Lint- en Liniepad

Let op: in verband met Corona maatregelen zijn delen van de route omgeleid.

Het klompenpad kan gelopen worden. Let daarbij op het volgende.

Drie delen van de route zijn te smal om elkaar te kunnen passeren met behoud van 1,5 meter afstand.

 • het pad over de vlonders bij het Waterbergings- en Inundatiegebied
 • het Bokkepad langs het Inundatiekanaal
 • het pad over Werk aan de Groeneweg

Vermijd deze paden en volg de omleidingen zoals die zijn aangegeven op de tijdelijke routekaart op deze webpagina. We adviseren ook om het pad met de klok mee te lopen.

We wensen u veel wandelplezier!

 

Ontdek het mooie buitengebied van Schalkwijk. Wandelen door weilanden, langs een lint van boerderijen en de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Geniet van weidse uitzichten, de rust en ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Lint- en Liniepad (10 km)

Startpunt: TOP Eiland van Schalkwijk, Provincialeweg 1, 3998 JE Schalkwijk

Openbaar vervoer: Bushalte De Brink

Markering: Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Lint en Liniepad combineren met het Vuylcoppad, Goilberdingerpad en het Kuilenburgerpad

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Aan het einde van de middag dit pad gelopen. Op dit tijdstip erg rustig wat betreft wandelaars. Je komt door mooie natuur- en historische gebieden. Veel dieren gezien, schapen, paarden, geiten. Inderdaad gaf het wat verwarring of het vlot er zou liggen maar dat was wel het geval dus konden we naar de overkant door zelf aan het touw te trekken. Een echte aanrader en wij hebben deze linksom gelopen en dat vinden wij ook de mooiste route zo.

 2. Vandaag bezig met dit mooie pad. Bij het fort staat aangegeven dat het voetveer uit de vaart is genomen.

 3. Vandaag, 18 juli, dit mooie klompenpad weer gelopen. Het trekpontje komt inderdaad moeilijk op gang. Ik denk dat dat komt omdat wandelaars het uiteinde over de oever trekken tot aan de trede. Als je een halve meter voor de trede stopt met trekken kun je de stap naar de trede ook zetten en is het het makkelijker voor de volgende om de pont terug te halen.

 4. Hallo Astrid,
  Dank voor uw bericht. Door het verleggen van de route via de inundatiegebied Blokhoven (pontje) is de route iets langer geworden echter zijn de bordjes om kosten te besparen nog niet vervangen. Dit jaar zullen met de realisatie van het wandelknooppunten netwerk nieuwe bordjes geplaatst worden. Het zwaar lopen van het pontje is reeds melding gemaakt bij de eigenaar. We hopen dat dit snel verholpen wordt.
  Met vriendelijke groet
  Hans, coördinator Team Schalkwijkse paden.

 5. Vandaag gelopen, mijn 4e klompenpad. Alweer een mooie wandeling. Er zit wel een klein overzichtje in de wandeling met zo’n trekpontje. Niet geheel onbelangrijk om te vermelden. Als je niet genoeg kracht hebt in je handen gaat je het niet lukken. Ook moet je daarna over een vlonder lopen over water. Dit was ook heel spannend, ik word altijd duizelig van het water dat onder mij beweegt. Maar ik heb het gehaald 😃. Stond erg veel wind maar het was heerlijk. Dit is volgens de site en app een 10 km route, maar op de bordjes in het veld staat 9 km. Dit heb ik al eerder gehad bij een klompenpad. Hoe kan dat?

 6. Vandaag deze mooie- en afwisselende klompenpad gelopen. Ontzettend genoten van de loopgraven route en natuur langs de Werk aan de Groeneweg om vervolgens langs de Lek uit te komen bij Fort Honswijk. Daarna door het waterbergingsgebied Bokhoven met 2 leuke verrassingen onderweg.
  Een echte aanrader. Een topdag gehad.

 7. Gelopen op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei. Met de klok mee gelopen dus eerst over het fietspad langs het spoor. Dat is ook gelijk het minste stuk van de route, dus dat is mooi meegenomen. De route is uitstekend aangegeven en loopt langs enkele belangrijke onderdelen van de Hollandse Waterlinie. Onderweg ook veel bankjes en leuke plekjes om even te stoppen. De vijvers bij de trekpontjes bij Schalkwijk zijn b.v. erg leuk om even te kijken naar de visdiefjes die in de vijvers op zoek zijn naar eten.
  Echt een hele mooie route.

 8. Dit pad vandaag gelopen i.c.m. Vuylcoppad. De afstand is dan ongeveer 16 km met de routeverlenger. Ik was lekker vroeg op pad en was de eerste op parkeerplaats van TOP. Erg leuke afwissende wandeling. En goed onderhouden, al die paden. Weinig wandelaars dus ik heb de officiële route gelopen, en met de klok mee.

 9. Deze route kun je beginnen bij de parkeerplaats van Fort Honswijk, ook de parkeerplaats bij de grote Sint-Michaëlkerk in Schalkwijk is een mogelijkheid.
  Schalkwijk is een lintdorp langs de Schalkwijkse wetering. We lopen met de klok mee, langs het water, net voor het spoor gaan we rechts.
  Na 500 meter zien we rechts de Tuin van Jonkheer Ram, waar wij, vanwege de tijd (het is al avond) aan voorbijlopen, maar volgens de beschrijving loont het de moeite om er even langs/door te lopen.
  Dan na een kleine kilometer gaan we rechts weer een kilometer over een vrij saai pad. Dit eerste stuk was het minst mooie deel van de route.
  Maar dan… volgt een grote verrassing: bij het Werk aan de Groeneweg zijn zeeën vol met bloeiend Raapzaad (niet verwarren met Koolzaad), echt grandioos mooi, zelfs zo dat ik dacht: “dit moet mijn vrouw ook zien, misschien kan ik binnenkort er met haar even langs” (naschrift: Route 86 heb ik met haar gedaan).

  Als je door de historische loopgraven van Werk aan de Groeneweg loopt ga je terug in de tijd. Het verdedigingswerk heeft nog helemaal haar oorspronkelijke vorm. De infanteriestelling uit de Eerste Wereldoorlog bestaat uit een dubbele loopgraaf met aarden wallen, 55 groepsschuilplaatsen en mooie fruitbomen.
  Het terrein is een fantastische speelplek voor kinderen. Je kunt hier heerlijk struinen, door een loopgraaf kruipen, verstoppertje spelen en er een spannende speur- en beleefroute lopen van ca. 2 km met soldaat Vendrik als je gids.

  Aan het eind van deze gele weelde (ongeveer in April) gaan we de Lekdijk op naar rechts en na 100 meter gelijk links de uiterwaarden in. We lopen op een graspad en houden de Lek aan onze linkerhand. Een paar fazanten en hazen vliegen weg.
  Heerlijk rustig hier, we komen niemand tegen. Na een kleine twee kilometer komen we bij Fort Honswijk, waar we in een boog over het terrein wandelen.
  Fort Honswijk, gelegen aan de rivier de Lek, is één van de toonaangevende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De toren van fort Honswijk (gebouwd tussen 1841 en 1848) is de oudste en grootste van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is van een bijzondere architectonische schoonheid. De functie van Fort Honswijk was om de vijand de doortocht over de Lekdijk te verhinderen en om in samenwerking met het aan de andere zijde van de rivier gelegen Fort Everdingen de Lek af te grendelen.

  Na Fort Honswijk rechts en gelijk links komen we langs Lunet aan de Snel.
  De Lunet is gebouwd rond 1845 als een aarden verdedigingswerk direct ten noorden van Fort Honswijk. Het geschut van de Lunet grendelde de toegang tot Fort Honswijk af en hield het binnentalud van de noorder Lekdijk onder vuur. In 1874 werd het verbouwd tot een fort met bomvrije gebouwen.

  We lopen nu een kleine kilometer over het rustige Bokkenpad langs het Inundatiekanaal en gaan dan naar rechts. Na een paar honderd meter komen we bij een leuk vlonderpad met aan het eind iets leuks :).
  Aan de horizon zien we de groter kerk van Schalkwijk, waar we recht naar toe lopen.

  Dit is echt een prachtige route, zeker in April waarin het Raapzaad in bloei staat. In de uiterwaarden is het ook super rustig. Aan het eind van het vlonderpad is er nog een verrassing.

  zie: https://www.avondwandelingen.nl/Wandeling85.html

 10. Gisteren deze prachtige wandeling gelopen. erg mooi door als het koolzaad wat is bloei staat. Een mooi langs stuk langs de Lek. Met recht een zeer mooi klompenpad, die we zeker nog een keer gaan lopen.

 11. Met z’n drieen hebben we woensdag het pad rennend gelopen.
  Wat ontzettend mooi was het tussen het geel en groen!
  We hebben genoten van het mooie klompenpad en komen nog een keer genieten.

 12. Vandaag heb ik deze wandeling gelopen. De omstandigheden waren prachtig: zon, weinig mede-wandelaars en het koolzaad stond in volop bloei. Dit maakte dat het een fotogenieke wandeling werd. De wandeling was afwisselend, goed onderhouden en er waren onderweg veel bankjes. Een echte aanrader!

 13. Het goede voornemen van 2020………. laten weten wat we van een klompenpad vinden. En deze was TOP! Goed onderhouden , een goede afwisseling van asfalt en blubber, natuur en cultureel erfgoed en een heerlijk zonnetje. Ook nog wat bankjes, altijd fijn en niet altijd voorradig op een klompenpad. Niet zo lang, maar dat geeft ruimte om ook nog andere dingen te doen op een zondag in januari. Vrijwilligers: Dank.

 14. 1 januari gelopen. Ondanks de mist erg mooi en rustig (veel mensen zullen wel uitslapen). Goed onderhouden veel te zien. Gaan deze in het voorjaar/zomer zeker nog een keer lopen.

 15. Ik heb deze route oktober 2018 gelopen. Ook het saaie rechte stuk langs het spoor was prachtig met de herfstkleuren. En het was een onverwacht warme dag, dus een fris appeltje gepikt van een boom bij het Werk aan de Groeneweg. Lijkt me leuk daar met kinderen nog eens te komen. Fort Hoenswijck had ik een jaartje niet meer gezien, daar was veel veranderd! De terugweg was ook verrassend, met o.a. het pontje en het laatste stuk langs de schappen. Echt een leuke wandeling, met een pannenkoek toe.

 16. Zaterdag 13 juli 2019 heb ik met vriendin met name het stuk langs de lek gelopen ‘overstaproute’.
  Erg mooi.
  De uitdaging van een tochtje met de fietsboot weten te weerstaan. Een volgende keer.

  Wat jammer was/is dat de overstap punten over hekjes allemaal kapot waren. Dat vraagt dan enige kunst en lenigheid.
  we hebben genoten, ondanks de regen.
  groet
  jeanne

 17. Leuke toevoeging is dat op Fort Honswijk nu een rustpunt is ingericht waar je zelf koffie en thee kunt zetten, en de toiletten zijn ook toegankelijk voor wandelaars. Mooie gastvrijheid!

 18. Wat een route, wat een prachtige route!!! Veel dank voor al die mooie klompenpaden…

 19. Op een prachtige, zonnige zondagmiddag heerlijk gelopen. Windstil, blauwe lucht… Verrassend mooi, ondanks sommige nogal lange rechte stukken. Historisch gezien heel informatief en bij Werk ad Groene Weg een mooi stuk natuur. Bij Lunet ad Snel liepen we verkeerd en belanden ad verkeerde kant van het kanaal. Dat was jammer, we misten een mooi stuk. Graag daar wat duidelijker de route aangeven. Leuk om met het pontje over te steken! Dat gaf met andere wandelaars enige hilariteit.

 20. Beste, ik kom veel op klompenpaden rond Schalkwijk waar ik woon, wandelend maar ook om te vissen.
  Er staat geschreven;
  Het wandelpad loopt gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden.

  Toch lopen er veel mensen met honden, ook loslopend, als ik met mijn (kleine) kinderen loop is het heel vervelend als er een grote hond op ze afrend, het wandelplezier wordt hierdoor bedorven.
  Dan hebben we het nog niet over de opruimplicht, op verschillende plekken ligt het vol met hondendrollen, dit kom ik als wandelaar en visser veel tegen en is ronduit smerig, Hondverbod is zeker een drolverbod. Het aanspreken van mensen hierover resulteert meestal in, hij doet niks hoor en waar bemoei je je mee.

  Eerder heb ik ook al een bericht naar de gemeente geplaatst over de honden bij de lek, ook verboden, maar enige reactie of actie laat al een jaar op zicht wachten..

  Ik hoop dat hier eens naar gekeken wordt.

  Bedankt voor de moeite,

  F van Oostveen

 21. De eerste kilometers langs het spoor naar de waterlinie zijn niet erg inspirerend. Maar het liniepad Werk a/d Groene Weg daarna is prachtig. De ruige route onder langs de Lekdijk loopt deels door kniehoog gras, maar je kunt ook over het fietspad boven over de dijk lopen. Een tweede topper vond ik het inundatiegebied waar de uitgezaaide bloemen massaal bloeiden.

 22. Zondag 27 mei deze wandeling gelopen. Genoten van de natuur en de historie. Blij dat we apart langs de Lek liepen en niet over de dijk met wielrenners, fietsers en motoren. Wel staan naast de dijk, de grassen erg hoog, een pad maaien zou best handig zijn. Wij vonden het een mooie, afwisselende tocht. Bij Jonkheer Ram hebben we heerlijk geluncht onder de grote parasol, want ineens begon het te onweren en hard te regenen.

 23. Wat een feestje, wandelen over het lint- en liniepad klompenpad. Het ene hoogepunt volgde na het andere: boerenland, een nieuw natuurgebiedje, pontje, smalle kades, indrukwekkend fort Honswijk, grasland vol bloemen langs de Lek (in mei), werk aan de Groeneweg met fruitbomen en kazematten en als toetje een open weidelandschap met prachtige papavers langs het spoor. En alles barstensvol vogels. Genieten! 🤗. Eén tip: af een toe extra herinnering op t grasland langs de Lek is prettig voor de wandelaar zonder kaart en app 😉. Je kan nml af en toe de dijk weer op. Verder niets dan lof.

 24. Vandaag, op Koningsdag, dit klompenpad gelopen. Complimenten! Had het kaartje uitgeprint, maar niet nodig gehad, route is prima aangegeven. Alle horeca onderweg was gesloten, maar dat hadden we van te voren gezien, dus geen punt. Verrassende route, leuke smalle paadjes en de natuur die uitbundig stond te bloeien. Mooie tocht!

 25. Op 13 april dit pad voor het eerst gelopen met behulp van de app.
  We vonden het eerste stuk een beetje saai. Langs de Lek en bij de forten echter mooi.
  Van Lunet ad Snel tot Werk ad Korte Uitweg loopt de kaart op de website niet gelijk met de app.
  De app bleek niet te kloppen, deze wijst nog de oude route aan.
  Laatste stuk vanaf Korte Uitweg naar Schalkwijk is een helemaal nieuw aangelegd pad door de weilanden met bruggertjes en een trekpontje; ziet er prachtig uit!

 26. Gisteren deze mooie tocht gelopen. Advies om de start te laten plaats vinden vanaf Eethuis de Ster in de Kersentuin. Hier kun je dan wat nuttigen voor vertrek en bij terugkomst. http://www.ster.nu Ook aanbeveling om de folders te verkopen in het Eethuis. Nu zijn de folders alleen te koop in De Bilt en Amersfoort, niet echt dicht in de buurt!

  hartelijke groet van: Wim, Willeke, Elly & Albert

 27. op 22 oktober deze gelopen. Ik kende de omgeving al wel maar deze route is hartstikke leuk !Lekker door de weilanden en de uiterwaarden. Heerlijke wandeltocht en gelukkig weinig over verharde wegen.

 28. Vandaag 3 oktober het Lint en Liniepad gelopen. We waren nog niet koud onderweg of we zagen al een bonte specht, prachtig. Later ook veel ganzen, zilver reigers en roofvogels. Geweldig tussen de bunkers van de Hollandse waterlinie door en even van het pad af om ze goed te bekijken. Wel een buitje maar ook daar waren de bunkers goed voor, kunnen schuilen en droog de boterham kunnen eten. Onder de dijk tussen de schapen en door de weilanden weer terug naar Schalkwijk. Goed bewegwijzerd zelfs het stuk waar geploegd is, duidelijk dat de route gewijzigd is. Kortom: een toppertje!!

 29. Beste mensen,
  Op of nabij uw route ligt het geboortehuis van mijn moeder (Leny Boere): Waalseweg 5 in Tull en ‘t Waal. Het huis was/is vastgebouwd aan de (voormalige) Michaelschool. Wij zijn voornemens met haar, bij gelegenheid van haar 90e verjaardag, dit huis te bezoeken. Kunt u ons helpen aan het telefoonnummer van de bewoners?

 30. 13 augustus 2017 dit klompenpad gelopen.Super mooi goed gemarkeerd echt klompenpad.
  Veel verrassingen onderweg. Uiteraard de Hollandse waterlinie en het prachtige varken met haar 10 tevreden knorrende biggen.
  We hebben de route met de klok meegelopen en dit was een goede keus want hadden wij de route tegen de klok ingelopen hadden we in file gelopen.
  Dit klompenpad is echt een TOP PER !!

 31. Wat een afwisselende wandeling in Schalkwijk! Alles wat we tegenkwamen voelden we als een grote verrassing! Leuke bruggetjes, rennende hazen en kieviten in de polder, langs een boerderij waar het Blokhovens Linievarken diervriendelijk opgroeid, fruitbomen met appels, Canadaganzen in de uiterwaarden. Mooie klassieke boerderijen. Prachtige wolkenluchten, voorbijtuffende boten. En dan later op de route de forten en bunkers. Je loopt een gedeelte door de vroegere loopgraven, indrukwekkend! De route is duidelijk aangegeven, geen enkel moment met twijfel welke kant we op moesten. Als beloning een lunch bij Jonkheer de Ram🐑, In Schalkwijk naast de kerk en het startpunt, waar het personeel je als gast behandeld en de lunch voortreffelijk is. Een aanrader!

 32. Beste wandelaars,

  De mollenklemmen met een grijs PVC pijpje zijn van de mollenvanger die in opdracht van Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden de mollen weg vangt op de stukken die in eigendom zijn bij het hoogheemraadschap.
  Het is van belang dat deze niet worden verstoord. De mollenvanger houd de klemmen in de gaten en haalt ze ook weer weg.

  Mocht u voorwerpen tegen komen (zoals los liggend prikkeldraad), die er niet horen en wilt u deze verplaatsen leg deze dan (mits fatsoenlijk te verplaatsen) boven aan de dijk neer. Geef dit met dijkpaalnummer AUB aan ons of het hoogheemraadschap door. Dit voorkomt dat de voorwerpen overlast geven en bijvoorbeeld in de maaimachine terecht komen.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 33. Gisteren dit mooie klompenpad gewandeld, we liepen tegen de klok in en de eerst kilometers door het weiland waren wat drassig. Daarna het mooie stuk langs de Lek waar de mollen klemmen met een wit pijpje goed zichtbaar waren. We hebben de overstaproute richting Culemborg erbij gedaan. Bijzonder was ook het gedeelte door het Werk aan de Groene Weg. Bijzonder genoten van deze prachtige wandeling.

 34. Gelukkigerwijs liepen wij het pad tegen de klok in. Daarmee kwam het, in dit jaargetijde, best pittige stukje door zeer zompige ondergrond over smal pad tussen schrikdraad en slootje door, als eerste aan de beurt. We startten bij de kerk en tip: steek het bruggetje over en dan direct rechtdoor richting polder en niet eerst links af want zodoende belandden wij bij een kennelijk “oud” instappunt waar nu een hek voor stond! Paal en markeringsbordje stonden er dus nog wel steeds maar dan achter het nieuw geplaatste hek. Gelukkig zagen we na enig speuren dat we dus bij de kerk gewoon direct na de brug rechtdoor hadden gemoeten en zodoende kwamen we op het juiste pad terecht. Ook bij de Lekdijk is het even opletten geblazen want voor je het weet loop je bovendijks langs terwijl het beneden, lopend door de uiterwaarden heen, juist zo prachtig is. Echter, opgepast! We troffen daar nog wel een (mollen?)klem aan in het gras! Ik zal daar nog mailtje over sturen naar de organisatie. De laatste 2 km over verharde weg vonden wij niet erg. Het bleef er mooi en gaf de spieren wat rust na eerdere inspanning. Dus … tegen de klok in is een goed idee! Prachtig pad, zeker gaan doen!!!

 35. Heerlijk gelopen door weilanden, uiterwaarden en de Waterlinie. Hadden we maar wat tassen meegenomen voor de vele verrukkelijke valappeltjes in de loopgraven! Wij waren wel blij dat we een printje van de route hadden meegenomen, want er stond één pijltje verkeerd (bij overstappunt) en we zijn ook nog twee maal afgeweken van de route. Verder nog lekker geluncht in Ford WKU, mooie plek en goedkoop eten. Wij vonden geen enkel stuk saai. Heerlijk stil overal, al loop je wel enkele stukken langs een weg waar het natuurlijk iets drukker is. Dank aan de vrijwilligers!

 36. Wat een verademing om vanuit houten niet naar amelisweerd te gaan maar rond te struinen op verborgen plekken waar het echt rustig is. Hadden we dit maar eerder geweten. Nu elke zondag genieten bij de forten en uiterwaarden😀Helaas vaart de pont weer in mei maar wij vermaken ons wel ondertussen. Goed initiatief die klompenpaden.

 37. Eigenlijk is driekwart van deze route prachtig en als je voorbij het deel langs het spoor bent is het er prachtig stil met een mooie route langs de linie en daarna wandelen met een weids uitzicht op de Lek. De laatste twee kilometer steken daarbij een beetje af; rechtdoor lopen langs weilanden met zicht op de Michaëlkerk. Niet echt lelijk, maar vergeleken met het pad ervóór was dit een beetje saai.

 38. 8 en 9 september kampeerde ik achter het Ford Werk aan de Korte Uitweg.
  Vandaar liep ik 8 september het Vuylcoppad en 9 september het Lint en Liniepad.
  Heb beide paden met plezier gelopen.
  Geen zorg over de markeringen want die waren goed aanwezig, zodat verkeerd lopen haast uitgesloten was.
  Om een indruk te geven over deze route kijk even op onderstaande foto Link.
  Ik neem u haast van markering naar markering mee op de deze mooie route.
  Wens u ook veel wandelplezier, en u weet het: Vergeet bij thuiskomst het Gastenboek van Klompenpaden.nl niet.
  Het is een blijk van waardering wat grondeigenaren en Vrijwilligers voor u mogelijk hebben gemaakt.
  http://doordezoeker.vmblogs.nl/2016/09/29/lint-en-liniepad-9-km

 39. In de folder voor zowel het Lint- en Liniepad als het Vuylcoppad kunt u de beschrijvingen vinden. Een andere mogelijkheid is het downloaden van de Klompenpaden-app. Daarin wordt nog veel meer achtergrondinformatie gegeven en er staan extra filmpjes en geluidsfragementen.

 40. Waar vind ik de omschrijving van de bezienswaardigheden behorend bij de nummers 1 t/m 5 welke op de plattegrond zij aangegeven ?

 41. Vandaag eerst het Vuycoppad gelopen en daarna dit pad (een 8 gelopen). De Hollandsche Linie is geweldig mooi en de uiterwaarden ook. Wel erg lang gras waar de schapen verstoppertje aan het spelen waren.
  Het laatste stuk dus 2 x gelopen, gezien hoe druk de boeren weer zijn met inkuilen.
  Eén ding begrijp in niet: ik lees nu op de site dat je niet door de uiterwaarden mag lopen, maar ik volg gewoon de klompenstickers en dan loop ik toch door de uiterwaarden? Zonder die uiterwaarden is het pad veel minder mooi.
  Als je het overlappende deel (weiland) overslaat heb je een hele mooie route van zo’n 16 km. Nu 20 km gelopen.
  Na de Veluwe en Utr. Heuvelrug is dit weer wat anders, maar zeker zo mooi al vind ik het Vuylcoppad wel iets afwisselender dan dit pad.
  Iedereen bedankt.

 42. Vandaag de route gelopen een bijzondere mooie route met name het gedeelte door het Werk aan de Groeneweg. Daar heerlijk in de zon zitten lunchen. Het gedeelte over de Lekdijk zo ik persoonlijk verleggen naar de onderzijde van de dijk want op de dijk wordt er nauwelijks rekening gehouden (auto’s en motoren) met wandelaars.

 43. Route in maart gelopen, erg mooi en duidelijk aangegeven. Van achterdijk naar schalkwijk door het weiland was erg drassig, ik zou adviseren om wanneer het geregend heeft via de Lange Uitweg te lopen. Honden bij achterdijk blaffen alleen hard, doen niets.

 44. vandaag voor de tweede keer dit pad gelopen, de vorige keer was het pad nog 3 km langer.
  Het blijft een mooi pad om te lopen, zeker het gedeelte van de Waterlinie

 45. Ja dat dachten wij toen wij deze route liepen. Op vakantie honderden kilometers rijden terwijl de meest prachtige plaatsjes van omgeving en natuur gewoon in Nederland te vinden zijn. Maar goed, het weer zat vreselijk mee. Maar ook de variatie vonden wij heel mooi. Aanrader dus! Jawel… tijd en paden genoeg dus nu je hier toch leest dan morgen dit pad ook maar lopen toch? Sfeerbeelden: https://youtu.be/4dPs-gfkZLY en plaatjes op https://www.facebook.com/media/set/?set=a.641522452637835.1073741831.595260957263985&type=3

  Veel wandelplezier!

 46. Je woont al meer dan twintig jaar in houten….en dan ontdek je dit nieuwe pad en blijkt er nog meer te ontdekken zo dicht bij huis. Pad is prima te volgen, niet extreem nat na drie regen dagen.
  Lekkere koffie bij fort ad korte uitweg!

 47. We hebben genoten vd variatie. We hebben jaren in Utrecht gewoond en zijn nooit op idee gekomen in deze buurt te wandelen. Mooi gebied en leuk leerzaam onderdeel vd Hollandse Waterlinie.

 48. Dit klompenpad is leuk te combineren met een overtocht met Liniepont. Deze vaart in juli en augustus dagelijks en in mei, juni en september in het weekend tussen Werk aan de Groenweg en Werk aan het Spoel. Leuk om de route te verlengen maar ook leuk te combineren met een koffie, lunch of borrel bij De Veldkeuken bij Werk aan het Spoel.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.