Klarenbeeksepad

Ontdek het prachtige, cultuurhistorische landschap van Klarenbeek. Door weilanden en bossen, over landgoederen en langs beken en historische boerderijen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Klarenbeeksepad (13 km)

Startpunt: Restaurant Pijnappel, Hoofdweg 55 in Klarenbeek, gemeente Voorst

Opstappunt: Station Klarenbeek, Hoofdweg in Klarenbeek

Openbaar vervoer: Station Klarenbeek of bushalte Elsbosweg in Klarenbeek

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Heeeeeeeerlijk gelopen.

  Dag,
  In de eerste plaats dank aan alle vrijwilligers (en sponsoren) die dit mogelijk maken. Super. Het is elke keer een “feest” om een klompenpad te lopen. Komt bij, dat het prachtig weer was, zonnig en fris.
  – De paden ?: Mooi toch die nattigheid, maakt het spannend en bijzonder. Hoort erbij er bij ……. !!!
  Grote dank ook aan de boeren en grondeigenaren die dit mogelijk maken. Bij de “Hooilanden” was het pad langs de slootkant even erg smal (‘k viel bijna in de sloot) , toen toch maar even aan de andere kant van de lage draad gelopen, sorry ……….
  – Bankje?: Wat was het heerlijk vertoeven op het bankje bij de “Hooilandse Kunst”, super (gezellig) plekje. Grote dank. Ook de iets oudere wandelaar heeft dan een mooi pauze plekje. (Een bankje meer in de route , zou niet gek zijn)
  – De Start?: Ja, dat was even lastig. Ligt denk ik aan ons?: Beter te voren even inlezen en puzzelen hoe het werkt, zal wel helpen ? Het kwam allemaal goed. De bordjes “routeverlenger” bracht óók óns aardig van de wijs. ‘k Zie bij de reacties, dat wij niet de enigen waren, dus goed voorbereiden is een must (folder kopen?).
  – Even over de folder, is die alleen in Amersfoort te koop, niet in Apeldoorn ?
  * Tot slot, nogmaals dank aan al die medewerkers (vrijwilligers!) die jaar in jaar uit (!), de paden controleren en bijhouden. Het was voor ons (weer) een geweldige ervaring.
  Groetjes, Kees en Dorien

 2. Onderwerp: Klarenbeeksepad

  Te drassig

  12 februari hebben we het stuk Lampenbroek gelopen, maar het was nauwelijks te doen.
  We moesten zigzaggend over pollen onze weg zoeken en kregen toch drijfnatte voeten …
  Maar we hadden ook geluk: het was prachtig zonnig weer en het uitzicht geweldig !

 3. Onderwerp: Pracht pad

  Op 6 februari het Klarenbeeksepad gelopen. Na wat opstart problemen (door verwarring met de 2 aanlooppaden) goed op weg. Dwars door weilanden met riet en meanderende beekjes. Steeds weer terug naar de Beekbergse beek. We hadden licht vriezend weer met een stralend zonnetje, veel onverhard en een rustgevende picknick op een mooi bankje uit de wind langs het water. Een prachtig pad echt een aanwinst nummer 102.

 4. Onderwerp: Dank voor uw melding

  Beste mevrouw Driesten,

  Hartelijk dank voor uw reactie via ons Gastenboek.
  Ik heb uw melding over de twee kapotte bordjes doorgegeven aan de coördinator van de vrijwilligersgroep van het Klarenbeeksepad.
  Dankzij meldingen als de uwe kunnen we blijven werken aan de kwaliteit van de Klompenpaden.
  Wij wensen u nog veel wandelplezier!

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 5. Onderwerp: Kapotte bordjes

  Vandaag de route gelopen met de routeverlenging. Helaas is tegen het eerste paaltje van de verlenging aangetrapt waardoor twee plastic klompenpadbordjes kapot op de grond lagen. We hebben genoten van dit pad, helaas heel modderig, tot de enkels zakten we weg. Het is daarom aan te raden de routeverkorting te nemen zolang het water zo hoog staat. Op naar het volgende klompenpad!

 6. Onderwerp: Het Klarenbeekse pad

  Een nieuw pad, nieuwe kansen.
  Al vele klompenpaden hebben wij betreden en vele ervaringen ook beschreven. En wat zeggen we kort van deze? Echt een klompenpad als je niet houdt van verharde wegen. Heb je oog voor de natuur, dan geniet je van de zingende vogels, de vele schapen, wat paarden, zwanen, reigers, vlaamse gaaien, hazen, stormschade van 18/1/18….
  Het pad zelf vonden we saai. Teveel door weilanden en dan ook nog lange stukken recht toe, recht aan. Het soppen namen we op de koop toe, want in een ander jaargetijde zal dat anders zijn.
  Het aangeven van de route kan ons inziens beter direct na de molen in het bosje buiten de bebouwde kom. De bordjes route verlenger brengen je aardig van de wijs. En op meerdere punten hebben we toch de app moeten raadplegen.
  Jammer, maar weer een flink aantal km in de benen.
  Onze dank aan de vrijwilligers en bij Pijnappel is het goed vertoeven.

 7. Onderwerp: +31553669621

  Vandaag 6 jan. Het klarenbeeksklompenpad gelopen. Prachtig pad. Maar vergeet niet je schoenen waterdicht te maken! Weilanden zijn zeer drassig. We gaan het zeker nog een keer lopen in een ander seizoen. Goed gemarkeerd pad!

 8. Onderwerp: Heel veel water vandaag

  Gisteren het Klarenbeeksepad gelopen met mijn zoon Robert.
  Bij het station begonnen en zo via de aanlooproute naar het begin van het pad.
  Leuk als je zo door het dorpje loopt en dan gelijk ook wat van de geschiedenis kunt lezen.
  Het Lampenbroek is heel nat we konden nog net droge voeten houden maar laarzen aan was beter hier.
  Op de hele route kom je van die imposante dikke eikenbomen tegen misschien heeft dat nog te maken met het oerbos waar we langs liepen.
  Het was een heerlijke natuurwandeling. Dank voor dit mooie klompenpad.

 9. Onderwerp: Dankjewel

  Bedankt voor alle positieve reacties! Goed om te horen. De eigenaren de hun grond beschikbaar stellen zijn inderdaad de kroonjuwelen. zonder hen geen Klompenpaden.

 10. Onderwerp: Een super mooi klompenpad .

  Als werkgroep lopen we elke maand met 7 a 9 personen een Klompenpad .Vrijdag j.l hebben we het Klarenbeeksepad gelopen . Allen waren wij het erover eens dat dit pad bij de top van de klompenpaden behoort . Wij hebben tot op dit moment al meer dan 10 paden gelopen en hebben dan ook een goed vergelijk met andere paden .Waar vindt je in Nederland nog zo veel medewerking van eigenaren om over hun terrein te lopen .
  Weinig asfalt en veel vergezichten en zelfs een kleine dieren tuin op een particulier terrein ,super allemaal .Natuurlijk zijn de paden op dit moment niet in de beste conditie maar in deze periode kun je niet anders verwachten.
  Met goede wandelschoen is op dit moment het pad perfect te lopen en wij vonden dat het pad prima was aangegeven maar wij hebben als groep en met de app wel zo veel ervaring dat wij niet gauw verkeerd lopen .
  Vrijwilligers van het Klarenbeeksepad proficiat hoe jullie het pad hebben aan gelegd,daar kun je gerust trost op zijn .Wees blij met de landeigenaren ,zij hebben mede bepaald dat jullie een geweldig pad bezitten .
  Als coordinator van het Horsthoekerpad zou ik u willen zeggen kom de kant van Heerde eens op om op een van onze vier paden in de gemeente Heerde en binnenkort vijf te gaan wandelen .
  Vanuit Heerde wensen wij jullie alle goeds met het Klarenbeeksepad .

 11. Onderwerp: Klarenbeeksepad

  Zaterdag 11 november dit prachtige klompenpad gelopen, een aanrader als je van weilanden en ongebaande paden houdt. Het was weer prachtig. En prima aangegeven. Super.

 12. Onderwerp: Klarenbeeksepad

  Gisteren het nieuwe klompenpad gelopen (15 km.) Prettig dat de nieuwe paden, Klarenbeeksepad en Elsvoorderpad in Veessen, gelijk in de “klompenpaden-app” zijn opgenomen. Zo kun je voor de tijd de route downloaden en afdrukken.
  Het pad in en rond Klarenbeek is ook een aanrader geworden. Daarbij zij wel opgemerkt, dat je dit klompenpad beter niet ‘s morgens vroeg moet afleggen, omdat de kans groot is dat het grootste deel van het parcours met een grasondergrond nog nat kan zijn. In verhouding erg veel weilanden op de route. Met dank aan de landeigenaren. Goed dat er regelmatig lage dubbele bedrading is geplaatst langs de sloten/waterwagen.
  Verder een mooi gevariëerd landschap, hier en daar wat modderig, soppig, drekkig en zompig. De weg “de Somp” kende wel een harde ondergrond.
  Prachtig waren de natuurgebieden rond Lampenbroek, het Woud en Hooiland.
  Kwam diverse keren wandelaars tegen die tegen de klok in liepen.
  De bepijling was over het algemeen goed. Alleen het gedeelte van de routeverlenging riep hier en daar wat vraagtekens op. Kwam 2 dames uit Loenen tegen die na de start “verdwaald” waren in dit gebied, terwijl ze de verkorte route (9km.) hadden willen lopen. Liepen voor de eerste keer een klompenpad.
  De verlengde route met prachtige bossages had eigenlijk in de standaard route opgenomen mogen worden.
  Na afloop bij Pijnappel een stempel gehaald voor mijn wandelboekje en een folder van dit pad (€ 2,00) gekocht met achtergrondinformatie bij 11 punten uit de route. Omdat het restaurant pas om 10 uur open ging, kon ik de folder niet eerder krijgen. Weet iemand waar je vooraf folders van welk klompenpad dan ook kunt kopen/bestellen??????
  Weer een prachtige tocht gelopen. Complimenten en dank aan de organisatie. Het was weer genieten.
  Opvallend dat ik nog nooit mensen met klompen op deze tochten heb zien lopen.

 13. Onderwerp: Een echt klompenpad

  Een echt klompenpad, heel veel weiland, dwars door de weides, zonder echt pad. Mooi!
  Weinig bebouwing, veel natuur. Heel fijn.
  Wat weinig bos, maar het is een echt klompenpad.

 14. Onderwerp: Super

  Vandaag op een lekkere nazomerse dag 13 km gewandeld. Hebben enorm genoten van de tocht! Alles duidelijk aangegeven. Wel goed op de bordje Letten. Voordat je het weet mis je een bordje door het prachtige uitzicht.
  Top route!

 15. Onderwerp: Klarenbeeksepad

  zondag 8 oktober dit pad gelopen. Zeer mooie tocht! We hadden de modder tot op de knie zitten maar dat weet je van te voren met regenachtige dagen. Geen horeca onderweg, wil je dat wel dan zal je het beginpunt moeten veranderen. Super dat je bij mensen over het erf mag. Wij hebben idd de route met de klok meegelopen en gelijk al de verlenging gedaan. Kom je terug op dat punt weet je dat je door moet maar dat is aan de bordjes niet te zien (het bordje zit aan de achterkant) Was voor ons geen probleem maar we snappen de verwarring. Complimenten voor de tocht en het onderhoud!

 16. Onderwerp: Top

  Het Klarenbeeksepad stond gisteren op het menu. Eindelijk eens gewoon droog en een heerlijk zonnetje, ingrediënten voor een heerlijke wandeling en voor mij uiteraard ook foto’s schieten. Het pad is inmiddels aardig plat getreden, geen
  bordjes en app nodig lol. Belangrijk lijkt mij om bijvoorbeeld in weilanden langs de kant te lopen.
  Ben met name hele mooie vliegenzwammen tegen gekomen. Wat zou het mooi zijn wanneer deze site de mogelijkheid creëert foto’s te kunnen/mogen plaatsen. Hoe dan ook, het was # 54 en weer een beauty.
  Iedereen weer van harte bedankt en ga dit pad graag nog eens wandelen.

 17. Onderwerp: 0555344482

  Wat een verrassend en lekker afwisselend pad. Zeer goed aangegeven, veel onverharde paden en leuke doorsteekjes over privé-terrein. Fijn dat ie zowel in te korten als uit te breiden is.
  Van harte aanbevolen !

 18. Onderwerp: klarenbeeksepad

  Ik heb deze route gelopen, na een paar dagen droog weer, en met een lekker zonnetje. Erg mooie wandeling, langs de Molen, Hertenkampje, eerst naar Landgoed Klarenbeek – rondje Landweg, terug naar de Vijverweg, oversteek Beekbergerbeek, en een rondje om het Lampenbroek ( inderdaad geen bankje aanwezig ) en een stuk langs voorgenoemde beek, richting het Beekbergerwoud, slingerend het Hooiland door weer terug naar Pijnappel.
  Prima uitgezet en duidelijk aangegeven, wel altijd opletten dat je niet afgeleid word door de mooie omgeving!!
  Uitzetters Bedankt.

 19. Onderwerp: Complimenten

  Dit pad op de dag van opening gelopen
  prachtige route heel tevreden

 20. Het was zo ver. Onder ideale weersomstandigheden de klompen aan en gaan. Een heel mooi pad wat is er veel werk verzet om dit zo ‘n mooi klompenpad te maken Alles zat er in wat hoorde bij een klompenpad. Het was op sommige stukken een beetje sompig. Mooie vergezichten , beek jes, weilanden.. en weinig verharde wegen. Werd overigens goed gelopen vandaag veel wandelaars gezien. Hij komt bij ons bij de top 3 .En niet te vergeten bankjes onderweg. We liepen vandaag met 4 personen. We hebben op de klompschildjes gelopen nergens verkeerd ging helemaal goed . 👍👍

 21. Onderwerp: Top pad!

  Vandaag (zondag 1 oktober) zag het weer er stralend uit dus ideaal om de benen te strekken. Eigenlijk waren we op pad om deel twee van het Loenense Enkenpad te lopen (ook mooi!) maar we kwamen de Klompjes van dit pad tegen. We dachten dat er veel asfalt in zou zitten maar niets is minder waar. Zeer gevarieerde route, erg mooi, her en der wat drassig dus zorg dat je daar je schoeisel op aan past. het stuk bij Lampenbroek zou nog net wat mooier worden als er halverwege een bankje wordt geplaatst. Bedankt voor het uitzetten. Het Grenspalenpad zou ook zo maar een Klompenpad kunnen zijn/worden

 22. Onderwerp: klarenbeekse pad

  prachtige route, wisselend landschap, geen hoofdwegen, perfect aangegeven. Helemaal top dus.

 23. Onderwerp: Prachtig

  Heerlijke wandeling vandaag met super mooi weer. De app werkt prima (android). Nog prachtige groene weilanden en een lekker ijsje aan het eind bij de molen.

 24. Onderwerp: Klarenbeekse pad

  Weer een “echt” klompenpad, door akkers en langs beken en sloten. Helaas waren de foldertjes “op” (van het eerste weekend al), maar we kregen heel behulpzaam een gelamineerd exemplaar te leen in de “De Pijnappel”. Heel in het begin een foutje gemaakt ( de afslag naar links langs de kinderboerderij gemist) maar snel hersteld. Let wel op, i.v.m. de autonavigatie! Het is namelijk de Hoofdweg 55 in Klarenbeek gemeente Voorst. Hoofdweg 55 Klarenbeek gemeente Apeldoorn bestaat namelijk niet in de navigatie.

 25. Onderwerp: Klarenbeeksepad

  Maandagmiddag 25 september dit klompenpad gelopen.
  Dit is een van de mooiste klompenpaden die wij hebben gelopen.
  Annie is een oud-Klarenbeekster en stond versteld van de plekjes die zij nog nooit gezien had.
  De route is prima aangegeven en gelukkig het stukje op de openbare weg is tot een minimum beperkt gebleven.
  Al met al een prima prestatie van de mensen die dit klompenpad hebben mogelijk gemaakt.
  Hulde

 26. Onderwerp: +31555411029

  Vandaag maandag het klompenpad in Klarenbeek gelopen. Wel hard uiteraard. Goed te doen. Mooie route en met leuke doorsteekjes. Als het gras straks wat korter is en er paadjes gaan ontstaan helemaal top. Een aanrader.

 27. Onderwerp: de app

  Geweldig nieuw klompenpad, we hebben heerlijk gewandeld, mooie vergezichten, ooievaars, reigers, buizerds etc.
  De klompenpaden-app was niet beschikbaar op onze iPhone.
  Kan zijn dat die alleen nog maar voor Android beschikbaar is.
  Hierdoor inderdaad bij de vierkante paal even moeten zoeken maar dat heeft ook zijn charme.

 28. Onderwerp: Een heel mooi nieuw klompenpad

  Vandaag gelopen met de klok mee. Weer eens een pad wat de naam klompenpad waardig is. Door de mist gingen helaas het eerste uur letterlijk en figuurlijk de vergezichten de mist in. Het natte gras was veelal net gemaaid.
  Bewegwijzering was in principe wel goed, maar A. Aartsen heeft wel gelijk. Bij de laatste verlenging gaf dit problemen. Als je de Hoofdweg overgestoken bent kom je in het bos bij een splitsing. Wil je de verlenging lopen moet je linksaf, maar het bordje zie je niet want dat zit rechts op de paal. Moet je dus achterom kijken on het bordje te zien. Hier waren veel wandelaars aan het zoeken. Als dat bordje er is voor de mensen die tegen de klok in lopen, zouden er 2 bordjes moeten staan. M.i. is het trouwens zo dat je deze verlenging aan het begin of aan het eind van de route kunt lopen,, of je nu met de klok mee loopt of tegen de klok in. Of zie ik dat verkeerd? Dat is heel moeilijk om dat met bordjes te duiden. Het moet i.i.g. wel duidelijker worden.
  Naast dit geweldige pad is in Lieren ook een klompenpad in de maak. Zal niet meevallen om dit pad te evenaren.

 29. Onderwerp: klompenpad omgeving Klarenbeek

  Ben helemaal met A. Aartsen eens dat een bordje -bij de vierkante paal van de weilanden- extra geplaatst zou mogen worden- Daar kwam ik een paar “verdwaalde” wandelaars tegen. Verder is het een mooie omgeving, maar voor mij is het lopen over heel veel graspaden wel wat zwaar.

 30. Onderwerp: Klarenbeekse pad

  Mooie wandeling door een afwisselende natuur!. Een perfecte zonnige najaarsdag. De klompenpad app. werkte goed.

 31. Onderwerp: Mooi

  Na de opening dit pad gelopen mooie route met wijde vlaktes en mooie natuur
  één bordje zou ik zelf iets anders geplaatst hebben ( vierkante paal bij weilanden )
  valt beter op als deze op zijkant paal zit ( beter in zicht wandelaar )

 32. Onderwerp: Klompenpad

  Kan niet wachten ben zoooooooo benieuwd naar dit nieuwe klompenpad. We lopen hem volgende week. Fam. Nieuwenhuis

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*