Kandiapad

Ontdek het fraaie buitengebied van Groessen. Wandelen door het rivierenlandschap van de Rijn met fraaie vergezichten, over dijken, de oeverwal, kerkenpaden en door uiterwaarden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Kandiapad (16 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 8 of 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: De Wellinghoeve, Rijnstrangenweg 15 in Groessen

Openbaar vervoer: Station Duiven in Duiven

Opstappunt: Schuttersplein in Groessen. Station Duiven in Duiven. Camperplaats de Waaij, Vossendel in Groessen.

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: het Kandiapad kan gecombineerd worden met het Husloapad en het Pannerdensche Waardpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Beste Roeland,

  Dat klopt! Klompenpaden veranderen zo nu en dan eens van route. Vanwege duurzaamheid en kostenoverweging wordt het startpaneel niet altijd vernieuwd. Wel is de route in de app en op de routekaart (gratis te downloaden op deze pagina) altijd up to date.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Team Beheer Klompenpaden

 2. Het informatiepaneel bij het startpunt is verouderd, daar staat de verkorte route niet ingetekend. De App is daarbij wel actueel.

 3. Gisteren dit pad gelopen. Het is absoluut een mooi pad. De uiterwaarden zijn nog niet overal te belopen i.v.m. de natte periode die we gehad hebben.

 4. Willem,
  Ik grijp uw reactie niet helemaal. De route is nergens afgesloten. Ik adviseer altijd om ook de app te gebruiken bij het lopen. Je krijgt dan ook nog info, bijvoorbeeld dat Groessen een echt tuindersdorp was, vandaar die kassen. De route is een mix aan geschiedenis (o.a. havenzathen, de Betuwelijn) en natuur. Bij de Leuffensedijk is ook een prachtig stuk natuur.
  Grtn. Theo Kampschreur, coördinator Kandiapad

 5. 29 september 2023 de route gelopen. Helaas bij het gemaal, het mooiste stuk afgesloten (bevers stuk). Het lijkt zeker geen tijdelijke afsluiting. De route vervolgt maar zeer slecht aangegeven of het is wellicht een stuk oude route?. Of ik heb simpelweg een aanwijzing gemist. Afijn waar ik de dijk uiteindelijk opging, was ik zeker niet de eerste. Dus wellicht goed om de route nog eens na te lopen bij het gemaal.
  Bij de groessenseweg snap ik niet waarom je langs het spoor terug loopt en weer heen loopt. Het is niet mooi en lijkt alleen voor wat extra kilometers te zijn gedaan.
  Inderdaad wat saaie route, tussen kassen en best wat asfalt. Stukje Kandia is het mooist, ook al was het deels afgesloten.

 6. Gisteren dit pad rechtsom gelopen. De paden waren denk ik nog niet zo lang geleden gemaaid. Buiten de uiterwaarden hebben de paden vrij lange rechte stukken. Toch van de rust genoten. Inderdaad 2 langere stukken asfalt/beton. Interresante punten de tankversperring en het monument voor de broers. Mijn wandelapp kwam op 17 km. Een fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 7. Op 22 juli dit pad gelopen naar aanleiding van een recente reportage op omroep Gelderland (dacht ik). Om 08.30 uur gestart bij de Wellinghoeve. Deze was helaas gesloten dus geen routeboekje kunnen meenemen. Door onduidelijke en ontbrekende bordjes enkele malen van het pad geraakt en helaas na 3/4 van de route zelf de weg terug moeten gaan zoeken. Jammer, misschien nog eens proberen maar dan mét een routebeschrijving..

 8. Vandaag het laatste stuk gelopen van het Kandiapad, vanaf de Wellinghoeve. Prachtige wandeling met veel natuurschoon: kikkers, ooievaar en veel vlinders. Hier en daar wel distels en brandnetels, dus dichte schoenen en evt lange broek zijn aan te raden!

 9. Vandaag het Kandiapad gelopen .De route is prima uitgepeild en komt op mooie plekkies uit
  Aandachtpuntje het kandiaterrein tegenover de mammoet is achteraan slecht begaanbaar ivm brandnetels
  en distels en op verschillende plaatsen waren de sloten uitgemaaid wat op het pad lag
  Misschien in overleg met de boeren of het mogelijk is dit een beetje aan de kant te houden
  Verder dank aan de vrijwilligers en landeigennaren

 10. Vandaag de verkorte route gelopen en op een paar stukken na was de route saai en op grote delen ook slecht begaanbaar. Hoge distels en brandnetels en op andere delen gemaaid gras bemoeilijkte het lopen. Ook de omgeving was, op zijn zachtst gezegd, niet altijd even fraai. Deze route krijgt van ons en vijf min.

 11. Heel mooi klompenpad 10km gelopen weer zat erg mee mooi onderhouden pad dank hiervoor t gebied t.o de mammoet is erg mooi veel vogels bevers niet gezien andere keer maar n aanrader

 12. ma 13/2 met prachtig zonnig en fris weer de lange (17,5km) route gewandeld en genoten van de vergezichten, de watervogels en de afwisselende route. Ook ’s winters genoeg te zien en te beleven: mooie boomsilhouetten, veel (deels) geknotte wilgen etc. Leuke route, bedankt vrijwilligers. Nog een tip, achter de mooie Andreaskerk is een park met bankjes.

 13. De route van 10 kilometer gelopen, als het zonnetje weg was dan was het best wel frisjes.
  Maar de route was leuk, en afwisselend, in de winter is de natuur een beetje “grauw en doods” .. van het zomer nogmaals de route lopen als alles in bloei staat.
  Niet veel wandelaars tegen gekomen, dat vinden wij wel prettig, maar deze route verdient wel waardering.
  Enige minpuntje .. er waren wat weinig zitjes/bankjes op de route.

  Vrijwilligers die het pad onderhouden, bedankt.

 14. Vandaag de verkorte route gelopen vanaf de Wellinghoeve. Eerste stuk over de dijk was mooi met vergezichten op de natuur. Stuk terug via de routeverkorter was saai: een lange looplijn langs kassenbouw en aardappelvelden met weinig bijzondere plekken. Betuweroute domineert toch ook wel het landschap. Laatste stuk nabij Pannerdensch kanaal weer fraai. We hebben al veel klompenpaden gelopen en deze eindigt zeker niet in de top. Het Rijnstrangenpad nabij oud Zevenaar is een fraaier alternatief in een vergelijkbaar landschap.

 15. Vandaag het Kandiapad gelopen.
  Zeer de moeite waard.
  In deze tijd van het jaar waren alle paden goed begaanbaar. Geen modderige stukken.
  Ter hoogte van de Loodijk was een stukje pad bijna verstopt onder het weelderige fluitenkruid en de boterbloemen.
  Geen enkele last van de rustig grazende paarden en koeien.

  Het westelijke en zuidelijke gedeelte door en langs de uiterwaarden en over de dijk is prachtig.
  Het oostelijke deel is daarentegen wat saaier. Zeker het stuk langs de Betuweroute.

 16. Vele klompenpaden gewandeld maar dit is toch wel één van de allermooiste. Het vertrekpunt is heerlijk voor een kop koffie of een lunch. Het stuk door de uiterwaarden is echt prachtig en voelt als voor NL echt ongerepte natuur (‘ongerept’ bestaat natuurlijk niet in NL).
  Geweldig hoe je via kleine paadjes door het boerenland en de natuur wandelt. Echt een absolute aanrader deze route! Ik ben benieuwd hoe deze route eruit ziet in een ander seizoen en kijk er naar uit hier nog een keer terug te keren.

 17. Beste wandelaar,

  Uit onderstaande reacties wil ik graag benoemen dat ALLE Klompenpaden verboden zijn voor honden. De vrijwillig meewerkende grondeigenaren, veelal boeren, hebben hun toestemming voor het openstellen van hun grond verbonden aan de voorwaarde van een algeheel hondenverbod. Met dat gegeven moeten we dus werken.

  Niet leuk om te lezen besef ik maar de Klompenpaden zijn in die zin te beschouwen als een recreatief product voor een specifieke groep. Voor de hondenliefhebber zijn er andere paden en routes in het buitengebied.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 18. Steven, ik ben het grotendeels met je eens. Het beleid daar is dat er geen ‘losopende’ honden mogen zijn. Dus de honden moeten daar aangelijnd zijn. Ik reken er op dat men zich daaraan houdt en dat er ook op toegezien wordt.
  Theo Kampschreur., coördinator Kandiapad.

 19. Ik wil toch even reageren op de laatste reactie in het gastenboek… ‘of anders honden aan de lijn….’. Waarschijnlijk is dit vriendelijk bedoeld, maar het moet echt zijn GEEN honden. Waar vee of wild is, horen geen honden. Bij ieder klompenpad staat aangegeven GEEN honden, laten we daar dus niet mee schipperen.
  Veel wandelplezier iedereen.

 20. Beste kandiapad wandelaars,
  Alstublieft geen honden anders honden aan de lijn
  Er lopen 7 reen zondag 30-01-22 rende
  weer een hond achter de reeen aan
  Liep gelukkig goed af

 21. Afgelopen week deze route met ons zoontje gelopen. Super mooie route met enorm veel variatie. Onderweg een gratis appeltje mee mogen nemen van de boer en vele leuke en leerzame bezienswaardigheden gezien.
  Wat het aan de ene kant zo mooi maakt is dat je letterlijk door de velden met koeien en paarden heen loopt. In ons geval was dit een heel groot nadeel. Een grote kudde koeien die van de ene naar de andere plek rende op onze route. Even een angstig moment waar we snel een uitweg moesten vinden. Later kwamen we in een mooi, rustig natuurgebied met paarden. Deze paarden kwamen naar ons toe en kwamen erg dreigend over. Als wij rustig weg wilde lopen, liepen zij ons achterna. Ze duwde wat met hun koppen waarna mijn zoon in paniek raakte en begon te huilen. Hierdoor kreeg mijn partner een flinke duw van de paard. Al met al angstige momenten waarvan je deels de risico’s weet als je door natuur gebieden loopt. Een dikke aanrader voor de mooie omgeving maar het overwegen waard als je niet dol bent op dieren bent/ of kinderen mee hebt.

 22. Beste Hans v. Drumpt,
  Bedankt voor uw reactie, maar ik kan er weinig mee. Er zijn 2 klompenpaden in de gemeente Duiven. Ik ga er van uit dat u het Kandiapad bedoelt. Kunt u ongeveer aangeven waar die brandnetels op het pad staan. Het Kandiapad wordt iedere maand door een controleur gelopen en we hebben vaste vrijwilligers (maaiers) voor een aantal stroken. Toch kan er soms overlast zijn door bepaalde begroeiing.
  Als ik weet waar op het 16 km lange traject, dan ga ik kijken voor een oplossing.
  Groeten, Theo Kampschreur, coördinator Kandiapad.

 23. Twee klompenpaden gelopen vorige week in Rekken en vandaag in Duiven, beide niet kunnen volgen omdat delen door hoge brandnetel begroeiing niet door te komen waren, jammer

 24. Mooie wandeling, afwisselend! De lus om aan de andere kant van de betuwelijn te komen was een minder stuk..maar de rest maakte dat goed.

 25. Prachtig pad. In de uiterwaarden ganzen, paarden roofvogels en een bever gezien. Mooie afwisseling van natuur en agrarisch landschap met diverse ooievaarsnesten al weer bezet. In de uiterwaarden modderig met nog hier en daar sneeuwresten ondanks 19 graden en een stralend blauwe lucht. Aanrader!!

 26. Mensen moeten niet zeuren over modder en brandnetels. Het is een prachtroute. Weer een pluspunt voor duiven, parel van de liemers

 27. Dank u voor de reactie Steven. Het klopt dat het stuk achter de dijk bij het Verdronken Land van Leuven nauwelijks begaanbaar is. De situatie is bekend en er wordt aan gewerkt. Het is wel een heel mooi stukje natuurgebied. Staatsbosbeheer zoekt naar een oplossing. Op dit moment is het jammergenoeg beter om af te korten over de dijk.

  Theo Kampschreur, coördinator Kandiapad.

 28. Ik had misschien niet de beste dag uitgekozen om het Kandiapad te lopen. Regen, veel wind, soms compleet onbegaanbare paden….
  Vanaf het dorpshuis in Groessen liep ik met de klok mee. De eerste 4 km vallen erg tegen: asfalt, lang stuk langs de Betuwelijn. Niks spannends of leuks.
  Daarna een stuk door/langs de weilanden, wel aardig. Over de dijk met een stuk onderlangs: met name van de dijk af was het pad compleet onbegaanbaar: glij- en valpartijen, schoenen en kleren onder de modder, maar wel spannend. Na dik 8 km vond ik het welletjes en koos ik voor de route verkorter. Laatste stuk ging over het kerkenpad, dat kan ik wel weer waarderen.

  In de zomer wil ik dit pad (lange versie) een nieuwe kans geven.

  Video
  https://youtu.be/mn_k8tnI4T0

 29. Een grauwe zaterdag maar volop genoten. We zijn voor het eerst niemand tegen gekomen heel bijzonder. We hebben heelijk gewandeld, erg divers wat het pad ten goede komt. Hier en daar af en toe erg glibberig. Complimenten voor de vrijwilligers.

 30. Gerrit en Jan, bedankt voor uw reactie. Beneden langs is inderdaad bij regenachtig weer heel erg modderig door de koeiensporen. Over de dijk is een alternatief, maar dan mis je wel een van de mooiste stukjes natuur.
  Theo Kampschreur, coördinator Kandiapad.

 31. Vandaag de hele ronde gemaakt. Leuke wandeling met mooie uitzichten. De aanlooproute vanaf het station is wat saai. Verder een tip om het stukje onder aan de Leuvvensedijk tussen de stalen klaphekjes maar tijdelijk af te sluiten en het alternatief te bieden de route via de dijk te volgen. Benedenlangs is best een leuk stukje maar op dit moment echt onbegaanbaar. We zijn overeind gebleven. Met plezier gewandeld.

 32. Vandaag een deel van deze route gelopen. Op een kleine uitzondering na is de route goed aangegeven met de bordjes. Complimenten aan degenen die de route uitgezet hebben.

 33. Voor het grootste deel een mooi pad. maar wij liepen de route zodanig dat we aan het eind van onze wandeling het saaie stuk langs de betuwelijn op en neer moesten. Hier is duidelijk te ervaren wat de Betuwelijn heeft aangericht: geen uitzicht meer. Een volgende keer zouden wij hem dan het liefst andersom lopen.

 34. Vandaag dit pad gelopen. Ik vond het een prachtig pad. Op twee kleine onduidelijkheden na staat het ook prima aangegeven. Als je de app bij de hand houdt kun je bijna niet verkeerd lopen. Het laatste lange stuk op het fietspad weer richting de Wellinghoeve vond ik wat minder daardoor net niet in de top vijf maar ik heb weer genoten. Hulde aan alle vrijwilligers en de boeren op wiens land we mogen lopen. En inderdaad veel brandnetels maar daar is het een klompenpad voor.

 35. Vandaag dit klompenpad gelopen. De 10 km route. We hebben genoten van de rust die dit pad uitstraalt. Op een aanwijzing na is het pad zeer goed aangegeven. Maar daarvoor heb je dan ook de app. Jammer van het kleine stukje wat via de hoofdweg gaat, maar wanneer je aan de binnenkant van de vangrail gaat lopen is er niets aan de hand. Onze complimenten aan de vrijwilligers die het weer mogelijk hebben gemaakt om ons van een mooie wandeling te laten genieten. Dit is een pad die we zeker nog eens gaan lopen.

 36. Prachtige, warme 2e Pinksterdag. Een mooi moment voor weer een klompenpad. Het begin van het pad was veelbelovend, prachtig zelfs. Wel jammer dat we op een gegeven moment tot de conclusie kwamen dat er best wat ( te) veel asfalt in voorkwam. Ook was het een paar keer zoeken naar de routeaanduiding ( 2 x fout gelopen) stickers waren verbleekt of weggestopt in hoog gras/ struiken. Een boer wenkte op een gegeven omdat dat we “daar langs”moesten gaan..”er lopen hier vaker mensen fout” , sprak hij. Jammer maar uiteindelijk is het gelukkig wel allemaal goed gekomen 🙂 . Veel mooie wilde planten, vlinders en vogels gezien. Een prachtige oude, kale boom met een ooievaar met jongen. We willen ons nog wel aansluiten bij de kritiek van Marion Hardeveld van 31 mei. De 2 doorgangspoortjes op de Leuvensedijk zijn inderdaad, zoals eerder in een recensies aangegeven, heel erg krap geplaatst.
  Dit pad staat niet in onze top 5 maar al met al toch echt wel genoten van een mooie dag.

 37. Kandiapad al een tijdje niet gelopen. Blijft een schitterende route. Helaas zijn de toegangspaaltjes op de Leuvensedijk wel erg hoog en ook nog met prikkeldraad aan de binnenzijde van de redelijk krappe toegang. Rugzak af en truitje strak trekken om niet in het prikkeldraad te blijven hangen. (Gelukkig heb ik mij zitkussentje kunnen gebruiken)
  Je kunt dit gedeelte ook overslaan, maar nu hebben we de broedende sterns gezien. Geweldig!

 38. Sinds april 2020 maak ik een blog over mijn wandeling over een klompenpad. Vandaag was het Kadiapad aan de beurt, hoewel de lucht niet blauw was heb ik genoten van deze wandeling. Het was in mijn eigen achtertuin, en toch weer nieuwe dingen geleerd en ervaren. Een aanrader, zal in nabije toekomst vrienden en bekende uitnodigen mee te lopen
  Voor meer Kadiapad zie ook https://bit.ly/2LTemR3
  Voor foto’s kijk ook op Instagram onder de naam titiissprakeloos

 39. Na het lopen van het Rijnstrangerpad en Husloapad, was ik nog niet klaar in deze omgeving.
  Op het Husloapad begin mei, trof ik een vrijwilligers echtpaar aan de slag met het onderhoud van de rode en blauwe markeringen, zei vertelden mij, met enige trots, dat “hun pad”, het Kandiapad, toch ook wel heel erg mooi is en minder over asfalt gaat.
  Gisteren 20 mei, was ik weer in de gelegenheid om nu dan het Kandiapad te gaan verkennen.
  En eerlijk is eerlijk, het is er schitterend, zeker met het mooiste wandelweer wat je je maar kunt wensen, mooie wolkenluchten, weinig of geen wind, en zo’n. Veel, heel veel vogels en prachtige wilde bloemen en kruiden…
  Begin mei stonden de vele meidoorns in volle bloei, nu was het de beurt aan de korenbloemen, fluitenkruid, wilde rozenbottel en boterblommen…
  Een en al natuur…. en je merkt dat er goed gekeken is om zo veel als mogelijk het asfalt te vermijden.
  Genoten van dit prachtige pad en deze is bij mij in de top 5 gekomen!
  Aanrader dus!

 40. Afgelopen zondag gelopen. Mooie wandeling. Klein stukje niet begaanbaar vanwege hoog water uiterwaarden. Verder gelopen over de dijk.

 41. Na 3 jaar dit pad nog eens gelopen, nu met de klok mee. Eerst de zachte lussen, een wirwar aan bordjes, serieus geprobeerd op de bordjes te lopen, is bijna gelukt. Dan het lange zachte gedeelte naar Groessen, allemaal mooie paden. Zelfs nog over een erf van een geitenboerderij gelopen, jawel, dus een echt klompenpad. Dan spoor 1 en daarna spoor 2 (Betuwelijn). Dan weer naar de dijk richting start. Maar onderweg nog even struinen, een paadje lopen evenwijdig aan de dijk. Hier veel takken en dorens en een nare ongelijke ondergrond waarschijnlijk ontstaan door paardenhoeven bij drassig weer. Echt een klompenpad. Hier en daar wel wat lang gras, maar geen probleem, het was droog, omdat er vandaag windkracht 4 was. Hard 41%. Een heel mooi klompenpad, maar ik vind dat het naastgelegen nieuwere Rijnstrangerpad de andere paden in de buurt heeft overtroffen.

 42. Beste Pien Catee,

  Inderdaad een mooie route maar ingewikkeld door de routeverkorter en -verlenger, de aanlooproute en het deels samen oplopen met het Husloapad

  Overigens geldt voor alle Klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). De app wijst onderweg de weg zonder dataverkeer (kost dus geen Mbs). Ook met een simloze tablet kan de route gelopen en de route-items bekeken worden.

  Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en, zoals aangegeven, op de knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 43. Vandaag het Kandiapad gelopen met startpunt Duiven. Een fantastische wandeling maar de eerste aanwijzing bij het Kerkepad zijn wij eigenlijk “verkeerd” gelopen. Voor ons idee ging de route rechtdoor over dit pad, maar we hadden schuin links het erf van de boerderij op moeten gaan. Op zich geen probleem want je kan de route zowel links als rechtsom lopen maar …… uiteindelijk hebben wij 19 km op de teller gezet. Er bleken een aantal aanwijzingen o.a. Op lantaarnpalen “verdekt” opgesteld door de struiken en bij “De Mamoet” stonden 4 aanwijzingen op 1 paal en konden ook de mensen uit de buurt ons niet echt vertellen waar we heen moesten. Misschien hebben wij teveel gekletst en niet zo goed opgelet maar voor ons soort zou het handig kunnen zijn om als je de route andersom loopt dit misschien met een andere kleur pijl aan te geven. Wij vinden het ook erg leuk om te genieten van de natuur en dat hebben we zeker gedaan (ree gespot, ooievaars, mooie vergezichten) waardoor wij mogelijk ook aanwijzingen hebben gemist.

  Verder absoluut een aanrader!

 44. Gisteren, zondag, dit pad gelopen. Bij Schuttersplein opgestapt en in tegengestelde richting gelopen. Het is een mooie route.
  Tegenvallers waren dat de Wellinghoeve dicht was (op hun site stond dat ze open waren) om een kopje koffie te drinken. Binnen het uiterwaardengebied van SBB heb ik een pad tussen brandnetels gevolgd.
  Op naar het volgende Klompenpad!

 45. Route was mooi, wat echter heel vervelend was, waren de vele brandnetels langs de route langs een sloot. Met korte broek, het was schitterend mooi warm weer, was het behoorlijk pijnlijk en werd dat stuk een echte marteling. Jammer dat er nergens een mogelijkheid was voor bv. koffie. Alleen de Wellinghoeve was open.

 46. Route was mooi, wat echter heel vervelend was, waren de vele brandnetels langs de route langs een sloot. Met korte broek, het was schitterend mooi warm weer, was het behoorlijk pijnlijk en werd dat stuk een echte marteling.

 47. Op 21 april het Kandiapad gelopen. Het eerste stuk hadden we al gelopen met het Husloapad maar zo’n mooi stukje dat het voor de tweede keer geen straf was. Prachtig al die vennetjes en watertjes waar de kikkers hun kwaak concert ten gehore gaven. Veel vogels en prachtige bloesem. Een wonderschoon stukje natuur.

 48. vandaag (3 dec 2017) vroeg in de ochtend begonnen het is een prachtig pad
  alles goed aangegeven wij vonden het wel een beetje zwaar er was heel veel modder
  maar wij hebben wel genoten van deze pad het was ons de 72ste pad
  wij zijn echt fan van de klompenpaden op naar de volgende

 49. Het Kandiapad heeft nu een routeverkorter die loopt over het Kerkpad Groessen. De route kan verkort worden tot 8 of 10 km.

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 50. Wim en Albert bedankt voor jullie reactie. De Wellinghoeve is inderdaad niet het hele jaar open. Er staat bij de start wel duidelijk aangegeven.dat men gewoon over.het erf moet lopen. Nu blijkt dat wandelaars daar moeite mee hebben, moeten we wellicht een extra aanlooproute creeeren. De route wordt maandelijks door vrijwilligers gecontroleerd, maar als er toch onduidelijkheden zijn, dan horen we graag waar op de route en hoe.
  Verder is het.altijd aanbevolen om het klompenpad te lopen met ondersteuning van de app, de folder of een thuis uitgeprinte routebeschrijving.
  Theo Kampschreur, contactpersoon Kandiapad.

 51. Wij hebben dit prachtige klompenpad op vrijdag 13 okt 2017 gelopen. Op internet opgezocht hoe laat De Wellinghoeve opent en dat was om 10:30 uur. Bij aankomst bleken ze helaas dicht te zijn. De openingstijden zijn van apr tot okt en in okt alleen met mooi weer geopend. Het was dus prachtig weer op deze dag, jammer dat ze gesloten waren. Het is wel fijn als je een eind moet rijden (88km) als je kunt beginnen met een kopje koffie of thee en kunt eindigen met een drankje voor je de terugreis aanvaard. Verder onderweg ook geen horeca waargenomen, die open waren. Vanaf de parkeerplaats bij Wellinghoeve is het onduidelijk waar je heen moet lopen. Na allerlei pogingen kwamen we op de Husloapad terecht, maar dat was niet de bedoeling. Dus zijn we weer teruggekeerd naar de Hoeve. Daar kwam een vrouw ons tegemoet en het bleek dus dat er vanaf het terras routebordjes aanwezig waren. Maar gezien de Hoeve gesloten was respecteer je dat en ga je niet het terras op. Wij wilde de route lopen van punt 1 ► 2 etc. Al vrij snel in het begin wezen de bordjes richting uiterwaarden. Dus wij de uiterwaarden in. Op 25-8-2016 schreef Dick van den Brandhof al dat de wirwar aan bordjes in het begin erg onduidelijk en verwarrend waren. Helaas is hier nog steeds niets aan gedaan. Na allerlei omzwervingen kwamen wij dus uit bij punt 11 van de route, wat dus niet onze bedoeling was. Edoch hebben wij uiteindelijk de route in omgekeerde volgorde gelopen. Ook onderweg mankeren er nog wel eens routebordjes en of is het gewoon onduidelijk waar je heen moet. Wij zijn het dan ook eens met wat Inge van de Hoven op 28-8-2017 schreef over de onduidelijke bewegwijzering. Verder was de route op zich heel mooi. Wim Wentink & Albert van Heijningen.

 52. Bij het station in Duiven is het opstapbord door vandalisme verdwenen. Het duurt even voordat de bewegwijzering daar hersteld is. Bij de kerk in Groessen zijn een paar extra bewegwijzeringsstickers aangebracht. Vrijwilligersgroep dank daarvoor!

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 53. Beste Inge,

  Dank voor uw bericht. We gaan samen met de vrijwilligers die het beheer van het Kandiapad verzorgen, bekijken wat er verbeterd kan worden aan de bewegwijzering vanaf station Duiven en bij de kerk in Groessen.
  De vrijwilligers lopen maandelijks de route na en controleren daarbij o.a. de bewegwijzering en toegankelijkheid.

  Overigens geldt voor alle klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.
  De Klompenpaden app is gratis te downloaden in de appstore en Google play. Voor het downloaden ervan is een internetverbinding nodig, evenals voor het downloaden van de route van het klompenpad. In het veld kan de route dan offline gelopen worden. Natuurlijk beseffen we dat niet iedereen over een smartphone beschikt.

  We hopen dat u bij het lopen van een volgend klompenpad beter kunt vertrouwen op de bewegwijzering in het veld, eventueel met hulp van de folder en/of de geprinte kaart van de website klompenpaden.nl.

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 54. Beste lezer,
  Het Kandiapad is vanaf het station Duiven niet echt goed bewegwijzerd. Daar zag ik nergens een bordje met klompjes. Iemand die daar bekend was wees mij de weg langs het spoor. Rechts af richting Groessen heb ik inderdaad op een klompenpad gelopen, maar ben bij de kerk in Groessen de weg kwijt geraakt. Er staat daar wel een kaartje met een aangegeven route, maar totaal onduidelijk als je daar niet bekend bent. Uiteindelijk ben ik overal geweest zonder bordjes met klompjes tegen te komen. Dus er is wel iets mis met de bewegwijzering. Als ik het Kandiapad op internet opzoek dan kom ik daar ook niet echt een duidelijke kaart tegen. Ik ben niet de enige die via internet niets wijzer word over dit onderwerp. Een verkoopster in een winkel in Duiven die mij op dit pad wees kon op haar mobiele telefoon niet eens een kaart opvragen van uw site omdat ze niet wist hoe dat moest. Ik denk dat u het gebruik van de mobiele telefoon met internet tamelijk overschat. Het sluit mensen die om wat voor reden dan ook geen mobiele telefoon (met internet) hebben of (goed) kunnen gebruiken uit om dit soort paden te lopen. Wat is er mis met een duidelijke bewegwijzering en kaarten in het veld?

  Met vriendelijke groet,

  Inge van den Hoven

 55. Echt een schitterend pad. Vandaag, 5 november 2016, genoten van alle prachtige natuur onderweg. Ooievaars, witte reigers, een groepje paarden en zelfs een mammoet kwamen we tegen onderweg. Een heerlijk zonnetje zodat we ons meegebrachte broodje lekker konden oppeuzelen, zittend op de grond in de uiterwaarden. En dat in november. Op het eind werden we getrakteerd op toch nog wat regen, wat het gelijk aanzienlijk frisser maakte, maar dat kon voor ons de pret niet drukken. Wat een prachtige aanwinst dit mooie natuurpad in onze gelderse regio.

 56. Vanmorgen heel vroeg begonnen (warmste dag) aan dit pad, tegen de klok in.
  Prachtige route. Stukje door de uiterwaarden tussen de koeien en zelfs een stier, of meerdere stieren. Maar ze rennen weg, zijn geen mensen gewend. Hier geen grote boerderijen, dus veel koeien in de wei. Brandnetels bijna overal niet hoger dan kniehoogte, geen probleem. Stukje hoog riet, korte broek nat, maar bij deze temperatuur niet erg. Wel soppen in de schoenen, omdat het zo vroeg was en veel (mooie) paadjes met soms wat lang gras.
  Op een gegeven ogenblik was ik in de war met de route door de twee spoorlijnen. Maar ik keek niet goed, omdat er twee spoorlijnen zijn. Wel opletten met die 2 spoorlijnen. Een mevrouw (met haar hondje) heeft mij uit de droom geholpen, waarvoor nog dank
  De 2 lussen aan het eind zijn ook schitterend.
  De wirwar aan bordjes bij het begin zijn erg onduidelijk en verwarrend. Verder bewegwijzering goed.
  Iedereen maar weer bedankt.

 57. Wat een prachtig klompenpad en nog zo dicht bij huis ook, we hebben ontzettend genoten van de natuur
  We hadden onze nieuwe makrolens mee genomen en we hebben ons kunnen uitleven
  Het is wel een pad waar je op gekleed moet zijn zeker in zomer en denk ik in het najaar, want je zit puur in de natuur dus je komt brandnetels en bramenstruiken tegen

 58. Eindelijk was het zover: wij konden dit Klompenpad gaan wandelen, want onze kinderen zijn uit logeren. Zo grappig, dat je op plekken komt, waar je zonder dit pad niet komt. Natuurlijk veel bekend terrein voor ons, maar dus ook onbekende stukken (we wonen ruim 2 jaar in Groessen en daarvoor 6 1/2 jaar in Loo gewoond).
  Het is erg leuk om op deze manier in je omgeving rond te struinen en we betreuren het dan ook, dat sommige routedelen zullen verdwijnen als gevolg van de A15-doortrekking. Maar de komende jaren zullen we ervan genieten en meehelpen in het beheer.
  Paulien en Wouter.

 59. Erg genoten vandaag van deze prachtige wandeling! Als we al iets willen opmerken, dan is het dat wij een klein psychisch tikje kregen toen we dachten al weer terug in Groessen te zijn (bij de nieuwbouw), maar toch nog weer een ommetje moesten doen (langs Betuwelijn). Volgende keer beter voorbereiden, zeggen we tegen onszelf;) En neem extra tijd, want je kletst wat af met andere wandelaars en bewoners! Appelgebak bij Welling, jammie!

 60. Als ik een klompenpad ga wandelen houdt ik er bij voorbaat al rekening mee dat er smalle paadjes zijn soms met brandnetels soms zeer modderig en drassig graspaden De vrijwilligers doen hun best maar kunnen niet alles op een dag

 61. Mooi pad , alleen is het even schrikken dat de wandelaars
  vlak langs je tuin komen,
  en dan !!! ja naar naar binnen kijken;
  ”zijn we zo bijzonder,,

  m.v.g fam bolder.

 62. Beste Karel van Dijk,

  De vrijwilligers gaan vrijdag a.s. met de maaier het pad langs om het snel groeiende onkruid te maaien zodat ook dit klompenpad weer zonder brandnetelprikken kan worden bewandeld

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 63. Vandaag dit klompenpad gewandeld, een erg mooie route maar op dit moment niet in korte broek te lopen vanwege de enorme hoeveelheden brandnetels onderweg.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.