Kandiapad

Ontdek het fraaie buitengebied van Groessen. Wandelen door het rivierenlandschap van de Rijn met fraaie vergezichten, over dijken, de oeverwal, kerkenpaden en door uiterwaarden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Kandiapad (16 km)

Startpunt: De Wellinghoeve, Rijnstrangenweg 15 in Groessen

Openbaar vervoer: Station Duiven in Duiven

Opstappunt: Schuttersplein in Groessen. Station Duiven in Duiven. Camperplaats de Waaij, Vossendel in Groessen

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Kandiapad kan gecombineerd worden met het Husloapad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Na 3 jaar dit pad nog eens gelopen, nu met de klok mee. Eerst de zachte lussen, een wirwar aan bordjes, serieus geprobeerd op de bordjes te lopen, is bijna gelukt. Dan het lange zachte gedeelte naar Groessen, allemaal mooie paden. Zelfs nog over een erf van een geitenboerderij gelopen, jawel, dus een echt klompenpad. Dan spoor 1 en daarna spoor 2 (Betuwelijn). Dan weer naar de dijk richting start. Maar onderweg nog even struinen, een paadje lopen evenwijdig aan de dijk. Hier veel takken en dorens en een nare ongelijke ondergrond waarschijnlijk ontstaan door paardenhoeven bij drassig weer. Echt een klompenpad. Hier en daar wel wat lang gras, maar geen probleem, het was droog, omdat er vandaag windkracht 4 was. Hard 41%. Een heel mooi klompenpad, maar ik vind dat het naastgelegen nieuwere Rijnstrangerpad de andere paden in de buurt heeft overtroffen.

 2. Beste Pien Catee,

  Inderdaad een mooie route maar ingewikkeld door de routeverkorter en -verlenger, de aanlooproute en het deels samen oplopen met het Husloapad

  Overigens geldt voor alle Klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). De app wijst onderweg de weg zonder dataverkeer (kost dus geen Mbs). Ook met een simloze tablet kan de route gelopen en de route-items bekeken worden.

  Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en, zoals aangegeven, op de knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 3. Vandaag het Kandiapad gelopen met startpunt Duiven. Een fantastische wandeling maar de eerste aanwijzing bij het Kerkepad zijn wij eigenlijk “verkeerd” gelopen. Voor ons idee ging de route rechtdoor over dit pad, maar we hadden schuin links het erf van de boerderij op moeten gaan. Op zich geen probleem want je kan de route zowel links als rechtsom lopen maar …… uiteindelijk hebben wij 19 km op de teller gezet. Er bleken een aantal aanwijzingen o.a. Op lantaarnpalen “verdekt” opgesteld door de struiken en bij “De Mamoet” stonden 4 aanwijzingen op 1 paal en konden ook de mensen uit de buurt ons niet echt vertellen waar we heen moesten. Misschien hebben wij teveel gekletst en niet zo goed opgelet maar voor ons soort zou het handig kunnen zijn om als je de route andersom loopt dit misschien met een andere kleur pijl aan te geven. Wij vinden het ook erg leuk om te genieten van de natuur en dat hebben we zeker gedaan (ree gespot, ooievaars, mooie vergezichten) waardoor wij mogelijk ook aanwijzingen hebben gemist.

  Verder absoluut een aanrader!

 4. Gisteren, zondag, dit pad gelopen. Bij Schuttersplein opgestapt en in tegengestelde richting gelopen. Het is een mooie route.
  Tegenvallers waren dat de Wellinghoeve dicht was (op hun site stond dat ze open waren) om een kopje koffie te drinken. Binnen het uiterwaardengebied van SBB heb ik een pad tussen brandnetels gevolgd.
  Op naar het volgende Klompenpad!

 5. Route was mooi, wat echter heel vervelend was, waren de vele brandnetels langs de route langs een sloot. Met korte broek, het was schitterend mooi warm weer, was het behoorlijk pijnlijk en werd dat stuk een echte marteling. Jammer dat er nergens een mogelijkheid was voor bv. koffie. Alleen de Wellinghoeve was open.

 6. Route was mooi, wat echter heel vervelend was, waren de vele brandnetels langs de route langs een sloot. Met korte broek, het was schitterend mooi warm weer, was het behoorlijk pijnlijk en werd dat stuk een echte marteling.

 7. Op 21 april het Kandiapad gelopen. Het eerste stuk hadden we al gelopen met het Husloapad maar zo’n mooi stukje dat het voor de tweede keer geen straf was. Prachtig al die vennetjes en watertjes waar de kikkers hun kwaak concert ten gehore gaven. Veel vogels en prachtige bloesem. Een wonderschoon stukje natuur.

 8. vandaag (3 dec 2017) vroeg in de ochtend begonnen het is een prachtig pad
  alles goed aangegeven wij vonden het wel een beetje zwaar er was heel veel modder
  maar wij hebben wel genoten van deze pad het was ons de 72ste pad
  wij zijn echt fan van de klompenpaden op naar de volgende

 9. Het Kandiapad heeft nu een routeverkorter die loopt over het Kerkpad Groessen. De route kan verkort worden tot 8 of 10 km.

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 10. Wim en Albert bedankt voor jullie reactie. De Wellinghoeve is inderdaad niet het hele jaar open. Er staat bij de start wel duidelijk aangegeven.dat men gewoon over.het erf moet lopen. Nu blijkt dat wandelaars daar moeite mee hebben, moeten we wellicht een extra aanlooproute creeeren. De route wordt maandelijks door vrijwilligers gecontroleerd, maar als er toch onduidelijkheden zijn, dan horen we graag waar op de route en hoe.
  Verder is het.altijd aanbevolen om het klompenpad te lopen met ondersteuning van de app, de folder of een thuis uitgeprinte routebeschrijving.
  Theo Kampschreur, contactpersoon Kandiapad.

 11. Wij hebben dit prachtige klompenpad op vrijdag 13 okt 2017 gelopen. Op internet opgezocht hoe laat De Wellinghoeve opent en dat was om 10:30 uur. Bij aankomst bleken ze helaas dicht te zijn. De openingstijden zijn van apr tot okt en in okt alleen met mooi weer geopend. Het was dus prachtig weer op deze dag, jammer dat ze gesloten waren. Het is wel fijn als je een eind moet rijden (88km) als je kunt beginnen met een kopje koffie of thee en kunt eindigen met een drankje voor je de terugreis aanvaard. Verder onderweg ook geen horeca waargenomen, die open waren. Vanaf de parkeerplaats bij Wellinghoeve is het onduidelijk waar je heen moet lopen. Na allerlei pogingen kwamen we op de Husloapad terecht, maar dat was niet de bedoeling. Dus zijn we weer teruggekeerd naar de Hoeve. Daar kwam een vrouw ons tegemoet en het bleek dus dat er vanaf het terras routebordjes aanwezig waren. Maar gezien de Hoeve gesloten was respecteer je dat en ga je niet het terras op. Wij wilde de route lopen van punt 1 ► 2 etc. Al vrij snel in het begin wezen de bordjes richting uiterwaarden. Dus wij de uiterwaarden in. Op 25-8-2016 schreef Dick van den Brandhof al dat de wirwar aan bordjes in het begin erg onduidelijk en verwarrend waren. Helaas is hier nog steeds niets aan gedaan. Na allerlei omzwervingen kwamen wij dus uit bij punt 11 van de route, wat dus niet onze bedoeling was. Edoch hebben wij uiteindelijk de route in omgekeerde volgorde gelopen. Ook onderweg mankeren er nog wel eens routebordjes en of is het gewoon onduidelijk waar je heen moet. Wij zijn het dan ook eens met wat Inge van de Hoven op 28-8-2017 schreef over de onduidelijke bewegwijzering. Verder was de route op zich heel mooi. Wim Wentink & Albert van Heijningen.

 12. Bij het station in Duiven is het opstapbord door vandalisme verdwenen. Het duurt even voordat de bewegwijzering daar hersteld is. Bij de kerk in Groessen zijn een paar extra bewegwijzeringsstickers aangebracht. Vrijwilligersgroep dank daarvoor!

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 13. Beste Inge,

  Dank voor uw bericht. We gaan samen met de vrijwilligers die het beheer van het Kandiapad verzorgen, bekijken wat er verbeterd kan worden aan de bewegwijzering vanaf station Duiven en bij de kerk in Groessen.
  De vrijwilligers lopen maandelijks de route na en controleren daarbij o.a. de bewegwijzering en toegankelijkheid.

  Overigens geldt voor alle klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.
  De Klompenpaden app is gratis te downloaden in de appstore en Google play. Voor het downloaden ervan is een internetverbinding nodig, evenals voor het downloaden van de route van het klompenpad. In het veld kan de route dan offline gelopen worden. Natuurlijk beseffen we dat niet iedereen over een smartphone beschikt.

  We hopen dat u bij het lopen van een volgend klompenpad beter kunt vertrouwen op de bewegwijzering in het veld, eventueel met hulp van de folder en/of de geprinte kaart van de website klompenpaden.nl.

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 14. Beste lezer,
  Het Kandiapad is vanaf het station Duiven niet echt goed bewegwijzerd. Daar zag ik nergens een bordje met klompjes. Iemand die daar bekend was wees mij de weg langs het spoor. Rechts af richting Groessen heb ik inderdaad op een klompenpad gelopen, maar ben bij de kerk in Groessen de weg kwijt geraakt. Er staat daar wel een kaartje met een aangegeven route, maar totaal onduidelijk als je daar niet bekend bent. Uiteindelijk ben ik overal geweest zonder bordjes met klompjes tegen te komen. Dus er is wel iets mis met de bewegwijzering. Als ik het Kandiapad op internet opzoek dan kom ik daar ook niet echt een duidelijke kaart tegen. Ik ben niet de enige die via internet niets wijzer word over dit onderwerp. Een verkoopster in een winkel in Duiven die mij op dit pad wees kon op haar mobiele telefoon niet eens een kaart opvragen van uw site omdat ze niet wist hoe dat moest. Ik denk dat u het gebruik van de mobiele telefoon met internet tamelijk overschat. Het sluit mensen die om wat voor reden dan ook geen mobiele telefoon (met internet) hebben of (goed) kunnen gebruiken uit om dit soort paden te lopen. Wat is er mis met een duidelijke bewegwijzering en kaarten in het veld?

  Met vriendelijke groet,

  Inge van den Hoven

 15. Echt een schitterend pad. Vandaag, 5 november 2016, genoten van alle prachtige natuur onderweg. Ooievaars, witte reigers, een groepje paarden en zelfs een mammoet kwamen we tegen onderweg. Een heerlijk zonnetje zodat we ons meegebrachte broodje lekker konden oppeuzelen, zittend op de grond in de uiterwaarden. En dat in november. Op het eind werden we getrakteerd op toch nog wat regen, wat het gelijk aanzienlijk frisser maakte, maar dat kon voor ons de pret niet drukken. Wat een prachtige aanwinst dit mooie natuurpad in onze gelderse regio.

 16. Vanmorgen heel vroeg begonnen (warmste dag) aan dit pad, tegen de klok in.
  Prachtige route. Stukje door de uiterwaarden tussen de koeien en zelfs een stier, of meerdere stieren. Maar ze rennen weg, zijn geen mensen gewend. Hier geen grote boerderijen, dus veel koeien in de wei. Brandnetels bijna overal niet hoger dan kniehoogte, geen probleem. Stukje hoog riet, korte broek nat, maar bij deze temperatuur niet erg. Wel soppen in de schoenen, omdat het zo vroeg was en veel (mooie) paadjes met soms wat lang gras.
  Op een gegeven ogenblik was ik in de war met de route door de twee spoorlijnen. Maar ik keek niet goed, omdat er twee spoorlijnen zijn. Wel opletten met die 2 spoorlijnen. Een mevrouw (met haar hondje) heeft mij uit de droom geholpen, waarvoor nog dank
  De 2 lussen aan het eind zijn ook schitterend.
  De wirwar aan bordjes bij het begin zijn erg onduidelijk en verwarrend. Verder bewegwijzering goed.
  Iedereen maar weer bedankt.

 17. Wat een prachtig klompenpad en nog zo dicht bij huis ook, we hebben ontzettend genoten van de natuur
  We hadden onze nieuwe makrolens mee genomen en we hebben ons kunnen uitleven
  Het is wel een pad waar je op gekleed moet zijn zeker in zomer en denk ik in het najaar, want je zit puur in de natuur dus je komt brandnetels en bramenstruiken tegen

 18. Eindelijk was het zover: wij konden dit Klompenpad gaan wandelen, want onze kinderen zijn uit logeren. Zo grappig, dat je op plekken komt, waar je zonder dit pad niet komt. Natuurlijk veel bekend terrein voor ons, maar dus ook onbekende stukken (we wonen ruim 2 jaar in Groessen en daarvoor 6 1/2 jaar in Loo gewoond).
  Het is erg leuk om op deze manier in je omgeving rond te struinen en we betreuren het dan ook, dat sommige routedelen zullen verdwijnen als gevolg van de A15-doortrekking. Maar de komende jaren zullen we ervan genieten en meehelpen in het beheer.
  Paulien en Wouter.

 19. Erg genoten vandaag van deze prachtige wandeling! Als we al iets willen opmerken, dan is het dat wij een klein psychisch tikje kregen toen we dachten al weer terug in Groessen te zijn (bij de nieuwbouw), maar toch nog weer een ommetje moesten doen (langs Betuwelijn). Volgende keer beter voorbereiden, zeggen we tegen onszelf;) En neem extra tijd, want je kletst wat af met andere wandelaars en bewoners! Appelgebak bij Welling, jammie!

 20. Als ik een klompenpad ga wandelen houdt ik er bij voorbaat al rekening mee dat er smalle paadjes zijn soms met brandnetels soms zeer modderig en drassig graspaden De vrijwilligers doen hun best maar kunnen niet alles op een dag

 21. Mooi pad , alleen is het even schrikken dat de wandelaars
  vlak langs je tuin komen,
  en dan !!! ja naar naar binnen kijken;
  ”zijn we zo bijzonder,,

  m.v.g fam bolder.

 22. Beste Karel van Dijk,

  De vrijwilligers gaan vrijdag a.s. met de maaier het pad langs om het snel groeiende onkruid te maaien zodat ook dit klompenpad weer zonder brandnetelprikken kan worden bewandeld

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 23. Vandaag dit klompenpad gewandeld, een erg mooie route maar op dit moment niet in korte broek te lopen vanwege de enorme hoeveelheden brandnetels onderweg.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.