Loenense Enkenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Loenen op de overgang van het Veluwemassief naar de IJsselvallei. Wandelen in een glooiend landschap over enken, langs sprengbeken, over historische landgoederen en door een natuurtuin. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Loenense Enkenpad (11 km)

Startpunt: De Groote Modderkolk, Vrijenbergweg 24b in Loenen. Parkeren bij P2

Opstappunt: Eetcafé t Ruifje, Eerbeekseweg 62 in Loenen

Openbaar vervoer: Bushalte Leeuwenbergweg in Loenen of bushalte Bergakkerweg voor opstappunt of zuidelijk rondje

Markering: Bruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. We hebben vandaag het klompenpad gelopen , compliment voor de vrijwilligers het is uitstekend bewegwijzerd en een zeer mooie gevarieerde wandeling .

 2. Leuke wandeling. Voor het grootste gedeelte door mooie natuur. Afwisselend. Inderdaad zijn de laatste kilometers wat saai. Bij woonwinkel Kieveen iets drinken en eten is een aanrader.

 3. Vanmorgen deze route gelopen. De eerste 7 kilometers echt schitterende route. Natuur en omgeving is geweldig. De laatste 4 kilometer, alleen maar over saaie asfalt wegen/grind. Ik denk dat die i.v.m. Covid-19 is aangepast. Wel erg jammer, maar de omgeving en natuurlijk blijft daar prachtig. Gelukkig zijn er genoeg andere klompenpaden die niet zo zijn aangepast en nog veel over de boswegen of door weilanden lopen. Deed wel een beetje afbreuk aan dit klompenpad.

 4. Het moet me helaas wel van het hart dat toen de route iets gewijzigd is het een iets minder mooie route is geworden.Het leuke paadje achter het kasteel is eruit en ook een weggetje tussen groenendaalseweg en droefakkers ,dit denk ik om de route langs de horeca te laten lopen,maar men kan makkelijk even van de route afwijken om hier te gaan eten/drinken.Tikkie commercieel?

 5. Al meerdere keren dit Klompenpad gelopen en de eerste keer is alweer een paar jaar geleden. Vorige week liepen we dit pad weer en ik vind persoonlijk dat je dit pad tegen de klok in moet gaan lopen. Veel mooier op deze manier!
  Leuke afsluiter: iets drinken of eten bij woonwinkel Kieveen waar ze een terras hebben. Bij wat minder weer kan je er ook zitten.
  Dit pad is een aanrader en de ene recensie waarin men het over veel verharde paden heeft: wij vonden dit reuze meevallen. En als je over een verhard pad liep was dat heel mooi in de buitengebieden. Kortom: aanrader dit pad!
  Ik plaats regelmatig blogs van onze wandelingen. Het Loenense Enkenpad vind je op onderstaande link 👇

  http://thestyleofmissm.blogspot.com/2020/09/purple-rain-een-dagje-wandelen-langs.html?m=1

 6. Nu ik deze route heb gelopen wil ik in Loenen wonen!!!
  Waauw wat een prachtig gebied.
  Ik herken me erin dat de route na 3/4 over een lange weg gaat (zand/grind). Toen vond ik het even saai worden en nam ik per ongeluk de routeverkorter, want daarmee kon je eindelijk van dat lange rechte stuk af! Maar het einde van de routeverkorter is dus NIET het startpunt haha! Ik heb uiteindelijk meer dan 13km gelopen.
  Ik ga zeker nog een keer terug voor de watervallen, de wildwal en de Loenermark!

 7. Vandaag het Loenense Enkenpad gelopen. Vanaf het centrum met de klok mee gelopen. Prachtig het eerste uur, zo moet voor mij een klompenpad zijn. Glooiend omhoog, afwisselend, langs beekjes en op kleine paden, mooie vergezichten(Zuthpen). Wel wat veel mais, maar dat gaat er binnenkort weer af. ……………… Maar dan het laatste uur, alleen maar asfalt, langs drukke wegen richting Loenen. Ik ga dit pad vast nog een keer lopen , maar zal dan half weg de route weer terug lopen

 8. Wat een prachtig klompenpad! Zoveel afwisselende paadjes en landschappen we hebben hier enorm van genoten! Dank aan de boeren die het mogelijk hebben gemaakt dat de route over hun land mocht gaan en alle vrijwilligers die hier actief mee zijn! Een aanrader dit pad!

 9. Deze route dinsdag 11 augustus gelopen, wat een prachtige route. Veel schaduwplekken wat heerlijk was met de warmte. In het bos zelfs nog een hertje gezien.

  Echt de moeite waard

 10. Vanochtend hebben we in aller vroegte dit klompenpad gelopen. Het is een prachtige omgeving met mooie landschappen, mooie natuur en veel leuke gebouwen. De route is heel goed aangegeven. Wat we wel jammer vonden is dat een groot deel van de route over asfalt en onverharde wegen loopt. Het idee van de klompenpaden is meer van de sluip/kruip tussendoor paadjes in het landschap. Van alle klompenpaden die we tot nu toe gelopen hebben is dit degene met de meeste wegen. Desalniettemin raden we deze route zeker aan want de omgeving maakt alles goed! Voor mijn vrouw was de route al geslaagd nadat ze het Von Trapp huis gezien had.

 11. Op vrijdag 31 juli de rondwandeling gelopen. Ik vertrok bij De Groote Modderkolk (goed parkeren). Weinig last gehad op deze warme dag van de hoge temperatuur. Veel schaduw van de bomen en een licht windje. De tocht is prachtig en erg rustig op deze vrijdagochtend. Prima aangegeven. Ik heb volledig op de markering kunnen lopen. De tocht gaat relatief weinig over asfalt of bestrating. Kort voor het einde een lekker lunch genomen bij het cafe-restaurant van Kieveen bij het station van de stoomtrein.

 12. Leuke rustige route om te lopen. Goed aangegeven. Regelmatig schaduw, dus ook met veel zon goed te doen..

 13. Vandaag genoten van de prachtige wandeling om Loenen. Bossen, velden, beken, heuvels, prachtige huizen en een kasteel. Veel planten, kikkers, ooievaars en vlinders gezien. Mooie bankjes op mooie plekken. Dat was genieten! Route is prima aangegeven.

 14. Vandaag gelopen.
  Prachtig mooie wandeling veel te zien.
  Heerlijke jam gekocht!

 15. Vandaag dit klompenpad gelopen. Gestart bij de Grote Modderkolk. Het is wel gesloten maar je kunt er gewoon parkeren en starten. Het is een prachtig en afwisselend pad. Deze staat wel in mijn top vijf. Onderweg nog een potje jam gekocht bij het jamhuisje. Het pad is ook bijzonder goed bewegwijzerd. Hulde aan de vrijwilligers.

 16. We hebben vandaag genoten van dit prachtige pad. Alles goed aangegeven.
  In Februari 2016 liepen we dit pad op modderpaden. Ook mooi. Maar nu in de zomer waanden we ons in het buitenland!
  Dank vrijwilligers.

 17. Wat een heerlijke tocht! Hij telt slechts 11 kilometer, maar het zijn 11 schitterende kilometers! Je wandelt op de grens van Veluwemassief en IJsselvallei. Over glooiend boerenland en langs wuivend graan voert dit Klompenpad. Langs enken, sprengebeken en een kasteel. Een van de hoogtepunten is de historische natuurtuin Harmanahof, waar ik ringslangen op kikkers zag jagen. Ik ga hem zeker nog eens lopen! Foto’s en verslagje bekijken? Ga naar https://www.frankwandelt.nl/gelderland/loenense-enkenpad-klompenpad-vanuit-loenen

 18. We hebben deze route op 13 juli gelopen. We hebben ervan genoten! Het is een prachtige afwisselende route. Onderweg nog lekkere jam gekocht. Vrijwilligers: hartelijk bedankt!

 19. ‘k Heb deze route nu meerdere keren gelopen. Blijft mooi. ‘k Loop deze graag. Doordat de Grote Modderkolk wegens corona gesloten was, startte ik vanaf de parkeerplaats naast de Loenense kerk aan de Beekbergerweg. Prima startplek.
  Misschien één vraagje: het gras was hier en daar wel wat aan de hoge kant. Een pad was wel aan een onderhoudsbeurt toe, mede om teken gedoe te minimaliseren (of is dat overdreven ?).
  Maar alle direct betrokkenen, dank voor de inspanning. Want het blijft veel werk om te doen. De wandelaars zijn blij met al die mooie klompenpaden.

 20. Vandaag met man dit prachtig afwisselende klompenpad gelopen. Van alles te zien onderweg. Vind varkentjes altijd superleuk om te zien dus verrassing onderweg deze in de wei tegen te komen. Op de bank bij de boom onderweg een klompenbordje waar op staat of je een berichtje hier achterlaat. Bij deze 🙂 vrijwilligers bedankt voor dit mooie pad. We hebben van alles genoten.

 21. Op zondag 28 juni 2020 dit pad gelopen. Veel variatie In de route met relatief veel verharde paden. De route is goed aangegeven. Veel wandelaars onderweg.

 22. Vandaag met vrienden dit pad gelopen. We hebben genoten…wat een prachtig en afwisselend pad.
  Bij Kieveen heerlijke cappuccino gedronken met huisgemaakte kaneel cake.
  Geen last van de warmte gehad , daar je regelmatig in de schaduw kunt lopen.
  Voor herhaling vatbaar.

 23. Prachtige wandeling. Echt een leerpad, veel opgestoken onderweg. Mooie route, heel afwisselend.

 24. Voor de derde keer gelopen. Maar nu de andere kant op. Weer erg leuk. Onderweg lag er ineens een pas geboren hertje in het landje bij meerdere hertjes in een omheind weitje. 2 minuten geleden geboren. Wat een wondertje weer.
  Leuke route met veel dieren onderweg.

 25. Gisteren dit prachtige pad gewandeld. Mooier kun je het je bijna niet wensen. Afwisseling in paden en geweldig jaargetijde als je kijkt naar alles wat groeit en bloeit. Prachtige korenvelden met korenbloemen. En nog zoveel meer. Tijdens onze lunch op een bankje aan rand van bos en weiland nog een extra kadootje, we zagen ineens een vosje door het weiland lopen. Een echte aanrader dit pad. Vast het hele jaar door, maar zeker nu!

 26. Fantastische wandelroute, varkens in de wei, verderop een pasgeboren kalfje,
  Bij een poeltje onderweg, met veel groene kikkers, een daar aanwezige man wees ons erop dat er ook ringslangen inzaten en idd even de tijd genomen en gezien super.

 27. vandaag heerlijk dit pad gewandeld……..we hebben weer genoten
  op enkele druppels na is het droog gebleven met af en toe een stevige wind
  dank aan alle vrijwilligers voor het onderhouden van dit pad

 28. Er kan niet gestart worden bij de Groote Modderkolk, dit kan niet ,is afgesloten vanwege de Coronaregels.
  Wel bij Hotel De Loenermark of er tegenover bij Kieveen.
  Aangezien wij op de fiets waren lukte ons het wel over een heel mooi alternatieve route, maar daarvoor moet je ter plekke bekend zijn.
  We hadden schitterend weer maar het is ook een schitterende route, mooie vergezichten met glooiende Enken bospaadjes,af en toe waan je je in het buitenland b.v. Engeland met zijn houtwallen.
  En gelukkig weinig over geasfalteerde wegen.

 29. Even een reactie op de melding van Robert-Jan Zwarts inzake een verdwenen bordje bij hotel de Loenermark. Deze is inmiddels weer aangebracht/opgeplakt.

 30. Het eerste Klompenpad dat we liepen. En gelijk het mooiste pad, als we de reacties mogen geloven. Nu we meerdere paden hebben gelopen staat dit pad nog steeds met stip op 1. Ruim een jaar geleden kochten we bijna een huis in Loenen. We wisten daarom dat de omgeving schitterend is. De maker van dit pad trakteert de wandelaars op veel variatie. Zandpaden met weidse uitzichten, stroken op de grens van bos en weiland, glooiende en kronkelige paden. Een echte aanrader!

 31. Ik woon men hele leven al in Loenen maar zoveel nieuwe plekken gezien met dit pad. In 2 keer gelopen. Schitterend! Wel een kleine opmerking: wanneer je van de groenendaalseweg afkomt en je loopt richting hotel de Loenermark mist er een bordje om naar rechts te gaan. Aan de afdruk op het paaltje is te zien dat deze er wel gehangen heeft. Paaltje staat voor het terras van het hotel! Via mail heb ik nog wel een foto.

 32. Vanmorgen dit prachtige pad gelopen. Voor aanvang nog even de wetenswaardigheden gelezen op de app. Dit geeft wel meerwaarde aan de wandeling. Mooi glooiend, tussen akkerbouw, weilanden, veeteelt door, bos, enken. Nog kikkers gezien in de poel, muisje en wat ik prachtig vond, een kastje met bijzondere soorten zelfgemaakte jam die te koop waren tussen de akkers. Uiteraard een potje mee genomen. Ook mij vergaapt aan de mooie huizen langs de route. Goed bewegwijzerd en ik dank jullie weer voor het onderhouden van dit mooie pad

 33. Vanmorgen in alle vroegte dit mooie klompenpad voor het eerst gelopen.
  Wat een prachtige wandeling en goed verzorgd, zelfs begraste paden waren gemaaid…..door wie?
  En in de klompenpad app interessante wetenswaardigheden in beeld gekregen.
  Wat mij het meest opviel waren de glooiingen en overal, maar dan ook overal, bossen en bomen in weidse cirkels om de wandelgebieden heen.
  Beste vrijwilligers, heel erg hartelijk dank voor deze prachtige uurtjes inclusief vogelconcerten.
  Tilly

 34. Vanochtend dit mooie pad gelopen. Op een paar drukke stukjes na heerlijk stil. Erg afwisselend met bos en weide stukken.
  De parkeerplaats P2 is gesloten vanwege de corona perikelen en wij hebben in Loenen geparkeerd. Met de app zaten we zo op de route en hebben een paar honderd meter extra gelopen.

 35. Beste mensen,
  Vandaag samen mijn mijn dochter dit klompenpad gelopen. Dit als kado voor moederdag. Wat een prachtige route van begin tot eind. De zon stond hoog aan de hemel . Jamme dat de zorgboerderij nu door de corona maatregelniet open was. Dan hadden we kunnen starten met koffie en gebak. De route is heel duidelijk aangegeven. Complimenten voor de vrijwilligers. Dank je wel . Het was een dag met een goud randje.

  Judith en Mieske Aalbers

 36. Dit was ons 2de klompenpad. Ik en mijn dochter zijn beginnend wandelaars maar het lopen gaat ons door de route gemakkelijk af. Hoe komt dit. Door te geweldige route die jullie hebben gemaakt. We hebben genoten onderweg van alles wat we zagen. De route is geweldig goed aan gegeven. Dit was genieten met een hoofdletter G. We gaan nu proberen zoveel mogelijk routes te lopen. Ga zo door met jullie werk . Dank voor al het mooi dat we dankzij jullie kochten zien en beleven.

 37. Vandaag dit geweldig mooie klompenpad gelopen. Het was genieten van begin tot eind. Je ziet dat je over de stuwwal loopt en dat biedt zo her en der mooie vergezichten. De lente groene houtwallen en akkers met de typische bloemen voor dit gebied, bijvoorbeeld de klaverzuring, maken deze wandeling tot een genot. Zeker de moeite waard.

 38. Prachtige route, genoten van de afwisseling in het landschap. De bordjes waren erg duidelijk, alles stond goed aangegeven. Dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk gemaakt hebben. Wij hebben een heerlijke ontspannen ochtend gehad.

 39. Dinsdag 21 april deze route gelopen.
  Het was prachtig wandelweer en een prachtige route. Een Klompenpad, zoals je van een klompenpad verwacht, met een hoofdletter K.
  We naderden het einde en hadden de neiging om dezelfde route weer terug te lopen, maar dat doen we vast nog een andere keer.
  We naderden De Groote Modderkolk vanaf noordelijke richting en liepen ongemerkt het terrein op. We voelden ons behoorlijk bezwaard toen we er weer afliepen en toen wel tot 2 keer afzetlinten passeerden.

 40. Vandaag weer eens dit prachtige pad gelopen, zoals altijd in de vorm van een 8. Dan ongeveer 15 km.
  Parkeren bij de Modderkolk is nu i.v.m. corona niet toegestaan. Dus maar elders in de buurt aan een bosrand de auto neergezet.

 41. Wij hebben 13 April dit pad gelopen, het was mooi wandelweer.
  het is een heel mooi pad , goed onderhouden , heel duidelijk aangegeven.
  Veel variatie , verschillende rust bankjes .
  echt de moeite waard

 42. 9 april deze mooie wandeling gelopen: prima zonnig weer en route zeer goed aangegeven!

 43. Prachtige wandeling, beetje nat, maar ja begrijpelijk na al die regenval de laatste tijd

 44. Wij hebben vandaag de hele route gelopen. Heerlijke wandeling. Route werd goed aangegeven. Je kunt op deze route echt zien dat er met respect wordt omgegaan met de natuur. Mooi om nu de natuur weer te zien ontluiken, maar ik kom zeker graag een keer terug als alles in bloei staat. Ik denk dat de omgeving dan nog meer tot zijn recht komt, maar was nu ook zeker de moeite waard. Wel goede schoenen aan, hier en daar was het wat modderig.

 45. Fantastische wandeling, afwisselend en boeiend. De korte wandeling gedaan, bijna 9 km gelopen. Heerlijk om er even uit te zijn en hget hoofd op andere dingen te zetten ipv werken. Zeker na de hectische kerst in onze winkel (https://www.bestel-chocolade.nl/) echt een aanrader om weer eens lekker buiten te zijn. Het weer werkte ook mee, dat moet gezegd.

 46. De verkorte route van 9 km gelopen vanmiddag. Prachtige afwisselende route. Geen bordjes gemist of andere teleurstellingen gehad. Bijkomend voordeel deze middag was ook de zon die voorzichtig een beetje door kwam. Wil je meer van het kasteel Ter Horst zien, op de route kun je ‘m zien liggen, maar ‘t kost wat extra stappen.

 47. Beste,
  Wij zijn een tussenstop waar gasten eventueel kunnen starten met de tocht. Wij verkopen ook de brochures, echter zijn deze nu op.
  Graag zou ik 50 stuks willen bestellen, zodat we deze weer kunnen verkopen.
  Ik verneem graag van u.
  Met vriendelijke groet,
  FErry

 48. Zoals eigenlijk altijd, weer een prachtige route. Ik zie bij een reactie van 11 november dat er een bordje niet te vinden was, het kan zijn dat dat inmiddels opgelost was, maar wij hebben niet hoeven zoeken, alles stond er.
  Mooi afwisselend. De verharde weggetjes die in de route zitten zijn allemaal kleine weggetjes waar niet veel verkeer is. Wat ons betreft een aanrader.

 49. Hele leuke route met leuke kleine paadjes. Onderweg voldoende afwisseling en bankjes en gelegenheid tot iets te eten of drinken inclusief heerlijke jam van Fen

 50. Ik heb nu twee keer de verkorte route gelopen vanaf Kieveen. Is 9,8 km.
  Dus iets langer dan aangegeven.

  Maar wel een prachtige route! Mooie paden, langs poelen, licht glooiend landschap. Bewoond gebied en landweggetjes. Langs akkers en bossen, mooie uitzichten. Genieten!

  Er lijkt alleen wel een aanwijzing te missen. Vanaf de Eerbeekseweg moesten we het pad op naar de Reuweg (om voor de camping Marshoeve langs te lopen), wist ik van vorige keer toen ik route in tegengestelde richting liep. Maar konden geen bordje of sticker vinden. Hierdoor waren ook andere wandelaars al aan het zoeken….

 51. Huisgemaakte jam bij het ontbijt!
  Op deze fraaie zonnige en warme dag in oktober start ik de wandeling bij de Groote Modderkolk in Loenen. Een prima start is dat trouwens. Het theehuis heeft normale openingstijden, ook op zondag. Er is voldoende parkeergelegenheid en het sanitair is beschikbaar ook buiten de openingstijden van het theehuis.
  Het is een rustig en wonderschoon buitengebied rond Loenen op de Veluwe. Verrassend is het jam-huisje met de huisgemaakte jammetjes. Ik koop er twee. Het zijn niet hele grote potjes en er is voldoende ruimte in mijn rugzak. Ik verheug me op verse toast met huisgemaakte jam bij het ontbijt. Ik wandel door de natuurtuin Harmanahof, langs akkers, weideranden en stukjes bos. Er staan geen gewassen meer op het land. Hoe mooi moet het hier zijn als de natuur in volle bloei staat. Volop bankjes en mooie uitzichten op deze route.
  Het Loenense Enkenpad heeft geen doorgang door weilanden. Omdat ik geen zin heb na zoveel regen tot mijn knieën in een drassig gebied terecht te komen, is dit pad juist bij veel neerslag een uitstekende keuze.
  Ik loop de route met de klok mee. Ik hoop bij een Klompenpad altijd op wat avontuur. Bij deze route is dat zeker in het begin het geval. Het 2e gedeelte van de route is minder afwisselend en loop ik meer asfalt. De omgeving blijft schitterend. Veel horeca is op zondag gesloten maar gelukkig is het theehuis tot 16 uur open en sluit ik daar de dag waardig af voordat ik weer in de auto naar huis rijd.
  Aanrader dit pad. Zeker in een natte periode. @Vrijwilligers: dank jullie wel voor deze leuke en afwisselende wandelroute.
  Voor foto’s:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/loenense-enkenpad/17116/

 52. Op 19 september hebben wij deze tocht gelopen. Onze start was bij Landal Heideheuvel dus in totaal bijna 19km. Het is een prachtige tocht met veel afwisseling. Na eerst een koffie te hebben genomen bij de zorgboerderij (heerlijk) zijn we daar begonnen aan de tocht. Je loopt afwisselend langs boerderijen en landerijen. Langs bossen en verlaten weggetjes. Al met al een prachtige tocht die zeker voor herhaling vatbaar is. Wel zijn eenmaal verkeerd gelopen net voorbij het kasteel en spoorlijn. Want sticker zat onduidelijk op een verkeersbord. Terwijl je loopt te kijken naar paaltjes of lantaarnpalen. Iets voor punt 5 heb je een hotelrestaurant in die straat hebben ze geprobeerd sticker van pad te verwijderen. Verder willen wij iederen bedanken voor de mooie tocht over privé terreinen en voor het onderhoud. Op naar het volgende pad.

 53. We begonnen op 20 september aan de prachtige, afwisselende wandeling in de omgeving van Loenen, het Loenense enkenpad. Prachtig, rustgevend, tot we even na Dalenk het bos in gingen en opgewacht werden door een kwaadaardige hond, met een witte vacht die zeer agressief op ons reageerde, kennelijk losgebroken. Hij nam niet de moeite om over de draadversperring die ons van hem scheidde te springen, gelukkig. Nadat we het gebied achter ons hadden gelaten, konden we onze wandeling rustig vervolgen. Vervelend was het wel.

 54. Echt een leuke wandeling! Heel mooie afwisselende route, prachtige idyllische plekjes gezien waar je normaal niet komt. Dank aan alle grondeigenaren die hun land hiervoor openstellen.

 55. Geweldige route! Helemaal verkocht en verknocht bij klompenpaden. Wij wandelden altijd de “groene wissels’, maar dit is vele malen beter en mooier. Ontzettend goed aangegeven allemaal , wij hebben deze route gelopen 10 augustus.
  Gaan we meer doen en heb de app ook al op de telefoon.

 56. Een prachtig pad. Zeer afwisselend in gewassen, dieren, planten en uitzichten. Vrijwel geen asfalt en onderweg een zorgboerderij met heerlijke biologische appeltaart.
  Midden in een weiland ineens een kastje waar je heerlijk eigen gemaakte jam kon kopen, helaas hadden wij niet genoeg muntgeld bij ons, dus volgende keer beter.
  Fantastische route. Het werd bij ons 14 km, omdat we midden in het dorp bij een opstopping waren gestart, we moesten dus eerst naar de grote route en op de terugweg ook weer, maar dat was beslist geen straf!

 57. Gisteren gelopen in wisselvallig weer maar wat een prachtige goed onderhouden wandeling. Wij komen vaak in deze buurt maar hebben gelopen op mooie plekken waar wij nog nooit geweest zijn. De route was heel goed aangegeven. De 11 km was zo voorbij!

 58. Dit is echt een prachtige wandeling!
  Afwisselend, mooie uitzichten, vergezichten.
  Roofvogels, ooievaars gezien. Heel landelijk. Mooie boerenweggetjes, hou ik van!
  Harmanahof, prachtige plek. Daar bij die mooie kikkerpoel kun je zo tijdje blijven zitten. Zo rustgevend en mooi! Ook leuk, onderweg een soort ‘ kraampje’ waar we heerlijke bijzondere jam hebben gekocht. We hebben genoten! Jammer was dat doordat we de lange route liepen we lange tijd geen horeca tegen kwamen, alleen in het begin. En toen we om kwart over vier na bijna 3 uur lopen bij theeschenkerij De grote modderkolk aankwamen, was die net om vier uur gesloten.
  Hulde voor alle vrijwilligers!

 59. Dit mooie wandelpad heb ik op 13 juli helemaal alleen gelopen.
  Ik heb genoten van de afwisseling in landschap, huizen, akkers, dieren en planten. Bij kasteel Terhorst was ik zo afgeleid door het mooie gebouw en een buizerd die in `de voortuin` een prooi zat op te eten, dat ik het bordje niet heb zien staan en een stukje rechtdoor gelopen ben.
  Het kaartje van de folder is zo gedetailleerd dat je makkelijk de route weer terug vindt.
  Misschien het bordje bij het kasteel iets eerder plaatsen voordat je het kasteel gaat bekijken. Dan heb je al in gedachten dat je een klein stukje terug moet lopen om rechtsaf te slaan.
  Voor mij was het die middag heel rustgevend om door deze mooie omgeving te lopen. Ik was gestart op de verkorte route vanuit camping `de Marshoeve` en ben bij 6 verkeerd gelopen. Ik dacht volgens de kaart dat ik linksaf moest slaan, maar op dat punt moet je heel eventjes naar rechts en dan de weg omhoog vervolgen.
  Toen ik weer op dat punt terug kwam na ongeveer drie uur wandelen ben ik toch doorgelopen naar 7.
  Wat een prachtige huisjes, verscholen in het groen! Hier zou je toch zo willen wonen.
  De aangelegde flora en faunatuin van de Harmanahof is een plek waar je eigenlijk een uur moet blijven zitten om te kijken.
  Kortom, deze tocht verdient volgens mij een 10.
  Als ik weer in de buurt ben, ga ik hem zeker nog een keer lopen.

 60. Van de vele klompenpaden die ik gelopen heb de laatste jaren is dit pad 1 van de mooiste. Goed onderhouden, complimenten voor al die vrijwilligers, goed aangegeven, veel afwisseling, veel bankjes. Wat een prachtige korenvelden en mooie wilde bloemenveldjes, ook vaak bij particulieren, langs maïsvelden zonnebloemen. Weilanden met allerlei soorten koeien, in deze tijd zie je ook veel jong vee: ezeltje, veulens, lammeren, weilanden vol met gele en soms witte bloemen. Heb vandaag bijzonder genoten met mijn nichtje, die helemaal weg is van die klompenpaden, bedankt allemaal!

 61. Een heel fijn pad om te bewandelen! Vergezichten in een glooiend landschap (deed Zuid-Limburgs aan), smalle paadjes, stukjes bos, landelijke stukken (paarden, schapen, verschillende soorten koeien), natuurtuin, noem maar op. Zonnetje erbij, niet al te warm en genieten maar! We hadden het Schaverense pad op nummer één (pas een stuk of zes gelopen) maar mijn man vindt dit pad minstens zo mooi. Voor mij staat dat pad nog steeds op één (misschien omdat we dat onder machtig mooie omstandigheden liepen, late zomer, beginnende herfstkleuren, ochtenddauw, volop zon, kortom adembenemend) maar dit is zeker een goede tweede!

 62. Gelopen met vrienden uit Eerbeek. Het is een prachtige wandeling. Ook voor onze vrienden nog ‘nieuwe’ plekjes.

 63. Vanmiddag dit Klompenpad gelopen met een vriendin. Wat prachtig! Ik heb al heel wat klompenpaden in deze omgeving gedaan, maar deze was heel afwisselend. het enige minpunt was de aldaar aanwezige kermis- een dissonant in het verder hele rustige en stille landschap. Maar goed, dat is maar 2 dagen per jaar! Verder echt genoten. We komen uit Apeldoorn, dus niet heel ver uit de buurt, maar in deze omgeving was ik nog nooit echt geweest. Mooi hoor! En heel goed aangegeven!

 64. Gisteren hebben we het Enkenpad gelopen. Het was een enorme verrassing. Van kinds af regelmatig in Loenen bij de waterval en de schaapskooi geweest. Maar dat er vlak rondom Loenen zoveel moois aan groen te zien is, was mij onbekend. Goed aangegeven, gevarieerd, de poel , het kasteel, de mooie vergezichten en de Groote Modderkolk als start/eindpunt. Een aanrader dus!!

 65. Een prachtige route,een top 3 notering. Genoeg bankjes, vriendelijke ontvangen in het bezoekerscentrum, hulde aan de makers

 66. Vanmorgen het Enkenpad gelopen, ontzettend van genoten.
  Zo mooi, afwisselend en heel verrassend. De vrijwilligers die dit onderhouden en verzorgen een hele dikke pluim een prachtig pad dank zij jullie!
  Niet één blikje, papiertje of andere rommel ben ik tegen gekomen, fantastisch!
  Ik wist niet dat Loenen zo mooi was
  Mijn hartelijke dank.

 67. Vandaag deze prachtige route gelopen. Echt een aanrader! Afwisselend landschap, prima paden.

 68. Ik woon bijna m’n hele leven in de streek, maar kwam vandaag door het wandelen van het Loenense Enkenpad op plekjes waar ik nog nooit geweest was! Goed bewegwijzerd.

 69. Gisteren 29 maart 2019 , met prachtig weer dit pad gelopen. Een van de mooiste tot nu toe. Heerlijke lunch bij het Ruifje in Loenen op 2/3 van de route. Geparkeerd bij zorgboerderij de Groote Modderkolk ( groote met dubbel o inderdaad) een prachtige locatie waar veel te zien is. Ook heel leuk voor kinderen.

 70. Vandaag, 24 maart Loenense Enkenpad, gelopen. Een aanrader om te gaan lopen. Mooi en afwisselend. Het was vandaag ook prachtig weer om te lopen. Op naar het volgende klompenpad.

 71. Vandaag deze heerlijke wandeling gelopen, ondanks problemen met de mobiliteit door hersenletsel. Mede door de vele bankjes onderweg en ons eigen tempo ging het goed. Dank voor het uitzetten en onderhouden van vele klompenpaden. Daarvoor komen wij graag vanuit het westen.
  Irma

 72. Wat een mooi pad.
  Goede bewegwijzering en veel afwisseling in landschap.
  Even afgeweken van de route om een hapje te eten bij eetcafé ‘t Ruifje, waar ze klantvriendelijkheid nog echt belangrijk vinden!
  Echt een aanrader.

 73. Wat een mooie route. Een van de mooiste paden. Erg goed bewijzerd, zelfs op de plekken door de bebouwde kom.
  Waarschijnlijk de kritische punten op het gastenboek goed ter harte genomen. Want daar waren, naast de stickers ook klompen aan de lantaarnpaal gemaakt! Vooral de heuvel zijn mooi, het glooiende van dit gebied is waar je blij en trots op mag zijn. Erg mooi en goede route.

 74. Gestart via de bushalte bij opstappunt eetcafe ‘t Ruifje en linksaf licht oplopend de bossen in over brede en
  smalle bospaadjes om terecht te komen in een prachtige oud aandoende natuurtuin met insectenhotels,moestuin
  en verkoop van allerlei soorten eerlijke jam. De aanpalende vervallen schuur stond op instorten en heb daar een
  donatie gedaan om deze wat op te knappen, Verder over gras- bospaadjes bij zorgboerderij door boomgaard
  met leuke kunstwerken en verder door polder en bos weer terecht gekomen bij het gezellige eetcafe “t Ruifje
  onder genot van koffie met lekkers. Niet al te lang maar prachtig pad,goed en veelvuldig gemarkeerd met een
  minimum aan asfalt

 75. Gisteren deze route gelopen.
  Mooie route goed te belopen en veel verrassende uitzichten.
  Bij de dassenburcht die we onderweg tegen kwamen was gezien de sporen veel activiteit.
  Deze route kan wat ons betreft in de top 10.
  En we komen zeker in het voorjaar nog een keer terug.
  Joke en Gerrit

 76. Op 13 december 2018 dit Klompenpad gelopen met vriendin Monica. Verrassend mooi, goede markering. Alleen op het punt dat je even door de woonwijk loopt is het opletten op de klompjes aan de lantaarnpaal. Wij liepen er aan voorbij , maar een bewoonster zag ons zoeken en wees ons, kijkende naar onze wandelschoenen, waar we heen moesten!

 77. Het klompenpad in Loenen was voor ons 1 grote verrassing. Wij zijn gek op het Engelse platteland en daar deed deze wandeling ons aan denken. We komen zeker nog eens terug!

 78. Deze route 1 keer met een vriendin en een keer met mijn vader gewandeld en je komt op zulke mooie plekjes.
  Ik kom zelf uit Loenen en vind t erg dat ik zonder dit klompenpad niet eens wist van sommige delen uit de omgeving of het verhaal erachter. Ik ben echt blij dat mensen de moeite hebben genomen om zo’n mooie route uit te zetten en met leuke wetenswaardigheden erbij.
  De klompenpad app vind ik trouwens ideaal die laat precies zien waar je bent met alle info erbij.

 79. In juni 2016 hebben wij deze mooie route voor het eerst gelopen en vandaag op deze prachtige herfstdag voor de 2e keer. Opnieuw valt ons op dat je soms niet ver van huis hoeft om een mooie route te kunnen lopen. Het zonnige herfstweer werkt natuurlijk wel mee. Wat een rust op de smalle, kleine paadjes met grazende koeien en af en toe war paarden. Een echte aanrader om te gaan lopen. Heerlijk kopje koffie gedronken bij hotel restaurant de Loenermark

 80. Ook deze wandeling afgelopen zaterdag met zijn 3-en gelopen. Prachtig herfstweer, mooie paden en deels wat glooiend. Ook weer torenvalk en buizerd gespot. Startpunt was ook interesant om een s rond te kijken. Een aanrader!

 81. Wij hebben al heel wat klompenpaden met onze voeten betreden maar deze is wel een van de mooiste tot nu toe; Gisteren zondag bij heerlijk fris zonnig weer deze wandeling gedaan. erg afwisselend met verrassende en interessante bezienswaardigheidjes. Mooie uitzichten over de akkers en glooiende velden. Helaas geen zonnebril gevonden.

 82. Op 21 oktober de verkorte route gelopen, met GPS ter controle. Gemeten lengte 9,8 km! Hoe kan de totale lengte dan 11 km zijn? Overigens was het een prachtige, afwisselende tocht, die we beslist nog eens helemaal gaan lopen.

 83. Vandaag genoten van het verrassend glooiende landschap van Loenen. Bossen wisselen zich af met on-Nederlands mooie agrarische vergezichten. Nu wij een paar klompenpaden hebben gelopen overweeg ik de term ‘on-Nederlands mooi’ maar niet meer te gebruiken. Ik moet concluderen dat ik Nederland gewoon niet goed kende.
  De zorgboederij De Modderkolk is een heerlijke plek om te eindigen na een paar uur doorstappen. Verantwoorde appeltaart van een zeer verantwoord initiatief.

 84. Genoten van de mooie route door het prachtige landschap rond Loenen. Zijn Ray-Ban zonnebril op sterkte kwijt geraakt helaas. Waarschijnlijk op bankje ter hoogte van Zilven. Als iemand m ziet, dan horen we toch natuurlijk graag! Alvast bedankt! schummsteven8@gmail.com

 85. Een mooie afwisselende route in mijn geboortedorp. Voldoende koffie / lunch adresjes. Een aanrader!

 86. Vandaag gelopen. Afwisselend bos en weide, hoogteverschillen. Ontzettend mooi!

 87. Vandaag dit schitterende klompenpad in de omgeving van Loenen gelopen. Het Loenense Enkenpad.

  Auto netjes geparkeerd bij Zorgboerderij De Groote Modderkolk. En meteen via achterlangs het klompenpad begonnen. Je loopt in verhouding echt heel veel onverhard, hoeft nergens overheen te klimmen, en het is gewoon een heel gevarieerd klompenpad.
  Er waren stukken bij dat ik me even in het Wilde Westen waande.
  Én omdat ik toch al heel dicht in de buurt was, heb ik ook nog even de Loenense waterval bezocht.

  Voor een indruk van deze route –> https://annemiekewandelt.blogspot.com/2018/07/2-juli-2018-loenense-enkenpad.html

 88. Vandaag deden wij de noordelijke verkorte route van het Loenense Enkenpad. Hoewel we meerdere klompenpaden al gelopen hebben, was dit een van de mooiste tot nu toe: en dan hebben nog niet eens het hele pad gelopen.De zuidelijke helf komt zeker binnenkort aan de beurt! Bijzonder leuk en mooi de natuurtuin en het stukje natuurgebied achter Camping de Marshoeve. Bijzonder aanbevolen dit pad!

 89. Een prachtige route door afwisselend glooiend landschap, bos en weidegebied. Bij de Theeschenkerij De Groote Modderkolk is ruim parkeerplaats voorhanden. De start voor een verkorte of hele route is hier duidelijk aangegeven. De bewegwijzering is prima. Ook de routeverkorting bij 9 km is nauwelijks te missen. Complimenten aan de vrijwilligers.
  De tocht gaat vooral over onverharde weggetjes en bospaden. Er zitten stukken asfalt bij, maar deze worden niet druk bereden. Ze bieden vaak een schitterend uitzicht op het weidegebied.
  De paraplu was af en toe nodig, maar de voeten bleven droog.

 90. Prachtige route rond Loenen, goed aangegeven overal, weinig asfalt. Heerlijk lunchplekje in de IVN tuin en onderweg genoeg bankjes op mooie plekken. Na afloop een lekker ijsje bij De Groote Modderkolk, we hebben een heerlijke dag gehad.

 91. Op eerste pinksterdag, 21 mei 2018, schitterend weer, duidelijke bewegwijzering (ook met roite you app). Mooie afwisselende paden, ook schaduw en af en toe een bankje.

 92. Zondag 6 mei hebben wij het enkenpad gelopen. Wij zijn gestart bij het hotel loenermark.
  Vandaar zijn we begonnen aan de geweldige route. Zoveel natuur om je heen en de rust heerlijk.
  Ook de bloeiende rodondenderons onderweg op de route prachtig. Wij vinden het heerlijk om op onverharde paden te lopen en kwamen met deze route prima tot onze trekken. Ook de boerderij van natuurmonumenten was heerlijk om even rond te kijken, hier even een rustpauze gehouden bij de theetuin.
  De bepijlling was prima en de route prachtig met genoeg bankjes. Wij zijn zeker van plan om meerdere klompenpaden te lopen

 93. Vandaag het Loenens Enkenpad gelopen, het is zeker een aanrader, veel gezien, en echt genoten!!!

 94. Wij gebruiken deze prachtige route 2 x per jaar om hard te lopen.
  Voor de gehele groep goed te doen mede door de route verkorter en andere mogelijkheden tot verlenging en verkorte
  Ook al komen wij uit de omgeving, geeft deze route een prachtig beeld van ons natuurschoon!

 95. Gisteren het Loenens-Enkenpad gelopen vanaf natuurkampeerterrein Zegenoord. Het is een mooie afwisselende route en de IVN natuurtuin is een ontzettend leuke toevoeging. Het was wel erg veel asfalt lopen, wat ik toch wel jammer vond.

 96. Vandaag klompenpad Loenen gelopen, een aanrader zeer afwisselend !! Gespot reeen ooievaars roofvogels weidevogels etc . Heerlijke bakkie. Bij kieveen. En vergeet niet de appeltaart bij het startpunt.

 97. Heerlijk gewandeld. Leuke route goed aangegeven en heerlijk onderweg wezen lunchen. Genieten!

 98. Vandaag hebben we het Loenense klompenpad gelopen. Het was een mooie, afwisselende route langs weilanden en bossen. Onderweg lekker geluncht bij Het Ruitje. Een heerlijke dag gehad.

 99. Mede door het enthousiaste bericht dat Femke plaatste op 25 maart, besloten wij vandaag, 26 maart deze wandeling nogmaals te lopen. We hadden dit al eens gedaan in april 2015. En wederom genoten van dit goed bewegwijzerde pad met leuke doorkijkjes, vergezichten en variatie in bos, weide, landgoedbos en boerderijen. Heel veel paarden in de wei viel ons op hier in Loenen. Leuk! Vergeleken met 2015 zijn er meerdere huizen in aanbouw, hoop dat het landschap niet teveel aangetast wordt hierdoor. De 4 reeën trokken zich van deze bouwperikelen niet veel aan, we konden ze mooi observeren. Één ervan liep kreupel (tip voor de wildbeheers eenheid).
  De route is iets veranderd ten opzichte van 2015 en dat is jammer. Het stuk bij de Molen Allee ging vroeger naar kasteel Ter Horst. Nu wordt je rechtdoor gestuurd naar de spoorlijn van de stoomtrein en een drukke verkeersweg waar je langsloopt over asfalt ipv een bospad richting t kasteel. Is het omleiden tbv de horeca die aan deze drukke weg ligt? Wat was reden van het omleiden? Kan iemand ons dat vertellen???
  Deze wandeling was een heerlijk begin van de lente! 👍😀

 100. Gisteren op de mooie lentedag het Loenens klompenpad gelopen. Wat een prachtig pad. Mooie velden, uitzichten en idyllische parkjes, de jam van fem en de heerlijke appeltaart bij de zorgboerderij/ natuurmonumenten. Het was een kadootje! Dank 🙏🏽

 101. Vandaag de Loenens-enkenpad gelopen. Een prachtige route, mooie vergezichten en genoeg bankjes om even te zitten. Goed aangegeven.

 102. We hebben dit pad al twee keer gelopen, in beide richtingen. Het is goed aangegeven, mooi glooiend landschap met hier een daar een prachtig vergezicht en een mooie mix tussen bos en open terrein. Ook in de winter prima te doen. Kortom: een aanrader!
  Vrijwilligers en grondeigenaren: bedankt!

 103. We hebben genoten van deze mooie en gevarieerde wandeling. Route is heel goed aangegeven. Compliment!

 104. Wij hebben al diverse klompenpaden gelopen, maar het Loenense Enkenpad is een echter topper.
  Fantastisch.

 105. Dank aan alle vrijwilligers die er voor zorgen dat wij weer een fantastisch klompenpad hebben kunnen lopen. Heel fraai om te zien wat de betekenis is van een grote enk in het dorp Loenen. Door deze rondwandeling krijg je er van alle kanten zicht op. Heel gevarieerde wandeling, goed onderhouden markeringen. Flink wat horeca onderweg. Ondanks het grauwe koude weer en een sneeuwbui aan het eind hebben wij genoten. 4 februari 2018.

 106. Op zondag 28 januari gevonden op het Loenense Enkenpad autosleutels van een Renault. Bent U ze kwijt bel dan 0612122610

 107. Wat was het genieten vandaag, zelfs in de winter is dit pad mooi. Mooie paden die ons door een prachtig landschap voerden en voldoende bankjes! De ooievaar zat al op het nest, een buizerd gespot en de groene specht.
  Onderweg leuke kraampjes van Honing, Jam en eieren. Zels onze dochter van 13 vond het jammmer dat na 11,5 km de wandeling al afgelopen was. Ook in de zomer moet dit pad prachtig zijn, dus ons zie je in de zomer zeker nog eens terug!

 108. Op 23 januari het Loenense Enkenpad gelopen. Een mooie start bij het Grootte Moddergat. Even in de stal kijken naar de Brandrode koeien. Het eerste stuk veel verhard maar dat maakte de andere helft helemaal goed. Langs en door de glooiende weilanden. In het insekten tuintje zagen we een groene specht. Heel bijzonder. Vlak erna het winkel kastje van Fem met bijzondere smaakjes jam. Uiteraard zijn er 2 mee naar huis gegaan. Erg leuk & lekker!!

 109. Prachtige gevariëerde wandeling met mooie vergezichten. Neem je verrekijker mee. Goed voorzien van klompenpadschidjes.

 110. De prachtige zonnige novemberochtend heeft er zeker ook aan bijgedragen, maar wij hebben enorm genoten van de route. Prachtige kleine paadjes die je zelf nooit vind, een mooie heemtuin maar vooral een schitterende omgeving. Bedankt voor zo’n mooie route.

 111. Dit mooie pad al een paar maal gelopen blijf het jammer vinden dat er geen route verlenging is aangeplakt langs de waterval ( v.a. de start door het bos naar de waterval voor de WV links en via de P-plaats links van de WV naar de spoorlijn daar links van het spoor richting Dieren en net voor de plek waar oude wagons staan recht naar de hoofd route Leuk stukje voor mensen die van elders komen en oud Apeldoorners zoals ik met Loenense roots ( Moeder is in Loenen geboren kwam er dus regelmatig )

 112. Mooie afwisselende wandeling.
  Bos, velden, landbouw, veeteelt, mooie mix.
  Tussen hoofdweg en rotonde naar Eerbeek beetje saai en alles verharde weg.

 113. Een prachtige wandeling in een glooiend, afwisselend landschap in een prachtig stukje Nederland! Ook staat het zeer goed aangegeven complimenten!

 114. Mooie afwisselende wandeling. Eerste stuk blijf je wat in de buurt van wegen en bebouwing. Gaat geleidelijk over in wat golvend akker -en bosland. Nu, half oktober, veel paddenstoelen gezien en wroetsporen van wilde zwijnen. Onderweg voldoende rustpunten (lekkere hoge banken), en er is altijd wel horeca in de buurt. Aanrader!

 115. Zondag 1 oktober de Loenense enkpad route gelopen met onze dochters van 8. Geweldige, afwisselende route. Mooi afwisselende landschappen van weiland tot bos, en van smalle paadjes. We kwamen veel wandelaars tegen die met een tevreden glimlach voorbij kwamen. Complimenten voor de vrijwilligers en de iniatiefnemers

 116. Vandaag de route gelopen, erg mooie tocht .
  Mooie natuur onderweg, genoeg bankjes om te rusten.
  Route is duidelijk aangegeven met bordjes.
  Onderweg kwamen we “het lekkerste kastje” tegen, hier kon je eigengemaakte jam en koekjes kopen.

 117. Op een regenachtige maandagmiddag heb ik werkelijk genoten van het klompenpad in Loenen! De 11 km zijn zo voorbij met de mooie afwisseling van landschappen en veel dieren langs de route om me te koelen. … De paden zijn goed onderhouden (lof voor de vrijwilligers) Echt een aanrader!

 118. Gevonden dameshorloge op het Klompenpad nabij Natuurtuin Harmanahof. Info: Tel.nummer 06 23 29 06 24

 119. 6-9-2017 deze Klompenpad gelopen! Geweldig mooi, heel afwisselend. We hebben hem helemaal gelopen. Goed onderhouden.
  We waren niet de enige die hem liepen, jammer dat zo weinig mensen een berichtje achterlaten.
  Zoals op de bankjes staat aangegeven, leuk voor de vrijwilligers en voor de mensen die dit allemaal mogelijk maken 🙂
  Top!

 120. Vandaag dus het Loenense Enkenpad gelopen. Het 50e klompenpad dat we voor het eerst lopen. En een bijzonder afwisselende route. En het best bewegwijzerde pad! We gebruiken voor de zekerheid altijd de App en GPS route erbij, maar die hebben wij helemaal niet nodig gehad.

 121. Vandaag ons eerste klompenpad gelopen. Een prachtige, afwisselende en goed uitgezette route.
  Er stonden voldoende bankjes op mooie punten, maar daarbij ontbraken afvalbakken. Wij namen ons afval mee, maar jammer van het zwerfafval.

 122. Wij hebben genoten van deze mooie afwisselende wandeling. Gestart bij de natuurtuin bij camping het Reeën dal en de volledige afstand gelopen. Een aanrader!

 123. Wij hebben genoten van deze mooie afwisselende wandeling. Gestart bij de natuurtuin bij camping het Reeën dal en de volledige afstand gelopen. Een aanrader!

 124. Vandaag het Loenense Enkenpad gelopen. Een mooi en goed bewegwijzerde wandeling. Geëindigd bij de Groote moddelkolk met een lekker boerderij-ijsje. Een echte aanrader.

 125. Halverwege dít klompenpad staat een bankje waarop de aanmoediging gedaan wordt een reactie op deze wandeling te geven. Welnu: vandaag 13 augustus hebben wij er 270 km voor over gehad naar Loenen te sturen en, zeer gemeend, het was de afstand waard. Dít pad maakte mij blij! Een van de mooiste tot nu toe!

 126. Behoort tot de mooiste klompenpaden die ik ken. Echt een aanrader. Het uitzicht vanaf de Veluwestuwwal op de torens van Zutphen is bv erg bijzonder.

 127. Vandaag voor de tweede maal het Loenense Enkenpad gelopen eerste maal in de herfst nu in de zomer. Wat is het een mooi pad prachtig. Wat een mooie berm bloemen. Waren veel klompenpad wandelaars . Dat is altijd leuk om even te vragen waar ze vandaan komen.goede bewegwijzering. We lopen altijd op de klompjes en met de folder. Geweldig pad.goed begaanbaar. Gras was netjes gemaaid Dank aan de vrijwilligers. Fam Nieuwenhuis.

 128. Als je aan Loenen denkt, denk je toch al gauw aan de Veluwe en de watervallen. Maar bij deze wandeltocht weinig van dit alles. We kregen de andere kant van Loenen te zien. Een erg mooie tocht met graspoelen, solitaire bijen, natuurtuinen enz. Je liep door een glooiend landschap, over enken, langs sprengbeken en over historische landgoederen. En dan kasteel ter Horst. Schitterend. De bepijling was perfect. Nooit de app op de telefoon hoeven te raadplegen. Voor een afslag werd vaak zowel links als rechts van de weg dit aangegeven.

 129. Vandaag dit klompenpad bewandeld, mooie afwisselende route van bos, weide’s, en enken. Rammelende hazen en een ree gezien, ook werden er duiven losgelaten voor een wedstrijdvlucht. De stoomtrein kondigde zijn aankomst aan op halte Loenen. Een minpunt en dat zijn de baasjes met loslopende honden. Ik ben er onderweg drie keer mee geconfronteerd, waarvan een keer bijna onderste boven gesprongen door een iets te enthousiaste hond. Daar zou Natuurmonumenten meer op moeten letten. Voor de rest complimenten voor het uitzetten van deze route, hij is erg mooi!!

 130. Vandaag het Loenense Enkenpad gelopen. Wat een prachtige route. Bossen, weilanden, maisvelden enz. GEweldig. Bankjes onderweg benut om van de omgeving te genieten en even uit te rusten.
  In de route zit 1 minder fijne oversteek ( kasteel Ter Horst) maar verder is het een top route.
  Hartelijk dank

 131. En dan denk je de omgeving waarin je woont te kennen..maar wat was dit een prachtige verrassing! Ik vind het bijna jammer dat dit mijn 1e klompenpad is…volgens mij kan het niet mooier. Bij Kieveen in Loenen geluncht…koffie, heerlijk pomodorisoepje met Italiaans plankje voor weinig geld…aanrader!

 132. Vandaag een van de mooiste klompenpaden gelopen met een gedeelte van de werkgroep van het Horsthoekerpad .
  Prachtige gekleurde korenvelden in diverse soorten .We lopen elke maand een klompenpad maar dit is wel een van de mooiste .Prachtig aangegeven en weinig asfalt .Ook de vergezichten zijn prachtig en soms denk je dat je in een heel ander gebied bent maar het is toch echt de Veluwe .Proficiat met jullie prachtige route .

 133. Reeds op 14 maart j.l. liep ik dit schitterende wandelpad. In een reactie beloofde ik om nog eens in mei of juni terug te komen om foto´s te maken. Die afspraak ben ik nagekomen. Ik was afgelopen maandag precies op tijd om te genieten van de prachtige natuur rond Loenen. Heb genoten van het koren met de korenbloem die gewoon tussen het graan opgroeide. En natuurlijk ook van de prachtige wilde planten in de Harmanahof. En ook het weerzien met kasteel Ter Horst was voor mij een hoogtepunt. Zie ook mijn foto op facebook via onderstaande link:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1567361150001574&set=pcb.1567362973334725&type=3&theater

 134. Vandaag heerlijk gelopen op dit klompenpad. Op deze erg warme dag lekker koel door de vele bomen langs de weg. Heb veel klompenpaden gelopen, deze blinkt uit omdat alles zo heel goed is aangegeven. Mooi afwisselend landschap. Na afloop lekker gelunchd bij “Bron van Smaak” en wat onderweg wat gedronken bij “De Loenermark”.

 135. Wij hebben gisteren n heerlijke dag gehad. Wat een mooi pad, glooiend, lieflijk, afwisselend, goed aangegeven en heerlijke bankjes onderweg. Ook kwamen we allemaal vriendelijke mensen tegen! Kortom een aanrader.

 136. Op 2de pinksterdag Loenenseenkpad gelopen. Een prachtig klompenpad. Vooral de afwisseling vonden wij heel mooi. Enk en bos maar ook weide gebied. Ook leuk de natuurtuin. Plotseling horen wij een hardt geluid: de stoomtein reed prachtig vlak voor ons langs. En wij hebben ook genoten van het wandel arregement ( koffie en plank met lekkere hapjes) bij de bron van smaak. kortom een wandeling zo als deze voor ons compleet is.

 137. Gisteren dit pad gelopen en enorm genoten. We hebben ons regelmatig verbaasd over de afwisseling in het landschap. We hebben 1 keer een markering gemist en zijn toen even gestopt om de app te bekijken. We werden aangesproken door een aardige dame die langs reed en doorhad wat er gaande was, en ons de juiste richting wees. Helemaal top!

 138. Wij genoten vandaag van deze prachtige route. Veel afwisseling in landschap, paadjes en leuke plekjes, zoals de natuurtuin, de theetuin en de leuke ontdekking in de maalcooperatie ( bij het spoor) : een heerlijke italiaanse koffie en een winkel met verrassende assecoires en kleding.
  Dank voor de routemakers voor dit mooie pad

 139. Prachtige wandeling! Het is een hele mooie, gevarieerde route. Erg goed aangegeven. Echt genieten!
  Bedankt!

 140. Vandaag, 25 mei 2017, het Loenens Enkenpad gelopen. Wat een mooie, goedgemarkeerde, afwisselende wandeling. Mijn complimenten. Er zijn genoeg parkeerplaatsen. Na afloop op het terras van de theetuin wat gedronken.

 141. Vanmorgen het Loenense Enkenpad gelopen, tot nu toe een van de mooiste klompenpaden die we gelopen hebben! Veel zandpaden tussen de akkers en langs bosranden. Regelmatig een bankje om uit te rusten. Door het glooiende landschap mooi uitzicht op de omgeving. Dank aan de vrijwilligers voor dit mooie pad!

 142. 15 mei 2017. Verrassend mooie wandeling gemaakt met heel veel afwisseling. De informatie in de beschrijving is van toegevoegde waarde, de mooie wildwal beklommen en van daaruit vergezicht naar Zutphen. Leuke paden rondom Loenen.

 143. Een heerlijke wandeling die naar eigen believen is in te korten. De wandeling is heel gevarieerd en heeft diverse plekjes voor een kopje koffie of iets te eten. Onderweg staan met een zekere regelmaat bankjes op heel bijzonder plekken. Kortom: een superleuke wandeling!

 144. Op woensdag 10 mei samen met goede vriend deze wandeling gelopen. Schitterend wandelweer in een van de mooiste periodes in het jaar. Schitterende wandeling, zeer afwisselend, in een hele rustige omgeving. Veel vlinders onderweg. Een enkel stuk van de route doet bijna ZuidLimburgs aan. Goed aangegeven en met de app helemaal makkelijk om je positie even te controleren. Dit is voor ons het derde Kl’pad in de ruime omtrek van Apeldoorn, tot nog toe de mooiste. Ik ben benieuwd hoe deze wandeling in een ander seizoen is, ik verwacht net zo mooi maar dan met de schoonheid van landschap en natuur uit dat jaargetijde. Aanrader dus!

 145. Vandaag het klompenpad in Loenen gelopen.
  Prachtige route van bijna 12 km. door weilanden, door bossen, langs mooie sloten. Reigers gezien en kikkers, paarden, koeien, kippen. Wat is Nederland toch mooi!!!
  Prachtig heuvelachtig terrein, echt de moeite waard.
  Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken!

 146. Wij vonden de route zeer afwisselend terwijl je eigenlijk zeer dicht bij Loenen blijft lopen, goed begaanbaar, verhard en onverhard, uitstekend aangegeven, voldoende horeca onderweg. Wij hebben gekozen voor de versie van 9 km dus de ingekorte route gelopen.

 147. Gisteren 1e Paasdag het Loenense Enkenpad gelopen. Af en toe wat regen, maar weinig last van want je loopt toch vaak beschut onder de bomen. Het was een heerlijke wandeling. Met na afloop cappuccino en cake bij de Groote Modderkolk, heerlijk knus en lekker. Hier was ook mijn beginpunt; enige minpunt was daar onduidelijkheid of rechtdoor of rechtsaf.

 148. Super mooie route. Uitstekende bewegwijzering. Bankjes onderweg zijn ideaal. Wij hebben genoten van deze mooie route. Gestart vanaf Kieveen wat zeker een aanrader is.

 149. Wij hebben een bordje gemist waardoor we veel door de bossen en langs de hei kwamen, uiteindelijk 8 km te ver gelopen maar de route was mooi, ons werd gezegd bij de bron van smaak om in tegengestelde richting te lopen, misschien dat we daarom een paar keer over een bordje of hadden gemist of niet konden vinden bij een splitsing
  al met al een mooie route

 150. Allereerst onze waardering voor dit prachtige en knap uitgezette klompenpad. Ontzettend van genoten! Wisselend landschap, glooiende velden, en veel kleine onverharde paden met ook nog horeca.
  Bij de splitsing Koedijk-Slatsdijk vonden wij geen markering. met kaartje er bij geen punt, maar t.z.t. wel weer iets voor controle wellicht. hartelijk dank voor jullie initiatief, vriendelijke groeten,Pim

 151. Op deze zondagmiddag hebben we kunnen genieten van deze mooie wandelroute. Bewegwijzering is uitstekend en de vrijwilligers willen we ook bedanken voor de uitstekende bankjes onderweg.

 152. Zaterdag 25 maart, een heerlijke zonnige lentedag.
  Voor ons weer de start van het wandelseizoen

  Het was een zeer gevarieerde, prachtige route.
  Door bos, langs mooie boerderijen, vergezichten en soms langs water. Genoeg mogelijkheden om even van de zon te genieten.
  Natuurlijk was er in Loenen lekkere cappuccino te krijgen.
  Een beetje jammer was dat de route bordjes niet allemaal aan de rechterkant van de looproute staan .
  Dat waren we gewend van vele andere tochten. Vooral in het begin gaf dat verwarring, maar de telefoon bood uitkomst en soms volgden we dus deze routebeschrijving.
  Probleem opgelost.

  Ook vond ik het , soms lastige, kleine lettertjes.

  Al met al een heerlijke dag! We zullen zeker nog meer klompendansen lopen.
  Veel wandelplezier
  Ria Green.

 153. Zaterdag het Loenense Enkpad gelopen . Mooie route met veel afwisseling. Duidelijk aangegeven dus je hoeft bijna niet te zoeken. Hulde voor de vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken! En bij de Kieveen coöperatie een heerlijk Italiaanse plankje met lekkernij gegeten . We hadden nog mooi weer ook!

 154. Gisteren op 14 maart het Loenense Enkenpad gelopen. Het Loenense Enkenpad is een prachtige en afwisselende wandelroute, die helemaal aan de criteria van een klompenpad voldoet. Het geeft de geschiedenis van het landschap uitstekend weer en laat ook de overgang zien van de Veluwe richting de IJsselvallei. Verder vond ik het heel bijzonder dat gebruik gemaakt kon worden van het uitgebreide netwerk aan veldwegen rond Loenen. Dat alleen al geeft aan hoe bijzonder de omgeving rond Loenen is. En verder heb ik alleen maar genoten. In mei of juni hoop ik nog eens terug te komen om uitgebreid foto´s te maken.

 155. Prachtige afwisselende route
  Duidelijk aangegeven en regelmatig voorzien van bankjes.
  Waarop staat vermeld om te reageren.
  Bedankt vrijwilligers jullie doen echt fantastisch werk!!!
  Groetjes Dorry

 156. Vorige woensdag dit pad gelopen met een vriendin. We waren het erover eens dat het een leuke, afwisselende route is. Tegen het eind een stuk langs de weg moeten lopen maar helaas is daar soms niet aan te ontkomen. ‘T Ruifje vonden wij een leuke plek voor een bakje koffie.

 157. De tweede keer deze route. Met de klok mee dit keer, maar alleen de zuid- en westkant ivm kort daglicht. De zuidwest kant is ook het mooist: prachtig kleinschalig landschap. Van tevoren wél eerst even koffie gedronken in de Bron van Smaak, waar twee aardige dames een miniem klein winkeltje drijven met maar vier zitplaatsen. Maar wél onberispelijke koffie en érg gezellig. Ze komen je zelfs bedienen in de naastgelegen interieurzaak Central Park, waarvoor ze toch wel een stukje moeten lopen. Verder helaas nét de stoomtrein gemist die door het gebied reed. Je kunt niet alles hebben…
  De route is zonder meer een aanrader.

 158. Een mooie, afwisselende route! Heerlijk in de winterzon door het open landschap, afgewisseld met stukjes bos.
  Nog nooit zoveel roodborstjes gezien! We telden er zeker 25.
  We hebben nog een mooie van een roodborstje op een paal met de markering van dit klompenpad.
  Hoe sturen we die in?
  En lekker nog even koffie en chocomel bij het theehuis van de Groote Modderkolk.

 159. Dit was ons achtste klompenpad. Het was een mooi pad met veel afwisseling. Meest kleinschalig landschap vaak met paarden. Hier en daar wat glooiing, doet soms even denken aan Z-Limburg. De route is superb aangegeven. Lunchtip: eetcafé ‘t Ruifje in Loenen.
  Trouwens hulde aan de organisatie voor de app. De weg kwijt raken is echt onmogelijk; je weet altijd nauwkeurig waar je bent.

 160. Vandaag Loenense klompenpad gelopen. Een beetje spettertjes gehad. Leuke route zijn stukjes bij die een beetje moeilijk lopen. 1 keer een klompje gemist maar dat was van onze kant niet opgelet,keken ergens anders na,ja dan heb je zo iets.terug gelopen en route weer hervat. Hulde voor het klompenpad Loenen Fam Nieuwenhuis. 4 personen gelopen.

 161. Een mooie route. Heel afwisselend.
  Af en toe ene stukje asfalt, maar dat valt erg mee.
  Leuk startpunt, waar we rustig konden wachten tot de regen ophield.

 162. Beste Wimmy en Gjalt,

  Een wijziging in de route was helaas noodzakelijk, hierdoor is er inderdaad iets meer asfalt in de route ontstaan. Nog steeds bevat het Loenense enkenpad echter veel onverharde paden door het prachtige buitengebied van Loenen en is het pad naar onze mening een heel mooi klompenpad!

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 163. We hebben meerdere keren, met veel plezier, dit Klompenpad gewandeld. Afgelopen maandag hebben we met vrienden deze route gelopen. We hadden ze verteld dat dit een prachtige route is met weinig asfalt. Maar wat schetst onze verbazing, de route is verlegd met veel meer asvalt. En de route loopt nu langs de drukke hoofdweg. Dat is wel even een tegenvaller. Erg jammer dat het niet meer de route is die hij was na die veranderingen.

 164. Een afwisselende en leuke route, bossen en kleine weilanden. licht glooiend hier en daar. Af en toe een stukje langs/over drukkere wegen, maar over het algemeen een rustige en prettige wandeling. Mooi start- en eindpunt!

 165. Ik heb een aantal maanden geleden met veel plezier dit klompenpad gelopen. Vandaag ging ik het klompenpad met een vriendin lopen. Wat raar…hier moesten wij toch echt naar rechts maar de bewegwijzering zegt naar links. Op de app gekeken. De route is verlegd. Nu moeten wij een heel stuk over een asfaltweg. Langs horeca. Lekker niet gedaan en de oude route genomen. Een tijd later. Wat raar….het spoor over? Dat klopt niet. De route is weer verlegd. Weer veel meer kilometers over asfalt. En weer langs horeca. Vooral dat laatste stuk was zo leuk door het bos. Nu loop je langs een hoofdweg! Wat ongelofelijk jammer. Misschien ben ik de eerste die het zegt maar de route was voor mij een enorme tegenvaller na de veranderingen.

 166. Wat een prachtige wandeling op deze mooie zondag in september. Op de fiets van Apeldoorn naar Loenen. Fietsen bij Kieveen neergezet. De wandeling was zeer goed aangegeven. Over mooie paden, langs weilanden en door bos en alles was zo schoon onderweg. Geen afval gezien. Het pad ligt er verzorgt bij. Prachtige vergezichten, mooie huizen en leuke paadjes. We hebben genoten. Compliment voor de vrijwilligers en de mensen die deze route hebben uitgezet.

 167. Vanmorgen eerst in Emst een pad gelopen en nu is deze aan de beurt. Tegen de klok in gelopen. Een heel mooi pad, Talloze mooie huizen op de achtergrond van glooiende landschappen tussen bosschages in de verte. Schitterend.
  Prachtige grote bomen gezien.
  Hier zijn regiokoeien, brandrode ras en….de kalfjes lopen erbij, de koe wordt niet altijd “uitgemolken” (financieel).
  Bij een grote boer stonden de koeien in de sta, jammer. Verderop liep wel weer een grote kudde roodbonte koeien in de wei. Ooievaars kom je tegenwoordig overal weer tegen, dit keer 3 gezien.
  Bewegwijzering uitstekend, Alleen moet je op de Hoofdweg aan de rechterkant van de weg op het fietspad gaan lopen, anders mis je een sticker. Je moet nl rechtsaf. Ik was niet de enige wandelaar die hier rechtdoor liep.
  Iedereen weer bedankt voor deze heerlijke -warme- wandeling.

 168. Vandaag met regenachtig weer het klompenpad van Loenen gewandeld, gestart bij Bron van smaak, wat een hartelijk ontvangst!!
  Daarna een hele mooie afwisselende tocht gewandeld en als afsluiting bij Bron van smaak een Italiaanse broodplank genuttigd, echt een aanrader!!
  Ondanks het regenachtige weer toch een heerlijke dag🙃

 169. Gistermiddag voor het eerst deze klompenpad route gelopen. Echt een hele mooie route en ook erg goed aangegeven. Het was voor ons echt genieten en ook zeker voor herhaling vatbaar. Dank aan degene die deze route mogelijk hebben gemaakt! 🙂

 170. Vandaag een prachtige wandeling gemaakt langs dit pad. Een echte aanrader. De weg was makkelijk te vinden door de uitstekende wegwijzers. Hulde voor de makers van deze route.

 171. TEGEN ‘T LIJF LOPEN

  VIJF DAMES NABIJ ‘T GELDERS LOENEN
  DIE WAREN VOOR MIJ OM TE ZOENEN
  MAAR HOE PAK JE DAT AAN
  ALS ZE VOOR JE DAAR STAAN
  MET JE TENEN GEKROMD IN JE SCHOENEN

 172. 18 juli 2016
  Een schitterende zomese dag en een schitterende route.
  Heel landelijk, mooie vergezichten, koeien, paarden, graanvelden met korenbloemen en mooie boerderijen, een lust voor het oog. Zelfs een prachtige natuurtuin is in de route opgenomen.
  Genoeg momenten om iets te kunnen gebruiken in gezellige uitspanningen of gewoon op een bankje.
  En.. niet onbelangrijk met een heel zonnige dag zoals vandaag, heel veel weggentjes, laantjes enz liggen onder een bladerdak of langs begroeiing.
  Een aanrader, een mooie en goed aangegeven route.

 173. Zondag 3 juli dit prachtige klompenpad gelopen, ondanks dat het erg had geregend en een fikse bui, genoten we van het afwisselende landschap. Door het vele hemelwater waren de zand-en-bospaden erg nat, maar dit mocht de pret niet drukken. De bewegwijzering was heel goed, 1 x iets verkeerd gelopen bij een bord klompenpad, hier hadden we linksaf het 2 treden trapje af gemoeten maar we hadden alleen naar het stickerplaatje gekeken en hier stond geen pijltje naar links op, maar achteraf weet je, dat je er bij zo’n bord “in” moet.
  Dank je wel vrijwilligers voor de aanleg en het onderhoud, zonder jullie hadden we al dit moois niet gezien.

  Tjeerd en Jantje de Vries, Veenendaal.

 174. Beste Kcdnao,

  Het Loenense enkenpad bleek zo succesvol dat er bovenverwachting veel over gewandeld werd. Hierdoor heeft een eigenaar besloten alsnog af te zien van zijn deelname aan het klompenpad. Een wijziging in de route nodig was hierdoor noodzakelijk. Ondanks deze wijziging blijft het echter een prachtig klompenpad!

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 175. laatste keer was route gewijzigd… waarom is dit gebeurd?
  Kan iemand dit mij vertellen..
  voor de rest zoals elke keer erggggg moooiiii

 176. Loopt u 2 & 3 Juli dit mooie klompenpad dan kunt u niet alleen genieten van de mooie natuur van Loenen, maar ook van kunst. Op 8 locaties aan en nabij het Loenense Enkenpad kunt u kunst kijken. Diverse kunstenaars uit Loenen hebben dit weekend, tijdens de Open Atelierdagen Loenen, hun deur geopend om hun werken te tonen en u een kijkje te geven in hun werkwijze.

  kijk voor meer info op: http://www.kunstinloenen.nl of http://www.facebook.com/kunstinloenen

 177. Heerlijke wandeling, mooie en afwisselende route.
  Genoeg bankjes onderweg om even te rusten en te genieten van het landschap. Wij hebben het pad met de klok meegelopen en dat beviel prima, de route wordt dan alleen maar mooier.

 178. Prachtig gevarieerde en perfect gemarkeerde wandeling door het verrassende Loenense achterland.
  Afgesloten met een bezoek aan galerie Arthuus maakte het geheel uit de kunst!

 179. Gisteren 13 mei 2016 het Loenense Enkenpad gelopen.
  Het was prachtig weer en we wandelden in een prachtige omgeving met veel afwisseling, van bos tot weiland, van sprengen tot heuvelachtig terrein. Prima aangegeven, het kan niet missen.
  Onze complimenten voor de bedenkers en uitvoerenden, alsmede de eigenaren die hun grond hiervoor beschikbaar hebben gesteld.
  We hebben 1 suggestie: geef op het bordje waar routeverkorting op staat aan, het aantal km’s wat je dan minder km’s gaar lopen.

 180. Complimenten voor voor de personen die deze route hebben uitgezet!
  Het was vandaag prachtig weer en wij hadden het geluk dat we deze route vandaag konden lopen.
  Weilanden vol met bloeiende bloemen, natuurtuin Harmanahof en zorgboerderij de Groote Modderkolk waren de hoogtepunten van deze wandeling.
  Afgesloten met koffie en appeltaart bij De Groote Modderkolk.
  Deze wandeling was helemaal top!

 181. Aanrader! De wandeling is leuk en afwisselend. Ondanks de regenval van de afgelopen dagen goed te doen. Gestart bij een boerderij van Natuurmonumenten waar je ook kan parkeren, even binnenkijken bij de koeien en geiten. Tevens een theetuin aanwezig. De route is duidelijk aangegeven. Door het glooiend landschap mooie vergezichten. Klompen aan en gaan!

 182. Prachtige dag voor de opening van ons klompenpad seizoen! Heel veel bloemen in de weiden. Een nostalgisch gevoel.Wat heerlijk om dat te zien. Tegenwoordig zie je veel vaker saai gras wat afgemaaid wordt en aan de koeien in loopstallen wordt gevoerd. nee hier in de omgeving werden koeien en kalfjes net de weide ingelaten. Een hoop geloei van alle kanten. Zo hoort het ook!
  Goed aangegeven wandeling, veel leuke doorkijkjes, ooievaar op t nest in de buurt van bij kasteel Terhorst. Veel bankjes op uitzichtpunten. Bosanemonen, speenkruid, bloesembomen en de eerste vlinders gespot. Tip voor Jan Middelkamp ….. Wij hebben heerlijk gelunched in de zon op het terras van restaurant de Loenermarkt in Loenen!
  Volgende week weer een nieuwe wandeling uitzoeken!

 183. Het was vandaag, 11 april 2016, ideaal wandelweer: ca. 18 graden en veel zon. De wandeling over de Loenense enken was heel mooi en afwisselend. Op het laatst misten wij toch nog een afslag, maar dat zal ongetwijfeld aan ons hebben gelegen. De hele route was goed bewegwijzerd.
  Dank aan alle vrijwilligers en aan alle grondeigenaren die ons over hun terreinen lieten lopen.
  Jammer dat wij, omdat het maandag was, de appeltaart en thee/koffie bij De Groote Modderkolk moesten versmaden.

 184. Vandaag 4-4-2016 dit pad gelopen. Ik heb ongeveer 15 klompenpaden gelopen en als er een het predikaat klompenpad verdiend dan is het dit pad. De 18 graden en zon was daarbij een welkom aspect. Dit pad moet je eens in je leven gelopen hebben. Voldoende mooie plekjes op de route en voldoende bankjes om weg te mijmeren.
  Goede bewegwijzering en ronduit een van de mooiste paden tot nog toe chapeau.

 185. hoe fraai dit pad
  langs veld en beken
  een vergezicht
  dat vergeleken
  met ‘t buitenland
  niet onderdoet
  wie goed doet hier
  veel goeds ontmoet

  een vriend’lijk volk
  op stille wegen
  een briesend paard
  de koe bestegen
  een rondje Loenen
  op je klompen
  om in ‘t bestaan
  niet af te stompen

  gaat dus te voet
  hier door het landschap
  ervaar ter plekke
  de verwantschap
  met wat het doel is
  in dit leven
  schoon te krijgen
  mooi te geven

 186. Vorige week dit klompenpad gewandeld,een hele mooie afwisselende wandeling erg goed aangegeven hulde voor de makers van deze prachtige wandeling op de juiste plaats een bankje vaak met een schitterend uitzicht een aanrader.

 187. Wij hebben vandaag dit klompenpad gelopen en hebben genoten van de afwisseling in landschappen en de mooie vergezichten. We verbazen ons erover dat dit ook Nederland is! Alles is perfect aangegeven en op de juiste plek stond ineens een bankje in de zon. Een echte aanrader!

 188. Vandaag een mooie, zonnige wandeling gemaakt over het Loenense Enkenpad. Genoten van het landschap. Zo af en toe hadden wij het gevoel niet in Nederland te lopen. Een absolute aanrader. Aan het eind van de wandeling thee gedronken bij de theeschenkerij waar ze werkelijk heerlijke appeltaart serveren. Een feestje!

 189. Wat een schitterende wandeling hebben we gemaakt over het Loenense Enkenpad. Vooral de variatie in het beleven van het landschap viel ons op deze zonovergoten dag erg op. We genoten van het luxe bankje in de buurt van punt 8! We danken alle eigenaren die zo bereidwillig zijn om ons op hun erf toe te laten! Een aan te bevelen wandeling dus.

 190. Vandaag het klompenpad gelopen. Prachtige route door een afwisselend landschap.
  De markering is prima aangegeven.
  In de lente of zomer nog maar een keertje lopen dan is alles mooi groen.
  Het was nu een bewolkte dag, maar niettemin ervan genoten!

 191. Vandaag 17-01-2016 dit klompenpad gelopen.
  Klein beetje vorst, klein beetje sneeuw, stralende zon met blauwe lucht.
  Heerlijk om met dit weer deze prachtige route te lopen.
  Route zeer goed aangegeven.

  We hebben echt genoten.

 192. We lopen als buurtgenoten al jaren in en om Loenen maar toch een aantal paadjes ontdekt die we nog niet kenden. Alleen bij het kasteel een afslag gemist omdat we teveel naar het kasteel zelf zaten te kijken 🙂
  Heel mooie route en goed gemarkeerd.

 193. Ik heb nu 5 klompenpaden gelopen en ben van plan ze allemaal minimaal 1 keer te doen.
  Tot nu toe is dit wel de mooiste, geweldig afwisselend, weinig asfalt en heel goed aangegeven.
  Komt er nog bij dat het op deze 28e december wel heel er mooi weer was, dus wat kan een mens nog meer wensen.

 194. Wederom een schitterende route.
  Wij hebben het eind van de zomer gelopen met ideaal wandelweer en droge paden.
  Heel afwisselend, onze complimenten!

 195. zeer mooie route er zit alleen een stuk in waar je over een mais veld heen moet normaal niet erg ,maar de boer was zijn land aan het omploegen er was totaal geen loopruimte ,dan maar zelf een weg zoeken door het omgeploegde land.dit vond de boer niet erg leuk.maar ja we moesten verder

 196. Wat een prachtige en afwisselende tocht ! Ondanks de stromende regen enorm genoten van deze duidelijk aangegeven route met z’n vele bijzondere plekjes en bezienswaardigheden onderweg. Bij terugkomst mezelf getrakteerd op een heerlijk stuk zelfgebakken appeltaart in de theeschenkerij en daarna nog even de koeienstal ingedoken. Als bijzondere afsluiting daar nog getuige geweest van de geboorte van 2 kalfjes!

 197. Wij, als werkgroep die zich heeft bezig gehouden met de realisatie van het ‘Loenense Enkenpad’ zijn zeer verheugd, dat de tot nu geplaatste reacties zo positief zijn. Mocht er een op/aanmerking zijn, niet aarzelen om deze te melden via deze site. Onze ‘onderhoudsgroep’ pakt dit dan zo spoedig als mogelijk op. ‘Klompen aan, rugzak op en een gaan maar weer’.

 198. Wij hebben al heel wat klompenpaden gelopen, maar kan u melden dat deze in de top 5 staat.
  Mede Door het heerlijke weer deze 6de november. 2015 16 gr. Vooral het stuk hoge enk is een plaatje.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.