Huinerpad

Wandelen over essen, door weilanden, langs akkerranden, over landgoederen en boerenerven in het prachtige buitengebied van Putten. Ontdek het mooie buitengebied van Putten. Wandelen over essen, langs akkerranden, over landgoederen, door weilanden en over eeuwenoude boerenerven. En lees de geschiedenis van dit afwisselende landschap. Een ware belevenis! Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Huinerpad (15 km)

Startpunt: parkeerplaats Verenigingsgebouw Huinen, Huinerschoolweg 3, 3882 TJ Huinen

Opstappunt: Landal Heihaas, Voorthuizerstraat 75, 3881 SE Putten

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Huinerpad combineren met het Oldenallerpad, het Hoeverveldpad, Kruishaarderpad en het Norderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. 7 oktober het klompenpad gelopen prachtig weer een hele mooie omgeving genoten van de natuur en de vriendelijke mensen iedereen die dit mogelijk maakt bedankt voor de gastvrijheid en het beschikbaar stellen van jullie grond wat voor ons als wandelaar enorm word gewaardeerd

 2. Op 24 september dit pad gelopen onder ideale omstandigheden. We kenden dit pad al (mei 2020) en liepen hem nu andersom, dat geeft weer een ander beeld. Eerst koffie bij de “vrolijke geit” de landwinkel. Mooie streekproducten en leuke cadeautjes.. Toen echt gaan wandelen en via verscholen paadjes, slingerweggetjes en overstapjes, alles keurig bijgehouden en gemaaid. Varkens die heerlijk in t zonnetje lagen te knorren. Bloem bermen, mooie boerderijen, koeien die dromerig in de wei lagen. Prachtige sfeer in Huinen/Putten. De bewegwijzering was perfect.
  Koffie genomen op de zorgboerderij Goedland. Zo leuk in een keet kun je zelf koffie maken en een fooi achterlaten.
  Hierna via mooie kerkepaden weer terug richting Huinen. En opnieuw terug naar “de vrolijke geit” landwinkel. Vlees gekocht wat je niet zo gauw bij een “gewone” slager koopt, eenden dijen en geitenstoofvlees. Reden om regelmatig dit pad te lopen!

 3. Vandaag het Huinerpad gelopen. Een mooie wandeling we hebben met veel plezier dit pad gelopen. De route is prima onderhouden en goed bewegwijzerd. We zijn gestart bij het verenigingsgebouw in Huizen. Met de aanloopkosten kwamen we op ruim 16 kilometer. Vrijwilligers en landeigenaren bedankt voor het mogelijk maken van deze wandeling.

 4. donderdag 23 september 2021

  Vandaag dit prachtige huinerpad gelopen. Wij kozen de aanlooproute vanaf Landal Heihaas in Putten maar dat hadden we beter niet kunnen doen: heel drukke weg, lopen over het fietspad. Maar daarna: een echt klompenpad, met heel veel goed beloopbaar (onverhard) pad en zeer afwisselend.
  We danken de vele grondbezitters (op eentje na) voor het openstellen van hun domein en de vrijwilligers voor het uitzetten van deze prachtige route!

 5. Redelijk afwisselend pad. Lange rechte stukken werden goed gemaakt door mooie paden door het bos en langs weilanden.
  Miste 1 afslagbordje maar door gebruik van de app kwamen we daar op tijd achter.
  Zorgboerderij is een mooie stop. Met koffie!😃 Mooi hoe ze dat gedaan hebben.

 6. Gisteren deze wandeling gelopen die zeer de moeite waard bleek. Lekker afwisselend, zowel qua ondergrond (smalle paden, langweggetjes van asfalt, klinker, zand, gras, semi-verhard) als landschap (open stukken en bomenrijke gedeeltes met kleine veldjes, beekjes). Diverse velden ook voorzien van bloemrijke randen, die volop in bloei stonden. Het rustpunt bij zorgboerderij Goedland is een fijne toevoeging. Verder genoeg wandelbankjes.
  Al met al een van de mooiste klompenpaden naar mijn idee. Dank aan iedereen die dit pad gereaiseerd heeft.

 7. Een prachtig, afwisselend en verrassend pad. Wij hebben genoten zaterdag 10 juli 2021. Als ik het nog eens zou lopen, zou ik een lange broek aandoen. Zowel mijn als ikzelf had een teek na afloop.

 8. Mooi en afwisselend klompenpad. Hoewel we verrast werden door enige regen, die aanvankelijk niet werd aangegeven door de buienradar, hebben we genoten van deze wandeling. We liepen het pad tegen de klok in. Akkers, bosweggetjes, manshoge varens, weilanden. Veel beesten, van kippen tot koeien, van geiten en varkens tot alpaca’s en hertjes. Vanwege de regen hebben we geen gebruik gemaakt van het rustpunt bij zorgboerderij Goedland, waar je zelf koffie en thee kunt maken, maar het zag er heel verzorgd uit. Vrijwilligers van dit pad, bedankt!

 9. Afgelopen vrijdag het Huinerpad gelopen tegen de klok in.
  Eerste stuk niet spectaculair maar wel mooie stukken door weilanden, akkers en langs boerderijen en landhuizen.
  In het midden van de route vormt het stuk over het asfalt van de Hellerweg een dissonant. Ik had de indruk dat je hier tot voor kort door de weilanden liep. Wellicht niet langer toestemming hiervoor? Jammer.
  De tweede helft (vanaf het gemeenschappelijke stuk met het Oldenallerpad) is het Huinerpad ronduit prachtig! Bospaadjes, wandelen langs weilanden en heidevelden, heel mooi.
  Op een aantal plaatsen ontbreekt overigens de bewegwijzering waardoor je de app wel nodig hebt.
  Alles bij elkaar had ik een heel fijne wandeling door het fraaie buitengebied van Putten.

 10. Het was een erg mooi pad om te wandelen. Helaas niet goed onderhouden. Bij de mooiste stukken was bijv. de begroeiing erg hoog. Ik heb 2 tekenbeten opgelopen.

 11. Vandaag dit Klompenpad gelopen vanaf de overstaproute vanaf het Kruishaarderpad. Tegen de richting in gelopen en de routeverkorter genomen.
  Leuke afwisselende route, alleen geen horeca tegen gekomen. Dus eigen lunch mee nemen is wel aan te raden.

 12. Vanochtend om 05:45 uur gestart vanaf de Zuiderkerk op dit prachtige klompenpad. Was al weer 5 jaar geleden dat ik deze liep. Ik vermoed dat het stukje bij de Terpweg het gevolg is van aanwonenden/eigenaren die niet mee willen werken aan dit klompenpad. Het is inderdaad wel heel apart deze bordjes. Vaak is het zo met dit soort weggetjes (met het recht van overpad dat geldt) dat de helft (in lengterichting) eigendom is van de ene eigenaar en de andere helft van de andere eigenaar. Dat zou kunnen verklaren waarom je eerst 105m over de ene helft moet en dan 175m weer aan de andere kant. Zomaar een gok hoor.

 13. Wat een prachtige route is dit toch. Ik heb deze route nu meermaals gelopen, afzonderlijk, maar ook in combinatie met het Oldenallerpad en zelfs in combinatie met het Kruishaarderpad. Het blijft een heerlijke en rustige omgeving om te wandelen. Een van de mooiere klompenpaden die we gelopen hebben. Ik blijf me wel iedere keer verbazen over de bordjes op de Terpweg waar je een stuk over een “eigen weg” loopt. Daar staat letterlijk: Route Huinerpad loopt over de navolgende 175 meter uitsluitend aan deze zijde van de Terpweg. Iets verderop een zelfde bord maar nu voor de lengte van 105 meter. Ik snap eerlijk gezegd niet helemaal wat hiermee bedoelt wordt. Je kunt namelijk niet anders lopen dan op het karrenspoor zelf. En het is duidelijk dat je op een stuk eigen grond loopt en dat je daar als wandelaar rekening mee houdt. Ofwel wandelaar blijf op het pad. Misschien zou een korte verduidelijking over dit bord van de route even op de website geplaatst kunnen worden.

 14. Zeer afwisselend en prachtig klompenpad in een zeer rustige omgeving. We zijn maar enkele wandelaars tegengekomen op deze woensdagmiddag dat we het pas liepen. Een echt klompenpad door weilanden, langs akkers en een stuk bos. Erg genoten van dit pad in een prachtig stukje natuur! We hebben het gehele pad gelopen.

 15. Wat een mooie route! Afwisselend bos, landerijen en weilanden. We hebben genoten. Misschien is het wel goed om de bordjes een keer te controleren, er missen er enkele. Met de app goed te volgen, maar zonder app zou je verdwalen.
  Bedankt!

 16. !4 mei 2021. Prachtig klompenpad. Erg genoten van de prachtige omgeving. De kleur van de bordjes was niet altijd consistent. Op een enkel punt (Terpenweg) van één kant geen bordjes. Met de app erbij geen probleem. Vrijwilligers bedankt.

 17. Vandaag, zondagmiddag 9 mei 2021, het Huinerpad gewandeld. Wat een mooi klompenpad door een prachtig rustig gebied met weilanden, boerderijen en bossages. Het pad staat bij ons in de top 5. We hebben het pad gelopen met de routeverkorter en dus de kortere route gelopen maar ook de verkorter was een mooie route. Veel onverharde paadjes door weiland of bossages. Vrijwilligers bedankt!!

 18. Op mei in de ochtend zijn we aan de hogesteeg begonnen met deze route, de dagen ervoor had het flink geregend en nu was het helder met zon/wolken en weinig wind.
  We hebben de hele afstand gelopen en vonden de natuur prachtig, bosanemonen, boterbloem, koekoeksbloemen, boshyacint, lelietje van dalen, paardebloemen, te veel om allemaal te omschrijven, de vogels waren ook in opperbeste stemming om de sfeer te verhogen.
  Ook de berken, wilgen en krentebomen zijn in al in het blad afgelopen dinsdag waren de krentebomen nog in bloei.
  We hebben dankbaar gebruik gemaakt van een bankje om te lunchen. en bij de zorgboerderij ‘goedland’ viel een spatje, konden we in de keet zitten en hebben we het natuurmuseumpje bekeken, ook in het achterhokje, we konden daar gebruik maken van Toilet, zo fijn!! De Koffie en thee was ook lekker warm.
  Het is vooral een aanrader omdat het zo afwisselend is.
  Het was een fantastische dag.

 19. Leuk pad. Dankzij de review van Frank (en Cora) zijn we rechtsom begonnen. Dat viel obs wat tegen omdat het wel heel veel en lang verharde weg was. Eenmaal op de helft was de laatste helft waarlijk genieten.
  Verwarrend (voor ons beginners) was dat het werd aan gegeven als een blauwe route maar er dus begonnen werd met paars en die ook her en der terug kwam.
  Fijn gelopen en leuk dat je door de weilanden mag van de eigenaren ook.
  We gaan zeker nog andere uitproberen;-)

 20. #5. Samen met mijn vrouw Marjolein vandaag deze route gelopen. Ik zou bijna zeggen, een klompenpad zoals een klompenpad moet zijn. Veel onverhard, door weilanden, smalle paadjes, bospaden.
  Heerlijk rustig. Voldoende plekken om even uit te rusten en te genieten van de omgeving en de stilte.
  Strava gaf bij mij 14,72 km aan, waarbij het allerlaatste stukje een klein beetje is afgesneden 😉

 21. Vandaag samen met mijn vrouw Cora het Huinerpad gelopen.
  Het is een prachtig pad.
  Wij hebben het pad linksom gelopen. De mooiste stukken zitten dan wel in het eerste stuk.
  Rechtsom lopen zou ik aanraden omdat je dan de mooiste stukken op het eind hebt.
  Ik heb nu een kleine 25 Klompenpaden gelopen en het is iedere week weer genieten zo ook vandaag weer.
  Mijn vrouw was vandaag voor het eerst mee en zij vond het ook een prachtige wandeling.
  De route was prima aangegeven. Wel is het soms makkelijk om de app er bij te hebben zodat je kan zien dat je nog on track bent.
  Landeigenaren bedankt dat wij over jullie grond mogen lopen.
  Vrijwilligers bedankt voor het uitzetten van deze mooie, afwisselende route.
  Het was genieten vandaag.

  Cora en Frank

 22. Wat een leuke afwisselende route! We waren verrast door de leuke plekjes onderweg, het landschap en de mooie plekjes in de natuur. Bij de zorgboerderij is een leuk rustpunt te vinden. Al met al een aanrader.

 23. Een mooie afwisselende route. Deze route op 19 april gelopen en loopt door en langs weilanden, houtwallen, bos en heide. Een behoorlijk deel gaat over onverharde paden. Onderweg zijn diverse bankjes om even te rusten of gewoon te genieten van de omgeving. Normaal is de Schaapskooi van Natuurmonumenten open voor koffie en thee maar in deze coronatijd is die gesloten. Wel open is een tot koffie/thee rustpunt en klein museum omgebouwde bouwkeet bij de zorgboerderij. Een mooi gebaar om deze voorziening voor de wandelaar aan te bieden.
  Een aanrader om deze route te lopen. Op de kaart staat 15 km, op de bordjes wordt aangegeven 14 km maar volgens Strava is de route 16,1 km.

 24. Begin maart deze route gelopen. Aardig, maar wat mij betreft wel wel 1 van de mindere klompenpaden. Dat komt door de vele grote varkensschuren in de buurt van Putten die het landschap nogal ontsieren. In het vroege voorjaar vallen die extra op doordat bomen nog kaal zijn. Het zuidelijk deel is wat dat betreft beter te doen.
  Zorgboerderij inderdaad leuk (met kune kune varkens).

 25. Prachtige afwisselende route.
  Erg leuk om bij de zorgboerderij even te rusten onder t genot van koffie of thee, die daar klaarstaat. Hoe attent!
  Rustige route. Soms even goed kijken naar de bordjes omdat je ineens een weiland op moet.
  Inderdaad echt een aanrader, deze route!

 26. Wat een traktatie! Schitterend Klompenpad door een schitterend mooie omgeving. Prima aangegeven, veel onverharde paden. Ook prima wandelweer gehad. Dank vrijwilligers.

  En wat verrassing ongeveer halverwege bij de zorgboerderij een leuke plek met de mogelijkheid koffie -waterkoker en Nescafe- te maken en naar de WC te gaan. Dank hiervoor.

  Al met een absolute aanrader.

 27. Zondag 21 maart dit mooie pad gelopen. Leuk rustpunt bij de zorgboerderij ( met wc) en mooie omgeving. Wel blij dat we de app bij de hand hadden want op een paar plekken geen bordje gezien.
  Pad is goed onderhouden en er zitten leuke overstapjes in.
  Wat fijn dat er mensen zijn die dit mogelijk maken voor ons!

 28. Wij liepen zondag 21 maart dit prachtige klompenpad. Ondanks het wat sombere weer met een best koude noordwesten wind hebben wij genoten van de mooie, en vooral rustige route. Echt een klompenpad: afwisselend, veel onverharde paadjes, door weilanden etc. Wat een verrassend afwisselend mooi stukje Nederland! Voor de vrijwilliger: Top gedaan!

 29. Op dinsdag 2 maart deze prachtige tocht gemaakt. Intens genoten van deze mooie route. Complimenten door de samenstellers en de onderhouders van dit schitterende klompenpad. We zijn iedere keer weer blij om het landschap op deze manier van een andere kant te zien en te beleven!

 30. Vandaag met prachtig lenteweer deze heerlijke afwisselende route gelopen. Na het natte weer en het pak sneeuw van vorige week toch verrassend goed begaanbaar. Mooie rustige wandeling.

 31. Mooie afwisselende route die zelfs na een zeer natte week nog goed begaanbaar was. Op de 15 km (of 16?) route loopt de hij vooral over en langs weilanden en hebben we weinig asfalt gezien. Een aanrader in Coronatijd. Rustige parkeerplaats en uitwijk mogelijkheden bij tegenliggers op smalle stukken. De verschillende kleuren bordjes in het begin zijn een beetje verwarrend maar de app biedt ook dan uitkomst.

 32. Vandaag de korte versie van dit pad gelopen (10km). Mooie en afwisselende wandeling. Deels over asfalt maar dat stoort zeker niet. Verheug me nu al op de lange route in het voorjaar. Complimenten aan de vrijwilligers.

 33. Wij willen alle wandelaars bedanken die in 2020 het Huinerpad hebben gelopen.
  En ook bedankt voor alle reacties
  Tevens wensen wij iedereen veel wandel plezier toe in 2021.

  De vrijwilligers van het Huinerpad.

 34. Vandaag het Huinerpad samen gelopen met het Oldenallerpad (tegen de klok in).
  Mooie afwisselende paden. Ook veel asfalt, maar gelukkig genoeg te zien. Wederom genoten van een prachtig stuk natuur en bezienswaardigheden.

 35. Het Huinerpad stond al in mijn top 5 en nu in mijn top 1. Een heerlijk pad. We liepen dit keer alleen de oostelijke helft ivm het korte daglicht. Vanaf begin tot eind heerlijk rustig. Afwisseling, leuke paadjes, rust, rust, rust. Geen enkele drukke weg. Veel weiland maar ook met veel houtwallen en stukjes bos. Reeënland, zou je zeggen (geen gezien overigens). Mooie boerderijen, alles ziet er erg proper uit, keurig onderhouden tuinen, typisch Hollands. En zelfs een paar picknicktafels. Wat wil je nog meer…
  Alle vrijwilligers een uitstekend 2021 toegewenst, en blijf svp jullie goede werken doen.

 36. Vanmorgen om 10u gestart vanaf het startpunt. Bewolkt maar op ca. driekwart kwam er een waterig zonnetje door. Mooie route met fantastische paadjes langs (en soms door) weilanden, bos(rand) en meer open gebied. Erg goed aangegeven al waren de bordjes soms paars en soms donkerblauw. Gelukkig waren ze goed zichtbaar. Ondanks de regen van de afgelopen tijd waren de paden goed begaanbaar (zie ook mijn recensie van afgelopen dinsdag, Cotlandenpad). Alleen 1 stukje weiland was zompig maar dat mocht de pret niet drukken (NB: hier kun je er ook voor kiezen rechtdoor langs de weg te blijven lopen).
  Wat een rust, wat een ruimte…. genieten, ook al was het mijn 14e klompenpad dit jaar (nog 2 te gaan). Ieder pad is anders maar wat overeenkomt is het wandelplezier en schitterende omgeving. Dank ook aan de meelopers ;-).

 37. Gelopen op 25 nov. Een hele mooie route. Ik heb wel de app er naast gebruikt, omdat ik op sommige plekken de bordjes erg verwarrend vond. Met de app ging het overigens prima. Wat ik minder fijn vond was dat ik een mountainbiker tegenkwam op een smal stuk en later een meneer met hond. Ik heb deze route gecombineerd met het Oldenallerpad (die overigens ook erg mooi was, alleen de oversteek van de Nijkerkerstraat was niet fijn).

 38. wat een prachtige wandeling.Duidelijke bordjes Genoeg bankjes onderweg en op ongeveer de helft van de wandeling een zorgboerderij waar je een kopje koffie of thee kunt maken . erg leuk. Wij vonden de route zeer gevarieerd en erg rustig Echt een aanrader

 39. Mooi klompenpad. Het enige wat ons opviel is dat de aanwijzende stickers iedere keer van kleur waren veranders.
  De ene keer blaauw de andere keer paars of lila. We moesten dus wel heel goed kijken of het het goede wandelpad was. Maar een prachtige route

 40. Hele mooie afwisselende route. Bij de zorgboerderij stond een keet waar we zelf koffie konden maken. We konden dat ik gebruik maken van het toilet

 41. Woensdag 4 november dit mooie Klompenpad in Huinen gelopen. We hebben vanaf het begin tot aan het eind genoten van alles wat wij onderweg zagen en tegenkwamen.
  Vrijwilligers hartelijk bedankt voor het onderhouden van dit mooie pad.

 42. Gisteren dit pad gecombineerd met het Oldenallerpad gewandeld. Genoten van de herfstkleuren en de leuke kleine paadjes, de opstapjes. Gelukkig waren er genoeg bankjes onderweg om even te rusten en onze meegenomen koffie te drinken en brood te eten.
  Wat ons wel opviel is dat we tegemoetkomende wandelaars hadden. Wij liepen met de klok mee zoals aanbevolen wordt.
  Deze 2 paden zijn echt mooie klompenpaden, een aanrader.

 43. Pareltje onder de klompenpaden. Genoten van 15 kilometer afwisselend landschap. Wel een tip: neem je eigen koffie mee :). De bankjes staan er wel, maar de horeca is nagenoeg afwezig.

 44. Vandaag het mooie klompenpad in Huinen gelopen.
  Een echte aanrader, veelal over onverharde wegen .
  Veel natuur [ bos ] maar ook de landerijen ontbraken niet.
  De horeca ontbreekt wat op deze route.
  We hebben volop genoten.

 45. Weer een mooi pad, zeer afwisselend ook qua landschap, de open vlaktes zijn fijn als het niet zo warm is en je de zon wel kunt gebruiken. Ook door de bos is het mooi, slingerpaadjes met leuke doorkijkjes. De opstaphekjes zijn wel eens hoog voor stijve senioren maar met wat handhulp kom je er goed over.
  Er is 1 punt waar de pijlen niet goed staan namelijk bij deroute verkorter komend vanaf Putten aan het eind van de Blarinckhorsterweg moet je weer rechtsaf richting Klein Boeyen. het pijltje staat echter naar links, het bos in richting Gerven, dat is weer de grote (14 km) ronde. Ik hoop dat ik duidelijk ben en dat je even de paal iets kunt draaien zodat de pijl niet naar links wijst maar rechtdoor. Even verder kun de volgend pijl zien het bos in naar rechts richting Busserweg. Met het GPS systeem zagen we trouwens direct dat we niet goed zaten.

 46. Gisteren liepen wij deze route vanaf de startplaats bij Huinen. Zoals al een paar keer geadviseerd liepen wij hem tegen de klok in. Het mooiste deel is dan inderdaad de tweede helft. We hebben flink doorgelopen en deze route in 2 uur en 24 minuten gelopen. Onderweg zijn we twee keer kort gestopt. Het is een prachtig afwisselende route. Ik geef deze route een cijfer 9.

 47. Vandaag deze prachtige wandeling gedaan.
  Echt klompenpad-waardig met veel onverharde paden.
  Leuk door de weilanden door en ook een heel stuk door afwisselend bos.
  Markering was erg duidelijk, dat is ook wel eens anders.
  Complimenten en dank voor het uitzetten en beheren!

 48. Wij hebben genoten van deze wandeling, wat een mooi afwisselend landschap. En heel bijzonder om tussen de landerijen door te lopen. Bij Goedland moesten we eigenlijk het hek over om door het weiland te lopen, maar we vonden het niet vertrouwd, aangezien de stier onmiddellijk naar het hek kwam..! We zijn teruggelopen en hebben gewoon de verharde weg rechtdoor gevolgd waardoor we weer op hetzelfde pad uitkwamen. De schaapskooi was overigens ook een leuk rustpunt waar je een kopje koffie kon drinken. ( moet je wel euromunten bij je hebben voor de automaat) We hebben nu 3 routes gelopen tijdens onze week vakantie op de Veluwe, en we zijn er erg enthousiast over!

 49. Fijne wandeling, veel op onverharde paden. Opvallend rustig en stil wat heel prettig was. Wij hebben er enorm van genoten.

 50. Wat een leuk, afwisselend pad. Veel onverhard, soms lekker klimmen over een hek, tussen de landbouwbedrijven en de bossen door. Leuke verrassing was de koffie-en theekeet op de zorgboerderij. Een heerlijk plekje voor een kopje koffie.

 51. 16 augustus. Wat een fantastisch pad is dit. Vanaf het begin tot het einde hebben we genoten van het prachtige verrassende afwisselende landschap met duidelijke markering.
  Het is jammer om de aanlooproute vanaf Landal Heihaas te nemen want de Voorthuizerstraat is zo druk met auto’s en fietsen terwijl de gehele tocht door zo’n stil gebied gaat.
  Dank dat we hiervan zo mochten genieten

 52. Leuke, afwisselende wandeling. Niet alleen boerenland, maar ook door bossen.

 53. Beste Benita,

  Als de 15 km voor u te lang lijkt en als u toch graag de schaapskooi en de heide mee wil pakken kunt u ook starten bij de start van het Oldenallerpad, overstappen op het Huinerpad bij de schaapskooi en dan de route met de verkorter lopen. We raden altijd aan om bij start- of opstappunten te beginnen omdat daar parkeerplaatsen aanwezig zijn die berekend zijn op enige bezoekers.

  Veel wandelplezier

  M.v.g.
  Lotte Ballering,
  Medewerker klompenpaden

 54. Gelukkig toch gevonden
  Vraag: als15 km te lang is, kn ik dan beter bij de schaapskooi beginnen en de verkorting volgen of mis ik dan juist het mooiste deel?

 55. Genoten van het pad vandaag. Na start linksom gelopen. Eerst weilanden en akkers met scala aan boerderijdieren; kippen, kalkoenen, geiten, schapen, varkens koeien en paarden. Na schaapskooi meer lanen met bomen. Met uiteindelijk prachtig pad vol varens uitlopend in een open bospad en nog stukje platteland. Afwisselend dus, met 3x WC mogelijkheid ( is ook uniek voor klompenpad). Aanbevelenswaardig! Markering is goed, wisselt soms van kleur.

 56. Vandaag de korte versie gelopen. Erg leuk pad.

  Alleen het bospaadje bij Huddingweg 18 kan wel een kleine snoeibeurt gebruiken. De bramen, brandnetels en struiken hangen over het smalle pad.

 57. Vandaag met een paar vrienden dit pad gelopen en we waren het er wel over eens dat dit een toppertje is. Heel afwisselend. Onbewust tegen de klok in begonnen te lopen, dit lijkt inderdaad de betere optie. Mooie tocht in m’n eigen woonplaats.

 58. Mooie route door een afwisselende omgeving. De route brengt je echt op plekjes waar je anders nooit zou komen.

  Een beetje jammer van het bordje bij de Terpweg, het lijkt erop dat je daar niet echt welkom bent.

 59. Sebastiaan O: Het bordje zit enkele meters voordat je linksaf slaat rechts aan de bovenkant van een heiningpaal ongeveer 1 meter hoog. Hier ben ik ook eens fout gelopen.

 60. Prachtig pad. Ik heb het tegen de klok in gelopen en raad iedereen aan dat ook te doen. Het eerste deel is vooral over landweggetjes tussen de weilanden door over onverharde weggetjes en vooral bewoond gebied. Mooi. MAAR, vanaf het 9 km punt wordt de wandeling fantastisch. Door het groen, geen mens te bekennen, mooie velden met hoog gras en graan. Echt een topper. Ik denk dat als je andersom loopt, de tweede helft een beetje een afknapper zal zijn.

 61. Blijft in onze top drie staan!!! Ieder jaargetijde is het een prachtige route. We waren er op zaterdag, dat doen we in deze Corona tijd niet meer. Groepje van zes personen is niet zo handig. Het enige puntje is er zijn weinig bankjes.

 62. Op 30 mei hebben we dit pad gelopen in voor mij nog onbekend gebied. Omdat het mooi weer was en iets verder wilde lopen dan de 15 km heb ik dit pad gecombineerd met het Oldenallerpad.
  Beide paden zijn prachtige zeer afwisselende paden en zeer de moeite waard. Een aanrader!

  Ik miste één markeringsbordje op het Huinerpad, die verder overigens prima gemarkeerd was. Namelijk op de plek waar je vanaf de Houtweg linksaf het Huinerkerkpad in moet. Dankzij het kaartje en de app zijn we daar wel goed gelopen en op de volgende kruising hing ook weer gewoon een markering.

 63. Vandaag 30 mei dit pad gelopen naar aanleiding van reviews van andere wandelaars.
  Dit pad komt ook bij ons in de lijst voor herhaling. Afwisselend, prachtige natuur, steeds weer iets nieuws te zien.
  We hebben genoten.

 64. Op 26 mei dit klompenpad tegen de klok in gelopen en genoten. Prachtig. Hij komt in mijn top 10. Het was soms wat zoeken naar de bordjes en bij het oversteken van de Beulekampersteeg ontbrak 1,maar samen met de app kwam ik er wel uit. Maar wat een mooie, afwisselende route.

 65. Vorig jaar in april liepen we dit pad dus weer eens tijd voor een update! We liepen hem nu eens andersom, ook weer een andere blik op de boerderijen en omgeving. Het viel ons op dat sommige boerderijen en schuren wat last van achterstallig onderhoud hadden. Toch weer over een aantal mooie erven kunnen lopen waar prachtige rododendrons bloeiden. De bewegwijzering is perfect. De paden zijn afwisselend en slingeren door bos met prachtige adelaarsvarens en daarna weer langs weilanden met kieviten. Tijdens deze hele wandeling de diverse soorten fluitende vogels om je heen, dat hoor je niet vaak en 15 km lang! Alle leuke watertjes en poeltjes waren door de droogte verpieterd jammergenoeg! Dus geen leuke salamanders of kikkers gezien, Wij liepen dit pad op een zondag. Niet zo handig want door t prachtige weer hadden meer mensen dit pad als keuze gemaakt. Het was relatief druk, nog nooit zoveel liefhebbers gezien! Iedereen respectvol afstand houden, zelfs helemaal de berm in als het pad te smal was.
  Was weer heerlijk drie uur en 15 min lopen! Morgen een volgend pad uitzoeken!

 66. Vandaag het Huinerpad gelopen na al aantal Klompenpaden gelopen te hebben.
  Deze scoorde hoog bij ons qua tocht en afwisseling.
  We hebben genoten waarvoor onze hartelijke dank ???

 67. Heel mooie route. Gelukkig nog veel onverharde paden en wegen. Goede bewegwijzering op één punt na: daar waar je vanaf de Huinerwal uitkomt op de Houtweg staat geen markering.

 68. Prachtig klompenpad! Men heeft merk- / zichtbaar moeite gedaan verharde paden te vermijden. Sfeervolle zandweggetjes en mooie paden langs akkers, weiden en door bos leiden door een aantrekkelijk, kleinschalig landschap.
  Zeker lopen!

 69. Wat een fantastisch pad is ook Huinerpad weer. Idyllische plekken, veel bloeiende bloemen, leuke houtwerken gespot, duidelijke bewegwijzering goed verzorgd rustpunt aan de Hellerweg voor de avontuurlijke wandelaars. enorme bezige mieren . Ik vond het zeer de moeite waard alle 15 kilometers.
  Vrijwilligers en boeren: B E D A N K T !

 70. Prachtig klompenpad, van een stuk of vijftien paden die we gelopen hebben toch zeker de mooiste. We hebben de volledige route tegen de klok in gelopen (dus geen oordeel over de routeverkorter). Heel afwisselend met zowel bos als weiland, veel kleine paden en nauwelijks stukken langs de weg. Aanrader!

 71. vorige week gelopen ik vond dat er veel verhard al dan niet de moeite waard.

 72. Wat een enorm mooi pad is dit. Na jarenlang klompenpaden lopen (ik denk een stuk of veertig) staat deze echt in de top drie. Agrarisch gebied, heel stil en rustig, geen snelweg te horen. Nergens. Strak zonnetje, en nu is de tijd om te lopen: bloemen overal. Tuinsleutelbloem, Grote Muur, en uiteraard gele velden Paardenbloem en wit-met-paarse-zweem van Pinksterbloem. Rondom Huinen een Goudkust: prachtige huizen met echt mooie tuinen. We liepen in twee keer: eerst de Oostelijke helft, en het tweede weekend de iets langere Westelijke helft. In Huinen kun je goed parkeren bij de Zuiderkerk, langs het pad.

 73. Wij hebben genoten van het mooie klompenpad. prachtig!!!!!
  Jammer dat er op de hoek van de terpweg en de heischoterweg een richtingsbordje ontbrak.

 74. Prachtige wandeling, genoten van ontluikend lentegroen en heel veel bloemen langs de route. We gaan nog een keertje in omgekeerde volgorde.
  Bedankt boeren en buitenlui, dat we hiervan mogen genieten!

 75. Mijn wandeldag startte vanmorgen met een beet van een hond in mijn kuit.
  Circa 8 u liep ik vanaf de P bij de school de aanlooproute naar de start van de wandeling.
  Op dat erf dus heette de, overigens niet onvriendelijk ogende, hond mij welkom.
  Opvallend was dat er ook niemand even poolshoogte kwam nemen ?.
  Enfin, met knikkende knietjes de route vervolgd en toch nog ontzettend genoten van de prima bewegwijzerde wandeling. Heerlijk rustig ☺️.
  Vooral dat oude stukje bos ? vond ‘k de moeite waard.
  Vrijwilligers en bijna alle eigenaren ( ?), bedankt!

 76. Bijzonder mooi pad, bijna helemaal zonder asfalt. Ook de warme voorjaarszon droeg bij aan ons plezier.
  Geen enkele wandelaar tegen gekomen. Goede bewegwijzering. Kortom, prima vermaak in coronatijd.

 77. Prachtige wandeling die wij op 22 maart hebben gedaan. Heel divers, goed gemarkeerd. We zagen zelfs een hertje. Ook over het algemeen brede paden wat helpt met mensen ontwijken. 🙂

 78. Verrassende route. Zeer afwisselend. Goed gemarkeerd ook. Snelle afwisseling van boerenerven, weilanden, bossen, landgoederen. Rustig ook, weinig verkeer en af en toe een enkele wandelaar. Ook nog enkele wegspringende herten van dichtbij gezien. Alleen de laatste kilometers waren wat minder met lange rechte stukken. Ook de koude en harde noordenwind pal in het gezicht viel wat tegen maar dat kan de routeplanners natuurlijk niet worden verweten.
  Al met al een aanrader. 10 km zeer boeiend, 4 km een beetje saai. Cijfer 8,5.

 79. Wat een prachtige wandeling! Mooie afwisseling van verschillende gebieden. Prachtig weer om te lopen vandaag. De paar mensen die we tegenkwamen gaven elkaar de ruimte en groetten uiterst vriendelijk. Aanrader voor iedereen.

 80. Vandaag genoten van deze prachtige afwisselende route. Route was prima te volgen. Complimenten voor de beheerder. Onderweg was er ook een heel leuk rustpunt.

  PS: Iedereen onderweg gaf elkaar de ruimte inzake het corona virus.

 81. Vandaag deze route gelopen. Mooi zonnetje, prachtige blauwe lucht en de natuur die ontwaakt uit winterslaap. Wat een mooie route over oude kerkenpaden, bossen, weilanden enz. Veel dieren onderweg te zien in de weilanden. Koeien die op deze 1e lentedag weer buiten zijn en de lammetjes die liggen te dutten in de zon. Kortom, alleen maar genieten.

 82. JW,

  Afgelopen week, februari, het Huinerpad gelopen en het was verrassend veelzijdig. Begin en eind tussen het boerenland door en het middenstuk door prachtige bos. Je heb wel waterdichte wandelschoenen nodig. Het bos stuk was soms erg nat, maar je kon er altijd omheen. Een topper en kom in de lente zeker nog eens terug.
  Op de hierna volgende link staan mijn foto’s van de wandeltocht. Even kopieëren en plakken.
  https://www.reismeemetjw.nl/gallery/index.php?/category/123

 83. Gisteren hebben we de lange route gelopen. We hebben ons laten verrassen door het afwisselende landschap en de prachtige paden en paadjes. Onderweg genoten van een gastvrije plek waar we zelf een kopje koffie en thee konden ‘tappen. Zelfs aan een koekje was gedacht. In het zonnetje onder een overkapping hebben we ons brood gegeten.
  Deze wandeling is een echte aanrader!!!!

 84. Wat een fantastische route. Heel afwisselend en goed aangegeven.
  Wij zijn gestart bij het Verenigingsgebouw aan de Huinerschoolweg 3 te Huinen en hebben de lange versie van de route gelopen. Heel veel leuke paadjes door bos en weiland. Soms langs een ( rustige) weg. We zijn in 4 uur tijd maar 2 andere wandelaars tegen gekomen. Bij zorgboerderij Goedland stond een schaftkeet in het veld waar je zelf een kopje koffie kon maken. Leuk bedacht. Tip: neem zelf voldoende proviand mee, in deze wintertijd is alles gesloten.

 85. Wij hebben vrijdag de verkorte route van 10 KM gelopen.
  Erg divers pad met weilanden maar ook bos, prachtige omgeving met veel rust.
  Wat wij ook leuk vonden is dat je langs veel boerderijen loopt die allemaal andere dieren op hun erf hadden.

 86. Vandaag met veel plezier dit klompenpad gelopen. Een prachtig afwisselend pad met maar weinig asfalt. Langs en door weilanden, allerei klein en groot vee tegen gezien, bossig leuk gebied en geen mens tegen gekomen.
  Even een aaandachtspuntje: op de aanloop route is het paaltje onder het waarschuwingsbord voor drempels niet goed zichtbaar door brandnetels. Op goed geluk linksaf geslagen waar ik al snel het klompenpadenbord zag staan, deze staat ook een beetje in de struiken. Verder is deze route goed aangegeven en kon ik gewoon op de paaltjes lopen.
  Op (ik geloof) de Terpweg kwam ik halverwege een bord met ‘verboden toegang’ (art 461 wetboek van strafrecht) tegen, terwijl er ook een paaltje met de route stond aangeven. Ik vond dat wat onduidelijk. Mocht ik nu wel of niet doorlopen? Daar kwam nog bij dat er twee wild blaffende hondjes op mij af kwamen rennen. Ze bleven gelukkig wel netjes achter het hek (terwijl ze er makkelijk onderdoor konden). Toch maar doorgelopen maar de hondjes liepen wel zo’n 100 meter langs het hek, luid blaffend met mij mee. Ik vond het wel wat spannend omdat honden in het buitengebied vaak waaks zijn.
  Ook aan de andere kant stond zo’n zelfde bord van ‘verboden toegang’. Ik kreeg het idee dat deze bewoners op dat stuk grond niet echt blij zijn met wandelaars of andere voorbijgangers.
  Los daarvan, ik hoop dat ik u, door bovenstaande, niet heb laten ontmoedigen, om deze prachtige wandeling te lopen. Echt de moeite waard.

 87. Fijne route door het buitengebied onder Putten. Zoals ook wel elders in de Gelderse Vallei heb je een grote afwisseling tussen weilanden, akkerlandjes en bosgebiedjes. Best een groot en rustig buitengebied zo vlak bij onze woonplaats Amersfoort. En al zijn die bosjes klein, je waant je in een groots woud met manshoge varens. Route is goed aangegeven. Op sommige plaatsen hebben ze als doorgang 2 meter hoge palen dicht op elkaar geplaatst. Wellicht om mountainbikers en paarden tegen te houden. Maar lastig voor iets dikkere mensen of als je een heuptasje draagt. Gelukkig kan je om de laatste paal heenzwaaien. Zoals de meesten doen gezien de voetsporen. Handig ook dat toilet en koffieapparaat bij de Schaapskooi van Natuurmonumenten. Weinig asfalt ook (zeker voor een buitengebied).

 88. Vandaag deze route gelopen. Mooie route en heerlijk rustig. Erg genoten van het landschap. Ik heb veel roofvogels gezien. De route was over het algemeen goed aangegeven, soms moest ik mijn telefoon erbij pakken om kijken of ik nog goed zat. Een enkele keer was het pad aardig overwoekerd, onder andere met varens. Maar dit maakt het ook avontuurlijk! De paden waren schoon en toegankelijk. Ik liep de route op sandalen en sommige stukken blootsvoets.

  Bedankt vrijwilligers en iedereen die dit mogelijk maakt!

 89. Op 1e Paasdag dit pad met de familie gelopen, gestart bij Landal Heihaas met de klok mee gelopen en via de routeverkorter het 10-km pad genomen. Onderweg veel luxe boerderettes en keurige bungalows. Voorbij de boerderij aan de Goorsteeg was de laatste voor van de akker zó dicht tegen het pad aan geploegd dat er amper een halve meter graspad langs verroest prikkeldraad leidde.
  De routeverkorter via de Blarinckhorsterweg bleek te lopen door een gebied met meerdere intensieve veehouderijen, megastallen en de geur van drijfmest.
  Fraaie delen: weilanden geel van de paardebloemen, bonte dikbilkoeien en schapen en springende lammetjes.

 90. Gisteren dit klompenpad gelopen. Mede door het prachtige weer een prachtige route. Alles staat goed aangegeven en was goed begaanbaar. Onze dank aan de vele vrijwilligers die hiervoor zorgen.

 91. Start bij het verenigingsgebouw, het was 14 gr en wat nevelig maar al gauw ging de jas uit! Het werd steeds aangenamer. Wat een leuk pad is dit. Veel afwisseling, geen horizonvervuiling, weilanden met kruiden en sappige paardebloemen, we passeerden een akker met aspergeteelt, allemaal hoge voren. Beekjes met kabbelend water, heidevelden met vennetje, mooie boerderijen met lammetjes onder de bloesemboompjes en zagen veel dieren, reeën bij Heihoef, op de Hellerweg kom je 10 mierenhopen achter elkaar tegen met nijvere bewoners. Een haas, een scharrelende mol boven de grond, ooievaars een fazant, kieviten, puttertjes, en Mara’s! Ook opvallend dat we Lama’s tegenkomen op de meeste klompenpaden! Een nieuwe trend? De bewegwijzering was erg goed, soms een blauw bordje soms een paarse maar de app is geweldig hierbij. Geen moment van twijfel. Opvallend was dat er géén enkele plek was met zwerfvuil, dat was super! De schaapskooi van natuurmonumenten was onbemand maar wel open en je kon koffie uit de automaat halen en er was een toilet. Zag er verzorgd uit met informatiepanelen. Genoeg bankjes onderweg maar nergens gezeten, de 15 km was Zó voorbij! In een ander jaargetijde lopen we sit zeker nog een keer. Heerlijk genoten!

 92. Dit prachtige pad loop ik regelmatig, zo ook vandaag weer.
  Als je met de klok mee loopt is het eerste stukje in het Gervenbos van het wandelpad niet te lopen omdat er takken liggen. Enkele meters naast dit pad kun je goed even door het weiland lopen, recht stukje, geen probleem verder.
  Verderop moet je rechtsaf en dan heb je de loopplank waar Rutger en Gerie over schrijven in dit gastenboek. Echter de takken zijn daar geheel verdwenen en het bos is erg opgeknapt.
  Geen enkele reden meer om het lopen van dit mooie pad uit te stellen.

 93. Al redelijk wat klompenpaden belopen, maar dit was toch wel een hele mooie. Ik geef het 5 sterren.

 94. Vrijdag 12 oktober 2018 het huinerpad gelopen, een heel verzorgd pad en goed te volgen. We moesten wel door een weiland waar een stier liep, we zijn er maar omheen gelopen, het was gelukkig een klein stukje, ook kwamen we in een stuk bosbij Gerven waar ze met een kraan het bos aan het n waren. Toen wij er aankwamen waren de mensen al weg, helaas hadden ze het niet nodig gevonden om het wandelpad begaanbaar te maken, dus moesten wij als 70 jarige zich door te takken zien te wurmen die ze precies over een loopplank hadden gelegd, verder is het een prachtig pad om te wandelen en zeker het aanraden waard.

 95. Wat een mooie wandeling is dit. Veel onverhard en nergens een schildje gemist. Echt een juweeltje.

 96. Schitterende natuur en veel afwisselende paden. Tussen de koeien door en over hekjes klimmen. We hebben er volop van genoten!

 97. Voor het eerst het Huinerpad gelopen. De omgeving is mij wel bekend, maar je komt toch op paden/paadjes die nieuw zijn. Leuke afwisseling op dit klompenpad. Zeker de moeite waard om het nog eens te lopen. Er is al eerder geschreven over een vervelend hondje bij de Terpweg. Ook ik ontmoette hem en hij bleef mij hard blaffend een hele tijd achtervolgen. Niet leuk. Maar ik ga er van uit dat een hond uiteindelijk niets doet als zijn baas aan wandelaars toestemming geeft om over zijn terrein te lopen.

 98. Gisteren deze route gelopen. Weer een prachtig pad met maar heel weinig asfalt. Top. Afwisselend en op veel plaatsen nog verrassend groen, ondanks de uitzonderlijke hitte en droogte van de afgelopen periode. Een echte aanrader. Volgens onze gps wel wat langer dan 14 km, maar dat was het waard.

 99. Het was vandaag weer eens tijd om dit pad te lopen, om half 7 begonnen ivm de warmte.
  Ik wil de vrijwilligers even bedanken voor het weer beloopbaar maken van dit pad. Geweldig.
  Dit pad is één van mijn grote favorieten.

 100. Op 31 mei dit pad gelopen voor de zoveelste keer. ‘t Is een super mooi pad, maar de varens van zeker 1 meter 80 (geen pad meer te zien) zijn niet zo leuk meer als er net een onweersbui geweest is. Waterdichte schoenen helpen dan niet meer. Aan het eind was het net of ik uit het zwembad kwam. Gelukkig was het erg warm en ben ik met ontbloot bovenlichaam naar De Zoete Inval gezwommen, ik bedoel gestrompeld. Het betreft het laatste vernieuwde stuk wat het Oldenallerpad overlapt (als je bij de zoete inval start en met de klok mee loopt). Maar ook daarvoor waren er al zeer natte varens van ongeveer 60 cm, helemaal over het pad heen.
  Door de warmte was het nu allemaal niet zo erg. Onderhoud lijkt mij toch wel noodzakelijk.

 101. een hele mooie afwisselende route. Op een gedeelte door een smal paadje met allemaal varens, erg mooi.
  Ik heb de 15 km versie gelopen.
  Er worden wel wissende kleuren routebordjes gebuikt, dat is jammer. Ik heb dit al gemeld aan “De klopmpenpaden”
  Maar nogmaals een aanrader.

 102. Muisstil op Koningsdag. Prachtpaden, leuke inkijkjes op erven van boerderijen, hekoverstapjes, mooie paarden, lammetjes, kalfjes en hennen. Alles onverhard, dat is genieten.

 103. Gisteren hebben wij samen, met heerlijk voorjaarsweer, dit pad gelopen. De aanvang vanaf het schooltje en daarna linksaf was echt een heerlijke wandeling met zeer weinig asfalt, veel ruimte en afwisselend landschap. Wat dat deel betreft zeker een aanrader. Het laatste stuk hebben we afgesneden omdat de voeten het voor gezien hielden.

  Wat wij graag willen melden in de hoop dat de organisatie van de klompenpaden met de bewoner in gesprek gaat is het volgende;

  Ter hoogte van de Terpweg doorkruisten wij een perceel van een bewoner, op dat perceel kwam ons een hondje tegemoet met de afmeting van een pantoffel maar een attitude van een tijger. Nu ben ik zelf nogal fors en een stevige schop met maat 45 keerde de kansen maar voor iemand dat niet ziet zitten is het gewoon een vervelende ervaring.

  Stel je land niet open als je je hond(jes) niet onder controle hebt, niemand verplicht je om mee te doen met klompenpaden maar zorg wel dat het gezellig blijft voor iedereen.

  Henk & Conny

 104. Zeker niet in mijn top 5. Vooral het laatste deel van de wandeling werd ontsiert door een paar honderd megastallen. Je kunt je afvragen of het wel zo gezond is om hier te lopen…

  Ik

 105. Zeker niet in mijn top 5. Vooral het laatste deel van de wandeling werd ontsiert door een paar honderd megastallen. Je kunt je afvragen of het wel zo gezond is om hier te lopen…

 106. Vandaag voor de 9e keer dit prachtige pad gelopen.
  De vorige keer viel mij op dat de route gewijzigd was. Niets daarover op de site gelezen. Nu ongeveer 500 meter extra bos- zandgrond, maar wel geheel op de route van het Oldenallerpad. Het pad is toch nog iets mooier geworden en het was al zo mooi. 25% is (verplicht) asfalt en dat is niet veel. Asfaltfietspaden met een zandweg ernaast tel ik niet mee als asfalt.
  De boeren hebben nu de weilanden geïnjecteerd met gier cq stront, zodat nu op een nog groter deel van de route de echte luchtjes van het buitengebied zijn te ruiken. Ik heb daar geen problemen mee.
  Voor de liefhebber: loop ook eens de route midden door het pad (deel verkorte route). Die is 2,5 km, weliswaar is daarvan 85% hard, maar erg mooi en stil boerengebied. Ook hier wel grote schuren met veel varkens en kalveren.
  Dit pad staat bij mij in de top 3 van alle paden.

 107. Wij hebben afgelopen dinsdag dit pad gelopen. Wat een mooie route met veel afwisseling. Complimenten! We hebben zelfs nog 2 reeën gezien, als toegift.

 108. Vandaag het Huinerpad gelopen met 5 personen. Ondanks de kou hebben we van dit prachtige pad genoten. Blij dat de grond een beetje hard was . Van alles zat er in. We hebben hem helemaal op de klompjes schild jes gelopen prima geen 1 keer verkeerd. Dat vinden wij altijd het leukst. Maar hebben wel de folder bij ons voor de bezienswaardigheden. Vrijwilligers maar weer bedankt. Fam. Nieuwenhuis.

 109. Beste Els

  Dank voor uw reactie via onze site.
  De borden verboden toegang staan op terrein van een particulier. Daar kunnen we niets aan veranderen. Als u de route niet kunt volgen aan de hand van de routebordjes, is met de app de juiste route wel eenvoudig te vinden. U kunt ook van te voren de kaart van onze website printen. Dit voor een volgende klompenpadwandeling!
  De coördinator van de vrijwilligersgroep heeft de afgelopen weken de route zelf gecontroleerd en geen borden gemist… Graag vernemen we van u waar de bordjes zouden ontbreken. Daarvoor nemen we persoonlijk contact met u op.

  Met vriendelijke groet,
  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 110. Gisteren dit mooie pad gelopen. Helaas ontbraken er een paar bordjes (met de klok mee )maar met de plattegrond kwamen we weer op het pad. We kwamen ook twee keer bordjes tegen van “verboden toegang”, waarschijnlijk voor sluipverkeer maar dit staat niet erg gastvrij en weet je niet wat je doen moet.

 111. Vandaag hebben we met 10 leden van de werkgroep Horsthoekerpad het Huinerpad gelopen. Wat een prachtige wandeling. We hebben allemaal erg genoten. Lof voor de vrijwilligers die dit pad hebben uitgezet en het onderhouden. En lof voor de grondeigenaren die ons over hun terrein laten lopen. Waarschijnlijk doen we het nog eens over.

 112. We hebben dit pad gecombineerd met het Oldenallerpad. Vanaf de Schaapskooi (heel fijn rustpunt!) hebben we deze route ‘overgenomen’. We dachten dat we tegen de klok liepen, maar dat bleek halverwege toch met de klok mee te zijn. Hier en daar wat onduidelijkheid en weinig aanwijzingen. We hebben uiteindelijk de verkorte route gelopen, bij de aansluiting op de gehele route wijst het bordje ‘verkorte route’ je verkeerd maar als je het kaartje bij de hand houdt, kan het niet mis gaan.
  We hebben daar zelfs 5 herten voorbij zien stuiteren.

 113. Zondag 10 september hebben mijn man en ik het Huinerpad gelopen. Het pad roept herinneringen op aan mijn jeugd. Ik ben namelijk opgegroeid in de buurt (Ermelo) en heb daar vroeger al vaak gewandeld en gefietst. Het blijft een prachtige omgeving. Het uitblijven van de ruilverkaveling heeft gezorgd voor een zeer afwisselend en intiem landschap. De route laat dat goed zien. Ook fijn: heel veel wegen zijn niet geasfalteerd. Van de hondjes hebben wij niets gemerkt. Wie op zondag wandelt moet overigens wel proviand meenemen. De weinige horeca in de buurt is dan niet open.

 114. Vandaag voor de 5e keer dit pad gelopen, start bij De Zoete Inval en met de klok mee.
  Ik wil dit pad nog eens aanbevelen bij mede-wandelaars. Prachtig. En ga binnenkort lopen, voordat de mais weer verdwenen is. Alle paden heb ik al gelopen, maar deze behoort bij nader inzien toch tot mijn top 5. Zeer afwisselend en weinig asfalt. Van honden heb ik hier nog nooit last gehad.

 115. Op donderdag 31 augustus dit pad gelopen. Super mooie wandeling in afwisselend landschap.
  Veel bramenstruiken onderweg, dus in deze tijd van het jaar is het aan te bevelen om even een bakje mee te nemen en de tijd te nemen om bramen te plukken.
  Helaas kwam ik ook de 2 hondjes tegen, die eerder in de reacties genoemd worden (ergens op de Terpweg). De ene heeft me in mn been geraakt, waardoor ik nu nog een blauw plek heb.
  Afgezien daarvan, toch erg genoten van deze wandeling.

 116. Een fantastische wandeling. Ik sluit me aan bij Rob van Rijn, is naar mijn mening prima verwoord.
  Ik heb genoten, een top dag. Klasse mensen!

 117. Op 14 mei deze prachtige, afwisselende route gelopen.
  Ook wij zijn de twee blaffende, agressieve hondjes tegengekomen. Zij waren erg vervelend. Een man die in het veld bezig was (de eigenaar van de hondjes?) kwam uiteindelijk naar ons toegelopen en probeerde de hondjes onder appél te krijgen. Daarna konden we onze weg vervolgen.

 118. Vanmiddag dit klompenpad gedeeltelijk gelopen met onze jongste kinderen (5.9.11). Wij hadden hem zelf al eens eerder gelopen. Een erg mooi pad, vooral als je bij de start van het eigenlijke pad rechtdoor gaat. Bij de kruising Hogesteeg/Goorsteeg zijn we met de kinderen de Goorsteeg op gegaan. Die hebben we helemaal afgewandeld en toen kwamen we bij start weer uit. We hebben 3 reeën gezien onderweg.

 119. Hebben op zondag 2 april 2017 dit klompenpad gelopen. Het is een hele mooie wandeling maar let op! Op een pad met aan het begin een bord verboden toegang(??) , kwamen twee hondjes blaffend op ons af. Één daarvan heeft mij in mijn kuit gebeten. De wandeling was hierna helaas verziekt. Hopelijk volgende keer meer geluk.

 120. 2 April in een heerlijk voorjaarszonnetje deze wandeling gelopen. Mooie route prachtige huizen en heerlijke rustige stukken. Vrijwilligers en erfeigenaren hartelijke dank voor deze mooie route

 121. We liepen vanaf het schoolgebouw met de klok mee. En we werden meteen overvallen door een prachtig begin. Snelle afwisseling tussen akkerranden en stukjes bos, spannende paadjes, mooie gezichten. Dit blijft zo de hele zuidrand van het pad. Ik werd érg enthiousiast.
  Alleen de noordwesthoek was over een korte afstand wat minder. Maar 14 km kwaliteit achter elkaar is ook niet te doen. Verder was het overal een prachtige route door een stil gebied. We zagen daarbij ook nog een ree en wat leek op een dassenburcht.
  Behalve de – verdiende – complimenten aan de vrijwilligers mogen de handen ook wel eens op elkaar voor de boeren, die toch maar toestemming geven om op hun land te lopen.

 122. Wij bedanken alle wandelaars die in 2016 het HUINERKLOMPENPAD hebben gelopen.
  En een ieder wensen wij in 2017 een mooi klompenpadjaar toe.
  Geniet van de paden!

  De vrijwilligers van het Huinerklompenad.

  Cornella, Marijke, Ed en Jan.

 123. Dit Klompenpad staat hoog in mijn persoonlijke top 5! Een zeer afwisselende wandeling. Weiland, akkerland en bos in één van de mooiste gebieden van Nederland. En verder kom je in het weiland en op particulier terrein van alles tegen ondanks het late seizoen. Een aantal koeien (nog steeds in de wei) en verder schapen, paarden, een paar ezeltjes, lama’s, eenden, ganzen, kippen, pauwen, konijnen, hertjes en zelfs een kolonie mara’s… Wat heb ik genoten van deze wandeling. Compliment voor de vrijwilligers van dit Klompenpad. Straks in het voorjaar of het begin van de zomer, loop ik deze mooie wandeling zeker nog een keer.

 124. Gisteren deze route gelopen met de klok mee. Gelukkig is het de gehele wandeling droog gebleven en kwam af en toe de zon door. Deze route is zeer gevarieerd en goed onderhouden. Af en toe de App moeten checken om ervoor te zorgen dat ik niet verkeerd loop (volgens mij missen er een paar markeringen, of ik was met mijn gedachte ergens anders). De afwisseling en de schoonheid van de natuur doet mij overwegen om deze route in de toekomst nog een keer te lopen. Een echte aanrader!

 125. Op dinsdag 15 november heb ik het Huinerpad gelopen. Ondanks het nevelige en druilige weer heb ik genoten van afwisselende route. Veel mooie achteraf paadjes over houtwallen en langs weilanden. Mijn auto had ik langs de weg geparkeerd, precies voor de school. Bij het wegrijden merkte ik pas dat het verenigingsgebouw naast de school staat, met ruime parkeergelegenheid. Voor een verslag met foto’s van mijn wandeling kun je kijken op https://willemswonderlijkewandelingen.wordpress.com/2016/11/15/huinerpad/

 126. 15 november het Huinerpad gelopen. Een mooi afwisselend pad met veel bos. Ondanks het natte weer viel de modder erg mee. Wel natte sokken maar meer van de regen. De route is zeer goed bewegwijzerd. We lopen altijd met de app als controle maar die hadden we niet nodig gehad. Een foutloze route!!

 127. Prachtige wandeling in heel fraai weer. Vooral het zuidelijke deel van de route en het stuk langs Heihoef zijn schitterend. Maar ook het deel langs Huinen mag er zijn. Al met al, een goede en mooie mix van boerenland en natuur. De bewegwijzering was perfect.

 128. Wat een heerlijk herfstweer hadden we bij het lopen van dit mooi klompenpad. Goed bewegwijzerd met dank aan de mensen, die dit pad onderhouden. Een echte aanrader voor een ieder die van dit mooie landschap houdt. Wij zijn beslist van plan om deze route vaker te lopen. In de winter en het voorjaar zal het beslist ook mooi zijn.

 129. Opnieuw deze prachtige route gelopen. geen lastige honden ontmoet. Voor ons staat dit klompenpad nog steeds op de eerste plaats. We hebben en ree en en hert gezien. Opnieuw veel dank voor de vrijwilligers.

 130. weer een prachtige wandeling gelopen. samen met een vriendin genoten van de afwisselende omgeving onderweg.
  kortom een prachtig wandelgebied.
  is echt aan te raden als je rust en natuur om je heen wilt zien en horen.
  Heerlijk.
  Groetjes en tot een volgende keer.

 131. Gister dit werkelijk prachtige klompenpad gelopen. Het was ook nog eens prima weer. Een afwisselende route, boerderijen, bos, weiland. Wat hebben wij genoten. Op twee punten even moeilijk de route te vinden maar we zijn er uitgekomen. Dank aan de mensen die deze paden mogelijk maken. We hebben er al heel wat gelopen, dit pas staat in mijn top 3, echt een aanrader.

 132. Beste Marcel.
  Je hoeft niet tussen het prikkeldraad te lopen je mag daar door het weiland lopen.
  Groet Jan
  Coördinator huinerpad

 133. Vandaag met mooi helder herfstweer samen met een vriend dit prachtige pad gelopen, met aansluitend het Oldenallerpad,
  Heel afwisselend, net een Engels voetpad zonder heuvels, dwars door weiden en velden en heel weinig asfalt. Ook goed aangegeven. Alleen idd zoals al beschreven erg smalle doorgangen, met name een paadje tussen twee weilanden met aan weerszijden hekken met prikkel- en schrikdraad, die steeds dichter bij elkaar kwamen.
  Wat ook zeer gewaardeerd wordt; de rustpunten bij de boerderijen voor een koffie of iets anders.

 134. Op maandag 3 oktober dit mooie klompenpad voor de derde keer gelopen. Dit rond mijn eigen dorp.
  Heten elke keer weer verrassend , zoals een buizerdpaar boven het weiland vliegend en een familie staartmees .
  De mooie bosperselen met de dassenburchten. Geen wandelaar tegenkomen.
  Alleen de palen die moeten verhinderen dat er fietsers over de paden gaan zijn wel er dicht op elkaar geplaatst .
  Met een rugzak op , is dit een hindernis.

 135. Op 19 juni heb ik dit fantastische pad gelopen. Helaas ben ik mijn zonnebril ( op sterkte) verloren. Deze zit in een zwarte brillendoos. Merk bril: Vogue. Kleur donkerbruin. Heeft iemand deze bril gevonden wilt u zich dan melden via verloren/gevonden. gemeente Putten?
  Bij voorbaat hartelijk dank

 136. Fijn om te lezen dat iedereen zo geniet van het wandelen van het Huinerpad. Vorige week zijn door een vrijwilliger alle ontbrekende stickers en bordjes weer aangevuld!

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 137. Vandaag de tocht gelopen linksom, tegen de klok in. Dan hou je het mooiste tot het laatste en vergeet je het ongemak van de ontbrekende route stickers. Werk aan de winkel! Op 3 aug. 2015 werd ook al melding van gedaan. Het eerste gedeelte is zonder kaart of App niet te lopen omdat de stickers op de lantarenpalen allemaal zijn overschilderd. Het tweede gedeelte is een genot door de bossen via kleine padjes met schitterende uitzichten. Wat is Nederland mooi!!!!

 138. Vandaag dit heerlijke klompenpad gelopen,
  is een echt klompenpad, veel door het boeren buitengebied, over zandpaden en door bossen.
  Wel moet deze een keer nagelopen worden, er zijn wat schildjes weg of onleesbaar, paaltje uit de grond enz.
  Had gelukkig de route op gps.

 139. Fijn dat ik ze zomaar kan vinden.
  Bedankt.
  Annie Munneke

 140. Het Huinerpad is een regelrechte voltreffer onder de klompenpaden. Absoluut hulde aan de routemakers. Het pad laat je kennismaken met het eeuwenoude cultuurlandschap rond Gerven en laat je de meest fraaie facetten van dit landschap zien, zoals houtwallen, oude boerderijen en beken. Ook leuk vond ik dat men nog zoveel zandpaden en wegen gevonden heeft. Zelfs oude kerkpaden kom je tegen. Ik heb vandaag op 17 maart 2016 met volle teugen genoten en kom beslist nog eens weer!

 141. Vandaag dit pad gelopen met een zonnetje en milde temperatuur. We vonden het een mooie rustige route. Hebben geen hond gezien, op een paar na die gewoon uitgelaten werden door hun baasje. Ook de hoeveelheid asfalt viel ons erg mee. Zo kort bij huis (15 min rijden) en toch het gevoel hebben ver weg in een andere wereld te zijn. Dat is het mooie van deze paden.

 142. Vanmorgen deze route gelopen. Zeer fraaie route. M.i. niet echt (te)veel asfalt, zeker geen 50%, zoals iemand schrijft. Asfaltfietspaden in de bossen, naast zandwegen (geweldig voor fietsers) noem ik geen asfaltwegen.
  Heel veel fraaie boerderijen met mooie beesten die buiten lopen. Ook prachtige villa’s en bungalows.
  Honden heb ik wel gehoord, maar nauwelijks gezien en zeker geen last van gehad.
  Voor mij was dit het 4e klompenpad in deze buurt. Voor mij komt dit pad samen met het Griezeveenpad op de eerste plaats.
  Als ik dan iets negatiefs moet vertellen, dan is het de geur van de enorme kalverschuren. De boeren zullen mij dat niet in dank afnemen, maar het is echt een beetje uit de hand gelopen.

 143. Prachtige route vorige week gelopen. Bij de kerk begonnen met de klok mee, mooie herfstkleuren en veel paddestoelen gezien. Viel wel tegen hoeveel we over asfalt gelopen hebben (voor mijn gevoel wel bijna de helft in tegenstelling tot eerdere reacties ), de stukken door bos of weiland waren prachtig. Geen last gehad van loslopende honden o.d. Bij begin van route achter de kerk vonden we bij het hekje over het schrikdraad een onderdeel van een camera, deze hebben we op het paaltje gelegd (ring om cameralens).

 144. Deze route 3 maal geprobeerd. Telkens afgebroken door waaks blaffende honden die de boeren los laten lopen op hun erf. Dat recht hebben zij. Het is hun erf. Gastvriendelijk is het niet. Dus voor mensen die geen angst hebben voor rottweilers, dobbermannen en andere grote blaffende wezens. Zal het een best mooie route zijn. Voor mij was dat niet het geval. Ps, ik ben sowieso geen honden liefhebber.

 145. Heel fraai landschap, afwisselend bos en boerenland. Zeer Klompenpadwaardig met veel onverharde stukken. Klompjesmarkering kan beter, sommige bordjes zijn verdwenen of slecht zichtbaar. Gisteren de verkorte route gelopen, binnenkort het hele pad! Aanrader!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.