hoor graag van jullie.
  Met vriendelijke groeten,
  Peter Goedhart
  (Web redacteur Mooi Binnenveld.

 63. Prachtig pad met veel vergezichten rondom de Grebbeberg. De lange ‘oversteek’ door het grasveld naar een smal fietspad was in de winter niet ideaal. Erg veel water, soms tot aan de enkels. Fietspad was ideaal, droge voeten en in de winter weinig fietsers.

 64. Wij vonden het begin van de wandeling erg mooi maar het lange stuk over het fietspad viel tegen. Het is vooral in de zomer een druk pad met fietsers, dat wandelt niet ontspannen.

 65. Dit pad heb ik in juni gelopen.
  Geen gevaarlijk prikkeldraad meer gezien, gelukkig. (Zie eerdere berichten).
  Mooie uitzichtspunten vanaf de Grebbeberg, mooie vergezichten ook.
  Wat mij wel tegenviel, waren de lange afstanden, waarbij de tocht over het fietspad voert. Een druk bereden fietspad. Daardoor kun je daar niet naast elkaar lopen. Bovendien is het lastig voor fietsers én wandelaars dat ze zich samen op één (vaak smal) pad bevinden. Daardoor scoort dit klompenpad voor mij niet hoog genoeg om nog eens te gaan lopen.

 66. Op 23 mei jl dit klompenpad gelopen met 2 vriendinnen. Prima aangegeven, totdat we in een weiland bij een door doorgang de 3e , mijn vriendin die voorop liep, ernstig ter val kwam door een versperring van prikkeldraad in het gras. Gelukkig niets gebroken, maar wel een gekneusde rib. Het lijkt me goed, om het prikkeldraad weg te halen, voordat er ernstige ongelukken gebeuren. Voor de rest hebben we genoten van deze mooie tocht.

 67. 22 mei het klompenpad “Grift en Graftenpad” gelopen met twee wandelmaatjes in de normale richting.
  Mooie wandeling, maar toch wil ik deze opmerking plaatsen. Tijdens één van de overstapjes in een weiland, lag er -verscholen tussen het gras- prikkeldraad op voethoogte. Dus nauwelijks te zien, wat het gevolg was dat één van mijn wandelmaatjes enorm kwam te vallen. Haar beide schoenen kwamen onder het prikkeldraad.
  Geschrokken, maar gelukkig verder niets. Zou dezelfde val op een pad of weg zijn geweest, dan waren de gevolgen niet te overzien. Ik hoop dan ook dat iemand de moeite kan nemen om dit prikkeldraad of hoger te hangen, of weg te halen.
  Verder alle complimenten voor de uitgezette klompenpaden. Wat is Nederland toch mooi!

 68. Vandaag dit pad nog eens gelopen. Vanaf Grebbeberg 1 Rhenen, tegen de klok in. Na aanlooproute (ruim 1 km) bijna 2,5 km mooi bos met mooie vergezichten. Dan 4 km asfalt fietspad langs water (wel voor gedeelte een alternatief, zie site). Dan 700 meter weiland, dus mag het een klompenpad genoemd worden? Daarna weer bijna 3 km hard en 1 km zacht. Bij de 4 km asfalt fietspad kan eventueel ook in de berm worden gelopen, dan 27% hard, anders 60% hard. De middellijn (verkorte route) is thans gedeeltelijk afgesloten.
  Toch is het zeker de moeite waard om dit pad een keer te lopen. Zeer landelijk en uitzicht op Grebbeberg en hoogbouw Wageningen.

 69. Alweer een lekker Klompenpaden gelopen. Hier maak ik altijd een verslagje van: ‘ En dan staan we opeens in het bos op de Utrechtse Heuvelrug, tussen de bomen zie je de uitgestrekte groene Gelderse Vallei en in de verte de bossen van de Veluwe. Op de berg ligt nog sneeuw en we ruiken de ijsberen, pinguïns en zien een bamboe plantage; Dierenpark Ouwehand….’ Wil je het hele verhaal lezen…. dat kan op: https://www.hennieblaauwendraat.nl/klompenpaden/grift-en-graften-klompen-pad/

  Bedankt voor de gastvrijheid!

 70. Wederom een mooi klompendans. Wij hebben hem in tegengestelde richting gelopen dus eerst het lange stuk langs het water. Was een beetje te lang. Daarna was er genoeg afwisseling in het landschap. We hebben de wandeling onderbroken door Rhenen in te lopen om een lunchadres te zoeken ( en gevonden). Daarna terug om hem weer op te pakken. Al met al hadden wij er naderhand ( met een keer verkeerd lopen) 17 km op zitten. Zeker aan te raden om deze wandeling in het voorjaar ook eens te maken.

 71. Zondag 18-11 gelopen met fris maar heerlijk weer. Geparkeerd bij de ‘minicamping’ ( geen probleem want totaal vervallen en niet meer bewoond?) en op pad. eerste stukje en laatste stuk wel asfalt maar zeker niet vervelend. tussenstuk over de ‘bergen’ geweldig mooi met nu nog steeds schitterende natuurkleuren. Met de app krijg je een melding voor een omweggetje naar de begraafplaats op de Grebbenberg (aanrader). Laatste stuk wel lang maar ook mooi langs het water (vandaag heel weinig fietsers). Goed bewegwijzerd en veel bankjes om te zitten. Genoten van deze wandeing en gaan hem zeker in het voorjaar nog een keer doen. Dank je wel vrijwilligers van dit mooie klompenpad.

 72. Wat een prachtige wandeling! Een mooie afwisseling in landschappen. Echt genieten.
  Echter op het gedownloade pdf-kaartje was sprake van 2 horeca gelegenheden.
  Beiden bleken tijdens onze wandeling niet aanwezig te zijn. Gelukkig is er naast Ouwehand dierentuin een prima hotel met heerlijke koffie en gebak, maar dan wel na afloop.
  Ons wandelplezier heeft er gelukkig niet onder geleden.
  Nog een extra tip voor alertheid. Na de ‘eerste’ horeca gelegenheid wandel je een stuk door het weiland.
  Bij de eerste overstap over het hek heb ik het schrikdraad goed geraakt. Een ervaring apart.
  De tweede overstap was beter geregeld. Tja, voor alles een eerste keer.

  Veel wandelplezier!

 73. Het Grift en Graftenpad lopen met warm weer is v.w.b. het eerste stuk niet aan te raden, er is geen schaduw en het fietspad is (te) lang van afstand. Het tweede deel van het pad maakt veel goed vanweg de afwisseling in bos, akkerland bebouwing, rivieren en kanalen. Het fraaie dorp Achterberg is mooi meegenomen in de route. De route is goed bewijzerd en er is overal rust, snelwegen en verkeer zijn minimaal aanwezig.

 74. De temperatuur net rond het vriespunt, een aardige wind en een heldere lucht maken een dag mooi om een klompenpad te doen! Gestart bij minicamping de Brink en vanaf de parkeerplaats rechtsom.
  Het was een mooie wandeling. Eerst door wat weilanden, daarna asfalt, maar vervolgens ook weer door het bos.
  De zon kwam er door. Langs het Valleikanaal genoten we van de vele vogels (eenden, zwanen, ooievaars, meerkoetjes, waterhoentjes etc) en de lange rij knotwilgen.
  In het bos werd er hard gewerkt aan het opruimen van de stormschade. De houtduiven, koolmeesjes, mussen en vlaamse gaaien vlogen in het rond.
  Dit klompenpad is goed aangegeven. Het begin- en eindstuk bij de Brink zijn wat recht toe, recht aan en daarmee wat saai.
  Bankjes in overvloed. Geen horeca onderweg.
  Dank aan de vrijwilligers!

 75. De weilanden van de route zijn op dit moment zeer nat. Waterdicht schoeisel is geen overbodige luxe.
  Of toch kiezen voor de verharde wegen in de buurt van de route.

  Gerda.
  Vrijwilliger van het Grift en graftenpad.

 76. De weilanden van de route zijn op dit moment zeer nat. Waterdicht schoeisel is geen overbodige luxe.
  Of toch kiezen voor de verharde wegen in de buurt van de route.

  Gerda.
  Vrijwilliger van het Grift en graftenpad.

 77. Zondag 15 oktober 2017 met prachtig weer dit pad gelopen, ik vindt het niet echt een volwaardig klompen pad, omdat je zeker 6 k.m. op een fietspad loopt waar je bijna voor je sokken wordt gereden door de vele fietsers.
  Alleen het stuk op de Grebbeberg is echt mooi

 78. Veruit de mooiste route die we ooit gelopen hebben. Gaan we volgend jaar zeker nog eens over doen! 2x verkeerd gelopen (1x per ongeluk de verkorte route genomen, en na een stukje omlopen, kwamen we weer bij de juiste route en 1x stonden we ineens in Rhenen, hadden we de aanlooproute genomen, dus toen weer een stukje terug) Maar dan nam niet weg dat het een schitterende route was. Een hele sterke aanrader!

 79. Op Hemelvaartsdag dit pad gelopen. De Grebbenberg is een mooi gebied met weidse uitzichten. DIt is het mooiste stuk van de wandeling. Het eerst deel en het (fiets)pad langs het kanaal heeft veel asfalt. Op deze zomerse dag waren veel fietsers langs het kanaal. Wat het wandelen minder prettig maakt. Hierdoor viel deze wandeling tegen.

 80. Vorige week deze mooie route gelopen, inmiddels al weer bijna het 60e klompenpad wat onder m’n voeten door gegleden is.
  Prachtige afwisseling van natuur en goede / duidelijke bewegwijzering.
  Een deel van de route loopt via de Grebbeberg, een zeer historische plek waar velen in de Meidagen van 1940 het leven verloren hebben.
  Wat ik miste langs de route is een bordje c.q. keuze die je als alternatief / van de route afwijkend, naar de erebegraafplaats stuurt.
  In mijn ogen is het goed om ook stil te staan bij het vele leed wat in dit specifieke gebied geleden is en waar kan dat beter dan op die begraafplaats.
  Vervolgens loop je toch met andere ogen en gedachten verder over / langs de Grebbeberg en dit stukje natuurgebied waar we nu met z’n allen van mogen en kunnen genieten…………………

 81. Ik heb gisteren deze route gelopen en ben gestart bij de parkeerplaats tegenover Heimerstein in Rhenen. De Grift is nu prachtig omzoomd met bloeiend koolzaad en fluitenkruid. Ik heb de routeverkorter genomen: leuke doorsteek via weilanden over particulier terrein. Na Achterberg gaat het pad verder over mooie paden met prachtige vergezichten op het glooiende landschap. Stuk bos van het Utrechts Landschap als afsluiting, erg afwisselende route. Heb er erg van genoten!

 82. Vorig weekend dit fraaie pad gelopen met heerlijk zonnig weer. Bij de minicamping begonnen en de auto daar op een mooi groen grasveld kunnen zetten (bijna te mooi om op te parkeren), ook een vriendelijk onthaal. Eerste stuk is asvalt met gelukig weinig verkeer. Eenmaal bij de Grebbenberg wordt het uitzicht weidser en dit gaat door bij het pad langs het kanaal…..uitizicht op een nest met ooievaars, gele katjes, fraaie wolkenluchten en mooie vergezichten.
  Voor mij een pad wat de moeite waard was

 83. Het is een mooie wandeling, goed aangegeven, mooie omgeving.
  Ook de parkeergelegenheid bij de camping (start) is prima geregeld.

 84. Gisteren Grift en Graften gelopen. Net op tijd, als ik nu uit het raam kijk. Prachtig; wel relatief veel asfalt. Op ca 4.5 km vanaf Start (de mini camping) ging er toch even iets fout. Net na veldje links kom je bij een veelsprong; ik zag geen blauwe bordjes meer. Geen bordjes dan maar rechtdoor. Kwam uit achter de dierentuin. Daar is nauwelijks een pad, maar je kunt er wel naar links. Daarna het pad weer terug gevonden. Bij die veelsprong lag ook een paaltje van het Gelders Landschap (rode route geloof ik) plat. Misschien is daar nog meer plat gegaan?
  Overigens telde ik op de hele route 12 bankjes. Dat is gemiddeld 1 per km. Ik zie er wel eens minder.

 85. Op 15 februari dit pad gekozen als “uitdaging”. De auto hebben we geparkeerd bij het Militair Ereveld op de Grebbeberg. Vandaar even in noordelijke richting door het bos, waar nog erg veel sneeuw lag, waar je dan de route oppikt. We hebben het pad links om gelopen, dus eerst langs de (voormalige) Grift. Prachtig gebied, zeker tot aan de mini camping. Deze was helaas gesloten voor een versnapering, wat je wel kan verwachten in deze tijd van het jaar. De temperatuur was inmiddels lente-achtig dus de jas kon uit. Jammer dat je daarna geen bankje o.d. meer aantreft voor een (lunch)pauze. Pas bij het verlaten van Achterberg is er weer een gelegenheid. De “klim” naar de Grebbenberg was dan wel weer erg mooi. Al met al toch een fantastische wandeling door een afwisselend gebied. Aanrader!

 86. Vorige week deze wandeling gelopen met mooi weer. We vonden het stuk langs het fietspad wel wat lang en saai, maar het pad omhoog op de Grebbeberg maakte dat goed. We hebben dit pad diverse malen hard gelopen tijdens de Bergrace by night, dus in het donker. Het was leuk om het eens met daglicht te doen.

 87. Al diverse paden zijn door ons bewandeld. Vandaag het Grift- en Graftenpad. De auto geparkeerd op een ruime plek bij mini-camping de Brink en de route linksom gelopen. Er stond een stevige wind, af en toe wat druppels en tussendoor een klein zonnetje! Het pad is afwisselend: bestrating, bos, weiland, smal fietspad….Prima aangegeven en met hier en daar wat hoogteverschil heb je mooie vergezichten. Geniet van de Grebbeberg en de Laarsenberg!
  Verschillende dieren lieten zich zien. We hebben genoten van een reiger, mooie zwanen, fuut, meerkoetjes, eenden, aalschover, schapen, duiven en allerlei andere vogels.
  Dit pad is naar onze mening niet een van de mooisten, maar zeker wel het wandelen waard!
  Vrijwilligers bedankt!

 88. Vandaag, 24 november 2016, heerlijk gewandeld. Auto geparkeerd op de Hogesteeg in Achterberg. Daarna de verkorte route gepakt. Eerste stuk door de weilanden en dan langs de Grift en daarna door dfe bossen Heerlijke tocht. Uitzetters: bedankt.

 89. Vandaag weer eens prachtig weer om dit pad te pakken. Een zeer mooie route met heel veel afwisselend natuurschoon. De route is zeer duidelijk aangegeven. Toen we bij de mini camping aankwamen kwam er een man zeggen dat we door moesten rijden en op een stuk grasveld elders onze auto moesten parkeren ???..helaas..
  We zijn maar doorgereden naar de bakkerij en daar geparkeerd. Na 2,5 uur dachten we lekker bij de theetuin even wat te gebruiken.we konden het niet vinden..Is het er nog wel ??
  Verder begrijp ik de mensen wel dat er veel verhard is en er weinig water te zien was door het gewas..maar ach..we kunnen niet alles mee hebben. Het is natuurlijk ook seizoens gebonden..
  Kortom we hebben genoten.
  Vriendelijke groeten van 2 dankbare wandelaars.

 90. Het pad ligt in een mooie omgeving, zonder meer. Maar een groot gedeelte van het pad is verhard. Erg jammer. Ik vond het fietspad echt saai. Hoog riet zorgt ervoor dat je het water niet eens kunt zien en aan de rechter kant lang eentonig akker- en weiland. Het stuk bij De Grebbeberg is echt een erg mooi stuk. Maar ook daar kan ik me variant voorstellen die je wél even laat genieten van het mooie uitzicht over de Rijn.
  Wat ik het vervelendste vond, was dat bij het beginpunt de weilanden waarover het pad ging, net waren geïnjecteerd met mest, en wel op een zodanige manier, dat de mest niet alleen in de bodem zat maar ook overal óp de grond in lange, niet vermijdbare strepen. Ja, ik weet het, ik loop een klompenpad, maar als gevolg van deze overvloedige manier van gieren kon ik met goed fatsoen niet met schoenen aan in de horeca in Rhenen… En stinken mijn schoenen nu, na heel goed spoelen en poetsen, nog een uur in de wind. ?

 91. Gisteren middag deze prachtige wandeling gedaan, zeer gevarieerd en mooie vergezichten vanaf de Laarsenberg. Wederom een aanrader.

 92. Vandaag het Grift en Graftenpad gelopen (met de verlenging van het Nudepad).
  Ik vond het een prachtig pad. Ook het Nudepad, een echt klompenpad.
  Vanaf de Laarsenberg hele mooie glooiende landschappen gezien. Deed me denken aan een deel van het Meulunterenpad, Valkschepad en Beek- en Bultpad.
  Overal zie je de Grebbeberg op de achtergrond en aan de andere kant de hoogbouw van Wageningen (heeft ook wel wat).
  Het fietspad langs de Grift is wel lang, maar ook mooi. Voor mij geen straf om te lopen. En op deze maandag heel weinig fietsers gezien en helemaal geen hardlopers, wel wat wandelaars.
  Deze hoort bij mij tot de top 5 (van de 36 gelopen paden).

 93. Op 9 april 2016 het Grift en Graftenpad beleefd. Ja beleefd. Wat is dit een leuk pad, een hele vakantie in 1 dag. Complimenten voor de routemakers. Lees en geniet mee op: http://www.anita0407.waarbenjij.nu voor een uitgebreid verslag van deze route.
  Het was een waar feestje, de paden op, de lanen in, genieten van zon, water, bergen, vogels, zompige weilanden, prachtige bloesems. Kortom…..voorjaar.
  Genieten pur sang.

 94. Vorig weekend dit klompenpad gecontroleerd. De stukken door het grasland waren erg drassig, zowel voor de lange als de verkortingsroute. Na flinke regenval, zeker in de winter, is het dragen van laarzen of waterdichte schoenen beslist aan te bevelen.

 95. De Theetuin Zilderis die op het kaartje staat (tussen 7 en 8 ) bestaat niet. Wel kan je koffie krijgen en uitrusten in het Personeelsrestaurant van Zideris – tehuis voor (geestelijk) gehandicapten.
  Mooie wandeling!

 96. Op zondag weer de wandelschoenen aan en gaan.
  Leuke route zo langs het water.
  In begin is het helaas nog niet echt spannend maar halve wegen de route word het wat afwisselde.
  Veder is de route zeker aan te raden.

  Zie hier een leuke filmpje van de route https://youtu.be/Usw7XpdcutI

 97. Vandaag dit pad gelopen, mooi! En omdat het slecht weer was, waren de asfalt-paden ook wel prettig! Kort na aanvang, als je op de Laarderberg bent, kun je kiezen uit een route van 12 km of 13,5 km. de Deernes van rest. Cunera konden geen folders vinden van dit pad noch enig ander klompenpad, zij wisten van niets.

 98. Gestart vanaf de parkeerplaats bij de begraafplaats, we hadden niet gezien dat er bij de minicamping een speciale parkeerplaats is voor de wandelaars van het klompenpad, kwamen we later achter. Het fietspad langs de Grift vonden we een beetje saai en het was erg druk met fietsers en hardlopers. De 2e helft van de route is mooi door de weilanden en vooral het stuk na Achterberg door het bos richting de Grebbeberg vonden wij prachtig.

 99. Vandaag de route gelopen. De omgeving is prachtig. De route is grotendeels verhard wat jammer is. Juiste schoeisel dragen is belangrijk.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.