Nederwoudsepad

Wandelen door de weilanden, landgoederen en langs delen van de Grebbelinie in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Lunteren. Wandelen door het agrarisch gebied, over landgoederen, langs boerenerven en beken. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Nederwoudsepad (14 km)

Startpunt: Camping de Grebbelinie, Ubbeschoterweg 12, Renswoude

Markering: gele markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Routes combineren: het is mogelijk het Nederwoudsepad te combineren met het Daatselaarsepad, het Turfvelderpad, het Meulunterenpad en het Jufferpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. maandag 22 april dit klompenpad gelopen omdat we in de directe omgeving van Amersfoort wilden lopen. Het is helaas een pad met iets teveel asfalt maar wel een route door een mooie, landelijke, omgeving. Soms is het even zoeken naar een route-aanduiding, zeker op enkele kruispunten. Dan is de app handig.

 2. Wat een nare route!
  Ik heb aardig wat klompenpaden gelopen maar deze viel enorm tegen.
  Na 3km over asfalt, knetterende auto’s en brommers waar je vlak langs liep ben ik omgekeerd!
  Ongeloofelijke tegenvaller.
  Voortaan kijk ik zelf eerst op google earth waar het pad loopt.
  Ik had geen zin in 14 km stank en herrie om in te lopen.

 3. Vandaag dit pad voor 3e keer gelopen. Na alle regen een pad gekozen zonder weiland(en). Bij landgoed Roodselaar viel mij de drassigheid erg mee. In deze natte periode is dit pad toch goed te doen.
  Ik heb 50% hard (asfalt en klinkers) gemeten (ongeveer). Dat is knap veel, maar toch vind ik dit pad de moeite zeker waard. Harde wegen zijn doorgaans stil (behalve Postweg). Verder zeer rustig in buitengebied dicht langs of over boerderijerven. Je waant je hier bij het einde van de wereld. Een klein stukje loop je dicht bij de A30.
  Verder heel veel grote veestallen met beesten, ja dan veel stank, dat wel, maar wel zeer landelijk. Mogelijk nog meer stallen dan bij het mooie Huinerpad in Putten.
  Met klok mee gelopen. Waar je de Klomperweg verlaat is de bewegwijzering slecht. Je moet dan even het Turfvelderpad volgen (zandweg op).
  Na het nieuwe Jufferpad had ik dat pad even vergeten, maar ik ga het toch vaker lopen. Het Daatselaarpad daarentegen lijkt me minder interessant te zijn geworden na opening het nieuwe Jufferpad.
  Dit pad is dus ook zeker een aanrader, ondanks vrij veel asfalt.

 4. Wij liepen de route met de klok mee van camping de Grebbelinie en hadden na een kilometer of 3 over de Nieuwenhuizerweg en daarna de Postweg onze neus al een beetje vol van het vele, te druk bereden asfalt.
  We zijn toen een stuk over de Postweg terug gelopen en hebben de route afgestoken via de Schansweg en de Zwetselaarweg.
  Daardoor hebben we vast wat rustiger stukken gemist rond punt 6, 5 en 4 op het kaartje.
  Het was zaterdag middag en de wind kwam uit noord oostelijke richting waardoor de snelweg ook erg te horen was; dat hielp vast ook niet.
  Het laatste stuk was aardig, in de buurt van punt 3 kan je nog een afsteekje maken over het landgoed, dat scheelt weer in het asfalt gevoel.

 5. Zaterdag 23-04-2016 dit pad gelopen. Wat veel asfalt over het algemeen, maar de route loopt door een rustgevend landschap. Heb genoten van de weidsheid, de mooie natuur en vergezichten. Prima tocht.

 6. Vandaag gelopen, tegen de klok in. Daatselaar en De Linie had ik al gelopen bij het Daatselaarpad, prachtig.
  De route vond ik erg interessant. Mooie boerderijen (oude en gerenoveerde) met mooie tuinen. Echte landelijke wegen. Een paar keer echte ouderwetse kippenhokken gezien.
  Laatste 4 of 5 km asfalt en niet zo geweldig, maar ja, je kunt niet alles hebben.
  Ook veel “veefabrieken” met de nodige stank. Soms vind ik echter mest niet eens vies ruiken, lekker landelijk.
  Ga nu binnenkort ook het Turfvelderpad lopen, met de honden zal het ook hier wel weer meevallen, denk en hoop ik.
  Na dit pad ben ik met de auto naar Hotel Belmont gereden (10 km) en heb vandaar het Doesburgermolenpad gelopen.
  (ik was toch in de buurt) Ook mooi, veel bos. Met de aanlooproute erbij heb ik dus vandaag wel zo’n 24 of 25 km gelopen, ben nu weer lekker fit. Bedankt iedereen.

 7. Nederwoudsepad heeft van alles wat. Vanaf het startpunt meteen rechts het smalle paadje gaan lopen. Achteraf gezien had ik beter eerst de weg recht door kunnen lopen. Langs de weg waar je met de auto aankomt. Dan bewaar je namelijk het lekkerste voor het laatst. Het was een mooie route voor wie van veel verharde paden houdt. Het eerste stuk geweldig, het Daatselaar. Echt genieten. Het vogelconcert deze ochtend was magnifiek. Heb genoten. Meer lezen? Kijk dan op http://www.anita0407.waarbenjij.nu

 8. Beste Frank Prause,

  Dank voor de positieve reactie. Voor wat betreft het ontbrekende bordje neem ik contact op met de coördinator van vrijwilligersgroep die het klompenpad onderhoudt.
  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 9. Een leuke wandeling, maar tussen punt 5 en 6 ontbreekt een essentieel bordje. Vandalisme?
  Gaarne uw aandacht hiervoor.

 10. Vandaag het Nederwoudsepad gelopen. Prima aangegeven aan de hand van de bordjes. En met de toelichting op de site is ook de kleine afwijking van de kaart prima te volgen (volg gewoon de routebordjes). En anders kom je evengoed op het juiste punt uit maar mis je een klein stukje natuurschoon. Er zijn verschillende mooie plekken in de route waarbij voor mij het Werk aan de Daatselaar een verrassing was. Ik vind dat er wel veel asfaltwegen in de route zit. Complimenten aan de vrijwilligers.

 11. Vandaag 10 november 2014 het Nederwoudse Pad gelopen. Het was prima weer. De omgeving dacht ik aardig te kennen, maar ik werd verrast door de nieuwe natuur langs de Zwetselaarse weg. Hoogtepunten zijn voor mij het landschap rond fort Daatselaar en de voormalige Grebbelinie. Ik wil bij deze ook een compliment maken aan de routemakers, die hun uiterste best hebben gedaan om de route zo min mogelijk over asfalt te laten gaan. Al met al een leuke route om te lopen.

 12. De moeite waard om te lopen. Veel mooie lanen, veel bosschages en behoorlijk wat afwisseling (o.a. oude verdedigingslin ie en fort; nieuw aangelegde poelen, mooie paden en oude boerderijen). Het stuk over de Klomperweg is landschappelijk toch een aardig stuk; ik kan me niet vinden in de kritiek van anderen. De mooiste delen van de wandeling bevinden zich in de zuid-westhoek en noordhoek. Over het algemeen een stil gebied. Weinig wandelaars. Veel onbekende paden gelopen. Gelukkig geen hoog-gras-paden , veel houtsingels e.d.. Kortom: het is een mooiere route dan je verwacht in dit van oudsher door intensieve vee- en kippenhouderij gekenmerkte gebied. Tip: Loop de wandeling als de bomen nog groen zijn en met een blauwe lucht met schapenwolken!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.