Leuvenschepad

Wandelen door uiterwaarden, over landgoederen, langs landhuizen en boerderijen in het buitengebied van Leuvenheim. Ontdek het prachtige buitengebied van Leuvenheim. Wandelen over de winterdijk met uitzicht over de uiterwaarden, over onverharde paden in het bos en langs fraaie landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van natuur en landschap bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Leuvenschepad (14 km)

Startpunt: het buurthuis, Arnhemsestraat 117 in Leuvenheim

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Op 29 september 2019 heb ik deze route gelopen.
  Mooie omgeving waar je door komt.
  Ondanks een aantal wat lange rechte stukken vind ik deze zeker een aanrader.
  Ik had de korte route, en ik kom zeker nog eens terug om de langere route ook eens te gaan lopen.

 2. Precies een jaar geleden hebben wij dit pad eerder gelopen! Ook nu zijn we bij (inmiddels voormalig) restaurant De Luchte gestart en hebben we tegen de klok in gelopen. En net als vorig jaar hebben we een lekkere wandeling gehad. Dit keer hebben we de lange route gelopen en helaas voegt die voor ons niet veel toe. Wel mooie gebieden waar je langs en door gaat maar ook veel lange rechte stukken die op den duur wat saai worden. Maar verder een prima pad hoor, en goed bewegwijzerd.

 3. Op 22 maart 2019 hebben wij het pad linksom gewandeld. Gestart bij het buurthuis.
  De eerste kilometers waren mooi.
  Bij de splitsing Sprankerenseweg-Mammelerweg staat het niet goed aangegeven wat de verkorte route is.
  In het bos was het eindeloos saai.
  Kilometers lang de bosrand langs een sloot en weiland, daarna rechthoeken lopen over de zelfde brede rechte saaie zandwegen.
  Geen bankjes om te zitten om even uit te rusten en wat te kunnen eten.
  Daarna kilometers over een lange asfalt weg.
  Het diepte punt was wel kilometers lang langs een 80 km weg, de weg van Dieren na Leuvenheim.
  De weg naar de Gelderse toren was met rood-wit lint afgezet, of je hier wel of niet in mocht was onduidelijk.
  Wij hebben er niet van genoten, maar smaken verschillen.

 4. We hebben vandaag deze route gelopen. Prachtige route en we hebben ervan genoten. Alleen bij de Geldersche toren ontbreekt het klompje. Met de app erbij kwamen we er wel uit. Leuke paden en we hopen dat er ooit nog een pad tussen Eerbeek en Laag Soeren komt!!

 5. Mooi pad, duidelijke markering! Leuk, dat schoolpad achter het opstappunt. Als je even je ogen dichtdoet zie je de kinderen naar school rennen over dat smalle paadje langs die heg. Het pad op de dijk langs de uiterwaarden, ook prachtig…. als startpunt en eindpunt.

 6. In augustus 2016 dit pad in Leuvenheim, gemeente Brummen gelopen. Vandaag weer omdat het vernieuwd is. Het pad is mooier geworden en de bewegwijzering is nu uitstekend. Vooral het nieuwe westelijke deel is mooi. Vergeet vooral niet de verlenging te lopen (is kort). In Sprankeren, gemeente Rheden een boerderij uit 1792 gezien. In het buitengebied stille, smalle asfaltwegen en in de bossen geen bospaadjes, maar( brede) zandwegen. Asfaltpercentage is 36, m.i. niet erg veel. Een mooie wandelroute dus, maar niet een echt klompenpad (zoals vele paden). Voor wie van ver moet komen is dit pad zeker de moeite waard om een keer te lopen

 7. Beste Karin en Hetty,
  Op het moment wordt er gewerkt aan een vernieuwing van de route. Deze is vermoedelijk februari 2019 klaar. Dan wordt de hele bewegwijzering vervangen door nieuwe plaatjes en stickers.

  Daarnaast blijft dat een route afhankelijk is van de welwillendheid van grondeigenaren.
  Verder is het aan te raden om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden!

  Marja van der Veen
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 8. 27 november het Leuvenschepad gelopen. Erg veel verharde weg. Dachten we het bos in te lopen maar zelfs daar moesten we de verharde weg volgen ondanks er prachtige zijpaden waren. Ook de route bordjes zijn wat chaotisch, verschillende kleuren en soort te veel waar er elders weer te weinig zijn. Wel hebben we veel roofvogels en een boomklever gezien, dat maakte weer een hoop goed. Over bankjes ook geen klagen die waren er genoeg. Toch weer een prettige wandeling.

 9. Vandaag Leuvenschepad gelopen. Een mooie wandeling maar niet de mooiste die we hebben gelopen. De routeverlenging gelopen en de Gelderse toren kwamen we op 12 km.

 10. Vandaag dit pad gelopen. Zonnetje erbij en genoten van al het moois. Wat ons opviel: normaal gesproken staat er in de beschrijving van het pad met hoeveel km je kunt verlengen/verkorten. Bij dit pad staat verlengen is mogelijk, maar het aantal kilometers staat niet vermeld. Misschien een tip om dat te vermelden. Soms kun je bijvoorbeeld best nog 3 km extra, maar geen 6. Nu weet je niet wat je te wachten staat.
  Op naar ons 23e pad. Wij zijn fans

 11. Wat een prettig klompenpad is dit! Duidelijk aangegeven en laat je niet van de wijs brengen wanneer je af en toe een paars verkleurd klompenpad bordje ziet, je gaat echt de goede kant op! Het begin is erg nostalgisch langs “het tuinpad van mijn vader” achter het buurthuis. Vergeet niet de extra lus te lopen naar de Gelderse toren, prachtige oprijlaan en mooie plek met de toren. Leuke doorkijkjes naar diverse fraaie landhuizen. Erg afwisselend klompenpad! We zijn benieuwd naar de tweede routeverlenger want die hebben we (gezien de tijd) niet gedaan. Dit is een aanrader!

 12. Zondag 12 augustus hebben vriendin en ik dit leuke klompenpad gelopen. Gestart bij Herberg de Luchte en tegen de klok in zodat we de Arnhemseweg maar vast gehad hebben. Tip: als je over het grasdijkje gaat dan loop je een stuk rustiger. De route is redelijk bewegwijzerd, met kaartje en gezond verstand erbij geen probleem. Onderweg genoten van het mooie weer, de afwisselende landschappen en de meer en minder fraaie huizen. Aanrader is het extraatje langs de Geldersche Toren. Al met al is dit klompenpad ons prima bevallen.

 13. Inderdaad is de Arnhemseweg druk. Op een rustige dag, bijvoorbeeld zondagmorgen, zal dit deel van de wandeling mooier zijn. Door de droogte van de laatste tijd prima te begaan. Redelijk gevarieerde wandeling; bewegwijzering is ok. Gebruik van app is handig. Kortom: best leuk.

 14. Op deze zonnige winterdag begin maart, het voelde al aan als voorjaar, hebben wij dit Klompenpad gelopen. Het pad ging meer over asfalt dan wij van Klompenpaden gewend zijn, maar we vonden de route er niet minder mooi om. Genoten van de winterse uiterwaarden en de omgeving van Leuvenheim. Leuk om weer eens te wandelen daar waar wij ooit woonden. We hebben beide verlengingen gelopen. Het lange stuk langs de beek was nu goed begaanbaar, de grond was nog bevroren. Dat zal na regen anders zijn. We hebben veel verschillende vogels gezien. Na het wandelen in Dieren genoten van een heerlijke lunch, waaronder Doesburgse mosterdsoep!

 15. In het boekje foto 1 en 4 zijn volgens vele inwoners van Brummen niet te vinden in Leuenheim.

 16. Gisteren het Leuvenschepad gelopen. Het was niet het meest aantrekkelijke klompenpad. Zeer lang stuk langs de drukke, grote weg (Arnhemseweg) door hoog nat gras. Het beroerdste stuk was toch wel de lang weg (meer dan 1 km.) langs de Leuvensche Beek, een onderdeel van de verlengde route. Modderig, zompig in combinatie met hoog nat gras. Regelmatig zakte je weg in de blubber, mede veroorzaakt door diepe wielsporen van een tractor. Maar …….. van de andere kant hoort dit ook wel een beetje bij een echt stoer klompenpad. Niet piepen, geen gezeur, gaan met die banaan!!! Neem nu ook altijd een paar droge schoenen en droge sokken mee voor eventueel na afloop. Misschien is laarzen een alternatief. Klompen m.i. niet.
  Toch kende deze tocht ook veel mooie onderdelen. Zo zou de routeverlenging naar de Geldersche Toren wel een vast onderdeel mogen vormen van dit klompenpad. Herberg De Luchte was om half 12 nog gesloten (folder: open na 11 uur). Daarom na afloop in Brummen een restaurant opgezocht.
  De bepijling was ruim voldoende. Op twee plekken was het niet correct. Maar met de routekaart kon je er gemakkelijk uitkomen.

 17. Jammer dat dit “pad” erg veel langs asfaltwegen loopt! Wij hebben al vele klompenpaden gelopen met veel genoegen maar deze viel ons erg tegen.

 18. Op 5 mei gelopen. Mooi weer en een prachtige route! Ook de route verlenger langs de Gelderse toren is erg de moeite waard! Deze zou er standaard in mogen.

 19. Gelopen op 22 april met dik wolkendek.
  Tocht is de moeite waard, afwisselind ener is genoeg te zien onderweg.

  Brutus

 20. Heel mooi vond ik vandaag het uitzicht op de paarse weiden met pinksterbloemen. Leuk ook om de route te combineren met een bezoekjes aan het kasteel in Brummen. Verder staat dit pad niet direct in mijn top 10 door een gemis aan diversiteit en lange rechte (sorry) ook wat saaie wegen.

 21. De route was goed aangegeven en zo hoort het ook natuurlijk. Ja inderdaad veel asfalt, jammer want de omgeving bied veel meer kansen, om veel meer onverhard te lopen.
  Elly Tunders &
  Albert van Heijningen

 22. Vandaag dit klompenpad gelopen ,krijgt een cijfer 9 prachtig heel gevarieerd goed bewijzerd .wij lopen altijd op de klompjes ze zitten er niet voor niks. Mooi uitzicht op de dijk. Dit was ons 15 klompenpad.zit wel bij de top 5 van ons.met ons drietjes gelopen. Dank aan de vrijwilligers.

 23. Gistermiddag hebben wij het het Leuvenschepad gelopen. De markering was overal duidelijk en zichtbaar aanwezig, we konden zonder moet de juiste richting vinden. Langs de N348 loop je over een graspad beneden langs de dijk, het autoverkeer is dan niet zichtbaar, en met de blik op de weidse uiterwaarden is het verkeersgeruis op de achtergrond waardoor het ons niet stoorde. Loop zeker lang de Geldersche Toren, een kleine omweg en zeer de moeite waard.
  Gisteren was het landschap een winterwonderland. Besneeuwde akkers; mooie verstilde winterse plaatjes met een magische zonsondergang. Inderdaad loop je een stuk over asfalt, maar ons stoorde het niet. Weidse vergezichten over uiterwaarden met overvliegende formaties ganzen, oude boerderijen en landhuizen en een stukje boslandschap met veel beken en ontelbare roodborstjes maakten dat wij hebben genoten van deze route.

 24. Ik ben het ben het eens met anderen dat het wel veel asfalt is en met name langs de N348 is het niet echt een stil recreatief pad. Veel kabaal van passerende auto’s, stuur wandelaars sowieso langs de Gelderse Toren.

 25. Beste Rob,

  Bedankt voor het doorgeven. Ik heb contact opgenomen met de beheergroep in het gebied, we gaan de route nog eens goed nalopen en we hebben nieuwe stickers en bordjes besteld om verbleekte bordjes te vervangen.

  met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 26. Vandaag het Leuvenschepad gelopen, het 17e Klompenpad wat ik dit jaar gewandeld heb. Over het algemeen ben ik heel erg te spreken over de routes en de markering van de Klompenpaden. Je komt echt op de prachtigste plaatsen! Het Leuvenschepad vind ik echt het minst goed gemarkeerde pad wat ik tot nu toe gelopen heb. Verschillende bordjes waren groen van de algen of ernstig verbleekt. In de routeverlenging ontbraken bordjes, het stuk tussen de Leuvenheimse Beek en de Eerbeekseweg heb ik twee keer op en neer gelopen omdat het bordje bij de Leuvenheimse Beek ontbrak (beide richtingen). Waar bij andere paden de markeringen over het algemeen logisch zijn geplaatst viel het mij bij deze route op dat dit hier niet het geval was. Hoog/laag, links/rechts, achter struiken en gewas, alles door elkaar. Tevens, zoals ook te lezen in andere commentaren, wel heel veel asfalt en lange rechte wegen. Ik ben een echte klompenpad-fan, vind het heerlijk om een ochtend of middag lekker in de natuur te zijn. Dit Leuvenschepad kan, als het achterstallig onderhoud aan de markeringen gedaan wordt, deze markeringen wat logischer geplaatst worden en hier en daar een lang recht stuk omgeleid wordt, behoorlijk opknappen. Verder niets dan lof over de Klompenpaden!

 27. Vandaag dit pad gelopen, met de klok mee. kan me niet vinden in de vele negatieve reacties in dit gastenboek. Mogelijk heeft mijn opmerking in het gastenboek bij het Ganderpad (27-8-2016) ertoe bijgedragen. Het viel mij wel op dat er veel nieuwe stickers waren (niet verbleekt). De bewegwijzering vond ik goed tot uitstekend.
  De verlenging en het ongemarkeerde stuk heb ik ook gelopen. Het ongemarkeerde stuk begon ik iets te vroeg, niet eerste maar tweede gras/zandweggetje inlopen. De eerste leidt naar een weiland en zit vol met (hoge) brandnetels. Ik heb overigens vaak een stokje van 65 cm bij me om de brandnetels opzij te duwen.
  Mooie route. Wat mij opviel zijn de vele erg hoge bomen overal. Verder wel weer grote boeren, dus grote percelen weiland waar geen koe te zien is bv bij Bockhorst stonden ze in hun villa’s. Jammer is dat. Gelukkig zijn ook hier nog veel kleine boeren waar de koeien wel buiten grazen.
  Ja , wat veel asfalt, dat klopt. M.i. ook niet nodig omdat ik veel vrije wandelpaden voorbij loop, terwijl ik op asfalt loop.
  Maar dit pad krijgt van mij toch een dikke voldoende, bedankt iedereen.

 28. Het pad dat begint in Leuvenheim en loopt via de herberg De Luchte etc. is zeer slecht aangegeven. Ook de paden zijn voornamelijk op asfaltwegen en niet op bosgronden, zodat de wandelaar last heeft van auto’s en fietsers en landbouwverkeer. De klompenaanduiding is onduidelijk en verwarrend. De verlenging is langs de Eerbeeksevaart wat een beetje een natuurlijke omgeving weergeeft.
  Dit is een ervaring die zo teleurstellend dit in tegenstelling is tov het klompenpad bij Wolfheze.
  groet
  Ellen

 29. Vandaag het Leuvenumsche pad gelopen. Echt een voorjaarspad. Vooral langs de dijk prachtige bloemenvelden en onderweg velden vol boterbloemen, fluitekruid etc.
  Het pad gaat eerst over de dijk, daarna onderlangs. Aan de andere kant de autoweg, maar daar hoor je weinig van. Aanbevolen om het rondje langs de Geldersche toren te maken. Markering is (weer?) in orde. Wel opletten, want er zaten enkele stickers los.

 30. Vandaag het klompenpad gelopen. Zeker gebruik moeten maken van de app anders waren we verkeerd gelopen.
  Een aantal bordjes en stickers zaten los waardoor verwarring kan ontstaan. Een paal waar bordjes opstaan zat los waardoor de bewijzering onduidelijk was.
  Ondanks het vele asfalt genoten van de tocht.

 31. Ik herken de reacties van anderen wat betreft de wegwijzers. Het kaartje op mijn telefoon diverse malen moeten raadplegen. Jammer is vooral dat als je alleen de pijlen volgt je het hele mooie hoekje langs de Geldersche toren mist. Verder een mooie afwisselende route, maar helaas wat veel asfalt.

 32. Beste Dick,

  Jammer dat het alleen op de bordjes lopen niet goed uitpakte voor jullie. Dat kan ik me voorstellen omdat het voor alle klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van of de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 1,50 verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl ), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Nogmaals jammer maar het leek me goed jullie even deze reactie te sturen te meer omdat jullie de route op zich wel waardeerden.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 33. Wij liepen deze route op 10 januari. Helaas zijn er inderdaad veel bordjes zonder pijl te vinden. In het begin loop je een groot gedeelte over een dijk en daarna een lange tijd langs een druke weg. We hebben in totaal 13 km gelopen omdat we een aantal maal verkeerd liepen vanwege de bordjes die we niet meer zagen. Er was zelfs op een kruispunt een paaltje zonder pijl, de gok die we namen bleek verkeerd. We hadden de moed opgegeven om deze route verder te lopen totdat we bij de oversteek van de drukke weg opeens weer een bordje tegen kwamen. Vervolgens hebben we de route zo uitgelopen. Was overigens buiten het lange stuk langs de autoweg wel een mooie route.

 34. Vandaag het Leuvensche pad gelopen.

  Op verschillende bordjes ontbreekt de pijl. Dan is het maar goed dat je van te voren de route op internet bekeken hebt en weet hoe je ongeveer lopen moet. De route was zwaar (dijk en bospaden) maar dat komt door de regen van de afgelopen dagen. Wij vonden het de minst mooie route tot nu toe. Nu moet ik wel zeggen dat we redelijk bekend zijn in deze omgeving.

 35. Beste Pier,

  Het bijhouden van goede bewegwijzering is deel van het beheer van klompenpaden. Uw opmerking zal de lokale groep vrijwilligers dan ook in het achterhoofd meenemen bij hun maandelijks nalooprondes.

  Overigens geldt voor alle klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van of de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinfo rmatie (à € 1,50 verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 36. Route slecht aangegeven vanaf startpunt. Onderweg ook veel bordjes weg. Voor de rest mooie route.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.