Nesserpad

Wandelen door de polder, over boerenland en dijken langs de Eem. Ontdek het mooie buitengebied van Eemnes. Wandelen door het open polderlandschap van Eemland. Over boerenland, dijken en langs de slingerende zomerdijk van de Eem. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Nesserpad (10 km)

Startpunt: Parkeerplaats Oude Haven (kruising Eemnesser Vaartsteeg/Wakkerendijk) in Eemnes.

Openbaar vervoer: Bushalte Raadhuislaan

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Broedseizoen: Een deel van de route is in verband met het broeden van de weidevogels gesloten tussen 15 maart en 15 juni. In die maanden kunt u alleen de alternatieve, oranje route volgen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Heerlijk sjouwen in de polder!

  Ik loop regelmatig een stuk van het Nesserpad. Ik parkeer de auto vaak bij de haven van Eemnes op het parkeerterrein van de jachthaven en restaurant. De jachthaven heeft een zeker charme wellicht door het ontbreken van al te patserige jachten… Vooral de kronkelende zomerdijk vind ik een hoogtepunt. Liefhebbers van water- en weidevogels kunnen hun hart ophalen, het hele jaar door. Het is een Klompenpad door een polder, het is vaak wat drassig en ja, er lopen beesten dus een beetje poep onder je zolen is niet te voorkomen. Aanbevolen schoeisel: stevige wandelschoenen, laarzen of klompen :). Zelf hebben wij altijd onze bergwandelschoenen aan. We verkorten vaak de route en dan loop je wel eens aan de kant van de weg. Gelukkig is het verkeer overwegend lokaal en beperkt van omvang. Een vriendelijk groet wordt altijd beantwoord! En aan het einde, altijd een kopje koffie met de overheerlijke appeltaart van het jachthaven restaurant… Het heeft een terras op de eerste verdieping met een prachtig uitzicht over de omgeving. Kortom gewoon doen!

 2. Onderwerp: smaken verschillen!

  Beste Linda,

  wat jammer dat het Nesserpad u niet geboden heeft wat u ervan verwachtte! Het is inderdaad zo dat het eerste stuk van de route over de Wakkerendijk voert waar ook auto’s rijden. Dit stuk beslaat echter slechts 1 km van de totale – 10 km lange -route. Het overige deel gaat over weilanden, de onverharde dijk langs de Eem om via het sluisje van Eemnes over het pad langs de Eemnessertrekvaart weer terug te keren bij het startpunt. Zoals u uit eerdere reacties kunt lezen zijn de ervaringen met het Nesserpad positief, maar inderdaad over smaak valt niet te twisten!

 3. Onderwerp: Grote tegenvaller

  Na al meerdere schitterende klompenpaden gelopen te hebben, liepen we vanmiddag deze route. Wat een tegenvaller; lange stukken op de weg moeten lopen, waar ook auto’s hard voorbij rijden. Het is een saaie route.

 4. Onderwerp: Nesserpad

  3-9-2017
  Heerlijk gewandeld door de landerijen. Veel ooievaars gezien. Tussen de paarden en koeien gelopen. Onder schrikdraad moeten kruipen om het pad te volgen. Bordjes waren prima aangegeven! En niet te vergeten heerlijke puntzak friet bij Café Staal schippers welvaren gegeten, heel gezellig terras.

 5. Onderwerp: Midden in de natuur

  Met dreigende donkere wolken boven ons hoofd, hebben we deze wandeling gelopen. We kozen ervoor om eerst het stuk langs de weg te lopen. Al snel sloegen we links af en ging de route door de weilanden. Misschien was er naar de eerder geschreven commentaren gekeken, maar wij ondervonden geen enkele moeite om de bordjes te vinden. We liepen over de planken over de kleine slootjes, kikkers sprongen weg en enorme reigers stegen op, om een eindje verder weer neer te strijken. In verband met het broedseizoen moesten we een stukje langer langs de verharde weg lopen, maar na na de haven kwam er een schitterend stuk, over de dijk. Tussen de schapen door gingen we richting het gemaal, een stukje langs de Eem en verder langs de kronkelige beken. Op het laatste deel van de wandeling, terug richting het dorp, zagen we een zwaluwfamilie. De kinderen zaten op een bruggetje te wachten en pa en ma zwaluw kwamen om de beurt eten brengen. Al met al hebben we genoten van deze klompentocht.

 6. Onderwerp: Beetje verwaarloosd

  Afgelopen dinsdag deze route in tegenovergestelde richting gelopen.
  Helaas viel de route flink tegen, bewegwijzering was soms niet duidelijk of zelfs niet meer leesbaar.
  Route heeft weinig tot geen afwisseling en veel lange rechte stukken.
  Maar aangezien we alle klompenpaden een keer gelopen willen hebben hoort deze daar dus ook bij……………
  Voor ons in ieder geval eenmalig.

 7. Onderwerp: Heerlijk

  Met onderstaande reacties in het achterhoofd liepen we toch dit klompenpaadje. De Klompenpad-app voorkwam alle gemelde problemen rondom navigatie, hoewel we daar ook zonder de app prima uit waren gekomen. Het leuke van dit pad is dat het daadwerkelijk over de weilanden gaat en inderdaad tússen de dieren door. We hadden geen stieren, maar erg makke schapen en daarnaast: zwanen, reigers, kieviten en hazen. Wat deze wandeling heel bijzonder maakte waren de honderden, duizenden en misschien nog wel meer vogels die vanuit de meren rond Flevoland naar deze weilanden toevlogen en voor ons een ware luchtshow op voerden. Heerlijk!

 8. Onderwerp: Mooi maar te veel stieren

  Mooie wandeling. Jammer was dat we over een weiland moesten waar zeker twee stieren stonden. Ze deden niets, maar veilig voelden we ons niet. Een ander weiland stond vol paarden, daar moesten we tussen schrikdraad en sloot ons pad zoeken. Wat dat betreft zijn er betere klompenpaden.

 9. Onderwerp: opstapje

  vandaag (10 juli 2016) dit pad gelopen wij vonden de planken over de slootjes en de opstapjes over de afrastering erg slecht en oud een paal was kapot en lag op de grond veder was het een mooie wandeling

 10. Onderwerp: Matig

  Vanmorgen dit pad gelopen tegen de klok in. Eerst moest ik zoeken naar de startplaats. Tomtom kent Eemnesser Vaartsteeg niet (klopt, geen weg voor auto’s). Beter is: Wakkerendijk 25 of: tegenover Wakkerendijk 22. Wakkerendijk is een lange straat, na 3x heen en weer rijden zag ik toevallig het paneel (ergens middenin) en een bordje Oude Haven. (ik verwacht hier geen haven)
  Na de paardenfokkerij ben ik de Geerenweg opgegaan, omdat op de sticker naar jachthaven stond: tijdens broedseisoen. Broedseisoen in m.i. tot 15 juni en gedeeltelkijk tot 15 juli. Ben om de fokkerij heengelopen, kwam bij een brede beek, daar stond een sticker met pijl naar beneden. De grond in? Zal wel een grapjas gedaan hebben. Weer helemaal teruggelopen omdat ik dacht dat ik op het gedeelte kwam van broedseisoen tot 15 juli. Dus toch naar jachthaven (heerlijke koffie met appelgebak). Zomerdijk was leuk. Lang asfaltweggetje langs Vaartsteeg is leuk met de fiets maar saai met de voetenwagen.
  Veel vogels en ganzen gezien en wel 100 paarden bij de fokkerij.
  Verder viel het mij tegen. was overigens niet zo drassig meer.
  Dit was voor mij pad nr 53 en de laatste in Utrecht. Deze behoort helaas tot de 4 paden waar ik niet echt enthousiast over kan zijn.
  Maar toch iedereen bedankt, ik ben weer fit, heb 2 en half uur gelopen.

 11. Onderwerp: Link naar cafe Staal Schippers Welvaren aangepast

  Beste Yvette,

  De link naar het verkooppunt café Staal is inmiddels aangepast op de website. Bedankt voor je melding.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 12. Onderwerp: Link naar cafe Staal Schippers Welvaren klopt niet

  De link naar cafe Staal Schippers Welvaren, waar de routebeschrijving te koop is, klopt niet. De link gaat naar een gelijknamig café in Kolhorn:
  http://www.schipperswelvaren.nl/index.php?menu_id=9.

  Ik vind via Google de Facebookpagina van Café Staal in Eemnes:
  https://www.facebook.com/Cafe-Staal-144496188961637/info/?tab=overview
  Of deze:
  http://www.theagenda.nl/v62481_cafetheater-staal.html

  Dat klopt beter! 🙂

 13. Onderwerp: wat een ruimte!

  12 maart de route gelopen tegen de klok in. Achteraf handig want het mooiste komt dan het laatst .Eerst langs de dijk met hele leuke en mooie boerderijen.
  Net voor het broedseizoen konden we nog door de weilanden lopen. Wel een beetje nat maar goed te doen.Prachtig zonnig weer. Goed gemarkeerd. Heel veel ruimte om van je af te kijken en op de zomerdijk met een heel licht windje in de rug is het heerlijk. Het prachtige gemaal met de vaart is dan de bonus.

 14. Onderwerp: Wat een leegte!

  Op een prachtige zonnige decemberdag deze tocht gemaakt. Vanuit startpunt de Oude Haven en tegen de klok in. Eerst een stukje langs de weg. Goed opletten: ik liep bijna voorbij het hek waar het pad de weilanden in gaat. Het had de voorgaande dagen geregend en de klei van de polder was dus doorweekt. Bikkelen door het gras. Na eerst voorzichtig aan gedaan te hebben zit na enkele tientallen meters de modder tot je kuiten en kom je in de juiste laat-maar-waaie n-ik-maak-het-t huis-wel-schoon modes. En dan begint het Grote Genieten: wat is het ruim en stil en weids! Prachtig! Ook over de zomerdijk is het leuk (maar niet makkelijk) lopen. Dan een heel mooi plekje bij het oude gemaal.
  Een tocht die ‘s zomers vast heel anders aanvoelt dan ‘s winters, wat voor mij zeker een reden is om nog een keer terug te komen. Vrijwilligers (en landeigenaren) bedankt.

 15. Onderwerp: Gras hoog

  Ik bedoel het gras hoog en soppig. Volgende keer weer een pad met bos maar vrijwilligers bedankt.

 16. Onderwerp: Pas op: zwaar wandelpad

  Vandaag deze wandeling gelopen. De auto te hebben geparkeerd op het startpunt parkeerplaats de oude haven. De wandeling is volgens de gps 10,3 kilometer. Ik heb de wandeling met de klok meegelopen. Tot aan het gemaal verhard en dat loopt makkelijk weg. Daarna de zomerdijk tussen de schapen door en hier wordt het al wat pittiger over het gras. Daarna de jachthaven en het stiltegebied. Daarna ongeveer twee kilometer het weiland in en dit is een behoorlijke nekkenbreker. Her gras is erg droog en soppig. Wel goede wandelschoenen (droge voeten) aan maar het was behoorlijk zwaar waardoor deze wandeling toch wel wat langer voor het gevoel wordt dan de aangegeven 10 kilometer. Daarna nog een stuk asfalt naar het beginpunt. Veel dieren gezien. Tussen de schapen, koeien en paarden gelopen. Veel reigers gezien, die geen lid waren van de hengelvereniging want het water is verpacht, buizerds en veel ganzen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*