Niebroekerpad

Wandelen langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen in het prachtige buitengebied van Nijbroek. Ontdek het mooie buitengebied van Nijbroek. Wandelen langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen. Rust, ruimte, karateristieke boerderijen en een landschap door mensenhanden gevormd bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Niebroekerpad (13 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 5 of 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Parkeerplaats bij N.H. kerk en dorpshuis in Nijbroek, Dorpsplein

Markering: Gele markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het Niebroekerpad kan gecombineerd worden met het Avervoorderpad, het Woldermarkerpad en Niebroekerpad Kids. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Gisteren deze route gelopen, we vonden hem wat saai veel verhard en er waren stukken bij waar het gras toch wel erg hoog was.
  Misschien is het een optie om het bord te verplaatsen wat aangeeft dat er een gedeelte afgesloten is vanwege het broedseizoen? Nu wordt je eerst naar het ( wat ik denk ) mooiste stukje van de wandeling geleid
  , en zie je daar pas het bord staan dat het afgesloten is. Dus kun je gelijk weer terug. Wel veel vogels en zwanen gezien

 2. Vandaag dit pad met mijn vrouw gelopen. Wij vonden het erg afwisselend en we hadden geen probleem met lange rechte stukken. Het weer was prima en we hadden mooie vergezichten. Daarnaast ook veel vlinders en wilde planten.
  Zelfs nog een fazant gezien. Deze zijn tegenwoordig ook schaars. Via de app krijg je onderweg ook veel leuke informatie. Ook in een polder hoeft het landschap niet eentonig te zijn!

 3. Afgelopen dinsdag (13e) heerlijk gewandeld langs ’t Niebroekerpad, in de zon – het leek een beetje lente! Dat kwam zeker ook door de vele sneeuwklokjes langs de route.
  Ik was verrast door het polderlandschap; had dat hier niet direct verwacht.
  Het water stond vaak nog hoog in de sloten en op de akkerranden. Door de slik/klei-ondergrond was het af en toe glibberen en goed kijken waar je het beste kon lopen, maar dat heeft wel wat.
  Het pad voerde voor een groot deel langs prachtige huizen en de Nijbroeckse en Terwoldesche Wetering – lekker rustig langs ’t water. Ik heb er eenden, meerkoeten, zwanen, ganzen, hazen, reigers en waarschijnlijk ’n ijsvogel gezien, die vloog voorbij over het water.
  Op het noordoostelijke deel van de route loop je veel verhard. Soms mist er een bordje en is ’t gebruik van de app noodzakelijk.
  Ik heb genoten van dit klompenpad. Dank aan alle medewerkers.

 4. Wij vonden deze route erg eentonig. Veel lange paden en weinig afwisseling.

 5. Vandaag dit pad gelopen, veel rechte stukken en vooral weiland en boerderijen krijg je te zien. Veel rust en weidse uitzichten maken het wel heel mooi.
  Ik vond de markering niet altijd duidelijk en mag soms wel eerder aangegeven worden. Geen top 10 notering maar wel genoten

 6. Een mooi pad, maar op mooie uitzichtpunten zouden banken niet misstaan. We kwamen 1 bank tegen aan het Kerkenpad. De volgende keer lopen we de zuidelijke lus.

 7. Gisteren vergezeld van heerlijke lentezon dit pad gelopen. Opvallend in dit agrarisch gebied is de overweldigende rust en de ruimte, heerlijk. Verspreid door het landschap liggen prachtige boerderijen. Weliswaar voert het pad over veel verharde wegen, maar dat doet geen afbreuk aan de beleving van de omgeving. Soms is het zelfs wel prettig om niet door een sompig weiland je een weg hoeven te banen. Ik vind dit pad zeker een aanrader! Het pad heb ik tegen de klok in gelopen (met de cijfers van de beschrijving mee). Vroeg in de route zijn er verscheidene bankjes, maar na het overstappunt met het Woldermarkerpad niet meer, terwijl dan nog wel meer dan de helft van de route te gaan is. Een extra bankje langs de Terwoldsche Wetering en/of de Nijbroekse Wetering zou dan ook een welkome aanvulling zijn denk ik.

 8. Vandaag met een heerlijk zonnetje dit pad gelopen. We zijn de route linksaf begonnen,we hebben verscheidene reeën gespot,erg leuk.De noordelijke lus om de poel(routeverlenger) ook meegepakt,dit is een leuk stukje.Daarna onze weg vervolgd door weiland en over asfaltweg en weer op paadjes langs natuurgebied ,sommige stukken kunnen idd.met veel regen best drassig zijn denk ik,wij hadden de modder goed aan onze wandelschoenen zitten,maar was nu goed te doen.Genoten van de weidse uitzichten,historische boerderijen,de reeën de hazen en de zwanen en ganzen,de strakblauwe lucht en de heerlijke rust! Sommige stukken zijn idd.erg lang,maar met dit mooie weer is dat prima te doen en genoeg te zien.

 9. Tijdens kerst dit pad gelopen. Rust, stilte en ruimte. Op sommige stukken veel afval in de berm.

 10. 13-09-2022 gewandeld gestart op het Woldemarkerpad.bij de Vaasenseweg overgestapt op dit pad. Idd veel lange rechte wegen en paden maar genoeg gezien. Mijn motto was in elk geval kijk naar wat je ziet en geniet. Mooie oude historische boerderijen. Reewild, hazen, zwanen. Eenden fazanten. En langs de wetering nieuwsgierige koeien. En in alle rust heerlijk gewandeld. Bij het dorpshuis lekkere koffie en aardige mensen. Nogmaals dank voor de gastvrijheid. Laatste stuk weer overgestapt op Woldemarkerpad. Totaal 18 km gewandeld. Ik heb genoten, beheerders bedankt. Ondanks verouderde stikkers.

 11. Vandaag dit pad gelopen. Het hele pad bestaat uit kaarsrechte lange stukken. Is te doen maar geen pluspunt. Nagenoeg het gehele pad gaat over, door of langs grote grasvelden. Nagenoeg geen koeien . Geen afwisseling. Wel weidse blikken. Grootste deel van het pad was goed gemaaid met dank aan de vrijwilligers. Enkele stukken waren niet gemaaid en gras was kniehoog en nat. We hebben wel genoten van de rust en stilte !!
  De markering …? we hebben nogal eens de telefoon nodig gehad. Verbleekte markeringen / markeringen zonder pijltjes / routeverkorter slecht aangegeven / markering achter hoog gras. Bij een brug wees de markering rechtsaf en rechtdoor. Rechtdoor, zo ontdekten we, bleek een extra ommetje te zijn door een heel mooi stukje natuur !! Maar dat moet je dan aangeven! En niet de wandelaars laten puzzelen. Het was allemaal nieuw, het was rustig en stil en het was heel mooi weer. We hadden toch een leuke wandelmiddag. We hebben mooiere paden bewandeld.

 12. Niebroekerpad is een pad in een landelijk gebied met veel veehouderij. Het is keurig onderhouden, het gras is mooi kort gemaaid. We hebben al veel Klompenpaden gelopen en dan ga je vergelijken. Er zitten wel veel lange rechte stukken in . Toch lekker gewandeld. Cijfer 6,5 op schaal van 10.

 13. Gisterenochtend vroeg dit pad gelopen, beetje tegendraads gestart vanaf de Zeedijk, zodat we iets na de helft bij het Dorpshuis konden pauzeren. Ook wij zagen vroeg een ree bij de Meintjes, meerdere hazen, en natuurlijk de natuur op zijn mooist. De meest opmerkelijke ontmoeting was met een bunzing die ons langs de Nijbroeker Wetering tegemoet kwam huppelen, totdat hij ons op minder dan 10 meter zag en een schuilplaatsje zocht. Helaas was het Dorpshuis gesloten, maar het terras was bruikbaar en we konden vanaf daar de pimpelmezen mooi gebruik zien maken van de tot nestkast omgebouwde peukenbak. Mooie boerderijen en verschillende mooie ruige gebiedjes. Wel een beetje veel verhard, en ook de app liep weer een paar keer vast. Desondanks overal prima en duidelijk aangegeven, waarvoor dank aan de vrijwilligers van dit mooie pad.

 14. Gisterenmorgen, Koningsdag, ons 12e klompenpad gelopen en genoten van de weidse uitzichten en het vele water waar we langs liepen. Het was er zo heerlijk stil, zelfs nog 2 reeën over de akker zien lopen. Inderdaad zijn het veel rechte stukken, maar dat stoorde ons niet.

 15. Met zijn twaalven het klompenpad gelopen, heerlijk rustig en wijdse vergezicht en blauwe luchten. Zeker na een periode van regen was dit pad goed te doen. Een verslag van een neven/nichtenwandeling is te lezen op mijn blog https://sprakeloosverhalen.com/2022/04/10/de-onvergankelijkheid-op-het-niebroekerpad/

  vrijwilligers bedankt voor het mogelijk maken van dit pad en bij La Confiance was de koffie lekker.
  Voor meer foto’s zie ook Instagram account titiissprakeloos

 16. Op 1 maart dit prettige klompenpad gelopen (is dit nu het 1e klompenpad in Gld.?) en genoten van de rust en van de vele voorjaarsverschijnselen. Veel bijzondere boerderijen en veel water. Mooi startpunt zo bij de kerk, al met al opnieuw genoten van een verrassend klompenpad.

 17. Vandaag deze route onder perfecte weersomstandigheden gelopen.

  Om meteen maar met de deur in huis te vallen, als je een liefhebber bent van het wandelen over smalle kronkelende paadjes, sla deze dan over. Maar ben je een liefhebber van rust, ruimte en een open omgeving met vergezichten, dan is dit een aanrader.

  Ik ben gestart bij de parkeerplaats van de dorpskerk van Nijbroek en heb de route rechtsom gelopen. Het eerste gedeelte loop je over grasland langs een brede sloot. Ik heb hier veel hazen gezien.

  Het tussen gedeelte loop je over verharde weg. Dit gedeelte is het minste. De omgeving is wel erg mooi.

  Het laatste gedeelte loop je weer meer over onverharde paden. Het laatste stuk loop je weer over een verharde weg om zo weer bij het startpunt uit te komen.

  Wat ook nog het vermelden waard is dat de begaanbaarheid van de route erg goed is. Op de route is geen enkel stuk modderig, en dat wil in dit gedeelte van het jaar wel eens anders zijn als je een kloppenpad loopt.

  Ik heb de route ook nog op de foto gezet, zodat je kan zien wat je kunt verwachten. Klik hiervoor om de onderstaande link
  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/nijbroek-niebroekerpad-97297626

 18. Vandaag dit geweldige pad gewandeld, 14 km. We moesten onderweg er naar toe, op de weg stoppen, omdat er 3 reeën overstaken, wij waren verrast!! Verwacht je niet zo snel vanaf weilanden,

  Later op onze route nog 4 reeën en wat later op de wandeling hebben we mijn picknick kleed langs het water neergelegd, en genoten van de rust, het prachtige weer en al de mooie vogels, buizerds, ooievaars, nog een prachtige spreeuwen dans, helaas lastig om te filmen maar zo mooi te zien. Wat een prachtige dag was het vandaag.

 19. Fijn om te lezen dat er zoveel wandelaars zijn die genieten van ons mooie klompenpad in Nijbroek, ondanks het feit dat deze voor een deel over beton en/of asfalt gaat.
  Wij, als werkgroep, doen ons uiterste best om het pad zo goed mogelijk te onderhouden en dan is het fijn om zulke mooie positieve reacties te ontvangen.

  Hartelijk dank!
  Werkgroep klompenpad Nijbroek
  Marijke Veldwijk

 20. Gisteren deze wandeling gelopen. Volgens onze app net 13km dus waar die 14 vandaan komt ???
  We hebben er van genoten. Meestal goed begaanbaar over de verharde paden. Wel een paar zompige kleistukken maar de voeten droog gehouden. Goed aangegeven ook. Daarna boodschappen gedaan in het gezellige Twello. Leuke dag gehad.

 21. Was weer een heerlijk rondje. idd veel rechte stukken langs waterlopen. Maar wel met vaak weidse uitzichten. Verschillende vogelkolonies, V-en vol met ganzen, 5 reeën en mooie monumentale boerderijen. Voor ons heel hele dikke 7. Met dank.

 22. Een mooi “strak” pad, recht toe recht aan. Toch mooi en overzichtelijk. Goede markering alleen op het overstappunt tussen 7 en 6 was het bordje GEHEEL begroeid komend vanaf punt 7. Even met de bosmaaier erbij en het is weer perfect. Goed gemaaid overal al moet je wel waterdichte schoenen (of klompen!) aan en niet zoals ik waardoor je natte voeten krijgt in het vele gras.
  Goed onderhouden dus behalve dat ene punt.

 23. Vandaag 22 oktober dit pas (deels) gelopen. Het regende flink wat uiteraard modder en nat gras tot gevolg had. Fijn dat op hele stukken langs een wetering het gras gemaaid en weggehaald was. In tegenstelling tot een stuk van het traject verderop. Ook wel over asfalt of beton gelopen. Achterafweggetjes of fietspaden, tsja we moeten de ruimte in ons land samen delen. Helaas ergens een bordje gemist zodat we via Terwolde teruggelopen zijn en daar de route weer opgepakt. De gele stikkers verbleken en vallen dan niet zo goed meer op. Maar wij vonden het een mooie route met natuur, historie en cultuur.

 24. Vanmiddag het pad gelopen, in precies 3 uur, dus het is zeker niet meer dan 13 km. Rustig pad: geen enkele andere wandelaar gezien. Veel lange stroken, deels op asfalt, langs weteringen en boerenland. Ooievaars en buizerds gezien. Op het gedeelte tussen Wellerweg en Zeedijk (langs nr. 6 op de kaart) zijn veel brandnetels, dus daar mag wel gemaaid worden zoals elders op de route wel gedaan is, waarvoor dank. Geen spectaculair pad maar ik heb me goed vermaakt.

 25. Vandaag dit Klompenpad gelopen, prachtig pad met vriendelijke bewoners die hun erven zeer goed bijhouden. Het pad langs “de poel” begint wat vol te raken met overhangende wilgentakken. Voor nu is dat nog prima te doen. Gezien het aantal voetsporen in de weilanden is dit niet een heel druk belopen pad. Zonde, pak ‘m rustig een keer mee zou ik zeggen.

 26. De bewegwijzering laat te wensen over. Sommige stickers zijn verbleekt en op essentiële punten staan de aanwijzingen te ver van de route. Neem het kaartje of de app mee en raadpleeg die regelmatig!

 27. Het is geen topper onder de klompenpaden, maar ik heb er best van genoten. Als je houd van rust, stilte en weidse uitzichten, dan is dit een prima pad. Met dank aan de boeren en vrijwilligers die het mogelijk maken langs de weilanden en weteringen te lopen. De korte lus in het noorden van de route staat nog op de kaart én op de app, maar is in het veld niet meer bewegwijzerd. Mijn GPS kwam uit op 12,25km.

 28. Zondag 3 januari 2021 het pad gelopen.
  Dit klomppad gaat door open landbouwgebied waar ruil- en herverkaveling heeft plaats gevonden. Derhalve geen route door bos.
  Lange rechte sloten en grote landbouwpercelen. De route was goed aangegeven met halverwege een overstappunt naar een andere route.
  Het pad gaat voor een ca. eenderde gedeelte langs brede sloten. In natte periodes betekent dit modderige paden.
  Wij hebben de lange route gelopen maar kwamen tot ca. 13 km.

 29. Het pad gelopen vandaag. Inderdaad modderig en veel rechttoe-rechtaan. Ook in verhouding tot de afstand, rond de 13 km, veel wegen en fietspaden. Goed om gelopen te hebben, maar geen tweede keer, ook niet in een ander jaargetijde. Wij vonden het een ietwat saai pad.

 30. Lang gewacht met dit pad gezien de reacties van de andere wandelaars. Ze hadden het over lange saaie stukken….Toch vandaag de stoute (wandel) schoenen aan om zelf eens polshoogte te nemen. Eerst zien dan geloven! Dat het lange rechte stukken zijn zie je al op t kaartje dus dat verraste ons niet. Genoeg te zien en afwisseling genoeg, als je er maar oog voor hebt….een ree op een omgeploegd veld, kramsvogels in grote getale, een spreeuwengroep die aan “luchtballet” deden, een groep koeien die in galop en met sprongen heel blij door het weiland renden naar ons toe (wij aan de andere kant van het hek) bloeiende planten, de herfstkleuren, boerderijen met namen als “Lommerlust” en Ruimzicht”, zoveel ruimte en stilte, heerlijk……en maar 1 echtpaar tegengekomen op deze 13 km (hij is geen 14 km).
  Sommige plekken even wat licht modderig maar goed te doen, let op de bruggetjes die kunnen glad zijn in dit jaargetijde. Fijn dat de rietkragen gesnoeid waren en de mais van het vele, dat gaf veel wijdse blikken. Prachtig!
  Bij terugkomst nog foto’s gemaakt van het bijzondere kerkje met mooi strijklicht erop. En werd gespot door de dominee die enthousiast veel vertelde over “zijn” kerk. Wij gaan dit pad in de zomer nog eens lopen!

 31. Mijn 64ste Klompenpad. Ik vond het wel Klompenpad waardig want je liep grote stukken door het weiland maar weinig verrassend door de lange rechte stukken. Ik loop altijd de maximale lengtes van de paden maar dit keer heb ik de verkorting genomen omdat het me niet echt kon boeien. Nog rondje om de mooie kerk van Nijbroek gelopen. Dit bleef niet onopgemerkt en een man van de kerk stond me op te wachten. Een gezellig praatje gemaakt

 32. Op vrijdag 14/8 het Avervoorderpad en het Niebroekerpad gecombineerd. We waren eigenlijk nog ambitieuzer want we wilden ook nog een gedeelte van het fliertpad lopen, hebben we (gelukkig) niet gedaan.

  Routes waren mooi, Niebroekerpad was mooier dan verwacht, aangezien de recensies zeiden dat het nogal recht toe recht aan was, maar wij vonden dit erg mooien stukken. Onderweg ook nog enthousiaste koeien tegen gekomen.

  Avervoorderpad heeft heel veel smalle paadjes, veel hekjes, bruggetjes en slootjes en zelfs een draaihekje. Langs luchthaven Teuge erg leuk lopen.

  Alleen in de lovende recensies over de theeschenkerij Oegenbos kunnen wij ons niet vinden. Het was 30 graden, we waren erg moe en verhit, maar door de vernieuwde coronamaatregelen kon er geen eens een colaatje vanaf. Het was beter geweest als op het grote bord langs de weg aangegeven had gestaan dat deze gesloten was

 33. Vandaag dit pad gelopen (alleen de 9 km van het zuidelijke deel). Mooi pad door een prachtige, landelijke omgeving. Een paar stukken gaan over verharde weg, c.q. fietspad en de paden zijn allemaal lang en recht maar dat mocht de pret niet drukken; veel natuurschoon, mooie vergezichten en heerlijk wandelweer. Erg rustig pad, zoals anderen ook al aangeven, we kwamen ondanks de zondag, de vakantie en het mooie weer nauwelijks andere wandelaars tegen. Vriendelijk terrasje net naast de kerk om even bij te komen.

 34. Gezien de “voetsporen” wordt dit pad niet massaal gewandeld.. en dat is heerlijk .. hele stukken kom je geen sterveling tegen.
  Geen Horden buurtbewoners die hun hond uitlaten of mountainbikers op het traject. Maar rust.
  Maar het pad verdient wel waardering.
  De route is veel recht toe recht aan, maar ik vindt dat prima .. verstand op nul en blik op oneindig.
  Een aantal stukken gingen over asfalt, maar dat is geen ramp, een groot gedeelte van de route is toch echt Klompenpaden waardig, door de weilanden en langs de maisvelden.
  De route is prima aangegeven. Complimenten voor de vrijwilligers die het pad hebben uitgezet en die het onderhouden.

 35. We hebben vandaag genoten van de rust, de ruimte, de bloemen en de vogels. Mooie boerderijen en heel goed aangegeven. Kortom een aanrader en dank aan de vrijwilligers die het pad verzorgen!

 36. Vandaag dit klompenpad gelopen en lekker uitgewaaid. De route is netjes aangegeven. Hoewel ik het hele pad heb gelopen, kwam ik niet aan de 14 km. Er zitten een paar aardige stukken in (vooral bij de overlap met het Woldermarkerpad en het stuk waar Staatsbosbeheer de kanten van de wetering heeft aangepakt), maar eerlijk gezegd vond ik het ook een beetje saai door de lange rechte stukken en toch best wel wat asfalt. Wel lekker rustig, onderweg maar 1 andere wandelaar tegengekomen.

 37. Vandaag deze route gelopen, lekker vroeg op pad gegaan. Het was heerlijk rustig, ja ik heb echt wel eens een mooier klompenpad gelopen, maar het was echt wel de moeite waard. De stukken langs het water waren prachtig. Ook het kerkpad was een mooi stuk.

 38. Wat fijn om zoveel positieve reacties te ontvangen.
  Hartelijk dank allemaal en nog veel wandelplezier.

  Met vriendelijke groet,
  Marijke Veldwijk
  Werkgroep Niebroekerpad

 39. Vandaag op Koningsdag de 9 km variant van het Niebroekerpad gelopen, gecombineerd met het Avervoorderpad. Vanaf het Dorpsplein tegen de klok in gelopen, al snel loop je tussen de weilanden en langs het water. In deze route zitten wel wat meer lange, rechte stukken, maar we hebben genoten van de weidsheid van het landschap, veel sloten en beekjes en mooie boerderijen.

 40. We hebbeb gisteren genoten van het Niebroekerpad. Er woei een straffe wind, af en toe scheen de zon.
  Niemand tegen gekomen, dus een prima pad in coronatijd.

 41. Vandaag hebben wij met veel plezier het Niebroekerpad gelopen. Het is een prachtige route om in het voorjaar te lopen. Veel van de route loopt door de weilanden langs water. Door het open karakter van de route is het wellicht iets minder geschikt op een gure dag.
  Compliment voor de extra aandacht die er is gegeven aan deze route door de vrijwilligers. Op de meeste bordjes zijn nog extra pijltjes aangegeven of wordt de tip gegeven de app info te checken. De hele route is goed onderhouden. Leuk!

 42. Wij vonden het een prachtige route. Erg mooi om regelmatig langs het water te lopen en te genieten van al het natuurschoon! Wij zijn linksom gelopen en bijna aan het eind van de route zit een groot wespennest in een gat in de grond. Dus daar even uitkijken of misschien markeren.

 43. Op 14 mei het Niebroekerpad gelopen. Uit de recensies had ik “lange rechte stukken” gelezen maar wij hadden geen “lange rechte stukken” gevoel. Doordat de paden langs beekjes en riviertjes gaan is er zoveel buiten de paden te zien. Veel vlinders, libelles en kikkers, vogels en prachtige bloemetjes. Wij vonden de route erg mooi, veel langs de weilanden op en tussen de hooiende tractoren op. Weer volop genoten ??️??

 44. Goedemorgen Dick,

  Fijn dat u nu zo heeft kunnen genieten van de wandeling over het Niebroeker klompenpad, dit in tegenstelling tot uw wandeling in 2016.
  Hartelijk dank voor dit mooie compliment, dit motiveert ons toch al actieve en enthousiaste werkgroep nog eens extra!

  Met vriendelijke groet,
  Marijke Veldwijk
  Werkgroep Niebroeker klompenpad.

 45. In aug. 2016 heb ik dit pad gelopen en vandaag weer, tegen de klok in. In 2016 was dit pad bij de Nijbr. Wetering onbegaanbaar door distels en brandnetels, moest via het weiland verder.
  Dit pad heeft een enorme onderhoudsbeurt gehad, zoals ik al had gelezen in het gastenboek.
  Alle paden zijn “geschoren”, een 10 voor het onderhoud.
  Een minuut na de start in het ”centrum” van Nijbroek zit je al in het buitengebied en daar kom je niet meer uit. Een prachtig, echt, ouderwets klompenpad zoals het hoort. Overal mooie landelijke vergezichten en mooie boerderijen. Prachtig langs al die sloten, beken en weteringen.
  Jammer van die ruim 3 km asfalt langs de Terwoldse Wetering (en verder) maar je kan niet alles hebben. Daarna weer 3 km zachte ondergrond w.o. weiland.
  Verplicht verhard lopen is 40%. Afstand is m.i. 13 km. Ik heb weer genoten.

 46. Veel recht toe recht aan, maar toch een zeer fraai klompenpad!
  Wat een rustgevende omgeving.
  Wij liepen het pad van 14 km. Goed aangegeven en goed begaanbaar.

 47. Dag Chris,

  Hartelijk dank voor je leuke reactie over ons mooie Klompenpad.
  Aan de bewegwijzering is de laatste tijd hard gewerkt, dus een mooi compliment, dank je!
  Nog heel veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet,
  Marijke Veldwijk
  Werkgroep Niebroekerpad.

 48. Vandaag geheel volgens plan deze werkelijk prachtige route gelopen. De app, die we bij sommige paden toch wel een paar keer moeten raadplegen, was vandaag niet nodig. Voor bewegwijzering krijgt dit pad een 10! Het is eenpad met veel rechte delen, maar dat is niet vervelend. Genoeg te genieten onderweg.
  Het pad langs de Wetering is geweldig. We hadden het idee dat niet veel mensen dit pad bewandelen. Geen platgetrapte voorbewerkte paden, maar echt struinen door de soms wel wat hoge begroeiing. Regelmatig bankjes ook als prettig ervaren.
  Strava geeft het pad 13 km.
  We denken dat dit pad met of na regen geen aanrader is.
  Fijn dat we weer konden genieten van het mooie thuisland

 49. gaan wij dit pad lopen. Onze 14e klompenpadwandeling gaat het worden. Na het lezen van onderstaande berichten een beetje twijfel, maar omdat iedereen iets anders kan ervaren gaan we het gewoon proberen.
  Hoop dat we dan volgende week hier een positief bericht achter kunnen laten. Voor nu kijken we er naar uit in ieder geval.

 50. Beste Charlotte,

  Hartelijk dank voor uw reactie na het lopen van ons klompenpad!

  Fijn dat u ook met zoveel plezier ons mooie Niebroekerpad heeft gelopen.
  Momenteel wordt er hard gewerkt om alle plaatjes/stickers te vervangen, omgevallen bomen te ruimen en er wordt, waar nodig, flink gesnoeid en gekapt.

  Veel plezier gewenst bij het wandelen van de overige klompenpaden.

  Groetjes,
  werkgroep Niebroekerpad.

 51. Wederom een mooi pad, ik heb als doel alle klompenpaden te lopen in 2018, dus deze route gecombineerd met het Avervoorderpad.
  Veel hazen en reetjes gezien, dus helemaal blij. Echter is deze route op 1 punt afgezet met een hek. Ik kon mij er gelukkig nog tussendoor wurmen, maar het betrof een gebied waar ook gevaar voor drijfzand was, dus wellicht handig om dit even te vermelden.
  Tevens waren veel bordjes onleesbaar, maar de pijl was gelukkig nog wel zichtbaar : ) En met de app is de route goed te doen.
  Veel modder / klei / ondergelopen paden en versperringen door omgevallen bomen, voor mij geen hinder, maar juist een avontuurlijke route!

 52. Wij hebben vandaag deze route ook gelopen.
  Langs de Nijbroeksche wetering was gras hoog, veel brandnetels en distels. Het pad lag tegen het maisved aan waardoor je half in het maisveld liep.
  Het pad van de Nijbroeksche wetering naar de Middendijk was inderdaad slecht aangegeven en wij hebben dankzij de app de route kunnen volgen, maar dan wel door het weiland naast het maisveld.
  Veel verharde wegen met tractoren en hardrijdende auto’s. Niet een van de mooiste en afwisselendste routes in dit gebied.
  Deze route is prima te lopen met kaart en app. De bordjes hebben nog wel wat aandacht nodig.

 53. Vandaag deze route gelopen. We hebben al veel klompenpaden gelopen maar tot nu toe was dit de “slechtste”. Waarom, zonder kaart is deze haast niet te doen, de route bordjes zijn slecht af te lezen (vaal) en richtingspijlen ontbreken en de waterkanten zijn haast niet beloopbaar door het hoge gras en de vele brandnetels. Het pad van de Niebroekse wetering naar de Middendijk was niet vindbaar aangezien er hoge mais stond. Allemaal een beetje jammer. Denk dat dit pad nagelopen moet worden en nieuwe bordjes aangebracht moeten worden.

 54. Hartelijk dank voor uw reactie in het gastenboek.
  Afgelopen weekend zijn de meeste paden gemaaid en dus weer beter begaanbaar.

  Met vriendelijke groet,
  Marijke |Veldwijk
  Werkgroep klompenpad Nijbroek

 55. Op 14 juni dit pad gelopen. Prachtig weer. En zeer fraai langs de weteringen.
  Helaas is nog een aanzienlijk deel over verharde wegen.
  Wij waren blij dat het mais nog niet zo hoog staat: zo konden we nog langs de randen van de velden lopen. De begroeing langs de weteringen is zeer hoog en wordt niet gemaaid (??) (enerzijds maakt dat het pad meer beloopbaar, anderzijds zou dat zonde zijn vanwege de fraaie bloemen en planten).
  Maar dat gaat wel wandelproblemen geven als de mais hoog komt te staan. Overleg met de boeren?

 56. Wij, 4 wandelmaatjes hebben vandaag 21 mei 2017 deze pad genomen samen eerst met avervooderpad tot wij overstappunt van de route.Het begint al problemen dat bij nr 3 en 4 moeilijk te lopen omdat door de hoge struiken van allerlei soorten struiken,denk aan berenklauw,brandnetels,etc…. Sommige paaltjes moeilijk te zien welke kant op moet lopen,het komt door de zon en bordjes was echt vaal,gelukkig heb ik plattegrond meegenomen,maar toch..vandaag zie ik veel wandelaars,vooral ouderen. Verder heerlijk tussenstop genieten van de weiland. Het was wel lange weg om olgende afslag te nemen.

 57. Dank voor uw melding over het paaltje! De vrijwilligers van het Niebroekerpad gaan er mee aan de slag.

  Nog veel wandelplezier,

  Marlies van Loon

 58. Vandaag de route gelopen 1 bordje op paaltje lag op de grond we hebben hem op de plek terug gezet waar die hoorde. Verder was die goed bewijzerd.puur op de pijltjes gelopen.ging prima. Wel hele lange rechte stukken,maar we hebben wel heel veel gezien onderweg lekker zwaar en drassig daar houden we van. Op naar de volgende.Fam. Nieuwenhuis met 7 pers.gelopen.

 59. we hebben de niebroekerpad gisteren (18 dec 2016) gelopen
  het was een mooie pad lekker rustig
  maar er zijn wel wat aandachts puntjes tussen nummer 10 en 11 zijn de palen uit de grond
  en een eindje verder lagen ze in het gras de verkeerde kant op
  en een bordje bij de verkorte route zou ook wel prettig zijn
  wij zijn toch ervaren klompenpaden lopers dit was de 49 ste maar deze was wel het slechtste
  onderhouden met de bordjes
  maar wij hebben heerlijk gelopen

 60. Vandaag bij een paar graden vorst gelopen. Voordeel vorst: geen modderige ondergrond of nat gras.
  Een prachtig klompenpad voor een groot deel langs de Nijbroeksche en Terwoldesche Wetering lopend.
  Route goed te volgen via uitgedraaide, geplastificeerde plattegrond.
  Bepijling regelmatig erg onduidelijk. Goed opgevangen door met een zwarte stift de juiste bepijling aan te geven.
  Misschien t.z.t. een keer kiezen voor wat meer weerbestendige bordjes.
  Eén keer verkeerd gelopen bij het meest noordelijke punt van de plattegrond. Bij gerepareerde houten planken brug over de Nijbroeksche Wetering. Een grote paal met 2 bepijlingskaartjes was uit de grond getrokken en staat nu een stuk verderop in het weiland tegen een bord aan.
  Er was geen rustpunt in de route, als je de bankjes langs de route buiten beschouwing laat. Het café in Nijbroek was gesloten.
  Al met al weer genoten van een prachtige klompentocht.

 61. Vandaag 21/09 2016 dit pad gelopen, toevallig is er gemaaid langs de Nijbroeksche Wetering zo’n week geleden, dus had ik geluk wat dat betreft. Toch wel een aardige route 1/2 verhard en 1/2 gras, maar het blijft wel belangrijk dat het een paar dagen droog is geweest, en ook fijn als de zon schijnt. Wel drinken en eventueel wat eten mee nemen voor onderweg, hetgeen wat er is was vandaag gesloten !! Als 4daagse loper heb ik altijd wat bij mij, kan ik net rusten waneer het mij uitkomt. Verder ik ben erg tevreden over de route, alleen inderdaad de bordjes zijn soms slecht zichtbaar, of ontbreken soms. ( in dit geval langs het gedeelte langs de Nijbroeksche Wetering )

 62. Vandaag het 63e pad gelopen tegen de klok in. De paden langs Weteringen en andere wateren? omvatten voor meer dan de helft de route. Dus veel loop je op een pad langs het water, wel mooi, maar ietwat saai. De rest in een zeer landelijke omgeving, veel langs boerderijen, ook erg mooi, maar wel op asfalt.
  Dit pad is geen topper, maar ook niet één van de minste, zeg maar matig.
  Bij punt 4 ben ik op een gegeven ogenblijk de heining overgegaan, het land in. Was echt niet meer te lopen, oerwoud. Moet echt iemand langs met een handmaaiertje.
  De stickers zijn vrijwel allemaal vergeeld en soms was de zwarte pijl ook (bijna) helemaal verdwenen. Plattegrondje dus meenemen.
  Maar ik heb weer 14 km gelopen en ben weer fit. Bedankt iedereen.

 63. Goedendag,
  Op deze warme zomerse dag het klompenpad gelopen in Nijbroek.
  Tussen Werlerweg en Vaassenseweg is jet pad moeilijk begaanbaar.
  Vele distels ,brandnetels .tot heup hoogte.
  Niet prettig te bewandelen.

 64. Vandaag deze wandeling gemaakt. Was werkelijk prachtig. Veel bloeiende kruiden, de padden sprongen voor je voeten weg, mooie vergezichten. Verder waren de boeren bezig met maaien, schudden, kunstmest strooien enz. Door de hoge begroeiing waren niet alle bordjes goed te zien en bij nr 9 ontbrak het zelfs. (op de Zeedijk kon je niet zien dat je linksaf moest het Breestuk in). Het is belangrijk om een plattegrondje mee te nemen en dan lukt het wel.

 65. 18-07-2015 Onze zoveelste klompenpad. Deze route vanmiddag gelopen in tegengestelde richting (begonnen bij 13, dan naar 12 enz.) Eerst wat minpuntjes: zo nu en dan de kaart erbij gepakt omdat de te volgen richting voor ons niet duidelijk was; een keertje misgelopen; na punt 4 richting 3 is na tweederde, na het oversteken van de asfaltweg de route geblokkeerd middels touwen. Dit inmiddels gemeld. Nu het positieve: mooie route, asfalt niet storend, prachtige vergezichten, vele wilde bloemen en planten, paar reigers zien wegvliegen, rechte stukken langs water e.d. ook niet storend omdat de omgeving afwisselend is. Kortom: genoten van de omgeving, het wandelen zelf en het prima wandelweer.

 66. We begonnen bij het dorpsplein.Op de Middendijk zagen we direct een bewegwijzering links rechts of naar het kerkepad. We namen het Kerkepad (langs de gierwagen 🙂 ) en kwamen uit op de zeedijk. Hier moesten we linksaf en bleven doorlopen tot we uiteindelijk besloten om toch maar eens op de app te kijken hoe de route verder ging. Toen bleek dat we veel te ver op de zeedijk hebben gelopen en eerder al linksaf moesten slaan het Breestuk op. We zijn terug gelopen en nog eens aandachtig gekeken of we hier een aanduiding zagen maar helaas we konden deze niet vinden. We hebben de route vervolgens redelijk goed kunnen lopen maar moesten toch een paar maal goed op de app kijken.
  Het landschap is veel van hetzelfde en een aantal maal zitten er vervelende stukjes asfaltweg tussen met snel verkeer wat niet erg prettig wandelen is. Desondanks willen we de beheerders hartelijk danken voor de bewegwijzering van deze route en de landeigenaren voor het openstellen van hun land.

 67. Dag Huub,

  Wil je nog even bedanken voor je bericht in het gastenboek. Heb zelf ook mogen ervaren hoe bijzonder het is om de omgeving van een andere kant te zien, waardoor je ook plekjes ontdekt die je zelfs voor het eerst ziet.
  Hoop dat wandelnet n.a.v. je mailtje actie onderneemt, hartelijk dank hiervoor.

  Met vriendelijke groet,
  Marijke Veldwijk
  Werkgroep klompenpad Nijbroek

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.