Holhorsterpad

Ontdek het mooie buitengebied van Beemte Broekland. Wandelen door het Weteringse Broek, langs het Apeldoorns Kanaal en de middeleeuwse Grift. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Holhorsterpad (11 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 6 of 8 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Dorpshuis, Beemterweg 25A in Beemte Broekland

Openbaar vervoer: Bushaltes Laan van de Dierenriem en Laan van de Leeuw aan de Oost-Veluweweg in Apeldoorn.

Opstappunt: Kanaal-Noord in Apeldoorn

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Holhorsterpad combineren met het Kopermolenpad, het Avervoorderpad en het Oranjeveldpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in. Het is zeker niet mijn favoriete pad. Op zich zijn de stukken die je loopt best wel leuk ook al is het veel verharding. Maar waar je ook loopt, je hoort veel verkeer van de snelweg of van andere wegen zoals rondweg.
  De bordjes rondom apeldoorns kanaal kloppen niet altijd maar met de app goed te doen.

 2. Vandaag dit mooie pad gelopen (tegen de klok in) met wind, zon en wolken! Een goed onderhouden pad en genoeg klompenpadbordjes. Er was veel variatie tussen weiland, paadjes en houtwallen!
  Bedankt vrijwilligers!

 3. Vandaag liepen wij het Holhorsterpad. Wat nattigheid viel het erg mee; dat was op wat zompige plekken na goed te doen.
  Verder vond ik de hoge bloeiende grassen erg leuk. De wandeling zélf vonden we minder leuk. Veel bewoonde wereld en (lucht-)verkeer.

 4. Vandaag dit mooie pad gelopen (tegen de klok in) in het heerlijke voorjaarszonnetje. In het begin was het wel even opletten dat je de goede richting nam, want er hingen erg veel andere klompenpadbordjes. Er waren leuke slootovergangen en een aantal opstapjes voor hekken/prikkeldraad. Dat maakt een klompenpad leuk. Verder een paar zompige, gladde stukken, maar die waren eigenlijk ook goed te doen. Kortom, een heerlijke wandeling.
  Bedankt vrijwilligers!

 5. Vandaag tegen de klok in gelopen en we sluiten ons aan bij Arie en Janny. Goed gebruik gemaakt van de “kruip door sluip doorpaden”. Ook wij hadden uiteindelijk een mooie zon onderweg. Hoogvliegende buizerds en dat langs de A50.
  Een prachtig stuk moeras aan de oostkant van de A50. Weer een mooi pad afgestreept. Op naar de volgende!

 6. Vandaag, zondag 3 maart dit pad gelopen. We hebben genoten, mede dankzij het prachtige weer natuurlijk. Er was inderdaad soms asfalt en industrie te zien, maar ja….daar hebben we allemaal profijt van. En als je de andere kant op kijkt is er veel mooie natuur. Ook de kruipdoorsluipdoor paadjes zijn erg leuk om te lopen. De route is goed bewegwijzerd. Vrijwilligers, bedankt!

 7. zondag 11 febr gingen we naar Apeldoorn om dit klompenpad te gaan lopen, we hebben hem tegen de klok in gelopen, dat was een goede keuze.
  het eerste uurtje hebben we mooie natuurpaden gelopen, maar ook op zondag was het geluid van de auto’s best jammer, toen we dat hadden gehad was het fijn wandelen, een mooie omgeving.
  2x moesten we door 6tot 7 cm water geen natte voeten omdat we goede schoenen aanhadden, er was ook wel een alternatieve route, maar wij wilden het leuke paadje haha eigen schuld dus.
  De route is duidelijk aangegeven.

 8. Wat een klaagiiederen toch allemaal.
  We hebben niet over een industrieterrein gelopen, slechts er langs.
  Heel veel echte klompenpaadjes gelopen en uiteraard wat meer lawaai dan wanneer je in the middle of nowhere loopt.
  We hebben in ieder geval een heerlijke wandeling gehad.
  Mensen stel je toch eens wat positiever in ……

 9. Dit is zo’n klompenpad waar als je je van te voren iets informeert en op de kaart kijkt, weet:
  – ik loop vlak op en door de bewoonde wereld, en die kans is nogal groot in Nederland
  – ik zal me af en iets wat moeten omdraaien voor een fraaier uitzicht
  – het wordt waarschijnlijk geen top10 ervaring als je al veel paden hebt gelopen.

  In dit natte jaargetijde bewust voor dit pad gekozen op basis van van de wat mopperige “wel heel veel verhard” reacties. Wat dat betreft is het nu een geweldig pad. Af en toe wat manoeuvreren, maar na afloop droge voeten en nauwelijks vieze schoenen.
  Je loopt deels door het het foeilelijke Apeldoorn Noord industrieterrein waar best slim vrij leuke paadjes tussendoor zijn gevonden. Vervolgens over de A50 een mooi stuk groen doorgestoken en de verdere noordzijde heel aardig platteland. Dank aan de negatieve reacties voor mijn voorzichtige verwachtingspatroon. Mijn beeld is dat dit best een fraai pad is. Moet je het wel willen zien.

  Bordjes, tja nog nooit zoveel gezien! Er zijn heel veel nieuwe bijgeplaatst en de oude nog niet verwijderd. Uitstekend te volgen. Dank voor het mogelijk maken.
  Volgende keer dat ik over de A50 rij heb ik een mooie herinnering!

 10. Helaas een teleurstellende wandeling.
  Heel veel door industrie terrein en langs drukke wegen.
  Het is dat ik alle klompenpaden wil gaan lopen, anders had ik deze graag over geslagen.
  Wel een compliment naar de vrijwilligers die dit pad onderhouden, hij lag er zeker goed verzorgd bij

 11. Dit is mijn 92e klompenpad en net als altijd lees ik eerst de recensies en bekijk ik de kaartjes De recensies voornamelijk om eventuele tips qua looprichting. (links-of rechtsom) Voor de rest heeft iedereen zijn eigen beleving bij een klompenpad ook nog eens afhankelijk van seizoen, weer, verkeersaanbod enz. Gezien het aantal negatieve reacties was ik een beetje huiverig, maar ik wil proberen ze allemaal een keer te lopen. Ik liep hem tegen de klok in. Rietgedekte boerderijen, mooie spiegelingen in het kanaal. Het fietspad zonder fietsers. inderdaad het zonnenpark. Rood-witte paddenstoelen onder de berkenbomen. Het doorsteekje naar het houten bruggetje. Het groene paadje langs de rand van het bedrijventerrein dat je maar op een beperkt aantal plaatsen ziet. Kanaal oversteken, de bladeren beginnen te kleuren. Het smalle paadje langs het slootje, ja en evenwijdig aan de rondweg? waar je het verkeer hoort. De weg overgestoken en door het stukje kwetsbare natuur, langs de grasvelden. Keramiekstalletje. De buizerd die wel op de foto wilde. Het verrassende tunneltje met de streetart. Over de A50, aan de ene kant het verkeersgeluid echt aanwezig, aan de andere kant bijna niets te horen. (windrichting). Het groene pad door het Beemterdal. Mooi dat zo dicht bij de snelweg ruimte is voor de natuur. Stukje fietspad, lusje door het groen, waarbij de 2e overstap door de overhangende takken pittig is. Een redelijk lang stuk asfalt terug naar Beemt. Nog even de metselkunstwerken bekeken. Mij is het pad echt meegevallen. Ja stickers zijn verbleekt maar voor de rest is het pad zeker bijgehouden; graspaden kort gehouden waar het nodig was. Bramenstruiken langs het pad teruggesnoeid. Er worden 3 alternatieve routes aangegeven voor als de paden te modderig zijn. Vond het leuk hem een keer gelopen te hebben. Een lekkere herfstwandeling. Een fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 12. Vanmorgen dit pad gelopen. Niks mis mee, keurig gemaaid en loopbaar. Her en der een nieuwe sticker zou handig zijn. Maar met de app prima te doen. Voor ons zeker een klompenpad en verrassend waar we telkens uit kwamen, we zijn wel van mening dat hij tegen de klok in het mooist is. Zoals hij op het bord is aangeveven.

 13. Jammer van de vele negatieve reacties op dit pad. Ik vind het juist een pad met veel verrassingen en leuke stukjes single trail. Ook stukjes weidepad die nog niet uitgesleten zijn door intensief gebruik, lekker door het gras, met vogelgeluiden op de achtergrond. Versleten bewegwijzering doet niets af aan de leuke aspecten van dit pad. Vrijwilligers: dank voor dit pad en hou hem open !
  De brug bij het opstappunt aan het kanaal is nog steeds niet hersteld. En vandalen hebben een paar paaltjes met bewegwijzering uit de grond getrokken en in de sloot gegooid.

 14. Voor liefhebbers van verkeerslawaai, uitzicht op industrieterrein en op korte termijn ook zonnepanelen-weides is dit een ideale wandeling. Het zal in vroeger dagen gerust een mooie wandeling geweest zijn, maar die tijd is voorbij. Dat zal ok de reden zijn dat er zo veel vervaagde bewegwijzerings-stickers zijn. Wordt vast geschrapt als Klompenpad.

 15. Vandaag dit klompenpad gelopen,wij vinden ook dat veel stickers erg verbleekt zijn en wel aan vervanging toe zijn! Of nog beter van die mooie vierkante plaatjes die je op sommige route,s al steeds meer tegenkomt.Ook kwamen we op een stuk,waar momenteel de brug ontbreekt,hier zijn ze waarschijnlijk nieuwe aan t maken,via de app zagen we dat we door konden lopen tot aan de mc.donalds, om dan via de andere kant van t kanaal weer terug de route konden vervolgen.Dit oponthoud vd brug duurt nog t/m 23 januari.Verder vonden wij de route,van veel asfalt en saaie stukken tot mooie stukken via viaduct met kunst en natuurgebieden,de laatste helft vd route(11km)vonden wij het mooiste gedeelte.Het blijft mooi om klompenpaden te lopen,raden het iedereen aan!

 16. Vandaag dit klompenpad voor de derde keer gelopen, steeds meer industriegebied, bewegwijzering steeds slechter, stickers verbleekt. Niet meer klompenpad waardig, wij lopen heel veel klompenpaden de afgelopen 13 jaar, en zijn opeen uitzondering allemaal fantastisch, maar deze word steeds slechter, maar nog steeds complimenten voor al de moole routes, wij genieten er van.

 17. Beste vrijwillegers,wat blijven jullie toch leuke routes uitzetten.Vandaag 22-11 deze route met de klok mee gelopen in tegenstelling tot in juni en wat zie je dan ander dingen die ik eerst niet heb gezien.Erg de moeite waard om deze hobby te hebben.

 18. Wellicht zijn wij in de omgeving van Putten verwend maar we vonden dit Klompenpad erg tegenvallen. Zowel van de snelweg als van de doorgaande wegen erg veel geluid gedurende het overgrote deel van de wandeling. Ook de skyline is op veel momenten van de wandeling niet bepaald fraai te noemen. Het aandeel asfalt is ook behoorlijk. Weinig verrassingen. Wel leuke en interessante weetjes tijdens de wandeling in de klompenpaden app.

 19. Het is inderdaad een prachtige wandeling. Wel jammer dat je constant verkeer hoort en een heel stuk langs de Oost Veluweweg loopt.
  De afkorting bij de Vellertweg wordt niet met bordjes aangegeven. Het is dat wij de omgeving kennen, anders was het niet goed gegaan.
  de bordjes zijn erg verbleekt en dus soms is bijna niet zichtbaar welke kant je op moet. Zonder route bij de hand is het dus moeilijk wandelen.

 20. Mooie route door de natuur rond Apeldoorn,echt de moeite waard> Den alleen wel even bij de 1ste oversteek over de A50,daar is de trap afgesloten dus volg het fietspad

 21. Vandaag met mijn zus dit klompenpad gelopen, in de zon met een strakblauwe lucht. Van tevoren enkele reviews gelezen en die waren niet allemaal positief. Wij vonden het reuze meevallen, genoeg mooie paadjes, watertjes, het Kanaal en weilanden gezien. Ja, je hoort en ziet de snelweg, maar als je negatief wilt zijn, kun je altijd wel wat vinden, ons heeft het gelukkig niet gestoord. Veel buizerds gezien, 5 orantjetipjes (prachtig vlindertje dat alleen in april en mei te zien is), meerkoeten op nest, pinksterbloemen etc. Wel op sommige punten de app nodig gehad en inderdaad, een aantal stickers is verbleekt en aan vervanging toe, maar wij hebben totaal geen spijt van deze wandelroute.

 22. Vorig weekend deze route gelopen. Je loopt vooral door weilanden, langs snelwegen, industrieterrein en kleine takken bosjes.
  Geen aanrader.

 23. Vanochtend deze wandeling gelopen. De route heeft een paar mooie pareltjes, maar ook veel asfalt en bedrijventerrein. Ook zijn de stickers met de wegbewijzering op sommige plekken erg slecht te lezen.

 24. Wat jammer om de voorgaande reactie van Hendrik Reijmers te lezen. Nee, in de top 10 komt dit pad inderdaad niet, maar desondanks heb ik zeer genoten vandaag (wandeling met de klok mee). Het is natuurlijk niet alleen natuur, maar ook de cultuur en de historie van het gebied waar het om gaat. Beperkt te worden in het zuiden door oprukkend bedrijventerrein van Apeldoorn-noord en gespleten te zijn door de A50 vind ik zelf dat de makers van dit pad zeer geslaagd zijn in het creëren van een rondwandeling dat verschillende aspecten laat zien van de kleinschalige agrarische omgeving van Beemte. Verrassende natuur in (her)ontwikkeling in de Weteringse Broek onder meer! Heel vogels gezien! Vandaag was oostenwind, van geluid van de A50 dus totaal geen last (tip!). Bij het zien van Apeldoorn-noord (wellicht als de bladeren weer aan de bomen groeien grotendeels niet eens te zien) gewoon de andere kant op kijken, dan zie je zoveel moois! Bij het kanaal heb ik gekozen om het fietspad te blijven volgen (van zuid naar noord, infopunten folder 7 en 6) tussen de prachtige oude eiken door. Ik heb genoten van de wandeling en ik heb geleerd (van de Grift, het Apeldoorns Kanaal, een aquaduct mbt de Papegaaibeek, etc.,), en dat alles begeleid van strak blauwe luchten!

 25. Het Holhotsterpad!
  Wat een aanfluiting. De aanduiding klompenpad onwaardig.
  Maar een paar mooie stukjes. Grotendeels langs drukke wegen en zelfs een stuk industrieterrein.
  Een zeer gekunstelde route.
  Voor de goede orde, wij hebben vrijwel alle klompenpaden gelopen en genieten er zeer van. Hooguit 3 die de moeite niet waard zijn. Dit is er een van!
  21 januari 2022
  Erna en Hendrik

 26. 15 januari dit pad gelopen in de mist. Op zich een aardig pad met leuke paadjes en o. Weteringbroek natuurmonumenten natuurgebied. De snelweg is zeker hoorbaar ,maar dat is helaas in NL niet vaak niet anders. Leuke indruk van de omgeving met het handgegraven kanaal en natuurgebied de Grift in een hoofdrol. De industrie is hier groot geworden door het kanaal. Wat ik echter jammer vond was de route verkorter/alternatieve route ivm modderpaden erg onduidelijk. En waar gewaarschuwd word voor modderige paden deze zeker niet de modderigste paden waren. Verder prima bewegwijzerd, ik ga deze bij mooi voorjaarsweer zeker nog een x wandelen

 27. We hebben vandaag in de straffe wind ontzettend genoten van het Holhorsterpad.
  Alles goed aangegeven. Alleen sommige stickers zijn bijna wit verbleekt.
  Maar dat doet niks af aan het genieten op dit pad. Bedankt vrijwilligers.

 28. Ik heb dit pad op 29 augustus gelopen. Niet vandaag. Vandaag 24 oktober een zonovergoten dag. De ultieme dag voor het genieten van de vogeltrek tijdens een wandeling. Massa’s keepen en veldleeuweriken binnen zichtveld, laag in de lucht, prachtig fenomeen met typerend geluid. Het prachtige Apeldoorns Kanaal, bij het bruggetje kraakhelder. Goed opletten, hoor ik wellicht het ijsvogeltje nog. Daarbij het aangewakkerde Weteringse Broek. Stel je eens voor dat je vandaag enkel naar beneden zou turen en elkaar niets te vertellen zou hebben, wat mis je dan veel. Niet alleen bordjes verbleken, sommigen mensen ook. Zoals de reactie hierboven uh sorry hieronder.

 29. Begrijpen niets van bovenstaande positieve reacties, wij hebben de route niet uitgelopen. Vonden het een gekunstelde route.
  Erg veel verkeerslawaai van verschillende wegen, route loopt ook over industrieterrein, te veel asfalt en onduidelijke en verbleekte markeringen.
  Respect voor de makers van dit pad maar het kon ons niet bekoren.

  Frank en Tanja

 30. Vandaag samen met mijn vrouw dit pad gelopen (#11). Geen andere wandelaars tegengekomen. Dat maakte het wel bijzonder. Mooie wandeling met paar stukje prachtige natuur in aanleg. Wel het nodige verhard en ook wat stukken langs en door industrieterrein. Ook het geluid van de A50 is hoorbaar. En tegelijkertijd zijn het juiste deze contrasten die dit type klompenpaden zo mooi maken: ontdekken wat voor moois er zo links en rechts van de snelweg allemaal te zien is, in plaats van er alleen maar overheen razen.
  Navigatie van bordjes (stickers) in combinatie met de app ging prima. Geen enkel probleem gehad.
  En een afsluitende bak koffie in het dorpshuis van Beemte!!!

 31. Gisteren deze route gelopen. Wij wonen in Apeldoorn en hebben enkele jaren geleden deze route ook gelopen. Vanwege het inlopen van nieuwe schoenen wilde we de 6 kilometer lopen, de buien bevestigde deze keuze…

  We zijn vanaf het startpunt richting ‘snelweg’ (en dus eindigen aan de kant van het kanaal). Bij de Kluinweg zagen wij geen markeringen voor de korte route. Daarna staken we de weg over en liepen we over een soort oprijlaan richting een huis met een rood hek. Hier zagen wij ook geen markeringen. Voor het hek naar rechts zei de App.

  Toen kwamen we nabij punt 10 uit op de weg met (al snel daarna) de geluidswal. Hier ook geen markering volgens mij die de verkorte route op wees. Je krijgt dan het stukje waar je over het gras kunt, of de alternatieve/verkorte route kunt pakken (Holhorsterweg). De alternatieve route gepakt en toen op de splitsing (Vellertweg) naar links . Toen kwamen we zo te zien op de straat ‘Wolvenbos’. Daar zagen we wel een pijl rechtdoor op een lantaarnpaal. Maar achteraf zou daar ook een verwijzing naar de verkorte route moeten staan? Er stond daar wel een lesauto stil, maar dan kan haast het probleem niet zijn. Ik zou hem dan op dezelfde lantaarnpaal verwachten. Verder veel stickers op de hele route die nauwelijks te zien zijn (blauwe kleur vrijwel helemaal weg).

  Het is niet negatief bedoeld, en wellicht ligt de fout(en) vooral bij ons. Ik verneem het graag.
  Roeland

 32. Gisteren deze route gelopen. Hier en daar wat vochtig maar heel goed te doen. Aardig wat verkeerslawaai maar gezien de ligging konden we dat ook verwachten. Het was gewoon een prima wandeling. We hebben er weer van genoten.

 33. Gisteren dit pad gelopen met onze wandelclub. Het was een prachtige route met mooie en een paar spannende paden. Wij hebben weer genoten, alleen al omdat het weer kan (met een bescheiden groepje) ;)!

 34. Mooie route hoor! Deze route verdient een autoloze zondag om maximaal te kunnen genieten.

 35. Vandaag hebben wij het kloppenpad gelopen in Beemte Broekland. Een erg mooie tocht over smalle paadjes prachtige natuur. Wat is Nederland toch mooi!

 36. Over dit klompenpad even ten noorden van Apeldoorn las ik nogal wat negatieve reacties, hoogste tijd voor mij dit pad zelf eens te lopen. Vanaf het startpunt liep ik met de klok mee. Vanwege een geïrriteerde achillespees koos ik voor de verkorte route van bijna 9 km en qua weer kwam ik alles tegen: zon, warm, koud, regen, wind….. alles zat er eind mei bij.
  Of het echt zo’n vervelend klompenpad is? Nee hoor, dat valt eigenlijk best wel mee. Startpunt bij het dorpshuis, je kunt beginnen en eindigen met koffie, gebak, ijs enz enz. Je loopt zeker over best wel wat asfalt, maar op de verkorte route was er voldoende onverhard en waren er ook wel spannende en verrassende paadjes. Nadeel: het geluid van de snelweg en de andere doorgaande wegen is vrijwel constant te horen.
  video: https://youtu.be/trcPoIr_deM

 37. Het klopt dat er veel asfalt in deze route zit, maar het viel mij uiteindelijk reuze mee. Er zitten een paar stukjes in die vlak over / bij een drukke weg gaan, maar ik heb me er niet aan gestoord.

 38. Wij vonden het een prachtig klompenpad. Schitterende natuur en goede bewegwijzering. Alternatieve route hadden we niet nodig (als het te nat is)

 39. Na alle negatieve reacties hadden we geen hoge verwachtingen van dit Klompenpad maar wij vonden het heel erg meevallen. Heerlijk gewandeld, toch best veel mooie stukjes natuur en een lekker zonnetje, dat scheelt ook.

 40. Helaas sluit ik mij aan bij de negatieve reacties.
  De bewegwijzering van dit pad liet veel te wensen over. Ik moest op de app kijken om de route te kunnen volgen. Teveel op N-wegen en over en langs snelweg moeten lopen. Voor mij zeker niet voor herhaling vatbaar.

 41. Vandaag dit pad gelopen. Het mag de naam Klompenpad eigenlijk niet hebben. Ik vond het erg teleurstellend, veel verharde wegen en in de buurt van de snelweg etc. En dan de aanduidingen voor alternatieve route?? Geen idee waar dat over ging. Gelukkig zat het weer mee, zonnetje scheen dus dat zat wel goed.

 42. Het was een grijze wandeldag in de beginnende lente. Dat maakt veel wandelpaden minder verrassend. Oordoppen in en kilometers vreten want we willen alle klompenpaden lopen!

  In Beemste Broekland willen ze ook nog een zonneveld neer leggen wat ook nog eens afbreuk gaat doen op de route.

  Dank u voor de gastvrijheid!

  http://www.hennieblaauwendraat.nl/klompenpaden/goed-fout

 43. Anita: ik ben benieuwd naar je top-10 (of 20)? Ik wil graag checken welke daarvan ik zelf al gedaan heb (zit nu op 33 stuks).

 44. Pad nr 73, dus een redelijk ervaren Klompenpad loper. Dit pad vond ik teleurstellend omdat het veel langs N wegen en snelweg ging. Ik vind het niet de titel Klompenpad waardig. Het hoogtepunt van deze wandeling was het tunneltje met graffitikunstenaars. De poging met de twee lussen om nog een beetje het gevoel te geven om door het groen te lopen vond ik ook niet echt geslaagd. Sorry vrijwillers en medewerkers, ondanks jullie inspanningen komt hij op mijn nr. 72 op de ranking.

 45. Gisteren dit pad (deels) gelopen. Sluit mij aan bij de negatieve reacties hier. Alles wat een klompenpad leuk maakt, ontbreekt hier. Heel veel asfalt, enorm lawaaierig. We hadden het leeuwendeel van het pad het idee dat we gestrand waren met autopech en langs de N-wegen op zoek waren naar hulp. We komen zelf uit Apeldoorn en vonden niet dat dit gedeelte ook maar enigszins representatief is voor de schitterende omgeving van de stad. Beetje in verval geraakt industrieel gebied. Het gedeelte bij het kanaal is natuurlijk wel bruikbaar, maar de rest schiet zijn doel voorbij. Sorry, voor de vrijwilligers.

 46. Misschien is het Holhorsterpad niet het allermooiste pad, maar mogelijk wel een van de meest afwisselende paden. Ik heb genoten. Voor de echte grashoppers onder de wandelaars kan het tegenvallen, voor degene die van stilte houden verwijs ik naar de hooglanden in Schotland, voor wie een fijne wandeling wil maken biedt het Holhorsterpad voldoende op vele aspecten van wandelplezier.
  Zie voor mijn verslag ook https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/03/07/verder-op-het-holhorsterpad/

  Meer foto’s ook op Instagram onder de naam titiissprakeloos

 47. Het klopt van wat meer asfalt en de snelweg, maar vond het toch een mooie route. Nu was het weer ook perfect dat scheelt ook. Mooie gebieden. Ben er vaak op de snelweg langs gereden, maar wist niet dat het er zo mooi was. Dikke duim omhoog voor de vrijwilligers.

 48. Vanwege de vele negatieve reacties vaak uitgesteld maar vandaag toch maat eens gaan lopen dit klompenpad. We zijn gestart bij het opstappunt en hebben hem linksom gelopen. Tot onze grote verrassing hebben wij geweldig genoten van dit zeer mooie en afwisselende klompenpad, onze complimenten aan de makers. Sluit je af van het verkeerslawaai (wat is nu lawaai?) en je loopt een heel mooi pad. Van de 43 paden die we hebben gelopen staat deze zekers in de top 10 en we komen zekers weer terug. Alle vrijwilligers hartelijk dank dat jullie dit hebben mogelijk gemaakt en de vele negatieve reacties vinden wij zeer onterecht.

 49. Zondag 31 januari dit pad gelopen, met een heerlijk zonnetje. ?
  Na al vele paden gelopen te hebben, is dit 1 van de mindere. Het geraas van de A50, veel asfalt.
  Daarom TOP voor de makers ?, die toch nog leuke stukken natuur en bruggetjes hebben weten te combineren, met de rest van het pad. Was hierdoor ook wel weer erg afwisselend.
  De route was goed aangegeven. Soms wat drassig. Goede wandelschoenen is nu echt een must.
  Ook voor de vrijwilligers, bedankt voor het onderhoud. ?

 50. Leuk pad, ik woon al jaren in Apeldoorn en was hier nog nooit geweest. De paden erg mooi gekozen mijn complimenten. Zeer afwisselend en goed te lopen. Bedankt makers.
  Gerard

 51. Het was vroeg, grijs en het miezerde vrijwel onafgebroken toen ik van de week aan dit klompenpad begon. Wat ik zag was een pad vol tegenstellingen. Industrieterreinen, street art en de alom aanwezige A50 werden afgewisseld door kleine paadjes met leuke wandelbruggetjes en natuurgebieden. Mijn complimenten voor de routemakers die de leuke paadjes hebben weten te vinden in deze stedelijke omgeving. Voor de geïnteresseerden: mijn wandelverslag vind je hier https://suzannevdijk.wordpress.com/2021/01/30/holhorsterpad-een-pad-vol-tegenstellingen/

 52. Heb heel veel prachtige klompenpaden gelopen, maar dit vind ik de minste. Geen aanrader dus! Het Kopermolenpad in de buurt is vele vele malen mooier, is mijn favoriet

  De bewegwijzering liep met dit pad ook niet goed. Veel lawaai van het verkeer, veel asfalt etc. Deze loop ik niet nog een keer dus.

 53. Gewandeld op 1-1-2021
  Dit klompenpad was vrij dichtbij onze woonplaats, maar lieten we achterwege vanwege de nabijheid van de snelweg en provinciale weg. De route is goed aangegeven, alhoewel we een klein stukje extra van de Wenumse Veldweg gelopen hebben, geen straf, misschien hebben we zelf niet goed opgelet. Het pad biedt toch een aantal verrassende stukken, zoals waterloopjes, bosjes en een mooi laatste stuk (tegen de klok ingelopen) van Natuurmonumenten bij de Nieuwe Wetering.

 54. Zeer gevarieerde, mooie wandeling, vandaag 2e kerstdag 2020 gelopen.
  Wel een paar opmerkingen:
  In deze natte periode van het jaar is waterdicht schoeisel absoluut nodig. In sommige weilanden stond enige cm. water, op een paar paadjes was de blubber niet te ontwijken.
  Volgens mijn GPS was de route 13,5 km lang, en geen 11 km (op sommige schildjes staat zelfs maar 10 km)
  Er waren genoeg schildjes, maar helaas was de richtingpijl op sommige schildjes verdwenen. Een uitgeprinte routekaart geeft zekerheid over de route waar die twijfelachtig was.
  Zoals door anderen ook opgemerkt: geen route voor rustzoekers, waar de route langs de Oost-Veluweweg of de A50 loopt is het verkeersgeluid na een tijdje wel storend.

  Maar ondanks deze opmerkingen genoten van deze wandeling !

 55. Vele klompenpaden gelopen, maar deze is helaas, ondanks af en toe mooie verassingen, echt geen aanrader. Zo jammer, zo op verheugd.
  We blijven wandelen, en zeker op de prachtige klompen routes.
  Volgende keer toch even de eerdere reviews lezen.

 56. Slecht aangegeven. Het eerste stuk ging goed. Na de herenboeren wilden we de alternatieve route volgen om minder km te lopen. Ging meteen mis door een ontbrekende sticker en daarna was er geen touw meer aan vast te knopen. Zijn langs het kanaal teruggelopen. Het stuk dat we gewandeld hebben beviel ons goed!

 57. Bij dit klompenpad is goed te zien hoe snelwegen en industrieterrein de natuur heeft opgeslokt. Gelukkig zijn er genoeg paadjes overgebleven om lekker te wandelen. Leuk om een keer te doen. Geen aanrader voor rustzoekers.
  Persoonlijk vind ik het kopermolenpad dat door hetzelfde gebied loopt mooier.

 58. Gisteren het Holhorsterpad gelopen. Een bonte mengeling van prachtige stukjes natuur, aan elkaar geknoopt met wat minder mooie stukken. Er was veel geluid van langsrazend verkeer in de buurt, maar ik heb toch ook de vogels gehoord. Het weer zat niet echt mee. Maar desondanks toch een fijne wandeling.

 59. Vandaag het Holhotsterpad gelopen. Wat ons betreft niet het mooiste pad, maar zeker een leuke en afwisselende route, door gebieden waar we het bestaan niet van kenden (we wonen toch in de buurt) en zeker niet alleen over asfalt!
  Inderdaad kan het geluid van het autoverkeer overheersend zijn, ons heeft het echter niet gestoord.

 60. Dit pad gelopen, tot nu toe de minste van allemaal, sommige zou je 2 x willen lopen, deze beslist niet, veel asfalt en autogeluiden van de snelwegen. Geen aanrader, mag van ons uit het assortiment.

 61. Dit pad vandaag gelopen. Het was inderdaad het minst van alle klompenpaden die we hebben gedaan. Veel over asfalt, langs industriegebied, over fietspaden, wegen, vlak langs de snelweg etc. Wat ons betreft absoluut geen aanrader en zou eigenlijk de naam klompenpad niet verdienen, helaas.

 62. 7 mei. Vanmiddag de Holhorster route gelopen, wat ons tegen viel is dat je ontzettend veel op de verharde weg loopt.
  Dit is voor ons geen klompenpad dat moet veel meer door de weilanden e.d.gaan.

 63. Weer een keer dit pad gelopen, nu gestart in De Beemte en tegen de klok in gelopen. Advies is toch wel om dit pad vroeg op zondag te lopen als er weinig verkeer is en hoewel het stuk aan de andere kant van de A50 ook mooi is hebben we we nu bewust overgeslagen vanwege a) je loopt wel heel dicht bij langs de drukker (snelweg) en b) omdat we wisten dat ze er een het graven zijn. Volgens kaartje kan je als je op de Holhorstweg nog voor de Vellertweg links een smal wandelpad in maar dat staat niet (meer) met klompenpadbordjes gemarkeert, ook niet als je van de ander kant komt, de de Kluinweg. Verder prima route, redelijk deel asfalt, maar grootste deel daarvan is heel verkeersluw, behalve dan de Beemterweg.

 64. Gelopen op 3 mei 2019.
  Een prachtige wandeling, heel afwisselend.
  Alleen jammer dat nadat we de A50 overgestoken waren we opeens in een omgeploegd bouwland terecht kwamen. Rode piketjes gevolgd, toen kwamen we bij een brug uit waarde bewegwijzeringen naar links en rechts stonden.
  Toen maar op de googlemaps de route afgemaakt.
  Dus let op als je bij de brug uitgekomen bent. Even lastig.

 65. Dit pad vonden wij een van de minst mooie paden. Je loopt veel langs het industrieterrein waardoor er veel lawaai is van de snelweg en wegen. Laatste stuk, zeker 1 1/2 KM is langs een drukke weg en over een brug. Gevaarlijk en niet lekker lopen. Er zitten een paar mooie stukjes tussen maar wij vinden het geen aanrader. Wat wel een aanrader is is het Kopermolenpad (13 KM), dit pad loopt daar in de buurt. Deze vonden wij fantastisch.

 66. Saskia Glas gaf ons de tip van dit pad.
  Gisteren, koningsdag, liepen we tussen de toespraak van de koning en het toastmoment
  dit mooie pad.
  We hebben er van genoten. Alles is heel goed aangegeven.
  Dank aan alle vrijwilligers!

 67. Op 23 april dit pad gelopen. Ik heb genoten van een schitterende wandeling. Het was prachtig weer en de leuke brugjes, paadjes, weilanden vol voorjaarsbloemen en verrassende stukjes natuur maakten het een erg mooie wandeling. Goed bewegwijzerd ook. Bedankt.

 68. Beste Bea Klos en andere wandelaars,

  Zoals reeds vermeld op deze site en in de app is door werkzaamheden in het Weteringsebroek een stukje van de route tijdelijk ontoegankelijk geworden. Volg hier komende vanaf de A50 het fietspad (ga dus niet het trappetje af) naar de weg genaamd Nieuwe Wetering, vanwaar u de route weer kunt oppakken. En andersom, volg komende vanaf de weg genaamd Nieuwe Wetering het fietspad richting de A50.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke Groet,
  Saskia Glas, Beheer Klompenpaden Gelderland

 69. Vandaag dit pad gelopen maar kon helaas niet de hele route lopen. (Ik ben begonnen bij het opstappunt.)
  Vanaf de Oost Veluwe weg loop je over de A50 en ga je via een trap naar beneden en loop je over een houten bruggetje. Daar houd het pad op omdat daar gebouwd gaat worden. Het is één grote bouwput, dus hier zal ,iets aan gedaan moeten worden.

 70. Ik vond dit de minst mooie klompenpad, veel lawaai van het verkeer.
  Veel asfalt en geen bankjes op de route, we hebben de tocht niet uitgelopen.
  Teleurstellend niet aan te bevelen.

 71. Gisteren dit pad gelopen samen met mijn broer. En we werden positief verrast. Het is knap dat er op de grens van stad en platteland zo’n mooi klompenpad is uitgezet. Goed verzorgde smalle graspaden met uitbundig bloeiende flora. Zeker nu eind juni. En ik kan me daardoor ook helemaal vinden in de reactie van Wandelaar. Bij het Weteringse Broek bloeiden nog verlate orchideeën en was er volop Rolklaver te zien. En later op de route waren er naast Margrieten en Papaver en Cichorei ook Lupine en Wederik te zien. Verassend was het Zandblauwtje en een Lathyrussoort langs de Grift. Ook al kwam je af en toe langs industrie hinderde het ons geenszins. Gewoon je blik ergens anders op richten en genieten maar. Dank vrijwilligers die dat pad hebben uitgezet.

 72. Drie jaar geleden gelopen, nu nog maar eens geprobeerd. Tegen de klok in gelopen en de alternatieve routes niet gelopen, omdat aardig onderhoud was gepleegd, ook bewegwijzering was oké.
  Dicht langs mooie boerderijen gelopen, langs kanaal was mooi (bermen), niet naar rechts kijken (o.a. autosloopbedrijf) en de Weteringenbroek was mooi.
  Maar dan….ongeveer 1,5 uur verkeerslawaai, eerst (oude?)Veluweweg en als je denkt het te hebben gehad komt de A50 in zicht en moet je er 2 x overheen. Ook bij de Weteringenbroek hoor je lawaai. Zo’n km voor het einde werd het opvallend muisstil.
  Industrie, hoogbouw, stank rioolzuivering, HNK en HCA bedrijf en almaar lawaai.
  Dit pad is er één van een handjevol paden die ik niet meer loop. Dit pad is een smet op alle mooie paden in de buurt, jammer. En 58% is hard (asfalt/klinkers beton).

 73. Vandaag dit pad gewandeld. In tegenstelling tot een aantal reacties was ik positief verrast. Ik heb genoten van dit pad. Ondanks dat je een gedeelte langs de rand van het industrie terrein loopt wordt dit grotendeels aan je zicht onttrokken door struiken en loop je over graspaden. En aan de andere kant van dat pad langs het industrieterrein loopt de Grift met mooi riet en bloemen en hoge bomen.
  Ook hoor je idd het geraas van de snelweg maar de schoonheid van de omgeving maakt dat helemaal goed. Het zou jammer zijn dat mensen dit weerhoudt om dit pad te lopen.
  Ik heb niet ervaren dat dit pad veel over asfalt liep maar vooral over paden waar je door het hoge gras, klaprozen, fluitekruid en andere veldbloemen en struiken moest waden, wat het avontuurlijk maakte en mij het gevoel gaf dat ik door het ongerepte buitengebied van Beemte Broekland liep.
  Kortom: ik vond het een afwisselend, avontuurlijk en prachtig pad. Voor herhaling vatbaar.

 74. Vandaag de route gelopen. Pas bij de laatste 3 km bankjes. Veel over asfalt en veel verkeerslawaai. Pas laatste 3km, na passeren van de snelweg, natuur. Momenteel erg nat. Eerder een laarzenpad. Route komt niet in onze top tien.Niet voor herhaling vatbaar. Goed aangegeven.

 75. Weinig rustgevend met zowel snelweg A50 als autoweg Oost Veluweweg tijdens vrijwel de hele route in je buurt. Verder weinig interessante plekken en stukken asfalt waar je als wandelaar niet prettig loopt vanwege het overige verkeer.
  Voor mij hooguit een route om de overstap te maken naar één van de overige Klompenpaden in de omgeving, die veel rustiger en mooier zijn.

 76. We hebben vandaag genoten van de wandeling ondanks een paar keer mislopen en de alomtegenwoordige verkeersstromen en dito geraas en geluiden. Het lijkt ons in deze omgeving niet zo moeilijk een route te maken zonder snelweg.

 77. Wij hebben de verkorte route gelopen. Veel over asvalt en het verkeerslawaai was enorm. Geen aanrader.

 78. Op 26 juni het Holhorsterpad gelopen. Na de recensies verwachten wij een pad tussen de razende auto’s. Maar dat viel reuze mee, het trappetje op om de snelweg over te gaan vonden wij erg leuk en de natuur op steenworp afstand wonderschoon. Wel veel hoog gras, prikkels en brandnetels hebben we wel eens erger gehad maar wel blij met de lange broek. Een echte knobbelzwaan met jongen gezien en de bruggetjes in dit pad zijn ware kunst stukjes. Het was weer geweldig genieten vandaag.

 79. Vandaag dit pad helemaal gelopen….. Op het lawaai van de snelweg na een prachtig en apartpad. Het is wel aan te raden om een lange broek aan te doen….. De begroeiing is heel hoog en vol met brandnetels. Vrijwilligers bedankt voor wederom een paar uur wandelplezier!

 80. Een stukje van dit pad gelopen bij de Weteringsebroek. Dit is een leuk natuurgebied waardoor een leuk pad door de landerijen loopt. De pad naar de trap bij de A50 is behoorlijk overwoekerd. Hetzelfde geldt voor de alternatieve route als je vanaf Apeldoorn komt. Verder een leuk lusje van ongeveer 6km.

 81. De wandeling is behoudens een paar korte stukjes door de Weteringsebroek en langs het Apeldoorns kanaal niet bijster interessant. Veel lawaai van druk verkeer op de A50 en de afslag Apeldoorn Noord. Koffie- en theeschenkerij De Wenum Hoeve en dorpshuis “Ons Huus” hebben zeer beperkte openingstijden.

 82. in de vroege ochtend deze pad gelopen (25 dec 2017)
  dit was onze 73 pad
  de bewegwijzering was perfect
  er waren een paar mooie bruggetjes en een hele mooi trap uit een boomstam gemaakt
  elke pad heeft wel iets moois
  wij hebben ervan genoten
  genieten van de kleine dingen die je ziet

 83. Wij hebben vandaag het Holhorsterpad gelopen; als natuurliefhebbers zijn wij onvoldoende aan onze trekken gekomen. Een groot deel van de route liep langs of in de buurt van drukke wegen en industriegebied. Wij hebben er niet echt van genoten en zouden dit klompenpad dus ook niet aanraden.

 84. De coördinator van de vrijwilligersgroep van het Holhorsterpad meldt dat er bij het bermonderhoud wat routebordjes zijn gesneuveld, waaronder van de routeverkorter vanaf de Holhorstweg.
  Wordt hersteld!

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 85. Sinds kort klompenpadfan en vandaag het Holhorsterpad gelopen. Onze 6e op rij. Wat betreft de mooiheid van het pad, sluit ik me bij John en Linda aan. Niet heel veel afwisseling en de bewegwijzering kon iets beter.
  Op de Holhorstweg kregen we van onze app ( die we altijd als ondersteuning aanzetten) de melding dat we de route konden verkorten. Normaal gesproken is er dan ook altijd een bordje……. In dit geval niet kunnen vinden.
  Bij het naderen van het viaduct zou het inderdaad fijn zijn als je niet op de drukke weg hoeft te lopen, maar misschien kwam de drukte door deze zonnige zondag.
  Wij hebben het pad linksom gelopen en het viel ons op dat er na 1 km een bankje was en vervolgens echt heel lang niet meer.

  De 2 horecapunten waren beiden gesloten ( zondag)

  Wel fijn dat er mensen zijn die voor wandelaars mooie routes maken. Punten zijn ook zeker niet als kritiek bedoeld , maar als positieve feedback.

 86. Van alle klompenpaden die we tot nu toe hebben gelopen vonden we dit pad het minst mooi. Jammer. Er zit een aantal mooie delen in maar ook een aantal plekken die we het liefst hadden overgeslagen. De bewegwijzering vonden we op een aantal plekken verwarrend.

 87. Leuke wandeling zo aan de rand van Apeldoorn. De weg vanuit De Beemte is best wel druk. Bij naderen van viaduct over de snelweg zou het mooier zijn als je tot vlak bij de snelweg onder er talud langs kan lopen en dan met trap omhoog zoals bij andere viaduct. Stuk aan oostzijde moet je inderdaad rekening houden met hoog gras. Bedankt voor het uitzetten

 88. Vanaf het dorpshuis in Beemte deze route gelopen. Wij vonden dit een mooie en afwisselende route. De route was goed te volgen. Wij hebben geen bordjes gemist, alleen waar je linksaf het viaduct op gaat was het even twijfelen welk pad we moesten hebben. maar het bordje voor de wandelaars die van de andere kant kwamen bracht ons toch op het goede pad. Er waren veel verrassende paadjes om over te lopen. Alleen bij het natuurpad was het lastig lopen met de korte broek en hoge brandnetels, Maar dat maakt dit pad niet minder mooi. Wij hebben genoten.
  Onderweg ook onze andere hobby geocachen kunnen uitoefenen. We hebben 4 van de 5 caches gevonden. De 5de maar gelaten voor wat ie was, hiervoor moest er in de boom geklommen worden, en dat was toch iets teveel van het goede.
  Terug bij het dorpshuis nog een kopje koffie met appelgebak genomen, en stond er 11,7 km op de teller. Beheerders van dit klompenpad, bedankt voor het onderhouden van dit pad.

 89. Leuke route zo langs de industrie en snelweg, maar wel door natuur. De auto’s die je hoorde hebben ons niet gestoord omdat we mooie dingen onderweg zagen en daar de aandacht naar uitging. Wel gingen we even fout bij de splitsing t.h.v. het bruggetje bij de straat de Hommel. Daar stond een sticker links maar daarna zagen we geen stickers meer. Was niet helemaal duidelijk of je nu moest oversteken of niet. Dus de route niet meer verder kunnen volgen of we moesten weer helemaal terug

 90. Bedankt voor uw reactie. Ik zal uw opmerkingen omtrent de markering doorgeven aan de vrijwilligersgroep in het gebied die regelmatig de route controleert.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 91. Vandaag dit pad gelopen. Viel ons ook tegen. Teveel asfalt en teveel rondom de A50. Ook vandalisme aan de route-etiketten waardoor we met gezond verstand linksaf togen. Die was goed. Even verder was het hele etiket weg waardoor we fout liepen. Na ongeveer een kilometer maar weer terug en warempel zagen we in de tegengestelde richting weer een route-aanduiding. Verder waren er op sommige plekken wel heel veel plakkers en route-verkortingen. Wij vonden dat verwarrend. Er waren wel een paar leuke stukjes wandelen tussen over zachte paden.
  Onderweg nog 2 geo-caches gelogd. Daarvoor moesten we nog een klein stukje van de route af en kwamen wij in totaal op 13,5 km uit.

 92. Vandaag dit klompen pad gelopen, deze route viel ons tegen we hebben haast constant de auto’s in de omgeving gehoord. Volgens ons is zijn er bij Beemte veel meer mooiere plekken om te lopen dan dit klompen pad heel jammer maar we hebben onze beweging wel weer gehad en t was mooi weer.

 93. Vandaag dit klompen pad gelopen, deze route viel ons tegen we hebben haast constant de auto’s in de omgeving gehoord. Volgens ons is zijn er bij Beemte veel meer mooiere plekken om te lopen dan dit klompenpad, heel jammer maar we hebben onze beweging wel weer gehad en t was mooi weer.

 94. Vandaag het Holhorsterpad gelopen.Wat jammer was geen of weinig boerenerven. Veel verharder paden. Maar ze kunnen ook niet allemaal even mooi zijn.was een grote ronding met van alles wat. Niet 1 van de mooiste. Maar verschil moet er zijn. Op naar de volgende.Fam .Nieuwenhuis.

 95. Toch bijzonder hoe je in een drukke en verstedelijkte omgeving zo’n diverse landelijke route kunt lopen. Het Holhorsterpad biedt ongeveer 5 kilometer onverharde paden, waarvan een flink aantal nieuw. Daarnaast ook over fietspaden en autoluwe wegen (muv de drukkere Beemterweg).

 96. Vandaag dit klompenpad gelopen en het viel ons behoorlijk tegen. Veel verkeersgeluiden van de nabije snelwegen, hondenpoep en asfalt.

  Van de ongeveer twintig klompenpaden die we gelopen hebben de afgelopen jaren was dit de minste. Jammer.

 97. Recensies zijn wij zelf altijd voorzichtig mee, omdat ieder mens anders in elkaar zit, wij moeten echter toch wel beamen wat hierboven wordt geschreven.

  Ondanks de vele noeste arbeid die het kost om een mooi klompenpad te maken moeten we hier toch concluderen dat je bij deze route rekening moet houden met veel asfalt(te veel voor ons gevoel, de klompenpaden die we hebben gelopen is dit minder dan de helft) en als je van natuurschoon en stilte houdt moet je deze denk ik niet nemen.

  Wat ik zelf wel super mooi vind zijn de natuurlijke bruggen die zijn geplaatst ,dat zijn net kunstwerken.

  Al met al toch een hele leuke middag gehad, onze dank is groot dat het team van vrijwilligers dit toch allemaal mogelijk maakt.

  Niet iedere route kan naar ieders mensen wens worden ingevuld worden 🙂

  groeten van Bert en Lin

 98. Onlangs het holhorsterpad gelopen, een mooi klompenpad en erg divers.
  De omgeving was merendeels prachtig, en dat je daarbij een snelweg moet oversteken het zij zo.
  Wel was het inderdaad zo dat met name het gedeelte dichtbij Apeldoorn nog al wat paden had met te veel en hoge brandnetels, maar ook dat overwonnen.
  En dat er een 2 tal paaltjes door de ijverige boeren waren omgereden, en niet weer terug gezet, jammer!!
  Maar al met al erg genoten van deze mooie omgeving, hulde.

 99. Na eerst alle omliggende paden te hebben gelopen was nu dit pad aan de beurt. Vandaag gelopen, tegen de klok in. Bij de industrie van A’doorn aangekomen moet je NIET de alternatieve route volgen en wat brandnetels trotseren en verderop moet je je rechterooglap voordoen. Links is nog wel mooie natuur. Overigens is het hier wel rustig.
  Verder zijn er wel leuke natuurstukjes, maar ja, het geluid van het verkeer is jammer. Een klompenpad hoort niet over en snelweg te gaan, denk ik. Ik ben het grotendeels met Andries eens.
  Het valt mij op dat dit een nieuwe klompenpad is te vergelijken met het nieuwe Hoeverveldpad in Putten. Dat is helemaal niks. 3 prachtige paden in de buurt (Oldenaller-, Norder- en Pelserpad). De mooie stukken van dit pad zitten ook al in de andere paden (gekaapt), verder gaat dit pad rechttoe rechtaan naar de A28 om vervolgens nog een stuk naast de snelweg te lopen en daarna er ook nog overheen. Totaal geen toegevoegde waarde voor de regio. Tot die conclusie kom ik ook bij dit pad, al is dit pad iets interessanter dan het nieuwe pad in Putten.
  Zo zachtjes aan ga ik denken: liever geen nieuw pad als de bestaande paden veel mooier zijn.
  Dit was pad nr 66, daarna ben ik naar Emst gereden en heb het Schraverensepad gelopen. Een juweeltje en stil, een verademing.

 100. Net terug van onze wandeling en zoals meerdere reacties al aangeven, is er last van verkeerslawaai van de A50, maar dat is logisch, gezien de ligging van dit uitgezette klompenpad. Wij hadden een stevige westenwind en we hadden alleen aan de kant van de Weteringse Broek last van de weg, maar zodra je de A50 weer oversteekt, kom je in de Beemte en is de verkeershinder snel weg. Mooi stukje langs de Grift. Fietsen doen we vaak langs het kanaal, maar we wisten niet dat er zo’n leuk wandelpad langs de Grift liep. Ons heeft de route zo vlakbij huis verrast.

 101. Leuk om een voor ons niet zo bekende kant van Apeldoorn te lopen. Zo dicht bij de bebouwde kom is het wel logisch dat er wat verkeerslawaai en horizonvervuiling is, maar voor een keer vinden wij dat ook niet zo erg. Klompenpad, tja, wat is daar de definitie eigenlijk van?
  Wat wel lastig was, was dat de verkorte route op één plek niet was aangegeven, of misschien klopte de in het veld aangegeven route niet met de kaart. Dan loop je gauw wat te dwalen. Ook was het niet helder welke verkorting wij moesten volgen om 8 km te lopen, die bij het kanaal, of die bij de A50. Maar misschien staat dat in de folder? Wij liepen met de app.

 102. Zaterdag 23 juli liepen we met een groepje van 8 personen het pad. ’t Was best warm, maar de route verraste ons, vooral na ook kritische berichtgeving. b.v. weinig geluidshinder, ’t geluid van autowegen was er nu nauwelijks: het hangt dus ook sterk af van waar de wind vandaan komt. De verassing was, dat het hier en daar ook over “spannende” paden ging (als je niet de alternatieve route koos) of door een jong natuurgebied. Kortom, het was weer één van die vele mooie klompenpaden. Dank aan al die vrijwilligers (en eigenaren!), die ook dit pad mogelijk maakten. En er zijn zelfs meer en meer overstappunten, zodat je hele (gevarieerde) tochten kan maken.
  Even terzijde: Hoewel niet bang voor teken, was het gras soms wel wat aan de hoge kant. Maakt het extra spannend. En 1x hadden we moeite met de route, door het grasland naar het overstappunt van de Avervoorderpad. Maar dat zal wel aan ons hebben gelegen ………..? (Is er ook ergens een plek op deze site waar je foto’s kan plaatsen ?)

 103. Een heel mooi pad, zeker een echt klompenpad. Natuurlijk is het jammer van het auto geluid. Maar de route is prachtig. Bedankt. Vr. Gr. Anja & Willem

 104. Dit pad zou geen klompenpad mogen heten….. daar breekt onze klomp!!! Een klompenpad is een wandeling over boerenland, lezen we op de homepage van deze website. En daarmee is het Holhorsterpad voor ons een echt klompenpad. We zagen koeien met kalfjes in de wei, we zagen boeren het gras binnenhalen van grote akkers, we zagen kikkerpoelen, we zagen bermen vol met bloemen en we zagen verkeer op de weg. Maar zonder die weg zouden wij niet bij het startpunt van dit klompenpad zijn gekomen!

  Het Holhorsterpad voert je door echt boerenland anno 2016. Wij vinden het een aanrader! De route is duidelijk aangegeven, we hebben het zonder folder en zonder app probleemloos gelopen. Dank aan de vrijwilligers!! Foto’s vind je op mijn blog op http://www.hetpothoven.nl

 105. Jammer,jammer. Veel geluidsoverlast van verkeer op snelweg A50, Oost-Veluweweg en Kanaal Noord. Beemterweg is een lange asfaltweg bij aanvang route met erg veel verkeer. Wij lopen veel klompenpaden, geven ook aan als het wèl mooi is. Het Holhorsterpad verdient de naam klompenpad in onze beleving niet. Het aangrenzende pad Kopermolenpad is een echt klompenpad met veel natuur, weinig asfalt en praktisch geen verkeer. Een aanrader om te lopen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.