Lauwsepad

Ontdek het mooie buitengebied van Beneden-Leeuwen. Wandelen door weilanden in een van de eerste ruilverkavelingsgebieden van Nederland en door de uiterwaarden langs de Waal. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Lauwsepad (14 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: IJssalon Ohlala, Zandstraat 84 in Beneden-Leeuwen

Openbaar vervoer: Bushalte Akkerstraat in Beneden-Leeuwen. Vanaf de bushalte is het 200 meter lopen naar het opstappunt en 800 meter lopen naar het startpunt.

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Lauwsepad combineren met het Tremelepad. Eventuele overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en ter plekke in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Fred
  Vorige week dit Lauwsepad gelopen, maar eerst de ervaring van andere wandelaars gelezen.
  Daarin stonden veel negatieve stukjes, over veel door weilanden lopen en een drukke weg om langs te lopen.
  Begonnen met een bakje koffie op het dorpsplein, gelopen met heel veel zon en een goede temperatuur om te wandelen.
  Het pad linksom gelopen en dan kom je al snel door een mooi park met een groot water, waar ik zes schildpadden heb mogen bewonderen die in het zonnetje op een boomstam lagen. Net over de dijk een stuk uiterwaarden, strak langs het water van de Waal met zijn vele schepen.
  Dan langs een “moestuin”, waar druk gewerkt werd en langs een boomgaard naar het buitengebied. Dan kom je langs een drukke weg te lopen en steek je zo de “polder” in. Langs een stukje bos, waar duidelijk aan de overkant van de sloot knaagsporen te zien zijn van een bever, die ik helaas niet gezien heb. Wel een paar grote hazen, die voor mij het “hazenpad” kozen.
  Lopend langs een wetering, over een aantal bruggetjes, een eend met wel twaalf kuikens gespot en vogels in alle soorten en grote. Uiteindelijk kom je uit bij de Bloesemhof, waar veel streekproducten verkocht worden.
  Het is inderdaad veel door weilanden lopen op dit stuk, maar dat is zeker geen straf. Het is een prachtig stuk natuur, maar je moet er wel oog voor hebben.
  Het stuk terug naar het dorp, gaat door een boomgaard, wat weilanden en een mooi park, langs een stoottroepers monument, een streekmuseum en een kerk, weer terug naar het dorpsplein.
  Een echt klompenpad, zoals boeren dat vroeger gelopen hebben, neem ik aan.

 2. we hebben vandaag dit pad gelopen, We vonden het in deze tijd van het jaar geen mooi pad, De weilanden waren heel zompig en modderig, op zich niet erg want dat is momenteel elk pad wel een stuk, maar deze route wel heel veel door de weilanden de verlenging helemaal, ik denk in de zomer het wel heel mooi kan zijn, en ook lange stukken door de weilanden langs een drukke weg, en het laatste stuk om Beneden-Leeuwen ook weer langs de drukke weg, is niet fijn wandelen, Wel hadden we een lekker zonnetje vandaag

 3. Saai pad dat je alle hoeken van veel weilanden laat zien. Ook moesten we regelmatig onder schrikdraad doorkruisen wat de boer(in) over het land had gespannen (zeker even vergeten dat er een klompenpad over zijm/haar land loopt) zonder de mogelijkheid dit met een handvat te openen of om er overheen te stappen.

 4. 30 April 2023
  Saai en eentonig pad !
  Bijna alleen maar rondjes door saaie grote weilanden !
  Dus verstand op nul gezet, en blik op oneindig !

 5. Gisteren (20 april) rond 17u gestart op dit pad, omdat rond die tijd de zon ging schijnen. Heerlijk dat de dagen langer worden en t weer mogelijk is om ’s avonds te wandelen. Ik heb tegen de wijzers van de klok in gelopen.
  Ik was erg nieuwsgierig naar dit klompenpad, mede door de vele negatieve reacties. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb en veel moois ben tegengekomen.
  Het stuk langs de Waal, de vele loopplanken over t water, t vrolijke geel van t koolzaad, schapen met lammetjes, wat fruitboomgaarden (de bloesem is later dit jaar dan vorig jaar!), ganzen, eenden en reigers in t veld en langs de waterkant, twee mooie parken in Beneden-Leeuwen… alles bij elkaar een prachtig pad.
  Bedankt vrijwilligers!

 6. 14 april dit pad gelopen, heerlijk weer, begrijp de negatieve reactie,s niet, vond het een mooi pad om te lopen, bijna helemaal onverhard, gelukkig touwen bij de bruggen, bedankt hiervoor. Ja je hoor de weg het eerste stuk, maar heb een geweldig uitzicht de andere kant, even verder is het stil, veel door weilanden maar dat hoort bij een klompenpad.
  De route was goed aangegeven, geen problemen ondervonden. Om maar even te zeggen, ik heb genoten.

 7. Ik Vraag me af, wat er eigenlijk wordt verwacht van een klompenpad?
  We moeten het nu eenmaal doen met de omgeving waarin we leven! We hebben alleen een groot probleem, Nederland is veel te klein om onverstoorde natuur te vinden, m.a.w. wij zijn met veel te veel!
  Het lijkt mij verstandig voor diegenen die zich storen aan onze “natuur” hun wandelingen in de betonnen steden te doen, krijgen ze ook geen vieze schoenen!

 8. Vandaag de route gelopen. het was zeker niet het mooiste klompenpad. Veel weiland en weinig afwisseling. helaas moet ik ook constateren dat de route op een aantal punten slordig was aangegeven. We hebben de app en de kaart meerdere keren moeten raadplegen.

 9. Vandaag de route gelopen, helaas te laat de reviews gelezen maar de kloppen perfect. Korte samenvatting: dodelijk saai, constant autogeluid, weinig natuur. Hoogtepunt: terugkomst bij de auto.

 10. Auto’s, weiland, wind en water. Zeker niet onze favoriet. Stukje langs rivier wel mooi, daarna afzien door saaiheid

 11. Vandaag deze route gelopen.
  Halverwege teleurgesteld de route afgebroken.

  Het is bijna knap dat een 16km route bijna uitsluitend langs drukke autowegen loopt. Geen stilte, constant het geraas van auto’s als je onderaan het talud door het rottende gras loopt.

  Deze route mag eigenlijk de naam klompenpad niet hebben.

 12. Vreselijk saai en oninteressant klompenpad.
  Verwacht toch meer creativiteit van de mensen die dit uitgezet hebben.
  Geen aanrader

 13. Maandag 13 juni dit klompenpad gelopen. Was erg benieuwd gezien de laatste recensies niet zo positief waren.
  Ik vond het best een mooi pad. Afwisselend door het weiland, langs het water en de kapel bezocht van de Stoottroepen. Genoten van de hazen, de schildpadden en het hoge gras ;-). Sommige stukken idd geen pad te zien door het hoge gras maar dat vond ik dan juist wel weer leuk. Inmiddels gemaaid begreep ik. Op de weilanden wel even goed kijken soms waar je heen moet omdat de rasteringen aangepast zijn denk ik. Maar ik vond het een prima pad.

 14. Hallo, heb deze week de bruggetjes ‘én de openbare gedeelten van het Lauwse pad gemaaid! Kan/mag helaas geen pad maaien in het weiland van de boer die doorgang verleent aan onze wandelaars!!
  Groet, Daan

 15. Vandaag het klompenpad Lauwsepad gelopen. De eerste twee kilometers waren mooi, maar toen werd het vreselijk saai. We hebben een stuk afgesneden. Zeker niet onze favoriete wandeling.

 16. Het onderhoud van de route kan met name in de zuidelijke ring wat beter. Heel veel hoog gras dat moeilijk begaanbaar is. Van een zichtbaar pad is niet of nauwelijks sprake. Deze gaat helaas niet tot onze favorieten behoren

 17. 1e Paasdag deze route gelopen Van af het dorp Benedenleeuwen tot de Waal brug bij wamel is het mooiestengedeelte langs de uiterwaarden daar na langs de Maas & Waal weg door het weiland moeten lopen dit is een saai stuk het laatste gedeelte langs de zonnepanelen en de mooi aan gelegde wijk park en het laanje na de nieuwbouwwijk zijn wel de moeite waard ik vindt eigenlijk de route niet de mooiste route het Moas weteringe pad in Alphen a/d Maas was mooier

 18. Vroeg opgestaan om eens een lekkere wandeling te gaan maken en besloten het eens dicht bij huis te houden, wij wonen namelijk in Dreumel(Tremelepad) Dus auto geparkeerd bij de carpool en lekker aan de wandel gegaan! Het lauwse veld vol in aanbouw nog, wat wordt dat toch een gigantisch project! Wat ook erg leuk was en een tip voor vele, als je langs ’t wiel’ oploopt (een watertje in de buurt van de molen)moet je eens goed kijken op de drijvende boomstammen. En/of stukken hout.Hier zitten wel een stuk of 20 a 30 schildpadden lekker te zonnebaden als je geluk hebt met het weer!

 19. Vandaag dit klompenpad gelopen. Alleen het stuk door de uiterwaarden langs de Waal was mooi. De rest vonden wij erg saai. We hebben er meer dan 90 gelopen maar helaas, deze komt echt ergens onderaan de lijst.

 20. Op zondagochtend deze route gelopen vanuit Beneden-Leeuwen. Neem de tijd om even de kapel te bezoeken bij het monument van de Stoottroepen. Verder moet je voor dit pad een liefhebber zijn van weilanden. Heel veel weiland. Wel veel hazen en konijnen gespot. Laatste stuk van de route afwisselend, via bossage, uiterwaarden, dijk en park terug naar het beginpunt.

 21. Vandaag dit mooie pad gelopen in het heerlijke voorjaarszonnetje.
  Het pad bevat kilometers weiland. Echt wel landelijk en het klompenpad-gevoel. Super dat we over het land van alle boeren mogen lopen. Leuk hoe we alle (brede) sloten over moesten en we verschillende weilanden doorgingen. Vreemde was wel dat niet overal een (prikkel)draad overstapje is gemaakt en dat we ‘hoog’ over draad moesten stappen waar het stroom gewoon op stond.
  Verrassend was de schildpadden kolonie in de vijver die achter de dijk in Beneden-Leeuwen ligt. Ze lagen heerlijk te zonnen op de boomstronken.
  We hebben genoten, echt een landelijke wandeling, met als verdere hoogtepunten een boomgaard in de bloesem en het stuk langs de Waal. Wij hebben de beide delen van de route met de klok meegelopen.

 22. Vanmorgen hebben we deze rustige route gelopen. De natuur was prachtig door de ochtendvorst en een mooi zonnetje. We hebben de zuidelijke lus gelopen, ca. 11 km, en zijn gestart op de Veldlaan.
  Dit klompenpad is afwisselend, je loopt door een open landschap, via weilanden, landweggetjes en langs sloten.
  We hebben genoten van ons mooie platteland met schapen, hazen, vogels, akkers en boomgaarden. Met dank aan de boeren die hun land willen openstellen en de vrijwilligers die de route onderhouden.
  De wandeling is goed gemarkeerd en aanvullend gebruiken we de Klompenpad app.
  “Bij elke wandeling in de natuur, krijgt men veel meer dan men zoekt”. (John Muir)

 23. Prachtige wandeling weer. Genoten zoals altijd! Alle mensen die dit mogelijk maken, van harte bedankt.
  Wanneer komen er klompenpaden in bijvoorbeeld Overijssel en Drenthe? Het wordt hoog tijd!!!
  Mooi zou zijn om bij berichten een paar foto’s te kunnen plaatsen.

  Geen HONDEN en dat is VOLLEDIG terecht!

 24. De reactie van de boer is begrijpelijk. Hondenpoep kan abortus veroorzaken bij drachtige koeien. Is mijn zwager overkomen.

 25. Ook wij hebben zondag deze route gelopen. Van de verschillende klompenpaden is dit niet de meest afwisselende route, maar wel heerlijk rustig lopen, met name het stuk door de weilanden. En dat helemaal met het mooie weer van zondag. Het was bovendien rustig, dus afstand houden van andere wandelaars was geen probleem.

  Wel spijtig de reactie van Greetje te moeten lezen. In de app en op deze site staat duidelijk vermeld dat (delen van) de route verboden zijn voor honden. Ook voor het betreden van de weilanden staat een verbodsbord op een paaltje. Op dat moment had de keuze gemaakt moeten worden om niet verder te wandelen volgens de route. Maar blijkbaar gelden regels niet voor iedereen (want aangelijnd en ik ruim poep op). In hondenpoep kan een parasiet zitten die schadelijk is voor koeien en bovendien kunnen honden de rust van de dieren verstoren. Ik kan me voorstellen dat mensen die dan toch met de hond over particulier terrein lopen er voor zorgen dat boeren in de toekomst wellicht geen toegang meer willen verlenen. Dat zou erg jammer zijn, zeker voor wandelaars die natuur wel met respect behandelen!

 26. Vandaag het klompenpad gelopen: tis dat het zo’n heerlijk wandelweer was dat maakte het lopen aangenaam maar de tocht zelf is niet bijzonder. Erg lange rechte stukken of blokje om in een weiland en bijna nergens een bankje. Van te voren gekeken of de hond mee mocht en daar werd niets over vermeld dus de hond aangelijnd meegenomen, bleek dus niet te mogen en is ook niet handig gezien de vele sloten die we over moeten steken via smalle planken of betonnen richels. Hierover werden we ook nog op de vingers getikt door de boer van de weilanden (enigszins terecht) maar zijn opmerking over poep sloeg o.i nergens op daar alle weilanden heftig met gier waren geïnjecteerd en wij keurig die ene drol van onze hond in een zakje hadden gedaan. Al met al toch lekker gelopen maar volgende keer geen hond mee en weer een ander klompenpad uitkiezen.

 27. Inmiddels hebben we al met veel plezier een groot aantal klompenpaden gelopen maar over dit klompenpad zijn we het minst enthousiast. We hebben de langste route gelopen: weinig afwisseling en veel rechte stukken over raaigraslanden en slechts 1 bank onderweg bij Bloesemhof.

 28. 28 april gelopen met mijn zoontje. wij vonden het niet zo’n geweldig pad. veel verharde paden en veel verkeer in de buurt.

 29. Tweede paasdag dit klompenpad gelopen. Prachtig met het koolzaad langs de kant en de bloesem. Ook veel door de weilanden lopen, langs het water. Heerlijk. Het laatste gedeelte vond ik minder mooi, ik had liever hetzelfde stuk terug gelopen vanaf, dus vanaf nr 7 weer naar nr 3. Langs de nieuwbouwwijk nr 8 en nr 9 had voor mij geen meerwaarde.

 30. Vandaag dit pad na 3 jaar nog eens gelopen. Gestart bij carpoolplaats, tegen de klok in. De lus van ongeveer 6 km weiland vond ik prachtig, vooral langs de Wetering. Geen ander klompenpad kent zoveel weiland, ik vind het niet erg.
  Verder langs boomgaarden, een stukje uiterwaard, een stukje nieuw natuurgebied enz.
  Iets minder is de tocht over de provinciale weg en het lopen dwars door het dorp. Voor mij hoeft dat niet, maar de koffie was lekker en het was maar 1,5 km.
  Op de Zijveld moet je met een trappetje de wei in. Onderaan het trappetje zit een draad voor de schapen, wat verscholen in het lange gras. Die draad is nauwelijks te zien, dus lag ik bijna op de grond (en een wondje). Daar moet wat aan gedaan worden bv doek over de draad of gras daar weghalen.
  Het is een vrij ruig pad met hier en daar lang (hooi)gras. Geen probleem, vandaag was het gras droog.
  De aantekening op de site van de blokkade kan m.i. weggehaald worden. Geen probleem meer.
  Hard 25%, dat is weinig. Ik heb weer genoten. Bedankt.

 31. Dinsdag 19 maart 2019: Vanochtend was het mijn beurt om het pad na te lopen.
  De weilanden zijn natuurlijk erg vochtig, kan haast ook niet anders na 3 weken regen, maar het is nog goed te lopen.
  De bouwwerkzaamheden bij het Leeuwse veld (net buiten het dorp) zijn nog in volle gang, dus nog geen goede doorgang, maar het lijkt erop dat dit gedeelte binnenkort opgeleverd wordt dus dan is de route weer normaal te volgen.
  De natuur heeft door dat het lente wordt, je ziet dan ook overal de bloemetjes opkomen en de vogels laten zich horen en hier en daar zie je al paartjes druk bezig met de voorbereidingen voor het broeden. Ook heb ik langs ons klompenpad verse sporen van de bever gezien. Kunt u ze ook vinden?

 32. Hoi Karin en Hetty,

  Dank voor jullie bericht!
  Heb aan de vrijwilliger, die het lauwse pad komende week naloopt gevraagd jullie opmerkingen te bekijken, daarna kunnen we eventueel actie ondernemen!

  Groet,

  Daan.

 33. 1 maart het Lauwsepad gelopen. Daar begon de route erg rommelig, met de mobiel en de app in de hand konden we de weg uit Beneden-Leeuwen vinden. Bij de nieuwbouw wijk moesten we ons tussen een groot bouwhek door wurmen om op de route te blijven. Aan de rand van het dorp was een bankje maar dat was ons iets te vroeg. Daarna moesten we 12 kilometer door lopen voordat we weer een bankje zagen. Het werd dus staand onze boterham verorberen. Een bankje op de route zou geen overbodige luxe zijn. De leuke bruggetjes over de slootjes en riviertjes zijn een leuke afwisseling op de lange rechte stukken langs de weilanden op. Fruit tuin de Bloesemhof, is een verademing op de route (de enige ook) blaas leggen, even een gezellig babbeltje met de eigenaresse en met eigen gemaakte jam weer op pad. Dikke klompen klei onder de schoenen dus geen mooie schoenen pad ?. Het stukje uiterwaarden was prachtig. Ook vele weide- en watervogels gezien. Buiten een paar min punten (geen bankjes en soms bewegwijzering zonder hulp van de app niet te volgen) weer een mooi klompenpad.

 34. Hoi, sorry voor de (te) late reactie, maar je zou via de zijveld door kunnen lopen en dan rechts af op de van Heemstraweg en dan bij de cafetaria de route weer oppikken!
  Groet Daan.

 35. Beste Daan, bedankt voor de snelle reactie. We hadden hem voor aanstaande donderdag op de planning. Maar als ik het goed begrijp is deze route momenteel dus helemaal niet te lopen (er is geen alternatief)?

 36. Hallo, De blokkade is nog steeds niet opgeheven, de bouw activiteiten zijn nog in volle hevigheid bezig, maar ik verwacht, dat de huizen daar binnenkort opgeleverd worden en dan zal het lauwse pad ook weer loopbaar zijn zonder blokkades!

  Groet, Daan. (coördinator Lauwse pad)

 37. Goedemiddag, ik lees dat er een blokkade is tot naar verwachting januari. Is de route inmiddels weer te lopen?

 38. Voor mij klompenpad # 55 en wel de minste tot nu toe. Dat klinkt eigenlijk niet dus over naar wat beter klinkt.:) Zondag 15 oktober 2017 en een dag om in te lijsten. Wat een prachtige strak blauwe luchten, schitterend weer om weer eens flink te genieten. Nogal lang ontkwam ik niet aan het gevoel van verdwijnend natuur, nogal aanwezige verkeersgeluiden maar toen was daar de route door de weiland en de redding, de boomgaard;). Even later allemaal nog veel fraaier, de route voert langs de Waal. En ja, eindelijk ook een bank en direct een plaatsje ingenomen en genieten van de voorbij varende schepen. Tenslotte de wandeling naar de molen en terug in het mooie hart van B.L.:) Neergeploft bij Ohlala en een heerlijk bakkie met slagroom, likeurtje en zelfs een klein ijsje. Kwaliteit, prima service en terras, gezellig en een echte aanrader. Kortom, volop genoten en allen die dit mogelijk maken weer van harte bedankt.

 39. Vandaag fijn gewandeld en veel moois gezien. Bij punt 3 gaat het klompenpad dwars het weiland over. Prachtige sloot met kikkertjes, pijlkruid, grote waterweegbree en grote egelskop. Vijf reigers lieten zich zien en een torenvalk. Vanwege de dreigende regen de lus naar de Fruittuin overgeslagen.
  Wel twee puntjes van aandacht: vanaf het startpunt aan de Zandstraat (bij ijssalon) ontbreken de routepijlen. Wel alle lantaarnpalen en ander straatmeubilair bekeken. Na enig zoeken de eerste aanwijzing pas gevonden links achterin bij het plein. En na de waterspeelplaats is route naar cafetaria de Akker ook onduidelijk. Veel wandelplezier op dit mooie pad!

 40. Vandaag dit pad gelopen, niet heel opwindend maar wel ontspannend; echter 2X verloren gelopen doordat in het dorp een nieuwe wijk uit de grond gestampt wordt; en ook buiten het dorp was de route verloren gegaan door grondwerkzaamheden. Wellicht handig om de bewijzering hierop aan te passen. Neem vooral ook kaartje of app mee!

 41. Geweldige dag gehad, prachtige route vanuit een inspirerend dorp (Beneden-Leeuwen). Heerlijk gerust bij de Fruittuin. Voor herhaling vatbaar.
  Elly Tunders &
  Albert van Heijningen

 42. Vanmiddag dit klompenpad gelopen. Dit is nou echt mijn idee van een klompenpad. Redenen: heel veel door weiland; tussen paarden en koeien door; via planken of betonnen balken over smalle en bredere sloten; vele overstapjes bij hekken; weidse uitzichten over boerenland; prachtige boerderijen; vrijwel geen asfalt. Inmiddels heel wat klompenpaden gelopen, dit klompenpad is tot nu toe eentje met het minste asfalt. Wel een klompenpadwandeling die het beste te lopen is na een periode van redelijk droog weer. Vandaag was perfect wandelweer. Af en toe is het even puzzelen naar vervolg van de route. Zelfs voor ons met kaart op zak. Vanmiddag ook nog een leuke ontmoeting met een boer die een bepaalde periode flink in de omgeving aan de gang is geweest om andere boeren over te halen ook land ter beschikking te stellen voor het klompenpad. Is hem gelukt. Dank aan alle boeren en vrijwilligers die de klompenpaden mogelijk maken!

 43. Zoals de titel al aangeeft, kun je dit klompenpad het beste wandelen met mooi droog weer, i.v.m met de vergezichten en de ondergrond, veel grasland.
  Wij hadden geen kaart of App om de route te ondersteunen, dus af en toe lopen twijfelen, of we wel goed liepen, vooral bij een stuk waar veel aarde-zandbulten lagen, ook bij twee bruggen was het opletten geblazen, voor een volgende keer hebben we de klompenpadapp op het mobieltje gezet. Door het mooie nazomer weer was het een aangename wandeling, met name het aangelegde stukje natuur met speel en educatieve mogelijkheden. Toch komt dit klompenpad wat ons betreft niet in de top 10 van klompenpaden.

 44. Helaas, 1 van de slechtste klompenpaden tot op heden gelopen. We hebben werkelijk al vele gelopen. Maar deze vonden wij alleen voor het deel langs de Waal ok. De rest is lopen onder aan de dijk langs de autoweg en grote stukken door weilanden en landbouwgrond. Onderweg nergens een bankje te bekennen. Bij de Waal ontbrak een goede bewegwijzering ter hoogte van de brug. Afijn, de gehele wandeling was voor ons bepaald niet inspirerend.
  Desondanks, zijn wij in het algemeen erg blij met de klompenpaden en de welwillende medewerking van agrariërs.

 45. Vandaag met m’n vader het zuidelijke deel gelopen. Eerst koffie gedronken bij Ohlala en de folder gekocht.
  We wilden niet zo ver lopen dus auto bij het viaduct over de rijksweg geparkeerd in de berm. Prachtig wandelweer. We waren de enige wandelaars. Op sommige plekken was te merken dat het heel nat is geweest dus dat er nog niet gemaaid was. Daardoor door 1 weiland flink klunen en bij de bruggetjes behoorlijk begroeid. Maar geen punt, het maakte de tocht avontuurlijk.
  Kikkers, kieviten, scholekster, torenvalk, jonge eendjes. Heerlijk wandelen langs de sloten en wetering. Het blijft bijzonder dat je zomaar over het boerenland mag lopen. Genieten van alle overstapjes en bruggetjes, goede bewegwijzering.
  Onderweg gestopt bij de Fruittuin. Het gebak was op maar we kregen aardbeien op beschuit en fruitsap, ook lekker! De mevrouw van de fruittuin was heel gastvrij en informeerde ook of het pad goed te lopen was. Ze zou nog even aan boer Jan vragen of hij het pad uit wilde maaien, top.
  Bedankt eigenaren en vrijwilligers voor het mooie pad.

 46. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Auto bij carpool neergezet (goede hint Beertje). Moest direct al weiland in en verbleef daar bijna anderhalf uur! Lang gras, kort gras ook soms “wild” gras, van alles wat. En niet zoals vaak lopen op een paadje tussen schrikdraad en sloot, maar dwars door de weilanden, prachtig. Het lange gras was aardig droog gewaaid. Soms was ondergrond wat drassig, maar het viel mij mee na al die regen , het was te doen.
  Daarna prachtig stuk natuur en toen dwars door dorp, wat deze keer ook al geen straf was, het was groot feest daar. Zo’n enorm feest ben ik in de Betuwe of Veluwe op zondag nog nooit tegengekomen! Daardoor kon ik de stickers niet meer vinden, maar uiteindelijk kwam ik toch wel bij de Waaldijk uit. De bewegwijzering was overigens uitstekend.
  Het pad langs de N323 was weer goed begaanbaar, wel wat drassig, maar dat hoort zo zullen we maar zeggen.
  Op de driesprong Dalenstraat / Zijveld moet je een paar honderd meter een weide in met o.a. schapen. Daarna weer naar de asfaltweg, maar dat lukt niet i.v.m. graafwerkzaamheden. Een grote blubberzooi, dus weer teruggelopen. Asfaltweg hier gewoon volgen.
  Ik vond het weer fantastisch, bedankt iedereen en vooral de boeren.

 47. Deze wandeling al twee keer gelopen, wel in twee delen. Leuke afwisselende wandeling met onderweg kleine gebieden waar veel te zien is qua vogels, vlinders, libellen, kikkers, bloemen.
  Ook het deel in Beneden Leeuwen en langs de Waal zelf vonden wij erg leuk.
  Het pad langs de N323 , vlak na de rotonde met de N322 Is momenteel totaal overwoekert, dus lange broeken aan , ook vanwege de brandnetels!
  Noot: de beheerder van het cafetaria ‘ t Akkertje (de Akker) heeft liever niet dat de klompenpad lopers/ters de auto parkeren bij zijn cafetaria. Parkeerplaats is voor zijn gasten. Genoeg andere parkeerplaatsen bij dit klompenpad waaronder de carpool plek bij de rotonde N322 en N323 zagen wij.

 48. Heb een paaltje met wegwijzers extra geplaatst in het speelse veld, hoop dat er niemand meer verdwaald!

 49. Ja eerst mijn maatje kur gebeld maar die mos werken dus dan maar alleen, ja mooi, rustig en ja 26 graden wat wil je dan nog meer, veel roofvogels gezien, die het op de konijnen voorzien hadden.
  Bramen (zwarte) te over onderweg ja dan maakt dat zo,n tocht nog mooier en dan dat stuk langs de waal tussen de ganzen,paarden en schapen ja uniek.
  Ik heb genoten dank

 50. Heb aan de vrijwilliger die nu het eerste het pad naloopt op gebreken en onvolkomenheden gevraagd hier extra aandacht aan te besteden en eventueel een actie aan te bevelen. Wordt vervolgd, Daan.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.