Hartensepad

Ontdek het mooie buitengebied van Renkum. Wandelen door het prachtige Renkums Beekdal met bijzondere dieren en planten, langs grafheuvels, beken en sprengen, door uiterwaarden en over landgoederen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Hartensepad (14 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 6 of 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunten: Restaurant Campman, Hartenseweg 23 in Renkum en Informatiecentrum Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170 in Renkum.

Opstappunt: Veerstoep, Veerweg 1 in Renkum

Openbaar vervoer: Bushalte Bokkedijk in Renkum (vanaf station Arnhem), bushalte Waterweg in Renkum (vanaf station Wolfheze).

Markering: Oranjebruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Hartensepad combineren met het Wageningse Engpad, Dorenweertsepad, Nederrijnsepad of het Molenbeeksepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vanochtend wandelde ik voor het eerst een klompenpad. Het Hartsensepad was een ontzettend leuke afwisselende route. De markeringen zijn duidelijk en leiden je langs allerlei beken en sprengen. Sommige plekken voelden echt sprookjesachtig. Het meest zuidelijke stuk van de route was onbegaanbaar vanwege hoogwater, maar dat stond duidelijk in de app vermeld. Een aantal paden was wat overwoekerd door planten, maar dat droeg wat mij betreft juist bij aan de avontuurlijkheid van de wandeling 🙂 Ik raad deze route aan!

 2. Ik heb vandaag deze route gelopen, het was prachtig! Ik ben er speciaal voor terug gereden,ik wou deze route zondag lopen, maar daar was het zo druk bij dat bezoekers centrum, dat ik besloten heb om de route doordeweeks te lopen,zoiets kan ik iedereen aanraden, als je daar tijd voor hebt. Ik waande me in het buitenland! Markering vind ik dat het op sommige punten dat het iets beter kan, maar ik ben niet verdwaald, dus dan valt het mee. Op een stukje wordt de route omgeleid op dit moment, maar dat staat keurig aangegeven. Het is inderdaad wel wat modderig en nat, maar waar is het wel droog, na al die regen…
  Ik ben het met Mascha eens dat de foto’s bij deze route niet de mooiste zijn!
  Bezoekers centrum was helaas gesloten op dinsdag, maar de horeca was wel open.
  Het was geweldig! I love de Veluwe.
  En heel veel bankjes, das ook eens fijn!
  Ik ben vergeten te melden dat ik de vrijwilligers, boeren en particulieren wil bedanken dat ze hun grond/land openstellen voor wandelaars. Bedankt

 3. Afgelopen week wandelde ik dit schitterende klompenpad. Het Renkums Beekdal is een magische plek vind ik. En vooral in de lente waarin de natuur knisperend groen is, er kikkers kwaken, vogels fluiten en het water kabbelt. Het klompenpad is goed aangegeven en prima in te korten. Moet wel zeggen dat de foto’s op deze pagina geen goed doen aan het klompenpad. In het echt is draait het vooral om de beken die je tijdens je wandeling kruist en die zie ik niet terugkomen.

  Mijn ervaringen: https://www.wandeldingen.nl/klompenpad-hartensepad

 4. Vandaag hebben wij dit prachtige pad gelopen. Plaatselijk was het wel nat en wat modderig, maar verder goed te lopen. Het meest noordelijke stukje (Het Paradijs) hebben we afgekort omdat het daar volgens de website te nat zou zijn. Onderweg koffie/thee gedronken bij zorgcentrum Oranje Nassau ’s oord, een gastvrije plek met een keur aan gebak en een lekkere borrel bij de koffie. Onze wandeling hebben we afgesloten bij De Beken, een gezellig en sfeervol plekje waar je geholpen wordt door attente bediening. Het beekdal is vooral in het voorjaar erg mooi, de schrale graslanden met wilde planten zorgen voor veel biodiversiteit en dus ook veel vlinders en vogels.

 5. Vandaag deze prachtige wandeling gelopen. Het was erg afwisselend qua landschap, bijna geheel door de natuur/ weinig over de weg, veel bankjes en zelfs een wc in het bos. En het pad was weer prima begaanbaar.

 6. Vanmorgen deze ronde gelopen! Wat een mooie ronde, en zeker in het begin heerlijk rustig! Goed te lopen en zeer goed aangegeven! Mooie slingers en variërende stukken! En dat alles zo dicht bij elkaar, dit nodigt wel uit om de andere klompenpaden hier in de buurt ook te lopen.

 7. Wij konden vandaag ook bij het noordelijkste punt oversteken. Zeker de moeite waard, sprookjesachtig mooi

 8. Gisteren bij dat noordelijkste punt de oversteek gewaagd en het zowaar overleefd. Dat ging zeker niet makkelijk en je moet echt vast ter been zijn, maar het is niet ondoenlijk. Wie niet waagt… En wat een mooie omgeving!

 9. Beste Eduard,

  Goed om te horen dat u van het Hartensepad heeft genoten. Een vrijwilliger van het Hartensepad heeft op de locatie gekeken en de route is hier kloppend.
  Ik licht het u graag toe: er is inderdaad een hek met prikkeldraad dichtgemaakt. Als u iets verderop kijkt, dan is daar een draadoverstapper, die u over het draad heen leidt, het weiland in.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 10. Wat een prachtige wandeling weer! De afwisseling van bos, beekdal, uiterwaarden, samen met het prima weer, maakte het tot een heerlijke beleving. Zoals altijd was de bewijzering goed, maar enige minpunt: in de uiterwaarden van de Rijn liepen we vast, geen bordje, een hek afgesloten met prikkeldraad. Andere wandelaars deelden de ervaring. Omlopen langs de drukke weg dan maar, daarna was het weer goed. Toch hulde aan de vrijwilligers!

 11. Vandaag deze mooie route gelopen vanuit Wageningen voor t eerst in de winter ipv zomer. Weer compleet andere beleving! Ondanks de regen vd laatste tijd goed te lopen, denk mede dankzij goede drainage vd heldere stromende beekjes!
  Alleen stukje langs de Rijn te nat voor lage schoenen, maar met jump vanaf n style wel te doen…
  Geweldig genoten. Groet Eric

 12. Op zondag 12 november heb ik dit pad gelopen. Landschappelijk een interessante route. Er zijn hoogteverschillen, wat beekjes, uiterwaarden, velden en bossen. Hier loopt de hogere Veluwe met een beekdal over in de uiterwaarden, wat op zich qua landschap al fascinerend is. De herfstbossen waren prachtig, net als de afwisseling van bos en veld, begeleid door af en toe wat lichte mistflarden. Er waren stukken waar het echt drukker was en mooie rustige stukken. Ook positief vind ik de aanwezigheid van voldoende horeca en veel bankjes op grote stukken van de route. Daarmee is de route goed bewandelbaar als je af en toe wilt rusten. En als je niet zo ver wilt lopen, is de verkorte route een mooi alternatief. Inderdaad worden op een paar stukken honden uitgelaten, zoals een paar reacties terug stond, maar op grote stukken van het pad gelukkig ook niet of nauwelijks. Een aanrader wat mij betreft.

 13. Prachtige route! Op een aantal punten moet de bewegwijzering worden aangeoast. Op 1 paal mist de pinl naar rechts en bij de weg overgang zijn ze verkleurd waardoor amper zichtbaar.

 14. 10 juni is de eerste echt tropische dag in Nederland. We willen verkoeling zoeken en dat doen we het liefst onder de bomen. Op de site van de klompenpaden speuren we naar een route die meest bosrijk is zodat we het grootste deel in de schaduw kunnen lopen. En dat lukt heel goed door deze route te lopen. We parkeren bij restaurant Campman en gaan dan op pad. We komen na een klein stukje lopen er achter dat we verkeerd zijn gegaan, omdat we te ver door zijn gelopen. We hadden achter de muur langs moeten lopen, maar komen uit op het punt waarbij we een het stuk over de uiterwaarden zouden mislopen. Dus terug en op zoek naar de juiste bordjes. En dan begrijpen we wat er mis gaat. Want als je vanaf Campman naar de route toe loopt en je blijft op het voetpad aan de linkerkant, dan mis je de bordjes die je vertellen dat je aan de andere kant van de weg een pad achter de muur in moet gaan. Aan het einde van de tocht leren we dat als je tussen de velden door gaat, er een pijl is die zegt dat je moet oversteken, maar dat zie je niet als je vanaf de parkeerplaats aan komt lopen.

  Geen probleem, we lopen terug, want we zijn er om de hele route te lopen. En we kiezen bewust eerst voor de uiterwaarden en daarna door de bossen te lopen. In de ochtend is het vast nog wel te doen en dan hebben we op het warmste deel van de dag lekker de verkoeling onder de bomen.

  En het is echt een prachtige wandeling. Deze wandeling staat echt in onze favorieten. De afwisseling tussen de bossen, het landgoed, de uiterwaarden en dan langs de rand van Renkum terug richting de bossen. Daar komen we een man tegen die graag een praatje wil maken en ons vertelt over dat hier vroeger een fabriek heeft gestaan en dat de houten huisjes een bedankje was van de Denen na de tweede wereldoorlog. Ook snapt hij de wandelroutes niet hoe dat werkt en vindt de namen ook bijzonder. Hij kent voornamelijk nog de tijd dat hij zelf in de bossen aan het spelen was als kind. En dan moest je links en rechts en en en…. Het is een bijzonder gesprek, maar fijn om zo’n man tegen te komen die nog zoveel van vroeger weet en hoe het er hier uit heeft gezien.

  Dan lekker wandelen door de bossen. Dan merk je echt het verschil wat bomen aan temperatuur tegen houden. We lopen door een klein stukje langs het kabouterpad wat ons bij lunchroom de Beken brengt. Hier nemen we een kopje koffie en heerlijke scones. Toen we het Molenbeeksepad hebben gelopen waren ze helaas dicht om na de wandeling hier nog wat te drinken, maar nu gaan we er helemaal voor. Een deel van de route is hetzelfde, alleen nemen we nog het vlonderpad omdat we het advies krijgen om op zoek te gaan naar de slangen. Denise wil graag haar eerste slang in Nederland zien, dus dit moeten we niet aan ons voorbij laten gaan. We vermoeden dat het dus bij het vlonderpad is, maar komen er later achter dat je dan nog door moet lopen om bij een vijver uit te komen. En daar ontdekt Denise dat het pad daar straks ook weer langs komt. We zien de slangen, de dikke kikkervisjes en honden die door hun baasjes in het water mogen spelen.

  Wij gaan via het vlonderpad terug en vervolgen onze weg door het bos. We komen uit bij de natuurcamping waar ook een evenement gaande is. Iets met vuur maken in het bos, alhoewel het ons wat vreemd lijkt in deze warmte. Dus of er daadwerkelijk nog een vuur aan is gegaan, dan weten we niet zeker.

  Daarna via de andere kant van het beekje weer terug totdat we weer uitkomen bij de vijver met de ringslangen. Het is een prachtig gezicht en we nemen er ook echt even de tijd voor om daar naar te kijken. Op een gegeven moment vliegen er twee spechten naar dezelfde boom waar ze een tijdje blijven zitten. Wat is het toch telkens weer een avontuur tijdens de klompenpaden.

  We wandelen de route helemaal uit en gaan dan nog door naar de ommuurde tuin om lekker iets fris te drinken en wat heerlijke vlierbessensiroop en pesto te kopen. En iemand heeft aardbeien achter gelaten op een tafeltje. En nadat wij dat een tijdje afgewacht hebben, hebben we ze zelf maar lekker op gegeten. En die zijn echt aan te raden.

  Hartelijk dank aan iedereen die zich inzet voor het onderhouden en uitzetten van de routes. Wij worden hier heel erg blij van!

 15. Dit klompenpad moet je gelopen hebben -zoveel moois onderweg!
  Vandaag liep ik ’t Hartensepad, samen met ’n vriendin uit de Randstad. Ik ken de omgeving, maar toch ben ik op nieuwe plekken geweest.
  Het is ’n bosrijke route, wat op ’n tropische dag als vandaag erg aangenaam is.
  We hebben 2x gepauzeerd: bij boscafé ‘de Beken’ en in ‘de Ommuurde Tuin’ (deze is beperkt open). Twee prachtige plekken om even uit te rusten en wat te drinken, waar ook nog eens veel te zien is.
  Ook het stuk bij de Oliemolen(beek) en het pad door de uiterwaarden zijn prachtig.
  Vrijwilligers: dank jullie wel!

 16. vanmiddag dit pad gelopen heel geweldig allemaal onverhard was warm maar door de bomen was het lekker koel
  de wegwijzering was perfect deze komt in de top 5 dit was mijn 65 ste klompenpad hulde

 17. Vrijdag 2 juni hebben we in twee delen het Hartsepad gelopen. ’s Ochtends het onderste deel van 6 km en aan het eind van de middag het bovenste deel van 9 km. We vonden het een goed klompenpad, mooie bomen, fijne paden, goede bewegwijzering, mooie natuur, voldoende afwisseling, goede horeca onderweg.

  We hebben het pad echter ook het drollenpad genoemd. In de stukken groen aan de woonwijken worden veel honden uitgelaten en de baasjes ruimen daar de drollen niet op, dus pas op waar je loopt! Naast poepende honden troffen we echter ook paardenpoep en een mevrouw in actie, midden op het pad.

  Moet je kiezen tussen het bovenste en het onderste stuk van de route, kies dan het bovenste deel, dat vonden wij het mooist.

 18. Het Renkums Beekdal, verschillende landgoederen, beken en sprengen, historische grafheuvels: het Hartensepad bij Renkum heeft het allemaal. Gevarieerd landschap, met een fijne mix van natuur en cultuur (o.a. beeldentuin, Oranje Nassau’s oord). Mooi klompenpad (14 km), waar het ook op deze bewolkte woensdag goed wandelen was! De route staat heel goed aangegeven, complimenten aan alle vrijwilligers die dit pad onderhouden!

  Foto’s: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=sanderman26&set=a.10226535091456050

 19. Dit klompenpad hebben wij gelopen op hemelvaartsdag, in de middag. Het was mooi zonnig weer, maar dit klompenpad zal onder alle weersomstandigheden prachtig zijn. Net als in alle jaargetijden. Schitterend veel bebossing, afwisseling met uiterwaarden en een mooi start- en eindpunt (Restaurant Campman). Een klompenpad zoals klompenpaden bedoeld zijn: smalle paadjes, wijde graspaden en een mooi stukje geschiedenis onderweg. Het enige puntje van kritiek zou kunnen zijn dat je in een lange “ovaal” loopt, waardoor je eigenlijk al ziet waar je later gaat lopen. Dit pad komt op een plekje achter onze top 3 (met het Valkse pad nog steeds op 1). Desalniettemin een aanrader!

 20. Dit is toch wel één van de mooiste die ik tot nu toe bewandeld heb. Erg afwisselend. Prachtig natuurkampeerterrein gezien, leuk info centrum met prima en gezellige bediening. Daar als afsluiten koffie met appeltaart. Ik ga deze zeker nog eens lopen. Maar dan in een ander jaargetijde.

 21. Op 19 april dit pad gewandeld en genoten.
  Zeer veel afwisseling in landschap, rustmomenten genoeg en natuurlijk weer goed aangegeven.
  Dus ook weer veel lof voor alle vrijwilligers.
  Zeer mooi pad en zeker aan te bevelen.

 22. Gisteren met een heerlijk zonnetje dit pad gelopen.
  Alles wat al eerder is gezegd klopt. Gewoon een prachtig pad.
  Staat bij ons zeker in de top 3. We gaan in de herfst nog eens.
  Gestart bij het informatiecentrum en daar op het terras geëindigd met koffie.

  Prima gemarkeerd ook. Met onze eigen app kwamen we op 14.1 km.

  een aanrader

 23. Ik heb al heel wat klompenpaden gelopen, maar dit is echt één van de mooiste! Geweldig wat een rust- en natuurgenot!

 24. Wauw,in één woord,geweldig! Wat een mooi klompenpad!We hebben de lange route gelopen(kwamen op 15,3 uit),maar geen spijt van.De hele route staat goed bewegwijzerd, genoeg bankjes overal,en weinig asfalt.Het was vandaag natuurlijk een schitterende mooie dag,maar in een prachtige omgeving,een echte aanrader!

 25. Heel mooi pad, 2 x een weg over gestoken en verder alleen zandpaden…… Lekker door de bossen.

 26. Prachtig pad met veel afwisseling. Langs stuwwallen, bos en wat open landschap. Stukje door uiterwaarden. Route goed aangegeven. Zeker de moeite waard!
  Dank voor het aanleggen en de wegwijzering!

 27. Dit is wel een van mijn favorieten. Wat een mooi afwisselend klompenpad. Duimpje omhoog voor de vrijwilligers die dit onderhouden. Ik heb de volledige route gelopen. De route staat goed aangegeven, ik heb geen 1x in de klompenpaden app hoeven kijken. Ik ben gestart bij Restaurant Campman en heb de route met de klok meegelopen. Het was wel nat, maar de route is goed begaanbaar. Alleen op het einde ga je door een weiland, tussen de koeien door. En omdat de koeien daar lopen en het nat is, moest ik nog wel een stukje door de modder/klei. De koeien hadden alles kapot gelopen. Maar dit vond ik ook wel weer wat hebben 😂. Thuis de Wandelschoenen weer mooi schoon gekregen.

 28. Mooi pad, heerlijke wandeling. Na eerst een lekkere lunch gegeten hebben bij het startpunt zijn we de route eerst richting uiterwaarden gelopen. Was alle allemaal goed te doen. Alleen in de uiterwaarden even om de runderen heen. Via Oranje Nassau oord loop je via afwisselende paden het Oosterse Eng op en vervolgens landgoed Quadenoord. Dat laatste stuk was ons favoriet. Mooie doorkijkjes, goed aangegeven. Kortom een fijne wandeling.

 29. Vandaag gelopen met heerlijk herfstweer. Mooi en afwisselend pad. Keurig bewegwijzerd!

 30. Dit was een leuk pad om te lopen. Afgewisseld door woonwijken, (veel) bos en een paar weilanden. Goed bewandelbaar met een paar mooie rustpunten. Door de langwerpige O-vormige route zie je op een aantal punten de stukken die je aan de overzijde hebt gelopen.

 31. Heerlijke afwisselende wandeling.
  Het weer zat nog mee vandaag en wij hebben in de zon gezeten bij 51.979796,5.724060 (plakken in Google Maps) waar talloze bankjes staan langs het pad bij een oude fabtieksmuur.
  Een tijdje later hebben wij in de zon op een bankje gezeten bij 51.978450,5.724101
  waar ook meerdere bankjes staan.
  Maar over het hele pad was er veel zit gelegenheid maar niet altijd in de zon.

 32. Zaterdagmorgen 8,5 km het zuidelijk deel van deze route gelopen. Drukte met hondenuitlaters en wat mountainbikes. Loopt langs huizen, woonwijken en langs wegen en over afgetrapte bospaadjes. Niet enthousiast over deze route.

 33. 6 Juni 2022
  Vanwege de hevige regenval hadden we bewust deze klompenpad gekozen omdat het voornamelijk door de bossen loopt.
  Wij zijn normaal niet zo van de bospaden, maar deze was zeer de moeite waard !
  Het was erg leuk lopen langs de beekjes .
  En ondanks het af en toe licht regende, liepen we toch droog onder de bomen.😊
  De route was goed aangegeven met genoeg bankjes onderweg.

 34. Het is en blijft een super mooi klompenpad! Heel afwisselen! Vandaag heel veel bloeiende orchideeën gezien en super genoten van de kwakende kikkers. Bram en Like.

 35. Wat een prachtige route! Best al wat klompenpaden gelopen, maar deze staat zeker in de top 3. Werkelijk de hele route werden we begeleidt door een orkest van fluitende vogels. Ook een pluspunt: veel bankjes onderweg. Zeker een aanrader.

 36. Het Hartensepad mag zeker tot de mooiste klompenpaden gerekend worden. Vanaf het startpunt gaat het via bospaden en langs de rand van Renkum naar de uiterwaarden van de Rijn. Langs de flanken van de Wageningseberg gaat het weer omhoog door het Renkums Beekdal. Mooie uitzichten, prachtige bomenlanen, smalle paadjes, beken en sprengen, alles biedt dit pad.
  Absoluut een aanrader om te lopen.
  video: https://youtu.be/KMoySCC1nJw

 37. Vorige week 4 mei hebben we dit mooie klompenpad bewandeld. Prachtig weer, Een goed aangegeven pad met onderweg mooie beschrijvingen van de bijzonderheden ter plaatse. Wij liepen de route via de Klompenpad app, waardoor je eigenlijk altijd weet dat je de route (nog) volgt. Verder krijg je een geluidssignaal wanneer de app informatie heeft op dat punt in de route.

  Mooi startpunt bij Restaurant Campman, prachtige uitzichten over het beekgebied, bospaden, weilanden, bouwlanden, een schaapskudde, historische omgeving, route voor een klein gedeelte langs Renkum en door de uiterwaarden van de Nederrijn.

  Een aardige toevoeging zou het vermelden van de vermoedelijke locatie van de verdwenen Hartense kapel geweest zijn. Hoewel de route afgekort kon worden hebben we de gehele route gewandeld. Achteraf zou een uitbreiding van de route langs de oever van de Nederrijn nog een leuk idee geweest zijn.

  Prachtige route.

 38. Vandaag deze route gelopen en wat hebben we genoten van alle mooie natuur onderweg! Wij vonden dit een erg mooi klompenpad. Veel door de bossen en dat is heerlijk als je met zonnig weer ook in de schaduw kan lopen. Vergeleken met andere klompenpaden lekker veel bankjes onderweg. Vrijwilligers bedankt, wij hebben genoten vandaag! 👍

 39. Deze zeer mooie afwisselende route door het bos en langs de beek in Ferbruari j.l gelopen zeer de moeite waard alleen vindt ik dat je deze route geen klompenpad mag noemen omdat het meer een mooie bos wandeling is maar wel een mooie route vooral het laatste stuk over de houten vlonder brug

 40. Vandaag het noordelijke deel van deze prachtige route gelopen. Vanaf parkeerplaats bij restaurant Campman. Naast het grote informatiebord staat een paaltje met een vaag geworden routeaanwijzing van dit klompenpad. Misschien goed om deze te vervangen.

 41. Wat een prachtige route. Mooie bosrijke omgeving.
  Zeker bij ons in de top 3. Ook wij zijn gestart bij restaurant Campman en wij vonden de route duidelijk aangegeven.
  Je wandelt alleen maar in de natuur en nauwelijks op verharde wegen.
  Wij hebben er geen gebruik van gemaakt maar voor de liefhebbers zijn er veel bankjes tijdens de wandeling.
  Wij kwamen uit op 15 km. Aan het einde van de wandeling heerlijk geluncht bij Campman.

 42. Vanmiddag het pad gelopen. Alles prima deluxe: het weer, droge uiterwaard, veel bospaden, uitzichten, het vlonderpad, bewegwijzering, bankjes, noem het maar op. Weinig andere wandelaars op deze doordeweekse middag.

 43. Op een prachtige zonnige dag in maart vanaf Campman de 9 km route gelopen, het noordelijke deel van de route. Werkelijk prachtig! Wat opviel was dat nergens vermeld is waar het startpunt is, dat is dus het smalle paadje net na de begraafplaats. Dat mag wel duidelijker vermeld worden. De Beken is een geweldige plek om te pauzeren, en bij quadenoord kun je ook leuk opsteken bij de beeldentuin. Route heel goed aangegeven!

 44. Voor mij een thuiswedstrijd als Renkummer. Toch verrast met nieuwe paden. Een prachtige route, wegwijzering was top. Complimenten aan de vrijwilligers die dit mogelijk maken.
  Misschien een tipje: natuurlijk wandel je veel door de bossen, kan ook niet anders. Soms zie je bij andere klompenpad routes onderweg ergens klompen hangen of gespijkerd aan een boom. Je vergeet soms dat dit een klompenpad route is.

 45. Vanochtend dit klompenpad gelopen. Hartstikke mooi en heel afwisselend. Veel dank aan de vrijwilligers! Ik heb het zuidelijke deel eerst gedaan en voor mij was dat de goede volgorde, want de tweede helft, langs de beek, vond ik het mooist. Geparkeerd bij restaurant Campman en daar na afloop een erwtensoepje en broodje kroket afgehaald. Het andere startpunt, bij het informatiecentrum, heeft ook een ruime parkeerplaats.

 46. Op woensdag 22 december dit klompenpad gelopen. Geen last van de modder, want alles wat hard bevroren, wat een mooie witte wereld en wat een mooi klompenpad. Veel smalle paadjes. De 14 km gelopen, vergeet niet op de vlonders te lopen. Een leuk afwisselend pad. Genoten.

 47. Een absolute topper. Cultuur – natuur. bereid je voor op modder. Maar wat een fantastisch rondje. Zeker een van de mooiere klompenpaden die ik gelopen heb. Kan me wel voorstellen dat bij mooi weer het (terecht) (erg) druk kan zijn…

 48. Voor de tweede keer dit pad gelopen, nu voorzien van een blogje en foto’s. Op tien november alleen het noordelijke gedeelte in verband met de verwachting dat de rest misschien te nat zou zijn. Dit is een heel fijn pad dat ik iedereen kan aanraden, misschien in het weekend wat drukker, want op woensdagmiddag waren we zeker niet de enige. Voor wandelimpressie in woord en foto zie ook: https://sprakeloosverhalen.com/2021/11/11/soepel-in-de-heupen-op-het-hartensepad/
  voor nog meer foto’s verwijs ik naar Instagram titiissprakeloos

  Een standaard afsluiting is natuurlijk, vrijwilligers bedankt, maar hoe standaard ook, het is wel erg gemeend. Dus dank aan allen die dit pad mogelijk hebben gemaakt.

 49. Eén van de laatste mooie rustige droge herfstdagen volgens het KNMI dus klompen aan en gáán….naar Renkum. We kozen de 9 km route, start bij restaurant Campman. Meteen na het smalle pad vlakbij Campman, rechtsaf en direct een reebok en reegeit in het vizier op 20 meter afstand.!! De route is goed bewegwijzerd, in het begin niet druk en veel afwisseling in t bos. Beekdalen, weilanden met mooi strijklicht met paarden onder de kleurende beukenbomen, diverse paddenstoelen kwamen de grond uit. Onderweg kwamen we nog voorbij een aantal enorme tipi tenten en een kabouterroute voor de kinderen. Je begrijpt dat we genoten hebben tussen de indianen en de kabouters! Ook wordt kunst niet vergeten, beeldentuin Quadenoord is interessant met ook nog de kleine oude watermolen. Het noordelijkste deel van de route werd drukker, mede door camping Quadenoord en informatiecentrum “het Renkumsebeekdal” met veel activiteiten voor de kleintjes. Over het mooie vlonderpad weer terug naar het beginpunt. Een late lunch bij restaurant Campman is een “must”. Wát een vriendelijke service en kwaliteit! Een heerlijke dag!

 50. Vandaag deze route gelopen onder nagenoeg perfecte weersomstandigheden. Nadat ik vorig weekend 2 routes had gelopen die in mijn ogen toch iets minder waren, heb ik eerst onderzoek gedaan door het lezen van de reviews bij andere paden. Bij diverse routes werd deze ook regelmatig genoemd als een mooi pad. Ondanks dat het een behoorlijk stuk rijden was, de gok maar genomen.

  Ik ben gestart bij de parkeerplaats van informatiecentrum Renkums beekdalen. Ik ben rechtsom gestart en heb de route in een acht gelopen.

  De route loopt grotendeels door bos, bosranden en een gedeelte door de uiterwaarden. Wat mij vooral is bij gebleven zijn de vele smalle kronkelende paadjes waar je overheen loopt. Hier ben ik een groot liefhebber van. De verharde stukken kun je op 1 hand tellen. Onderweg is er ook genoeg te zien. 2 kleine stukjes van de route zijn iets minder interessant. Dat is het stuk langs de Ritsema Bosweg en een breed zandweg bij Natuurkampeerterrein Quadenoord, maar zoals ik al schreef zijn dat maar kleine stukjes.

  De route was goed bewegwijzerd, onderhouden, en ook goed begaanbaar. 1 klein stukje in de uiterwaarden was modderig door de koeien die hier doorheen lopen.

  Conclusie:
  Dit is weer een pad voor in de boekjes. Veel natuur en mooie paadjes. Ondanks dat ik best wel veel andere wandelaars tegenkwam was dit niet storend.
  Cijfer:8,5

  Voor een overzicht van de gemaakte foto’s -> https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/renkum-de-keijenberg-landgoed-oranje-nassaus-oord-benedenwaard-landgoed-quadenoord-veluwe-oostereng-85896714

 51. Een juweeltje van een klompenpad.
  Van de uiterwaarden van de Nederrijn tot de mooie bossen en een prachtig beekdal.
  En bijna geen asfalt.

  Op deze bijna zomerse zaterdag was het parkeerterrein bij het bezoekerscentrum aan het eind van de ochtend helemaal vol. Een stukje teruggereden naar de rand van de bebouwde kom van Renkum en daar meteen een goede parkeerplek gevonden. De weg overgestoken en we waren al op het klompenpad.

 52. Alweer een prachtig klompenpad, het kleine broertje van het Rosandepad. Keurig onderhouden, staat in mijn top 5!!

 53. Wat een prachtige route, het noordelijke deel is mooier dan het zuidelijke deel maar beide stukken zijn prachtig. Alleen als je klein bent zijn de overstappen in de uiterwaarden vrij hoog en lastig. De route is goed aangegeven. De omheinde tuin is een zalig rust punt waar je heerlijk kunt genieten van smakelijke taarten. Bij bosrestaurant De Beken genoten van de lunch. Kortom zeker de moeite waard om te kopen.

 54. Prachtige wandeling, heel veelzijdig….bos, vergezichten, weiland, smalle paadjes. Mooi en heerlijk terras bij bezoekerscentrum en de Beken. Voor ons een 10 waard!

 55. Dit pad hebben wij laatst gelopen en ik moet zeggen dat hij ontzettend mooi is. In het begin viel het een beetje tegen maar na even doorlopen kom je in een ontzettend mooi gebied!

 56. Gisteren dit pareltje mogen wandelen wat ik omgedoopt heb tot route vanuit het hart. Een ontzettend mooie afwisselende route begonnen bij restaurant Campman. Eerst het zuidelijke deel gelopen wat achteraf fijn was i.v.m. de warmte en het stukje door de open uiterwaarde. Een route die al mooi begint bij de ommuurde tuin. Bij de overstap naar het noordelijke deel was het even zoeken. Grappig was dat op dit punt iedereen (ook fietsers) even zoekende leken. Het bleek een klein bospaadje te zijn tussen 2 wegen in wat de weg vervolgde (met de app prima weer te vinden). Eenmaal gevonden begon het 2e nog mooiere stuk. Wat een serene rust hangt er op veel plekken. En echt complimenten aan diegene die deze grotendeel in de natuur lopende route hebben uitgezet. Een route waar je naar mijn idee echt de tijd voor mag nemen (of nog mooier de tijd voor los mag laten) om je echt te mogen laten verwonderen. Er is veel te zien en te ervaren. Redelijk op het eind buizerds mogen zien die vliegles kregen van hun ouders en er schijnt er ook een bosuiltje te zitten. (deze niet gezien)

  Tip: Bezoek de kabouters even, deze bezorgen een glimlach op je gezicht (als je je er voor open stelt 😉 )

  Deze route staat voor mij in de top 3 van mooiste wandelingen (tot nu toe) samen met het Rosandepad en Dorenweerdtsepad

 57. Gisteren het zuidelijkere deel van dit pad gewandeld. Ons 17e Klompenpad. Genoten van de ‘Oranje Nassau’ invloeden. Na een wandeling verdiep ik mij, mbv de highlights van de app in de geschiedenis van een gebied. Dit zorgt voor een nog mooiere kijk op een wandeling. Het noordelijke deel van de route gaat door een dicht bebost deel. Het zuidelijke is wat meer door grasland en bebouwing. Wij vonden de Ommuurde tuin een pareltje op het pad. Evenals het sanatorium. Dit pad gaan we zeker nog eens lopen. Net als van het noordelijke deel staat er een filmpje op mijn Instagram. Kijk voor dit, en nog andere Klompenpaden op geeri_wandelt

 58. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen
  Hulde voor de onderhouders
  Gevarieerd pad hoewel de noordelijke lus bijna geheel door het bos gaat wat met zomerse temperaturen heerlijk is.Veel te zien en te fotograferen, vond zelf de noord lus iets mooier dan de zuid lus
  Ik heb genoten, aanrader!!

 59. Wat een juweeltje! De geschiedenis van dit gebied, de natuur met beekjes, weilanden, dicht begroeide paadjes en natuurcampings maken het een uniek pad in zijn soort. We hebben op het terras van Boscafe de Beken genoten van een lunch. Daar ook het bezoekerscentrum bezocht. Omdat het Klompenpad samen loopt met andere paden is het niet vreemd dat hondenbezitter ook genieten van deze omgeving. Wij hebben daar geen last van ervaren. We hadden onze auto bij restaurant Campman geparkeerd. Voldoende en prima parkeergelegenheid. Kortom heel tevreden en voldaan gewandeld. Op mijn Instagram is een compilatie van al dit moois te zien. Kijk op: geeri_wandelt

 60. Superfraai pad!
  Echt genoten.
  Op onze km teller wel minder dan 14 kilometer, ondanks dat we ook het stukje verkorte route 2x hebben meegemomen (we hebben de route in een 8 gelopen).
  En geen restaurant bij Natuurvriendenhuis de Bosbeek, welke op de ap wel staat gekenmerkt met pictogram als koffiehuis.
  Maar dat mocht de pret niet drukken, ondanks het broeierige warme weer hebben we genoten van alle mooie paadjes en uitzichten. Echt heel weinig verharde wegen (even weg oversteken en een woonwijkje maar wat ons beterft te verwaarlozen).
  Zeker voor herhaling vatbaar. Leuk dat er tussendoor ook wat kunst te bezichtigen was.

 61. Op zondag 13 juni dit pad linksom gelopen.
  Mooie afwisselende route die goed is aangegeven, met name het stuk over de vlonders is erg leuk.
  Wel veel hondenbezitters en joggers op het pad, dus soms een beetje druk.
  Na de wandeling nog even lekker op het terras gezeten bij restaurant Campman.

  Maar complimenten voor de vrijwilligers die het pas onder houden.

 62. Hele mooie route. We hebben (op het kaartje de bovenste) 9 km gedaan met onze kids. Voor de kinderen ook afwisselend genoeg!
  Duidelijk aangegeven allemaal, prachtige omgeving. We zagen nog een vrijwilliger die een klompenpaaltje weer netjes struikvrij maakte, top!
  Na die tijd nog even met de auto naar de nederrijn gereden. Heerlijk in de zon genoten van het water.
  Een minpunt, wij kwamen 2 keer mensen tegen met loslopende honden waar het niet mocht.

 63. Vandaag op een prachtige zonnige Hemelvaartsdag deze fantastische wandeling gelopen. Uiteraard doen de weersomstandigheden veel met je wandelbeleving. Maar los hiervan: een absolute aanrader. Wij liepen het noordelijke deel vd route vanaf restaurant Campman. Hierdoor wordt wel de route bijna 11 km omdat je een klein stukje ‘aanloop’ hebt. De route is nagenoeg geheel onverhard. Er zijn diverse horeca gelegenheden onderweg en kom je op sommige klompenpaden nauwelijks tot geen bankjes tegen… daar hoef je je hier geen zorgen over te maken. Wel liepen we soms een stukje verkeerd, maar herstelden we dat mbv de app. Kwam dat doordat we te veel kletsten of dat de bewegwijzering niet altijd even duidelijk was …? Op een stuk vd route loopt ook het kabouterpad. Hierdoor was het hier (vandaag) erg druk. Al met al: we hebben onwijs genoten. Vrijwilligers: dank.

 64. Vanochtend (vroeg) hebben we dit fraaie Klompenpad gelopen. Prima bewegwijzerd en gevarieerd. We hebben gelopen vanaf de Hartenseweg en linksom. Een mooie wandeling met leuke variatie in landschap. Bijna geheel onverhard. Een toegankelijke route en voor ieders wat wils. Top!

 65. Vandaag, Koningsdag 2021, om 08:00 uur gestart met de 14 km van het Hartensepad.
  Na een lichte kater van mijn laatst gelopen klompenpad was ik vooraf toch benieuwd of het Hartensepad mijn wederom hooggespannen verwachtingen wel zou waarmaken.
  Kort en bondig: volmondig ja.
  Wat een geweldig klompenpad is dit.
  Alles wat ik graag wil zien en beleven in een klompenpad zit hier in.
  Champion’s League van de klompenpaden, met stip binnengekomen in mijn top 5.
  Complimenten voor de makers en vrijwilligers!

 66. Vandaag deze prachtige wandeling gelopen. Leuke goed aangegeven route. Heel afwisselend door bos langs beek en weiland. Absoluut een aanrader!!!!

 67. Vandaag, de mooiste dag van de week, dit afwisselende pad voor de 3e keer gelopen. De eerste uurtjes was het nog heel stil, alleen de vogels lieten zich horen. Ik heb intens genoten! Dit pad verveelt nooit!
  Heel weinig asfalt, alleen om van het ene mooie gebied in het andere te komen.
  Veel dank aan de routemakers en controleurs!

 68. vandaag het Hartensepad gelopen wat een prachtige route langs kleine paadjes,vennetjes en sloten en met dat prachtige weer erbij fantastisch

 69. Vanochtend dit mooie pad gelopen. Leuke afwisseling met landgoed, bos, beekjes en geweldig relaxte koeien in de uiterwaarden.
  We hebben genoten. Bedankt landeigenaren en boeren dat wij over uw terrein mochten lopen en bedankt vrijwilligers voor het uitzetten van deze tocht.

 70. Prachtig pad, komt in mijn top 5. Heerlijke kronkelweggetjes, mooi bos, lieve beekjes en ook nog stukje uiterwaarden.

 71. Vandaag hebben wij het noordelijke deel van 9 km gelopen. Dit deel was ook heel erg mooi. Leuk dat we ook weer over het vlonderpad kwamen. Genoten van de wandeling. Vrijwilligers bedankt.

 72. Vandaag met man het zuidelijke deel van het Hartensepad gelopen. Wat een mooi stuk route. Leuk ook over het vlonderpad. Andere wandelaars tegengekomen maar zeker niet te druk. Heerlijk gelopen met een zonnetje erbij. Bedankt vrijwilligers. Andere keer gaan we ook het noordelijke stuk nog lopen.

 73. Op vrijdag 19 maart deze route gelopen. Het is een hele mooie en afwisselende route. Lopen langs verschillende beekjes, door het bos, de vogels horen fluiten en het zonnetje op je gezicht. Het kan niet beter. Zeker voor herhaling vatbaar. De route is heel goed aangeven. Complimenten voor degenen die de route hebben uitgezet.

 74. Op 17 maart deze route gelopen in redelijk weer met zelfs af en toe een zonnetje! Inderdaad een zeer fraai pad, historie, cultuur en natuur! Veel divers vogel gezang gehoord, vooral de spechten waren duidelijk aanwezig. Het sprengengebied was een topper! Bewegwijziging uitstekend! Rienk en Tineke

 75. Vandaag genoten van deze wandeling. We hebben hem helemaal gelopen, maar volgens ons is de verkorting het mooiste deel van de route. De uiterwaarden zijn wel prachtig maar op dat deel van de route veel verkeersoverlast van de doorgaande weg en veel bebouwing.

 76. 23 januari dit prachtige pad gelopen. Zeer afwisselend. Gecombineerd met het Wageningse Engpad.
  Super mooi en uitstekend bewegwijzerd. Wij kregen te horen dat de uiterwaarden erg nat waren.
  Dus wij hebben een klein stukje over het fietspad langs de weg gelopen. Prima te doen.
  Was wel redelijk druk. Zeker een aanrader en onderweg koffie en thee met appelgebak to go.

 77. Een heel gevarieerde route! Prachtig, zelfs in de winter! Ik heb, voor de 2e keer, met veel plezier de 14 km gelopen, ondanks de motregen. In de uiterwaarden was het goed opletten om niet uit te glijden. Hulde aan de routemakers en het onderhoud!

 78. Vandaag de ingekorte route van 9 km gewandeld, een erg mooie route, een echt klompenpad.

 79. Vandaag deze geweldig leuke wandeling gelopen, de hele route van 14 km. Drukte viel me erg mee, ondanks het goede weer. Alleen in de buurt van het kabouterpad en het vlonderpad wat meer drukte. De uil zat er nog steeds! (In de dode boom bij het vlonderpad). De uiterwaarden zijn erg modderig, maar goed te doen als je niet bang bent voor vieze broekspijpen 😉

 80. Gisteren met een heerlijk zonnetje dit mooie bosklompenpad gewandeld, de ingekorte versie van 9 km. Eén van de wat drukkere klompenpaden, maar ik snap waarom; er is zelfs in dit seizoen nog vanalles te bekijken. Ondanks de lockdown konden we halverwege een lekkere warme chocolademelk afhalen, heel fijn! En toch wel erg bijzonder om het bosuiltje te zien, wonderlijk hoe hij zich van de drukte helemaal miets aantrekt. Ik vermoed dat deze wandeling aan het begin van de herfst zelfs nog mooier zal zijn en ga dan de 14 km versie zeker nog eens lopen!

 81. Het jaar 2020 gaat binnen onze familie de boeken in als het Klompenpad jaar 🙂 We hebben ontzettend veel mooie routes gelopen en wat staan ze altijd goed en duidelijk aangegeven ?
  Deze route in Renkum is 1 van mijn favorieten, zelfs bij regenachtig weer heel mooi en beschut.
  We zouden het leuk vinden als er nog meer Klompenpaden bijkomen, bijvoorbeeld in Noord-Brabant!

 82. Op 22 december 2020 liepen mijn echtgenoot en ik deze route. Het weer was wat grijs, maar wel droog. We liepen de 14 km met de klok mee. Een prachtige wandeling. Beken en sprengen, mooie bossen, grafheuvels en natuurlijk de uiterwaarden van de Nederrijn. Glibberen door de blubber en niet uitglijden! Het was een mooie, afwisselende wandeling. Goed aangegeven ook. Bij het meest noordelijke punt was de paal met bewegwijzering omgevallen.
  Bedankt voor het uitzetten en onderhouden van dit mooie pad.

 83. Op een mooie winterse dag wandelde ik dit klompenpad na een bezoek aan mijn moeder. Het Renkums beekdal kende ik al een beetje uit de tijd dat ik zelf in Renkum woonde en is altijd mooi. Heerlijke boswandeling met een stukje uiterwaarden en wie er geluk heeft kan in het beekdal ook een bosuil spotten!

  Ben je nieuwsgierig? Ik schreef een verslag van mijn ervaring:
  https://www.myfootprints.nl/wandelen-in-gelderland/wandelen-door-het-renkums-beekdal-het-hartensepad/

 84. Vandaag hebben we dit mooie pad gelopen. Met een bewolkte lucht was het uitzicht en de natuur nog steeds heel mooi. Bij De Beken hebben we heerlijk koffie en thee gedronken en was ook huisgemaakt brood en net gebakken cake te koop. De speculaascake met stoof peertjes is heerlijk! Met weinig pad door de bebouwde kom
  Is deze wandeling zeker aan te raden!

 85. Nog steeds een Kroon op deze Klomp!

  Op een mooie doordeweekse dag in het najaar loop ik vanwege een blessure de verkorte 9 kilometer van dit voortreffelijke klompenpad. Deze keer uitsluitend het noordelijke gedeelte rond het Renkums Beekdal. Ik realiseer me dat ik de uiterwaarden, het terrein van het Oranje Nassau’s Oord en de Ommuurde Tuin moet missen maar het is even niet anders.
  Ditmaal start ik niet bij restaurant Campman. Campman is normaal gesproken een uitstekend startpunt voor de 14 kilometer en heeft voldoende parkeergelegenheid. Ik heb deze wandeling al eerder gemaakt en herinner me de leuke ervaring met de bewoners en medewerkers van De Beken waar mensen met een beperking de lunchroom voortreffelijk runnen. Ik pik één van de laatste parkeerplekjes bij het Informatiecentrum in en ben super verrast dat de lunchroom op creatieve wijze zijn deuren open heeft gehouden. Onder een partytent aan een sta-tafeltje drink ik koffie en maak gebruik van de buiten toiletgelegenheid. Wat goed gedaan, beste mensen!
  Door alle jaren heen blijft dit klompenpad rotsvast op nummer één staan. Het is prachtig weer en tref ik vandaag niet al te veel wandelaars in deze populaire omgeving. Het pad biedt een enorme verscheidenheid aan mooie uitzichten.
  De tijd gaat snel en voor ik het weet zit ik weer buiten bij De Beken met koffie en huisgemaakte taart te kijken naar de bewoners die verse pannenkoeken bakken voor de velen wandelaars en fietsers.
  Kan je goed uit de voeten dan is de 14 kilometer met zijn diversiteit aan verschillend landschap zeker een aanrader.
  Laat je inspireren door de foto’s en mijn review uit 2017!

  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/hartensepad/17105/

 86. Vandaag dit mooie klompen pad gelopen. Wij zijn voor de 9 km gegaan. Af en toe het zonnetje nog even gezien. Een mooie wandeling die we zeker in een ander jaargetijde nog eens lopen. Alles was goed aangegeven.
  Vrijwilligers bedankt weer dat jullie deze paden voor ons onderhouden. Geweldig werk.

 87. We liepen vorige week een verkorte route van het H♥rtensepad (9 kilometer). We vonden het op zich een mooie route, echter, ons inziens misten we het mooiste gedeelte van het pad: de uiterwaarden, het stuwwal en de landgoederen. Desondanks is het zeker de moeite waard om deze te lopen. Ik heb hier een blog met foto’s over geplaatst, ook met wat wetenswaardigheden. Persoonlijk vinden wij dat altijd erg leuk. Dus neem eens een kijkje op: http://thestyleofmissm.blogspot.com/2020/10/stappen-zetten-in-het-buitengebied-van.html

 88. Beste Colette,

  Fijn dat u zo van het pad geniet!
  Voor de ontwikkeling van klompenpaden en de toestemming van veel particulieren om gebruik te maken van hun grond zijn we vaak afhankelijk van onze belofte dat wandelaars die de paden opzoeken geen honden meenemen. Op al onze klompenpaden luid de boodschap dat honden niet zijn toegestaan. Daarnaast willen we de natuurgebieden en de boerenlanden waar we doorheen lopen niet verstoren.
  Om die redenen zal u toch zonder hond van de paden moeten genieten.

  Hopelijk heeft u hier begrip voor,
  Veel wandelplezier

  Lotte Ballering
  Medewerker klompenpaden

 89. Geachte klompenpadenmensen,

  zou het nu echt niet mogelijk zijn om daar waar de honden verboden zijn een kleine detour te verzinnen zodat wij hondenbezitters ook deze prachtige routes kunnen lopen?

  met vriendelijke groet,
  Colette

 90. Opnieuw dit pad bewandelt, het is een prachtig pad vooral het rechtse stuk. Altijd een lekker kopje koffie bij het restaurant in het midden van het pad. Het vlonderpad is het midden is een hele mooie manier om het pad te verkorten.

 91. Vandaag, 22 juni het klompenpad gelopen, heel mooi afwisselend. Erg weinig asfalt. Bewegwijzering uitstekend.
  Wanneer je niet de verkorting loopt is mijn advies om daar toch even de vlonder op en af te lopen. Zeker nu daar zoveel moois in bloei staat.

  Jammer dat veel hondenbezitters, ondanks de aanwezigheid van een ruim losloopgebied in de directe omgeving, hun hond(en) in het kwetsbare gebied naast de vlonder laten lopen.

 92. Een prachtige afwisselende route.
  Bos, weilanden, smalle en brede paden.
  Stukje door de uiterwaarden vond ik iets minder
  Leuk rustpunt bij de beeldentuin.

 93. Gisteren dit pad gelopen, althans het grootste deel en genoten!!
  Dank vrijwilligers voor het mogelijk maken.
  Mijn voorgangster hier heeft het over een bordje wat weg zou zijn.
  het klompenpadteken is daar toch “luid en duidelijk” te zien…aan de achterkant van een bord op ooghoogte.
  Tilly

 94. Deze prachtige route heb ik in verschillende jaargetijden gelopen. Ter hoogte van kruising Hertogstraat met een breed zandpad plus fietspad is een bordje weg of dit is door de hoge struiken niet zichtbaar.

 95. Vanmiddag dit prachtige pad gelopen. Mijn 34ste pad. Met deze warmte was het heel fijn dat het merendeel door het bos liep. Genoten van de beekjes en sprengen, mooie landgoederen. Prima bewegwijzerd en dank jullie wel voor het onderhouden van dit mooie pad

 96. Genoten van deze prachtige route samen met mijn zoon! Wat een leuke mooie route, wij hebben wel iets verkort maar vonden het een hele mooie route, prachtig langs de beekjes, door het bos geweldig.

 97. Vandaag deze route gelopen. Ik heb toch zeker al 10 verschillende routes gelopen, maar wow…. wat is deze route prachtig! Heel veel bos, bijna alles onverhard en heel veel afwisseling in natuur. Een echte aanrader.

 98. Één van de toppers onder de klompenpaden. Prachtig door het Renkums Beekdal, mooie uitzichten, heerlijk bos. Dit is zo’n pad dat je in ieder jaargetijde een keer gelopen moet hebben.
  De video: https://youtu.be/X5sWAx2bXmY

 99. donderdag 25 april dit pad gelopen. Echt een heel mooi pad, kronkelende paadjes langs sprengenbeekjes, door bos, heel veel bos. Pauzebankjes te over, een prachtige houten loopbrug over een beschermd natuurgebied, kunst onderweg. op het eind een klein stukje door een weiland en eindigen door de bebouwing van Renkum. Mooi, oprecht echt mooi….maar ( er is altijd wel een maar :)) voor ons was het meer een mooie bos en beekwandeling dan een klompenpad.

 100. Mooie klompenpad.We hebben erg genoten van de natuur.Prachtig! Een koffie to go onder weg maakte de wandeling perfect.

 101. Vanaf april 2020 maak ik blogjes van iedere wandeling van de klompenpaden die ik loop. Het Hartsenpad dat ik op 15 september 2019 liep moet het doen met de foto’s op instagram. Mijn account heet: titiissprakeloos. Voor de blogjes van de andere klompenpaden zie ook; http://www.sprakeloosverhalen.wordpress.com

  Bos, langs de rand van Renkum en daardoor een fractie drukker, maar door weilanden. Ik kijk goed terug op deze wandeling.

 102. Vandaag 16 april Het Hartensepad gelopen. Ik hou van de afwisseling van het Beekdal , bos en weide. We zagen een koppeltje mandarijneenden die net zo verbaasd waren als wij denk ik dat we elkaar tegenkwamen. Heerlijk , overal bankjes om te genieten van de stilte en het gezang van de vogels.

 103. Vandaag de 6.5km gelopen gestart bij Campman.
  Het was een lekkere frisse dag Noordewind,o nee ik moet het over het pad hebben!
  Ja dat meegenomen was helemaal niet erg.
  Kan niet anders zeggen dan een héél mooi pad,en dan heb ik maar net de helft gezien!
  Afwisseling van Cultuur het schitterde pand van Oranje Nassau oord.
  Paden langs schapen,velden uiterwaaden,koeien,mooie overstapjes,bos.
  Zeer zeker de moeite waard,de andere helft zal snel ook gelopen worden .

 104. Vandaag hebben wij dit mooie klompenpad gewandeld.
  Heel erg mooi! Er is een variatie aan bos en wei, we vonden sommige gedeeltes van het bos echt ‘engelachtig’.
  Het pad is bijna 100% niet geasfalteerd, erg prettig.
  Een van de mooiste klompenpaden die wij tot nu toe hebben gewandeld!

 105. Vandaag deze route gelopen. 14 km. Wat een mooie route! Zeer duidelijk gemarkeerd.
  Op naar het volgende Klompenpad.

 106. Vandaag 24 maart gelopen. Prachtige wandeling. Top gepijld. App niet nodig gehad.

 107. 21 maart 2020 route gelopen. Konden weer door de uiterwaarden lopen. Weinig asfalt en veel bospaden. Je
  volgt vaak de mooie beken in dit gebied. Zeer aan te bevelen.

 108. Zoals hier onder al opgmerkt, staan de uiterwaarden momenteel onder water. Je kunt het stukje door de uiterwaarden afsnijden door over het fietspad langs de N225 te lopen tussen Oranje Nassau Oord (Kortenburg) en het stoplicht bij de dorpsstaat in Renkum. De ondergelopen uitwaarwaarden zijn wel mooi om te zien (als goedmakertje voor dit stukje langs de doorgaande weg).

 109. Gisteren, zaterdag 14 maart, deze schitterende wandeling gedaan (14 km). Veel bos, de nodige lichte stijgingen, afwisselend. Veel bankjes met mooie uitzichten. Meerdere terassen, waar je wat te eten of drinken kon bestellen, maar ook de nodige picknickplekken. Geen asfalt, alleen een enkele stoep of kort klinkerweggetje.

  Opmerking voor de beheerders: het stuk door de uiterwaarden is onbegaanbaar door het hoge water. Graag bijtijds aangeven, omdat je anders een flink stuk terug moet lopen door het gras. De route werd uiteindelijk ruim 16 km.

 110. Vandaag op een prachtige, zonnige herfstdag dit klompenpad gelopen (9 km). Gestart bij het informatiecentrum. Erg genoten van de mooie wandeling in een prachtige omgeving. Bewegwijzering was echt super. De app niet nodig gehad, echt top. Na de wandeling nog genoten van een lekkere kop koffie met wat lekkers bij het informatiecentrum. Dank aan alle vrijwilligers.

 111. Beste Gerda en vrijwilligers van het Molenbeeksepad,

  Bedankt voor jullie scherpe blik en hulp.
  De vrijwilligers van het Hartensepad gaan het bordje plaatsen.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer klompenpaden

 112. Op de route langs de beek naar Quadenoord is bij Nummer 10 een paaltje verdwenen.
  Wij, Molenbeekse Klompenpad, hebben een nieuwe paal neergezet, alleen jullie bordje moet daar nog op komen.
  Groet Gerda van den Ham,
  coördinator Molenbeekse Klompenpad.

 113. maandag 2-09-2019 dit klompenpad gelopen en gestart bij bushalte Bokkedijk in Renkum
  Vanuit de bus links de asfaltweg over om vervolgens geen asfalt meer tegen te komen.
  Via smal zandpad langs open natuurgebied de bossen ingedoken en al slingerend langs
  sprengen dit mooie en avontuurlijke pad goed gehumeurd verder bewandeld zonder lange
  rechte stukken en uitkijkend naar het volgend verassende gedeelte.Pad was goed gemarkeerd
  en met trein en bus goed te bereiken vanuit Amersfoort.Erg genoten van deze wandeltocht,
  met dank aan de vrijwilligers voor dit mooi stukje werk.

 114. Wat een fantastisch mooi wandelpad is dit. Volop afwisseling in het landschap, dus nooit saai!
  Complimenten voor de bedenkers en makers van dit pad.
  We hebben ervan genoten.

 115. wauw! wat een prachtig pad. tijdens het wandelen konden we geen horeca punt vinden. Nu op de website staan er genoeg. dat wordt voor ons nog beter voorbereiden. ik kom graag terug wat een mooie omgeving.

 116. Wat een super mooie route weer!!! Klompenpad medewerkers ontzettend bedankt voor al het mooie werk wat jullie doen.

 117. Met twaalf dames vandaag deze route gelopen.
  Prachtige herfsttinten in het bos en een vriendelijk zonnetje op de rand van bos en weilanden.
  Wat een variatie, wat een pracht!
  Extraatje vandaag was een diversiteit aan KUNST op diverse punten in de route, maar ook zonder kunst een TOPPER!

 118. Vandaag, 23 juni, samen met mijn wandelmaatje dit prachtige en afwisselende pad gelopen. Wat hebben we genoten! Het was uitstekend aangegeven en onderhouden. We hadden de kaart bij ons, maar hebben die niet nodig gehad.We liepen vaak langs kristal heldere beekjes en hoorden de hele tijd de vogels fluiten. Het was in alle opzichten een feest!!

 119. We hebben genoten van deze prachtige route. Zeer duidelijke bewegwijzering en goed onderhouden paden.
  Tijdens een lunchstop op het bankje van IJsvereniging “Vooruit” kwam de enthousiaste beheerder, tevens grondlegger van dit klompenpad, met ons een praatje maken. Er blijkt achter de schermen veel vrijwilligerswerk te zitten om deze routes op te zetten en te onderhouden.

 120. Wat een prachtige wandeling! afwisselend, mooi gebied, veel bankjes en als icing on the cake een bezoek aan de horeca bij de Beeldentuin, zo ongeveer halverwege, gerund door een bevlogen entrepreneur onder de naam “Bassie bij de beelden” – niet overslaan! En dan nog even aftoppen met een ijsje bij het VVV-punt. Absolute aanrader.

 121. Gisteren heb ik dit klompenpad voor het eerste “gelopen” of eigenlijk getraild. Een supermooie route, erg afwisselend, veel onverhard. Ik kende dit gebied nog niet, maar ik weet nu dat ik er zeker terug ga komen. Onderweg kwamen we nog een vrijwilliger tegen – Joop, die bezig was met het onderhoud van het pad. Het pad zag er dan ook super onderhouden uit en nergens afval gezien (helaas toch wel uitzonderlijk). Keep up te good work Joop!

 122. Wij kwamen al wandelend een vriendelijke meneer regen die het onderhoud van dit pad doet. Hij was er druk mee bezig. Nu zijn een paar delen wat overwoekerd, het gras in de uiterwaarden staat hoog. Het zal binnenkort weer helemaal bijgewerkt zijn. Maar ook nu is het prachtig!

 123. Met enkele vrijwillgers van het Horsthoekerpad het Hartensepad gelopen.
  Elke maand lopen wij een klompenpad en deze maand was het Hartensepad aan de beurt.
  Ons startpunt was het informatiecentrum aan de Keijenbergweg.
  Wij hebben het een heel afwisselend pad gevonden door het beekdal, de bossen en het stuk door de uiterwaarden van de Rijn.
  De vele interessante punten in de route maakten het allemaal nog leuker om deze route te lopen.
  Dank aan de vrijwilligers van het Hartensepad voor het bedenken en onderhouden van dit pad .

 124. Ontzettend mooi klompenpad!
  Heel veel afwisseling en heel veel onverhard.
  Een van onze favoriete klompenpaden!

 125. Zoals een wandelaar hieronder al opmerkte, zijn er 1 of 2 paaltjes op de route afgebroken bij werkzaamheden in het bos . Deze paaltjes zullen uiteraard hersteld worden, maar daar wachten wij even mee tot alle werkzaamheden zijn afgerond. Met het het routekaartje (te downloaden als pdf) of de app is de route echter altijd prima te volgen…
  Veel wandel-plezier!

 126. Vandaag een deel van het prachtige Hartensepad gelopen. Grond was bevroren. Veel vogels gezien. Aan de oostkant van het pad is in het gebied ten noorden van de Bennekomseweg een routepaaltje van het pad afgebroken. Het staat nu tegen een boom. Is mogelijk gebeurd met boswerkzaamheden (af te leden van de sporen). Heerlijk gewandeld!

 127. Vorig jaar mei liepen we al een deel van het Hartensepad als extra lusje van het (ook schitterende) Molenbeekse pad. Vandaag troffen we weer een zeer afwisselende wandeling. Met geprinte kaart en de app op de telefoon was de route geen probleem. Bij Wageningen hebben we een extra rondje gemaakt op het Wageningse Engpad. Mooie toevoeging over de berg en wat extra meters langs de Nederrijn. Het gedeelte door de uiterwaarden was nog flink zompig, maar wel prima te doen. Tot nu toe alleen maar goede ervaringen met Klompenpaden!

 128. Op 14 januari dit pad gelopen. Prachtig mooi weer en heb nog ff overwogen om het stukje door de uiterwaarden de sokken en schoenen uit te doen om het laatste stukje hoogwater te trotseren (kniehoogte diep). Toch maar niet, stel dat je valt?, dan is het nog ver terug naar de auto met een nat pak.
  Mooie route omdat deze het hele beeksysteem laat zien! Bijzonder ook dat hier een kasteel heeft gestaan, dat wist ik niet. Vrijwilligers bedankt voor deze mooie route!
  Vandaag ga ik het Ganderpad lopen.

 129. Gisteren was een zwembroek zeker nodig, morgen denk ik ook nog. Als je dat toch te koud en te nat vindt: je kunt het stukje door de uiterwaarden afsnijden door over het fietspad langs de N225 te lopen tussen Oranje Nassau Oord en het stoplicht bij de dorpsstaat in Renkum. De ondergelopen uitwaarwaarden zijn wel mooi om te zien (als goedmakertje voor dit stukje langs de doorgaande weg).

 130. Morgen Hartensepad , hoog water! , voor het stukje door de uiterwaarden, neem voor de zekerheid mijn zwembroek mee

 131. Inderdaad alleen maar degelijke overstapjes gezien! Verder is het een mooie gevarieerde wandeling.

 132. Het gammele overstapje in de uiterwaarden is vervangen. Dus… klompen aan en gaan!

 133. Prachtige route dit Hartensepad. Het was genieten. Bankjes genoeg. Enige minpuntje is het stukje langs Renkum. En dat gammele overstapje? Ach, even oppassen. bovenste prikkeldraad even los pakken en je stapt er bijna zo overheen. (wel prikkeldraad weer vastmaken natuurlijk).

 134. Vandaag dit geweldig mooie pad gelopen. Echt een aanrader ! Een piepklein stukje asfalt en verder heerlijk struinen door bossen en langs velden/weilanden. Geen hinder van de koeien ondervonden 🙂 Wel het gammele overstapje in de uiterwaarden tegen gekomen. Heel, heel, heel voorzichtig moet deze hindernis genomen worden. Een val zou hilarisch zijn, want modder is op dat punt volop aanwezig.
  Verder hebben we genoten. Het pad begonnen bij het informatiepunt en linksom gaan lopen. Veel bankjes onderweg dus rusten kon eigenlijk overal. Heerlijk koffie bij restaurant Campman en weer door.
  Op naar ons volgende klompenpad. Hartelijk dank aan alle mensen die er voor zorgen dat wij wandelaars zo fijn kunnen genieten.

 135. Afgelopen zondag bij schitterend weer het pad gelopen.Auto geparkeerd bij restaurant Campman en daar ook de folder aangeschaft met daarop de route en de nummers waar bezienswaardigheden te zien zijn. Route gelopen met de klok mee.
  Vonden het een hele mooie route. Erg afwisselend met bos, hei en boerenland en later ook af en toe het zicht op de Nederrijn.
  Route was perfect aangegeven middels de bekende bordjes. Hulde voor de vrijwilligers die de route regelmatig nalopen
  Ook een woord van dank natuurlijk aan de particuliere eigenaren die toestaan dat we over hun grond mogen lopen
  Een klompenpad om tzt nog een keer te gaan lopen

 136. Hallo wandelaars,

  Bedankt voor jullie feedback op dit punt. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw stevig overstapje. Wij hopen deze hindernis snel opgelost te hebben. Ik zal het hier even melden als het klaar is.

  groet, Moniek Vesseur

 137. Wat een prachtige route. Alleen helemaal op het zuidelijkste punt was het een hele onderneming om over het gammele opstapje over het prikkeldraad te komen. Hij stond bijna op instorten. Hopelijk kunnen de vrijwilligers hier aandacht aan besteden.

  Na dit vermeld te hebben hierbij ook even onze zeer positieve indruk van dit pad.

  We besluiten het bosrijk gebied rond Renkum eens te gaan verkennen door het lopen van dit klompenpad. Ons opstappunt is bij restaurant Campman aan de Hartenseweg in Renkum.
  We lopen gelijk al het bos in. We staan stil bij een poel uit 1850 die vroeger de functie had van zwemvijver waar ook Koning Willem III soms kwam zwemmen. De zwemvijver nodigt nu niet meer uit tot zwemmen, de eenden echter vinden van wel!
  Ondertussen begint het wat te miezeren en wat over gaat in een niet ophoudende regen. Gelukkig hebben we paraplu’s bij ons en goede regen beschermende kleding aan.

  We lopen door een mooi heuvelachtig bosgebied en diep ingegraven sprengen. Dat het eind september is laat de natuur zien in de vorm van prachtige paddenstoelen en hier en daar herfstbladeren. Bij een schuur van Natuurmonumenten houden ze een herfstmarkt. Oude appelrassen liggen daar tentoongesteld. Er wordt zelfs appelmoes gemaakt die een heerlijke geur verspreidt. Op de kraampjes ligt van alles te bewonderen, maar door de regen zijn er nauwelijks bezoekers. Wij eten op een droog plekje daar onze boterhammen op.

  Uit de beschutting van het bos lopen we de weilanden in. Als we via een trapje over prikkeldraad moeten komen, doet de wankele staat van het houten bruggetje ons het ergste vrezen want het ziet er erg gammel uit. Een instorting ervan zal ons doen belanden in de modder en koeien poep maar het gaat gelukkig goed.
  We naderen het beekdal, daar stonden vroeger negen watermolens bestemd voor het maken van papier. Het was een echt industrieel gebied. Het terrein is nu terug gegeven aan de natuur. Kunstwerken herinneren aan die tijd.
  We bezoeken “de ommuurde tuin”. Achter de stenen muur wordt op een biologische wijze groenten en fruit geteeld. Deze tuin stamt ook uit de tijd van Willem III.

  Ondanks de regen was het een mooie afwisselende route een echte aanrader.

 138. Op de laatste zonnige en warme dag van september neem ik een woensdag vrij en loop ik, verrassend genoeg, één van de mooiste tochten van het jaar.
  Ik parkeer de auto bij restaurant Campman waar ik in het ochtendzonnetje een cappuccino op het terras drink. Vlakbij, 5 minuten lopen, is het bekende hotel Nol in ’t Bosch. Dus dit pad leent zich ook voor een tripje met overnachting.
  Ik start de route via de Oliemolenbeek en het pad weet me van begin tot eind te verrassen met prachtige uitzichten, afwisselende decors en paden vaak weer op rand van bos en boerenland.
  Een voortreffelijk klompenpad waardig, heeft dit een eindeloze hoeveelheid bankjes om te zitten.
  Ik ben onder de indruk hoe de makers en vrijwilligers van dit pad het natuurschoon van het beekdal tot een prachtige route hebben weten te maken.
  In de middag gebruik ik de lunch op het leuke terras van De Beken waar ik met de bewoners en medewerkers gezellig aan de praat raak. Wat een feest om hier te zijn!
  Via een héél klein stukje verbinding via de weg, maak ik ook nog een overstapje naar de uiterwaarden om via het landgoed Oranje Nassau Oord, weer te eindigen bij mijn auto (helaas).
  Route is goed aangegeven via de app en bordjes onderweg.
  Weetje: onderweg is een houten toilet beschikbaar op een plek waar je het niet verwacht!
  Al met al verdient dit pad een kroon op zijn klomp!

  Foto’s van de route op : https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/hartensepad/17105/

  Tip voor de vrijwilligers van het pad: in het gebied van de uiterwaarden is waarschijnlijk een nieuw prikkeldraad-hek geplaatst en het overstapje is uiterst gammel. Daar blijft geheid binnenkort iemand met z’n broek aanhangen…;)

 139. Beste Anita,

  Hartelijk dank voor uw reactie op ons gastenboek. Mooi dat u de vrijwilligers en het initiatief waardert. Dat doen wij ook!
  Het was wel een avontuur met de familie koe zoals u beschreef. Gelukkig hoefde u niet al te ver terug te lopen.
  We blijven eventuele volgende reacties over de groep koeien bij de overstap in de gaten houden.

  Annet Venbrux

 140. Op maandag 4 september 2017 bij aangename temperatuur dit pad bewandeld. Prachtig! Het pad is redelijk goed aangegeven. Soms duurt het even voor er weer een bordje komt en soms stond een bordje wat beschut.
  De natuur is mooi met alle vogels (geluiden), padden, libelles, schapen, paarden, koeien, zwanen, reigers, (water)planten, bomen, diverse soorten paddenstoelen.
  Het is een echt klompenpad. Weinig asfalt en bebouwing.
  Alleen…..op een gegeven moment een flinke blokkade. We liepen op de weg Aan de dijk, hadden het weiland grotendeels al gehad totdat we het hekje over moesten. We kwamen er beslist niet langs. Familie koe stond in grote getale bij de overstap en gingen absoluut voor ons niet aan de kant. Om zeker te weten dat we heelhuids thuis zouden komen, hebben we de route een stukje teruggelopen en zijn langs de grote weg het bos weer ingegaan.
  Weer een belevenis zo.
  Dit klompenpad is wel een van de mooiere paden die we gelopen hebben. En dat zijn er heel wat.
  We blijven de vrijwilligers en het initiatief waarderen.

 141. Wat een prachtige route, compliment voor de mensen die deze route hebben uitgezet. Wat een rust en mooie plekjes waar je foto’s van moet maken. Zeer de moeite waard en we gaan dit klompenpad zeker vaker lopen. Vandaag een helft gedaan, de volgende helft staat bovenaan ons lijstje.

 142. Het weer was perfect vandaag zonnig met een lekker briesje. Ik heb dit pad gecombineerd met het Molenbeeksepad. In het begin had ik wat moeite om de juiste richting te vinden omdat je alle kanten op kon lopen. Eenmaal een kant gekozen ben ik begonnen met lopen en geen problemen ondervonden. Totdat ik overstapte naar het Molenbeeksepad dat. In het begin leek het goed te gaan dus ben ik de blauwe bordjes gaan volgen. Later toen ik weer overstapte naar het Hartensepad kwam ik erachter dat ik een stukje gemist had. Soms mis je hier en daar ook een bordje die je de weg wijst maar daar kwam de app goed van pas.
  Ik woon zelf niet in deze streek dus voor mij was het een hele mooie ervaring. Normaal loop ik altijd over het asfalt en nu liep ik de hele tijd door het bos. De mensen die ik tegenkwam onderweg waren allemaal heel vriendelijk iedereen zei gedag. Ik heb een top dag gehad!

 143. De 9 km. is echt een aanrader! Prachtige bospaden en slingerende weggetjes langs beken en sprengen.
  Bij lunchroom De Beken lekkere latte macchiato en vriendelijk personeel.

 144. Gisteren vanuit de B&B in Renkum waar ik verblijf deze wandelroute gelopen. Ik bleef me verbazen over de prachtige natuur, heb in die 14km meer dan 100 foto’s gemaakt (en zoveel maak ik er nooit ..). Perfect aangegeven, geen enkel twijfelpunt. Veel afwisseling. Bos, weide, heide. Meertjes, poeltjes, beekjes. Brede paden, hele smalle paadjes. Ik kwam weinig mensen tegen, mogelijk vanwege Paaszaterdag heerlijk rustig. Wat een verschil met de Utrechtse stadse drukte :).

 145. Zonnig weer, een flinke bries en 14 graden. Heerlijke gelegenheid om het pad te lopen. We deden de negen kilometer. Begonnen bij restaurant Campman en via de aanlooproute (richting begraafplaats en dan linksaf) kwamen we uit bij een moerasachtig terrein waarover zigzag een vlonder was aangelegd. Wat een leuk begin! Langs poeltjes en beken, een watermolen bij Quaadenoord met beeldentuin. Heel veel variatie van paden. Je merkt dat dit een favoriet pad is, zelfs op een gewone dinsdag wordt hier druk gewandeld. De terugweg had wat minder verrassingen in petto maar door een zachtgroen bos met net uitkomende lariksknoppen was weer sprookjes achtige omgeving. Vergeet als beloning niet een hapje te lunchen bij bovengenoemd restaurant. Wat een goede prijs en kwaliteit! En zulk vriendelijk attent personeel! Een aanrader!

 146. Tot nu toe vinden wij dit de mooiste route die we gelopen hebben. Totaal geen verharde wegen. Door bossig en open terrein. Een sprengengebied, heel bijzonder. Vroeger was dit voor ons, als onderbreking van een fietstocht speelterrein, lekker pootje baden bij de Renkumse beek, zoals het in onze omgeving genoemd wordt.
  Een zeer afwisselende route. Goed aangegeven en een leuke pleisterplaats onderweg. Echt een aanrader. Ook als het wat natter weer is geweest goed te lopen.

 147. Dit was een zeer mooie route. We kwamen weliswaar in zonnetje richting Renkun waar alles in dichte mist was gehuld, maar de route was zeker de moeite waard. Inderdaad even opletten omdat wat paaltjes door boswerkzaamheden zijn omgevallen. Toch is alles goed gemarkeerd. Jammer da de horeca bij bezoekerscentrum dicht was op deze donderdag 29 december.

 148. Hi, I’m an Italian “wandelaar” and yesterday, I had a wonderfull day following your amazing tracks. Both tracks Hartensepad and Hoofdroute Wageningse Engpad were well indicated and in perfect condition. Thank you very much for your amazing job, I wish you an happy New Year. Ciao Fabrizio

 149. Vorige week, zondag 16 oktober 2016, het was een prachtige herfstdag, dit pad met heel veel plezier gewandeld, 100 % genoten! Veel afwisseling van bos, water, en gras. Weinig verharde wegen. Met de app erbij prima te doen, maar op de meeste plekken goed via de bordjes te lopen. Chapeau!

 150. Op landgoed Quadenoord wordt momenteel in het bos gewerkt, daarbij zijn enkele routepaaltjes gesneuveld en mogelijk verdwenen of verplaatst. Het gaat om het stuk tussen punt 7 en 8 op het route kaartje. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, zal de bewegwijzering hersteld worden. Maak om niet te verdwalen gebruik van de brochure, het routekaartje (als pdf te downloaden) of de app. Veel wandel-plezier!

 151. Afgelopen zaterdag, 20-08-2016, het Hartensepad gelopen. We zijn begonnen bij restaurant Campman en hebben daarvandaan de route naar de uiterwaarden gevolgd. De uiterwaarden waren weer toegankelijk. Het eerste deel zoals wij hem hebben gelopen is echt wat je van een klompenpad verwacht: landelijke omgeving; heerlijke overstapjes, soms wel wat hoog voor mijn niet echt lange benen, maar gelukkig (letterlijk) grote broer bij me die me dan altijd een handje helpt. Het tweede deel zoals wij hem hebben gelopen ging via beekjes en dwars door het bos. Het was prachtig zomers weer, veel zon en een temperatuur van ongeveer 23 graden. In het bos scheen de zon tussen het loof door en weerkaatste op het water van de beekjes. We hebben enorm genoten. We lopen regelmatig klompenpaden en deze beoordelen na afloop: wel/niet voor herhaling vatbaar; topper of magertjes of echt geen klompenpad. Het Hartensepad valt voor ons in de categorie: topper!

 152. De uiterwaarden staan nu onder water. Je kunt afsnijden via het fietspad langs de weg

 153. Vanmorgen dit pad gelopen, eerst naar het zuiden (tegen de klok), dan over de vlonder, dus een 8 gelopen.
  Ik vond het een bijzonder mooi pad en noem het “het bekenpad”. Kan zo bij de lijst met favorieten, die lijst wordt wel erg lang. Is wat afwisselender dan de mooiste paden op de (droge, hoge) Veluwe.
  Bijna overal is het wel te zien dat er veel mensen in het bos vertoeven, wandelaars, fietscrossers en hardlopers, dat wel.
  De bewegwijzering is uitstekend. Bedankt iedereen voor de leuke dag.

 154. Ik sluit me helemaal aan bij de voorgaande reacties; een prachtig klompenpad. Zeker op dit moment met de ontluikende natuur. Pad staat ook prima aangegeven. Een cappuchino bij restaurant Campman is een aanrader!

 155. Dit pad is tot nu toe het mooiste pad wat ik gelopen heb van de 14 paden tot nu toe, dat het vandaag volop zomer was heeft daarbij natuurlijk ook wel meegeholpen. Maar mijn top 3 is nu 1. Hartensepad, 2. Loenenschepad en 3. molenbeeksepad. Geweldig. Vandaag de volle 14 km gelopen maar kon de verleiding niet weerstaan om op de routeverkorter, die hier bestaat uit een 400 meter lange vlonder over het moerasgebied, even een half uur te offeren aan Ra. ( zonnenkoning).
  Dit pad brengt je op de mooiste plekjes van onze provincie met een historie die 4000 jaar terug gaat in de tijd.
  chapeau voor de bewegwijzering. Hulde aan de vrijwilligers.

 156. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen!! Werkelijk schitterend 🙂 komt in de top 10
  Goed aangegeven, afwisselend, veel bos, mooie beekjes enz. Genieten dus.

 157. Zondag 20 maart 2016 dit klompenpad gelopen. Veel, verschillende, soorten bos, prachtige vennetjes, beekjes e.d.
  Kortom dit pad is een echte aanrader voor elke wandelliefhebber.

 158. Ontdek het mooie buitengebied van Renkum. Klompen aan en gaan staat er in de tekst te lezen. Niets teveel gezegd. Het was een prachtige route. Genoten van de rust, de ruimte, de natuur, de vele mooie doorkijkjes, de beken en beekjes. De vogeltjes die floten, een tocht om met veel plezier aan terug te denken. Mooie mengeling van natuur en cultuur. Op anita0407.waarbenjij.nu is het hele verhaal van mijn ervaring over deze wandeling te lezen. Ik heb genoten. Deze wandeling smaakt naar meer.

 159. Onder een lekker, vroeg voorjaarszonnetje dit mooie pad gelopen, ondanks dat het veel bos was, toch veel variatie.
  We waren wel blij, dat we dit klompenpad geen week eerder, want toen was er veel regen gevallen, hebben gelopen, het moet toen wel erg drassig zijn geweest, met name in het beekdal, het was nu af en toe nog “zigzaggen”. We hebben genoten van de wandeling, de markering liet niets te wensen over. Vrijwilligers hartelijk dank voor jullie inzet.

 160. Vandaag dit schitterende pad gelopen met een flinke groep. Bijna nergens loop je verhard. Route staat zeer duidelijk aangegeven. Halverwege hebben we gekozen om over de vlomders te lopen en zo dmv een achtte te lopen die ook mee te pakken.
  Mooie route, met beetje weiland en veel bos. Met leuke beken en hoogteverschillen. Ideaal starten en eindigen bij Campman.
  Echt een aanrader!

 161. Vandaag deze prachtige wandeling gelopen. Echt een aanrader, ook voor vogelliefhebbers.
  Met het zonnetje en de fluitende vogeltjes is de lente ineens veel dichter bij. Prachtige slingerpaadjes langs de sprengenbeek en veel afwisseling in het landschap. Mijn dank gaat uit naar diegene die dit wandelpad hebben uitgezet en ook onderhouden.

 162. Vandaag heb ik samen met mijn vader het gedeelte van het Hartensepad gelopen dat gelegen is ten zuiden van de Bennekomseweg. Een erg mooie en bijzondere route die leidt langs de verschillende beken door het dal en met interessante bezienswaardigheden onderweg, zoals de restanten van de oude papierfabriek die op een mooie manier in het landschap verwerkt zijn. De route is goed is aangegeven. Slechts op één punt (de oversteek bij de Rijksweg/N225) raakten wij kort de weg kwijt.

 163. Het grootste gedeelte gaat door het bos, wat wij erg mooi vonden. Het was heel modderig inderdaad, vooral het stuk door het weiland met de koeien. Daar was bijna niet doorheen te komen. Waterdichte schoenen zijn zeer aanbevolen! Wij zijn halverwege de route begonnen zodat we onderweg lekker konden lunchen bij Campman.

 164. Samen gewandeld met Myriam de Kruijk, prachtig pad, alleen in deze tijd van het jaar erg modderig. Maar dat mocht de pret niet drukken. Genoten van de herfstkleuren. En van de gastvrijheid, koffie en lunch bij Campman. Aanrader.

 165. zaterdag 17 oktober hebben we deze prachtige route gewandeld. En al zijn wij goed bekend in deze omgeving er waren toch nog genoeg afwisselende verrassingen onderweg. Een mooie en goed gemarkeerde route met heel veel variaties….

 166. Dit klompenpad is niet wat we van een klompenpad gewend zijn . Veel bospaden en recreatie en erg druk in het weekend Geen leuke paden door of langs weilanden.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.