Huinerpad

Wandelen over essen, door weilanden, langs akkerranden, over landgoederen en boerenerven in het prachtige buitengebied van Putten. Ontdek het mooie buitengebied van Putten. Wandelen over essen, langs akkerranden, over landgoederen, door weilanden en over eeuwenoude boerenerven. En lees de geschiedenis van dit afwisselende landschap. Een ware belevenis! Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Huinerpad (15 km)

Startpunt: parkeerplaats Verenigingsgebouw Huinen, Huinerschoolweg 3, 3882 TJ Huinen

Opstappunt: Landal Heihaas, Voorthuizerstraat 75, 3881 SE Putten

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Huinerpad combineren met het Oldenallerpad, het Hoeverveldpad, Kruishaarderpad en het Norderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Gisteren dit mooie pad gelopen. Helaas ontbraken er een paar bordjes (met de klok mee )maar met de plattegrond kwamen we weer op het pad. We kwamen ook twee keer bordjes tegen van “verboden toegang”, waarschijnlijk voor sluipverkeer maar dit staat niet erg gastvrij en weet je niet wat je doen moet.

 2. Onderwerp: Huinerpad

  Vandaag hebben we met 10 leden van de werkgroep Horsthoekerpad het Huinerpad gelopen. Wat een prachtige wandeling. We hebben allemaal erg genoten. Lof voor de vrijwilligers die dit pad hebben uitgezet en het onderhouden. En lof voor de grondeigenaren die ons over hun terrein laten lopen. Waarschijnlijk doen we het nog eens over.

 3. Onderwerp: Fijne wandeling

  We hebben dit pad gecombineerd met het Oldenallerpad. Vanaf de Schaapskooi (heel fijn rustpunt!) hebben we deze route ‘overgenomen’. We dachten dat we tegen de klok liepen, maar dat bleek halverwege toch met de klok mee te zijn. Hier en daar wat onduidelijkheid en weinig aanwijzingen. We hebben uiteindelijk de verkorte route gelopen, bij de aansluiting op de gehele route wijst het bordje ‘verkorte route’ je verkeerd maar als je het kaartje bij de hand houdt, kan het niet mis gaan.
  We hebben daar zelfs 5 herten voorbij zien stuiteren.

 4. Onderwerp: Huinerpad

  Zondag 10 september hebben mijn man en ik het Huinerpad gelopen. Het pad roept herinneringen op aan mijn jeugd. Ik ben namelijk opgegroeid in de buurt (Ermelo) en heb daar vroeger al vaak gewandeld en gefietst. Het blijft een prachtige omgeving. Het uitblijven van de ruilverkaveling heeft gezorgd voor een zeer afwisselend en intiem landschap. De route laat dat goed zien. Ook fijn: heel veel wegen zijn niet geasfalteerd. Van de hondjes hebben wij niets gemerkt. Wie op zondag wandelt moet overigens wel proviand meenemen. De weinige horeca in de buurt is dan niet open.

 5. Onderwerp: Topper

  Vandaag voor de 5e keer dit pad gelopen, start bij De Zoete Inval en met de klok mee.
  Ik wil dit pad nog eens aanbevelen bij mede-wandelaars. Prachtig. En ga binnenkort lopen, voordat de mais weer verdwenen is. Alle paden heb ik al gelopen, maar deze behoort bij nader inzien toch tot mijn top 5. Zeer afwisselend en weinig asfalt. Van honden heb ik hier nog nooit last gehad.

 6. Onderwerp: Veel bramen!

  Op donderdag 31 augustus dit pad gelopen. Super mooie wandeling in afwisselend landschap.
  Veel bramenstruiken onderweg, dus in deze tijd van het jaar is het aan te bevelen om even een bakje mee te nemen en de tijd te nemen om bramen te plukken.
  Helaas kwam ik ook de 2 hondjes tegen, die eerder in de reacties genoemd worden (ergens op de Terpweg). De ene heeft me in mn been geraakt, waardoor ik nu nog een blauw plek heb.
  Afgezien daarvan, toch erg genoten van deze wandeling.

 7. Onderwerp: Huinerpad A+++

  Een fantastische wandeling. Ik sluit me aan bij Rob van Rijn, is naar mijn mening prima verwoord.
  Ik heb genoten, een top dag. Klasse mensen!

 8. Onderwerp: twee hondjes

  Op 14 mei deze prachtige, afwisselende route gelopen.
  Ook wij zijn de twee blaffende, agressieve hondjes tegengekomen. Zij waren erg vervelend. Een man die in het veld bezig was (de eigenaar van de hondjes?) kwam uiteindelijk naar ons toegelopen en probeerde de hondjes onder appél te krijgen. Daarna konden we onze weg vervolgen.

 9. Onderwerp: Huinerpad

  Vanmiddag dit klompenpad gedeeltelijk gelopen met onze jongste kinderen (5.9.11). Wij hadden hem zelf al eens eerder gelopen. Een erg mooi pad, vooral als je bij de start van het eigenlijke pad rechtdoor gaat. Bij de kruising Hogesteeg/Goorsteeg zijn we met de kinderen de Goorsteeg op gegaan. Die hebben we helemaal afgewandeld en toen kwamen we bij start weer uit. We hebben 3 reeën gezien onderweg.

 10. Onderwerp: Pas op

  Hebben op zondag 2 april 2017 dit klompenpad gelopen. Het is een hele mooie wandeling maar let op! Op een pad met aan het begin een bord verboden toegang(??) , kwamen twee hondjes blaffend op ons af. Één daarvan heeft mij in mijn kuit gebeten. De wandeling was hierna helaas verziekt. Hopelijk volgende keer meer geluk.

 11. Onderwerp: mooie route

  2 April in een heerlijk voorjaarszonnetje deze wandeling gelopen. Mooie route prachtige huizen en heerlijke rustige stukken. Vrijwilligers en erfeigenaren hartelijke dank voor deze mooie route

 12. Onderwerp: Huinerpad: top !

  We liepen vanaf het schoolgebouw met de klok mee. En we werden meteen overvallen door een prachtig begin. Snelle afwisseling tussen akkerranden en stukjes bos, spannende paadjes, mooie gezichten. Dit blijft zo de hele zuidrand van het pad. Ik werd érg enthiousiast.
  Alleen de noordwesthoek was over een korte afstand wat minder. Maar 14 km kwaliteit achter elkaar is ook niet te doen. Verder was het overal een prachtige route door een stil gebied. We zagen daarbij ook nog een ree en wat leek op een dassenburcht.
  Behalve de – verdiende – complimenten aan de vrijwilligers mogen de handen ook wel eens op elkaar voor de boeren, die toch maar toestemming geven om op hun land te lopen.

 13. Onderwerp: prachtig gebied

  Een mooie wandeling door een fraai stukje Nederland!

 14. Onderwerp: Aan alle wandelaars

  Wij bedanken alle wandelaars die in 2016 het HUINERKLOMPENPAD hebben gelopen.
  En een ieder wensen wij in 2017 een mooi klompenpadjaar toe.
  Geniet van de paden!

  De vrijwilligers van het Huinerklompenad.

  Cornella, Marijke, Ed en Jan.

 15. Onderwerp: Absolute topper!

  Dit Klompenpad staat hoog in mijn persoonlijke top 5! Een zeer afwisselende wandeling. Weiland, akkerland en bos in één van de mooiste gebieden van Nederland. En verder kom je in het weiland en op particulier terrein van alles tegen ondanks het late seizoen. Een aantal koeien (nog steeds in de wei) en verder schapen, paarden, een paar ezeltjes, lama’s, eenden, ganzen, kippen, pauwen, konijnen, hertjes en zelfs een kolonie mara’s… Wat heb ik genoten van deze wandeling. Compliment voor de vrijwilligers van dit Klompenpad. Straks in het voorjaar of het begin van de zomer, loop ik deze mooie wandeling zeker nog een keer.

 16. Onderwerp: Prachtige afwisselende route

  Gisteren deze route gelopen met de klok mee. Gelukkig is het de gehele wandeling droog gebleven en kwam af en toe de zon door. Deze route is zeer gevarieerd en goed onderhouden. Af en toe de App moeten checken om ervoor te zorgen dat ik niet verkeerd loop (volgens mij missen er een paar markeringen, of ik was met mijn gedachte ergens anders). De afwisseling en de schoonheid van de natuur doet mij overwegen om deze route in de toekomst nog een keer te lopen. Een echte aanrader!

 17. Onderwerp: reactie

  Op dinsdag 15 november heb ik het Huinerpad gelopen. Ondanks het nevelige en druilige weer heb ik genoten van afwisselende route. Veel mooie achteraf paadjes over houtwallen en langs weilanden. Mijn auto had ik langs de weg geparkeerd, precies voor de school. Bij het wegrijden merkte ik pas dat het verenigingsgebouw naast de school staat, met ruime parkeergelegenheid. Voor een verslag met foto’s van mijn wandeling kun je kijken op https://willemswonderlijkewandelingen.wordpress.com/2016/11/15/huinerpad/

 18. Onderwerp: Bos en wei

  15 november het Huinerpad gelopen. Een mooi afwisselend pad met veel bos. Ondanks het natte weer viel de modder erg mee. Wel natte sokken maar meer van de regen. De route is zeer goed bewegwijzerd. We lopen altijd met de app als controle maar die hadden we niet nodig gehad. Een foutloze route!!

 19. Onderwerp: Huinenpad 30 oktober

  Prachtige wandeling in heel fraai weer. Vooral het zuidelijke deel van de route en het stuk langs Heihoef zijn schitterend. Maar ook het deel langs Huinen mag er zijn. Al met al, een goede en mooie mix van boerenland en natuur. De bewegwijzering was perfect.

 20. Onderwerp: Prachtige route, een klompenpad waardig

  Wat een heerlijk herfstweer hadden we bij het lopen van dit mooi klompenpad. Goed bewegwijzerd met dank aan de mensen, die dit pad onderhouden. Een echte aanrader voor een ieder die van dit mooie landschap houdt. Wij zijn beslist van plan om deze route vaker te lopen. In de winter en het voorjaar zal het beslist ook mooi zijn.

 21. Onderwerp: Huinerschoolpad blijft onze favoriet

  Opnieuw deze prachtige route gelopen. geen lastige honden ontmoet. Voor ons staat dit klompenpad nog steeds op de eerste plaats. We hebben en ree en en hert gezien. Opnieuw veel dank voor de vrijwilligers.

 22. Onderwerp: huinerpad

  weer een prachtige wandeling gelopen. samen met een vriendin genoten van de afwisselende omgeving onderweg.
  kortom een prachtig wandelgebied.
  is echt aan te raden als je rust en natuur om je heen wilt zien en horen.
  Heerlijk.
  Groetjes en tot een volgende keer.

 23. Onderwerp: mijn top 3

  Gister dit werkelijk prachtige klompenpad gelopen. Het was ook nog eens prima weer. Een afwisselende route, boerderijen, bos, weiland. Wat hebben wij genoten. Op twee punten even moeilijk de route te vinden maar we zijn er uitgekomen. Dank aan de mensen die deze paden mogelijk maken. We hebben er al heel wat gelopen, dit pas staat in mijn top 3, echt een aanrader.

 24. Onderwerp: Prikkeldraad

  Beste Marcel.
  Je hoeft niet tussen het prikkeldraad te lopen je mag daar door het weiland lopen.
  Groet Jan
  Coördinator huinerpad

 25. Onderwerp: Huinerpad

  Vandaag met mooi helder herfstweer samen met een vriend dit prachtige pad gelopen, met aansluitend het Oldenallerpad,
  Heel afwisselend, net een Engels voetpad zonder heuvels, dwars door weiden en velden en heel weinig asfalt. Ook goed aangegeven. Alleen idd zoals al beschreven erg smalle doorgangen, met name een paadje tussen twee weilanden met aan weerszijden hekken met prikkel- en schrikdraad, die steeds dichter bij elkaar kwamen.
  Wat ook zeer gewaardeerd wordt; de rustpunten bij de boerderijen voor een koffie of iets anders.

 26. Onderwerp: Rustig/stil en mooi rondje

  Op maandag 3 oktober dit mooie klompenpad voor de derde keer gelopen. Dit rond mijn eigen dorp.
  Heten elke keer weer verrassend , zoals een buizerdpaar boven het weiland vliegend en een familie staartmees .
  De mooie bosperselen met de dassenburchten. Geen wandelaar tegenkomen.
  Alleen de palen die moeten verhinderen dat er fietsers over de paden gaan zijn wel er dicht op elkaar geplaatst .
  Met een rugzak op , is dit een hindernis.

 27. Onderwerp: zonnebril ( op sterkte verloren)

  Op 19 juni heb ik dit fantastische pad gelopen. Helaas ben ik mijn zonnebril ( op sterkte) verloren. Deze zit in een zwarte brillendoos. Merk bril: Vogue. Kleur donkerbruin. Heeft iemand deze bril gevonden wilt u zich dan melden via verloren/gevonden. gemeente Putten?
  Bij voorbaat hartelijk dank

 28. Onderwerp: ontbrekende bordjes en stickers weer aangevuld

  Fijn om te lezen dat iedereen zo geniet van het wandelen van het Huinerpad. Vorige week zijn door een vrijwilliger alle ontbrekende stickers en bordjes weer aangevuld!

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 29. Onderwerp: De eerste helft een speurtocht en de rest genieten

  Vandaag de tocht gelopen linksom, tegen de klok in. Dan hou je het mooiste tot het laatste en vergeet je het ongemak van de ontbrekende route stickers. Werk aan de winkel! Op 3 aug. 2015 werd ook al melding van gedaan. Het eerste gedeelte is zonder kaart of App niet te lopen omdat de stickers op de lantarenpalen allemaal zijn overschilderd. Het tweede gedeelte is een genot door de bossen via kleine padjes met schitterende uitzichten. Wat is Nederland mooi!!!!

 30. Onderwerp: vrij !!

  Vandaag dit heerlijke klompenpad gelopen,
  is een echt klompenpad, veel door het boeren buitengebied, over zandpaden en door bossen.
  Wel moet deze een keer nagelopen worden, er zijn wat schildjes weg of onleesbaar, paaltje uit de grond enz.
  Had gelukkig de route op gps.

 31. Onderwerp: Klompenpaden

  Fijn dat ik ze zomaar kan vinden.
  Bedankt.
  Annie Munneke

 32. Onderwerp: Prachtig klompenpad

  Het Huinerpad is een regelrechte voltreffer onder de klompenpaden. Absoluut hulde aan de routemakers. Het pad laat je kennismaken met het eeuwenoude cultuurlandschap rond Gerven en laat je de meest fraaie facetten van dit landschap zien, zoals houtwallen, oude boerderijen en beken. Ook leuk vond ik dat men nog zoveel zandpaden en wegen gevonden heeft. Zelfs oude kerkpaden kom je tegen. Ik heb vandaag op 17 maart 2016 met volle teugen genoten en kom beslist nog eens weer!

 33. Onderwerp: Mooie route

  Vandaag dit pad gelopen met een zonnetje en milde temperatuur. We vonden het een mooie rustige route. Hebben geen hond gezien, op een paar na die gewoon uitgelaten werden door hun baasje. Ook de hoeveelheid asfalt viel ons erg mee. Zo kort bij huis (15 min rijden) en toch het gevoel hebben ver weg in een andere wereld te zijn. Dat is het mooie van deze paden.

 34. Onderwerp: Prachtige route

  Vanmorgen deze route gelopen. Zeer fraaie route. M.i. niet echt (te)veel asfalt, zeker geen 50%, zoals iemand schrijft. Asfaltfietspaden in de bossen, naast zandwegen (geweldig voor fietsers) noem ik geen asfaltwegen.
  Heel veel fraaie boerderijen met mooie beesten die buiten lopen. Ook prachtige villa’s en bungalows.
  Honden heb ik wel gehoord, maar nauwelijks gezien en zeker geen last van gehad.
  Voor mij was dit het 4e klompenpad in deze buurt. Voor mij komt dit pad samen met het Griezeveenpad op de eerste plaats.
  Als ik dan iets negatiefs moet vertellen, dan is het de geur van de enorme kalverschuren. De boeren zullen mij dat niet in dank afnemen, maar het is echt een beetje uit de hand gelopen.

 35. Onderwerp: Mooie route

  Prachtige route vorige week gelopen. Bij de kerk begonnen met de klok mee, mooie herfstkleuren en veel paddestoelen gezien. Viel wel tegen hoeveel we over asfalt gelopen hebben (voor mijn gevoel wel bijna de helft in tegenstelling tot eerdere reacties ), de stukken door bos of weiland waren prachtig. Geen last gehad van loslopende honden o.d. Bij begin van route achter de kerk vonden we bij het hekje over het schrikdraad een onderdeel van een camera, deze hebben we op het paaltje gelegd (ring om cameralens).

 36. Onderwerp: Waakse honden

  Deze route 3 maal geprobeerd. Telkens afgebroken door waaks blaffende honden die de boeren los laten lopen op hun erf. Dat recht hebben zij. Het is hun erf. Gastvriendelijk is het niet. Dus voor mensen die geen angst hebben voor rottweilers, dobbermannen en andere grote blaffende wezens. Zal het een best mooie route zijn. Voor mij was dat niet het geval. Ps, ik ben sowieso geen honden liefhebber.

 37. Onderwerp: Hoort al bij onze favorieten!

  Heel fraai landschap, afwisselend bos en boerenland. Zeer Klompenpadwaardig met veel onverharde stukken. Klompjesmarkering kan beter, sommige bordjes zijn verdwenen of slecht zichtbaar. Gisteren de verkorte route gelopen, binnenkort het hele pad! Aanrader!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*