Kuilenburgerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Culemborg. Wandelen door een waterrijk gebied, door landschapsparken en over historische gronden. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Kuilenburgerpad (8 km)

Startpunt: De Plantage (stadspark), kruispunt Wilhelminadreef en Burgemeester van Hoytemalaan in Culemborg. Let op: gratis parkeren op de Palumbus parkeerplaats aan de Palumbusplaats.

Openbaar vervoer: Station Culemborg

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Kuilenburgerpad combineren met het Engelroderpad, Goilberdingerpad, het Leidschehoevenpad en het Lint- en Liniepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wat een verrassend leuk pad! Wij liepen dit pad tegen de klok in,dus eerst stukje door Culemborg ( auto geparkeerd op parkeerplaats Palumbus),Langs de mooie huizen en panden,loop je door een parkje naar het klompenpadbord .Daarna nog een stukje door een mooie wijk om vervolgens het onverharde gedeelte in te gaan,een mooi stukje natuur in Het Rondeel,het had gisteravond en vanacht nog aardig geregend,dus het was wel modderig en zompig, maar geen natte voeten ,wel aan te raden hoge wandelschoenen op dit pad.Er stond gelijk een leuk houten bankje bij een klein watertje,dus even koffiepauze,prachtig plekje! Dan pakken we later de lus van landgoed De Geeren ook mee,daarna lopen we ri.de Beusichemsedijk, via landgoed De Bol,via wat leuke bruggetjes over dit pad komen we op de dijk aan.Daar zien we gelijk weer een bankje,genietend van t zonnetje eten we hier een broodje,complimenten voor dit pad,echt véél bankjes,super fijn! We besluiten om bij t bankje gelijk de Redichemsewaard in te lopen,want dit pad sluit later op de route aan,mooi stuk,zou zeker bij de route passen.En dan lopen we weer op de route langs de Lek,door de uiterwaarden “Lazaruswaard” met mooi uitzicht op de spoorbrug en zien we het pondje varen in de verte. Langs de camping komen we terug bij de parkeerplaats,we kwamen op 9,5 km. Een prachtig klompenpad! Ook nog even Culemborg bezocht,zeker aan te raden,een leuk stadje!

 2. Vandaag op een prachtige, warme zondag dit pad gelopen. Een Hollandse bries, heerlijk wandelweer. Prima route, wel waren er redelijk wat honden (sommige wel, sommige niet aan de lijn) het eerste deel langs het water. Daarna was het een waarlijk klompenpad, dat voerde langs de gemaaide maïsvelden en voorts onder ruisende populieren. De eerste bladeren vielen en het rook voorzichtig naar herfst, maar de zomer had de overhand vandaag. De brandnetels van het bericht hieronder waren inmiddels gemaaid, dus goed te belopen. Eenmaal terug bij de parkeerplaats heb ik de aanlooproute van het Goilberdingerpad genomen: door het mooie centrum, met een pitstop op een terrasje, via de haven, onder het spoor door. Er werd op diverse plekken nog gezwommen. Her en der sprong vis op. Vervolgens langs het water, doorgelopen naar Fort Everdingen. Er waren veel ganzen en boven de Lek vlogen nog kieviten. Dezelfde route teruggenomen, geen kilometers geteld. Maar het zal boven de 15 zijn geweest.

 3. Op 26 september dit pad gewandeld. We komen uit Delft, dus na parkeren Palumbusplaats, eerst kleine wandeling en koffie in het mooie oude centrum van Culemborg.
  Dan het mooie en afwisselende Kuilenburgerpad. Door de uiterwaarden van de Lek en de Redichemsewaard ( hier kleine verlenging van de route) naar De Bol en Het Rondeel en een nieuw aangelegde buitenplaats. Alles erg interessant en goed uitgelegd via de app. Overal fruitbomen en we leerden dat de oogst al begonnen was in de volgorde pruimen, peren appels. Dan richting Culemborg en via moderne villawijk naar De Plantage van landschapsarchitect Zocher, een mooi park met fontein en volières.
  Erg genoten van het pad, we liepen bijna 11 km en geven een 9

 4. Vandaag dit ontzettend leuke pad gelopen. Met de klok mee en dus eerst door het park en voormalig kasteel Culemborg. Het stuk bij Lazaruswaard langs de lek is prachtig. Veel tapuiten gezien welke op de paaltjes of op graspolletjes zaten. Over gras gesproken. Wat was alles nog mooi groen!.

  Aan het einde van het pad langs de lek een bankje waar we wat gedronken hebben. Eenmaal de waard uit over de dijk al gauw weer van de weg af langs de maisvelden waar we weer onverhard liepen. Een lange broek is wel aan te bevelen, want het gras stond behoorlijk hoog met aardig wat brandnetels.

  Met leuke bruggetjes, genoeg bankjes en beschutting van bomen liepen we de kilometers er zo af. Een roepende havik vloog ons nog voorbij en zo kwamen we weer aan bij het startpunt. Na dit prachtige pad zijn we nog even naar het centrum geweest, waar we midden op het plein nog koffie met gebak hebben genuttigd. Topochtend. Vrijwilligers bedankt!

 5. Ik sluit me geheel bij mijn voorgangers aan. Vandaag dit leuke pad gelopen. Vond met name het rondje over het `nieuwe landgoed´ erg origineel. Leuke afwisselende boerenpaadjes en mooi stuk langs de Lek. Goed gemarkeerd en leuke info via de app. Alles bij elkaar een fijne wandeling gehad!

 6. Wat een prachtig pad, ik ben begonnen vanaf de parkeerplaats Palumbus en zo het Lazaruswaard in. Langs de rivier de Lek zijn verschillende kleine strandjes en bij het laatste strandje staat een bankje. Er staan verschillende bankjes op de route. De rest van de route gaat over meest onverharde paden. Het gras staat inmiddels vrij hoog op sommige paden. De route staat goed aangegeven dmv klompenpad wegwijzers. Als laatste een terrasje gepakt in het mooie stadje Culemborg. Ook de moeite waard! Complimenten voor de vrijwilligers die het pad bijhouden 👍

 7. Het Kuilenburgerpad rond Culemborg heb ik al eens in de winter gelopen. Ik heb vandaag gemerkt dat dit klompenpad meer tot zijn recht komt wanneer alles groen is en wanneer de akkers begroeid zijn. Het stukje door Culemborg is niet vervelend, eenmaal de stad uit gaat het een flink stuk door de uiterwaarden pal langs de Lek. Zeker van boven gezien zijn de uiterwaarden prachtig. Daarna gaat het via allerlei smalle (en dichtbegroeide) paadjes weer terug naar Culemborg. Ik heb me geen moment verveeld!
  video: https://youtu.be/RKrjnzT0M44

 8. Prachtig klompenpad. Erg afwisselend en heel groen. Mooie paadjes en natuur. Ook een stuk langs de Lek. Wij hebben er een terrasbezoek in Culemborg aan toegevoegd.

 9. Van de week dit pad gelopen, wat is dat een mooie omgeving.
  Begon met een fris windje ,later werd het warmpjes.
  Wat ons wel opviel!!! is dat er zoveel honden lopen, waar duidelijk wordt aangegeven dat het verboden is.
  De baasjes hebben er letterlijk schijt aan, want daar moest je ook opletten dat je er in niet in trapten.
  En zeker als honden op je afkomen wat ik niet fijn vindt (allergie).
  Dat stoort mij het meest….letop je eigen hond waar jezelf voor gekozen hebt.

 10. Wat een mooi klompenpad is dit!
  Vandaag windkracht 4/5 en een zonnetje.
  Af en toe lekker door de blubber gelopen.
  Stukken door de uiterwaarden en de weilanden. Mooie monumentale panden.
  Alleen een klein stukje verhard op het 1e en laatste deel vd route. Verder nagenoeg onverhard.
  Goede bewegwijzering.

 11. Koude handen, koude oren, natte neus, straf winters windje. Alle ingrediënten voor deze wintersewandeling. Lekker afwisselend, mooi stukjes waar je niet zo snel loopt als je dit klompenpad niet loopt (of als je om de hoek woont).
  Wij liepen de route met de klok mee, maakte bij de uiterwaarden een foute keuze met een pijltje (bleek later). In plaats van rechts aan te houden en naar de dijk te lopen, liepen wij door (iets minders rechts) en kwamen door een mooi stukje natuur van de Redichemse waard. Omdat de bordjes uitbleven maar even de app erbij gepakt. Toen zagen we dat we fout liepen. Maar we liepen door en we kwamen vanzelf weer bij de route op de dijk uit waar we richting de Bol konden. Achteraf was dit stukje zo mooi, dat wij eigenlijk dachten, waarom loopt de route niet zo?
  De route start bij het park, maar waarom niet bij de parkeerplaats?
  Een mooie route, zeer gevarieerd, niet al te lang, ook wel eens lekker.

 12. Wat een mooie reacties op dit pad krijgen we. Daar doen de vrijwilligers het voor. Dank voor jullie reacties

 13. Gisteren dit klompenpad bewandeld. We hebben dit pad tegen de klok ingelopen. Bij het begin was er nog wat nevel op de velden; later langs de rivier volop zon en een prachtig uitzicht. De wandeling zelf is niet zo lang maar heel afwisselend. Zelf hebben we de tocht wat verlengd om bij het eind van de route nog door te lopen tot de Veerweg en daar linksaf te slaan om het centrum van de vrijstad Culemborg te bekijken. Misschien een tip voor de volgende “klomenpadders”? Zeer de moeite waard. Kijk eens naar de mooie gevels. Menig huis heeft een monument status.
  Al met al een schitterende tocht dankzij het projectteam klompenpaden (onze dank is groot) en het sublieme weer.

 14. Vandaag vanwege beperkte tijd dit wat kortere pad gelopen maar deze was zeker de moeite waard: veel onverhard, zeer interessant park (zeker voor degenen die van hoenders houden) en verrassende afwisseling van natuur en buitengebied met een mooie zicht op de Lek, wederom de moeite van het wandelen zeker waard. Fijn dat er bij dit hete weer 31 graden C ook schaduw te vinden was. Bedankt vrijwilligers, dit was mijn 99 ste klompenpad …….

 15. Zojuist dit pad gelopen. Mooi, afwisselend en goed aangegeven. Op de bordjes staat dat de wandeling 6 km is, maar dat is zeker niet het geval. Wij hielden het op minimaal 8 km.

 16. Dank Richard voor je leuke stukje over het Kuilenburgerpad. Super dat je hem zelf tot een van de mooiste van de door jou gelopen 15 routes waardeert. Daar doen we het voor.

 17. Vandaag het Kuilenburgerpad gelopen. Een erg leuke en gevarieerde route. Een van de leukere paden tot nu toe (stuk of 15). Veel onverhard en het maakt weinig uit in welke (klok)richting je loopt. Dit is wel eens anders. De begroeiing langs het deel van de route langs de Lek was nu 1 – 1.40 meter hoog en nog prima begaanbaar. En inderdaad zoals ook door anderen genoemd.
  – de site zegt 8 KM
  – de bordjes 6 KM
  – onze Garmin zegt 9.2 KM
  Wellicht heeft dit te maken met het wel of niet toegankelijk zijn van Landgoed de Geer, dat is een extra ‘rondje’ in de route. Vandaag was het landgoed open (mwoah..). Doordat het grootste deel van de route onverhard is voelt de 9 KM niet (te) kort.
  Dit pad is zeker een aanrader.

 18. Vandaag 26 september 2021 het Kuilenburgerpad gelopen. Prachtige wandeling, vooral ” De Geer” is een mooi stukje natuur. Jammer dat bij het pad langs het water bij Lazaruswaard de brandnetels het pad overwoekeren.

 19. Beste wandelaars,

  Na de reactie van Aaltje over Landgoed de Geer hebben wij contact met haar en de grondeigenaar gehad. Waarschijnlijk gaat het hier om een misverstand, want het landgoed is niet afgesloten. U bent dus ook op het landgoed van harte welkom. Wij wensen u veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 20. We hebben vandaag deze route gelopen. Mooie toevoeging: de uiterwaarden.
  Helaas was Landgoed de Geer weer niet toegankelijk. Hier wordt op dit moment nergens iets over vermeld.
  In het filmpje van “Steven”, gelopen in december 2020, was het wel toegankelijk.

 21. Wij liepen vandaag het Kuilenburgerpad vanaf de Palumbusplaats.
  Een leuk en afwisselend klompenpad.
  Laatste stuk langs de Lek.
  Aanrader! We liepen 9 km.

 22. Vanmorgen het Kuilenburgerpad gelopen. Wat een aangenaam goed bijgehouden pad met veel afwisseling en veel onverhard door een heerlijk stil gebied.

 23. 20 augustus dit Klompenpad gelopen; erg leuk, afwisselend en de Klompenpaden app geeft interessante info over het landschap en de gebouwen; niet teveel en niet te weinig. Lekker veel onverhard en waar het even over de weg moet zijn het hele rustige wegen met mooie vergezichten. Geen enkel probleem nu om het stuk door de uiterwaarden te lopen (dank voor het maaien!). Maar gelet op het risico op teken etc. vermijden we toch meestal korte broeken/mouwen bij dit soort wandelingen. Dit Klompenpad is echt weer een aanrader! Een foto impressie vind je eventueel op onze wandelpagina https://www.sharex.nl/hiking/hikinganwb.htm

 24. Gisteren, 15-08-2021, de route gelopen. Mooie afwisselende route en goed begaanbaar. Een van ons liep zelfs in korte broek.

 25. Beste Wandelaars,

  Het pad in de uiterwaarden is gemaaid en is nu weer goed begaanbaar.

  M.v.g.
  Team Klompenpaden

 26. Ik heb vorige week ook het Kuilenburgerpad gelopen. Goed voorbereid met lange broek en lange mouwen dankzij de laatste reactie. Het begin was inderdaad prachtig, maar het eind langs de uiterwaarden is nagenoeg onbegaanbaar. Natuurlijk horen smalle paadjes bij het karakter van de klompenpaden, en een beetje ploeteren is best spannend, maar dit was echt niet te doen. Ik heb het een heel eind geprobeerd langs brandnetels en distels, maar ben uiteindelijk toch terug gegaan (nog een keer door de netels en distels dus). Als de brandnetels, distels en bramenstruiken langs een paadje van nog geen 30cm breed op ooghoogte staan, heb je niks meer aan een lange broek en lange mouwen, maar heb je een helm nodig 😀.
  Ik raad wandelaars voorlopig aan niet van de dijk af te gaan de uiterwaarden in, maar gewoon de dijk te volgen. Iets minder natuurlijk, maar dan maak je niet dezelfde fout als ik. Ondanks dit, toch complimenten voor de leuke route. Ik hoop hem nog eens helemaal te lopen als dat weer te doen is.

 27. Beste Chris en andere wandelaars,

  Bedankt voor je reactie. De vrijwilligers die dit Klompenpad beheren zullen in de uiterwaarden de komende tijd regelmatig een kijkje nemen en waar nodig snoeien. In principe zijn smalle paadjes wel ook onderdeel van het karakter van de Klompenpaden. Het advies is dan ook om een lange broek te dragen tijdens het wandelen. Dit niet alleen om minder last te hebben van brandnetels of stekende planten, maar ook om minder kans te lopen op een tekenbeet. Veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 28. Een prachtig uitgezet pad. Maar…. Op het laatst bij de uiterwaarden is er geen doorkomen aan. Het pad is dichtgegroeid met brandnetels en andere stekelplanten.
  Het zou fijn zijn als hier wat aan gedaan zou worden, nu is het niet verstandig om met kinderen te lopen of met onbedekte benen en armen.

 29. Gisteren het Kuilenburgerpad gelopen. Erg mooi. Ondanks de regen een mooi pad. Maar de brandnetels en distels bij de uiterwaarden van de Lek staan wel erg hoog. Het pad is moeilijk te zien. Bij het laatste stuk maar doorgestoken naar de dijk wat jammer was. Misschien heb ik wel een mooi stuk gemist. Kan er eens iemand er met een zeis langs gaan en het groen iets korter maken?

 30. Met dit prachtige pad heb ik voor mezelf de vrijdagmiddagborrel vervangen voor de vrijdagmiddagwandeling na het werk. Het zal het weer zijn geweest, maar eigenlijk ben ik geen wandelaar tegengekomen, een privé klompenpad eigenlijk, terwijl ik het een verrassend leuk en afwisselend pad vond. Dus ik zou eigenlijk geen reclame moeten maken, maar daarmee zou ik de vrijwilligers tekort doen. Dank allen.
  Voor foto’s en een schriftelijke impressies zie ook https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/06/09/weg-met-het-bier-op-het-kuilenburgerpad/ of Instagram titiisprakeloos

 31. Mooie wandeling, weinig asfalt en afwisselend. Het eerste stuk langs de Lek is momenteel erg smal met brandnetels. Maar als je daar met je kleding even rekening mee houdt, is het grootste deel van de wandeling goed te doen.

 32. Beste Agnes,

  Bedankt voor je reactie, fijn dat je het een mooie wandeling vond. De bewegwijzering met 6km zijn nog oud, door het aanpassen van de route is dit veranderd. Tegenwoordig gebruiken wij ook stickers en bordjes meer met het aantal kilometers erop, om dit te voorkomen. Het verschil tussen 8km en 9km zal met afronding te maken hebben. Of mogelijk heb je net een stukje extra gewandeld.

  Nog veel wandelplezier gewenst!

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 33. Vandaag de wandeling gelopen
  Prachtig weer
  Mooie wandeling
  Maarrrrrrr
  Op de site staat 8km
  op de bordjes 6km
  Op onze stappenteller 9 km
  waar gaat het fout?

 34. Mijn eerste klompenpad ervaring en dan kennis maken met deze parel. Maandagavond, zon, 10 graden en Noorderwind deed vele binnen zitten. Wij genoten van de stilte en natuur. Erg weinig asfalt, onder aan de dijk kun je ook prima lopen nog minder asfalt ;-).
  Dat er nog vele klompenpaden mogen volgen.

 35. Op 3 april 2021 gelopen. Zonnig weer, in het vroege voorjaar. Heel mooi afwisselend pad door de uiterwaarden, landerijen, mooi oud park, prachtige oude bomenlaantjes. We zijn een paar keer verkeerd gelopen, maar dat lag wrschl aan ons zelf :), waardoor we meer km gelopen hebben, maar dat was geen straf . Aanrader dit pad ! Wij zijn gestart op de parkeerplaats Palumbusplaats in Culemborg , zodat we nog even in Culemborg een coffee to go konden drinken en na afloop een soepje to go.

 36. Afgelopen vrijdag dit pad gelopen op een frisse, winderige dag met gelukkig af en toe een zonnetje. Niet spectaculair, wel aangenaam. Eens met vorige reactie, start op de parkeerplaats is logischer. Nu ontstond bij ons aanvankelijk wat verwarring over welke kant we op moesten. Ook omdat er rond de Palembusplaats ook wat overstap- en aanlooproutes zijn…
  In de app staat overigens dat de lus bij het landgoed door corona afgesloten zou zijn. Maar dat is niet het geval gelukkig want het is een mooi stukje!

 37. Op 2 maart 2021 deze route gelopen op een heerlijk zonnige dag trouwens. Beetje glibberen langs de Lek maar dat kan nog erger, ergens anders 😉
  Mooie route!! Zeker de moeite waard om er een uurtje voor naar toe te rijden. Eén ding is wat vreemd, vind ik. Waarom is de start in een park waar men niet met de auto kan komen. ’t Is toch veel logischer om de start op de Palumbusplaats te zetten?

 38. Vandaag gelopen, heerlijk weer. De uitbreiding langs de Lek is een absolute aanwinst, complimenten. Ik hou van onverharde paden dus eerst door de stad zodat ik op het laatst lekker uit kon waaien (en glibberen!) langs de Lek.

 39. Dank je wel Steven voor je reactie bij het Kuilenburgerpad. En wat leuk dat je er een video van gemaakt hebt. Geeft een mooie impressie!

 40. Het is inderdaad flink glibberen en glijden op het Kuilenburgerpad. Langs de rivier is het, als altijd, leuk lopen. De andere paden waren wat voorspelbaar, weinig echt verrassende paden….
  Video: https://youtu.be/AUsmwG9egY0

 41. Lekker fris wandelweer, vanaf palumbus P, richting centrum gelopen dat moet je dus niet doen, gelijk over de dijk richting Lek, we misten daar het grote klompenpadbord, dus de app was wel even handig.
  verder idd behoorlijk glibberige route, dus wel je waterdichte wandelschoenen aan. Mooi gebied, we gaan er zeker terug en ook naar het centrum als alles weer open is.

 42. Afgelopen week deze route gelopen. We waren aangenaam verrast. Mooi en afwisselend. Goed aangegeven. De Geer was open. Een kleine verrassing. Het was her en der wel glibberen en modderig, zeker langs de Lek, maar dat is met dit weer te verwachten.
  Op stickers staat nog 6 km, op de site staat 8. Aanrader ?

 43. Gisteren dit pad gelopen en zeer aangenaam verrast. Was ook mooi fris weer met een lekker laag zonnetje, dus dat zat wel mee. Vooral de combinatie van mooie natuur met panden uit een mooi rijk verleden vond ik leuk. Nooit geweten dat Culemborg (kuilenberg) vroeger een vrijplaats is geweest en een rijke handelsstad. Dat is terug te zien in het stadje en de omgeving.
  Dank weer aan alle vrijwilligers voor alle moeite!

 44. Lekker gewandeld, mooie route. We vonden het erg leuk om door de Uiterwaarden van de rustige Lek te lopen. En ja, het was drassig, maar dat kan je verwachten na een nacht regen in deze tijd van het jaar. Veel vogels gezien. We komen nog eens terug in de zomer en hopen dan op een terrasje te kunnen zitten in de binnenstad.

 45. Erg mooie en afwisselende route. Route staat goed aangegeven. Voldoende bankjes onderweg om even te rusten. Stukken waarbij je in de schaduw en dan weer in de zon loopt, heerlijk! Aan het begin van de route hebben wij wat gedronken bij de Honddijker theetuin. Dit is zeker een aanrader! (Alleen op zondag en bij mooi weer geopend).

 46. Het “afgesloten” deel over het landgoed over het landgoed “De Geer” is weer open, en kan dus gewoon bewandeld worden (en is ook een aardig stuk). Wij kwamen met onze wandel GPS trouwens uit op 9,5 kilometer!! De borden en bordjes vermelden nog 6 kilometer en de App zegt 8,5. Misschien eens bijwerken? Gelukkig hadden wij de app met route gebruikt, want sommige richtingsbordjes staan na de kruising (niet ervoor). Dus wel opletten! Langs de Lek staat het onkruid knap hoog en daardoor werd het wel weer echt een klompenpad.

 47. Nav bovenstaande een vraag. Ik begrijp dat een deel van de route momenteel ivm coronamaatregelen is afgesloten en dat dit alleen gaat om een lus die over prive-terrein van een landgoed loopt. Als ik de kaart bekijk, dan is deze lus prima te vermijden toch? Is dit ook het deel waar honden niet mogen komen?
  Ik ben niet bekend in de omgeving en hoop komende zaterdag deze of een andere wandeling te kunnen lopen met een vriendin en met mijn hond. Indien dit voor meer stukken niet mogelijk is, heeft iemand dan een tip waar wel een goed te volgen route te lopen is van 6-8 km met hond?
  Alvast dank!

 48. Even een reactie op het artikel van Hans.
  Jammer deze reactie van Hans. Hans had het hele verhaal moeten vertellen.
  Die een of andere boer ben ik. Ik ben ook de eigenaar van het landgoed.
  Hans en zijn partner met hond zijn via onze eigen privé inrit op het landgoed gekomen.
  Van daaruit kan je zien dat het tijdelijk is afgesloten met rood wit lint en flyer van het Gelders Landschap.
  Ze hebben dus niet de bordjes klompenpaden gevolgd. Ze zijn ondanks het verbod vanwege de Corona en de borden verboden voor honden toch het landgoed op gegaan.
  Toen ik ze op het landgoed hierop aansprak waren ze niet erg voor reden vatbaar. Heel jammer.
  Zoals op de site staat is het lusje op landgoed DE GEER afgesloten op last van het Gelders Landschap om dat de wandelpaden te smal zijn. Dit staat aangegeven bij de ingang met een tekst van het Gelders Landschap en met rood witte linten.. Ook staan er 3 borden dat het verboden voor honden.
  het stukje DE GEER is privéterrein “van een of andere boer” die hij heeft gesproken.

 49. Beste Hans,
  Kun je ons zeggen op welk deel van het Kuilenburgerpad dat was? Het is wel gek dat iemand je wegstuurt. Was dat niet op het Particuliere Landgoed de Geer? Ik verwacht van niet want dat deel is nog afgesloten momenteel. Maar de eigenaar is wel heel strict in corona regels dus vandaar dat ik het toch even vraag.

  Groet, Stefan Claessens

 50. Weggestuurd door een of andere boer die vond dat we te weinig afstand hielden tot anderen die er niet waren. Hij vond dat hij het Gelders Landschap vertegenwoordigde.

 51. Dit pad gelopen met onze kinderen van 5 en 7 jaar oud. De bewegwijzering was top en goed aangegeven. Leuk was het gedeelte door het park. De kinderen genoten van de kooien met dieren en hebben lang staan kijken bij de jonge cavia’s en andere dieren.

  We vonden er toch nog wel redelijk wat verhard pad in zitten en door de velden met bloemen lopen was prachtig, maar we hebben toch wat afwisseling gemist.

  We hebben inmiddels al 10 klompenpaden gelopen met onze kinderen in deze Corona tijd, deze was mooi, maar niet bijzonder vonden wij.
  Wat teveel van hetzelfde en veel rechte stukken in de wandeling.

 52. Vandaag het Kuilenburgerpad gelopen, prachtig en heel goed aangegeven met stickers en bordjes 🙂

 53. Beste Ruud Sweers,
  Wat leuk om in deze Corona tijden te horen dat u zo genoten heeft van het Kuilenburgerpad. Leuk voor de vrijwilligers om te horen dat alles klopte aan de markering en dat het pad goed begaanbaar was. Ja, wat een felle oostenwind zeg, al een week lang, maar wel heerlijk koel wandelweer.
  Groet, Stefan Claessens

 54. Vandaag gemeend om toch dit klompenpad te gaan lopen. We zijn wel vroeg begonnen. Zodat we het niet te druk hadden op dit klompenpad. Prachtig pad en we hebben er goed aan gedaan om dit te lopen. Niet te lang ook. Want er stond een straffe oosten wind en het was erg schraal. Zowaar bij het bosje De Geeren een mannetjes fazant gezien. Die zie je niet veel meer. Toch weer leuk om te zien dat de omgeving van Culemborg erg mooi is. Hadden we toch niet verwacht. De route was ook goed aangegeven en nu ook niet meer zo nat. Verder hadden we nog geen last van bramenstengels. Dat zal straks wel anders zijn.

 55. Op 15 oktober het Kuilenburgerpad gelopen. Een mooi pad met veel echte klompenpaadjes. Prachtige herfst kleuren en vele paddestoelen ?? Door de kleigrond op sommige stukken wel glad en drassig maar zonder natte voeten werk. Een leuk ommetje, enkel aan de korte kant ?

 56. Op Honddijk 2, ca. 20m vanaf de route over de Lange Dreef bevind zich een vlinder- en theetuin waar wandelaars op zondag (bij mooi weer open) even bij kunnen komen met thee/koffie en een huisgebakken taartje!
  Zie: http://www.Honddijkertheetuin.nl
  In de theetuinschuur leestafel met veel informatie over biodiversiteit.

 57. Als Culemborgse dit zondagse rondje gelopen. Mooie wandeling, goed aangegeven, we hadden de app niet één keer nodig. En het leukste: een gedeelte van de wandeling liep over een pad waar ik nog nooit geweest was. Aan te raden voor alle Culemborgers. Vanaf het station is de aanlooproute vrij ver maar wel leuk door het oude stadscentrum.

 58. Heerlijk rondje gelopen, perfecte lengte als je verhinderd bent om een lange wandeling te maken. En wat een rust in deze fijne agrarische omgeving: ter hoogte van landgoed De Geer hoorden we helemaal niets – tot we opschrokken van een karper die rondspartelde in de sloot onder het bruggetje waarop we stonden. Veel bomen vol appels en peren, leuke kleine onverwachte paadjes. En na afloop nog even geluncht bij Op de haven. Genoten!

 59. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Eerst heb ik het Engelroderpad gelopen en toen met de auto naar dit pad gereden. De volgende keer neem ik de overstaproute ook mee, anders is dit pad wel heel erg kort. Leuk voor mensen uit Culemborg die op een zondagmiddag met hun visite een eindje willen lopen.
  Maar mooi is het wel, vooral de lus en het park aan het eind met z’n kippenrennen.
  Ik kom nog eens terug als de dijkwerkzaamheden zijn voltooid en dan ga ik voor 22 km.
  Dit was mijn pad nummer 96.

 60. Vandaag voor het eerst een klompenpad gelopen. Het zal zeker niet de laatste keer zijn. Het was een mooi afwisselend pad. Makkelijk om te lopen, heerlijk om zo buiten te zijn.

 61. Vandaag voor het eerst een klompenpad gelopen. Het zal zeker niet de laatste keer zijn. Het was een mooi afwisselend pad. Makkelijk om te lopen, heerlijk om zo buiten te zijn.

 62. We hebben genoten van de route met onze meiden van 5 en 6 jaar.
  Goeie afstand voor hen.

 63. Fijn te horen dat u zo genoten heeft. Daar doen we het voor!

 64. Vandaag dit schitterende pad gelopen, inclusief de aanlooproute vanaf het station. Erg de moeite waard en ook leuk om dan nog even Culemborg te bekijken wanneer je daar nooit komt! Duidelijk aangegeven. Echt genieten!

 65. Prachtig, die Klompenpaden! We lopen er diverse en ze zijn allemaal heerlijk. Lof voor al die vrijwilligers, die dit mogelijk maken. Vanmiddag gaan we weer op pad, nu voor een klein wandelingetje. Dan is het Kuilenburgerpad ideaal. Korte wandeling in een mooi gebied, dat ook bij vochtig weer zeer goed begaanbaar is. Genieten!

 66. Vandaag met vriendin deze prachtige route gewandeld, daarna bij Willemien geluncht. Vervolgens de auto genomen en aan de Goilberdingerdijk gestart met het Jan Blankenpad. Het was een dag met een gouden randje!

 67. 08-05 gelopen. Prachtige route. We genieten enorm van de Klompenpaden. Eerst Culemborg bekeken, mooi stadje, leuke winkels. Aanrader: logeren in B&B De Appelgaard en de volgende dag het Engelroderpad lopen.

 68. allereerst bedank aan alle vrijwilligers die dit pad beheren en mogelijk maken in het bijzonder de fam Borgstein van Landgoed “De Geer”je mag maar zo over hun landgoed wandelen en je kan daar ook nog slapen Bed & Breakfast http://www.landgoeddegeer.nl uiterst vriendelijke mensen de route is wat kort maar je kan hem verbinden met het pad van Beusichem leuk en afwisselend puur natuur ook deze zit bij de top 10 van de voor mij gewandelde klompenpaden 52 stuks.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.