Loobrinkerpad

Wandelen over de Emster enk, langs beken en vijvers en door natuurgebieden in het mooie buitengebied van Emst. Ontdek het agrarisch cultuurlandschap en de natuur van Emst. Wandelen over onverharde paden langs weilanden, landbouwgronden en boerenerven. Beleef het natuurgebied Het Vossenbroek in al haar facetten. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Loobrinkerpad (10 km)

Startpunt: Dorpshuis De Hezebrink, Ds. van Rhijnstraat 69 Emst. Parkeren kunt u tegenover dorpshuis De Hezebrink, restaurant De Drie Musketiers, recreatiepark ’t Smallert en recreatiegebied het Kievitsveld

Openbaar vervoer: bushalte Hezeplein in Emst

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het is mogelijk het Loobrinkerpad te combineren met het Schaverensepad en het Klompenmakerspad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag 19-08-2019 het Loobrinkerpad gelopen wij vonden dit klompenpad door de natuur goed aangegeven
  wij hebben hem naar rechts gelopen op de nummers 1 t/m 7, met name het Vlekkertsche Veld langs de waterpartijen
  en het natuurgebied Vossenbroek spraken ons aan er waren genoeg rustplaatsen met bankjes en mooie uitzichten.
  In 2018 hebben wij ook het Schaverensepad gelopen deze is ook mooi om te lopen alle twee aanraders om te combineren.

 2. Vandaag de mooie route gelopen. Erg mooi en goed aangegeven. Bij de nieuwe woning bij de Brinkerweg/Spoorweg is een land gemaaid en ligt het paaltje in het gras.
  Ook de verbinding route richting Oene gelopen. Bij het begin was het niet duidelijk aangegeven en hadden we de kaart nodig.
  Verder erg mooie gebieden. Bedankt.

 3. Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in, de eerste keer was in 2016.
  Wat een rust hier. Zeer landelijk en knus allemaal. Bospaden en beken. Prachtige partij waterbloemen gezien, om Kievitsdal (zwemgelegenheid Leasure) gelopen. Enkele boerderijen, slechts één produceerde een kwalijke (bio) lucht. Even bij de grote Agro fabriek (Bodemverbetering) op de verkorte route gekeken.
  Tweemaal wel het geruis van de A50 gehoord en een klein stukje het verkeer kunnen zien.
  Bij het begin van de route (voor de garage) miste ik een sticker om linksaf te gaan. Een medewerker van de garage zag mij zoeken en vertelde mij dat gisteren een nieuwe lantaarnpaal was geplaatst. Op de oude stond een sticker, op de nieuwe dus nog niet.
  Vanmorgen eerst het Schaverensepad gelopen. Eerlijk gezegd vind ik die nog iets mooier.

 4. Vandaag op deze mooie Pinksterdag dit prachtige klompenpad gelopen. Prima aangegeven, goed onderhouden, bankjes onderweg kortom voor ons een van de mooiere paden!!

 5. Leuke verassende wandeling in eigen omgeving. Zo kom je op plaatsen die je niet kon vermoeden op een paar km van huis!
  Bewegwijzering was idd niet duidelijk op punt waar route verkort kon worden.
  Meerdere paaltjes vielen ook weg in (te) hoge begroeiing, wel goed opletten dus.
  Niettemin heerlijk gelopen tussen kruidenrijke velden, langs bossen en water.
  Zeer aan te raden, we gaan zeker meer paden op.

 6. Vandaag gelopen met mijn zoon en vrouw. Heel afwisselend weer en zo langs de A50 toch weer verrast dat je daar weer mooie stukken natuur hebt. Er waren veel mensen er op uit met de fiets en met wandelen. Er was ook een wandelroute uit gezet. We kwamen dan ook veel blije mensen tegen onderweg en het was volop genieten. Zo gaan we al naar de 30 gelopen klompenpaden en zien zo veel onbekende stukken natuur. Bewegwijzering was ook perfect en er was op de meeste stukken ook al onderhoud gedaan langs de paden. Hulde voor diegene die dit allemaal uitzetten en onderhouden. Het Schaverensepad hadden we al gelopen en die is ook heel mooi. Je kan ze aan elkaar knopen en dan loop je 20 km. Links om en rechtsom of via route verkorters. Dat maakt het allemaal zo leuk.

 7. Verleden week het Schavernsepad gelopen en het was genieten van begin tot eind.
  Vandaag liepen we het loopbrinkerspad die is ook erg mooi maar wel een paar onduidelijkheden we zijn in de war geraakt met de verkorte route dus we hebben extra kilometers gemaakt maar nieteminn hebben we genoten van de mooie route. Wel wat cement weggetjes deze keer.
  Ja zeker weten is het meer dan 10 kilometer sowieso
  Nelly

 8. Ik heb gisteren zowel het Schaverensepad als het Loobrinkerpad gelopen. Beide zouden 10 km moeten zijn maar over het Loobrinkerpad heb ik een half uur langer gedaan. Die is dus volgens mij zo’n twee km langer dan het Schaverensepad.
  Qua complimenten sluit ik me verder aan bij de andere sprekers 🙂

 9. 3 april 2109
  Vorige week het schavernsepad en vandaag het loobrinkerspad gelopen
  Ook een mooie route maar toch weer heel anders , weilanden , moeras , en wat bos.
  Onderweg op verschillende plekken ‘n bank en mooie doorkijkjes.
  Wel veel asfalt.
  Komplimenten voor de mensen die dit pad gerealiseerd hebben .
  Bewegwijzering was net als bij het schaverenspad ook weer perfect.

 10. 3 april 2109
  Vorige week het schavernsepad en vandaag het loobrinkerspad gelopen
  Ook een mooie route maar toch weer heel anders , weilanden , moeras , en wat bos.
  Onderweg op verschillende plekken ‘n bank en mooie doorkijkjes.
  Wel veel asfalt.
  Komplimenten voor de mensen die dit pad gerealiseerd hebben .
  Bewegwijzering was net als bij het schaverenspad ook weer perfect.

 11. Pad gelopen met mijn dochter, 03.02.2019. Goede bewegwijzering, veel bankjes. Mooi afwisselend landschap, prachtige tussendoorkijkjes. Erg genoten. Voor herhaling vatbaar.

 12. Vandaag heerlijk gewandeld, een schriel zonnetje gaf een extra sfeertje aan het Hollandse winterlandschap,wat vooral de vossenbroek erg mooi was
  Fijne afwisselende route, met een prachtige regenboog

 13. Op 3 november stonden we bij het startpunt voor de keuze, lopen we het Loobrinkerpad of lopen we het Schaverensepad. De keuze was snel gemaakt, het werd het Schaverensepad. Beide hadden we al eens eerder gelopen en wij vonden de laatste het meest afwisselend. Mooi, rustig herfstweer. Fris in de ochtend en later op de dag aangenaam warm. De route is goed bewegwijzerd. Het is wel aan te raden om iets te eten en te drinken mee te nemen, want erg veel horeca was er niet open. Dramatisch lage waterstanden in de beken en ook in de schapenwasplaats ‘t Rengel zat nauwelijks water. Ondanks dat wij erg genieten van een lange mooie zomer en een prachtige herfst zucht de natuur onder deze moeilijke omstandigheden. Wij kunnen deze route aanbevelen.

 14. Vandaag 1 nov, samen met mijn dochter de route van 10 km gelopen. Wij vonden het een mooie route en goed uitgepijld. Het was mooi afwisselend.

 15. Op 10 juni heb ik genoten van dit pad. Afwisselend en prima aangegeven. Een zwaan met jongen versperde mij de weg, maar het liep toch goed af.

 16. Op 15 mei het Loobrinkerpad gelopen. Het eerste stuk was veel verhard maar niet hinderlijk druk met verkeer. Afwisselend bos en weiland met kleine vennetjes vol kikkers en kikkervisjes. Wat erg prettig was: de grote hoeveelheid rust bankjes op prachtige punten. Je zou alleen daarom al een paar extra pauzes in te lassen.

 17. Een prachtige route gewandeld door het buiten gebied van Emst.
  Genoeg bankjes om te genieten van het weidse uitzicht en de natuur.
  Zeker aan te bevelen, en voor herhaling vatbaar.

 18. Vrijdag het Schaverensepad gelopen, Zondag dit klompenpad gelopen, ze hebben hetzelfde startpunt, maar dat is ook bijna de enige overeenkomst, ook dit is een echt klompenpad, wel wat meer asfalt als eerstgenoemde, maar totaal niet storend, ook heel goed bewegwijzerd, mooie vergezichten, veel afwisseling, kortom de vrijwilligers hebben ook hier hun uiterste best gedaan.

 19. De hele route is erg mooi. Vandaag de verkorte versie gelopen met de kinderen 5 km. Er zijn allemaal watertjes en er is een touw waar je over een slootje heen kunt slingeren. Je komt langs een wakeboardbaan waar zoals vandaag veel te zien is en langs een klein strandje, met waterpomp en schommel waar de kinderen heerlijk konden spelen, daar heerlijk gezeten en genoten van alles om ons heen!

 20. Zaterdag met mijn vriendin deze route gelopen. Prachtige route, hier en daar drassig, maar dat was te verwachten na de natte weken. Erg goed gemarkeerd en afwisselend!

 21. Na alle sneeuw en regen van de afgelopen twee weken waagde ik mij vandaag aan de uitstekend gemarkeerde rondwandeling door een kostelijk buitengebied. Kenmerkend zijn de vele beken en waterwegen die u op uw tocht vergezellen. Een enkel drassig stukje moest overwonnen worden na de enorme neerslag van de voorgaande dagen, maar met een paar goede wandelschoenen is het zelfs onder deze omstandigheden goed te doen. Dus trek erop uit. De winter is zojuist begonnen maar het voelt hier als een zomerse dag.

 22. Afgelopen vrijdag 17 november heb ik dit klompenpad gelopen. Het is er een zoals het klompenpad bedoeld is. Het laat het landschap rond Emst zien, zonder opsmuk, precies zoals het is. Daarbij is het pad uitstekend bewegwijzerd. Ik heb er echt van genoten. In het voorjaar of de vroege zomer hoop ik nog eens terug te komen. Om nog meer foto´s te maken van de Smallertse Beek of het Vossenbroek. Of van een van de fraaie houtwallen of eiken hakhoutbosjes.

 23. Zeer afwisselende route. Echt een aanrader! Volop genoten. Route zeer goed aangegeven! Meerdere bankjes onderweg.

 24. met zonsopgang hebben wij deze pad gelopen (23 april 2017) wat een rust en wat een prachtige natuur
  alles staat goed aangegeven heel afwisselende route
  complimenten voor de makers en vrijwilligers
  na deze route hebben wij nog de schravensepad gelopen ook een prachtige pad
  alle twee zeer aanbevolen

 25. Gelopen met een zonnig voorjaarszonnetje en dat was genieten. Erg afwisselend en goed bewegwijzerd. Het rondje rond de plas was heerlijk rustig, geen toeristen en een wijds uitzicht. Klein stukje parallel aan de snelweg maar je aandacht gaat naar het landschap met al z’n gele katjes.
  Voor mij de moeite waard.
  Dank voor het uitzetten van deze wandeling.

 26. Beste Alina,

  Bedankt voor je reactie bij het Loobrinkerpad. Ik zal aan de betrokken vrijwilligersgroep in het gebied vragen of ze de routemarkering nog eens goed willen nalopen.

  Overigens geldt voor klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van of de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 1,50 verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

 27. wij waren met 6 dames op pad naar deze leuke omgeving.Wij lopen bij nr 1 naar het einde.Maar bij nr 6 kunnen wij geen paaltjes vinden..Terug gelopen en nog steeds geen paaltjes..Gelukkig heb ik plattegrond meegenomen en na kleine gepuzzel zijn wij via brinkweg gelopen naar Hoofdweg..Wij kunnen het niet vinden….Jammer eigenlijk..

 28. Erg leuk om jullie gesproken te hebben, familie Nieuwenhuis! Mede namens onze ” collega klompenpad nalopers” hartelijk bedankt voor het compliment!
  Elke maand worden de paden in Emst gecontroleerd door een vaste groep nalopers en we vinden het erg fijn dat Klompenpad wandelaars onze inzet zo waarderen.

  We wensen alle Klompenpad wandelaars heel veel wandelplezier in 2017.

 29. Vandaag 2 januari loobrinkerpad gelopen .was wel een beetje drassig en hier en daar flinke modderpartijen.maar dat kon de pret niet drukken.O O wat is het mooi en afwisselend Zelfs in de winter Hulde. Aan het eind v.d.route nog 2 medewerkers van de klompenpad routes gesproken. Alle hulde. Fam Nieuwenhuis

 30. Gelopen zaterdag 29.10.2016. Mooie afwisselende omgeving !

  en………. Het pad is perfect bewegwijzerd !! Een compliment. Kunnen lopen zonder stoppen en zonder puzzelen.

  Vooral het feit dat na een verandering van richting meteen te zien was of je goed liep is een heel wandel-vriendelijk systeem. Volgens ons hoort het zo. We waren er blij mee.

 31. Regel 5 en 6 over de koeien klopt niet, dat is een verhaaltje voor het Loenense Enkenpad. Die heb ik vandaag ook gelopen en dat was nummer 75, Geen wonder dat ik in de war raak! Sorry, maar zoek dus geen koeien op dit pad.

 32. Vanmorgen (vroeg) dit pad gelopen. Schaverensepad had ik al eerder gelopen en gecombineerd met een ander pad. Dit pad is anders, maar zeker niet minder dan het tweelingpad. Deze 2 kunnen super goed gecombineerd worden. De eerste kalebaskwekerij die ik ooit gezien heb. Werkelijk een prachtige route waar de rust van afstraalt, zeer landelijk. Met smalle (autoluwe) asfaltweggetjes heb ik geen enkel probleem, als de omgeving maar mooi is.
  Wel weinig koeien in de wei. Bij een grote boer stonden ze in de stal, jammer. Later zag ik toch nog een grote kudde roodbonte koeien in de wei.
  Soms was het in het bos nu nog wat drassig, in de winter lijkt mij dat een probleem met dit pad.
  De bewegwijzering was uitstekend. Iedereen weer bedankt. Hierna nog een pad in Loenen gelopen, ondanks de warmte.

 33. Vandaag zaterdag 9 juli 2016 gelopen. Leuk om te ontdekken dat er rondom Emst ook mooie paadjes lopen zodra je van de verharde wegen afbuigt. een extra horecapunt is Burnside Cablepark bij het Kievitsveld waar je een leuk zicht hebt op de wakeboardbaan aan de Smallertse Plas. Een heerlijke vissalade bij ‘t Smallert, waar je ook verse forel kunt kopen maakt het helemaal tot een geslaagde dag. Aandachtspunt route: als je om het trafostation naar links afbuigt, kom je op een graspad. Op een gegeven moment kom je op een driesprong (trafostation aan je linkerhand). Daar staat geen paaltje/bordje. Hier niet rechtsaf slaan, maar rechtdoor lopen. Aan het einde van het pad wijst de route zich weer vanzelf.

 34. Enorm genoten van deze wandeling afgelopen woensdag. We hebben dit pad gecombineerd met het Schaverensepad, beide erg de moeite waard!! Aanrader is ook een overheerlijke vissalade bij ‘t Smallert.

 35. Voor het weekend wordt koeler en nat weer voorspel. In dit vrije weekend besluiten we dan ook om direct de eerste dag het Loobrinkerpad te lopen. Wij zijn NoordHollanders en niet bekend in deze streek, het is dus fijn dat alle klompenpaden (waarvan we al een aantal “gedaan” hebben) zo keurig zijn uitgezet. Samen met de GPS is er dus van verdwalen geen sprake. Wat ons aanspreekt is dat de verschillende paden van het asfalt afbuigen en de wandelaar zomaar het erf van een boer opsturen, wat we uit onszelf niet zo snel hadden gedaan. We genieten van de natuur, de mooie uitzichten, de kleine pleziermomenten met zomaar een kikker op het pad, elkaars gezelschap en de enkele gesprekken met tegenliggende wandelaars. Hulde aan de vrijwilligers die deze paden in stand houden voor ons, mooiweerlopers.

 36. Op deze heerlijke voorjaarsdag deze route gelopen. Ik heb er al zo’n 15 gelopen maar deze mag er zeker zijn. Leuk afwisselend en gelukkig ook echte paadjes tussen de akkers en velden door. Voldoende bankjes onderweg en mooie natuur. Gerust doen dus. Vrijwilligers: bedank!

 37. Vandaag dit klompenpad gelopen, een mooie route maar gaat erg veel over verharde wegen.

 38. Namens alle vrijwilligers hartelijk dank voor uw reacties. Het is fijn om te weten dat u de route in Emst waardeert en geniet van onze omgeving. Ook in de wintermaanden is de omgeving zeer de moeite waard en serveert de horeca in Emst heerlijke warme chocolademelk met slagroom. Wij zeggen dan ook: welkom in Emst

 39. 18 december 2015
  Gisteren het Schaverense pad gelopen!
  Omdat het Loobrinkerpad bij hetzelfde startpunt begon, wilde wij deze toch ook lopen!
  Kaart bij de Spar gehaald, het dorpshuis had alleen nog de Schaverense pad!
  Het weer was iets minder, maar ook een prachtige tocht! Het oude treinbaantje was weinig van te zien, alleen de overgang.
  Wij zijn met het virus besmet, geweldige wandelingen! Bravo voor de makers,

 40. Een prachtige hollandse zomerdag. We slenteren langs hooilandjes, tarwe- en maisvelden. Langs bosranden en door bosjes. Koeien, schapen en paarden langs smalle landweggetjes. De klaaglijk roep van rondcirkelende buizerds. Langs het meertje kievitsveld en langs de beek met een echte stroomversnelling via smalle paadjes door een broekbos. Wat is Nederland mooi. Je moet alleen wat subtieler waarnemen dan in de Alpen. Super aangegeven. Een keer niet opgelet maar dat kwam door ons loom geslenter. Hulde voor de makers.

 41. Een route in 3 delen: Eerste deel over binnenwegen en fietspaden (geen “echte” klompenpaden). Tweede deel langs recreatie- plas Kievitsveld, aardig. Derde deel door natuurgebied Vossenbroek (Gelders Landschap), geweldig fijn. Toen was het pas echt leuk.
  Alle vrijwilligers, dank voor zorg en aandacht voor de markering. Prima.

 42. Wij waren met de 5en dames en het weer was echt wintergeur(zond ag 29 november 2014), koud, maar ontzettend genoten van deze route.. Wij hebben eerst schaverenpad gedaan van 10 km. tussenstop even lekker warme chocomelk bij eetcafe V/D Schepop. Daarna deze route gelopen totaal 20 km..

  TOP!!!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.