Hoenwaardsepad

Ontdek het mooie buitengebied van Hattem, een Hanzestad aan de IJssel. Wandelen in de voetsporen van een schipper die op het jaagpad zijn boot voorttrok door het kanaal. Beleef het landschap van de IJssel.  Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Hoenwaardsepad (11 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 13 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Vadesto Outdoor Adventure/Panorama Paviljoen, De Bleek 3 in Hattem.

Openbaar vervoer: Bushalte centrum in Hattem (vanaf station Apeldoorn en Zwolle). ’t Kleine veer (vaartijden: van de laatste week van april tot de laatste week van oktober).

Opstappunt: Landgoed Hezenberg, Hezenberg 6 in Hattem.

Markering: Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het Hoenwaardsepad is te combineren met het Paddenpad, het Assenradepad KIDS en het Assenradepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Afgelopen weekend het pad gelopen. Een erg mooi en afwisselend pad. In het begin via het fietspad over de dijk gelopen ivm het hoge water. Maar dat was geen straf. Hier en daar de app moeten gebruiken omdat er dan veel bordjes op 1 paal zaten. Gaf iets meer duidelijkheid.
  Wel een tip aan degene die dit pad onderhouden, sommige stickers zijn wat aan het vervagen waardoor je echt goed moest kijken waar je naar toe moest. Misschien even vervangen door die mooie nieuwe bordjes😊.
  Verder erg genoten, zeker met het mooie weer.

 2. Op 28 januari jl. dit prachtige, zeer afwisselende pad gelopen. Het was lekker zonnig en we genoten van het uitzicht over de IJssel en de volgelopen uiterwaarden. We kwamen langs prachtige (land)huizen. Het bos gaf nog wat hoogtemeters tijdens de wandeling. Leuk dat we rond de 8 kilometer (wij liepen de route met de klok mee) bij Herberg Molecaten konden lunchen. Wat een prachtige plek! Het was een heerlijke wandeling, met prachtig weer. Bedankt, vrijwilligers, voor het onderhouden van deze prachtige route!

 3. Het Hoenwaardsepad is een leuke afwisselende wandelroute en hij wordt duidelijk aangegeven met een oranje klomp. Er is onderweg water, weiland, bos en zelfs een landgoed. Doordat de route niet al te lang is kun je eventueel nog een bezoek brengen aan de oude hanzestad Hattem.
  Ga voor een volledig verslag en foto’s naar: https://www.wegvanwandelen.nl/klompenpad-hoenwaardsepad-11-km/

 4. Maandag liepen we deze route, eerst langs de IJsselzijde. Prachtige afwisseling. We misten ook hier wat bankjes (senioren). Aanrader. Als je linksom loopt bewaar je de beschutting van het tweede gedeelte op een zomerse dag. Ze hebben een leuk terras met aardige jonge mensen bij start/eindpunt.

 5. Maandag liepen we deze route linksom, dus eerst langs de IJsselzijde. Prachtige afwisseling. We misten ook hier wat bankjes (senioren). Aanrader. Als je linksom loopt bewaar je de beschutting van het tweede gedeelte op een zomerse dag. Ze hebben een leuk terras met aardige jonge mensen bij start/eindpunt.

 6. Een dikke 8!
  Mijn navigatie heeft moeite met het adres van het Outdoor Centrum aan De Bleek en komt uit op een fietspad. Na enig knutselen in het stadje lukt het me de grote parkeerplaats van het paviljoen te bereiken. Bij binnenkomst is de bediening bezig de tafeltjes buiten op het terras te fatsoeneren en kan ik met mijn cappuccino-tje lekker in de zon zitten. Het is een zonovergoten dag en het uitzicht over het water oogverblindend. Het Kleine Veer is toegankelijk en dat extra rondje is zeker de moeite waard. En ja! Uiteraard kies ik het pad door het hoge gras terwijl parallel daarnaast het tractorpad loopt. Al is het maar voor dat ultieme gevoel van avontuur.
  Ik geniet van het gebied rond de Wiessenberger Kolk. In de app wordt het Pastoraal Centrum aangegeven met een horeca mogelijkheid maar dat is er niet. Sterker nog, via een bordje wordt aangegeven dat het terrein voor wandelaars niet toegankelijk is. Daarna volgen een aantal kilometers door Hattem met grote vrijstaande villa’s. Dat lijkt eerder een sightseeing toer dan een klompenpad maar ik realiseer me dat dit stuk de beste mogelijkheid is om het watergebied van de IJssel met Landgoed Molecaten te verbinden. Houd dus moed! Het is een relatief kort stukje en de huizen zijn schitterend. Enjoy the show!
  Temidden van het landgoed ligt Herberg Molecaten tussen een aantal boerderijen. Het is een idyllische plek met een schaduwrijk terras onder de hoge bomen. Strijk er vooral even neer.
  Uiteindelijk komt mijn wandeling weer ten einde op het terras van het Outdoor Centrum waar ik uiterst gastvrij en vriendelijk word verwelkomt door de medewerkers die belangstellend informeren naar mijn avonturen vandaag.
  Complimenten aan alle vrijwilligers van dit bijzonder mooie pad. Weer eens wat anders dan ploeteren door weilanden met overstapjes. Ook dank aan de lieve en vriendelijke medewerkers van het Paviljoen aan het water én van Herberg Molecaten.
  Inclusief de horeca aan het begin, eind en halverwege, de stralende dag met het uitgelopen frisse groen én het afwisselende landschap, krijgt dit klompenpad van mij een dikke 8!
  Voor een foto-impressie: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/hoenwaardsepad/17106/

 7. Wat een prachtige wandeling! De negatievere reacties hieronder herken ik dan ook niet. Deze wandeling voert langs Landgoed Molencaten, de sjieke buitenwijken van Hattem, landgoed de Hezenberg (wat een prachtig stukje cultuur/natuur is en ja je moet echt het gazon oversteken daar), prachtige uiterwaarden met momenteel veel (water)vogelactiviteit, en ook de verlenger langs het Kleine Veer is een mooie extra lus. De hoofdroute is weer geheel toegankelijk, ook langs het kanaal. Bewegwijzering helemaal correct, app nauwelijks nodig gehad, alleen voor een snelle check hier en daar.

 8. In de app wordt nog verwezen naar een tijdelijke omleiding van de oostkant van het kanaal. Is deze omleiding nog actueel of – zoals wordt vermeld op deze pagina – is de route weer geheel toegankelijk?

 9. Vandaag gelopen. Schitterend pad, heel fraai! Mooi afwissselend, goed bewegwijzerd. Prettig koffie dringen bij Herberg Molecaten. Van sommige wat meer negatieve reacties op dit pad, herken ik weinig.

 10. Vandaag dit prachtige Klompenpad gelopen zeer afwisselend bos, weide en langs water,landgoederen en uiteraard ook door woonwijk hier ontkom je niet.
  Zeer goed aangegeven met de bordjes, complimenten voor de vrijwilligers.
  Groetjes Rian Wieneke Gerda.

 11. Beste wandelaars,

  Vanwege werkzaamheden is dit klompenpad lange tijd omgeleid over een stukje industrieterrein.
  Gelukkig zijn nu de verbeteringen aan de dijk afgerond en is het pad weer begaanbaar als voorheen.
  Veel plezier als u het Hoenwaardspad gaat lopen.

 12. Dag,

  zijn de werkzaamheden al voorbij op dit pad. We houden steeds de app en de website in de gaten, maar er word niks vermeld. En we willen dit pad graag lopen in 13 km .

 13. We hebben vandaag deze wandeling gelopen, maar we hebben er niet echt van genoten , zoals we dat wel met andere klompenpaden doen. De route liep erg veel door de bebouwde kom en een stukje zelfs door een industrieterrein. Niet echt klompenpad waardig, helaas

 14. Vandaag deze leuke afwisselende route gelopen. Water, bos, weiland. Zijn nog even doorgelopen naar de Markt. Mooie aanvulling met de stadsmuur.
  Wegwijzers af en toe niet gelijk goed zichtbaar.

 15. Zoals het er nu uitziet zijn de werkzaamheden rond november 2022 klaar.
  Zodra alle werkzaamheden zijn afgerond wordt de kaart op de website en op de app weer aangepast naar de originele route.

  M.v.g.
  Team Klompenpaden.

 16. Vraagje: vanaf wanneer is het weer mogelijk om de totale, oorspronkelijke route te lopen?

 17. Gisteren liepen we met 22 Duitse vrienden uit omgeving Tecklenburg het Hoenwaardsepad.
  Prachtige wandeling. Onze vrienden waren ook erg enthousiast.
  De omleiding was goed aangegeven.
  We hadden ze verteld over het prachtige deel langs de IJssel bij de Hezenberg. Dit deel viel helaas nu buiten de route.
  Het wandelen door het bos langs de Spaanse Graven en langs de dikke boom maakte het echter weer goed.
  Het was een fantastische dag in Hattem.

 18. Vandaag het fantastische Hoenwaardse pad gelopen. De omleidingen waren prima aangegeven, en de app was ook aangepast. Bij de kruising Eijerdijk/kweekweg is een sticker verwijderd, mensen die alleen de bordjes volgen kunnen daardoor verkeerd lopen.
  Verder een fantastische route, lang mooie vennetjes en bossen, maar ook langs de uiterwaarde.
  Mijn complimenten aan de vrijwilligers die alles goed onderhouden !

 19. Beste wandelaar,

  Wat vervelend dat u verkeerd gelopen bent,
  We hebben doormiddel van een bord bij het startpaneel, omleidingsbordjes onderweg, een aangepaste kaart op de website en de routeaanduiding via de app proberen duidelijk te maken dat er werkzaamheden aan de dijk zijn.

  Overigens geldt voor alle Klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). De app wijst onderweg de weg zonder dataverkeer (kost dus geen Mbs). Ook met een simloze tablet kan de route gelopen en de route-items bekeken worden
  Nog veel wandelplezier!

  Team klompenpaden,

 20. Vandaag een poging gedaan om de Hoenderwaartse route te lopen. Helaas zijn alle bruggen over het Apeldoornsche Kanaal afgesloten (tot juni) en was dit nergens aangegeven, waardoor ik een lang pad langs het kanaal 2x heb moeten lopen en de wandeling niet af kon maken. De route lijkt nu dus niet begaanbaar.

 21. Prachtige wandeling. Jammer dat markering aan het begin ( in de wijk) ontbreekt.

 22. Gisteren met schitterend wandelweer het Hoenwaardsepad gelopen. Leuke, afwisselende wandeltocht met zelfs de beklimming van een “berg”. Leuk om op deze manier de gevarieerde en historische omgeving van Hattem te zien! Vol verrassingen.
  Dank vrijwilligers voor de mooie route.

 23. Afgelopen zaterdag deze wandeling gelopen. We zijn gestart bij Herberg Molecaten. Deze ligt pal aan de route en je kunt prima parkeren en een bakje doen. In het verleden zijn we hier al eens gestart voor het Assenradepad. Dat pad vonden we helemaal niks maar Hattem verdiende een herkansing. Het Hoenwaardsepad voldeed helemaal aan de verwachtingen en onze hoop. Hele mooie route. Veel te zien. Afwisseling in landschap en ook rust. Een absolute aanrader. Goede markering ook. Hier en daar wat opbrekingen en afsluiting van een fietspad ivm onderhoud maar als wandelaar kon je daar prima langs. Hele route incl verlenger kunnen lopen.

 24. Wij hebben dit pad vandaag gelopen. Heel mooi en afwisselend. We hebben genoten van de omgeving.
  We zijn gestart bij Vadesto en hebben de route met de klok mee gelopen.
  Helaas is het Dijkstoelpad naar landgoed Hezenberg tot september afgesloten. We moesten dus voor de route-verkorter kiezen.

 25. Ons 31 ste klompenpad van dit jaar maken we in Hattem. Inmiddels in de loop der jaren al verschillende malen/jaargetijden gelopen. Terwijl we bij Outdoor Vadesto onze koffie dronken keken we door de panoramaruiten de Hoenwaardsepolder in waar rennende hazen achter elkaar aan het hof maakten. Een geweldig gezicht. Ook diverse ooievaars/futen/kieviten en ganzen op dit terrein.
  We lazen dat Annet verrast was door de veranderde route rond Huis Hezenberg en verder langs het kanaal en dát zijn wij ook. Zeker een pluspunt!! De bewegwijzering is trouwens dik in orde. De variatie van dit pad is zo super, polder, bos, landgoed, door een villawijk er is veel te zien. Een tosti bij Herberg Molencaten en je kunt er weer tegen. Als kers op de taart nog even het driehoekje lopen richting ‘t Kleine Veer, niet vergeten! En de teller stond op ruim 13 km

 26. Vandaag voor de tweede keer het Hoenwaardsepad gelopen, deze keer met de klok mee. Wederom een mooie route met prachtig weer. Wat me opviel is dat de route gewijzigd is en dat het nog niet op de kaart ter plaatse is aangegeven. Bij de golfbaan loop je nu een stuk langs het Apeldoornskanaal, door het bos en niet over de verharde weg. Ik dacht dat ik de route nog wel uit mijn hoofd wist, maar niet dus. haha.

 27. Vandaag voor de tweede keer het Hoenwaardsepad gelopen, deze keer met de klok mee. Wederom een mooie route met prachtig weer. Wat me opviel is dat de route gewijzigd is en dat het nog niet op de kaart ter plaatse is aangegeven. Bij de golfbaan loop je nu een stuk langs het Apeldoornskanaal, door het bos en niet over de verharde weg.

 28. Vandaag voor de tweede keer het Hoenwaardsepad gelopen, deze keer met de klok mee. Wederom een mooie route met prachtig weer. Wat me opviel is dat de route gewijzigd is en dat het nog niet op de kaart is aangegeven. Bij de golfbaan loop je nu een stuk langs het Apeldoornskanaal, door het bos en niet over de verharde weg.

 29. We hebben vandaag genoten van het prachtige Hoenwaardsepad. Erg afwisselend. Alles prima aangegeven!
  De extra lus konden we vanwege het hoge water niet helemaal lopen. Maar wel prachtig, dat hoge water.
  Vrijwilligers, dank je wel!

 30. Vanmiddag deze mooie route gelopen met de klok mee. Helaas niet het zonnetje als toen ik onderweg was maar nog altijd een lekkere middag om te wandelen. Erg afwisselende route met af en toe pareltjes zoals de Spijker. Ik stoorde me niet aan de harde wegen want de buitenwijk was best mooi. Ook ik ben via stadslaan door Hattem gelopen, dat kende ik al maar blijft een plaatje. Een echt klompenpad vond ik het niet echt maar dat gaf niet.

 31. Wat een mooie afwisselende route. We begonnen langs de vaart, met de klok mee. Voor het brugje bij het atelier waren we de bordjes kwijt maar even over de brug was weer een klompenpadschildje. Op de Wilgenlaan misten we ook een bordje: je moet de doodlopende straat nemen. Toen we verderop op de Apeldoornseweg kwamen dus een stukje terug moeten lopen. Zeker ook door het mooie landgoed Molecaten erg genoten. Niveauverschillen, sprengen, cultuurhistorische objecten zorgen voor afwisseling. In 1 route twee kastelen, watermolen, een Spijker en Spaanse bastions en als kers op de taart nog door het stadje Hattem. Hiervoor van de route afgeweken: Stadslaan gevolgd, door de vesting en via de Dijkpoort over de Schipperswal terug naar startpunt. Aanrader.

 32. Met dank aan de vorige reactie, heb ik vandaag ook de volledige route gelopen. Mooi om te zien waar de dijk is hersteld. Inderdaad een heel leuk pad: erg afwisselend, zowel qua ondergrond (mul zand, klei, gravel, asfalt) als qua type pad (smal, breed, recht, slingerend, vlak , geaccidenteerd). Je komt door bossen, langs weiden, door uiterwaarden, langs waterlopen, over bruggetjes, langs prachtige villa’s en landgoederen. Wat wil je nog meer ?
  Veel dank aan de eigenaren van landgoed De Hezenberg dat ze het klompenpad zo goed als door hun tuin laten lopen. Overigens kwam ik niet aan 11 km, mijn GPS bleef staan op 9,75km.

 33. Vandaag deze route gelopen. De dijkdoorbraak is weer hersteld en je kunt de oorspronkelijke route weer lopen. Ik heb deze met de klok meegelopen. Het is een leuke en afwisselende route. Ook het gedeelte vanaf de Hezenbergersluis waar je over verharde weg loopt door de buitenwijken van Hattem is niet saai. De monumentale bomen op Landgoed De Hezenberg zijn erg mooi. Het gedeelte over Landgoed Molencaten is ook mooi. Alleen het laatste gedeelte door Hattem is minder, maar je moet ook weer op het startpunt uitkomen 😉

  De bewegwijzering was goed op orde en de paden erg goed begaanbaar. Hiervoor dank aan de vrijwilligers. Voor uitgebreide info en foto’s klik op onderstaande link
  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/hattem-landgoed-de-hezenberg-landgoed-molencate-hoenwaartsepad-83526418

 34. Beste Wandelaars,

  De hoofdroute is nog niet open omdat het gat in de dijk nog niet hersteld is. We raden u aan om de alternatieve route te blijven volgen en om de aanwijzingen in de app en in het veld te volgen.

  M.v.g.
  Team Klompenpaden

 35. Het Hoenwaardsepad laat bijna alle landschappen in een notendop zien, die Nederland te bieden heeft: een rivieren- en polderlandschap, bos, hei, veen en niet te vergeten de sprengen op de stuwwal. De historie ligt zowel in Hattem als ook op het landgoed Molecaten voor het oprapen. Kortom, trek de klompen dan wel de wandelschoenen maar aan en gaan.

 36. Vorige week zondag dit prachtige klompenpad gelopen. Nu is de zomerdijk doorgebroken. Veel sterkte voor de boeren en de vrijwilligers van dit klompenpad!

 37. Wandelaars let op!

  Het is door een dijkdoorbraak niet mogelijk om de hoofdroute te volgen, aan de kant van de IJssel moet u de alternatieve route volgen.

  M.v.g. Team Klompenpaden

 38. Gisteren deze hele mooie route tegen de klok ingelopen. Staat ook goed aangegeven bij de start. Hele route staat trouwens goed aangegeven. Komt zeker in mijn huidige top 5. Leuk terras bij de watermolen om even een stop te maken. Afwisselend. De Galgenberg “beklommen”. Leuke historische plekken onderweg.
  Door het tegen de klok inlopen raakte waarschijnlijk mijn wandelapp van slag 🙂 Deze kwam, zonder routeverlenger, uit op 13 km. Leuk om weer een andere omgeving te verkennen. Het Hoenwaardsepad is zeker een aanrader. Foto’s op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 39. Voor mij is dit het mooiste klompenpad. Volop afwisseling en mooie paadjes. De eeuwenoude beuk in het bos was indrukwekkend!

 40. Wat een prachtige wandeling is dit. Deze komt meteen in mijn top 10 van tot nog toe gewandelde Klompenpaden.
  Ik heb de verkorte route van 10km gelopen en dat was heerlijk!

  In een eerdere reactie had ik al gelezen dat ’tegen de klok in’ lopen een goed idee was, dat heb ik dus gedaan.
  Van het fietspad langs de IJssel belandde ik in bos: het prachtige Gelderse Landschap.

  Het stuk door de villawijk zou ik normaal wat saai gevonden hebben, maar door alle rododendrons in bloei was ook dit best mooi.

  Van vooral de stukken door het bos, heb ik echt genoten. De leuke bruggetjes, de Spaanse Graven. Echt prachtig!

 41. Gisteren met z’n tweeën het Hoenwaardsepad inclusief de routeverlenger gelopen. Een erg leuk klompenpad, heel gevarieerd met veel mooie stukken op natuurlijke wijze aan elkaar geknoopt.
  Zondags lopen betekent zeker in deze Coronatijd veel drukte maar zelfs dat mocht de pret niet drukken.
  De wandeling afgesloten met een bezoekje aan het schilderachtige centrum van Hanzestad Hattem – ook zeer de moeite waard.
  Voor ons (wij hebben inmiddels meer dan 50 klompenpaden gelopen) staat dit pad zeker in de top 10 van klompenpaden.
  Tip: wij liepen het pad met de klok mee en vonden het eerste gedeelte het mooiste, dus eigenlijk het leukst om juist tot het laatst te bewaren. Aanrader dus om dit pad rechtsom te lopen.

 42. Ondanks maartse buien een prachtige en afwisselende wandeling die goed aangegeven was.

 43. 20 maart jl. deze route gelopen in de ochtend. Wij vonden het een prachtige afwisselende route langs de IJssel, door de bossen en een stuk woonwijk. De mooiste vogels gezien, eekhoorntjes en ander natuurschoon.
  De route is goed begaanbaar, je moet wel goed opletten op de bordjes. Doordat er meerdere verlengingen/verkortingen in zitten is het soms even zoeken. Daarnaast staat de mooiste verlenging (direct langs de IJssel via de Haven bij de start) niet in de app!

  Wat ons betreft een aanrader.

 44. Het Hoenwaardsepad rond Hattem is een prachtige, afwisselende wandelroute. Verre uitzichten over de uiterwaarden van de IJssel en Zwolle, mooie paden door de Veluwse bossen en landgoederen, alles zit erin.
  Jammer dat het echte klompenpadgevoel wat ontbreekt.
  De video: https://youtu.be/bQiJYlVuiaI

 45. Gisteren, woensdag 24 Febr dit prachtige pad gelopen.
  Het weer werkte heel goed mee, prachtig langs de IJssel, een echt Klompenpad!
  Leuk om te doen, op naar de volgende.
  Een echte aanrader!!

 46. Een prachtig pad om te lopen! Leuk, afwisselend en door een zeer mooie omgeving. Deze gaan we vaker lopen.

 47. Vandaag dit pad gelopen. Het was een prachtige ochtend, het leek wel lente. Het hoenwaardsepad vind ik echt een heel mooi pad. Het is afwisselend en grotendeels onverhard, van uiterwaarden door bossen, villawijken en over landgoederen. De route is goed gemarkeerd, alleen door verkleuring is het soms goed kijken welke kant de pijl op staat. Ondanks het weer van de afgelopen weken en het hoge water van de IJssel was het pad nauwelijks drassig en modderig. Voor zover ik erop gelet heb is deze route ook met de hond te lopen en is het één van de weinige klompenpaden zonder een (vaak noodzakelijk) saai stuk er in. Een aanrader dus!

 48. Vandaag met mooi weer dit pad gelopen icm Assenradepad. Voor mensen die ook beide paden willen lopen, zou ik willen adviseren om eerst het Assenradepad te lopen en daarna het Hoenwaardsepad. Zo begin je met het minst mooie pad en bewaar je de mooiste tot het laatst. Want eerlijk gezegd is het Assenradepad eigenlijk geen echt klompenpad, zo veel asfalt en saaie, rechte stukken langs drukke wegen. Het Hoenwaardsepad echter maakt alles goed en is in alles een klompenpad, mooi en verrassend van begin tot eind. Hulde aan de vrijwilligers!

 49. Zaterdag 7 november hebben we dit pad gelopen. Het was prachtig herfstweer, dat hielp ongetwijfeld, maar het was óók een prachtige route. Inmiddels hebben we veel klompenpaden bewandeld, dit is zeker een topper. Langs het water, hier en daar wat koeien, door mooie bossen met statige lanen en langs optrekjes waarvan je ogen uit je hoofd vallen. Daar kun je thuis dan weer van dromen. Een aanrader!

 50. Op 25 juli 2020 dit klompenpad gelopen. Niet altijd goed aangegeven (1x verkeerd gelopen en dankzij de app weer terug naar de juiste route) en redelijk wat asfalt. Wel een paar mooie stukken door het bos en onderweg kunnen lunchen bij Herberg Molecaten. Ook handig om voor de regen te schuilen. Mooi maar niet voor herhaling vatbaar.

 51. Op deze mooie zonnige dag mijn 57ste pad gelopen en het is een echte aanrader en ik ga hem zeker bij anderen promoten en nog een keer lopen. Landgoederen, bos, prachtige woningen, watermolen etc. Goed bewegwijzerd. Ik dank alle mensen die dit prachtige pad mogelijk hebben gemaakt

 52. Een beauty van een wandeling, natuur, cultuur en goed weer. Dat laatste is natuurlijk geen verdienste van de makers van dit pad, maar toch. Bedankt
  Een blogje over dit pad is te vinden op https://bit.ly/2DK32G0
  voor meer foto’s zie ook op Instagram titiissprakeloos

 53. Heerlijk genoten, mooi pad, goed gemarkeerd (wel goed opletten). Linksom gelopen. Mooie afwisseling van IJssel, villa’s in Lommerrijke omgeving, bos, heuvel, leuke paadjes.

 54. Op 7 juli het Hoenwaardsepad gelopen. Wat een mooi en afwisselend pad. Door heuvelachtig bosgebied, door de uiterwaarden van de IJssel en een stukje Hattem. Heel veel bijzondere vogels gespot en een ooievaar jong in vlieg oefeningen. Een prachtig pad met mooie vergezichten, prachtige boerderijen en slingerende bos paadjes. #genoten ??

 55. Vandaag dit pad gelopen. Geweldig. Duidelijk aangegeven. Zorgvuldig. Heb enorm genoten. Had de meneer nog willen bedanken van de outdoor maar ik wilde nog ff rondje mooi Hattem doen. Zal het zeker iedereen aanbevelen.
  Thanks nogmaals..
  Was errug mooi en heb erg genoten.

  Groetjes van Jose uit Brabant.

 56. Voor vandaag, zondag 4 juli 2020, dit klompenpad uitgezocht. Heerlijke wandelen, zeer goed aangegeven ook.
  Niet veel verkeer gehoord of gezien, maar wellicht kwam dat omdat t zondag was.
  Er had een bankje meer mogen staan, maar dat maakte het pad niet minder leuk.
  Ons 32e pad en we verheugen ons al op de volgende.
  Wat fijn dat er mensen zijn die dit mogelijk maken!

 57. Gisteren zondag 21 juni 2020 deze route gelopen icm het assenradepad.

  Begonnen bij Herberg de Molecaten deze route opgepikt. Na een kort stukje bos, kom je in een mooie villawijk terecht.
  Wat een weelde om daar te wonen, daarna langs het apeldoornskanaal bij de sluis over een mooi landgoed.
  Prachtige vergezichten, kom je later bij Hattem weer terug om nog even een slag naar de IJssel te maken.
  Via een klein stukje Hattem ga je gelukkig weer het groen in. Een mooi pad, en leuk te combineren.
  Maakt het een totale lengte van 25 km. Weer uitkomend bij de Herberg nog even heerlijk op het Terras, ja het mag weer, kunnen genieten.
  Positieve toevoeging aan mijn lijstje.

 58. Route viel wat tegen. Veel verharden wegen. Gebied is wel mooi, maar jammer dat groot deel langs ‘bewoonde’ stukjes liepen. Hierdoor kom je niet echt in de wandelrust. Nu teveel langs sportvereniging, tennisbaan, drukke weg, villa’s en huizen en daarnaast mooie natuur.

 59. Mooie route, veelzijdig. Goede bewegwijzering. In het midden en aan het eind kans op een lekker kopje koffie of biertje.

 60. Op 26 maart 2018 liepen we dit pad voor de eerste keer dus hoog tijd voor een nieuwe kennismaking in een andere maand. De bewegwijzering is uitstekend. We begonnen op de dijk en na de brug kwam het landgoedgedeelte van “de Hezenberg” met mooie rhodondendrons, daarna langs het Apeldoornskanaal wat er dromerig uitzag.
  Na de sluis met ophaalbrug rechtsaf richting de golf- en tennisbaan en kun je je vergapen aan prachtige huizen. Dan komt landgoed “Molecaten” in zicht met mooie boerderijen, paarden in de wei en veel kleuren van de rhodo’s. Leuke ontmoeting gehad met een man die met metaaldetector liep en veel over de geschiedenis van dit gebied wist te vertellen. Hij had wat munten gevonden uit 1726! De watermolen onderweg was leuk om te zien. Een klein klimmetje zat in deze wandeling en daarna weer richting Hattem. Ga zeker als toetje nog even de 2 km erbij lopen richting t kleine veer, het rondje routeverlenger door de polder. Wát veel vogels zagen we daar, stern, fuut, leeuwerik, kievit, tureluur…daar worden we blij van! Genoten vandaag!?

 61. Vanmiddag gelopen . Prachtige route met veel afwisseling. Genoten van vogels en natuurschoon.
  Goed aangegeven.

 62. Super mooie afwisselende route. Bewegwijzering ook erg duidelijk. Dankjewel daarvoor!

 63. Genoten van het klompenpad Hoenswaardsepad, prachtige omgeving van Hattum te bieden heeft, dit was verassende tocht met veel historie. 18 5 2020.

 64. Prachtige wandeling langs ‘t buiten Molencaten met de mooie sprengen en beekjes, vervolgens het Apeldoorns kanaal met de sluis en het huis Hezenberg, het stukje uiterwaarden bij de IJssel met prachtig zicht op Hattem. Dit weekend 3 klompenpaden gedaan rondom Hattem: Assenrader-, Wiseper- en nu het Hoenrewaardse pad, waarbij deze het hoogst scoort. En de wind was goed, want de snelweg vrijwel niet gehoord.

 65. Vanmiddag liepen wij het Hoenwaardsepad. Wat een prachtige wandeling. We hebben er van genoten! Alles was prima aangegeven, het kon niet missen. Dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk maken.

 66. Echt genoten van deze mooie, afwisselende wandeling. Heel veel vogels gehoord en gezien. Ook de ijsvogel bij het kanaal. Enigste minpunt is het constante geluid van de snelweg, overal te horen. Buiten dat absoluut de moeite waard!

 67. Een heel afwisselend klompenpad. Echt een mooi pad om te doen. We hebben er van genoten.

 68. Beste wandelaar @Frans,

  De afstand van de routes is op de routemarkering en de bordjes te vinden. Het is aan te raden de route ook met de klompenpadenapp te lopen. hierin en op onze website is ook informatie over de route te vinden.

  Vriendelijke groet,

 69. Ik kwam bij Hattem een blauwe en een oranje route tegen. Hoe kom ik er achter welke route welk aantal km’s is.
  Zou aardig zijn als dat hier en daar even op zo’n paaltje staat.

 70. Vandaag een stuk van de Oranje route bij Hattem gelopen met mijn zoontje. Erg jammer dat we een aantal keren mountainbikers tegenkwamen op het pad, moesten hierdoor telkens op onze hoede zijn om op tijd aan de kant te springen. Verder mooie route! Prachtige omgeving!

 71. Na 3 jaar dit pad nog eens gelopen en een deel van het Assenradepad. Tegen de klok in, dan het mooiste het laatst. Eerst door een woonwijk dan een boswandeling (vrij donker bos) met hier en daar wat villa’s en dan nog meer villa’s. Het laatste stuk langs het kanaal is prachtig net als de verlenging langs de IJssel, maar verder kan ik dit pad weinig interessant vinden.
  Heel in de verte een boerderij gezien en langs het kanaal vee in het weiland.
  Wellicht een fraaie wandeling maar geen klompenpad zoals het eerder bedoeld was. Dus niet langs boerderijen gelopen, laat staan over boerenerven. De wandeling zou beter in een andere categorie passen.
  Hard: hoofdroute 39% en verlenging 85%, hoofdroute + verlenging 46%

 72. Beste vrijwilligers, ik heb deze klompenpad gelopen en wil een opmerking plaatsen.
  Bij kruising Langenberg/Haenakker t.h.v. de tennisvereniging hangt een slowpop aan een net bij een lantaarnpaal waar ook een sticker van deze klompenpad zou zitten. Echter deze is onzichtbaar omdat een slowpop ervoor hangt zodat deze sticker niet zichtbaar is aan een kant. Ik denk dat het goed zou zijn om de slowpop lager te hangen of op een andere plek te plaatsen. Verder is dit een mooie klompenpad!

 73. Op de zonnige zondagmiddag voor een tweede keer het Hoenwaardsepad gewandeld. Een prachtige wandeling met al het frisse groen, de bossen en het open veld met mooie vergezichten over de Hoenwaard. Leuke ontmoetingen onderweg en ter afsluiting de verlenging gewandeld met een stop bij het theehuis het Klein Veer, Koffie met heerlijk appelgebak.

 74. Prachtige wandelroute, afwisselend, wel af en toe paaltjes gemist, maar met de app waren we snel weer op het juiste pad. Het is dus zo wie zo wel handig een kaartje met de route of de app bij de hand te hebben.

 75. Ook nu weer een mooie route gelopen met veel herkenbare punten. Wij hebben namelijk jarenlang op camping De Leemcule gestaan. Maar dan maakt het toch weer bijzonder dat je op plekken komt die je nog nooit hebt gezien in al die jaren. Op naar het volgende klompenpad.

 76. Onze 1e ervaring met Klompenpaden: enorm genoten! Vanaf de camperplaats in de jachthaven is het ca 600 meter lopen naar het startpunt.

  Dit klompenpad brengt je langs mooie taferelen in een heerlijk bosrijke omgeving. De app geeft notificaties met interessante toelichting op de locatie waar je op dat moment bent.

  Het klimmetje gaf ook nog wat trainingswaarde voor de Nijmeegse 4Daagse 😉

  Wij gaan meer Klompenpaden lopen!

 77. Zovéél enthousiaste reacties op deze site dat we de rit van 71 km maakten naar Hattem! En er is niks teveel gezegd (geschreven). Erg veel afwisseling in terrein, mooie landhuizen, een watermolen, sprengen, vergezichten over de uiterwaarden (vergeet als toetje niet de routeverlenger richting de IJssel nog te lopen is erg mooi). De bewegwijzering was zeer duidelijk en makkelijk te volgen. De stad Hattem is een plaatje om doorheen te lopen en op heel veel panden een bord met uitleg over de historie. Een top-klompenpad! We lopen hem zeker nog een keertje!

 78. Genoten van deze afwisselende route. Heerlijk rustig in maart. Overal goed aangegeven. Complimenten!

 79. Zeer afwisselende wandeling door de Hattemse dreven met hoge natuurwaarden. Grote kans om ijsvogel te zien langs de oever van het Apeldoorns kanaal. Veel monumentale bomen, onder meer bij de Hezenberg en met als hoogtepunt de (naar men zegt) 400 jaar oude Mariabeuk op landgoed Molencaten. En langs de IJssel een kleine maar groeiende kans op zeearend! Tip: met kleine omweg het grote jeneverbesstruweel in het Algemene Veen (nr 4) meepakken.

 80. Een prachtige, goed bepijlde tocht. Zonder de app gemakkelijk te volgen. Alhoewel op enkele kruispunten de pijlen op een niet al te logische plek waren geplaatst, terwijl er wel betere alternatieven aanwezig waren. Voor de rest alleen maar complimenten voor deze mooie natuurtocht. Met de klok meegelopen. Na afloop de routeverlenger naar het Kleine Veer nog gelopen.
  Veel indruk maakten het bezoek aan Huis de Hezenberg, ’t reliëf bij de Trijsbergsprengen, de zware klim voor Herberg De Molencaten, de sprengkop bij de Mariabeuk, de watermolen bij Molencaten enz.
  Niet alleen het buitengebied van Hattem was meer dan de moeite waard om te bekijken, maar ook een bezoekje aan het centrum van Hattem na afloop is zeker voor herhaling vatbaar. Vooral de rondleiding door het Anton Pieck-museum was bijzonder leerzaam.

 81. Op eerste Paasdag het Hoenwaardsepad gelopen. Dit is een prachtige en afwisselende wandeling op de reliëfrijke overgang van het Noord Veluwe massief en het IJsseldal. De Hoenwaard is leuk en als je geluk hebt zie je aan het Apeldoorns kanaal IJsvogeltjes, die daar tegen Hezenberg aan veel zitten. Dan langs de Dutch Golf en door leuke wijken met jaren-50 bungalowtjes naar het landgoed Molecaten waar je door het bos en langs een oude Schans de heuvel opklimt. Weer terug langs de buitenkant van Hattem en als je wilt kan je het centrum in waar veel leuke kroegjes zijn. Een fraai Klompenpad met niet alleen -zoals het hoort- afwisselend boerenland en natuur (bos) maar vanwege de mogelijkheid Hattem in te lopen ook nog een culturele en eventueel culinaire elementen.

 82. Vandaag 10 april 2017.
  Vanochtend begonnen met koffie en gebak in Panorama Paviljoen te Hattem
  Daarna de klompenwandeling gelopen van 11 km.
  Een prachtige wandeling heel afwisselend.
  Van hoog naar laag. En van laag naar hoog.
  Door bos tot villa wijken.
  De route is goed aangegeven.
  Na 2uur waren wij terug bij Panorama Paviljoen en hebben heerlijk geluncht.
  De wandeling was de moeite waard. Wij hebben genoten.
  Vriendelijke groeten Karel Trudy.

 83. Op donderdag 16 maart dit pad gelopen op een heerlijke vroege voorjaarsdag! In alle rust kunnen genieten van het mooie weer tijdens een prachtige en afwisselende wandeling. Af en toe even de app erbij was wel handig (of letten wij niet goed op?).
  Aan het eind nog even het centrum van Hattem meegepikt (is ook zeker de moeite waard) en daar hapje gegeten.
  Kortom: een aanrader!

 84. Beslist een mooie wandeling met veel afwisseling. Veel bos, weiland, en een stukje door een mooie rijke wijk van Hattem: we liepen likkebaardend langs mooie panden, een hoog rieten-dak gehalte en soms (afgedekte) zwembaden in de tuin.
  Helaas is op zondag alleen herberg Molecaten open, verder niets. Dat losten wij als volgt op. Eerst daar koffie gedronken met taart. Dan vijf minuten autorijden naar het eind van de Hoopjesweg in Hattem, waar je volop parkeergelegenheid hebt. Daar loop je zo het Dijkstoelpad op, en dat sluit na zo’n 150 meter aan op het Hoenwaardsepad. Je komt van daar af (met de klok mee) op de helft van het Hoenwaardsepad diezelfde herberg Molecaten weer tegen voor de lunch. Die daar ook prima is te doen. Voilà, probleem opgelost.
  Bordjes prima in orde, niets gemist. Niet één. De app bleef in de jaszak. En deze route kan ik zeker aanbevelen.

 85. Dinsdag 20 december, dit mooie klompenpad met de klok meegelopen, veel afwisseling, een paar keer waren we een beetje het “spoor bijster”, maar omdat we de klompenapp op de mobiel hebben, liepen we zo weer op het “rechte pad”. Aan het eind hebben we de verlenging niet gelopen, omdat het mistig en koud was. Maar al met al hebben we genoten van deze wandeling.
  Dank aan de vrijwilligers.

  Tjeerd en Jantje de Vries.

 86. Mooie afwisselende route. Gelopen op 16 oktober 2016 bij prachtig herfstweer.
  Wel erg onduidelijke route-aanduiding bij herberg Molencaten vooral veroorzaakt
  door parkerende auto’s.
  Bewegwijzering op ronde paaltjes blijft lastig om de juiste weg in te slaan.

 87. Wij hebben deze wandeling op zondag 11 oktober gelopen met de klok mee. Volgens de gps 11,1 km. Wij hebben van deze wandeling genoten met mooie variatie. Eerst langs de dijk en daarna eindigend met het bos. Deze wandeling staat zeer zeker bij ons in de top vijf van de klompenpaden. Bewegwijzering is goed te noemen maar toch altijd de app aan met gps voor alle zekerheid. De horeca in het bos op zondag was heel erg druk, leek wel of heel Hattem een pannenkoek ging halen. De outdoor is op zondag gesloten en dat is jammer. Vrijwilligers wederom bedankt.

 88. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Heel mooi en afwisselend en goed bewegwijzerd.
  Hulde aan de vrijwilligers!

 89. Op zondag 25 september met schitterend nazomerweer deze route gelopen. Gestart bij Herberg Molecaten. Advies: download de app thuis, of op een startplek (zoals bij deze herberg) waar gratis wifi is. Want op zondag is slechts een beperkt aantal verkooppunten van de routes geopend, en niet overal is voldoende voorraad aan wandelbrochures. Herberg Molecaten meldde aan ons dat het tegenwoordig best lang duurt voordat zij nieuwe voorraad brochures krijgen, nadat zij die aangevraagd hebben. Maar met de app zijn de routes ook prima te lopen. Persoonlijk vind het wat minder leuk om tijdens een wandeling je telefoon tevoorschijn te moeten halen, ik loop liever met een papieren beschrijving. Mooie afwisselende route, inclusief routeverlengers. Terugkomend in Hattem gingen wij bij de verkeerslichten links, zoals daar aangegeven staat. Omdat de plattegrond ook aangeeft dat je daar nog een extra lusje kunt wandelen. Je komt dan langs Vadesto (zondag gesloten). Maar, voordat we het wisten, zaten we op de route over de dijk en zouden we, als we niet oppasten, de route opnieuw lopen. Bij de begraafplaats zijn we daarom maar rechtsaf gegaan en konden m.b.v. Google Maps het laatste stukje van de route weer oppakken. Wij hadden het idee dat er aan het eind van dat stukje lus dus een stukje signalering (naar rechts, terug Hattem in) ontbrak.

 90. Voor een paar weken terug het Hoenwaardsepad gelopen. Zeer afwisselend landschap, prachtig!
  De route was goed aangegeven.
  In Hattem was wel de vraag of we nu rechts of linksaf moesten, want de lantaarnpalen waren vervangen, dus
  ook de route aanduiding. Gelukkig hadden we al snel de route kunnen oppakken.

 91. Vanmorgen dit pad gelopen tegen de klok in. Eerst stukje bebouwde kom, dan een lange boswandeling met pittige heuveltjes. Dan bij Kanaaldijk, schitterend, de bomen aan de overzijde van het kanaal en de Wiesenmbergse Kolk. Aan de rechterzijde de uiterwaarden. Nergens meer nat. De verlenging niet vergeten, is prachtig.
  Het zou nog optimaler zijn als er nog een lus van zo’n 2 a 3 km dwars door de uiterwaarden heen zou zijn. (bij de schapen)
  Ik heb weer genoten. Bij begin en eind lekkere koffie bij Vadesto.

 92. Dit was een zeer gevarieerde wandeling. Wij begonnen aan de rand van Hattem en liepen vandaar naar Molencaten (herberg dicht op maandag). Mooie afwisselende route en dan in Hattem een “terrasje pakken”. Bedankt aan de uitzetters en de mensen die dit pad onderhouden

 93. Mooie route, op 22 Juni gelopen, bospaden Molencaten waren inderdaad nog steeds erg drassig, al was er wel om heen te slingeren.
  Er is dan ook wel heel wat water gevallen de laatste tijd…het water in de IJssel stond ook heel hoog, was prima aangegeven dmv bordjes “bij hoog water ” , we hebben genoten !

 94. Op 9 April liepen wij deze route samen de het Assenradepad, mooie route alles goed aangegeven zeer de moeite waard om deze wandeling te belopen. Dank aan de vrijwilligers

 95. Naar aanleiding van meerdere opmerkingen van wandelaars is contact opgenomen met de eigenaar van het bos rondom Molencaten. De bosaannemer heeft inmiddels opdracht gekregen om de bospaden te herstellen en dit wordt momenteel uitgevoerd.
  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden gewenst!

 96. zondag 03.04.2016. Mooi weer, mooie tocht, goed bewegwijzerd. Routeverlenger is aan te raden.
  Jammer dat veel bospaden rond Molencate ernstig beschadigd zijn door boswerk / machines.

 97. Pracht route.
  Zaterdag Asseradepad gelopen vanaf Herberg Molecaten, daar koffie gedronken op terras, en daarna Hoenwaardse pad. We hebben genoten, het was fantastisch wandelweer. Beide mooie paden, maar Hoenwaardse pad vonden wij het mooist: afwisselender en minder verhard. En het is een aanrader om de routeverlenging naar het kleine veer bij de Ijssel te maken. Als je de combinatie wilt lopen: eindig met Hoenwaardse pad en loop dit dan zo, dat je niet 2x deel bij Molecaten in zelfde richting loopt.
  Voor foto’s zie https://klaskedejong.wordpress.com/2016/03/27/klompenpaden-rond-hattem/

 98. Een mooie zonnige wandeling met een stevig briesje. Het voorjaar komt eraan, de natuur wordt weer wakker. Genoten vandaag van dit klompenpad. Voor een fotoverslag, kijk op: dickdrost.nl/fotogalerij/wandelingen 2016

 99. Bij startpunt aangekomen bleek dat de route langs de IJssel was afgesloten vanwege het hoge water en daarom was er een alternatieve route uitgezet. Route goed bewijzerd. Veel afwisseling alom een prachtige route.

 100. Het Hoenwaardsepad heeft de afgelopen weken aan de noordkant bij de IJssel hier en daar onder water gestaan. Bij het startpunt bij Vadesto stond vermeld dat er een stukje was afgesloten en dat er een kleine omleiding was. Het was er afgelopen dagen druk met wandelaars die ook naar de vele trekkende ganzen en andere vogels kwamen kijken. Vanaf het Paviljoen een uniek uitzicht op die ondergelopen uiterwaarden met al die vogels!
  Bij dit startpunt kan elke wandelaar ook de actuele stand en situatie van het klompenpad vernemen voor vertrek.
  Je krijgt daar trouwens een leuk kaartje waarmee je als klompenpadwandelaar korting kunt krijgen op een drankje.

 101. Fijne wandeling, veel te zien. Ijsvogeltjes gespot , eekhoorntjes toonden hun capriolen .
  Koffie gedronken bij Molecaten waar voor ons de verwarming in de tent werd aañgezet.
  Kortom een fijne wandeling

 102. Vanwege het hoge water van de IJssel is de route over de dijk langs het Apeldoorns kanaal momenteel niet goed te lopen. Daarom staat er een alternatieve route aangegeven, zie ook bijzonderheden hiernaast. De alternatieve route staat ook aangegeven op het routekaartje.
  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden gewenst!

 103. Een wandeling leent zich altijd goed om bij te praten. Vandaag gekozen voor het Hoenwaardse pad. We zijn gestart bij landgoed Molecaten. Eerst het bos in door diepe sporen, want ze zij volop in het bos aan het werk…voor je het weet zit je zo (niet oplettend) op het Assenradepad, maar met de app op de telefoon is het zo te herstellen. Lekker wandelen door het bos, een stukje bebouwing aan de rand van Hattem, zo richting de Hezenberg. Prachtig! Dan wordt het meer gesop, een paaltje met het logo staat middenin het water, we nemen het gras vlak langs de flinke watermassa. We klimmen het fietspad weer op en worden het laatste gedeelte van de route wat van de wijs gebracht door de bordje verkorter, verlenger….het kleine Veer laten we voor wat het is. Het centrum van Hattem is mooi om te bekijken. Het laatste deel van het pad richting Molecaten is weer duidelijk aangegeven. Bij Restaurant Molecaten sluiten we ons samenzijn af met een heerlijk maandmenu.
  (Jammer dat je alleen bij Vadesto kon lezen dat het klompenpad “gesloten” was)
  Een wandeling om nog eens te doen, maar dan bij droog, zonnig weer! Het is een zeer gevarieerde wandeling.

 104. We hebben er al 6 gelopen en vonden ze alle 6 even mooi.
  We komen zelf uit Hattem en kennen het grootste gedeelte op ons duimpje. Desondankst hebben we genoten.
  Alleen een kanttekening enwel het volgende wat onze voorgangers ook aangegeven hebben. We missen op elk klompenpad een mogelijk om even te zitten om even rust en ons boterhammetje op te eten en wat te drinken. Doe hier wat aan a.u.b.

 105. Gisteren met man en vrienden dit pad gelopen. We waren aangenaam verrast en hebben genoten van de omgeving.
  Wat een diversiteit. Veel afwisseling en erg goed aangegeven. Eén aanwijzing, die voorbij het bospad stond dat we moesten nemen, zorgde even voor wat verwarring. Achter een schuurtje, uit de wind en op de grond, hebben we onze lunch gebruikt. Een paar bankjes langs de route zouden deze wandeling nog aangenamer kunnen maken.

 106. Door de afwisseling prachtig klompenpad. Wel stevig schoeisel nodig door redelijk wat drassige plaatsen.
  Mooie vergezichten en wat een hoogte verschil in de bossen rondom Hattem. Echte aanrader.
  Na meer dan vijfentwintig klompenpaden gelopen te hebben staat deze wandeling bij ons in de top drie.

 107. Ik heb er inmiddels bijna 40 gelopen maar persoonlijk vindt ik deze route super. Voldoet aan alle plussen van een klompenpad.!!

 108. Wat een heerlijke nieuwe wandeling!
  Beboste heuvels en vlakke vergezichten wisselen elkaar in mooi tempo af.
  Ik liep de wandeling ter oriëntatie op wandelcoachsessies en die kan ik hier prima doen.

 109. Ik als geboren Hattemmer was ik samen met wandelgroepje deze route gelopen.Het was mooi afwisselend plekken van bos,weiland,verharde wegen waar ik sommige plekken niet kende!!!

  Wij hebben deze route combinatie met assertpad en totaal gelopen 21,5 km..

  Wij hebben ervan genoten!!!!

 110. Even wat over het laatste klompen-pad van dit jaar, 85 zijn er de een iets mooier als de andere ,ikzelf heb een soort van top tien gemaakt en deze laatste zit daar ook bij, heel afwisselend dus erg gevarieerd.
  Natuurlijk is en kan het een groot verschil zijn wanneer je hem wandel wat betreft de jaargetijden.
  Ik kan niet wachten tot 2016 hoop dat er weer nieuwe bij komen in 2016
  Dank aan alle agrariërs Gelders Landschap Utrechts Landschap gemeente`s en alle vrijweilegers die regelmatig de paden controleren zoals zwerfvuil opruimen en bordjes pijlen afwassen en allen die ik ben vergeten
  PS. als U mailt naar hennieroelofsen@hetnet.nl kan ik U gratis foto`s versturen

  Hennie Roelofsen

 111. Vandaag het Hoenwaardsepad gelopen. Een mooie en afwisselende wandeling door bos en weidegebied. We hebben van Hattem (waar we dichtbij wonen) vandaag verrassende andere dingen gezien en daarvan genoten.

 112. Afwisselend, mooi buitengebied van Hattem. Duidelijk aangegeven.
  Uitstekend start-en eindpunt bij Vadesto! In de zomer nog maar een keer lopen.

 113. Na een regenperiode kan men voor dit drassige pad de paralelweg volgen de route komt daar weer op uit

 114. Vandaag het nieuwe klompenpad gelopen! Een prachtige, afwisselende route door buitengebied, bos en stadje. Mooie gelegenheden voor een hapje en een drankje. Het stukje langs de dijk door de uiterwaarden is op dit moment niet echt goed te lopen: erg glibberig en drassig. Dat zou wat mij betreft overgeslagen kunnen worden. Verder complimenten voor de makers! Een echte aanrader!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.