Hoeverveldpad

Ontdek het mooie buitengebied van Hoef en Steenenkamer. Wandel langs de voormalige Zuiderzee, over historische dijken en paden. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Hoeverveldpad (15 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 5 of 11 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 20 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Station Putten, Stationsstraat 127, in Putten

Opstappunt: Splitsing Strandboulevard en Hoornsdam in Putten (let op dit is betaald parkeren achter slagbomen)

Openbaar vervoer: Station Putten, Bushalte ‘Station’ in Putten

Markering: Oranjebruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: het Hoeverveldpad kan gecombineerd worden met het Huinerpad, het Norderpad en het Oldenallerpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wat een prachtige wandeltocht. Vooral nu in het voorjaar veel te beleven rond de verlenging door de delta. Volop Grutto’s, Kievieten te bewonderen. Nu ook bloeiende akkers, mooie boerderijen, koeien weer in de wei. we hebben een hele mooie lange dag gehad. Weliswaar door snijdt de A28 dit gebied, maar je aandacht wordt getrokken door al het andere moois. Genieten. Zie ook mijn foto’s op de klompenpaden Facebook pagina.

 2. Ik word altijd een beetje moe van de asfaltdiscussie. Kijk eens beter om je heen in plaats van voor je op de weg te turen. En je kunt naar de autosnelweg kijken maar ook naar het enorm waterrijke gebied, de weilanden, de (wolken(lucht, de enorme vogelkoloniën, de talloze geluiden van vogels. Ik heb dit pad inclusief verlenger nu al 3x gelopen, een prachtige route met veel afwisseling. Zo ook vanmorgen weer, prachtige wolkenluchten, het stoomgemaal, boerderijen, weilanden, vogels, trekpontje, landgoed Vanenburg, oude huizen. Heerlijk. Ook nog één bui op onze kop, maar dat mocht de pret niet drukken.
  Dank ook weer aan alle vrijwilligers en grondeigenaren! Let maar niet op die zure reacties.

 3. De asfaltdiscussie is hier weer aanwezig, ik vond het een aangename en afwisselende wandeling. Met de lente in de lucht, mooie boerderijen, landgoederen, bossen en weilanden. Zandwegen, mooie landen met bomen en inderdaad ook asfalt en zelfs een autobaan. Ik leg uit in mijn blog hoe prettig ik deze afwisselende klompenpadervaring heb beleefd. https://sprakeloosverhalen.com/2024/03/20/een-beetje-filosoferen-op-het-hoeverpad/

  Vrijwilligers bedankt en voor nog meer foto’s zie ook titiissprakeloos op Instagram.

 4. Als je een fan bent van asfalt en uitzicht op snelweg is dit echt een toppertje!

 5. Vandaag dit pad gelopen. Afwisselend onverhard en verhard. Het was behoorlijk drassig en blubberig door de weilanden maar dat vinden wij niet erg. Heerlijk in de buitenlucht gelopen.

 6. Vandaag dit pad gelopen, de route van 15km,er ontbraken zeker 3a4 bordjes,denk moedwillig gedaan,de 1 half afgebroken en stuk of 3 helemaal vd paal af! Dit was op de route vanaf station Putten t/m strand Nulde tot daar waar je weiland in moet langs A 28.Met de route-app bij de hand is de route goed te volgen hoor.Trekpondje werkte ook prima,leuk! De weilanden waren drassig,dus trek wel hoge wandelschoenen aan,maar was nog goed te belopen!Ook wel veel stukken asfalt,maar dat hinderde ons niet.We zijn lekker uitgewaaid en hebben toch genoten van deze route.

 7. Het trekpondje is weer te gebruiken, was leuk. Vandaag dit pad gelopen. Er zitten mooie stukken bij. Verhard en onverhard wisselt aardig af. Alleen het stuk langs de snelweg vonden we echt minder…

 8. 15 september: het trekpontje op het Hoeverveldpad ligt op z’n zij in het midden van het water. Dus niet te gebruiken.

 9. Vorig weekend dit pad gelopen. Stuk langs de snelweg en het weggetje ernaar toe vond ik wel bijzonder. Ook modderig, maar te doen.
  Route volgens de app gedaan, is dan goed te volgen. Inderdaad veelal over de weg, is gewoon mooi gebied.

 10. Vandaag dit pad gelopen. Viel eigenlijk tegen, veel asfalt en saaie stukken. vooral langs de snelweg. Het leukst was het trekpontje

 11. Vandaag de route gelopen, vooral het deel door de polder is erg mooi. Wij kregen een persoonlijke rondleiding door het stoomgemaal. Door de reconstructie van de Zuiderzeestraatweg ontbreken er wat bordjes, en de app geeft niet de route aan via het pontje (wij kwamen middels de bordjes er wel over). Toch wel veel asfalt en het gras mag nog wel een keer gemaaid worden.

 12. Afgelopen zaterdag dit pad gelopen. Voor ons werd dit slecht aangegeven; het eerste stuk ging nog wel, het rondje achterom bij de Vanenburg was prachtig. Daarna de Vanenburgerallee overgestoken en door het park gelopen. Vandaar werden weer naar hetzelfde rondje achter de Vanenburg gestuurd. Ik heb het idee dat er een groot aantal wegwijzerstickers ontbreken. De bankjes achter de Vanenburg zitten los.

 13. Oh ja, en bij Strand Nulde kun je alleen betaald parkeren, achter slagbomen. Misschien wel handig om dit op de website en de app te vermelden.

 14. Duidelijk een klompenpad met 2 gezichten: de routeverlenger is echt een aanrader (zeker bij Westenwind, dan is het er doodstil, prachtig). Niet over het fietspad lopen, maar lekker door het gras onderaan de dijk. Maar dit pad heeft ook teveel asfalt en stukken waar je op de weg loopt, niet echt aantrekkelijk. De route aanpassing i.v.m. werkzaamheden aan de Zuiderzeestraatweg is in het veld niet (goed) aangegeven. Hopelijk kan de originele route snel weer in gebruik genomen worden, want nu heb ik het fraaie stukje met het pontje gemist 🙁

 15. Vandaag dit pad gelopen en gezien de reacties toch wel zeker positief over dit pad. Het was een heerlijke wandeling met zeer weinig verkeer. De route langs de snelweg is niet echt leuk en veel geluidsoverlast maar daarentegen ben je wel langs strand Nulde gekomen.
  Van alles wat, polder, bos, buitengebied, prachtig.

 16. De onderstaande zeer uiteenlopende reacties laten zien hoe verschillend een Klompenpad kan worden beleefd. Duidelijk is natuurlijk dat het type landschap waardoor de paden voeren van gebied tot gebied verschilt. Ook binnen een Klompenpad kan men kennismaken met een variatie aan landschapstypes. . In de folder en de app van het Hoeverveldpad wordt de ontstaansgeschiedenis nader toegelicht. De rechte kavelstructuur en het van oorsprong overwegend open karakter van het landschap zijn hier beeldbepalend. Het is overigens begrijpelijk dat dit verschillend wordt gewaardeerd.

  M.v.g.
  Team klompenpaden

 17. Het Hoeverveldpad gelopen vandaag. Niet klompenpad waardig. Veel asfalt, lijkt meer op een fietsroute….. niet voor herhaling vatbaar helaas

 18. Beste Inge,

  Ik kan uw reactie inderdaad ook niet zien. ik ga in het systeem kijken of ik hem terug kan vinden.
  We verwijderen reacties niet zonder dit met de schrijver te overleggen.

  M.v.g.
  Team klompenpaden

 19. Ik schreef op 4 mei een review. Die zie ik hier niet terug. Ik was niet zo positief over dit pad. Zou dat de reden zijn dat mijn review niet in beeld is?

 20. Heb inmiddels 35 klompenpaden gelopen en geef ook altijd een cijfer, ditmaal wordt het een zesje.
  De route kent nogal wat saaie lange stukken en is voor 95 % verhard. Er is ook vrij veel autoverkeer en dan is het wel opletten. We hebben 1 stukje afgesneden en in totaal 18,5 km gelopen. Toch nog wat mooie foto’s gemaakt van de Kastelen en het Stoomgemaal.

 21. Wat leuk dat iedereen een wandeling anders kan beleven. Wij hebben deze gisteren gelopen, inclusief verlenging dus 20 km. Wij vonden het prachtig. Het stuk langs de snelweg was helemaal niet zo lang. Altijd mooie uitzichten. Met name de verlenging om het stoomgemaal vonden we prachtig. We liepen mert de klok mee dus het lange stuk terug over de dijk met de wind mee. Heel veel vogels gezien. Inderdaad grotendeels verharde route maar dat heeft ook wel weer voordelen. Het pontje was ook altijd weer leuk. Mocht die er een keer uitliggen dan lijkt het dat je 50m verderop via een duiker ook het water kunt oversteken.
  We hadden hier en daar wel wat moeite met de routeaanduidingen. Vonden we niet altijd logisch. Bijv als je bij Vanenburg weer op de weg komnt ?> Kan aan ons gelegen hebben. Hele geslaagde wandeling.

 22. Deze pad vandaag gelopen. Wij vonden deze echt niet leuk, op sommige punten zelfs gevaarlijk. Veel te veel langs de weg, waar de auto’s behoorlijk langs je heen komt. De route was wel heel goed gemarkeerd. Maar nee deze pad nooit meer.

 23. Mooie route! Wel aantal lange stukken maar dat wordt goedgemaakt door aantal mooie afwisselingen polder & bos.

 24. Het was verreweg het minste klompenpad wat wij de afgelopen jaren gelopen hebben. Veel over wegen en fietspaden
  en weinig door echte landweggetjes . Meerder keren opzij moeten springen voor veel te brede landwerktuigen die veel te hard over de te smalle wegen scheurden. Absoluut geen aanrader.

 25. Jammer geen leuke route om te lopen, veel over de verharde weg en met name veel drukke wegen, en de markeringen erg vervaagd.

 26. Helaas vonden wij dit klompenpad ook niet voor herhaling vatbaar. Veel langs wegen met veel verkeer gelopen. Echt tot rust kom je niet. Er waren wel wat aardige stukjes bij maar dat compenseerde niet de minder mooie stukken.
  Fijn dat er ideeën zijn om het pad aan te passen. Veel succes.

 27. Helaas vonden wij de route erg tegenvallen. Veel op verharde wegen en weinig weilanden. Ook het vele verkeer waar je langs loopt, is erg jammer. Met de app is hij prima te lopen, maar hier en daar konden we de markeringen niet vinden of waren de pijltjes vervaagd.
  Kortom, wij vonden het geen klompenpadroute.

 28. Gisteren met veel wind en af en toe een hagelbui dit pad gelopen. De auto bij het huis Vanenberg neergezet en richting de A28 gelopen voor de extra lus. Eerst langs een wel heel drukke weg maar daarna afgebogen en met een trekpontje het water over. Altijd leuk om te doen. De lus langs het Randmeer en het Putter stoomgemaal prachtig. Veel weidevogels gezien. Het gedeelte langs de A28 minder mooi. Jammer dat we niet langs het andhuis Oldenaller liepen. Wat verderop wel een klein gedeelte samenop met het Okdenallerpad. Veel verhard maar wel een mooie landelijke omgeving. de extra lus langs het randmeer maakt de route de moeite waard.

 29. Beste wandelaars,

  We hebben met de naloopgroep die elke maand het pad naloopt de route onder de loep gehouden en zijn bezig met het uitwerken van een aantal aanpassingen. Waar dit mogelijk is proberen we de route aantrekkelijker te maken.
  Soms zijn routeveranderingen niet mogelijk door bijvoorbeeld de ligging van bepaalde belangrijke weidevogelgebieden of toestemming van grondeigenaren.

  Veel wandelplezier en hopelijk kunnen we snel de “nieuwe route” aan u presenteren.

  M.v.g.
  Team klompenpad

 30. 5 maart 2021
  Helaas ben ik het met veel reacties eens: routeaanduiding beneden de maat. Stickers vallen totaal niet meer op, erg verbleekt en zo nu en dan eens een herhaling op lange rechte wegen zou heel fijn zijn. Ook ik heb een afslag gemist en daardoor een deel van de route dubbel gelopen. Doordat ik me onzeker voelde over de route moest ik vaak de app raadplegen, zodat tot overmaat van ramp mijn mobiel leeg was. Wat betreft de route: mooi bij de Vanenburg en het strand, trekpontje leuk maar te zwaar als je alleen bent, verder erg veel asfalt en veel te drukke wegen. Met kinderen levensgevaarlijk! Ik heb al verschillende klompenpaden gelopen, maar dit was de minste.

 31. Deze wandeling gisteren gemaakt en ik vind het jammer dat ik de recensies van te voren had gelezen. Wij vonden deze wandeling teleurstellend. Ontzettend veel asfalt en heel erg lawaaierig langs de snelweg. Helaas geen aanrader.

 32. Wij hebben een deel van het Hoeverveldplad gelopen en daar hebben we vragen en opmerkingen over:
  Een deel van de markeringschildjes is oeroud en nauwelijks te lezen: betekent dit dat de route plaatselijk verlegd is?
  Als de de routeverkorting via de Hoornsdam loopt dan zou je vóór de A28 rechtsaf moeten lopen, waarschijnlijk om langs een beek te lopen. Dit kon niet wegens zware sneeuwval, maar er stond ook geen schildje bij de beek. Wat is hier aan de hand.
  Bij de kruising van de Stenenkamerseweg en Kloosterweg was het totaal onduidelijk waarheen we moesten gaan mede omdat de straatnaamborden onduidelijk waren geplaatst. Het kompas gaf een richting aan en die hebben we maar gelopen en eindelijk stond ergens weer een klein paaltje met een schildje.
  Wellicht is een inspectie van deze tocht zinvol voor u en voor ons.

 33. Deze route heb ik in de zomer van 2020 gelopen. Ik heb er van genoten en vond het echt heel mooi, vooral de stukjes bij de oude Zuiderzee, het vogelbroedgebied, het oude stoomgemaal Putten en de vlonder over het water.

  Vanwege de nogal negatieve reacties (veel asvalt, lawaaierige route langs de A28, klompenpadonwaardig etc, etc…) had ik mij ingesteld op het ergste….Hoe groot was mijn verrassing dan ook dat ik – alle bovenstaande negatieve uitingen daar gelaten – buitengewoon veel wandelplezier beleefde aan dit boeiende en zeer afwisselende pad!

  Nu woon ik niet ver van dit klompenpad dus is het stukje klompenpad langs de aanrijroute naar de A28 mij niet vreemd. Dat scheelt zeker in de beleving van dit aantrekkelijke pad. Hiermee rekeninghoudend heb ik enorm genoten van dit afwisselende & attractieve pad en kan ik het iedereen aanbevelen!

 34. Matige route, drukke n weg en heel stuk langs de a28. Daarnaast was de markering op sommige stukken slecht.onduidelijk en diverse plaatjes aan vervanging toe

 35. Vandaag zijn we naar Putten afgereisd voor dit klompenpad. De auto geparkeerd bij strand Nulde en vervolgens de route eerst langs de snelweg genomen. Er waren onderweg wel drassige stukken bij. In tegenstelling tot wat wij hier lazen vonden wij het wel een mooie route, alleen het stukje langs de snelweg is wel lawaaierig maar dat was te verwachten als je ziet dat de route hierlangs gaat.
  Sommige stickers waren al behoorlijk verkleurd, en bij de afslag stenenkamerseweg/Kuiterweg zagen wij geen bordje. Gelukkig bracht de app de oplossing.

 36. Deze wandeling komt inderdaad niet in onze top 10 (of zelfs Top 50) Op een paar kleine mooie en leuke stukjes na is het veel asfalt en lopen langs drukke wegen. Jammer, gemiste kans, want de omgeving leent zich voor een echt klompenpad.

 37. Niet echt een aanrader, teveel asfalt, A 28 is storend. wel gastvrij ontvangen bij het stoomgemaal, lepelaars gespot in de arkemheemsepolder en in het Nuldernauw. Wij gaan deze route niet herhalen.

 38. Beste Franciena,

  Bedankt voor uw reactie,
  We hopen binnenkort te kunnen starten met een paar veranderingen in de route om de stukken die minder veilig bevonden worden om te leggen.

  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking en openstelling van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap en niet de hoeveelheid asfalt en beton.

  M.v.g.
  Team Klompenpaden,

 39. Teleurstellend pad omdat de route teveel over de verharde wegen gaat.
  Zelfs gevaarlijke stukken waar de auto’s vlak langs je heen rijden.
  Bij de stukken langs, onder en over de A28 vroeg ik mij af wat hier voor moois te zien valt.
  We liepen het pad tegen de klok in waardoor we wel een mooie afsluiting hadden op het Landgoed Vanenburg.
  (deze stukken kende ik al van het Norderpad).
  Het trekpontje was heel verrassend na al het lawaai van de A28.
  Als tip zou ik willen meegeven om dit pad te cancelen en je te concentreren op de andere (mooie) klompenpaden die Putten rijk is.

 40. In juni 2020 gelopen. Hoewel er mooie stukken zijn, is het stuk vlak langs de A28 echt niet leuk, hoewel je er veel vogels ziet. Ik mat, met aanlooproute, 19 kilometer.

 41. Vandaag het Hoeverveldpad gelopen, de 20 kilometer. Na het lezen van de reacties waren onze verwachtingen niet zo hoog gespannen. Toch hebben we de route met veel plezier gelopen, ondanks dat er veel verharde wegen zijn, is de variatie aan landschappen mooi. Ook de drukte zoals sommige schrijven hebben we niet zo ervaren. De route is goed bewegwijzerd alleen aan het eind van de aanlooproute was geen bordje te vinden om met de klok mee te lopen. Ook bij de splitsing kloosterweg /stenenkamerseweg misten we een bordje. De app bracht hier uitkomst. Langs het maïsveld hoornsdam/schuitenbeek stonden de brandnetels en distels wel erg hoog. Verder een fijne wandeling gehad. Bedankt vrijwilligers die dit mogelijk maken.

 42. Beste wandelaars,

  Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarisch cultuurlandschap, zoveel mogelijk over oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkpaden en schoolpaadjes. Met hulp van bewoners worden deze opgespoord en hersteld. Via de routefolder en de app informeren wij wandelaars onder meer over de verschillende landschappen die worden doorkruist, de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie en ecologie.

  Elke streek en daarmee elk Klompenpad heeft een eigen karakter. Dit wordt grotendeels bepaald door het landschapstype. De waardering voor een bepaald landschapstype is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking en openstelling van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap en niet de hoeveelheid asfalt en beton.

  Met vriendelijke groet,

  Lotte Ballering
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 43. Ik heb al vele paden gelopen doe echt fantastisch waren. Naar mijn inziens hoort deze wandeling niet thuis in de klompenpaden. De paden lopen bijna allemaal over verharde wegen, en zelf stuk langs de snelweg. Het was voor mij geen pad waar je ontspant en tot rust komt.

 44. Goedemorgen medewerkers organisatie Klompenpaden,

  Bij de Schuitenbeek (punt 9 van route Klompenpad Hoeverveldpad) ligt een pontje in het water. Een van de touwen ligt deels permanent in het water en dreigt daardoor mogelijk te gaan rotten. Ik heb zelf al gekeken of ik er wat aan kan doen maar dat is niet mogelijk.

  Touw moet strakker gespannen worden om te voorkomen dat deze deels in het water van de Schuitenbeek komt en mogelijk gaat rotten.

  Met hartelijke groet,

  Aalt van den Brink
  Waterweg 58
  3882 RD Putten

 45. Heb al heel wat klompenpaden gelopen. Deze komt beslist niet in mijn top 10. Lange rechte stukken, veel over fietspaden en autowegen. Grotendeels verhard. Er zitten wel een paar hele mooie stukjes natuurgebied in, maar die kunnen de ergernis van het steeds aan de kant moeten springen voor fietsers en auto’s er niet minder om.
  Jammer, tot nu was ik heel tevreden over de klompenpaden. Dit was een tegenvaller. Geen heerlijk ontspannende wandeling dit keer.

 46. Op 2e pinksterdag het Hoeverveldpad gelopen. Wat een prachtige wandeling.

  We hadden de auto geparkeerd op de parkeerplaats bij strand Nulde. Op die manier begin je met lopen langs de snelweg (erg leuk paadje maar lawaaiig) om dan vervolgens het buitengebied van Putten in te lopen.

  Het laatste stuk rondom de Vaanenburg en dan met het trekpontje oversteken, een leuke afwisselende wandeling met hier en daar een stukje langs een drukke weg maar grotendeels gaat het pad over bredere paden en vrij van autoverkeer.

  Een aanrader!

 47. Vandaag met mijn vader dit Klompenpad gelopen. Schitterend wandelweer. Zijn zelf begonnen bij de Vanenburg, waardoor we direct begonnen met (wat ons betreft) het mooiste stuk van de wandeling. Het pontje over de beek blijft erg leuk. Stukje langs de snelweg is wat minder, maar zorgt ervoor dat je de rest weer meer gaat waarderen. Verder gevarieerd en ook boerderijen/woningen kijken blijft een leuk onderdeel van de wandeling.

  Kleine kanttekening is de bewegwijzering. Stickers zijn door het weer wat aan het vervagen en bij de T-Splitsing bij Kwekerij Petersen aan de Stenenkamersweg lijkt de bewegwijzering te ontbreken.

  Maar zoals ik al zei, heerlijk gelopen en ontzettend genoten ?

 48. We hebben al veel klompenpaden gelopen. De meesten zijn prachtig en alle lof aan die mensen die deze paden in stand houden. We genieten er van. Helaas geldt dit niet voor dit pad. We hebben het pad gisteren gelopen. Een groot deel van het pad gaat over gewone wegen lopen en dat is tot daar aan toe, maar het gedeelte langs de Zuiderzeestraatweg was ronduit gevaarlijk. We moesten een keer letterlijk opzij springen om niet onder een auto te komen. Was uiteraard een dwaze onverantwoordelijke actie van een jeugdige bestuurder maar het levert gevaarlijke situaties op. Ik zou op grond daarvan deze route afraden.

 49. Aan de oostkant grenst Putten aan de Veluwe, dit klompenpad ligt aan de westkant van Putten en kent meet weilanden, akker en polders. Het stuk naar het Poldergemaal heb ik moeten overslaan in deze Coronatijd, wat een drukte op de dijk. Verder loop je erg veel over asfalt, langs wegen. Een klein deel gaat door of langs landbouwgrond.
  Video komt binnenkort op mijn YouTube kanaal StevenB3.0

 50. Heb al heel veel klompenpaden gelopen, de meeste zijn erg mooi. Dit klompenpad vond ik ook erg mooi.
  Het mooiste stuk vond ik in de arkemeense polder. Sommige stukken waren minder, vooral langs de snelweg.
  Verder waren er ook wat bordjes verdwenen. Zoals op de kuiterweg en op de T splitsing van de Stenenkamerseweg

  Vriendelijke groet.
  R.de Bekker

 51. 2020-04-29 deze Klompenpadwandeling gelopen. (15 KM) Veel verharde weg met druk (vracht)verkeer. (weg naar de snelweg vanuit Putten) Landgoed Vanenburg zal best leuk zijn, maar je loopt er slechts voor- en achterlangs. De twee stukken langs de snelweg zijn mooi, wanneer er een autoloze dag zou zijn. Wat een herrie. De provinciale weg tussen Nijkerk en Putten is “ook niet verkeersvrij”. Loop liever het Oldenallerpad of Huinerpad. Die zijn prachtig en doen recht aan de omgeving. Deze wandeling doet de omgeving helaas geen eer aan.

 52. Prachtige wandeling. Begonnen bij Strand Nulde. Gestart met verlenging, zeker in dit seizoen Eldorado voor vogelaars. Afwisseling tussen polder en boerenlandschap, landgoederen. Tip bij tankstation Sakko, Piepergratis WiFi.
  Begrijp reacties hiervoor niet echt. Bedankt vrijwilligers voor het ontwikkelen en onderhouden van het pad. Veerpontje met picknickbank leuk voor kinderen.

 53. Dit pad had niet aangelegd moeten worden
  In de buurt zijn mooie echte klompenpaden genoeg
  Hier ;lopen langs de snelweg ,lange rechte saaie paden .
  Nee geen tweede keer.

 54. op 29 februari deze route gelopen. een hele teleurstelling. veel over vrij smalle wegen met veel verkeer zonder fiets of voetpaden. automobilisten die liever zien dat jij de sloot inspringt dan dat zij moeten afremmen als er een tegenligger aankomt. deze route zou ik zeker afraden.

 55. Mooie route. Voor de tweede keer gelopen. Helaas zijn mijn vrouw en ik (72 en69) bij het pontje in het water gevallen. Hij sloeg om terwijl wij de richtlijnen opvolgden. Waarschijnlijk door de stroming van de andere sloot die daar uitkwam in de schuiterbeek. Misschien die sloot afsluiten. Of een omleiding mogelijk maken zodat je de route ook kunt lopen zonder gebruik van de pontje maken. Verder zijn wij blij met de klompen laden.

 56. Vandaag deze route gelopen met de afkorting over de Vicarienweg.
  Bijna alleen verharde weg met veel verkeer. Verschillende keren bijna de greppel in gegaan in verband met het passeren van zwaar vrachtverkeer. Alleen rond het kasteel herkenden we route als een klompenpad.
  Misschien omdat ik de route via de oostkant ben gelopen, maar we hebben veel met de app gewerkt omdat markeringen – oranje klompjes – ontbraken. De andere kant op leek veel beter gemarkeerd.
  Neemt niet weg dat ik veel waardering heb voor de inspanning van allen die dit klompenpad-wandelen mogelijk maken !

 57. Vandaag deze route gelopen, inclusief alle verlengers. Werd uiteindelijk ruim 21 kilometer.

  Ik vind het een erg leuke en afwisselende route, waarbij het deel rondom De Vanenburg toch wel het hoogtepunt was, al vond ik het uitwaaien op de dijk in de Arkemheenpolder ook heerlijk. Het pondje was een hele uitdaging! Het water stond heel erg laag, waardoor ik hem alleen springend en met een uiterste krachtinspanning van zijn plek kreeg. Gelukkig kon niemand mij zien 😉

  De markering is uitstekend, over de hele route. Dank voor de vrijwilligers die dit zo mooi hebben uitgezet en onderhouden. Ook dank aan de terreineigenaren die aan dit klompenpad meewerken.

 58. Jammer dat dit klompenpad over zoveel.verharde (drukke) wegen voert o.a. langs de provinciale weg.

 59. Beste Lotte,
  Vorige week zaterdag heb ik met mooi weer een mooie wandeling op het Hoeverveldpad gehad. Mooie verschillende landschappen. Het trekpontje werkt goed. Jammer dat bij het laatste deel nu de route langs de Allee gaat. Voor een verslag van mijn wandeling kun je kijken op https://willemswonderlijkewandelingen.com/2019/10/19/klompenpad-hoeverveldpad/.
  Bedankt voor al jullie inzet om mooie klompenpaden aan te leggen en te onderhouden.

 60. Beste wandelaars,

  Door een kapot touw van het trekpontje over de Schuitenbeek is de rondwandeling niet meer volledig af te leggen (bij punt 9 op de kaart). De gemeente repareert het pontje in week 38 ( 16 sept- 22 sept). Vanaf 23 september is het volledige pad weer te bewandelen.

  Vriendelijke groet,
  Het Klompenpadenteam

 61. Beste Vera,

  Het kan zijn dat u met de oude kaart heeft gelopen en daardoor de aanpassing bij de Vanenburgallee heeft gemist. Bij het lopen van de routes is het altijd aan te raden om naast de bewegwijzering in het veld gebruik te maken van de gratis app, uit te printen kaart op de website of de routefolder.

  Veel wandelplezier.

  Met vriendelijke groet,
  Lotte Ballering
  Beheer klompenpaden Gelderland

 62. Beste Vera,

  Het kan zijn dat u met de oude kaart heeft gelopen en daardoor de aanpassing bij de Vanenburgallee heeft gemist. Bij het lopen van de routes is het altijd aan te raden om naast de bewegwijzering in het veld gebruik te maken van de gratis app, uit te printen kaart op de website of de routefolder.

  Veel wandelplezier.

  Met vriendelijke groet,
  Lotte Ballering
  Beheer klompenpaden Gelderland

 63. Op 13 augustus deze route hardgelopen. Hier en daar missen markeringen. met de route op papier erbij goed te lopen. Veel brede en verharde paden, maar toch een mooie route. Ook de routeverlenger meegepakt. Mooi stuk over de dijk. Op het eind kwam er nog een onverwachts pondje waarmee je jezelf naar de overkant moest trekken. Leuke onderbreking.
  Helaas is het laatste stuk niet meer te belopen. Dit is afgesloten. Maar met de kaart erbij goed zelf weer naar het station gerend.

 64. Gisteren deze route gewandeld en bij deze wil ik melden dat wegwerkers (die we ter plekke gesproken hebben omdat we verkeerd liepen) een paal verkeerd hebben teruggezet zodat de pijlen van het klompenpad de verkeerde kant op wijzen. Na de Leembruggerweg naar het viaduct over de A28. Hoewel het duidelijk is dat je over de A28 moet hebben wij toch de pijlen gevolgd in de veronderstelling dat er een andere voetgangers oversteek zou komen. Na 5 minuten toch teruggelopen en de wegwerkers gesproken. Er ontbreken op meerdere plekken markeringen, mbv folder is het wel te lopen op voornamelijk verharde wegen en fietspaden.

 65. Ontzettend mooi pad zelf hebben wii ook de 20 km gepakt.
  wel veel asfalt en soms enge wegen.
  er ontbraken regelmatig bordjes. van de route.
  Als je dit pad loopt loop hem dan met de app is mijn advies.
  voor een kijkje bij het kasteel moet heb ik maar een moment gehad om hem te zien. Prachtig kasteel dat wel.
  vanaf het station moet je eerst het aanloop route volgen maar ook daar is geen bordje te vinden. En er ligt een nouw klompenpad naast van 12 km Norderpad. loop vanaf het station ovet het spoor op het Eerste groene kastje vind je de eerste sticker daarna loop je over het schelppadje en dan steekje de weg over eerste bos padje rechts met rode stickers zuiderzee route in. en dan loopje tegen een paal met de sticker dan kun je kiezen uit links en rechts. succes!

  vriendelijke groet Astrid

 66. Vandaag dit schitterende landelijke klompenpad gewandeld. Ondanks de vrij veel verharde wegen heb ik echt genoten van deze route.

  Zo grappig dat ik nu eens achter benzinestation Vanenburg (A28) heb gewandeld, normaal rijd ik hier altijd langs.

  Ik heb de route verlengd naar het Putter Stoomgemaal en had geluk dat daar een vrijwilliger met onderhoudswerkzaamheden bezig was, want ik mocht gewoon vrij rondkijken van hem en ook binnen!

  Voor een indruk van de route kijk dan even op mijn blog.
  https://annemiekewandelt.blogspot.com/2019/04/29-april-2019-hoeverveldpad.html

  Annemieke

 67. maandag 1 april 2019 heb ik het Hoeverveldpad gewandeld. In tegenstelling met andere wandelaars, heb ik van de wandeling genoten en ben geen problemen tegen gekomen. Wel geeft de A28 enige geluidsoverlast, maar ik vond het niet hinderlijk. Ook van de drukke Zuiderzeestraatweg had ik weinig last. Het is daar wel belangrijk dat je links wandelt zodat dat je het verkeer ziet aankomen. Ik moet er ook bij vermelden dat ik de routeverlenger naar het Putter stoomgemaal er bij gewandeld heb, waardoor ik ook weinig last van de A28 had. Een prima wandeling om te wandelen.

  met vriendelijke groet Frits

 68. Wij hebben de route vandaag gewandeld. Idd geen topper. Eigenlijk niet wat je verwacht van een klompenpad. Veel over verharde wegen met verkeer. Hier en daar ontbreken bordjes. Eigenlijk is alleen stuk bij pontje (door lage waterstand een uitdaging) en laatste stuk bij Vanenburg mooi en passend bij ‘klompenpad’.

 69. Deze route vandaag gelopen. Wel een teleurstelling. Veel te veel verharde wegen en druk verkeer (lawaai). Dit was ons 61e klompenpad en deze komt onder aan de lijst wat aantrekkelijkheid betreft.
  Wat het pondje betreft: de waterstand is zo laag dat het pondje met moeite aan de overkant kwam. We liepen vast , maar door met zijn tweeën helemaal achterop te gaan staan konden we de zandhobbel toch nemen. Leeftijd geen bezwaar: we zijn 76 jaar.
  Helaas op enkele plaatsen geen bordje met aanwijzing; we liepen de route met de klok mee met als startpunt strand Nulde:
  – komend vanuit het Landgoed Vanenburg op de Zuiderzeestraatweg ontbraken de bordjes (ligt wellicht aan de wegwerkzaamheden.
  – komend uit de Kloosterweg kruising met Stenenkamerweg, staat niet of je links- of rechtsaf moet (app kwam van pas).
  – als je van het pad langs de A28 komt op het fietspad Zuiderzeeroute, ontbraken eveneens de bordjes.

 70. ik heb woensdag 14 november dit pad gelopen.
  Ik vind het toch een afwisselende route,ja en het verkeer viel deze keer erg mee.
  Maar het kleine trekpontje is op dit moment bijna niet te gebruiken.
  Het water staat laag,dat betekend heel veel kroost dat vast is gaan zitten onder de planken van het pontje .
  Ik bleef midden in de sloot vast zitten en kon geen kant meer op.
  Ook vraag ik me af of deze handeling voor wat oudere mensen niet veel te zwaar is?
  Misschien een e.v.t omleiding .

  Met vriendelijke groet Coby.

 71. Een van de meest saaie klompenpaden die ik ooit gelopen heb. Slecht bewegwijzerd, bordjes die ontbreken. Stukje om kasteel Vanenburg is leuk, maar dan kun je beter het Norderpad lopen, die neemt dat stukje ook mee. Stukje verlenging langs de dijk is ook leuk, maar de weg terug (of heen naar gelang de richting die je loopt) is echt dodelijk saai en heel druk qua verkeer (wat daar ook echt hard rijdt). Veel van de route gaat over drukke wegen. Al met al, geen aanrader en het kenmerk “klompenpad” onwaardig.

 72. Vandaag het Hoeverveldpad gelopen .
  Is mij niet meegevallen , groot deel van de route over de weg gelopen . En als het nu rustige boeren wegen waren , maar vaak moeten wegspringen vanwege de drukte en het harde rijden . Het stuk rond kasteel Vanenburg is wel mooi en onverhard , maar de verhouding verhard / onverhard is niet klompenpad waardig.

 73. ONDERHOUD GEDAAN!
  Twee terechte opmerkingen over de slechte toegankelijkheid van het pad. De entree langs het maïsveld nabij de Hoornsdam is gesnoeid en over de volle lengte zijn distels en brandnetels bij de grond afgeknipt. Het gat in de grond bij het pontje is gedicht. U bent weer van harte welkom om met een stevige herfstwind van dit mooie pad te genieten.

 74. Vandaag nogmaals dit pad gelopen. De eerste keer toen het net 1 week geopend was.
  Het stuk na strand Nulde is volledig overwoekerd, zoals Joop van Rijswijk op 24 augustus al meldde.
  Ik was gelukkig van plan om de afkorting met de verlenging te lopen, dus ben rechtdoor gegaan, maar de distels stonden manshoog. Heb er zelfs een foto van gemaakt.

 75. Prima pad, gelopen op 20 augustus alleen een probleempje; Na de tunnel vanaf Strand Nulde (op de Hoorndam?) moesten we linksaf langs het mais(veld). Maar de toegang tot dat pad was volledig overwoekerd door hoge distels en brandnetels (en we zijn toch wel wat gewend). Dus noodgedwongen (voorzichtig) tussen de maisrijen door. Dus als die toegang (en ook het pad langs het maisveld) wat gekapt zou kunnen worden? Alvast bedankt

 76. Heerlijk gewandeld. Idd wel een heel druk stuk waar je af en toe de berm moet inspringen maar laatste stuk vooral erg genoten.

 77. Mooie stukjes in de route met veel auto’s en asfalt.
  Zeker in t begin n paar maal de berm in gesprongen omdat de (vracht) auto’s met hoge snelheid toch wel akelig dicht passeerden op de weg waarop we moesten lopen.
  Met name het laatste deel vd route (om asfalt te mijden hebben we t laatste stuk het norderpad terug naar station putten genomen) was mooi.

 78. Een prachtige zaterdag en 12 enthousiaste mannen en vrouwen van WijPutten staken samen met 3 kp vrijwilligers de handen uit de mouwen om alle houten overstapjes en slootkruisingen van stevig en wandelschoenenproof gaas te voorzien. En niet alleen dat, naast veel energie droegen onze gasten bij met o.a. spaden, bezems en boormachines. Het waren gezellige en nuttige uurtjes met een geweldig resultaat dankzij NLDoet. Alle werkers en het Oranje Fonds hartelijk dank.

 79. Ronald, wat fijn dat je toch nog uit gekeken hebt naar mijn rijbewijs. Ondertussen is er een nieuwe in de maak. Heel fijn dat mede lopers nog uit kijken naar verloren spullen!!

 80. Helaas, ik heb geen rijbewijs gevonden langs de route gisteren. Ik heb heerlijk gewandeld, mooie uitzichten. En ach, eri is wel veel asfalt maar wanneer je opzij kijkt zie je weilanden en heel veel vogels. 🙂

 81. Vandaag 24 januari weer een mooi klompen pad gelopen. Vooral het stuk langs het Veluwe meer was vogelrijk en alle bevroren slootjes prachtig om te zien. Over het algemeen veel verharde wegen, dat was wat jammer. Geweldig het trekpontje, dat was echt een leuke verrassing!
  Ergens op het pad ben ik mijn rijbewijs verloren, als een volgende loper hem mocht vinden…

 82. Afgelopen dinsdag heb ik het Hoeverveldpad gelopen, met stralend weer. Een afwisselend pad, over het oude land, door de polder, langs het Nuldernauw (via de verlenging), over landgoederen en varen met een zeer fraai pontje! Er is wel aardig wat asfalt en de route loopt kort langs de A28, mede een reden om voor de verlenging te kiezen. Van mijn wandeling heb ik een verslag geschreven op mijn weblog : https://willemswonderlijkewandelingen.wordpress.com/2016/12/27/hoeverveldpad/

 83. Heb mooie terugkoppeling gehad van vrijwilliger die tp is geweest. Pontje ligt er, tijdens onze wandeling hoogstwaarschijnlijk niet goed kunnen ontdekken vanwege gekapte bomen.
  Voor potentiële wandelaars voor deze route een geruststelling!

 84. Beste Pia,

  Wat vervelend dat jullie geen trekpontje konden vinden. Ik heb aan de vrijwilligers in het gebied gevraagd of ze dit even kunnen controleren, er hoort inderdaad een trekpontje te zijn. Bedankt voor het doorgeven!

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 85. Vanmiddag deze route gelopen. Voor ons het zoveelste klompenpad. Elke keer weer een verrassing wat je onderweg tegen komt. Verrassing vandaag was het ontbreken van een mogelijkheid om de Schuitenbeek tussen punt 8 en 9 over te steken. Geen trekpontje kunnen ontdekken en geen bruggetje. Terug gelopen naar de Hoornsdam, daar een stukje routeverkorter gevolgd, linksaf Waterweg en stukje verder de gewone route weer gevolgd.
  Indrukken route: te veel verhard langs soms nogal drukke wegen; paar mooie stukken over zandpaden; goed en duidelijk aangegeven route; paar degelijke overstapjes. Voor ons niet echt voor herhaling vatbaar. Er zijn veel mooiere klompenpaden. Hopen er nog veel meer te lopen.

 86. Deze gevarieerde route leidt ongeveer 8 kilometer over avontuurlijke, onverharde wegen en paden. Jammer dat dit mooie gebied afgelopen eeuw vol gelegd is met veel (drukke) wegen, maar door het Klompenpad ervaar je het landschap nog zoals deze er lag ten tijde van de Zuiderzee.

 87. Wij liepen deze route, minus de lus naar het gemaal, op zondag 16 oktober. Gelukkig was het mooi weer. Dit maakte deels goed dat de route voor een groot deel eerder autoroute en fietsroute dan wandelroute is. Wat mij betreft een overbodig pad, dat afbreuk doet aan de vele andere, wel mooie, klompenpaden. Geen aanrader dus.

 88. Gelukkig is de gemeente (al enkele jaren) voornemens om de drukke wegen op de route op termijn auto-luw te maken. Hopelijk zet de gemeente dit nu ook door. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van deze leuke en gevarieerde route.

 89. Vandaag dit pad gelopen. In tegenstelling tot andere klompenpaden heeft dit pad erg veel straatpaden met druk verkeer, sluiproutes naar Putten en Ermelo. Er waren ook mooie en veilige stukjes maar over het algemeen viel dit pad erg tegen en wandelde het niet fijn vanwege het vele drukke verkeer. Absoluut geen aanrader maar een tegenvaller.

 90. Vandaag, 3 juli, gelopen, vanaf het station rechtsom. Het stuk na de Vanenburg was erg nat dus hoge schoenen waren hier zeker geen luxe. Maar ik vond het wel een uitdaging.
  Inderdaad is het stuk langs de weg wat minder maar ik denk dat er geen andere optie is.
  Ook het stuk blinde steeg vlak bij de snelweg was het niet helemaal maar al snel daarna weer erg mooie paden.
  Bij regen, denk aan goede schoenen.
  Ik denk dat als je de routeverlenging niet meeneemt je ongeveer op 50% verharde wegen uitkomt.
  Wat mij betreft helemaal prima!
  Een fijne afwisselende route. Ik ga hem zeker vaker lopen.

 91. Op de mooie vrijdagmiddag/-avond van 24 juni dit pad (tegen de klok in, gestart vanaf de Vanenburg) gelopen. Een goede aanvulling op de andere 3 klompenpaden rondom Putten. Vooral de verlenging over de dijk richting het Putter Stoomgemaal is zeer de moeite waard! Minder prettig is dat de route grotendeels verhard is en dat je erg kwetsbaar loopt op wegen als de Arlersteeg of de Zuiderzeestraatweg: smalle ‘binnendoor’wegen waar het verkeer met te hoge snelheid langs je heen raast en te smal voor twee auto’s om elkaar te passeren als je daar als voetganger ook nog loopt. Goed uitkijken dus en regelmatig je toevlucht nemen tot de – overigens niet erg toegankelijke – berm. Vandaar: zeker een goede aanvulling op de andere klompenpaden om de gevarieerde omgeving van Putten te verkennen, maar ik zou hem niet als eerste aanraden. Dan hebben het Oldenallerpad en het Norderpad qua natuurschoon en route de echte liefhebbers van klompenpaden meer te bieden. Nog één tip: als je de route op een warme dag (tegen de klok in) loopt en je bent van plan de verlenging over de dijk te lopen, vul dan bij de toiletten van strand Nulde de waterfles nog een keer bij. Want je komt onderweg geen horeca tegen!

 92. Een aantal lantaarnpalen langs de route zijn overgeschilderd. De routestickers zijn daardoor verdwenen. De vrijwilligers zullen e.e.a. herstellen.

 93. Wat leuk om te lezen dat jullie zoveel verschillende diersoorten zijn tegen gekomen op de wandeling! De vrijwilligers zullen de routebordjes nog eens nalopen en ontbrekende bordjes weer aanvullen.

 94. Vrijdag 10 juni 2016 bij een heerlijke temperatuur het Hoeverveldpad gelopen. Gestart bij station, via allerlei paadjes, wegen, weilanden, pontje en de dijk een prachtig stuk van Nederland bewonderd.
  De wandeling is afwisselend. Wij denken wel dat dit de mooiste periode van het jaar is voor deze wandeling. Met alle verlengers erbij hebben we heel wat kilometers gemaakt en dat was best te voelen in de benen.
  We hebben vele dieren gezien: kikkers, reigers, koeien, schapen, paarden, bizons, geiten, hazen, konijnen….
  En wat een vogelpracht: grutto, rietgors, merel, mus, zwaan, eend, fuut, meerkoet, gans, kneu, diverse roofvogels, duif, fazant, kraai, ooievaar, kievit, waterhoen, wulp, zwaluw……en allerlei jongen…
  En wat leuk om even met een pontje te gaan!
  Dank aan de ontwerpers!
  Een enkele minpunt:
  Het gras rond Vanenburg staat erg hoog.
  Op een enkele plek ontbrak een bordje (dan is de app op de telefoon handig).
  Weinig horeca.

 95. Allereerst hulde aan de ontwerpers van dit pad en alle vrijwilligers die al jaren bezig zijn om een klompenpad mogelijk te maken.
  Wij hebben inmiddels al zo`n 60 paden gelopen, en dit pad is niet echt bijzonder te noemen.
  Jammer van die grote stukken asfalt, waar je constant in de berm wordt geduwd, door het verkeer wat veel te hard rijdt.
  Je zou toch verwachten dat een “klompenpad” over weilanden, bospaadjes of niet geasfalteerde wegen gaat, maar alleen de stukken bij Vanenburg, de dijk en nog een klein zandpad zijn de moeite waard.
  Kortom een klompenpad onwaardig, ik begrijp niet dat dit pad door de stichting Landschapsbeheer door de selectie is gekomen, jammer van al die tijd en jaren voorbereiding en de kosten.!!!!!
  Sorry voor deze kritiek!!!

 96. Heb als vrijwilliger van de klompenpaden dit pad voorgelopen, heb het nagevraagd bij Tankstation Pieper aan de Broekermolenweg daar kun je ook koffie, thee en fris kopen.
  Het is een mooi (verbindings) pad tussen Het Oldenallerpad en het Noaberpad in Putten.

 97. Zondag 29-05 ondanks de slechte weers -voorspellingen,dit pad gelopen.
  Het is prachtig erg gevarieerd bos en weide landschap.
  Jammer het stuk Zuiderzeestraat weg op naar de Vanenburg erg druk er wordt erg hard gereden.
  Maar dat kon de pret niet drukken de Vanenburg is werkelijk schitterend ,mooi wandelen
  Ook het stuk bij de aansluiting bij het Oldenaller-klompempad geweldig.
  We vonden dit pad (hoeverveld-klompenpad)de moeite waard en zullen m zeker nog eens doen
  Veel weide vogels kikkers ,mooie zwarte buffels,veel zangvogels ja n aanrader
  bedankt voor al jullie werk

 98. Vandaag met vrienden de route gelopen, verlengen en en verkorter gedaan ivm de beschikbare tijd. Wij hebben genoten van alle mooie gevogelte vooral op het stuk van de route verlengen. Prachtig ook de afwisseling van het landschap. Onze pauze gehouden bij het postiljon. Dat was een goede keus, het terras ligt prachtig aan het water. Het valt ons op dat bij de route Het Posteljon niet als horeca staat vermeld.

 99. Dit pad vormt de verbinding tussen het Norderpad en het Oldenallerpad. Twee prachtige paden waar deze route niet tegenop kan maar die ze wel verbindt en deels overlapt. Het stuk Zuiderzeestraatweg is vervelend vanwege het vele (vracht)verkeer. De topper van het pad is de leuke trekpont: altijd goed voor een paar grappige foto’s. Om in je eigen dorp een route te lopen blijft leuk: je komt op plaatsen waar je nog nooit geweest bent. En ook daar ligt de charme van dit klompenpad.
  Vrijwilligers en grondeigenaren: bedankt.

 100. Dank voor de inzet van de vrijwilligers en grondeigenaren om dit resultaat te bereiken!
  Natuurlijk de gemeente en Gelders Landschap en allen die ik ben vergeten te benoemen.
  Dit was mijn 86e klompen-pad, zeker niet de mooiste, ik had per vergissing de route verlenger erbij genomen, en dat is een aanrader.
  dus net over de brug van de snelweg niet gelijk rechtsaf weer langs de snelweg ,maar rechtdoor richting zeedijk het Veluwemeer en door de polder, langs gemaal en dat vond ik heel mooi, vanwege de vele Grutto`s en andere vogels langs het Veluwemeer (Nuldernauw) bijvoorbeeld heel veel rietzangers.
  Als je iets wil weten of zien mail naar hennieroelofsen@hetnet.nl en ik stuur gratis foto`s van al dit moois !!
  Uniek in Nederland

 101. Dank voor de inzet van de vrijwilligers en grondeigenaren om dit resultaat te bereiken! Bijna 8 km over onverharde wegen en paden door een afwisselend landschap én ook nog via een spannend pontje.
  Hopelijk dat in de toekomst één of meer eigenaren bereid zijn om toch mee te werken zodat de Waterweg/ Zuiderzeestraatweg omzeild kan worden.

 102. Vandaag dit nieuwe pad gelopen. Voor mij een enorme afgang. Met in de buurt Pelserpad, Norderpad, Oldenallerpad, Huinerpad en Kruishaarderpad (allemaal fantastisch) had deze verharde snelwegroute niet gehoeven. Het lijkt mij geen verrijking van de paden in de buurt. Mogelijk vinden anderen het wel een mooi pad, maar ik vind het niks.
  Dit was mijn 34e klompenpad, maar ook verre de minst interessante van de enkelen die ik niet interessant vind.
  De laatst gelopen paden waren in Amerongen, Leersum, en Driebergen. Allemaal prachtig.

 103. Jammer dat niet vermeld wordt dat je bij Tankstation Pieper aan de Broekermolenweg ook koffie en fris te verkrijgen is. Je kan er zelfs nog even zitten en uitrusten.
  Je komt n.l. niet langs De Zoete Inval als je alleen het Hoeverveldpad loopt.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.