Jordenpad

Ontdek het mooie agrarische cultuurlandschap van Poederoijen en Brakel. Geniet van de dijken die een prachtig uitzicht bieden op de uiterwaarden en de altijd boeiende rivieren Maas en Waal. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Jordenpad (16 km)

Startpunt: Brasserie de Buurman, Maasdijk 84a in Poederoijen

Opstappunt: Parkeerplaats veer Brakel, Veerdam in Brakel

Openbaar vervoer: Bushalte Maarten van Rossumweg in Poederoijen

Markering: groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Jordenpad combineren met het Engelenburgerpad, het Nywelepad en het Vurensche Polderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Het was heerlijk weer. Wat een mooie natuur.
  1 klein puntje, jammer dat er zo weinig bankjes onderweg staan om koffie te drinken, lunchen. Alleen in Brakel lunchplekken.
  Verder hebben we erg genoten. Bij Brasserie de Buurman konden we koffie to go halen, top. Wat een mooi restaurant op een prachtige lokatie.

 2. Op donderdag 14 mei dit prachtige pad gelopen, onder de beste weer/ – wandelcondities, droog, niet te warm, niet te koud, prachtige Hollandse luchten, heel veel fris jong groen en veel bloemen in de bermen en grasdijken.
  Geboren en getogen in de Betuwe, maar twintig jaar van mijn leven heel veel jaren in het Land van Maas en Waal doorgebracht en en gerecreëerd. Ik heb genoten.
  Hoop dat veel mensen de weg naar dit mooie pad gaan vinden! Aanrader!

 3. De route gelopen op 28 maart 2020.
  Erg mooi! Het water was net genoeg gezakt en het land droog genoeg,
  Ik heb de route verlengt door rond loevestein te lopen.
  Ook een mooi ruig gebied.
  Echt een aanrader.

 4. Ik adviseerde het pad tegen de klok in te lopen. Ik bedoelde juist ‘met de klok mee’.

 5. Lang pad. Moeilijk te bekorten. Het lijkt het beste om het pad tegen de klok in te lopen. Zo niet, dan heb je de gehele route langs de Waal zicht op de kalkzandsteenfabriek Ytong. En dat is niet aangenaam. De bebording op de waaldijk over het oude Brakel is erg leuk en leerzaam. Het pad is ook gemakkelijk te starten bij het pontje in Herwijnen. Daar zet je je auto neer en steek je als voetganger over. De auto overzetten kan natuurlijk ook. Dat scheelt voor de mensen uit het noorden veel omrij-kilometers.

 6. 7 maart 2020 dit pad gelopen. Leuk maar door het hoge water iets te veel asfalt gezien. Maar ook dan is het een mooie route met veel ganzen, vogels, riviergezichten. Minder afwisselend dan andere routes met bos maar toch leuk. Van heel dichtbij twee ooievaars zien struinen. Dat maakt je dag helemaal goed.

 7. Op zondag 12 jan 2020 deze route gelopen en ja hij kon wel wat afwisselender, gelukkig zaten er mooie stukken tussen. Ondanks dat er aangegeven was dat De Buurman open was tot 18:00 uur, was hij toch gesloten! De Kraaij in Zuilichem was wel geopend. We geven de route allebei het cijfer 7.
  Elly & Albert

 8. Op eerste Kerstdag 2019 hebben deze prachtige route gelopen. Het is zonder meer een aanrader. Behoudens de eerste kilometers vanaf Brasserie De Buurman tot Poederooijen is het een zeer afwisselde route met veel onverharde paden. (Dus wandelschoenen zijn een “must”) Met name het gedeelte door de uiterwaarden van De Waal zijn van ongekende schoonheid.
  Door de onverharde paden is een gemiddelde van 5 km per uur niet haalbaar, dus trek er maar gerust 5 uurtjes voor uit. Dan kan je ook op je gemak ergens even rustig gaan zitten genieten.
  Aandachtspuntje : Brasserie de Buurman bij het startpunt is op maandag en dinsdag gesloten !
  De openingstijden van De Kraaij ( ook op deze route) zijn niet duidelijk, maar ik vermoed dat deze op zondag gesloten is.
  Wij hebben de route in december gelopen, maar gaan hem in het voorjaar absoluut nog een keer doen.
  Veel wandelplezier allemaal !!

 9. Een mooie route. Ik liep met de klok mee en ben vermoedelijk de vorige Berichter tegengekomen ! De route is inderdaad heel afwisselend. Zeker een aanrader. Toch een minpuntje : Het Pronkpad was helemaal kapot gereden door tractoren, vermoedelijk bij het schonen van de wetering. Op de natte kleigrond leidt dat natuurlijk tot glibberen.

  Voor het openbaar vervoer nog twee aanvullingen : De bushalte in Poederoijen is de Maarten van Rossumweg ( en dus niet straat ). De chauffeurs van de buurtbus zijn echter graag bereid je direct bij De Buurman uit te laten stappen en later op de dag ook weer in te laten stappen.

 10. Vandaag dit nieuwe pad gelopen, tegen de klok in, gestart bij De Buurman.
  Ik vond het een verrassend mooie route. Geen lange ritten door dorpen, vrijwel alles in het buitengebied. Lengte van dit pad 16 km, dat is mijn favoriete afstand. Overigens door de vele regen en de klei wel wat zwaar, soms drassig en glibberig, maar geen probleem. Mijn waterdichte lage schoenen hielden de voetjes droog.
  Heel veel verlichte kassen, een prachtig gezicht. Over dijken lopen met mooie huizen en veel plassen, een molen en uitzicht op de rivier, door de uiterwaarden lopen tussen het vee.
  Hard 27 tot 35 procent, afhankelijk of je in het noordwesten het betonnen fietspad op de dijk loopt of onder aan de dijk door het gras. In ieder geval geen hoog percentage asfalt.
  ’t Is voor mij helaas wel een eind rijden, maar volgend jaar zomer kom ik zeker terug.

 11. Dinsdag 29-1-2019 dit pad gewandeld, ik vond het eerste stuk beetje saai, maar dat komt ook door het seizoen denk ik minder vogels. de bewijzering was heel goed, omstreeks de 8 km een bankje en dan volgen er velen langs de Waal. met prachtige wolken maakte het toch nog voor mij een mooi pad al was het lang 16.2 km GPS
  Dank aan alle vrijwillegers en overheden die dit mogelijk maakte ! heel bijzonder is dat je over boerenerf mag wandelen dus hou het schoon !

  Hennie Roelofsen

 12. Bij bijzonderheden staat vermeld, dat de veerpont tussen Brakel en Herwijnen alleen in het toeristenseizoen vaart. Dit klopt niet. De pont vaart het hele jaar, zie Riveer.nl
  Maar misschien bedoelde u de “snelle boot”, die in de zomermaanden tussen Zaltbommel en Gorinchem vaart😊

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.