Hallsekerkepad

Wandelen langs beken, weilanden en over het oude landgoed Leusveld in het prachtige buitengebied van Hall. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Hallsekerkepad (15 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Ludgeruskerk, Dorpsstraat 57 in Hall.

U kunt uw auto op twee plekken in de buurt van het startpunt parkeren:
– Schuin tegenover de kerk op het terrein tussen huisnummers 64 en 68 aan de Dorpsstraat
– Bij voetbalvereniging SHE aan de dorpsstraat.

Gelieve dit NIET in de bocht bij het startpaneel te doen in het kader van verkeersveiligheid..

Opstappunten: De Engelenburg, Eerbeekseweg 6 in Brummen. Uitspanning De Vroolijke Frans, Knoevenoordstraat 51 in Brummen.

Openbaar vervoer: Bushalte Hogestraat (kruising Hogestraat en Hallseweg) in Hall

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Hallsekerkepad combineren met het Eertbeeckse Beekpad en Leuvenschepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Ik heb tot nu toe 116 klompenpaden gelopen en ben vaak kritisch over de paden, maar dit klompenpad is nagenoeg perfect. Zeer mooie wandelpaden door een prachtige natuur, alles klopt hieraan! Staat zeker in mijn top3. Een aanrader voor iedereen

 2. Vandaag het Hallsekerkepad voltooid. Begonnen bij de Vroolijke Frans en tegen de klok in gelopen. Wat een schitterend pad is dit zeg. Heerlijk door het bos, over smalle paadjes, langs watertjes en volop genieten van de natuur. We hebben reeën gezien, geelgorzen gehoord en een natte broek opgelopen vanwege het hele hoge gras. Ondanks de natte broek was het de moeite waard. Bij het startpunt was de broek alweer droog. De planten en bloemen staan prachtig in bloei en zeker in deze tijd is er veel moois te zien. Na afloop heerlijk een 12 uurtje genuttigd bij de Vroolijke Frans en daarna weer op naar huis. Dit pad is zeker een aanrader en voor ons een van de toppers onder de klompenpaden. Vrijwilligers bedankt!!!

 3. Dag Roeland,
  Dat heb je goed gezien! Met de behulpzame reacties die wandelaars als jij achterlaten in dit gastenboek zorgen we ervoor dat het Klompenpad er op en top uit blijft zien. Dus hartelijk bedankt voor je reactie en veel plezier op de Klompenpaden.
  Hartelijke groet,
  Jelle Linders
  Team Beheer Klompenpaden

 4. Net als op 2/5 deze route gewandeld. Ik kwam uit om 14,2 km. De ronde tegen de klok in gelopen (dus vanaf de parkeerplaats die genoemd wordt richting het schooltje en aan het einde richting de kerk). Het pad lag er goed bij. Waar ik vorige keer aangaf dat er op een bepaald punt geen bewegwijzering was, was dit nu wel het geval. De paal staat zo overduidelijk dat ik me niet kan voorstellen dat ik hem vorige keer gemist en er zesmaal overheen gekeken heb… Ik vermoed dat deze paal er maximaal 12 dagen staat. Gelukkig weer een paar ooievaars gezien.

 5. Prachtige wandeling!. We zijn gestart bij de kerk in Hall en liepen de 9 kilometer variant clockwise. Slechts een paar kleine stukjes onverharde wegen en de rest allemaal kleine paadjes. Hier en daar nog wel wat modderig, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben al veel klompenpaden gelopen en deze komt zeker in de top 10!

 6. Een splinternieuw klompenpad! Wát een topper was dit. Start met koffie bij uitspanning de Vroolijke Frans (ja met 2x een o) prachtige bossen, smalle paden, stilte, zon, kabbelende beek, een drankje in t dorp Hall op het “tegrasje”met wc met hartje in de deur, leuke ontmoeting met medewandelaars (mevrouw wat ruikt u lekker wat heeft u voor parfum op?) over het landgoed Leusveld met het oude jachtkasteel en de rhodondendrons en hierna weer richting startpunt. Na 15 km helemaal niet moe. Daarna nog een paar drankjes bij “Frans” en waren laat in de middag weer thuis! Topdag!!

 7. Op deze prachtige (Hemelvaart)dag ons 77e klompenpad gelopen. Vlak bij huis dus op de fiets naar het startpunt. Gelegenheid om fiets goed te parkeren konden we niet vinden, maar voorbijgamgers attendeerden ons op Bello ( Vosstraat) en daar was ruimte genoeg.
  We hebben de route verkort, grote lus, gelopen. Totaal 11,4 km.
  Een werkelijk prachtig pad, goed aangegeven en voldoende bankjes om even uit te rusten. De Vroolijke Frans is een geweldig rustpunt. Aanrader.
  Weer een mooi pad erbij. Veel dank daarvoor

 8. Hemelvaartsdag dit prachtige pad gelopen met onze hond. Wat ons betreft eindelijk een klompenpad waar de hond ook mee mag en ook een echt klompenpad is. Gestart bij restaurant De Vrolijke Frans, waar de auto goed geparkeerd kan worden.
  Een prachtige pad, veel groen en weinig asfalt op wat fietspaden na. Af en toe heerlijk klunen door de blubber maar verder heel goed begaanbaar. Erg leuk pad om met je hond te lopen. Wat ons betreft staat dit pad in onze favorieten.

 9. Vandaag de route gelopen vanaf leuvenheim. Met wat extra kilometers (37, via Eerbeek waar ik nog een klusje had) was het een prachtige route. Het stuk langs de beek is waarschijnlijk nog natter geworden want ook het stuk langs het prikkeldraad is modder geworden maar, dat is wel het prachtigste stuk van de route! Het is een mooie route worden en prima bewegwijzerd.

 10. Vandaag dit klompenpad gewandeld, hier en daar lekker nat en modderig van de vele regen de laatste tikje. Ik heb de route vanuit Eerbeek gewandeld dus een paar extra km. Wel is het halverwege de oekenseberk onmogelijk om zonder natte voeten door te komen. Er staat over een lengte van 20/30 meter 15/25 cm water. Ik heb mij erdoorheen geworsteld door langs het prikkeldraad in de wei te lopen daar is het net ietsje hoger. Verder echt een mooie route en een echt Klompenpad gevoel. Ook afwisselend met de landgoederen. Hartelijk dank vrijwilligers.
  PS wellicht dit stukje tijdelijk afsluiten./omleiden?

 11. Begonnen bij De Vroolijke Frans waar een lentemarkt met plantjes, stekjes, honing en andere lokale natuurproducten werd opgebouwd. Bij terugkomst hier Ereprijs-plantjes gekocht, meteen een aandenken aan deze mooie wandeling. De vogels zongen overal en de wandeling over landgoederen, door bos, door wei, over zandpaden langs boerderijen, is alles wat je hoopt van een klompenpad. Paden goed begaanbaar met uitzondering van een meter of 10 langs de Oekense Beek, ik heb daar gekozen om schrijlings langs/tegen het prikkeldraad te hupsen, het alternatief was waden door beendiep water. De eerste anderhalf uur (9.30 uur vertrokken) niemand tegengekomen, daarna wat meer andere klompenpad-gangers. Mijn AllTrails-appje kwam op precies 15 km aan het einde van de route.

 12. Vandaag route gelopen, prachtig. Hier en daar wat drassig maar met waterdichte wandelschoenen (waar wandel je anders mee?) gaat het prima. Gehele route gelopen, Alle bordjes gezien, maar gebruiken ook altijd de App

 13. Gisteren genoten van dit prachtige klompenpad.
  Een grote tip voor de volgende keer: niet de hele route lopen als het hard geregend heeft. Dan kun je beter de route verkorten.
  Het weggetje langs de beek was óók beek geworden. Omdat ik al zover was en liever niet terug wilde lopen, ben ik bijna kniediep over het paadje door het water gegaan. Niet echt een aanrader 😉

 14. Vandaag deze route gewandeld. Met de klok mee gelopen. Na punt 5 kwam ik uit op de Knoevenoordstraat. Maar ik zag daar geen schildje of sticker. Ik vraag me af of ik ergens verkeerd ben gegaan. Ja, ik moest op de Knoevenoordstraat uitkomen, maar wellicht op een andere plek. Aangezien de GPS binnen de Klompenpad app niet werkte (heb ik vaker last van, geen idee waar dat aan ligt) heb ik even gekeken op Google Maps. Richting huisnummer 77 gelopen en daar verderop een schildje gezien en toen was het weer prima. Mooie route. Persoonlijk wel richting het einde een erg lang stuk lang een beekje. Maar goed, prima te verteren. Even bij dat beekje met twee Klompenpaden-tegenliggers gesproken.

 15. Mooie wandeling! Op Pongeweg bordje gemist…voorhangende bossage. En wat leuk de picknick tuin Hendershütte op de helft van de route (staat aangegeven).

 16. Mooie wandeling! Op Pongeweg bordje gemist…voorhangende bossage. En wat leuk de picknick tuin Hendershütte op de helft van de route (staat aangegeven).

 17. Mooie wandeling! Op Pongeweg bordje gemist…voorhangende bossage. En wat leuk de picknick tuin Hendershütte op de helft van de route (staat aangegeven).

 18. Op 29 april met heerlijk weer dit nieuwe klompenpad (deels) gelopen. De route langs de Oekense Beek hebben we maar overgeslagen; die doen we nog wel een x onder drogere omstandigheden. De zuidelijke lus exclusief de Kaniestraat, maar met extra kilometers voor een bezoek aan (het mooie terras van) kasteel Engelenburg èn het noordwestelijke rondje -toch nog wat modder!- maakten tezamen een pittige, maar fraaie tocht van 14 km.

 19. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Niets dan lof!!!
  Op een kruispunt bij de Kroevenoordstraat stond geen teken. Verschillende mensen liepen daar verkeerd.
  Uiteindelijk bood de app hen uitkomst.
  Bedankt vrijwilligers!

 20. Eigenlijk is alles wel gezegd over dit pad en kan ik me volledig aansluiten bij de reacties hieronder.
  Prachtig pad! Dank voor de tip van het linksom lopen vanwege de modder.
  Eentje om straks in een ander seizoen nog eens maar dan rechtsom te lopen. Dank

 21. Gisteren vrijdag 26 april dit pad gelopen met een aantal vrijwilligers. van het Horsthoekerpad in Heerde
  We vonden het een mooi en afwisselend pad. We hebben er van genoten ondanks de vele modder op sommige stukken, maar door de vele regen de laatste tijd is dit niet helemaal te voorkomen.
  De route stond goed aangegeven. We misten een bordje bij de Knoevenoordstraat. Verder niets dan lof voor dit schitterende klompenpad

 22. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Een mooi en afwisselend pad! Op sommige plaatsen wel wat modderig, maar al met al goed te doen!
  Dank aan de vrijwilligers!

 23. Ik werd toch wel erg nieuwsgierig door de reacties en ging vandaag op pad. Gelukkig was paraplu achteraf niet nodig geweest, prima wandelweer. Ik werd gewaarschuwd dat ik beter linksom kon lopen (dat was vast Cobie die ik tegenkwam) maar ik ben toch stug doorgelopen rechtsom. Wel natte sokken gekregen maar geen last van gehad.

  Het pad zelf; GE-WEL-DIG. Een echt klompenpad en je ziet niets anders dan mooie natuur en je hoort veel vogels. Ik heb zelf twee reeën gezien maar ook veel pootafdrukken in de modder. Ik ken de omgeving van het fietsen maar veel was voor mij toch nieuw. Oekense Beek was mijn favoriete stukje. Nadeel kan zijn dat dit pad waarschijnlijk niet te doen is in de winter als waterstand weer zo hoog is zoals laatste maanden. Al met al één dikke aanrader.

 24. Erg mooi en afwisselend pad! IVM met de nattigheid onderweg het advies om het pad linksom te lopen de modder voor het laatst!
  Je kan goed parkeren aan de overkant van de kerk!
  Genoten van de mooie omgeving! Veel vogels gehoord en meerdere reeen gezien!

 25. Maandag 22 april in alle vroegte richting Hall gereden om dit nieuwe pad te gaan lopen. En wat was dit de moeite waard! Het Hallsekerkepad is echt een aanwinst voor de Klompenpaden! Hier en daar wat modderig, maar dat is in mijn beleving precies wat een Klompenpad een Klompenpad maakt!

  Aan alle vrijwilligers en iedereen die aan dit pad heeft meegewerkt: duizendmaal dank!

  Wesley (Amsterdam)

 26. Ook nu weer geïnspireerd door de blog van Hiking Dutchman hebben we vandaag dit net geopende Hallsekerksepad gelopen.
  Steven’s film geeft duidelijk weer hoe het er ongeveer in de omgeving uitziet, met informatie.
  En we waren verrast, wat is dit een schitterend en ECHT klompenpad.
  Wat veel en prachtige natuur gebieden, hier is veel landbouwgrond terug gegeven aan de natuur (helaas).
  Maar voor wandelend Nederland een verrijking, veel lopen op particuliere grond, bos en hooilanden.
  Vooral nu kun je nog weg kijken omdat de mais er nog niet is, en de brandnetels nog niet hoog zijn.
  Veel fluitenkruid en de brem bloeit, en alles is nog fris en groen.
  En we hadden vandaag een mooie wandeldag.
  Na een paar droge dagen was het klompenpad op enkele stukken na, op dit moment goed te belopen.
  Je kon zien dat dit pad net geopend was, veel wandelaars vandaag.
  Peter de hardloper ging ons nog voorbij, nog gesproken met een echtpaar uit Eindhoven die bijna alle klompenpaden hebben gelopen.
  We waren allemaal verrast door dit mooie klompenpad en omgeving, genoeg te zien.
  Van de ruim honderd klompenpaden die we hebben gelopen, staat dit pad bij ons in de top tien van de mooisten.
  Dank aan alle vrijwilligers en grondeigenaren die er een prachtig klompenpad van hebben gemaakt.

 27. Een prachtig pad!
  Na afloop op de parkeerplaats to. de kerk al even geevalueerd met Marian en Peter: 15,2 km, duidelijk aangegeven dmv de bekende klompenpadbordjes, bankjes genoeg, veel door het groen met hier en daar lekker door de modder..
  We hebben genoten van alle ganzen, de zingende vogels en de reeën onderweg.
  Weer een mooi gebied ontdekt!

 28. Bedankt voor alle vrijwilligers en landeigenaren die dit heerlijke klompenpad mogelijk hebben gemaakt. Prachtige route met veel afwisseling. Nu m’n hardloopschoenen en sokken schoonmaken 🙂

 29. Veel klompenpaden gelopen, maar deze is echt een topper. Rustig, leuke paden, mooie natuur en veel afwisseling. Aanrader!

 30. Vandaag dit mooie pad gelopen,de 15 km,en we zijn de route met de klok mee gelopen.We wisten dat hij afgelopen zaterdag geopend werd,dus maar gelijk eens kijken wat voor pad dit is.We hebben de hele weg genoten,vooral van de rust overal,bijna geheel onverhard,dus ook geen verkeerslawaai,meestal alleen het gezang van de vogels! Langs de Oekense beek en veel door de bossen van landgoed Leusveld, er staan genoeg bankjes onderweg! Er waren inderdaad sommige stukken nog best modderig en nat,wat wil je met al die regen vd laatste tijd,maar goed te doen,geen natte voeten(hoge wandelschoenen).De route was goed aangegeven, genoeg parkeerplek,vlakbij de kerk ligt een ruime parkeerplaats tussen de huizen.Het is een schitterende, rustige en mooie route,geen bruggetjes of overstapjes,maar zeker een echt klompenpad!
  Een aanrader deze 15km.

 31. Vandaag deze prachtige route gelopen. Wat een mooi en rustig gebied! Zeer afwisselend met paden door het bos, langs akkers en weidevelden en langs het water. Inderdaad soms erg modderig, maar over het algemeen goed te doen. Goede bewegwijzering (het eerder genoemde bordje ontbreekt idd) en voorzieningen als bankjes en picknicktafels langs de route. Dit klompenpad loopt ook vrijwel niet over verharde wegen, maar wel veel over echte ‘klompenpaadjes’! Zeker een aanrader om te lopen!

 32. Vandaag dit waanzinnige pad gelopen. Heel gevarieerde omgeving, veel door bossen en langs weilanden. Op sommige plekken nog wel heel drassig. Mocht je hier niet van houden zouden wij adviseren om hem later te lopen. Verder was het echt een fantastisch mooi pad om te lopen. Dank aan alle vrijwilligers die dit prachtige pad hebben uitgezet en gaan onderhouden.

 33. Het Hallsekerkepad is vandaag geopend en ik kon de verleiding niet weerstaan toch meteen op pad te gaan.
  Het was de rit van 1 uur en 15 minuten meer dan waard.
  Vanaf het startpunt bij de kerk liep ik de ronde tegen de klok in. Na een stukje fietspad duik ik meteen het groen in, bos, beek, mooie doorkijkjes en in het begin nauwelijks modder.
  Helaas is de Vroolijke Frans pas vanaf 11.00 uur open, ik ben meestal een stuk vroeger op pad. Het laatste deel gaat vooral langs de Oekense Beek, en dat valt niet altijd mee. Het is flink glibberen en uiteindelijk zijn ook mijn waterdichte schoenen nat geworden (oké, vanaf de bovenkant via mijn sokken).
  Al met al een prachtige 15 kilometer.
  https://youtu.be/hwTTh0srBHM

 34. Erg mooie en afwisselende wandeling. Het verveelt nergens. Redelijk veel plekken zijn (licht) modderig, maar dat is ook niet zo gek na de vele regen van afgelopen dagen. Aandeel verhard is niet te groot en verdeeld over meerdere stukjes. De route is goed bewegwijzerd, alleen op 1 plekje (Paaltje met daarop een bordje Oekense Beek) ontbreekt deze.

  Aanrader om te lopen.

 35. WOW! heel erg mooi. Zelfs op meerdere plekken herten gezien. Hier en daar modderig maar toch zo goed als droog kunnen wandelen ondanks het zeer waterrijke gebied. Dorpje Hall is ook prachtig.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.