Markluiderpad

Ontdek het landschap rond Markluiden met haar rijke cultuurhistorie. Wandelen door weilanden, langs weteringen en hoogwatergeul. Weidse uitzichten, dijken, waterlopen en karakteristieke boerderijen bepalen het beeld. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Markluiderpad (10 km)

Startpunt: Het Bakhuis, IJsseldijk 3 in Veessen

Openbaar vervoer: Buurtbus vanaf station Wezep, bushalte Kerkstraat in Veessen

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Markluiderpad combineren met het Elsvoorderpad, het Horsthoekerpad, het Klompenmakerspad en het Vosbergenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Heerlijk gewandeld met mooi weer, zonnig en een verkoelend briesje over de graslanden. Over het algemeen was het pad duidelijk aangegeven, alleen de bordjes van alternatieve route in verband met het broedseizoen waren niet helemaal duidelijk. De ene kant op wel, de andere kant stond het niet aangegeven. De weiden en graslanden langs het pad stonden mooi in bloei. In de wetering zwom een bever. Mooie boerderijen gezien en Veessen is een leuk dorp aan de IJssel.

 2. Zoveel wandelaars, zoveel meningen. Gisteren gelopen en wij vonden het een mooie wandeling. Prima parkeervoorziening. Alles goed aangegeven. Nergens een bordje gemist. Geen app nodig gehad. Mooie mix van verhard en onverhard. De verharde stukken waren extreem rustig. Alleen wat landbouwverkeer.
  Niet twijfelen maar gewoon zelf gaan kijken.

 3. Meningen verschillen als altijd ….
  Deze route vonden wij extreem saai. Daarbij is de bewegwijzering a-typisch gemankeerd door bordjes achter begroeiing op afrasteringen, waar een extra paaltje terecht was geweest. De route loopt te vaak over moeizaam begaanbare wallen en stuwen met hoge begroeiing. Daardoor maakt het de indruk dat de grondeigenaar vooral waarde hecht aan de subsidie. En tot overmaat van teleurstelling ziet men de IJssel maar heel even. Hoewel we gewend zijn 30 km of meer te lopen en het prima wandelweer was hadden we hier na 7 km genoeg van.
  Dat kan gebeuren.
  Maar deze route heeft o.i. niet het gebruikelijk juist hoge toeristische niveau van de klompenpaden.

 4. Vandaag dit klompenpad gelopen. Helaas een wat mindere route. Niet echt wat je van een klompenpad verwacht. Veel verharde wegen en rechte lange stukken. Begin was al erg slecht, er was geen pad te zien en alleen maar zeer hoog gras ed. De alternatieve route was te doen maar origineel pad niet. 15 juli moet dit pad weer begaanbaar zijn ????? Hopelijk schrikt dit pad je niet af wanneer dit je eerste klompenpad is want tot nu toe hebben wij prachtige routes gelopen en weten we dat je vaak aan verharde wegen niet ontkomt maar bij andere routes stoorde mij dit niet. Het enige pluspunt is de mooie flora en fauna.

 5. Vandaag dit mooie pad gelopen, route is goed aangegeven en fijn afwisselend. Bij het startpunt was het zoeken naar patkeer ruimte omdat Bakhuys niet open was ? Hek was dicht.
  Het eerste deel idd even steil afdalen en over hek klimmen.

 6. Prachtige route, afwisselend en verrassend. Met ijscoman op de dijk. Vanaf Mac Donalds bij afslag A50 Heerde Zuid goed te doen.

 7. Het was vandaag een bijzonder mooie dag; 10°C, weinig wind en zon. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie wandeling. Maar helaas we vonden dit een van de mindere klompenpaden, die we tot nu toe (30+) hebben gelopen. Wel complimenten voor de bewegwijzering!

 8. Vandaag,13 december deze route gelopen en het is een mooie,afwisselende route die echt aan te raden is om,als je even een paar uur niets te doen hebt of een korte route wilt lopen.Echter 1 puntje als “kritiek”: ben om 09.15 gaan wandelen alleen is dan het Bakhuis nog gesloten en dan is het even zoeken naar het startbord.

 9. Gisteren hebben we deze route gelopen, helaas was het weer niet zo geweldig. Ondanks dat hebben we genoten van deze prachtige wandeling. Heel afwisselend, er waren veel vogels te aanschouwen, cq te horen. De afwisseling vonden we erg fijn. Door de landerijen, langs de wetering(en), bij de boerderijen langs (op hun erven). Ook het weidse deed ons goed, af en toe even stil staan, om je heen kijken, en de rust en de ruimte in ademen. Langs de wetering(en) met flora en fauna. Af en toe werd er op het erf iets te koop aangeboden van de vruchten van het land. Echt genoten. Wel hadden we na afloop van de wandeling onze schoenen, sokken en voeten nat, maar dat deerde ons niet. Daar is een oplossing voor.
  Bedankt! We hopen binnenkort de volgende route te gaan lopen. Welke dat gaat worden is nog een verrassing.

 10. Zondag 7 augustus dit pad gelopen. Een echt klompenpad; veel afwisseling tussen asfalt en weiland met ” vlaaien”. Het vogelgebied geeft het gevoel dat je met een binnenlandse safari bezig bent. Echt prachtig maar loop zeker dat stuk niet in korte broek.

 11. vrijdag 29 juli dit pad gelopen tegen de klok in. Na 45 klompenpaden word je misschien te kritisch, maar het eerste stuk langs de Nijbroeksche Wetering zou best wel gemaaid mogen worden , het gras is erg lang en thuis ontdekte ik de teek op mijn been, die ik waarschijnlijk daar heb opgelopen. Erg jammer want verder is de route goed begaanbaar en op het einde is keurig gemaaid! Verder een mooi pad door de landelijke omgeving van Veessen. Cijfer voor het Markluiderpad =6.

 12. Vanmiddag dit pad gewandeld (tegen de klok in) op een grijze maar wat benauwde dag. De app gaf netjes aan dat sommige paden moeilijk toegankelijk (struinpad) zijn maar ik was toch nieuwsgierig. Schitterende biodiversiteit! Wat een mooie planten allemaal. Fijn om te lopen was het niet met korte broek. De nieuwsgierige dames (koeien) vond ik wat eng, ze kwamen echt allemaal op mij af. Veel bankjes op de route, puttertjes, leuk luisterbankje en vooral omgeving Het Bakhuis is erg mooi. De rest van het pad “wel aardig”. Voor mij als fietser ontdekte is niks nieuws en westkant is ook veel ‘gewoon’ weg (wel rustig). Geen afrader maar zou pad alleen aanbevelen als je in de buurt woont of op bezoek bent . Voor mij niet snel een tweede keer maar wel blij dat ik het gelopen heb. Prima aangegeven ook.
  .
  .
  Voor mij geen probleem maar bij natter weer en/of voor ouderen moet je bij de dijk (vanuit het leuke Bakhuis) erg steil naar beneden. En daar was gelijk een hek die aan een ketting zat waar je overheen moest klimmen. Een soortgelijk hek kwam ik later op de route nog eens tegen.

 13. Gelopen op zaterdag 16 juli, afwisselende half bewolkt en zonnig. Gestart bij het zwaard bij het kanaal, en eenmaal op de route met de wijzers van de klok mee gelopen. Schitterend weer, veel mooie bloemen gezien langs de bermen, en langs de Terwoldse Wetering, met heuphoge begroeiing, onder andere de volgende vogels gezien: putters, grote gele kwikstaart (m en v) en zelfs de kleine karekiet. Ook heel veel vlinders, die niet voor de tuinteldag in aanmerking kwamen… Wat wij zelf lange tijd niet gezien hadden, het icarus blauwtje, en gelijk heel veel tijdens deze wandeling. Het Bakhuis is een prima punt of even wat uit de rugzak te nuttigen, op deze toch waren verder geen versnaperingen of ander voorzieningen.
  Met het mooie weer en de geweldige flora en fauna een zeer fraai klompenpad, waarvoor natuurlijk dank aan alle vrijwilligers.

 14. Vandaag weer het Markluiderpad belopen, omdat het rustpunt Den Oldenbelt het zo leuk maakt.
  Daar aangekomen is het rustpunt per 1 januari 2022 opgedoekt. Wat jammer. Het lijkt mij gepast om dit uit de route te halen. Hopelijk komt er een nieuw rustpunt.

 15. Vandaag weer 2 paden gelopen. Begonnen ( tegen de klok in) met de de alternatieve lengte van het Horsthoekerpad en met een overstap ( zelf gekozen punt) ook het Markluidenpad gelopen.

  Het Bakhuis…wat geweldig. In de skybox naar het vee gekeken. Wat een prachtige uitvinding om bezoekers zo mee te laten kijken. En dan de schuilhut…een heerlijke plek om ons broodje te eten. Dank Dank Dank
  Toch een paar kanttekeningen…wij liepen over een asfakt weg en volgden de bocht toen bleek dat we in die bocht rechtdor hadden gemoeten (Gulbroek, bij het bord van de blauwe bessen) geen bordje gezien. Gelukkig hadden we de app. Ergens anders bleek dat we rechtdoor moesten over een groot hek en aan de zijkanten van het hek kon je niet langs, Het hek was met een hangslot gesloten… dus er overheen klimmen. Geen punt voor ons maar ik weet niet of dat voor iedereen geldt?
  Eerlijk is eerlijk, wij persoonlijk vonden het Horsthoekerpad ( tegengesteld lopen!) mooier maar de combinatie van beide paden maakte het totaalplaatje van vandaag erg mooi, Een schitterende dag gehad. Genoten in hoofdletters!

 16. Leuk pad, als je van water en weilanden houdt. Zeker niet voor watjes, soms best pittig namelijk over de drassige paden. Maar dat is juist de charme van een Klompenpad.
  Zou wel zorgen dat je de kaart bij de hand hebt, want op sommige plekken is de route niet heel duidelijk gemarkeerd.

 17. Beste Jack en andere wandelaars,

  I.v.m. het broedseizoen was het gedeelte bij de Terwoldsche Wetering moeilijk toegankelijk (struinpad), omdat het niet gemaaid kon worden. In juli zal er weer gemaaid worden en is het pad weer normaal begaanbaar, tot die tijd kunt u ook kiezen voor de alternatieve route over het grasbeton pad.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 18. Vandaag dit weinig belopen pad gelopen. We zijn rechtsom begonnen, dus tegen de klok in. Na een stuk fietspad zou je dan van de steile dijk af moeten om via een niet te ontdekken pad, parallel aan de IJsseldijk te lopen. Niet gedaan, want om als 70 en 66 jarigen op de bibs hier van af te moeten leek ons ietwat overdreven. Daarna geeft de hoofdroute aan om links het weiland in te gaan, waar mogelijk koeien zouden kunnen staan. Maar ook hier was geen, voor ons, loopbaar pad te vinden. Hier staat overigens op het hek dat het niet vrij te betreden is tussen 15 maart en 1 juli. Niet zoals in de beschrijving 15 juli.
  We hebben hierna de IJsseldijk maar verder gevolgd via de goed toegankelijke alternatieve route over het grasbeton pad. Helaas is goed toegankelijk een wijd begrip. Soms tot kniehoog gras en aan de andere zijde van de Kerkdijk moest je helemaal maar zien waar je moest lopen door het manshoge gras. Uiteindelijk het grasbetonpad gevonden. Maar het heet dan ook niet voor niets een “struinpad”. Nadat je dan de Wetering bent overgestoken is het op een stukje boerenweg na en tegen het eind weer een wild pad met opnieuw erg hoog gras, alleen maar verharde weg.
  Misschien dat de beheerder het pad zelf eens moet lopen, om onze bevindingen te toetsen.
  Helaas voor ons een teleurstellend klompenpad door een mooi gebied.

 19. Gisteren het prachtige pad gelopen, en ten volle genoten.
  Weinig asfalt, veel paden door het weiland, prachtige omgeving.
  Ik geef het Markluiderpad een 9.

 20. Het Markluiderpad is een verrassend aardig klompenpad, alles wat een klompenpad zo aardig maakt zit er in.
  Ik heb de officiële route gelopen. Ik kan me voorstellen dat een stukje uiterwaarden van de IJssel opnemen in de route dit tot een nóg leuker pad maakt.
  video: https://youtu.be/4ugEaAixxLM

 21. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Heerlijk afwisselend, schitterende uitzichten over de uiterwaarden, ooievaars die vlak boven je hoofd voorbij zweven, broedende zwaan vlak langs het (toegestane) pad. Mijn dag kan niet meer stuk !

 22. Vandaag dit mooie pad gelopen. Er ontbreekt een bordje op het eind van het 1e gedeelte langs de Wetering, net na het Bakhuis. Daar is een overstappunt,paarse klomp, en het Markluiderpad gaat rechtsaf, maar het bordje ontbreekt in beide richtingen

 23. Wat een saai lang recht ongezellig pad…en dat terwijl de streek/omgeving echt wel heel mooi is.

 24. Route begin januari 2021 gelopen. Mooi klompenpad, maar bij begin ga je vanaf de IJsseldijk naar beneden om de route te volgen. In dit jaargetijde is dat erg glad. Advies om hier een trap te maken.

 25. Vandaag met somber weer dit klompenpad gelopen. Eerste helft was t droog, 2e helft regen. Het hele stuk langs de Wetering kunnen lopen dankzij mijn hoge, waterdichte bergschoenen, want die heb je op dit pad echt nodig. Maakt t wel avontuurlijk, en daar is t mij om te doen. Diepe modder en waterplassen en dat over ca 2 km, word je wel lekker moe van. Prima bewegwijzerd. Vlakbij Diepenveen waar ik woon, omgeving van dit pad ken ik dus wel, daarom loop ik de komende dagen alle resterende klompenpaden in deze omgeving.

 26. Mooie route, goed aangegeven. Prachtige stukken door uiterwaarden. Op naar de volgende.

 27. Goed aangegeven en onderhouden pad. Bij slecht weer wel echt klompen aan anders snel natte voeten.

 28. Wat een prachtig klompenpad. De route is zoals je van een klompenpad mag verwachten. Echt super !!

 29. Willy en Koert.
  Mooie afwisselende route met heel veel rust. Prima aangegeven. Alternatieve stukjes nuttig als je iets minder goed ter been bent en als je het niet zo groot hebt op een kudde nieuwsgierige koedames. Ze bleken heel vriendelijk en wandelden een stukje mee om te zien hoe we de overstap namen.

 30. Vandaag met de wandelclub van het Horsthoekerpad dit pad gelopen. Fijn, dichtbij huis.
  Wat een prachtige route! Alles prima aangegeven. We hebben er van genoten.
  Twee van onze wandelaars hebben hun familie roots in Markluiden, dus voor hen was het extra leuk.
  Dank vrijwilligers voor het onderhoud van deze mooie route!

 31. Vandaag, op voorlopig de laatste mooie, zonnige dag, dit prachtige klompenpad gelopen. Parkeren bij het Bakhuis staat goed aangegeven en is ruim opgezet. De route is goed bewegwijzerd en afwisselend. Leuke koffieshop ook bij Rustpunt Den Oldenbelt. Wij kunnen dit klompenpad ten zeerste aanbevelen.

 32. Vandaag, zondag 23 aug 2020 dit pad gelopen. Mooi pad. Veel weidse blikken. Weinig asfalt. Weinig hinder van verkeer. Zeker de moeite waard. De alternatieve routes zijn behalve verwarrend niet echt interessant.

 33. 30 juli gelopen, wat een landelijke stilte en rust. Prachtig rustpunt ook. Wat veel verharde paden maar zeker genoten.

 34. Vanochtend dit pad weer gelopen. Was weer prachtig. Door de ruige weidevelden gelopen en daar veel libelle’s vogels en vlinders gezien. Ook een valk gezien die uit een nestkast weg vloog. Prachtige route gestart vanaf het klompenmakerspad, overstappad via de terwoldse wetering en stuw. Aan de kerkdijk gezien dat de fauna duiker in gebruik is. Vanuit Markluiden via nieuwe wetering terug naar oene.
  Kortom heerlijk gelopen.

 35. Op 16 juni 2020 gelopen. Prachtig pad. Helaas liggen er in het riet langs het water bij de grote wetering een aantal gele, blauwe en witte vaten, Of deze leeg of vol waren kon ik niet constateren.

 36. Markluiderpad is een mooie route. Ontzettend veel kikkers gehoord en gezien. Bewegwijzering was wederom erg goed! Dank daarvoor!

 37. Het pad op dinsdag ochtend 9 juni gelopen
  Droog weer ,bewolkt , .goed wandeltemperatuurtje.
  Een pad vol afwisseling en met name het struinen door de hoge graslanden gevuld met diverse veldbloemen is een lust waar de nodige vogels op afkomen .de koekoek op de achtergrond ,gele kwikstaarten , de putters in vele betale gezien maar ook rietzangers torenvalk en wat al dies meer. Werkelijk een lust voor oog en oor.! Verrekijker is dan ook zeker een aanrader.
  Als er maar voldoende gewandeld word zijn (sommige) paden wel zichtbaar (denk aan het hoge gras)
  Maar met de app erbij wordt je wel de goede kant op gewezen.
  Zeer genoten van deze prachtige wandeling en dank voor de goede wegbewijzering ook!

 38. Vandaag mooie klompenpad gelopen mooie natuur echte aanrader alles goed aangeven

 39. Ik moest en zou vandaag gaan wandelen, ondanks de 90% regenkans. 1,5 uur droog gelopen en fijn tussen of door de weilanden gelopen. Wat kwekerijen gezien en mooie boerderijen. Laatste half uur stortregenen en liep toen net de alternatieve route over de verharde dijk ivm broedseizoen. Voor lopers die dit pad willen gaan lopen raad ik aan te wachten tot het broedseizoen over is want het laatste stuk zag er wel mooi uit vanaf de dijk en vond het jammer dat ik daar niet kon lopen.

 40. Vanmorgen eerst het nieuwe Eekterpad in Oosterwolde gelopen en daarna dit Markluiderpad nog eens gelopen.
  De alternatieve routes heb ik net als de eerste keer niet gelopen. Het eerste stuk van de niet alternatieve route was nu netjes gemaaid. Het 2e en 3e stuk van de niet alternatieve route wordt niet gemaaid. Heel lang gras en op een gegeven ogenblik distels in bloei tot wel 1,50 meter hoog, een pad was niet meer te zien. Het had ook net een beetje geregend, dus was ik behoorlijk nat. Eigen schuld, dikke bult, want er is een alternatieve route.
  Weer lekkere koffie bij Oldenbelt gehaald.
  De vorige keer had ik wat moeite met bordjes een eindje voor Oldenbelt. Was nu verbeterd, je moet dus links naast de asfaltweg door de boomkwekerij lopen.
  65% hard, dat is vrij veel, maar ik vind dit een heel mooi eventueel ruig klompenpad.

 41. Vanavond, 2-7, het Markluiderpad gelopen. Mooie, afwisselende route. Langs de weg, over fietspaden, door weilanden, langs het water. Prachtige omgeving. Bewegwijzering was prima en via de app leuke weetjes over de omgeving! Bedankt voor deze route!

 42. Gisteren met mijn zoon Markluiderpad gelopen. Niet gestart bij het start. Navigatie was inderdaad op tilt. We reden er voorbij en na zoeken gestart vanaf de andere kant bij het rustpunt / opstappunt. Maar dat mocht de pret niet drukken.
  Wij zijn tegen de klok in gaan lopen en kwamen dan vanzelf wel bij het startpunt. Daar de lunch gedaan. We zagen daar 2 reeën en een haas. onderweg veel vogel geluiden en ook nog ooienvaars, buizerds en reigers. Heel mooi om te zien hoe ook hier de wateropslag is gemaakt en toch ook veel stukken uiterwaarden van de IJssel lans de route.
  Was de moeite waard.

 43. Op 8 januari het Markluiderpad gelopen. Het eerste stuk (rechtsom gelopen) veel klei. We hadden de brokken bagger langs en zelfs op de schoenen zitten. Er stond een stormachtige wind zelfs de zilverreigers hadden moeite om op de stelten te blijven staan. Regenjas aan en capuchon op en weer een leuk klompenpad gelopen. Mooie paden langs het water en weiland. Veel vogels gezien en prima bewegwijzerd, niet 1x de app hoeven te raadplegen.

 44. Op zondag 26 augustus 2018 dit prachtige klompenpad gelopen. Eerlijk is eerlijk: alles zat mee. Mooi droog en zonnig weer. Geen zompige ondergronden. Wel mooie vergezichten. Wisselende landschappen. Dwars door weilanden en tussen de koeien doorgelopen. De wegbewijzering is prima. Dank jullie wel!

 45. 17 Augustus dit pad gelopen, mooi pad, mits het een poosje droog is geweest, was nu zelfs een beetje sompig op sommige stukjes. Verder prima te lopen route duidelijk aan gegeven ….maar het blijft opletten. zelfs enkele ooievaars en reigers gespot, diverse bloeiende struiken en planten, leuk langs diverse Weteringen en inderdaad net vóór de brug van de Hoogwatergeul Rechts af..en bij het Bakhuis IJsseldijk no 3 iets voorbij de woning, is inrit langs veestallen naar achteren is parkeerplaats………..een aanrader……bedankt

 46. Ook wij hebben vrijdag 10 augustus deze top route gelopen. Kan het alleen maar helemaal met Daan eens zijn, route is goed aangegeven, super leuk rust punt. Toen wij weer bij het begin punt aankwamen kregen we nog als extraatje een rondleiding en info over het Bakhuis van de eigenaar zelf, erg leuk.

 47. Gisteren (vrijdag 10.8.18) met een groep vrijwilligers van het Horsthoekerpad (https://klompenpaden.nl/klompenpad/horsthoekerpad/) dit nieuwe klompenpad gewandeld. We kennen het gebied goed, maar werden toch diverse malen aangenaam verrast door mooie paden en fraaie uitzichten. De route is goed bewegwijzerd en het rustpunt bij Den Oldenbelt is een echte aanrader. Kortom een heel mooi klompenpad. Hulde voor de vrijwilligers en de eigenaren van de landgoederen!

 48. Op 17 juli deze mooie route gelopen. Ook mijn navigatie had even moeite met het zoek van het beginpunt. Maar je moet, als je van Heerde komt, gewoon voor de brug rechts gaan en dan kom je een 500 meter verder vanzelf bij het Bakhuis. Hier de inrit inrijden en langs het gebouw kun je een stukje verder parkeren. De route is verder goed aangegeven. Het broedseizoen was net afgelopen, dus een flink stuk door het “wilde”gebied langs de sloot gelopen. De tocht zelf is een aanrader.

 49. Vandaag dit pad gelopen. Maar mijn navigatie kon het startpunt ook niet vinden. Dus eerst nog maar weer eens het Elsvoorderpad gelopen, toen weer aan het zoeken. Boven op de brug was mijn bestemming zo zei de navigatie. Nog even onder de brug gekeken of daar een boerderij was, maar neen, Het laatste huis voor de brug was IJsseldijk 9, een vervallen boerderij. daar maar de auto neergezet en de bordjes overstappunt van Elsvoorderpad naar Markluiderpad gevolgd en ja hoor, na ruim een kilometer over het fietspad kwam ik bij het startpunt aan.
  Na het lopen werd mij duidelijk dat je de brug eerst over moet, richting Heerde en dan direct linksaf.
  Maar nu over het pad zelf:Gelopen tegen de klok in. De route naast de alternatieve route gevolgd. Nogal ruig gebied waar geen pad is aangelegd. Ook een struinpad dus, maar ik klaag niet, beter dan asfalt. Er zijn wel palen om de route te kunnen volgen. Het echte ruige struingebied ook proberen te lopen (naast 2e alternatieve route tussen 3 en 4, zie opmerking op site hierboven). Dat viel niet mee en was nog niet bewegwijzerd.
  Verder zeker een mooi pad en minder asfalt dan het Elsvoorderpad. De rustplaats Oldenbelt inderdaad niet voorbijlopen svp.! Een stukje voor Oldenbelt zag ik links een paar stickers die ik niet begreep. Rechts stond een sticker linksaf, maar m.i. moest je gewoon rechtdoor naar Oldenbelt. Verder geen opmerkinmgen over de bewegwijzering. ’t Was weer een mooie dag, na zo’n 25 km weer moe naar huis. Bedankt iedereen.

 50. Voor vandaag stond het Markluiderpad op de planning. Gewaarschuwd door de berichten hier op de site waren we erg benieuwd of we überhaupt het beginpunt zouden kunnen vinden. Daar was werkelijk niets moeilijks aan. Vanaf de IJsseldijk zagen we Villa Bakhuis al. Niets geen dichte hekken oid, maar gewoon een weg tot naast het bedrijf. Ruime parkeerplaats en vriendelijke medewerker die ons vertelde waar de auto kon staan.
  En wat hebben we heerlijk gewandeld. Alles goed aangegeven en voldoende bankjes onderweg. Rustpunt Den Oldenbelt is een echte aanrader!!! Een mooi huisje met alles erop en eraan en keurig netjes verzorgd. Hoop dat de eigenaren van Den Oldenbelt dit bericht ook lezen. Zij verdienen ook een compliment, net als de vrijwilligers van dit mooie nieuwe pad. Wij hebben de alternatieve route ( ook heel goed aangegeven) moeten lopen vanwege de broedende vogels, maar ook dat was mooi.
  Voor de geocachers onder ons is dit ook een aanrader. 7 x een cache kunnen loggen zonder van de route af te wijken ?
  Kortom: zeer geslaagde en mooie wandeling!

 51. Na een kwartiertje heen en weren, eerst rondom de brug, daarna op het smalle dijkje bij de genoemde boerderij, beginpunt niet gevonden. Balen voor ons NoordHollanders. Alle hekken rondom de boerderij waren gesloten en om nou met de auto het fietspad op te duiken gaat toch iets te ver. Jammer, ons 21e Klompenpad wordt nu toch een ander pad.

 52. Vandaag dit nieuwe pad tussen Apeldoorns kanaal en IJssel bij Heerde gelopen. Alleraardigste wandeling door boerenland met veel interessante details. Wij zijn gestart bij Oldenbelt dus hadden geen probleem de start te vinden. Omdat we bij het Bakhuis wel vlees kopen en het daar dus kennen, konden we de opmerkingen van Willem hierboven wel begrijpen. Je komt langs de nieuwe hoogwatergeul met de bloemrijke graslandjes langs de Terwoldsche Wetering en de Westdijk van de geul. In deze tijd van het jaar is dat heel fraai.

 53. Beginpunt parkeren niet gevonden! Ook de app geeft het niet duidelijk weer.
  Graag aanpassen. Deze route hebben we niet gelopen. Daarna Elsvoorderpad geprobeerd, daar was vanwege het broedseizoen, logisch, een gedeelte niet te belopen. Waarna je over de dijk verder moest. Op dit tijdstip van het jaar EN op een zaterdag vreselijk met heel erg veel racefietsers en motorrijders.
  Het was dus vandaag een mislukte klompenpaddag. Gelukkig hebben we er al heel vaak wel van genoten 🙂

 54. vandaag mijn 109e Klompen-pad gewandeld, inderdaad beginpunt is slecht zichtbaar toch dank aan allen die er aan meegewerkt hebben. In het bijzonder de grondeigenaren die ons de vrije doorgang verlenen, met gelijk een verzoek laat geen rommel achter.
  Rustig pad vond hem zeker niet de mooiste wel heel erg genoten.

  bedankt !

 55. Leuke wandeling. Bij de start (villa Bakhuis) moet je parkeren via een toegangsweg die eigenlijk niet toegankelijk is. Je wordt onterecht doorverwezen naar de volgende oprit. Graag zorgen voor duidelijke bewegwijzering

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.