Leidschehoevenpad

Ontdek het mooie landschap tussen Tricht en Beesd met oude dijken en kaden, reeën en ijsvogels, hoogstamfruitbomen en een landgoed met historie. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Leidschehoevenpad (11 km)

Startpunt:  Natuurbeleving Leidsche Hoeven, Oude Hoevenseweg 8 in Tricht

Openbaar vervoer: Station in Geldermalsen, station in Culemborg, station in Beesd

Opstappunt: B&B de Neust, Appeldijk 5 in Beesd

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Routes combineren: het Leidschehoevenpad kan gecombineerd worden met het Engelroderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: nogmaals reactie op melding afsluiting

  Beste wandelaars.

  Vrijwilligers deden de check en meldden mij dat de het hek bij de spoorwegovergang door verzakking is gaan klemmen (de paal staat scheef). Het hek kan met de nodige krachtsinspanning echter wel geopend. HET HEK IS DUS NIET OP SLOT, al lijkt dat wel zo. Dit probleem is reeds enige tijd geleden aangekaart bij ProRail aangezien hier specialistisch gereedschap aan te pas moet komen. We zullen het opnieuw onder de aandacht brengen.

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 2. Onderwerp: reactie op melding afsluiting

  Beste Lenie Verbaas,

  Op het Leidschehoevenpad moet de route zonder problemen te volgen zijn ondanks het plaatsen van hekken en afsluitingen op specifieke plekken. De afsluitingen behoren namelijk niet op slot te zijn en moeten passeerbaar zijn voor wandelaars.

  N.a.v. uw melding vraag ik de lokale vrijwilligersgroep of e.e.a. nog steeds op orde is want een slot op het hek is niet in overeenstemming met de gemaakt afspraken maar helaas al eens eerder voorgekomen.

  Derhalve dank voor uw melding en u kunt er vanuit gaan dat de toegankelijkheid van het Leidschehoevenpad op korte termijn op orde n gecontroleerd is.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 3. Onderwerp: Route klopt niet meer

  Wij hebben al verschillende keren dit mooie klompenpad gelopen.
  Zo ook jl donderdag 15 november, maar nu blikt dat de onbewaakte spoorwegovergang afgesloten is.
  Je kunt helaas niet meer langs de mooie Bisschopsgraaf lopen.
  Een heel eind teruggelopen!
  Jammer!

 4. Onderwerp: Bruggetjes weg

  Vorige week het klompenpad weer eens gelopen, met een groep mensen.
  Was weer prachtig.
  Alleen stuitten we op een aantal weggehaalde bruggetjes over de weilanden tussen Paardenheerlijkheid Mariënwaerdt en Natuurbeleving/Zorgboerderij de Leidsche Hoeven. Ik begreep later dat op dit moment (november 2018) wordt gewerkt aan een nieuw natuurgebied, als schakel tussen het landgoed Mariënwaerdt en natuurgebied de Regulieren. We konden dus niet via het uitgestippelde klompenpad bij de Leidsche Hoeven komen, wel via de weg. Was ook goed te doen, maar voor toekomstige wandelaars misschien goed het te weten.
  Ik weet niet wanneer dit werk afgerond is, of wanneer er weer bruggetjes over die weilanden (tegen die tijd nieuwe natuur) komen, maar lijkt mij dat dit wel een paar maanden gaat duren.

  Als onderdeel van deze werkzaamheden bleek ook het begin van het 1e onverharde pad na de zorgboerderij (na Nieuwe Graafse weg) met een groot hek “verboden toegang voor onbevoegden” met ketting afgesloten. Wij zijn langs het hek gegaan en doorgelopen, in de hoop dat dit niet gold voor klompenpad wandelaars. Ging prima, maar of het toegestaan was?

  De rest van de wandeling was mèt bruggetjes en zònder hekken, en als vanouds genieten.

  Bedankt voor dit mooie pad!
  Thea

 5. Onderwerp: Hekken en sloten...

  Ik ben de afgelopen weken diverse malen in de Marienwaerdt geweest (dagtekening vandaag 18 september) en kan bevestigen dat het hek bij de Eendenkooi inderdaad slot-vrij is – het kan gewoon open, al ziet dat er van een afstand beslist anders uit. Ook het hek bij de spoorwegovergang kan open, er zit geen slot op, maar het klemt inderdaad. Alles is dus begaanbaar.
  Ik vind het mooi om zo’n groot gebied te ontdekken wat, volgens mij, zo’n oud cultuurlandschap is. De ‘lay-out’ van open percelen en houtwallen lijkt in geen eeuwen veranderd, en geeft, zeker in het deel onder Culemborg, zeg maar het noordelijke deel van de Marienwaerdt, een enorme rust en stilte in het landschap: geluid is soms ver weg. Het barst van de buizerds, en twee reeën die voor mijn neus wegsprongen maakten de dag compleet. Nu, eind van de zomer, is het oogsttijd in de fruitstal van Nederland. Hier en daar zijn nog oude hoogstamfruitbomen te vinden waar een appel of peer uit te plukken valt (níet in een boomgaard dus die in bedrijf is); ik vind dit het ultieme plezier!

 6. Onderwerp: Hek Nieuwe Graafsteeg niet meer op slot

  Beste wandelaars,

  de sloten van het hek aan de Nieuwe Graafsteeg, nabij de eendenkooi, zijn verwijderd, dus kunnen ook niet meer per abuis op slot worden gedaan.

  Het Leidschehoevenpad is weer helemaal bewandelbaar.
  Veel wandelplezier gewenst!

  Vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 7. Onderwerp: Status hek nabij eendenkooi (Nieuwe Graafsteeg)

  Beste wandelaars,

  we werken eraan om het hek nabij de eendenkooi zo snel mogelijk open te krijgen. Door de vakantieperiode kan het iets langer duren. Zogauw het gelukt is, bericht ik hierover.

  Vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 8. Onderwerp: Hek

  Vandaag op de gok de route gelopen. Het hek bij de eendenkooi was nog op slot, maar we zijn er “omheen” geklommen. Dat ging vrij makkelijk (voor volwassenen). Eén hek bij de spoorwegovergang leek in eerst instantie ook niet open te gaan, maar klemde gelukkig alleen maar.

 9. Onderwerp: Hek(ken) open?

  Hallo,
  Morgen ga ik met n groep het Leidschehoevenpad lopen. Maar nu zie ik dat er steeds gedoe met hekken is. Weet iemand of de route op dít moment gewoon te lopen is? Zonder gesloten hekken?

 10. Onderwerp: gesloten hek op Leidsehoevenpad

  Route gelopen op 10 juli 2018. Het hek ten noorden van de eendenkooi is op slot. Omdat iemand bezig was de brug naar de eendenkooi te repareren, konden we aan de overkant onze route vervolgen.
  Overigens een fraaie route die een goed beeld geeft van wat Mariënwaerdt allemaal te bieden heeft.

 11. Onderwerp: Leidschehoevenpad

  Wij hebben 26 Juni deze route gelopen.
  Heb al eerder een bericht gestuurd maar is niet geplaatst misschien omdat wij wat commentaar hadden?
  In ieder geval probeer het nu weer.
  Wij zijn op de heenweg om het hek geklommen dit was goed te doen🙂
  De bordjes zijn soms wat verwarrend omdat je links en rechtsom kunt gaan net als de bordjes aanlooproutes,ook wat verwarrend.
  De route was mooi om te lopen.
  Op de terug weg was het hek van prorail open maar aan de overkant niet.
  Nu zijn wij niet voor 1 gat te vangen dus weer onder en over heen geklommen door de brandnetels.
  Het laatste stuk was eigenlijk slecht middelhoog gras waar je doorheen moet.
  Hopelijk is dat nu gemaaid.
  Als de problemen weg zijn is dit een perfecte route voor een mooie wandeling.

 12. Onderwerp: Gesloten hek weer open

  Beste wandelaars,

  De hekken op het Leidschehoevenpad zijn weer open. Daarnaast is de situatie rondom de onbewaakte spoorwegovergang ook overzichtelijker geworden. De verboden toegang borden zijn weggehaald.

  Ik wens een ieder weer mooie zomerse wandelingen toe op dit pad.

  Vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 13. Onderwerp: Gesloten hek

  Beste wandelaars,

  In het nieuwe stuk van het Leidschehoevenpad, is het grote hek per abuis afgesloten op het doodlopende stukje weg van de Nieuwe Graafsteeg. Er wordt aan gewerkt deze zsm te openen.

  Vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 14. Onderwerp: gesloten hek

  Zondag 24 juni dit klompenpad gelopen. Jammer dat we , samen met nog 2 andere wandelaars op de Nieuwe Graafseweg een groot groen gesloten hek tegenkwamen; rechtsomkeer moeten maken. Verder is het een mooie route.

 15. Onderwerp: Leidschehoevenpad

  Aantrekkelijke route door verrassend landschap. Twee goede horeca gelegenheden.

 16. Onderwerp: Hek bij spoorwegovergang weer toegankelijk

  Beste wandelaar,

  Het hekwerk wat door Prorail geplaatst is bij de onbewaakte spoorwegovergang is weer van het slot af. Dit hekwerk is voor klompenpadwandelaars gewoon toegankelijk, ondanks de waarschuwingsborden. Dit is voor de veiligheid geplaatst.

  Vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 17. Onderwerp: Spoorwegovergang tijdelijk afgesloten

  Beste wandelaar,

  Per abuis is het hekwerk bij de onbewaakte spoorwegovergang op slot gedaan. Er wordt aan gewerkt deze zo snel mogelijk van het slot te halen, zodat de wandelaars er weer doorheen kunnen.

  Als dat zo is, zal ik een nieuw bericht plaatsen.

  Vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 18. Onderwerp: Prachtige route

  Twee weken geleden deze prachtige route gelopen. De route via de weilanden en slootjes geeft een heel ander perspectief op de omgeving. Aan het begin van de route enkele reeën gezien en onderweg veel vogels. Dank voor deze mooie route.

 19. Onderwerp: Prachtige route

  Het Leidsche Hoevenpad ondertussen een aantal keren gelopen.
  Wat een prachtige route!
  Complimenten aan alle betrokkenen, en bedankt voor de organisatie.

  Alleen wat suggesties:
  – het is inderdaad best onduidelijk of je bij door de afsluiting mag, bij de onbewaakte overweg. Er staan grote borden met Verboden Terrein, Geen toegang, Eigen weg. Een extra bordje bij het hek, met duidelijk aangeven dat klompenpadwandelaars wèl over mogen steken?
  – Ergens onderweg een bankje plaatsen, of beter nog dikke boomstammen om even op te gaan zitten tijdens de wandeling?
  – bij de uitgang van zorgboerderij/theetuin/lunchroom de Leidsche Hoeven een extra bordje plaatsen?

 20. Onderwerp: Spoorwegovergang

  Het was ons bij de spoorwegovergang onduidelijk of we er wel of niet overheen mochten. Wel gedaan, want andere mogelijkheden zijn er niet. Maar er hangt een bordje op dat het verboden terrein is. Wellicht aanvullen dat klompenwandelaars er wel overheen mogen?

 21. Onderwerp: hek bij spoorwegovergang

  Beste wandelaars,

  het hek dat bij de onbewaakte spoorwegovergang is geplaatst op initiatief van Prorail, is er voor de extra veiligheid. Wandelaars kunnen en mogen er doorheen.
  In de toekomst komt er een betere oplossing, maar het Leidschehoevenpad is niet afgesloten en wordt ook niet verlegd.

  Dus eenieder kan blijven genieten van dit mooie klompenpad.

  Vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 22. Onderwerp: Afsluiting

  Van een afsluiting kan ik niets terugvinden op de app. Er staat alleen dat je moet uitkijken bij de overgang.
  Misschien komt er nog een info op de app. voor morgen 7-5 want dan willen wij dit pad lopen.

 23. Onderwerp: Leidschehoevenpad

  Vandaag Leidschehoevenpad gelopen. De aannemer was bezig het overpad over de spoorlijn met hekken af te sluiten en vanaf 5 mei is dit deel van de route dus niet meer te lopen.
  Kunt U dit op de website vermelden en de route in het veld aanpassen zodat de wandelaars op de hoogte zijn.
  Helaas is een prachtig stuk van de route hiermee verloren gegaan!

 24. Onderwerp: Heerlijk gewandeld in de Mariënwaerdt

  We zijn gestart in Geldermalsen, kopje koffie in de Hoenderik, gezellig. Daarna verder gelopen via de Bisschopsgraaf. Ik hou daar wel van: ene kant bosgebied en andere kant de weidse weilanden. Vervolgens verrassende doorsteek naar De Leidschehoeve via een kruidenrijk weiland. Bij de Leidschehoeve een kopje thee met omelet (tja, je moet jezelf wel wat verwennen!). En daarna terug via de Mariënwaerdt richting De Neust. De appelbloesem bloeide nog, vooral op de appeldijk. Bloesems zullen volgende week wel voorbij zijn. Daarna weer terug naar Geldermalsen. Van 10-16.00 gelopen totaal 20km. Mooi landschap met veel verrassende paadjes. Ik schat dat van het Klompenpad 10-15% over asfalt ging.

 25. Onderwerp: Nu extra mooi door bloesem

  Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Mooi pad, maar wat kort. In augustus 2016 heb ik dit pad ook gelopen, toen was het nog niet zo lang geleden geopend. De lus was toen nog niet klaar. Nu een nieuw startpunt in die lus, daar ben ik gestart.
  De Bisschopsgraaf is wat saai. De rest vind ik heel mooi, alleen wat rechttoe/rechtaan stukken.
  Wat Marjo schrijft klopt wel. Toen ik de Lingedijk afliep richting Hoenderik ging het even mis. Er staat geen vervolgbordje richting B&B de Neust. Het is daar onduidelijk en dat was het in augustus 2016 ook al! Omdat ik hier al een keer was geweest wist ik dat ik bij de Neust in moest en dan gewoon verder lopend kom je een eind verder weer een bordje tegen.
  De bewegwijzering was verder wel uitstekend. Het valt mij op dat de bewegwijzering overal beter is geworden.

 26. Onderwerp: Route en folders

  Sinds begin april is de route verlengd van 9 naar 11 kilometer. Ook is er een nieuw startpunt gekomen: Natuurbeleving Leidsche Hoeven. Zij verkopen sinds afgelopen woensdag de nieuwe folders.

  Het is verstandig, en dat geldt voor alle Klompenpaden, om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl). Beiden bevatten ook leuke achtergrondinformatie over het gebied. Ook kan het eenvoudig uit te printen kaartje op de hiervoor genoemde website (gratis) meegenomen worden. Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en tweezijdig gemarkeerd, ook aanlooproutes zijn tweezijdig gemarkeerd.

  Veel wandelplezier!
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 27. Zoals geadviseerd hebben we de auto bij De Hoenderik geparkeerd en daar heerlijk zelfgebakken appeltaart met koffie genuttigd. Op het 1e bordje dat wij tegenkwamen vanaf de Hoenderik staat “aanlooproute 9 km”. Dit hebben we gedaan (maar hadden we niet moeten doen-:). We zijn toen vanaf de Lingedijk via de Middelweg teruggelopen en na ong. 3,5 km waren we weer bij De Hoenderik. Na de route bestudeerd te hebben zijn we opnieuw gestart op de Appeldijk, Marienwaerdt Dwarssteeg, Bisschopsgraaf en zo kwamen we weer bij De Hoenderik. Totaal 9,7 km gewandeld maar uiteindelijk niet de route van 11 km die we hadden willen doen. Misschien een tip om bij De Hoenderik een extra bordje te plaatsen. Het bordje met “aanlooproute 9 km” was voor ons verwarrend. De bloesem was prachtig!!!

 28. Onderwerp: Alleen de appeldijk is leuk.

  We hadden hoge verwachtingen van dit pad maar ervoeren het als eentonig en saai, het grootste gedeelte van dit klompenpad gaat langs saaie kapbossen en suffe afwateringskanalen. Een heel kort stukje wordt het mooi langs de appeldijk waar de appelbomen in bloei staan. Daarna weer kilometers langs rechte uitzichtloze paden, niets te zien en te beleven hier.

 29. Onderwerp: Geiten en bloesem

  Leuk, pas geopend startpunt bij Natuurbeleving Leidschehoevenpad. Appeltaart op het terras. Wel jammer dat ze de folder niet verkopen! Foto gemaakt van het startpaneel en daar de route op gelopen.
  Toen van start, route met klok mee. We mochten gewoon de wei met de ezeltjes en geiten in. Erg leuk door de weilanden over diverse bruggetjes. Eerste koekoek van het jaar in de verte. De twee geiten liepen gezellig mee;) Toen wij een overstapje over gingen dachten we ze kwijt te zijn maar ze sprongen heel stout over het hek. Nog even het startpunt gebeld om de ontsnapping te melden maar daar keken ze er niet van op. Bij de weg bleven ze gelukkig achter het hek staan.
  Langs de laak in de warme zon naar de Linge. De dijk was vandaag voor verkeer afgesloten ivm de bloesem wandeltocht dus er waren alleen (heel veel) wandelaars. Prachtig, alle bloesems! Terug landgoed Mariënwaerdt in, over asfaltweg. Routeverkorter genomen tot we weer bij het hek kwamen waar we de geiten achterlieten en jawel, ze stonden er nog en liepen met ons mee terug naar hun wei alsof ze dat altijd zo deden.
  Dit klompenpad (deel) is een aanrader, in ieder geval in dit jaargetijde met de bloesems en ooievaars. Bedankt eigenaren en vrijwilligers!

 30. Onderwerp: Leidschehoevenpad

  Vandaag was het pad voor een groot gedeelte onbegaanbaar. Het stuk langs het spoor tussen Tricht en Beesd is een groot modderpad. Bovendien kwam er nog iemand met een quat overheen waardoor het nog erger werd. Mijd dit pad in natte periodes!

 31. Onderwerp: IJsvogel gezien!

  Gestart met heerlijke appeltaart bij Hoenderik, gingen we met z’n vijven op pad. Voor twee van ons de eerste ervaring met een klompenpad en heel blij verrast. Leuk pad met bruggetjes en overstapjes. Wel veel recht-toe-recht-aan. Schapen op het pad. Wel vijftien ooievaars in het maaiveld en een ijsvogel bij de sloot. Oppassen voor de hoge brandnetels langs het pad. Het was een leuke wandeling!

 32. Onderwerp: Totaal anders dan verwacht

  Wij hebben op 30 april dit pad gelopen. Natuurlijk moet je vooraf geen verwachtingen hebben maar stiekem heb je die toch…… we dachten dat een groot deel vd wandeling langs fruitbomen zou zijn maar het grootste deel van de wandeling hebben we deze vrijwel niet gezien. Wel heeeeeel veel populieren e.d. en heel veel weilanden. Veel lange rechte paden.
  Wij vonden het niet het mooiste klompenpad. Soms was saai.
  Het allermooiste stukje vonden wij het laatste stukje, langs de Linge: prachtige fruitbomen, veel bloemen langs het water, enz. Hier heerlijk aan het water in het gras gezeten en genoten van het uitzicht over de Linge.
  Het start- en eindpunt (Hoenderik) wel heel gezellig met mooie fruitbomen en heeeeerlijke zelfgebakken appeltaart.
  Tip: af en toe een bankje zou best leuk zijn. Wij hebben er geen enkele gezien. Met droog weer kun je natuurlijk in het gras gaan zitten, maar anders zou je een bankje echt missen.

 33. Onderwerp: Mooie wandeling!

  Wat een geluk met het weer vandaag, dik 20 graden! En wat was het druk bij De Hoenderik. Gezellig hoor! Een prachtige route, met voor mij als hoogtepunt de schapen met lammetjes die op het klompenpad aan het grazen waren. Prachtige foto’s kunnen maken. Jammer dat het heel druk was met verkeer op het laatste stukje over de weg. Maar wat wil je met de bloesem die nu begint te bloeien. Super!

 34. Onderwerp: Oranjetipje gespot!

  Zo te zien wordt er dagelijks wat genoteerd over deze heerlijke route! Ook wij sluiten ons bij de vorige enthousiaste wandelaars aan! Parkeren bij Hoenderik, fruitbedrijf was goed aangegeven. De bijenkasten staan klaar met hun bewoners vlakbij de fruitbomen om hun bestuiving te kunnen doen! Heel wat boompjes in bloei in de boomgaarden van dit bedrijf op dit moment. Op de Appeldijk, de prachtige oude hoogstam bomen is de bloesem bijna open…..wat zal dat volgende week mooi zijn. De route was duidelijk bewegwijzerd. Een leuk begin met de verschillende bruggetjes. Langs het kanaal diverse oranjetipjes om ons heen, prachtige vlinders. Afwisseling genoeg: populierenbos, doorkijkjes naar een aantal terp boerderijen, weiland met de eerste koeien buiten, o.a. Het oude ras van Lakenvelders! Paardebloemen, hoefblad, koolzaad, pinksterbloemen en fluitenkruid. Ook genoeg buizerds rond zien vliegen. We kijken terug op een heerlijke dag! Merci!

 35. Onderwerp: Mooie route en tip voor parkeren

  Ik liep deze route op 31 maart. Ik vertrok om kwart voor negen. Prachtige, rustige route. Ik zag 5 reeën!
  Tip: parkeer de auto bij Voetbalvereniging Tricht op de Middenweg en loop een stukje over de aanlooproute. In totaal wordt de route dan ruim 12 kilometer. Maar ook de aanlooproute is de moeite waard.

 36. Onderwerp: Wat een rust

  Samen met mijn zoon de Leidschehoevenpad gewandeld. Auto geparkeerd, klompen aan en
  wat een prachtige en rustige omgeving. Was weer een topper! Allen die dit mogelijk maken,
  reuze bedankt.

 37. Onderwerp: Grote waardering...

  Vandaag het pad gelopen en we hebben er grote waardering voor. Bij fruitbedrijf De Hoenderik kun je heerlijk buiten zitten onder de fruitbomen. Met daar vlak naast de fruitkwekerij waar in ieder geval veel kersensoorten, verschillende frambozen en Elstar appelen groeien, maar daarbij nog veel meer. Een boerderij-ijsje er bij… De appeldijk schijnt beroemd te zijn en ik snap waarom. Loopt langs de Linge met hoogstamfruitbomen links en rechts. Voor de echte bloesem was het helaas nog net te vroeg. Maar als die er is, dan moet het echt overweldigend zijn. Verder een afwisselende route. Vooral met een zonnetje er bij een absolute aanrader. Een top-5 je, denk ik.

 38. Onderwerp: Prachtig pad

  Vanochtend om half 9 vertrokken. Wat een rust en wat een heerlijke lentezon. Het is een prachtig pad, zo door de weilanden, met weinig asfalt. Loop het zeker nog eens in het voorjaar. Met dank aan alle vrijwilligers en organisaties die hebben bijgedragen aan de totstandkoming.

 39. Onderwerp: Klompenpad Leidschehoevenpad

  Dit klompenpad is is mijn achtertuin en ik loop er regelmatig mijn hardlooptrainingen. Een prachtige omgeving met voor heen niet toegankelijk terrein.

 40. Onderwerp: klompenpad

  Vanmiddag het klompenpad gelopen. Was fantastisch! Mooie route door de weilanden, af en toe wat modderig maar dit hoort er wat mij betreft bij. Wat ik miste was een fatsoenlijke parkeerplaats bij het startpunt. Nu mijn auto gewoon maar aan de rand van de appeldijk geparkeerd. Bedankt voor deze mooie route! Wij zijn fan! We gaan deze zeker vaker lopen.

 41. Onderwerp: Aanrader, ook in de herfst.

  Dit pad over de Heerlijkheid Marienwaerdt toont de Betuwe op een heel eigen wijze. Populierenbossen, weiland en weteringen wisselen elkaar af. De herfst liet zich vandaag op z’n mooist zien. Dit klompenpad maakt zijn naam meer dan waar. Nauwelijks asfalt, kleine achterafpaadjes, mooie vergezichten. Dat we dit hebben in onze achtertuin.

 42. Onderwerp: Klompenpad Leidschehoevenpad

  Mooie route, heerlijk gewandeld, top!
  Alleen even een opmerking…er staan veel te weinig bankjes vooral op het laatste stuk!

 43. Onderwerp: Nacht van de Nacht

  29 oktober organiseert de Vereniging tot Behoud van het Lingelandschap, te samen met het Landgoed Mariënwaerdt een nachtelijke wandeling over een deel van het Leidschehoevenpad.
  Voor meer informatie, raadpleeg de website van de Vereniging tot Behoud van het Lingelandschap.

 44. Onderwerp: Prachtig wandelpad door het mooiste stukje van Nederland

  Afgelopen zondag met prachtig weer en een fantastische temperatuur dit pad gelopen. Het was opvallend hoe goed alles onderhouden is. De bruggen, hekken en afrasteringen zijn echt overal even netjes. Kortom een dikke vette pluim. Het pad is niet saai en de informatie in de Klompenpaden app maakt het allemaal nog leuker.

  Een aanrader, zeker in het voorjaar als de bloesem staat.

 45. Onderwerp: Fantastisch mooi pad

  Eerst vandaag het Baanbrekerpad in Ammerzoden gelopen en toe dit pad met de klok mee.
  Wie kent niet die dijk met appelbomen aan weerszijden van de weg en langs de Linge? Vroeger veel gefietst de hele Betuwe door langs de Linge naar Leerdam. Prachtig. Ook de rest van dit pad is geweldig mooi. Zelfs weer eens door een stukje weiland gelopen. Op de kaart lijkt dit een saai rechttoe, rechtaan pad, maar dat is geenszins het geval Onderweg naar dit pad heb ik ergens in Beesd een hele kudde lakenvelders gezien, dat zie je niet vaak, zijn nogal zeldzaam.
  Helaas was het begin niet zo vrolijk. De tomtom kwam op een boerderij uit waar het paneel niet stond. Verderop kon ik niet verder omdat betonblokken de weg versperde. De weg gevraagd en men zei dat ik via Tricht naar de andere kant moest. Zo gezegd zo gedaan, maar ik kwam weer voor betonblokken terecht, dezelfde? Weer gevraagd en uiteindelijk wel gevonden. Maar toen nog de parkeerplaats. Het was mij al opgevallen dat er geen adres op de site stond. Na wat zoeken vond ik het fruitbedrijf, vrij dichtbij, maar waarom geen adres op de site? En / of een paar pijlen vanaf het paneel? Dat voorkomt wel ergernis!. Jammer overigens dat de winkel / het terras gesloten was.
  Hoe dan ook, iedereen weer bedankt

 46. Onderwerp: Leidsehoevenpad

  mooie route! 20 aug 2016 gelopen – heerlijk rustige wandeling, een heel afwisselend, langs waterlopen, door populierenbosjes, langs bosranden en weilanden. We hebben onze eigen woonomgeving op een totaal nieuwe manier leren kennen.

 47. Onderwerp: Schitterende route

  Vandaag de route gelopen, complimenten voor de organisatie. Aanwijzingen zijn duidelijk en de route is lekker gevarieerd en onverhard. Onderweg kom je schapen, kikkers, roofvogels etc tegen. Hoge appeldichtheid ook in de bomen langs de route. Bedankt, Thijs

 48. Onderwerp: reactie op 'Leidschehoevenpad' van Kitty en Wilfred

  Beste wandelaars,

  De folders van het Leidschehoevenpad zijn onderweg naar De Hoenderik, dus deze moeten snel verkrijgbaar zijn.

  Nog veel wandelplezier,

  Marlies van Loon

 49. Onderwerp: Leidschehoevepad

  23-17-2016 dit pad gelopen. Leuke nieuwe aanwinst. We kennen het terrein van de Bloesemtocht maar waren toch aangenaam verrast. Wel jammer dat we het pad moesten lopen a.d.h.v een kopie folder omdat de Hoenderik nog steeds niet over de folders kan beschikken. De Hoenderik heeft wel oplossingsgericht gedacht maar wij kopen altijd graag de folder, tevens om de organisatie te steunen.

 50. Onderwerp: Dazen, dazen en nog meer dazen

  Gisteren een start gemaakt om het pad te lopen. Het leek een mooie route totdat we werden “opgegeten” door de dazen. We hebben het pad snel verlaten en een verkorte route genomen terug naar BB de Neust.
  Mijn tip: dikke kleding, goed sprayen tegen vliegen, muggen en dazen. Probeer het eens in de winter!

 51. Onderwerp: Leidschehoevepad

  9-7-2016, Gisteren is dat pad geopend en vandaag hebben we het gelopen. Een leuk pad vonden wij. We wonen in de omgeving en lopen vaker in dit gebied. Toch waren er nu ook nieuw paadjes bij.
  De kaart die je van internet download klopt niet helemaal. Het startpunt is bij B&B de neust en niet bij natuurbeleving Leidsche Hoeve. Sterker nog dat lusje van het klompenpad is nog niet klaar.
  Jammer dat er bij de Hoenderik geen brochures te koop zijn op dit moment.
  Maria

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*