Kelrepad

Ontdek Kilder. Loop over boerenland, door het bos en glooiend buitengebied van Kilder. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Kelrepad (13 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 11 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 16 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Dorpshuis ’t Kelrehuus, Zuiderstraat 12 in Kilder

Opstappunt: Hoek Loolaan-Zeddamseweg in Kilder

Openbaar vervoer: Bushalte Dorp in Kilder

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u zowel links- als rechtsom kunt lopen.

Route combineren: U kunt het Kelrepad combineren met het Staickheimerpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. 13 november 2022
  Wij hebben een prachtige afwisselende wandeling gelopen. Overal prima aangegeven. Fantastische herfst kleuren. Zeker een aanrader.
  Complimenten aan de vrijwilligers en boeren.

 2. Fraaie nieuwe aanwinst;

  Vandaag onder een heerlijk herfstzonnetje dit mooie nieuwe klompenpad gelopen.
  Wat een variatie; weilanden, bossen, vergezichten. De route is goed aangegeven, wel één keer verkeerd gelopen, kwamen uit op het Landalpark, bij de routeverlenging, niet goed op de stickers gelet, maar dan is daar klompenpadapp, dus ben je zo weer de goede weg😀
  Wij vonden trouwens, in tegenstelling tot de schijvers hieronder,de verlenging, om de recreatieplas Stroombroek heel mooi, dus wel een goede aanvulling. Daarna op de Loolaan even wat verwarring, want daar ging de “gewone” route om een watertje, maar je moet echter gewoon rechtdoor, nog even de verlenging volgen. We hebben genoten, dank aan alle vrijwilligers en landeigenaren die dit mogelijk hebben gemaakt.

 3. Beste Gerrie,

  Dank voor uw berichtje. Ik vraag de vrijwilligers die het beheer van dit
  Klompenpad verzorgen om even te bekijken wat hieraan gedaan kan worden.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Vriendelijke groet,
  Andrea Pijnappels
  Team Klompenpadenbeheer

 4. Vandaag de 16 km versie van dit “nieuwe”pad gelopen.
  …WE HEBBEN GENOTEN;.Dwars over graslanden, heuvelachtige vergezichten, de herfstkleutren, mooie uitzichten, Het mooie Bergherbos met het ( voor ons zeer toepasselijke 🙂 uitkijkpunt Kale Jacob, de bijzondere Kochbunker ( hadden nog nooit van gehoord), de mooi gekozen paadjes: Echt allemaal prachtig.Een klompenpad zoals wij denken dat een klompenpad hoort te zijn. een topper………….maar
  Maar ook eerlijk: voor ons had de verlenging om de recreatieplas Stroombroek absoluut geen enkele meerwaarde. jammer zelfs. Laat er maar uit. Het doet eerder afbreuk aan de rest van het mooie pad.
  De route was goed te volgen en het pad was top onderhouden. Compliment aan alle vrijwilligers, dankjulliewel voor een super wandeldag

 5. Zaterdag 5 Nov. dit prachtige pad gelopen. Het was druk met de wandelaars. Het pad heeft idd. alles wat een klompenpad moet hebben. Had het pad linksom gelopen. Het stukje langs de doorgaande weg neem je maar voor lief. Soms kan het niet anders.
  Daarna het weiland in. Daar ging het met de route fout. Je moet op een gegeven moment richting de houten afzetting voor paarden lopen. Maar volgden het pad langs de slootkant. Kwamen toen op de verharde weg. Misschien niet duidelijk aangegeven?
  Waren gelukkig niet de enige. Een boer die wandelaars zag lopen, was zo vriendelijk om te vertellen hoe we weer op het pad kwamen. Waren niet de eerste deze ochtend. Misschien toch even een aandachtspuntje.
  Het Berghse bos was prachtig in de herfsttinten. Een mooie klim naar uitkijkpunt Kale Jacob. Goed voor je conditie.
  Verder staat de route goed aangegeven.
  Alle jaargetijden lijken mij prachtig om dit mooie pad te lopen.
  Boeren en vrijwilligers bedankt. Zonder jullie hulp was dit mooie pad er niet geweest.

 6. O, wat een dag. Heerlijk wandelweer, prachtige streek en fijne afwisselende route.
  En weer zo’n mooie papieren brochure plus duidelijke kaart.
  Fraaie foto’s en zinnige informatie.
  De twee foto’s behorende bij de tragedie uit de Tweede Wereldoorlog vind ik een mooie keuze.

 7. Het Kelrepad rond Kilder in de Achterhoek is net een week geopend. Het is een erg afwisselend klompenpad: weilanden, prachtige bossen, smalle en brede paden wisselen elkaar af.
  Kunnen we dit klompenpad tot de toppers rekenen? Bekijk de video en oordeel zelf.
  video: https://youtu.be/zR1HBgVKTvA

 8. Aanvulling op de sjaal: hij hangt op de paal van wandelknooppunt R76 in de buurt van beschrijving nr 4 op de route .

 9. Op 27 oktober deze nieuwe wandeling gelopen en geparkeerd bij het Dorpshuis. Bij het informatie paneel troffen we een stel aardige dames aan waarvan 1 daarvan had meegewerkt aan een gedeelte in het ontwikkelen van dit pad. Óf we maar eens met een “andere” blik wilden kijken of de route duidelijk was.
  Dit gedaan en we vonden het moment dat je de wei mag doorkruisen niet overtuigend genoeg. Bij de Rinkomsweg “tijdens landbouwwerkzaamheden moet de alternatieve route gevolg worden” staat dan op de app maar niet in het veld. Als je alleen de bordjes volgt staat er niet wanneer je wel/niet door t weiland kan.
  Op het laatste stukje, bij een ander weiland met de bedoeling om de Beekse weg over te steken een hoge klim (extra paaltje/stapje nodig en de heg moet lager zoals Josephine al schreef). Het is zeker een uitdaging als je er al 16 km op het zitten 🤪.
  De wandeling was een geweldige belevenis, heel veel afwisseling in landschap en hoogteverschillen (Kale Jacob) mooie vergezichten. Prachtige kleuren van de herfst.
  De verlenging richting Stroombroek was voor een horecastop zeer prettig maar qua natuurwaarde vonden we het niet veel toevoegen. Maar leuk dat je het daar kon uitbreiden tot 16 km.
  Laten we nu langs het huis komen van de mevrouw die we aan t begin tegenkwamen!!! Ze nodigde ons uit voor koffie op haar terras en hebben zo met haar t hele pad doorgenomen.
  Ook stopte een boer met zijn trekker en kwam naar ons toe om te vragen hoe we het pad vonden.
  Wát zijn de Achterhoekers toch vriendelijke mensen. Aan het eind van de wandeling gebruik gemaakt van eten en slapen bij Carpe Diem in Vethuizen en het arrangement “wild eten in de Achterhoek”. Jullie begrijpen dat dit onze favoriet wordt!
  Dit was ons 80 ste klompenpad van dit jaar.

 10. Beste Josephine,

  Bedankt voor je oplettendheid. We zullen de benoemde punten nader bekijken.
  Fijn dat je verder van het pad genoten hebt!

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Vriendelijke groet,
  Andrea Pijnappels
  Team Klompenpadenbeheer

 11. Net dit mooie Klompenpad gelopen. Helaas mijn beige sjaal verloren. Heeft iemand die misschien gevonden?

 12. Ook wij hebben vandaag genoten van dit nieuwe gevarieerde pad. Verrassend was het deel over het Kilderse veld dwars door de percelen. Lijkt ons voor de boer(en) wat minder handig. Bij de Beekseweg de overstap over de heg zou een tweede steunpaal een verbetering zijn. En voor oudere mensen de haag iets lager snoeien. Verder alleen maar complimenten. We gaan dit pad zeker nog eens lopen.

 13. Nog een aanvulling:
  ik kon het paaltje voor de route verlenger richting Stroombroek niet vinden.

 14. Gaarne aandacht voor het volgende:
  De overstap met één trede bij zowel het begin als bij het einde van de route is voor kleine mensen te hoog. Mogelijk om twee/drie plankjes aan te brengen zodat men over struik heen kan stappen. Trouwens dat gedeelte van de struik zou misschien wat korter mogen vanwege vele doorns. Hierdoor heb ik mijn hand bezeerd.
  Verder een mooie route.

 15. Vandaag, twee dagen na de opening, samen met Robert dit pad linksom gelopen, de 13 km versie. We hebben al vaker in deze omgeving gelopen. De kale Jacob is geen vreemde. De stukken door de weide waren verrassend. Mijn complimenten aan de ontwikkelaars! Dit pad is veelzijdig, gevarieerd en goed gemarkeerd. Een aanrader voor iedere klompenpadliefhebber!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.