Huinerpad

Wandelen over essen, door weilanden, langs akkerranden, over landgoederen en boerenerven in het prachtige buitengebied van Putten. Ontdek het mooie buitengebied van Putten. Wandelen over essen, langs akkerranden, over landgoederen, door weilanden en over eeuwenoude boerenerven. En lees de geschiedenis van dit afwisselende landschap. Een ware belevenis! Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Huinerpad (15 km)

Startpunt: parkeerplaats Verenigingsgebouw Huinen, Huinerschoolweg 3, 3882 TJ Huinen

Opstappunt: Landal Heihaas, Voorthuizerstraat 75, 3881 SE Putten

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Huinerpad combineren met het Oldenallerpad, het Hoeverveldpad, Kruishaarderpad en het Norderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag met veel plezier dit klompenpad gelopen. Een prachtig afwisselend pad met maar weinig asfalt. Langs en door weilanden, allerei klein en groot vee tegen gezien, bossig leuk gebied en geen mens tegen gekomen.
  Even een aaandachtspuntje: op de aanloop route is het paaltje onder het waarschuwingsbord voor drempels niet goed zichtbaar door brandnetels. Op goed geluk linksaf geslagen waar ik al snel het klompenpadenbord zag staan, deze staat ook een beetje in de struiken. Verder is deze route goed aangegeven en kon ik gewoon op de paaltjes lopen.
  Op (ik geloof) de Terpweg kwam ik halverwege een bord met ‘verboden toegang’ (art 461 wetboek van strafrecht) tegen, terwijl er ook een paaltje met de route stond aangeven. Ik vond dat wat onduidelijk. Mocht ik nu wel of niet doorlopen? Daar kwam nog bij dat er twee wild blaffende hondjes op mij af kwamen rennen. Ze bleven gelukkig wel netjes achter het hek (terwijl ze er makkelijk onderdoor konden). Toch maar doorgelopen maar de hondjes liepen wel zo’n 100 meter langs het hek, luid blaffend met mij mee. Ik vond het wel wat spannend omdat honden in het buitengebied vaak waaks zijn.
  Ook aan de andere kant stond zo’n zelfde bord van ‘verboden toegang’. Ik kreeg het idee dat deze bewoners op dat stuk grond niet echt blij zijn met wandelaars of andere voorbijgangers.
  Los daarvan, ik hoop dat ik u, door bovenstaande, niet heb laten ontmoedigen, om deze prachtige wandeling te lopen. Echt de moeite waard.

 2. Fijne route door het buitengebied onder Putten. Zoals ook wel elders in de Gelderse Vallei heb je een grote afwisseling tussen weilanden, akkerlandjes en bosgebiedjes. Best een groot en rustig buitengebied zo vlak bij onze woonplaats Amersfoort. En al zijn die bosjes klein, je waant je in een groots woud met manshoge varens. Route is goed aangegeven. Op sommige plaatsen hebben ze als doorgang 2 meter hoge palen dicht op elkaar geplaatst. Wellicht om mountainbikers en paarden tegen te houden. Maar lastig voor iets dikkere mensen of als je een heuptasje draagt. Gelukkig kan je om de laatste paal heenzwaaien. Zoals de meesten doen gezien de voetsporen. Handig ook dat toilet en koffieapparaat bij de Schaapskooi van Natuurmonumenten. Weinig asfalt ook (zeker voor een buitengebied).

 3. Vandaag deze route gelopen. Mooie route en heerlijk rustig. Erg genoten van het landschap. Ik heb veel roofvogels gezien. De route was over het algemeen goed aangegeven, soms moest ik mijn telefoon erbij pakken om kijken of ik nog goed zat. Een enkele keer was het pad aardig overwoekerd, onder andere met varens. Maar dit maakt het ook avontuurlijk! De paden waren schoon en toegankelijk. Ik liep de route op sandalen en sommige stukken blootsvoets.

  Bedankt vrijwilligers en iedereen die dit mogelijk maakt!

 4. Op 1e Paasdag dit pad met de familie gelopen, gestart bij Landal Heihaas met de klok mee gelopen en via de routeverkorter het 10-km pad genomen. Onderweg veel luxe boerderettes en keurige bungalows. Voorbij de boerderij aan de Goorsteeg was de laatste voor van de akker zó dicht tegen het pad aan geploegd dat er amper een halve meter graspad langs verroest prikkeldraad leidde.
  De routeverkorter via de Blarinckhorsterweg bleek te lopen door een gebied met meerdere intensieve veehouderijen, megastallen en de geur van drijfmest.
  Fraaie delen: weilanden geel van de paardebloemen, bonte dikbilkoeien en schapen en springende lammetjes.

 5. Gisteren dit klompenpad gelopen. Mede door het prachtige weer een prachtige route. Alles staat goed aangegeven en was goed begaanbaar. Onze dank aan de vele vrijwilligers die hiervoor zorgen.

 6. Start bij het verenigingsgebouw, het was 14 gr en wat nevelig maar al gauw ging de jas uit! Het werd steeds aangenamer. Wat een leuk pad is dit. Veel afwisseling, geen horizonvervuiling, weilanden met kruiden en sappige paardebloemen, we passeerden een akker met aspergeteelt, allemaal hoge voren. Beekjes met kabbelend water, heidevelden met vennetje, mooie boerderijen met lammetjes onder de bloesemboompjes en zagen veel dieren, reeën bij Heihoef, op de Hellerweg kom je 10 mierenhopen achter elkaar tegen met nijvere bewoners. Een haas, een scharrelende mol boven de grond, ooievaars een fazant, kieviten, puttertjes, en Mara’s! Ook opvallend dat we Lama’s tegenkomen op de meeste klompenpaden! Een nieuwe trend? De bewegwijzering was erg goed, soms een blauw bordje soms een paarse maar de app is geweldig hierbij. Geen moment van twijfel. Opvallend was dat er géén enkele plek was met zwerfvuil, dat was super! De schaapskooi van natuurmonumenten was onbemand maar wel open en je kon koffie uit de automaat halen en er was een toilet. Zag er verzorgd uit met informatiepanelen. Genoeg bankjes onderweg maar nergens gezeten, de 15 km was Zó voorbij! In een ander jaargetijde lopen we sit zeker nog een keer. Heerlijk genoten!

 7. Dit prachtige pad loop ik regelmatig, zo ook vandaag weer.
  Als je met de klok mee loopt is het eerste stukje in het Gervenbos van het wandelpad niet te lopen omdat er takken liggen. Enkele meters naast dit pad kun je goed even door het weiland lopen, recht stukje, geen probleem verder.
  Verderop moet je rechtsaf en dan heb je de loopplank waar Rutger en Gerie over schrijven in dit gastenboek. Echter de takken zijn daar geheel verdwenen en het bos is erg opgeknapt.
  Geen enkele reden meer om het lopen van dit mooie pad uit te stellen.

 8. Al redelijk wat klompenpaden belopen, maar dit was toch wel een hele mooie. Ik geef het 5 sterren.

 9. Vrijdag 12 oktober 2018 het huinerpad gelopen, een heel verzorgd pad en goed te volgen. We moesten wel door een weiland waar een stier liep, we zijn er maar omheen gelopen, het was gelukkig een klein stukje, ook kwamen we in een stuk bosbij Gerven waar ze met een kraan het bos aan het n waren. Toen wij er aankwamen waren de mensen al weg, helaas hadden ze het niet nodig gevonden om het wandelpad begaanbaar te maken, dus moesten wij als 70 jarige zich door te takken zien te wurmen die ze precies over een loopplank hadden gelegd, verder is het een prachtig pad om te wandelen en zeker het aanraden waard.

 10. Wat een mooie wandeling is dit. Veel onverhard en nergens een schildje gemist. Echt een juweeltje.

 11. Schitterende natuur en veel afwisselende paden. Tussen de koeien door en over hekjes klimmen. We hebben er volop van genoten!

 12. Voor het eerst het Huinerpad gelopen. De omgeving is mij wel bekend, maar je komt toch op paden/paadjes die nieuw zijn. Leuke afwisseling op dit klompenpad. Zeker de moeite waard om het nog eens te lopen. Er is al eerder geschreven over een vervelend hondje bij de Terpweg. Ook ik ontmoette hem en hij bleef mij hard blaffend een hele tijd achtervolgen. Niet leuk. Maar ik ga er van uit dat een hond uiteindelijk niets doet als zijn baas aan wandelaars toestemming geeft om over zijn terrein te lopen.

 13. Gisteren deze route gelopen. Weer een prachtig pad met maar heel weinig asfalt. Top. Afwisselend en op veel plaatsen nog verrassend groen, ondanks de uitzonderlijke hitte en droogte van de afgelopen periode. Een echte aanrader. Volgens onze gps wel wat langer dan 14 km, maar dat was het waard.

 14. Het was vandaag weer eens tijd om dit pad te lopen, om half 7 begonnen ivm de warmte.
  Ik wil de vrijwilligers even bedanken voor het weer beloopbaar maken van dit pad. Geweldig.
  Dit pad is één van mijn grote favorieten.

 15. Op 31 mei dit pad gelopen voor de zoveelste keer. ‘t Is een super mooi pad, maar de varens van zeker 1 meter 80 (geen pad meer te zien) zijn niet zo leuk meer als er net een onweersbui geweest is. Waterdichte schoenen helpen dan niet meer. Aan het eind was het net of ik uit het zwembad kwam. Gelukkig was het erg warm en ben ik met ontbloot bovenlichaam naar De Zoete Inval gezwommen, ik bedoel gestrompeld. Het betreft het laatste vernieuwde stuk wat het Oldenallerpad overlapt (als je bij de zoete inval start en met de klok mee loopt). Maar ook daarvoor waren er al zeer natte varens van ongeveer 60 cm, helemaal over het pad heen.
  Door de warmte was het nu allemaal niet zo erg. Onderhoud lijkt mij toch wel noodzakelijk.

 16. een hele mooie afwisselende route. Op een gedeelte door een smal paadje met allemaal varens, erg mooi.
  Ik heb de 15 km versie gelopen.
  Er worden wel wissende kleuren routebordjes gebuikt, dat is jammer. Ik heb dit al gemeld aan “De klopmpenpaden”
  Maar nogmaals een aanrader.

 17. Muisstil op Koningsdag. Prachtpaden, leuke inkijkjes op erven van boerderijen, hekoverstapjes, mooie paarden, lammetjes, kalfjes en hennen. Alles onverhard, dat is genieten.

 18. Gisteren hebben wij samen, met heerlijk voorjaarsweer, dit pad gelopen. De aanvang vanaf het schooltje en daarna linksaf was echt een heerlijke wandeling met zeer weinig asfalt, veel ruimte en afwisselend landschap. Wat dat deel betreft zeker een aanrader. Het laatste stuk hebben we afgesneden omdat de voeten het voor gezien hielden.

  Wat wij graag willen melden in de hoop dat de organisatie van de klompenpaden met de bewoner in gesprek gaat is het volgende;

  Ter hoogte van de Terpweg doorkruisten wij een perceel van een bewoner, op dat perceel kwam ons een hondje tegemoet met de afmeting van een pantoffel maar een attitude van een tijger. Nu ben ik zelf nogal fors en een stevige schop met maat 45 keerde de kansen maar voor iemand dat niet ziet zitten is het gewoon een vervelende ervaring.

  Stel je land niet open als je je hond(jes) niet onder controle hebt, niemand verplicht je om mee te doen met klompenpaden maar zorg wel dat het gezellig blijft voor iedereen.

  Henk & Conny

 19. Zeker niet in mijn top 5. Vooral het laatste deel van de wandeling werd ontsiert door een paar honderd megastallen. Je kunt je afvragen of het wel zo gezond is om hier te lopen…

  Ik

 20. Zeker niet in mijn top 5. Vooral het laatste deel van de wandeling werd ontsiert door een paar honderd megastallen. Je kunt je afvragen of het wel zo gezond is om hier te lopen…

 21. Vandaag voor de 9e keer dit prachtige pad gelopen.
  De vorige keer viel mij op dat de route gewijzigd was. Niets daarover op de site gelezen. Nu ongeveer 500 meter extra bos- zandgrond, maar wel geheel op de route van het Oldenallerpad. Het pad is toch nog iets mooier geworden en het was al zo mooi. 25% is (verplicht) asfalt en dat is niet veel. Asfaltfietspaden met een zandweg ernaast tel ik niet mee als asfalt.
  De boeren hebben nu de weilanden geïnjecteerd met gier cq stront, zodat nu op een nog groter deel van de route de echte luchtjes van het buitengebied zijn te ruiken. Ik heb daar geen problemen mee.
  Voor de liefhebber: loop ook eens de route midden door het pad (deel verkorte route). Die is 2,5 km, weliswaar is daarvan 85% hard, maar erg mooi en stil boerengebied. Ook hier wel grote schuren met veel varkens en kalveren.
  Dit pad staat bij mij in de top 3 van alle paden.

 22. Wij hebben afgelopen dinsdag dit pad gelopen. Wat een mooie route met veel afwisseling. Complimenten! We hebben zelfs nog 2 reeën gezien, als toegift.

 23. Vandaag het Huinerpad gelopen met 5 personen. Ondanks de kou hebben we van dit prachtige pad genoten. Blij dat de grond een beetje hard was . Van alles zat er in. We hebben hem helemaal op de klompjes schild jes gelopen prima geen 1 keer verkeerd. Dat vinden wij altijd het leukst. Maar hebben wel de folder bij ons voor de bezienswaardigheden. Vrijwilligers maar weer bedankt. Fam. Nieuwenhuis.

 24. Beste Els

  Dank voor uw reactie via onze site.
  De borden verboden toegang staan op terrein van een particulier. Daar kunnen we niets aan veranderen. Als u de route niet kunt volgen aan de hand van de routebordjes, is met de app de juiste route wel eenvoudig te vinden. U kunt ook van te voren de kaart van onze website printen. Dit voor een volgende klompenpadwandeling!
  De coördinator van de vrijwilligersgroep heeft de afgelopen weken de route zelf gecontroleerd en geen borden gemist… Graag vernemen we van u waar de bordjes zouden ontbreken. Daarvoor nemen we persoonlijk contact met u op.

  Met vriendelijke groet,
  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 25. Gisteren dit mooie pad gelopen. Helaas ontbraken er een paar bordjes (met de klok mee )maar met de plattegrond kwamen we weer op het pad. We kwamen ook twee keer bordjes tegen van “verboden toegang”, waarschijnlijk voor sluipverkeer maar dit staat niet erg gastvrij en weet je niet wat je doen moet.

 26. Vandaag hebben we met 10 leden van de werkgroep Horsthoekerpad het Huinerpad gelopen. Wat een prachtige wandeling. We hebben allemaal erg genoten. Lof voor de vrijwilligers die dit pad hebben uitgezet en het onderhouden. En lof voor de grondeigenaren die ons over hun terrein laten lopen. Waarschijnlijk doen we het nog eens over.

 27. We hebben dit pad gecombineerd met het Oldenallerpad. Vanaf de Schaapskooi (heel fijn rustpunt!) hebben we deze route ‘overgenomen’. We dachten dat we tegen de klok liepen, maar dat bleek halverwege toch met de klok mee te zijn. Hier en daar wat onduidelijkheid en weinig aanwijzingen. We hebben uiteindelijk de verkorte route gelopen, bij de aansluiting op de gehele route wijst het bordje ‘verkorte route’ je verkeerd maar als je het kaartje bij de hand houdt, kan het niet mis gaan.
  We hebben daar zelfs 5 herten voorbij zien stuiteren.

 28. Zondag 10 september hebben mijn man en ik het Huinerpad gelopen. Het pad roept herinneringen op aan mijn jeugd. Ik ben namelijk opgegroeid in de buurt (Ermelo) en heb daar vroeger al vaak gewandeld en gefietst. Het blijft een prachtige omgeving. Het uitblijven van de ruilverkaveling heeft gezorgd voor een zeer afwisselend en intiem landschap. De route laat dat goed zien. Ook fijn: heel veel wegen zijn niet geasfalteerd. Van de hondjes hebben wij niets gemerkt. Wie op zondag wandelt moet overigens wel proviand meenemen. De weinige horeca in de buurt is dan niet open.

 29. Vandaag voor de 5e keer dit pad gelopen, start bij De Zoete Inval en met de klok mee.
  Ik wil dit pad nog eens aanbevelen bij mede-wandelaars. Prachtig. En ga binnenkort lopen, voordat de mais weer verdwenen is. Alle paden heb ik al gelopen, maar deze behoort bij nader inzien toch tot mijn top 5. Zeer afwisselend en weinig asfalt. Van honden heb ik hier nog nooit last gehad.

 30. Op donderdag 31 augustus dit pad gelopen. Super mooie wandeling in afwisselend landschap.
  Veel bramenstruiken onderweg, dus in deze tijd van het jaar is het aan te bevelen om even een bakje mee te nemen en de tijd te nemen om bramen te plukken.
  Helaas kwam ik ook de 2 hondjes tegen, die eerder in de reacties genoemd worden (ergens op de Terpweg). De ene heeft me in mn been geraakt, waardoor ik nu nog een blauw plek heb.
  Afgezien daarvan, toch erg genoten van deze wandeling.

 31. Een fantastische wandeling. Ik sluit me aan bij Rob van Rijn, is naar mijn mening prima verwoord.
  Ik heb genoten, een top dag. Klasse mensen!

 32. Op 14 mei deze prachtige, afwisselende route gelopen.
  Ook wij zijn de twee blaffende, agressieve hondjes tegengekomen. Zij waren erg vervelend. Een man die in het veld bezig was (de eigenaar van de hondjes?) kwam uiteindelijk naar ons toegelopen en probeerde de hondjes onder appél te krijgen. Daarna konden we onze weg vervolgen.

 33. Vanmiddag dit klompenpad gedeeltelijk gelopen met onze jongste kinderen (5.9.11). Wij hadden hem zelf al eens eerder gelopen. Een erg mooi pad, vooral als je bij de start van het eigenlijke pad rechtdoor gaat. Bij de kruising Hogesteeg/Goorsteeg zijn we met de kinderen de Goorsteeg op gegaan. Die hebben we helemaal afgewandeld en toen kwamen we bij start weer uit. We hebben 3 reeën gezien onderweg.

 34. Hebben op zondag 2 april 2017 dit klompenpad gelopen. Het is een hele mooie wandeling maar let op! Op een pad met aan het begin een bord verboden toegang(??) , kwamen twee hondjes blaffend op ons af. Één daarvan heeft mij in mijn kuit gebeten. De wandeling was hierna helaas verziekt. Hopelijk volgende keer meer geluk.

 35. 2 April in een heerlijk voorjaarszonnetje deze wandeling gelopen. Mooie route prachtige huizen en heerlijke rustige stukken. Vrijwilligers en erfeigenaren hartelijke dank voor deze mooie route

 36. We liepen vanaf het schoolgebouw met de klok mee. En we werden meteen overvallen door een prachtig begin. Snelle afwisseling tussen akkerranden en stukjes bos, spannende paadjes, mooie gezichten. Dit blijft zo de hele zuidrand van het pad. Ik werd érg enthiousiast.
  Alleen de noordwesthoek was over een korte afstand wat minder. Maar 14 km kwaliteit achter elkaar is ook niet te doen. Verder was het overal een prachtige route door een stil gebied. We zagen daarbij ook nog een ree en wat leek op een dassenburcht.
  Behalve de – verdiende – complimenten aan de vrijwilligers mogen de handen ook wel eens op elkaar voor de boeren, die toch maar toestemming geven om op hun land te lopen.

 37. Wij bedanken alle wandelaars die in 2016 het HUINERKLOMPENPAD hebben gelopen.
  En een ieder wensen wij in 2017 een mooi klompenpadjaar toe.
  Geniet van de paden!

  De vrijwilligers van het Huinerklompenad.

  Cornella, Marijke, Ed en Jan.

 38. Dit Klompenpad staat hoog in mijn persoonlijke top 5! Een zeer afwisselende wandeling. Weiland, akkerland en bos in één van de mooiste gebieden van Nederland. En verder kom je in het weiland en op particulier terrein van alles tegen ondanks het late seizoen. Een aantal koeien (nog steeds in de wei) en verder schapen, paarden, een paar ezeltjes, lama’s, eenden, ganzen, kippen, pauwen, konijnen, hertjes en zelfs een kolonie mara’s… Wat heb ik genoten van deze wandeling. Compliment voor de vrijwilligers van dit Klompenpad. Straks in het voorjaar of het begin van de zomer, loop ik deze mooie wandeling zeker nog een keer.

 39. Gisteren deze route gelopen met de klok mee. Gelukkig is het de gehele wandeling droog gebleven en kwam af en toe de zon door. Deze route is zeer gevarieerd en goed onderhouden. Af en toe de App moeten checken om ervoor te zorgen dat ik niet verkeerd loop (volgens mij missen er een paar markeringen, of ik was met mijn gedachte ergens anders). De afwisseling en de schoonheid van de natuur doet mij overwegen om deze route in de toekomst nog een keer te lopen. Een echte aanrader!

 40. Op dinsdag 15 november heb ik het Huinerpad gelopen. Ondanks het nevelige en druilige weer heb ik genoten van afwisselende route. Veel mooie achteraf paadjes over houtwallen en langs weilanden. Mijn auto had ik langs de weg geparkeerd, precies voor de school. Bij het wegrijden merkte ik pas dat het verenigingsgebouw naast de school staat, met ruime parkeergelegenheid. Voor een verslag met foto’s van mijn wandeling kun je kijken op https://willemswonderlijkewandelingen.wordpress.com/2016/11/15/huinerpad/

 41. 15 november het Huinerpad gelopen. Een mooi afwisselend pad met veel bos. Ondanks het natte weer viel de modder erg mee. Wel natte sokken maar meer van de regen. De route is zeer goed bewegwijzerd. We lopen altijd met de app als controle maar die hadden we niet nodig gehad. Een foutloze route!!

 42. Prachtige wandeling in heel fraai weer. Vooral het zuidelijke deel van de route en het stuk langs Heihoef zijn schitterend. Maar ook het deel langs Huinen mag er zijn. Al met al, een goede en mooie mix van boerenland en natuur. De bewegwijzering was perfect.

 43. Wat een heerlijk herfstweer hadden we bij het lopen van dit mooi klompenpad. Goed bewegwijzerd met dank aan de mensen, die dit pad onderhouden. Een echte aanrader voor een ieder die van dit mooie landschap houdt. Wij zijn beslist van plan om deze route vaker te lopen. In de winter en het voorjaar zal het beslist ook mooi zijn.

 44. Opnieuw deze prachtige route gelopen. geen lastige honden ontmoet. Voor ons staat dit klompenpad nog steeds op de eerste plaats. We hebben en ree en en hert gezien. Opnieuw veel dank voor de vrijwilligers.

 45. weer een prachtige wandeling gelopen. samen met een vriendin genoten van de afwisselende omgeving onderweg.
  kortom een prachtig wandelgebied.
  is echt aan te raden als je rust en natuur om je heen wilt zien en horen.
  Heerlijk.
  Groetjes en tot een volgende keer.

 46. Gister dit werkelijk prachtige klompenpad gelopen. Het was ook nog eens prima weer. Een afwisselende route, boerderijen, bos, weiland. Wat hebben wij genoten. Op twee punten even moeilijk de route te vinden maar we zijn er uitgekomen. Dank aan de mensen die deze paden mogelijk maken. We hebben er al heel wat gelopen, dit pas staat in mijn top 3, echt een aanrader.

 47. Beste Marcel.
  Je hoeft niet tussen het prikkeldraad te lopen je mag daar door het weiland lopen.
  Groet Jan
  Coördinator huinerpad

 48. Vandaag met mooi helder herfstweer samen met een vriend dit prachtige pad gelopen, met aansluitend het Oldenallerpad,
  Heel afwisselend, net een Engels voetpad zonder heuvels, dwars door weiden en velden en heel weinig asfalt. Ook goed aangegeven. Alleen idd zoals al beschreven erg smalle doorgangen, met name een paadje tussen twee weilanden met aan weerszijden hekken met prikkel- en schrikdraad, die steeds dichter bij elkaar kwamen.
  Wat ook zeer gewaardeerd wordt; de rustpunten bij de boerderijen voor een koffie of iets anders.

 49. Op maandag 3 oktober dit mooie klompenpad voor de derde keer gelopen. Dit rond mijn eigen dorp.
  Heten elke keer weer verrassend , zoals een buizerdpaar boven het weiland vliegend en een familie staartmees .
  De mooie bosperselen met de dassenburchten. Geen wandelaar tegenkomen.
  Alleen de palen die moeten verhinderen dat er fietsers over de paden gaan zijn wel er dicht op elkaar geplaatst .
  Met een rugzak op , is dit een hindernis.

 50. Op 19 juni heb ik dit fantastische pad gelopen. Helaas ben ik mijn zonnebril ( op sterkte) verloren. Deze zit in een zwarte brillendoos. Merk bril: Vogue. Kleur donkerbruin. Heeft iemand deze bril gevonden wilt u zich dan melden via verloren/gevonden. gemeente Putten?
  Bij voorbaat hartelijk dank

 51. Fijn om te lezen dat iedereen zo geniet van het wandelen van het Huinerpad. Vorige week zijn door een vrijwilliger alle ontbrekende stickers en bordjes weer aangevuld!

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 52. Vandaag de tocht gelopen linksom, tegen de klok in. Dan hou je het mooiste tot het laatste en vergeet je het ongemak van de ontbrekende route stickers. Werk aan de winkel! Op 3 aug. 2015 werd ook al melding van gedaan. Het eerste gedeelte is zonder kaart of App niet te lopen omdat de stickers op de lantarenpalen allemaal zijn overschilderd. Het tweede gedeelte is een genot door de bossen via kleine padjes met schitterende uitzichten. Wat is Nederland mooi!!!!

 53. Vandaag dit heerlijke klompenpad gelopen,
  is een echt klompenpad, veel door het boeren buitengebied, over zandpaden en door bossen.
  Wel moet deze een keer nagelopen worden, er zijn wat schildjes weg of onleesbaar, paaltje uit de grond enz.
  Had gelukkig de route op gps.

 54. Het Huinerpad is een regelrechte voltreffer onder de klompenpaden. Absoluut hulde aan de routemakers. Het pad laat je kennismaken met het eeuwenoude cultuurlandschap rond Gerven en laat je de meest fraaie facetten van dit landschap zien, zoals houtwallen, oude boerderijen en beken. Ook leuk vond ik dat men nog zoveel zandpaden en wegen gevonden heeft. Zelfs oude kerkpaden kom je tegen. Ik heb vandaag op 17 maart 2016 met volle teugen genoten en kom beslist nog eens weer!

 55. Vandaag dit pad gelopen met een zonnetje en milde temperatuur. We vonden het een mooie rustige route. Hebben geen hond gezien, op een paar na die gewoon uitgelaten werden door hun baasje. Ook de hoeveelheid asfalt viel ons erg mee. Zo kort bij huis (15 min rijden) en toch het gevoel hebben ver weg in een andere wereld te zijn. Dat is het mooie van deze paden.

 56. Vanmorgen deze route gelopen. Zeer fraaie route. M.i. niet echt (te)veel asfalt, zeker geen 50%, zoals iemand schrijft. Asfaltfietspaden in de bossen, naast zandwegen (geweldig voor fietsers) noem ik geen asfaltwegen.
  Heel veel fraaie boerderijen met mooie beesten die buiten lopen. Ook prachtige villa’s en bungalows.
  Honden heb ik wel gehoord, maar nauwelijks gezien en zeker geen last van gehad.
  Voor mij was dit het 4e klompenpad in deze buurt. Voor mij komt dit pad samen met het Griezeveenpad op de eerste plaats.
  Als ik dan iets negatiefs moet vertellen, dan is het de geur van de enorme kalverschuren. De boeren zullen mij dat niet in dank afnemen, maar het is echt een beetje uit de hand gelopen.

 57. Prachtige route vorige week gelopen. Bij de kerk begonnen met de klok mee, mooie herfstkleuren en veel paddestoelen gezien. Viel wel tegen hoeveel we over asfalt gelopen hebben (voor mijn gevoel wel bijna de helft in tegenstelling tot eerdere reacties ), de stukken door bos of weiland waren prachtig. Geen last gehad van loslopende honden o.d. Bij begin van route achter de kerk vonden we bij het hekje over het schrikdraad een onderdeel van een camera, deze hebben we op het paaltje gelegd (ring om cameralens).

 58. Deze route 3 maal geprobeerd. Telkens afgebroken door waaks blaffende honden die de boeren los laten lopen op hun erf. Dat recht hebben zij. Het is hun erf. Gastvriendelijk is het niet. Dus voor mensen die geen angst hebben voor rottweilers, dobbermannen en andere grote blaffende wezens. Zal het een best mooie route zijn. Voor mij was dat niet het geval. Ps, ik ben sowieso geen honden liefhebber.

 59. Heel fraai landschap, afwisselend bos en boerenland. Zeer Klompenpadwaardig met veel onverharde stukken. Klompjesmarkering kan beter, sommige bordjes zijn verdwenen of slecht zichtbaar. Gisteren de verkorte route gelopen, binnenkort het hele pad! Aanrader!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.