Loobrinkerpad

Wandelen over de Emster enk, langs beken en vijvers en door natuurgebieden in het mooie buitengebied van Emst. Ontdek het agrarisch cultuurlandschap en de natuur van Emst. Wandelen over onverharde paden langs weilanden, landbouwgronden en boerenerven. Beleef het natuurgebied Het Vossenbroek in al haar facetten. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Loobrinkerpad (10 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 7 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Dorpshuis De Hezebrink, Ds. van Rhijnstraat 69 Emst. Parkeren kunt u tegenover dorpshuis De Hezebrink, restaurant De Drie Musketiers, recreatiepark ’t Smallert en recreatiegebied het Kievitsveld.

Openbaar vervoer: Bushalte Hezeplein in Emst

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: het is mogelijk het Loobrinkerpad te combineren met het Schaverensepad en het Klompenmakerspad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Het was een mooie route 30 April 2024 gelopen van 7 kilometer.
  Erg mooi langs watertjes.
  Vrijwilligers bedankt!!

 2. Dit pad op 26 april gelopen. Wij zijn met de klok mee gelopen. Wat een prachtig pad is dit zeg met verschillende omgevingen. We hadden het weer deze dag wel mee, want we hadden de hele weg de zon op het bolletje.
  Met de regen de afgelopen tijd was het na het Vlekkertscheveld behoorlijk nat en modderig. We vroegen ons al af waarom er zoveel hondenuitlaters met laarzen liepen. Het werd graspolhoppen, maar prima te doen. De laatste 2 km over asfalt. Na al dat moois was dat geen enkel probleem.
  Vrijwilligers bedankt voor dit mooie pad. Zeker aan te raden!!

 3. mooi pad om te lopen. Prachtige omgeving. Wij vinden het alleen heel jammer dat er ruiters te paard overheen gaan want op vele plekken wordt het pad kapot gelopen en de paarden laten ook vaak van die oppers vallen, daar moet je constant omheen

 4. Vandaag dit pad gelopen. We hebben weer genoten! Het weer was natuurlijk ook prachtig. Af en toe was een pijltje misschien wat vervaagd, maar het was geen enkel probleem om de weg te vinden. Alle vrijwilligers weer bedankt! Jullie hebben ons een heerlijke dag bezorgd.

 5. Oja, sommige stickers mogen wel vervangen worden, de schildjes zijn wel goed volgens mij. Daarnaast zijn er veel van die kleine stickertjes met een pijl die wel vervangen mogen worden. Het is net even iets makkelijker lopen als je de pijl lekker zwart kunt zien en niet vervaagd.

 6. Ik heb deze route al enkele keren gelopen, de laatste keren is al weer een jaar of twee geleden denk ik. Mijn herinneringen waren blijkbaar vertroebeld, want hij is veel mooier dan in mijn geheugen stond. Ik had het idee dat het stuk langs het meertje zeg maar eindeloos was en vooral verhard. Beide klopt niet, het is niet eindeloos lang en het is ook voor een flink deel onverhard. Overal is het goed begaanbaar, het minst droge stuk was parallel aan de snelweg. Maar ook dat stuk was probleemloos te belopen en trouwens ook erg mooi.

  Na deze ronde heb ik het pad dat ook bij het startpunt begint gelopen.

 7. Mooie route, wel aangevallen door aggressieve ganzen die op het erf liepen van de boerderij tussen de Schobbertsweg en de Coöperatieweg.

 8. Leuk klompen-modder-pad met weinig asfalt en, zeker nu in de natte tijd van het jaar, lekkere glibberige paden. Heerlijk om dit pad in het najaarszonnetje te lopen. Het was overigens, zoals zo vaak, ongelofelijk rustig. Slechts een enkele medewandelaar tegengekomen.

 9. Mooie route, alleen stukje bij plas viel een beetje tegen. Routebordjes zijn goed zichtbaar. Ondanks de regen erg genoten en blij dat ik dit pad gelopen heb.

 10. Gisteren dit pad gelopen, keurig onderhouden. We zagen in de verte nog een man die de paaltjes vrij maaide. Als je rechtsom loopt is zeker het eerste stuk mooi met alle granen en wild bloemen! Het stuk langs het smallerste plas, het recreatie gedeelte vonden we het minst mooi, mede doordat in dit jaargetijde alles dicht groeit! Verder een mooi rondje!

 11. Wat is dit pad fantastisch mooi, zeker in deze tijd van het jaar! De twee natuurgebieden maken het helemaal compleet.

 12. Vandaag op een bewolkte maar bijna windstille dag Loobrinkerpad en Schaverensepad gelopen (in deze volgorde). Prachtige paden, waarbij Schaverensepad wel het mooiste is. Ook het Loobrinkerpad is een prima klompenpad (met ruim 65 verschillende klompenpaden in de benen wel vergelijkingsmateriaal). Dat er een klein stukje asfalt in zit valt in NL niet aan te ontkomen en dat mocht de pret vd prachtige omgeving niet drukken. Prettig dat beide paden op 1 punt starten voor een wat langere afstand. Schaverensepad is prachtig. Dank aan alle vrijwilligers, de routes zijn prima aangegeven. En als afsluiter een borrelplank bij De Emsterie maakt de dag helemaal compleet!

 13. Woon aan het klompenpad waar 60 km gereden mag worden😡hoe raar is dat?
  Wandelende mensen die genieten v hun rust met langsracende auto’s???
  Snap hier niks van

 14. Traditiegetrouw lopen we oudejaarsdag dit klompenpad. Zo ook vandaag! Ondanks de regen en de wind weer ontzettend genoten van dit mooie klompenpad. Dank vrijwilligers voor alle moeite die jullie doen om het pad mooi te houden.

 15. Valt erg tegen! Veel over verharde weg en weinig leuke smalle paadjes of door weilanden.
  Veel hinder van geluidsoverlast door verkeer.
  De plas waar je langs komt is een echt recreatiegebied en hoort niet echt in een klompenpad thuis.
  Hadden er meer van verwacht!

 16. Afgelopen maandag 30 okt. dit pad gelopen bij een nog nazomers weertje.Vertrokken vanuit Amersfoort eerst met
  trein en dan bus naar opstappunt bushalte Hezeplein in Emst.Daar aan de wandel gegaan over rustige asfaltweggetjes
  door weids boerenland,langs waterplassen en mooi stukken natuurgebied.Afwisselend panorama met veel niet van
  tevoren verwachte gras en zandpaden.Het pad bleef me verrassen omdat het ook best aardig creatief is uitgezet,zeer
  goed is gemarkeerd en fout lopen zo goed als onmogelijk maakt.Een absolute aanrader met dank aan inzet door
  al de vrijwilligers.

 17. Beste wandelaars,

  De vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren hebben doorgegeven dat alle opmerkingen inmiddels zijn opgepakt en opgelost.

  Mocht u dit Klompenpad gaan lopen, dan alvast veel wandelplezier.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 18. 18-10-2022 deze route. Gewandeld. Vanaf de molenweg tegen de klok in. Eerst de meeste verharde wegen, wat niet echt een straf is. Mooie omgeving en met eerste zon ☀️ door de mist absoluut mooi. Mooie route en goede indruk van de omgeving. Voor mij een prima Klompenpad. Miste alleen op het laatst een bordje. Komende vanaf parallel pad dalenseweg moet je rechts links of schuin rechtdoor. Op het paaltje mist dat bordje. Vanaf andere zijde stond het correct. Dit deed echter niets auf aan de wandeling. Beheerders bedankt. Is echt een van de best gemarkeerde routes top!

 19. vandaag, zondag 16.10.2022 bij mooi zonnig weer dit pad voor de tweede keer gelopen. Heel mooi pad met veel open landschappen. Als een plaatje. De markering was echt super ! We komen zeker nog eens.

 20. Gisteravond dit pad gelopen en we kregen er geen klik mee. Heel veel asfalt, een watersportgebied, de snelweg en weinig echt groen en stilte.
  Ergens tussenin nog een klein echt stukje bos waar we twee herten zagen, maar verder vonden we het pad niet echt klompenpad waardig.

 21. Vandaag,met de hitte,deze route gelopen en ik moet zeggen:

  Een echte aanrader,mooi gevarieerd,door een schitterend gebied.

 22. Dit klompenpad nooit eerder gelopen ondanks dat we hier vaak op vakantie zijn (geweest). We dachten het gebied wel al te kennen maar niets is minder waar. We hebben genoten van dit klompenpad met de paden tussen de weilanden door en de natuurgebieden Kievitsveld en Vossenbroek. Genoeg bankjes om even te genieten van het uitzicht. Een mooi afwisselend klompenpad en de app is niet nodig want de bewegwijzering is top. Onze complimenten!

 23. Onverwacht
  Een wandeling met onverwachte verrassingen. Restaurant de Emsterie is open voor koffie deze zonnige 2de Paasdag. Wat een supergoed begin. De auto zet is weg bij het Dorpshuis. Plek zat. Even verder op bij kwekerij ’t Smallert is ook voldoende parkeergelegenheid en hoewel ik er deze dag geen gebruik van maak, laten ze overduidelijk weten dat de koffie klaar staat.
  Het is rustig en stil onderweg en hoewel ik het eerste gedeelte van deze wandeling grotendeels verhard loop, is de omgeving rustgevend. Even later loop ik het Kievitsveld in. Een groot recreatiegebied van uitersten en even vraag ik me af of dit gebied past in de filosofie van een Klompenpad. Sportieve lui worden in een wakeboardbaan voortgetrokken door het water. Spektakel is het wel. Maar hoort dit nu bij een klompenpad? Ik vervolg mijn weg via een aantal fietspaden en in de verte spot ik een soort van strandje met een strandtent. Even later waan ik me aan zee maar dan zonder file en parkeerproblemen op deze zonnige dag. Lekker aan de koffie met een tosti op het terras van Strandhuis de Kieviet. Wat ontzettend leuk en onverwacht is dit. Het lijkt Zandvoort wel.
  In het 2de stuk tref je natuurgebied Vossenbroek en is het geluid van de A50 even wat storend. Het duurt maar kort gelukkig.
  Al het al: 10 kilometer met een aantal hele mooie onverharde stukken én in het seizoen, ‘Kieviet aan Zee’. Doen!

  Fotoimpressie: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/loobrinkerpad/14127/

 24. Zondag 6 maart deze wandeling gelopen een heerlijk rustige route. Het weer was fantastisch, koud en alleen maar zon. Goed aangegeven, en zovéél bankjes nog nooit kunnen tellen op een klompenpad wandeling! Afwisseling genoeg! Schapen met lammetjes in de wei, de Smallertse Beek kabbelt naast je voort, in natuurgebied Kievitsveld flink wat omgevallen bomen om overheen te stappen. Hier en daar al een sleedoorn in bloei!
  De 10 km waren zo voorbij en daardoor konden we nog uitgebreid lunchen bij de Emsterie! Wat een gastvrijheid en gerechten van bijzonder hoog niveau. Dus het Schaverensepad komt ook nog een keer mét opnieuw een bezoek aan deze fijne horeca gelegenheid!

 25. Gisteren hebben we het Loobrinkerpad gelopen. Een mooi en afwisselend klompenpad, dat ook erg goed is bewegwijzerd. Met mooi weer was het genieten van het landschap. Weliswaar met regelmatig modderige paden, maar met een paar goede wandelschoenen en schone schoenen voor in de auto geen probleem!

 26. Vandaag dit pad als 2e en het Schaverensepad als 1e pad gelopen. Achter elkaar dus en dat was heel goed te doen. Van beide paden de 10 km route gelopen. Een heerlijke, frisse, droge winterdag. Echt genieten om buiten te zijn. Wat een rust en wat een stilte. Het Loobrinkerpad vonden wij vanaf de recreatieplas wel veel mooier dan het stuk daarvoor. Het pad was heel goed en duidelijk aangegeven. Fijn ook dat op heel veel mooie plekken meer dan voldoende bankjes waren. Het was dus geen probleem om een mooi koffiebankje te vinden👍 De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij persoonlijk het Schaverensepad toch net iets mooier vonden dan het Loobrinkerpad.
  Al met al een prachtige dag gehad. Nu slapen bij Fletcher Epe en morgen weer 2 paden lopen. Het leven kan toch zo eenvoudig EN mooi zijn.
  Vrijwilligers: BEDANKT

 27. Vanwege grijs weer en alles kaal is het voor mij minder genieten maar ik ken de omgeving en weet dat het er erg mooi kan zijn. Vanmorgen het pad gelopen, het is zeker mooi afwisselend! Ook aardig wat asfalt maar stoort totaal niet omdat het rustige wegen zijn.

 28. Heel afwisselend en mooi pad! Zo leuk om over paadjes te lopen waarvan je niet had gedacht daar te mogen lopen. Fijn dat de route in tweeën is te splitsen. Echt een aanrader!

 29. Prachtig klompenpad, heel afwisselend, met leuke weggetjes langs mooie boerderijen, dan weer langs de rand van een weiland, dan weer een stuk door het bos. Goed aangegeven met de bekende markering. Heerlijk gelopen!

 30. De route is afwisselend! Zeker de moeite waard. Vandaag (3-1-2022) was op op sommige plekken erg modderig na de vele regen. Passend schoeisel aan dus!

 31. Vandaag, oudejaarsdag, traditiegetrouw het Loobrinkerpad gelopen, zo als veel jaren hier voor. Af en toe carbidknallen in de lucht, dus echt oudejaarsdagsfeer! We hebben weer genoten van dit fantastische pad. Bedankt vrijwilligers!

 32. Gisteren met mijn broer Gerrit dit mooie klompenpad gelopen. Het was echt weer een toppertje. Onderweg hier en daar een beetje drassig, maar het was prima te belopen. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren dat jullie dit mogelijk maken.

 33. Vandaag wo. 10 nov. 2021 de route gelopen ! Fris en lekker wandel weer. Vanuit het startpunt in Emst ben je zo in het buitengebied (én gratis parkeren !). Wat hebben wij genoten, voor ons een super mooie route, met veel natuur en over vele mooie paden. Kwamen onderweg werkzaamheden tegen voor het bestrijden van een woekerplant (ik dacht “Japanse duizend knoop” (?)). Er werd een geheel nieuwe methode gehanteerd en ……. zoals bekend: broodnodig ! Dat was in het natuurgebied Vossenbroek. (“broek” is een naam voor nat grasland, dacht ik). En een beetje nat was het, maar prima te doen. Leuk toch om door de modder te gaan en soms door een plas(je) te waden. Worden je schoenen weer schoon……………. !
  Net voor de verkorting (in de buurt van De Loobrink, zagen we een huis met grote tuin, maar met een lage stroomdraad omgeven. De eigenaar was in de tuin bezig, gevraagd naar het hoe en waarom: dassen !
  Kortom voor ons een hele mooie en sfeervolle wandeling én verrassend. Met duidelijke en verzorgde route bordjes. Alle vrijwilligers dank voor alle zorg en aandacht. Groetjes, Kees en Dorien

 34. Vandaag deze route gelopen. Omdat ik geen zin had om in het ‘centrum’ van Emst te starten, viel de keus op de parkeerplaats bij recreatiegebied Kievitsveld. Eenmaal daar aangekomen bleek dit betaald parkeren te zijn, en ik was mij portemonnee vergeten 🙈 In het hoogseizoen kost dit €6,00 en vanaf 1 oktober €3,00. Je kunt hier alleen met pin betalen.

  Na een klein stukje terugrijden vond ik een andere kleine parkeerplaats. Ik heb deze route rechtsom gelopen. Het eerste gedeelte loop je om de plas heen. Dit gedeelte is in deze tijd van het jaar op sommige plekken behoorlijk drassig. Maar je weet, klompenpaden betekent -> goede waterdichte wandelschoenen.

  Nadat je het recreatiegebied verlaat vervolg je de route over een behoorlijk lang stuk over verharde wegen en fietspaden. Normaliter vind ik dat altijd een stuk minder, maar nu viel dit reuze mee. Je loopt door een omgeving waar je goed van je af kunt kijken.

  De rest van de route is leuk en afwisselend om te lopen en ik heb mij geen moment verveelt. De route was goed aangegeven en onderhouden. Hiervoor dank aan de bedenkers en de vrijwilligers die het pad onderhouden.

  Conclusie:
  Wil je een route lopen waar je onderweg veel bezienswaardigheden wil tegenkomen dan is dit geen geschikte route. Wil je rust en ruimte en genieten van een leuke en afwisselende route, dan is dit een aanrader.

  Eindcijfer: 7,5

 35. Gister ons eerste klompenpad gelopen 🙂 En wat was dit een leuke route. Lekker afwisselend, bos, weilanden, om een vijver heen. En de weg word echt heel duidelijk aangegeven. (behalve de tweede stikker was even zoeken, maar een kleinigheidje hou je altijd). Super dat dit geregeld is door vrijwilligers, dankzij jullie hebben wij een leuke ochtend gehad!

 36. Het was een mooie route, en goed te volgen, zeker met de app erbij. Het was een afwisselend landschap.

 37. Vandaag deze route gewandeld genoten van deze prachtige route.
  Bedankt vrijwilligers!

 38. Beste Mieke en andere wandelaars,

  De horeca langs het Loobrinkerpad is wel in de app opgenomen. In tegenstelling tot ander paden worden deze niet met het symbool van een koffiekopje, maar met een foto weergegeven. Wellicht dat ze hierdoor niet in de app gezien/opgevallen zijn. Wat ook kan, soms geeft de app de horeca/bezienswaardigheden/route instructies ed. niet weer. Dan zie je alleen de route en niet de symbolen. Sluit in dat geval de app helemaal af en start weer opnieuw op, soms wel meer dan 1keer. Er wordt aan gewerkt dit op te lossen.

  Hopelijk is het zo duidelijk.
  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 39. 26 juni op een heel warme dag dit mooie klompenpad gelopen. Mooi boerenlandschap, prachtig weelderig bloeiende weiden en toch ook voldoende schaduw van de diverse bosjes en bomen. Aan het eind bij het Dorpshuis in Emst (met een heel vriendelijke gastheer) een heerlijk koel drankje genomen. Route was met de klompenpad-app en met de bordjes in het veld prima te volgen. Alleen in de app wordt de horeca die er onderweg is (t Smallaert en bij de Kieivitsplas) niet vermeld.

 40. Vandaag weer genoten van dit prachtige pad. Een pareltje onder de klompenpaden!
  Bedankt vrijwilligers!

 41. Wat een leuke en afwisselende route. Veel vogels en bloemen. De route is overal goed aangegeven en goed onderhouden. Wij hebben ervan genoten, dank vrijwilligers!

 42. Genoten van deze route, wat een afwisselende paden. Voor ons wel een van de mooiste routes.

 43. Vandaag dit pad gelopen en gekozen om het tegen de klok in te lopen (rechtsom) omdat ik voorbij Kievitsveld wilde zijn voordat de dagrecreanten daar kwamen. Goede keuze want er zit een behoorlijk stuk asfalt (half uurtje lopen) aan het begin van deze route en ik vond het fijn om dat aan het begin gehad te hebben ipv aan het eind. Vanwege het droge weer deze week was het niet drassig bij Kievitsveld en dus bleven de schoenen droog :-).
  Vond de route afwisselend met water, bos en open vlaktes. In tegenstelling tot wat andere klompendansen die ik eerder heb gelopen vond ik er wat weinig stukken over boerenland inzitten maar snap dat dit volledig afhangt van bereidheid van landeigenaren om dit toe te laten. De afwisseling in de wandeling maakte dat kleine gemis goed en de wandeling geeft een heel goed beeld van de omgeving.
  Eenmaal gestart met de route staat die goed aangegeven. De route wordt duidelijk goed onderhouden want overal rondom paaltjes en bankjes is het gras goed gemaaid zodat routepaaltjes overal goed zichtbaar zijn en de bankjes goed bruikbaar zijn. En dat was gezien de temperatuur van vandaag heel fijn! Mijn dank aan de vrijwilligers!

  Eventuele tip mbt beschrijving: misschien goed om aan te geven wat een goed startpunt is als je met de fiets bent. In plaats van bij het dorpshuis, waar vandaan je nog een stukje moet lopen naar het startpunt van de route en waar ik geen fietsenrek kon vinden voor mijn huurfiets, is misschien een ander punt wat onderdeel van de route is ook een optie?

 44. Gisteren gelopen, het was NK maaien in Emst, maar dat mocht de pret niet drukken. Heel mooie route hoor! we liepen langs een boerenschuur met een heel bijzonder rieten karteltjes dak, nooit eerder zoiets gezien, kan helaas geen foto toevoegen. Veel dank voor de goede bewegwijzering, en de fijne bankjes (waaromheen ook netjes was gemaaid)!!

 45. 25 mei dit pad gelopen met de klok mee. Denk dat het mooier lopen is tegen de klok in. Mijn wandelapp gaf 12,2 km aan. Dus in ieder geval iets langer dan 10 km. Mooi gedeelte door het bos. Bij het moerasgedeelte uiteraard wat drassig. Na geschuild te hebben voor een forse bui waren stukken rond de recreatieplas bijna niet te belopen. Door de slootjes aan beide zijden kun je niet langs de rand van het pad lopen. Zeker een pad om nog een keer te lopen. Nu ik het zelf meegemaakt hebt zou ik dit doen in een droge periode. Eventueel wat foto’s op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 46. Vanmiddag (eerste Pinksterdag) het noordelijke rondje van dit pad gelopen. Wat een mooi stuk ook door natuurgebied Vossenbroek. Hier en daar wat drassig maar geen hinder van. Ook leuke zelfgebouwde kippenhokjes langs het pad gezien. Weer genoten en vrijwilligers bedankt.

 47. Vandaag dit klompenpad gelopen. Mooie, gevarieerde wandeling. Op sommige plekken erg drassig maar goed te doen. Volgens ons ging de afstand meer richting de 11 kilometer.

 48. Vanmiddag het zuidelijke rondje gelopen van dit pad. Mooi ook lopen rond het Kievitsveld. Lekker weer met een zonnetje en rustig langs het pad. Van genoten. Vrijwilligers bedankt.

 49. Mooie verassende route, zeer goed aangegeven ,complimenten voor de vrijwilligers

 50. Vandaag deze route (10 km) gelopen. Superleuk en afwisselende route wel jammer dat je op een deel van de route de snelweg zo goed kon horen maar echt wel de moeite om de hele route te lopen en niet in te korten.

 51. gister met koningsdag het pad gewandeld, het was heerlijk wandel weer en erg rustig op het pad.
  dit pad staat bijna bovenaan in onze top 10, het was erg mooi, veel variatie, en bewegwijzering was erg goed aangegeven en alles netjes onderhouden!

 52. Vandaag dit pad gelopen. Heerlijk afwisselend, weinig asfalt. Er waren veel vogels te zien en het is heerlijk om de natuur tot leven te zien komen. Het was vandaag niet modderig, maar ik kan me voorstellen dat dat na een regenbui wel zo is op sommige plekken. Dank aan de vrijwilligers voor het onderhouden.

 53. Een van de mooiere klompenpaden die we tot nu toe gelopen hebben. Route voert vrijwel helemaal door het prachtige buitengebied van Emst, met mooie natuur en prachtige landerijen. Weinig modder of drassige stukken gehad, dus dat is blijkbaar erg afhankelijk van het weer van de voorgaande periode. De route is heerlijk rustig, op het stukje langs de waterskibaan na, waar (mede door het mooie weer) veel mensen op de been waren. Er staan volop bankjes langs de route, dus altijd genoeg keuze om even een pauze in te lassen.
  Compliment aan de vrijwilligers die de route onderhouden, de bewegwijzering is vrijwel perfect!

 54. Genoten van dit prachtige klompenpad. Prima aangegeven en de modder hier en daar, die namen wij voor lief. Heerlijk stil in het moerrassige natuurgebied het Vossenbroek.
  Wel wat langer dan aangegeven, ruim 11 km, maar echt een aanrader.

 55. Mooi gevarieerd klompenpad. Ik hou wel van een beetje een uitdaging en vind de modderige en drassige stukken leuk. Het laatste stuk wel wat veel over asfalt, maar daar ontkom je soms niet aan. Het was koud en bewolkt dus ik kom een keer
  terug als de zon schijnt.

 56. Vandaag dit pad voor het eerst gelopen. Wat een fantastisch mooi pad, vol afwisselingen. Achter het Trafostation ben ik even van het pad afgeweken, via de Handelsbeek pak je net even mooier de visvijvers me en kom je ook bij de prachtige stroomversnelling uit. Complimenten voor de vrijwilligers!

 57. Gisteren, de 20ste maart, dit pad gelopen. Prachtig weer, fris met zonnetje. Langs kleine stukjes bos, beekjes, weilanden en boerderijen. Zeer gevarieerd. We hebben genoten van dit goed bewegwijzerde klompenpad. Ja, hier en daar modder. Het is dan ook een klompenpad. Spechten die een holletje in een boom kloppen, schapen van een mooi ras. Paarden in de wei. Jonge, heel jonge, lammetjes gezien. En…. op een bankje het lunchpakketje op gepeuzeld.
  Kortom, mooi pad.

 58. Op 20 maart 2021 deze route gelopen met een heerlijk zonnetje en weinig wind, dus ideaal wandelweer. We vonden de route gevarieerd met zand-, asfalt- en modderpaden. Dit gebied was nieuw voor ons en we hebben erg van de omgeving genoten. Door de aard van het gebied en tijd van het jaar na veel regen weet je dat het modderig kan zijn. Dan is het voorzichtig aan de zijkant lopen en goed uitkijken. Ik denk dat het in de zomer nog meer genieten is als de bomen weer blad hebben en de gerooide bomen en struiken zijn verdwenen. Volgens de app van STRAVA was de route wel ruim 11 km. lang..

 59. Vandaag het Loobrinkerpad gelopen. Waar wij anders enthousiast zijn over klompenpaden viel deze ons erg tegen. Er was weinig afwisseling, veel nauwelijks begaanbare modderpaden. Of zoals onze kinderen zeiden: heel saai.

  Daarbij bleek hij 12 km.te zijn ipv. de beloofde 10.

 60. Vandaag deze klompenpad route gelopen met daar achteraan het Schaverensepad.
  De paden van deze route waren overwegend goed begaanbaar. Alleen was er een heel nat gebied (voor ons op 1/3 van de route ongeveer). Het was een beetje drassig/moerassig en daarmee glad. Daar was het even goed opletten. Verder een afwisselend gebied. Langs mooie boerderijen, een stukje bos, een mooie waterplas en kleine beekjes.
  Leuke route en goed te combineren met het Schaverensepad als de tocht langer mag zijn.

 61. Vandaag deze mooie tocht gelopen. Was goed te doen: absoluut niet meer nat.
  Misschien wel een tip de route te lopen met (zuid) westen wind, dan hoor je ws de snelweg minder. ?

 62. Vandaag dit klompenpad gelopen. Het enige minpuntje vonden wij dat er toch veel stukken over verharde wegen en fietspaden gingen. Maar we zijn onderweg zoveel mooie diverse landschappen tegen gekomen dat we dat minpuntje wel voor lief hebben genomen. Zeker de moeite waard dit pad! ?

 63. Vandaag twee maart 2021 dit prachtige pad gelopen
  Wat een schitterende en afwisselende route was dit.
  We hebben genoten ook het weer zat mee.
  Goed aangegeven een echte aanrader.

  Dorry

 64. Mooi klompenpad, heerlijk wandelweer.
  Alleen is het onverharde gedeelte grotendeels onbegaanbaar, vanwege de modder.

 65. Ik heb vanmorgen heerlijk gewandeld over dit Klompenpad. Het is goed aangegeven, er zijn voldoende bankjes en je komt door mooie en afwisselende natuurgebieden. Opvallend waren de vissende mannen in de retro bushokjes. De geschiedenis van het baronnenlijntje (in de klompenpaden-app) maakte dat ik met hele andere ogen naar het fietspad keek. Vanwege de tips over de modder had ik mijn bergschoenen aan, geen overbodige luxe. Handig zo’n gastenboek, dank!
  Mijn uitgebreide verslag vind je op mijn blog https://suzannevdijk.wordpress.com/2021/01/16/loobrinkerpad-door-kievitsveld-en-vossenbroek/

 66. Mooie wandeling met weidse blikken. Bij Kievitsveld erg mooi, verwilderd bos, maar ook erg modderig, dus goede schoenen aan.

 67. Leuk pad met prachtige stukken. Waarschijnlijk door de regen van de laatste tijd was het of door de modder, of over verharde weg. Halfhoge schoenen of laarzen zijn geen overbodige luxe..

 68. Vandaag, in de mist, voor de zoveelste keer genoten van deze prachtige wandeling!
  Een aanrader voor de klompenpadwandelaar!

 69. Mooie wandeling. Had wel moeite om de route in het begin te vinden en na Kievitsveld miste in 1 bordje waardoor ik rechtdoor ging in plaats van rechtsaf. Bij Kievitsveld erg mooi. Ben blij dat ik de inkorting niet heb gedaan want dat deel was ook prachtig. Dankzij de app is het goed gekomen. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren!

 70. Gewandeld op een mooie herfstochtend. Het Bossenbroek was pas gemaaid. Waarschijnlijk daardoor erg modderig. We volgen de bordjes, maar kwamen niet helemaal goed uit op de punten route verkorten. Laatste 2 km naar eigen inzicht gelopen. Genoten!

 71. Vandaag tot ons genoegen het zuidelijk deel van het Loobrinkerpad belopen. De App beviel prima: geen verdwaling mogelijk. Wat we jammer vinden is dat de meeste plassen niet te zien zijn. We zagen alleen door de takken heen een schitterend hoeveelheid waterlelies!

 72. Beste wandelaars,
  In voorgaande reacties leest u dat er een onduidelijke situatie in de route was ontstaan bij Landgoed de Emsterhof.
  De vrijwilligers hebben inmiddels het probleem opgelost en is de route hopelijk weer goed te volgen via de app, routekaartje en routepaaltjes in het veld. Dank voor uw meldingen en excuses aan de wandelaars die er ongemak van ondervonden hebben. Ook een woord van dank aan alle wandelaars die het Loobrinkerpad en het Schaverensepad in Emst waarderen en een berichtje achtergelaten hebben. Wij hopen dat nog vele wandelaars het dorp Emst weten te vinden en komen genieten van de mooie omgeving. Wij wensen u veel wandelplezier en een mooi zomer!!

 73. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Wij lopen alleen met kaartjes en hadden alleen moeite met de overgang van het pad langs de Coöperatieweg naar de Dalenweg, De bordjes geven niet goed de richting aan. Maar even kijken en je vindt het corresponderende bordje in de Dalenweg.

  Wij dachten al dat het pad iets langer was dan 10 km, maar daar hebben wij geen moeite mee. Zeer afwisselend en erg mooi pad. Wat ons betreft een aanrader.

 74. Een prachtige wandeling. En gewaarschuwd mens telt voor twee. We gingen op pad met kaartje en app. Dat ging prima. Op 2 plekken is de route blijkbaar verandert en door de app te volgen kom je vanzelf weer op het juiste pad terecht. Zonder app was dat niet goed gegaan. Wellicht op die veranderingen in het veld wat meer bordjes neerzetten.
  Verder was deze route 10.9 km. Jammer dat dat zo verschilt. Voor geoefende wandelaars is dat peanuts. En als je aan het opbouwen bent of anderszins een andere conditie hebt is het een groot verschil. Graag de juiste lengte van de route bij aanvang aangeven. Hartelijk dank voor de goeie zorg van deze wandel paden.

 75. Prachtige landelijke wandeling, afwisselende landschappen en zo heerlijk stil….alleen net als Jan 2x een eind verkeerd gelopen, alleen dankzij de app kwam ik eruit. De bordjes en de app verschillen! Verder volop genoten.

 76. Ook vandaag gelopen
  Heb ze alle 2 gelopen in Emst
  Persoonlijk vindt ik het Loobrinkerpad het mooist.
  Ook al ben ik 2x de weg kwijt geweest.
  Misschien kunnen vrijwilligers de laatste 4 km controleren

 77. Vandaag liepen we met onze logé s het Loobrinkerpad. We hebben er van genoten! Wat een prachtige wandeling!
  Kamillevelden, Het Vossenbroek met prachtige bloemen, de bereklauw achter het Kivietsveld.
  En alles prima aangegeven.
  We zien terug op een mooie zondag.

 78. Dit pad weer gelopen, Prima markering en afwisselend landschap. We hebben zelfs een ree gespot!

 79. Afgelopen dinsdagavond dit pad gewandeld. Een prachtige wandeling in de avondstilte. Ondanks dat we in de buurt wonen (Vaassen) nog nooit door het Vossenbroek gewandeld. Wat een schitterend natuurgebied is dit met natte en droge gedeelten en zelfs bloeiende orchideeën. We hebben ervan genoten.

 80. Beste mensen,
  Dank voor deze mooie route. Ik merkte dat op twee punten de route in het veld niet gelijk loopt met de route in de app:
  1). in het Kievitsveld, bij de Viskweekweg. Ik kwam vanuit het westen en zocht naar een pad, maar ik moest eerst nog een stukje de Viskweekweg op.
  2). Bij de Emsterhogf is de gewijzigde route duidelijk aangegeven in het veld. Op de app is deze wijziging nog niet doorgevoerd.
  Voor een verslag van mijn wandeling zie: https://willemswonderlijkewandelingen.com/2020/06/10/klompenpad-loobrinkerpad/

 81. 22 mei 2020 deze erg mooie route gelopen. Afwisseling tussen weides, bos en water. Goed onderhouden.
  Eén puntje ter verbetering: op de paal voor het bruggetje meer schildjes zetten. Rechtdoor naar gezichtspunt 6 boerderij Eemsterhof. Rechtsaf het bruggetje over om de route te vervolgen.
  Als je de route andersom loopt natuurlijk ook 2 bordjes: één linksaf voor punt 6 en één rechtsaf voor vervolg route.

 82. Vandaag voor de achtste keer dit prachtige pad gelopen. Dan weer linksom, dan weer rechtsom.
  Alles keurig onderhouden en goed aangegeven.
  Zelfs om de paaltjes heen was het gras weggemaaid!
  Dank vrijwilligers!

 83. Deze route gecombineerd met Schaverensepad. Deze vond ik aan get begin erg veel asfalt hebben. Pas bij het Kievitsveld werd hij leuk.

 84. Mooi, afwisselend en vooral rustig klompenpad. Veel prachtige vlinders en vogels gezien. Ook een plas vol knalgroene kikkers, die kwaakten van jewelste. Na afloop heerlijk vis gegeten op de markt in Epe. Ook daar niet heel druk, dus kon er goed anderhalve meter afstand gehouden worden. De route is prima te volgen, zeker met behulp van de app. Absoluut geen last gehad van de nabije A50. Vrijwilligers van dit pad: bedankt!

 85. Vroeg op pad om zo min mogelijk mensen tegen te komen ivm het Corona virus. Dit is goed gelukt. Amper iemand tegen gekomen. Mooi afwisselend pad tussen de landerijen door, bos, verhard en onverhard, de plas. Prachtige route en goed bewegwijzerd. Maar toch komt hij niet bij mijn favorieten omdat de snelweg gedurende de hele route in meer en mindere mate te horen was en ik dat zelf niet bij een Klompenpad vind passen.

 86. Vandaag deze route gecombineerd met het Schaverensepad. Ik vond dit pad nog mooier. De route is erg goed aangegeven en zeer afwisselend. In het Kievitsveld (bosgedeelte) heb ik wel 6 verschillende soorten vlinders gezien. Er waren zelfs al mensen aan het zwemmen in de recreatieplas.
  Met het prachtige weer van vandaag was het een feestje.

 87. Prachtig gevarieerd pad, goed aangegeven. Prima informatie ?

 88. Beste Evert Vos en andere wandelaars,

  Bedankt voor het doorgeven van het ontbrekende routebewegwijzering. De vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren, zorgen dat er een nieuwe routeaanwijzing komt bij de Cooperatieweg.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 89. Beste redactie

  Vandaag hebben we heerlijk gewandeld op het Loobrinkerpad. Beetje modderig op sommige plaatsen, maar verder prima te doen.

  Er is een wegwijzerpaal afgebroken op de Cooperatieweg.

 90. Vandaag, oudejaarsdag, liepen wij het Loobrinkerpad. We lopen dit pad ieder jaar. Het is een prachtig pad. Goed onderhouden.
  In het Vossenbroek lagen twee bomen over het pad. ( maar misschien blijven die bewust liggen?)
  Wij konden er overheen klimmen.
  Vrijwilligers, dank voor het onderhoud van deze mooie route!

 91. Vandaag 19-08-2019 het Loobrinkerpad gelopen wij vonden dit klompenpad door de natuur goed aangegeven
  wij hebben hem naar rechts gelopen op de nummers 1 t/m 7, met name het Vlekkertsche Veld langs de waterpartijen
  en het natuurgebied Vossenbroek spraken ons aan er waren genoeg rustplaatsen met bankjes en mooie uitzichten.
  In 2018 hebben wij ook het Schaverensepad gelopen deze is ook mooi om te lopen alle twee aanraders om te combineren.

 92. Vandaag de mooie route gelopen. Erg mooi en goed aangegeven. Bij de nieuwe woning bij de Brinkerweg/Spoorweg is een land gemaaid en ligt het paaltje in het gras.
  Ook de verbinding route richting Oene gelopen. Bij het begin was het niet duidelijk aangegeven en hadden we de kaart nodig.
  Verder erg mooie gebieden. Bedankt.

 93. Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in, de eerste keer was in 2016.
  Wat een rust hier. Zeer landelijk en knus allemaal. Bospaden en beken. Prachtige partij waterbloemen gezien, om Kievitsdal (zwemgelegenheid Leasure) gelopen. Enkele boerderijen, slechts één produceerde een kwalijke (bio) lucht. Even bij de grote Agro fabriek (Bodemverbetering) op de verkorte route gekeken.
  Tweemaal wel het geruis van de A50 gehoord en een klein stukje het verkeer kunnen zien.
  Bij het begin van de route (voor de garage) miste ik een sticker om linksaf te gaan. Een medewerker van de garage zag mij zoeken en vertelde mij dat gisteren een nieuwe lantaarnpaal was geplaatst. Op de oude stond een sticker, op de nieuwe dus nog niet.
  Vanmorgen eerst het Schaverensepad gelopen. Eerlijk gezegd vind ik die nog iets mooier.

 94. Vandaag op deze mooie Pinksterdag dit prachtige klompenpad gelopen. Prima aangegeven, goed onderhouden, bankjes onderweg kortom voor ons een van de mooiere paden!!

 95. Leuke verassende wandeling in eigen omgeving. Zo kom je op plaatsen die je niet kon vermoeden op een paar km van huis!
  Bewegwijzering was idd niet duidelijk op punt waar route verkort kon worden.
  Meerdere paaltjes vielen ook weg in (te) hoge begroeiing, wel goed opletten dus.
  Niettemin heerlijk gelopen tussen kruidenrijke velden, langs bossen en water.
  Zeer aan te raden, we gaan zeker meer paden op.

 96. Vandaag gelopen met mijn zoon en vrouw. Heel afwisselend weer en zo langs de A50 toch weer verrast dat je daar weer mooie stukken natuur hebt. Er waren veel mensen er op uit met de fiets en met wandelen. Er was ook een wandelroute uit gezet. We kwamen dan ook veel blije mensen tegen onderweg en het was volop genieten. Zo gaan we al naar de 30 gelopen klompenpaden en zien zo veel onbekende stukken natuur. Bewegwijzering was ook perfect en er was op de meeste stukken ook al onderhoud gedaan langs de paden. Hulde voor diegene die dit allemaal uitzetten en onderhouden. Het Schaverensepad hadden we al gelopen en die is ook heel mooi. Je kan ze aan elkaar knopen en dan loop je 20 km. Links om en rechtsom of via route verkorters. Dat maakt het allemaal zo leuk.

 97. Verleden week het Schavernsepad gelopen en het was genieten van begin tot eind.
  Vandaag liepen we het loopbrinkerspad die is ook erg mooi maar wel een paar onduidelijkheden we zijn in de war geraakt met de verkorte route dus we hebben extra kilometers gemaakt maar nieteminn hebben we genoten van de mooie route. Wel wat cement weggetjes deze keer.
  Ja zeker weten is het meer dan 10 kilometer sowieso
  Nelly

 98. Ik heb gisteren zowel het Schaverensepad als het Loobrinkerpad gelopen. Beide zouden 10 km moeten zijn maar over het Loobrinkerpad heb ik een half uur langer gedaan. Die is dus volgens mij zo’n twee km langer dan het Schaverensepad.
  Qua complimenten sluit ik me verder aan bij de andere sprekers 🙂

 99. 3 april 2109
  Vorige week het schavernsepad en vandaag het loobrinkerspad gelopen
  Ook een mooie route maar toch weer heel anders , weilanden , moeras , en wat bos.
  Onderweg op verschillende plekken ’n bank en mooie doorkijkjes.
  Wel veel asfalt.
  Komplimenten voor de mensen die dit pad gerealiseerd hebben .
  Bewegwijzering was net als bij het schaverenspad ook weer perfect.

 100. 3 april 2109
  Vorige week het schavernsepad en vandaag het loobrinkerspad gelopen
  Ook een mooie route maar toch weer heel anders , weilanden , moeras , en wat bos.
  Onderweg op verschillende plekken ’n bank en mooie doorkijkjes.
  Wel veel asfalt.
  Komplimenten voor de mensen die dit pad gerealiseerd hebben .
  Bewegwijzering was net als bij het schaverenspad ook weer perfect.

 101. Pad gelopen met mijn dochter, 03.02.2019. Goede bewegwijzering, veel bankjes. Mooi afwisselend landschap, prachtige tussendoorkijkjes. Erg genoten. Voor herhaling vatbaar.

 102. Vandaag heerlijk gewandeld, een schriel zonnetje gaf een extra sfeertje aan het Hollandse winterlandschap,wat vooral de vossenbroek erg mooi was
  Fijne afwisselende route, met een prachtige regenboog

 103. Op 3 november stonden we bij het startpunt voor de keuze, lopen we het Loobrinkerpad of lopen we het Schaverensepad. De keuze was snel gemaakt, het werd het Schaverensepad. Beide hadden we al eens eerder gelopen en wij vonden de laatste het meest afwisselend. Mooi, rustig herfstweer. Fris in de ochtend en later op de dag aangenaam warm. De route is goed bewegwijzerd. Het is wel aan te raden om iets te eten en te drinken mee te nemen, want erg veel horeca was er niet open. Dramatisch lage waterstanden in de beken en ook in de schapenwasplaats ‘t Rengel zat nauwelijks water. Ondanks dat wij erg genieten van een lange mooie zomer en een prachtige herfst zucht de natuur onder deze moeilijke omstandigheden. Wij kunnen deze route aanbevelen.

 104. Vandaag 1 nov, samen met mijn dochter de route van 10 km gelopen. Wij vonden het een mooie route en goed uitgepijld. Het was mooi afwisselend.

 105. Op 10 juni heb ik genoten van dit pad. Afwisselend en prima aangegeven. Een zwaan met jongen versperde mij de weg, maar het liep toch goed af.

 106. Op 15 mei het Loobrinkerpad gelopen. Het eerste stuk was veel verhard maar niet hinderlijk druk met verkeer. Afwisselend bos en weiland met kleine vennetjes vol kikkers en kikkervisjes. Wat erg prettig was: de grote hoeveelheid rust bankjes op prachtige punten. Je zou alleen daarom al een paar extra pauzes in te lassen.

 107. Een prachtige route gewandeld door het buiten gebied van Emst.
  Genoeg bankjes om te genieten van het weidse uitzicht en de natuur.
  Zeker aan te bevelen, en voor herhaling vatbaar.

 108. Vrijdag het Schaverensepad gelopen, Zondag dit klompenpad gelopen, ze hebben hetzelfde startpunt, maar dat is ook bijna de enige overeenkomst, ook dit is een echt klompenpad, wel wat meer asfalt als eerstgenoemde, maar totaal niet storend, ook heel goed bewegwijzerd, mooie vergezichten, veel afwisseling, kortom de vrijwilligers hebben ook hier hun uiterste best gedaan.

 109. De hele route is erg mooi. Vandaag de verkorte versie gelopen met de kinderen 5 km. Er zijn allemaal watertjes en er is een touw waar je over een slootje heen kunt slingeren. Je komt langs een wakeboardbaan waar zoals vandaag veel te zien is en langs een klein strandje, met waterpomp en schommel waar de kinderen heerlijk konden spelen, daar heerlijk gezeten en genoten van alles om ons heen!

 110. Zaterdag met mijn vriendin deze route gelopen. Prachtige route, hier en daar drassig, maar dat was te verwachten na de natte weken. Erg goed gemarkeerd en afwisselend!

 111. Na alle sneeuw en regen van de afgelopen twee weken waagde ik mij vandaag aan de uitstekend gemarkeerde rondwandeling door een kostelijk buitengebied. Kenmerkend zijn de vele beken en waterwegen die u op uw tocht vergezellen. Een enkel drassig stukje moest overwonnen worden na de enorme neerslag van de voorgaande dagen, maar met een paar goede wandelschoenen is het zelfs onder deze omstandigheden goed te doen. Dus trek erop uit. De winter is zojuist begonnen maar het voelt hier als een zomerse dag.

 112. Afgelopen vrijdag 17 november heb ik dit klompenpad gelopen. Het is er een zoals het klompenpad bedoeld is. Het laat het landschap rond Emst zien, zonder opsmuk, precies zoals het is. Daarbij is het pad uitstekend bewegwijzerd. Ik heb er echt van genoten. In het voorjaar of de vroege zomer hoop ik nog eens terug te komen. Om nog meer foto´s te maken van de Smallertse Beek of het Vossenbroek. Of van een van de fraaie houtwallen of eiken hakhoutbosjes.

 113. Zeer afwisselende route. Echt een aanrader! Volop genoten. Route zeer goed aangegeven! Meerdere bankjes onderweg.

 114. met zonsopgang hebben wij deze pad gelopen (23 april 2017) wat een rust en wat een prachtige natuur
  alles staat goed aangegeven heel afwisselende route
  complimenten voor de makers en vrijwilligers
  na deze route hebben wij nog de schravensepad gelopen ook een prachtige pad
  alle twee zeer aanbevolen

 115. Gelopen met een zonnig voorjaarszonnetje en dat was genieten. Erg afwisselend en goed bewegwijzerd. Het rondje rond de plas was heerlijk rustig, geen toeristen en een wijds uitzicht. Klein stukje parallel aan de snelweg maar je aandacht gaat naar het landschap met al z’n gele katjes.
  Voor mij de moeite waard.
  Dank voor het uitzetten van deze wandeling.

 116. Beste Alina,

  Bedankt voor je reactie bij het Loobrinkerpad. Ik zal aan de betrokken vrijwilligersgroep in het gebied vragen of ze de routemarkering nog eens goed willen nalopen.

  Overigens geldt voor klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van of de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 1,50 verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

 117. wij waren met 6 dames op pad naar deze leuke omgeving.Wij lopen bij nr 1 naar het einde.Maar bij nr 6 kunnen wij geen paaltjes vinden..Terug gelopen en nog steeds geen paaltjes..Gelukkig heb ik plattegrond meegenomen en na kleine gepuzzel zijn wij via brinkweg gelopen naar Hoofdweg..Wij kunnen het niet vinden….Jammer eigenlijk..

 118. Erg leuk om jullie gesproken te hebben, familie Nieuwenhuis! Mede namens onze ” collega klompenpad nalopers” hartelijk bedankt voor het compliment!
  Elke maand worden de paden in Emst gecontroleerd door een vaste groep nalopers en we vinden het erg fijn dat Klompenpad wandelaars onze inzet zo waarderen.

  We wensen alle Klompenpad wandelaars heel veel wandelplezier in 2017.

 119. Vandaag 2 januari loobrinkerpad gelopen .was wel een beetje drassig en hier en daar flinke modderpartijen.maar dat kon de pret niet drukken.O O wat is het mooi en afwisselend Zelfs in de winter Hulde. Aan het eind v.d.route nog 2 medewerkers van de klompenpad routes gesproken. Alle hulde. Fam Nieuwenhuis

 120. Gelopen zaterdag 29.10.2016. Mooie afwisselende omgeving !

  en………. Het pad is perfect bewegwijzerd !! Een compliment. Kunnen lopen zonder stoppen en zonder puzzelen.

  Vooral het feit dat na een verandering van richting meteen te zien was of je goed liep is een heel wandel-vriendelijk systeem. Volgens ons hoort het zo. We waren er blij mee.

 121. Regel 5 en 6 over de koeien klopt niet, dat is een verhaaltje voor het Loenense Enkenpad. Die heb ik vandaag ook gelopen en dat was nummer 75, Geen wonder dat ik in de war raak! Sorry, maar zoek dus geen koeien op dit pad.

 122. Vanmorgen (vroeg) dit pad gelopen. Schaverensepad had ik al eerder gelopen en gecombineerd met een ander pad. Dit pad is anders, maar zeker niet minder dan het tweelingpad. Deze 2 kunnen super goed gecombineerd worden. De eerste kalebaskwekerij die ik ooit gezien heb. Werkelijk een prachtige route waar de rust van afstraalt, zeer landelijk. Met smalle (autoluwe) asfaltweggetjes heb ik geen enkel probleem, als de omgeving maar mooi is.
  Wel weinig koeien in de wei. Bij een grote boer stonden ze in de stal, jammer. Later zag ik toch nog een grote kudde roodbonte koeien in de wei.
  Soms was het in het bos nu nog wat drassig, in de winter lijkt mij dat een probleem met dit pad.
  De bewegwijzering was uitstekend. Iedereen weer bedankt. Hierna nog een pad in Loenen gelopen, ondanks de warmte.

 123. Vandaag zaterdag 9 juli 2016 gelopen. Leuk om te ontdekken dat er rondom Emst ook mooie paadjes lopen zodra je van de verharde wegen afbuigt. een extra horecapunt is Burnside Cablepark bij het Kievitsveld waar je een leuk zicht hebt op de wakeboardbaan aan de Smallertse Plas. Een heerlijke vissalade bij ’t Smallert, waar je ook verse forel kunt kopen maakt het helemaal tot een geslaagde dag. Aandachtspunt route: als je om het trafostation naar links afbuigt, kom je op een graspad. Op een gegeven moment kom je op een driesprong (trafostation aan je linkerhand). Daar staat geen paaltje/bordje. Hier niet rechtsaf slaan, maar rechtdoor lopen. Aan het einde van het pad wijst de route zich weer vanzelf.

 124. Enorm genoten van deze wandeling afgelopen woensdag. We hebben dit pad gecombineerd met het Schaverensepad, beide erg de moeite waard!! Aanrader is ook een overheerlijke vissalade bij ’t Smallert.

 125. Voor het weekend wordt koeler en nat weer voorspel. In dit vrije weekend besluiten we dan ook om direct de eerste dag het Loobrinkerpad te lopen. Wij zijn NoordHollanders en niet bekend in deze streek, het is dus fijn dat alle klompenpaden (waarvan we al een aantal “gedaan” hebben) zo keurig zijn uitgezet. Samen met de GPS is er dus van verdwalen geen sprake. Wat ons aanspreekt is dat de verschillende paden van het asfalt afbuigen en de wandelaar zomaar het erf van een boer opsturen, wat we uit onszelf niet zo snel hadden gedaan. We genieten van de natuur, de mooie uitzichten, de kleine pleziermomenten met zomaar een kikker op het pad, elkaars gezelschap en de enkele gesprekken met tegenliggende wandelaars. Hulde aan de vrijwilligers die deze paden in stand houden voor ons, mooiweerlopers.

 126. Op deze heerlijke voorjaarsdag deze route gelopen. Ik heb er al zo’n 15 gelopen maar deze mag er zeker zijn. Leuk afwisselend en gelukkig ook echte paadjes tussen de akkers en velden door. Voldoende bankjes onderweg en mooie natuur. Gerust doen dus. Vrijwilligers: bedank!

 127. Vandaag dit klompenpad gelopen, een mooie route maar gaat erg veel over verharde wegen.

 128. Namens alle vrijwilligers hartelijk dank voor uw reacties. Het is fijn om te weten dat u de route in Emst waardeert en geniet van onze omgeving. Ook in de wintermaanden is de omgeving zeer de moeite waard en serveert de horeca in Emst heerlijke warme chocolademelk met slagroom. Wij zeggen dan ook: welkom in Emst

 129. 18 december 2015
  Gisteren het Schaverense pad gelopen!
  Omdat het Loobrinkerpad bij hetzelfde startpunt begon, wilde wij deze toch ook lopen!
  Kaart bij de Spar gehaald, het dorpshuis had alleen nog de Schaverense pad!
  Het weer was iets minder, maar ook een prachtige tocht! Het oude treinbaantje was weinig van te zien, alleen de overgang.
  Wij zijn met het virus besmet, geweldige wandelingen! Bravo voor de makers,

 130. Een prachtige hollandse zomerdag. We slenteren langs hooilandjes, tarwe- en maisvelden. Langs bosranden en door bosjes. Koeien, schapen en paarden langs smalle landweggetjes. De klaaglijk roep van rondcirkelende buizerds. Langs het meertje kievitsveld en langs de beek met een echte stroomversnelling via smalle paadjes door een broekbos. Wat is Nederland mooi. Je moet alleen wat subtieler waarnemen dan in de Alpen. Super aangegeven. Een keer niet opgelet maar dat kwam door ons loom geslenter. Hulde voor de makers.

 131. Een route in 3 delen: Eerste deel over binnenwegen en fietspaden (geen “echte” klompenpaden). Tweede deel langs recreatie- plas Kievitsveld, aardig. Derde deel door natuurgebied Vossenbroek (Gelders Landschap), geweldig fijn. Toen was het pas echt leuk.
  Alle vrijwilligers, dank voor zorg en aandacht voor de markering. Prima.

 132. Wij waren met de 5en dames en het weer was echt wintergeur(zond ag 29 november 2014), koud, maar ontzettend genoten van deze route.. Wij hebben eerst schaverenpad gedaan van 10 km. tussenstop even lekker warme chocomelk bij eetcafe V/D Schepop. Daarna deze route gelopen totaal 20 km..

  TOP!!!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.