Klarenbeeksepad

Ontdek het prachtige, cultuurhistorische landschap van Klarenbeek. Door weilanden en bossen, over landgoederen en langs beken en historische boerderijen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Klarenbeeksepad (13 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 15 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Restaurant Pijnappel, Hoofdweg 55 in Klarenbeek, gemeente Voorst

Opstappunt: Station Klarenbeek, Hoofdweg in Klarenbeek

Openbaar vervoer: Station Klarenbeek of bushalte Elsbosweg in Klarenbeek

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Klarenbeeksepad combineren met het Albapad en het Beekweidenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag dit klompenpad gelopen. Mooi landelijke route. Op 1 bordje mist het pijltje. Soms was het gras gemaaid, maar op een groot gedeelte was het gras op het pad 50 cm. hoog. Ook overhangende bramen. Onderhoud is wenselijk.

 2. Beste wandelaars,

  ook de app van het Klarenbeeksepad is recent aangepast vanwege de werkzaamheden. Vergeet dan niet de kaart van het Klarenbeeksepad in de app te vernieuwen, als die eerder al eens gedownload is. De update kan door op de knop ‘Update download’ te klikken, die onder de foto verschijnt als het Klarenbeeksepad in de app geopend wordt.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 3. Dag Rick,

  Bedankt voor de info. We gaan de bordjes aanpassen. Het Lampenbroek is vanwege werkzaamheden tijdelijk uit de route gehaald. De route op de website is aangepast.

  Groet,
  Werkgroep Klarenbeeksepad.

 4. Vanmorgen deze ronde gelopen, begonnen met de route verlenger, waar je rechtsaf naar de deurenfabriek gaat mist een bordje geloof ik. Verder zeker een mooie route! Lange stukken door de weilanden dus natte schoenen, geen probleem. Uiteindelijk kom je bij Joop’s bankje, pijltje rechtsaf en eentje rechtdoor. De app geeft de grote lus door de Loenense hooilanden aan! Heel mooi stuk, maar alle bordjes zijn weg. Als het bewust is dan is het handig om de app aan te passen. Nu kon je er lopen maar snap dat het er heel nat is geweest, en dat een reden kan zijn. De borden van natuurmonumenten geven in iedergeval aan dat het openbaar is! Verder een prima aangegeven route!

 5. Vandaag het pad gelopen. Heel mooi en nu het wat droger is dan een paar maanden terug ook prima ondergrond. De weilanden waar je doorheen loopt zijn deels verwilderd, het zijn vaak niet die strak-groene productievelden. En daarmee niet eentonig, blij dat we er door/langs mogen lopen. Afwisselde wandeling met veel rustige plekken.

 6. Op 3 februari jl. dit pad gelopen. Helaas was het toen glibberen en glijden. Vooral in het zuidelijke stuk (Lampenbroek – bij punt 4). Je bent dan dus vooral bezig met opletten waar je je voeten neerzet. Heel jammer. Want dat gebied is echt prachtig. Het pad gaat verder veel door weilanden en ook dat was ook sompig. In de droge maanden is het zeker een aanrader.

 7. Vandaag dit pad gelopen.
  Het was te nat door alle regens. Alleen kaplaarzen voldoen dan, maar die lopen niet lekker.
  In drogere tijden is dit een prachtig wandelpad.
  Het is een afwisseling van landgoed-, natuur- en boerenlandschap rondom Klarenbeek.
  Compliment aan terreineigenaren en vrijwilligers die dit mogelijk maken.

 8. Vandaag het pad gelopen. Nat, maar een mooie route. Dank voor het uitzetten en onderhouden.
  Onderweg, halverwege langs de Verloren beek, tussen de Klarenbeekseweg en de Hessen Allee, lag een afgebroken of uit de grond getrokken paaltje met route aanduiding.

 9. Op 28 januari dit pad gelopen.
  Wat een mooi afwisselend pad is dit, ik vond hem persoonlijk wel verrassend.
  Het had deze ochtend gevroren, en het rijp op het gras maakte dit pad nog mooier.
  Dit pad is goed te lopen, wel wat drassig op sommige plekken.
  Groot compliment naar de vrijwilligers die dit pad onderhouden en mogelijk maken

 10. prachtig pad, een toppertje! ik vond het helemaal niet saai, juist leuk om door weilanden te lopen! (bij de verlenging vlak na de kerk stonden er een tijdje geen bordjes, de verlenging zou ik schrappen) verder prima bewegwijzering

 11. Het pad gewandeld op 11 okt., vanaf restaurant Pijnappel. Bewolkt weer. De route verlenger gelopen en daar ging het mis. We kwamen op een punt waar er geen bordjes meer waren. Een aardige meneer heeft ons weer op het juiste pad gebracht. In het begin een mooie wandeling, de tweede helft is enigzins saai, veel over grasland, lange rechte stukken, een weide wandeling. Voordeel weinig asfalt. Op de laatste 500 m kregen we van een meneer ieder genoeg zoete appels en 2 zure appels mee om er “hete bliksem”van te maken. Hoe verrassend kan een tocht zijn met onderweg aardige mensen.

 12. Wij hebben het pad gelopen vanaf station Klarenbeek. Het was aardig tot de Hooilanden. Die zijn heel mooi en erg de moeite waard. Eigenlijk vonden we de route tot punt 6 heel erg de moeite waard. Daarna hadden we al gelezen dat het saai was dus we zijn daar omgedraaid en hebben zelf een aanpassing gemaakt die erg mooi was. Dit met behulp van de knooppunt app, die een geweldig goede kaart biedt en waarop je live kunt zien waar je precies bent.

  Namelijk op de weg terug eerst van 6 naar 5 en daarna rechtdoor: de routeverkoring op het kaartje hierboven genomen: een doorsteekje langs de Beekbergense Beek, vanaf daar de Polveensweg op klein stukje volgen, dan naar links over de Oudhuizerstraat (richting de roofvogeltuin) doorlopen naar de Kopermolenweg daar links. Vanaf die weg hadden we erg mooi uitzicht op het landgoed, er staat ook een heel oude metasequoia in de tuin van het landgoed, die kun je vanaf de weg goed zien. Vanaf de Kopermolenweg zijn we rechtsaf het andere klompenpad opgegaan ook langs de beek. Vlak voor de Landweg hebben we een paadje parallel aan de weg naar rechts genomen, weg oversteken, paadje volgen en dan mat een bochtje over het kabouterpad terug naar het station.

  Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die er veel moeite in hebben gestopt. Op het Lampenbroek zagen we een zwarte ooievaar, zal wel een toevalstreffer zijn. Maar wat een fantastisch terrein is dat!

 13. Goede wandeling om het landschap rondom Klarenbeek te leren kennen.
  Het eerste deel is erg mooi: Landgoed Klarenbeek, Loenensche Hooilanden, Beekbergse beek.
  Maar daarna wordt het saai: langs een kaarsrechte ruilverkavelingssloot en daarna bijna alleen langs en door weilanden vol raaigras: goed om te zien en te ondergaan hoe het huidige intensief bemeste eenvormige grasland eruit ziet, maar niet leuk om op en langs te wandelen. Op het einde ook nog stinkende varkenshouderijen.
  Tip voor de makers van dit pad: een routeverkorting vanaf punt 5 naar de start zou fijn zijn.

 14. Het pad gewandeld op 20 mei.
  In het begin even de app nodig i.v.m. de verlening, daarna weer prima aan gegeven zoals bijna altijd.
  Hoogtepunt waren zeker de Hooilanden. Bij nat weer is goede schoeisel inderdaad noodzakelijk.
  Mooie wandeling, zeker aan te raden.
  Dank maar weer aan de vrijwilligers.

 15. Twee gezichten
  Een wandeling met twee totaal verschillende gezichten. Wellicht zijn het eerder inzichten. Van leeg weidegebied met enorme veestallen tot een Natura 2000 sprookje. Ik heb er zo mijn eigen bedenkingen over.
  Aan de overkant van restaurant Pijnakker zijn een aantal parkeerplaatsen. Het is een fijn idee dat ik geen gebruik hoef te maken van hun eigen parkeerterrein. Ik ben wel even onderweg namelijk. Na een gezellig praatje met eigenaar Gé Pijnappel en koffie met gebak, hijs ik mijn rugzak op. De ijssalon tegenover het hertenkamp is ook open. Ik besluit het extra rondje rond de Kerkweg te doen. De extra kilometers lopen door weidegebied met hoog gras en zijn in droge tijden aan te raden. Intuïtief loop ik de route tegen de klok in waardoor het mooiste op het laatst komt. Bij de Dalkweg word ik geattendeerd door een uiterst vriendelijke en attente automobilist dat ik aan de verkeerde kant van de sloot op het asfalt loop. “Nogmaals bedankt, lieve automobilist. Dat scheelt een heel stuk teruglopen.”
  Ik vervolg mijn weg door eindeloze lange en lege weidegebieden met zicht op grote veestallen en voersilo’s. Weinig inspirerend. Ik ‘hark’ eindeloos mijn weg door gras en het landschap is niet fotogeniek. Geen koe in de wei in deze omgeving.
  Het pad is uiterst goed onderhouden. Op sommige plekken is het gras zo hoog dat de bordjes wat minder zichtbaar zijn. Loop dit pad met de app erbij.
  Pas na 7 kilometer sluit het landschap zich en komen er meer bomen en houtwallen in zicht. Wat daarna komt is oogverblindend en in een voorjaarszonnetje maak ik kennis met de Verloren Beek, de Beekbergse Beek en de kers op de taart, de Loenense Hooilanden Lampenbroek waar Natura 2000 het oorspronkelijke gebied weer in ere probeert te herstellen. Ik rust even op het door Weleda gesponsorde bankje in de langzaam ondergaande zon en spreek de wens uit dat wij in Nederland meer van dit soort gebieden kunnen terugwinnen.
  Eenmaal terug zie ik dat de ijssalon ook nog open is en word ik met open armen ontvangen door eigenaar Gé van restaurant Pijnappel. Wat een aanrader deze plek en wat een voortreffelijk en plezierig gastheer deze man.
  Na een koele rosé met borrelhapje hijs ik mezelf weer in de auto na een uiterst voldane dag.
  Het topsegment van de middenklassers, dit pad. Horeca bij begin en eind, niks onderweg helaas!
  Voor een fotoimpressie: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/klarenbeeksepad/17402/

 16. 23-5-2023
  Ons vijfde klompenroutepad kon ons helaas tot 3x toe niet de juiste route wijzen. Een keer konden we het via de bewegwijzering,die verstopt zat achter hoog gras terugvinden. De derde keer hebben we het opgegeven en zijn we middels de iPhone terug gegaan. Jammer want de andere 4 routes waren prima aangegeven.

 17. Vandaag het Klarenbeeksepad gelopen, we gingen voor de verlengde versie, dus 15 km. So far so good, echter de bewegwijzering was echt slecht, dus ging het mis na de verlenging bij de verkorte versie, deze stond naar links aangegeven, dus gingen we rechtdoor. Onze route was klaar na 12,5 km, dus bleken we uiteindelijk toch de verlengde verkorte route gelopen te hebben. Teleurstellend dus

 18. Vandaag met een prachtig zonnetje,dit mooie klompenpad gelopen! Het is echt een mooi pad,weinig asfalt,dus ik denk wel ,dat na veel regenval sommige stukken drassig kunnen zijn! Maar daar na nachtvorst vandaag dus geen last van,wij hebben de route prachtig gevonden (13km),gelijk langs de molen met de hertjes in de wei begonnen,door landgoed Klarenbeek en kwamen langs het prachtige Loenense Hooiland,stukken langs water en door weilanden, mooie vergezichten (zeker met dit weer),kortom wij hebben genoten van dit klompenpad!

 19. Teleurstellende route. Het noordwestelijke deel is ronduit saai, om niet te zeggen lelijk: de verkaveling heeft hier flink toegeslagen, veel meer dan rond bijvoorbeeld het Leuvenschepad, waar de dichtheid van houtwallen nog wel min of als vanouds is. Ik zou het Klarenbeeksepad pal ten westen van het Beekweidenpad situeren, het NW deel van het pad schrappen en het hele pad meer naar het ZO leggen. Bestaande (fiets-)paden zijn daar voldoende en bovendien zit je dan op veiliger afstand van de A50. NB In het hek langs parkeerplaats de Somp (A50 r. N) zit een klaphek naar de gelijknamige zandweg, die onderdeel is van de route (i.e. van het genoemde saaie deel). Deze parkeerplaats is dus een prima startpunt voor als je het niet zo nauw neemt met het landschap.

 20. Prachtige tocht, duidelijk aangegeven route, met recht een klompenpad, minimale hoeveelheid asfalt, en veel rust, ruimte en uitzichten. Zelfs voor fietsers zijn grote delen niet toegankelijk. 👍👍👍

 21. Vandaag deze route gelopen, de 15km. Tegen de klok in volgens mij. Ik vond het vooral vrij saai, op een paar leukere stukjes na. Natuurwandeling ja, klompenpad nee. Het startpunt begrijp ik niet goed, dit lijkt geen onderdeel van de route maar een aanloopstuk. Best ruime P maar was helemaal vol en dat op doordeweekse ochtend. Route begon nog wel goed door al gauw de woonwijk te verlaten, langs de herten en door een bosstrook, en meteen maar voor de verlenger gekozen. Leek een goede keus. Langs een kerk, daarna was er m.i. geen bordje voor rechtsaf. En toen was ik weer terug in diezelfde bosstrook en vond ik de bewegwijzering verwarrend. Het juiste pad gevonden. Toen heel veel langs rand weiland, lange rechte stukken. Iets vóór het beekberger woud en de loenense hooilanden vond ik het weer leuker worden. Daar ergens was die verlenger m.i. dan ook leuker en logischer geweest. Een stukje na het beekb.woud, na het oversteken, ging de route verder na een hekje. Met opstap, deze was alleen erg hoog (en ik ben nog wel lang) en geen hoge paal o.i.d. voor houvast. Dus gelukkig was het hek ernaast niet op slot (evt kun je ook via de andere kant vh water ontdekte ik later). Weer terug in een laatste bosdeel vond ik de bewegwijzering wederom verwarrend, er hingen m.i. gewoon teveel bordjes op 1 paaltje. De route kruist zichzelf een paar keer aan het begin en eind. Door de verlenger te verplaatsen (of gewoon weg te laten) is dat denk ik opgelost.
  Door tegen de klok in te lopen had ik de mooiste stukken op het laatst.
  Waarschijnlijk ben ik ergens een kort oplaadkabeltje verloren, als iemand deze vindt….

 22. Mooie route en prachtig weer op deze 2de november! Afwisselend an alles keurig bewegwijzerd. Het stuk met de Loenense Hooivelden vonden wij het leukst en daar kwamen we niemand tegen, Heerlijk!

 23. Klarenbeeksepad, wat een prachtige wandeling, gisteren in druilerig weer gelopen met twee vrienden. Ik wandel al meer dan tien jaar over klompenpaden, dit is een van de mooiste, wij het pad met de klok mee. Dat is overigens nog even opletten.
  De natuur is zeer gevarieerd, bij nat weer zijn hoge schoenen zeker aan te raden, veel meters over natte weilanden. De wandeling heeft heel veel onverharde wegen, prachtige uitzichten soms zelfs zonder enig geluid op de achtergrond.
  Aan het eind liepen we toch nog even verkeerd omdat de vernieuwde brug over de Beekbergse beek bij Huize Kamerbeek geen bordje meer bevatte. We liepen toen rechtsaf ipv linksaf over de brug. Overigens was de bewegwijzering heel goed verzorgd. Echt een aanrader deze wandeling.

 24. Het Klarenbeeksepad is een klompenpad van 15 km rond het Veluwse Klarenbeek.
  Je staat al snel voor de keuze, verlenging of de gewone route. Mijn tip is: neem altijd de verlenging en ook deze keer doe je jezelf daarmee niet tekort. De route gaat vooral over onverharde paden, door bos, weilanden, langs akkers en een beek. Wat mij betreft een bovengemiddeld klompenpad met een aantal leuke verrassingen.
  video: https://youtu.be/4dmDtItQfoE

 25. Verrassend mooie route. Net als J.G. Bos woon ik in Apeldoorn maar had ook niet verwacht dat dit gebied zo mooi was. Ik liep aan het begin van de avond. Prachtig en rustig. Ik kwam niemand tegen, wel een paar reeën. De route staat heel goed aangegeven. Binnenkort loop ik hem nog een keer de andere kant op, dan zijn de uitzichten opnieuw verrassend.

 26. Mooi klompenpad, alleen verwacht niet teveel bos (ondanks dat dit in de omschrijving wel staat aangegeven)

 27. Prachtige route. Genoten van de omgeving. Zelf woon ik in Apeldoorn. Ik wist niet dat Klarenbeek zo mooi was. Bijna geen auto tegen gekomen.

 28. Klarenbeekse klompenpad met Jeanet gelopen. Laatste km niet opgenomen op mijn Polar app. Was een mooi pad. Het was mooi weer en prachtige luchten en ver gezichten onderweg. Ook heel veel vlinders. Het stuk door de hooilanden moet je vooral niet overslaan.

 29. Vanmorgen vroeg, 10 juli, dit klompenpad gelopen.

  Erg mooie route.
  Wandelen door prachtige natuur.
  Route staat goed aangegeven. Ik loop ook altijd met de app.
  Wegen en paden goed begaanbaar.

  Tip 1; maak geen gebruik van de route verkorter. Juist hier loop je door prachtig natuur gebied.
  Tip 2; voor de asfalt liefhebbers. Loop deze route NIET. Bijna geen asfalt op deze route.

  Verder iedereen bedankt die een bijdrage levert aan dit klompenpad.

 30. De boom ligt na 4.4 km vanaf start bij Pijnappel. Als je per auto naar Woudweg 67 gaat is daar tegenover een paadje, op dat paadje ligt de boom op de splitsing.
  Met vriendelijke groet Carolien

 31. Dag Gea Wolters,

  Kun u aangeven waar de boom op de route ligt? Dan kunnen we het oplossen.

  Vriendelijke groet,

  Beheerders Klarenbeeksepad.

 32. Heel mooi klompenpad, helaas moesten we rechtsomkeer want er lag een boom op het pad waar we niet omheen konden. Klompenpad albapad verder gelopen vanaf de Knypersteege.
  Prachtig pad.

 33. Leuke route .afwisselend en bijna geen harde wegen we zijn geen mens tegengekomen.heerlijk rustig.maar aan het einde was de boer aan het i njecteren op zijn land we moesten helaas over die weides heen dus je raad het wel.maar ondanks dit genotenvan het gebied

 34. Mooie verzorgde route. Te veel lange rechte stukken gelopen. Het bos mag geen naam hebben.

 35. Goed verzorgde route. Wij vonden het een beetje eentonig. Veel grote graslanden met lange stukken rechtuit lopen. Leek een soldatenmars: vooral kilometers maken

 36. Vandaag deze wandeling gemaakt. Deze komt zeker in mijn top 10! Wat een heerlijk klompenpad. Heerlijk door de weilanden, overal ooievaars en kieviten te zien en te horen. Leuke “klompenkunst” onderweg maakt het extra leuk. De paden langs de verschillende beken zijn heel mooi en het klapstuk was het stuk door de Loenense Hooilanden. Gebruik echt de routeverkorter niet! Dat stuk is zoooo mooi! Ik kan me alleen maar voorstellen hoe mooi het zou zijn in de zomer. Ik kom absoluut een keertje terug!

 37. mooi pad met veel vergezichten, het is nu weer goed te lopen omdat de weilanden goed droog zijn(geen klei)

 38. In de volle zon dit mooie klompenpad op zaterdag 26 februari 2022 gelopen.
  Bewegwijzering perfect !
  Leuk en afwisselend klompenpad.
  Hier en daar drassig maar dat wisten wij en kon na zoveel regen de afgelopen dagen ook niet anders.
  Voor herhaling vatbaar.

 39. In de volle zon dit mooie klompenpad op zaterdag 26 februari 2022 gelopen.
  Bewegwijzering perfect !
  Leuk en afwisselend klompenpad.
  Hier en daar drassig maar dat wisten wij en kon na zoveel regen de afgelopen dagen ook niet anders.
  Voor herhaling vatbaar.

 40. Goed aangegeven klompenpad. Veel door weiland, mooi langs beken en sloten. Prachtig natuurgebied.

 41. Echt Klompenpad, hier en daar wat drassig, maar wat wil je in deze tijd ……. geen asfalt, weidse vergezichten, genoeg bankjes en goed aangegeven!

 42. Ook in natte winterse omstandigheden is dit een echt klompenpad begin januari (drassig) in een mooie, afwisselende omgeving met zo nu en dan weidse vergezichten. Uitstekend gemarkeerd!

 43. Vandaag dit leuke klompenpad gelopen. Prima pad en goed bewijzerd en mooie natuur.

 44. Vandaag het klompenpad Klarenbeeksepad gelopen. We hebben veel klompenpaden gelopen, maar deze vonden we verreweg de slechtste. Niet klompenpad waardig. Het grootste gedeelte loop je door weilanden, daar kun je niet eens van paden spreken. Eindeloos langs een rechtaan rechttoe beek, erg jammer. Wat ons betreft géén aanrader dus.

 45. Hele mooie route met erg veel weiland en vergezichten. Deze is ons erg goed bevallen

 46. Vandaag dit pad gelopen. De route is met veel zorg onderhouden met gemaaide paden. Toch spreekt de route mij niet erg aan. Veel weides en mais, eentonig. Drukke omgeving met veel geluid van de snelweg.

 47. Gisteren voor de zoveelste keer dit prachtige pad gelopen.
  Wat Corine al schreef: de boer had bij het injecteren geen rekening gehouden met een strook voor de wandelaars. Niet zo erg hoor, de geur van stront hoort wel bij een goed klompenpad.
  Tip om de schoenen weer schoon te maken: eerst de zolen in een bak water zetten en dan pas borstelen.
  GEVONDEN: Originele oordoppen in een etui.

 48. Vandaag op zondag 13 juni dit mooie pad rondom het buitengebied van Klarenbeek gelopen. De route leidt je dwars door weilanden en over akkers met mooie oerhollandse vergezichten. Onderweg genoeg bankjes en het klompenpad is prima bewegwijzerd. Een aanrader!

 49. Vandaag, 13 juni, dit prachtige klompen pad gelopen. Genoten van de hele route. Een paar weilanden waren net uitgereden met mest dus de bergschoenen blijven vanavond buiten om te luchten. Een aanrader voor iedere wandelaar.

 50. Op de eerste zonnige zondag dit fraaie pad bewandeld. Veel afwisseling rond het dorp Klarenbeek. Gestart bij het Station. Hoogtepunt waren de natte weilanden en de schaduwrijke paden langs de beken, en de route door het grasland bij de 18e eeuwse grenspalen. EN de vele volgens, hazen, reeën en de exotische hobbydieren zoals lama’s en wallaby’s . Al met al, met een lusje door het Kabouterbos, werd het 17,9 kilometer.
  Slechts een paar plekken waren heel zompig, maar hebben het droog gehouden. Heel rustig ook. Ondaks weekeinde en weer kwamen we maar een handvol wandelaars tegen. Op sommige stukjes waar het pad fietspaden/wegen kruist was het wel druk (senioren op snelle electrische fietsen…). maar kort daarna koop je weer alleen. At ons betreft in de top 6 (top 5 hadden we al). Ook vanwege goede bewegwijzering. Neem wel eten en drinken mee want mogelijkheden kwamen we onderweg niet tegen.

 51. Leuke route veel door de weilanden. Het rondje is 9km, met verlenging en naar het station wordt het 15 km totaal.

 52. Heel mooi pad, goed bewegwijzerd en veel onverwachte plekjes. Wel goede schoenen aan ivm de nattigheid onderweg. Echt de moeite waard!

 53. Gisteren, 20 april, dit gehele pad gelopen onder schitterende weersomstandigheden. Zeer afwisselende route met prachtige vergezichten. Bijna allemaal onverharde wegen. Dwars door weilanden. Weinig fietspad. Veel “bewoonde” ooievaarsnesten gezien. Rondje Lampenbroek is een schitterend natuurgebied met enorme diversiteit aan weidebloemen. Hier komen ook geen fietsers: je voelt je één met de natuur. Op de gehele route zijn we geen wandelaars tegengekomen. Een verademing voor ons. We wonen in het westen van het land, waar het park voor de deur steeds meer op de Kalverstraat gaat lijken.
  Route-uitzetters bedankt. Wat hebben jullie ons weer laten genieten.

 54. Eerst met de trein vanuit Amersfoort naar station van Klarenbeek en daar opstaproute genomen door het
  kabouterbos tot aan de markering van het klompenpad rechtsom.Het vervolg was een prachtig pad met veel
  kleine zandpaadjes door een wijdse omgeving langs slootjes en beken. Opvallend ook veel door weilanden en
  soms over boerenerven wat een zeer landelijke indruk gaf met ook veel groei van bloemen.
  Aardig wat vogels en vlinders gehoord en gezien,door landgoed gelopen en mooi stuk bos met ook nog eens
  een prachtig weertje.Het klompenpad is door de vrijwilligers goed gemarkeerd en ook nog een speciaal bedankje
  aan de boeren die dit alles hebben toegelaten. Ik heb me puik vermaakt.

 55. Onverwacht mooi Klompenpaden. Wij hadden toch een ander beeld van Klarenbeek. De verlenging van 2 km is zeer de moeite waard en heeft ons doen besluiten om binnenkort het Appens schouwpad te doen.

 56. Vandaag 18 april 2021 dit klompenpad gelopen. Met ideaal wandelweer. We hebben de 13km genomen. Wat een schitterende route en echt super goed bewegwijzerd. Snap niets van het commentaar. Hëël weinig asfalt alleen maar water natuur en ruimte om je heen. Fantastisch. We gaan hem zeker nog een keertje lopen. Dank aan de bedenkers, uitzetters en vrijwilligers. Chappau ?

 57. Vandaag 18 april dit klompenpad met mijn zoon gelopen. Staat zeker in de top van ons lijstje met mooiste paden. Nauwelijks verharde weg, veel weiland. Wijdste blikken, weinig honden. Zoals een klompenpad hoort te zijn! Complimenten aan de vrijwilligers.

 58. Alle hulde aan de vrijwilligers die de klompenpaden uitzetten en onderhouden! We hebben erg genoten van dit pad, erg gevarieerd en veel onverharde paden met weidse uitzichten (kievitten en wulpen gespot!).

 59. Leuk, goed aangegeven en gevarieerd pad met weinig asfalt
  Al de leuke klompjes onderweg laten je glimlachen
  Dank vrijwilligers voor deze prachtige route

 60. Vandaag zat er een luchtje(mest) aan dit klompenpad!
  Een heerlijke wandeling en zeer veel onverhard.
  Zelfs een groepje van maar liefst 5 reeen gezien in de Loenensche Hooilanden.
  Heerlijk genoten van deze klompenwandeling!

 61. Afgelopen maandag genoten van dit goed gemarkeerde klompenpad. Fijne en afwisselende route. Het mooie weer en de actieve hazen in de weilanden gaven de route nog iets extra’s om van te genieten.

  Complimenten aan de vrijwilligers!

 62. Vandaag voor de tweede keer genoten van dit schitterende klompenpad.
  Alles prima bewegwijzerd.
  Dank vrijwilligers en landeigenaren!

 63. Vandaag, 28-02, dit pad gelopen. We gaan hem snel nog eens doen want toen we begonnen met lopen was de wereld heel klein, lees mist, waardoor we helaas veel van de omgeving gemist hebben. Het laatste stuk was er zon en konden we genieten van de prachtige omgeving.

 64. Wat een heerlijk klompenpad! Veel struinen over paadjes en door de wei. Hier en daar erg drassig ( bij de Loenense Hooilanden), met wandelschoenen goed te doen maar zeker niet met sportschoenen. Onze stappenteller gaf 14,6 km aan aan het eind.
  Voor herhaling vatbaar, dank vrijwilligers!

 65. Wat een weidsheid heeft ons land, dat wordt prachtig duidelijk op dit pad. Een klompenpad zoals ie bedoeld is, veel door weilanden en geen asfalt. We hebben met het winterzonnetje op de voorgrond heerlijk genoten. De blubber viel mee omdat de grond redelijk bevroren was, maar anders zou het wel een blubberpad zijn.
  enige nadeeltje was dat op een deel er erg veel afval lag van macdonalds, dat was echt jammer.

 66. Vandaag Klarenbeekse Klompenpadpad 13 km gelopen met een stuk van de verlenging wij vonden het een mooi pad, het was goed aangegeven met de bordjes . De Loenensche Hooilanden waren drassig maar wel de moeite waard , en het stuk langs de Beekbergse Beek was ook genieten .

 67. Vandaag dit mooie klompenpad gelopenb (15,6 km) en genoten van de stilte en de prachtige paden. Hier en daar wat modderig, maar dat vonden wij geen probleem en weinig over asfalt, heel fijn.
  Prima aangegeven ook! Complimenten voor degenen die dit pad uitgezet hebben.

 68. Vandaag Klarenbeekse pad gelopen zonder verlenging wij vonden het een mooi pad, het was goed aangegeven met de bordjes . De Loenensche Hooilanden waren wat drassig maar wel de moeite waard , en het stuk langs de Beekbergse Beek was ook genieten . Vrijwilligers en eigenaren van de gronden bedankt voor dit mooie pad.

 69. Afgelopen maand in 2 delen gelopen. Erg mooi en goed te volgen. De stukken door de weilanden en langs de beek zijn super met als hoogtepunt de Loenense hooglanden. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren!

 70. Heel mooi klompenpad. Bijna niet op asfalt gelopen en prima uitgezet. Een echte aanrader. In het voorjaar of zomer gaan we dit pad zeker nog een keer lopen.

 71. Wij vonden dit een heel leuke/ mooie wandeling. Een aanrader. Duidelijke wegbewijzering. Wij gaan hem zeker nog een keer lopen.

 72. Op 3 november 2018 liepen wij dit pad voor t eerst in dezelfde zonnige omstandigheden als vandaag. Hoe zou t komen dat de wandeling ons nu veel meer kon bekoren? Nog steeds uitstekende bewegwijzering en ook de verlenging erbij gelopen wat zeer de moeite waard was. Prachtige herfstkleuren overal, zeer vriendelijke bewoners in de omgeving die je hartelijk groeten en op de hele wandeling maar 5 x een echtpaar tegengekomen, inclusief een enkele local met een hondje op die 15 km. Heerlijk rustige omgeving, geen horizonvervuiling, lange weilanden die je doorkruist, mooie boerderijen die je passeert. Mooie gedeelten langs sloten en beken. Het was weer een feestje in Klarenbeek voor ons.

 73. Deze route gelopen. Vond een aantal stukken wel mooi, maar vond ook wel veel stukken erg saai en lang. Veel weiland, en een enorme lange modderige weg. Ook vonden we het erg slecht aangegeven. Je hebt geen idee welke bordjes je moet volgen voor welke afstand. Je start bij pijnappel, dan denk je verkorte route is 9 en verlengde is 13, en vanaf het station is 15. Maar dit is dus allemaal niet zo. Wij wilde 13 lopen, dus gekozen voor verlende route. Maar op gegeven moment hadden we al ruim 13 gelopen en moesten we weer een weiland door, wat nog weer 3 km was. Dus zijn we voor dat laatste weiland maar rechtsaf geslagen om anderhalve km over verharde weg rechtstreeks naar pijnappel te lopen. Dus uiteindelijk 15 km gelopen, zonder hem af te maken. Als je 1 route maakt met 3 verschillende afstanden, zou het fijn zijn als duidelijk is welke bordjes voor welke afstand je moet volgen. Dat vonden we een beetje jammer.

 74. Super mooi klompenpad. Echt een pad zoals een klompenpad hoort te zijn.
  Complimenten.

 75. Dit klompenpad is zoals een klompenpad moet zijn: mooie afwisseling, kleine paden, door weilanden, helemaal goed, Toppertje, ook de verlenging is aan te raden.

 76. Dit pad heb ik twee jaar geleden gelopen maar staat nog steeds in mijn top 10. Een heel leuk afwisselend pad!

 77. Erg leuke route en afwisselend. Heel veel klompen gespot onderweg. Over verharde wegen, zandpaden, door het bos en over weilanden. Heel leuk! (jammer dat je niet een foto kunt achterlaten in het gastenboek)

 78. Vanmorgen in de regen beginnen te lopen. Een paraplu biedt toch altijd de beste bescherming. Overweeg zelfs zo’n ding mee te nemen als het erg warm is.
  Vorig jaar dus in de stekende hitte dit pad gelopen. Niet aan te raden omdat het grootste gedeelte door het open veld loopt. Geen markering gemist, dit keer, zo in mijn eentje. Aardige route wel, vooral het gedeelte door het bos en langs de beek. Maar, het Albapad, dat eraan grenst, heeft qua afwisseling mijn voorkeur.
  Onderweg nog een fikse bui. Gelukkig wad er een bosje in de buurt voor wat beschutting. De regen kwam met windvlagen en mist boven het pad in volle hevigheid opzetten om direct weer af te zwakken. Ik zag op het poezenpaadje twee doornatte tegenliggers. Niet zozeer door de regen, maar van de oversteek naast de mais en vooral de hooggegroeide melde ernaast. Natte broekspijpen..
  Volgende keer ook eens de routeverlenger doen.

 79. Gisteren het mooie Klarenbeeksepad gelopen. Een mooi pad dat veel tussen de weilanden gaat en het bos.
  1 Minpunt is er wel: we missen er bankjes vooral in het Lampenbroek is daar voldoende ruimte voor om dan te genieten van de natuur, maar geen bankje te vinden.

 80. Weer een x deze route grotendeels gelopen. Prachtige route en bij het “poezenpaadje” een prachtig rustpunt met koffie met wat lekkers. Goed iniatief

 81. wij hebben dit pad deels in de regen gelopen en ondanks het slechte weer was ook dit pad weer schitterend. Zoals een klompenpad hoort te zijn: struinen door de weilanden, prachtige uitzichten. En wat fijn dat we over al die weilanden mochten lopen. De hooilanden waren heel mooi.

 82. Vervolg: “Lovend én viel tegen”:
  Vandaag het Klarenbeeksepad gelopen. Bij somber weer kan ik me voorstellen dat het pad je niet altijd meevalt. Daarentegen op deze zonnige en warme ochtend was het prachtig. De zomerbloemen zijn één boeket, de koeien en schapen in de wei, deels juist de schaduw opzoekend, waren prachtig om zo ook van dit Klompenpad te genieten. De route is vnl over grasland en akkers (met mais), langs boerderijen en een landhuis (bij Klarenbeek).
  Dus wat ons betreft, lof voor dit pad. Maar ik denk wel dat het weer én het tijdstip erg belangrijk kan zijn om er echt van te genieten.
  – Door de corona is onderhoud op een lager pitje gezet, begreep ik. Soms was het gras wel erg hoog. Hopelijk valt het teken gedoe wel mee. Ook ergens een paadje door een bossage, op zich prachtig en leuk, maar ja, ’t was een beetje aan het dichtgroeien. Maar ja, mede daarom is het toch een Klompenpad………… nou ja.
  – Ergens onderweg was iemand zo vriendelijk om daar 2 vuilniszakken achter te laten, met o.a. behang papier. Eén zak was al opengescheurd, waardoor het afval bezig was zich te verspreiden. Jammer. Wilde het wel opruimen, maar lopend en geen handschoenen, was me te lastig. (Ik dacht bij “De Somp”)
  Lof voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij dit pad. Kees

 83. Op een mooie zonnige dag met hollandse luchten deze route gelopen. Wat een mooie route, grotendeels onverhard. Door de (soms bloeiende) weilanden, langs sloten, hooilanden, koeien, boeren aan het hooischudden….hoe mooi wil je het hebben. We hebben eerst de reacties gelezen om te zien wat ons te wachten stond. Ik kan me echt niet vinden in “de lange, eentonige stukken”. Wij hebben genoten!

 84. We hebben vandaag genoten van het Klarenbeeksepad. Prachtig! Alles goed aangegeven, veel graspaden! En het Lampenbroek was in één woord, schitterend!
  Dank dat we door al die weilanden mochten lopen en dank vrijwilligers voor het onderhoud!
  Het was een prachtige zondagmiddagkuier.

 85. ‘k Ben benieuwd: de één lovend, de ander “viel tegen” (eentonig, rechte stukken) ‘k Laat tzt wat van me horen … Kees

 86. Na een veel belovende start viel het ons erg tegen. Veel lange rechte eentonige stukken langs grasland en sloot.

 87. Vandaag 28 Juni dit prachtige klompenpad gelopen, inclusief de verlenging. Kom je op ongeveer 15 km.
  Wat een prachtige afwisseling van de natuur. Echte struinpaadjes. Mooie vergezichten. Zelf vond ik de Lampen broek een prachtig gebied.
  Dit klompenpad heeft zeer weinig asfalt.
  Route is duidelijk bewegwijzerd. Een echte aanrader. Heb er al vele gelopen, maar deze behoort tot de echte klompenpaden.
  Vrijwilligers TOP. En de boeren natuurlijk ook, die hun land beschikbaar stellen.

 88. Wat een geweldige route. Zeer gevarieerd zowel door bossen als weilanden. Minimaal over verharde wegen. Zo hoort een klompenpad te zijn. Onderweg ook nog een geweldige verrassing bij hooilanden, ongeveer 20 ooievaars gezien. Zeker ook de moeite waard om de verlenging te lopen

 89. Zaterdag 13-06 deze route gelopen, inclusief de verlenging. Erg mooi uitgezette route, het is zeer aan te raden ook door de Hooilanden te lopen. Het plaatsje Klarenbeek als start- en eindpunt geeft een mooie variatie aan deze route, die verder veel mooie paden door de wei en langs allerlei soorten begroeiing en vogels kent.
  Het stukje langs de Beekbergse beek is ook een hoogtepunt.

 90. Een super mooie route. Vlinder, ooievaars, vogels mooie en goede paden?
  Leuk om te lopen in voor ons oude vertrouwde omgeving Lampen broek en de Londense hooiland.
  Waar de broers nog hebben gegooid en gemolken.

 91. Dicht bij ons in de buurt, maar ik kwam op plekken waar ik nog nooit was geweest. Hele mooie wandelroute, complimenten voor degene die het uit hebben gezet en onderhouden

 92. Hele mooie route met veel natuur. Met name de Loenense Hooilanden vond ik fantastisch. Er vlogen veel zwaluwen, wat een prachtige dieren. Ook nog twee reeën gezien en verderop een familie jonge spechten die om elkaar heen dartelde in de bomen. Bedankt vrijwilligers voor het onderhouden van dit geweldige pad.

 93. Een prachtig en afwisselend pad. Veel over landerijen, waarvoor ik de eigenaren van het land wil bedanken dat zij hun land openstellen voor de wandelaars..

 94. Vandaag het Klarenbeeksepad gelopen. Was een heerlijke wandeling door een mooie omgeving. Lekker langs slootjes en door velden. Was heel goed bewegwijzerd.

 95. Zondag 11 mei dit pad gelopen. Gekozen voor de verlenging (15 km) prachtige, open en bloeiende velden. Weidse uitzichten over net gemaaid grasland…wat een mooie groen nuances! Mooie picknicktafel met parasol…zooó gastvrij!! Bijna geen asfalt en dat is echt mooi. Mooie beekjes en om het kleine beetje asfalt te vermijden hebben ze prachtige, smalle “ struin”paadjes in de route geplaatst.
  Wij zijn fan van dit pad.
  P. S ..wij hadden prachtig, windstil, zonnig weer met een strakblauwe lucht… hoe dit pad in open land bij ander weer ervaren an worden??
  Ennuh… vergeet sowieso niet bij terugkomst een ijsje te halen naast de molen… heerlijk!

 96. Begonnen met de verlenging en dat was meteen de kennismaking met weiland en die heb ik het merendeel van de tocht onder de voeten gehad. Prachtige wijdse vergezichten, stilte en rust. Alleen het zingen van de vogels en de insecten waren te horen. Geen mens te bekennen en daar heb ik heel erg van genoten. Mooi stuk langs de beek. Dank je wel voor het goed onderhouden en goed bewegwijzerde pad.

 97. Inderdaad een prachtig open pad. Vandaag zonnig en bijna windstil dus heerlijk gelopen! Veel groen, weinig asfalt en mooie vergezichten. Veel vers gemaaide weilanden. Onderweg heeft een bewoner een zitje gemaakt waar je een kopje koffie kunt bestellen. We voelden ons welkom in het mooie gebied!

 98. Vandaag deze prachtige wandeltocht gemaakt. Oudhollandse weilanden met allerlei soorten gras, veel beken ,mooie oude boerderijen en bijna geen asfalt. Dit is wel een van de betere klompenpaden.

 99. Vandaag, Bevrijdingsdag, het Klarenbeeksepad gelopen en het was weer genieten. Vanwege de feestdag, en misschien de Coronatijd, was het drukker op het pad dan ik gewend ben. Het is een erg afwisselend klompenpad, zeker het deel door het Loenens Hooiveld (Lampenbroek) vond ik prachtig! Ergens halverwege stond een picknicktafel met parasol en daarnaast een bankje. Daar heb ik een poosje gezellig gepraat met een vrijwilliger van dit klompenpad. Mijn complimenten voor hoe het pad er bij lag en hoe de route is aangegeven. Leuk u gesproken te hebben, blijf gezond!
  De video plaats ik speciaal voor u vanavond nog!
  YouTube: https://youtu.be/fv8jbwvtB0I

 100. Vanaf april 2020 maak ik blogjes van iedere wandeling van de klompenpaden die ik loop. Het Klarenbeeksepad dat ik op 8 september 2019 liep moet het doen met de foto’s op instagram. Mijn account heet: titiissprakeloos. Voor de blogjes van de andere klompenpaden zie ook; http://www.sprakeloosverhalen.wordpress.com

  Ik herinner me deze wandeling als een aangename wandeling met afwisseling. Aanrader.

 101. Een prachtige wandeling die duidelijk is aangegeven. Veel afwisselende landschappen (loofbossen, parken, landerijen en weilanden), prachtige vergezichten en leuke smalle paden tussen prachtige bomenrijen. Een aanrader.

 102. Vanmiddag dit klompenpad gelopen. Wat een prachtige wandeling. Mooi uitgezet hoor, mijn complimenten. Ook goede bewegwijzering, de app nauwelijks nodig gehad. Deze komt in mijn top 5 en ga ik zeker vaker lopen.

 103. 26april
  Wij hebben dit klompenpad gelopen voor de 2e keer hij blijft en is prachtig!
  Met recht een klompenpad!!dwars door de natuur erg gevarieerd.
  Een dikke 10 voor de vrijwilligers.

 104. Vandaag deze heerlijke wandeling gemaakt.
  Aanrader, mooi open, dus je kan genieten van de zon.

 105. Gisteren het pad gelopen. Prachtig weer. Nauwelijks mensen onderweg. Heel rustig. Het pad is goed te volgen en de boordjes staan daar waar het nodig is. Inmiddels is het overal droog en zijn de paden zeer goed toegankelijk. Vol op genieten van de natuur. Het Onranjetipje (vlinder) veelvuldig gezien. Kortom een wandeling om nog eens te doen.

 106. Gisteren het pad gelopen. Het was een stralende dag en dan is in de winter lopen door open gebied heel fijn. Wel veel door weilanden heen met op dit moment erg veel modder en natte stukken. Dit pad lopen met gewone schoenen of sneakers is niet aan te raden. Gisteren hoorden wij ook: ‘ er bestaat geen slecht pad, alleen slechte schoenen”.
  Maar een mooi rustig gebied om door te lopen.

 107. We hebben zaterdag weer volop genoten van dit mooie pad.
  Een toevoeging op mijn reactie d.d. 8 april 2019 met o.a een tip voor een koffiestop onderweg als je vroeg in Klarenbeek begint te lopen. Op de brede zandgrindweg (=De Somp) ga je in de richting van de snelweg A50. Parkeerplaats De Somp (met restaurant La Place) is duidelijk zichtbaar vanwege de vrachtauto’s die er geparkeerd staan en de vlaggen. Vanaf de route is het restaurant moeilijk te zien, want we ontdekten zaterdag jl. dat de grote R niet meer op het dak staat. We hebben er wel weer een lekkere kop koffie gedronken. La Place is al om 8 uur ’s morgens geopend en ligt op slechts zo’n 300 meter buiten de route.

 108. Vandaag dit mooie afwisselende pad gelopen. De sticker vlak voor het huisjespark was weg , dus iets te ver doorgelopen.

 109. Even een stukje schrijven over dit pad. Dit pad heb ik op 22 juli 2019 voor de 10e keer gelopen. Een heerlijk rustig boerenklompenpad. Aan begin en eind niet door een dorp lopen, maar direct de natuur in. Verhard is slechts 16%. De verwarring rond de bordjes direct na de opening van dit pad (in bos bij begin en eind en verlenging) zijn goed opgelost.
  Veel weiland is voor mij geen probleem, verstand op nul en gewoon doorlopen tot je lekker moe wordt. Zolang je in een weiland loopt kom je geen asfalt en auto’s tegen.
  En je kunt ook de lus van 3,25 km weiland overslaan.
  Weiland is hier bijna 5 km, dat is net zoveel als bij het Lauwsepad in Beneden Leeuwen. Het Teylingenpad in Kamerik kent 4 km weiland en het Tremelepad in Dreumel 3,3 km, alle afstanden uiteraard “ongeveer”.
  Restaurant Pijnappel gaat helaas pas om 11 uur open, dan was ik meestal al weer weg. Veel wandelplezier.

 110. Leuke route, jammer genoeg niet langs de plus. Deze week overigens frikadel broodjes 1 plus 1 gratis. Een echte plus waren de koeien en hertjes langs de weg. Zelfs de zeldzame dikkophorsmakreel in de vijver gezien. Echt een plusunt. Groet, Nico

 111. 21 juni het pad gelopen onder schitterende zonnige omstandigheden. Mooie afwisselende route. Hebben links en rechts weer mooie paaltjes geschoten van deze wandeling en deze zijn te vinden in onze fotogalerij: http://www.dickdrost.nl/fotogalerij/wandelingen. Wel even 2019 aanklikken, dan vindt u het overzicht van onze wandelingen dit jaar. Met een bijzonder woord van dank aan alle vrijwilligers van de klompenpaden.

 112. We waren gister niet de enige wandelaars op het Klarenbeeksepad. Leuk om zo nu en dan even contact te hebben met tegemoetkomende wandelaars. Het was schitterend wandelweer en we konden genieten van heel veel bloeiende bloemen.
  We lopen regelmatig klompenpaden. Dit pad zo’n 4 x per jaar, omdat het o.a. niet ver van onze woonplaats ligt en het een mooi pad is. De markering is duidelijk en we merken op diverse plekken dat er aan de veiligheid van de wandelaar is gedacht: bijv. op de Elsbosweg is in de berm achter de bomen een paadje.
  We beginnen altijd in Klarenbeek bij de molen en lopen de ene keer met de klok mee en de volgende keer tegen de klok in.
  Tip voor een koffiestop onderweg: afhankelijk van de richting waarin je loopt, ga je op de brede zandgrindweg richting snelweg A50. Je ziet parkeerplaats De Somp en de grote R op het dak van restaurant Laplace. Je hoeft slechts zo’n 300 meter van de route af te wijken en men schenkt er een lekkere kop koffie. En La Place is dagelijks vroeg open.
  Dankjewel aan de vrijwilligers die dit pad ontwierpen én de terreineigenaren die toestemming gaven hun terrein te betreden.
  We zullen nog vaak dit pad lopen.

 113. Leuke wandeling over het boerenland rond Klarenbeek, een dorp onder de rook van Apeldoorn. Je wandelt langs en over weilanden en landgoederen, door stukjes bos en langs kronkelende beken. Het mooiste traject volgt de Loenensche Hooilanden, met idyllisch wuivende rietpluimen en bloemrijke slootjes. Foto’s en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/klarenbeeksepad

 114. We hebben vandaag heerlijk gewandeld op dit pad. Het was afwisselend. Met name de Loenensche Hooilanden is een erg mooi stuk met veel wuivend riet in bloei, dat door de zon prachtig oplichtte. Hoewel er grotere stukken weiland zijn, is er ook kleinschalig weiland bij. Géén koeienvelden, wél veel landbouw. En stukjes paardenlandschap hier en daar, met dus kleine omheinde stukjes met onze viervoetige vrienden. Veel onverhard, en hier en daar door het weiland lopen. Het continue zonnetje hielp natuurlijk ook mee: nog geen maart, en bij-na T-shirt weer (nog nét niet). En inderdaad héél grappig, overal langs de route klompen aan de bomen, verbouwd tot vogelappartement.

 115. Complimenten voor de bedenkers en uitvoerders van dit klompen pad! Een prachtige route door een afwisselend landschap. Vooral de stukken langs het water waren prachtig.
  Langs de route zijn veel bankjes te vinden en op een originele manier is een deel van de route gemarkeerd met vrolijke “klompenvogelhuisjes”.
  De route is duidelijk aangegeven met zelfs op de rechte stukken nog extra markeringen om aan te geven dat de wandelaar nog steeds op het goede pad loopt.

 116. Heerlijke wandeling. Wij zijn begonnen bin overstappunt, dan is Klarenbeek (en horeca) halverwege. Door de informatie kijk je heel anders naar het gebied waar je doorheen loopt. Volledige route van 15 zou ik adviseren. Dan pak je alle hoogtepunten mee.

 117. Mooie route met vele onverharde paden.In een afwisselend landschap! Kortom een mooie wandeling gemaakt!

 118. Ik dacht altijd, dat rond Klarenbeek alleen maar weidegebied ligt.
  Zoals het hoort bij een klompenpad loop je een heel stuk via de uitstekende bewegwijzering langs weiden. Prachtige landhuizen staan langs de route. Verrassend waren het fraaie bosgebied en de Loenense Hooilanden, evenals flinke waterpartijen. Een grote witte reiger liet zich op verschillende plekken zien. Een prachtige route met betrekkelijk weinig asfalt en veel natuur.

 119. Nadat we vorige week zo geweldige wandeling hadden gemaakt met het Tuylermarkerpad kozen we deze week Klarenbeeksepad omdat het in de buurt ligt. Even een keertje kijken of daar t gras groener was…….en dat was het. Zoveel weiland heb ik nog nooit bij elkaar gezien met saai gras, geen bloemetje of onkruidje ertussen, geen haas of ree te zien. Heel veel rechte paden en haken slaan naar t volgende rechte stuk door een weiland. Geen vogels in de lucht te zien. Het was een prachtige dag met blauwe lucht en veel zon. Zou het aan de vegetatie gelegen hebben?? Natuurlijk was het niet allemaal kommer en kwel. Echt niet!!! Er zat eenderde mooie stukken tussen waar wij vooral van houden… Nergens horizonvervuiling, prachtig gebied bij de Hooilanden, het stukje langs de Beekbergse beek, landgoed Klarenbeek, meteen in t begin, erg mooi. Onderweg veel banken, waarvan bij 1 boerderij een grote schaal walnoten, met kraker, voor je klaarlag. Een leuk gebaar! De verlenging is de moeite waard en zo komt je teller meteen op 15 km. Daarna heerlijk zitten bij restaurant Pijnappel met een kroketje. We hebben een fijne dag gehad!

 120. Op een mooie herfstdag, dit prachtige klompenpad gelopen. Doordat het een hele tijd droog is geweest, was de ondergrond hard en droog, dus geen natte voeten door de graslanden. Voor de natuur is dit natuurlijk minder goed, veel beekjes waren droog gevallen. We hebben genoten van dit gevarieerde klompenpad, het overtrof onze verwachting. De routeverlenging was ook de moeite waard, alleen aan het eind ( nabij kerk) was een stuk van het bewegwijzerbordje weggekrabd, dus op de gok rechtsafgegaan, bleek niet juist, teruggekeerd, het onderste bordje, aanlooproute maar gevolgd, gewoon rechtdoor dus. Bij overstapje na Hooilanden was een bordje los en verbogen, het bankje na opstap staat op afbreken, opgepast daar! Misschien kunnen de vrijwilligers die dit pad onderhouden hier naar kijken, overigens hartelijk dank voor het mogelijk maken van deze mooie wandeling.

 121. Al met al een mooie en redelijk afwisselende wandeling. Het is in elk geval een zeer auto luwte route, hier en daar kruist een fietspad.
  Mooie vergezichten over gras – en hooilanden. Droogte, in slootjes en beken, van afgelopen periode nog goed zichtbaar.
  Wij denken dat dit ook een mooie winter(sneeuw)route zou kunnen zijn. Nb. Dan wel ca. 13 km door de sneeuw…

 122. Mooie wandeling met als hoogtepunten de beken en de Loenense hooilanden (Lampenbroek). Iets minder kilometers grasland in het noordelijk deel zou beter zijn.
  Technische opmerking: Een dikke paal, waar je (met de klok mee lopend) langs de Verloren Beek links af gaat richting Hessen Allee 74, zat los in de grond. Iemand met een verkeerd gevoel voor humor had die paal een kwart slag gedraaid waardoor we verkeerd liepen. We hebben de paal goed gezet, maar vast zetten lijkt verstandig.

 123. Mooi pad, fijn om te lopen vanwege de prachtige omgeving. De hooilanden waren met warm weer vrij pittig om te belopen, lange afstand zonder schaduw, en wat eentonig. Aan het eind van de wandeling wacht een heerlijke ijsco van ambachtelijk ijs, vlakbij de molen in het dorp Klarenbeek.

 124. Vandaag dit klompenpad gelopen. In vergelijking met andere klompenpaden vonden wij deze wandeling saai. Teveel weilanden en bankjes te weinig. Iets voor de Hooilanden zagen we 2 uitnodigende houten stoelen. Echter de eigenaar vond het niet leuk dat we daar gingen zitten dus gauw weer verder. Zou fijn zijn dus als er meer bankjes waren. Althans onze ervaring. Verder wel prettig gewandeld.

 125. Prachtige route.
  Ook goede aanlooproute van en naar station Klarenbeek.
  Prima bewegwijzering.
  Landelijke omgeving met constant wisselende landschappen.
  Veel dieren gezien (buizerds,ooievaar,hazen,kievit,zwaluw?libelle etc etc)
  Goed onderhouden (bv paden vrij door goed maaien)
  Een absolute aanrader!

 126. Vandaag dit Klompenpad gelopen. Een Klompenpad zoals een Klompenpad hoort te zijn, heerlijk die stukjes langs slootjes door de weilanden. Verder ook afgewisseld met een landgoed en bos. Prachtige route! Het eerste deel van de route gaat door wat kleinschaliger boerenland en “natuurlijker” graslandjes. Op het tweede deel is de landbouw inderdaad iets intensiever (zie ook 1 van de vorige recensies). Dit maakte voor mij de route niet minder mooi. Ik denk wel dat de route in de warmere periodes van het jaar leuker is om te lopen dan in de winter. Dan liggen de akker-, wei- en graslanden er net ietsje somberder bij. Nu, in het voorjaar, staat er op diverse plekken een overvloed aan bloemen. Ook langs de oever van de Beekbergse Beek is het mooi begroeid met fluitekruid en groot hoefblad. Onderweg kwam ik voldoende bankjes tegen om een pauze te houden. Mooie pauzeplekjes zijn inderdaad het bankje bij de “Hooilandse Kunst” of “Joop’s bankje” bij de Beekbergse Beek. Daar krijg je er nu zelfs een gratis kikkerconcert bij. Ook erg leuk vond ik de nestkastjes langs de route, geheel in klompenpad-stijl. Verder vond ik de route goed bewegwijzerd. Aanrader, dus.

 127. Vandaag met zomerse temperaturen dit pad gelopen. Het loopt vooral door de weilanden (zoals voor ons Klompenpaden horen te zijn!) Weinig beschutting op een zonovergoten dag, maar dat mag de pret absoluut niet drukken: gewoon petje op en meer water mee voor onderweg. Er staan meerdere bankjes onderweg. De routeverlenger is absoluut een aanrader. Dank voor dit mooie en goed bewegwijzerde pad!

 128. I walked this on a grey morning Monday 2nd April. Good walk and pleased to meet a local man who was involved in planning and maintaining this route. Great to have the support of local people. This was my second klompenpad walk and I hope to do a few more when I am in Holland. Many thanks who have worked on this project!

 129. Heerlijk gelopen veel bankjes om uit te rusten met mooie vergezichten. Prachtige dag gehad met veel frisse lucht. Echt een aanrader

 130. Inderdaad zoals al eerder in het gastenboek vermeld, een mooi klompenpad, goede bewegwijzering. Vooral het eerste deel (als je met de klok mee loopt) is mooi. Soms wat drassig maar iha goed te doen. Ongelooflijke hoeveelheid beekjes en slootjes (helaas nog iets te vroeg in het jaar voor de dotterbloem). Tweede deel van de wandeling is een stuk minder. Nogal wat intensieve veehouderij met de bijbehorende stank, troebele slootjes en uitgereden mest op de weiden. (Ongelooflijk dat het economisch belang van enkelen in dit land nog steeds prevaleert boven de gezondheid en het wandelplezier van velen)

 131. Dag,
  In de eerste plaats dank aan alle vrijwilligers (en sponsoren) die dit mogelijk maken. Super. Het is elke keer een “feest” om een klompenpad te lopen. Komt bij, dat het prachtig weer was, zonnig en fris.
  – De paden ?: Mooi toch die nattigheid, maakt het spannend en bijzonder. Hoort erbij er bij ……. !!!
  Grote dank ook aan de boeren en grondeigenaren die dit mogelijk maken. Bij de “Hooilanden” was het pad langs de slootkant even erg smal (‘k viel bijna in de sloot) , toen toch maar even aan de andere kant van de lage draad gelopen, sorry ……….
  – Bankje?: Wat was het heerlijk vertoeven op het bankje bij de “Hooilandse Kunst”, super (gezellig) plekje. Grote dank. Ook de iets oudere wandelaar heeft dan een mooi pauze plekje. (Een bankje meer in de route , zou niet gek zijn)
  – De Start?: Ja, dat was even lastig. Ligt denk ik aan ons?: Beter te voren even inlezen en puzzelen hoe het werkt, zal wel helpen ? Het kwam allemaal goed. De bordjes “routeverlenger” bracht óók óns aardig van de wijs. ‘k Zie bij de reacties, dat wij niet de enigen waren, dus goed voorbereiden is een must (folder kopen?).
  – Even over de folder, is die alleen in Amersfoort te koop, niet in Apeldoorn ?
  * Tot slot, nogmaals dank aan al die medewerkers (vrijwilligers!) die jaar in jaar uit (!), de paden controleren en bijhouden. Het was voor ons (weer) een geweldige ervaring.
  Groetjes, Kees en Dorien

 132. Te drassig

  12 februari hebben we het stuk Lampenbroek gelopen, maar het was nauwelijks te doen.
  We moesten zigzaggend over pollen onze weg zoeken en kregen toch drijfnatte voeten …
  Maar we hadden ook geluk: het was prachtig zonnig weer en het uitzicht geweldig !

 133. Op 6 februari het Klarenbeeksepad gelopen. Na wat opstart problemen (door verwarring met de 2 aanlooppaden) goed op weg. Dwars door weilanden met riet en meanderende beekjes. Steeds weer terug naar de Beekbergse beek. We hadden licht vriezend weer met een stralend zonnetje, veel onverhard en een rustgevende picknick op een mooi bankje uit de wind langs het water. Een prachtig pad echt een aanwinst nummer 102.

 134. Beste mevrouw Driesten,

  Hartelijk dank voor uw reactie via ons Gastenboek.
  Ik heb uw melding over de twee kapotte bordjes doorgegeven aan de coördinator van de vrijwilligersgroep van het Klarenbeeksepad.
  Dankzij meldingen als de uwe kunnen we blijven werken aan de kwaliteit van de Klompenpaden.
  Wij wensen u nog veel wandelplezier!

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 135. Vandaag de route gelopen met de routeverlenging. Helaas is tegen het eerste paaltje van de verlenging aangetrapt waardoor twee plastic klompenpadbordjes kapot op de grond lagen. We hebben genoten van dit pad, helaas heel modderig, tot de enkels zakten we weg. Het is daarom aan te raden de routeverkorting te nemen zolang het water zo hoog staat. Op naar het volgende klompenpad!

 136. Een nieuw pad, nieuwe kansen.
  Al vele klompenpaden hebben wij betreden en vele ervaringen ook beschreven. En wat zeggen we kort van deze? Echt een klompenpad als je niet houdt van verharde wegen. Heb je oog voor de natuur, dan geniet je van de zingende vogels, de vele schapen, wat paarden, zwanen, reigers, vlaamse gaaien, hazen, stormschade van 18/1/18….
  Het pad zelf vonden we saai. Teveel door weilanden en dan ook nog lange stukken recht toe, recht aan. Het soppen namen we op de koop toe, want in een ander jaargetijde zal dat anders zijn.
  Het aangeven van de route kan ons inziens beter direct na de molen in het bosje buiten de bebouwde kom. De bordjes route verlenger brengen je aardig van de wijs. En op meerdere punten hebben we toch de app moeten raadplegen.
  Jammer, maar weer een flink aantal km in de benen.
  Onze dank aan de vrijwilligers en bij Pijnappel is het goed vertoeven.

 137. Vandaag 6 jan. Het klarenbeeksklompenpad gelopen. Prachtig pad. Maar vergeet niet je schoenen waterdicht te maken! Weilanden zijn zeer drassig. We gaan het zeker nog een keer lopen in een ander seizoen. Goed gemarkeerd pad!

 138. Gisteren het Klarenbeeksepad gelopen met mijn zoon Robert.
  Bij het station begonnen en zo via de aanlooproute naar het begin van het pad.
  Leuk als je zo door het dorpje loopt en dan gelijk ook wat van de geschiedenis kunt lezen.
  Het Lampenbroek is heel nat we konden nog net droge voeten houden maar laarzen aan was beter hier.
  Op de hele route kom je van die imposante dikke eikenbomen tegen misschien heeft dat nog te maken met het oerbos waar we langs liepen.
  Het was een heerlijke natuurwandeling. Dank voor dit mooie klompenpad.

 139. Bedankt voor alle positieve reacties! Goed om te horen. De eigenaren de hun grond beschikbaar stellen zijn inderdaad de kroonjuwelen. zonder hen geen Klompenpaden.

 140. Als werkgroep lopen we elke maand met 7 a 9 personen een Klompenpad .Vrijdag j.l hebben we het Klarenbeeksepad gelopen . Allen waren wij het erover eens dat dit pad bij de top van de klompenpaden behoort . Wij hebben tot op dit moment al meer dan 10 paden gelopen en hebben dan ook een goed vergelijk met andere paden .Waar vindt je in Nederland nog zo veel medewerking van eigenaren om over hun terrein te lopen .
  Weinig asfalt en veel vergezichten en zelfs een kleine dieren tuin op een particulier terrein ,super allemaal .Natuurlijk zijn de paden op dit moment niet in de beste conditie maar in deze periode kun je niet anders verwachten.
  Met goede wandelschoen is op dit moment het pad perfect te lopen en wij vonden dat het pad prima was aangegeven maar wij hebben als groep en met de app wel zo veel ervaring dat wij niet gauw verkeerd lopen .
  Vrijwilligers van het Klarenbeeksepad proficiat hoe jullie het pad hebben aan gelegd,daar kun je gerust trost op zijn .Wees blij met de landeigenaren ,zij hebben mede bepaald dat jullie een geweldig pad bezitten .
  Als coordinator van het Horsthoekerpad zou ik u willen zeggen kom de kant van Heerde eens op om op een van onze vier paden in de gemeente Heerde en binnenkort vijf te gaan wandelen .
  Vanuit Heerde wensen wij jullie alle goeds met het Klarenbeeksepad .

 141. Zaterdag 11 november dit prachtige klompenpad gelopen, een aanrader als je van weilanden en ongebaande paden houdt. Het was weer prachtig. En prima aangegeven. Super.

 142. Gisteren het nieuwe klompenpad gelopen (15 km.) Prettig dat de nieuwe paden, Klarenbeeksepad en Elsvoorderpad in Veessen, gelijk in de “klompenpaden-app” zijn opgenomen. Zo kun je voor de tijd de route downloaden en afdrukken.
  Het pad in en rond Klarenbeek is ook een aanrader geworden. Daarbij zij wel opgemerkt, dat je dit klompenpad beter niet ’s morgens vroeg moet afleggen, omdat de kans groot is dat het grootste deel van het parcours met een grasondergrond nog nat kan zijn. In verhouding erg veel weilanden op de route. Met dank aan de landeigenaren. Goed dat er regelmatig lage dubbele bedrading is geplaatst langs de sloten/waterwagen.
  Verder een mooi gevariëerd landschap, hier en daar wat modderig, soppig, drekkig en zompig. De weg “de Somp” kende wel een harde ondergrond.
  Prachtig waren de natuurgebieden rond Lampenbroek, het Woud en Hooiland.
  Kwam diverse keren wandelaars tegen die tegen de klok in liepen.
  De bepijling was over het algemeen goed. Alleen het gedeelte van de routeverlenging riep hier en daar wat vraagtekens op. Kwam 2 dames uit Loenen tegen die na de start “verdwaald” waren in dit gebied, terwijl ze de verkorte route (9km.) hadden willen lopen. Liepen voor de eerste keer een klompenpad.
  De verlengde route met prachtige bossages had eigenlijk in de standaard route opgenomen mogen worden.
  Na afloop bij Pijnappel een stempel gehaald voor mijn wandelboekje en een folder van dit pad (€ 2,00) gekocht met achtergrondinformatie bij 11 punten uit de route. Omdat het restaurant pas om 10 uur open ging, kon ik de folder niet eerder krijgen. Weet iemand waar je vooraf folders van welk klompenpad dan ook kunt kopen/bestellen??????
  Weer een prachtige tocht gelopen. Complimenten en dank aan de organisatie. Het was weer genieten.
  Opvallend dat ik nog nooit mensen met klompen op deze tochten heb zien lopen.

 143. Een echt klompenpad, heel veel weiland, dwars door de weides, zonder echt pad. Mooi!
  Weinig bebouwing, veel natuur. Heel fijn.
  Wat weinig bos, maar het is een echt klompenpad.

 144. Vandaag op een lekkere nazomerse dag 13 km gewandeld. Hebben enorm genoten van de tocht! Alles duidelijk aangegeven. Wel goed op de bordje Letten. Voordat je het weet mis je een bordje door het prachtige uitzicht.
  Top route!

 145. zondag 8 oktober dit pad gelopen. Zeer mooie tocht! We hadden de modder tot op de knie zitten maar dat weet je van te voren met regenachtige dagen. Geen horeca onderweg, wil je dat wel dan zal je het beginpunt moeten veranderen. Super dat je bij mensen over het erf mag. Wij hebben idd de route met de klok meegelopen en gelijk al de verlenging gedaan. Kom je terug op dat punt weet je dat je door moet maar dat is aan de bordjes niet te zien (het bordje zit aan de achterkant) Was voor ons geen probleem maar we snappen de verwarring. Complimenten voor de tocht en het onderhoud!

 146. Het Klarenbeeksepad stond gisteren op het menu. Eindelijk eens gewoon droog en een heerlijk zonnetje, ingrediënten voor een heerlijke wandeling en voor mij uiteraard ook foto’s schieten. Het pad is inmiddels aardig plat getreden, geen
  bordjes en app nodig lol. Belangrijk lijkt mij om bijvoorbeeld in weilanden langs de kant te lopen.
  Ben met name hele mooie vliegenzwammen tegen gekomen. Wat zou het mooi zijn wanneer deze site de mogelijkheid creëert foto’s te kunnen/mogen plaatsen. Hoe dan ook, het was # 54 en weer een beauty.
  Iedereen weer van harte bedankt en ga dit pad graag nog eens wandelen.

 147. Wat een verrassend en lekker afwisselend pad. Zeer goed aangegeven, veel onverharde paden en leuke doorsteekjes over privé-terrein. Fijn dat ie zowel in te korten als uit te breiden is.
  Van harte aanbevolen !

 148. Ik heb deze route gelopen, na een paar dagen droog weer, en met een lekker zonnetje. Erg mooie wandeling, langs de Molen, Hertenkampje, eerst naar Landgoed Klarenbeek – rondje Landweg, terug naar de Vijverweg, oversteek Beekbergerbeek, en een rondje om het Lampenbroek ( inderdaad geen bankje aanwezig ) en een stuk langs voorgenoemde beek, richting het Beekbergerwoud, slingerend het Hooiland door weer terug naar Pijnappel.
  Prima uitgezet en duidelijk aangegeven, wel altijd opletten dat je niet afgeleid word door de mooie omgeving!!
  Uitzetters Bedankt.

 149. Het was zo ver. Onder ideale weersomstandigheden de klompen aan en gaan. Een heel mooi pad wat is er veel werk verzet om dit zo ’n mooi klompenpad te maken Alles zat er in wat hoorde bij een klompenpad. Het was op sommige stukken een beetje sompig. Mooie vergezichten , beek jes, weilanden.. en weinig verharde wegen. Werd overigens goed gelopen vandaag veel wandelaars gezien. Hij komt bij ons bij de top 3 .En niet te vergeten bankjes onderweg. We liepen vandaag met 4 personen. We hebben op de klompschildjes gelopen nergens verkeerd ging helemaal goed . ??

 150. Vandaag (zondag 1 oktober) zag het weer er stralend uit dus ideaal om de benen te strekken. Eigenlijk waren we op pad om deel twee van het Loenense Enkenpad te lopen (ook mooi!) maar we kwamen de Klompjes van dit pad tegen. We dachten dat er veel asfalt in zou zitten maar niets is minder waar. Zeer gevarieerde route, erg mooi, her en der wat drassig dus zorg dat je daar je schoeisel op aan past. het stuk bij Lampenbroek zou nog net wat mooier worden als er halverwege een bankje wordt geplaatst. Bedankt voor het uitzetten. Het Grenspalenpad zou ook zo maar een Klompenpad kunnen zijn/worden

 151. prachtige route, wisselend landschap, geen hoofdwegen, perfect aangegeven. Helemaal top dus.

 152. Heerlijke wandeling vandaag met super mooi weer. De app werkt prima (android). Nog prachtige groene weilanden en een lekker ijsje aan het eind bij de molen.

 153. Weer een “echt” klompenpad, door akkers en langs beken en sloten. Helaas waren de foldertjes “op” (van het eerste weekend al), maar we kregen heel behulpzaam een gelamineerd exemplaar te leen in de “De Pijnappel”. Heel in het begin een foutje gemaakt ( de afslag naar links langs de kinderboerderij gemist) maar snel hersteld. Let wel op, i.v.m. de autonavigatie! Het is namelijk de Hoofdweg 55 in Klarenbeek gemeente Voorst. Hoofdweg 55 Klarenbeek gemeente Apeldoorn bestaat namelijk niet in de navigatie.

 154. Maandagmiddag 25 september dit klompenpad gelopen.
  Dit is een van de mooiste klompenpaden die wij hebben gelopen.
  Annie is een oud-Klarenbeekster en stond versteld van de plekjes die zij nog nooit gezien had.
  De route is prima aangegeven en gelukkig het stukje op de openbare weg is tot een minimum beperkt gebleven.
  Al met al een prima prestatie van de mensen die dit klompenpad hebben mogelijk gemaakt.
  Hulde

 155. Vandaag maandag het klompenpad in Klarenbeek gelopen. Wel hard uiteraard. Goed te doen. Mooie route en met leuke doorsteekjes. Als het gras straks wat korter is en er paadjes gaan ontstaan helemaal top. Een aanrader.

 156. Geweldig nieuw klompenpad, we hebben heerlijk gewandeld, mooie vergezichten, ooievaars, reigers, buizerds etc.
  De klompenpaden-app was niet beschikbaar op onze iPhone.
  Kan zijn dat die alleen nog maar voor Android beschikbaar is.
  Hierdoor inderdaad bij de vierkante paal even moeten zoeken maar dat heeft ook zijn charme.

 157. Vandaag gelopen met de klok mee. Weer eens een pad wat de naam klompenpad waardig is. Door de mist gingen helaas het eerste uur letterlijk en figuurlijk de vergezichten de mist in. Het natte gras was veelal net gemaaid.
  Bewegwijzering was in principe wel goed, maar A. Aartsen heeft wel gelijk. Bij de laatste verlenging gaf dit problemen. Als je de Hoofdweg overgestoken bent kom je in het bos bij een splitsing. Wil je de verlenging lopen moet je linksaf, maar het bordje zie je niet want dat zit rechts op de paal. Moet je dus achterom kijken on het bordje te zien. Hier waren veel wandelaars aan het zoeken. Als dat bordje er is voor de mensen die tegen de klok in lopen, zouden er 2 bordjes moeten staan. M.i. is het trouwens zo dat je deze verlenging aan het begin of aan het eind van de route kunt lopen,, of je nu met de klok mee loopt of tegen de klok in. Of zie ik dat verkeerd? Dat is heel moeilijk om dat met bordjes te duiden. Het moet i.i.g. wel duidelijker worden.
  Naast dit geweldige pad is in Lieren ook een klompenpad in de maak. Zal niet meevallen om dit pad te evenaren.

 158. Ben helemaal met A. Aartsen eens dat een bordje -bij de vierkante paal van de weilanden- extra geplaatst zou mogen worden- Daar kwam ik een paar “verdwaalde” wandelaars tegen. Verder is het een mooie omgeving, maar voor mij is het lopen over heel veel graspaden wel wat zwaar.

 159. Mooie wandeling door een afwisselende natuur!. Een perfecte zonnige najaarsdag. De klompenpad app. werkte goed.

 160. Na de opening dit pad gelopen mooie route met wijde vlaktes en mooie natuur
  één bordje zou ik zelf iets anders geplaatst hebben ( vierkante paal bij weilanden )
  valt beter op als deze op zijkant paal zit ( beter in zicht wandelaar )

 161. Kan niet wachten ben zoooooooo benieuwd naar dit nieuwe klompenpad. We lopen hem volgende week. Fam. Nieuwenhuis

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.