Harsloërpad

Wandelen over stegen, langs beken en over boerenland in het buitengebied van Bennekom en Wageningen. Ontdek het mooie buitengebied van Bennekom en Wageningen. U wandelt langs plekken waar kastelen en landgoederen stonden, langs uniek blauwgrasland en beschermd weidevogelgebied. De combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Harsloërpad (13 km)

Startpunt: Theeterras en Rustpunt In het Veld, Zwartesteeg 1 in Bennekom

Openbaar vervoer: Buslijn 88 richting Wageningen vanaf station Ede-Wageningen, halte Halderbrink. Deze rijdt doordeweeks elke tien minuten, in het weekend elk kwartier

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Harsloërpad combineren met het Breukerengpad. Beide paden zijn in één brochure opgenomen. U kunt het Harsloërpad tevens combineren met het Wageningse Engpad en het Grift en Graftenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Op een prachtige najaarsdag dit pad gelopen, en wij hebben ontzettend genoten. Eerste stuk was idd veel weg (je kan misschien ook stellen dat het jammer is dat de boeren niet hebben meegewerkt aan een pad langs hun velden) en langs veel auto’s (op zaterdagochtend) maar als je eenmaal de weg af bent is het vanaf daar alleen maar genieten.
  Wat een weidsheid en wat een leuke paadjes.
  Misschien nog een tip (maar kan ook zijn dat die al in de maak is) is om het pad te verleggen van het fietspad af langs het valleikanaal en te verplaatsen naar het nieuwe gebied de binnenlandse hooilanden. Fietsers blij en wandelaars hebben een mooi alternatief.

 2. Begin oktober deze route gelopen. Wat een tegenvaller dat we zoveel over asfalt moesten lopen. En niet alleen asfalt, maar ook nog heel lang over een fietspad langs een sloot. Aan de overkant van de sloot zagen wij hele aantrekkelijke voetpaden, waar we graag hadden gelopen…… Zoals de route nu is, kun je ‘m beter fietsen!!! Lijkt uitgezet met de fiets?? Jammer. Spijt dat we de recensies niet eerder hadden gezien.

 3. Vandaag, 23 augustus 2020, het Harsloërpad, (kleinste afstand) 4 km. gelopen. Bij no. 1(startpunt) aan de Zwartesteeg 1 is het theeterras verdwenen. Ook de camping Het Binnenland is er volgens mij niet meer, terwijl dit nog gewoon aanwezig staat op de folder. Wat rest is de kampeertafel bij de ingang. Daar heb ik met mijn wandelgezelschap een boterham gegeten, waarna we op weg zijn gegaan naar de plek van het voormalige Kasteel Harslo (een mooie route), via de Duitse kazemat.. Verder gelopen via de Kraatsweg naar de Veendersteeg en weer terug naar de Zwartesteeg.

 4. Misschien juist op een vroege zomer zondagmorgen wanneer het nog rustig is is deze route de moeite waard. Voor hen die het Binnenveld en de Kraats niet kennen een mooie gelegenheid om met dit al heel oude agrarische cultuurlandschap kennis te maken. Let op de aanwezigheid van kerkepaden. Een dergelijk onverhard voetpad vind je bijvoorbeeld langs de Krommesteeg.
  Verderop op rondwandeling loop je langs de Binnenveldse Hooilanden, een weer heel ander gebied. Gewerkt wordt aan het nog aantrekkelijker maken van dit gebied voor weidevogels. Na de Grift loop je via de Hooilanden weer richting agrarisch gebied. Op dit deel van de route lopen de wandelpaden vaker dan ik inschatte achter een houtwal of aan de andere kant van een sloot. Ik heb denk ik net niet al die paden gekozen. Steeds even goed opletten dus anders loop je meer over wegen en fietspaden dan bedoeld.
  Ik hoop dat het de beheerders van de route lukt ter hoogte van de Veenkampen de route te verleggen naar het relatief nieuwe wandelpad dat daar dóór de Hooilanden loopt.
  Tot slot adviseer ik om de route tegen de klok in te lopen en te starten (en dus te eindigen) bij de Lieskamp alwaar een klein maar prima parkeerterreintje is aangelegd.

 5. Mooi door het Binnenveld en langs de Grift (jammer dat het zo ontzettend druk was met fietsers) dat liep minder fijn.
  Wel veel asfalt en wat minder doorsteekjes, wij vonden dit zelf een mindere klompenpadroute maar dat is persoonlijk.

 6. Altijd een fijne route om te lopen vanaf de campus van de universiteit! Fijne diverse route (wel veel over de gewone weg), heel veel vogels

 7. Dit is voor ons gevoel totaal geen klompenpad. Alleen het begin en eind door de weilanden en daarna alleen maar asvalt: druk fietspad kilometers lang en daarna langs de weg. Een teleurstelling voor ons terwijl we echt fan zijn van de klompenpaden. Alleen van dit pad dus niet!

 8. Vanmiddag het Harsloerpad gelopen. Heerlijk genieten van het zonnetje, de wind en de mooie omgeving vol met vogels en andere dieren.
  De route is duidelijk aangegeven, maar ik zou als startpunt kiezen voor de Lieskamp omdat je daar makkelijk je auto kan parkeren.
  Wel handig om zelf een lunch pakket mee te nemen om lekker te picknicken onderweg…er is genoeg te zien! Een aanrader.

 9. Prachtige wandeling, alles goed aangegeven, ook bij fietsknooppunt 26 spreekt het voor zich dat je rechtdoor moet blijven gaan. Geen stier in de wei gelukkig! Wel mooie plekjes en bankjes om van vogels om je heen te genieten Dank voor de organisatie!!
  Tilly

 10. Voor alle duidelijkheid. De markering ontbreekt bij fietsknooppunt 26. Het fietspad langs de Grift blijven volgen!

 11. Er ontbreekt nog steeds een markering op de T splitsing,langs de Grift op het fietspad!! Lopend vanaf de Vistrap richting de Werftweg. Dit heb ik een week geleden ook al doorgegeven!

 12. Vandaag het Harsloerpad gelopen. Om 11 u. van huis gegaan en om half 12 bij boerderij Hoekelum de routekaart gekocht en gestart. Heerlijk gelopen in een weids poldergebied. Wel veel over asfalt, maar dan konden we goed in de berm lopen. De paden bij Harsloerpoortgebouw zijn mooie onverharde wegen die nu dankzij de regen stevig waren. Het pad daarvandaan door het weiland was een hele onderneming omdat het erg drassig was. Het gebied van het Binnenveld wordt tot medio 2021 heringericht maar is nu al een natuurpradijsje. Benieuwd hoe het eruit gaat zien als het gereed is. Langs de Grift (Valleikanaal ) liep het ook heerlijk door de berm, gelukkig nu niet druk met fietsers. Vanaf de Grift weer de route richting Bennekom gevolgd. Op zondag zijn er onderweg geen rust plekjes waar je een consumptie kunt kopen (wel bij boerderij Hoekelum). Gelukkig hadden wij onze proviand van huis meegenomen. Om 15:30 u. weer voldaan en tevreden thuis. Wij gaan dit pad zeker nog eens lopen in de andere seizoenen.

 13. Ik had eigenlijk meer verwacht van dit pad.rondom nergena en de kraats vond ik het asfaltpercentage te hoog (ik kon ook niet door de wei met de stier,dat speelde ook mee.).daar wel erg mooie boerderijen.Dan natuurlijk wel het schitterende weidse gedeelte (binnenveldse hooilanden),wel een wat lang stuk,en wat overlast door graafmachines en trekkers tot 2021.Ben ook nog in een bunker (wo 2 ?) geweest. voor mij een middenmoter-pad.

 14. Vanmorgen het HARSLOËRPAD gelopen.Wat was dat genieten!!
  Veel kievieten, hazen families zigzaggend door de weilanden,fazanten.

  De route is heel goed bewegwijzerd.

  Volgens mijn telefoon met GPS was het 11,1 km.Niet 13.

  Heel erg aan te raden deze wandeling.

 15. Vandaag de route gelopen, wat een ellende. Parkeren kon niet. Dus gestart op 1 km afstand maar goed, we komen tenslotte om te lopen. Na een paar km enkele honden achter ons aan vanaf een boerderij. Eentje vrij aggresief, de andere wat rustiger. Ze bleven ons volgen. Na enkele km maar afgeweken van de route om ze af te schudden. Maar nee, in de bebouwde kom viel de hond een kind aan en beet een bal kapot. Eén hond minder vervolgde we onze escape maar we raakte die andere niet kwijt. Best zielig hoe hij verdwaasd door al het verkeer liep. Enfin 1x en nooit meer dus zolang de boeren hun beesten niet bij zich kunnen houden.

 16. Fietssleutel gevonden!
  Met prachtig weer hebben wij vanmiddag het Harsloërpad gelopen. Een mooi pad in een weids weidelandschap. Wij hebben ervan genoten.
  Onderweg troffen wij een fietssleutel aan met een andere sleutel, waarschijnlijk een huissleutel, en een winkelwagenmuntje van de AH. We hebben de sleutel afgegeven bij de theetuin “In het Veld” bij het beginpunt van de wandeling. Ze leggen hem binnen neer met een briefje erbij.

 17. Vandaag het prachtige klompenpad Harsloërpad nog eens gelopen. Een echt klompenpad, zonder bos. Erg landelijk en er zijn grootschalige werkzaamheden aan de gang, natuurgebied in wording.
  Een aantal keren weilanden door. De boeren zijn gier (stront) aan het injecteren. Stinken? Neen, deze lucht hoort bij het platteland. Meestal injecteren ze niet helemaal tot de heining ten gerieve van de wandelaars. Soms echter ligt er wel stront tot de heining. Dan thuis schoenen schoonmaken, stront is er moeilijk af te krijgen (gaat vastzitten).
  Als ik de mooie asfaltfietspaden langs het valleikanaal en door een weiland (bijna 4 km) niet als asfaltwegen aanmerk (je kunt vaak ook door het gras lopen) dan is 35% asfalt. Anders wordt het percentage 65. Het is ook verstandig om op een dag als deze, 20 graden in februari!, door de berm lopen i.v.m. de vele fietsers.
  Voor mij behoort dit pad tot een van de mooiste paden, vooral omdat het een echt klompenpad is.

 18. Lent, lente! Zo voelde het vandaag dus de polder in bij Bennekom, de prachtige Hooilanden waar nu zo hard aan gewerkt wordt voor diversiteit in flora en fauna. Zes ooievaars gezien, waarvan al 1 een nest aan t bouwen was, enorm veel kieviten, wat een heerlijk geluid maken die toch, dat hebben we lang niet gehoord. Acht reeën in een groepje bij elkaar, een haas, veel ganzen….die Hooilanden wordt een prachtig natuurgebied. De wandeling was goed aangegeven. Het stuk langs de Grift heel afwisselend. En de hele dag zon en blauwe lucht! Een mooie wandeling die de moeite waard was!

 19. Vandaag net voor de dooi begint ,door het besneeuwde landschap, deze route gelopen. Stukken door weilanden waren goed te doen. Via aanloop route overgestapt op Breukereng route. En net voor einde van Breukereng weer terug naar Harsloerpad via Langesteeg. Route is goed aangeven. Door eigen toeden stukje fout gelopen. Kom op totaal 18,70 km . Route Harsloerpad zoals eerdere reactie : een aanrader. ( En combi met Breukereng is mogelijk)

 20. Vandaag, 16 -11, op deze zonnige dag het Harsloërpad gelopen. We vonden het een mooie route, omdat we veel temidden van het groen liepen. Een hoop door weilanden, ook een stukje langs het water. Weinig drukke verkeerswegen. Een aanrader. Ook allemaal erg goed aangegeven.

 21. Vandaag dit pad gelopen met mooi weer. Flinke stukken door weilanden die goed droog waren. Ook mooi stuk langs het valleikanaal met veel jonge vogels, kieviten en andere weidevogels. Echt een aanrader dit pad!
  En o ja, staat niet in beschrijv8ng, maar er een routeverkorter, ik schat zo 2 km. Maar de echte route is erg mooi.

 22. Wonend in Wageningen moest het er een keer van komen deze route te wandelen. Daarvoor een grijze, kille dag uitgekozen waarbij de temperatuur niet boven nul kwam. De route is vooral een mooi weer route. In het voorjaar zingen de Kleine karakieten in het riet langs de Grift/Valleikanaal en zijn in de weilanden Grutto’s en Wulpen aan het baltsen. Ondanks het mindere weer toch een aantal reeën en een mooie Groene specht van dichtbij kunnen bewonderen! De delen door de weilanden zijn op dit moment erg zompig en goede waterdichte schoenen zijn een must!

  Route is overal duidelijk aangegeven.

 23. Op 17 oktober het Harsloërpad gelopen. Een mooi pad met veel boerenpaadjes in onze eigen “achtertuin”. Door het hoge natte gras wel natte sokken dus waterdichte schoenen waren beter geweest. Leuk om wat meer achtergrond over ons eigen gebied te leren zoals het voormalige kasteel Harselo en zijn poorthuis. Heel veel fazanten gespot (ik hoorde later dat ze deze hebben uitgezet daar) Bij de Grift waren wat jongens aan het vissen (het was herfstvakantie) leuk om te zien dat er ook echt wat gevangen werd (baars en snoek) Een mooie wandeling door “ons binnenveld”.

 24. Gisteren voor de tweede keer deze wandeling gelopen. Deze keer geparkeerd op het parkeer terreintje aan de Rijnsteeg, voldoende ruimte daar. We hebben nu de wandeling met de klok meegelopen. Heel veel vogels gezien langs de Grift, de rietgors in de rietkragen en ooievaars in de graslanden. Samenvattend: weer volop genieten van al het mooi’s in de natuur. Dank aan de vrijwilligers voor het goede onderhoud van het pad.

 25. Mooie route met veel afwisseling. Topper onder de klompenpaden en dat zo vlak bij de campus van Wageningen.
  Omdat we de parkeerplaats bij de Lieskamp niet konden vinden (de Plassteeg is de hele maand mei afgesloten) zijn we begonnen op de afkorting (Langesteeg). Daarna de westelijke lus gedaan, die toch nog altijd 11 km is. Voordeel: we kunnen later altijd nog het Breukerengpad combineren met de oostelijke lus.

 26. Beste Herman,

  Dank voor je suggestie. Er zijn momenteel 335 verkooppunten van de klompenpadfolders en we vonden de lijst per pad (soms meer dan 20 verkooppunten per pad) te lang om direct weer te geven op de website en hebben daarom is voor deze opzet gekozen.

  De volgorde van de verkooppunten per pad is iets waar we bij website aanpassingen in de toekomst nog eens over na gaan denken

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 27. Als verkooppunt voor het Harsloërpad worden eerst twee adressen in Barneveld genoemd.
  Klik je de button ‘nog meer’ aan, dan blijkt de boerderij aan het startpunt óók een verkooppunt te zijn.
  Suggestie: vermeld bij elk Klompenpad direct het verkooppunt voor een folder zonder
  dat je hoeft door te klikken.

 28. Er is een ruime parkeervoorziening bij Landgoed Het Lieskamp aan de Rijnsteeg ter hoogte van de Bennekomsesteeg.
  Daar kunt u de route starten, veel plezier op dit mooie klompenpad!

 29. Wij willen eind maart deze route lopen, nu lees ik dat het moeilijk parkeren is, heeft U een oplossing?

 30. We wilden vandaag dit pad lopen maar konden geen parkeerplek in de buurt van de Zwartesteeg 1 vinden. Bewoners uit de buurt waarschuwden ons dat het niet verstandig was de auto in de berm te zetten vanwege de brede landbouwmachines die langskomen. Waar aan de route kan zonder probleem geparkeerd worden?

 31. Mooie, goed aangeven route. Ook bij smeltende sneeuw goed te doen. 1 Weiland was redelijk nat. De route loopt door open gebied, dus kan in de winter, als er veel wind is koud zijn. In het voorjaar zal het zeker mooi zijn als er veel vogels teruggekeerd zijn. Bij een fiets/wandelbruggetje, linksaf over het Valleikanaal, ijsvogeltjes gesignaleerd. Wij vonden de route wel wat veel over asfaltweggetjes gaan, maar het zijn allemaal landelijke weggetjes, dus niet druk. Ook zitten er wat zandweggetjes en weilanden in.

 32. De zon riep vanmiddag, kom naar buiten, ik schijn. Het was heerlijk. Een pad zo dichtbij huis. Lekker door het zompige weiland banjeren. En net als je het zat bent is er weer een asfalt weg. Zo was er steeds een mooie afwisseling. Vele vogels waren al in voorjaarsstemming. Het was een lust voor oog en oor. Een mooie wandeling voor zomaar een zondagmiddag. Lees, kijk mee en geniet op http://www.anita0407.waarbenjij.nu

 33. Gisteren deze bijzondere wandeling gelopen. Het was erg mistig en door de bevroren rijp op de planten en bomen was het een mystiek gezicht. Het gedeelte langs de Kooiweg met het weidevogelgebied vonden we prachtig en hier ook in de verte een ree zien staan. Komen in het voorjaar graag terug om van de weidevogels te genieten. Goede bebording en afwisselende route met leuke bruggetjes als oversteek. Dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

 34. Er stond een lekker herfstbriesje! Op voor de 13 km.
  Het Harseloerpad is een mooi pad. Er is veel te bekijken aan mooie woningen, kazemat, fazanten, eksters, vlaamse gaaien, buizerds, reigers, verschillende soorten runderen, schapen, veldbloemen, strakke weilanden, rietkragen, meerkoetjes, zwanen, ja-knikker, bruggetjes, sluizen….echt de moeite waard.
  Een enkel minpuntje: de bordjes staan erg ver uit elkaar, wat lastig is als je de app niet op je telefoon zou hebben, sommige stukken in de route zijn recht toe, recht aan, er is geen duidelijke parkeerplaats bij de start (de auto mag in de berm), het rustpunt oogt rommelig (voor ons geen schoon theeglas of koffiemok), wat meer asfalt dan gewoonlijk (bij natter weer natuurlijk geen probleem).
  Pluspunten: rustige omgeving, weids uitzicht, veel te bekijken, mogelijkheden om wat te eten, te drinken, diverse bankjes, veel informatie tijdens de route, veel vriendelijke mensen onderweg (wandelaars, fietsers, op de skeelers, trimmers, boeren op het land….)
  De route zal zeker een stuk “vriendelijker” zijn wanneer de zon schijnt!
  Vrijwilligers, wij hebben weer een fijne en ontspannen middag gehad. Super bedankt!

 35. Zondag 28 augustus (onder de noemer van wandelcafé Arnhem dit is : Molenplaats Sonsbeek in samenwerking met Nivon Arnhem en wandelvereniging Te Voet) met een groepje dit klompenpad gelopen.
  Prima wandeldag, goede temperatuur, zon en wat wind.
  Iedereen heeft genoten en was enthousiast over deze route.

 36. Gestart vlak na Lieskamp zodat we dat stukje als toetje hadden. Begon gelijk mooi met wat bruggetjes door het hoge gras en natte voeten. Prachtige uitzichten waar de vogelaar in ons gezelschap erg van genoten heeft. Twee velden met ooievaars, een torenvalk die een muis zat op te peuzelen en nog veel meer moois. Diverse weides met schaapjes en koeien. En heel veel vlinders in diverse soorten en maten. We hebben genoten. Het gedeelte rond de de officiële start vonden we minder interessant maar om van a naar B te komen is dat misschien onvermijdelijk. Het rustpunt viel ons wat tegen. Misschien hadden we ons daarover wat beter moeten inlezen. Verder top! Dank voor deze mooie route.

 37. Beste Anneke,

  Dank voor het doorgeven! We zullen dit bij de herdruk en aanpassing van de kaart meenemen!

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden gewenst!

  Marlies van Loon
  Team Klompenpaden

 38. Mooie route, al diverse malen gewandeld.
  Wij parkeren de auto/fiets steeds bij de Lieskamp, daar is een speciaal plekje voor.
  We vinden dat stukken handiger dan de P (parkeerplaats) die staat aangegeven bij de boerderij.
  Kan deze P ook niet op het klompenpad worden aangegeven ?
  Vanuit Wageningen kun je gemakkelijk er naartoe fietsen en de P is er toch speciaal voor gemaakt ?

 39. Wat hebben wij genoten! Op zondag 8 mei zijn we dit klompenpad gaan lopen. Genieten ieder jaar in Bennekom van een korte vakantie. Prachtig weer dus vroeg op pad. Wij starten altijd bij het eerste bordje van de wandeling die we tegen komen dit maal bij het oorlogsmonument aan de Krommesteeg waar we dan de fiets neerzetten. Een heel gevarieerde tocht langs bijzondere gebouwen, over weilanden, langs de Bennekommer meent (prachtig) maar zonder een verharde weg kom je nergens doch dit is een futiliteit als je dan in het slootje ernaast een geweldig kikker concert krijgt waar je voor blijft staan. Nooit zoveel verschillende vogels gezien van Grutto tot Kieviten en heuse Wipstaartjes die op het verharde pad liepen. Kortom in dit jaar getijde zeker een aanrader. Voor ons een van de mooiste klompenpaden tot nu toe.

 40. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Omdat het super weer was, vroeg begonnen. Om 8 uur was ik bij het weiland bij de Slagsteeg. Niet meer drassig, maar het lange gras was hier wel zeer nat. Mocht de pret niet drukken, maar de Kraatsweg was beter geweest. Later in de route nog drie keer door weilanden, de laatste keer tussen de koeien door, geweldig. Weer eens een echt klompenpad.
  Ja, soms wel wat te veel asfalt, maar ik vond het een mooie tocht. Ik heb altijd veel gefietst, maar de Bennekomse Meent kende ik nog niet. Het valt mij al een paar maanden op dat er weinig kieviten zijn, maar hier waren ze nog.
  Bewegwijzering was uitstekend.
  Het was de bedoeling dat ik de Breukerengpad ook zou lopen. Bij het eerste bordje overstappunt ben ik de mist ingegaan. Niet goed gekeken waar ik was op het plattegrondje. Ik had de aanlooproute van het Wageningse Engpad te pakken, 3 km i.p.v. 1 km en ook nog een lange saaie weg. Overigens staat dat overstappunt NIET op het plattegrondje! Wellicht had ik het anders wel opgemerkt bij de voorbereiding.
  Na 20 km was het wel weer welletjes, Breukerengpad neem ik een volgende keer mee.
  Koffie en koek bij het eindpunt en de 4 uur lopen zat er weer op. Bedankt iedereen.

 41. Vandaag ma 18-04-2016 dit pad gelopen en werkelijk een mooi pad , wel natte voeten in het weiland echter dit maakt het wel echt een klompenpad. Genoeg weidevogels en nesten gezien van kieviten en waterhoenders langs de grift. In de beschermde moerasachtige blauwgraslanden ook nog een stuk of negen reegeiten gezien. Het is wel zaak om de verrekijker mee te nemen.
  Onderweg genoeg mogelijkheden om te genieten van de flora en fauna. Goede bewegwijzering dank vrijwilligers.
  Een heus mooi klompenpad.

 42. De route gelopen bij een stralend zonnetje op 30 dec. Genoten van de weilanden en de ontelbare knotwilgen. De weilanden die we doorkruisten, waren behoorlijk nat wat het looptempo wel beinvloed en dat maakt het nu net leuk. Bewegwijzering was wel te volgen, al staan een aantal bordjes na de kruising ipv ervoor. Wij hadden vooraf gelezen dat er veel asfalt zou zijn, dat viel ons mee. In veel gevallen waren het boerenweggetjes die nergens heengingen en waar dus ook geen auto’s reden. Met zoveel bebouwing in de buurt snap je niet dat het zo rustig is hier. Mooi! Dank routemakers!

 43. Wat een schitterend Klompenpad…! Vandaag heb ik het gelopen na een enthousiasmeren d artikel van Flip van Doorn in de reeks ‘Het mooiste Nederland’, dagblad Trouw van 24 oktober 2015. De route gaat over veel verharde wegen, maar bijna altijd ligt er een brede berm of een looppaadje naast. Het is jammer dat de 900 (!) populieren langs de Veensteeg binnenkort worden gekapt, maar als je naar de bomen opkijkt, zie je wel waarom dat nodig is. De Bennekommer Meent, waar de natuur zich prachtig herstelt en waar nu zelfs het melkviooltje (en straks ook de klokjesgentiaan ) groeit, is een lust voor het oog. En Theeterras In het Veld (een huiskamer met zelfbediening) is een lief en leuk rustpunt. Kortom, een kanjer van een Klompenpad!

 44. Ik lees in de reacties klachten over de hoeveelheid verharde wegen misschien is dit iets om te overwegen : geef op de site bij de route de verhouding verhard / onverhard aan dan kan men van te voren beslissen wel of niet lopen.

 45. Dit is geen klompenpad. 90% verhard. Laatste deel (tegen klok in) werd wat leuker maar maakte de eerste 10km over de harde weg niet goed.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.