Harsloërpad

Wandelen over stegen, langs beken en over boerenland in het buitengebied van Bennekom en Wageningen. Ontdek het mooie buitengebied van Bennekom en Wageningen. U wandelt langs plekken waar kastelen en landgoederen stonden, langs uniek blauwgrasland en beschermd weidevogelgebied. De combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Harsloërpad (13 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 4 of 11 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Het startpaneel staat op de kruising Zwartesteeg met Dickenesweg in Bennekom, zeer beperkte parkeergelegenheid in de berm. Alternatief is parkeren bij Uitkijktoren Staatsbosbeheer aan de Werftweg bij brug over De Grift.

Openbaar vervoer: Buslijn 88 richting Wageningen vanaf station Ede-Wageningen, halte Halderbrink. Deze rijdt doordeweeks elke tien minuten, in het weekend elk kwartier.

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Harsloërpad combineren met het Breukerengpad. Beide paden zijn in één brochure opgenomen. U kunt het Harsloërpad tevens combineren met het Wageningse Engpad en het Grift en Graftenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wij hebben gistermiddag het Harsloërpad gelopen.
  Wij lopen graag klompenpaden om onverhard te lopen. Helaas is dat niet het geval bij het harsloërpad. 90 procent van de route is geasfalteerd.
  Wij vroegen ons af waar de naam harsloërpad vandaan komt. Het antwoord kwam tijdens het lopen van de route. Bij het voormalig ‘kasteel ‘ Harslo vonden wij een informatiebord. Leuk om te weten! Ook kwamen wij nog andere voormalige kasteeltjes tegen. Verrassend!

 2. Heel veel asfalt. De route viel ons wat tegen. De omgeving was verder wel mooi en her en der een snip gezien. Bakkerij Van der Veen is wel een aanrader. Je kunt er buiten je gekochte gebakje en drankje nuttigen.

 3. Echt klompenpad! We liepen de ruim 13 km vanaf de parkeerplaats bij de Uitkijktoren tegen de klok in, met de gedachte dat we dan alvast een flink stuk (fiets) asfalt hadden verwerkt. Maar dan heb je aan het eind alsnog asfalt, mèt gemotoriseerd verkeer.
  Onderweg heel wat wei- en vogelrijk grasland, gelukkig.
  Tip (op route tegen de klok in) : pak na de fietsbrug over de Grift het Trekvogelpad (naar links) dat verder weer aansluit op het klompenpad. Mooie grasdijk en blik op de Veeneiken!

 4. Vandaag deze mooie route door het Bennekomse Binnenveld gelopen. Prachtig weer met volop zingende weidevogels. Veel kieviten, wulpen, grutto’s en gele- en witte kwikken. En in het riet regelmatig een zingende karekiet en rietgors. Hier en daar erg natte stukken door de weilanden.
  Horecatip: bakkerij Ten Veen, heerlijke koffie en thee en heerlijk gebak. Een mooie beloning na een dag struinen. Camping Het Binnenland is gesloten, dus daar starten is minder raadzaam.
  Pauzetip: op de bankjes tussen Veensteeg en Grift, omringd door weidevogels, is het heerlijk lunchen.
  Tip voor de beheerders van de route: op diverse plaatsen zijn we sloten/beken overgestoken via een smal bruggetje, soms niet meer dan een plank. Bij de meesten was de leuning ernaast in een erg slechte staat en dreigt een dezer dagen door te breken. En dan heb je niet alleen natte voeten…..

 5. Vandaag dit pad gelopen met mooi weer. De parkeerplaats bij het landgoed is erg fijn. Ook het wandelgedeelte over het landgoed was erg mooi. Maar daarna hebben we erg veel asfalt gezien van eindeloos lange rechte drukke fietspaden en autowegen. Dat vonden we beduidend minder. Klompen had je hier echt niet bij nodig 😉

 6. Op de Werftweg gaat de route linksaf bij de Graft. Voor het bruggetje stond het bordje, dus ging ik voor het bruggetje linksaf, en verdwaalde. Het bleek dat de route pas NA het bruggetje naar links gaat. Het bordje staat dus te vroeg/verkeerd.

 7. Na een tevreden reparatie bij Toyota Van Gent Veenendaal “RAVTTE” ik naar De Kraats om het Harsloërpad te bewandelen. Ik zette de RAV4 op de parkeerplaats op de Werftweg (plek zat). Mooi uitkijktorentje met infoborden. Punt 4 op de plattegrond.

  Ik liep heerlijk richting de zon langs de Grift, toen ik een paar vogelspotters tegenkwam. Het werd een grappige discussie over het vergezicht richting Grebbeberg. Ik vond de groene grasvelden geweldig, maar kreeg een hele uitleg over wat de boeren fout deden. Hilarisch werd het , toen bleek dat het schoonouders van een goede collega waren.
  Daar ik net aan de 13 kilometer begonnen was, moest ik snel verder. De tocht ging richting Wageningen naar de Nieuwesteeg. Aan het eind van de Nieuwesteeg was het bruggetje afgesloten met lint, vreemd want de andere kant (einde Egelsteeg) was gewoon open.
  Door drassige paden en ook asfaltweggetjes kwam ik langs huize Nergena en ook de plek waar Kasteel Harslo had gestaan. Foto van de oude dichtgemetselde poort gemaakt.
  Het meest soppen was het volgens mij na de de Kromme Beek. Moest hier draad over, toen ik dacht ik zie hier geen bordje en moet naar rechts. Gelukkig ging ik toch het draad over. Soms staan er overbodige klompenbordjes en soms heb je ze wel nodig (als je zonder plattegrond loopt).
  Terugkomend over de mooi Kooiweg (zandlaan), kwam ik weer op mijn parkeerplekje uit. Tevreden over de mooie tocht en weer wat geschiedenis van de Gemeente Ede.

 8. Vandaag dit klompenpad gelopen. De weilanden waren zeer drassig (eigenlijk gewoon drijfnat), maar dat mocht de pret niet drukken.
  Route was perfect gemarkeerd.
  Ik liep tegen de wijzers van de klok in. Na het lange asfaltpad langs de grift gaat de route een brug over. Hierna is er een optie om de route aan te passen door een stuk van het Trekvogelpad te nemen. Later kun je het klompenpad weer oppakken.

 9. Beste wandelaars,

  Op het stuk tussen de Dijkgraaf en de Langesteeg gaat de route van het Harsloërpad over het terrein van de Wageningen University & Research (WUR). De WUR heeft hier borden geplaatst waarop verboden toegang staat, maar u kunt hier wel de route via de bordjes van het Harsloërpad volgen.

  Alvast veel wandelplezier!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Klompenpaden Beheer Gelderland

 10. Veel te veel asfalt, Het is dat omgeving redelijk de moeite waard is, anders was er aan deze route weinig te beleven. Meerdere malen gedacht dat dit geen klompenpad waardig is.
  Gelukkig maakte het mooie weer veel goed.

 11. Een prima wandeldag (2 juli). Mooie omgeving met leuke ‘weetjes’. Verrassend. De auto in de berm geparkeerd, zoals in de app stond aangegeven. De route met de klok mee gelopen. Aanvankelijk veel asfalt, maar niet ‘storend’. Mooie afwisseling

 12. 4 juni 2023 dit als ons 41-ste pad gelopen. Parkeren bij het startpunt is geen optie. Suggestie om het startpunt te verleggen naar de uitkijktoren, daar is best veel parkeergelegenheid. Wij kozen voor een zijstraat van de Rijnsteeg in de woonwijk in Wageningen (aanlooproute 450 meter). Ook prima. Het startpunt zelf was ook aan onderhoud toe (begroeiing en staat van picknick tafel). De binnenvelde Hooilanden zijn prachtig. Al kunnen we ons goed voorstellen dat het omleggen van het klompenpad dóór deze velden een mooie verbetering is. Scheelt veel asfalt én ook geen “last” van fietsers – die er deze zonnige zondag meer dan genoeg waren.
  Belachelijk vonden we ook de echt scheurende auto’s over de Werftweg. Kennelijk was er een soort van auto rally van soort van sportauto’s. Heel bijzonder dat hier nog vergunning voor wordt gegeven en al helemaal onacceptabel dat met veel fietsers en wandelaars er door een natuurgebied op een stukje van paar honderd meter de 100 km/h moet worden aangetikt…. Levensgevaarlijk.
  Het laatste stuk (met de klok meegelopen) tussen Bornesteeg en Dijkgraaf hebben we van de route afgeweken. Hoewel gemarkeerd was het onduidelijk hoe het pad liep. De grassen waren erg hoog en met korte broek wordt dan de kans op teken te groot…. We hebben een doorsteek gemaakt naar de Plassteeg en van daar naar de Dijkgraaf.
  Geen probleem, dit hoort allemaal bij Klompenpaden wandelen.
  Veel dank vrijwilligers!!!

  Voor meer info, route en foto’s:

  https://www.komoot.com/nl-nl/tour/1152042801

 13. Vandaag dit pad begonnen bij de uitkijktoren aan de Werftweg.Gelijk een heel mooi natuurgebied ,de hooilanden,wel een lang pad(asfalt) maar met mooie uitzichten op de weidevogels en t natuurgebied met zijn mooie bloeiende grassen/planten! Het was broeierig weer vandaag,maar de route was mooi afwisselend, zowel door weilanden en schaduwrijke stukken.Wij vonden de route afwisselend genoeg,genoeg bankjes op mooie plekjes,kortom weer genoten vandaag!

 14. BRIL VERLOREN op Zaterdag 13 mei Harslopad :

  In het drassige weiland gelegen tussen de Slagsteeg en de Harsloweg verloor ik mijn multifocale bril met zonneglazen. Als iemand hem dit pad lopend vindt graag contact met me opnemen.

 15. Gisteren dit pad gelopen. Geparkeerd bij Lieskamp (iets rechts van punt 6) en met de klok mee gelopen. Leuk parkeerplaatsje voor een auto of 6 denk ik. Begon meteen met voeten in de blubber, iets waar ik van hou (ik loop graag blootvoets of op skinners). Gisteren vanwege temperatuur (onder 10 graden) op skinners en gelukkig maar. Ik heb nauwelijks ervaring met klompenpaden: Loop meestal trage tochten. Wat ik positief vond was dat de paadje die onverhard waren, ook echt “klompen” vereisten en van die smalle bruggetjes, nogmaals, iets waar ik van hou. Echter, zoals meerdere malen benoemd, veel, heel veel asfalt, ‘denk zo’n 70% waarvan veel recht en hoekig en waar veel boerenbedrijven met hoge hekken en blaffende honden hun invloed uitoefenden. Ook de natuur viel me wat tegen. Veel van hetzelfde (grasland?) en het leek allemaal net aangelegd met dijkjes ofzo (ik ben een leek merkt u terecht op). Al met al gemengde gevoelens. Uiteraard wel heel blij dat klompenpaden aangelegd en onderhouden worden. Bewegwijzering dik in orde.

 16. Gisteren dit pad tegen de klok in gelopen. Parkeren bij het startpunt is heel lastig. Ik zou echt adviseren te starten bij de uitkijktoren aan de Werftweg, de route loopt er nl langs. Aan het begin en eind een stuk asfalt evenals het fietspad langs de Grift. Maar bij deze route vond ik het niet hinderlijk omdat je zo niet de hele tijd met je neus naar beneden moet lopen. Je kunt rustig om je heen kijken en genieten van het water, het ruisende riet en de vele vogels. Het stuk door de Hooilanden vond ik mooi met de vele vogels en wilde bloemen. verder regelmatig door weilanden. Er zijn hier toch aardig wat langeigenaren die meewerken. dank hiervoor. Voor de liefhebber een fotoverslag op mijn website: arievanhensbergen.nl

 17. Wat een prachtig klompenpad in deze periode van het jaar. Bloeiende en kleurige grassen wuivend in de wind, veel vertier van weidevogels. Bakkerij met broodje en koffie dicht bij de route. En zoals eerder geschreven veel over asfalt maar dit zijn smalle paden en wel tussen de weilanden door. Dus lekker doorstappen en met genoeg rustpunten, zelfs bij een uitkijkpunt. Maar je loopt ook heel veel smalle paden met het gras tot aan de knieën. Kortom een prachtige dag op een prachtig klompenpad met een heel dierbare vriendin. Wat wil je nog meer?

 18. Met prettig wandelweer, de kunstroute dit weekend in het vooruitzicht deze wandeling gelopen. Ik vond het een afwisselende wandeling waarbij de Binnenlandse Hooilanden vooral mooi zijn en waarschijnlijk nog veel mooier gaan worden. Voor mijn ervaring van dit pad zie ook: https://sprakeloosverhalen.com/2022/05/22/verjaren-op-het-harsloerpad/ en voor foto’s ook Instagram account titiissprakeloos
  Alle vrijwilligers en eigenaren, bedankt voor het mogelijk maken, mijn nummer 94 is een feit.

 19. Het startpunt is (gezien de parkeerruimte) wat ongelukkig gekozen. Na zo’n 300 meter kom je langs een boerenbowling. Met voldoende parkeerruimte en wellicht hoopt dan dit bedrijf dat de klompenpadloper hier eindigt. Lijkt ons een goed plan.
  De route is gevarieerd, wel veel rechte stukken, door een mooi natuurgebied. Het is in de buurt van het Valleikanaal wel heel goed opletten dat je de route over de brug moet vervolgen. (niet ervoor, dan mag je na 800 meter terug) De route loopt door weilanden en dat is weer heel leuk omdat je daar nooit komt met auto of fiets.
  Onze dank voor deze inspanning

 20. Erg verrassende leuke route! Ik kom wel eens vaker wandelen rondom Bennekom/Wageningen, maar deze wandeling was weer heel anders. Ik kreeg met de stille mooie weggetjes met boerderijen soms het idee dat ik in het oosten van NL aan het lopen was, heerlijk! Ook de afwisseling met het mooie Binnenveldse Hooilanden, er waren hele mooie vogels te zien (veel kievieten oa, prachtig om te zien en te horen!). Lekker hoor zo’n dagje..Bedankt voor de wandeling!

 21. Vandaag dit pad met slecht weer gelopen om nieuwe regenkleding te testen. Ik begon vanaf Dijkgraaf en liep tegen de klok in. Vanwege de bijna horizontale regen besloot ik vrijwel meteen om de verkorte route te doen.

  Het pad is goed aangegeven, maar op het moment niet overal bereikbaar. Één van de bruggetjes is in het water gevallen en het was met alle modder spannend om daar aan de overkant van de sloot te komen (ik geloof dat het de oostelijke brug bij Veenkampen geweest moet zijn). Ook was de brug aan de Slagsteeg naar de Lieskamp afgezet met rood/wit lint, dus ik heb maar om het landgoed heen gelopen. Jammer, want dat vind ik het mooiste stukje. Aan de andere kant, na de zware stormen van afgelopen week zou het me niet verbazen als er een hoop op te ruimen was. Het was niet ver om en eenmaal bij de andere ingang aangekomen leek het daar niet afgezet.

  De route is verder voornamelijk asfalt, maar dat vond ik vandaag niet erg. De stukken door gras waren namelijk erg drassig, en mijn schoenen bleken niet waterdicht genoeg. Oeps! Goed schoeisel is zoals hier eerder gezegd echt een vereiste. Open velden dus het was lekker uitwaaien, gelukkig was mijn regenkleding verder wel adequaat. Veel mooie vogels gezien. Bij de Eemweg sprong er een enthousiaste hond over de sloot en die heeft een half uur met me meegelopen.

 22. Afwisselend pad. De auto bij de uitkijktoren neergezet en eerst langs de Grift gelopen. Mooi gebied. Hooilanden zijn mooi aan het verruigen. Daarna een verrassend stuk bij buurschap de Kraats. Echt oud land op een zandrug en het asfalt is geen probleem. Dat geeft met lopen ook de tijd en rust om om je heen te kijken. De weilanden zijn wel nat. Goed schoeisel is een vereiste!
  Dit was ons 99-ste pad en zeker de moeite waard.

 23. Naar de Zwartesteeg als beginpunt van de route, maar de parkeermogelijkheden zijn daar zeer minimaal, vooral nu er boomstammetjes en beplanting in de berm is aangebracht. Het lijkt me dat het beginpunt verlegd moet worden naar de uitkijktoren, daar is parkeergelegenheid. Het is geen toproute, enkele stukken zijn slecht onderhouden, nogal wat asfalt, middelmatig was onze beoordeling. Wel weer lekker buiten geweest.

 24. Heb het plan om deze route te gaan lopen maar even uitgesteld tot herfst of voorjaar gezien de reacties.
  Vorige week Breukerengpad gelopen en ik denk dat t een beetje op elkaar lijkt w.b. riet en mais.
  Voor nu en alle keren dat ik klompenpad gelopen heb: Geweldig bedankt voor het mogelijk maken, elk pad heeft z’n eigen bekoring (en soms saaie stukjes) en de bewegwijzering is uitmuntend! Zelfs ik ben nog nooit verkeerd gelopen.

  Nog een kleinigheidje: In de kop van dit bericht: “Staatsbosbesbeheer” Ik ben dol op dit soort versprekingen/verschrijvingen!

 25. Het is inderdaad een route met veel asfalt, maar ik heb me er niet aan gestoord. Echt een wandeling in het buitengebied, zelfs de gier gaat lekker ruiken. Ik ben gestart bij de uitkijktoren en met de klok meegelopen. Mooie vergezichten. Op het moment dat ik dacht wat smalle paadjes of weiland ma nu wel komen en toen kwamen ze. Voor nu is een lange broek aan te raden. Het laatste stuk over het fietspad was heerlijk. Ik was vroeg en doordeweeks en was lekker rustig daar. Verwacht geen bospaadje, maar je mag wel verwachten dat je mooie uitzichten hebt en bankjes op prachtige plekken. De route heeft uiteraard veel concurrentie met wageningen, Oosterbeek, Doorwerth, de Valk en Lunteren, maar weet zich wel te onderscheiden.

 26. 20 juli dit pad gelopen na het lezen van de positieve beoordelingen. Nou, ik vond het helemaal niets. 99% asfalt en waar je dan even door het weiland mocht liep je door de brandnetels.
  Het riet langs het fietspad stond zo hoog dat je niet van de omgeving kon genieten, helaas.
  Misschien in het voorjaar meer uitzicht.
  Al veel klompenpaden gelopen, veelal mooie wandelingen, lang niet altijd een typische klomoenpad. Maar deze was het alle 2 niet.

 27. We hebben het Binnenveld eens op een andere manier ontdekt.
  Veel moois gezien. Fantastische hooilanden met veel vogels.
  Vooral erg mooi in het voorjaar op een niet te warme dag.
  Route staat goed aangegeven! Bedankt maar weer hiervoor mensen.

  Is het mogelijk om de route te combineren met het paarse wandelpad wat we vlak voor het fietspad langs de Grift zagen lopen, aan de andere kant, en verderop ook weer bij het klompenpad kwam?
  Lijkt alsof dat veel meer onverhard en zonder fietsers was geweest.
  Het Rustpunt bij de start is (tijdelijk?) gesloten.
  Wellicht kan het startpunt verplaatst worden naar het uitkijkpunt waar ook veel meer parkeergelegenheid is.

 28. Prachtig gebied…dat Binnenveld! Mooie fleurige vegetatie met van alles zag ik gisteren…en natuurlijk heel veel (water) vogels (veel kievitten, roofvogels en een tureluur zelfs).
  Maar helaas kun/mag je dit eigenlijk geen klompenpad noemen, want deze route gaat zo goed als puur over fietspaden, asfaltwegen en zandwegen…. dat is érg jammer! Gemiste kans is dat er al wel reeds paadjes in de ruige natuur lopen van de Binnenveldse Hooilanden, dicht in de buurt van het klompenpad…die hadden zo fantastisch kunnen dienen voor dit Harsloërpad…..door ze met elkaar te verbinden op een of andere manier…echt GEMISTE KANS! Maar…kan alsnog misschien?

 29. Niet twijfelen of treuzelen, lekker gaan genieten op dit prachtige pad! Zeker in de Binnenveldse Hooilanden kom je ogen te kort. Bij mooi weer en je hebt de keus, ga dan niet in het weekend.

 30. Geïnspireerd door het blog filmpje van Steven, hebben wij vandaag het Harsloër- klompenpad gelopen.
  Het was vandaag, na alle regen die we gehad hebben weer een prachtige dag.
  Je kunt natuurlijk niet voor iedereen spreken, maar wat is dit een mooi pad.
  Vooral het natuurgebied de Hooilanden is schitterend, met al die vogels en reeën.
  Verrekijker mee, en het is genieten.
  We hebben begrepen dat het in de weekenden veel te druk is, volgens de mensen uit de buurt.
  Dit klompenpad is voor ons echt een voorjaarsklassieker, het veelzijdige klompenpad is perfect uitgezet.
  Een complement voor de vrijwilligers.

  Één opmerking; dit klomenpad is op dit moment, met dit mooie weer.
  Niet te belopen met een korte broek.
  Op diverse plekken smalle paadjes, met veel brandnetels.

  Grt.Jaap/Coby

 31. Vandaag genoten van dit Klompenpad.
  Prachtig vlak bij de steden en dan zulke schone natuurgebieden.
  Bijzonder vonden we de Binnenveldse Hooilanden met grutto’s kieviten en alle prachtige bloemen.
  Een aanrader

 32. Inderdaad nogal wat asfalt. Ik vond het geen probleem. Er is genoeg te zien langs de kant. Prachtige vergezichten! Veel weidevogels o.a. kieviten en grutto`s. Goed gemarkeerd, waarvoor dank. Ook dank aan alle boeren, die hun weilanden voor deze route openstelden. Ik heb genoten!

 33. Prima wandeling. Leuk al die boomstambruggen. Misschien iets te veel asfalt en ebikes maar dat werd weer ruimschoots goed gemaakt met de grote aantallen grutto’s en fazanten (+ 3 reetjes)

 34. Gisteren deze wandeling gelopen. Het voelde als een revanche op de voor ons tegenvallende Breukerengpad. Het Harsloerpad is echt prachtig. Vooral het lange stuk door het natuurgebied met veel weide- en watervogels en de uitkijktoren. Voor herhaling vatbaar in een ander jaargetijde. Het is nu wel heel erg rustig en stil. Ook goed begaanbaar en gemarkeerd.

 35. Vandaag, op deze 1e paasdag het breukerengpad en het harsloërpad gecombineerd.

  Wij hebben genoten van beide paden. Ja, het breukerengpad is kort en vooral verhard, maar er is voldoende te zien onderweg en van de snelweg hebben wij ook geen last gehad.

  Ook het harsloërpad heeft voor een klompenpad veel asfalt, maar dit voert wel langs hele mooie stukken zoals de binnenveldse hooilanden waar het wemelt van de vogels.

  Wij hebben 20,2km gelopen en heerlijk genoten van beide paden. De combi van deze paden scoort een 8 voor ons

 36. Dit pad nu voor de 2e keer gelopen, in januari 2017 was de vorige keer, nu andersom. Prachtig gebied, waterrijk, wijds/weids. Veel geluid van vogels en ook veel fotografen en vogelaars. Gestart van De Lieskamp. Dank aan alle vrijwilligers die dit onderhouden/mogelijk maken.

 37. Het Harsloërpad is best wel een heel aardig klompenpad om te lopen. Als startpunt nam ik de uitkijktoren in de buurt van de voetbalvelden van Achterberg.
  Wel wat asfalt, een lang stuk over het fietspad maar….. ook echt veel mooie stukken.

  Video:
  https://youtu.be/Exq5UQH_5-Y

 38. Vandaag in een heerlijk fris zonnetje dit pad gelopen. Het begon zoals wij zelf graag een klompenpad zien…weilanden en slootjes.
  Natuurgebied De Hooilanden was prachtig (hazen en kieviten gespot) maar voor ons was er echt veel te veel asfalt in de route dit opgenomen. Jammer…althans wat ons betreft. Het enorm lange fietspad maakt dat je heel vaak voor fietsers in de berm moet lopen. Mooi gebied maar zeker niet in de top 10
  Wel een dikke pluim voor de vrijwilligers want de aanduiding was top!

  P.s zijn wij hadden onze auto een paar bochten voor de “officiële” start geparkeerd. In een bocht bij een bankje was voldoende ruimte ( iig meer dan bij het startpunt)

 39. Zaterdag 13 februari deze heerlijke wandeling gelopen onder een strak blauwe lucht, door de sneeuw. Wat een schitterend landschap, vooral het gedeelte bij de hooilanden. Het was goed te doen, ondanks de sneeuw en de hier en daar gladde delen op de fietsenpaden.
  Net als Jan op 9 februari zagen ook wij de nodige dieren: 10 hazen, 3 reeen, 1 watersnip en 2 bokjes.
  Als je de hele route (14,5km) wilt lopen, is parkeren bij de uitkijktoren in de hooilanden een betere optie dan in de berm bij Rustpunt In het Veld.
  Hulde voor de uitzetters van dit Klompenpad, complimenten ook voor jullie fantastische werk. We kunnen nog lang voort met het grote aanbod aan paden, fijn!

 40. Op 9 februari 2021 dit mooie Klompenpad als sneeuwwandeling gelopen (enigszins gemodificeerd).
  Dieren zonder schutskleur, watervogels zonder water, beeldhouwkunst van de natuur. En een stukje Gelderse geschiedenis.
  Voor de liefhebber een verslagje en foto’s: https://www.jansiemonsma.nl/448430695

 41. Op een regenachtige 2 februari het Harloërpad gelopen. We hadden deze route 4 jaar geleden al eens gedaan maar door de gecreëerde Hooilanden is dit pad een stuk aantrekkelijker geworden. Heel veel vogels en dan is het nu nog winter ? we hebben een extra slinger gemaakt naar de 26 ransuilen in Wageningen (absoluut de moeite waard) en de verkorte route genomen. Wel veel verhard lopen maar deze weggetjes zijn niet erg druk met verkeer dus het stoort niet. Waterdichte schoenen een vereiste, de weilanden zijn echt nat en drassig. Goed bewijzerd en zeker met mooier weer nog een keer ☀️

 42. Op een zaterdagochtend dit pad gelopen. Bij het startpunt kun je alleen parkeren in de berm. Op zich geen probleem maar niet heel handig. Verder vond ik het wel erg veel verhard. Toch zeker zo’n driekwart. Bovendien een heel lang recht stuk over een fietspad. Nu hadden wij op zaterdagochtend met koud weer geen last van fietsers maar ik kan me voorstellen dat het in de zomer minder leuk is als je elke keer aan de kant moet voor fietsers en wielrenners. Overigens heel veel hulde aan de vrijwilligers. Het pad was bijzonder goed bewegwijzerd. Geen enkele keer de app hoeven gebruiken.
  Geen pad dat in de top tien komt maar al met al heerlijk gewandeld in een prachtige omgeving.

 43. Gisteren mijn 71ste pad gelopen. Bij het startpunt op Zwarteweg 1 stonden ook mensen om dit pad te gaan lopen en net als bij mij was de verwarring waar we onze auto moesten parkeren. Op het erf van de boerderij? Er stonden geen aanwijzingen en ik hem maar in de berm neergezet omdat ik het niet aandurfde zomaar iemand zijn erf op te rijden. Hier graag wat duidelijkheid in verschaffen.
  Verder inderdaad veel verhard maar wel mooi bij de hooilanden. Langs wegen met verkeer maar dit keer vond ik het niet hinderlijk. Al met al geen top 10 pad maar wel leuk dat ik deze ook heb gelopen.

 44. Dit klompen pad mag ons inziens geen klompen pad genoemd worden. Heel veel asfalt en fietspaden. Erg jammer.

 45. Wij liepen dit pad van het weekend. Heerlijk met een zonnetje. Leuk dwars door de weilanden en de vergezichten. Echt mooie omgeving. Voor we het wisten waren we alweer bij het startpunt. De bebording was erg goed, we hebben de app niet een keer nodig gehad. Bedankt.

 46. Op een prachtige najaarsdag dit pad gelopen, en wij hebben ontzettend genoten. Eerste stuk was idd veel weg (je kan misschien ook stellen dat het jammer is dat de boeren niet hebben meegewerkt aan een pad langs hun velden) en langs veel auto’s (op zaterdagochtend) maar als je eenmaal de weg af bent is het vanaf daar alleen maar genieten.
  Wat een weidsheid en wat een leuke paadjes.
  Misschien nog een tip (maar kan ook zijn dat die al in de maak is) is om het pad te verleggen van het fietspad af langs het valleikanaal en te verplaatsen naar het nieuwe gebied de binnenlandse hooilanden. Fietsers blij en wandelaars hebben een mooi alternatief.

 47. Begin oktober deze route gelopen. Wat een tegenvaller dat we zoveel over asfalt moesten lopen. En niet alleen asfalt, maar ook nog heel lang over een fietspad langs een sloot. Aan de overkant van de sloot zagen wij hele aantrekkelijke voetpaden, waar we graag hadden gelopen…… Zoals de route nu is, kun je ‘m beter fietsen!!! Lijkt uitgezet met de fiets?? Jammer. Spijt dat we de recensies niet eerder hadden gezien.

 48. Vandaag, 23 augustus 2020, het Harsloërpad, (kleinste afstand) 4 km. gelopen. Bij no. 1(startpunt) aan de Zwartesteeg 1 is het theeterras verdwenen. Ook de camping Het Binnenland is er volgens mij niet meer, terwijl dit nog gewoon aanwezig staat op de folder. Wat rest is de kampeertafel bij de ingang. Daar heb ik met mijn wandelgezelschap een boterham gegeten, waarna we op weg zijn gegaan naar de plek van het voormalige Kasteel Harslo (een mooie route), via de Duitse kazemat.. Verder gelopen via de Kraatsweg naar de Veendersteeg en weer terug naar de Zwartesteeg.

 49. Misschien juist op een vroege zomer zondagmorgen wanneer het nog rustig is is deze route de moeite waard. Voor hen die het Binnenveld en de Kraats niet kennen een mooie gelegenheid om met dit al heel oude agrarische cultuurlandschap kennis te maken. Let op de aanwezigheid van kerkepaden. Een dergelijk onverhard voetpad vind je bijvoorbeeld langs de Krommesteeg.
  Verderop op rondwandeling loop je langs de Binnenveldse Hooilanden, een weer heel ander gebied. Gewerkt wordt aan het nog aantrekkelijker maken van dit gebied voor weidevogels. Na de Grift loop je via de Hooilanden weer richting agrarisch gebied. Op dit deel van de route lopen de wandelpaden vaker dan ik inschatte achter een houtwal of aan de andere kant van een sloot. Ik heb denk ik net niet al die paden gekozen. Steeds even goed opletten dus anders loop je meer over wegen en fietspaden dan bedoeld.
  Ik hoop dat het de beheerders van de route lukt ter hoogte van de Veenkampen de route te verleggen naar het relatief nieuwe wandelpad dat daar dóór de Hooilanden loopt.
  Tot slot adviseer ik om de route tegen de klok in te lopen en te starten (en dus te eindigen) bij de Lieskamp alwaar een klein maar prima parkeerterreintje is aangelegd.

 50. Mooi door het Binnenveld en langs de Grift (jammer dat het zo ontzettend druk was met fietsers) dat liep minder fijn.
  Wel veel asfalt en wat minder doorsteekjes, wij vonden dit zelf een mindere klompenpadroute maar dat is persoonlijk.

 51. Altijd een fijne route om te lopen vanaf de campus van de universiteit! Fijne diverse route (wel veel over de gewone weg), heel veel vogels

 52. Dit is voor ons gevoel totaal geen klompenpad. Alleen het begin en eind door de weilanden en daarna alleen maar asvalt: druk fietspad kilometers lang en daarna langs de weg. Een teleurstelling voor ons terwijl we echt fan zijn van de klompenpaden. Alleen van dit pad dus niet!

 53. Vanmiddag het Harsloerpad gelopen. Heerlijk genieten van het zonnetje, de wind en de mooie omgeving vol met vogels en andere dieren.
  De route is duidelijk aangegeven, maar ik zou als startpunt kiezen voor de Lieskamp omdat je daar makkelijk je auto kan parkeren.
  Wel handig om zelf een lunch pakket mee te nemen om lekker te picknicken onderweg…er is genoeg te zien! Een aanrader.

 54. Prachtige wandeling, alles goed aangegeven, ook bij fietsknooppunt 26 spreekt het voor zich dat je rechtdoor moet blijven gaan. Geen stier in de wei gelukkig! Wel mooie plekjes en bankjes om van vogels om je heen te genieten Dank voor de organisatie!!
  Tilly

 55. Voor alle duidelijkheid. De markering ontbreekt bij fietsknooppunt 26. Het fietspad langs de Grift blijven volgen!

 56. Er ontbreekt nog steeds een markering op de T splitsing,langs de Grift op het fietspad!! Lopend vanaf de Vistrap richting de Werftweg. Dit heb ik een week geleden ook al doorgegeven!

 57. Vandaag het Harsloerpad gelopen. Om 11 u. van huis gegaan en om half 12 bij boerderij Hoekelum de routekaart gekocht en gestart. Heerlijk gelopen in een weids poldergebied. Wel veel over asfalt, maar dan konden we goed in de berm lopen. De paden bij Harsloerpoortgebouw zijn mooie onverharde wegen die nu dankzij de regen stevig waren. Het pad daarvandaan door het weiland was een hele onderneming omdat het erg drassig was. Het gebied van het Binnenveld wordt tot medio 2021 heringericht maar is nu al een natuurpradijsje. Benieuwd hoe het eruit gaat zien als het gereed is. Langs de Grift (Valleikanaal ) liep het ook heerlijk door de berm, gelukkig nu niet druk met fietsers. Vanaf de Grift weer de route richting Bennekom gevolgd. Op zondag zijn er onderweg geen rust plekjes waar je een consumptie kunt kopen (wel bij boerderij Hoekelum). Gelukkig hadden wij onze proviand van huis meegenomen. Om 15:30 u. weer voldaan en tevreden thuis. Wij gaan dit pad zeker nog eens lopen in de andere seizoenen.

 58. Ik had eigenlijk meer verwacht van dit pad.rondom nergena en de kraats vond ik het asfaltpercentage te hoog (ik kon ook niet door de wei met de stier,dat speelde ook mee.).daar wel erg mooie boerderijen.Dan natuurlijk wel het schitterende weidse gedeelte (binnenveldse hooilanden),wel een wat lang stuk,en wat overlast door graafmachines en trekkers tot 2021.Ben ook nog in een bunker (wo 2 ?) geweest. voor mij een middenmoter-pad.

 59. Vanmorgen het HARSLOËRPAD gelopen.Wat was dat genieten!!
  Veel kievieten, hazen families zigzaggend door de weilanden,fazanten.

  De route is heel goed bewegwijzerd.

  Volgens mijn telefoon met GPS was het 11,1 km.Niet 13.

  Heel erg aan te raden deze wandeling.

 60. Vandaag de route gelopen, wat een ellende. Parkeren kon niet. Dus gestart op 1 km afstand maar goed, we komen tenslotte om te lopen. Na een paar km enkele honden achter ons aan vanaf een boerderij. Eentje vrij aggresief, de andere wat rustiger. Ze bleven ons volgen. Na enkele km maar afgeweken van de route om ze af te schudden. Maar nee, in de bebouwde kom viel de hond een kind aan en beet een bal kapot. Eén hond minder vervolgde we onze escape maar we raakte die andere niet kwijt. Best zielig hoe hij verdwaasd door al het verkeer liep. Enfin 1x en nooit meer dus zolang de boeren hun beesten niet bij zich kunnen houden.

 61. Fietssleutel gevonden!
  Met prachtig weer hebben wij vanmiddag het Harsloërpad gelopen. Een mooi pad in een weids weidelandschap. Wij hebben ervan genoten.
  Onderweg troffen wij een fietssleutel aan met een andere sleutel, waarschijnlijk een huissleutel, en een winkelwagenmuntje van de AH. We hebben de sleutel afgegeven bij de theetuin “In het Veld” bij het beginpunt van de wandeling. Ze leggen hem binnen neer met een briefje erbij.

 62. Vandaag het prachtige klompenpad Harsloërpad nog eens gelopen. Een echt klompenpad, zonder bos. Erg landelijk en er zijn grootschalige werkzaamheden aan de gang, natuurgebied in wording.
  Een aantal keren weilanden door. De boeren zijn gier (stront) aan het injecteren. Stinken? Neen, deze lucht hoort bij het platteland. Meestal injecteren ze niet helemaal tot de heining ten gerieve van de wandelaars. Soms echter ligt er wel stront tot de heining. Dan thuis schoenen schoonmaken, stront is er moeilijk af te krijgen (gaat vastzitten).
  Als ik de mooie asfaltfietspaden langs het valleikanaal en door een weiland (bijna 4 km) niet als asfaltwegen aanmerk (je kunt vaak ook door het gras lopen) dan is 35% asfalt. Anders wordt het percentage 65. Het is ook verstandig om op een dag als deze, 20 graden in februari!, door de berm lopen i.v.m. de vele fietsers.
  Voor mij behoort dit pad tot een van de mooiste paden, vooral omdat het een echt klompenpad is.

 63. Lent, lente! Zo voelde het vandaag dus de polder in bij Bennekom, de prachtige Hooilanden waar nu zo hard aan gewerkt wordt voor diversiteit in flora en fauna. Zes ooievaars gezien, waarvan al 1 een nest aan t bouwen was, enorm veel kieviten, wat een heerlijk geluid maken die toch, dat hebben we lang niet gehoord. Acht reeën in een groepje bij elkaar, een haas, veel ganzen….die Hooilanden wordt een prachtig natuurgebied. De wandeling was goed aangegeven. Het stuk langs de Grift heel afwisselend. En de hele dag zon en blauwe lucht! Een mooie wandeling die de moeite waard was!

 64. Vandaag net voor de dooi begint ,door het besneeuwde landschap, deze route gelopen. Stukken door weilanden waren goed te doen. Via aanloop route overgestapt op Breukereng route. En net voor einde van Breukereng weer terug naar Harsloerpad via Langesteeg. Route is goed aangeven. Door eigen toeden stukje fout gelopen. Kom op totaal 18,70 km . Route Harsloerpad zoals eerdere reactie : een aanrader. ( En combi met Breukereng is mogelijk)

 65. Vandaag, 16 -11, op deze zonnige dag het Harsloërpad gelopen. We vonden het een mooie route, omdat we veel temidden van het groen liepen. Een hoop door weilanden, ook een stukje langs het water. Weinig drukke verkeerswegen. Een aanrader. Ook allemaal erg goed aangegeven.

 66. Vandaag dit pad gelopen met mooi weer. Flinke stukken door weilanden die goed droog waren. Ook mooi stuk langs het valleikanaal met veel jonge vogels, kieviten en andere weidevogels. Echt een aanrader dit pad!
  En o ja, staat niet in beschrijv8ng, maar er een routeverkorter, ik schat zo 2 km. Maar de echte route is erg mooi.

 67. Wonend in Wageningen moest het er een keer van komen deze route te wandelen. Daarvoor een grijze, kille dag uitgekozen waarbij de temperatuur niet boven nul kwam. De route is vooral een mooi weer route. In het voorjaar zingen de Kleine karakieten in het riet langs de Grift/Valleikanaal en zijn in de weilanden Grutto’s en Wulpen aan het baltsen. Ondanks het mindere weer toch een aantal reeën en een mooie Groene specht van dichtbij kunnen bewonderen! De delen door de weilanden zijn op dit moment erg zompig en goede waterdichte schoenen zijn een must!

  Route is overal duidelijk aangegeven.

 68. Op 17 oktober het Harsloërpad gelopen. Een mooi pad met veel boerenpaadjes in onze eigen “achtertuin”. Door het hoge natte gras wel natte sokken dus waterdichte schoenen waren beter geweest. Leuk om wat meer achtergrond over ons eigen gebied te leren zoals het voormalige kasteel Harselo en zijn poorthuis. Heel veel fazanten gespot (ik hoorde later dat ze deze hebben uitgezet daar) Bij de Grift waren wat jongens aan het vissen (het was herfstvakantie) leuk om te zien dat er ook echt wat gevangen werd (baars en snoek) Een mooie wandeling door “ons binnenveld”.

 69. Gisteren voor de tweede keer deze wandeling gelopen. Deze keer geparkeerd op het parkeer terreintje aan de Rijnsteeg, voldoende ruimte daar. We hebben nu de wandeling met de klok meegelopen. Heel veel vogels gezien langs de Grift, de rietgors in de rietkragen en ooievaars in de graslanden. Samenvattend: weer volop genieten van al het mooi’s in de natuur. Dank aan de vrijwilligers voor het goede onderhoud van het pad.

 70. Mooie route met veel afwisseling. Topper onder de klompenpaden en dat zo vlak bij de campus van Wageningen.
  Omdat we de parkeerplaats bij de Lieskamp niet konden vinden (de Plassteeg is de hele maand mei afgesloten) zijn we begonnen op de afkorting (Langesteeg). Daarna de westelijke lus gedaan, die toch nog altijd 11 km is. Voordeel: we kunnen later altijd nog het Breukerengpad combineren met de oostelijke lus.

 71. Beste Herman,

  Dank voor je suggestie. Er zijn momenteel 335 verkooppunten van de klompenpadfolders en we vonden de lijst per pad (soms meer dan 20 verkooppunten per pad) te lang om direct weer te geven op de website en hebben daarom is voor deze opzet gekozen.

  De volgorde van de verkooppunten per pad is iets waar we bij website aanpassingen in de toekomst nog eens over na gaan denken

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 72. Als verkooppunt voor het Harsloërpad worden eerst twee adressen in Barneveld genoemd.
  Klik je de button ‘nog meer’ aan, dan blijkt de boerderij aan het startpunt óók een verkooppunt te zijn.
  Suggestie: vermeld bij elk Klompenpad direct het verkooppunt voor een folder zonder
  dat je hoeft door te klikken.

 73. Er is een ruime parkeervoorziening bij Landgoed Het Lieskamp aan de Rijnsteeg ter hoogte van de Bennekomsesteeg.
  Daar kunt u de route starten, veel plezier op dit mooie klompenpad!

 74. Wij willen eind maart deze route lopen, nu lees ik dat het moeilijk parkeren is, heeft U een oplossing?

 75. We wilden vandaag dit pad lopen maar konden geen parkeerplek in de buurt van de Zwartesteeg 1 vinden. Bewoners uit de buurt waarschuwden ons dat het niet verstandig was de auto in de berm te zetten vanwege de brede landbouwmachines die langskomen. Waar aan de route kan zonder probleem geparkeerd worden?

 76. Mooie, goed aangeven route. Ook bij smeltende sneeuw goed te doen. 1 Weiland was redelijk nat. De route loopt door open gebied, dus kan in de winter, als er veel wind is koud zijn. In het voorjaar zal het zeker mooi zijn als er veel vogels teruggekeerd zijn. Bij een fiets/wandelbruggetje, linksaf over het Valleikanaal, ijsvogeltjes gesignaleerd. Wij vonden de route wel wat veel over asfaltweggetjes gaan, maar het zijn allemaal landelijke weggetjes, dus niet druk. Ook zitten er wat zandweggetjes en weilanden in.

 77. De zon riep vanmiddag, kom naar buiten, ik schijn. Het was heerlijk. Een pad zo dichtbij huis. Lekker door het zompige weiland banjeren. En net als je het zat bent is er weer een asfalt weg. Zo was er steeds een mooie afwisseling. Vele vogels waren al in voorjaarsstemming. Het was een lust voor oog en oor. Een mooie wandeling voor zomaar een zondagmiddag. Lees, kijk mee en geniet op http://www.anita0407.waarbenjij.nu

 78. Gisteren deze bijzondere wandeling gelopen. Het was erg mistig en door de bevroren rijp op de planten en bomen was het een mystiek gezicht. Het gedeelte langs de Kooiweg met het weidevogelgebied vonden we prachtig en hier ook in de verte een ree zien staan. Komen in het voorjaar graag terug om van de weidevogels te genieten. Goede bebording en afwisselende route met leuke bruggetjes als oversteek. Dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

 79. Er stond een lekker herfstbriesje! Op voor de 13 km.
  Het Harseloerpad is een mooi pad. Er is veel te bekijken aan mooie woningen, kazemat, fazanten, eksters, vlaamse gaaien, buizerds, reigers, verschillende soorten runderen, schapen, veldbloemen, strakke weilanden, rietkragen, meerkoetjes, zwanen, ja-knikker, bruggetjes, sluizen….echt de moeite waard.
  Een enkel minpuntje: de bordjes staan erg ver uit elkaar, wat lastig is als je de app niet op je telefoon zou hebben, sommige stukken in de route zijn recht toe, recht aan, er is geen duidelijke parkeerplaats bij de start (de auto mag in de berm), het rustpunt oogt rommelig (voor ons geen schoon theeglas of koffiemok), wat meer asfalt dan gewoonlijk (bij natter weer natuurlijk geen probleem).
  Pluspunten: rustige omgeving, weids uitzicht, veel te bekijken, mogelijkheden om wat te eten, te drinken, diverse bankjes, veel informatie tijdens de route, veel vriendelijke mensen onderweg (wandelaars, fietsers, op de skeelers, trimmers, boeren op het land….)
  De route zal zeker een stuk “vriendelijker” zijn wanneer de zon schijnt!
  Vrijwilligers, wij hebben weer een fijne en ontspannen middag gehad. Super bedankt!

 80. Zondag 28 augustus (onder de noemer van wandelcafé Arnhem dit is : Molenplaats Sonsbeek in samenwerking met Nivon Arnhem en wandelvereniging Te Voet) met een groepje dit klompenpad gelopen.
  Prima wandeldag, goede temperatuur, zon en wat wind.
  Iedereen heeft genoten en was enthousiast over deze route.

 81. Gestart vlak na Lieskamp zodat we dat stukje als toetje hadden. Begon gelijk mooi met wat bruggetjes door het hoge gras en natte voeten. Prachtige uitzichten waar de vogelaar in ons gezelschap erg van genoten heeft. Twee velden met ooievaars, een torenvalk die een muis zat op te peuzelen en nog veel meer moois. Diverse weides met schaapjes en koeien. En heel veel vlinders in diverse soorten en maten. We hebben genoten. Het gedeelte rond de de officiële start vonden we minder interessant maar om van a naar B te komen is dat misschien onvermijdelijk. Het rustpunt viel ons wat tegen. Misschien hadden we ons daarover wat beter moeten inlezen. Verder top! Dank voor deze mooie route.

 82. Beste Anneke,

  Dank voor het doorgeven! We zullen dit bij de herdruk en aanpassing van de kaart meenemen!

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden gewenst!

  Marlies van Loon
  Team Klompenpaden

 83. Mooie route, al diverse malen gewandeld.
  Wij parkeren de auto/fiets steeds bij de Lieskamp, daar is een speciaal plekje voor.
  We vinden dat stukken handiger dan de P (parkeerplaats) die staat aangegeven bij de boerderij.
  Kan deze P ook niet op het klompenpad worden aangegeven ?
  Vanuit Wageningen kun je gemakkelijk er naartoe fietsen en de P is er toch speciaal voor gemaakt ?

 84. Wat hebben wij genoten! Op zondag 8 mei zijn we dit klompenpad gaan lopen. Genieten ieder jaar in Bennekom van een korte vakantie. Prachtig weer dus vroeg op pad. Wij starten altijd bij het eerste bordje van de wandeling die we tegen komen dit maal bij het oorlogsmonument aan de Krommesteeg waar we dan de fiets neerzetten. Een heel gevarieerde tocht langs bijzondere gebouwen, over weilanden, langs de Bennekommer meent (prachtig) maar zonder een verharde weg kom je nergens doch dit is een futiliteit als je dan in het slootje ernaast een geweldig kikker concert krijgt waar je voor blijft staan. Nooit zoveel verschillende vogels gezien van Grutto tot Kieviten en heuse Wipstaartjes die op het verharde pad liepen. Kortom in dit jaar getijde zeker een aanrader. Voor ons een van de mooiste klompenpaden tot nu toe.

 85. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Omdat het super weer was, vroeg begonnen. Om 8 uur was ik bij het weiland bij de Slagsteeg. Niet meer drassig, maar het lange gras was hier wel zeer nat. Mocht de pret niet drukken, maar de Kraatsweg was beter geweest. Later in de route nog drie keer door weilanden, de laatste keer tussen de koeien door, geweldig. Weer eens een echt klompenpad.
  Ja, soms wel wat te veel asfalt, maar ik vond het een mooie tocht. Ik heb altijd veel gefietst, maar de Bennekomse Meent kende ik nog niet. Het valt mij al een paar maanden op dat er weinig kieviten zijn, maar hier waren ze nog.
  Bewegwijzering was uitstekend.
  Het was de bedoeling dat ik de Breukerengpad ook zou lopen. Bij het eerste bordje overstappunt ben ik de mist ingegaan. Niet goed gekeken waar ik was op het plattegrondje. Ik had de aanlooproute van het Wageningse Engpad te pakken, 3 km i.p.v. 1 km en ook nog een lange saaie weg. Overigens staat dat overstappunt NIET op het plattegrondje! Wellicht had ik het anders wel opgemerkt bij de voorbereiding.
  Na 20 km was het wel weer welletjes, Breukerengpad neem ik een volgende keer mee.
  Koffie en koek bij het eindpunt en de 4 uur lopen zat er weer op. Bedankt iedereen.

 86. Vandaag ma 18-04-2016 dit pad gelopen en werkelijk een mooi pad , wel natte voeten in het weiland echter dit maakt het wel echt een klompenpad. Genoeg weidevogels en nesten gezien van kieviten en waterhoenders langs de grift. In de beschermde moerasachtige blauwgraslanden ook nog een stuk of negen reegeiten gezien. Het is wel zaak om de verrekijker mee te nemen.
  Onderweg genoeg mogelijkheden om te genieten van de flora en fauna. Goede bewegwijzering dank vrijwilligers.
  Een heus mooi klompenpad.

 87. De route gelopen bij een stralend zonnetje op 30 dec. Genoten van de weilanden en de ontelbare knotwilgen. De weilanden die we doorkruisten, waren behoorlijk nat wat het looptempo wel beinvloed en dat maakt het nu net leuk. Bewegwijzering was wel te volgen, al staan een aantal bordjes na de kruising ipv ervoor. Wij hadden vooraf gelezen dat er veel asfalt zou zijn, dat viel ons mee. In veel gevallen waren het boerenweggetjes die nergens heengingen en waar dus ook geen auto’s reden. Met zoveel bebouwing in de buurt snap je niet dat het zo rustig is hier. Mooi! Dank routemakers!

 88. Wat een schitterend Klompenpad…! Vandaag heb ik het gelopen na een enthousiasmeren d artikel van Flip van Doorn in de reeks ‘Het mooiste Nederland’, dagblad Trouw van 24 oktober 2015. De route gaat over veel verharde wegen, maar bijna altijd ligt er een brede berm of een looppaadje naast. Het is jammer dat de 900 (!) populieren langs de Veensteeg binnenkort worden gekapt, maar als je naar de bomen opkijkt, zie je wel waarom dat nodig is. De Bennekommer Meent, waar de natuur zich prachtig herstelt en waar nu zelfs het melkviooltje (en straks ook de klokjesgentiaan ) groeit, is een lust voor het oog. En Theeterras In het Veld (een huiskamer met zelfbediening) is een lief en leuk rustpunt. Kortom, een kanjer van een Klompenpad!

 89. Ik lees in de reacties klachten over de hoeveelheid verharde wegen misschien is dit iets om te overwegen : geef op de site bij de route de verhouding verhard / onverhard aan dan kan men van te voren beslissen wel of niet lopen.

 90. Dit is geen klompenpad. 90% verhard. Laatste deel (tegen klok in) werd wat leuker maar maakte de eerste 10km over de harde weg niet goed.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.