Klompenmakerspad

Wandelend langs weteringen, door ontgonnen moerassen en met verrassende vergezichten over het agrarisch land. Het mooie buitengebied van Oene is zeker een bezoek waard. Wandelen door het agrarische gebied, met wijde blik in het Oener Broek, oude zandwegen en diverse nieuwe agrarische initiatieven. Rust, grote variatie in landschappen in combinatie met fraaie cultuurhistorische elementen zetten hier de toon. Dit Klompenpad is een ode aan Oene, van oudsher klompenmakersdorp. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Klompenmakerspad (10 km)

Startpunt: Café Restaurant Dorpszicht in Oene

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. Deze route is in één richting gemarkeerd

Route combineren: het Klompenmakerspad is te combineren met het Loobrinkerpad en het Markluiderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Hanjo en Jolande: dit pad is maar in één richting bewegwijzerd, zie op site bij BIJZONDERHEDEN.

 2. Twee jaar voor het eerst dit pad rechtsom gelopen. Vandaag hebben wij dit pad linksom gelopen. Wij waren verbaasd dat het ontbrak aan bordjes, nog nooit meegemaakt. Gelukkig hadden we de app anders was het niet te doen, wel heel jammer. Ondanks dit is het een van de mooiste Klompenpaden die we hebben gelopen, we zitten de rond de 30. Veel mooie dingen gezien onder ander de lepelaar, de gehakkelde aurelia en een kuifeend. Hopelijk wordt de bordjes snel vervangen zou zonde zijn dat de toekomstige wandelaars van dit pad gaan afzien.

 3. Dit pad in augustus 2016 gelopen. Het was toen één en al treurigheid en ellende.
  De bewegwijzering is nu uitstekend, d.w.z. de hoofdroute. De verlenging is nauwelijks gemarkeerd. De bordjes worden wel op een bijzondere manier geplaatst, anders dan bij vrijwel alle andere paden. Ook bordjes “eigen ontwerp” van cliënten van De Passerel, denk ik. Soms dubbel. Maar wel duidelijk.
  Het pad is nu ook goed onderhouden. Zelfs in hooiland was een looppaadje gemaakt.
  Bij dit pad veel boom- struik- en fruitkwekerijen, geen bos, alles agrarisch, weilandjes, grote boerderijen maar vooral ook kleinschalige boerenbedrijfjes (vooral bij verlenging). Erg landelijk.
  Hard (asfalt) hoofdroute 50%. Hard alleen verlenging 55%. Bij dit pad kun je ervoor kiezen om helemaal om Oene te lopen via de hoofdroute en de verlenging. Auto dan ergens in buitengebied parkeren. Dan kom je dus helemaal niet in het dorp. Hard dan 41%. Overigens was de koffie met gebak bij Dorpszicht heerlijk. Dit is nu één van mijn grote favorieten geworden. Bedankt.

 4. Wat jaren geleden dit mooie klompenpad gelopen. Vandaag weer keer. Wat jammer dat weg wijzing zo slecht is of de niet meer te lezen is Gr Nancy

 5. Mooi landelijk klompenpad, veel onverhard. Goed onderhouden en middels bordjes/folder/app heel goed te volgen. Vooral zo in het voorjaar genieten van de natuur; veldbloemen in alle kleuren, kwakende kikkers, rennende hazen, jonge waterhoentjes, kieviten en veel gele lis. Bij restaurant Dorpszicht heerlijk gelunched, aanrader!

 6. Zondag 24 maart gelopen, echt een prachtige wandeling! Heerlijk de zon erbij.
  De bordjes zijn op meerdere plekken aan vervanging toe. Verbleekt of half eraf.
  Vanaf parkeerplek bij Dorpszicht erg lastig om het eerste bordje te ontdekken van de wandeling.
  Nu in tegengestelde richting gelopen wat niet handig was, maar desalniettemin GENOTEN!

 7. Een erg mooi maar bijzonder Klompenpad.
  Mooi door de openheid van het gebied, veel weiland. Fijn als je een keer niet door de bos wilt i.v.m. opvang zonnestralen b.v. Startbord moeilijk te vinden, zit links naast de vooringang Dorpszicht, meestal kom je van de achterkant ivm parkeerterrein. Waarschijnlijk een “oud” pad want enkele bordjes zijn verkleurd. Wel mooi de oplossing van gepeilde bordjes achter de originelen. Zo hoeft er geen inktpijl op de bordjes. Stukjes door een weiland lastig lopen ivm ongelijkheid, mollebulten en gaten e.d. maar wel te doen. Prachtig maar vreemd was een 500 meter lang rubbermat langs een weiland, prachtig lopen, maar wel gek, een rubbermat door een weiland. Bijzonder.
  Aanrader. De snert na afloop bij Dorpszicht was HEERLIJK.

 8. Mooie dag (10 oktober) dus dan kan een wandeling eigenlijk alleen maar een succes zijn. Mooi traject, wij liepen vanaf de kerk bij Oene tegen de klok in en dan ontbreken er veel bordjes. Andersom lijkt het wel goed verzorgt. Als je echter de kaart en de app gebruikt maakt dat allemaal niet zoveel uit. De stukjes per asfalt waren zeker niet storend, werd goed afgewisseld met onverharde paden. Waterdichte schoenen in nat gras is wel aan te raden.

 9. Twee weken geleden ook al een stuk van gelopen maar die moesten we afbreken. Vandaag weer opgepakt voor het resterende deel incluis de verlenging. Gelukkig was het nu beter weer en konden we genieten van dit deel. Nu hebben we 8.6 km gelopen. De verlenging heeft wel minder route aanwijzingen en deze zijn eigenlijk ook allemaal verbleekt maar met de kaart mee bleven we wel op de goede weg. En op de hoofdroute worden we goed verwend met een veelvoud aan markering. Volgende week gaan we bij Heerde een route lopen.

 10. Op aanraden van een kennis ook dit pad vorige week wezen lopen. We hadden erg veel geluk met het weer. De buien trokken zowel links als recht voornamelijk langs ons heen. Af en toe even schuilen. Helaas moesten we de tocht afkorten omdat het lopen bij een van onze gezellen niet meer goed ging. Maar de tocht was de mooi genoeg om nog eens te lopen. Dit deel van Oene hadden we nog nooit gezien. Prachtig ook de sloten met helder water waar je de vissen in ziet zwemmen. Kortom we komen terug.

 11. Vanmiddag het Klompenmakerspad gelopen. Prachtig met het al het fruit aan de bomen en de maisvelden zo hoog in deze tijd van het jaar! Het was bijna 12 km op de teller. Ondanks de warmte goed te doen omdat er geen hoogteverschillen zijn.
  Bij het laatste maisveld was inderdaad een heel smal paadje met brandnetels. Met mijn korte broek niet te doen. Voor het eerst heb ik ervoor moeten kiezen om het pad tussen de mais te lopen. Gelukkig kon dat zonder de mais te beschadigen. Weer eens wat anders.:)

 12. dit pad vandaag gekozen. Een mooie lengte en niet te ver van huis, zodat we op tijd kunnen beginnen. Erg blij met de keuze. Wat een mooi en afwisselend pad. We lopen altijd met de app als back up, maar vandaag was dat eigenlijk niet nodig. Prima aangegeven met mooie nieuwe bordjes. Veel bankjes onderweg ( ook altijd fijn)
  Langs het laatste maisveld was het wel goed opletten geblazen ivm kuilen ( gelukkig een droge sloot ernaast 😁), hoge brandnetels en opkomende berenklauw ( dachten we)
  Zeker een aanrader dit pad 👌

 13. Vandaag met mijn schoonzus dit prachtige pad gelopen,het was mijn tweede keer en zou het zeker aanbevelen!!! Nog wel 1 klein minpuntje het zou fijn zijn als sommige paden op tijd gemaaid worden dit kwam soms tot mijn oksels,helaas heb ik hierdoor een teek op gelopen brrr en dat wil je toch niet!!

 14. Helaas was op de app niet te lezen dat de route via 1 kant gelopen kan worden ( ook niet vermeld op het bord). We moesten zoeken naar het beginpunt. Het infobord was duidelijk te zien, begin punt niet. Wij vonden die slecht aangegeven. Via het kaartje op de app de route gelopen, maar helaas de tegengestelde route gelopen.
  We hebben mooiere paden gelopen.

 15. Wat een feest, wat een feest deze wandeling: echt een klompenpad: rustig super duidelijk weergegeven, schoon en alles in dit prachtig Nederland. Wel 12 km op de teller ipv 10 km. Complimenten!

 16. Vandaag voor het eerst een klompenpad gelopen en meteen verkocht. Heel goed aangeven, heel mooie omgeving. Ik sluit mij graag aan bij de dank voor iedereen die dit mogelijk maakt.

 17. Vandaag vrijdag 16 febr 2018 dit klompenpad gelopen Geweldig

  Wil iedereen bedanken die dit mogenlijk heeft gemaakt

  Bedankt

 18. Deze week het Klompenmakerspad gelopen. Ook op een grijze wat druilerige dag is deze route de moeite waard. Er is recent duidelijk veel onderhoud gepleegd aan de route. Er zijn volop (nieuwe) bordjes waardoor je probleemloos van bord naar bord kunt wandelen.
  Dorpszicht had op deze woensdag een rustdag maar de aardbeien van de Aardbeientuin waren heerlijk.
  Veel dank aan alle vrijwilligers voor het zo duidelijk markeren van de route. Dank ook aan eenieder die toestemming gaf aan wandelaars om over haar/zijn terrein te wandelen.

 19. Een paar jaar geleden heb ik het pad gelopen en ik vond toen dat de bewegwijzering beter kon. Vandaag, 27 september 2017, heb ik het pad weer gelopen en ik vind dat de markering nu heel goed is. Er zijn nu veel nieuwe heldere markeringsplaatjes, en veel daarvan zijn op grotere witte bordjes aangebracht die de looprichting niet mis te verstaan aanduiden. Mijn dank en waardering voor deze verbetering.

 20. Mooi klompenpaden zoals het bedoeld is: dwars door de weilanden. Vooral stuk langs de Grote Wetering is erg fraai. Sommige bordjes zijn echter van kleur verschoten, afwezig of hangen scheef, met name langs de routeverlenger ten noorden van het dorp. Gps is hier dus nodig.

 21. Wat een prachtige wandeling is dit! Met recht een klompenpad! Prachtig mooi stuk langs de wetering en door mooi boerenland. Wij hebben er van genoten! Het weer was ook mooi, dat is zoveel mooier. Nog tijdje langs de Wetering zitten mijmeren, zo rustig en mooi! Af en tioe rijdt een trekker voorbij, een boer die zijnkoeien binnenhaalt…..
  Als boerendochter was dit voor mij misschien wel het mooiste pad wat ik tot nu toe gelopen heb? Met de app erbij zit je sowieso goed en vind je moeiteloos de weg. En heerlijke tussenstop bij de Aardbeientuin met kopje koffie en plak cake met aardbeien en slagroom.. En aan t eind van de wandeling heerlijk gegeten op het terras van restaurant Dorpschzich. Wat een leuk restaurant is dit! Prachtige mooi pand op een mooie plek…..en nog net een tafeltje vrij😀 Mooie afsluiting van een fantastische dag!

 22. Het klompenpakerspad gelopen op 26 juli 2017. Op zich gaat de route door een karakteristiek landschap behorend bij de plaats Oene. Maar het is een pad met hindernissen. Sommige gedeelten zijn slecht onderhouden of toegankelijk. Maar ook de aanduiding via de bordjes is slecht. Dankzij mijn GPS apparaat ben ik niet verkeerd gelopen, maar dat is dan ook echt noodzakelijk.

 23. Het Klompenmakerspad biedt minder dan de korte beschrijving suggereert. Grote delen asfalt en (vooral in het oostelijk deel) uitgestrekte weilanden, akkers en kwekerijen met geen of heel smalle natuurranden. Weteringen met steile kanten die het water waarschijnlijk goed afvoeren, maar geen natuurlijke oevers. Daarom de hele wandeling geen insecten, vlinders of vogels gezien, buiten een verdwaalde ooievaar.

 24. Vandaag op deze zonnige dag dit mooie pad gelopen. Het was een feestje. Bewegwijzering was prima. Heb erg genoten van de paadjes langs/door weilanden en maisvelden. Je loopt heerlijk tussen allerlei velden door. Als ex-boerin kreeg ik helemaal het gevoel terug van een mooie zomerse dag op het land. Bij de aardbeientuin koffie met cake, aardbeien en slagroom mmmm, wat een dag!

 25. we hebben vandaag het klompenpad Oene gewandeld, de vorige reactie vooral van Ben Groot Beumer maakte ons niet erg enthousiast, maar ik zou de hem willen vragen deze nog eens te wandelen, de markering was perfect, we hebben nog nooit een route gelopen zonder fouten, deze is de eerste. Inderdaad wat verharde wegen maar er is meer schouwpad dan harde wegen, nee een mooie wandeling gedaan bij vriendelijke mensen die vriendelijk goede dag zeiden.

 26. Vandaag dit pad gelopen. Wat een teleurstelling het regende. Maar niet getreurd s’middags een herkansing. Lekker zwaar de paden van de regen,daar houden we van . Was heel goed bewijzerd route helemaal op de paaltjes gelopen en geen enkele keer mis. Hulde voor dit pad. Met ons vieren gelopen. Fam Nieuwenhuis.

 27. Prachtig mooie route.
  Maar de bepijling liet regelmatig te wensen over. Bordjes aangepast in de vorm van een pijl stonden vaak strategisch op verkeerde punten. Althans niet logisch voor de looprichting van de wandelaar. Daar kwam nog bij dat je deze route alleen maar met de klok kon meelopen. De andere klompentochten kon je altijd in beide richtingen bewandelen.
  Heb de routeverlenging gelopen, maar nergens stond aangegeven wanneer deze begon. Nog erger: de hele routeverlenging van enkele kilometers was totaal niet bepijld. Dus je was aangewezen op de folder met de plattegrond of de app.
  Verder was deze tocht, die door een mooie landelijke omgeving liep, zeer goed te doen.
  Diverse pauzeplekken waren weer gesloten. De aardbeientuin is zelfs de hele winterperiode dicht.

 28. Vandaag 4 december het pad gelopen. Meevaller: stralend weer de hele dag door. Het pad was best mooi, niet de top tien, maar wel mooi. Je komt veel langs groenkwekerijen. Ook zie je nogal wat knotbomen en leilinden. Hier en daar wat paarden. De weilanden zijn niet kleinschalig, maar de weggetjes vaak leuk bochtig en langs mooie boerderijen. Je loopt relatief vaak naast water.
  Aardig aan de route is dat je vanaf elk punt relatief dicht bij het dorp Oene bent. Een leuk dorp met een uitstekende lunchplek: restaurant Dorpszicht (bij de kerk). De lunchbroodjes zijn er prima.
  De bordjes zien we nauwelijks meer, want wij zijn app-lopers. Met de Klompenpaden-app weet je op elk moment precies waar je bent : bij de blauwe stip, die trouw met je mee loopt op de kaart . Wandelen met internet: leve de techniek!
  Al met al: een prima dag gehad. Het was het zeker waard.

 29. We hebben het pad op 5 nov. gelopen en vonden het allebei erg de moeite waard. De bewegwijzering was helemaal in orde.
  In november kan het pad op sommige gedeelten modderig zijn, wat zwaar loopt.
  Desondanks blijft het een aanrader, ook in de herfst.

 30. Vandaag (19 oktober 2016), maar eens naar Oene getrokken om te zien hoe het er voor staat met het Klompenmakerspad. Ik had wel veel nogal treurige berichten op de site gelezen. Het lijkt me nu wel tijd voor een applausje voor de vrijwilligers ter plaatse, want die route is prima te lopen en heel goed te vinden nu. Veel nieuwe bordjes zijn aangebracht. En wat ik na pakweg 40 klompenpaden nog niet eerder zag: daarbij werd gebruik gemaakt van grote witte richtingpunten aan de bordjes, die daar de kleine zwarte pijltjes vervangen. Ik liep met de klok mee, dat leek inderdaad de meest voor de hand liggende looprichting. Misschien zal ik de andere kant nog eens uit proberen. Op een paar plekken moest je nog een beetje achterom kijken om het bordje te zien (bijvoorbeeld bij punt 6 in de folder: de historische Sluis). Maar een kniesoor die daar op let. Klein beetje speurtocht kan geen kwaad lijkt me. Het weer was wat minder, maar die bordjes: errug goed gedaan!

 31. Vandaag het Klompenmakerspad gelopen maar alleen met de bordjes langs de route zou dit niet gelukt zijn. Wij hebben ook gebruik gemaakt van de pdf van de site en de app. Beiden erg handig voor deze route en uitgebreid met extra info.
  Ook wij hebben een stuk door het maisveld moeten lopen, omdat langs de sloot lopen erg smal is.
  Bij de aardbeientuin konden wij het bordje niet vinden, bleek achteraf in het lange gras verborgen te staan. En hierdoor bijna de lekkere aardbeien gemist uit de automaat in de veldschuur.

  Om de verlengde route te lopen misten wij de bordjes bij Rozenkampweg/Kanaalstraat.

  Verder staan de bordjes, voor zover ze leesbaar zijn alleen maar in één looprichting (met de klok mee).

  Zeker een leuke route maar alleen op bewegwijzering moeilijk te volgen.

 32. Beste Dick, Ben en Atty,

  Bedankt voor het doorgeven. Ik zal samen met de vrijwilligersgroep in het gebied kijken of we de bewegwijzering kunnen verbeteren.

  Met vriendelijke groet, Saskia Bemer

 33. Vandaag gelopen met de klok mee. Was aan dit pad begonnen met de nodige scepsis n.a.v. de berichten in het gastenboek. Het laatste bericht was van 28 juni, dus ik denk, zal wel meevallen.
  Laat ik positief beginnen: de route is prachtig, heel landelijk (agrarisch). Ja, iets te veel asfalt, maar dat is niet zo erg.
  Het viel mij op de er geen koeien in de weilanden bij stroombreed liepen. Wonen die allemaal in die grote stallen? Jammer. verderop gelukkig wel weer koeien in de weilanden gezien.
  De bewegwijzering is zeer slecht. Klopt geen hout van. Speciale pijlstickers en geen pijltjes op de bekende stickers. Daardoor heb ik zo’n 4 km extra gelopen. Vraag eens iemand van het Schaverensepad om advies. En het standaard antwoord over de app en gps weet ik al. Je moet kunnen lopen met hoogstens een plattegrondje, vind ik.
  Nog erger is dat een gedeelte van de route langs maisvelden gewoon gevaarlijk is. Hoog en laag, omgeploegd land, begroeid met gras en naast een sloot. Onverantwoordelijk. De vele brandnetels kwamen nu tot kniehoogte, maar dat is geen probleem. Blijkbaar is er toch wel een keer gemaaid.
  Wat me verder opviel is dat je geen contact krijgt met de bewoners. Ze zeggen niet eens goedendag terug! Waarom is dat? Een hekel aan wandelaars van buiten? Zijn ze de mkz nog aan het verwerken? Of zien ze mij als zondaar omdat ik op zondag een klompenpad loop? Ik weet het niet, maar het viel mij echt op.
  Verder hier weinig mooie huizen van burgers die net buiten de bebouwde kom wonen. Veel rommelige boerderijen, ziet er armmoedig en bouwvallig uit, vooral op de verlenging.
  Dit is allemaal heel jammer, want het is een mooie route.
  Ga volgend jaar gewoon nog eens lopen om te zien of e.e.a. verbeterd is. Sorry voor het lange verhaal.

 34. Zaterdag 13.08.2016. Mooie route !

  Echter………. Enkele stukken nagenoeg onbegaanbaar door lange gras en daaronder gaten en bulten. Kon alleen lopen door de mais. Wat we echter erger vinden is de verwarrende bewegwijzering. Veel bordjes onleesbaar door verwering. Jammer dat de bordjes allemaal op verschillende hoogtes zitten.( soms moeilijk te zien door lang gras /struiken.
  We hebben de verlengde route niet kunnen vinden ( Kanaalstraat ) zonder hulp van plaatselijke mensen. Op de Kanaalstraat geen enkel leesbaar bordje. OP de verlengde route weer een keer ( nabij de Kerkweg ) moeten vragen aan plaatselijke mensen. ( bordjes ontbraken ) Het soms wel en soms niet met pijlen werken maakt het geheel niet duidelijker. We hebben gelukkig heel wat ervaring intussen maar zonder dat en zonder te vragen hadden we het niet gered ! Vooral de aanvang van de verlenging en op die verl zelf matige bewegwijzering.
  We hebben onderweg een bord ( met pijl) gezien met daarop………. overstappunt ( waarheen vragen we ons af )
  Het zijn kleine dingen maar die storen wel op deze echt mooie en interessante route

 35. Beste Willy,

  Ik heb vorige week contact gehad met het waterschap die eigenaar is van deze delen op het klompenpad. Zij hebben toegezegd het gras een dezer dagen te maaien.

  Vriendelijke groet, Saskia Bemer

 36. Goedendag,

  Vanmiddag een groot gedeelte van het klompenpad rondom Oene gelopen. Op een aantal gedeelten is er geen doorkomen aan, we moesten van de route af om verder te kunnen. Zie hierboven ook al een mail staan met dezelfde klacht maar er is dus nog niks gebeurd.
  Het is op zich een prachtige route maar in deze tijd van het jaar vraagt het ook veel onderhoud.
  Dan is het voor de wandelaars ook leuk!

  Vr.gr.
  Willy Jansen.

 37. Beste Irma,

  Leuk dat je het Klompenmakerspad hebt gewandeld! Goed dat je aangeeft dat het gras te hoog staat, ik geef het door aan de betreffende beheer groep en dan gaan we er mee aan de slag.

  Vriendelijke groet, Saskia

 38. Vanochtend deze route gelopen. Mooie route. Wel heb ik zo hier en daar zelf een alternatieve route moeten vinden omdat de paden niet bewandelbaar waren. Het gras stond zo hier en daar tot aan mijn middel. En na de regen van gisteren was dat gras natuurlijk ook nat. Na een klein stukje wandelen was ik tot aan mijn middel al drijfnat. Jammer.

 39. Afgelopen maandag dit pad gelopen. Mooi pad, goed aangegeven, en leuke start/eindlocatie.

 40. Vandaag dit klompenpad gelopen, het eerste gedeelte gaat helaas lang over een verharde weg waarop veel auto’s rijden en er is geen wandelpad. Zodra je van het asfalt af bent is dit een mooie route.

 41. De onderstaande zeer uiteenlopende reacties laten zien hoe verschillend een klompenpad kan worden beleefd. Duidelijk is natuurlijk dat het type landschap waardoor de paden voeren van gebied tot gebied verschilt. Ook binnen een klompenpad kan men kennismaken met een variatie aan landschapstypes. Op de natte overgang van Veluwe naar IJsselvallei zijn de noord zuid gesitueerde weteringen al eeuwenlang een essentieel onderdeel van de waterhuishouding. In de folder en de app van het Klompenmakerspad wordt de ontstaansgeschiedenis nader toegelicht. De rechte kavelstructuur en het van oorsprong overwegend open karakter van het landschap zijn hier beeldbepalend. Het is overigens begrijpelijk dat dit verschillend wordt gewaardeerd.

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 42. Samen met onze wandelclub hebben we vele klompenpaden gelopen, maar wij wisten niet waarom dit een klompenpad genoemd moet worden….. Lange stukken lopen langs verharde wegen en door een landschap wat gedomineerd word door een ruilverkavelingslandschap. grote monotone stukken weide en vrijwel geen bomen. Erg jammer. We liepen de route tegen het oudejaar; misschien is het zomers mooier.

 43. Vandaag in storm en regen gelopen. Is toch echt een ruime 11 kilometer. Prima te volgen route op de bewijzering, die op oderbordjes zijn gemonteerd met duidelijke richting aanduiding. Oene is leuk dorp. Begin van de route bij dorps cafe. route bord is aan de gevel van het cafe. begin is duidelijk aan gegeven naast de kerk met een stellage met klompjes. Mooie route langs de watertjes en weilanden. het is niet de mooiste route maar het was lekker rustig (door het weer en de zondagrust in Oene). Gehele route gelopen ondanks de regenstorm.

 44. Vandaag met 4 dames gewandeld door de route van Oene met de overstaproute naar Emst. Wij begonnen met de start bij cafe Dorpzicht en op zoek naar bord van klompenpad, kunnen wij niet vinden, maar wel paal met klompen en bord rood… Nu kunnen wij wel weer vinden…ik zie bij klompenpad bord maar 1 pijltje aangegeven in plaats van beide richtingen…(n iet zo handig voor diegene niet daar wonen) Sommige borden zijn niet duidelijk, dus vaal….even zoeken welke kant op.. Gelukkig wel blad bij zich…Toen hebben wij overstaproute naar Emst..Waar ze bij cafe Schin op hoop ,een heerlijk tomatensoep. Op het punt van overstap naar loobrinkroute moest toch even kijken welke kant op, toch verkeerd gelopen….Maar goed het was mooie route met afwisselend weilandschap, bestrating, bosje. . Totaal 27 km gelopen!!Bij cafe Emst hebben wij geen tijd voor klompenmakerpad …Dan doen wij volgende keer.

 45. Vandaag dit fraaie pad gelopen, ondanks het slechte weer toch ontzettend genoten. Hele mooie afwisselende paden gelopen, welke echter moeilijk te belopen waren door het hoge gras. Nou is dit niet zo erg, maar het stond ook ontzettend vol met brandnetels, wat met een korte broek nou niet echt plezierig was. Dus graag op tijd maaien op deze paden. Verder als nog een klein kritiek puntje. De verkorte routes en verlengingen staan niet op de bordjes aangegeven. Met de App kom je er wel, maar die heeft niet iedereen. Voor de rest is dit echt een aanrader, met leuke uitspanningen naast de route.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.