Kreelsepad

Ontdek het prachtige buitengebied van Ede. Wandelen door een klein, oud landbouwgebied met vennen te midden van een groot heidegebied, oude zandverstuivingen, hoge stuifduinen, eeuwenoude grafheuvels en de stuwwallen van de westelijke Veluwe. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Kreelsepad (14 km)

Startpunt: Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a in Ede

Openbaar vervoer: Bushalte Langenberg in Ede

Opstappunten: Schaapskooi Ginkelse Hei in Ede. Boerderij-Theeschenkerij Mossel, Mosselseweg 2 in Otterlo.

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Kreelsepad combineren met het Eeskooterpad, het Doesburgermolenpad of het Molenbeeksepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Lange zandpaden

  Vandaag het ruim 15 km Kreelsepad gelopen bij koud weer en een stevige wind.
  We zijn begonnen bij het Natuurcentrum en met de klok meegelopen. De eerste ontmoeting was militairen met geweren en rondrijdend in jeeps. We konden rustig verder lopen. Later komt nog een chinook laag over.
  Op de Edese heide ontbreekt inderdaad een paaltje. Doordat we de app paraat hadden liepen we goed. Tijdens de wandeling komen we er achter dat meerdere paaltjes niet op logische punten en aan de juiste kant van het pad staan.
  De volgende ontmoeting is een kudde schapen in de overvolle schaapskooi (volgens een bordje 250 stuks).
  Het houten pad bij de Kreel was goed te bewandelen. We vervolgen de lange zandpaden en komen bij uitkijkpunt Valenberg. Daar ontmoeten we 2 zwijnen, op afstand.
  Het Kreelsepad heeft weinig afwisseling in paden, maar met een beetje oog voor alles er omheen, is dit ook weer een mooi pad. Het zal in de loop van het jaar zeker veel kleurrijker zijn.
  Vrijwilligers bedankt!

 2. Onderwerp: Bos en Heide

  Gisteren dit nieuwe klompenpad gelopen, het grootste gedeelte was ons wel bekend, maar toch erg genoten, temeer omdat de andere klompenpaden te “nat” waren.
  Ook wij zijn op de heide een keer verkeerd gelopen, moesten daar rechts aanhouden, zijn recht door gelopen, kwamen er na ongeveer 250 meter achter dat we niet goed zaten, teruggegaan en op het bewuste punt even gezocht, misschien wat eerder een paaltje.
  We kwamen veel Ruiters op paarden tegen, een heel stuk is dus kennelijk ook een paardenpad, liep vrij zwaar.
  In de toekomst zullen we dit klompenpad zeker nog wel een keer lopen, maar dan tegen de klok in.
  Vrijwilligers bedankt voor dit bos en heide-klompenpad.

 3. Onderwerp: Opstappunt.

  Wij wilden vandaag het Kreelsepad gaan lopen en kozen hiervoor het opstappunt als startpunt. Auto in Otterlo neergezet en na een stukje Eeskoterpad uitgekomen op de overstaproute. Wellicht is het handig om in het begin erbij te vermelden hoe ver het is naar het overstappunt of om het kaartje van de route iets groter te maken. Zo kan er beter ingeschat worden waar je je bevind. Wij hebben een behoorlijk stuk gelopen, waren nog even in verwarring gebracht bij een zandvlakte omdat daar niet echt duidelijk was waar de pijl op het bordje naartoe wees, maar uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om weer terug naar de auto te lopen. Aldaar stonden nog twee wandelaars die eveneens het opstappunt niet konden vinden.
  Volgende keer nemen wij weer het startpunt als begin van onze wandeling.

 4. Onderwerp: Kreelsppaqd

  Gisteren het Kreelsepad gelopen. Bewust na al de natte dagen! Mooie route! En omdat dit misschien geen “echt” klompenpad is wisten wij dat dit nu niet erg veel baggeren door natte weilanden was. Maar ter afwisseling bos en heide (en inderdaad sommige stukken dan wel weer mul zand). Een suggestie ter verbetering; Na de schaapskooi rechtsaf, en ook even daarvoor rechtsaf na het Belgen monument weer naar de bosrand met schaapskooi staan de paaltjes met bordjes een stuk NA de afslag! Als je de app of GPS bestand niet gebruikt en wat minder ervaren bent met klompenwandelingen loop je hier een risico de mist in te gaan. Bordjes graag VOOR een afslag. Oh ja helaas de folders waren op bij het Natuurcentrum.

 5. Onderwerp: Kreelsepad niet echt een klompenpad

  Gisteren 5/1/18 het Kreelsepad gelopen met vriend Ben.
  Het weer werkte mee want droog en weinig wind en dus niet echt koud.
  We komen uit Delft en beginnen graag met koffie, maar de horeca in de omgeving (ook bij Mossel) was dicht helaas. Gelukkig was er wel koffie bij het informatieve startpunt Natuurcentrum Veluwe.
  De route voert langs loof- en vooral dennenbossen, heidevelden, vennetjes en op het einde weilanden. Het terrein is geaccidenteerd met stuifduinen op de stuwwal en er grazen paarden en prachtige zwarte stieren. Bij Mossel zagen we dames die met border collies schapendrijven oefenden.
  Zo ‘s winters vonden we het landschap toch wat saai. We misten de gebruikelijke klompenwandeling ingrediënten; afwisseling van natuur- en cultuurlandschap, dorpje, boerderijen en lopen door de weilanden en langs akkers.

 6. Onderwerp: Lachen

  Het Kreelsepad lopen met een klein groepje “zie je dat bordje niet ? ” en dat een paar maal en dan We moeten hier naar rechts en volgen zie ik een eind verder op een bordje “routeverkorter “staan ja.ja en we wilden de hele route doen volgende keer eerst zelf even kijken niet aan een onervaren mede wandelaar overlaten

 7. Onderwerp: Kaartje

  Beste Frans Baecke,

  Dank voor uw melding. Intussen staat het juiste kaartje op deze pagina.

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 8. Onderwerp: Kaartje Kreelsepad

  Toch is er iets mis met het kaartje van het Kreelsepad.
  Als je op het kaartje klikt, komt het Hoenwaardsepad bij Hattem tevoorschijn, en niet het Kreelsepad..

 9. Onderwerp: Beetje jammer

  Op 6 december met partner dit pad gelopen. Omgeving is prachtig, ik kan niet anders zeggen. We hebben al veel klompenpaden gelopen en ik laat zelden een reactie achter. Maar nu kan ik het niet laten: ik vind dit geen klompenpad. De route gaat voor 95% over lange, rechte, brede zandpaden. Beetje jammer wel.

 10. Onderwerp: Vlonder is schoon

  Beste wandelaars,

  Er werd aangegeven dat de vlonder bij de Kreelse Plas glad was. Hij is inmiddels schoongemaakt.
  Dank nog voor de melding!

  Beheer Klompenpaden Gelderland
  Annet Venbrux

 11. Onderwerp: Kreelsepad: een aanrader!

  Met veel plezier heb ik vandaag het Kreelsepad gelopen. Een echte aanrader om te genieten van verschillende landschappen!!

 12. Onderwerp: Prachtig

  Een week voor de opening een deel gelopen met een blauwe lucht en een heerlijk zonnetje.
  Was zoeken naar paaltjes omdat natuurlijk de app en route nog niet gepubliceerd waren.
  Hele mooie afwisselende wandeling en heb een hele tijd op een bankje aan de plas zitten lezen en praten met mensen die voorbij kwamen. Ga deze wandeling binnenkort zeker nog eens lopen.

  Klompenpaden staan voor mij voor mooie wandelingen in allerlei soorten gebieden. Boerenland, kleine plaatsjes, weilanden, bossen, heide.
  Heb er inmiddels al heel wat gelopen, denk rond de 50.

 13. Onderwerp: Team Klompenpaden

  Beste Dick,

  Hartelijk dank voor uw reactie op onze site. Mooi dat u heeft genoten van het nieuwe Kreelsepad!
  Uw opmerking over de gladde vlonder bij het Kreelse Plas nemen we mee als suggestie voor verbetering van de route.
  Dankzij reacties als de uwe kunnen we de kwaliteit van de Klompenpaden blijven verbeteren!
  Wij wensen u nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 14. Onderwerp: Klompenpad?

  Vandaag door weer en wind dit nieuwe klompenpad gelopen. Ik vraag me allereerst bij dit pad af of het een klompenpad is. Ik vind eigenlijk van niet. Alle paden die gelopen worden zijn ook zonder klompenpad toegankelijk en 95% gaat door bos en heide. Veel paden zijn lange brede rechte zandpaden. Dat is jammer want het loopt niet geweldig en er zijn voldoende leukere paadjes in de buurt.

  Nu het positieve, want dat is er zeker! Het is een prachtige omgeving. Mooie afwisseling tussen bos en heide, met een paar vennen/poelen. En neem vooral een verrekijker mee! Wij zagen vanaf het uitkijkpunt meer dan 10 Wilde zwijnen en later langs de route nog enkele Reeën.

 15. Onderwerp: Een prachtig nieuw klompenpad

  Vanmorgen om 10 uur dit mooie pad gelopen, (per abuis) tegen de klok in.
  Het is een geweldig mooi pad, met bijna net zoveel bos als heide. Hele mooie vergezichten.
  Dit pad is te vergelijken met de hoofdroute van het Meulunterenpad. Beide paden zijn in deze zeer natte periode heel goed te bewandelen, geen (drassige) weilanden.
  Eén opmerking: de vlonder bij de Kreelse Plas was (gedeeltelijk) spekglad. Hier moet eigenlijk gaas overheen om ongelukken te voorkomen.
  Dit prachtige nieuwe pad is een grote verrijking van de klompenpaden. Bedankt iedereen en tot de volgende keer.

 16. Onderwerp: Ede Kreelse-klompenpad

  Vanmorgen rond 8.00 uur dit mooie pad gewandeld.
  dank aan alle vrijwilligers en Stichting Landschapsbeheer Gelderland maar ook Gemeente Ede
  voor dit heel goed bewijzerd pad een pad voor alle jaargetijden een aanrader !

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*