Klompenmakerspad

Wandelend langs weteringen, door ontgonnen moerassen en met verrassende vergezichten over het agrarisch land. Het mooie buitengebied van Oene is zeker een bezoek waard. Wandelen door het agrarische gebied, met wijde blik in het Oener Broek, oude zandwegen en diverse nieuwe agrarische initiatieven. Rust, grote variatie in landschappen in combinatie met fraaie cultuurhistorische elementen zetten hier de toon. Dit Klompenpad is een ode aan Oene, van oudsher klompenmakersdorp. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Klompenmakerspad (10 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 5 of 8 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 14 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Café Restaurant Dorpszicht in Oene

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. Deze route is in één richting gemarkeerd.

Route combineren: het Klompenmakerspad is te combineren met het Loobrinkerpad en het Markluiderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vanmorgen gelopen! In het begin goed opletten met her en der wat vervaagde stickers. Verder goed aan gegeven en goed te lopen! Mooie ronde inclusief de verlenger gelopen. Wel veel hetzelfde.

 2. Mooie route, helaas moesten we de route inkorten. Het stukje tegen over Kollen bv (stukje pad langs de Deventerweg) was onbegaanbaar ivm erg hoge brandnetels. Door onze fout zijn we verkeerd gelopen en kwamen we weer in Oene uit. Lekker op het terras gezeten.

  Verder zagen we op het tractorpad tussen het gedenkteken voor omgekomen WOII vliegeniers en de monumentale sluis asbest liggen. Het lijkt ons verstandig dit weg te laten halen.

 3. 21 juni dit klompenpad gelopen. Leuke wandeling , maar zonder echte hoogtepunten. Ik hou niet van die lange rechte stukken, maar voordeel was wel dat het er heelijk rustig was. Ik liep de 10 km route, waar mijn beide wandelpps 11,4 km aangaven. Een fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 4. Rustieke en rustgevende wandeling: veel groen en ruimte om je heen. Veel agrarisch landschap, maar ook knusse plekjes en schattige kleine paadjes. Door de omgeving wel wat minder afwisseling dan sommige andere Klompenpaden. Wij hebben de verlenger erbij gedaan en kwamen precies op 14 km uit. Hulde voor de organisatie, want er waren ruim voldoende bordjes en heeeeeel veeeeeeeeel klompen onderweg (plus nog een ander attribuut van hout wat je onderweg tegenkomt)! Er staat op het startbord 15 km trouwens, maar dus eerder 14. Bekijk hier de route met foto’s in 3d: https://www.relive.cc/view/vXvL1YWy71O

 5. Wat een mooi pad is dit en in n prachtige omgeving. Alleen 1 minpunt; op mijn app zie ik waar de route kan worden verlengd of verkort. Helaas wordt dit niet aangegeven op de bordjes dus zonder app loop je gewoon de 10 km!!

 6. Vandaag op de 3e zonnige dag na een week vol regen dit klompenpad gelopen. De route was goed begaanbaar. De eerste kilometers veel verhard (en misschien wat saai), maar daarna veel afwisseling in het landschap. We werden getrakteerd op veel wild (reeen, hazen, ooievaar, rode wouw, zwanen, meerkoeten, enz.). Route was wel goed aangegeven. Bij de routeverlener goed opletten en die zie je hem zeker wel staan. We vonden dat de route wel goed uitgepijld was.

 7. Op een prachtige herfstdag dit klompenpad gelopen, van 11,2 km. Op het bord bij café restaurant Dorpszicht (het startpunt) staat aangegeven dat de verkorte/verlengde routes onderweg niet aangegeven worden. Op het bord staat wel een kaart waarvan je makkelijk even een foto kan maken en zo de route volgen. Wij volgden de klompjes, en hadden mooie pauzeplekken voor ons zelf meegebrachte brood. Heerlijk rustige wandeling met mooie uitzichten en verrassende paadjes!

 8. Op een prachtige herfstdag dit klompenpad gelopen, van 11,2 km. Op het bord bij café restaurant Dorpszicht staat aangegeven dat de verkorte/verlengde routes onderweg niet aangegeven worden. Op het bord staat wel een kaart waarvan je makkelijk even een foto kan maken en zo de route volgen. Wij volgden de klompjes, en hadden mooie pauzeplekken voor ons zelf meegebrachte brood. Heerlijk rustige wandeling met mooie uitzichten en verrassende paadjes!

 9. Vandaag dit klompenpad gelopen. Helaas vond ik het tegenvallen, maar zo zie je, smaken verschillen 😉
  Ik miste wel de bewegwijzering bij de alternatieve route van 8km…. Gelukkig had ik de app en kon ik daarmee het startpunt weer terugvinden 😅

 10. Beste vrijwilligers van de Klompenpaden,

  Een dikke duim voor jullie,wat hebben jullie mooie routes gemaakt.Vandaag deze route gelopen met een klein beetje regen onderweg maar het is echt een aanrader.Heb de 14 km gelopen met de app,dan gaat het prima en je hoort onderweg ook nog een aantal bijzonderheden uit de omgeving. Ga zo door !!!!!!

 11. Vandaag gelopen. Wij waren van plan de 14 km te doen maar noch de verkorting noch de verlenging wordt aangegeven. Dus toen maar de bordjes 10 km gevolgd. Het was overigens 11.2. Maar geweldige route. Zo hoort een klompenpad te zijn. Een dikke aanrader!!!

 12. Afgelopen week gewandeld, het startbordje gevonden en toen letterlijk rondje om de kerk gelopen voor het vervolg. Erg opletten dus.
  Geen aanduiding op het bordje voor de verkorte route, voorbijgelopen, de app gaf dat wel aan. Wel een leuk rondje gelopen en genoten van de omgeving. Aan het einde een ijskoffie als beloning.

 13. Ik was de hele dag ontzettend lui maar rond avondeten mezelf toch de deur uitgeschopt. Mijn idee was om tegen de klok in te gaan, direct de verlenging in. Ik dacht dan halverwege direct terug te lopen naar Oene maar ik genoot zo van de route en was wel benieuwd of dat ‘rechte’ stuk echt zo “saai” was. Nee absoluut niet! Je loopt langs water en hebt mooie vergezichten. De rest van de route is redelijk wat verhard en ik ken de omgeving als fietser erg goed maar ik liep toch op paden die ik nog niet kende (eigen weg-wegen, doodlopende paadjes die voor voetgangers wel doorliepen e.d). Je ziet echt van alles; paarden, pony’s, koeien, geiten, kippen, ezels, schapen, varkens én huacaya’s. Voor mij was het uiteindelijk 14 km en ik heb er elke seconde van genoten!
  ……
  Minpuntjes: aardig wat bordjes/stickers zijn verkleurd of nauwelijks te zien. Bij de Nieuwe Wetering (net voor de brug) was het pad ‘afgesloten’, ik moest onder een bedrading (met stroom?) kruipen en later onder prikkeldraad door. Lijkt me niet zo fijn voor ouderen. Ik heb foto’s geplaatst op mijn IG: mattcurlew (eerste foto is dat van een prachtige witte boerderij).

 14. Vandaag met 24 graden dit pad gelopen. Eerst wel lange stukken maar het verveelde totaal niet. Genieten van de ruimte in dit gebied en het weidse uitzicht. Later door de weilanden via opstaphekjes zoals gewend bij een klompenpad. We waren van plan de verlenging te lopen maar onderweg stond dit niet aangegeven en op de app zagen we het te laat waar we hadden moeten afslaan. Later met de auto nog teruggereden om te kijken of we het over het hoofd hadden gezien maar nee, geen aanwijzing voor de verlenging. Misschien even checken? Het was een leuke rondwandeling. We hebben weer genoten!

 15. Nu 35 klompenpaden verder. Dit klompenpad was zeker niet saai. Inderdaad, er zitten een paar lange rechte stukken in die wat saai kunnen zijn. Dit wordt ruimschoots gecompenseerd door het rest van het pad.

  Voldoende afwisselend, stukken verhard maar ook over weilanden, erven en privé paden. Het is niet het aller-aller-aller mooiste pad maar zeer zeker de moeite waard om te wandelen, inclusief de verlenging.

  Ook noemenswaardig, Bij het startpunt was het prettig parkeren in nabijheid van een gezellig dorpsrestaurantje tegenover de kerk. Als afsluiting nog een lekker biertje gedronken en met een goed gevoel naar huis.

 16. Heel mooi klompenpad! Verre van saai, best heel afwisselend en je komt op echt mooie stukken. Vond de route oudjes niet altijd even duidelijk, daar mag nog wel een keertje goed naar gekeken worden. Genoten van dit klompenpad!

 17. Knap saai pad, mijn 21 e pad en gelijk het minst mooie
  Ik loop altijd de verlengingen erbij maar hier heb ik hem achterwege gelaten
  Het was prachtig voorjaarsweer dus de tijd was perfect

 18. Weer zo’n prachtig klompenpad. Wat een mooie omgeving. De route is perfect aangegeven en de 10 km wandeling geeft veel variatie.

 19. Vandaag, 2 maart het prachtige klompenpad gelopen. Echt een aanrader. Complimenten dat het zo goed aangegeven staat. W en L

 20. Mooie tocht over vele natte zandpaden. Toch prima te bewandelen ondanks de vele regen van de afgelopen dagen. Veel mooie uitzichten en langs prachtige boerderijen. Vandaag 31 december een extra beleving op dit klompenpad namelijk carbid schieten. Wat een feest was dit, overal feestende mensen met bier en carbid. Jammer dat met deze lockdown de horeca niet open was.

 21. 24 november 2011 hebben wij deze route gelopen. We vonden het een leuke route en hebben genoten van de vergezichten en de mooie luchten. De 10 km route stond duidelijk aangegeven. Onze dank daar voor. Aan het einde vd wandeling hebben we genoten van een heerlijke maaltijd bij Cafe-restaurant Dorpszicht.

 22. Vandaag het klompenmakers pad gelopen, een mooi route met veel vergezichten en wat een stilte.
  Op sommige stukken is idd bouwpuin op de paden gestort en je loopt vrij veel op asfalt.
  Het 10 km pad wordt perfect aan gegeven, let even op bij de route verlenger van 4km deze is minder duidelijk aan gegeven (misschien komt dat nog) je loopt de Kanaalstraat zo voorbij maar met de app is het is het goed te doen.
  Organisatie bedankt voor de mooie route.

  Aan het einde van de route een heerlijke warme chocolademelk met slagroom bij café Dorpzicht genomen.

 23. Wo 10/11 dit leuke klompenpad gewandeld door een zeer uitgestrekt en ruimtelijk buitengebied met veel vergezichten. Afwisselende paden/paadjes en voor het eerst op een landschaps knijper gezeten om mijn hot choc te drinken (Knijper eens uit). Van veel watervogels kunnen genieten.

 24. Op zaterdag 21 augustus dit pad voor de tweede maal gelopen. Eind mei liepen we dit pad ook eens met veel genoegen. Koffie bij cafe Dorpszicht met de liefste serveersters van Nederland! Ondanks de drukte hebben ze alle rust en aandacht voor je. Ze gaf een goed advies…als je de weg kwijt raakt kijk dan naar de kerktoren dan kom je altijd hier weer terug!
  De molen draaide. Nu ook weer veel nieuwe dingen onderweg gezien. De varkens die heerlijk in de modder wroeten bij de Hogestraat. Appel en perenbomen met fruit. En onderweg div. kraampjes met courgettes, jam, en planten kwam je tegen. Hier en daar een wat verschoten route aanduiding maar de app vertelt waar je heen moet. Na het Stroombreed gebied gedeelten langs de mais gelopen en gelukkig niet zoals Aart het schrijft op 13 juli last van hoog gras. Het was goed begaanbaar, wel hier en daar een prikkende brandnetel. Omdat het gisteren een benauwd/vochtige dag was, was het heftig zweten tussen de mais maar zodra je weer in het open veld liep had nergens meer last van. Het is zo rustig in Oene en omgeving onvoorstelbaar gewoon. Niemand tegengekomen als mede klompenpadwandelaar. We hebben met iemand staan praten die tijdens het lopen van dit klompenpad daar een huis te koop heeft zien staan en gekócht.
  We liepen ongeveer 15 km en zijn weer uitgekomen bij het terras Van Dorpszicht waarmee het advies van de serveerster dus goed geholpen had! 😉

 25. Mooie afwisselende route. Alleen de paden langs de maisvelden en singels waren slecht begaanbaar. Niet gemaaid en erg hoog onkruid en gras. Hierdoor waren diverse bordjes slecht of niet zichtbaar! Mag er in Oene nog bouwafval gestort worden op de openbare weg? o.a. gipsplaten en houtafval. (Stroombreeddijk). Maar ook wij hebben verder erg genoten van de fraaie omgeving van Oene. Dank aan de organisatie die dit mogelijk maakt.

 26. Op 30 mei hebben we dit klompenpad gelopen. We hebben de langste route gelopen. De basisroute was redelijk goed aangegeven maar de verlenging niet. We hebben diverse keren de app erbij moeten pakken om de route te kunnen lopen. Ook om te zien wat eigenlijk de basisroute is en welke stukken verlenging. Het zou echt prettig zijn als dit beter aangegeven wordt. Verder een prima route om te lopen met verrassend mooie stukjes maar ook wel saaie stukken langs de weg.

 27. Vandaag dit klompenpad gelopen op zich een leuke wandeling maar niet het mooiste klompenpad dat we gelopen hebben. We hebben de lange route gelopen, echter veel stickers zijn onleesbaar. ook geeft de app aan dat er op de sticker routeverlenger staat echter hebben we dit bij een aantal stickers niet kunnen ontdekken. De app geeft hier wel uitkomst maar omdat er diverse verlengingen zijn is het toch een beetje onoverzichtelijk. Het zou fijn zijn als hier naar gekeken wordt. verder waren de paden prima te lopen. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren die dit mogelijk maken.

 28. Mooie afwisselende route. Vroeg vertrokken dus gras was nog nat. De verlengde route genomen. Deze route is een aanrader. En Grutto’s gespot. De routeaanduidingen waren niet overal herkenbaar, dus paar keer de route erbij gehad.

 29. We lopen al zo lang klompenpaden en waaróm hebben we deze wandeling niet eerder ontdekt? Misschien omdat er 10 km staat als afstand terwijl je het kan uitbreiden met de verlengingen erbij en dan kom je op 16 km. En dat vinden wij de moeite waard om de autorit te maken van bijna een uur.
  Gestart bij café Restaurant Dorpszicht met heerlijke espresso op t terras. De wandeling gaat langs mooie boerderijen, met alle dieren die je je maar kunt bedenken. Hangbuikzwijntjes,schapen, koeien, kalfjes, ezels, pony en paarden met veulen, kalkoenen, kippen, parelhoenders, en alpaca’s! Tijdens de wandeling veel kwakende kikkers in de sloot. Ooievaars in de lucht, zwanen met jongen, kuifeendjes. Je kijkt je ogen uit!! Wel de app gebruiken als je de verlengingen loopt want inderdaad de bordjes zijn soms wat vaag maar er zit zeker een logica in. De molen Werklust draaide, men was volop aan t maaien (ook met de zeis) je leek terug te gaan in de tijd van Ot en Sien!
  Het gedeelte op de Stroombreeddijk is een prachtig natuurgebied met heerlijke bankjes (in de vorm van een knijper).
  De hoge grasgedeelten gedurende de wandeling waren keurig gemaaid voor de wandelaars, erg mooi bijgehouden en op geen enkele plek zwerfvuil te zien. Je komt onderweg niemand tegen, zo stil!
  Vergeet niet langs te gaan bij de Aardbeientuin van Gerrit en Trijnie. Heerlijke aardbeien meegenomen. Als afsluiting weer aangeland bij café Dorpszicht en in de avondzon nog een kroketje gegeten op t terras. Wát een geweldige bediening en romantische locatie zo vlak naast de kerk.
  Een fantastische dag en zeker weer snel terug naar Oene!

 30. Prima wandeling, mede door het fantastische wandelweer, stukjes over het asfalt zijn geen drukke wegen, wel door een hele mooie omgeving, met regelmatig een bankje

 31. Vandaag dit klompenpad gelopen. Heel mooie, rustige route en veel te zien. Zeker 4 ooievaars gezien, een broedende zwaan, veel meerkoetjes met jongen, schapen met heel aparte gedraaide hoorns (racka schapen) en nog veel meer. De afstand is zeker 11 kilometer maar dat was voor ons geen probleem.

 32. Prima route, erg genoten.
  Het was goed aangegeven, en veel paden door het veld, leuke bankjes.
  Goed voor elkaar

 33. Zondag 3 mei dit pad, in tegengestelde richting, gelopen. Deze route loopt door veel open vlaktes en is derhalve niet echt geschikt bij guur/ regenachtig weer, daarnaast behoorlijk veel asfalt.
  Helaas dus (nog) niet zo positief ervaren. Tevens zorgde de slechte (o.a. door de zon verbleekte stickers) aanduiding er meermaals voor dat wij de app erbij hebben moeten pakken. Dit leverde op een gegeven moment de zoveelste irritatie op en hierbij willen wij ons dan ook aanbieden om deze route (opnieuw) te bewegwijzeren.

  Inmiddels ruim 25 klompenpaden gelopen dus wij willen het wandelplezier in onze nabije woonomgeving graag met anderen delen

 34. Gisteren genoten van deze heerlijke wandeling rondom Oene, leuk dat langs deze route zoveel klompen zijn opgesteld/opgehangen. De naam klompenmakerspad past dus perfect en hou(d)t de oorsprong van Oene levend.
  We hebben genoten van de mooie rackaschapen, de vele (jonge) geitjes, het prachtige paard en de pony’s die elkaar achterna joegen, mooie schapen, een prachtige ooievaar en een fantastisch mooi uiltje. Helaas was alleen het varkentje niet aanwezig in zijn buitenverblijf.
  De route was afwisselend. En goed uitgezet.
  Bedankt grondeigenaren dat we over uw land mochten lopen en bedankt vrijwilligers voor het uitzetten van deze mooie route.

 35. Gisteren heerlijk rond Oene gewandeld. Mooie tocht met weidse uitzichten en veel rust. De afslag naar de routeverlenger was niet aangegeven en we hadden de indruk dat die ook niet meer wordt bijgehouden.

 36. Vandaag deze heerlijke wandeling gelopen. Veel variatie, goed begaanbaar en prima gemarkeerd. De app niet nodig gehad en net voor de regen weer binnen. Veel plezier aan beleeft. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het eerder ruim 11km is dan de aangegeven 10 maar dat mag de pret niet drukken.

 37. 17 maart 2021 dit klompenpad gelopen. Heerlijk gelopen door de weilanden, goed bewegwijzerd, dank aan alle vrijwilligers en ook dank aan alle landeigenaren dat we over hun land mogen lopen.

 38. Gisteren dit pad gelopen. Met recht een klompenpad in dit voormalige klompendorp. Zeer goede bewegwijzering met klompenplaatje op bordje met pijl! In 1 richting bijna blindelings te volgen. Wijdse vergezichten, over, in, door weilanden gelopen. Over oude zandwegen en langs beekjes. Met hier en daar een klein perceeltje bomen. Kortom, zeer agrarisch land met mooie vergezichten. En vergeet de oude boerderijen niet.

 39. Vorige week zondag liep ik dit pad, dat klinkt als het klompenpad der klompenpaden. In werkelijkheid verwijst de naam naar het klompenmakersdorp Oene. Het was knap mistig en dat leverde mooie plaatjes op van o.a. de monumentale sluis en de stroombreeddijk. De hoofdroute is goed aangegeven, de verkortingen en de verlenging niet. Dus mocht je die willen lopen, gebruik dan de app.

  Benieuwd naar mijn wandelervaring? https://suzannevdijk.wordpress.com/2021/03/05/klompenmakerspad-oene-in-de-mist/

 40. Vandaag met mijn zus dit mooie klompenpad gelopen en genoten van de rust en de weidsheid. Veel zwanen en zelfs een koperwiek gezien! De route is goed bewegwijzerd, dus prima zonder de app te lopen.
  Veel bankjes en leuke plekjes om even te rusten.
  En inderdaad, echt ruim meer dan 10 km.
  Een aanrader dus.

 41. Vandaag dit klompenpad gelopen. Leuke wandeling langs weilanden en sloten. Mooie vergezichten en leuke plekjes om te zitten. De route is in 1 richting te lopen en goed aangegeven met nieuwe bordjes. Tussendoor ook grappige routebordjes. De route is 11,5 km lang ipv 10km. De verlenging staat langs de route niet aangegeven.

 42. Beste Saskia Glas

  Prachtige mooie wandeling.
  Routebewijzeringsbordjes zijn zeer duidelijk met de houten puntjes naar de looprichting > of < .
  Dit zouden ze bij meer klompenpaden moeten doen , scheelt onderhoud.
  Want de zwarte pijltjes gaan op den duur verkleuren.
  Hulde voor het goede werk.
  PS Ik denk dat de route geen 10 km is maar11km is.

 43. Prachtige voorjaarsdag in februari . Vorige week nog ijs en sneeuw. Nu zon en 15 graden op de thermometer. Een heerlijke route door een prachtige omgeving. Hier en daar nog drassig door de smeltende sneeuw, maar verder goed te doen.
  Weidelandschap, vogels, vroege vorjaarsbloeiers.
  Zeer de moeite waard deze route!
  Bewegwijzering dik in orde.

 44. Beste wandelaars,

  De routebewegwijzeringsbordjes van de verlenger van het Klompenmakerspad zijn op dit moment niet goed leesbaar/sterk verkleurd. Er zijn nieuwe bordjes besteld zodat ze vervangen kunnen worden.

  Tot die tijd is het voor de verlenger raadzaam gebruik te maken van de folder, de gratis app of het gratis te downloaden kaartje op deze website. De hoofdroute is wel goed bewegwijzerd/leesbaar.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 45. Lekker gewandeld vandaag, na de regenval zijn de stukken door de akkers wat zompig, de route verlengen naar 14 km is niet of met verschoten bordjes bewegwijzerd, wel met de app kunnen lopen. Zou dus onderhoud moeten hebben, het punt om te verlengen staat ook niet aangegeven (behalve in de app).

 46. We hebben genoten van deze heerlijke rustige route. Wij hebben de bordjes wel allemaal kunnen volgen. Heel duidelijk zichtbaar. De app hebben we niet eens hoeven gebruiken. En we hebben ook niet over een plank over een sloot gelopen. De sloot was dan denk ik niet volgens de route… wel planken gezien. Maar dat was aan de andere kant. Echt een aanrader voor als je van rust houdt. Wel veel weilanden dus blubber na het regenen. 🙂

 47. Mooi klompenpad. Ik loop het liefst met gpx maar helaas kon ik die niet vinden dus moest op statisch kaartje lopen en bordjes. Door leesfout verkeerd gelopen omdat bordje die op brug over vaart zat kapot was en richting daardoor niet zichtbaar. Was bij weiland waar je niet die brug over moet. Als je brug over gaat dan kom je op soort rubberen pad naar vee drijf kiezenbrink.

  Later voor tulpenkwekerij sloot over via plank. De leuning diedaarbij gemaakt is hangt naar beneden en de plank bleek spekglad. Gleed uit maar het ging nog net goed. Kon leuning niet vastgrijpen. Misschien handig om kippengaas oid over plank te spannen tegen gladheid.

  Maar verder heel erg genoten!!

 48. Gisteren, 8 november deze route gelopen. Bewegwijzering prima in orde. Mooie route. Strava liep met ons mee. Uiteindelijk bleek de route 11,35 km lang te zijn. Wellicht zou dit aangepast moeten worden. Verder inderdaad dank aan eenieder voor het samenstellen en in stand houden van deze routes.

 49. Gisteren dit klompenpad gelopen. Het was heerlijk weer en het was een mooie route. Alle 4 klaverblaadjes gelopen. Jammer dat de verlenger zo slecht was bewegwijzerd. Maar met de app kom je er wel uit.
  (Bij een weiland had de boer aan 1 kant prikkeldraad over het doorgaande pad gespannen en aan de andere kant een lint; gewoon overheen stappen)

 50. Vandaag deze mooie route samen met onze vrienden en inmiddels ook enthousiaste Klompenpadenwandelaaars, Bert en Rita gelopen. Wat een mooie route door oerhollands landschap met prachtige vergezichten. Veel langs weilanden gewandeld: wel even uitkijken waar je loopt i.v.m. de welbekende koeievlaai, ha ha. Onderweg bij aardbeienkwekerij Bronsink een paar bakjes aardbeien uit de automaat gekocht, een aanrader! Kortom, wij hebben van deze wandeling genoten. Tot slot; dank aan de vrijwilligers en eigenaren die hun vrije tijd en land beschikbaar stellen!

 51. Als we een cijfer aan de route konden geven zou dit een dikke 8 zijn. Je loopt door mooi echt Nederlands landschap en de afwisseling tussen asfalt en zandpaden is prima. Volgens de GPS was de totale route overigens 11,2 km.

 52. Vandaag door de regen en de wind dit prachtige zompenpad ? gelopen met vriendin. Mooie omgeving en wij waren wel blij met af en toe wat asfalt. Wel verkeerd gelopen door te beslagen brillenglazen. Echt genoten van de ouderwetse landschappen en vergezichten. We gaan m nog een keer doen met droog weer. Maar dit was echt een heerlijke herfstwandeling ????!

 53. Vorig weekend dit pad gelopen. Een prachtig pad, we liepen het al eerder. Eigenlijk bestaat het pad uit vier klaverbladen, met precies in het midden horeca (‘Dorpszicht’) tegenover een 12e eeuws (!) kerkje. Het noordwestelijke klaverblad is eigenlijk een routeverlenger. Tip aan de organisatie: waarom dit niet gewoon ‘echt’ pad maken? Het is ook best een mooi stuk…!

  Het is agrarisch gebied met veel boomgaarden. Het pad is af en toe verhard maar wat geeft het; je kijkt niet naar omlaag maar om je heen. En kijkend om je heen is dit pad dik in orde.

  Ook op bezoek geweest bij De Aardbeientuin en zomerkoninkjes gesnoept. Volgend jaar zal hier ook een klein terrasje zijn voor kleinschalige horeca.

  Dank en complimenten aan de organisatie.

 54. Genieten, genieten, genieten !
  Wat een prachtige route. Een klompenpad zoals een klompenpad zou moeten zijn.
  Het pad is zeer goed onderhouden en goed aangegeven.
  Neem wat kleingeld mee voor alle lekkers wat je onderweg tegen komt, zoals jammetjes, groente, honing, eieren, ijsje, aardbeien en streekproducten.

 55. Ik wilde klagen over de bewegwijzering, maar las net op tijd (of eigenlijk te laat) de opmerking bij de bijzonderheden. Dus ik had kunnen weten dat de route maar in een richting is bewegwijzerd. Maar het zou nog handiger zijn als er bij stond dat dat met de wijzers van de klok mee is 🙂 Nu heb ik hem in tegenovergestelde richting gelopen, maar met de app erbij was het net te doen, gewoon wat vaker kijken. Leuk pad, afwisselend, toch nog wel wat veel asfalt.

 56. Beste Aly Oudendorp,

  Bedankt voor uw bericht over de verbindingsroute tussen het Markluiderpad en het Klompenmakerspad. We pakken dit op.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 57. Vandaag dit klompenpad gelopen in combinatie met het Markluiderpad. De overstaproute was zeer slecht begaanbaar, wordt waarschijnlijk niet veel gewandeld. Beide klompenpaden waren ondanks de regen heel mooi. De totale route is bijna 24 km.

 58. Vandaag Klompenmakerspad in Oene gelopen. 10 km.
  Zeer goede bewegwijzering
  Leuke fleur en fauna
  Veel leuke rustpunten.
  Complimenten voor de vrijwilligers van deze route

 59. N.a.v. recensies Maaike en Triopolis nog even iets van een collega-wandelaar.
  Als je voor restaurant Dorpszicht staat kun je links op de zijkant van een kabelkastje een sticker zien. Het kastje is niet hoog en de sticker zit ongeveer op 30 cm van de grond.
  De sticker valt inderdaad niet op en bovendien staat er geen pijltje “rechts” op (kan ook linksaf). De vrijwilligers bij dit pad werken niet met pijltjes maar met eigen gemaakte bordjes die de richting aangeven. Maar bij deze eerste sticker staat geen eigen gemaakt bordje.
  Het pad vind ik bijzonder mooi, maar het is wel jammer dat de bewegwijzering toch nog beter kan, al is het stukken beter dan een paar jaar geleden.
  Veel op een schermpje kijken is irritant.

 60. Mooie route lang water, weide en scheidingswallen. Gras was net gemaaid dus prima te doen. Route prima aangegeven. Zonder app of folder gelopen. Pluimpje voor de passarel. Koffie bij Dorpszicht prima. Ook de aardbeien bij de aardbeientuin. Zeker aan te bevelen bij droog weer.

 61. p.s. we gingen echt voor 10km. De ‘sportstracker’ gaf echter aan dat de wandeling wel 11,5 km was. Dat was voor ons beide best een sprong verder. Nu fysiek niet zo zeer meer een probleem en ik heb tijden gehad dat ik minder aan kon, en dan was voor mij heel belangrijk dat afstanden klopte bij bewegwijzerde routes, i.v.m. opbouwen en trainen.
  Dus tip. Graag de afstand aanpassen zodat de werkelijke afstand klopt met de informatie.

 62. Door de informatie op deze website waren we al wat gewaarschuwd van mogelijke niet heldere weg bewijzering.
  Wij hadden gelukkig de app bij ons en het kaartje van de folder anders was het niks geworden. Met name gelijk bij de start is het slecht aangegeven. Het grote bord bij het restaurant is goed te zien, maar dan geen enkele heldere aanwijzing waar te beginnen. Dus we liepen echt wat rond te dolen tot dat ik de app er bij inschakelde (wat we niet gelijk hadden willen doen).
  Eenmaal op gang en met gebruik van de app ging het goed. De bordjes staan dan wel zichtbaar op de plekjes. Een paar bordjes lijken geheel overbodig. Ook staan ze soms op een plek aan het einde van een weiland terwijl je midden in dat eiland nog over draden heen moet klimmen. Dat is ook niet logisch.
  We waren heel blij met hoe de paden zijn onderhouden. Gemaaid en dergelijke. Dat maakte het wandelen haalbaar.
  Het is een prachtige route waar we erg van hebben genoten. De app vind ik een uitkomst en ga ik voortaan alleen nog maar gebruiken bij deze tochten. Heel erg bedankt voor jullie inzet. Wij zijn dankbaar voor deze prachtige paden.

 63. Vandaag weer eens dit pad gelopen. In 2016 was dit pad zeer slecht bewegwijzerd. In 2019 weer 2 x gelopen, toen was het veel beter. Nu is de bewegwijzering nog steeds heel goed. Veelal zelfs dubbele bordjes, gemaakt door mensen met een beperking, denk ik.
  De klachten in dit gastenboek begrijp ik dan ook niet. Alleen bij Landmans Welvaren vond ik het niet erg duidelijk. Verkorte en verlengde routes worden inderdaad niet vermeld. Dus minstens plattegrondje meenemen. De verlenging is minder goed bewegwijzerd.
  Bij Vloeddijk staat wel degelijk een bordje rechts langs water lopen en verderop bij de Middelbeekse allee ook. Dat bordje staat iets verdekt opgesteld.
  Paadjes zijn veelal gemaaid, maar lange gras helt over paadjes heen. Gras was nu droog, anders wordt het wel een natte boel denk ik. Het is dus een vrij ruig pad.
  Door de zeer knusse landelijke omgeving vind ik het een super pad.
  GEVONDEN: portofoon of zoiets van PTT. Dorpszicht was gesloten, dus maar meegenomen.

 64. Zondag 15 Juni dit klompenpad (deels) gelopen. Het was erg warm en drukkend weer, dat hielp niet mee voor de stemming. We zijn vertrokken vanaf het cafe Dorpszicht ( waar het prima lunchen was! ) maar de route zelf was maar matig. Vanaf het cafe was het onduidelijk in welke richting we precies moesten vertrekken. Op het startbord stond dat je de route beide richtingen kon lopen.

  De app erbij, maar die is op dorpsniveau niet perse duidelijk, ook omdat de route verkorters niet herkenbaar zijn in de App ( De rode lijnen zijn allemaal even dik). We hebben 6 km route gelopen, maar vrijwel allemaal met de App in de hand, want bewegwijzering is ernstig ondermaats. Èn er zijn sommige stukken met nieuwe bordjes, maar daarbij wijst de pijl vaak maar één kant op. Veel stickers op palen of borden zijn verweerd, veel bordjes ontbreken de pijlen uberhaupt op. Zoals bij het bankje bij Landmanswelvaren: Géén richting.

  Sowieso Tip: Ook op de kaartjes op de website zijn de routeverkorters maar matig te onderscheiden van de volledige route. We zijn nu gestart met een route verkorter (vrijwel géén bewegwijzering), en bijvoorbeeld bij de Vloeddijk hebben we de route door het weiland volledig gemist door gebrek aan bewegwijzering. AChteraf zagen we dat ’t gras sowieso veelste hoog stond. Al met al: Mooie route, maar onderhoud moet echt omhoog. Door constant op de App te moeten kijken, en zelfs dan nog mis te lopen,. drukt echt z’n stempel op een leuke wandeling.

 65. Wij hebben vandaag het klompen pad in oene gelopen.
  Mooi maar ook tegenvallers.
  Ontzettend veel hoog gras op de route.
  Niet 1 stukje maar teveel.
  Nu was het prachtig weer en droog maar met regen of als het geregend heeft echt niet te doen.
  Bewegwijzering slecht of niet duidelijk hoe je het maar wil benoemen.
  Gelukkig de app
  Deze zeer vaak nodig gehad.
  Heel jammer onderbreekt toch je wandeltocht.
  Hoop dat jullie met deze tips wat doen want menig wandelaar zal dan meer gaan genieten van dit klompen pad.
  Vriendelijke groet en succes

 66. Keurig onderhouden klompenpad, goed bewegwijzerd.
  Als je van landelijk en plat houdt is dit een prima wandeling.
  Wij vonden deze route echter te weinig afwisselend (vooral open velden) om hem aan te raden en/of nogmaals te lopen.

 67. We hebben de verkorte route gelopen. Wat een heerlijke wandeling. Bij de eerste picknicktafel stond zelfs een bloemetje op tafel, hoe leuk is dat! Even verderop een prachtige omgeving met veel water, kwakende kikkers en een vriendelijke boer van de zorgboerderij de de wandelpaden verzorgt en graag een belangstellend praatje maakte. Wat ons betreft zeker een een aanrader.

 68. Beste Ramona en ander wandelaars,

  Ik reageer even op de opmerking over de bewegwijzering van het Klompenmakerspad. Dit Klompenpad wordt onderhouden met behulp van cliënten van zorgorganisatie De Passerel te Oene. Mede daarom is er voor gekozen dit pad maar in één richting te bewegwijzeren. Als u de andere richting heeft gekozen, verklaart dat waarschijnlijk waarom u dus nergens een bordje zag. Ik zag dat dit wel op de website wordt vermeld, maar niet in de app. Ik heb zojuist ook een vermelding hiervan op de app gezet.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,

  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 69. Vandaag 17 mei 2020, de route gelopen. Het begon met een leuk gesprek met de uitbater van dorpszicht, die aan het schuiven was met de tafels volgens RIVM norm. Het klompenpad werd volgens hem steeds vaker bewandeld.ik vond het een leuk en afwisselend pad en heb er van genoten. Onze dank gaat uit naar de uitzetters en onderhouders van het pad, en niet in de laatste plaats aan de boeren en tuinders die hun land beschikbaar stellen voor ons wandelaars. Laten we met zijn allen er voor zorgen dat deze stukken weiland schoon blijven.

 70. Misschien wel bekend, maar vorig jaar september is de Rietstulp afgebrand.
  Was zo eens wat aan het doorlezen en zag dat dit onderweg als horecapunt staat vermeld.

 71. Vandaag dit pad gelopen. Blijkbaar de verkeerde kant opgelopen, want in het begin nergens een bordje, maar volgens de app op de goede weg. Later alleen bordjes voor de tegengestelde richting, maar we hebben de route keurig door de app kunnen lopen. Wie het leuk vindt om de hele route te bekijken kan op deze link klikken https://youtu.be/iRxuEgwojUY

 72. Nu we al de klompenpaden rond Apeldoorn en rond Terwolde gevinkt hebben schuiven we door richting Heerde. Maar eerst het Klompenmakerspad op zaterdag 1 mei in en rondom Oene. Een lieflijk dorp met vriendelijk groetende inwoners. De route ansich is weinig spectaculair maar mooi landelijk en lekker rustig . Wel wat regenbuien maar dat mocht de pret niet drukken. 50/50 leuke verharde weggetjes en onverhard materiaal. Geen probleem met het vinden van de route, met de pijltjes in combi met de app. Rapportcijfer een ruim voldoende, een 7 .

 73. Pad nr 25 gelopen en genoten van de stilte van het Oener buitengebied. Hoofdzakelijk langs en door weidegebieden en af en toe een foto gemaakt van de flora en vee en weidse gezichten. Goede bewegwijzering en goed onderhouden pad. Dank jullie wel voor dit mooie pad

 74. Op woensdag 22 april 2020 deze wandeling gelopen. Prachtige wandeling met heel veel zon en wind. Middels onze stappenteller kwamen wij uit op 11.95 km i.p.v. 10 km. Was echter geen probleem.
  Wel de opmerking van de heer van Gastel dat bij punt 5 een bordje niet goed staat. Op het bordje rechts van de weg staat geen pijl en dan is het gebruikelijk dat je rechtdoor loopt. Dat deden wij ook tot de volgende kruising aan het water. Daar kregen wij het vermoeden dat wij verkeerd gelopen hadden (een klein stukje) en zijn teruggelopen naar punt 5. Vanaf deze kant zag je opeens het bordje met een pijl langs het water.
  Misschien dat dit aangepast kan worden.
  Met dank aan de vrijwilligers.

 75. Mooie route. Alleen als je start vanaf De Rietstulp en het laatste stuk daar naar toe vanaf de Aardbeientuin zijn de stickers onleesbaar of ontbreken. Met de hulp van de app kan je dit stuk prima vinden.

 76. Vandaag dit pad gelopen met de kids. Bedankt voor deze mooie wandeling! We hadden wel 2 opmerkingen:
  – Na punt 5 is het niet duidelijk aangegeven dat je rechtsaf moet (pijl zie je enkel als je achterom kijkt). We zijn toen makkelijk 2km te ver gelopen tot bij een boerderij (waar men ons zei dat we lang niet de enigen waren)
  – Op enkele plaatsen waren de particuliere gronden afgesloten, zodat we langs autowegen moesten lopen. Wel jammer.

 77. Vanmiddag dit pad gelopen. Niet helemaal maar de laatste routeverkorter genomen terug naar het dorp. De zon ging al bijna onder, en wat een prachtig plaatje gaf dit. Mooi pad en Oene komt over als een knus dorp! Vrijwilligers bedankt!

 78. Gisteren dit mooie klompenpad gelopen met een groep vrijwilligers van het https://klompenpaden.nl/klompenpad/horsthoekerpad/ . We wisten dat dit pad (zie bericht op de site) in 1 richting is bewegwijzerd en dat was prima gedaan. We hebben zeer genoten van o.a. de mooie vergezichten en oude IJsselhoeven en wensen onze collega’s veel succes met dit mooie pad.

 79. vanmiddag dit pad gelopen en we waren best benieuwd omdat we de recensies gelezen hebben. Het pad op zich is mooi maar zonder app eigenlijk niet te lopen. Stickers zijn afgebladderd of staan op een hele rare plekken. overstapjes met prikkeldraad. Ben je niet zo groot of lenig vergeet het dan maar. Drie paaltjes gezien die afgebroken waren. Heel jammer want de omgeving is prachtig, mooie boerderijen en zo stil.

 80. Hanjo en Jolande: dit pad is maar in één richting bewegwijzerd, zie op site bij BIJZONDERHEDEN.

 81. Twee jaar voor het eerst dit pad rechtsom gelopen. Vandaag hebben wij dit pad linksom gelopen. Wij waren verbaasd dat het ontbrak aan bordjes, nog nooit meegemaakt. Gelukkig hadden we de app anders was het niet te doen, wel heel jammer. Ondanks dit is het een van de mooiste Klompenpaden die we hebben gelopen, we zitten de rond de 30. Veel mooie dingen gezien onder ander de lepelaar, de gehakkelde aurelia en een kuifeend. Hopelijk wordt de bordjes snel vervangen zou zonde zijn dat de toekomstige wandelaars van dit pad gaan afzien.

 82. Dit pad in augustus 2016 gelopen. Het was toen één en al treurigheid en ellende.
  De bewegwijzering is nu uitstekend, d.w.z. de hoofdroute. De verlenging is nauwelijks gemarkeerd. De bordjes worden wel op een bijzondere manier geplaatst, anders dan bij vrijwel alle andere paden. Ook bordjes “eigen ontwerp” van cliënten van De Passerel, denk ik. Soms dubbel. Maar wel duidelijk.
  Het pad is nu ook goed onderhouden. Zelfs in hooiland was een looppaadje gemaakt.
  Bij dit pad veel boom- struik- en fruitkwekerijen, geen bos, alles agrarisch, weilandjes, grote boerderijen maar vooral ook kleinschalige boerenbedrijfjes (vooral bij verlenging). Erg landelijk.
  Hard (asfalt) hoofdroute 50%. Hard alleen verlenging 55%. Bij dit pad kun je ervoor kiezen om helemaal om Oene te lopen via de hoofdroute en de verlenging. Auto dan ergens in buitengebied parkeren. Dan kom je dus helemaal niet in het dorp. Hard dan 41%. Overigens was de koffie met gebak bij Dorpszicht heerlijk. Dit is nu één van mijn grote favorieten geworden. Bedankt.

 83. Wat jaren geleden dit mooie klompenpad gelopen. Vandaag weer keer. Wat jammer dat weg wijzing zo slecht is of de niet meer te lezen is Gr Nancy

 84. Mooi landelijk klompenpad, veel onverhard. Goed onderhouden en middels bordjes/folder/app heel goed te volgen. Vooral zo in het voorjaar genieten van de natuur; veldbloemen in alle kleuren, kwakende kikkers, rennende hazen, jonge waterhoentjes, kieviten en veel gele lis. Bij restaurant Dorpszicht heerlijk gelunched, aanrader!

 85. Zondag 24 maart gelopen, echt een prachtige wandeling! Heerlijk de zon erbij.
  De bordjes zijn op meerdere plekken aan vervanging toe. Verbleekt of half eraf.
  Vanaf parkeerplek bij Dorpszicht erg lastig om het eerste bordje te ontdekken van de wandeling.
  Nu in tegengestelde richting gelopen wat niet handig was, maar desalniettemin GENOTEN!

 86. Een erg mooi maar bijzonder Klompenpad.
  Mooi door de openheid van het gebied, veel weiland. Fijn als je een keer niet door de bos wilt i.v.m. opvang zonnestralen b.v. Startbord moeilijk te vinden, zit links naast de vooringang Dorpszicht, meestal kom je van de achterkant ivm parkeerterrein. Waarschijnlijk een “oud” pad want enkele bordjes zijn verkleurd. Wel mooi de oplossing van gepeilde bordjes achter de originelen. Zo hoeft er geen inktpijl op de bordjes. Stukjes door een weiland lastig lopen ivm ongelijkheid, mollebulten en gaten e.d. maar wel te doen. Prachtig maar vreemd was een 500 meter lang rubbermat langs een weiland, prachtig lopen, maar wel gek, een rubbermat door een weiland. Bijzonder.
  Aanrader. De snert na afloop bij Dorpszicht was HEERLIJK.

 87. Mooie dag (10 oktober) dus dan kan een wandeling eigenlijk alleen maar een succes zijn. Mooi traject, wij liepen vanaf de kerk bij Oene tegen de klok in en dan ontbreken er veel bordjes. Andersom lijkt het wel goed verzorgt. Als je echter de kaart en de app gebruikt maakt dat allemaal niet zoveel uit. De stukjes per asfalt waren zeker niet storend, werd goed afgewisseld met onverharde paden. Waterdichte schoenen in nat gras is wel aan te raden.

 88. Twee weken geleden ook al een stuk van gelopen maar die moesten we afbreken. Vandaag weer opgepakt voor het resterende deel incluis de verlenging. Gelukkig was het nu beter weer en konden we genieten van dit deel. Nu hebben we 8.6 km gelopen. De verlenging heeft wel minder route aanwijzingen en deze zijn eigenlijk ook allemaal verbleekt maar met de kaart mee bleven we wel op de goede weg. En op de hoofdroute worden we goed verwend met een veelvoud aan markering. Volgende week gaan we bij Heerde een route lopen.

 89. Op aanraden van een kennis ook dit pad vorige week wezen lopen. We hadden erg veel geluk met het weer. De buien trokken zowel links als recht voornamelijk langs ons heen. Af en toe even schuilen. Helaas moesten we de tocht afkorten omdat het lopen bij een van onze gezellen niet meer goed ging. Maar de tocht was de mooi genoeg om nog eens te lopen. Dit deel van Oene hadden we nog nooit gezien. Prachtig ook de sloten met helder water waar je de vissen in ziet zwemmen. Kortom we komen terug.

 90. Vanmiddag het Klompenmakerspad gelopen. Prachtig met het al het fruit aan de bomen en de maisvelden zo hoog in deze tijd van het jaar! Het was bijna 12 km op de teller. Ondanks de warmte goed te doen omdat er geen hoogteverschillen zijn.
  Bij het laatste maisveld was inderdaad een heel smal paadje met brandnetels. Met mijn korte broek niet te doen. Voor het eerst heb ik ervoor moeten kiezen om het pad tussen de mais te lopen. Gelukkig kon dat zonder de mais te beschadigen. Weer eens wat anders.:)

 91. dit pad vandaag gekozen. Een mooie lengte en niet te ver van huis, zodat we op tijd kunnen beginnen. Erg blij met de keuze. Wat een mooi en afwisselend pad. We lopen altijd met de app als back up, maar vandaag was dat eigenlijk niet nodig. Prima aangegeven met mooie nieuwe bordjes. Veel bankjes onderweg ( ook altijd fijn)
  Langs het laatste maisveld was het wel goed opletten geblazen ivm kuilen ( gelukkig een droge sloot ernaast ?), hoge brandnetels en opkomende berenklauw ( dachten we)
  Zeker een aanrader dit pad ?

 92. Vandaag met mijn schoonzus dit prachtige pad gelopen,het was mijn tweede keer en zou het zeker aanbevelen!!! Nog wel 1 klein minpuntje het zou fijn zijn als sommige paden op tijd gemaaid worden dit kwam soms tot mijn oksels,helaas heb ik hierdoor een teek op gelopen brrr en dat wil je toch niet!!

 93. Helaas was op de app niet te lezen dat de route via 1 kant gelopen kan worden ( ook niet vermeld op het bord). We moesten zoeken naar het beginpunt. Het infobord was duidelijk te zien, begin punt niet. Wij vonden die slecht aangegeven. Via het kaartje op de app de route gelopen, maar helaas de tegengestelde route gelopen.
  We hebben mooiere paden gelopen.

 94. Wat een feest, wat een feest deze wandeling: echt een klompenpad: rustig super duidelijk weergegeven, schoon en alles in dit prachtig Nederland. Wel 12 km op de teller ipv 10 km. Complimenten!

 95. Vandaag voor het eerst een klompenpad gelopen en meteen verkocht. Heel goed aangeven, heel mooie omgeving. Ik sluit mij graag aan bij de dank voor iedereen die dit mogelijk maakt.

 96. Vandaag vrijdag 16 febr 2018 dit klompenpad gelopen Geweldig

  Wil iedereen bedanken die dit mogenlijk heeft gemaakt

  Bedankt

 97. Deze week het Klompenmakerspad gelopen. Ook op een grijze wat druilerige dag is deze route de moeite waard. Er is recent duidelijk veel onderhoud gepleegd aan de route. Er zijn volop (nieuwe) bordjes waardoor je probleemloos van bord naar bord kunt wandelen.
  Dorpszicht had op deze woensdag een rustdag maar de aardbeien van de Aardbeientuin waren heerlijk.
  Veel dank aan alle vrijwilligers voor het zo duidelijk markeren van de route. Dank ook aan eenieder die toestemming gaf aan wandelaars om over haar/zijn terrein te wandelen.

 98. Een paar jaar geleden heb ik het pad gelopen en ik vond toen dat de bewegwijzering beter kon. Vandaag, 27 september 2017, heb ik het pad weer gelopen en ik vind dat de markering nu heel goed is. Er zijn nu veel nieuwe heldere markeringsplaatjes, en veel daarvan zijn op grotere witte bordjes aangebracht die de looprichting niet mis te verstaan aanduiden. Mijn dank en waardering voor deze verbetering.

 99. Mooi klompenpaden zoals het bedoeld is: dwars door de weilanden. Vooral stuk langs de Grote Wetering is erg fraai. Sommige bordjes zijn echter van kleur verschoten, afwezig of hangen scheef, met name langs de routeverlenger ten noorden van het dorp. Gps is hier dus nodig.

 100. Wat een prachtige wandeling is dit! Met recht een klompenpad! Prachtig mooi stuk langs de wetering en door mooi boerenland. Wij hebben er van genoten! Het weer was ook mooi, dat is zoveel mooier. Nog tijdje langs de Wetering zitten mijmeren, zo rustig en mooi! Af en tioe rijdt een trekker voorbij, een boer die zijnkoeien binnenhaalt…..
  Als boerendochter was dit voor mij misschien wel het mooiste pad wat ik tot nu toe gelopen heb? Met de app erbij zit je sowieso goed en vind je moeiteloos de weg. En heerlijke tussenstop bij de Aardbeientuin met kopje koffie en plak cake met aardbeien en slagroom.. En aan t eind van de wandeling heerlijk gegeten op het terras van restaurant Dorpschzich. Wat een leuk restaurant is dit! Prachtige mooi pand op een mooie plek…..en nog net een tafeltje vrij? Mooie afsluiting van een fantastische dag!

 101. Het klompenpakerspad gelopen op 26 juli 2017. Op zich gaat de route door een karakteristiek landschap behorend bij de plaats Oene. Maar het is een pad met hindernissen. Sommige gedeelten zijn slecht onderhouden of toegankelijk. Maar ook de aanduiding via de bordjes is slecht. Dankzij mijn GPS apparaat ben ik niet verkeerd gelopen, maar dat is dan ook echt noodzakelijk.

 102. Het Klompenmakerspad biedt minder dan de korte beschrijving suggereert. Grote delen asfalt en (vooral in het oostelijk deel) uitgestrekte weilanden, akkers en kwekerijen met geen of heel smalle natuurranden. Weteringen met steile kanten die het water waarschijnlijk goed afvoeren, maar geen natuurlijke oevers. Daarom de hele wandeling geen insecten, vlinders of vogels gezien, buiten een verdwaalde ooievaar.

 103. Vandaag op deze zonnige dag dit mooie pad gelopen. Het was een feestje. Bewegwijzering was prima. Heb erg genoten van de paadjes langs/door weilanden en maisvelden. Je loopt heerlijk tussen allerlei velden door. Als ex-boerin kreeg ik helemaal het gevoel terug van een mooie zomerse dag op het land. Bij de aardbeientuin koffie met cake, aardbeien en slagroom mmmm, wat een dag!

 104. we hebben vandaag het klompenpad Oene gewandeld, de vorige reactie vooral van Ben Groot Beumer maakte ons niet erg enthousiast, maar ik zou de hem willen vragen deze nog eens te wandelen, de markering was perfect, we hebben nog nooit een route gelopen zonder fouten, deze is de eerste. Inderdaad wat verharde wegen maar er is meer schouwpad dan harde wegen, nee een mooie wandeling gedaan bij vriendelijke mensen die vriendelijk goede dag zeiden.

 105. Vandaag dit pad gelopen. Wat een teleurstelling het regende. Maar niet getreurd s’middags een herkansing. Lekker zwaar de paden van de regen,daar houden we van . Was heel goed bewijzerd route helemaal op de paaltjes gelopen en geen enkele keer mis. Hulde voor dit pad. Met ons vieren gelopen. Fam Nieuwenhuis.

 106. Prachtig mooie route.
  Maar de bepijling liet regelmatig te wensen over. Bordjes aangepast in de vorm van een pijl stonden vaak strategisch op verkeerde punten. Althans niet logisch voor de looprichting van de wandelaar. Daar kwam nog bij dat je deze route alleen maar met de klok kon meelopen. De andere klompentochten kon je altijd in beide richtingen bewandelen.
  Heb de routeverlenging gelopen, maar nergens stond aangegeven wanneer deze begon. Nog erger: de hele routeverlenging van enkele kilometers was totaal niet bepijld. Dus je was aangewezen op de folder met de plattegrond of de app.
  Verder was deze tocht, die door een mooie landelijke omgeving liep, zeer goed te doen.
  Diverse pauzeplekken waren weer gesloten. De aardbeientuin is zelfs de hele winterperiode dicht.

 107. Vandaag 4 december het pad gelopen. Meevaller: stralend weer de hele dag door. Het pad was best mooi, niet de top tien, maar wel mooi. Je komt veel langs groenkwekerijen. Ook zie je nogal wat knotbomen en leilinden. Hier en daar wat paarden. De weilanden zijn niet kleinschalig, maar de weggetjes vaak leuk bochtig en langs mooie boerderijen. Je loopt relatief vaak naast water.
  Aardig aan de route is dat je vanaf elk punt relatief dicht bij het dorp Oene bent. Een leuk dorp met een uitstekende lunchplek: restaurant Dorpszicht (bij de kerk). De lunchbroodjes zijn er prima.
  De bordjes zien we nauwelijks meer, want wij zijn app-lopers. Met de Klompenpaden-app weet je op elk moment precies waar je bent : bij de blauwe stip, die trouw met je mee loopt op de kaart . Wandelen met internet: leve de techniek!
  Al met al: een prima dag gehad. Het was het zeker waard.

 108. We hebben het pad op 5 nov. gelopen en vonden het allebei erg de moeite waard. De bewegwijzering was helemaal in orde.
  In november kan het pad op sommige gedeelten modderig zijn, wat zwaar loopt.
  Desondanks blijft het een aanrader, ook in de herfst.

 109. Vandaag (19 oktober 2016), maar eens naar Oene getrokken om te zien hoe het er voor staat met het Klompenmakerspad. Ik had wel veel nogal treurige berichten op de site gelezen. Het lijkt me nu wel tijd voor een applausje voor de vrijwilligers ter plaatse, want die route is prima te lopen en heel goed te vinden nu. Veel nieuwe bordjes zijn aangebracht. En wat ik na pakweg 40 klompenpaden nog niet eerder zag: daarbij werd gebruik gemaakt van grote witte richtingpunten aan de bordjes, die daar de kleine zwarte pijltjes vervangen. Ik liep met de klok mee, dat leek inderdaad de meest voor de hand liggende looprichting. Misschien zal ik de andere kant nog eens uit proberen. Op een paar plekken moest je nog een beetje achterom kijken om het bordje te zien (bijvoorbeeld bij punt 6 in de folder: de historische Sluis). Maar een kniesoor die daar op let. Klein beetje speurtocht kan geen kwaad lijkt me. Het weer was wat minder, maar die bordjes: errug goed gedaan!

 110. Vandaag het Klompenmakerspad gelopen maar alleen met de bordjes langs de route zou dit niet gelukt zijn. Wij hebben ook gebruik gemaakt van de pdf van de site en de app. Beiden erg handig voor deze route en uitgebreid met extra info.
  Ook wij hebben een stuk door het maisveld moeten lopen, omdat langs de sloot lopen erg smal is.
  Bij de aardbeientuin konden wij het bordje niet vinden, bleek achteraf in het lange gras verborgen te staan. En hierdoor bijna de lekkere aardbeien gemist uit de automaat in de veldschuur.

  Om de verlengde route te lopen misten wij de bordjes bij Rozenkampweg/Kanaalstraat.

  Verder staan de bordjes, voor zover ze leesbaar zijn alleen maar in één looprichting (met de klok mee).

  Zeker een leuke route maar alleen op bewegwijzering moeilijk te volgen.

 111. Beste Dick, Ben en Atty,

  Bedankt voor het doorgeven. Ik zal samen met de vrijwilligersgroep in het gebied kijken of we de bewegwijzering kunnen verbeteren.

  Met vriendelijke groet, Saskia Bemer

 112. Vandaag gelopen met de klok mee. Was aan dit pad begonnen met de nodige scepsis n.a.v. de berichten in het gastenboek. Het laatste bericht was van 28 juni, dus ik denk, zal wel meevallen.
  Laat ik positief beginnen: de route is prachtig, heel landelijk (agrarisch). Ja, iets te veel asfalt, maar dat is niet zo erg.
  Het viel mij op de er geen koeien in de weilanden bij stroombreed liepen. Wonen die allemaal in die grote stallen? Jammer. verderop gelukkig wel weer koeien in de weilanden gezien.
  De bewegwijzering is zeer slecht. Klopt geen hout van. Speciale pijlstickers en geen pijltjes op de bekende stickers. Daardoor heb ik zo’n 4 km extra gelopen. Vraag eens iemand van het Schaverensepad om advies. En het standaard antwoord over de app en gps weet ik al. Je moet kunnen lopen met hoogstens een plattegrondje, vind ik.
  Nog erger is dat een gedeelte van de route langs maisvelden gewoon gevaarlijk is. Hoog en laag, omgeploegd land, begroeid met gras en naast een sloot. Onverantwoordelijk. De vele brandnetels kwamen nu tot kniehoogte, maar dat is geen probleem. Blijkbaar is er toch wel een keer gemaaid.
  Wat me verder opviel is dat je geen contact krijgt met de bewoners. Ze zeggen niet eens goedendag terug! Waarom is dat? Een hekel aan wandelaars van buiten? Zijn ze de mkz nog aan het verwerken? Of zien ze mij als zondaar omdat ik op zondag een klompenpad loop? Ik weet het niet, maar het viel mij echt op.
  Verder hier weinig mooie huizen van burgers die net buiten de bebouwde kom wonen. Veel rommelige boerderijen, ziet er armmoedig en bouwvallig uit, vooral op de verlenging.
  Dit is allemaal heel jammer, want het is een mooie route.
  Ga volgend jaar gewoon nog eens lopen om te zien of e.e.a. verbeterd is. Sorry voor het lange verhaal.

 113. Zaterdag 13.08.2016. Mooie route !

  Echter………. Enkele stukken nagenoeg onbegaanbaar door lange gras en daaronder gaten en bulten. Kon alleen lopen door de mais. Wat we echter erger vinden is de verwarrende bewegwijzering. Veel bordjes onleesbaar door verwering. Jammer dat de bordjes allemaal op verschillende hoogtes zitten.( soms moeilijk te zien door lang gras /struiken.
  We hebben de verlengde route niet kunnen vinden ( Kanaalstraat ) zonder hulp van plaatselijke mensen. Op de Kanaalstraat geen enkel leesbaar bordje. OP de verlengde route weer een keer ( nabij de Kerkweg ) moeten vragen aan plaatselijke mensen. ( bordjes ontbraken ) Het soms wel en soms niet met pijlen werken maakt het geheel niet duidelijker. We hebben gelukkig heel wat ervaring intussen maar zonder dat en zonder te vragen hadden we het niet gered ! Vooral de aanvang van de verlenging en op die verl zelf matige bewegwijzering.
  We hebben onderweg een bord ( met pijl) gezien met daarop………. overstappunt ( waarheen vragen we ons af )
  Het zijn kleine dingen maar die storen wel op deze echt mooie en interessante route

 114. Beste Willy,

  Ik heb vorige week contact gehad met het waterschap die eigenaar is van deze delen op het klompenpad. Zij hebben toegezegd het gras een dezer dagen te maaien.

  Vriendelijke groet, Saskia Bemer

 115. Goedendag,

  Vanmiddag een groot gedeelte van het klompenpad rondom Oene gelopen. Op een aantal gedeelten is er geen doorkomen aan, we moesten van de route af om verder te kunnen. Zie hierboven ook al een mail staan met dezelfde klacht maar er is dus nog niks gebeurd.
  Het is op zich een prachtige route maar in deze tijd van het jaar vraagt het ook veel onderhoud.
  Dan is het voor de wandelaars ook leuk!

  Vr.gr.
  Willy Jansen.

 116. Beste Irma,

  Leuk dat je het Klompenmakerspad hebt gewandeld! Goed dat je aangeeft dat het gras te hoog staat, ik geef het door aan de betreffende beheer groep en dan gaan we er mee aan de slag.

  Vriendelijke groet, Saskia

 117. Vanochtend deze route gelopen. Mooie route. Wel heb ik zo hier en daar zelf een alternatieve route moeten vinden omdat de paden niet bewandelbaar waren. Het gras stond zo hier en daar tot aan mijn middel. En na de regen van gisteren was dat gras natuurlijk ook nat. Na een klein stukje wandelen was ik tot aan mijn middel al drijfnat. Jammer.

 118. Afgelopen maandag dit pad gelopen. Mooi pad, goed aangegeven, en leuke start/eindlocatie.

 119. Vandaag dit klompenpad gelopen, het eerste gedeelte gaat helaas lang over een verharde weg waarop veel auto’s rijden en er is geen wandelpad. Zodra je van het asfalt af bent is dit een mooie route.

 120. De onderstaande zeer uiteenlopende reacties laten zien hoe verschillend een klompenpad kan worden beleefd. Duidelijk is natuurlijk dat het type landschap waardoor de paden voeren van gebied tot gebied verschilt. Ook binnen een klompenpad kan men kennismaken met een variatie aan landschapstypes. Op de natte overgang van Veluwe naar IJsselvallei zijn de noord zuid gesitueerde weteringen al eeuwenlang een essentieel onderdeel van de waterhuishouding. In de folder en de app van het Klompenmakerspad wordt de ontstaansgeschiedenis nader toegelicht. De rechte kavelstructuur en het van oorsprong overwegend open karakter van het landschap zijn hier beeldbepalend. Het is overigens begrijpelijk dat dit verschillend wordt gewaardeerd.

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 121. Samen met onze wandelclub hebben we vele klompenpaden gelopen, maar wij wisten niet waarom dit een klompenpad genoemd moet worden….. Lange stukken lopen langs verharde wegen en door een landschap wat gedomineerd word door een ruilverkavelingslandschap. grote monotone stukken weide en vrijwel geen bomen. Erg jammer. We liepen de route tegen het oudejaar; misschien is het zomers mooier.

 122. Vandaag in storm en regen gelopen. Is toch echt een ruime 11 kilometer. Prima te volgen route op de bewijzering, die op oderbordjes zijn gemonteerd met duidelijke richting aanduiding. Oene is leuk dorp. Begin van de route bij dorps cafe. route bord is aan de gevel van het cafe. begin is duidelijk aan gegeven naast de kerk met een stellage met klompjes. Mooie route langs de watertjes en weilanden. het is niet de mooiste route maar het was lekker rustig (door het weer en de zondagrust in Oene). Gehele route gelopen ondanks de regenstorm.

 123. Vandaag met 4 dames gewandeld door de route van Oene met de overstaproute naar Emst. Wij begonnen met de start bij cafe Dorpzicht en op zoek naar bord van klompenpad, kunnen wij niet vinden, maar wel paal met klompen en bord rood… Nu kunnen wij wel weer vinden…ik zie bij klompenpad bord maar 1 pijltje aangegeven in plaats van beide richtingen…(n iet zo handig voor diegene niet daar wonen) Sommige borden zijn niet duidelijk, dus vaal….even zoeken welke kant op.. Gelukkig wel blad bij zich…Toen hebben wij overstaproute naar Emst..Waar ze bij cafe Schin op hoop ,een heerlijk tomatensoep. Op het punt van overstap naar loobrinkroute moest toch even kijken welke kant op, toch verkeerd gelopen….Maar goed het was mooie route met afwisselend weilandschap, bestrating, bosje. . Totaal 27 km gelopen!!Bij cafe Emst hebben wij geen tijd voor klompenmakerpad …Dan doen wij volgende keer.

 124. Vandaag dit fraaie pad gelopen, ondanks het slechte weer toch ontzettend genoten. Hele mooie afwisselende paden gelopen, welke echter moeilijk te belopen waren door het hoge gras. Nou is dit niet zo erg, maar het stond ook ontzettend vol met brandnetels, wat met een korte broek nou niet echt plezierig was. Dus graag op tijd maaien op deze paden. Verder als nog een klein kritiek puntje. De verkorte routes en verlengingen staan niet op de bordjes aangegeven. Met de App kom je er wel, maar die heeft niet iedereen. Voor de rest is dit echt een aanrader, met leuke uitspanningen naast de route.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.