Heuzesepad

Ontdek het mooie buitengebied van Opheusden. Wandelen langs rivieren, door uiterwaarden en door het oeverwallenlandschap met eeuwenoude bomenteelt. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Heuzesepad (11 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 14 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Parkeerplaats Romeinse wachttoren De Spees, nabij Rijnbandijk 139b in Opheusden.

Opstappunt: Parkeerplaats station Opheusden.

Openbaar vervoer: Station Kesteren, Bushalte Opheusdenseveer in Opheusden. Station Opheusden.

Markering: Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Heuzesepad combineren met het Marspad, het Nudepad en het Uchtapad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Met een prachtig zonnetje en lekker temperatuurtje het #57e klompenpad gelopen. Niet het allermooiste. Veel asfalt en relatief drukke wegen. Het laatste stuk (na Opheusden)(we liepen tegen de klok in) door de uiterwaarden is zeker wel de moeite waard.
  Maar ach, met een zonnetje erbij is overal lopen simpelweg genieten. En ook dit is een klompenpad…

  https://www.komoot.com/nl-nl/tour/1502387335

 2. Dat meningen verschillen dat klopt,maar ons inziens was dit ook zeker een mooi pad! Idd.best wel veel verhard maar als je zoals wij de omgeving niet kent,is er genoeg te zien om van te genieten! Wij zijn tegen de klok in begonnen bij de Romeinse wachttoren De Spees,hier zijn idd.niet zo heel veel parkeerplaatsen, denk zo,n stuk of 5,maar wij waren de eersten,dus volop ruimte.Begonnen door de boomkwekerijen dus,die zijn er in deze omgeving heel veel.Daarna langs de molen en camping De Linie, ri.het spoor,om vervolgens weer stuk langs bomenkwekers te lopen,toch wel leuk om te zien de bedrijvigheid daar.We steken het spoor weer over en komen in Opheusden aan,leuk huizen kijken,en dan komen we via het vispad in het mooiste stuk uit van dit klompenpad, bij de Rijnbandijk. We hebben de verlenging stuk meegepakt,om daarna via een dijkje door de uiterwaarden bij het Veerhuis uit te komen.Het pontje (het Opheusdense Veer) was weer in gebruik,dus hier poosje genoten van het uitzicht ri.de Blauwe Kamer en van t varen van het pontje.Dan beginnen we aan ons laatste stukje van de route,onderaan de dijk over het gras terug naar De wachttoren,waar t inmiddels vol stond met auto,s. De route was goed aangegeven, goed te belopen en genoeg bankjes, wij hebben weer genoten van deze dag.Het was ook heerlijk wandelweer zo in februari.

 3. Vandaag dit pad gelopen. Prima onderhouden en aangegeven. Dat smaken verschillen, komt wel vaker voor bij klompenpaden. Voor ons was dit een van de ‘mindere’ paden, helaas. We houden heel erg van bomen, maar de moderne kwekerijen konden ons niet bekoren als zijnde route van een klompenpad. Auto’s reden ons hard voorbij langs de wijk richting het spoor. Het Vispad, het laatste stukje richting ’t veer, tussen de schapen en de vele watervogels maakte de tocht uiteindelijk goed: lest best vandaag dus.

 4. Beste Ferdy,

  Bedankt voor het doorgeven. Afgelopen maand is de zon na een natte periode gaan schijnen waardoor het gras nu explosief is gaan groeien. We zullen het maaibeheer in gang zetten.

  Verder wil ik benoemen dat klompenpaden landschapswandelingen zijn en dat de onverharde paden hierbij niet continue kort gehouden hoeven worden. Wat hoger gras is gangbaar bij een Klompenpad en draagt naar onze mening bij aan de beleving van het buitengebied.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 5. Mooi klompenpad. Maar nu is een beetje onderhoud best nodig. Het stukje bij het Veerhuis is bijna niet meer doorheen te komen. Dat loopt al lastig maar nu helemaal 21-05-’23. Ik neem aan dat ze daar wel een potje voor hebben. En meerdere plaatsen waar je het pad bijna niet meer kunt volgen.
  Ik loop het regelmatig.

 6. 30 april 2023 dit mooie pad gelopen. Wel veel verharde weg , maar voor ons niet erg. Afleiding genoeg. Prachtige bloesem bomen en het gele koolzaad. Tegen de klok ingelopen. Het mooiste stuk als laatste met de verlenger. Wat een mooie vergezichten, prachtige blauwe lucht en witte wolken. We hebben genoten.

 7. Op zondag 6-11-2022 dit klompenpad gelopen, we hebben ervan genoten dat wel, maar dit pad komt niet in onze top 10 lijst voor. Vrij veel asfalt, maar gelukkig op het einde van de route enkele leuke paadjes. Hier en daar mogen er wel wat meer (duidelijke) routewijzertjes aangebracht worden c.q. vernieuwd.

 8. Vanmiddag deze wandeling gemaakt. Deze wandeling zijn we begonnen bij camping De Linie.
  De route tegen de klok ingelopen. Een kleine opmerking. Als je nadat je bij het Veerhuis komt en richting de Rijnbandijk loopt moet je rechtsaf onderaan de dijk lopen. Bij het huis (Rijnbandijk 34) moet je op de dijk zelf lopen. Er mist na het huis een bordje dat je weer rechtsaf onderaan de dijk kunt wandelen tot aan de Romeinse toren.
  De route was verder prima te volgen met een screenshot vanaf de website.
  Ik hoop dat de app spoedig aangepast wordt met de mogelijkheid van het uitzetten van de track tijdens de wandeling. Dan kan de app weer, net als vroeger, gebruikt worden.
  We hebben trouwens genoten van de wandeling.

 9. Op 16 april dit klompenpad gelopen. Het stuk langs de Neder-Rijn is schitterend. Ander gedeelte wat saai mede ook omdat het verhard is. Het blijft uitkijken met klompenpaden in het algemeen. Je moet af en toe je neus tegen de lantaarnpaal aandrukken om de goed de route te zien. De stickers verkleuren snel. Het mooie was of juist niet dat we een wandelaar tegenkwamen die daar ook over klaagde maar geen gehoor kreeg bij de organisatie om dit aan te pakken. Hij wilde de bewegwijzering anders wel zelf betalen om de route te verduidelijken. Hopelijk wordt nog ooit in het rivierengebied het voorbeeld van de provincie Noord-Brabant gevolgd om een compleet routenetwerk uit te rollen. Doordat we een afslag gemist hadden kwamen we uit bij de Hersteld Hervormde Kerk in Opheusden. Waar we gastvrij weden ontvangen met een kopje koffie en thee en een leuk gesprek hadden.

 10. Op 13 januari 2020 de eerste keer dat we dit pad liepen dus hoog tijd vandaag voor een tweede maal! Stralende dag. Gestart deze keer niet bij wachttoren de Spees maar bij ‘t Veerhuis. Eerst koffie! Het fijne is dat deze horecagelegenheid iedere dag open is. Hierna de uiterwaarden in en direct de ijsvogel gezien. Ook tureluurs, kieviten ganzen, aalsgolvers, ooievaars op t nest en vliegend door de lucht. Ook veel verschillende eendensoorten. Hierna de dijk op en richting Opheusden centrum, mooi stukje loop je op t Vispad. Hierna een wat asfalt gedeelte bij de boomkwekerijen. Je kan zeggen dat het saai is maar kijk eens wat een bedrijvigheid daar. Regelmatig giga trekkers met stapels bomen die vervoerd worden maar de chauffeurs houden rekening met je en blijven zwaaien. Jammer dat hierna een groot gedeelte komt met zwerfafval in de sloot bij Varakker. Lege wijnflessen, whiskey, bierblikjes en wodka liggen in en bij het water. We werden er treurig van. Dit over honderden meters. Ik zie dat daar al eerder melding van werd gemaakt op dezelfde plek door andere wandelaars. Ook stuurden wij een losse mail naar team klompenpaden hierover.
  Molen de Zwaluw is indrukwekkend met de prachtige gebouwen eromheen. Dan weer richting de Rijnbandijk en de Romeinen tegenkomen bij de wachttoren en dan weer heerlijk onderuit zakken op t terras van het Veerhuis met een kroketje, friet en glaasje wijn/fris. En als extraatje….overvaren met de pont…..Deze dag nemen ze ons niet meer af. 🍀

 11. Heel mooi pad alleen door de storm heel wat stukken slecht begaanbaar. Hoop dat ze gauw het hout gaan opruimen. Vooral bij het Watergat.

 12. Gisteren deze route gelopen. Tegen de klok in dus eerst het vierkantje over de boomkwekerij. Dan heb je het meeste verhard (bijna 7 km) het eerst gehad. Het laatste stuk geeft je een beetje het klompenpad gevoel. Mooie vergezichten en zal zeker als de fruitbomen in bloei staan wat extras hebben. Kleine fotoimpressie op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 13. Mooi klompenpad. Vooral de stukken wandeling die door boomkwekerijen lopen (bedankt eigenaren). Er zijn veel punten waar men pauze kan houden (bankjes/tafels) om van het uitzicht te genieten. Het enige minpuntje is het ontbreken van de routemarkering ter hoogte van Rijnbandijk huisnummer 20 en 22 (Opheusden). Klompenpad is een aanrader.

 14. Het Heuzesepad bij Opheusden, mijn 120e klompenpad.
  Bij het startpunt zag ik maar anderhalve parkeerplaats, ik reed dus door naar de Aldi in Opheusden om daarvandaan te vertrekken. Vanaf Opheusden liep ik met de klok mee. Tot mijn verbazing liep ik de eerste 7 kilometer vrijwel alleen over asfalt, hoogstens een stukje gras van een meter of honderd. Zelfs door de bomenkwekerij ging het over betonplaten. Na de Romeinse toren (wat een gedrocht met al die Ola vlaggen….) ga je af en toe een over een strookje gras onderaan de dijk. Vanaf ’t Veerhuis (pontje naar de Blaauwe Kamer) loop je een stukje door de uiterwaarden en dat is meteen het hoogtepunt. Al met al heb ik lekker gewandeld, maar dat kwam niet perse door het klompenpad. Het pad komt niet in mijn top-10.
  video: https://youtu.be/f4PWyzJNRsE

 15. Wat mij betreft heeft dit “klompenpad” twee gezichten: een fraaie Noordelijke helft, langs de Rijn en door de prachtige uiterwaarden. En een wat mindere helft in het Zuiden, langs (soms drukke) geasfalteerde wegen. Ik heb al heel wat klompenpaden gelopen en ik heb toch best wel genoten van de route. Sommige stukken zijn ongelofelijk stil. Op de wegen allemaal vriendelijke automobilisten die goed rekening houden met de “mens te voet” , langs de weg

 16. Vandaag hebben wij het Heuzesepad gelopen.

  Wij konden ons niet vinden in de reacties waar dit pad wordt afgekraakt.
  Begonnen door de boomgaard en toen langs de vele boomkwekerijen. Het stuk langs de spoorlijn/A15 vonden wij gewoon nog leuk om te zien, kijk vooral naar de groene kant en niet naar de betonnen muur langs de spoorlijn ;).

  Het stuk hierna was echt verrassend leuk! onverwachtse onverharde paadjes en zelfs nog overstapjes! Zo kregen wij toch steeds meer het klompenpad gevoel. Aan het eind zijn wij geëindigd door de uiterwaarden. Dit is zeker de moeite waard! Voor de mensen die twijfelen, neem vooral de route door de uiterwaarden en niet de alternatieve route over de dijk wanneer dit niet nodig is. Dit stuk van de route geeft helemaal het klompenpad gevoel.

  Wij hebben, ondanks het miezerige weer, genoten van deze wandeling en wij zouden deze dan ook aanraden aan mensen die een klompenpad willen gaan lopen.

 17. Zondag 30 mei stond ons 50e klompenpad in de planning. De keus viel op het Heuzesepad. Best benieuwd na het lezen van de reacties hier. Wat een prachtige natuur, leuke overstapjes en wat ontzettend veel te zien. Inderdaad wat asfalt en het was druk vanwege het mooie weer, maar ach…..heel erg was dat niet.
  Precies op de helft van het pad ( dus na 7 km) vonden we een bankje in een speeltuin. Heerlijk kunnen zitten. Misschien niet al te veel bankjes, maar genoeg plekken waar we even neer konden strijken.
  Met de app lopen is wel aanrader.
  Veel dank voor het mogelijk maken van deze wandeling.

 18. Hoezo klompenpad? 80% is verharde weg en daar slijten klompen van! Vandaar dat men vroeger bij verharde wegen in de bermen liep om onnodige slijtage te voorkomen. Nee, mijn betekenis van klompenpad is duidelijk anders. Om maar niet te spreken over het overige gemotoriseerde verkeer wat over het “klompenpad” rijdt. Jammer van alle moeite en inspanning.

 19. Beste wandelaar,

  Binnenkort worden er door de gemeente verschillende bankjes langs de route geplaatst.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 20. Vandaag dit klompenpad gelopen. Het eerste stukje over kwekerij van Volentus vonden we prachtig! Later bekoelde ons enthousiasme want wij vonden dat er veel asfaltweg bij zat, naar ons idee teveel, we werden het behoorlijk zat met al die auto’s en fietsen. Het Vispad was wel leuk en we hebben genoten van de natuur op het laatste stuk langs de Rijn. Wel jammer dat er zeer weinig bankjes staan onderweg.

 21. Vandaag het Heuzesepad gelopen in een afwisselend zonnig weertje met ook donkere wolken. Het noordelijke deel van het pad bij de Spees en door Maneswaard is prachtig met mooie vergezichten op Rhenen, de Blauwe Kamer en over de Rijn. Het zuidelijke gedeelte vond ik daarentegen wat saai en met veel beton, maar wel langs immens grote boomkwekerijen met duizenden bomen, dat is wel gaaf om te zien!

 22. Vandaag dit pad gelopen. In de Betuwe gewoond en gewerkt en als inmiddels groot klompenpad fans leek het ons daarom leuk om weer eens in “bekend” gebied te lopen.
  We liepen, in een voorzichtig zonnetje, de route vanaf de Spees tegen de klok in (achteraf blij mee).
  Het 1e stuk over de dijk en door de kwekerij van Volentis was gaaf. Prachtig om de noeste arbeid “in het echt” te kunnen zien. Wat staat er veeeeel!!!
  De route kent best veel asfalt. Het stuk vanaf het oversteken van de parallelweg, de asfaltweg langs langs het spoor, had er wat ons betreft niet in gehoeven. Ook het stuk door Opheusden kon ons niet erg bekoren. Daarna werd het wel weer mooi. Onderlangs de dijk richting de Maneswaard met de Spees als eindpunt. Prachtige natuur. Daarom waren we blij dat we tegen de klok in hadden gelopen….de mooiste stukken voor het laatst.
  Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet/ het onderhoud!!!

  p.s. er ligt aardig wat zwerfafval in de sloten
  (en….er zijn ergere dingen maar er zijn inderdaad weinig bankjes onderweg )

 23. Ik heb al verschillende keren het Heuzesepad ģelopen het blijft mooi vandaag zag ik een Wasbeertje bij een boom super.

 24. Prachtig afwisselend pad. Als je de juiste dag uitzoekt (wij liepen op zondag) en je loopt inderdaad onder de dijken langs i.p.v. er bovenop, dan is het erg mooi en rustig. Ook het jaargetijde speelt mee. Hoe verder in de lente/zomer, hoe meer kleur natuurlijk. Complimenten voor de ontwerper.

 25. Beste C. Seijn,

  Jammer dat het het Heuzesepad voor u een teleurstelling was.
  Ik kan me voorstellen als je over de dijk loopt, dat het erg druk is.
  Tip voor de wandelaars die de route nog willen lopen:
  De originele route loopt onderlangs de dijk door het gras.

  Hennie van Eldik
  Coördinator Heuzesepad

 26. 27. 03 vandaag deze route gelopen . was jammer genoeg grote teleurstelling . bijna alles geasfalteerd , lange stukken op de dijk waar ze de vouwen uit je broek rijden en op de binnen wegen rijden de gigantische trekkers van de boomkwekkers je ook bijna van de weg. Ook een oerlelijk stuk langs de betuwelijn en daarachter de a 15 met het lawaai van de auto,s . kortom voor mij mislukte wandeling . was het dan allemaal slecht nee leuk stukje door boomgaard en door de uiterwaarden. maar toch voor mij geen klompenpad . Als U dit leest best organisatie van de klompenpaden jullie groeien reusachtig is mooi , maar houw aub de kwaliteit van de paden in de gaten en ga niet alleen voor kwantiteit wat dat gaat tegen jullie werken. groei mag nooit ten koste gaan van kwalitiet

 27. Prachtige route. Het uitzicht op de Grebbeberg is magnifiek.
  Persoonlijk vind ik door een dorp lopen wel leuk. Zeker als het een dorp is waar je verder nooit komt.
  Neen, echt een aanrader. Dank aan de bedenker.

 28. Niet kapot van deze route. Erg veel asfalt en erg druk waardoor je om de haverklap de berm in gedrukt wordt. En wat ik bij meer klompenpaden tegenkom: erg lange kaarsrechte stukken, ik ben meer van het kronkelen, steeds weer verrast worden door andere uitzichten. maar dat is natuurlijk geheel persoonlijk.

 29. Vandaag 18-11 deze route gelopen, maar ik ken mooiere routes. Veel asfalt, vooral het stuk vanaf de woonwijk (Varakker, Markstraat) is veel door de berm lopen langs behoorlijk drukke buitenwegen. Het stuk door de uiterwaarden is de wel mooi, maar loop vlak daarna niet de dijk op, maar sla haaks rechts af om onder de dijk richting het Vispad te lopen. Dit is slecht aangegeven, waardoor ik een deel over de drukke dijk moest lopen.

 30. Vandaag het heuzesepad gelopen. Een mooie en gevarieerde route. Onderweg kwamen wij Gijp van de Kolk tegen bij de eerste ontmoeting vroeg hij ons of wij een klompenpad liepen, ja en wat er van vonden en met name de uitzetting van de route. Aan het einde van onze route bij het Veerhuis kwamen wij hem weer tegen en hebben weer met hem gesproken ik heb hem naar zijn naam gevraagd en gezegd dat we hem zouden noemen in dit relaas. Echt een aanrader ook het dorp Opheusden wat vele mooie optrekjes heeft.

 31. Deze route vorige week gelopen en moet zeggen dat deze niet aan de verwachting voldeed. Het begin langs het water was mooi maar daarna veel asfaltwegen en in woonwijken. De bewegwijzering hebben we ook paar x gemist. Nee niet een van de mooiste routes.

 32. Op 18 augustus het Heuzensepad gelopen. Veel asfaltweg maar ook wel wat onverhard. erg weinig bankjes op de route, we hebben op een muurtje bij een oprit ons brood op moeten eten. De verlenging is zeer slecht aangegeven en ook niet heel erg de moeite waard van het verlengen. De boomkwekerijen ???? wel erg leuk om door te lopen en langs het water (de Rijn) altijd mooi. Een leuk pad maar zeker niet in de top 10 ?

 33. Een hele mooie wandeling. Gisteren in alle vroegte met deze warmte gelopen. Stukje over de dijk kan erg druk met auto’s zijn. Ook over de verharde stukjes is er veel verkeer. Uiteraard weet ik dat dit niet altijd anders kan en het was desondanks een prachtige wandeling met als afsluiter een lekkere lunch bij Molen de Zwaluw. Aanrader!
  Benieuwd naar een verslag van de wandeling dat mijn man en ik maakten? Kijk op: http://thestyleofmissm.blogspot.com/2020/08/een-goede-gewoonte-vasthouden-samen.html?m=1

 34. Gisteren het klompenpad gelopen.Wat een prachtige omgeving. Langs de Rijn waar we de Grebbenberg en de Cuneratoren konden zien.Ook langs en door boomkwekerijen gelopen.Wat een prachtige bomen!Af en toe de wegbewijzering moeten zoeken maar alles kunnen vinden
  Alleen jammer dat we onderweg geen koffie konden drinken.Alle horeca gesloten op maandag.

 35. Gelopen op maandagmiddag 22 juni. We liepen de route tegen de klok in. Vanaf de start waren er eigenlijk geen route bordjes/stickers. Wel de route met de klok mee, maar tegen de klok in niet. Met de app was dat trouwens prima te doen. De routebordjes kwamen pas net voor de ingang van het babypark.
  De route heeft prachtige stukken. In de buurt van de Rijn, met het uitzicht op Wageningen en Rhenen heb je echt het idee in het buitenland te zijn. Ook bij ons verbazing over het aantal boomkwekerijen. We wisten wel dat er aardig wat zaten, maar zoveel en zulke oppervlaktes hadden we echt niet gedacht. Erg leuk om te zien. Het asfalt dat je moet lopen is vooral op stukje begraafplaats richting spoorweg nogal druk. Voor de rest is het prima te doen.
  Al met al een leuke en ook afwisselende route.

 36. We hebben de auto geparkeerd in de buurt van de begraafplaats en eerst door het dorp gelopen richting Betuwe lijn. Weer eens ouderwets een lange goederentrein gezien! De route door het dorp werd af en toe verstoord door te hard rijdende auto’s maar de tocht was zeer de moeite waard. We hebben eerst wel 20 ooievaars gezien in één weiland. Verderop een hele kudde schapen die net geschoren werden en de tweede helft hebben we enorm genoten van de route langs het water en langs vele boomkwekerijen. Als we ooit nog een boom nodig hebben weten we nu in welke plaats we die moeten kopen.

 37. Ik heb het klompen pad vandaag voor de 4de keer gelopen en heerlijk bij het Veerhuis op het terras gezeten onder het genot van een drankje.
  En genoten van het uitzicht .

 38. Prachtig pad! Auto geparkeerd bij de Blauwe Kamer, met de pont overgevaren en direct op de route!
  Veel wilde bloemen volop in bloei, veel vogels en viervoeters te zien.
  Mooie vergezichten over de rivier richting Grebbeberg en Wageningen. Mag in de top 10!

 39. Mooie route. Wel vaak de app gebruikt omdat vooral op het eerste gedeelte naar de uiterwaarden en het stuk door Opheusden de bordjes slecht te zien zijn of de verkeerde kant op wijzen

 40. Heb klompenpad gelopen was super alleen waren de terrassen niet open in verband met corona virus ik geeft een 8 en als die weer open zijn een 9?

 41. Leuke route maar wel erg veel asfalt en langs de weg lopen. Het stuk door de uiterwaarden is prachtig! Restaurant Het Veerhuis (bij de veerpont) is heerlijk vertoeven!

 42. Gisteren dit Heuzesepad gelopen. Van A-Z genoten. Weinig last van verkeer of geluidshinder gehad. Al die boomkwekerijen en dat je er zelfs tussen door kon lopen vond ik prachtig. Evenals het stuk langs de Nederrijn. Ik had wel af en toe de app nodig, omdat ik onzeker was of ik wel goed liep. De bewegwijzering liet soms te wensen over. Bij het voetbalveld ging ik ook de mist in.. Na zo’n 50 Klompenpaden te hebben gelopen geef ik deze een 8!

 43. Vandaag het Heuzesepad gelopen zonder de uitbreiding (dus zo’n 11 km). Het is best wel een aardig pad maar wij vinden toch dat er veel asfalt in zit. Goed je loopt wel een stukje onder de dijk maar wij denken dat de uitbreiding wat meer “klompenpad” is. Maar desalnietemin toch genoten. Jammer dat er zo’n weinig bankjes langs de route staan.
  Pieter en Wil van Dee

 44. Beste Monique,

  Het is helaas niet mogelijk om een Klompenpad met een wandelwagen te lopen.
  Het pad is deels onverhard en gaat door weilanden en over bruggetjes dus alleen geschikt voor de wandelaar.

  Hartelijk groet,
  Hennie van Eldik

 45. Fijn dat jullie van het Heuzesepad genoten hebben. Dank voor de tip. Wij hebben het pijltje opnieuw geplaatst.

 46. Na onderstaande reacties gelezen te hebben, waren onze verwachtingen niet hoog, maar dit pakte anders uit, wij hebben erg genoten van dit nieuwe klompenpad. Vooral de vele boomkwekerijen spraken tot onze verbeelding.
  Door de Corona crisis totaal geen last van het verkeer(lawaai), elk nadeel heeft soms een klein voordeel.
  Bij de voetbalvelden mist op een sticker, een pijltje naar rechts.
  Overigens de bewegwijzering, was ook zonder routekaart of app. prima.
  De verlenging hebben we niet gedaan, omdat er een zeer koude harde wind stond, maar van de zomer gaan we dit klompenpad, met verlenging zeker nog een keer lopen.
  Vrijwilligers dank jullie wel voor de inzet.

 47. Jammer genoegzijn er veel verharde paden met voorbij razend verkeer. Dit valt me tegen, ik heb mooiere klompenpaden gelopen.

 48. Gister het pad gelopen. Helaas door het hoge water stukje alternatieve weg genomen. Het pad vond ik tegen vallen. Veel verkeer wat voorbij raast. Trein en snelweg, niet echt rustgevend. Al met al een tegenvaller. Eigenlijk de eerste keer van alle paden die ik nu gelopen heb. De bewegwijzering was overigens prima.

 49. Dit nieuwe pad “moesten” we lopen omdat we grote fans zijn van het Marspad en het Batouwepad en dit er vlak naast ligt. Prachtig weer, zon en wolken wisselden elkaar af en 11 graden, geweldig wandelweer. Het beginstuk was veelbelovend. Ganzen vlogen in de lucht en ook kramsvogels met koperwieken en staartmezen in de buurt. Hier en daar wat modderig maar ook prima harde ondergrond en hele afstanden over een weg met betontegels tussen de boomkwekerijen door. Op een bepaald moment wordt dat een beetje saai. Wanneer je het spoorlijntje oversteekt bij de Marktstraat loop je richting de A15 met veel langsrazend verkeer en de Betuwelijn en de vette frietlucht van het wegrestaurant. Dan door een nieuwbouwwijk in Opheusden en langs sportvelden, ook niet bijster interessant. Leuker was het om richting de oude kerk te lopen als je toch door de bebouwing moet. Dan zie je nog wat van het oude centrum. Daarna weer richting de Rijnbandijk en komt t mooiste gedeelte, de verlenging hebben wij gelopen maar voegt niet zoveel moois toe, je loopt ver van het water af door de modder te ploeteren. Daarna richting ‘t Veerhuis, café restaurant met oude gelagkamer en toog, alsof de tijd heeft stilgestaan!! Wat een aardige mensen in de bediening en lekkere lunchkaart met voor elk wat wils. Het laatste stuk bij de Ringbandijk was heel erg mooi met de rivieren de Nederrijn met zijn vrachtboten. Door de organisatie is goed nagedacht over de veiligheid voor de wandelaar door je onderaan de dijk te leiden en borden te plaatsen bij de boomkwekerijen wanneer de grote machines aan t werk zijn. Ook de bewegwijzering was prima. Complimenten!
  Samenvattend: het rivierenlandschap is prachtig, het middenstuk van de wandeling richting de snelweg, teleurstellend.

 50. N.a.v. De onderstaande reactie’s hebben de vrijwilligers van het Heuzesepad de hoge overstap verlaagd en een paal waar je je vast aan kunt houden geplaatst . Ook is de bewegwijzering aangepast
  Hartelijk dank voor de feedback.
  Team Heuzesepad.

 51. Gisteren dit pad gelopen met vriend Ben. Eerst wat mist, later een beetje zon.
  We begonnen in ’t Veerhuis met koffie want we komen uit Delft en na anderhalf uur snelweg moet je even bijkomen.
  De route biedt erg veel bomen- en heesterteelt en te kort uiterwaarden en rivier.
  Door nieuwe buitenwijk Opheusden is saai, later richting Betuwelijn met lange treinslierten getrokken door mooi rode Duitse locomotieven. Via asfalt naar Kesteren met koffie in hypermodern zalen- en vergadercentrum Molen de Zwaluw. Rondje door bomenkwekerijen en over de rustige dijk terug naar het Veerhuis.
  De bewegwijzering staat nog in de kinderschoenen en als we het kaartje niet geprint hadden, liepen we er nu nog steeds rond denk ik. Een tegemoed komende wandelaar vertelde dat dit zijn 120ste (!!!) KPR was en dat hij ondanks de route op de app hopeloos verdwaald was.
  In de spits met ondergaande geeloranje zon weer terug naar huis.
  Voor alle moeite geven we 6,5 punten. De rivierwandeling rond Herwijnen vonden we veel leuker en mooier.

 52. vandaag 1 dec 2019 gelopen dit was pad nummer 106
  wat was het weer een mooie pad we hebben genoten van de mooie omgeving
  1 tip het ijzeren opstapje is te hoog een opstapje erbij en een paal waar je je aan vast kunt houden
  en het is weer top
  het was hier en daar wat modderig maar dat is voor ons geen probleem
  we genieten van de kleine dingen en dat zou iedereen eens moeten doen
  een pluim voor de makers die zijn er lang mee bezig geweest
  top voor de meneer die wij gesproken hebben die reed rond of het allemaal in orden was

 53. Gisteren dit pad geopend en tegen de klok in gelopen bij prachtig herfstweer.
  Eerst een rondje boomkwekerijen met op de achtergrond de bossen aan de overkant van de rivier, mooi. Ook verderop veel boom- en struikkwekerijen en een molen.
  Dan via veel asfalt en een woonwijk in Opheusden naar de prachtige uiterwaarden.
  Voor het viaduct van de Betuwelijn moet je linksaf, staat ook op een sticker op een lantaarnpaal. Maar iets verderop staat een paal met 2 stickers, dus toch het viaduct op? Die paal kan m.i. gewoon weggehaald worden, is verwarrend.
  Iets verder moet je (in een bocht naar links) rechtsaf over een slootje het weiland in, richting (onder) het viaduct. Geen stickers meer, dus gewoon weer terug naar de plank. Vreemd stukje van enkele tientallen meters. Even gras proeven?
  Bij de sporthal in Opheusden moet je iets naar links op het gras lopen langs het water.
  Blijf toch maar op de harde ondergrond langs het voetbalveld lopen, want dat stuk gras is blijkbaar een wc voor honden. Niet glad door klei maar door poep en omdat het windstil was rook het zelfs flink naar poep.
  De uiterwaarden maken e.e.a. weer geheel goed, prachtig. Soms wel glad door de klei. Een ijzeren opstapje is nogal hoog, opletten dus. Het laatste stuk naar het Veerhuys is een soort “geitenpaadje”, klimmen en dalen op de gladde klei, een uitdaging om overeind te blijven, maar ik vond het prachtig na al dat asfalt.
  Als je de alternatieve route volgt is 88% hard (asfalt en beton), dat is heel veel. Staat daarmee aan de top met o.a. het Veendijkpad in Bunschoten.
  Als je de andere route neemt zonder de verlenging is 73% hard en met verlenging 66% (uiteraard steeds ongeveer).
  Door de klei heb ik er wel 3,5 uur over gedaan. Ik was weer lekker moe en heb genoten, ook van het mooie herfstweer (windstil, zon en 7 graden). Bedankt iedereen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.