Meulunterenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Lunteren. Wandelen over zandwegen, door weilanden, langs bossen en oude akkergronden. De combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Meulunterenpad (12 km)

Startpunt: Hotel/Eethuys De Wormshoef, Dorpstraat 192 te Lunteren

Openbaar vervoer: Treinstation Lunteren. Bushalte De Wormshoef in Lunteren

Opstappunt: Treinstation Lunteren. IJzertijdboerderij, kruising Vijfsprongweg en Hoge Valksedijk in De Valk

Markering: groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Meulunterenpad combineren met het Valkschepad, het Doesburgermolenpad en het Nederwoudsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag het Meulunterenpad gelopen, inclusief de verlenging. Dus ruim 20 kilometer. Het eerste deel is beduidend mooier en afwisselender dan de verlenging. Die is grotendeels verhard en loopt zelfs een eind strak langs de A30. Het Woudese Wallepad is wel een mooi eind aan de verlenging, maar wat mij betreft een te groot contrast met de vele kilometers daarvoor. Dus ik zou (ondanks de inspanningen van de vrijwilligers) het beperken tot de reguliere route van dit pad, zonder de verlenging. Die reguliere route is namelijk zeer de moeite waard.

  De route van het Meulunterenpad is keurig uitgezet en prima zonder kaart of app te volgen. Dank aan de vrijwilligers en landeigenaren die het mogelijk maken!

 2. Beste Jan,

  Bedankt voor je reactie en goed om te horen dat het klompenpad wordt gewaardeerd. Helaas verdwijnen er soms aanwijzingsbordjes zoals door jou is opgemerkt. Deze week zijn de bordjes weer geplaatst. De route beschrijving in de app langs Pinetum zullen we nader bekijken, maar de routebordjes moet voldoende zijn.

  Mvg
  Coördinator Meulunterenpad

 3. Wat een mooi pad, uitstekend bewijzerd ook, erg genoten.
  Vooral het hoogteverschil is mooi, mooie door- en uitkijkjes.
  Jammer dat er ook bij jullie vandalen bezig geweest zijn, 2 bordjes aan eenzelfde paal waren gemold en lagen (netjes) op de grond naast de paal ! Het was bij een afslag met een afsluitboom nabij de put bij Celtic Fields.
  Een minder ernstige afwijking zag ik op de app waarbij de GPS een iets andere route aangaf dan de pijlen nml bij het hek langs het Pinetum. Niets ernstigs maar mogelijk kunnen jullie hier een keer naar kijken.
  Verder een prachtige route, aanrader.

 4. Beste Pauline en andere wandelaars,

  Ik reageer op het bericht over dat het Pannenkoekenhuis niet op het kaartje staat dat via deze website is te downloaden. Ik ga zorgen dat de kaart aangepast wordt. Ook voor de folder geldt dit trouwens, bij herdruk zal dit meegenomen worden.

  Het Pannenkoekenhuis staat ondertussen al wel vermeld in de app en lijst met horeca op deze website.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 5. Op 23 juni, met 28 graden, is dit een aangename boswandeling. Alles prima aangegeven. Overstap naar andere klompenpaden mogelijk, dat deden we niet want we vinden 12 km bij deze temperatuur wel mooi. Het startpunt ligt bij een grappige nagebouwde ijzertijd nederzetting. En We kwamen geheel onverwacht langs het middelpunt van Nederland. Tip voor de klompenpad bouwers: de horeca s
  Die wel bij de route vermeld staat is niet op het kaartje ingetekend. Als we het geweten hadden waren we niet bij de lunterse boer maar iets verderop bij het pannenkoekenhuis in het bos neergestreken.

 6. Ik woon er vlakbij, maar blijf dit een heerlijk klompenpad vinden! Tip: laatste week van augustus is Heideweek en heeft Lunteren een leuke oprocht: De Reutemeteut.

 7. Vandaag deze route gelopen. Bijzonder goed aangegeven. Dit is ook belangrijk omdat er veel mogelijkheden zijn tot verlenging of verkorting. Voor wie vanaf het station start: door meteen rechts de Engweg op te gaan loop je vrijwel direct richting bos. Dit voorkomt dat je twee keer dezelfde route door het dorp loopt.

 8. Beste Sanne en andere wandelaars,

  Graag reageer ik even op de opmerking over honden. Voor alle duidelijkheid; Klompenpaden zijn verboden voor honden, ook als ze aangelijnd zijn. Dit heeft te maken met het feit dat Klompenpaden gedeeltelijk over particulier terrein lopen. Soms loopt op het terrein ook vee. Om deze dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen, zijn honden verboden. Terreineigenaren zijn akkoord gegaan met een Klompenpad over hun terrein onder bepaalde voorwaarden en om op hun medewerking (en daarbij dus de instandhouding van het Klompenpad) te kunnen blijven rekenen, moeten we ons houden aan deze voorwaarden. Vandaar dat er een algeheel verbod is voor honden op de Klompenpaden. Ter plekke kan het soms zijn dat honden op een deel van de route wel toegestaan zijn, maar om verwarring en teleurstelling te voorkomen houden wij in alle communicatie de lijn aan dat Klompenpaden verboden zijn voor honden.

  Klompenpaden zijn in die zin te beschouwen als een recreatief product voor een specifieke groep. Voor de hondenliefhebber zijn er andere paden en routes in het buitengebied.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden

  Met vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 9. Prachtig klompenpad. Veel afwisseling incl. beetje geschiedenis en cultuur.
  Zeer aan te bevelen.

 10. Gisteren o.a. deze route gelopen. Erg mooi, ik ga deze zeker nog een keer doen wanneer de bomen weer blaadjes hebben. Honden zijn op deze route wel degelijk toegestaan, mits aangelijnd.
  De omwonenden leken hier niet van onder de indruk te zijn, want we zijn toch erg veel loslopende honden tegengekomen. Zorg er alsjeblieft voor dat het geen gebied wordt waar honden verboden worden en lijn ze gewoon aan als dat wordt gevraagd.

 11. Vandaag met heerlijk weertje (18 graden veel zon) dit mooie pad gelopen. De afwisseling van landweggetjes, bos, akkers, zandverstuiving maakte het erg leuk.
  Ik ben helemaal tot rust gekomen.

 12. Vandaag deze route gelopen, gestart vanaf pannenkoekhuis Het Uilenbos. Het was een mooie route, wel pittig bijna 12 km door de sneeuw. Na afloop heerlijk opgewarmd bij het haardvuur bij Het Uilenbos. Zeker een aanrader om hem nogmaals te lopen bij zonnig weer.

 13. Bedankt voor uw positieve waardering voor de route. Helaas zijn er vandalen die voor de derde maal dit jaar het door u gemiste bordje hebben verwijderd. Vandaag is de route aanwijzing hersteld zodat wandelaars in de kerstvakantie probleemloos de route kunnen volgen.

  mvg

  Coördinator Meulunterenpad.

 14. Vandaag hebben we de 12km wandeling gelopen. (Met de klok mee)
  Het is een aanrader: mooi afwisselend en heerlijk rustig !
  Daar waar de route naar links gaat richting zandverstuiving, mist een bordje.
  Coördinaten: N 52gr 06,026 min, E 5gr 39,558min

 15. Vandaag hebben wij de hoofdroute van 12 km gelopen. Veel bos en een afwisselend landschap over verschillende soorten paden. Wij vonden hem zo mooi dat we hem zeker nog een keer gaan lopen.

  Met vriendelijke groet,

  Gerrie Verlaan

 16. Beste Aukje,

  De routeverlenger van het Meulunterenpad bevat helaas een aantal stukken asfaltweg waar nogal wat verkeer overheen komt. De oostelijker gelegen hoofdroute is aanzienlijk rustiger en om die reden in 2017 aangepast.

  Om verwarring te voorkomen met de bordjes en plaatjes die onderweg geplaatst zijn geldt voor alle Klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 17. Vandaag hebben we het pad gelopen en vonden we de hoeveelheid verharde wegen niet prettig.
  Het verkeer raast langs je heen en er zijn weinig fiets – en wandelpaden langs.
  Kwamen ook in de problemen door de routeverlenger bordjes, want hoe de gewone route verder ging, stond er niet bij.
  Weinig bos gezien, maar veel weilanden en verharding. Vonden het geen succes, jammer. hebben mooiere gelopen.
  Tip om de bordjes nog eens goed na te lopen?

 18. Beste Hendrika,

  Als de route vanaf het startpunt (De Wormshoef) wordt gelopen in combinatie de route verkorter (een stukje Hessenweg) bedraagt de lengte 7 km. Het deel route verkorter is als zodanig aangegeven op de bordjes in het veld en op de kaart in de folder, op de website en in de app.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 19. Beste,

  De route heeft een lengte van 12 km en kan naar wens worden ingekort tot 7 km, maar hoe kan ik zien dat het 7 km is.

  Met vriendelijke groet,
  Hendrika

 20. Beste Tamme,

  De route heeft een lengte van 12 km en kan naar wens worden ingekort tot 7 km, maar het is ook mogelijk de route uit te breiden tot in totaal 22 km. Veel wandel plezier.

  Coördinator Meulunterenpad

 21. op de brochure van de Meulunteren route staat een route verlenger. Betekent het dat de totale lengte 12 plus 10= 22 km wordt als deze verlenger er bij gelopen wordt?

 22. Best Dick,

  Fijn om te horen dat je het Meulunterenpad met veel plezier loopt. Met regelmaat wordt het pad gecontroleerd op de aanwezigheid (en zichtbaarheid) van route aanduidingen. Bedankt voor je reactie, we zullen zo snel mogelijk een nieuw paaltje plaatsen.

  Met vriendelijke groet,

  Gerard Koeman
  Coördinator Meulunterenpad.

 23. Vanmorgen dit pad nog eens gelopen. De bewegwijzering is nu uitstekend, ook in het Uilenbos.
  Vrijwilligers worden weer bedankt.
  Nabij de Germaanse put, bij viersprong zandwegen, tussen de verdroogde en deels al gemaaide maisvelden is echter een kunststof paal van de bewegwijzering afgebroken, waarschijnlijk door een combine-maaimachine geraakt.
  Dit pad vandaag gekozen omdat het 37 graden wordt. Tegen de klok ingelopen, maar dan krijg je aan het eind toch nog warmte voor je kiezen tussen de maisvelden. Overigens een prachtig pad, ook ‘s winters goed te lopen. Het naastgelegen Valkschepad is ook één van mijn grootste favorieten. Allerlei combinaties mogelijk, ook met het Beek- en Bultpad. Al deze paden aanbevolen.

 24. Beste Fred,

  Dank voor je positieve reactie, altijd weer leuk om zoiets te lezen als je zelf betrokken bent geweest ontwikkelen van een klompenpad. Ik archiveer de suggestie voor het moment (over 4-5 jaar) dat de route, vanwege aflopende openstellingsovereenkomsten, weer herbezien wordt want wijzigingen brengen allerlei kosten voor app, folder, etc. met zich mee en vinden daarom bij voorkeur op dit soort momenten plaats.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 25. Vandaag 16/05 hebben we met heel veel plezier het Meulunterenpad gelopen. Veel te zien, mooie uitzichten over de engs door het opkomende mais, veel interssante, historische punten. Heel leuk en informatief zijn de ” camera’s” bij bezienswaardigheden. Route is uitstekend aangeduid.
  Tip: is het mogelijk om in de toekomst het pad achter de Steenenberg te laten lopen, tot net voorbij de akker en dan linksaf richting het pad dat naar het overstappunt leidt? Het geeft naast het moois van de omgeving ook afwisseling in die hoek van de route.
  Nogmaals onze complimenten !
  Hetty en Fred van Loon

 26. Beste Paul,

  Op dit stukje van het klompenpad is afgelopen winter gekapt. De vrijwilligers die dit pad onderhouden hebben daarna de bewegwijzering hersteld maar gaan bij hun eerstkomende maandelijkse naloopronde specifiek kijken of de situatie ter plekke voldoende duidelijk is. Dank voor de melding.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 27. Vandaag het Klompenpad gedaan vanaf het station Lunteren. Mooi en goed aangegeven wandelpad. Echter na de uitspanning Uilenbos gaat het mis . Door het bos wordt het niet meer aangegeven. Jammer. Komt misschien nog? Dan voor herhaling vatbaar.

 28. Vandaag pad gewandeld, op een geven moment zie je een soort kijkdoos met oude beelden,inderdaad bij eetgelegenheid met Minigolf is dit; Het Uilenbos? het bos in daar is bijna niet te lopen en er ontbreken route bordjes.
  je loopt dan weer terug,is dit de verkorte route? om alles te lopen vonden we nu een beetje te veel kilometers,heb foto’s bekeken op internet volgens mij hebben we het mooiste stuk (ken) niet gezien hierdoor.
  En die kei waar ligt die? volgende keer de route verder lopen.

 29. Zoals hier al in december gesignaleerd is vlak na “Het Uilenbos” een flink deel van het pad door het bos verruïneerd door bosbouwactiviteiten met zwaar materieel. De bosbouwers zijn nu weg (met medeneming van flink wat hout) maar het pad is nog niet hersteld. Misschien kan SLG contact opnemen met de eigenaar van dit perceel (= eigenaar Het Uilenbos) om de schade te herstellen en het pad weer “beloopbaar” te krijgen. Bij droog weer gaat het nog enigszins maar als het nat is, is dit echt niet te doen.

 30. Wat een prachtig mooi pad is dit pad ook weer. Wat ik niet had verwacht, was het bos- en ‘heuvel’-rijke gebied waar je doorheen loopt. Wil je extra kilometers maken, dan is voor trainingsdoeleinden de routeverlenger prima. Wil je optimaal genieten, loop het Valkschepad dan mee! Echt een plaatje van een pad!

 31. Vandaag voor de 8e keer dit pad gelopen (tegen de klok in), na een hele nacht regen.
  De hoofdroute bestaat uit slechts 1,5 km asfalt, vrijwel alles aan het begin en het einde bij de Wormshoef. Verder een paar keer een flink stuk “vals plat” en één keer een flinke klim. Alles met zuigende modder, dus nu wel vermoeiend. De verlenging niet gelopen, die bestaat voor ongeveer 90% uit asfalt.
  Direct na “Het Uilenbos” moet je rechtsaf het bos in. Daar is het momenteel door werkzaamheden bijna niet te lopen over een afstand van ongeveer 500 meter. Bomen en takken op het pad en hele diepe sporen van tractoren of bulldozers. De gaten zijn gevuld met regenwater. M.i. ontbreken er ook een paar routebordjes.
  Mijn voeten zijn wel droog gebleven. Het is te doen, omdat er geen weiland is. ‘t Is ook wel een beetje spannend, maar weet nu even wel waar je aan begint.

 32. 12 december de 12 km ronde van het Meulunterenpad door de sneeuw gelopen. Prachtig banjeren door bos en vlakte over de knerpende sneeuw. Sommige stukken bos waren wel drassig, door de sneeuw zakte we soms weg in een flinke laag modder. Mooie vergezichten en kronkelige bos paadjes… Door het geconcentreerd lopen (gladheid & diepe sneeuw) wel veel informatie onderweg gemist (middelpunt van Nederland, Goudsberg en meer) dus we moeten zeker nog een keer terug voor misschien wel de hele 22 km.

 33. Afgelopen april liepen wij dit pad en nu in oktober weer met al zijn herfstkleuren en de vele paddenstoelen. We hebben weer genoten. De route is goed te lopen op de bewegwijzering. Bij de start eerst even koffiegedronken bij restaurant Wormshoef aan de Dorpsstraat in Lunteren. We gaan dit pad zeker van de winter nog een keer lopen.

 34. Een heerlijke nazomerse herfstdag om te wandelen!
  Wat is dit pad prachtig. Een hele verbetering vergeleken met de “oude versie”. Het grootste gedeelte is onverhard. Het gaat langs en door weilanden, veel door het bos, langs maisvelden, glooiende stukken, langs heide, over de zandvlakte en het gebied heeft veel historie en daar vind je ook de beschrijvingen van op de app en op bordjes langs de route.
  Er zijn veel bankjes onderweg en diverse horeca.
  In deze tijd van het jaar zijn er veel paddenstoelen te zien. We hebben heel wat foto’s gemaakt van de diversiteit van de natuur. De vogels waren nog goed te horen. Verschillende vinken en vlaamse gaaien lieten zich zien.
  Vrijwilligers bedankt!
  Een aandachtspunt bij dit pad is de afstand tussen de bekende paaltjes met logo. Op diverse plekken is het te lang, zodat je twijfelt of je de juiste richting hebt. (We hebben de route linksom gelopen vanaf Celtic Fields en dan betreft het vlak na het Middelpunt van Nederland bij de diepe kuil en het stuk bos voor de zandvlakte). En als je hem linksom loopt, dan staat er aan het eind niet dat je rechtsom moet naar de aanlooproute.

 35. Vandaag deze route gelopen met heerlijk nazomerweer. Grootste deel onverhard, veel zandpaden die je langs landerijen en dan door de bossen voeren. Afwisselend; dan kom je langs een (nu bloeiend) heideveld, dan weer langs een zandgroeve. Langs de route staan informatiezuilen die je met dia’s een beeld geven van de culturele en archeologische geschiedenis. Keltische velden, een Germaanse put, het middelpunt van Nederland… Vanuit het bos loop je opeens een weiland op en door maïsvelden. Onderweg bij de Goudsberg wat gedronken. Kortom, een mooi, afwisselend klompenpad. Goed aangegeven met bordjes.

 36. Heb afgelopen zondag dit pad gelopen maar was een teleurstelling. Ben vanaf de Wormshoef rechtsaf gelopen en zag het eerste bordje aan de linkerkant. Eerste stukje was mooi lopen, daarna echter werd het alleen maar asfalt en een stuk vlak langs de A30. Uiteindelijk bleek dat ik met de routeverlenger was begonnen, dom,dom,dom. Heb dus het grootste stuk de routeverlenger gelopen, bijna alleen asfalt. Heb daardoor het laatste stuk verkort en ben vanaf de Broeksteeg linea recta naar de Wormshoef gegaan. Had er geen zin meer in de echte route op te pakken. Maar……..ik ga hem nog een keer lopen en dan goed!

  Misschien een tip: vóór de Wormshoef al aangeven of je links- of rechtsaf moet ……..?

 37. Vandaag was het de beurt aan het Meelunterenpad. Wat vroeger van start gegaan en stralend mooi weer. Levert weer mieterse plaatjes op. Prachtige en afwisselende wandeling, volop genoten en accu weer gevleesd.
  Zoals altijd mijn app ‘ie 🙂 mee en een paar keer geraadpleegd. Zo weinig mogelijk, vind het volgen van de bordjes net even zeg maar plezanter. Puike afsluiter is de Wormhoef, vriendelijke bediening en wat kan een cappuccino heerlijk zijn. Top en iedereen weer enorm bedankt. Thumbs up.

 38. Vandaag dit pad tegen de klok in gelopen. Verbaasde me eigenlijk hoe mooi het pad is. Veel zandpaden, leuke stukken bos en ook populair voor ruiters, dus pas op waar je je voetjes zet.
  Er zitten behoorlijk wat lange rechte stukken in, maar dat stoort bij een natuur vol in bloei totaal niet!

  Voor de klompen-hardlopers is dit ook een mooi pad om te doen.

  Wil je meer als 12km, dan moet je volgens mijn voorganger die stukje geschreven heeft, niet het Meulunterenpad-verlenging doen, maar dus het Valkschepad meepakken.

  Tot slot, enorm weinig wandelaars tegen gekomen, en dat kan heel rustgevend zijn:)

 39. Vandaag dit pad gelopen ws de verlening. Het viel ons erg tegen. Veel asfaltwegen met toch wel veel verkeer, grote stukken langs de snelweg. Soms ook wat moeilijk welke kant we op moesten. Voor ons geen herhaling van dit klompenpad! Gelukkig zijn er nog heel veel klompenpaden!

 40. Zondag 9 april dit mooie pad gelopen. We begonnen een beetje afwachtend, omdat er meerdere berichten staan dat bewegwijzering verwarrend zou zijn. Daarom ook een folder gekocht van het klompenpad. We hebben eigenlijk het hele pad op de bordjes gelopen en soms een beetje verwarring omdat het Valkschepad erdoor heen loopt. Ook de oude bordje zijn er nog (advies om deze geheel te vervangen door nieuwe). Ook goed opletten dat je niet de verlenger of verkorter gaat lopen. Maar het is een prachtig pad met veel afwisseling van natuur. Wij zijn blij met dit pad.

 41. Vandaag nogmaals gelopen, maar nu met de nieuwe verlenging (weer tegen de klok in).
  Hoofdroute is met nogal wat “bulten” en vals plat. Daardoor best vermoeiend, maar heel mooi. Veel bos, ook heide en o.a. zandafgraving. Verwacht hier geen weilanden.
  De verlenging is wel 9 of 10 km lang (wees gewaarschuwd), heel anders dan de hoofdroute, veel te veel asfalt en beton en stukken langs de A30. Verder wel mooi landelijk. Vrijwel de hele route kun je ook met de fiets doen, dus de verlenging heeft weinig met een klompenpad te maken. Maar als je dan de verlenging doet, met de fiets of met de benenwagen, ga dan vooral lekkere koffie halen bij Jowis Zolder.
  Volgens de site heb ik 22 km gelopen en dat voel ik wel in de beentjes!
  En Alice; op die blauwe bordjes (11 km) staat Valkschepad! Overigens zijn niet alle oude bordjes weggehaald. Toen ik bv de Meulunterseweg overstak stond er een oud bordje links met “verkorte route” en rechts een nieuw bordje “verlengde route”.
  En nog even dit: lopen terwijl de de app of plattegrond niet nodig hebt is wel zo prettig! Dank iedereen.

 42. Gister deze wandeling gelopen. Mijn eerste klompenpad maar zeker niet de laatste! Deze is zeer goed aangegeven en een zeer mooie wandeling!!

 43. Vandaag donderdag 16 maart…………….wat een fantastische dag om een Klompenpad te lopen. Gelukkig is het mijn parttime dag, dus wandelschoenen aan en gaan!
  Het pad van 12km is zeker de moeite waard. Leuke afwisseling van open velden en door de bossen met iets zwaarder traject met heuvellandschap. Zeker aan te bevelen.
  Niet echt in verwarring geweest, maar toch miste ik op 2 plekken een bordje…..
  1) op de Vijfsprongweg een extra bordje ergens langs de weg om zeker te zijn dat je op de goede weg zit voordat je rechtsaf het veld ingaat en
  2) bij de T-splitsing op de Beukenlaan is geen groen bordje te vinden of je links of rechtsaf moet (alleen roze Overgangsbordje).
  3) wat mij verbaasde was dat er halverwege ergens op het traject blauwe bordjes waren van 11km!? Waarschijnlijk moeten die nog verwijderd worden.
  Al met al een erg leuke route, heb erg genoten van de routen en het mooie weer. Ga ik zeker nog een keer lopen.

 44. Beste wandelaars,

  Het Meulunterenpad is vernieuwd en zeer de moeite waard om te (her)ontdekken. De vrijwilligers zijn druk bezig met het vervangen en aanvullen van de markering. Af en toe zal er hierdoor nog wat verwarring kunnen zijn.
  We adviseren altijd om naast de markering in het veld ook de app en/of het kaartje op deze pagina te gebruiken om de juiste route te vinden.

  We hopen dat u veel wandelplezier heeft van het nieuwe Meulunterenpad.

  Marlies van Loon

 45. Dames en heren,
  Het mooie van de klompenpaden is dat je ze bijna niet over het hoofd kunt zien. Middels de stickers, bordjes en schildjes. Er zijn ook nog altijd de folders die aanwijzingen geven (+ een kaartje).

  Maar het handigst is gewoon de app voor op de slimme telefoon ! Zet die op de telefoon en je kunt de wandeling echt niet meer mislopen …

 46. zondag 12 maart schitterend weer : dus wandelen!. Gekozen voor gewijzigde MEUlunterenpad. Toch wel een beetje voor “gevorderde” routewandelaars/klompenpadkenners. Om te beginnen zijn op soms belangrijke plekken de oude – verkleurde plaatjes niet weggehaald. Dat kan misverstanden opleveren, want sommige bevinden zich op cruciale punten of je ziet ze over het hoofd . Tip: vervang zeker het plaatje op de lantaarnpaal aan begin Meuleunterse weg!.
  Tip 2: op sommige plekken een controle plaatje plaatsen, om zeker te zijn dat je aanwijzing begrepen hebt. Bijv. bij Middelpunt van Nederland. En je moet wel met je “neus” op” de plaatjes gaan om te zien of er soms op staat. Wij zijn er in getuind vlakbij de spoorovergang Molenweg) en zo pakweg 2 km extra gescoord ( ). Het lijkt wel of er niet goed “getest” is ( met proeflopers, die de route/buurt niet kennen). Wij hadden het kaartje echt nodig en dat zou feitelijk niet moeten. Maar verder het was prachtig weer, mooi land en dat maakt alles goed!.

 47. Vandaag het Meulunterenpad gelopen tegen de klok (vanuit het restaurant links af) gestart waar het zeker fout ging dat was vlak voor het einde hier was ook een splitsing we hadden het pad gevolgd naar links want dit zag er flink bewandeld uit aan het eind van dit pad op de kaart gekeken waar we waren maar helaas we moesten terug tot op de splitsing en tot onze verbazing stond er hier wel een bordje maar die was bedoeld voor als je de route volgt vanuit het restaurant wormshoef rechts af. beetje jammer zo op het eind van de route . Verder een schitterende route deze staat zeker in de top 3 van ons. Hoe de oude route heeft gelopen dat weet ik niet is ook niet erg want als je deze hebt gelopen wil je ook niks anders.
  Verder het was super weer wel erg veel mounten bikers op de wandel paden.

 48. Vandaag gelopen tegen de klok in. Omdat ook ik een paar keer de weg kwijt was heb ik de verlenging niet gelopen. Ga ik binnenkort wel doen. Hoop dat de verlenging ook mooier is geworden. De hoofdroute was al mooi, maar nu nog mooier geworden.
  Ongeveer 1 kilometer voorbij restaurant Goudsberg ging het fout. Een driesprong en geen bordjes, even verderop nog een keer zeer onduidelijk, zonder bordje en bij het laatste zandweggetje naar de Meulunterseweg (rechtsaf) ook geen bordje. Ben dus eerst de nieuwbouw ingelopen. Jammer is dat. Verder was de wegbewijzering wel goed!
  Al zwetend kwam ik bij de Goudsberg aan, lekker koffie dacht ik. Jammer, wel 40 wielrenners, ruiters en wandelaars aanwezig en ik heb slechts één ober gezien, dus maar weer vertrokken zonder koffie. Ook dat was jammer. ‘t Was ook prachtig weer. Bedankt maar weer en tot binnenkort.

 49. Het is mij niet helemaal duidelijk hoe
  dat kan.
  Ik ga meteen morgen kijken.

  Jan.

 50. Wij hebben vandaag dit vernieuwde pad gelopen, maar zijn meer dan 3x de weg kwijt geraakt door het ontbreken van bordjes…. Toen maar omgekeerd, en ook op de terugweg op sommige plaatsen geen bordjes.

 51. Bij de foto uit 1940 van het Lunterse Buurtbosch wordt de naam van notaris Johan van Dam genoemd. Ik denk dat dit
  Notaris Johan van den Ham moet zijn.

 52. Beste wandelaars van het Meulunterenpad,

  Vanaf vrijdag 10 maart is het hernieuwde Meulunterenpad te wandelen. Er zijn een aantal mooie stukjes bijgekomen, dus we zijn benieuwd wat u er van vindt! In de app en op deze pagina is vanaf 10 maart de nieuwe kaart te vinden. Ook is de folder vernieuwd. Deze is iig vanaf 10 maart te verkrijgen bij het startpunt en binnenkort bij de andere verkooppunten die hierboven op de pagina staan.

  Veel wandelplezier gewenst,

  Marlies van Loon

 53. A.s. zondag willen wij het Meulunterenpad gaan lopen.
  Is dit inderdaad eind 2016 vernieuwd?

  Hartelijke groet,
  Gisela

 54. In de zomer hadden we ijs van geitenmelk gemaakt. We hebben ons assortiment vergroot met de geitenproducten. We hebben nu ook meerdere soorten geitenkaas. vanille vla, chocolade vla en yoghurt van geitenmelk. Kom je het ook proeven bij Jowis zolder?

 55. Beste Nicole,

  De afronding van de werkzaamheden laat nog even op zich wachten. De vernieuwde route is geheel klaar maar pas als de folder, app en website klaar zijn en, zeker ook zo belangrijk de paaltjes met de bewegwijzering verplaatst, kan het vernieuwde Meulunterenpad 2.0 geopend, hoogstwaarschijnlijk eind 2016.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 56. In voorgaande berichten lees ik dat dit pad vernieuwd en verbeterd gaat worden.
  Is dit al gebeurd?

 57. Vandaag dit klompenpad gelopen. Ik sluit me helemaal aan bij de vorige schrijver: Op diverse plekken waren de markeringen kaal en was het niet duidelijk welke kant je op moest doordat de richting van de routeverlenger en de route verkorter ook niet duidelijk waren aangegeven. We zaten na een uur wandelen ineens op de verkorte route. We hebben een aantal highlights van de route ook niet gezien zoals het middelpunt van Nederland en de dassentunnel. Veel te lange stukken langs de provinciale weg, nee geen aanrader. De Wormshoef aan het eind van de route maakt wel veel goed.

 58. Ik vind dit geen klompen pad.
  Veel te veel asfalt.
  Paar keer de weg kwijt en heb het maar opgegeven

 59. Vandaag gelopen. Tegen de klok in. Eerste verlenging in bos wel gelopen, tweede verlenging langs A30 niet.
  De eerste helft is fantastisch, de tweede helft vond ik ook mooi, vooral de kronkelige Vitterweg. Maar inderdaad veel asfalt. Veel weiland links en rechts, maar nergens mocht ik een heining over om een weiland door te lopen.
  Er zijn overigens maar weinig echte klompenpaden. Van de 27 die ik nu gelopen heb, zeker minder dan de helft als klompenpad aan te merken. Heel erg vind ik het trouwens niet, weiland is vaak drassig.
  Met de markering had ik geen problemen m.u.v. de situatie bij ‘t Hek. Daar kon ik geen bordje vinden, dus plattegrondje geraadpleegd. (even rechts en dan weer links Veldhuizerweg)
  Ben wel benieuwd naar nieuwe route, die zou vorig jaar al komen!
  Heerlijk koffie gedronken bij Jowis Zolder (een aanrader).
  Hierboven bij de aanhef Meulunterenpad staat een foutje bij “route combineren”, daar staat Beek- en Bultpad, ipv Meulunterenpad.
  Iedereen weer bedankt voor de mooie dag, ik ben weer fit.

 60. Het wandelweer was goed en kilometers voldoende, maar dit klompenpad bracht absoluut niet wat vele anderen wel deden. Het is een saai pad over veel asfalt en een enkele zandweg. Het zicht bestond uit weilanden en boerderijen.
  We hebben geen weiland doorkruist, zijn over geen erf gekomen, zijn geen bruggetje overgestoken…
  Op diverse plekken waren de markeringen kaal en was het niet duidelijk welke kant je op moest doordat de richting van de routeverlenger en de route verkorter ook niet duidelijk waren aangegeven.
  Zoals al te lezen staat dit klompenpad niet in de klompenpaden-app.
  We hebben ons oog zeker laten vallen op alle paarden, koeien, schapen, duiven, vinken, ezels, kangaroes, hazen, kieviten, etc. Verschillende dieren lieten zich goed horen!
  Bij het startpunt is het goed vertoeven. Er was verder geen horeca (open). Bij de Wormshoef werd ons verteld, dat men druk is om het pad aan te passen. Misschien kan dan de drukke Meulunterenseweg eruit gehaald worden en het Lunterense Bos meegenomen worden in het klompenpad…

 61. Zaterdag deze tocht gelopen. Prima tocht met werk vertrok asfalt.

  Jammer is wel dat de verlengingen slecht zijn aangegeven en de bewegwijzering wat onduidelijkheid gaf. Uiteindelijk ¹9 km gelopen.

 62. Vandaag heb ik met 12 medewandelaars (www.weekendhike.nl) dit pad gelopen. Ook ons viel op dat het pad over wel erg veel asfalt loopt. Per ongeluk liepen we de verlenging die deels langs de A30 loopt, die hadden we ook liever overgeslagen.
  Wel allerlei dieren gezien, je loopt langs kangoeroes, capibara’s, veel schapen, enkele koeien, een wilde haas, een reeweide, kippen en een emoe :-).
  Het is aan te raden Jowis Zolder (Barneveldseweg 49a, Lunteren) op te nemen als horecapunt in een aangepast Klompenpad. We hebben er met de hele groep gratis koffie en thee mogen drinken, terwijl je in het winkeltje streekproducten kunt kopen.

 63. Beste Bert van Geffen,

  Dank voor uw berichtje. Ik snap uw opmerkingen. Juist daarom wordt het Meulunterenpad achter de schermen klaar gemaakt voor nieuwe versie. Op dit moment worden de nieuwe openstellingsovereenkomsten opgesteld met eigenaren en dan kunnen folder, kaart, app en uiteraard bewegwijzering in het veld aangepast en is dit klompenpad mooier en weer geheel up to date. Dus ik zou zeggen even de aankondiging van de heropening afwachten en dan de klompen aan..

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 64. “U wandelt over kleine zandweggetjes tussen weilanden en langs oude akkers. Het gebied is een belangrijke ecologische verbinding tussen de Veluwe en de Utrechste heuvelrug.”
  Deze belofte maakt de route niet waar. Voorgaande beschrijving heeft slechts betrekking op een betrekkelijk klein eerste deel van de route. Dàt stuk is inderdaad prachtig. Vervolgens volgt de route een traject over voornamelijk asfalt en door de stank van de bio-industrie. Niet doordat een varken of een kip vieze dieren zijn, maar door de wijze waarop deze dieren in te grote aantallen bij elkaar moeten wonen. Veel grootschalige weilanden met monocultuur, verwacht daar geen kruiden en bloemen. U doet er goed aan een wasknijper mee te nemen en de klompen kunt u thuislaten want dat loopt niet lekker op asfalt. We liepen al menig klompenpad waar we zeer tevreden over waren maar het Meulunterenpad is de naam klompenpad onwaardig.

 65. Beste Frans Anten,

  Uw constatering klopt. Voor het einde van het jaar verschijnt er echter een geheel nieuwe versie van het Meulunterenpad inclusief app. We leggen op dit moment hier de laatste hand aan.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 66. Geachte redactie,
  kan het kloppen dat dit pad nog niet op de app klompenpaden te vinden is?
  mvg
  frans anten

 67. Door de uitbundige groei van het mais was de routeverkorter niet mogelijk aan de Barneveldseweg. Hier staan ook drie bordjes met verschillende richtingen op één paaltje, niet erg duidelijk allemaal dus de folder moet wel mee.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.