Heuzesepad

Ontdek het mooie buitengebied van Opheusden. Wandelen langs rivieren, door uiterwaarden en door het oeverwallenlandschap met eeuwenoude bomenteelt. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Heuzesepad (11 km)

Startpunt: Parkeerplaats Romeinse wachttoren De Spees, nabij Rijnbandijk 139b in Opheusden

Opstappunt: Parkeerplaats station Opheusden

Openbaar vervoer: Station Kesteren, Bushalte Opheusdenseveer in Opheusden. Station Opheusden

Markering: oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Heuzesepad combineren met het Marspad en het Nudepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Fijn dat jullie van het Heuzesepad genoten hebben. Dank voor de tip. Wij hebben het pijltje opnieuw geplaatst.

 2. Na onderstaande reacties gelezen te hebben, waren onze verwachtingen niet hoog, maar dit pakte anders uit, wij hebben erg genoten van dit nieuwe klompenpad. Vooral de vele boomkwekerijen spraken tot onze verbeelding.
  Door de Corona crisis totaal geen last van het verkeer(lawaai), elk nadeel heeft soms een klein voordeel.
  Bij de voetbalvelden mist op een sticker, een pijltje naar rechts.
  Overigens de bewegwijzering, was ook zonder routekaart of app. prima.
  De verlenging hebben we niet gedaan, omdat er een zeer koude harde wind stond, maar van de zomer gaan we dit klompenpad, met verlenging zeker nog een keer lopen.
  Vrijwilligers dank jullie wel voor de inzet.

 3. Jammer genoegzijn er veel verharde paden met voorbij razend verkeer. Dit valt me tegen, ik heb mooiere klompenpaden gelopen.

 4. Gister het pad gelopen. Helaas door het hoge water stukje alternatieve weg genomen. Het pad vond ik tegen vallen. Veel verkeer wat voorbij raast. Trein en snelweg, niet echt rustgevend. Al met al een tegenvaller. Eigenlijk de eerste keer van alle paden die ik nu gelopen heb. De bewegwijzering was overigens prima.

 5. Dit nieuwe pad “moesten” we lopen omdat we grote fans zijn van het Marspad en het Batouwepad en dit er vlak naast ligt. Prachtig weer, zon en wolken wisselden elkaar af en 11 graden, geweldig wandelweer. Het beginstuk was veelbelovend. Ganzen vlogen in de lucht en ook kramsvogels met koperwieken en staartmezen in de buurt. Hier en daar wat modderig maar ook prima harde ondergrond en hele afstanden over een weg met betontegels tussen de boomkwekerijen door. Op een bepaald moment wordt dat een beetje saai. Wanneer je het spoorlijntje oversteekt bij de Marktstraat loop je richting de A15 met veel langsrazend verkeer en de Betuwelijn en de vette frietlucht van het wegrestaurant. Dan door een nieuwbouwwijk in Opheusden en langs sportvelden, ook niet bijster interessant. Leuker was het om richting de oude kerk te lopen als je toch door de bebouwing moet. Dan zie je nog wat van het oude centrum. Daarna weer richting de Rijnbandijk en komt t mooiste gedeelte, de verlenging hebben wij gelopen maar voegt niet zoveel moois toe, je loopt ver van het water af door de modder te ploeteren. Daarna richting ‘t Veerhuis, café restaurant met oude gelagkamer en toog, alsof de tijd heeft stilgestaan!! Wat een aardige mensen in de bediening en lekkere lunchkaart met voor elk wat wils. Het laatste stuk bij de Ringbandijk was heel erg mooi met de rivieren de Nederrijn met zijn vrachtboten. Door de organisatie is goed nagedacht over de veiligheid voor de wandelaar door je onderaan de dijk te leiden en borden te plaatsen bij de boomkwekerijen wanneer de grote machines aan t werk zijn. Ook de bewegwijzering was prima. Complimenten!
  Samenvattend: het rivierenlandschap is prachtig, het middenstuk van de wandeling richting de snelweg, teleurstellend.

 6. N.a.v. De onderstaande reactie’s hebben de vrijwilligers van het Heuzesepad de hoge overstap verlaagd en een paal waar je je vast aan kunt houden geplaatst . Ook is de bewegwijzering aangepast
  Hartelijk dank voor de feedback.
  Team Heuzesepad.

 7. Gisteren dit pad gelopen met vriend Ben. Eerst wat mist, later een beetje zon.
  We begonnen in ’t Veerhuis met koffie want we komen uit Delft en na anderhalf uur snelweg moet je even bijkomen.
  De route biedt erg veel bomen- en heesterteelt en te kort uiterwaarden en rivier.
  Door nieuwe buitenwijk Opheusden is saai, later richting Betuwelijn met lange treinslierten getrokken door mooi rode Duitse locomotieven. Via asfalt naar Kesteren met koffie in hypermodern zalen- en vergadercentrum Molen de Zwaluw. Rondje door bomenkwekerijen en over de rustige dijk terug naar het Veerhuis.
  De bewegwijzering staat nog in de kinderschoenen en als we het kaartje niet geprint hadden, liepen we er nu nog steeds rond denk ik. Een tegemoed komende wandelaar vertelde dat dit zijn 120ste (!!!) KPR was en dat hij ondanks de route op de app hopeloos verdwaald was.
  In de spits met ondergaande geeloranje zon weer terug naar huis.
  Voor alle moeite geven we 6,5 punten. De rivierwandeling rond Herwijnen vonden we veel leuker en mooier.

 8. vandaag 1 dec 2019 gelopen dit was pad nummer 106
  wat was het weer een mooie pad we hebben genoten van de mooie omgeving
  1 tip het ijzeren opstapje is te hoog een opstapje erbij en een paal waar je je aan vast kunt houden
  en het is weer top
  het was hier en daar wat modderig maar dat is voor ons geen probleem
  we genieten van de kleine dingen en dat zou iedereen eens moeten doen
  een pluim voor de makers die zijn er lang mee bezig geweest
  top voor de meneer die wij gesproken hebben die reed rond of het allemaal in orden was

 9. Gisteren dit pad geopend en tegen de klok in gelopen bij prachtig herfstweer.
  Eerst een rondje boomkwekerijen met op de achtergrond de bossen aan de overkant van de rivier, mooi. Ook verderop veel boom- en struikkwekerijen en een molen.
  Dan via veel asfalt en een woonwijk in Opheusden naar de prachtige uiterwaarden.
  Voor het viaduct van de Betuwelijn moet je linksaf, staat ook op een sticker op een lantaarnpaal. Maar iets verderop staat een paal met 2 stickers, dus toch het viaduct op? Die paal kan m.i. gewoon weggehaald worden, is verwarrend.
  Iets verder moet je (in een bocht naar links) rechtsaf over een slootje het weiland in, richting (onder) het viaduct. Geen stickers meer, dus gewoon weer terug naar de plank. Vreemd stukje van enkele tientallen meters. Even gras proeven?
  Bij de sporthal in Opheusden moet je iets naar links op het gras lopen langs het water.
  Blijf toch maar op de harde ondergrond langs het voetbalveld lopen, want dat stuk gras is blijkbaar een wc voor honden. Niet glad door klei maar door poep en omdat het windstil was rook het zelfs flink naar poep.
  De uiterwaarden maken e.e.a. weer geheel goed, prachtig. Soms wel glad door de klei. Een ijzeren opstapje is nogal hoog, opletten dus. Het laatste stuk naar het Veerhuys is een soort “geitenpaadje”, klimmen en dalen op de gladde klei, een uitdaging om overeind te blijven, maar ik vond het prachtig na al dat asfalt.
  Als je de alternatieve route volgt is 88% hard (asfalt en beton), dat is heel veel. Staat daarmee aan de top met o.a. het Veendijkpad in Bunschoten.
  Als je de andere route neemt zonder de verlenging is 73% hard en met verlenging 66% (uiteraard steeds ongeveer).
  Door de klei heb ik er wel 3,5 uur over gedaan. Ik was weer lekker moe en heb genoten, ook van het mooie herfstweer (windstil, zon en 7 graden). Bedankt iedereen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.