Hamarithapad

Ontdek het mooie buitengebied van Nederhemert-Noord en -Zuid met haar rijke cultuurhistorie. Wandelen door het stroomgebied van de Maas met wielen, kades, een restant van een schans en een indrukwekkend kasteel. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Hamarithapad (10 km)

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 16 km Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunten: Café De Maasstroom, Maasdijk 2 in Nederhemert-Noord en Speeltuin Nederhemert, Kasteellaan 11 in Nederhemert-Zuid.

Openbaar vervoer: Nederhemert-Noord: bushalte Hofstraat vanaf NS-station Zaltbommel.
De vaartijden van het drs. P veer over Afgedamde Maas zijn veranderd. De nieuwe vaartijden zijn: maart tot en met oktober, 8.00 uur tot 18.00 uur. Zondag GESLOTEN. 2e Paasdag, 2e Pinksterdag en Hemelvaartsdag geopend. Geheel gesloten van 1 november tot 1 maart.

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Hamarithapad combineren met het Halostapad, het Nywelepad en/of het Baanbrekerpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Op het verlengpunt aan de Eendenkade, waar Hamarithapad en Halostapad elkaar kruisen, ontbreken nog steeds (21/4 gemeld aan SLG) bordje en klomp.

 2. Beste Jac. Namens de vrijwilligers: dank voor je reactie.
  Inderdaad vindt er bij Delwijnen een wegconstructie plaats. Deze is medio oktober voorbij. Omdat de situatie telkens weer wijzigt (qua doorgang etc.) is het lastig om hier telkens de routebordjes aan te passen.
  Wat betreft de Eendenkade: er is een stuk vanaf Delwijnen dat inderdaad langs de verharde weg gaat. We letten er bij de controleloop (eens per maand en in het groeiseizoen tweemaal per maand) altijd op dat het eerste paaltje dat wandelaars erop attendeert dat het pad verder gaat op het onverharde ruiterpad, goed zichtbaar is. Maar ja, als je gezellig in gesprek bent dan kun je hem missen inderdaad. Met de app erbij, of een ouderwets kaartje, gaat het het beste. Nogmaals dank voor je bezoek en je reactie.

 3. Gisteren dit bijzondere pad gelopen, bij de goede dingen beginnend; afwisselend pad, de aankomst plek is prachting met zicht op de rivier, de verlenging is echt een aanrader om deze route aantrekkelijker te maken, wij hadden prachtig weer zodat de omstandigheden optimaal waren en hebben van veel dingen genoten.

  Wel een paar puntjes van aandacht; Wij zijn met de rug naar het startbord (en gezicht naar de Maas) linksaf gegaan, al in de Welleindsestraat is het volledig afgesloten en ook voor wandelaars niet toegestaan om door ( of langs) te lopen. Voor klompenpad wandelaars is geen voorziening getroffen terwijl dit niet onmogelijk is (dus overleg nodig). Wij mochten stiekem, achter de hekken langs om ons klompenpad te vervolgen. Verderop viel mij op dat wij best een stuk over de verharde weg diende te lopen, ook op de eendekade. Later pas bleek dat wij een deel in het gras hadden kunnen lopen de aanduiding hiervoor hebben wij gemist. Verder hebben wij opvallend vaak de app nodig gehad om te verifieren of wij nu (nog) goed liepen (en wij hebben ons soms ook wat verlopen, wat hersteld diende te worden). Express terug gelopen of wij nu niet goed opletten ofdat de aanduidingen niet altijd even duidelijk zijn. Conclusie het lijkt een goed advies om de route goed na te lopen en de aanduidingen daar waar nodig te verbeteren (inclusief oude stickers vervangen). Tip daarbij; om veiligheidsredenen is het langs de weg veiliger om links te lopen, dan is het ook handig om links de aanwijzigingen te kunnen zien. Bij de leuke oversteek met het pontje is het niet gelijk duidelijk (met de app) of je nu direct links moet lopen of een klein stukje rechts en direct weer links terug. Bij de tocht rondom de slotgracht bij het kasteel mist de aanduiding om linksom te lopen. Enige revisie lijkt dus op z’n plaats (ook het maaien van hoog gras, wat nu gelukkig droog was). Daarmee wordt de route een stuk aantrekkelijker en dat is natuurlijk voor iedereen fijn. Sorry voor mijn opbouwende kritiek, ik weet inmiddels een klein beetje waar ik het over heb want dit was mijn 132e klompenpad, bedankt vrijwilligers en succes met het nog mooier maken van de route.

 4. Beste wandelaars,

  Ik reageer even op het bericht van Monique de Bruijn over de veerpont. Het stuk route waar je gebruik maakt van een veerpont, bevindt zich op de route-verlenger (ten zuiden van de Afgedamde Maas) en deze veerpont is dus op zondag gesloten. Om de hoofdroute te kunnen wandelen, hoeft dus geen gebruik gemaakt te worden van de veerpont nodig en de hoofdroute kan dus alle dagen bewandeld worden.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 5. Reactie op mijn eigen berichtje: het staat wel in de app, bij de OV-informatie. Maar als je van plan bent met de auto te gaan, lees je dat niet …. 😉

 6. In de app staat helaas niet vermeld dat de Drs. P veerpont op zondag niet gaat. We stonden, vanaf het alternatieve startpunt bij de speeltuin, na 10 minuten aan de oever…. We hebben zelf een alternatieve route bedacht, maar toch jammer!
  Let op dus! Op zondag is deze route niet te lopen!

 7. Op 24 juni dit klompenpad gelopen. Zuidelijk (verleng)deel met pontje is het mooist. Noordelijke rondwandeling is ook mooi maar veel van hetzelfde. De paden door de akkers na het pompstation zijn super leuk maar nu vrijwel onbegaanbaar: totaal overwoekerd door riet en grassen van 2 meter hoog. Je ziet geen pad meer en ziet dus ook niet waar je je voeten zet: links graan, rechts sloot. Zelfde geldt voor laatste stuk eendenkade, geen klompenpad meer te zien parallel aan de weg.

 8. Vandaag deze klompenpad gelopen
  Wat een blamage paarden lopen op de kade dus je loop kilo meters over t pad wat kapot gelopen is door paarden
  Lopen we terug naar de auto deze bij de molen op de dijk geparkeerd
  Maakte bij t cafe nog foto van t pad
  Roep de cafe eigenaar ons dat we een consumptie moeten nemen hij dacht dat we daar onze auto daar geparkeerd hadden
  Beetje brutaal
  Gr jan en jen

 9. Begonnen met overtocht om Noordelijke deel te lopen. Begin over kronkelige dijk,daarna directe omgeving mooi maar ook saaie vergezichten over rechtgetrokken weilanden. Deel langs Maas mooi. Over met pont naar zuidelijke deel. Dit is het leukste deel van de route.

 10. Vandaag gewandeld heel mooie tocht
  Echt klompenpad echt genoten
  Af en toe wat zoeken hoort er bij 48 ste klompenpad

 11. Beste Bee en Suus,

  Bedankt voor uw leuke reactie, maar ik corrigeer even uw post om teleurstelling voor andere wandelaars te voorkomen. De prachtige velden met sneeuwklokjes en akonieten bevinden zich op Nederhemert-Zuid.

  Vriendelijke groet,
  Janneke
  Vrijwilligster Hamarithapad

 12. Vergeet in deze tijd zeker Nederhemert Noord niet : een en al sneeuwklokjes en gele akonietjes. Prachtig !!!! Het wordt lente!

 13. Beste Karin & Hetty,

  Hartelijke dank voor jullie leuke en positieve reactie.

  Met vriendelijke groet

  Janneke
  Vrijwilligster Hamarithapad.

 14. Op 25 september het Hamarithapad gelopen. We waren nog geen kilometer onderweg toen we de groene specht al zagen. Extra leuk omdat deze ook al in de route omschrijving vermeld wordt. Verder wordt er veel gezegd over lange rechte stukken, maar vergeten wordt dat de verlenging (met pontje overvaren) bijzonder mooi is. De boerenhuisjes kasteel Nederhemert, de bloemen stroken, koeien in de wei en het stuk over de dijk vonden wij mooi, zeker ook lange rechte stukken maar niet hinderlijk of langdradig. Een leuk pad maar je moet beslist de verlenging erbij lopen 😀

 15. Wij hebben vandaag dit klompenpad gelopen en ervan genoten. Dank aan alle vrijwilligers! De verlenger is zeker de moeite waard. De eendenkade is inderdaad lang, maar ach, wat maakt het uit, wij liepen er heerlijk.

 16. Beste Steven,

  Wat een mooi filmpje hebt u gemaakt, hartelijk dank voor het delen.

  Met vriendelijke groeten

  Janneke
  vrijwilligster Hamarithapad

 17. Beste Dick,

  Wat een mooi verslag van ons pad en het aansluitende Baanbrekerpad, vergezeld van prachtige zonnige foto’s. Dank voor het plaatsen!

  Met vriendelijke groet
  Janneke
  Vrijwilligster Hamarithapad

 18. Vandaag in Nederhemert Noord gestart voor 10 km wandeling. Er waren wel aardige stukken bij, maar toch ook veel lange rechte stukken. Aan het graspad langs de Eendenkade leek geen einde te komen. Aan het eind van dit rondje had ik een zak vol zwerfvuil (vooral heel veel lege blikjes) verzameld. Deze wandeling komt niet in mijn top10 van de Klompenpaden. Pluspunt was wel het aardbeienstalletje vlakbij het veer.

 19. Vandaag samen met mijn vrouw het Hamarithapad gelopen; met nog een (zelf verzonnen) kleine uitbreiding. De uitbreiding over Zuid hebben we niet gedaan; gebruik maken van het pontje was niet mogelijk i.v.m. de hoge waterstand van de Maas. Het was een leuke tocht, met veel graspaden, die ook wel weer behoorlijk nat en modderig waren. Dat maakt de tocht wel wat zwaarder, maar dat was niet erg. Mooie route, die nog veel interessanter wordt als je de uitbreiding naar Nederhemert Zuid erbij kunt betrekken. (Dat weten wij omdat het ook een beetje ‘onze eigen’ omgeving is). Leuk gewandeld!

 20. Heerlijk gewandeld. Heel veel dank aan vrijwilligers en grondeigenaren voor openstelling/mogelijkmaking van de route!

 21. Vandaag voor het eerst een klompenpad bewandeld en niet 1, geen 2 maar meteen 3 aan elkaar geknoopt te weten het Baanbrekerpad, het Hamarithapad en het Nywelepad.

  Ik heb genoten van deze perfect gemarkeerde wandelroutes, de mooie natuur, de diversiteit in de ondergrond en niet te vergeten van de zon.

  Wel spijtig dat de veerboot op zondag niet vaart, maar daarvan was ik op de hoogte voordat ik vertrok.

  Ondanks dit tot een mooie 38 km gewandeld.

 22. Vanochtend het mooie Hamarithapad gelopen. We hebben even naar een parkeerplek moeten zoeken omdat het parkeren bij de Maasstroom geen optie was. Het was een mooie route, vooral het stukje op Nederhemert Zuid. De grasdijk, volgend op de Eendenkade is een lang stuk, beetje eentonig, wel een mooi weids uitzicht.
  Wij merkten ook dat we op de dijk gelopen hebben, in plaats van het pad beneden aan de dijk. Op de dijk heb je wel fraai uitzicht. Wij vonden dit eigenlijk net zo leuk!

 23. Beste Elias,

  Heel hartelijk dank voor het bericht en de tip omtrent de put, De klussers zullen het eerdaags op komen lossen en de bewijzering proberen te verbeteren bij de put en tevens de sticker herplaatsen bij Maasdijk 98 zodat de wandelaars het juiste pad nemen ipv het asfalt.

  Hartelijke groeten,
  Janneke

 24. Beste vrijwilligers . Even het volgende ik heb het hekwerk vervangen thv maasdijk98 waar een stikker op zat van het klompenpad , zouden jullie daar weer een andere willen plaatsen , of een losse paal met aanduiding wij zien vaak dat de wandelaars niet goed zien waar ze heen moeten lopen ook de stikker naar de put zien ze vaak over het hoofd en gaan dan gewoon via de dijk verder !!

  Met vriendelijke groeten Elias van wijk Maasdijk 98 Nederhemert

 25. De veerpont van Noord naar Zuid is weer in de vaart!

  Janneke van Steenbergen

 26. In verband met het hoge water is de veerpont tussen Nederhemert-Noord en Nederhemert-Zuid voor onbepaalde tijd gesloten.

  Janneke van Steenbergen
  Vrijwilligster Hamarithapad

 27. Beste meneer van den Brandhof,

  Dank voor uw mooie reactie en we zullen deze week nogmaals naar de bewijzering kijken aangaande het ruiterpad. Het ruiterpad is juist gemaaid en daardoor hopelijk beter beloopbaar.

  Met vriendelijke groet,
  Janneke van Steenbergen
  Vrijwilligster

 28. Na 3 jaar gisteren weer eens dit pad gelopen, tegen de klok in, alleen de hoofdroute (10 km), pontje is zondags dicht. Eerst een stukje asfalt op de dijk (wel mooi) en door Wellseind. Dan een lange maar prachtige route om tot rust te komen, links houtwal en rechts grote percelen weiland met grote boerderijen en grote koppels koeien op de achtergrond. Ook een perceel prachtig geel koolzaad. De terugweg via rustige landelijke omgeving, ook langs bouwland. En een vernieuwde boerderij gezien uit 1781.
  Zeker de moeite waard om een keer te lopen. De verlenging is overigens ook heel mooi. Vanmorgen vroeg heb ik eerst het nieuwe pad in Herwijnen gelopen, ook 10 km.
  Hard 39% en rekening gehouden met het bericht in dit boek van 10 juli jl van een vrijwilliger. Het ruiterpad is overigens soms wat moeilijk te lopen. Het begin van het ruiterpad kan beter aangegeven worden. Extra bordje zou niet gek zijn. Je loopt al snel ongewild? via het asfalt.

 29. Beste mensen, als vrijwilligers van het Hamarithapad zijn wij blij met elke reactie, ook de meer kritische, maar de laatste reacties die vonden we uiteraard erg leuk om te lezen. Wat betreft veel asfalt: langs de Eendenkade missen mensen soms de afslag naar het ruiterpad. Ook langs de dijk is asfalt veelal te vermijden omdat het pad dan benedenlangs loopt. Nieuwstraat is een traject waar we een ongeasfalteerd alternatief niet mogelijk was. Het pad langs de akker is weer gemaaid en dus voorlopig weer goed begaanbaar. De suggestie van het bankje gaan we proberen te regelen.

  Ferdi Timmermans
  Een van de vrijwilligers van het Hamarithapad

 30. Wij liepen vorige week, 3 juli, de noordkant van dit pad, de 10 kilometer. Het was wel mooi, langs de dijk bij de afgedamde Maas en daarna door het land. Een heel stuk over een grasdijk tussen twee afwateringsweteringen. Rijke begroeiing langs de kanten. Geen bankjes daar, helaas, zodat we zittend in het gras onze lunch aten. Dan door een speciaal vrijgemaakt pad door particulier bouwland, in een scherpe hoek tot aan het Essostation. Het Sterrenbos had een eikenprocessierupswaarschuwing! We hebben onze kleding maar dichtgeknoopt, handen in de zakken, diep ademhalen en stappen maar. De weg terug naar de dijk was heel mooi. Omdat er verder geen horeca geopend was, zijn we met de pont overgestoken naar Nederhemert-Zuid., naar de speeltuin, waar ze koffie schenken. Dit stuk wil ik bijzonder aanbevelen. Men noemt het ‘het eilandje’. Het is in de zomermaanden, wanneer de pont vaart, te bereiken, maar niet op zondag. Het is een historisch interessante plek met een kasteel waar nu ITers zitten. Prachtig, overvloedige vegetatie, diepe wateren bij het kasteel en heel mooie platentuintjes links van de aanlegsteiger. Ik vond het jammer dat we niet in Nederhemert-Zuid waren gestart, vanwege deze schoonheid van het landschap. Mooier eigenlijk dan de noordkant. Overigens is dit eilandje een schiereiland, ook te bereiken via een verderop gelegen brug. Het eilandje rond lopen is goed voor 6 kilometer.

 31. Prachtig pad, echt genoten van deze dag. Zoals altijd nemen we een lange broek mee als we klompenpaden lopen maar dat was niet nodig. Goed onderhouden pad met goede bewijzering, mooi gemaaide paden dwars door de akkers met goudgeel koren en mooie wolkenluchten, prachtige vergezichten over de rivier. Met het pontje over naar Nederhemert Zuid, adembenemend! Zeker voor vogelliefhebbers is dit pad een echte aanrader.

 32. Op zich leuke route.
  Maar daar waar je door de akkers loopt richting Esso Station is enig onderhoud qua laag houden van de begroeiing geen overbodige luxe.
  Nu liepen we dikke kilometer door kniehoog onkruid inclusief brandnetels.
  Niet prettig in een korte broek.

  Kleine tip:
  Een bankje op de plaats nadat je de lange groenstrook hebt gelopen en voordat je de akkers opgaat zou welkom zijn.

 33. Dit klompenpad viel ons een beetje tegen. Leuk om aan het water te starten en te eindigen, en er zijn echt mooie stukken, maar je loopt heel veel op/langs geasfalteerde weg.

 34. Nee hoor, als u de 10 km route in Nederhemert-Noord loopt hoeft u geen oversteek te maken. Dit geldt alleen als u de routeverlenger op Nederhemert-Zuid erbij neemt.

 35. Even voor de zekerheid: je hoeft toch niet met de Veerpont als je de 10 km wandelt?

 36. Beste Ella,

  Het klompenpad op Nederhemert-Zuid is een routeverlenger van het hoofdpad in Nederhemert-Noord. Bij de speeltuin staat het bord met een duidelijke tekening links bovenin van de situatie. Als u alleen de routeverlenger wilt lopen kan dit links en rechtsom. Om op het hoofdpad uit te komen volgt u de routetekening waarin alles duidelijk wordt beschreven aan de hand van nummers en stippellijnen. Daarbij opgemerkt dat in de winter maanden de pont alleen op afspraak vaart. Ook dit is in alle informatie opgenomen.

  met vriendelijke groet,
  Janneke van Steenbergen
  Vrijwilligster klompenpad Hamaritha.

 37. Gestart bij de speeltuin. Onduidelijke bewegwijzering. Verlengde lengte links of rechts? Was niet duidelijk welke kant dit op was.

 38. Eeterij Den Dijk was gevestigd in het oude veerhuis nabij de pont, maar is definitief gesloten.

 39. Mooie, afwisselende route. Vandaag gelopen onder indrukwekkende wolkenluchten. Prachtige uitzichten vanaf de dijk. Veel vogels op het water en in de velden. Verrassend ook was het paadje langs het hoge mais, met uitzicht over de velden. Beetje moeilijk begaanbaar vanwege de drassigheid, maar wel leuk. Moest opletten waar ik mijn voeten plantte, door de vele kleine groene kikkertjes. Ik ben geen wandelaar tegengekomen onderweg, maar stond wel oog in oog met een fazant (vrouwtje). Ik dank de vrijwilligers, voor weer een mooie wandelervaring.

 40. Heerlijke (zeer rustige) wandeling en ons 52ste klompenpad door een prachtig landschap, alles zeer goed bewegwijzerd. Jammer dat de app (die je verder niet nodig hebt) niet aangeeft dat bij de pont naar naar de overkant de Eeterij den Dijk is geopend, voor een fijne lunch. Zou handig zijn die weer toe te voegen aan de app!! Cafetaria L&L niet gezien.
  Ook erg leuk de bordjes met de klompen!!

 41. Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in. Eerst 2km asfalt, stukje door het mooie Wellseind, dan 3 km dijkje met gras, rechts wijds uitzicht bouwland, grasland en grote boerderijen, links bosschages en riet, mooi. Dan 1 km bouwland, was nu goed te lopen, tarwe was gemaaid. Dan weer 1,2 km asfalt, dan dijk over en prachtig gezicht op afgedamde Maas en een bloemenkwekerij. Helaas was er geen zon, zou dan nog mooier zijn. I.p.v. zon was er vandaag een heel schraal windje en slechts 11 graden. Weer even wennen.
  Pontje over naar Zuid. Wat ik daar zag was geweldige mooie natuur, met geen pen te beschrijven. Ga zelf maar kijken.
  De bewegwijzering was uitstekend. Op het meest zuidelijkste punt moet je 2 x rechtsaf, bij de 2e maal mis ik een bordje, al is het wel duidelijk dat je het grindpad in moet. Ik was wel even verder gelopen tot boven aan de dijk.
  Ondanks het frisse weer was het weer volop de moeite waard. Bedankt iedereen.

 42. Beste wandelaars van het Hamarithapad,

  Het stuk langs het tarweveld wordt binnenkort gemaaid. Dit gebeurt tegelijkertijd met het oogsten van de tarwe. Dan zal het routestuk dus weer goed begaanbaar zijn.

  Marlies van Loon
  Team Klompenpaden

 43. Kan aan de opmerking van vorige schrijver nog toevoegen, kijk uit bij het tarweveld, er zijn slootjes die je bijna niet ziet. Verder zeker lopen deze mooie route.

 44. Vandaag het pad gelopen. Jammer dat de pont niet vaart op zondag, maar het is niet anders.
  Langs de korenvelden (voor de benzinepomp) staat het riet en gras erg hoog waardoor moeilijk te zien is waar je loopt (pad, koren of sloot). Een lange broek is ook geen overbodige luxe met alle brandnetels onderweg.

  Maar ondanks alles toch genoten van deze wandeling in een rustige en mooie omgeving.

 45. Beste Henk,

  Dank voor je positieve berichtje.

  Even over de app. Ik ben wat verbaasd dat je geen notificatie krijgt bij de bezienswaardigheden (foto’s en filmpjes) dit zou wel moeten gebeuren. Ik zou het dan ook goed vinden om daarover even met je te bellen. Kun je bij gelegenheid op mijn onderstaande mobiele nummer nog wat meer melden over je ervaringen?

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 46. Vandaag dit pad gelopen. Op een enkele uitzondering na is het pad prima voorzien van pijlborden/stickers en daar waar het niet helemaal duidelijk was gaf de app uitkomst.

  Met 20 a 23 graden en volop zonneschijn was het gewoon een heerlijke wandeling. Het extra uitstapje over de Afgedamde Maas maakt het net even leuker en laat je ook genieten van een mooi oud kerkje en een sprookjesachtig dorp waar je het idee krijgt Napoleon zo tegen te komen.

  Tips voor de app;

  – Een notificatie als er een punt komt waar je de route kunt verlengen of veranderen
  – Een notificatie bij een foto-positie of wetenswaardigheid

  Omdat ik mijn telefoon doorgaans in mijn zak heb is uitbreiding naar AndroidWear gewenst, als ik dan een seintje krijg voor een afslag of een keuze moment kan ik mijn mobiel tevoorschijn halen en kiezen welke kant ik op wil.

 47. Voor de vogelaars onder ons die de vogels kijken combineren met een heerlijke wandeling, zoals wij, is dit een prima pad gebleken vandaag, prachtige zonnige dag. Gezien: ijsvogel, grote gele kwikstaart, groene specht, tjiftjaf, zwaluwen, div. eenden, w.o. krakeenden en tafeleenden, ganzen , maar ook grutto’s , wulpen, tureluurs, door ons vandaag ook weer de eerste dagpauwogen en kikkers gezien.

 48. Mooie, rustige route langs de Wetering met zijn vele rietkragen en dus vogeltjes met aan de andere kant akkers en weilanden. Ook de route door de akkers is speciaal. De dijk geeft schitterende uitzichten!
  Kortom genoten!
  Er is overigens een handige app met alle “overzetveren” van Nederland.
  Zie ook “De Mooiste Routes”-site voor deze wandeling.

 49. Ik wil nog even inhaken op het bericht van Dhr. van Mook over de drukte op de Wellseindse dijk met vrachtwagens en tractoren. Waarschijnlijk heeft Dhr. van Mook de route gelopen toen de Dijk was afgesloten bij de Rietschoof( Aalst) en kwam alles hier over de Wellseindsedijk en de Maasdijk. Vrachtwagens zien we overdag verder nauwelijks. Tractoren in bepaalde seizoenen echter wel.

 50. Veel lange rechte stukken en Anton van Mook heeft gelijk het maisland is onbegaanbaar tot aan de sloot aangeplant en je moet dus door de mais of bijna in de sloot lopen.

 51. Het gedeelte langs de Welleindsedijk is zeer druk. Door de week door vrachtverkeer en tractoren, in het weekend door dagjesmensen en motoren. Hierdoor is deze wandelroute niet geschikt voor kinderen. De pijlen op de onopvallende groene stickers zijn erg klein en daardoor moeilijk te zien. Een deel van het pad gaat over een boerenakker. Dit pad is tot op de slootkant aangeplant en daardoor moeilijk begaanbaar. Als de desbetreffende hiervoor een vergoeding krijgt lijkt het mij redelijk dat er een fatsoenlijk pad wordt vrijgehouden.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.