Loenense Enkenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Loenen op de overgang van het Veluwemassief naar de IJsselvallei. Wandelen in een glooiend landschap over enken, langs sprengbeken, over historische landgoederen en door een natuurtuin. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Loenense Enkenpad (11 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 6 of 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: De Groote Modderkolk, Vrijenbergweg 24b in Loenen. Parkeren bij P2.

Opstappunt: Eetcafé t Ruifje, Eerbeekseweg 62 in Loenen

Openbaar vervoer: Bushalte Leeuwenbergweg in Loenen of bushalte Bergakkerweg voor opstappunt of zuidelijk rondje.

Markering: Bruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Loenense Enkenpad combineren met het Eertbeeckse Beekpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Weer een keer dit mooie klompenpad gelopen, tegen de klok in vinden wij het mooist. Door omstandigheden nu een keer de afkorting genomen. Die vonden we nog fraaier . En je moet wel de app gebruiken in het natuurreservaat daar was het niet helemaal duidelijk waar de route liep en de paden zijn nu erg modderig. Je kunt dat omzeilen door na het eerste bankje op de driesprong niet rechts de lus te nemen maar meteen links het bruggetje.

 2. Vanmorgen hier gelopen, rechtsom. Mooie ronde, wel wat lange dezelfde stukken/asfalt. Later word het mooier! In het bos na het doolhof wel het bordje om door het grote hek te gaan gemist, dat verwacht je niet. Rondom de bordjes word het gras wat lang, maar verder goed aangegeven.

 3. Wat een prachtig pad! echt genieten, de stilte, de lucht en de wolken, de vogels die je hoort, prachtige doorkijkjes en hier en daar bankjes, echt top!
  Stukken asfalt vielen mee, drukke straat hier en daar en dan gauw weer het groen in.
  Het laatste klompje dat ons moest terugleiden naar de Grote Modderkolk zagen we niet maar heeft er vast en zeker wel gezeten; al pratend mis je wel eens iets…..
  Complimenten aan het onderhoudsteam!

 4. Wat een prachtige route en super goed aangegeven. Gestart bij de Groote Modderkolk, tegen de klok ingelopen. Heel afwisselend een echte aanrader!!!
  Hartelijk dank!!

 5. De klompenpaden en de veluwe blijven verbazen. Wat een stilte en pracht weer op deze route. Veel romantische doorkijkjes. Bedankt!

 6. Als je tegen de klok in loopt is de eerste helft van het pad prachtig maar het deel tussen de Eerbeekseweg en de Hoofdweg bevat veel teveel asfalt voor een klompenpad. Dat is jammer

 7. Voor de zo veelste keer genoten van dit prachtige klompenpad. Het verveelt ons nooit. Alles prima aangegeven.
  Bedankt voor het onderhoud.

 8. Beste Vrijwilligers,

  Wat heb ik weer een topdag gehad geweldig.
  De afwisseling was weer bijzonder mooi.
  Ontzettend veel vogel soorten gezien en gehoord.
  2 reeën gespot die mij natuurlijk allang eerder hadden gezien.
  Ondanks de vele regenbuien van de afgelopen tijd was het meer dan prima te doen.
  De route was perfect aangegeven en ik liep op de app dus dan kan het helemaal niet verkeerd gaan dacht ik.
  Haha ik ging 1 x de mist in bij de modderkolk maar dat was achteraf een geluk bij dommigheid.
  Hier ga ik zeker vaker terug komen als ik samen ga wandelen.
  Prachtige 4 seizoenen tocht

  chapeau aan allen die dit mogelijk maken #bedankt

 9. Bij de Groote Modderkolk in Loenen staat het klompenpad niet goed aangegeven met de klompjes. Kan daar wat aangedaan worden?

 10. Prachtig pad: afwisselend, bijna volledig over onverharde paden. Complimenten aan de vrijwilligers. Ik denk dat het tijdens het voorjaar mooier is, omdat er veel in bloei staat. Maar ik kan het in deze maanden ook aanraden. Licht heuvelachtig, want de Veluwe ligt op de loer…

 11. Vandaag dit pad gelopen
  Echt een klompenpad!! Mooie uitzichten vooral prachtig om in de verte Zutphen te zien

 12. De 11km gewandeld in een straffe wind en een heerlijk zonnetje. In het begin was het een klein stuk langs bevroren plassen de weg zoeken om droge voeten te houden, daarna geen wateroverlast meer.
  Mooie, duidelijk te volgen route over een mix van asfalt, gravel en smalle kronkelpaadjes.

 13. Vandaag de 11 km gelopen. Gestart bij restaurant de loenermark.
  Prachtig pad. Oppassen bij Modderbeek. Daar is het een stukje drassig.

 14. Prachtig klompenpad! Afwisselend, bezienswaardigheden met een verhaal en autoluw. Relatief veel onverharde paden.
  En ook voor vogelaars mooi, want veel paden lopen langs tuinen, bosranden en velden.

  Wij liepen tegen de klok in, en dan vonden we de hoogtepunten van de route en de mooiste paden gedurende de eerste helft.

 15. Fijn gewandeld in vooral het buitengebied. Onderweg bij een hotel restaurant genoten van koffie en gebak. Startpunt was goed te vinden met genoeg parkeergelegenheid. Alleen bij het begin te hard van stapel gegaan zodat we een verwijsbordje over het hoofd hadden gezien. Deze na teruggelopen te hebben ontdekt dat je tussen een huizenblok door ging. Voor de rest was de bewijzering in voldoende mate aanwezig met onderweg genoeg gelegenheid om op een bankje te pauzeren.

 16. Mooi klompenpad. Zo kom je nog eens waar je anders niet snel zou wandelen.
  Ik wandel vooral met mijn zus en als de app dan een ‘ping’ laat horen zeggen wij: “We hebben een weetje!”. En dan lees ik voor. Ik hou ervan.

 17. Wat een heerlijke wandeling gisteren, door het prachtige buitengebied van Loenen!
  Ik hou van het glooiende, de mooie boerderijen en de afwisseling van dit klompenpad.
  Het deel over de (verharde) Slatsdijk was wat lang, maar ook verkeersluw, dus geen probleem.
  Een leuke startplek ook! (Incl toilet) Ik heb de route met de klok mee gelopen. Op sommige paden was er wel modder, maar nu goed te belopen.

 18. Als reactie op het bericht van Corinne,

  Het verschil tussen een opstappunt en startpunt wordt uitgelegd bij veel gestelde vragen op deze site.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Team Klompenpaden Gelderland

 19. Een echt klompenpad. Leuk, afwisselend en diverse horeca op de route. Bewegwijzering kan soms nog wat duidelijker (sticker op achterkant verkeersbord bijvoorbeeld zagen we over ’t hoofd), maar met de app erbij goed te doen. Wij weten niet hoe je kunt verkorten tot 6 km. We hebben de routeverkorter gekozen en dan is het 9 km. Na enkele dagen regen was een flink deel van de route wel slecht begaanbaar en zeer modderig (o.a de verkorter). Al mee al gaan we zeker nog eens terug als het een poosje droog weer is geweest zodat je niet alleen hoeft te kijken waar je stapt 🙂

 20. Mooi afwisselend pad met kleine asfalt gedeelte maar weinig verkeer en mooie uitzichten.
  Advies is om de route met de klok mee te lopen.

 21. Heel mooi klompenpad weinig verharde weg afwisselend goed onderhouden dank hiervoor en je hoeft niet fout te lopen n aanrader

 22. Sorry foutje in mijn vorige bericht over de tip. Niet links maar RECHTS afslaan nadat je rechtdoor bent gelopen na de ingang van de boomgaard.

 23. Weer pareltje van een klompenpad gelopen. Tip loop hem vanaf de parkeerplaats rechtsom (dus niet linksaf de boomgaard in, maar even rechtdoor en dan linksaf). Dan begin je met enkele rechten stukken door de landerijen maar daarna is het een genot om dit pad te lopen. Erg afwisselend en nergens natte stukken ondanks de vele regen die de laatste dagen gevallen is. Dat zal wel de zandgrond te maken hebben.

 24. Op 23 juli, een regenachtige dag, deze gelopen. Weliswaar verkort. Hiervoor nl. het Bekbergenpad gelopen. Gelukkig zijn mijn nieuwe wandelschoenen waterdicht. Mooie test vandaag. Wederom een prachtig afwisselende route. Met de klok mee gelopen. Leuke wetenswaardigheden poppen regelmatig op in de app. Interessante details.

 25. We hebben nu een aantal klompenpaden gelopen, tijd om eens positieve feedback te geven.
  Zondagmorgen 2 juli vroeg uit de veren om dit pad te bewandelen. Wij gebruiken de Klompenpadapp als navigatie en dat gaat prima.
  Start bij Groote Modderkolk en de biologische boerderij.
  Daarna was het genieten van de vele open velden, vennetjes en plotselinge afbuigende weggetjes. Genoeg bankjes onderweg om even te rusten. Wat ons opviel waren de vele paarden langs de route. Samen met de mooie omgeving, liet dit een hele rustige en romantische indruk achter. We zijn overigens nauwelijks wandelaars tegengekomen en dat op een zondag!
  Vorige week liepen we nog het schitterende Rosandepad, maar het Enkepad was ook erg mooi en toch weer anders. Een echte aanrader! Complimenten voor de organisatie. Op naar het volgende klompenpad.

 26. Ja! We hebben er weer een gelopen. We zijn er steeds zo enthousiast over. Ook de route over het Loenense Enkenpad die we gistermiddag hebben gelopen is weer zo’n pareltje.

  We hebben een afspraak ongeveer halverwege het 11 kilometer lange rondje en aangezien we een uur te vroeg zijn parkeren we bij de Heerenboerderij Groot Modderkolk en hebben we mooi een uur de tijd om naar onze afspraak te lopen. Het eerste stuk langs de boerderij, de koeien en varkens is prachtig. Het waait en de bomen zwaaien met hun takken. Dan lopen we het plaatsje in om vervolgens weer snel af te slaan bij de stoomtreinen en door een stukje ‘bos’ te lopen. Als we voorbij de camping zijn gelopen komen we uit op een weg waar we het heuvelachtige landschap in kunnen kijken. Er vliegen zwaluwen hoog in de lucht. En in de verte zien we ook 2 ooievaars vliegen. Je kunt ze er zo uit pikken met hun lange hals en aparte manier van vliegen.

  Vervolgens steken we de straat over en lopen we de heuvel op. Wat is het hier ook mooi en rustig. En dan komen we echt in het bos. Al is het een klein stukje, het is wel een mooi stukje bos met zijn varens onder de bomen en smalle paadjes. We lopen aan de rand van het landgoed en komen dan tussen allerlei weilanden uit met paarden. Je zou hier maar een huisje hebben met dit prachtige uitzicht over de weilanden, de bossen en de dieren. Zo rustig en vredig lijkt het ons om hier te kunnen verblijven dag in, dag uit.

  Wanneer we dan de laatste 3 kilometer nog moeten lopen is het tijd voor een kopje koffie en wat lekkers. Je moet jezelf natuurlijk ook inwendig verwennen. Na een korte stop wandelen we nog het laatste stuk. En ook dit is weer een mooi stuk. Smalle paden, langs mooie bijenhotels, velden met bloemen en kruiden. En jawel! Ineens ligt er voor ons een hazelworm zich op te warmen op het smalle pad. Eerst schrikken we want het lijkt een slang, maar de kleur van het beestje verraad dat het om de hazelworm gaat. Verderop is een kraai of kauw in gevecht met een buizerd. Dat zie je toch echt heel vaak!

  Voordat je het dan weet ben je ook alweer bij de Heerenboerderij terug en loop je tussen alle lekkere groenten en fruit door. Je zou toch bijna wat willen plukken en mee willen nemen om thuis van te kunnen smikkelen! We vroegen ons alleen af waarom er tussen de fruitbomen allemaal van die terracotta potjes hangen op de kop met stro erin.

  Dank aan iedereen die de route uitzet, onderhoud en beheert. Wij hebben weer een klompenpad afgestreept van ons lijstje. Klompen uit, rugzak af en weer meenemen naar de volgende…

 27. Beste Bettie en andere wandelaars,

  Ik reageer even op het bericht van Bettie waarom de nummers 1 t/m 11 niet op de paaltjes staan. Deze nummers, die zijn weergegeven op de kaart in de folder en op de downloadbare kaart, zijn de locaties van de bezienswaardigheden onderweg, en corresponderen met de nummers bij de beschrijvingen in de folder.

  Hopelijk is het zo duidelijk.
  Mocht u dit Klompenpad gaan lopen, dan alvast veel wandelplezier.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 28. Vandaag waren we van plan om 6 km te wandelen maar helaas zijn er er meer geworden omdat om sommige plekken de paaltjes moeilijk te vinden waren. Ook staat er bij de wegen niet aangegeven waar en/of je moet oversteken.
  Waarom de paaltjes niet genummerd zijn van 1 t/m 11 vragen wij ons af, dan weet je meteen waar je bent .

 29. Een echt mooie wandeling veel smalle paadjes, beekjes, licht glooiend landschap en mooie doorkijkjes. Nu in de lente mooi, en in de herfst waarschijnlijk ook.

 30. Update op mijn melding van gisteren: uhm……. ik zag niet dat het om een app ging. XD
  Voor het eerst de app met succes gedownload. Ik hoop de route vanavond te bewandelen 😉
  Groetjes, Royston

 31. Beste Royston Smith en andere wandelaars,

  Ik reageer op het bericht dat de update-knop niet werkte.

  Als het niet lukt om de update via de rode update-knop te krijgen, klik dan op het “play” symbool (rood rondje met wit pijltje erin) rechts onder in datzelfde scherm. U krijgt dan een scherm met een melding “Update beschikbaar”, waarbij u kunt kiezen voor “Updaten”, klik hierop en de route wordt alsnog geüpdatet.

  Hopelijk is het zo duidelijk.
  Alvast veel wandelplezier!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 32. Hoi, ik ben benieuwd naar de verkorte versie vd klompenpad (6km wegens lichte lich beperking). Maar de rode knop van de update/gewijzigde route (“Dit kan door op deze knop te klikken,”) werkt niet.

  Heeft iemand een link / of de wijziging in woorden? (12MB pikt mijn mailbox niet).

 33. Prachtige wandeling door glooiende weilanden met veel diversiteit aan bloemen en bosgebieden met veel verschillende vogels , weinig verharde weg.
  Kortom genieten deze mooie dag, 13 mei 2023.

 34. Een mooie route vrijdag 5 mei gelopen, de bewegwijzering moet wel gecheckt worden want klopt niet overal. Mooie route, afwisselend en goede appeltaart bij t Ruifje

 35. Mooie route.

  Het stukje van de route verkorting langs de poelen was leuk, zelfs als je geen route verkorting wilt lopen is dat stukje als een zij uitstapje de moeite waard.

  Ook leuk dat hij over het terrein en boomgaard van Heerenboerderij Groot Modderkolk liep en de IVN tuin.

  De overstap naar het Eerbeekse klompenpad zou ik niet bij de drukke wegen en rotonde gedaan hebben maar via met meertje van de Zilvense beek, dan blijf je in de natuur en het is daar prachtig.

  Ik vermoed dat jullie niet over het terrein van kasteel ter Horst mochten want anders zou dat ook leuker zijn.

 36. Vandaag de route gelopen, en vinden het geen klompenpad. Veel asfalt, grindpaden en brede zandpaden.
  Door woonwijk en drukke wegen oversteken.
  Op de route zeker mooie stukken, maar van de 11km konden we er maximaal zo’n 4 waarderen.

 37. ’t Is met klompenpaden net als met schoolcijfers: ’t kunnen niet altijd negens en tienen zijn. Het Schaarsbergenpad dat ik gisteren liep, verdient zeker een 9. Vandaag liep ik het Loenense Enkenpad, en dat werd een nette 7. Best aardig, en dankzij het schitterende weer toch een heel plezierige wandeling. Een glooiend landschap, Schotse Hooglanders in een wei, een grappig Jamhuisje, de IVN natuurtuin Hamanhof: ’t zijn geen spectaculaire hoogtepunten, maar er zijn zeker leuke dingen te zien onderweg.

  Foto’s: https://www.facebook.com/media/set?vanity=sanderman26&set=a.10225963606849292

 38. Mooie afwisselende route met prachtige vergezichten op Loenen. Vanaf de vrijenbergweg rechtsom gelopen. In het begin behoorlijk wat verharde wegen maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door onverharde paden.

 39. Deze route(11km) vandaag gelopen,het is een mooi pad,afwisselend genoeg,mooie glooiende landschappen,stukjes door bos.Leuk de grote en kleine klompjes onderweg,kortom genoeg te zien en van te genieten.

 40. Trijnie en Anne
  We hebben het pad in twee keer gelopen. Het is mooi af te korten en het middenstuk doe je dan in twee richtingen. Het is een van de mooiere paden met veel afwisselingen in hoog en laag. Prachtige gezichten op Loenen. De natuurtuin is ook erg mooi.

 41. Een pra htig mooie afwisselende route met een heerlijke afsluiter in de Theeschenkerij…

 42. Wat een mooi klompenpad! Gisteren heerlijk in de winterzon met overwegend blauwe lucht gelopen. Heel veel afwisseling, creatief aangelegd en goed bewegwijzerd. Onderweg nog een potje jam meegenomen (en betaald) uit het jamhuisje en een bakje koffie gedronken in hotel – restaurant De Loenermark, Schitterend!

 43. 30-11-2022
  De auto geparkeerd bij de gezellige Theetuin Groote Modderkolk en toen tegen de klok in op pad. Het was een prachtige wandeling met een zichtbaar glooiend landschap. De IVN natuurtuin Hamanahof was een leuke verrassing en halverwege op de Imbosweg 53 kwamen wij zelfs een doolhof tegen voor kids. Alleen open in de weekenden van 10-18 uur. Bij Hotel/Restaurant de Loenermark kun je overnachten en/of heerlijk genieten van het terras of een maaltijd binnen/buiten. De wandeling loopt daar langs. Het laatste stuk loop je over een landweg en zelfs daar was steeds iets te ontdekken. Echt een aanrader. Wij hebben genoten.
  https://klompenpaden.nl/klompenpad/loenense-enkenpad/

 44. Wij hebben de route op 16-11-2022 gelopen en ons viel de route een beetje tegen, In het begin leuk over kleine paadjes, maar de meeste langere stukken over verharde wegen en paden. Je ziet wel veel onderweg en leert door de informatie veel over Loenen. Het laatste stuk {gelukkig} even door het bos. Was een welkome afwisseling. We hebben de route met de klok meegelopen. Soms even opletten met de bordjes maar met hulp van de app komt het altijd goed.

 45. Deze route op zondag 30 oktober gelopen, tegen de wijzers van de klok in. De wandeling wordt aanbevolen op de website https://www.frankwandelt.nl/gelderland/loenense-enkenpad-klompenpad-vanuit-loenen.
  Er is geen woord te veel gezegd over de route. Zeer afwisselend en heel interessant met alle informatie die je krijgt via de app.
  Parkeren bij de Groote Modderkolk is prima en fijn dat Natuurmonumenten daar sanitaire voorzieningen heeft voor de bezoeker. Heel leuk dat we onderweg ook nog de stoomtrein van de VSM langs zagen komen.
  We raden aan om de route niet in te korten. Je mist dan een mooie slinger.

 46. Een prachtige wandeling gehad over een mooi afwisselend pad. Voldoende banken en voldoende horeca, echt voor iedereen geschikt. Natuurlijk weer bijzonder goed aangegeven, respect en lof voor alle vrijwilligers.

 47. Route gelopen op een warme zomerse dag. Mooie route, soms is het ff opletten op de bordjes, maar goed bewegwijzerd en erg afwisselend van bos tot enkenlandschap en van dorp naar open vlaktes en bos. Staat zéker bij onze favorieten van de klompenpaden! Tip voor in het groeiseizoen (en als je van moestuinen houdt); check ff de moestuinen (en dieren) van de De Groote Modderkolk. Duurt de route wel iets langer, maar zeker leuk ter afwisseling én ze hebben lekkere koffie! 🙂

 48. Supergoed bewegwijzerd. Veel afwisseling, leuke feitjes via de app, het grootste deel door bossen en langs velden. Het huis van de familie von Trapp, mooie huizen langs de route, leuke boerenpaden, veel paardenweitjes, mooie bio boerderij, stukje bos, een insectentuin en zelfs een stoomtrein. Die laatste rijdt er maar eens per jaar begreep ik.
  Op een zondag, 28 graden, late namiddag de 11 km gelopen en amper iemand tegengekomen. Supermooie omgeving en superleuke goed onderhouden route.

 49. Gisteren dit pad gelopen. Wat een mooi en afwisselend klompenpad is dit, zeg! Zelf wandel ik veel in Harderwijk e.o. en heb ook veel andere klompenpaden gelopen. Deze komt wel in mijn top 10. Het was heerlijk rustig (geen zaterdag of zondag, dat scheelt ook). Lekker geluncht bij Kieveen, een aanrader. De natuur is nu enorm uitgedroogd, wat goed te zien was onderweg. Desondanks nog steeds een mooie route. Ik kom in het voorjaar graag eens terug om dit pad opnieuw te lopen.

 50. Het Loenense Enkenpad is een prachtig en afwisselend klompenpad rond het Veluwse Loenen.
  Enken zijn hooggelegen akkers rond dorpen die op zandgronden gelegen zijn. Rond Apeldoorn zijn meerdere dorpen te vinden met prachtige enken.
  Onderweg loop je op landbouwwegen, smalle en wat bredere paden, langs akkers en door weilanden en bossen.
  Bij het startpunt kun je wat drinken en halverwege kom je langs een restaurant.
  video: https://youtu.be/LNH97xjnWyQ

 51. Ik heb inmiddels al redelijk wat klompenpaden gelopen met dank aan een enthousiaste schoonmoeder. Afgelopen weekend was het heerlijk wandelweer en heb ik dit pad gekozen om te lopen. Hoewel het lekker weer was, was de route erg rustig en kwam ik verder weinig andere wandelaars tegen. Ik heb genoten van de stilte. Hoewel het relatief veel verharde paden waren, heb ik me er niet aan gestoord. Het prachtige, glooiende landschap maakte veel goed, met veel variatie onderweg en genoeg bankjes om even te zitten. Ik ben wel blij dat ik het stuk met de Slatsdijk als laatste heb gelopen, want dat was het minst mooie deel van de route waar ik ook tig buggyrijders moest ontwijken. Maar dat nam niet weg dat ik heb genoten van dit afwisselende pad dat ook erg duidelijk was gemarkeerd. Vrijwilligers, bedankt!

 52. Dit pad nu twee keer gelopen, 1x in het vroege voorjaar en gisteren weer. Prachtige route, dwars door de appelgaard van een zorgboerderij en een natuurtuin. Langs akkers vol korenbloemen, sloten met leuke bruggetjes en grote vijvers. Wat een leuke, mooie route. Prima aangegeven, goed onderhouden. Ik kom zeker terug.

 53. Deze is prachtig! Heerlijk afwisselende wandeling gehad. Echt een aanrader. Fijne parkeerplaats mét toilet, ook altijd zo fijn. Bedankt aan alle mensen die deze mooie wandeling mogelijk maken!

 54. Op 3 april met prachtig weer gelopen. In Eerbeek begonnen met het Eertbeeckse Beekpad. Overgestoken naar het Loenense Enkenpad en hier met de klok mee de Slatsdijk op. Achteraf gezien een prima keuze, want het minst uitdagende deel van dit Klompenpad was daarmee direct gelopen en nadien alleen nog maar genoten van dit fantastische klompenpad. Dank voor het uitzetten en onderhouden van dit mooie klompenpad. Aanrader

 55. Vrijdag 22 april hebben we de route van 11 km gelopen in combinatie met een social deal aanbieding bij Kieveen.
  Erg leuk de afwisseling tussen weiland, bos en wat verharde stukken. De natuurtuin, doorsteekjes met een leuk klein kastje waar jam te koop was en genoeg bankjes om even tussendoor te genieten van de verschillende uitzichten. Echt een aanrader!

 56. Dit pad gelopen zondag 27 maart bij een prachtig zonnig weertje.Eerst met de trein vanuit Amersfoort naar station
  Apeldoorn en daar op de fiets naar het startpunt dat al de moeite waard is om daar te kunnen beginnen.
  Mooi en afwisselende wandeling met maar weinig asfalt en onderweg door klein maar mooie natuurtuin Harmanahof
  en Proefterrein Loenenslandschap.Wat glooiend landschap door wat bos,open vlakte en langs beek.
  Dit pad is zeer aan te bevelen en ook niet extreem lang.Vrijwilligers hebben goed werk verricht met uitzetten van deze
  wandeling.

 57. 23-3-2022
  Een prachtig pad, glooiend landschap, bossen en buurtschappen, met geweldig mooi weer!
  Bedankt!

 58. Prachtige route, wij hebben er van genoten.
  Mooie landschappen, mooie natuur. Wel redelijk wat asfalt maar dat was wel fijn tussen de weilanden door, we hebben gegeten bij Loenermark, heerlijke zit!

 59. Super pad, eerst bij de Loenermark geluncht en daarna door het zonnetje het pad gelopen.
  Aanrader!!

 60. Wat een pareltje dit pad, echt genoten! We komen van het voorjaar of de zomer echt nog een keer terug. Heel benieuwd hoe het er dan uit ziet!
  Onderweg een paal bijgedraaid zodat ze pijltjes weer naar de goede kant wezen. Lang leve de app die meeliep waardoor ik aan het einde van de weg doorkreeg dat er iets niet klopte!

 61. Vandaag eenendertigste klompenpad gelopen. Fantastisch mooie route, heel afwisselend.
  Voor mij een van de mooiste. Route goed aangegeven. Een aanrader.

 62. Vanochtend dit heerlijke pad gelopen ( de 40e) We hebben er van genoten, prachtige Enken, een schattig jamhuisje, een grappige pauzeplek met doolhof, kauwgomballenautomaat met daarbij de kans om ook lekker even op te grote klomp te leven :). Een route , die als je die bij iets warmer weer loopt, meer dan voldoende bankjes heeft om even rustig je boterham te eten. Het asfalt in de route is er misschien een heel klein beetje te veel maar heeft ons absoluut niet gestoord…..soms is het immers niet te vermijden om zo van A naar B te komen.
  Jammer ( maar in deze tijd begrijpelijk) dat de theeschenkerij gesloten was.
  Alles met elkaar hebben we een super geniet ochtend gehad !
  Compliment voor alle vrijwilligers van dit pad.
  Hgr. uit Groesbeek

 63. Heerlijke wandeling met een gedegen bewegwijzering. Leuk om meer over enken te weten te komen.

 64. Loenense Enkelpad gelopen met mooi weer op vrijdag 29 oktober 2021. Gestart in het dorp Loenen. De route is perfect aangegeven, je kunt ook een verkorte route maken, ook dat is duidelijk aangegeven. Onderweg stoofperenjam bij het jamhuisje en heerlijke honing bij een kraampje gekocht. Prachtige route met mooie paadjes en ook brede zandwegen, Het heeft ons niet gestoord dat je af en toe op asfalt loopt. Onderweg kom je langs een Tibetaans-boeddhistische centrum. Daar scheef t.o. hebben we koffie gedronken in een oud coöperatiegebouw waarin een restaurant/meubelzaak/kledingwinkel/expositieruimte enz. (Kieveen) is gevestigd. Al met al genoten van zowel de prachtige paden, de natuur en het mooie weer. Zeker voor herhaling vatbaar!!!

 65. Vandaag bij prachtig zonnig, fris herfstweer dit prachtige pad gelopen, wat een cadeautje. Zeer afwisselend, mooie vergezichten, leuke paadjes, grotendeels onverhard, genoten. Echt een aanrader, bedankt SLG en vrijwilligers

 66. Ik heb dit fantastische pad gelopen op een zonnige maandag 1 november, enorm genoten, bewegwijzering was top!

 67. Wij hebben de route op 27-10-2021 rechtsom gelopen. De route gaat rond en door Loenen en is voornamelijk landelijk. Het loopt lekker door vanwege de toch wel vele verharde paden (best wel veel asphalt). De route krijgt van ons een 6+

 68. We hebben vandaag het klompenpad gelopen en het was genieten. Erg afwisselend met glooiend landschap en de bordjes waren goed aangegeven. Het enige wat we miste waren de prullenbakken maar voor de rest was het top!

 69. Vanochtend deze route gelopen. Ik ben gestart bij Theeschenkerij “De Groote Modderkolk” en heb de route rechtsom gelopen.

  Ik heb al diverse klompenpaden routes gelopen en meestal hebben deze routes 2 gezichten. Mooie gedeelten worden afgewisseld door minder mooie, of zelfs saaie stukken. Deze minder mooiste stukken zijn vaak noodzakelijk om van een mooi gebied naar een ander mooi gebied te komen. Dit is dan ook niet erg. Deze route is tot 5,2 km geen van beide. Je loopt door het buitengebied door een rustige omgeving over hoofdzakelijk asfaltbestrating. Hierna loop je een klein stukje door het Loenens bos. Helaas is dit stukje maar 1,5 km. Daarna loop je weer 2,5 km over hoofdzakelijk verharde wegen.

  Vanaf 9,2 kreeg ik pas het gevoel dat ik op een klompenpad liep. Je loopt een weiland in via een smal paadje om vervolgens langs akkers te lopen en langs een kikkerpoel. Hier kom je ook het jamhuisje tegen waar je verschillende soorten jam kunt kopen. Je hoeft hiervoor geen contact geld bij je te hebben want je kunt middels een QR-code betalen. Helaas stopte dit mooie gedeelte na 900 meter.

  Het laatste gedeelte loop je weer over brede zandwegen en asfaltwegen met nog een stukje van in totaal 1 km aan onverharde kronkelende paadjes.

  De route was erg goed begaanbaar, goed bewegwijzerd en ook goed onderhouden. Hiervoor dank aan de makers en de vrijwilligers die deze route onderhouden.

  Conclusie:
  Buiten een paar stukjes om heb ik niet het gevoel gekregen dat ik op een klompenpad liep. De omgeving zelf is wel mooi en rustig. Deze route komt bij mij niet in de top 10.
  Eindcijfer: 6,5

  Omdat de beleving voor iedereen anders is, heb ik hieronder aangegeven waarover je loop. Wellicht dat dit helpt om een keus te maken.
  Het eerste gedeelte loopje over de Loenense Enk. Je loopt hier over een onverharde weg en paadje. Na 1km sla je linksaf en dan loop je een stukje langs de N789. Hier loop je over een asfalt fietspad. Na 1,6 km sla je rechts af een asfaltweg op. Na 2,1 km gaat de weg over in een grindweg. Na 2,9 km haar de grindweg weer over in asfaltweg. Na 3,2 km sla je linksaf een asfaltweg op. Na 3,8 km gaat deze over in een zandweg. Na 4,3 km sla je rechtsaf een asfaltweg op. Op 4,5 km sla je linksaf een asfaltfietspad op en loop je weer een klein stukje langs de N789. Na 4,6 km sla je rechtsaf een asfaltweg op. Na 4,8 km linksaf over asfaltweg. Na 100 meter gaat door over in een grindweg. Na 5,2 km betreed je het Loenense Bos en vervolg je de route over bospad. Dit is een stukje van 400 meter. Vanuit het bos loop je over een stukje gras. Op 5,7 km sla je linksaf een asfaltweg op. Na 6 km sla je linksaf en bospad op. Na 6,7 km verlaat je het bos weer. Na 6,8 km linksaf en asfaltweg op. Na 7 km linksaf en zandweg in. Na 7,6 km linksaf een zandweg in. Na 7,7 km rechtsaf en zandpad in. Na 7,9 km vervolg je de route over en zandweg. Na 8,3 km rechtsaf asfaltweg op. Na 8,8 km linksaf asfaltweg op. Na 8,9km linksaf voetpad op. Na 8,9 km gaat deze over in een asfaltfietspad. Na 9,1 km steek je de Groenendaalseweg over een vervolg je de route over een asfaltweg. Na 9,2 km rechtsaf en weiland in. Vervolgens loop je langs akkers een stukje bos over smalle kronkelige paadjes. Na 10,1 km rechtsaf zandweg op. Na 10,4 steek je de Groenendaalseweg weer over een vervolg je de route over een voetpad. Na 10,4 km rechtsaf asfaltfietspad op. Na 10,7 km rechtsaf voetpad op, om meteen erna linksaf en zandpad in te slaan. Die op 10,7 weer overgaat in een smal kronkelend paadje. Na 11,2 km linksaf asfaltweg op. Na11,4 km rechtsaf bospad op. Om op 11,6 km rechtsaf om de Loenense Enk weer te betreden.

 70. Mooie afwisselende route, alleen de verkorten 6km niet kunnen vinden:-) dus de 9,5 km gelopen (ook geen straf hoor)

 71. 6 september de verkorte route ( 9 km) gelopen. Het monument, de ossen, het jamhuis (jam gekocht) en de natuurtuin.
  Doordat we de verkorte route liepen kwamen we door het natuurreservaat De Flora en Fauna. Mooi groen en gemaaide paden. En hoewel het niet het spannendste klompenpad is dat we gelopen hebben toch een mooie route. Veel groen, korte verbindingsstukken. Ook was de bewegwijzering heel goed. Wat ons opviel was dat je bijna geen omgevingsgeluid hoorde. Wat een rust. We gaan nog een keer de 11 km lopen. Voor een foto-impressie:
  https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 72. Weer een prachtige route , we zijn bij de Loenense waterval gestart wat hem dan 20KM maakt, met een stop of twee uitstekend te doen. Veel afwisseling, weilanden , bosranden en de dorpsrand met veel mooie huizen. Echt weer een aanrader , zoals eigenlijk alle klompenpaden die we tot nu toe gelopen hebben.

 73. Echt een prachtige route! Startpunt was de Modderkolk. De natuurtuin waar de wandeling door heen loopt is schitterend verder erg mooie uitzichten en mooie paadjes.
  Het jamhuisje is ook een vermelding waard.
  Denk dat we deze wandeling ooit nog eens ga maken.
  A en T uit Almkerk

 74. Op 11 augustus de ‘ lange route’ van dit klompenpad gelopen. Mooie en afwisselende route wat wij in combinatie met koffie en lunch bij Kieveen hebben gedaan (via social deal). Aanrader om te doen! Ilonka en Henk.

 75. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen, in de woonwijk misten we waarschijnlijk een paaltje maar een vriendelijke meneer hielp ons naar het goede pad.
  We hebben genoten, veel afwisseling en vergezichten met op de achtergrond het geluid van de stoomtrein.
  Een aanrader!!

 76. In het pre-corona tijdperk (augustus 2019) was dit het klompenpad dat mij deed besluiten, ik ga er meer lopen. Ik maakte toen amper foto’s en schreef geen blogjes. Om dit goed te maken liep ik dat pad op 2 augustus 2021. Nog positiever dan twee jaar geleden, kan ik nu mijn blogje maken. Een heel fijn pad, bedankt alle vrijwilligers, met name Sietse.
  Voor het verslag zie ook https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/08/03/herkeuring-van-het-loenense-enkpad/
  voor meer foto’s zie ook: Instagram titiissprakeloos

 77. Mooie wandeling met veel bloeiende planten en insecten. Jam gekocht van Fem, handig die qr code.

 78. Vrijwilligers en eigenaren, heel hartelijk dank dat u deze route mogelijk maakt. Het deed me erg denken aan mijn jeugdjaren, toen ik altijd buiten speelde met mijn buurjongen en dan door dit soort landerijen dwaalde. Het laatste stuk (als je bent begonnen door de boomgaard heen althans) was het minst spannend, door een paar vrij lange asfaltwegen, maar op zo’n mooie zomerdag geniet je toch van het weidse landschap. Ik ga de route beslist nog eens lopen, al was het maar voor de heerlijke jam onderweg. Ik combineer hem dan met de wandelroute naar de waterval. Nogmaals dank; ik heb genoten.

 79. Voor het eerst een klompenpad gelopen en vanuit Deventer naar deze mooie plek gefietst. Ik ken de omgeving al een beetje maar dit pad was bijna helemaal nieuw voor me en het was echt prachtig! Het mooist is de westkant van de route.

 80. Zondag 23 mei het Loenense Enkenpad gelopen. Mooi afwisselend pad door bos, akkers, weilanden en langs water. Tot onze verbazing zagen we vanachter een boom (om 16.00u) een jonge das naar ons kijken. Daarna liep de das nog een hele tijd rustig te scharrelen door het bos. Ondanks dat het om deze tijd niet normaal is een das te spotten was dit wel een hele bijzondere ervaring. Bij een vijver met veel kwakende kikkers op een bankje gepauzeerd. Een groene specht gespot. Onderweg nog jam van Fem gekocht uit het jamhuisje. Stuk over de weg Droefakkers ingekort, wilden niet zo’n stuk over de weg lopen naar Loenen, zijn vrij snel weer een landweg opgelopen. Voor herhaling vatbaar.

 81. Complimenten voor de makers en de ‘onderhouders’ van deze route!

 82. 5 juni 2021 het mooie pad gelopen. Heel afwisselend glooiend landschap met mooi paden en prima te volgen markeringen. Er is veel te zien en veel plekjes en bankjes waar je even bij kunt komen van de prachtige natuur die God ons geeft om van te genieten

 83. Dit pad had ik al eens gelopen. Dat was ook de reden om er nog eens naar toe te gaan, op zondagmiddag. De start is bij een zorgboerderij annex theeschenkerij. Op de terugweg las ik op een informatiebord dat deze plek deel uitmaakt van een gebied dat wordt beheerd door zogeheten ‘herenboeren’. Een aantal mensen/boeren die een groot gebied op basis van de biodynamische methode beheert. En inderdaad, ik zag de varkens met hun jonge dieren buiten op een groot stuk land, in de aarde wroeten. Ze gromden en piepten, de jonge dieren, ter begroeting. Heel leuk!
  Het enkengebied is van een grote schoonheid. Het opbollende land, dat in kleine percelen landbouwgrond is verdeeld, omringd door hagen en beken. Heel fijn voor het oog dit alles. De diversiteit spat ervan af. Het natuurgebiedje voor de vlinders en de bijen leek mij wat verwaarloosd. Er was, sinds de vorige keer, wel een kikkerpoel aangelegd. Het stikte er van de mooi groen gekleurde en getekende dieren op en half onder de planten in het water. Als je blijft staan zie je er steeds meer..
  Ook aan de overkant van de weg eerst nog hetzelfde beeld. Kleine akkers en hagen.
  Ik heb de korte route gelopen. Dat wil zeggen vanuit het centrum van Loenen linksaf het land weer in. Hier is nog iets nieuws ontwikkeld. Op het kaartje is dat aangeduid met een lusje. Een heel gebiedje met kikkerpoelen. Ook vanaf de lange route kom je er dicht bij in de buurt. Er staat een aanduiding aan alle kanten..
  Net na het spoortje Apeldoorn-Dieren heb ik thee gedronken op het terras bij het gebouw van de voormalige Landbouworganisatie. Het was al na sluitingstijd. Ze waren aardig.
  Als je daarna het kasteel aan de linkerkant van de weg passeert moet je naar de overkant kijken voor de routemarkering. Vorige keer liepen we te ver door. Dan nog weer een stukje wonderschone laantjes en heggen, kleinschalige landbouw totdat je De Grote Modderkolk weer bereikt.
  Wat me opviel in het centrum van Loenen is de concentratie aan kringloopwinkels. Minstens drie zag er er. Ze doen ook op dat gebied aan duurzaamheid, daar in Loenen. Goed bezig, dus!

 84. Hele mooie en afwisselende wandeling. Mooi landelijk gebied. Echt een aanrader. De route staat goed aangegeven. Onderweg nog een lekker potje jam gekocht!
  Dank aan iedereen die de route mogelijk maakt!

 85. 23 mei deze mooie route gelopen, ondanks het mindere weer hebben we genoten van dit klompenpad. Een afwisselende route met mooie vergezichten afgewisseld met bos. Leuk was de natuurtuin en het jamhuisje onderweg, we hebben er een heerlijk potje jam gekocht. De route is prima voorzien van bordjes, mislopen is haast niet mogelijk. Het asfalt stoort ons niet, er is zoveel te zien, naast prachtige boerderijen en mooie landschappen met koeien in de wei. Op het eind ook nog varkens in de modder. Wij kunnen dit klompenpad van harte aanraden om eens te lopen. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren die dit klompenpad mogelijk maken.

 86. Super mooie route. Het leek wel of we in het buitenland waren. Geweldig mooi en heel afwisselend. Ga hem zeker nog een keer lopen alleen dan omgekeerd.

 87. Een aardige route maar ruim de helft van de route heb je wel asfalt onder je voeten.

 88. Verrassende wandeling met veel picknickmogelijkheden, glooiend en wijds met uitzicht op Zutphen vanuit het hoogste punt en mooi boerenland aan de kant van het startpunt. Bewegwijzering is heel goed in orde!

 89. Voor de tweede keer deze route gelopen; de eerste keer was nog de oude route. Net als vorige keer, valt de schoonheid van het gebied op evenals de rust en afwisseling. Echt even onthaasten en genieten van deze wandeling. Route is qua drukte dus prima te lopen in Coronatijd. Bedankt iedereen die deze route mogelijk maakt!

 90. Dit pad is echt een aanrader. Prachtige landschappen, weinig asfalt en zoals al eerder vermeld; soms lijkt het alsof je in Limburg tussen glooiende heuvels loopt.
  Voldoende bankjes met prachtige uitzichten, afwisselend lopen door het bos en langs weilanden.
  Wij werden er helemaal gelukkig van en hebben een heerlijke ochtend gehad.
  Heerlijk lunchen nadien kan je bij Kieveen’s Kaveetje.

 91. Vandaag deze route gewandeld. We hebben er echt heel erg van genoten. Prachtige groene afwisselende route met veel verassende elementen onderweg. Ook nog een potje jam gekocht langs de route. Echt een aanrader. Bedankt!

 92. Vandaag deze wandeling gelopen. Wat een mooie omgeving. Genoten. Leuk om onderweg jam te kunnen kopen en een mooi particulier bankje. Dank voor dit alles!

 93. Afgelopen zaterdag het Enkenpad gelopen. Geweldige route en prima aangegeven.
  Bedankt vrijwilligers.

 94. Vandaag (9 mei ’21) liepen wij het Loenense Enkenpad en wat hebben we genoten. De route door het glooiende overgangslandschap tussen Veluwe en IJssel was heel duidelijk aangegeven. Bedankt alle mensen die dit pad onderhouden!

 95. Vandaag deze prachtige route gelopen.
  Van begin tot eind genoten!

 96. Misschien ben ik bevooroordeeld omdat ik tien jaar in Loenen gewoond heb, maar wauw, wat is dit een mooi klompenpad! Ik was heel positief verrast toen ik bij de Harmanahof kwam, wat een mooi stukje Loenen. Het stukje van de Droefakkers naar de Dalenk/Imbos vond ik ook echt prachtig en op het eind de biologische varkens aaien was een perfecte afsluiting van dit klompenpad. 🙂

 97. Op zondag 25 april gelopen. Hele mooie afwisselende wandeling door een glooiend landschap. Had soms echt het idee in Zuid Limburg te lopen. Het pad is zeer goed aangegeven. Hulde aan de vrijwilligers. Zelf vind ik 11 km net iets te weinig, dus de wandeling zelf uitgebreid. Helemaal in het zuidelijke punt de route verlengd door een stuk door de bossen en heideveldjes gelopen. Dat vond ik echt iets toevoegen (Veluwe gevoel). Ook liggen daar in het bos enkele sprengen verborgen met oude bruggetjes (ter hoogte van nr. 8 op de overzichtskaart). Wellicht een optie om deze als route verlenger op te nemen.
  Ook heb ik bij terugkomst op de Groote Modderkolk de blauwe route nog gelopen van 4 km. Deze leidt langs de waterval van Loenen. Wat ondanks dat het daar druk kan zijn toch echt een bezienswaardigheid in NL is.
  Al met al kwam ik zou uit op 18 km. Echt een geslaagde dag en een prachtige wandeling.

 98. Eigenlijk waren we vandaag op weg naar een andere route, maar de wandelschoenen waren we vergeten. Toen gekozen dit pad te gaan lopen. Wat een leuke route. We waren aangenaam verrast. Ook prima alleen te
  Kopen.

 99. Wat een leuk en afwisselend pad. Wij vinden het leuk om oude boerderijen te kijken. Zo leuk een jamhuisje en een kauwgom ballen machine onderweg. Een aanrader.

 100. Echt wel een leuke wandeling, natuurlijk kom je wat stukken asfalt tegen en hoor je af en toe het verkeer. Gewoon een mooie route, met voldoende afwisseling en meerdere bankjes voor een kleine pauze!!

 101. Vandaag 27 februari het klompenpad gelopen. Wat een onwijs leuke en afwisselende route. Prachtig weer. Een route door weilanden, bos en landweggetjes. Onderweg Jam gekocht, het huisje van Von Trapp gezien en oneindig veel foto’s gemaakt. Kortom een onwijze aanrader. De route staat ook duidelijk aangegeven.

 102. Woensdag het klompenpad gelopen, gezien de reacties vonden wij het tegenvallen. Veel asfaltweg waar je loopt, niet echt een klompenpad, we zijn echt beter en mooier gewent, jammer.
  Geen aanrader als je echt van klompenpaden houdt.

 103. Schitterend en waardig klompenpad! Het was een heerlijke winterwandeling in heuvelig landschap waar je je op sommige momenten niet meer in Nederland waant.

  Aanrader !

 104. Vandaag 26 januari heb ik dit Klompenpad gelopen. En wat een bijzonder mooie wandeling, erg boeiend en wat heb ik genoten van de prachtige natuur en sfeer plaatjes. Het is Gods schepping, waarvoor Hij de eer toekomt, maar ons als wandelaars daardoor heen leiden, dat deden jullie. En wat netjes en duidelijk allemaal, je wist gelijk waar je naar toe moest. Ik kan niet anders zeggen, dat dit absoluut het mooiste klompenpad is wat ik gelopen heb, en dat zijn er best wel wat.

 105. Vandaag dit Klompenpad gelopen. Wij liepen tegen de wijzers van de klok in en kregen het mooiste gedeelte, vonden wij, als eerste. Mooi heuvelachtig en afwisseling. Goed bewegwijzerd. Het laatste deel vonden wij wat minder maar al met al een mooie route. Zelfs nog jam onderweg gekocht en betaald via QR-code. Bedankt vrijwilligers voor het onderhoud.

 106. Gelukkig! Na een paar teleurstellende klompenpaden die ik de afgelopen paar weken heb gelopen, heb ik vandaag weer een echt klompenpad gelopen. Zelfs met dit sombere weer is dit pad een mooi en verrassend pad met veel variatie en in het zuidelijk deel van dit klompenpad waan je je zelfs een beetje in het zuiden van Limburg! En dat op slechts 30 minuten van mijn woonplaats. Tip is om ook de routeverkorter te lopen, ik heb het noordelijk deel daarvan gelopen en het zou zonde zijn als je dit mist. De auto daarom geparkeerd bij snackbar Het Fuifje. Kortom, vrijwilligers bedankt voor deze mooie route. Ik ga het zeker nog een keer lopen, maar dan met mooier weer.

 107. Wat een mooi klompenpad is dit. Veel afwisseling en goed aangegeven. Wij konden bij de Grote Modderkolk beginnen. Genoeg parkeerplekken en naar achter lopen en het pad begint. Veel zandpaden en weinig harde paden.
  Als straks alles een beetje open mag, dan kan je ook bij de Grote Modderkolk zitten, in een tuintje. Zag er gezellig uit ook.

 108. Wat een mooi en afwisselend pad is dit! Door de Corona zijn wij gestart bij het opstartpunt en hebben de volledige route gelopen. Al met al zo’n 13,5 kilometer wordt deze route dan. Er waren inderdaad wat natte en drassige stukjes onderweg, maar goed te doen met goed schoeisel. Een hele diverse route in een prachtige omgeving. Deze willen we in de zomer ook nog een keer lopen, dan moet het vast ook heel prachtig zijn. Echt een aanrader!!!

 109. Prachtige wandeling op 28 december 2020, wat nat dus iets zwaarder maar normaal voor deze tijd. Zeker de moeite waarc

 110. Vandaag genoten van de mooie omgeving van Loenen. Goed aangegeven route, wel belangrijk om goed schoeisel te dragen vanwege de natte gedeeltes.

 111. Prachtige afwisselende wandeling. De paden zijn goed aangegeven en goed begaanbaar, al zal dat ook afhangen van hoeveel regen er is gevallen.
  Voor wie een versnapering onderweg mist vanwege corona: Eetcafé ’t Ruifje in Loenen biedt royale lunchpakketten aan. Vanaf het startpunt tegen de klok in is dat ongeveer een uurtje lopen, je loopt dan een deel van de Hameinde af om bij ’t Ruifje te komen. Wel even een dag van te voren bestellen.

 112. Gisteren vrijdag 20 november 2020 rond 13.00 uur samen met mijn vader deze route gewandeld. We hebben de route tegen de klok in gelopen en de volledige 11 km gewandeld. Ik kan kort zijn…de route is prachtig. Veel afwisseling. Mooi stukjes bos, prachtige vergezichten en kneuterige weilanden. We hebben geweldig genoten. We hadden erg geluk met het weer want de zon scheen uitbundig.

  Doordat we diep in gesprek waren zijn we een klein stukje verkeerd gelopen. Dit was onze eigen fout. Wel kwamen we door het verkeerd lopen tot de ontdekking dat de verkorte route halverwege ook de moeite waard is.

 113. Wij hebben vandaag 11-11-2020 deze prachtige route gelopen. Goed aangeven.
  Het was de moeite waard.

 114. In de herfst, wat een mooi afwisselend klompenpad met leuke interessante informatie die zomaar op de plek waar je loopt naar voren komt. Goed aangegeven en nagenoeg geen zwerfafval!! Top, intens genieten van paddenstoelen, herfstkleuren, vogels en landschap.

 115. Heel mooi klompenpad staat in onze top 3 en ondanks de corona maatregelen cappuccino to go, wat lekkers en verse jam onderweg echt een aanrader!!

 116. Wederom het prachtige Loenense enkenpad gelopen. Wat een schitterende wandeling!
  Alles prima aangegeven. In de winter komen we weer. Dank vrijwilligers!

 117. Ik heb al best wat wandelingen rondom Loenen gelopen, maar dit Klompenpad was nieuw voor mij. Wat een leuk pad en wat een afwisseling! En toch nog koffie to go onderweg bij Kieveen (en een toilet, ook fijn!). Ik heb genoten vandaag en zal dit pad zeker nog eens lopen!

 118. Gisteren het hele pad met de klok mee gelopen. Erg leuk pad. In de tweede (halve) lockdown kun je koffie/thee en lekkers afhalen bij de theeschenkerij van de Modderkolk en aan een picknicktafel in de boomgaard genieten.

 119. Maandag 12 oktober de 11 km route gelopen. Mooi afwisselende tocht en wederom staat de route goed aangegeven. Heerlijke cappuccino gedronken bij restaurant Loenermark. De tocht is een aanrader!

 120. Op zaterdagmiddag 4 oktober deze mooie route van 11 km. gelopen. Een afwisselende wandeltocht over enken, langs weilanden en zelfs een stukje bos. Kortom, voor een ieder wat wils. Compliment aan de vrijwilligers, goede bewegwijzering en keurig onderhouden!

 121. Echt een heel leuk pad. Ik ken Loenen als inwoner heel goed, maar ben op plekken gekomen waar ik nog nooit ben geweest. Leuke creatieve route met veel afwisseling

 122. Vandaag dit Klompenpad gelopen met prachtig wandelweer. Prima aangegeven. Schitterend via de enken en de Harmannahof: heerlijk om even te zitten en de natuur in je op te nemen. Bij de Bruisbeek de verkorte route genomen en daarna route zelf verkort door via Molenallee rechtdoor via Lonapark over het bruggetje en N789 oversteken en vervolgens via Vrijenbergweg terug naar De Groote Modderkolk. Superrondje van ongeveer 8 km. Ga zeker de andere lus ook lopen. Dank aan alle vrijwilligers die dit pad mogelijk maken!

 123. We hebben vandaag het klompenpad gelopen , compliment voor de vrijwilligers het is uitstekend bewegwijzerd en een zeer mooie gevarieerde wandeling .

 124. Leuke wandeling. Voor het grootste gedeelte door mooie natuur. Afwisselend. Inderdaad zijn de laatste kilometers wat saai. Bij woonwinkel Kieveen iets drinken en eten is een aanrader.

 125. Vanmorgen deze route gelopen. De eerste 7 kilometers echt schitterende route. Natuur en omgeving is geweldig. De laatste 4 kilometer, alleen maar over saaie asfalt wegen/grind. Ik denk dat die i.v.m. Covid-19 is aangepast. Wel erg jammer, maar de omgeving en natuurlijk blijft daar prachtig. Gelukkig zijn er genoeg andere klompenpaden die niet zo zijn aangepast en nog veel over de boswegen of door weilanden lopen. Deed wel een beetje afbreuk aan dit klompenpad.

 126. Het moet me helaas wel van het hart dat toen de route iets gewijzigd is het een iets minder mooie route is geworden.Het leuke paadje achter het kasteel is eruit en ook een weggetje tussen groenendaalseweg en droefakkers ,dit denk ik om de route langs de horeca te laten lopen,maar men kan makkelijk even van de route afwijken om hier te gaan eten/drinken.Tikkie commercieel?

 127. Nu ik deze route heb gelopen wil ik in Loenen wonen!!!
  Waauw wat een prachtig gebied.
  Ik herken me erin dat de route na 3/4 over een lange weg gaat (zand/grind). Toen vond ik het even saai worden en nam ik per ongeluk de routeverkorter, want daarmee kon je eindelijk van dat lange rechte stuk af! Maar het einde van de routeverkorter is dus NIET het startpunt haha! Ik heb uiteindelijk meer dan 13km gelopen.
  Ik ga zeker nog een keer terug voor de watervallen, de wildwal en de Loenermark!

 128. Vandaag het Loenense Enkenpad gelopen. Vanaf het centrum met de klok mee gelopen. Prachtig het eerste uur, zo moet voor mij een klompenpad zijn. Glooiend omhoog, afwisselend, langs beekjes en op kleine paden, mooie vergezichten(Zuthpen). Wel wat veel mais, maar dat gaat er binnenkort weer af. ……………… Maar dan het laatste uur, alleen maar asfalt, langs drukke wegen richting Loenen. Ik ga dit pad vast nog een keer lopen , maar zal dan half weg de route weer terug lopen

 129. Wat een prachtig klompenpad! Zoveel afwisselende paadjes en landschappen we hebben hier enorm van genoten! Dank aan de boeren die het mogelijk hebben gemaakt dat de route over hun land mocht gaan en alle vrijwilligers die hier actief mee zijn! Een aanrader dit pad!

 130. Vanochtend hebben we in aller vroegte dit klompenpad gelopen. Het is een prachtige omgeving met mooie landschappen, mooie natuur en veel leuke gebouwen. De route is heel goed aangegeven. Wat we wel jammer vonden is dat een groot deel van de route over asfalt en onverharde wegen loopt. Het idee van de klompenpaden is meer van de sluip/kruip tussendoor paadjes in het landschap. Van alle klompenpaden die we tot nu toe gelopen hebben is dit degene met de meeste wegen. Desalniettemin raden we deze route zeker aan want de omgeving maakt alles goed! Voor mijn vrouw was de route al geslaagd nadat ze het Von Trapp huis gezien had.

 131. Prachtige wandeling, erg afwisselend. Route prima aangegeven! We hebben genoten.

 132. Op vrijdag 31 juli de rondwandeling gelopen. Ik vertrok bij De Groote Modderkolk (goed parkeren). Weinig last gehad op deze warme dag van de hoge temperatuur. Veel schaduw van de bomen en een licht windje. De tocht is prachtig en erg rustig op deze vrijdagochtend. Prima aangegeven. Ik heb volledig op de markering kunnen lopen. De tocht gaat relatief weinig over asfalt of bestrating. Kort voor het einde een lekker lunch genomen bij het cafe-restaurant van Kieveen bij het station van de stoomtrein.

 133. Leuke rustige route om te lopen. Goed aangegeven. Regelmatig schaduw, dus ook met veel zon goed te doen..

 134. Vandaag gelopen.
  Prachtig mooie wandeling veel te zien.
  Heerlijke jam gekocht!

 135. Vandaag dit klompenpad gelopen. Gestart bij de Grote Modderkolk. Het is wel gesloten maar je kunt er gewoon parkeren en starten. Het is een prachtig en afwisselend pad. Deze staat wel in mijn top vijf. Onderweg nog een potje jam gekocht bij het jamhuisje. Het pad is ook bijzonder goed bewegwijzerd. Hulde aan de vrijwilligers.

 136. We hebben vandaag genoten van dit prachtige pad. Alles goed aangegeven.
  In Februari 2016 liepen we dit pad op modderpaden. Ook mooi. Maar nu in de zomer waanden we ons in het buitenland!
  Dank vrijwilligers.

 137. Wat een heerlijke tocht! Hij telt slechts 11 kilometer, maar het zijn 11 schitterende kilometers! Je wandelt op de grens van Veluwemassief en IJsselvallei. Over glooiend boerenland en langs wuivend graan voert dit Klompenpad. Langs enken, sprengebeken en een kasteel. Een van de hoogtepunten is de historische natuurtuin Harmanahof, waar ik ringslangen op kikkers zag jagen. Ik ga hem zeker nog eens lopen! Foto’s en verslagje bekijken? Ga naar https://www.frankwandelt.nl/gelderland/loenense-enkenpad-klompenpad-vanuit-loenen

 138. Vandaag met man dit prachtig afwisselende klompenpad gelopen. Van alles te zien onderweg. Vind varkentjes altijd superleuk om te zien dus verrassing onderweg deze in de wei tegen te komen. Op de bank bij de boom onderweg een klompenbordje waar op staat of je een berichtje hier achterlaat. Bij deze 🙂 vrijwilligers bedankt voor dit mooie pad. We hebben van alles genoten.

 139. Op zondag 28 juni 2020 dit pad gelopen. Veel variatie In de route met relatief veel verharde paden. De route is goed aangegeven. Veel wandelaars onderweg.

 140. Voor de derde keer gelopen. Maar nu de andere kant op. Weer erg leuk. Onderweg lag er ineens een pas geboren hertje in het landje bij meerdere hertjes in een omheind weitje. 2 minuten geleden geboren. Wat een wondertje weer.
  Leuke route met veel dieren onderweg.

 141. Gisteren dit prachtige pad gewandeld. Mooier kun je het je bijna niet wensen. Afwisseling in paden en geweldig jaargetijde als je kijkt naar alles wat groeit en bloeit. Prachtige korenvelden met korenbloemen. En nog zoveel meer. Tijdens onze lunch op een bankje aan rand van bos en weiland nog een extra kadootje, we zagen ineens een vosje door het weiland lopen. Een echte aanrader dit pad. Vast het hele jaar door, maar zeker nu!

 142. Fantastische wandelroute, varkens in de wei, verderop een pasgeboren kalfje,
  Bij een poeltje onderweg, met veel groene kikkers, een daar aanwezige man wees ons erop dat er ook ringslangen inzaten en idd even de tijd genomen en gezien super.

 143. Zo vanaf de camping Molenallee het pad gelopen. Mooie,afwisselende route!

 144. Er kan niet gestart worden bij de Groote Modderkolk, dit kan niet ,is afgesloten vanwege de Coronaregels.
  Wel bij Hotel De Loenermark of er tegenover bij Kieveen.
  Aangezien wij op de fiets waren lukte ons het wel over een heel mooi alternatieve route, maar daarvoor moet je ter plekke bekend zijn.
  We hadden schitterend weer maar het is ook een schitterende route, mooie vergezichten met glooiende Enken bospaadjes,af en toe waan je je in het buitenland b.v. Engeland met zijn houtwallen.
  En gelukkig weinig over geasfalteerde wegen.

 145. Even een reactie op de melding van Robert-Jan Zwarts inzake een verdwenen bordje bij hotel de Loenermark. Deze is inmiddels weer aangebracht/opgeplakt.

 146. Het eerste Klompenpad dat we liepen. En gelijk het mooiste pad, als we de reacties mogen geloven. Nu we meerdere paden hebben gelopen staat dit pad nog steeds met stip op 1. Ruim een jaar geleden kochten we bijna een huis in Loenen. We wisten daarom dat de omgeving schitterend is. De maker van dit pad trakteert de wandelaars op veel variatie. Zandpaden met weidse uitzichten, stroken op de grens van bos en weiland, glooiende en kronkelige paden. Een echte aanrader!

 147. Ik woon men hele leven al in Loenen maar zoveel nieuwe plekken gezien met dit pad. In 2 keer gelopen. Schitterend! Wel een kleine opmerking: wanneer je van de groenendaalseweg afkomt en je loopt richting hotel de Loenermark mist er een bordje om naar rechts te gaan. Aan de afdruk op het paaltje is te zien dat deze er wel gehangen heeft. Paaltje staat voor het terras van het hotel! Via mail heb ik nog wel een foto.

 148. Beste mensen,
  Vandaag samen mijn mijn dochter dit klompenpad gelopen. Dit als kado voor moederdag. Wat een prachtige route van begin tot eind. De zon stond hoog aan de hemel . Jamme dat de zorgboerderij nu door de corona maatregelniet open was. Dan hadden we kunnen starten met koffie en gebak. De route is heel duidelijk aangegeven. Complimenten voor de vrijwilligers. Dank je wel . Het was een dag met een goud randje.

  Judith en Mieske Aalbers

 149. Dit was ons 2de klompenpad. Ik en mijn dochter zijn beginnend wandelaars maar het lopen gaat ons door de route gemakkelijk af. Hoe komt dit. Door te geweldige route die jullie hebben gemaakt. We hebben genoten onderweg van alles wat we zagen. De route is geweldig goed aan gegeven. Dit was genieten met een hoofdletter G. We gaan nu proberen zoveel mogelijk routes te lopen. Ga zo door met jullie werk . Dank voor al het mooi dat we dankzij jullie kochten zien en beleven.

 150. Vandaag dit geweldig mooie klompenpad gelopen. Het was genieten van begin tot eind. Je ziet dat je over de stuwwal loopt en dat biedt zo her en der mooie vergezichten. De lente groene houtwallen en akkers met de typische bloemen voor dit gebied, bijvoorbeeld de klaverzuring, maken deze wandeling tot een genot. Zeker de moeite waard.

 151. Vandaag weer eens dit prachtige pad gelopen, zoals altijd in de vorm van een 8. Dan ongeveer 15 km.
  Parkeren bij de Modderkolk is nu i.v.m. corona niet toegestaan. Dus maar elders in de buurt aan een bosrand de auto neergezet.

 152. Wij hebben 13 April dit pad gelopen, het was mooi wandelweer.
  het is een heel mooi pad , goed onderhouden , heel duidelijk aangegeven.
  Veel variatie , verschillende rust bankjes .
  echt de moeite waard

 153. Wij hebben vandaag de hele route gelopen. Heerlijke wandeling. Route werd goed aangegeven. Je kunt op deze route echt zien dat er met respect wordt omgegaan met de natuur. Mooi om nu de natuur weer te zien ontluiken, maar ik kom zeker graag een keer terug als alles in bloei staat. Ik denk dat de omgeving dan nog meer tot zijn recht komt, maar was nu ook zeker de moeite waard. Wel goede schoenen aan, hier en daar was het wat modderig.

 154. Fantastische wandeling, afwisselend en boeiend. De korte wandeling gedaan, bijna 9 km gelopen. Heerlijk om er even uit te zijn en hget hoofd op andere dingen te zetten ipv werken. Zeker na de hectische kerst in onze winkel (https://www.bestel-chocolade.nl/) echt een aanrader om weer eens lekker buiten te zijn. Het weer werkte ook mee, dat moet gezegd.

 155. Zoals eigenlijk altijd, weer een prachtige route. Ik zie bij een reactie van 11 november dat er een bordje niet te vinden was, het kan zijn dat dat inmiddels opgelost was, maar wij hebben niet hoeven zoeken, alles stond er.
  Mooi afwisselend. De verharde weggetjes die in de route zitten zijn allemaal kleine weggetjes waar niet veel verkeer is. Wat ons betreft een aanrader.

 156. Hele leuke route met leuke kleine paadjes. Onderweg voldoende afwisseling en bankjes en gelegenheid tot iets te eten of drinken inclusief heerlijke jam van Fen

 157. Ik heb nu twee keer de verkorte route gelopen vanaf Kieveen. Is 9,8 km.
  Dus iets langer dan aangegeven.

  Maar wel een prachtige route! Mooie paden, langs poelen, licht glooiend landschap. Bewoond gebied en landweggetjes. Langs akkers en bossen, mooie uitzichten. Genieten!

  Er lijkt alleen wel een aanwijzing te missen. Vanaf de Eerbeekseweg moesten we het pad op naar de Reuweg (om voor de camping Marshoeve langs te lopen), wist ik van vorige keer toen ik route in tegengestelde richting liep. Maar konden geen bordje of sticker vinden. Hierdoor waren ook andere wandelaars al aan het zoeken….

 158. Huisgemaakte jam bij het ontbijt!
  Op deze fraaie zonnige en warme dag in oktober start ik de wandeling bij de Groote Modderkolk in Loenen. Een prima start is dat trouwens. Het theehuis heeft normale openingstijden, ook op zondag. Er is voldoende parkeergelegenheid en het sanitair is beschikbaar ook buiten de openingstijden van het theehuis.
  Het is een rustig en wonderschoon buitengebied rond Loenen op de Veluwe. Verrassend is het jam-huisje met de huisgemaakte jammetjes. Ik koop er twee. Het zijn niet hele grote potjes en er is voldoende ruimte in mijn rugzak. Ik verheug me op verse toast met huisgemaakte jam bij het ontbijt. Ik wandel door de natuurtuin Harmanahof, langs akkers, weideranden en stukjes bos. Er staan geen gewassen meer op het land. Hoe mooi moet het hier zijn als de natuur in volle bloei staat. Volop bankjes en mooie uitzichten op deze route.
  Het Loenense Enkenpad heeft geen doorgang door weilanden. Omdat ik geen zin heb na zoveel regen tot mijn knieën in een drassig gebied terecht te komen, is dit pad juist bij veel neerslag een uitstekende keuze.
  Ik loop de route met de klok mee. Ik hoop bij een Klompenpad altijd op wat avontuur. Bij deze route is dat zeker in het begin het geval. Het 2e gedeelte van de route is minder afwisselend en loop ik meer asfalt. De omgeving blijft schitterend. Veel horeca is op zondag gesloten maar gelukkig is het theehuis tot 16 uur open en sluit ik daar de dag waardig af voordat ik weer in de auto naar huis rijd.
  Aanrader dit pad. Zeker in een natte periode. @Vrijwilligers: dank jullie wel voor deze leuke en afwisselende wandelroute.
  Voor foto’s:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/loenense-enkenpad/17116/

 159. Op 19 september hebben wij deze tocht gelopen. Onze start was bij Landal Heideheuvel dus in totaal bijna 19km. Het is een prachtige tocht met veel afwisseling. Na eerst een koffie te hebben genomen bij de zorgboerderij (heerlijk) zijn we daar begonnen aan de tocht. Je loopt afwisselend langs boerderijen en landerijen. Langs bossen en verlaten weggetjes. Al met al een prachtige tocht die zeker voor herhaling vatbaar is. Wel zijn eenmaal verkeerd gelopen net voorbij het kasteel en spoorlijn. Want sticker zat onduidelijk op een verkeersbord. Terwijl je loopt te kijken naar paaltjes of lantaarnpalen. Iets voor punt 5 heb je een hotelrestaurant in die straat hebben ze geprobeerd sticker van pad te verwijderen. Verder willen wij iederen bedanken voor de mooie tocht over privé terreinen en voor het onderhoud. Op naar het volgende pad.

 160. We begonnen op 20 september aan de prachtige, afwisselende wandeling in de omgeving van Loenen, het Loenense enkenpad. Prachtig, rustgevend, tot we even na Dalenk het bos in gingen en opgewacht werden door een kwaadaardige hond, met een witte vacht die zeer agressief op ons reageerde, kennelijk losgebroken. Hij nam niet de moeite om over de draadversperring die ons van hem scheidde te springen, gelukkig. Nadat we het gebied achter ons hadden gelaten, konden we onze wandeling rustig vervolgen. Vervelend was het wel.

 161. Echt een leuke wandeling! Heel mooie afwisselende route, prachtige idyllische plekjes gezien waar je normaal niet komt. Dank aan alle grondeigenaren die hun land hiervoor openstellen.

 162. Een prachtig pad. Zeer afwisselend in gewassen, dieren, planten en uitzichten. Vrijwel geen asfalt en onderweg een zorgboerderij met heerlijke biologische appeltaart.
  Midden in een weiland ineens een kastje waar je heerlijk eigen gemaakte jam kon kopen, helaas hadden wij niet genoeg muntgeld bij ons, dus volgende keer beter.
  Fantastische route. Het werd bij ons 14 km, omdat we midden in het dorp bij een opstopping waren gestart, we moesten dus eerst naar de grote route en op de terugweg ook weer, maar dat was beslist geen straf!

 163. Gisteren gelopen in wisselvallig weer maar wat een prachtige goed onderhouden wandeling. Wij komen vaak in deze buurt maar hebben gelopen op mooie plekken waar wij nog nooit geweest zijn. De route was heel goed aangegeven. De 11 km was zo voorbij!

 164. Dit is echt een prachtige wandeling!
  Afwisselend, mooie uitzichten, vergezichten.
  Roofvogels, ooievaars gezien. Heel landelijk. Mooie boerenweggetjes, hou ik van!
  Harmanahof, prachtige plek. Daar bij die mooie kikkerpoel kun je zo tijdje blijven zitten. Zo rustgevend en mooi! Ook leuk, onderweg een soort ‘ kraampje’ waar we heerlijke bijzondere jam hebben gekocht. We hebben genoten! Jammer was dat doordat we de lange route liepen we lange tijd geen horeca tegen kwamen, alleen in het begin. En toen we om kwart over vier na bijna 3 uur lopen bij theeschenkerij De grote modderkolk aankwamen, was die net om vier uur gesloten.
  Hulde voor alle vrijwilligers!

 165. Dit mooie wandelpad heb ik op 13 juli helemaal alleen gelopen.
  Ik heb genoten van de afwisseling in landschap, huizen, akkers, dieren en planten. Bij kasteel Terhorst was ik zo afgeleid door het mooie gebouw en een buizerd die in `de voortuin` een prooi zat op te eten, dat ik het bordje niet heb zien staan en een stukje rechtdoor gelopen ben.
  Het kaartje van de folder is zo gedetailleerd dat je makkelijk de route weer terug vindt.
  Misschien het bordje bij het kasteel iets eerder plaatsen voordat je het kasteel gaat bekijken. Dan heb je al in gedachten dat je een klein stukje terug moet lopen om rechtsaf te slaan.
  Voor mij was het die middag heel rustgevend om door deze mooie omgeving te lopen. Ik was gestart op de verkorte route vanuit camping `de Marshoeve` en ben bij 6 verkeerd gelopen. Ik dacht volgens de kaart dat ik linksaf moest slaan, maar op dat punt moet je heel eventjes naar rechts en dan de weg omhoog vervolgen.
  Toen ik weer op dat punt terug kwam na ongeveer drie uur wandelen ben ik toch doorgelopen naar 7.
  Wat een prachtige huisjes, verscholen in het groen! Hier zou je toch zo willen wonen.
  De aangelegde flora en faunatuin van de Harmanahof is een plek waar je eigenlijk een uur moet blijven zitten om te kijken.
  Kortom, deze tocht verdient volgens mij een 10.
  Als ik weer in de buurt ben, ga ik hem zeker nog een keer lopen.

 166. Van de vele klompenpaden die ik gelopen heb de laatste jaren is dit pad 1 van de mooiste. Goed onderhouden, complimenten voor al die vrijwilligers, goed aangegeven, veel afwisseling, veel bankjes. Wat een prachtige korenvelden en mooie wilde bloemenveldjes, ook vaak bij particulieren, langs maïsvelden zonnebloemen. Weilanden met allerlei soorten koeien, in deze tijd zie je ook veel jong vee: ezeltje, veulens, lammeren, weilanden vol met gele en soms witte bloemen. Heb vandaag bijzonder genoten met mijn nichtje, die helemaal weg is van die klompenpaden, bedankt allemaal!

 167. Gelopen met vrienden uit Eerbeek. Het is een prachtige wandeling. Ook voor onze vrienden nog ‘nieuwe’ plekjes.

 168. Gisteren hebben we het Enkenpad gelopen. Het was een enorme verrassing. Van kinds af regelmatig in Loenen bij de waterval en de schaapskooi geweest. Maar dat er vlak rondom Loenen zoveel moois aan groen te zien is, was mij onbekend. Goed aangegeven, gevarieerd, de poel , het kasteel, de mooie vergezichten en de Groote Modderkolk als start/eindpunt. Een aanrader dus!!

 169. Vandaag deze prachtige route gelopen. Echt een aanrader! Afwisselend landschap, prima paden.

 170. Vandaag, 24 maart Loenense Enkenpad, gelopen. Een aanrader om te gaan lopen. Mooi en afwisselend. Het was vandaag ook prachtig weer om te lopen. Op naar het volgende klompenpad.

 171. Vandaag deze heerlijke wandeling gelopen, ondanks problemen met de mobiliteit door hersenletsel. Mede door de vele bankjes onderweg en ons eigen tempo ging het goed. Dank voor het uitzetten en onderhouden van vele klompenpaden. Daarvoor komen wij graag vanuit het westen.
  Irma

 172. Gestart via de bushalte bij opstappunt eetcafe ’t Ruifje en linksaf licht oplopend de bossen in over brede en
  smalle bospaadjes om terecht te komen in een prachtige oud aandoende natuurtuin met insectenhotels,moestuin
  en verkoop van allerlei soorten eerlijke jam. De aanpalende vervallen schuur stond op instorten en heb daar een
  donatie gedaan om deze wat op te knappen, Verder over gras- bospaadjes bij zorgboerderij door boomgaard
  met leuke kunstwerken en verder door polder en bos weer terecht gekomen bij het gezellige eetcafe “t Ruifje
  onder genot van koffie met lekkers. Niet al te lang maar prachtig pad,goed en veelvuldig gemarkeerd met een
  minimum aan asfalt

 173. Op 13 december 2018 dit Klompenpad gelopen met vriendin Monica. Verrassend mooi, goede markering. Alleen op het punt dat je even door de woonwijk loopt is het opletten op de klompjes aan de lantaarnpaal. Wij liepen er aan voorbij , maar een bewoonster zag ons zoeken en wees ons, kijkende naar onze wandelschoenen, waar we heen moesten!

 174. Het klompenpad in Loenen was voor ons 1 grote verrassing. Wij zijn gek op het Engelse platteland en daar deed deze wandeling ons aan denken. We komen zeker nog eens terug!

 175. Deze route 1 keer met een vriendin en een keer met mijn vader gewandeld en je komt op zulke mooie plekjes.
  Ik kom zelf uit Loenen en vind t erg dat ik zonder dit klompenpad niet eens wist van sommige delen uit de omgeving of het verhaal erachter. Ik ben echt blij dat mensen de moeite hebben genomen om zo’n mooie route uit te zetten en met leuke wetenswaardigheden erbij.
  De klompenpad app vind ik trouwens ideaal die laat precies zien waar je bent met alle info erbij.

 176. Op 21 oktober de verkorte route gelopen, met GPS ter controle. Gemeten lengte 9,8 km! Hoe kan de totale lengte dan 11 km zijn? Overigens was het een prachtige, afwisselende tocht, die we beslist nog eens helemaal gaan lopen.

 177. Genoten van de mooie route door het prachtige landschap rond Loenen. Zijn Ray-Ban zonnebril op sterkte kwijt geraakt helaas. Waarschijnlijk op bankje ter hoogte van Zilven. Als iemand m ziet, dan horen we toch natuurlijk graag! Alvast bedankt! schummsteven8@gmail.com

 178. Een mooie afwisselende route in mijn geboortedorp. Voldoende koffie / lunch adresjes. Een aanrader!

 179. Vandaag dit schitterende klompenpad in de omgeving van Loenen gelopen. Het Loenense Enkenpad.

  Auto netjes geparkeerd bij Zorgboerderij De Groote Modderkolk. En meteen via achterlangs het klompenpad begonnen. Je loopt in verhouding echt heel veel onverhard, hoeft nergens overheen te klimmen, en het is gewoon een heel gevarieerd klompenpad.
  Er waren stukken bij dat ik me even in het Wilde Westen waande.
  Én omdat ik toch al heel dicht in de buurt was, heb ik ook nog even de Loenense waterval bezocht.

  Voor een indruk van deze route –> https://annemiekewandelt.blogspot.com/2018/07/2-juli-2018-loenense-enkenpad.html

 180. Een prachtige route door afwisselend glooiend landschap, bos en weidegebied. Bij de Theeschenkerij De Groote Modderkolk is ruim parkeerplaats voorhanden. De start voor een verkorte of hele route is hier duidelijk aangegeven. De bewegwijzering is prima. Ook de routeverkorting bij 9 km is nauwelijks te missen. Complimenten aan de vrijwilligers.
  De tocht gaat vooral over onverharde weggetjes en bospaden. Er zitten stukken asfalt bij, maar deze worden niet druk bereden. Ze bieden vaak een schitterend uitzicht op het weidegebied.
  De paraplu was af en toe nodig, maar de voeten bleven droog.

 181. Prachtige route rond Loenen, goed aangegeven overal, weinig asfalt. Heerlijk lunchplekje in de IVN tuin en onderweg genoeg bankjes op mooie plekken. Na afloop een lekker ijsje bij De Groote Modderkolk, we hebben een heerlijke dag gehad.

 182. Op eerste pinksterdag, 21 mei 2018, schitterend weer, duidelijke bewegwijzering (ook met roite you app). Mooie afwisselende paden, ook schaduw en af en toe een bankje.

 183. Vandaag het Loenens Enkenpad gelopen, het is zeker een aanrader, veel gezien, en echt genoten!!!

 184. Gisteren het Loenens-Enkenpad gelopen vanaf natuurkampeerterrein Zegenoord. Het is een mooie afwisselende route en de IVN natuurtuin is een ontzettend leuke toevoeging. Het was wel erg veel asfalt lopen, wat ik toch wel jammer vond.

 185. Vandaag klompenpad Loenen gelopen, een aanrader zeer afwisselend !! Gespot reeen ooievaars roofvogels weidevogels etc . Heerlijke bakkie. Bij kieveen. En vergeet niet de appeltaart bij het startpunt.

 186. Mede door het enthousiaste bericht dat Femke plaatste op 25 maart, besloten wij vandaag, 26 maart deze wandeling nogmaals te lopen. We hadden dit al eens gedaan in april 2015. En wederom genoten van dit goed bewegwijzerde pad met leuke doorkijkjes, vergezichten en variatie in bos, weide, landgoedbos en boerderijen. Heel veel paarden in de wei viel ons op hier in Loenen. Leuk! Vergeleken met 2015 zijn er meerdere huizen in aanbouw, hoop dat het landschap niet teveel aangetast wordt hierdoor. De 4 reeën trokken zich van deze bouwperikelen niet veel aan, we konden ze mooi observeren. Één ervan liep kreupel (tip voor de wildbeheers eenheid).
  De route is iets veranderd ten opzichte van 2015 en dat is jammer. Het stuk bij de Molen Allee ging vroeger naar kasteel Ter Horst. Nu wordt je rechtdoor gestuurd naar de spoorlijn van de stoomtrein en een drukke verkeersweg waar je langsloopt over asfalt ipv een bospad richting t kasteel. Is het omleiden tbv de horeca die aan deze drukke weg ligt? Wat was reden van het omleiden? Kan iemand ons dat vertellen???
  Deze wandeling was een heerlijk begin van de lente! ??

 187. Gisteren op de mooie lentedag het Loenens klompenpad gelopen. Wat een prachtig pad. Mooie velden, uitzichten en idyllische parkjes, de jam van fem en de heerlijke appeltaart bij de zorgboerderij/ natuurmonumenten. Het was een kadootje! Dank ??

 188. We hebben dit pad al twee keer gelopen, in beide richtingen. Het is goed aangegeven, mooi glooiend landschap met hier een daar een prachtig vergezicht en een mooie mix tussen bos en open terrein. Ook in de winter prima te doen. Kortom: een aanrader!
  Vrijwilligers en grondeigenaren: bedankt!

 189. We hebben genoten van deze mooie en gevarieerde wandeling. Route is heel goed aangegeven. Compliment!

 190. Wij hebben al diverse klompenpaden gelopen, maar het Loenense Enkenpad is een echter topper.
  Fantastisch.

 191. Dank aan alle vrijwilligers die er voor zorgen dat wij weer een fantastisch klompenpad hebben kunnen lopen. Heel fraai om te zien wat de betekenis is van een grote enk in het dorp Loenen. Door deze rondwandeling krijg je er van alle kanten zicht op. Heel gevarieerde wandeling, goed onderhouden markeringen. Flink wat horeca onderweg. Ondanks het grauwe koude weer en een sneeuwbui aan het eind hebben wij genoten. 4 februari 2018.

 192. Op zondag 28 januari gevonden op het Loenense Enkenpad autosleutels van een Renault. Bent U ze kwijt bel dan 0612122610

 193. Wat was het genieten vandaag, zelfs in de winter is dit pad mooi. Mooie paden die ons door een prachtig landschap voerden en voldoende bankjes! De ooievaar zat al op het nest, een buizerd gespot en de groene specht.
  Onderweg leuke kraampjes van Honing, Jam en eieren. Zels onze dochter van 13 vond het jammmer dat na 11,5 km de wandeling al afgelopen was. Ook in de zomer moet dit pad prachtig zijn, dus ons zie je in de zomer zeker nog eens terug!

 194. Op 23 januari het Loenense Enkenpad gelopen. Een mooie start bij het Grootte Moddergat. Even in de stal kijken naar de Brandrode koeien. Het eerste stuk veel verhard maar dat maakte de andere helft helemaal goed. Langs en door de glooiende weilanden. In het insekten tuintje zagen we een groene specht. Heel bijzonder. Vlak erna het winkel kastje van Fem met bijzondere smaakjes jam. Uiteraard zijn er 2 mee naar huis gegaan. Erg leuk & lekker!!

 195. Prachtige gevariëerde wandeling met mooie vergezichten. Neem je verrekijker mee. Goed voorzien van klompenpadschidjes.

 196. Een prachtige wandeling in een glooiend, afwisselend landschap in een prachtig stukje Nederland! Ook staat het zeer goed aangegeven complimenten!

 197. Zondag 1 oktober de Loenense enkpad route gelopen met onze dochters van 8. Geweldige, afwisselende route. Mooi afwisselende landschappen van weiland tot bos, en van smalle paadjes. We kwamen veel wandelaars tegen die met een tevreden glimlach voorbij kwamen. Complimenten voor de vrijwilligers en de iniatiefnemers

 198. Vandaag de route gelopen, erg mooie tocht .
  Mooie natuur onderweg, genoeg bankjes om te rusten.
  Route is duidelijk aangegeven met bordjes.
  Onderweg kwamen we “het lekkerste kastje” tegen, hier kon je eigengemaakte jam en koekjes kopen.

 199. Gevonden dameshorloge op het Klompenpad nabij Natuurtuin Harmanahof. Info: Tel.nummer 06 23 29 06 24

 200. Vandaag dus het Loenense Enkenpad gelopen. Het 50e klompenpad dat we voor het eerst lopen. En een bijzonder afwisselende route. En het best bewegwijzerde pad! We gebruiken voor de zekerheid altijd de App en GPS route erbij, maar die hebben wij helemaal niet nodig gehad.

 201. Vandaag het Loenense Enkenpad gelopen. Een mooi en goed bewegwijzerde wandeling. Geëindigd bij de Groote moddelkolk met een lekker boerderij-ijsje. Een echte aanrader.

 202. Halverwege dít klompenpad staat een bankje waarop de aanmoediging gedaan wordt een reactie op deze wandeling te geven. Welnu: vandaag 13 augustus hebben wij er 270 km voor over gehad naar Loenen te sturen en, zeer gemeend, het was de afstand waard. Dít pad maakte mij blij! Een van de mooiste tot nu toe!

 203. Behoort tot de mooiste klompenpaden die ik ken. Echt een aanrader. Het uitzicht vanaf de Veluwestuwwal op de torens van Zutphen is bv erg bijzonder.

 204. Vandaag voor de tweede maal het Loenense Enkenpad gelopen eerste maal in de herfst nu in de zomer. Wat is het een mooi pad prachtig. Wat een mooie berm bloemen. Waren veel klompenpad wandelaars . Dat is altijd leuk om even te vragen waar ze vandaan komen.goede bewegwijzering. We lopen altijd op de klompjes en met de folder. Geweldig pad.goed begaanbaar. Gras was netjes gemaaid Dank aan de vrijwilligers. Fam Nieuwenhuis.

 205. Goed bewegwijzerde en heel afwisselende wandeling. Super leuk!

 206. Als je aan Loenen denkt, denk je toch al gauw aan de Veluwe en de watervallen. Maar bij deze wandeltocht weinig van dit alles. We kregen de andere kant van Loenen te zien. Een erg mooie tocht met graspoelen, solitaire bijen, natuurtuinen enz. Je liep door een glooiend landschap, over enken, langs sprengbeken en over historische landgoederen. En dan kasteel ter Horst. Schitterend. De bepijling was perfect. Nooit de app op de telefoon hoeven te raadplegen. Voor een afslag werd vaak zowel links als rechts van de weg dit aangegeven.

 207. Vandaag dit klompenpad bewandeld, mooie afwisselende route van bos, weide’s, en enken. Rammelende hazen en een ree gezien, ook werden er duiven losgelaten voor een wedstrijdvlucht. De stoomtrein kondigde zijn aankomst aan op halte Loenen. Een minpunt en dat zijn de baasjes met loslopende honden. Ik ben er onderweg drie keer mee geconfronteerd, waarvan een keer bijna onderste boven gesprongen door een iets te enthousiaste hond. Daar zou Natuurmonumenten meer op moeten letten. Voor de rest complimenten voor het uitzetten van deze route, hij is erg mooi!!

 208. Vandaag het Loenense Enkenpad gelopen. Wat een prachtige route. Bossen, weilanden, maisvelden enz. GEweldig. Bankjes onderweg benut om van de omgeving te genieten en even uit te rusten.
  In de route zit 1 minder fijne oversteek ( kasteel Ter Horst) maar verder is het een top route.
  Hartelijk dank

 209. Vandaag een van de mooiste klompenpaden gelopen met een gedeelte van de werkgroep van het Horsthoekerpad .
  Prachtige gekleurde korenvelden in diverse soorten .We lopen elke maand een klompenpad maar dit is wel een van de mooiste .Prachtig aangegeven en weinig asfalt .Ook de vergezichten zijn prachtig en soms denk je dat je in een heel ander gebied bent maar het is toch echt de Veluwe .Proficiat met jullie prachtige route .

 210. Reeds op 14 maart j.l. liep ik dit schitterende wandelpad. In een reactie beloofde ik om nog eens in mei of juni terug te komen om foto´s te maken. Die afspraak ben ik nagekomen. Ik was afgelopen maandag precies op tijd om te genieten van de prachtige natuur rond Loenen. Heb genoten van het koren met de korenbloem die gewoon tussen het graan opgroeide. En natuurlijk ook van de prachtige wilde planten in de Harmanahof. En ook het weerzien met kasteel Ter Horst was voor mij een hoogtepunt. Zie ook mijn foto op facebook via onderstaande link:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1567361150001574&set=pcb.1567362973334725&type=3&theater

 211. Wij hebben gisteren n heerlijke dag gehad. Wat een mooi pad, glooiend, lieflijk, afwisselend, goed aangegeven en heerlijke bankjes onderweg. Ook kwamen we allemaal vriendelijke mensen tegen! Kortom een aanrader.

 212. Op 2de pinksterdag Loenenseenkpad gelopen. Een prachtig klompenpad. Vooral de afwisseling vonden wij heel mooi. Enk en bos maar ook weide gebied. Ook leuk de natuurtuin. Plotseling horen wij een hardt geluid: de stoomtein reed prachtig vlak voor ons langs. En wij hebben ook genoten van het wandel arregement ( koffie en plank met lekkere hapjes) bij de bron van smaak. kortom een wandeling zo als deze voor ons compleet is.

 213. Gisteren dit pad gelopen en enorm genoten. We hebben ons regelmatig verbaasd over de afwisseling in het landschap. We hebben 1 keer een markering gemist en zijn toen even gestopt om de app te bekijken. We werden aangesproken door een aardige dame die langs reed en doorhad wat er gaande was, en ons de juiste richting wees. Helemaal top!

 214. Wij genoten vandaag van deze prachtige route. Veel afwisseling in landschap, paadjes en leuke plekjes, zoals de natuurtuin, de theetuin en de leuke ontdekking in de maalcooperatie ( bij het spoor) : een heerlijke italiaanse koffie en een winkel met verrassende assecoires en kleding.
  Dank voor de routemakers voor dit mooie pad

 215. Vanmorgen het Loenense Enkenpad gelopen, tot nu toe een van de mooiste klompenpaden die we gelopen hebben! Veel zandpaden tussen de akkers en langs bosranden. Regelmatig een bankje om uit te rusten. Door het glooiende landschap mooi uitzicht op de omgeving. Dank aan de vrijwilligers voor dit mooie pad!

 216. Op woensdag 10 mei samen met goede vriend deze wandeling gelopen. Schitterend wandelweer in een van de mooiste periodes in het jaar. Schitterende wandeling, zeer afwisselend, in een hele rustige omgeving. Veel vlinders onderweg. Een enkel stuk van de route doet bijna ZuidLimburgs aan. Goed aangegeven en met de app helemaal makkelijk om je positie even te controleren. Dit is voor ons het derde Kl’pad in de ruime omtrek van Apeldoorn, tot nog toe de mooiste. Ik ben benieuwd hoe deze wandeling in een ander seizoen is, ik verwacht net zo mooi maar dan met de schoonheid van landschap en natuur uit dat jaargetijde. Aanrader dus!

 217. Allereerst onze waardering voor dit prachtige en knap uitgezette klompenpad. Ontzettend van genoten! Wisselend landschap, glooiende velden, en veel kleine onverharde paden met ook nog horeca.
  Bij de splitsing Koedijk-Slatsdijk vonden wij geen markering. met kaartje er bij geen punt, maar t.z.t. wel weer iets voor controle wellicht. hartelijk dank voor jullie initiatief, vriendelijke groeten,Pim

 218. Zaterdag 25 maart, een heerlijke zonnige lentedag.
  Voor ons weer de start van het wandelseizoen

  Het was een zeer gevarieerde, prachtige route.
  Door bos, langs mooie boerderijen, vergezichten en soms langs water. Genoeg mogelijkheden om even van de zon te genieten.
  Natuurlijk was er in Loenen lekkere cappuccino te krijgen.
  Een beetje jammer was dat de route bordjes niet allemaal aan de rechterkant van de looproute staan .
  Dat waren we gewend van vele andere tochten. Vooral in het begin gaf dat verwarring, maar de telefoon bood uitkomst en soms volgden we dus deze routebeschrijving.
  Probleem opgelost.

  Ook vond ik het , soms lastige, kleine lettertjes.

  Al met al een heerlijke dag! We zullen zeker nog meer klompendansen lopen.
  Veel wandelplezier
  Ria Green.

 219. Zaterdag het Loenense Enkpad gelopen . Mooie route met veel afwisseling. Duidelijk aangegeven dus je hoeft bijna niet te zoeken. Hulde voor de vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken! En bij de Kieveen coöperatie een heerlijk Italiaanse plankje met lekkernij gegeten . We hadden nog mooi weer ook!

 220. Vorige woensdag dit pad gelopen met een vriendin. We waren het erover eens dat het een leuke, afwisselende route is. Tegen het eind een stuk langs de weg moeten lopen maar helaas is daar soms niet aan te ontkomen. ‘T Ruifje vonden wij een leuke plek voor een bakje koffie.

 221. De tweede keer deze route. Met de klok mee dit keer, maar alleen de zuid- en westkant ivm kort daglicht. De zuidwest kant is ook het mooist: prachtig kleinschalig landschap. Van tevoren wél eerst even koffie gedronken in de Bron van Smaak, waar twee aardige dames een miniem klein winkeltje drijven met maar vier zitplaatsen. Maar wél onberispelijke koffie en érg gezellig. Ze komen je zelfs bedienen in de naastgelegen interieurzaak Central Park, waarvoor ze toch wel een stukje moeten lopen. Verder helaas nét de stoomtrein gemist die door het gebied reed. Je kunt niet alles hebben…
  De route is zonder meer een aanrader.

 222. Een mooie, afwisselende route! Heerlijk in de winterzon door het open landschap, afgewisseld met stukjes bos.
  Nog nooit zoveel roodborstjes gezien! We telden er zeker 25.
  We hebben nog een mooie van een roodborstje op een paal met de markering van dit klompenpad.
  Hoe sturen we die in?
  En lekker nog even koffie en chocomel bij het theehuis van de Groote Modderkolk.

 223. Dit was ons achtste klompenpad. Het was een mooi pad met veel afwisseling. Meest kleinschalig landschap vaak met paarden. Hier en daar wat glooiing, doet soms even denken aan Z-Limburg. De route is superb aangegeven. Lunchtip: eetcafé ’t Ruifje in Loenen.
  Trouwens hulde aan de organisatie voor de app. De weg kwijt raken is echt onmogelijk; je weet altijd nauwkeurig waar je bent.

 224. Vandaag Loenense klompenpad gelopen. Een beetje spettertjes gehad. Leuke route zijn stukjes bij die een beetje moeilijk lopen. 1 keer een klompje gemist maar dat was van onze kant niet opgelet,keken ergens anders na,ja dan heb je zo iets.terug gelopen en route weer hervat. Hulde voor het klompenpad Loenen Fam Nieuwenhuis. 4 personen gelopen.

 225. Beste Wimmy en Gjalt,

  Een wijziging in de route was helaas noodzakelijk, hierdoor is er inderdaad iets meer asfalt in de route ontstaan. Nog steeds bevat het Loenense enkenpad echter veel onverharde paden door het prachtige buitengebied van Loenen en is het pad naar onze mening een heel mooi klompenpad!

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 226. We hebben meerdere keren, met veel plezier, dit Klompenpad gewandeld. Afgelopen maandag hebben we met vrienden deze route gelopen. We hadden ze verteld dat dit een prachtige route is met weinig asfalt. Maar wat schetst onze verbazing, de route is verlegd met veel meer asvalt. En de route loopt nu langs de drukke hoofdweg. Dat is wel even een tegenvaller. Erg jammer dat het niet meer de route is die hij was na die veranderingen.

 227. Een afwisselende en leuke route, bossen en kleine weilanden. licht glooiend hier en daar. Af en toe een stukje langs/over drukkere wegen, maar over het algemeen een rustige en prettige wandeling. Mooi start- en eindpunt!

 228. Whoever edits and pulbsihes these articles really knows what they’re doing.

 229. Ik heb een aantal maanden geleden met veel plezier dit klompenpad gelopen. Vandaag ging ik het klompenpad met een vriendin lopen. Wat raar…hier moesten wij toch echt naar rechts maar de bewegwijzering zegt naar links. Op de app gekeken. De route is verlegd. Nu moeten wij een heel stuk over een asfaltweg. Langs horeca. Lekker niet gedaan en de oude route genomen. Een tijd later. Wat raar….het spoor over? Dat klopt niet. De route is weer verlegd. Weer veel meer kilometers over asfalt. En weer langs horeca. Vooral dat laatste stuk was zo leuk door het bos. Nu loop je langs een hoofdweg! Wat ongelofelijk jammer. Misschien ben ik de eerste die het zegt maar de route was voor mij een enorme tegenvaller na de veranderingen.

 230. Gistermiddag voor het eerst deze klompenpad route gelopen. Echt een hele mooie route en ook erg goed aangegeven. Het was voor ons echt genieten en ook zeker voor herhaling vatbaar. Dank aan degene die deze route mogelijk hebben gemaakt! 🙂

 231. Vandaag een prachtige wandeling gemaakt langs dit pad. Een echte aanrader. De weg was makkelijk te vinden door de uitstekende wegwijzers. Hulde voor de makers van deze route.

 232. 18 juli 2016
  Een schitterende zomese dag en een schitterende route.
  Heel landelijk, mooie vergezichten, koeien, paarden, graanvelden met korenbloemen en mooie boerderijen, een lust voor het oog. Zelfs een prachtige natuurtuin is in de route opgenomen.
  Genoeg momenten om iets te kunnen gebruiken in gezellige uitspanningen of gewoon op een bankje.
  En.. niet onbelangrijk met een heel zonnige dag zoals vandaag, heel veel weggentjes, laantjes enz liggen onder een bladerdak of langs begroeiing.
  Een aanrader, een mooie en goed aangegeven route.

 233. Zondag 3 juli dit prachtige klompenpad gelopen, ondanks dat het erg had geregend en een fikse bui, genoten we van het afwisselende landschap. Door het vele hemelwater waren de zand-en-bospaden erg nat, maar dit mocht de pret niet drukken. De bewegwijzering was heel goed, 1 x iets verkeerd gelopen bij een bord klompenpad, hier hadden we linksaf het 2 treden trapje af gemoeten maar we hadden alleen naar het stickerplaatje gekeken en hier stond geen pijltje naar links op, maar achteraf weet je, dat je er bij zo’n bord “in” moet.
  Dank je wel vrijwilligers voor de aanleg en het onderhoud, zonder jullie hadden we al dit moois niet gezien.

  Tjeerd en Jantje de Vries, Veenendaal.

 234. Beste Kcdnao,

  Het Loenense enkenpad bleek zo succesvol dat er bovenverwachting veel over gewandeld werd. Hierdoor heeft een eigenaar besloten alsnog af te zien van zijn deelname aan het klompenpad. Een wijziging in de route nodig was hierdoor noodzakelijk. Ondanks deze wijziging blijft het echter een prachtig klompenpad!

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 235. laatste keer was route gewijzigd… waarom is dit gebeurd?
  Kan iemand dit mij vertellen..
  voor de rest zoals elke keer erggggg moooiiii

 236. Prachtig gevarieerde en perfect gemarkeerde wandeling door het verrassende Loenense achterland.
  Afgesloten met een bezoek aan galerie Arthuus maakte het geheel uit de kunst!

 237. Complimenten voor voor de personen die deze route hebben uitgezet!
  Het was vandaag prachtig weer en wij hadden het geluk dat we deze route vandaag konden lopen.
  Weilanden vol met bloeiende bloemen, natuurtuin Harmanahof en zorgboerderij de Groote Modderkolk waren de hoogtepunten van deze wandeling.
  Afgesloten met koffie en appeltaart bij De Groote Modderkolk.
  Deze wandeling was helemaal top!

 238. Aanrader! De wandeling is leuk en afwisselend. Ondanks de regenval van de afgelopen dagen goed te doen. Gestart bij een boerderij van Natuurmonumenten waar je ook kan parkeren, even binnenkijken bij de koeien en geiten. Tevens een theetuin aanwezig. De route is duidelijk aangegeven. Door het glooiend landschap mooie vergezichten. Klompen aan en gaan!

 239. Vorige week dit klompenpad gewandeld,een hele mooie afwisselende wandeling erg goed aangegeven hulde voor de makers van deze prachtige wandeling op de juiste plaats een bankje vaak met een schitterend uitzicht een aanrader.

 240. Wij hebben vandaag dit klompenpad gelopen en hebben genoten van de afwisseling in landschappen en de mooie vergezichten. We verbazen ons erover dat dit ook Nederland is! Alles is perfect aangegeven en op de juiste plek stond ineens een bankje in de zon. Een echte aanrader!

 241. Vandaag een mooie, zonnige wandeling gemaakt over het Loenense Enkenpad. Genoten van het landschap. Zo af en toe hadden wij het gevoel niet in Nederland te lopen. Een absolute aanrader. Aan het eind van de wandeling thee gedronken bij de theeschenkerij waar ze werkelijk heerlijke appeltaart serveren. Een feestje!

 242. Wat een schitterende wandeling hebben we gemaakt over het Loenense Enkenpad. Vooral de variatie in het beleven van het landschap viel ons op deze zonovergoten dag erg op. We genoten van het luxe bankje in de buurt van punt 8! We danken alle eigenaren die zo bereidwillig zijn om ons op hun erf toe te laten! Een aan te bevelen wandeling dus.

 243. Vandaag 17-01-2016 dit klompenpad gelopen.
  Klein beetje vorst, klein beetje sneeuw, stralende zon met blauwe lucht.
  Heerlijk om met dit weer deze prachtige route te lopen.
  Route zeer goed aangegeven.

  We hebben echt genoten.

 244. Ik heb nu 5 klompenpaden gelopen en ben van plan ze allemaal minimaal 1 keer te doen.
  Tot nu toe is dit wel de mooiste, geweldig afwisselend, weinig asfalt en heel goed aangegeven.
  Komt er nog bij dat het op deze 28e december wel heel er mooi weer was, dus wat kan een mens nog meer wensen.

 245. Wederom een schitterende route.
  Wij hebben het eind van de zomer gelopen met ideaal wandelweer en droge paden.
  Heel afwisselend, onze complimenten!

 246. zeer mooie route er zit alleen een stuk in waar je over een mais veld heen moet normaal niet erg ,maar de boer was zijn land aan het omploegen er was totaal geen loopruimte ,dan maar zelf een weg zoeken door het omgeploegde land.dit vond de boer niet erg leuk.maar ja we moesten verder

 247. Wat een prachtige en afwisselende tocht ! Ondanks de stromende regen enorm genoten van deze duidelijk aangegeven route met z’n vele bijzondere plekjes en bezienswaardigheden onderweg. Bij terugkomst mezelf getrakteerd op een heerlijk stuk zelfgebakken appeltaart in de theeschenkerij en daarna nog even de koeienstal ingedoken. Als bijzondere afsluiting daar nog getuige geweest van de geboorte van 2 kalfjes!

 248. Wij, als werkgroep die zich heeft bezig gehouden met de realisatie van het ‘Loenense Enkenpad’ zijn zeer verheugd, dat de tot nu geplaatste reacties zo positief zijn. Mocht er een op/aanmerking zijn, niet aarzelen om deze te melden via deze site. Onze ‘onderhoudsgroep’ pakt dit dan zo spoedig als mogelijk op. ‘Klompen aan, rugzak op en een gaan maar weer’.

 249. Wij hebben al heel wat klompenpaden gelopen, maar kan u melden dat deze in de top 5 staat.
  Mede Door het heerlijke weer deze 6de november. 2015 16 gr. Vooral het stuk hoge enk is een plaatje.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.