Moas-Wetteringpad

Ontdek het afwisselende buitengebied van Alphen aan de Maas. Wandelen door fruitgaarden, over boerenland, langs de Alphense Wetering en uitgestrekte uiterwaarden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Moas-Wetteringpad (12 km)

Startpunt: Bij van Alles ’n Bietje, Kerkstraat 9b in Alphen (Gld)

Opstappunt: Opstappunt Theetuin Onder de Groene hemel, Doorbraakdijk 11 in Alphen (Gld), alleen parkeerplaatsen voor fietsen

Openbaar vervoer: Niet mogelijk

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Moas-Wetteringpad combineren met het Tremelepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Een klompenpad uit het boekje en zoals ze horen te zijn. Over weilanden, langs sloten, over smalle bruggetjes en door uiterwaarden.
  Het westelijke en oostelijke gedeelte vullen elkaar heel goed aan.
  Bedankt iedereen die dit pad mogelijk gemaakt heeft!

 2. Vrijdag 23 juli de twee westelijke rondjes gelopen. Erg mooi, we komen binnenkort de resterende oostelijke lus nog doen.
  Ook wij misten wat bankjes onderweg, om even rustig de meegenomen broodjes te eten.
  Na afloop heerlijke zelfgemaakte taart gegeten bij het leuke terrasje van Van alles ‘n bietje. Aanrader!

 3. Beste wandelaars,

  De lengte van de hoofdroute van het Moas-Wetteringpad is 12km.

  Op de papieren folder, downloadbare folder en het startpaneel, staat momenteel 15km, dit is onjuist en moet dus eigenlijk 12km zijn. In de app en in de tekst op deze site staat wel de juiste lengte; 12km.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 4. Vandaag dit klompenpad gelopen het was een mooi klompenpad je loopt helemaal richting waterkering lith
  mooie stroomversneling het is een schiterent klompenpad ik raad het aan om zeker een keer telopen
  veel variatie top klompenpad

 5. Zaterdag 24 juli 2021 dit pad met veel genoegen gelopen, zij het met een enkele omweg vanwege nog achtergebleven water in de uiterwaarden. Leuk, afwisselend pad, wisselende uitzichten en veel vogeltjes. Complimenten voor theetuin Onder de Groene Hemel, op juiste afstand van het startpunt, mooie natuurtuin, prima luns’ en vriendelijke ontvangst. Bewegwijzering & opstapjes & bruggetjes prima in orde. Aanradertje!

 6. Het is 5 dagen nadat de Maas de hoogste waterstand had dit jaar. Omdat het water veel gezakt is kon het prima gelopen worden. Er is een klein deel wat niet toegankelijk is omdat er door het hoge water het maisveld aan de dijk is plat gegaan. Er staat geen stroom op de afrastering en daarom kon ik er overheen en verder.
  Als onderdeel van de alternatieve 4daagse van Nijmegen heb ik gekozen om dit Klompenpad te lopen. Een mooie verassing. Ik dacht het dorp te kennen maar nee. Een beetje geoefende wandelaar mag je wel zijn als je langs de Wetering loopt. Het pad is er ongelijk en smal. De vele bruggetjes, smalle paadjes en akkers maken het een afwisselend en mooi pad. Langs de Maas was nog een beetje kwelwater maar het was goed te doen om zonder natte voeten het pad te kunnen lopen. Bij de molen aan de dijk ben ik naar beneden gelopen en daar viel ik van de ene verbazing in de andere. Wat een mooie vergezichten. Een goed gemaaid pad om te lopen. De koeien waren op afstand. Mooi weer, prima temperatuur. Ik heb genoten en ga dit pad zeker nog een keer over doen. Trots mogen de inwoners van Alphen zijn, ik had zoveel moois niet verwacht.

 7. Het nieuwste Klompenpad het Moas-Wetteringpad bij Alphen aan de Maas is op papier 15 km lang, in de praktijk iets meer dan 11.
  Ik liep het pad vanaf het startpunt met de klok mee. Het stuk door de uiterwaarden van de Maas is aardig om te lopen. Na een klein stukje door Alphen wordt het nóg meer een klompenpad: door weilanden, langs akkers, bruggetjes en opstapjes. Zeker vanaf de dijk naar de uiterwaarden loop je over smalle paadjes, glad van de natte klei.
  Mijn mening over dit pad….. ik laat eerst de beelden spreken.
  Tegenvaller vond ik de weinige bankjes, de enige bankjes langs de hele route staan bij de Noodschuur op de dijk, vrijwel aan het begin/eind van de route.

  video:
  https://youtu.be/P82DwSL5CE8

 8. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen erg mooi en zeker een aanrader, divers veelal onverhard zoals je verwacht bij een klompenpad! Alleen jammer dat we slechts 12,5km gewandeld hebben ipv 15km zoals is beschreven.

 9. Vandaag is het nieuwe pad in Alphen a.d. Maas geopend. Meteen maar gelopen met de klok mee, dan ben ik weer helemaal bij.
  Eerst ruim een uur door de uiterwaarden, deels ook asfaltpaden. Met galloway’s (koeien) die op de paden lopen en liggen. 25 meter afstand houden is moeilijk, ook omdat het erg drassig is als je van het pad afgaat. Maar de koeien zijn niet agressief, wel schrikkerig.
  Dan door een (oude) wijk in Alphen en de polder in. Leek eerst wat saai, maar de bekoringen van een echt klompenpad kwamen na een paar km weer helemaal terug.
  Een boer had bij het injecteren rekening gehouden met een strook voor de wandelaars.
  Soms wat drassig (klei!) maar dat hoort erbij. Langs fruitgaarden en smal pad tussen beek en maisveld, door kleine paardenweide, met paarden, alles wel glibberig, maar dat is niet erg.
  Tenslotte direct langs de Maas lopen, mooi.
  Het viel me verder op dat de afstand geen 15 is. Op de site bij “alle klompenpaden” staat dan ook 11,43 km. (rechtermuis klikken) Nogal een verschil!
  Ik mat 45 tot 50% hard, maar alle harde paden/wegen zijn zeer rustig.
  ’t Is hier sowieso stil. Geen winkels in Alphen, er was in Alphen één kruidenier maar dat is nu een leuk winkeltje en “café”, daar is nl de start van het klompenpad. (Bij van Alles ’n Bietje)
  Resumerend: Een heel mooi pad, maar wel wat kort.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.