Netelenburchpad

Wandelen door de polder, over kavelpaden en langs de Eem. Ontdek het mooie buitengebied van Baarn. Wandelen door het open polderlandschap van Eemland. Door weilanden, over kavelpaden en langs de Eem. Geniet van het weidse uitzicht! Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Netelenburchpad (5 km)

Broedseizoen: Tussen 15 maart en 15 juni is een deel van de route omgelegd vanwege broedseizoen. Volg de markering in het veld.

Startpunt: Gemaal Zeldert, vlakbij Zuidereind 35, Baarn

Opstappunt: Carpoolplaats Eembrugge, 3755 LD Eemnes

Openbaar vervoer: Bushalte De Drie Eiken.

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Gisteren dit pad gecombineerd met het Zeldertsepad. Sommige stukken waren de wegen best lang en wat asfalt. Maar je hebt wel mooi uitzicht. Veel vogels gezien en een kievit gehoord (helaas niet gezien). Ook veel hazen gespot. Deze periode, waarbij veel regen is gevallen zijn de weilanden behoorlijk nat en sompig, Uiteindelijk nog best wel goed beloopbaar. Het stuk langs de Eem is geweldig. Daar was het pad wel wat blubberig. Aanrader is om goede (waterdichte) schoenen aan te doen. Leuke klompenpaden.

 2. Zondag 22 oktober het pad gelopen. Een leuke route door veel weilanden. De snelweg ligt wel in het zicht maar is niet hinderlijk. Het geluid van de water en weidevogels voert de boventoon. Omdat het veel geregend had waren de weilanden en het pad over de dijk wat drassig en glibberig. Maar nog wel goed te doen. Een echt klompenpad met mooie vergezichten!

 3. Zondag 22 oktober het pad gelopen. Een leuke route door veel weilanden. De snelweg ligt wel in het zicht maar is niet hinderlijk. Het geluid van de water en weidevogels voert de boventoon. Omdat het veel geregend had waren de weilanden en het pad over de dijk wat drassig en glibberig. Maar nog wel goed te doen. Een echt klompenpad met mooie vergezichten!

 4. Gisteren 1 oktober 2023 dit pad met de klok meegelopen, vooral het pad langs de Eem is verrassend. Aanrader.

 5. Beste Truusje,

  dank voor je reactie! Als je het pad met de klok mee loopt heb je nauwelijks zicht/last van de snelweg. Kan je mij aangeven waar je blij bent geweest met de app?
  Ik wens je veel wandelplezier

  Met vriendelijke groet,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 6. Afgelopen zondag dit pad gelopen. Langs de Eem is het prachtig, vooral als de zon laag op het water staat. Door het boerenland vond ik het minder, omdat het uitzicht bedorven wordt door de snelweg. De bewegwijzering mag beter, op meerdere plekken was ik blij met de app.

 7. Beste Roos en M&E, de “afsluiting” is mede bedoeld om te voorkomen dat de grazende schapen een blokje te ver gaan! W
  Maar zoals al geconstateerd is kan deze horde makkelijk genomen worden!
  Veel plezier met jullie komende wandelingen!

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 8. Bedankt voor jullie reacties! Fijn dat er snel gekeken wordt. En ook heel fijn dat de mooie route tegen de klok in gewoon zo te lopen is als bedoeld!

  Succes en ook bedankt vrijwilligers!

  Groetjes, Roos

 9. Vandaag dit pad gelopen. Begonnen vanaf het gemaal en tegen de klok in.
  We hebben voor de zekerheid met de app gelopen, maar de bordjes waren wel te vinden. Wel even goed zoeken.
  Ik geloof dat de weilanden net bemest waren, want onze schoenen zaten er goed onder. Dat was verder geen probleem, aangezien ze langs het water weer goed schoon waren vanwege het hoge gras.

  Zo rond de laatste kilometer inderdaad wat planken op een bruggetje. Hier konden we zo overheen stappen. Ik denk dat ze er geplaatst zijn om fietsers tegen te gaan. We zagen zeker 2 fieters aan het water die waarschijnlijk via de andere kant waren gekomen om hun visplek te benaderen, maar nogmaals het is een aanname. Het pad was verder goed begaanbaar en we hadden niet de indruk dat het verboden was om daar te lopen.

  Wij vonden het in ieder geval een leuk pad en deze hebben we mooi even mee kunnen pikken. Met het prachtige weer hebben we ons prima vermaakt en we willen de vrijwilligers bedanken. I.v.m. vieze schoenen raad ik aan het pad tegen de klok in te lopen 🙂

 10. Beste Roos,

  dit is ook helemaal nieuw voor mij! Ik ga morgen polshoogte nemen en zal je over de uitkomst hiervan informeren!

  Met vriendelijke groet,

  Hans R. Visser
  Landschap Erfgoed Utrecht
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 11. Wij hadden een gekke ervaring met dit pad vandaag. Ik zou hem voor de derde keer lopen, omdat ie zo mooi en niet te lang is. Route ken ik dus min of meer. Vanaf het bord bij het gemaal gingen we met de klok mee op pad. En wat na een kwartier stuitten we op een afgesloten brug, met planken afgetimmerd. Nergens een bericht of bordje.. broedseizoen liep tot 15 juni, dus dat kon het niet zijn. Teruggelopen met de bedoeling de route weer op te pakken, maar we zagen nergens bordjes! We zijn dus maar weer naar huis gegaan.. route de andere kant op zagen we wel wat routebordjes in het veld, dus wieweet is er tegen de klok in wel een alternatief?!

  Erg jammer deze ervaring en ook niet zoals ik Klompenpaden ken. Hopelijk blijft deze teleurstelling anderen bespaard en kan de route id toekomst gewoon weer gelopen worden mét bordjes!

 12. Een korte (5 km) route door Eemland nabij Baarn. Op bepaalde delen zie je in de verte de A1, waar de oneindige stroom auto’s als een stomme film voorbij trekt. Tegelijk hoor je de vogels fluiten, alleen vlakbij de snelweg is er iets van verkeersgeluid te horen. Het heeft iets surrealistisch. Loop je buiten het broedseizoen, dan gaat de route bijna helemaal door graslanden en over dijkjes en andere onverharde paden. Het mooiste deel vonden we het pad langs de Eem, waar je soms tussen manshoog riet liep. Ondanks mijn bedekkende kleding zat er de volgende ochtend een teek op mijn arm. Het blijft dus oppassen in de natuur.

 13. Vandaag met z’n 2-en dit klompenpad gelopen en wij zijn enthousiast!
  Heerlijk banjeren langs de randen van de weilanden, soms tussen de koeien door. Kikkers in de sloten. Loopplanken en overstapjes. Een stukje over de dijk en een prachtig pad langs de Eem.
  Je vindt er verstilling en rust…
  Dank aan de vrijwilligers van dit pad – klein, maar erg fijn!

 14. Op zaterdag 26-11-22 gelopen en we waren positief verrast over dit pad. Het begin langs de rivier de Eem was wonderschoon met de mooie knotwilgen langs het graspad. Veel watervogels in en langs het water zoals de watersnip, wintertalingen, wilde eenden en ganzensoorten. De snelweg waar we naar toe liepen (zin in koffie bij restaurant Eenlust) hoorden we totaal niet vanwege de gunstige windrichting die dag. Na de koffie het laatste gedeelte over de weg (weilanden drassig) maar ook dat was geen straf. We zagen de velduil en later ook de ijsvogel langs de sloot. Wát een kleurexplosie toch weer om te zien. En zo kwamen we weer terug bij de start. De bewegwijzering was niet veel bijzonders, maar als je het kaartje ziet kun je eigenlijk niet mislopen. Doordat we heen en weer naar restaurant Eemlust waren geweest kwamen we uit op 7.5 km.

 15. Een polderlandschap vol rust, en rust op en langs de Eem. Maar er ontbreken her en der bordjes dus een stukje gemist. Mooie plek om te starten met informatieve picknick-bankjes.

 16. Onlangs dit pad gelopen. Er zaten mooie stukjes bij en toch miste ik het echte Klompenpad gevoel, maar wellicht ben ik ook verwend geraakt door andere schitterende paden. Ook missen er wat bordjes met de bewegwijzering waardoor de app wel echt een must is om de wandeling te kunnen maken. Al met al niet zeer enthousiast, maar toch weer een paar kilometers in de benen en lekker uitgewaaid in het groen. Als je het pad overigens tegen de klok in loopt, bewaar je het mooiste stukje tot het laatst!

 17. Vanmiddag rond kwart voor 3 begonnen aan de wandeling. Schapen alleen in de wei gezien. De koeien waren al weer op weg naar de stal. Om nou gelijk te zeggen dat de rust ver te zoeken was, nou nee. Het was heerlijk weer en de weilanden goed te belopen. De landende parachutisten vonden we een cadeautje. Verder ook nog luchtballonnen gezien. Al met al een prima wandeling als je de tijd wat je hebt in ogenschouw neemt. Een klompenpad die een andere kant van klompenpaden laat zien. Openheid en ruimte om je heen. A1 / Amersfoort / Soest / Baarn eigenlijk ver genoeg weg. Dit klompenpad krijgt van ons een voldoende.

 18. Wat een waardeloze rotroute. En en al herrie, van constant overvliegende vliegtuigen, eindeloze hoeveelheden motorboten, SUV’s, brommertjes en last but not least de hele tijd skydivevliegtuigjes. Haal dat ‘rust’ uit de omschrijving maar weg. Of beter nog: schrap deze hele route. Dit biedt niet wat een wandelaar wil.

 19. Wij hebben dit pad gisteren gelopen met (te) prachtig weer voor het jaargetijde.
  Klein maar fijn is zeker van toepassing op dit pad. Ongeveer 80% grasland, deels tussen de koeien en schapen door. Erg leuk. Met regen kan het modderig worden. Naar onze mening is het pad tegen de klok (en nummering) in het mooist omdat je het stuk langs de Eem dan het laatst loopt. Geen problemen met de bewegwijzering. Bij twijfel even de app, probleemloos.
  Een mooi en ‘echt’ klompenpad dat wat minder kort voelt dan de 5KM doet vermoeiden omdat het bijna allemaal grasland is. En je hebt ook niet altijd tijd en/of zin in 10KM+ routes toch? Aanrader!

 20. Deze route hebben wij in combinatie met het Zeldertsepad gelopen. Een leuke toevoeging was het zeker. Vooral het stuk langs de Eem. Helaas miste er wat aanwijzingen, maar met behulp van de app ging het goed. Aanrader om dit pad niet tijdens het broedseizoen te lopen, dan mis je het leukste stuk. Toch een verrassend gebied zo dicht bij de bewoning en de snelweg.

 21. Vandaag hebben wij dit pad gelopen.
  Het is een verrassend leuk pad. Leuke overstap bruggetjes: mooie stukken door de polde en een heerlijk stuk langs de Eem.
  Wij hebben genoten.
  De route is wel erg kort maar bij een temperatuur van 32 graden was dit vandaag wel lekker.
  Het zijn een kleine 5 km. Deze 5 km geven echter wel een prima Klompenpaden gevoel.

  Monique en frank

 22. Vandaag dit pad gelopen, erg mooi. Alleen, als je vanaf de carpool loopt is het niet aangegeven met bordjes hoe te lopen. De app bood uitkomst, maar hadden liever zonder telefoon gelopen.
  Ook goed om te weten: loop je vanaf de carpool dan is het 7,6km en niet 5km.

 23. Zojuist deze route gelopen. Wat een prachtig stuk agrarische natuur! Het eerste stuk langs het water tussen de wilgen door was wel het mooiste! Ik kom zeker nog een keer terug buiten broedseizoen, want nu kon ik een aantal uitnodigende bruggetjes en stukken weiland helaas niet lopen. Al met al zeker de moeite waard!

 24. Ik snap de verwarring: op het kaartje staat het startpunt bij Eemlust, in de beschrijving wordt het gemaal Zeldert als startpunt genoemd.

 25. Beste Anneke en Anita,

  Dank voor jullie reactie! Alleen jammer dat jullie de bewegwijzering niet OK vonden. Een opmerking die mij verbaasde omdat het pad 1 maal per 3 weken op o.a. Juistheid wordt gecontroleerd en ook de reacties van uw voorgangers hier geen meldingen van hebben gemaakt. Ik zou het zeer op prijsstellen als u zo vriendelijk zou willen zijn om aan te geven waar u de markeringen gemist heeft.

  Met vriendelijke groet,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkenheem en Eemland

 26. Gisteren dit pad gelopen. Heerlijk in het open, wel modderige, veld. Langs de Eem een heel mooi pad. Doen we in het voorjaar nog eens. Start voor restaurant Eemlust had ik als beginpunt (oude print out blijkt). De bewegwijzering vonden wij slecht tot zeer slecht. We lopen de klompenpaden nu toch al elk weekend 2 jaar lang. We zijn wel wat gewend. We hadden te vaak de app nodig, wat we eigenlijk niet willen. Dus op naar het voorjaar.

 27. Prachtige wandeling langs de Eem maar naar gelang het jaargetij erg tot heel erg modderig. Let op, goed schoeisel vereist.

  In het laatste weiland liepen een paar schapen waarvan er één vrij agressief. Voor mij geen probleem, maar als je bang bent van schapen kun je beter even omlopen via de weg (wijst voor zich).

 28. Een aardig pad om te wandelen buiten de natte maanden en wanneer de natuur weer in bloei staat. Nu was het een saai en modderig pad om te lopen.

 29. Hier haal je wel een frisse neus, in dit open landschap.
  Vraagje: waarom is de aanlooproute vanaf de Park & Ride niet bewegwijzerd?

 30. Wij hebben dit mooie pad gelopen.
  Dik de moeite waard
  We zijn daar op woensdag 25-8 de zonnekap van mijn Sony camera kwijtgeraakt. Ik wil graag contact met Hans, die de kap gevonden heeft, (wat attent dat je dit op deze manier publiceert!) maar ik heb geen e-mailadres. Mijn e-mailadres is:
  Peterwdelange@gmail.com.
  Hans, ik hoop dat je dit leest en reageert!

 31. Vandaag gevonden langs de Eem, een SONY ZONNEKAP voor op de telelens.
  Stuur me een mail om op te halen.

 32. Gisteren dit leuke pad gelopen. Tegen de klok in. Bruggetje over, weiland in. Bruggetje weiland uit. enz. 🙂 Echt het klompenpaden gevoel. Het was zuiderwind, dus we hebben van het verkeer op de A1 dan ook helemaal niets gehoord. Veel vogels en hazen gezien onderweg. Laatste stuk langs de Eem was ook erg mooi. Een foto-impressie op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 33. Wat een heerlijk pad. Afgelopen zondag gelopen. Auto geparkeerd bij Eemlust en gestart met een heerlijke kop koffie.
  Parkeren bij Eemlust betekent ongeveer 2 en een halve km meer lopen ( totaal) Vervolgens kun je aan 1 stuk door genieten. Genoeg bankjes en goed bewegwijzerd. De koeien liepen gelukkig niet op ons pad vandaag 🙂 Wij lopen altijd met de app erbij ter ondersteuning. Niet nodig gehad deze keer. We hebben genoten.
  Veel dank voor het mogelijk maken van deze wandeling.

 34. Beste Edith,

  dank voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk. Restaurant Eemlust is alleen interessant voor diegene die daar de auto parkeren om vervolgens de route te gaan wandelen. En de horeca bij de boerderij, die zijn er mee gestopt. Ik zal dit op de site laten veranderen.

  Hartelijk dank,

  met vriendelijke groeten,

  Hans R. Visser
  Landschap Erfgoed Utrecht
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 35. Vandaag de hele route van het klompenpad gelopen. Alhoewel niet helemaal omdat een aantal koeien besloten hadden ook over het klompenpad te wandelen. Het veld ernaast kon gelukkig ook. Wat ons het meest verbaasde zijn de horecaadressen! De boerderij Netelenburch biedt, buiten een vriendelijk woord en enthousiaste honden, geen enkele horeca. Het restaurant aan de Eemweg 42 is in het dorp Baarn en hier kom je niet langs in de route. Het is raadzaam om deze locaties van de site af te halen.
  Tot slot: een leuke route.

 36. Vandaag tussen de buien door het rondje gelopen, lekker rustig, behalve weidevogels geen kip, een enkele auto op wel wat veel verharde weg, maar dat kwam ook door de broedseizoenomleidingen. Gelukkig geen gierlucht en wel westenwind die de snelweg ver weg maakte, een routegedeelte die ik overigens aan het begin al had want, tip, had fiets geparkeerd bij straatnaambordje Grimmesteinseweg, boven nummer vijf op het kaartje, waarna met de klok mee lopend het laatste deel waarvoor ik de markering bijna voorbijliep, vanaf nummer een ongeveer, door gras en over glibbergrond het fraaie stuk langs de Eem gelukkig toch nog lekker klompenpadachtig eindigde, met vieze broekspijpen en zo hoort het. Lijkt me niet de spectaculairste route, maar voor liefhebbers van ruimte, rust, vogelgeluiden en uitgestrekt groen weids landschap is het heel aardig om zomaar eens een keertje mee te pikken. Mensen met de auto die bereid zijn om twee keer een kilometer extra te lopen kunnen misschien parkeren bij Carpoolplaats Eembrugge, redelijk goed te doen via Eemweg en trap naar brug De Oversteek. Hopelijk heeft iemand hier iets aan. Groene groeten!

 37. Beste Remco, dank voor uw reactie. Jammer dat u het pad niet echt optimaal heeft gevonden. Maar iedereen beleeft ook deze wandeling op zijn/haar manier. Ik verwijs u graag naar de reactie van Alexandra dd 25 februari j.l. Aan het door u als hinderlijk ondervonden geluid van de A1 kunnen wij helaas niets doen met dien verstande dat als u de route loopt bij zuidwesten wind er totaal geen autogeluid hoorbaar is. De route wordt 1x per 3 weken gecontroleerd door een van onze vrijwilligers en ikzelf heb dat afgelopen zaterdag gedaan. Er wordt een dezer dagen een bruggetje weer recht gelegd en 1 overstap vernieuwd en dan is het pad weer helemaal OK. En tja, dat gieren hoort er natuurlijk bij als je in deze periode door weilanden gaat lopen. Dus ook hiervoor geldt dat indien dit ongewenst is dan niet in de mestperiode gaan wandelen want dit hoort er nu eenmaal bij. Dus voor uw komende Netelenburchpad wandeling adviseer ik u dat alleen te doen bij zuidwesten wind en na de gierperiode! Ik wens u nog veel wandelplezier!

  Met vriendelijke groeten,

  Hans R. Visser
  Landschap Erfgoed Utrecht
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 38. Pas gegierde weilanden, loszittende / wiebelige dunne planken (gevaarlijk), de A1 hoorbaar en in zicht. Deze wandeling is -m.u.v. het mooie stuk langs de Eem (Natuurmonumenten) -op zijn zachtst gezegd niet aan te bevelen.

 39. Vanochtend bij schitterend weer al vroeg het Netelenburchpad gelopen. Overal op dit pad kwam ik veel vogels op de grond of in de lucht tegen. Begint met een mooi stuk langs de Eem. Bij de Wolkenberg zaten ontzettend veel vogels die ik ook echt verstoorde voor mijn gevoel. Velen gingen er vandoor wat natuurlijk wel weer een mooi gezicht was. Later verliet het pad de Eem en gingen we de boerenwegen op. Als je van heel ver kijken houdt, moet je dit pad lopen. De stukken door het weiland waren uitstekend te doen. Slechts 1 stuk was wat modderiger en drassiger. Maar zelfs op hardloopschoenen zou dat nog wel gaan lijkt mij. Neem je verrekijker mee want er zitten regelmatig hazen in het weiland te zonnen en achter elkaar aan te rennen. Weinig bomen en begroeiing in dit gebied maar dat hoort bij dit stuk van Eemland. Volgens mij is er nauwelijks een plek waar je verder weg kunt kijken. Gezien: bergeenden, ganzen, kuifeenden, knobbelzwanen, kieviten, wolk met spreeuwen, hazen, dode mol, scholeksters, bloeiende madeliefjes en sneeuwklokjes. Het pad is niet lang maar door van de verre uitzichten te genieten en het regelmatig kijken door de verrekijker heb ik er twee uur over gedaan. Je ziet ook in de verte de A1 maar vond het niet storend. Voor de navigatie heb ik de app gebruikt en had ik plattegrond van het pad uitgeprint. Naast de klompenpadbordjes is het toch handig om de kaart en de app er ook bij te hebben. Handig: bij het startpunt kun je ook elektrische fietsen opladen en heb je picknicktafels. Hier daar wat blikjes en lege wijnflesjes op de route dus voor de liefhebber: neem een plastic zak mee en raap af en toe wat op.

 40. Geachte mevrouw Delpeut, beste Naomi,

  hartelijk dank voor uw reactie. Het is inderdaad zo dat het pad door de grote hoeveelheden hemelwater wat lastig te lopen is. Maar dit soort dingen horen bij de natuur en gelukkig kunnen wij daar geen invloed op uitoefenen! Ik heb het pad 2 weken geleden zelf gelopen, mede om de beschoeings werkzaamheden aan de oever van de Eem te bekijken en ik moet u zeggen dat ik, wel behoedzaam lopend, er niet zo veel last van heb gehad. Ik had wel mijn hoge bergwandelschoenen aan en ben ook regelmatig uitgeweken naar de stukjes groen links en rechts van het pad. Wel leuk dat u een IJsvogeltje gespot heeft. Waarschijnlijk komt deze van de Wolkenberg vandaan, het natuurreservaat gelegen aan de rechterkant van het pad! Jammer dat uw wandeling niet heft gebracht wat u er van verwachtte maar komt u in de zomer nog een keer langs!

  Met vriendelijke groeten,

  Hans R. Visser
  Landschap Erfgoed Utrecht
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 41. Vandaag her eerste deel van het Netelenburchpad gelopen. Het is nu vrijwel niet te doen, ik ben één keer gevallen. Het is ontzettend modderig, je hebt totaal geen grip en is spekglad. Het is net schaatsen.
  Na anderhalve kilometer kon ik gelukkig door een weiland oversteken naar de weg. Ik zou dit afraden als het heeft geregend. Ik denk dat het wel even tijd nodig heeft om op te drogen.

  Pluspunt is dan weer dat ik een ijsvogeltje heb gezien.

 42. Mooie wandeling langs de Eem en door het Eemland. Let wel, dit pad is doorgaans erg modderig. Hoge schoenen of zelfs laarzen zijn aan te raden.

  Wij hebben de route gelopen met onze dochter in de draagzak, maar door de soms scheve bielzen/oversteekjes was het soms even spannend.

 43. Mooie route, maar door de regenval van de afgelopen dagen zou ik dit eerder een kaplaarzenpad willen noemen.
  Sommige stukken zijn wel heel erg drassig en modderig. Misschien proberen we deze route in de zomer nog een keer.

 44. Vandaag dit pad gelopen en inderdaad een leuk pad maar de bruggetjes en overstapjes zijn in niet al te beste staat en zeker wanneer ze nat zijn en je modderschoenen hebt , kan het tot zeer gevaarlijke situaties leiden ,Scheef gezakte bielzen, loszittende overstappen en leuningen. Onderhoud is zeer noodzakelijk en het bord mag ook wel eens een wasbeurtje hebben hij is nu wel heel erg groen .

 45. Heerlijk hoofd leeg gewaaid bij deze verrassende mooie en compacte wandeling. Ideaal voor als je wat minder tijd hebt en toch even lekker wilt wandelen.

 46. Vandaag hebben we dit pad gelopen. Het stuk langs de Eem was leuk, het stuk over het asfalt minder. Daarentegen was het lopen door de weilanden weer leuk. Alleen kunnen de bruggetjes en overstapjes wel onderhoud gebruiken. Wilt u de route zien klik dan op de link voor een flimje https://youtu.be/s1QNMfxBYNQ

 47. We hebben hier een heerlijke wandeling gemaakt. Onderweg kwamen we vele hazen, ganzen, een ijsvogel, gezellige schapen en zelfs een paar lepelaars tegen (denken we). Soms was het zoeken naar de bordjes. Voor ons vormden sommige overgangen een avontuurlijke uitdaging. Voor wie moeilijke overgangen wil vermijden is het aan te raden om de route van tijdens het broedseizoen de volgen, die volgt grotendeels de verharde weg. Bedankt voor deze fijne wandelroute, we hebben ervan genoten om dit gebied te ontdekken!

 48. Vandaag voor het eerst een (dit) klompenpad in de provincie Utrecht gelopen. Ik kom uit Gelderland en heb er daar al zeker 30 gelopen, sommige meerdere keren. Ik moet zeggen dat we behoorlijk moesten zoeken naar de bordjes…. ook de overgang naar het Zeldertsepad verliep niet moeiteloos. Misschien ben ik verwend, maar dat viel wat tegen. Ook de klaphekjes en overstapjes waren wat wankel en verzakt (natte voeten). Voor het eerst ook de app erbij moeten halen om de juiste overstappen te maken. Ook veel gedeelde paden met (elektrische) fietsen, zodat je vaak de berm in moest.
  Dat gezegd hebbende hebben we genoten van de omgeving. Echt een klompenpad met graslanden, slootjes en vergezichten, schapen, roofvogels en purperreigers. De snelweg hoorden we totaal niet omdat de wind goed stond. En dat in een dichtbevolkt stuk van Nederland! ?

 49. Sinds lange tijd weer eens een klompenpad gewandeld. Omdat ik nog aan het herstellen ben van een knieblessure heb ik voor het 5,5 km lange Netelenburchpad gekozen, welke in het buitengebied van Baarn loopt.

  En eerlijk gezegd had ik geen hoge verwachtingen van dit pad, en ik kon niet aangeven waarom, het was meer een gevoel.

  Maar wat zat ik daar ongelooflijk naast zeg, want wat is dit een heerlijk klompenpad. Struinen langs de Eem over een pad vol met knotwilgen.

  En omdat het broedseizoen al voorbij was, mocht er weer door de weilanden gewandeld worden. En hier weer over de nodige, voor de klompenpaden kenmerkende, bruggetjes mogen wandelen.

  Ik ga hier zeker nog eens terug komen (ook omdat het bij mij om de hoek ligt), want als ik even zin heb in een wat kortere wandeling is dit echt een aanrader!
  Want zelfs met een onderbuikgevoel kan je er toch naast zitten.

  Lieve wandelgroetjes, Annemieke
  https://annemiekewandelt.blogspot.com/2020/07/28-juli-2020-netelenburch-klompenpad.html

 50. Vanmiddag dit klompenpad gelopen ( een van de velen die we inmiddels gedaan hebben). Een hele leuke route. Wb evt hoog gras en ‘ hordes’ : dat is de romantiek van de klompenpaden. Onderweg kwamen wij, ik denk Hans, de coördinator van dit klompenpad tegen. In zijn rugtas een grote snoei/heggenschaar. Poos met hem gesproken. Hij loopt het pad meermaals en controleert dan de evt problemen. Aardige man!
  Hij gaf ons nog de tip om het derde erfpad bij Soest te gaan lopen. Doen we morgen.
  Dit klompenpad vinden wij een leuke aanrader.
  Hugo

 51. Geachte mevrouw Motshagen, beste Karin,

  hartelijk dank voor uw reactie! Wat betreft de begroeiing op de dijk langs de Eem. Hiervoor zijn wij afhankelijk van de natuurlijke grasmaaiers, de schapen. Het Waterschap coördineert dit en door het extreem groeizame weer liggen de schapen iets achter op het schema! Het pad wordt door onze vrijwilligers 1 x per twee weken gecontroleerd en zij zullen uw opmerkingen ter harte nemen en daar waar nodig aanpassen.

  Wij wensen u nog vele mooie wandelingen toe!

  Met vriendelijke groeten

  Hans R. Visser
  Landschap Erfgoed Utrecht
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 52. Zaterdag heb ik dit pad gelopen.
  Er zitten echt prachtige stukken in. Vooral het eerste gedeelte langs de Eem over de Schapendijk. Wel stond het gras en riet verderop, richting het gemaal, zo hoog en was het zo dicht gegroeid dat je amper meer van een pad kunt spreken.
  Na het gemaal kun je links het weiland in, lastige stappen naar beneden.
  Verderop in het weiland wordt t echt lastig, 1 plankje is weg en de ander verrot en doormidden. De plank over het water ligt helemaal scheef. Gelukkig zijn wij goed te voet en redelijk soepel maar anderen zullen hier vast problemen krijgen. Aan t eind van t land, bij het koeienpad mist een bordje om rechtsaf te slaan. Misschien zijn dit punten om even te controleren. Groet Klaske M.

 53. Nadat initiatiefneemster Jolanda met haar man enige weken geleden het Netelenburchpad al eens had gelopen en mede-LWVVVV’er Ron het pad ook had goedgekeurd?was het maandagavond 22 juni zover: de eerste wandeling van de LWVVVV was een feit!
  We verzamelden om 19 uur bij Gemaal Zeldert en na toelichting over dit gemaal, startten we met 4 vrouwen en 6 mannen in omgekeerde richting vanwege de stralende zon. Op 1 persoon na hadden we allemaal een lange broek aan voor de eventuele teken in het gebied.
  Al snel konden we het asfalt verlaten en gingen we via een smalle loopplank – de eerste van de vele loopbruggetjes op de route – de wei in. Twee hazen kozen vlak voor ons het bekende hazenpad en bleven ons gedurende lange tijd van de wandeling verbazen over hun grootte en snelheid. We genoten van: de laagstaande zon, de – toen nog – goed uit te houden warmte, de schapen met hun bijna volwassen lammeren, de knobbelzwanen en grauwe ganzen met jongen, de bloemenpracht, de stilte (gelukkig kwam de wind uit het zuiden, zodat de A1 niet te horen was), maar zeker ook van ons eigen gezelschap!
  Toen de huizen aan de oostkant van Baarn in zicht kwamen, bleek voor ons het mooiste deel van de wandeling nog in het verschiet te liggen: een smal pad, pal langs de rivier de Eem met z’n hoge rietkragen aan de ene kant en oude, uitgeholde knotwilgen aan de andere kant…..prachtig! In de laatste kilometer – toen we door manshoog gras liepen, ontlokte dit een paar van de deelnemers om het junglelied “the LION sleeps tonight” te gaan zingen…..hoe toepasselijk?.
  Terug bij het gemaal konden we nog een ijsvogel zien weg scheren over het water vol met lelieblad en wachtte ons een lekker koel glaasje rode wijn (of water).
  Wat een heerlijke avond…..op naar de volgende wandeling met de LWVVVV.

 54. Fijne korte wandeling met fantastisch weer: heerlijke namiddagzon en harde wind. Vooral het paadje langs de Eem is prachtig. Helaas vanwege het broedseizoen iets minder klompengevoel. Driekwart is asfalt, maar wel heel rustige weggetjes. Genoten van de vele vogels. We komen ‘m nog een keer overdoen als we door het weiland mogen.

 55. Netelenburgpad
  Bij nr 2 roeivereniging op het pad een huissleutel gevonden
  Met gele balletjes eraan
  Ik zal hem mee naar huis nemen
  0299-652288
  Ben helaas pas morgen weer thuis
  Of 06 57032791

 56. Vanavond was het heerlijk weer om nog even te gaan wandelen en daar hebben we het Netelenburchpad voor uitgezocht. Met de app en de bordjes is de route uitstekend te volgen en wat leuk om de wetenswaardigheden van de omgeving mee te krijgen. Prachtige natuur aan de Eem, bij het lopen van dat pad is het zoals eerder geschreven werd, fijn om een lange broek aan te hebben. Gelukkig kwamen we geen tegenliggers tegen want passeren met anderhalve afstand is in deze tijd van Corona best moeilijk op het pad. Maar als je gaat wandelen tijdens een persconferentie van Rutte is het lekker rustig, dus voor ons geen ongemakkelijke situaties. Na het broedseizoen komen we nog een keer terug om het pad in omgekeerde volgorde te lopen en dan we over het land. Vanaf de weg hebben we overigens ook veel vogels kunnen bewonderen. Doordat er, op veel uitlopende wilgen na, weinig bomen op de route zijn liepen we overal heerlijk in de avondzon, Het was fijn!

 57. Dit is echt een top-natuur-wandeling met weidse vergezichten, veel vogels, leuke paadjes en weinig verharde wegen. De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens.
  We zetten de auto op de carpoolplaats naast de Jachthaven van Eembrugge. Dan lopen we via de snelwegbrug (met mooi uitzicht over de jachthaven) over de Eem. Vervolgens gaan we onder de snelweg door tot we bij de Eem zijn. Nu volgen we de Eem.
  Let op! Als de Eem een scherpe bocht naar rechts gaat, gaan wij ook naar rechts, het pad is niet goed te zien, maar strak naast de Eem loopt een prachtig smal wandelpaadje door het (in ons geval) hoge gras.
  Na honderd meter ben je aan het paadje gewend en geniet je van de prachtige natuur, wat is Gods schepping mooi!
  Rechts de Eem, links knotwilgen en een brede vaart, verder vele vogels en de geur van het water.
  Na verloop van tijd komen we langs twee boerderijen en een schapenweide, hier verlaten we de Eem en komen we bij het volgende onderdeel van de route: een klompenpad door de weilanden en over smalle bruggetjes. Hier zien we veel hazen, eenden en andere weidevogels. Uiteindelijk komen we weer bij de Eem en lopen we het laatste stukje weer over dezelfde weg terug naar de auto.

  zie voor foto’s: https://www.avondwandelingen.nl/Wandeling58.html

 58. Beste Kim,

  hartelijk dank voor uw reactie op het Netelenburghpad. Het is ook een van onze “korte” favorieten! Het beginpunt van de route is bij het startpaneel, bij het gemaaltje! Om daar nog een markering bij te plaatsen vonden wij wat veel van het goede! Wij zorgen ervoor dat de route zowel link- als rechtsom gelopen kan worden en dat kan er wel eens toe leiden dat bij een iets te snelle blik de “dubbele” markering verkeerd wordt uitgelegd. Bij gebruik van onze app voorkomt u dit soort misverstanden. Wij wensen u veel wandelplezier.

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 59. Op 6 mei het pad gelopen. Mooi pad!
  Bij de start is er geen klompenpadsticker. Dit zou wel duidelijker zijn!
  Bij een brug en elektriciteitshuisje staat een paaltje met sticker met hierop 2 pijlen. Omdat dit nogal scheef staat hebben wij hier 1 pijl over het hoofd gezien en de pijl voor de tegenovergestelde route voor de onze aangezien. Een heel stuk dubbel gelopen hierdoor. Daarop het paaltje goed onderzocht, zo ontdekten we onze ‘fout’.

  Wellicht iets waar meer wandelaars door de mist in gaan?
  Vriendelijke groet,
  Kim

 60. Beste Steven,

  hartelijk dank voor het leuke filmpje! Het Netelenburghpad is inderdaad een van onze kortere routes maar daarom niet minder leuk, mooi en gevarieerd. Het begaanbaar houden van het pad langs de Eem wordt gedaan op een zeer natuurlijke en milieu vriendelijke wijze: de schapen! Ik vermoed dat kort nadat u dit filmpje gemaakt heeft de “maaiers” aan het werk gegaan zijn. Wij adviseren trouwens onze wandelaars altijd een lange broek te dragen, al was het alleen al tegen de teken!
  Nogmaals dank voor uw reactie en we wensen u nog veel wandelplezier!

  Met vriendelijke groeten,

  Hans R. Visser
  Landschap Erfgoed Utrecht
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 61. Een kort klompenpad, maar wel een erg leuk pad. Het stuk langs de Eem was behoorlijk dichtgegroeid toen ik het pad in de zomer liep: lange broek is aan te raden. De stukken door de polder zijn mooi, kunnen afgesloten zijn ivm broedseizoen.
  De video is hiervan zien: https://youtu.be/enj8O_WcfgY

 62. Geachte heer Brendel, beste Carel,

  Hartelijk dank voor uw e-mail waarin u ons attendeerde op een aantal verbeterpunt. Het pad wordt in het laagseizoen één maal per drie weken door vrijwilligers gecontroleerd en dan kan het zo zijn dat door een vorm van automatisme onduidelijkheden over het hoofd worden gezien. Wij zijn er dan ook blij mee als onze wandelaars ons hierop wijzen. Bij de volgende volgende controle beurt zal er eea aangepast worden!

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 63. Het beginpunt van deze korte maar mooie rondwandeling was afgelopen zondag goed bereikbaar. Langs de Eem was het prachtig en drassig. Ik denk wel dat er wat onderhoud nodig is aan routemarkering en overstapjes. Bij de bocht in het eerste stuk weiland ontbrak de linksaf pijl. In het tweede en laatste stuk weiland was een overstapje kapot; daar was ook het prikkeldraad niet afgeschermd.

 64. Beste Anne,

  hartelijk dank voor uw email. Het is inderdaad zo dat men momenteel niet met de auto bij het startpunt kunt komen maar de klus is wel bijna geklaard. Als u de auto op een plek voor de afzetting parkeert kunt u Het Netelenburghpad gewoon lopen!

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 65. Dit pad is momenteel niet te lopen omdat de weg opgebroken is. Je kunt er niet komen tot ergens in januari.
  Jammer. Ik wilde het lopen.
  Fijn als jullie het op de site zetten.
  Wandelgroet
  Anne

 66. Leuke wandeling, zeker met ‘lekker weer’ en Hollandse luchten, kijk ook eens bij het Volgelhut/kijkscherm onderweg al staat er wel veel riet voor inmiddels. Sommige oversteken zouden een nieuw opstapplankje kunnen gebruiken maar het nog steeds prima te doen. De auto parkeren kan prima op de Park & Ride langs de A1; dan begin je de wandeling gewoon bij punt 5.

 67. Zeker een mooi pad. We hebben genoten vandaag van de vele mooie vergezichten, de weilanden en de Eem.
  Soms wat klauteren in het veld over de slootjes. De oversteken zijn wel gammel en dringend aan vervanging toe.

 68. Verassend leuke wandeling, ik heb deze in de winter gelopen. Mooie uitzichten, leuke variatie.

 69. Dit pad is heel leuk om te lopen, want er is veel leven in het uitzicht. Zowel in de weilanden als langs het water groeit, bloeit en vlieg er van alles. Dit pas is zeker een aanrader en heel goed te combineren met het Zeldertsepad.

 70. Zo weinig reacties in het gastenboek bij dit pad. Pad is wel erg kort, maar heel goed te combineren met het Zeldertsepad. Vandaag beide paden weer eens gelopen (na broedseizoen). Dit pad is 40% hard en hartstikke mooi, vooral stuk langs de Eem. Het Zeldertsepad is 75% hard, dat is wel veel, maar ’t is heel rustig in de polder..
  Ik heb weer genoten van de vele soorten vogels. Soms wel lang gras, maar dat hoort bij deze paden.

 71. Mijn startpunt was de carpool-plek bij afrit 11 en ben toen met ‘de klok mee’ het klompenpad begonnen. Tsjahh, die snelweg….! Maar mensen, die wijdsheid! Schitterend! En broedende zwanen op hun nest heel dicht bij! En die wolkenluchten, zo mooi! En toen ik bij een T-aansluiting tussen nr. 9 en nr. 1 door onduidelijkheid de verkeerde kant op ging, belandde ik maar liefst in Hoogland. Dat was nou niet de bedoeling, dus heb ik de kortste weg naar Eemnes bewandeld en helaas de Eem-oevers gemist. Dus: de volgende keer loop ik hem tegen de klok in, want ik moet natuurlijk wel het HELE pad een keer gelopen hebben. De omgeving verdient het!!!

 72. Mijn startpunt was de carpool-plek bij afrit 11 en ben toen met ‘de klok mee’ het klompenpad begonnen. Tsjahh, die snelweg….! Maar mensen, die wijdsheid! Schitterend! En die wolkenluchten, zo mooi! En toen ik bij een T-aansluiting tussen nr. 9 en nr. 1 door onduidelijkheid de verkeerde kant op ging, belandde ik maar liefst in Hoogland. Dat was nou niet de bedoeling, dus heb ik de kortste weg naar Eemnes bewandeld en helaas de Eem-oevers gemist. Dus: de volgende keer loop ik hem tegen de klok in, want ik moet natuurlijk wel het HELE pad een keer gelopen hebben. De omgeving verdient het!!!

 73. Helaas maar dit kan je nauwelijks een wandelroute noemen. Het is even aardig langs de Eem maar niet op een pad maar op een dijk en langs een vrij drukke weg. De rest van de wandeling is alleen maar lang en recht met continue de snelweg in beeld. Fietsen gaat misschien nog, wandelen raad ik af.

 74. Deze route vandaag gelopen en met zulk helder weer is het genieten van de vergezichten en de schittering op de rivier de Eem. Erg veel vogels te zien en te horen. De route was duidelijk te volgen.
  Het eerst gedeelte was erg mooi. Het tweede gedeelte was wat eentonig, rechte wegen, uitgestrekte weilanden en de snelweg in het zicht en het gehoor. Al met al wat wisselend in hoe boeiend het is.

 75. Beste Tinie en Fred,

  het spijt mij zeer dat jullie wandeling over het Netelenburghpad niet dat geleverd heeft wat jullie er van verwacht hadden. Omdat wij in december jl. het hele pad zorgvuldig gecontroleerd hebben en daar waar nodig verbeteringen en reparaties hebben uitgevoerd zouden wij het zeer op prijs stellen als u ons nader kunt informeren waar u de route bordjes heeft gemist! Wat betreft de door u genoemde schots en scheef liggende bruggetjes weten we dat er één bruggetje schuin ligt. Aangezien dit exemplaar te zwaar is om handmatig recht te leggen heeft de eigenaar van dit betreffende weiland ons aangeboden om dit met een tractor te doen. Helaas kan hij deze werkzaamheden door een te drassige bodem vooralsnog niet uitvoeren. Graag willen we ook van u weten of u de route met de klok mee of tegen de klok in gelopen heeft. Ja, en dan de A1, daar kunnen wij niets aan veranderen maar bij NO wind lijkt het of u op de weg zelf loopt en bij ZW wind is er stilte alom.

  Hans R. Visser,
  Coordinator Klompenpaden

 76. Vandaag 12-02-2018 dit pad gelopen.
  Wij hebben al meer dan 30 paden gelopen we zijn over het algemeen zeer tevreden over de paden!! maar dit is toch een heel slecht pad bruggetjes liggen schots en scheef bordjes ontbreken dan dat stuk langs de A1 is helemaal niks dus een slecht pad zonde.!!!
  M.VR Groet
  Tinie en Fred

 77. De opmerking betreffende het schuine bruggetje is bij ons bekend. Om de brug recht te leggen moet er gebruik worden gemaakt van een tractor maar door de vele sneeuwval en de overvloedige regen van de laatste tijd kunnen we de benodigde werkzaamheden nog niet uitvoeren. Zo gauw de grond wat droger is gaan we hiermee aan de slag.

  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden

 78. Wonend in Hoogland, noemen wij dit stukje aan deze kant van de Eem graag Hoogland-west, maar de eerlijkheid gebied dat dit gedeelte toch echt aan Baarn toebehoord.
  Prachtig stuk langs de Eem met mooie oude knotwilgen, en rechts prachtig nieuw ingericht beschermd natuurgebied Wolkenberg. Verderop door de weilanden onverwacht wegsprintende hazen, 1 biels ligt wel erg scheef en was erg glibberig. Lekker door de drassige weilanden gebanjerd , mooi gebied.

 79. Net Gelopen, Prima pad om te lopen, inderdaad veel hoog gras, das juist de charme van het pad, doe dus wel een lange broek aan vanwege de brandnetels en andere stekels 🙂 gr bob

 80. Nu nagenoeg alle werkzaamheden aan de dijk afgerond zijn hebben we het pad daar waar nodig weer op orde gebracht. Het startbord staat weer op z’n plek (vlak bij het gemaal), de markeringen gecontroleerd en daar waar nodig weer aangebracht, de overstappen en brugleuningen, in afwachting van nieuw materiaal, provisorisch gerepareerd, en alle klaphekken en bruggetjes gevrijwaard van overtollige begroeiing. Eind augustus zullen alle reparaties definitief zijn afgerond en ik nodig u dan ook van harte uit om de route na deze datum nogmaals te wandelen. En als u dat doet op een dag dat de wind uit het zuidwesten waait heeft u van de A1 ook gen last!

  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden

 81. Nog vergeten:
  Voor alle duidelijkheid: ik heb het alleen over snoeien van beplanting op bruggen. Want verder is het hoge gras en riet juist mooi. Maar als je de brug nauwelijks meer kunt zien of door de brandnetels de brug moet oversteken, wordt het toch iets minder pettig.

 82. Punt 1 t/m 5 waren prachtig; het is mooi wandelen langs de Eem. Leuk ook het vogelkijkscherm en Zelderts gemaal. Ook fijn dat je even door kunt lopen en bij restaurant Eemlust een kop koffie of broodje kunt eten.
  Minpunt van deze route is de A1; die je toch wel regelmatig ziet en hoort. Grootste nadeel is echter het gebrek aan onderhoud op deze route (met name tussen punt 7 en punt 1). Route is dringend aan onderhoud toe; te denken valt aan vervangen kapotte routebordjes; vervangen kapotte opstapjes waarmee je over schrikdraad heen moet stappen; snoeien van beplanting over brug heen en vervangen van brugleuningen die op instorten staan of al kapot op de grond liggen. De route zo veel mooier en fijner te lopen zijn, als deze beter onderhouden zou worden.

 83. Op 27 juni hebben we het Netelenburchpad gelopen in combinatie met het Zelderstepad. Dat ging vloeiend in elkaar over. Het begin is erg onduidelijk en we misten ook het bord waarop uitleg van het klompenpad staat (waarom heet het Netelenburchpad) we waren blij dat we de app hadden anders waren we er niet uitgekomen. Ook het laatste stuk langs de Eem misten we de stickers. We hebben een paar keer de app moeten raadplegen omdat we al heel lang geen sticker meer hadden gezien. Wel leuk de vogel spotplek, er zaten volop Aalscholvers dus leuk even gluren.

 84. Beste Anita,

  Vervelend dat je voor niks naar het Netelenburchpad bent gekomen. In de folder, app en op de website staat vermeld dat honden verboden zijn. Het wandelpad loopt gedeeltelijk over particulier terrein, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden. We vragen hiervoor je begrip.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 85. Kom je bij de wandeling en dan is het verboden voor honden. Heb ik nergens gezien. Dat is echt balen want onze hond luistert prima en is aangelijnd. Dus wat is het probleem en waarom wordt het niet aangegeven

 86. Jammer, maar het begin is onduidelijk. Het klaphek waar we doorheen gaan volgens de beschrijving, bestaat sinds een jaar niet meer.
  Aan het eind gaan we na Netelenburch van de weg af het land in en via overstapjes enz…
  Er is nergens een mogelijkheid om het land in te gaan, we hebben dezelfde weg terug genomen.

 87. Ik lees een aantal teleurstellingen. Ik ben absoluut niet teleurgesteld. Het is vandaag prachtig droog weer, dat heeft zeker geholpen, maar los daarvan, er is veel te zien. Vooral de nieuw aangelegde plekken naast de Eem, de waterplassen en fourageerplekken trekken veel weidevogels aan. Overal het geluid van Grutto’s, Tureluurs en Kieviten. Dit zorgt toch voor een bijzondere beleving. De uitzichten zijn prachtig, De Eem met veel roeiers en bloeiende waterplanten zorgden voor een mooie tijd.

 88. Beste wandelaars,

  Er worden momenteel werkzaamheden uitgevoerd aan de dijk, waardoor er markeringen kunnen ontbreken. Met de app, de folder of kaart van de website kunt u de route goed blijven lopen.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 89. Vanmiddag een lekkere wandeling precies 5 km als je de horeca niet aandoet!
  En bij het ontbrekende paaltje naar de weg-lopen en dan verder op de Grimmesteinseweg na 750 meter weer de weilanden in!
  Prima wandeling. Lekker in de natuur, mooi he dat hoge gras en netels……….. die daar moeite mee heeft er zijn ook stadswandelingen….

 90. Vanmiddag eens een kort klompenpad gelopen.
  Helaas is het gras op de dijk heel erg hoog en staan er veel distels en brandnetels tussen, waardoor je meer naar de grond kijkt dan dat je van het prachtige uitzicht kunt genieten! Dan maar af en toe stil staan bij een bruggetje!
  Aan het eind van de dijk trof ik een bosje palen inclusief een paal met bordje van het klompenpad in het water, een soort ‘mikadosoep’. Was even goed opletten waar het pad verder ging, waarschijnlijk door werkzaamheden aan de dijk.
  Het asfalt en de weilanden waren verder prima te lopen.
  Voor het eerste stuk raad ik een lange broek aan.
  Het was leuk om eens in het gebied te wandelen waar ik normaal gesproken via de snelweg langs race.

 91. Vandaag dit pad gelopen, eigenlijk om te bepalen of het grasland nog drassig is. Morgen wil ik eventueel een langer pad lopen. Het eerste stukje (met de klok mee gelopen) op de dijk van de Eem was het gras wel 1 tot anderhalve meter hoog. Gelukkig was het gras droog, -geen mist of regen geweest deze nacht- anders was het niet te doen geweest, je wordt gewoon zeiknat tot je middel. Dat heb ik eerder meegemaakt bij het Rhenoysepad. Het is dan wel een klompenpad, maar er zijn grenzen. Verder was het grasland niet echt drassig, ondanks de regen deze week.
  Verder een leuke wandeling in de polder, een dijkje, asfalt en een paar stukjes weiland. M.i. was de afstand overigens nog geen 5 km, in ieder geval binnen 1 uur gelopen. Ik noem dit klompenpad daarom een grapje, net als het Breukerengpad in Bennekom en het Schutpad in Leusden.
  Maar toch iedere medewerker bedankt.

 92. Op 30 augustus 2015 het Netelenburchpad gelopen. Al lopend langs de Eem, kwam er een ijsvogel over het water van het nieuwe natuurgebied van Natuurmonumente n langs scheren! Prachtig!

 93. Mooi klompenpad hoor, het broedseizoen zit er weer op dus, lekker door de weilanden banjeren. Ook het stuk langs de Eem is weer begaanbaar, er is een flinke laag klei uit het nieuwe natuurgebied bovenop de dijk gekomen. Nu is het droog, dus dat liep prima, maar we vroegen ons wel af hoe dat er uit ziet na een regenbui (erg glad?!)

 94. Gisteren deze wandeling gemaakt maar een enorme tegenvaller. Hele stuk langs de Eem was afgezet dus we moesten over de weg lopen. Vanwege het broedseizoen waren de andere stukken door het weiland ook dicht. Kortom een rondje gewandeld over asfalt (waarvan nog een deel langs de A1 ook). Daarvoor hadden we niet naar Baarn gehoeven. Geen aanrader!!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.