Molenbeeksepad

Wandelen door bos, over hei, langs beekdalen en historische plaatsen in het fraaie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum. Ontdek het mooie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum. U wandelt door bos en beekdalen, over hei en langs historische plaatsen. Rust, natuur en cultuur bepalen bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Molenbeeksepad (17 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: NS station Wolfheze.

Opstappunt: Informatiecentrum Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170 in Renkum.

Openbaar vervoer: NS station Wolfheze. Bushalte Doorwerthsestraat in Heelsum (vanaf Arnhem). Bushalte Telefoonweg in Renkum (vanaf Arnhem).

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het is mogelijk om het Molenbeeksepad te combineren met het Hartensepad, het Kreelsepad, het Nederrijnsepad of het Dorenweertsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Ik heb gisteren de lange versie van het Molenbeeksepad gelopen en aansluitend naar het Hartensepad gereden en ook daar de lange versie gewandeld. Vanaf het station ben ik het spoor overgegaan en al snel was de route (inderdaad) gewijzigd, bij het betonnenfietspad niet naar links, maar naar rechts. Onder andere een nieuw en mooi stuk met enkele koeien die wel aan de kant wilde en één die vond dat ik een klein ommetje moest maken… Volgens mij is de route op meerdere plekken gewijzigd, maar wellicht herkende ik sommige delen simpelweg niet meer.

  Een deel was zeer modderig andere delen waren relatief goed te doen. Ook het Hartsensepad was relatief goed te doen, we hebben nu eenmaal te maken met de weersomstandigheden van de afgelopen maanden. Wat mij betreft zijn beide routes goed gemarkeerd.

 2. Het was zeker een hele mooie route, alleen het stuk door het gras bij de modderpoel werd even spannend. Wij zijn beide 75+ en vonden de overgang over de boomstam niet ideaal. Misschien was een hulpmiddel wel handig geweest. Bijvoorbeeld een paar palen in de grond waar je wat steun aan had. Verder hebben we genoten van de vele bloemen langs het pad.

 3. Gelukkig was het gisterenmiddag even droog en konden we de korte versie van dit mooie pad lopen. Best veel door de bossen gelopen wat ook geen straf is. De bordjes zijn goed te zien en zagen er zeer verzorgd uit.
  Dit pad is echt een aanrader. We gaan het tweede deel ook nog eens lopen.
  Met dank aan de vrijwilligers.
  Met vriendelijke groet
  Hans

 4. Leuke, afwisselende route. Slechts 1kletsnatte plek. Die kun je omzeilen door een stukje dóór het weiland te gaan en over een boomstam. Is goed te doen. Helaas geen wild gezien…

 5. Heel mooie en afwisselende route. De modder viel mee, afgezien van het stukje tussen keuzepunt 11 en 24, daar kun je even omlopen via Bennekomseweg (zie reactie van Rianne).

 6. Op zondag 26 mei liep ik tijdens een onweersachtige namiddag deze route, een ingekorte versie. Ik begon bij punt 9. Het bleek dat deze inkorting niet 9 kilometer is, maar zeker 14 kilometer. Goed om rekening mee te houden.
  Het was heerlijk rustig, mogelijk mede door de modderwaarschuwing. Het is een vrijwel onverharde wandeling, heel fijn. Op sommige stukken (langs fietspad) nu mooie bloemenranden te zien, ook langs weilanden margrietenstroken. Verder is het frisse, lichte lentegroen inmiddels (eind mei) ingeruild voor volwassen, diep groen. Vandaag scheen de zon niet, dat maakte de wandeling helaas wat minder prachtig.
  Het stuk inkorting vond ik uitgesproken saai, veel hoog groen en verder nix. Dus even doorstappen maar.
  Het belooft een goede bramenwandeling te worden dit najaar, gezien de vele braamstruiken in bloei, in bos en op de hei.
  De markering is uitstekend! Dank aan de vrijwilligers!

 7. Jaren geleden hebben wij dit pad al eens gelopen, toen was het voor ons een van de eerste klompenpaden die we liepen. Daarna volgden er nog vele klompenpaden (ons doel is om ze allemaal in ieder geval 1 x gelopen te hebben). . Het molenbeeksepad bleef echter altijd in mijn hoofd zitten, we zijn fan van alle klompenpden, maar deze was in mijn herinnering wel heel mooi. Vandaag het pad dus opnieuw voor de tweede keer gelopen. Het is nog steeds een prachtig pad! We hebben weer genoten. Ik zelf was wel een tikje teleurgesteld, het mooie stuk over de hei kwam maar steeds niet, ik begon bijna aan mezelf te twijfelen. Later las ik in de reacties dat natuurmonumenten juist het mooiste gedeelte van de route heeft afgesloten. Echt jammer, maar het is voor het goede doel hoop ik en ik hoop dat het ooit nog wordt opengesteld. Maar desalniettemin toch een heel mooi pad, we hadden weer een geslaagde dag. Laatste stuk over een veld vol met bloeiende margrietien maakte ook heel veel goed! Was heel indrukkwekkend. En een hazelworm gezien. Ik wil weer alle vrijwilligers bedanken voor al jullie mooie werk!
  Een klein stukje van de route is nog heel nat, maar vrij makkelijk om dan een ommetje te doen, iemand anders heeft aangegeven hoe dat kan.

 8. Wij liepen per ongeluk de “onderste lus” van de route als verkorte route. Deze route is echter ook bijna 17km. Verder wel heel mooi en de moeite waard!

 9. ! Let op !
  Vanwege de uitzonderlijke natte periode zijn sommige delen van het pad moeilijk begaanbaar door modder. Het is te adviseren om het Molenbeeksepad bij drogere omstandigheden te wandelen. 

 10. Gisteren op vrijdag 20 April de verkorte route met de klok mee gelopen. Wat een prachtige route is dit zeg. Eerst door het bos en vervolgens langs mooie vergezichten. Ook met de regen van de afgelopen dagen was het goed te doen. Alleen bij de hekjes bij de runderen is het modderig. De route was prima aangegeven, ondanks dat wij met de App liepen.
  Als je van bos en vergezichten houdt is dit een hele leuke route. Een volgende keer de lange versie, want we hebben genoten. Vrijwilligers bedankt!!
  p.s. Ook wij klokten dik 10 km, maar die ene km extra vonden wij geen ramp.

 11. Vorige week de verkorte versie van het Molenbeeksepad gewandeld. Ook de verkorte versie is een mooie, afwisselende route door bos en open stukken. De route wordt goed aangegeven en is goed te bewandelen. Naast een fraai stukje natuur kwamen we ook langs plekken die historisch van grote waarde zijn.

  Een punt van de aandacht is de lengte van de verkorte route: hier wordt vermeld dat de verkorte versie 9 km is, maar mijn route-app Komoot toont echter 10,4 km.

  Ga voor foto’s en blog naar https://www.wegvanwandelen.nl/klompenpad-molenbeeksepad-kort-10-km/

 12. Mooie, afwisselende route, die zeer goed aangegeven is. Deze route op 14 februari gelopen en door twee andere wandelaars gewaarschuwd dat één pad erg modderig was. Komend vanaf het noorden kun je bij Keuzepunt 11 beter niet linksaf gaan, maar rechtdoor lopen, linksaf de Bennekomse weg op en dan weer linksaf de aanlooproute volgen. Komend vanaf de andere kant kun je bij Keuzepunt 24 beter de aanlooproute nemen naar de Bennekomsweweg, daar rechts en daarna weer het eerste pad naar rechts. Je komt dan bij Keuzepunt 11 uit.

 13. Vandaag dit mooie pad gelopen,echt fantastisch! We hebben de route (17km) tegen de klok in gelopen,de route is goed aangegeven en goed te bewandelen! (Sommige klompenpaden zijn nu erg nat)Het was heerlijk zacht weer en in deze herfsttijd zijn de bomenkleuren t mooist,het is een flinke wandeling,maar echt de moeite waard!

 14. Zeker een mooie route. Ik heb de route al eerder gelopen en was verrast dat hij bijna helemaal nieuw voor me was. De route is verder uitstekend aangegeven. We kozen deze keer voor de routeverkorting, waarbij we het deel dat voor de verkorting zorgt (de stippellijn dus op de kaart) enigszins saai en minder mooi vonden. Daarnaast staat voor de verkorte route 9 km, de Runkeeper app liet echter 10,42 km zien, 11% meer dus. Normaliter is de opgegeven lengte van het klompenpad vrijwel hetzelfde als de gemeten afstand door Rukkeeper. Mijn voorstel is de verkorte afstand bij de wandeling aan te passen.

 15. Mooie route en over het algemeen prima aangelegd. Misschien kleine tip, als je de route met de klok mee loopt is het misschien een tip om naar het natuur informatie centrum ook bordjes te hangen met “aanlooproute”. Niet iedereen loopt met de app en misschien ligt het aan mijn skills maar ik heb daar best een tijdje staan dralen. Gelukkig hebben ze me daar weer goed op gang geholpen en op de terugweg naar de route snapte ik waar het mis was gegaan. Verder top wandeling!

 16. Ook in de vernieuwde versie een prachtig pad. Gelopen als trailrun. Miste alleen een bordje bij de begraafplaats (ZW-kant). Daardoor even verkeerd gelopen.

 17. 24-9 dit pad gelopen en nu helemaal, ik had al eerder 9 km gelopen.
  Ook nu weer prachtig, iets minder dan 17 km, maar dat vind ik niet zo erg.
  Zeer afwisselend, prachtige natuur en gelegenheden genoeg om te zitten en/of koffie te drinken o.i.d.
  Richting aanwijzing bij begraafplaats nog niet in orde, rechtsaf dus bij het verlaten.
  Maar vooral weer veel waardering voor de vrijwilligers.
  Dank.

 18. 15 september 2023. Prachtige route. Alleen moet je bij het verlaten van de begraafplaats in Wolfhese, waar je doorheen loopt, even opletten als je deze weer verlaat. De paal staat er nog, maar de bordjes zijn weg. Voor alle duidelijkheid: je moet hier naar rechts. Ondanks ons korte oponthoud op dit punt van de route is het een wandeling door afwisselende landschappen met hei, bos, beken en velden. Echt een aanrader.

 19. Wij hebben op 17-07-2023 dit pad RO gewandeld. Het is een oké pad, we hebben mindere maar ook mooiere paden bewandeld. met name het stuk bij Quadenoord is erg fraai. Ik zou zeggen, doen.

 20. Vandaag gelopen. Mooie route.en mooi weer. Niet echt langs de boerenpaadjes, maar dat hoeft ook niet altijd. Mooi afgewisseld gelopen in open stukken en door het bos. Koffie gedronken bij de beeldentuin. Helemaal prima!

 21. Tja, deze is prima te doen. Mooi bosgebied afgewisseld met ander soortig landschap. Goed gemarkeerde route. Ga ik zeker nog een keer lopen. In een ander jaargetijde dan.

 22. Wat een heerlijke dag om een lange wandeling te maken. Gisteren hadden we al 17 kilometer gewandeld door 2 klompenpaden aan elkaar te koppelen en vandaag gaan we voor deze! Ook lekker een lange afstand om ons hoofd leeg te maken.

  We starten bij het informatiecentrum en lopen de route tegen de klok in. We nemen dan eerst het stuk dat langs de snelweg loopt zodat we eindigen met een wat rustiger stuk, is onze redenatie. Maar jeetje wat is dit een mooie en afwisselende route! We verbazen ons steeds weer over de wisselingen in natuur en kijken onze ogen uit! Het heuvelachtige gebied, de gebieden waar paarden te grazen staan, de verschillende soorten bos (en het onderhoud dat hier gedaan wordt). De route is waanzinnig mooi. En zeker als je dan over een ecoduct loopt, over een begraafplaats en dan ineens in een gebied komt in Wolfheze waarbij je meteen een idee hebt dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. Ook laat de route ons plekken zien die historisch van grote waarde zijn. Dan loop je weer tussen de koeien en zie je hier en daar een muisje weg schieten in het gras. De paarden die lekker in de wei te vinden zijn. Echt! Wat een fantastische route. De gehele route was op deze manier 19 kilometer.

  Hartelijk dank aan iedereen die zich bezighoudt met de routes. Inmiddels hebben wij er nu 5 gelopen en deze waren allemaal super goed uitgezet! We zijn fan en zijn alweer op zoek naar een nieuw klompenpad om de natuur en omgeving te ontdekken.

 23. Op koningsdag deze route gelopen, heerlijk. De eerder genoemde afsluiting, verandering in de route kennen wij niet, dus hebben geen vergelijk.
  Maar de route is heel mooi, het weer is heerlijk, oranje zonnetje erbij. Wat willen we nog meer.
  En dan afsluiten met een lekker drankje op het terras in Wolfheze, de dag kan niet meer stuk.

 24. Als grote liefhebber van het Molenbeeksepad, ben ik ontzettend teleurgesteld in de recente afsluitingen door Natuurmonumenten van precies de allermooiste stukjes van deze tocht. Ik begrijp niet dat dit zomaar kan. Voor mij is deze toch niet meer interessant. Echt heel jammer en doodzonde.

 25. Al meerdere keren dit klompenpad gelopen. Mooie route. Natuurmonumenten heeft het mooiste stukje afgesloten voor wandelaars.
  Langs de beek en hei.
  Wandelaars mogen steeds minder.

 26. Vandaag t pad gelopen. Erg mooi. Nu er een wijziging is in de route, is het mogelijk om een bankje te plaatsen tussen t ecoduct en de Utrechtseweg? Het is n mooie plek om even te rusten, maar de locatie biedt de mogelijkheid niet. Het is lang lopen tot de eerst volgende rust mogelijkheid.
  Bij knooppunt 24 staan twee bordjes een andere kant op. Één blijkt naar het beginpunt van de aanlooproute te gaan. Dit staat niet op t bordje bij het knooppunt en dus loop je makkelijk verkeerd. Bij de parkeerplaats van de aanlooproute wordt dit pas duidelijk.

 27. Afgelopen zaterdag dit pad weer gewandeld. Wilde het aan een Schotse vriendin laten zien. Mooi, maar ik vond de oude versie mooier. Mis de beek en de hei.

 28. Beste Ingrid de Zwager,

  Bedankt voor uw uitgebreide gastenboekbericht en goed om te horen dat u genoten heeft van de mooie omgeving waar het Molenbeeksepad doorheen mag lopen. Uw opmerkingen zijn terecht, want u heeft precies in een transitie van routewijziging de route bewandeld. Daar waar het op de online kaarten en app al is aangepast, werd het op zeer korte termijn ook in het veld gewijzigd. De folder is helaas minder statisch, maar de al gedrukte versies krijgen een sticker waarop wordt aangegeven dat de routekaart ten opzichte van het veld iets kan afwijken vanwege een routewijziging. U kunt altijd de app erbij gebruiken of een kaartje op deze padpagina printen of downloaden. Deze zijn altijd up to date.

  Mooie wandelingen toegewenst.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 29. Vandaag, vanaf het informatiecentrum de verkorte versie gelopen, toch nog 15 km.
  Ook bij dit klompenpad is de app onontbeerlijk.
  Fam. van den Hoorn

 30. Ook ik liep woensdag 8 februari, met heerlijk weer, het prachtige Molenbeekpad (rechtsom, met de klok mee va station Wolfheze). Er staat ergens onderweg een bord dat ihkv werkzaamheden route aangepast kan zijn.
  Toch stuitte ik a/d noordkant vd Renkums Hei op een grote omgevallen/omgezaagde boom vlakbij de Telefoonweg vlakbij de spoorwegovergang die de doorgang belemmerde.
  Stukje teruglopen naar ‘kruispunt’ en over enigszins begroeid pad noordwaarts richting het spoor en het kwam goed.
  Net óver het spoor gaven paaltjes ‘rechtdoor’ aan terwijl papieren kaart (folder) al snel rechtsaf aangaf (parallel a/h spoor). Vanwege lage zonnestand voor de zekerheid toch díe afslag genomen & bij ’t eerste hek ‘links’ alsnog het open veld op (waar ik snel weer een paaltje vond).
  Naderhand zie ik op de website dat de ‘nieuwe’ route al bestaat/bestond…. (en had het toch wel gekund qua tijd)
  Had het verkooppunt (Citystore/VVV Arnhem) een verouderde versie vd folder in huis?
  NB: app downloaden kan ik niet; geheugen is nagenoeg vol. Een nwe smartfoon kopen is nu niet a/d orde.

  Ik ga het pad in een ander seizoen zeker nog ’n keer lopen!
  Vr. groet,
  PS: idd is verkeerslawaai soms storend. Maar over het ecoduct lopen heeft ook wel wat.
  PPS: Kan het zijn dat de Wolfhezerbeek en Heelsumsebeek zijn verwisseld? (in vergelijk met afstandmeten.nl).

 31. Op 8 februari 2023 dit klompen pad gelopen. Een prachtige wandeling. Genieten van de natuur. Compliment aan hen die dit pad onderhouden . Alle aan wijzigingen klopten helemaal. We liepen dit klompen pad van af de start rechts om. bijna aan het einde was er een boom omgezaagd die ons pad versperde. en we miste een paaltje, maar even omgelopen en we waren weer op het pad. Deze wandeling komt voor ons in de top 3

 32. Prachtige route. Wij zijn vanaf de Nieuwe Fluitersmaatscheweg naar De Beke gelopen en vandaaruit naar de route. Aanloopkosten is 1,5 km. Toen gestart voor de verkorte route van 9 km. Uiteindelijk hebben we 12 km gewandeld exact volgens de bordjes van de verkorte route. Dus verkort is 3 km langer. Overigens genoten van deze veelzijdige route, waarvoor complimenten!

 33. Het pad in zijn geheel gelopen op 7 november. Ik ging linksom vanaf de Wilhelminabossen. Het is allemaal goed aangegeven. Naar mijn mening wel wat teveel bebouwde kom en je bent nergens helemaal van verkeerslawaai af, vooral het stuk over en langs de Wolfhezerheide en de Wolfhezerbeek. Wat mij betreft niet één van de mooiste klompenpaden.

 34. Vandaag gelopen met heerlijk zomerweer. We hebben heel veel klompenpaden gelopen,deze komt in de top drie! Zeer goed aangegeven,heel veel nieuwe palen met klompenbordjes. Veel variatie, bos ,hei beekjes en open vlaktes.

 35. Ik heb de route met de klok meegelopen. Ik vond het een afwisselende route, en heb met name genoten van de sprengbeek en hoogteverschillen. De wandeling heeft ook veel smalle niet verharde paadjes, leuk! Tussen Wilhelminabossen en Telefoonweg heb ik vanwege de tijd de hoofdroute even verlaten, dus dat deel van de hoofdroute kan ik niet beoordelen.

 36. Toevoeging: twee zwarte spechten gezien, 1 in de buurt van de natuurcamping en 1 bij de begraafplaats. En een enorme buizerd in de Wilhelminabosjes.
  Geen blikjes of troep gezien bij het psychiatrisch centrum en vond het een mooi landgoed om doorheen te lopen. Dank aan de vrijwilligers die het pad onderhouden!

 37. Mooie wandelroute. Met de klok meegelopen en gestart bij opstappunt Informatiecentrum Renkums Beekdal. Als je daar start en eindigt loop je 19 km. Mooie heide, beekjes, bos en velden.

 38. Gisteren deze prachtige route gelopen. Dank voor de goede bewegwijzering. We zijn in Heelsum begonnen, en voor de verkorte route gekozen. Ons plan was om bij de Boschhoeve iets te gebruiken en gelijk de kwekerij te bezoeken. Helaas hebben we nooit een bordje gezien van de Boschhoeve, volgens de app was het bereikbaar via een pad maar daar stond op verboden toegang, omdat ze de route met de klok mee hebben gelopen kwamen we geen andere restaurant of eetgelegenheid tegen, en kwamen uitgedroogd en uitgehongerd in Heelsum aan;-(

 39. Prachtige route, De verkorte route (vanuit Heelsum gezien) komt trouwens uit op ongeveer 12,5km.

 40. Gisteren dit prachtige pad gelopen tegen de klok in, dan komt het mooiste het laatste over de Wolfheze heide met net daarvoor het wildviaduct
  Het enige deprimerende stukje was net voor het eind bij het psychiatrisch ziekenhuis maar onvermijdelijk om weer bij beginpunt In Wolfheze te komen
  Mijn complimenten, nagenoeg helemaal onverhard en goed bewegwijzerd

 41. Gisteren deze prachtige route gelopen met een aantal wandelmaatjes. Vertrokken vanaf het opstappunt Beekdalhoeve ( restaurant aan de Bennekomseweg Renkum). Prachtige dag, het weer was geweldig, mooi uitgezette route, veel door de bossen, stukjes heide, afwisselend. Weinig asfalt, goed gemarkeerd maar ook fijn en handig om de route te downloaden voor ’t geval je een markering mist. Beslist een aanrader👍

 42. Gisteren deze prachtige route gelopen met een aantal wandelmaatjes. Vertrokken vanaf het opstappunt Beekdalhoeve ( restaurant aan de Bennekomseweg Renkum). Prachtige dag, het weer was geweldig, mooi uitgezette route, veel door de bossen, stukjes heide, afwisselend. Weinig asfalt, goed gemarkeerd maar ook fijn en handig om de route te downloaden voor ’t geval je een markering mist. Beslist een aanrader👍

 43. Inderdaad een hele mooie route! En we hadden er ook schitterend weer bij!!!
  Ook wel handig de vernieuwde app. Wel moet je ervoor waken dat je niet meer op je tel zit dan dat je goed om je heen kijkt 😉
  Ik had de route gedownload maar op de één of andere manier kreeg ik later niet meer de route op mijn scherm maar de kaart van Nederland met mijn locatie waar ik mij op dat moment bevond. Snapte er niets van.. 🙁 iemand een verklaring?

 44. Wat een ontzettend mooie route! Heel gevarieerd en afwisselend. Wij zijn wel vaker in deze omgeving geweest, maar het Molenbeeksepad heeft ons op heel veel nieuwe paden gebracht. We hebben echt genoten, ook mede dankzij het heerlijke weer!

 45. Op zaterdag 19 februari hebben we dit fraaie pad gelopen, met veel afwisseling in het landschap zoals ook al geprezen door voorgangers. We hadden de auto geparkeerd bij Kievitsdel, en volgden het pad vanaf boerderij Kabeljauw. We waren al gewaarschuwd voor diverse hindernissen waarover heen geklommen diende te worden, dankzij storm Eunice. Die zouden we in beperkte mate tegenkomen, maar niet onoverkomelijk of in gevaarlijke situaties. Het weer was prima, de zon hebben we regelmatig gezien in de ochtend en de wind viel erg mee, alhoewel die in de middag wat aantrok. Ergens halverwege werden we getrakteerd op een concert van seisjes, wat putters en een keep. Bij de camping van Quadenoord kregen we een toegift van dit concert. De horeca was redelijk goed verspreid over de route, waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt. De route was prima te volgen met schildjes en de app, bij het kerkje hebben we het schildje ook niet gezien, maar de richting naar station was een logisch vervolg. Zeker een aanrader!

 46. Vandaag deze route hardgelopen vanaf de aanlooproute vanaf de schaapskooi op de Ginkelse heide. Een prachtige afwisselende route die nergens verveelt. Goed begaanbare paden langs idyllische plekjes.

  Ik liep hem rechtsom. De route is zeer goed gepijld. Duidelijk. Er zijn twee punten waar ik bijna fout liep of moest zoeken. Dit zijn kleine punten die mogelijk verbeterd kunnen worden:
  – Net voor het prachtige kerkje op het APZ in Wolfheze sla je rechtsaf. Hier staat het bordje na de bocht achter een grote hulst(?). Ik liep hierdoor rechtdoor, omdat ik geen bordje zag keerde ik om. Misschien hier een bordje rechtsaf voor de bocht met de hulst extra plaatsen?
  – Als je onder de A50 bij Heelsum door komt en je moet naar de Ginkelseweg is dit even zoeken. Rondom fietsknooppunt 87 staan diverse bordjes van de overstaproute. Ik twijfelde dus of ik juist gelopen was of de overstaproute op ging. Tussen A50 en Ginkelseweg rondom fietsknooppunt 87 kan de aanwijzing van het Molenbeeksepad intensiever worden gepijld.

 47. Mooie wandeling die volgens de website 17 km is, volgens de bordjes 15 km en volgens mijn wandelapp 16 km. De waarheid ligt in het midden zullen we maar zeggen.

 48. Op 18 januari voor de tweede keer het Molenbeeksepad gelopen. Een zeer afwisselend pad over heide, grasland en bossen. Het was erg mistig, dat gaf een bijzonder sfeertje tussen de bomen. Vooral het stuk slingerend langs het beekje erg mooi. Veel onverhard. We misten wel ergens een sticker (weet niet precies waar….) maar gelukkig heeft de app ons weer verder geholpen 👍

 49. Beste Mark,

  Goed om te lezen dat u van het Molenbeeksepad heeft genoten.
  Bedankt voor de tip over de bewegwijzering. Samen met de vrijwilligers van het Molenbeeksepad zullen we dit oppakken.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 50. Gisterochtend (12-12-2021) dit pad gelopen. Wat een leuke en afwisselende route!
  Parkeren gaat heel gemakkelijk bij het NS station van Wolfheze en daar loop je ook al direct tegen het informatiebord aan. Ik ben de route met de klok mee gelopen en vroeg (07:00) vertrokken. Bij het verlaten van Wolfheze volgt de route een klein stukje over een begraafplaats. Aangezien het nog donker was heb ik de kaart erbij gepakt om een kleine omleiding te nemen, even een stukje zuidelijk lopen en je krult zo om de begraafplaats heen.

  Zoals gezegd is de route mooi en afwisselend en stokt de bewegwijzering alleen even in Heelsum:
  – bij de grote rotonde op de Utrechtseweg heb ik geen stickers kunnen ontdekken (alleen die van de overstaproute Doorenweertsepad).
  – rond het sportpark/golfbaan leken enkele stickers te ontbreken.
  In beide gevallen voldoet de kaart prima maar is de bewegwijzering dus wat inconsequent vergeleken met de rest van de route.

  17,5km / 02:50uur later weer terug bij de auto, onderweg welgeteld drie mensen ontmoet!

 51. Vandaag het hele pad gelopen, met de klok mee en gestart bij NS Station. Echt een mooie wandeling met veel WW2 geschiedenis onderweg. Hier en daar bordjes vreemd geplaatst en net voor de golgfbasn als je bos uitkomt zelfs geen bordje gevonden. Met de aap kom je er gelukkig wel uit. Echt de moeite waard deze wandeling. Ik zie al paralellen met het Eertbeecks beekpad welke in ontwikkeling is. ( bijna klaar) geëindigd bij Bistro de Tijd naast station. Lekkere kohffie en broodje hete kip kan ik aanbevelen. Klompenpad makers wederom bedankt voor dit prachtige pad. Welke denk ik in mijn top 5 een plaatsje krijgt.

 52. Vandaag het pad gelopen met 2 vrienden. Gestart bij Eethuys Airborn.
  Ondanks het miezerige weer in het begin, hebben we enorm genoten van de afwisselende tocht. Gekozen voor de routeverkorter. Terug bij het uitgangspunt stonden zowel onze GPS als de stappenteller op 13km.
  De route is prachtig, alleen jammer dat er maar heel weinig bankjes staan onderweg. Wij hebben er maar 2 gezien!

 53. Vandaag het Molenbeeksepad gelopen. Begonnen bij het informatiecentrum in Renkums Beekdalen. Prachtige wandeling gehad tot het station van Wolfheze. Daar de weg kwijtgeraakt en via het fietspad langs de A12 teruggelopen. Al met al lekker gelopen.

 54. Beste,

  Kan ik de beschrijving van het molenbeeksepad ook ergens downloaden? Of kan ik deze enkel bekomen op de aangegeven adressen.

  Mvg
  Erik Remans

 55. Gisteren tijdens de zonnige zaterdag dit prachtige pad gelopen. Wat ons betreft een klompenpad zoals het mag zijn. Vrijwel volledig onverhard maar goed begaanbaar en goed aangegeven. Je komt van alles tegen, volkstuinen een begraafplaats , heide en bos. Wij zijn vanaf het info paneel eerst een stuk door het dorp gelopen. Goede gok want dat was even het minst interressante stukje. Ben je eenmaal het dorp uit dan is het een lange prachtige wandeling door de natuur. Nergens echt druk, hooguit wat andere wandelaars. Tot slot een heerlijk bakje koffie bij cafe De Tijd to het info paneel. Zeer de moeite waard en je hebt niet eens in de gaten dat je 17km hebt gelopen. Oja, prima gratis parkeerplek bij het station.

 56. Ik rijd zes keer per week onder het ecoduct bij Wolfheze door.
  Dankzij dit klompenpad weet ik nu eindelijk hoe mooi dit gebied is.
  Met name het oostelijke deel van de route langs de Heelsumse Beek is zeer de moeite waard.
  Door het mooie weer deze zaterdag waren er rond de Wolfhezerheide redelijk wat wandelaars. Verder was het heel rustig.
  De route is goed aangegeven. Alleen tussen de Wilhelminabossen en de golfbaan in Heelsum was het even zoeken.
  “Zoekt u het klompenpad” vroegen enkele aardige dorpelingen ons en we zaten zo weer op de goede pad.

 57. Ik heb vorige week met mijn dochter het klompenpad vanuit Wolfheze…
  Geweldig wat een mooie wandeling…zoveel natuur….prachtig.
  Op deze natuur moeten we heel zuinig zijn…

 58. Verrassende route omdat ik verwachtte door open vlaktes te wandelen. Maar daarom niet minder mooi. Mooie afwisseling van bos en heide.
  Aan het einde van de wandeling (donderdag 29 juli) heb ik bij het station van Wolfheze met een wandelaarster, die ook regelmatig Klompenpaden loopt, gesproken. Niet gevraagd of zij misschien een wandelmaatje zoekt om af en toe samen te wandelen. Zo ja, misschien wil je contact opnemen. Mijn mail adres is bekend bij Klompenpaden.

 59. Vandaag het noordelijke deel van dit pad gewandeld. Eerder deden we het zuidelijke. Persoonlijk vond ik dat mooier. Maar ook vandaag weer genoten van de geweldige route die veelal door het bos gaat. Weinig bankjes onderweg en ook geen horeca. Op een prachtige middag als deze kwamen we hooguit 8 andere wandelaars tegen. Helaas wel wat mountainbikers die veel meer haast leken te hebben dan wij. Het was ook vandaag weer 100% genieten. Wat fijn dat dit soort paden bestaan!
  Er staat een filmpje van deze route op mijn Instagram kijk op: geeri_wandelt

 60. Als kind speelden wij in het koude Renkumse beekje. Zwemmen deden wij in het bommengat, wat volgens mij veel dieper was. Ik woon in het Westen van ons land, maar ben op de Reymerweg geboren. Bestaat het bommengat nog?
  De dropping op de Ginkelse hei kan ik mij nog goed herinneren. Wat een prachtige omgeving, de Keyenberg.

 61. Schitterende route inderdaad! Geen polder te zien, en dus een wat ander type Klompenpad dan veel anderen, maar zeer aan te raden. Een van de mooiste wmb.

 62. Wat een prachtig klompenpad weer. Het gemopper op de bebouwing waar je door loopt, is wat ons betreftt nogal overdreven. We zijn gestart bij station Wolfheze en hebben hem linksom gelopen. Bij terugkomst in Wolfheze de bordjes bij Pro Persona helaas gemist. Af en toe waanden we ons alleen op de wereld, zo rustig was het. Maar dat kwam misschien ook door de paar regenbuien die voorbij kwamen. Het deel “rechts” van de snelweg, met alle beekjes is heel bijzonder. Prachtige route!

 63. Vandaag een deel van dit prachtige pad gelopen. We wilden 9 km lopen maar kozen de verkeerde lus. We spraken meerdere wandelaars met hetzelfde probleem. Kijk dus van te voren goed hoe je gaat lopen. We begonnen de wandeling over het terrein van Pro Persona. Bij thuiskomst heb ik mij verdiept in de gebouwen op dit terrein. Een indrukwekkend stukje geschiedenis. Evenals de begraafplaats. Na dit gedeelte komt de natuur! Een prachtige mix van heide, bos en beekjes. In Heelsum nabij de Golfbaan zijn wij van de route afgeweken en hebben we fietsknooppunt bordje 34 gevolgd. Via de app zijn we verder gewandeld en waren we na 10 km via een alternatieve route weer bij het startpunt. Wij vinden dit pad erg mooi. Prima parkeergelegenheid, niet al te drassig en afwisselend. Wat weinig bankjes. Een aanrader! Kijk op mijn Instagram naar het filmpje. geeri_wandelt

 64. Maandag 10 mei dit pad weer eens gelopen. Tegen de klok in. Nog steeds een hele mooie route. In het bos vlak na de spoorwegovergang zagen we zwermen dansende smaragdlangsprietmotten, kleine vlindertjes met hele lange antennes.

 65. Fijne wandeling! Afwisselend, waarbij de dubbele oversteek van de A50 ons niet stoorde, vooral omdat er aan de ‘overkant’ een mooie beek stroomt. En met genoemde bebouwing viel het o.i. mee, als je het terrein van de instelling in Wolfheze bekijkt als toeschouwer.

 66. Wandeling viel wat tegen, veel door de bebouwde kom van Wolfheze en Heelsum. De helft is misschien klompenpad te noemen, maar ik mis de kleine paadjes, slechts enkele.

 67. Genoten van deze prachtige route. Ik startte vanaf opstappunt infocentrum Renkums Beekdal. Voordeel daarvan is leuke horeca na afloop. Nadeel is dat je halverwege dan in Wolfheze komt en dan ineens een flink stuk aaneen in de bebouwde kom bent. Als je dat aan het begin en aan het eind opgesplitst hebt, is dat minder ‘vervelend’ denk ik. Met de aanlooproute erbij werd het 18,5 km. Hulde aan de mensen die dit pad mogelijk maken.

 68. Schitterende klompentocht .
  We hebben meerdere klompenpaden gelopen ,maar deze gaan we zeker nog een keer lopen.
  Van alles wat ,heide,bos,beekjes duidelijke bewegwijzering,veel bankjes onder weg.
  Zeker een aanrader.Complimenten voor de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken.

 69. Prachtig en afwisselend klompenpad. Bos, heide en mooie vergezichten. We kwamen ook weinig mensen tegen en halverwege nog een coffee to go gelegenheid. Ook deze route was weer goed en duidelijk aangegeven. Zeker een aanrader om dit pad te gaan lopen!

 70. Wat een mooie route die ik gisteren in alle rust heb gelopen. Veel afwisseling van bos, hei en beekdalen. En ook zo leuk dat er voldoende bankjes zijnom te kunnen genieten. De afwijkende km op de bordjes waren mij ook opgevallen maar me niet druk om gemaakt. Echt een Klompenpad om nog eens te lopen. Echt een aanrader.

 71. Beste Odette,

  Goed om te lezen dat u van de Klompenpaden geniet.
  De reden van de afwijkende kilometers op de bewegwijzering wil ik u graag toelichten:
  Er heeft in het verleden bij het Molenbeeksepad een routewijziging plaatsgevonden. Hierdoor komen de aangegeven kilometers op de bewegwijzering (15 km) niet overeen met de huidige aantal kilometers die wel op de website, app en folder staan vermeld (17 km). Het aanpassen van de bewegwijzering zou een kostbare aangelegenheid worden voor niet al te veel resultaat. Hierdoor hebben wij besloten dit zo te laten.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 72. Dit is het eerste pad waarbij we de route niet altijd even duidelijk aangegeven vonden maar met de app er bij kwam het goed. Bordjes geven 15 km aan, geen 17 en dat klopt wel als je in wolfheze begint. Vanuit Renkum met aanlooproute is het idd 17,
  Mooie route, vooral het 1e deel door Renkumse beken en dalen, 2e stuk .wat saaier, veel bos.

 73. Molenbeeksepad: afwisselende route, met verrassende doorsteekjes
  Kleinigheidje: op de kruising Klein Zwitserlandlaan en Ginkelseweg ontbreekt de pijl rechtdoor als je vanuit de richting Kievitsdel komt. Je moet de straat oversteken en ziet rechts het witte clubhuis van de golfclub.

 74. Zaterdag 27 februari dit pad ( 17 km) gelopen. Wat een prachtige en afwisselende wandeling; bos, hei, beekjes…echt genoten. Mooie pauzeplekjes ook. Wij vonden het pad veel mooier dan het Hartensepad.
  Het was niet druk maar op stukken wel drukker dan dat we op andere klompenpaden ervaren.
  Al met al echt een aanrader voor de klompenpad liefhebbers. Compliment ook voor alle vrijwilligers:)

 75. Vandaag een fantastische dag voor deze fraaie route. Met wat ingelaste extra rondjes kwamen we op bijna 19 km uit, en het leek me dat de initiële route ook wel wat meer dan 15 km was… Prachtige afwisseling tussen landschappen die ik uit mijn jeugd goed ken. Wat wel een beetje tegenviel (we begonnen de route in Heelsum, tegen de klok in) dat de eerste kilometers de A50 behoorlijk stevig hoorbaar was. Daar kan het Kompenpad nik aan doen, maar jammer blijft het: dat stilte in ons landje zo’n schaarrs goed is geworden. Laatste deel na Wolfheze overigens wel heel stil. Maar wat staat is dat ’t een prachtig pad is en blijft! heel goede bewegwijzering,l veel bankjes en nauwelijks asfalt (onder de voeten)! en we telden ook zeker drie plekken waar iets gedronken/gekocht kon worden. Dank weer!

 76. Prachtige afwisselende route over heidevelden, bruggen en bossen. Gelukkig was de modder bevroren. Ik miste een pijl vanuit het bosje naar de Ginkelseweg. Aan de andere kant van de paal zat er wel een voor de omgekeerde ronde, maar die was ook niet behulpzaam.

 77. Ik heb deze route gisteren gelopen: prachtige, afwisselende wandeling. Bos, heide, zelfs een ecoduct. Klein stukje asfalt halverwege ongeveer, maar de rest van de wandeling maakt dat meer dan goed. Veel bankjes onderweg met mooie uitzichten voor een pauze. Zelfs onderweg nog verse koffie en een welverdiend appeltaartje kunnen scoren bij een beeldentuin; zeer welkome en aangename verrassing. 🙂
  De bewegwijzering is goed, maar op 2 plekjes had ik de app even nodig. In deze tijd van het jaar zijn goeie schoenen handig: ik zou hem niet op gympen lopen ivm modder. Staat bij mij in de top 5 klompenpaden!

  🙂 Karen

 78. We hebben genoten van deze zeer afwisselde route met aan het einde ook nog eens een dun laagje sneeuw op de Renkumse heide. Prachtig. Een paar keer toch een verkeerde afslag gepakt omdat de bordjes volgens ons miste. Maar tijdens de route kwamen we twee keer een allervriendelijkste vrijwilliger tegen van landgoed Quadenoord. Hij was juist de route aan t controleren, dus dat komt goed!

 79. Leuke afwisselende route alleen is hij langer dan aangegeven. Wij hebben hem afgekort zoals aangegeven op de kaart en konden a. Op bepaalde punten geen markering vinden en b. Liepen we 12/13 km ipv 9 op de alternatieve route. Met die wetenschap is het leuker om deze route te lopen ?

 80. Op een prachtige winterdag deze route gelopen. Wat een heerlijke route in prachtige omgeving. Zoals ik verwachtte was het redelijk druk op sommige stukken van de route, maar gelukkig ook stukken waar ik niemand tegen kwam. De markeringen zijn prima in orde. Aanrader!

 81. Dit pad staat vanaf nu in mijn top 5. Wat een geweldige wandeling. Het pad heeft nagenoeg geen asfalt. Je loopt over zeer afwisselende landschappen en kruist leuke dorpjes, elk met een rijke geschiedenis, Onderweg staan voldoende bankjes en rustpunten om te pauzeren. De route is goed aangegeven.

  Hoogtepunt: We stonden deze middag oog in oog met een roedel wilde herten.

  Hou je van rust, bos, heidevelden, en wil je een keer over een ecoduct lopen? Dan is dit een aanrader.

  Dik compliment voor de organisatie !

 82. Beste Hester,

  Goed om te lezen dat u van de Klompenpaden geniet.
  De reden van de afwijkende kilometers op de bewegwijzering wil ik u graag toelichten:
  Er heeft in het verleden bij het Molenbeeksepad een routewijziging plaatsgevonden. Hierdoor komen de aangegeven kilometers op de bewegwijzering niet overeen met de huidige aantal kilometers die wel op de website, app en folder staan vermeld. Het aanpassen van de bewegwijzering zou een kostbare aangelegenheid worden voor niet al te veel resultaat. Hierdoor hebben wij besloten dit zo te laten.

  Ik hoop hiervoor op uw begrip.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 83. Wauw, fantastisch. Vandaag deze mooie gevarieerde route gelopen, complimenten voor de vrijwilligers voor het uitzetten.
  Niet twijfelen en ga genieten van deze mooie route. tevens een pluspunt geen glij-partijen door de modder. Droge route
  Klein puntje de route is echt 17 km zoals op de site vermeld staat en niet zoals op de routestickers 15 km.

 84. Vorige week deze route gelopen. We hadden ooit de lange versie gelopen, ditmaal de korte route. We zijn begonnen met het lopen richting de Duitsekampweg en eindigen over het zorgterrein. Na verloop van tijd kwamen we via een onverhard pad uit op wat volgens mij de Bunnderkamp moet zijn (links spoor, rechts richting Fletcher). We moesten links, maar volgens mij was dat niet goed aangegeven. Mooie route.

 85. Het Molenbeeksepad liep ik alweer een poosje geleden. Wat mij betreft een absolute aanrader, komt zeker in mijn top-10. Veel afwisseling, oké ook wel wat asfalt maar meest onverharde paden.
  De (kerst)video staat online: https://youtu.be/7ftLU3RsNWM

 86. Geachte mevrouw,

  Ik snap uw vraag en hij komt hier vaker binnen. Het niet toestaan van honden en het nakomen van deze belofte is één van de belangrijkste onderwerpen bij het verkrijgen van toestemming bij grondeigenaren om op hun privé grond te mogen wandelen. Grondeigenaren zijn beducht voor verstoring en eventuele ziektes.
  Omdat dit zo’n belangrijk punt is, is het beleid om geen extra zaken te regelen zoals alternatieve routes. Het verhaal bij de Klompenpaden moet zijn dat je er niet met de hond over heen kan ondanks het feit dat op de stukken Klompenpad over de openbare weg natuurlijk wel met de hond mag worden gelopen.
  Voor het langjarig in stand houden van de Klompenpaden en het nakomen van de afspraken met grondeigenaren moeten we een ondubbelzinnige boodschap afgeven aan wandelaars en publiek in het algemeen. En ja, voor de groep wandelaars met een hond is dat niet zo’n fijne boodschap, dat snap ik. Ik hoop met deze toelichting begrip te verkrijgen voor ons standpunt.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 87. Gisteren 5 dec. dit Super mooie klompenpad gelopen. Prachtig weer en een prachtige omgeving.
  Zeker voor herhaling vatbaar in de zomer of als de heide bloeit.
  Geen natte stukken, dat is in de winter ook erg fijn.
  Wat is Nederland dan mooi.
  Misten wel een paar bordjes dus de app op je telefoon is dan heel handig.
  Verder dank aan alle vrijwilligers.

 88. Vandaag vroeg uit de veren voor dit mooie klompenpad. De 12e dit jaar en 4e op rij (laatste 4 weekenden). Gestart vanaf het start punt in Wolfheze (met de klok mee) loop je gelijk door dit bijzondere dorp. Mooie afwisseling met de buitengebieden en met het weer vandaag als bonus. In totaal 18,4km gelopen want even de afslag genomen naar Info centrum Renkums Beekdal (heen en terug ca. 1.4km). De moeite waard want was de koffie/gebak/broodje kroket daar lekker. Aanrader dus. Goed aangegeven en schitterende natuur. met name het stuk aan de andere kant van de A50 erg mooi evenals het beekdal. Aanrader!
  En op speciaal verzoek van één van de medewandelaars (maar daarom niet minder gemeend) dank aan alle vrijwilligers voor het uitzetten en onderhouden.

 89. Vandaag voor de tweede keer dit pad gelopen. Nu in een ander seizoen. Het is een van de klompenpaden die je rustig vaker kunt lopen. Prachtige paden door het bos en mooie natuur.
  Vrijwilligers weer bedankt voor het uitzetten van dit mooie goed bepijld pad.

 90. Een erg mooi klompenpad met veel afwisseling. Hier kom je echt op stukken natuur, die je anders niet zou weten. De verkorte route genomen en genoten van de herfsttinten.

 91. Mooie route met veel prachtige stukken natuur. Ik vond wel dat er teveel bebouwde kom in zat en lange rechten paden (ik geniet het meest van eenmanspaadjes). Soms was het ook zoeken naar de juiste route (mede door de aanlooproutes), maar gelukkig werkt de app perfect om je weer de goede kant op te sturen. Wel weer genoten.

 92. Vandaag het pad gelopen. Zeker de moeite waard. Het pad loopt op veel stukken samen op met andere wandelroutes waardoor het wel druk was.
  De bossen kleuren prachtig. Wandelen over het ecoduct is ook bijzonder. Een koe stond middenop terwijl het verkeer er onderdoor raasde. Bijzonder.

 93. Rond het Fletcher hotel zijn de lantarenpalen vernieuwd. Hierdoor zijn stikkers en dus routebewijzering verdwenen. Wij konden ons redden door met Google maps naar de kruizing airborneweg / klein Amerikaweg te lopen en de route zo weer op te pakken.

 94. Vorige week vrijdag liep ik in de ochtend dit klompenpad. Het was heerlijk rustigt onderweg, zelfs de A50 bracht slechts een stemmig geluid voort. Mooie tocht met natuur, cultuurgeschiedenis, liefdevolle zorg. Voor een verslag van mijn wandeling kun je kijken op : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2020/10/16/klompenpad-molenbeeksepad/
  Toen ik weer in Wolfheze bij het station kwam zag ik meerdere wandelaars die op pad gingen. Zeer de moeite waard dit klompenpad.

 95. Vanochtend dit prachtige klompenpad gelopen. Gestart in Wolfheze en tegen de klok in gelopen. Hierdoor waren de prachtige stukken heide en het gebied met de bruggetjes bijna aan het einde van de route en een fantastische toegift.
  Genoten van de afwisseling van bos en landelijk gebied, de beken enz. Een kijkje genomen bij de beeldentuin en de restauratie van de watermolen.
  Eén keer fout gelopen. Het bordje net na de onderdoorgang van de A50 stuurde ons, voor ons gevoel, naar de Utrechtseweg. Daar er geen zijwegen waren, duurde het even voordat we onze vergissing bemerkten.
  Maar volop genoten! Dank aan de vrijwilligers.

 96. Wat een feestje om vanaf de natuurcamping bij Landgoed Quadenoord deze route te kunnen lopen! Met name de stukken over de heide en door het bos vond ik prachtig. De routes is erg afwisselend en je kijkt je ogen uit. Er staan meer dan genoeg bordje om te kunnen navigeren zonder de app. Ondanks de vakantieperiode toch erg rustig onderweg. Heerlijk om lekker te struinen en van de natuur te genieten.

 97. Prachtig klompenpad met bloeiende heide, bos en beken. En op de wandeling va 17 km. mag de hond -mits aangelijnd- ook mee. Dubbel plezier!

 98. Vanochtend vroeg dit pad gelopen. Een toppertje, veel afwisseling, veel onverhard, interessante highlights onderweg, prachtige natuur. Heel bijzonder dat je over een wildwissel mag lopen. Een echte aanrader. Ik had de app wel regelmatig nodig om op de route te blijven.

 99. Heerlijke wandeling. Het bosmeertje was een hoogtepunt. En het bospad vanaf de beeldentuin. En het schitterende beekdal. Erg genoten van een kopje thee bij een snackbus in de beeldentuin. Heerlijk om even spontaan te mogen zitten aan een picknicktafel op zo’n fijne open plek in het bos.

 100. Prachtige route heel afwisselend, heide bossen beekjes en bruggetjes.
  Wat mij betreft 1 van de mooiste tochten.
  Wel pittig vanwege muizend paden af en toe.

 101. Vandaag het Molenbeeksepad gelopen met vrienden. Prachtig weer, prachtig pad! Onze lof voor diegenen, die deze route hebben uitgezet. Ze zijn er in geslaagd tussen alle bebouwing en wegen een heerlijke wandeling door prachtige natuur uit te zetten. Echt heel geslaagd.
  We hebben vanaf station Wolfheze de wandeling tegen de klok in gelopen en zijn bij Quadenoord een stuk overgestapt op het Hartensepad en hebben dat weer verlaten via de afkorting bij de zwemplek van Willem III en dan weer terug naar het Molenbeeksepad. Leuke extra lus. Daardoor wordt de wandeling wel 3 à 4 km langer.

 102. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Markeringen prima te vinden. Heel afwisseld, echt een aanrader.

 103. We vonden het een prachtige afwisselende wandeling. Soms was het even zoeken naar de klompjes. Eén was verscholen achter een tak en dat heb je in deze tijd dat alles volop groeit en bloeit.

 104. Prachtige route! Veel afwisseling, mooie beekjes, en grotendeels onverhard. En hoe lang? Strava kwam uit op net geen 18 km. Twee opmerkingen: a) Op het terrein van Pro Persona een schildje gemist, of is die er niet? b) het kan aan de wind liggen, maar de A50 was aan de oostkant (te) goed hoorbaar.

 105. Schitterend pad. Op bepaalde stukken lastig om de 1,5 meter afstand te houden met tegenliggers. Jammer dat er zoveel vuil wordt achtergelaten. Zal volgende keer weer een prikker en vuilniszak meenemen.

 106. Beste Klompenpad-wandelaar,

  Het coronavirus en het mooie weer heeft invloed op het gebruik van de Klompenpaden; het is de laatste weken wat drukker op particulier Landgoed De Kamp, waar het Molenbeeksepad gebruik van maakt, dan voorheen.

  Dit is op zich natuurlijk geen enkel probleem, maar het heeft wel wat vervelende bijeffecten. Zo lijkt het dat men keurig op 1,5 meter afstand van elkaar wandelt, maar op sommige plekken zien wij ook om de 1,5 meter zakdoekjes/wc papier liggen in het aangrenzende bos.

  Met andere woorden: vriendelijk verzoek om GEEN TROEP achter te laten.

  Normaal vinden er naloopcontroles plaats vanuit de Klompenpaden organisatie, wat eigenlijk al van de gekke is dat deze ook rotzooi van wandelaars moeten opruimen, maar vanwege Corona vinden deze minder of niet geen plaats.

  Hierdoor doe ik dit nu als eigenaar van Landgoed De Kamp zelf, maar deze vieze doekjes maken mij zo nu en dan aan het twijfelen of ik De Kamp niet tot nader order moet afsluiten voor wandelaars. Enkele (delen van) Klompenpaden zijn immers om veiligheidsredenen ook gesloten.

  Bij voorbaat dank,

  Godert van Walré de Bordes
  Mede-eigenaar & bewoner
  Particulier NSW Landgoed De Kamp

 107. 26 april hebben wij dit prachtige klompenpad gelopen, strak blauwe lucht, de natuur op z’n mooist. Het was echt genieten in deze corona tijd. We zijn gestart in het Renkums Beekdal bij het opstappunt. Vanaf het begin loop je al de mooie bossen in , langs beekjes, open heidevelden , heerlijk!
  Als je de weg overgestoken bent en een stukje doorloopt kun je het beste links aanhouden de weilanden door. Het hekje rechtdoor staat ook aangegeven, dachten we…
  Maar wij hebben van begin tot eind genoten!
  Al verschillenden paden gelopen, maar deze hoort zeker bij de favorieten. Voor ons gaf ie 18,5 km aan. Bij Wolfheze hebben we een klein stukje afgesneden ws.

 108. Vandaag het Molenbeekpad weer eens gelopen. Het blijft een prachtig pad. Gelukkig is de afstand nu aangepast van 15 km naar 17 km in app, maar het is en blijft echt 20 km. Aanraden om bij parkeerterrein Station Wolfheze links over spoor te starten. Tot spoorovergang Buunderkamp is het behoorlijk pittig en ook saai. ( woonwijk) . Dit stuk kun je beter in het begin gehad te hebben dan aan het eind .

 109. Op dinsdag 21 jan 2020 dit klompenpad gelopen, we zijn begonnen bij theehuis Airborne omdat wij dachten dat we de auto’s daar konden parkeren en dat kon deze dag. We hebben genoten van de route en het weer en alles daaromheen. We geven dit klompenpad het cijfer 8.
  Albert & Wim.

 110. Vandaag dit pad gelopen, erg genoten! Prachtige wandeling! Op de bordjes stond steeds 15 km., maar wij denken dat het ongeveer18 km. was.

 111. Vandaa,28 december 2019 de route gelopen en genoten!
  Helaas ontbreekt op t terrein van het psychiatrisch ziekenhuis een markering. Vanaf t station vlak na de volière ontbreekt t teken om linksaf te gaan.
  Verder :super!

 112. Mooie wandeling alleen het einde vonden wij minder, je loopt best een stuk door een gebied met opvangcentra en behandelklinieken.

 113. Alhoewel er hele mooie gebieden worden doorkruist met veel afwisseling, heb ik toch wat moeite met dit pad. Ik heb het pad linksom gelopen en kwam op een mooie bloeiende heide terecht. Ondanks de mooie heide leek het wel of de eerste vijf kilometer een rondje snelweg zou worden. Het pad liep zo dicht langs de A12 dat er van een serene rust geen sprake was. Nu is het in Nederland sowieso erg moeilijk om niet met autowegen in aanraking te komen, maar ik vond zo dicht bij de snelweg erg hinderlijk. Is uiteraard een persoonlijke voorkeur. Verder vond ik dat het pad erg veel over asfalt en door de bewoonde wereld werd geleid. Pas het laatste gedeelte had ik het idee dat ik echt in de natuur kwam. Ik denk dat ik nogal teleurgesteld was omdat ik er met een ander idee naar toe ging. Maar goed, mensen die mij zijn voorgegaan hebben er wel erg van genoten en ik denk dat ieder zo zijn voorkeur heeft.

 114. Afgelopen vrijdag deze route gelopen. Een hele mooie wandeling en prima bewegwijzerd. Genoten van de bloeiende heide en de vele paarden die op verschillende plekken in de wei stonden. Complimenten!

 115. Vandaag met Super wandelweer deze mooie route in zijn geheel voor 2e keer gelopen (met de klok mee)

  Misten jammer genoeg twee bordjes (voor de D.W. heide en op de D.W. heide) We bleven op het juiste spoor dus geen enkel punt – Ook op het klaphek bij de Molenbeek is een vergissing snel gemaakt. Je moet eerst door het klaphek heen om je pad te vervolgen en niet voor het hek rechtsaf zoals men soms denkt en bord aan lijkt te geven

  De D.W.heide staat prachtig in bloei een genot om er te lopen. Helaas geen wild kunnen spotten. Ondanks dat het weekend was zijn we heel weinig “Klompenpaders” tegen gekomen

  Klompenpad wordt super bijgehouden- Een welgemeende dank mag hierbij wel eens uitgaan naar de vrijwilligers en eigenaren van de ter beschikking gestelde grond die dit allemaal mogelijk maken
  We gaan dit pad zeker nog eens lopen
  Een echte aanrader met na afloop een heerlijke versnapering in “Rest. De Tijd ” tegenover station Wolfheze

 116. Deze maand hebben wij de wandeling in 2x gelopen. Een mooie wandeling door de bossen, heidevelden en weilanden. Wij hebben de Beeldentuin bezichtigd, hier stonden prachtige beelden tussen. Een aanrader!

 117. Vandaag de zuidelijke verkorte route van ongeveer 13.5 km gelopen, een prachtige wandeling door zeer afwisselend landschap: bruggetjes over kristalheldere beekjes, slingerpaden over heidevelden, langs mooie bosvilla’s en boerderijtjes en door de bossen. Voor ieder wat wils dus! Onderweg zelfs nog een ree gezien. Vanaf het hotel Klein Zwitserland in Heelsum hadden we na een lekkere kop koffie al snel de klompenpad-route gevonden. Soms een klein beetje een speurtocht om de stickers te vinden, maar al met al heel goed te doen en we hebben een prachtige tocht gemaakt.

 118. 24 maart 2019
  Wat een geweldige wandeling!
  Dachten op het station Wolfheze een route kaartje te kopen, maar helaas dicht!
  Maar de route is perfect aangegeven, hadden ook heerlijk wandelweer.
  Échte aanrader!

 119. Vandaag, maandag 11 februari, dit pad gelopen. Met de folder in de hand. Geweldig , wat een afwisseling. Alleen op de golfbaan liepen we Verkeerd

 120. Vandaag 20 januari hebben we dit klompen pad gelopen. Nadat wij al vele klompen paden hebben gelopen zijn we tot de conclusie gekomen deze onze favoriet is geworden. Wat een prachtige uitgezet pad in een schitterende natuurgebied. Natuurlijk was het ook prachtig weer.
  Geen problemen gehad met de route. Wij zijn in Renkum gestart. Met heel veel plezier gelopen en er volgt zeker een tweede keer.
  Dank aan alle vrijwilligers die dit voor ons mogelijk maken. Geweldig!!

 121. Van de week liep ik de verkorte route.
  Ik had hoge verwachtingen vanwege de positieve reacties hier in het gastenboek, maar de verkorte versie vond ik niet zo boeiend.
  Op de route van 9 km zijn gaan plaatsen voor koffie. We werden over de begraafplaats en over het terrein van de psychiatrische instelling geleid. De paden waren vaak lange rechten stukken. Veel op ruiterpaden gelopen.
  We zagen de hei wel, maar van achter een hek. Geen mooie uitzichten of verrassende paadjes.
  We hadden ook moeite om de start van de route te vinden. Pas toen we op de gok een eindje gingen lopen, zagen we de eerste klompenpadsticker.

 122. Beste wandelaars,

  als aanvulling op het onderstaande bericht wat extra uitleg over de genoemde ‘Alternatieve lengte’ van 9 km. Er is een alternatieve lengte als er een routeverkorter of routeverlenger gelopen kan worden. In het geval van dit pad is er een routeverkorter, welke ingetekend is op de te downloaden kaart op deze pagina.
  De genoemde 9 km van de alternatieve lengte wordt altijd gemeten vanaf het startpunt, in dit geval Station Wolfheze. Als vanaf hier gewandeld wordt en gekozen wordt voor de routeverkorter, dan is deze wandeling 9 km lang. Dit is het noordelijke rondje van het Molenbeeksepad.
  Als gekozen wordt om vanaf een ander punt op de route te starten en dan de routeverkorter te lopen, dan kan het aantal kilometers anders uitvallen. Het zuidelijke rondje is in dit geval ongeveer 13,5 km. Deze lengte noemen wij niet, omdat meestal vanaf het startpunt wordt gestart en dan veel verschillende lengtes genoemd worden, die de duidelijkheid niet ten goede komt.
  Hopelijk verhelderd bovenstaand hoe de alternatieve lengte gezien moet worden.

  Met vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 123. Vandaag hebben een vriendin en ik, de alternatieve route gelopen. Deze blijkt 15 km lang te zijn en niet 9 km zoals hier op deze website staat. De vorige keer heb ik door deze foute opgave , in mijn eentje het laatste stuk bijna in het donker moeten lopen.
  Verder een fantastisch mooie route.

 124. Gisteren dit pad gelopen en wij vinden het , net als zovelen voor ons, ook één van de mooiste paden tot nu toe!
  Zo afwisselend, door bos, over heide en langs prachtige beekjes.
  We hadden de app bijna niet nodig, alleen op 1 punt gingen we fout nabij een kleine plas, daar waar een bankje staat,
  zijn wij rechtdoor gelopen terwijl de route rechtsaf ging over een bruggetje, het bordje stond achteraf gezien aan de overkant van de brug. Zodoende liepen wij in tegengestelde richting op de aanloopkosten en moesten we weer terug. Maar niet getreurd, meer dan de moeite waard!
  Alle vrijwilligers bedankt!

 125. Dit Klompenpad komt voor ons zeker in de top 3! Wat een mooie afwisselende route. Historie, diversiteit aan natuur én heel veel paarden langs de route. Dit maakte de wandeling voor een dochter die het liefst bij paarden is extra leuk! Lekker wandelen en paarden “knuffelen”, twee vliegen in één klap. Bewegwijzering erg goed, app alleen nodig gehad voor de extra informatie, hoewel op diverse punten de informatie ook al op borden aangegeven staat. Een route die door ons zeker nog een keer gewandeld wordt.

 126. Was wel afzien met 30 graden en het mulle zand. Maar het was de moeite meer dan waard.
  Mooie route door een prachtig stukje natuur. Met de app gelopen en geen enkel probleem.
  De overlast van de A50 viel reuze mee. Meer geërgerd aan los lopende honden en de shit die door paardenliefhebbers op de paden was achtergelaten.

 127. Vanmorgen om 8 uur dit pad gaan lopen, voor de derde keer, met de klok mee. Vorige week nog het Hartensepad gelopen, maar ik weet het nu zeker: Dit is het mooiste pad tussen Rhenen en Arnhem. Dat wil niet zeggen dat de andere paden niet mooi zijn, maar deze is schitterend.
  Verhard (asfalt, beton of klinkers) 24%. Is niet zo veel. Over en onder de snelweg door is hier niet storend door de vele bomen. Veel variaties, mooie uitzichten. Een prachtige route.
  Verwacht hier niet door weilanden te lopen en over boerenerven. Weinig koeien te zien, wel veel paarden.
  Tot de volgendse keer. Iedereen bedankt.

 128. Op de eerste warme voorjaarsdag van dit jaar loop ik, omringt door vlinders, dit bijzondere klompenpad.
  Station Wolfheze is goed bereikbaar met zowel de trein als de auto. Parkeermogelijkheid volop. Aan de overkant van het station tref ik restaurant De Tijd met een goed terras voor een lekkere kop cappuccino. De lichtblauwe bordjes van dit klompenpad vallen prima op. Eigenlijk kan het hele pad zonder routebeschrijving gelopen worden maar ik raad de klompenpaden-app aan. Vanwege de lengte van het pad is het aardig om te weten waar je bent. Daarnaast biedt de app informatie over horecamogelijkheden en de indrukwekkende cultuurhistorie die deze omgeving heeft doorgemaakt.
  De gedenkmonumenten van het bombardement op Wolfheze, net voor de bevrijding, zijn indrukwekkend.
  De recensie van FrankWandelt had mij al voorbereid op de geluidsoverlast van de A50 die deze route twee keer kruist. In de jaren 70 is begonnen met de aanleg van deze snelweg, toen nog twee rijstroken, dwars door deze schitterende natuur heen. Nederland was verbolgen. Ik herinner mij nog de verontwaardiging van mijn vader. De eerste oversteek bij het Ecoduct van de Wolfhezerheide is interessant en al snel is de geluidsoverlast weer vergeten. Ik geniet van het moois bij de sprengbeken. De tweede oversteek bij Heelsum gaat onder de snelweg door en helaas zit er niets anders op dan even op de tanden te bijten.
  Na de lunch bij het Airborn Café vervolg ik de route door het mooie Renkumse Beekdal en tref ik met regelmaat wandelaars van het Hartensepad.
  Het Molenbeeksepad biedt een fijne afwisseling van prachtige natuur en indrukwekkende geschiedenis.
  Een stukje van de route af ligt Bilderberg hotel De Buunderkamp. Een aanbeveling voor een weekendje weg. Hou er rekening mee dat bovenop deze 17 kilometer, nog wel een aantal meters van en naar het hotel gemaakt moeten worden.
  Ik geniet van de late zon bij het laatste stuk bij Reijerscamp voordat ik na een rustmoment bij De Tijd mijn auto weer instap

 129. Gisteren 18 maart dit prachtige pad gelopen. Het was koud op de open plekken maar ook veel in de luwte gelopen. Over ong 2 maanden gaan we dit prachtige pad weer lopen!
  Vrijwilligers bedankt voor dit super pad, we hebben genoten!

 130. We kwamen per toeval op dit pad terecht. Het sprak ons vanwege de naam heel er aan en we waren dan ook heel benieuwd wat her ons zou bieden.
  Het was geweldig. Het doet onze naam zeker eer aan. Prachtig, ook al was het een beetje een grauwe dag.
  Super genoten!

 131. Ik heb al zo’n 35 klompenpaden gelopen, maar deze behoort beslist in de Top Drie. Wat een prachtig pad! Bos, hei, bouwland, beekdalen en meanderende beekjes. Het is er allemaal te zien. Het golvende landschap is schitterend.
  Wij liepen het pad begin februari (tegen de klok in): koud maar wel rustig weer. En we komen zeker in een ander jaargetijde terug. In restaurant De Tijd bij het station in Wolfheze hebben we bij een vriendelijke bediening, heerlijk geluncht
  Hoewel meestal goed aangegeven heb ik een paar keer de app van mijn gsm moeten gebruiken omdat er een bordje miste (o.a. kort voorbij de golfbaan, waar je op de Klein Amerikaweg rechtsaf slaat).
  Alle vrijwilligers bedankt voor de topdag die we hebben weer hebben gehad.

 132. Beste Wilma,

  Dank nog voor uw reactie dat u het Molenbeeksepad prachtig en mooi afwisselend vond.

  De afstand is inderdaad geen 15 km zoals op de vele kleine bordjes en stickers langs de route in het veld staat aangegeven. Door intensief gebruik van GIS kun je tegenwoordig met de muis op de overzichtskaart met alle Klompenpaden de lengte van een bepaalde route te weten komen https://klompenpaden.nl/klompenpad/. De hoofdroute van het Molenbeeksepad is dan 16,3 km.

  Smartphones meegenomen tijdens de wandeling kunnen een zekere afwijking vertonen in het aangeven van de lengte.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 133. Beste Diet,

  Dank nog voor uw reactie dat u de route later wel in de app zag.
  Zowel op Android-toestellen (o.a. Samsung) als op iPhones is de app beschikbaar. Voor het downloaden van de routes heeft u internetverbinding nodig. Voor het bekijken van de gedownloade route niet.

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 134. Deze route stond niet in de app? Is daar een reden voor? Verder kon ik het moeilijk vinden hier en daar. Erg jammer. Mooie omgeving. Na heelsum gestopt. Was niet duidelijk hoe verder en weer werd toch slechter toen. Hoop het nog eens te lopen. Met iets duidelijker bewegwijzering? Dank aan de vrijwilligers voor deze route!

 135. Wat een schitterende en afwisselende route. Zonder app gelopen alleen route uitgeprint

 136. Gisteren, 15-10-2017 dit prachtige klompenpad gelopen. Zeer afwisselend. Op enkele punten was de bewegwijziging iets minder maar dat mocht de pret niet drukken. Enige nadeel is dat de route tocht iets langer is dan aangegeven (in app staat 16 km, op bordjes 15 km, hier op site 17 km en in werkelijkheid volgens mij 18,5 km)

 137. Vandaag 16 september het Molenbeeksepad gelopen. Wat een prachtig natuurgebied. Vooral het stukje Kabeljauw. Tussen de wilde koeien doorgelopen en 2 ijsvogels gezien en gevolgd. Wat fantastisch. Het heeft onderweg flink geregend maar het pad was zo mooi en afwisselend dat we geen hinder hebben gehad van de barre weersomstandigheden. Goed bewegwijzerd, we hebben niet 1x onze app hoeven te raadplegen. Onze complimenten voor deze wonderschone tocht!

 138. Fijn dat er naast de overload aan ’truttige wandelingetjes van 5 km’ nog wandelingen met een serieuze omvang worden ontwikkeld. Het Molenbeeksepad is een extreem afwisselende wandeling die ik gisteren met veel plezier heb gelopen. Met leuke elementen zoals de doorsteek over het prachtige kerkhofje in Wolfheze en de volkstuintjes in Renkum. Complimenten voor de bedenkers. Mijn advies is wel om altijd de app te gebruiken.

 139. Vandaag heerlijk gewandeld! Een oprechte klompenpad route met een STER. Genieten van de omgeving met wisselende Landschap momenten waar even stil staat en elkaar aankijken wonderschoon hè.
  Deze route gaan we vaker nemen. Als het kan spoedig want de hei komt nu in bloei te staan.
  Een aanrader. Wandel groet, Henk

 140. Vandaag met z’n tweëen dit vrij nieuwe pad gelopen. Gestart bij het Informatiecentrum in Renkum. Heerlijk wandelweer en enorm genoten van het prachtige en afwisselende landschap. Bij Wolfheze gingen we even de mist in: een bordje gemist? Daar aangelegd bij “De Tijd”; een prima tussenstop. Moe maar voldaan na 4,5 uur terug bij het Info centrum. Inderdaad meer dan 17 km ?

 141. Prachtige route; genoten van alle natuur. Inderdaad kwamen wij ook uit boven de 17 km.

 142. Mijn man en ik hebben deze route al rennend af gelegd en beide erg genoten. Echter was het psychiatrisch ziekenhuis en vooral de bergravenplaats daarna een vreemde eend in de bij: verder bijzonder mooi pad.

 143. Maandag 12 juni samen met mijn partner het Molenbeeksepad gelopen. Het was een erg mooie en afwisselende wandeling en wij hebben ervan genoten. Heerlijk, die rust.
  De wandeling is wel iets langer dan vermeld, namelijk 17,75 km. om precies te zijn.
  Het viel ons wel op dat er op maandag weinig horeca open is dus dat is iets om rekening mee te houden als je dit klompenpad op die dag gaat lopen.
  Een absolute aanrader wat ons betreft.

 144. Het weer was perfect vandaag zonnig met een lekker briesje. Ik heb dit pad gecombineerd met het Hartensepad. Ik ben begonnen met het Hartensepad en ben later overgestapt naar het Molenbeeksepad. De overstap ging makkelijk. later toen ik terug ging naar het Hartensepad kwam ik er achter dat ik een stukje gemist had van het Molenbeeksepad.
  Ik woon zelf niet in deze streek dus voor mij was het een hele mooie ervaring. Normaal loop ik altijd over het asfalt en nu liep ik de hele tijd door het bos. De mensen die ik tegenkwam onderweg waren allemaal heel vriendelijk iedereen zei gedag. Ik heb een top dag gehad!

 145. Wij hebben dit pad op 21 mei gelopen en volop genoten! Echt een van de mooiste paden die we tot nu toe hebben gelopen. Inderdaad een stukje asfalt langs een drukke weg, maar daar ontkom je niet aan. Mooi stuk langs de beek en het stukje over de volkstuintjes vinden wij ook super! Een aanrader!
  Wel, zoals eerder vermeld, langer dan de aangegeven kilometers. Wij kwamen uit op ruim 18.

 146. Wij vonden deze route niet zo heel mooi.
  Er zitten zeker hele mooie stukken tussen langs beekjes en heide.
  Maar we hebben ook best veel asfalt en straten gezien.

 147. Beste Fam. Weiland,

  Dank voor uw reactie op het gastenboek van het Molenbeeksepad. Mooi dat u de route prachtig vond.
  Voor wat betreft uw reactie op het bruggetje waaruit twee planken missen: De nieuwe brug wordt bij de timmerman gemaakt en volgende week geplaatst.

  Met vriendelijke groet,
  Annet Venbrux

 148. Het plan gisteren was een klompenpad, mijn 34e. Na wat speurwerk en de herinnering van vorig jaar aan de Heelsumse (golf) op naar het Molenbeeksepad. Naar later zou blijken, een heuse voltreffer. Thuis nog wat klooien en op naar Renkum. Aangekomen bij Eethuys Airborne en onder een hemel vol stapelwolken van start. En wat volgt is een schitterende wandeling met heel veel afwisseling. Hoogtepunten alom maar de leukste wellicht op de Doorwertsche Heide. Daar ging een roodborsttapuit keurig netjes op de bewegwijzeringspaal zitten en natuurlijk op de kiek.
  Afijn, hier komen we zeker terug en inderdaad, Rust in Nederland.:)
  Allen weer reuze bedankt.

 149. Prachtig Klompenpad is dit!
  Over de Molenbeek is een houten bruggetje waar 2 planken uit missen, best gevaarlijk als je teveel loopt rond te kijken naar de schitterende omgeving…
  Maar verder niets dan lof en dank.

 150. Op maandag 8 mei 2017 dit fraaie pad gelopen. Wat was het genieten van de vlaktes, de beken, de sprengen, grafheuvels en mooie doorkijkjes. De vele verschillende vogels lieten zich horen, in de weilanden vele paarden en schapen met lammetjes. De bomen worden mooi groen en het fluitekruid en allerlei andere planten zijn een lust voor het oog.
  De route is goed aangegeven. We zijn gestart bij Eethuys Airborne in Renkum en hebben het pad (linksom) in zijn geheel gelopen. De app op de telefoon hebben we niet nodig gehad. De bordjes waren goed en duidelijk te volgen.
  Bijzondere momenten in de route zijn zeker het terrein van Pro Persona waar je overkomt, het kerkje op het terrein en dan al gauw de begraafplaats met de vele neergelegde bloemen, de uitgestrekte vlaktes en de brug over de A50 naast de wildwal.
  En wat een rust!

 151. Beste Erik,

  Bedankt voor uw reactie op het gastenboek, leuk om te horen dat u van de wandeling heeft genoten. Uw opmerking omtrent de bewegwijzering bij de begraafplaats zal ik doorgeven aan de vrijwilligers in het gebied, zodat zij dit kunnen aanpassen. De werkzaamheden bij de rotonde is ons bekend. Zodra dit helemaal klaar is zal de bewegwijzering daar weer worden aangebracht.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer
  Team Beheer Klompenpaden

 152. Zaterdag 8 april 2017 dit mooie klompenpad gelopen. Bijna nergens verharde weg, zoals het hoort bij een klompenpad. Wel twee hobbeltjes onderweg. Bij een oude begraafplaats in Wolfheze was een paaltje met een wegwijzer verdwenen waardoor het niet helder was dat we de begraafplaats over moesten steken. Daarnaast waren in Heelsum, ter hoogte van het Airbornemonument door een nieuw aangelegde rotonde, alle wegwijzers verdwenen. De klompenpad-app kwam dus erg goed van pas.
  Maar laat je niet weerhouden, een prachtige route, zeker de moeite!

 153. 28 maart deze prachtige zeer gevarieerde wandeling gemaakt. Bij het overstappunt met het Hartensepad was het even zoeken naar het vervolg van het Molenbeeksepad. Op het paaltje van de gas unie wel het blauwe klompen bordje, maar geen pijl dat je hier linksaf moest voor het vervolg tussen de weilanden door. Na punt 9 de via mooie routeverkorter naar Wolfheze gewandeld.
  Met vr. gr.
  Joop

 154. Wandelaars van het Molenbeekse klompenpad, doe voorzichtig bij het viaduct in Heelsum dat onder de A50 doorloopt.
  U moet niet op de rijbaan gaan lopen, maar even het hek opzij zetten (en terug zetten)
  De uitvoerder van het project weet dat U daar loopt.
  Groet Gerda.
  Coördinator.

 155. Vanmorgen vroeg gestart op het Hartense pad; heerlijk die stilte; genieten op een door de weekse dinsdag. Later overgestapt op het Molenbeekse pad. Goede oefening, voor mijn enigzins geblesseerde enkel, ruim 25 km, wat prima ging. Het Molenbeekse pad, blijft toch wel een topper! Glashelder en goed drinkbaar water in de beekjes! Onderweg kwam ik een behulpzame vrijwilliger tegen, die me nog een goede tip was. Fijn dat deze mensen zich inzetten voor de klompenpaden.
  Hartelijke groet, David

 156. Door de aanleg van een rotonde in Heelsum is de bewegwijzering rond dit punt lastig.
  Er zijn nog steeds werkzaamheden.
  Handig om op deze mooie route een kaartje/app mee te nemen.

 157. Vandaag heb ik deze route gelopen. Ik ben vertrokken vanaf het station Wolfheze. Met de app op mijn telefoon. De route staat goed aangegeven. Soms had ik even niet goed opgelet en zag ik geen bordjes meer. Dan is de app een uitkomst. Hij geeft precies aan waar je bent en dus ook of dat nog op de route is. Heel handig! Je loopt dan zo weer naar de goede route. Op deze site staat dat de route 16 km is. Bij het startpunt staat dat het 15 km is. Al met al heb ik 17,4km gelopen binnen 4 uur.
  De route is tot 13 km erg afwisselend. Dat maakt het zo leuk om te lopen. Het laatste stuk vond ik een beetje saai, veel lange rechte stukken helaas. Maar voor de rest, echt prachtig! En de app geeft je leuke informatie onderweg.
  Dit was mijn eerste wandeling van een klompenpad en ik ga er zeker meer van lopen.

 158. Een aantal weken geleden hadden we het noordelijke deel van dit klompenpad gelopen. Nu tijd voor het zuidelijke deel. Vertrokken vanaf Eethuys Airborne, over de heide, door bossen, langs beken en sprengen, langs de grafheuvels en niet te vergeten de oversteek over de A50 (wildwissel). Wat een schitterende wandeling van 13,8 km in ruim 19000 stappen. Er is veel te zien onderweg, de route is goed aangegeven, een tijdje wat lawaai van de snelweg, maar met de prachtige natuur om je heen mag dat de pret niet drukken…..
  Deze staat voor ons, op dit moment, zeker in de top 5!
  Dit klompenpad zal in alle seizoenen prachtig zijn!

 159. Heerlijke wandeling. Leuk afwisselend met bos, heide en bebouwing.

  Goede bewegwijzering.

  Was een grote kleurenpracht vandaag. Het rook zo kruidig, het was een genot. De lengte is prima voor een middag of ochtend. Het valt op dat de klompenpaden gewoon echt goed onderhouden worden. De app helpt als de stickers even niet zo helder zijn.

  Misschien is het een idee om gebruiker een foto te laten uploaden

 160. Bij het viaduct in Heelsum wordt een rotonde gemaakt.
  Klompenpad wandelaars mogen onder het viaduct op de busbaan lopen, maar het is wel goed uitkijken !!

 161. Gisteren met vrienden de lange route gelopen
  Gestart bij station Wolfheze en hier linksaf de route opgepakt
  Bij afwisseling wat bewolking en een zonnetje ideaal weer om te lopen
  Door de reeds verkleurende bomen en de mooie doorkijkjes was het echt genieten
  De route is prima aangegeven al blijft het opletten
  Wandelend tussen de volkstuinen aan de Arborneweg nog een egel bevrijd die verward
  zat in een net (hoop dat hij nog leeft)
  Deze wandeling is een echte aanrader
  In een vorige reactie werd gesteld dat dit een top 3 wandeling is – zijn het er helemaal mee eens
  ( wat zijn de top 1 en 2 ??)

 162. U maakt melding van een veld met het gewas koolzaad. Vermoedelijk gaat het om een veld gele mosterd, een gewas dat als groenbemester is bedoeld, later als het koud wordt afsterft en tenslotte wordt ondergeploegd.

 163. Na een lange tijd hebben we weer samen een wandeling gedaan en daarom nu maar even gekozen voor de verkorter.
  We startten bij station Wolfheze en gingen linksom. Eerst een stukje bebouwing (een prachtig kerkje voorbij) en al gauw het bos in. Aan het begin van het bos voert het pad over een begraafplaats en raak je onder de indruk van alle teksten op de graven. Tussen de grafstenen door zoekt een eekhoorn zijn weg. De vogels zingen het hoogste lied. Wat een rust verder op dit gedeelte van het Molenbeeksepad. We hebben genoten van de afwisselende natuur, de glooiende vlakten met runderen, het gele koolzaadveld en de al licht-verkleurde bomen. De zon was prachtig, gaf warmte en mooie stralen door de bomen heen.
  Het pad is goed aangegeven. De 8,5 km was zo gelopen. Her en der een bankje om nog even extra te kunnen genieten van de rust en de ruimte.
  Bedankt vrijwilligers. Het pad wordt door ons nog een keer vervolgd.

 164. Op zaterdag 13 augustus hebben wij met vier man het Molenbeekse Klompenpad gelopen (lange versie). Een onverwacht mooi stukje natuur in Nederland. Heel afwisselend: heide, sprengengebied, bos en en ook nog een beeldentuin die op de route lag. Waterdicht schoeisel was echt nodig omdat sommige paden bijzonder modderig waren. De route is goed bewegwijzerd, maar al kletsend kun je wel een bordje missen. Aan te raden is dus om de brochure van deze wandeling of een geprint routekaartje mee te nemen.

 165. Vandaag de route gelopen. Wij hebben de weg wel gehoord, maar de route is zo heerlijk en gevarieerd dat wij daar geen last van hebben gehad. De heide bloeide mooi, dat was natuurlijk ook nog de kers op de taart. Wij hebben de verkorte route gedaan, deze is echter wel flink langer dan 9 km. Maar wat ons betreft was dat geen punt. We hebben genoten.

 166. Dit pad heb ik onlangs gelopen en ben daarvoor met name afgegaan op de recensies van de andere wandelaars. Bovendien weet ik dat er zo rond Renkum, Wolfheze en Heelsum een fraai landschap te belopen is. Ik heb het pad op een bewolkte dag gelopen, goed loopweer dus. Het heeft inderdaad de nodige afwisseling; loof en naaldbos, heide, beekjes (sprengen). Het is goed bewegwijzerd en fout lopen is lastig. Toch heb ik wel een paar aanmerkingen: het eerste fraaie stuk over de heide wordt aardig verstoord door het luide verkeersgeraas van de A50 die de heide in tweeën klieft. Dat is toch een stukje van zo’n 4 km met lawaai in je horen. Misschien dat andere wandelaars dat niet zo’n punt vinden, maar ik kan daar niet zo heel goed tegen. In de buurt van Renkum is ook een weinig inspirerend recht stuk tussen 2 hoge hekken langs een golfveld. Daarnaast merk je ook nog dat de omgeving nogal vol is met mensen. Echt stille stukken zitten er niet tussen. Maar goed het is Nederland natuurlijk, dat besef ik ook. Verder is het een prima pad. Je kan ook mooie fauna tegenkomen in de vorm van vele verschillende vogels, reeën en als je echt mazzel hebt, reptielen zoals slangen en hagedissen. De reptielen zaten er voor mij helaas op deze bewolkte dag niet echt in. Gelukkig lieten de IJsvogel en de Roodborsttapuit zich nog wel zien.

 167. Wat een supermooie en afwisselende wandeling. Iedereen aan te raden. Wij gaan hem zeker nog een keer lopen!

 168. Wat een prachtige supertoffe wandeling. Schitterende natuur, helemaal wat we voor ogen hadden. Ondanks de goede bewegwijzering toch nog klein stukje fout gelopen maar dat lag helemaal aan ons zelf. We hebben ervan genoten. Dank je voor de mooie route. Hopelijk morgen weer zo’n mooie!

 169. Gisteren (10 juli) met in totaal 12 personen dit pad gelopen vanaf station Wolfheze. Veel onverharde delen, prachtige vergezichten, heide, water & beekjes, de operatie Market Garden (1944) ofwel de terreinen waarop destijds de zweefvliegtuigen landden, bos, de beeldentuin / het atelier.
  Een heel erg mooi pad met lekker (iets te warm) wandelweer, goede bewegwijzering. Hoewel de app ook hier handig blijft.
  De horecamogelijkheden bij het station en Eethuis Airborne waren perfecte rustpunten. Zelf had ik het pad in (waarschijnlijk 2012) al eens gelopen. Heel erg afwisselend met prachtige stukken – echt een TOP 3 pad !

 170. Gisteren dit mooie pad gelopen, gestart bij Eethuys Airborne. Het weer was goed, veel zon en we hebben genoten van de zuidelijke lus via de route verkorter, in totaal 14 km. De atb route loopt gedeeltelijk met dit pad mee waardoor we veel fietsers tegenkwamen. In het najaar komen we terug om de noordelijke lus te lopen.

 171. Vanmorgen dit pad gelopen. Geweldig mooi. Bos, heide, weilanden met paarden, bouwgronden met opkomend mais en graan, alles omringd met bosschages (prachtige vergezichten).
  Ook nog dwars door een kerkhof gelopen met o.a. slachtoffers bommen 2e WO, ook de heidevelden gezien waar de droppings waren. Op het schelmpad gelopen (vroegere boevenroute naar Gerechtshof Arnhem).
  Soms moet je wel op de koeien- of beter pinkenvlaaien letten, maar dat is geen enkel probleem.
  Zelfs 2 x de snelweg oversteken is niet storend, in tegenstelling tot het Stoetwegenpad, daar veel en langdurig snelweglawaai, hier absoluut niet, door de bomen.
  Bewegwijzering kan niet beter!
  Alle paden tussen Rhenen en Arnhem heb ik nu gehad, allemaal prachtig! Op naar de volgende regio.
  Iedereen bedankt.

 172. Zondag 3 april 2016 deze route gelopen. Het plan was om in Renkum bij eethuys Airborne te starten maar daar aangekomen staat bij de parkeerplaats een bordje alleen voor bezoekers van het eethuys Airborne. Verder geen plek om daar de auto neer te zetten dus maar doorgereden naar het station in Wolfheze. Dit is echt het enige minpuntje van deze route. De wandeling zelf is zeer goed aangegeven. Bij ieder twijfelpuntje zit een bordje/sticker. De natuur is erg afwisselend waarbij het sprengengebied bij Wolfheze er echt uitsprong. De wandeling gaat over veel leuke smalle paadjes en erg weinig asfalt.
  Dit klompenpad is een echte aanrader. Wij hebben er erg van genoten.

 173. Beste Erik en Willem,

  Leuk dat jullie dit klompenpad zo waardeerden. De afstand is inderdaad geen 15 km zoals op de vele kleine bordjes en stickers langs de route in het veld staat aangegeven. Door intensief gebruik van GIS kun je tegenwoordig met de muis op de overzichtskaart met alle klompenpaden de lengte van een bepaalde route te weten komen https://klompenpaden.nl/klompenpad/ . De hoofdroute van het Molenbeeksepad is dan 16.3 km.

  Ik ervaar zelf ook dat smartphones meegenomen tijdens de route een zekere afwijking vertonen al vind ik 1 km wel veel.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 174. Vandaag dit pad gelopen, genoten van de mooie natuur, het heerlijke weer en zoveel andere mooie dingen. Kleine kanttekening, ook al geven de bordjes zelf 15 km en de website 16 aan, hebben wij toch ruim 17 km gemeten, 17.3 om precies te zijn. Mogelijk een keer aanpassen op de site?

 175. Op dinsdag 16 februari 2016 Molenbeeksepad gelopen. in een woord geweldig, zeer gevarieerd qua natuur, heide, bossen, weilanden. complimenten voor degene die deze wandeling uitgezet heeft.

 176. Bij mijn werkzaamheden als vrijwilliger op Landgoed Quadenoord ben ik onder meer betrokken bij inspectie en onderhoud van een gedeelte van het Molenbeekpad. Vandaar mijn belangstelling voor reacties van de wandelars die van dat pad gebruik maken.

 177. Wij liepen deze wandeling op 3 januari in een druilerige setting maar daar houden wij wel van. Echt een mooie route in een natuur met grote variatie. Wij begrijpen de opmerkingen nooit zo over de routebordjes. Maar goed, wij vinden ook dat je je moet ondersteunen door de app op je telefoon voor het geval vandalen of de tijd er voor zorgen dat bordjes niet meer te vinden of herkenbaar zijn. Dank aan de vrijwilligers die dit voor ons mogelijk maken.
  Een indruk van de omgeving vindt je hier in: een 1,5 minuu filmpje https://youtu.be/WENDT9-6K04 en ons fotoalbum https://www.facebook.com/media/set/?set=a.803735019749910.1073741865.595260957263985&type=3 .

  Dus huphup… dit weekend er op uit naar dit pad en wandelen!

 178. Beste heer/mevrouw van Beek.

  Vreemd dat u het startpaneel van het Molenbeeksepad niet geeft gevonden. Het paneel opgehangen tussen 2 palen en staat in de berm van de kruising Parallelweg en de Wolfhezerweg. Wellicht toch over het hoofd gezien

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 179. Het Molenbeeksepad is wat mij betreft een van de mooiste klompenroutes die ik ken! Ik had geen moeite met het vinden van de bordjes, heb genoten van de mooie natuur (zelfs s winters) en me verbaasd over een stukje geschiedenis op het terrein van Pro Persona, dat ik niet kende hoewel ik er zo dichtbij woon. Het kerkhofje is ontroerend.
  Een route die ik iedereen kan en zal aanbevelen.

 180. Vandaag wilden we klompenpad Wolfheze lopen, auto geparkeerd bij NS station Wolfheze, waar de route moest beginnen…..geen enkel bord kunnen vinden!!!!! Echt waar nergens om of nabij het station Parallelweg 5!!!! Een bord van klompenpad te bekennen. Zijn wij gek?

 181. Beste Jet,

  Klompenpaden zijn zoals je merkte niet gemaakt om uitsluitend met de bewegwijzering te lopen. Voor alle klompenpaden geldt (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van of de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 1,50 verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Laat het ons even weten als de openingstijden op de website of in de klompenpaden app niet kloppen, soms veranderen deze zonder dat we dat weten.

  Dank voor je reactie.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 182. Prachtig wandelweer vandaag, maar wat is deze route op (teveel) plekken niet of slecht aangegeven (lopende vanaf station Wolfheze linksom). Zeker wanneer je de routeverkorter loopt. Dan mis je ook 8 van de 12 interessante punten onderweg. En catering is er alleen bij NS station Wolfheze (di-vrij 11-20u en in ’t weekend 14!-20u).

 183. Vrijdag 23 -10-2015 wederom de blauwe route gelopen. Nu echter andersom. Start bij Airborne , en dan niet rechts af de volkstuintjes in, maar linksaf de heide op. Markering was heel goed, zonder kaart gelopen. Het is een prachtige route met veel beekjes, bruggetjes en heide(zeker mooi als die in bloei is). Wij hebben genoten. Lopen in bebouwde kom viel nu ook reuze mee. Zo zie je maar weer hoe een route een 2dekeer lopen weer anders is. Wij vinden hem schitterend en lopen hem zeker vaker. Pluim voor de vrijwilligers.

 184. Vandaag ( 25 augustus) een flinke wandeling gemaakt en voor het eerst kennis gemaakt met de klompenpaden. Het Molenbeeksepad gecombineerd met het Hartensepad en Wageningse Engpad. Genieten! Mooie paden, m.n. de bruggetjes over de beek vond ik erg leuk. Wat een helder stromend water, prima te drinken. En wat bloeit de heide mooi. Erg leuk om dat 2 v.d. 3 paden ook langs en door volkstuintjes liepen. Dank aan alle vrijwilligers!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.