Markluiderpad

Ontdek het landschap rond Markluiden met haar rijke cultuurhistorie. Wandelen door weilanden, langs weteringen en hoogwatergeul. Weidse uitzichten, dijken, waterlopen en karakteristieke boerderijen bepalen het beeld. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Markluiderpad (10 km)

Startpunt: Het Bakhuis, IJsseldijk 3 in Veessen

Openbaar vervoer: Buurtbus vanaf station Wezep, bushalte Kerkstraat in Veessen

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Markluiderpad combineren met het Elsvoorderpad, het Horsthoekerpad, het Klompenmakerspad en het Vosbergenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Markluiderpad

  Op zondag 26 augustus 2018 dit prachtige klompenpad gelopen. Eerlijk is eerlijk: alles zat mee. Mooi droog en zonnig weer. Geen zompige ondergronden. Wel mooie vergezichten. Wisselende landschappen. Dwars door weilanden en tussen de koeien doorgelopen. De wegbewijzering is prima. Dank jullie wel!

 2. Onderwerp: Markluiderpad.

  17 Augustus dit pad gelopen, mooi pad, mits het een poosje droog is geweest, was nu zelfs een beetje sompig op sommige stukjes. Verder prima te lopen route duidelijk aan gegeven ….maar het blijft opletten. zelfs enkele ooievaars en reigers gespot, diverse bloeiende struiken en planten, leuk langs diverse Weteringen en inderdaad net vóór de brug van de Hoogwatergeul Rechts af..en bij het Bakhuis IJsseldijk no 3 iets voorbij de woning, is inrit langs veestallen naar achteren is parkeerplaats………..een aanrader……bedankt

 3. Onderwerp: Top wandeling

  Ook wij hebben vrijdag 10 augustus deze top route gelopen. Kan het alleen maar helemaal met Daan eens zijn, route is goed aangegeven, super leuk rust punt. Toen wij weer bij het begin punt aankwamen kregen we nog als extraatje een rondleiding en info over het Bakhuis van de eigenaar zelf, erg leuk.

 4. Onderwerp: Heeerlijk gewandeld

  Gisteren (vrijdag 10.8.18) met een groep vrijwilligers van het Horsthoekerpad (https://klompenpaden.nl/klompenpad/horsthoekerpad/) dit nieuwe klompenpad gewandeld. We kennen het gebied goed, maar werden toch diverse malen aangenaam verrast door mooie paden en fraaie uitzichten. De route is goed bewegwijzerd en het rustpunt bij Den Oldenbelt is een echte aanrader. Kortom een heel mooi klompenpad. Hulde voor de vrijwilligers en de eigenaren van de landgoederen!

 5. Onderwerp: Mooie route

  Op 17 juli deze mooie route gelopen. Ook mijn navigatie had even moeite met het zoek van het beginpunt. Maar je moet, als je van Heerde komt, gewoon voor de brug rechts gaan en dan kom je een 500 meter verder vanzelf bij het Bakhuis. Hier de inrit inrijden en langs het gebouw kun je een stukje verder parkeren. De route is verder goed aangegeven. Het broedseizoen was net afgelopen, dus een flink stuk door het “wilde”gebied langs de sloot gelopen. De tocht zelf is een aanrader.

 6. Onderwerp: Prachtige, deels ruige route

  Vandaag dit pad gelopen. Maar mijn navigatie kon het startpunt ook niet vinden. Dus eerst nog maar weer eens het Elsvoorderpad gelopen, toen weer aan het zoeken. Boven op de brug was mijn bestemming zo zei de navigatie. Nog even onder de brug gekeken of daar een boerderij was, maar neen, Het laatste huis voor de brug was IJsseldijk 9, een vervallen boerderij. daar maar de auto neergezet en de bordjes overstappunt van Elsvoorderpad naar Markluiderpad gevolgd en ja hoor, na ruim een kilometer over het fietspad kwam ik bij het startpunt aan.
  Na het lopen werd mij duidelijk dat je de brug eerst over moet, richting Heerde en dan direct linksaf.
  Maar nu over het pad zelf:Gelopen tegen de klok in. De route naast de alternatieve route gevolgd. Nogal ruig gebied waar geen pad is aangelegd. Ook een struinpad dus, maar ik klaag niet, beter dan asfalt. Er zijn wel palen om de route te kunnen volgen. Het echte ruige struingebied ook proberen te lopen (naast 2e alternatieve route tussen 3 en 4, zie opmerking op site hierboven). Dat viel niet mee en was nog niet bewegwijzerd.
  Verder zeker een mooi pad en minder asfalt dan het Elsvoorderpad. De rustplaats Oldenbelt inderdaad niet voorbijlopen svp.! Een stukje voor Oldenbelt zag ik links een paar stickers die ik niet begreep. Rechts stond een sticker linksaf, maar m.i. moest je gewoon rechtdoor naar Oldenbelt. Verder geen opmerkinmgen over de bewegwijzering. ‘t Was weer een mooie dag, na zo’n 25 km weer moe naar huis. Bedankt iedereen.

 7. Onderwerp: Genoten

  Voor vandaag stond het Markluiderpad op de planning. Gewaarschuwd door de berichten hier op de site waren we erg benieuwd of we überhaupt het beginpunt zouden kunnen vinden. Daar was werkelijk niets moeilijks aan. Vanaf de IJsseldijk zagen we Villa Bakhuis al. Niets geen dichte hekken oid, maar gewoon een weg tot naast het bedrijf. Ruime parkeerplaats en vriendelijke medewerker die ons vertelde waar de auto kon staan.
  En wat hebben we heerlijk gewandeld. Alles goed aangegeven en voldoende bankjes onderweg. Rustpunt Den Oldenbelt is een echte aanrader!!! Een mooi huisje met alles erop en eraan en keurig netjes verzorgd. Hoop dat de eigenaren van Den Oldenbelt dit bericht ook lezen. Zij verdienen ook een compliment, net als de vrijwilligers van dit mooie nieuwe pad. Wij hebben de alternatieve route ( ook heel goed aangegeven) moeten lopen vanwege de broedende vogels, maar ook dat was mooi.
  Voor de geocachers onder ons is dit ook een aanrader. 7 x een cache kunnen loggen zonder van de route af te wijken 😁
  Kortom: zeer geslaagde en mooie wandeling!

 8. Onderwerp: Beginpunt niet gevonden 🙁

  Na een kwartiertje heen en weren, eerst rondom de brug, daarna op het smalle dijkje bij de genoemde boerderij, beginpunt niet gevonden. Balen voor ons NoordHollanders. Alle hekken rondom de boerderij waren gesloten en om nou met de auto het fietspad op te duiken gaat toch iets te ver. Jammer, ons 21e Klompenpad wordt nu toch een ander pad.

 9. Onderwerp: Markluiderpad

  Vandaag dit nieuwe pad tussen Apeldoorns kanaal en IJssel bij Heerde gelopen. Alleraardigste wandeling door boerenland met veel interessante details. Wij zijn gestart bij Oldenbelt dus hadden geen probleem de start te vinden. Omdat we bij het Bakhuis wel vlees kopen en het daar dus kennen, konden we de opmerkingen van Willem hierboven wel begrijpen. Je komt langs de nieuwe hoogwatergeul met de bloemrijke graslandjes langs de Terwoldsche Wetering en de Westdijk van de geul. In deze tijd van het jaar is dat heel fraai.

 10. Onderwerp: Bereikbaarheid

  Beginpunt parkeren niet gevonden! Ook de app geeft het niet duidelijk weer.
  Graag aanpassen. Deze route hebben we niet gelopen. Daarna Elsvoorderpad geprobeerd, daar was vanwege het broedseizoen, logisch, een gedeelte niet te belopen. Waarna je over de dijk verder moest. Op dit tijdstip van het jaar EN op een zaterdag vreselijk met heel erg veel racefietsers en motorrijders.
  Het was dus vandaag een mislukte klompenpaddag. Gelukkig hebben we er al heel vaak wel van genoten 🙂

 11. Onderwerp: Klompen-pad

  vandaag mijn 109e Klompen-pad gewandeld, inderdaad beginpunt is slecht zichtbaar toch dank aan allen die er aan meegewerkt hebben. In het bijzonder de grondeigenaren die ons de vrije doorgang verlenen, met gelijk een verzoek laat geen rommel achter.
  Rustig pad vond hem zeker niet de mooiste wel heel erg genoten.

  bedankt !

 12. Onderwerp: Parkeren

  Leuke wandeling. Bij de start (villa Bakhuis) moet je parkeren via een toegangsweg die eigenlijk niet toegankelijk is. Je wordt onterecht doorverwezen naar de volgende oprit. Graag zorgen voor duidelijke bewegwijzering

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*