Niebroekerpad

Wandelen langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen in het prachtige buitengebied van Nijbroek. Ontdek het mooie buitengebied van Nijbroek. Wandelen langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen. Rust, ruimte, karateristieke boerderijen en een landschap door mensenhanden gevormd bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Niebroekerpad (14 km)

Startpunt: parkeerplaats bij N.H. kerk en dorpshuis in Nijbroek, Dorpsplein

Markering: gele markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combinerenverlengen: het Niebroekerpad kan gecombineerd worden met het Avervoorderpad en het Woldermarkerpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Wat een rust.

  Veel recht toe recht aan, maar toch een zeer fraai klompenpad!
  Wat een rustgevende omgeving.
  Wij liepen het pad van 14 km. Goed aangegeven en goed begaanbaar.

 2. Dag Chris,

  Hartelijk dank voor je leuke reactie over ons mooie Klompenpad.
  Aan de bewegwijzering is de laatste tijd hard gewerkt, dus een mooi compliment, dank je!
  Nog heel veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet,
  Marijke Veldwijk
  Werkgroep Niebroekerpad.

 3. Onderwerp: En ja hoor....

  Vandaag geheel volgens plan deze werkelijk prachtige route gelopen. De app, die we bij sommige paden toch wel een paar keer moeten raadplegen, was vandaag niet nodig. Voor bewegwijzering krijgt dit pad een 10! Het is eenpad met veel rechte delen, maar dat is niet vervelend. Genoeg te genieten onderweg.
  Het pad langs de Wetering is geweldig. We hadden het idee dat niet veel mensen dit pad bewandelen. Geen platgetrapte voorbewerkte paden, maar echt struinen door de soms wel wat hoge begroeiing. Regelmatig bankjes ook als prettig ervaren.
  Strava geeft het pad 13 km.
  We denken dat dit pad met of na regen geen aanrader is.
  Fijn dat we weer konden genieten van het mooie thuisland

 4. Onderwerp: Volgende week.....

  gaan wij dit pad lopen. Onze 14e klompenpadwandeling gaat het worden. Na het lezen van onderstaande berichten een beetje twijfel, maar omdat iedereen iets anders kan ervaren gaan we het gewoon proberen.
  Hoop dat we dan volgende week hier een positief bericht achter kunnen laten. Voor nu kijken we er naar uit in ieder geval.

 5. Onderwerp: Stuk met hek afgesloten en drijfzand

  Beste Charlotte,

  Hartelijk dank voor uw reactie na het lopen van ons klompenpad!

  Fijn dat u ook met zoveel plezier ons mooie Niebroekerpad heeft gelopen.
  Momenteel wordt er hard gewerkt om alle plaatjes/stickers te vervangen, omgevallen bomen te ruimen en er wordt, waar nodig, flink gesnoeid en gekapt.

  Veel plezier gewenst bij het wandelen van de overige klompenpaden.

  Groetjes,
  werkgroep Niebroekerpad.

 6. Onderwerp: Stuk met hek afgesloten en drijfzand

  Wederom een mooi pad, ik heb als doel alle klompenpaden te lopen in 2018, dus deze route gecombineerd met het Avervoorderpad.
  Veel hazen en reetjes gezien, dus helemaal blij. Echter is deze route op 1 punt afgezet met een hek. Ik kon mij er gelukkig nog tussendoor wurmen, maar het betrof een gebied waar ook gevaar voor drijfzand was, dus wellicht handig om dit even te vermelden.
  Tevens waren veel bordjes onleesbaar, maar de pijl was gelukkig nog wel zichtbaar : ) En met de app is de route goed te doen.
  Veel modder / klei / ondergelopen paden en versperringen door omgevallen bomen, voor mij geen hinder, maar juist een avontuurlijke route!

 7. Onderwerp: Stukken slecht begaanbare paden

  Wij hebben vandaag deze route ook gelopen.
  Langs de Nijbroeksche wetering was gras hoog, veel brandnetels en distels. Het pad lag tegen het maisved aan waardoor je half in het maisveld liep.
  Het pad van de Nijbroeksche wetering naar de Middendijk was inderdaad slecht aangegeven en wij hebben dankzij de app de route kunnen volgen, maar dan wel door het weiland naast het maisveld.
  Veel verharde wegen met tractoren en hardrijdende auto’s. Niet een van de mooiste en afwisselendste routes in dit gebied.
  Deze route is prima te lopen met kaart en app. De bordjes hebben nog wel wat aandacht nodig.

 8. Onderwerp: Moeilijk pad om te volgen en te lopen

  Vandaag deze route gelopen. We hebben al veel klompenpaden gelopen maar tot nu toe was dit de “slechtste”. Waarom, zonder kaart is deze haast niet te doen, de route bordjes zijn slecht af te lezen (vaal) en richtingspijlen ontbreken en de waterkanten zijn haast niet beloopbaar door het hoge gras en de vele brandnetels. Het pad van de Niebroekse wetering naar de Middendijk was niet vindbaar aangezien er hoge mais stond. Allemaal een beetje jammer. Denk dat dit pad nagelopen moet worden en nieuwe bordjes aangebracht moeten worden.

 9. Onderwerp: Reactie op onderhoud Kees van Bunningen

  Hartelijk dank voor uw reactie in het gastenboek.
  Afgelopen weekend zijn de meeste paden gemaaid en dus weer beter begaanbaar.

  Met vriendelijke groet,
  Marijke |Veldwijk
  Werkgroep klompenpad Nijbroek

 10. Onderwerp: Nijbroekerpad

  Op 14 juni dit pad gelopen. Prachtig weer. En zeer fraai langs de weteringen.
  Helaas is nog een aanzienlijk deel over verharde wegen.
  Wij waren blij dat het mais nog niet zo hoog staat: zo konden we nog langs de randen van de velden lopen. De begroeing langs de weteringen is zeer hoog en wordt niet gemaaid (??) (enerzijds maakt dat het pad meer beloopbaar, anderzijds zou dat zonde zijn vanwege de fraaie bloemen en planten).
  Maar dat gaat wel wandelproblemen geven als de mais hoog komt te staan. Overleg met de boeren?

 11. Onderwerp: moeilijk pad te volgen

  Wij, 4 wandelmaatjes hebben vandaag 21 mei 2017 deze pad genomen samen eerst met avervooderpad tot wij overstappunt van de route.Het begint al problemen dat bij nr 3 en 4 moeilijk te lopen omdat door de hoge struiken van allerlei soorten struiken,denk aan berenklauw,brandnetels,etc…. Sommige paaltjes moeilijk te zien welke kant op moet lopen,het komt door de zon en bordjes was echt vaal,gelukkig heb ik plattegrond meegenomen,maar toch..vandaag zie ik veel wandelaars,vooral ouderen. Verder heerlijk tussenstop genieten van de weiland. Het was wel lange weg om olgende afslag te nemen.

 12. Onderwerp: reactie op opmerking paaltje fam Nieuwenhuis

  Dank voor uw melding over het paaltje! De vrijwilligers van het Niebroekerpad gaan er mee aan de slag.

  Nog veel wandelplezier,

  Marlies van Loon

 13. Vandaag de route gelopen 1 bordje op paaltje lag op de grond we hebben hem op de plek terug gezet waar die hoorde. Verder was die goed bewijzerd.puur op de pijltjes gelopen.ging prima. Wel hele lange rechte stukken,maar we hebben wel heel veel gezien onderweg lekker zwaar en drassig daar houden we van. Op naar de volgende.Fam. Nieuwenhuis met 7 pers.gelopen.

 14. Onderwerp: mooie pad

  we hebben de niebroekerpad gisteren (18 dec 2016) gelopen
  het was een mooie pad lekker rustig
  maar er zijn wel wat aandachts puntjes tussen nummer 10 en 11 zijn de palen uit de grond
  en een eindje verder lagen ze in het gras de verkeerde kant op
  en een bordje bij de verkorte route zou ook wel prettig zijn
  wij zijn toch ervaren klompenpaden lopers dit was de 49 ste maar deze was wel het slechtste
  onderhouden met de bordjes
  maar wij hebben heerlijk gelopen

 15. Onderwerp: Niebroekerpad

  Vandaag bij een paar graden vorst gelopen. Voordeel vorst: geen modderige ondergrond of nat gras.
  Een prachtig klompenpad voor een groot deel langs de Nijbroeksche en Terwoldesche Wetering lopend.
  Route goed te volgen via uitgedraaide, geplastificeerde plattegrond.
  Bepijling regelmatig erg onduidelijk. Goed opgevangen door met een zwarte stift de juiste bepijling aan te geven.
  Misschien t.z.t. een keer kiezen voor wat meer weerbestendige bordjes.
  Eén keer verkeerd gelopen bij het meest noordelijke punt van de plattegrond. Bij gerepareerde houten planken brug over de Nijbroeksche Wetering. Een grote paal met 2 bepijlingskaartjes was uit de grond getrokken en staat nu een stuk verderop in het weiland tegen een bord aan.
  Er was geen rustpunt in de route, als je de bankjes langs de route buiten beschouwing laat. Het café in Nijbroek was gesloten.
  Al met al weer genoten van een prachtige klompentocht.

 16. Onderwerp: Niebroeksepad

  Vandaag 21/09 2016 dit pad gelopen, toevallig is er gemaaid langs de Nijbroeksche Wetering zo’n week geleden, dus had ik geluk wat dat betreft. Toch wel een aardige route 1/2 verhard en 1/2 gras, maar het blijft wel belangrijk dat het een paar dagen droog is geweest, en ook fijn als de zon schijnt. Wel drinken en eventueel wat eten mee nemen voor onderweg, hetgeen wat er is was vandaag gesloten !! Als 4daagse loper heb ik altijd wat bij mij, kan ik net rusten waneer het mij uitkomt. Verder ik ben erg tevreden over de route, alleen inderdaad de bordjes zijn soms slecht zichtbaar, of ontbreken soms. ( in dit geval langs het gedeelte langs de Nijbroeksche Wetering )

 17. Onderwerp: Matig pad

  Vandaag het 63e pad gelopen tegen de klok in. De paden langs Weteringen en andere wateren? omvatten voor meer dan de helft de route. Dus veel loop je op een pad langs het water, wel mooi, maar ietwat saai. De rest in een zeer landelijke omgeving, veel langs boerderijen, ook erg mooi, maar wel op asfalt.
  Dit pad is geen topper, maar ook niet één van de minste, zeg maar matig.
  Bij punt 4 ben ik op een gegeven ogenblijk de heining overgegaan, het land in. Was echt niet meer te lopen, oerwoud. Moet echt iemand langs met een handmaaiertje.
  De stickers zijn vrijwel allemaal vergeeld en soms was de zwarte pijl ook (bijna) helemaal verdwenen. Plattegrondje dus meenemen.
  Maar ik heb weer 14 km gelopen en ben weer fit. Bedankt iedereen.

 18. Onderwerp: Snoeien

  Goedendag,
  Op deze warme zomerse dag het klompenpad gelopen in Nijbroek.
  Tussen Werlerweg en Vaassenseweg is jet pad moeilijk begaanbaar.
  Vele distels ,brandnetels .tot heup hoogte.
  Niet prettig te bewandelen.

 19. Onderwerp: Rust en bedrijvigheid

  Vandaag deze wandeling gemaakt. Was werkelijk prachtig. Veel bloeiende kruiden, de padden sprongen voor je voeten weg, mooie vergezichten. Verder waren de boeren bezig met maaien, schudden, kunstmest strooien enz. Door de hoge begroeiing waren niet alle bordjes goed te zien en bij nr 9 ontbrak het zelfs. (op de Zeedijk kon je niet zien dat je linksaf moest het Breestuk in). Het is belangrijk om een plattegrondje mee te nemen en dan lukt het wel.

 20. Onderwerp: Mevr

  18-07-2015 Onze zoveelste klompenpad. Deze route vanmiddag gelopen in tegengestelde richting (begonnen bij 13, dan naar 12 enz.) Eerst wat minpuntjes: zo nu en dan de kaart erbij gepakt omdat de te volgen richting voor ons niet duidelijk was; een keertje misgelopen; na punt 4 richting 3 is na tweederde, na het oversteken van de asfaltweg de route geblokkeerd middels touwen. Dit inmiddels gemeld. Nu het positieve: mooie route, asfalt niet storend, prachtige vergezichten, vele wilde bloemen en planten, paar reigers zien wegvliegen, rechte stukken langs water e.d. ook niet storend omdat de omgeving afwisselend is. Kortom: genoten van de omgeving, het wandelen zelf en het prima wandelweer.

 21. Onderwerp: Iets eentonige route

  We begonnen bij het dorpsplein.Op de Middendijk zagen we direct een bewegwijzering links rechts of naar het kerkepad. We namen het Kerkepad (langs de gierwagen 🙂 ) en kwamen uit op de zeedijk. Hier moesten we linksaf en bleven doorlopen tot we uiteindelijk besloten om toch maar eens op de app te kijken hoe de route verder ging. Toen bleek dat we veel te ver op de zeedijk hebben gelopen en eerder al linksaf moesten slaan het Breestuk op. We zijn terug gelopen en nog eens aandachtig gekeken of we hier een aanduiding zagen maar helaas we konden deze niet vinden. We hebben de route vervolgens redelijk goed kunnen lopen maar moesten toch een paar maal goed op de app kijken.
  Het landschap is veel van hetzelfde en een aantal maal zitten er vervelende stukjes asfaltweg tussen met snel verkeer wat niet erg prettig wandelen is. Desondanks willen we de beheerders hartelijk danken voor de bewegwijzering van deze route en de landeigenaren voor het openstellen van hun land.

 22. Onderwerp: Reactie Huub Willaert

  Dag Huub,

  Wil je nog even bedanken voor je bericht in het gastenboek. Heb zelf ook mogen ervaren hoe bijzonder het is om de omgeving van een andere kant te zien, waardoor je ook plekjes ontdekt die je zelfs voor het eerst ziet.
  Hoop dat wandelnet n.a.v. je mailtje actie onderneemt, hartelijk dank hiervoor.

  Met vriendelijke groet,
  Marijke Veldwijk
  Werkgroep klompenpad Nijbroek

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*