Leidschehoevenpad

Ontdek het mooie landschap tussen Tricht en Beesd met oude dijken en kaden, hoogstamfruitbomen en een landgoed met historie. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Leidschehoevenpad (9 km)

Startpunt: B&B de Neust, Appeldijk 5 in Beesd. Let op: er is geen parkeergelegenheid bij het startpunt. Een optie is parkeren bij fruitbedrijf De Hoenderik, waar u ook terecht kunt voor onder andere koffie, thee, taart en lunch.

Openbaar vervoer: Station Geldermalsen

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Routes combineren: het Leidschehoevenpad kan gecombineerd worden met het Engelroderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Leidschehoevenpad

  Vandaag was het pad voor een groot gedeelte onbegaanbaar. Het stuk langs het spoor tussen Tricht en Beesd is een groot modderpad. Bovendien kwam er nog iemand met een quat overheen waardoor het nog erger werd. Mijd dit pad in natte periodes!

 2. Onderwerp: IJsvogel gezien!

  Gestart met heerlijke appeltaart bij Hoenderik, gingen we met z’n vijven op pad. Voor twee van ons de eerste ervaring met een klompenpad en heel blij verrast. Leuk pad met bruggetjes en overstapjes. Wel veel recht-toe-recht-aan. Schapen op het pad. Wel vijftien ooievaars in het maaiveld en een ijsvogel bij de sloot. Oppassen voor de hoge brandnetels langs het pad. Het was een leuke wandeling!

 3. Onderwerp: Totaal anders dan verwacht

  Wij hebben op 30 april dit pad gelopen. Natuurlijk moet je vooraf geen verwachtingen hebben maar stiekem heb je die toch…… we dachten dat een groot deel vd wandeling langs fruitbomen zou zijn maar het grootste deel van de wandeling hebben we deze vrijwel niet gezien. Wel heeeeeel veel populieren e.d. en heel veel weilanden. Veel lange rechte paden.
  Wij vonden het niet het mooiste klompenpad. Soms was saai.
  Het allermooiste stukje vonden wij het laatste stukje, langs de Linge: prachtige fruitbomen, veel bloemen langs het water, enz. Hier heerlijk aan het water in het gras gezeten en genoten van het uitzicht over de Linge.
  Het start- en eindpunt (Hoenderik) wel heel gezellig met mooie fruitbomen en heeeeerlijke zelfgebakken appeltaart.
  Tip: af en toe een bankje zou best leuk zijn. Wij hebben er geen enkele gezien. Met droog weer kun je natuurlijk in het gras gaan zitten, maar anders zou je een bankje echt missen.

 4. Onderwerp: Mooie wandeling!

  Wat een geluk met het weer vandaag, dik 20 graden! En wat was het druk bij De Hoenderik. Gezellig hoor! Een prachtige route, met voor mij als hoogtepunt de schapen met lammetjes die op het klompenpad aan het grazen waren. Prachtige foto’s kunnen maken. Jammer dat het heel druk was met verkeer op het laatste stukje over de weg. Maar wat wil je met de bloesem die nu begint te bloeien. Super!

 5. Onderwerp: Oranjetipje gespot!

  Zo te zien wordt er dagelijks wat genoteerd over deze heerlijke route! Ook wij sluiten ons bij de vorige enthousiaste wandelaars aan! Parkeren bij Hoenderik, fruitbedrijf was goed aangegeven. De bijenkasten staan klaar met hun bewoners vlakbij de fruitbomen om hun bestuiving te kunnen doen! Heel wat boompjes in bloei in de boomgaarden van dit bedrijf op dit moment. Op de Appeldijk, de prachtige oude hoogstam bomen is de bloesem bijna open…..wat zal dat volgende week mooi zijn. De route was duidelijk bewegwijzerd. Een leuk begin met de verschillende bruggetjes. Langs het kanaal diverse oranjetipjes om ons heen, prachtige vlinders. Afwisseling genoeg: populierenbos, doorkijkjes naar een aantal terp boerderijen, weiland met de eerste koeien buiten, o.a. Het oude ras van Lakenvelders! Paardebloemen, hoefblad, koolzaad, pinksterbloemen en fluitenkruid. Ook genoeg buizerds rond zien vliegen. We kijken terug op een heerlijke dag! Merci!

 6. Onderwerp: Mooie route en tip voor parkeren

  Ik liep deze route op 31 maart. Ik vertrok om kwart voor negen. Prachtige, rustige route. Ik zag 5 reeën!
  Tip: parkeer de auto bij Voetbalvereniging Tricht op de Middenweg en loop een stukje over de aanlooproute. In totaal wordt de route dan ruim 12 kilometer. Maar ook de aanlooproute is de moeite waard.

 7. Onderwerp: Wat een rust

  Samen met mijn zoon de Leidschehoevenpad gewandeld. Auto geparkeerd, klompen aan en
  wat een prachtige en rustige omgeving. Was weer een topper! Allen die dit mogelijk maken,
  reuze bedankt.

 8. Onderwerp: Grote waardering...

  Vandaag het pad gelopen en we hebben er grote waardering voor. Bij fruitbedrijf De Hoenderik kun je heerlijk buiten zitten onder de fruitbomen. Met daar vlak naast de fruitkwekerij waar in ieder geval veel kersensoorten, verschillende frambozen en Elstar appelen groeien, maar daarbij nog veel meer. Een boerderij-ijsje er bij… De appeldijk schijnt beroemd te zijn en ik snap waarom. Loopt langs de Linge met hoogstamfruitbomen links en rechts. Voor de echte bloesem was het helaas nog net te vroeg. Maar als die er is, dan moet het echt overweldigend zijn. Verder een afwisselende route. Vooral met een zonnetje er bij een absolute aanrader. Een top-5 je, denk ik.

 9. Onderwerp: Prachtig pad

  Vanochtend om half 9 vertrokken. Wat een rust en wat een heerlijke lentezon. Het is een prachtig pad, zo door de weilanden, met weinig asfalt. Loop het zeker nog eens in het voorjaar. Met dank aan alle vrijwilligers en organisaties die hebben bijgedragen aan de totstandkoming.

 10. Onderwerp: Klompenpad Leidschehoevenpad

  Dit klompenpad is is mijn achtertuin en ik loop er regelmatig mijn hardlooptrainingen. Een prachtige omgeving met voor heen niet toegankelijk terrein.

 11. Onderwerp: klompenpad

  Vanmiddag het klompenpad gelopen. Was fantastisch! Mooie route door de weilanden, af en toe wat modderig maar dit hoort er wat mij betreft bij. Wat ik miste was een fatsoenlijke parkeerplaats bij het startpunt. Nu mijn auto gewoon maar aan de rand van de appeldijk geparkeerd. Bedankt voor deze mooie route! Wij zijn fan! We gaan deze zeker vaker lopen.

 12. Onderwerp: Aanrader, ook in de herfst.

  Dit pad over de Heerlijkheid Marienwaerdt toont de Betuwe op een heel eigen wijze. Populierenbossen, weiland en weteringen wisselen elkaar af. De herfst liet zich vandaag op z’n mooist zien. Dit klompenpad maakt zijn naam meer dan waar. Nauwelijks asfalt, kleine achterafpaadjes, mooie vergezichten. Dat we dit hebben in onze achtertuin.

 13. Onderwerp: Klompenpad Leidschehoevenpad

  Mooie route, heerlijk gewandeld, top!
  Alleen even een opmerking…er staan veel te weinig bankjes vooral op het laatste stuk!

 14. Onderwerp: Nacht van de Nacht

  29 oktober organiseert de Vereniging tot Behoud van het Lingelandschap, te samen met het Landgoed Mariënwaerdt een nachtelijke wandeling over een deel van het Leidschehoevenpad.
  Voor meer informatie, raadpleeg de website van de Vereniging tot Behoud van het Lingelandschap.

 15. Onderwerp: Prachtig wandelpad door het mooiste stukje van Nederland

  Afgelopen zondag met prachtig weer en een fantastische temperatuur dit pad gelopen. Het was opvallend hoe goed alles onderhouden is. De bruggen, hekken en afrasteringen zijn echt overal even netjes. Kortom een dikke vette pluim. Het pad is niet saai en de informatie in de Klompenpaden app maakt het allemaal nog leuker.

  Een aanrader, zeker in het voorjaar als de bloesem staat.

 16. Onderwerp: Fantastisch mooi pad

  Eerst vandaag het Baanbrekerpad in Ammerzoden gelopen en toe dit pad met de klok mee.
  Wie kent niet die dijk met appelbomen aan weerszijden van de weg en langs de Linge? Vroeger veel gefietst de hele Betuwe door langs de Linge naar Leerdam. Prachtig. Ook de rest van dit pad is geweldig mooi. Zelfs weer eens door een stukje weiland gelopen. Op de kaart lijkt dit een saai rechttoe, rechtaan pad, maar dat is geenszins het geval Onderweg naar dit pad heb ik ergens in Beesd een hele kudde lakenvelders gezien, dat zie je niet vaak, zijn nogal zeldzaam.
  Helaas was het begin niet zo vrolijk. De tomtom kwam op een boerderij uit waar het paneel niet stond. Verderop kon ik niet verder omdat betonblokken de weg versperde. De weg gevraagd en men zei dat ik via Tricht naar de andere kant moest. Zo gezegd zo gedaan, maar ik kwam weer voor betonblokken terecht, dezelfde? Weer gevraagd en uiteindelijk wel gevonden. Maar toen nog de parkeerplaats. Het was mij al opgevallen dat er geen adres op de site stond. Na wat zoeken vond ik het fruitbedrijf, vrij dichtbij, maar waarom geen adres op de site? En / of een paar pijlen vanaf het paneel? Dat voorkomt wel ergernis!. Jammer overigens dat de winkel / het terras gesloten was.
  Hoe dan ook, iedereen weer bedankt

 17. Onderwerp: Leidsehoevenpad

  mooie route! 20 aug 2016 gelopen – heerlijk rustige wandeling, een heel afwisselend, langs waterlopen, door populierenbosjes, langs bosranden en weilanden. We hebben onze eigen woonomgeving op een totaal nieuwe manier leren kennen.

 18. Onderwerp: Schitterende route

  Vandaag de route gelopen, complimenten voor de organisatie. Aanwijzingen zijn duidelijk en de route is lekker gevarieerd en onverhard. Onderweg kom je schapen, kikkers, roofvogels etc tegen. Hoge appeldichtheid ook in de bomen langs de route. Bedankt, Thijs

 19. Onderwerp: reactie op 'Leidschehoevenpad' van Kitty en Wilfred

  Beste wandelaars,

  De folders van het Leidschehoevenpad zijn onderweg naar De Hoenderik, dus deze moeten snel verkrijgbaar zijn.

  Nog veel wandelplezier,

  Marlies van Loon

 20. Onderwerp: Leidschehoevepad

  23-17-2016 dit pad gelopen. Leuke nieuwe aanwinst. We kennen het terrein van de Bloesemtocht maar waren toch aangenaam verrast. Wel jammer dat we het pad moesten lopen a.d.h.v een kopie folder omdat de Hoenderik nog steeds niet over de folders kan beschikken. De Hoenderik heeft wel oplossingsgericht gedacht maar wij kopen altijd graag de folder, tevens om de organisatie te steunen.

 21. Onderwerp: Dazen, dazen en nog meer dazen

  Gisteren een start gemaakt om het pad te lopen. Het leek een mooie route totdat we werden “opgegeten” door de dazen. We hebben het pad snel verlaten en een verkorte route genomen terug naar BB de Neust.
  Mijn tip: dikke kleding, goed sprayen tegen vliegen, muggen en dazen. Probeer het eens in de winter!

 22. Onderwerp: Leidschehoevepad

  9-7-2016, Gisteren is dat pad geopend en vandaag hebben we het gelopen. Een leuk pad vonden wij. We wonen in de omgeving en lopen vaker in dit gebied. Toch waren er nu ook nieuw paadjes bij.
  De kaart die je van internet download klopt niet helemaal. Het startpunt is bij B&B de neust en niet bij natuurbeleving Leidsche Hoeve. Sterker nog dat lusje van het klompenpad is nog niet klaar.
  Jammer dat er bij de Hoenderik geen brochures te koop zijn op dit moment.
  Maria

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*