Norderpad

Wandelen over eeuwenoude kerkenpaden, over landwegen en landgoederen, langs waterpartijen en oude boerderijen in het mooie buitengebied van Putten. Ontdek het mooie buitengebied van Putten. Wandelen over eeuwenoude kerkpaden, over landwegen en landgoederen, langs waterpartijen en
oude boerderijen. Een belevenis van afwisseling in cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Norderpad (12 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 4 of 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Kerkplein 15, 3881 BH in het centrum van Putten. Parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gemeentehuis, te bereiken via de Brinkstraat. De start van de route wordt gevonden door met de rug naar het startpaneel te vertrekken. Let op: Op woensdagmorgen is het markt in het centrum van Putten en is het startpaneel minder makkelijk zichtbaar.

Opstappunt: Bij Station Putten is een opstappunt, maar u kunt ook vanaf het station op de route opstappen.

Openbaar vervoer: Het Station Putten ligt enkele kilometers buiten het centrum. Bushalte ‘Centrum’ in Putten.

Markering: Blauwgroene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het Norderpad kan gecombineerd worden met het Huinerpad, het Hoeverveldpad en het Pelserpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wat een prachtig en afwisselend pad. En wat is de bewegwijzering goed! Chapeau voor alle vrijwilligers. Ik heb met volle teugen genoten

 2. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Wat een fijn pad; zeker na alle regen is dit klompenpad erg goed te doen.

 3. Het Norderpad vandaag met de klok mee gelopen vanaf het opstappunt (Station Putten). Behoorlijk wat asfalt onderweg, maar dat vonden wij niet storend. Genoten van de vele beekjes, watervalletjes en verrassende paadjes onderweg. Omdat we bij het opstappunt waren begonnen, konden we bij km 7-8 nog kiezen of we de verkorte (10) route of de lange(12) route wilden lopen. We zijn toch doorgelopen om de 12 te voltooien. Moet er wel bij zeggen dat de lange route door het centrum gaat en vervolgens weer terug naar het station. Wij hadden er geen probleem mee. En zo hebben we ons geen moment verveeld.
  Wij liepen op de App en dan was het prima te doen. Tevens genoeg bankjes onderweg om even uit te rusten.
  Leuke route en we willen de vrijwilligers bedanken voor alle moeite. Op naar de volgende!

 4. Dit pad was het begin van onze klompenpaden wandelingen. 2-6-2013 Mijn man en ik waren erg onder de indruk daarna hebben we alle klompenpaden gelopen op de 2 nieuwste na. Genieten nog steeds via onze foto,s van de
  klompenpaden en van de gesprekken die we met medewandelaars hebben gevoerd.

 5. Het vijftigste Klompenpad!
  Dit Norderpad is een prima pad voor in het najaar, als veel akkers wel erg zompig zijn. Op een paar stukjes na, heb je daar hier geen last van.
  Best wel wat asfalt en rechtdoor. Maar ook afwisselend. Het pad heeft ons niet verveeld.
  Voelde wel een beetje als een soort van retourtje Vanenburg. En dat was zeker de moeite waard.
  Geen top 10, wel een prima middenmoter.

 6. Afgelopen donderdag moest ik mijn fiets weer voor een servicebeurt bij Geurts brengen, een mooie gelegenheid om voor de tweede keer dit pad te lopen. Mooie afwisselende route! Alles staat goed aangegeven, we liepen 1 x een klein stukje verkeerd maar hadden niet goed opgelet. Wij hebben weer genoten! dank alle vrijwilligers voor al jullie inspanningen, het wordt gewaardeerd!

 7. Beste Paulus van Vliet,

  De bewegwijzering die u heeft aangetroffen bij het Norderpad vormt onderdeel van het Routenetwerk Veluwe, een initiatief van de 20 Veluwse gemeenten. Deze gemeenten hebben gekozen voor een uniforme bewegwijzering van wandelroutes. De Klompenpaden op de Veluwe worden met volledig behoud van identiteit geïntegreerd in dit netwerk.

  Om een Klompenpad op de Veluwe te lopen zal nog steeds gebruik worden gemaakt van bewegwijzeringsplaatjes met het bekende klompenlogootje. Belangrijkste verschil is dat deze vanaf nu worden geplaatst op een andere ondergrond (lees: een ander paaltje) en soms in combinatie met de bewegwijzering van andere wandelroutes.

  Ik hoop hiermee voldoende duidelijkheid te hebben verschaft.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 8. Hoera, hoera! Het Norderpad is er nu ook voor dummies.
  Voor zover mij bekend is alleen sinds kort alleen bij het Norderpad gebruik gemaakt van oerdomme naamschildjes die bestaan uit een pijl die ook al voorkomt op het gewone naamschildje en de aanduiding —-> keuzepunt en een wandelaartje en enkele nummers 238, E8 en P37 en Wandelnetwerk Veluwe, ik noem maar iets.
  Waar is deze warboel voor nodig, vraag ik u af.
  Verzoek onmiddelijke correctie en verwijdering van deze verwarrende schildjes, waarvoor dank!

 9. Zojuist een ring gevonden op het Norderpad. Wie denkt de rechtmatige eigenaar is, kan hier een berichtje achterlaten met een korte omschrijving van de ring en contact gegevens.

 10. Vandaag 13 mei het pad gelopen , bij de rotonde voor het station is de bewijzering weg .

 11. Dit pad is niet echt wat we gewend zijn van de klompenpaden. We liepen dit pad tegen de klok in. Eerst over fietspaden, met geirriteerde blikken van fietsers en later ook veel over de weg. Rechte lange stukken. Alleen het gedeelte bij Vanenburg kon ons even ontspannen.
  Jammer.

 12. Gisteren dit pad gelopen met mooi lenteachtig weer. Onderweg lekker koffie gedronken in de Mariahoeve, waar je prima even kunt zitten. Goed bewegwijzerd en redelijk afwisselend pad. Het stuk rond kasteel Vanenburg is heel fraai.

 13. Beste Arthur,

  Bedankt voor de melding, de paal is waarschijnlijk gedraaid, we gaan hem weer goed zetten.

  Team klompenpaden.

 14. Kruising engersteeg/beekweg in putten staat op het bordje dat je rechtsaf de beekweg op moet maar dat is linksaf de engersteeg op.

 15. ouderwets lekker wandelpad , rustig , bordjes duidelijk, stappen over landerijen en uitgestrekt gebied

 16. prima pad, ook uitstekend te lopen na alle regen van de afgelopen dagen.
  Uitstekend aangegeven.

 17. Ik heb een vraag aan de samenstellers: ik heb dit pad al een paar keer met plezier gelopen. Ik zou het nu een keer flink willen verkorten om het te combineren met het bekijken van een expositie in het centrum van Putten.
  Is er een verkorting te maken door komend vanaf station Putten de Cleenhorsterweg en dan de Beekweg te lopen. De Beekweg linksaf naar nr. 14 en 12. Op jullie kaartje is een pad over landgoed Volenbeek te zien, dat uitkomt op de Volenbekerweg via Volenbekerweg 24. Op Googlemaps is dit niet aangegeven.
  Ik ben benieuwd of iemand dit weet, anders moet ik er nog eens naartoe rijden.
  Alvast bedankt.
  Carla uit Harderwijk

 18. Dit pad vonden wij minder geslaagd. De route liep veel over paden waar ook gefietst mag worden, en een heel stuk langs een weg waar auto’s rijden.
  De route is wel goed aangegeven.
  Misschien handig om te vermelden dat de horeca in Putten op zondag gesloten is.

 19. Ons eerste klompenpad ooit vandaag gelopen. We hadden er meer van verwacht, maar ieder beleeft het anders. Stukken langs wegen, klein industriegebied en verharde paden. Bewegwijzering was prima in orde!

 20. Ons eerste klompenpad ooit vandaag gelopen. We hadden er meer van verwacht, maar ieder beleeft het anders. Stukken langs wegen, industriegebied en verharde paden. Bewegwijzering was prima in orde!

 21. Vandaag dit pad gelopen vanaf station Putten tegen de klok in. Koffie gedronken bij de Pluktuin Het Platteland, die er mooi bij lag in juni. Genoten van het graslandlopen achter de Vanenburg, en van de mooi bloeiende bermen onderweg. Het is een mooie route, met een goede afwisseling van in het koele bos en in de zon lopen. Je loopt af en toe op verhard, maar dat zijn best rustige wegen. Ook leuk dat sommige boeren randen van akkers met bloemen inzaaien. Bij terugkomst iets gedronken bij de horeca bij het station, die toen open was. Fijn dat de route goed is bewegwijzerd.

 22. 30 juni 2022 gelopen. Super mooi pad dat heel afwisselend is. Heerlijk geluncht bij kasteel de Vanenburg. Wel zo nu en dan de app nodig gehad.

 23. Hoewel het op marktdag inderdaad ff zoeken was naar het beginbord, nog niet gevonden, maar de App biedt uitkomst en we hebben op deze zonnige 29e juni een prachtige afwisselende wandeling gemaakt. Dik tevreden over deze klompenpadbeleving. Dank aan alle vrijwilligers.
  Zoals gebruikelijk schrijf ik mijn belevingen weer weg op mijn blog met een paar passende foto’s. https://sprakeloosverhalen.com/2022/06/29/wandelen-langs-de-boeren-op-het-norderpad/
  Meer foto’s zijn te vinden op het Instagram account van mij: titiissprakeloos.

 24. Gisteren dit pad als mijn 60e klompenpad gelopen. Inmiddels weet ik dat de beleving van een pad iets heel persoonlijks is. Het eerste stuk vond ik leuk. Na de spoorwegovergang vond ik de verharde weg gevolgd door het betonnen fietspad aan de lange kant. (als je op het fietspad loopt moet je op een gegeven moment oversteken. Daar ontbreekt een routesticker. waarschijnlijk omdat er een nieuwe lantaarnpaal is geplaatst) Het stuk daarna bij de vijver is erg mooi. Van de paden die ik gelopen heb is dit een van de beste voorzien van routestickers. Hierdoor heb ik de app maar 1x gebruikt om de route te controleren. Route met vergezichten, oude boerderijen, pad vol boterbloemen, wilde margrieten in de bermen. Al met al lekker gewandeld. Wat foto’s van mijn wandeling op: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 25. Een groepje puttertjes , wilde anemonen in bloei, een overstekende haas….en dat allemaal tijdens deze mooie wandeling. Genieten dus!

 26. Het was weer een heerlijke wandeling. Leuk om ook eens door Putten te slenteren en daarna een mooi en afwisselend parcours. Dank maar weer.

 27. Vandaag ons 50e en 51e pad gelopen. Na de regendag van gisteren een verademing vandaag. Het zonnetje was er zelfs regelmatig bij. Begonnen met het Norderpad. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat zeker het 1e deel ons niet enthousiast maakte. Kasteel Vanenburg en de vijverpartijen daarachter waren nog wel de moeite waard. Na de overstap naar het Pelserpad konden we aan het eind daarvan het Norderpad met een veel mooiere route afmaken. Gelukkig maar dat we met de klok meeliepen…. Het mooiste voor het laatst.
  Morgen op naar Nijkerk.

 28. Prachtige tocht. Echt alle mooie paadjes benut.
  Zou fijn zijn als oo landgoed Vanenburg de nieuwe route duidelijk staat aangegeven. Maar met een beetje gevoel voor topografie kom je er ook. Bedankt.

 29. 27/10/2021:
  Vandaag het klompenpad Norderpad. 12 KM. ( mijn 9e klompenpad)
  In verhouding tot meeste andere klompenpaden wel veel verhard.
  Een leuke wandeling door en om Putten. Niet het meest avontuurlijke pad maar als je geen zin hebt om steeds door weilanden of modderpaatjes te wandelen zeker leuk om voor dik twee uur buiten te zijn. (Het onverharde stuk langs de weg en fietspad neem ik even niet mee). En uiteraard valt er weer wat op te steken over de historie van deze buurt.
  Hoogtepunt: “Kasteel” de Vanenburg.
  Zoals altijd heeft de stichting goed werk verricht met de bewijzering.
  Gezien de (woensdag)markt ben ik begonnen bij de bibliotheek.
  Team klompenpaden:
  Weer dank voor fijne ochtend.

 30. We hebben vandaag dit pad gelopen. Een mooie route. Asfaltweggetjes / landweggetjes / en over onverharde paden.
  Al met al een mooie omgeving. Bijna overal goed aangegeven.
  We zijn begonnen bij het station Putten en hebben met de klok mee de route gelopen.
  ** nadat je voor de tweede keer over het spoor gaat kom je op het kerkepad. Op een gegeven moment gaat het pad met klinkerbestrating een bocht naar links nemen. Vlak daarvoor heb je een richtingbordje met de pijl rechtdoor.
  Echter je gaat dat een bospaadje in. Hier wordt eigenlijk bedoeld: met de bocht mee, maar dat is dus naar links.
  *** Op de papiersmakersgang is er ook onduidelijkheid. Vlak na een bocht moet je linksaf het Langkamperpad op.
  Helaas wordt dit pad aangegeven als je al op het pad bent. Vlak hiervoor staat een klein electriciteitskastje.
  Ik denk dat hier een bordje op had moeten staan met de pijl naar links.
  Maar gelukkig is het met de app goed gelukt. Onze route werd hierdoor wel 12,5 km🤭

 31. Afgelopen dinsdag liep ik het Norderpad, direct vanaf station Putten. Altijd fijn als een route start bij een station. Ik heb gekozen voor der routeverkorter en ben niet door het centrum van Putten gegaan. Ik denk dat mijn wandeling daarom maar plm 8 km. was. De museumboerderij is maandag en dinsdag gesloten. Uiteindelijk kon ik wel aan de koffie bij De Vanenburg. Mooie route! Zie foto’s in mijn verslag: https://stiensbuitenblog.wordpress.com/2021/09/24/norderpad/

 32. Vandaag dit pad gelopen. Het was een aangename verrassing. We zijn gestart bij station Putten. Veel gratis parkeerruimte en je stapt zo de wandeling in. De hele route was goed gemarkeerd dus het kon niet missen. Een mooie mix van verharde en onverharde paden. De verharde paden waren ook lekker rustig. Wij zijn vanaf het station met de klok mee gewandeld. Dat zouden we de volgnde keer andersom doen. Tot slot to het station een kleine versnapering op het terras genuttigd. Prima wandeling.

 33. Vandaag dit klompenpad gelopen, het was er perfect weer voor met een zonnetje en een aangename temperatuur.

  Ik ben begonnen bij station Putten en in tegengestelde richting van het centrum begonnen. Ik kwam al snel langs een pluktuin met een mooi terras. Het was dat ik net begonnen was met wandelen, anders was ik hier zeker even gestopt. Route was erg mooi door bosrijk gebied.

  Naar ik schat kwam ik op circa 8 km bij een grote rotonde in Putten uit. Hier was de route even onduidelijk, ik heb uiteindelijk eerste afslag rechts genomen en kwam al snel weer klompenpadbordjes tegen. Ik dacht daarom dat ik het goed had gedaan, maar uiteindelijk heb ik het centrum van Putten niet meer gezien en kwam na een wandeling van in totaal 11 km weer bij het station uit. Ik zal dus toch ergens fout gelopen zijn.

  Al met al mooie route, inderdaad met verharde stukken ertussen maar meestal door mooi gebied en de naastgelegen wegen waren niet erg druk. Ik heb me er in ieder geval niet aan gestoord. Ook een grote plus dat deze route een opstappunt direct aan het station heeft waardoor het voor OV-gebruikers 9ok gemakkelijk te bereiken is.

 34. Het startbord staat er weer misschien goed om te vermelden staat wel wat in een hoek op het kerkplein.
  Wij hebben deze afwisselende route met veel plezier gelopen.
  Gaat deels over asfaltwegen maar niet storend geen druk verkeer en mooie landelijke omgeving.
  Toevallig liepen we de route in tegengestelde richting maar dat was achteraf prima het mooiste kwam op het laatst het kerkepad.

 35. Beste Wandelaars,

  Het startpaneel is tijdelijk weggehaald van het plein omdat er werkzaamheden plaatsvonden. Het bord wordt binnenkort weer teruggezet zodra de nieuwe palen waar het paneel op rust zijn geleverd.

  Veel wandelplezier!

  M.v.g.
  Team klompenpaden

 36. Vanavond apart gestart..
  Apart omdat wij het startbord nergens konden vinden. Toen wij navraag bij de mensen van het restaurant deden, wilden ze ons heel vriendelijk het bord wijzen…. maar ook tot hun verbazing was het bord ineens verdwenen….. Waar is het bord? We horen graag, want wij willen nog graag een foto maken van het bord.
  Helaas vonden wij een heel groot gedeelte van het pad redelijk saai (gevaarlijk langs de boerenlandweggetjes die toch niet echt rustig waren) en eigenlijk niet echt mooi. Maar we werden zeer verrast door het mooie stukje bos ongeveer 3 kilometer (met de klok meegelopen) voor het einde. We hadden verder ook wel het geluk dat wij op meerdere plekken onderweg reetjes gespot hebben. En daarnaast hebben we mooie spechten, heel veel lammetjes, drie kleuren veulentjes, hazen en jonge Puttense Hooglanders gezien.
  Dus toch veel afwisseling qua dieren!

 37. Vandaag 1 mei dit pad gelopen vanaf het station Putten. Wij waren rechtdoor gelopen de Stationsweg op, maar dat bleek niet goed. De app bracht ons op de goede weg. In het centrum van Putten gekomen, ontbrak ter hoogte van een fietsenwinkel het pijltje naar links. We werden rechtdoor gestuurd en kwamen op een groot plein. Daar zou volgens de app het startpunt zijn, maar dat hebben we niet kunnen vinden. Gelukkig met de app weer op weg gegaan.
  Mooie paadjes maar ook wat saai asfalt. Kortom best de moeite waard.

 38. Wij hebben op 27 april 2021 dit klompenpad gelopen.
  Wij vonden het een mooie afwisselende wandeling en goed aangeven.
  Maar toch een opmerking!!
  Bij het startpunt op het kerkplein was het voor ons onduidelijk welke richting we op moesten.
  Kan er op de hoek van het kerkplein en de straat waar je in moet de Papiermakersstraat ( staat verder op)
  een markering geplaatst worden.
  Dit maakt het voor iedere wandelaar die dit pad wil lopen een stuk makkelijker ook voor degenen die
  zonder gps lopen.

 39. Een beetje asfalt is niet erg!
  De start op deze dag is bij het station net even buiten het centrum van Putten. Onder normale niet corona omstandigheden, een prima start en einddoel bij Café de Oude Deel met meer dan voldoende parkeermogelijkheid. Helaas nu met eigen broodje en indien je dat wilt een zelf meegenomen thermoskan met koffie. Ik loop de route tegen de klok in en besluit het centrum van Putten niet mee te nemen. Ik steek een stukje af en tel 10 kilometer. In het begin bebouwing en wat industrie. Ook later in de wandeling asfalt naast een drukke weg. De diverse mooie gebieden in deze route zoals bijvoorbeeld het prachtige kerkse Volenbekervoetpad, worden aan elkaar verbonden met wat minder charmante verharde wegen. Het is wat het is! Niet echt erg, wel een feit! Een leuk weetje is dat je het Volenbekervoetpad ook op de fiets mag doen!
  Concluderend: een leuk klompenpad in de buitenomgeving van Putten met inderdaad hier en daar wat asfalt.

  Voor de foto-impressie:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/norderpad/12717/

 40. Zondag 7 maart dit leuke en afwisselende klompepad gelopen. Alles prima aangegeven.
  Zelfs nog reeën gespot, geweldig.
  Druk? Nee hoor, dat viel best mee.

  Theo&Niny.

 41. Dit was klompenpad 76. Wat een prachtige route! Vooruit…je loopt na het landgoed Vanenburg even een kilometer over een fietspad, maar dat hoeft geen probleem te zijn: als je om je heen kijkt i.p.v. naar het asfalt, zie je de landelijke omgeving. Er was bovendien een alternatief aan de andere kant van de weg: een onverhard pad tussen twee bomenrijen door. Trouwens, het is een illusie te veronderstellen, dat je in het dichtbevolkte Nederland met zijn uitgebreide infrastructuur meer dan drie of vier kilometer over onverharde paden kunt wandelen. Dat is enkel mogelijk in heide- en/of bosrijke gebieden of nationale natuurparken als de Hoge Veluwe. Dus neem die paar meter asfalt maar voor lief en geniet van wat er te zien, ruiken en horen is. Volop waardering voor de vrijwilligers, die dit pad onderhouden.

 42. Op het gastenboek van klompenpaden lees ik nogal wat negatieve reacties op dit klompenpad. Vanmorgen waren mijn verwachtingen dan niet perse hoog gespannen.
  Na een uur of drie lopen was ik echter aangenaam verrast. Het kan natuurlijk aan de mysterieuze mist liggen, de zon die doorbrak, dat het zondagochtend was, maar ik vond dit gewoon een heel aardig klompenpad. Zeker, er is wat asfalt, maar op de verkorte route zie ik ook erg veel leuke bospaden, het park rond kasteel De Vanenburg is erg mooi…..
  Ik zou zeggen: laat de beelden maar spreken.
  video: https://youtu.be/CPrLQp-Jp10

 43. Vandaag dit pad gelopen, in combinatie met het Pelserpad. Beide routes zijn prima aangegeven, en ook de overstappunten zijn duidelijk.
  Het was genieten van de volop aanwezig fluitende vogeltjes, de ontluikende natuur en de mooie, veelal stille paden .
  En van corona-drukte is hier niks te merken! Heerlijk!

 44. Met lekker zonnetje, wind, blauwe luchten, silhouetten van bomen, en begeleid door het voorjaarszang van
  de vogels, vandaag deze route gelopen. Gestart vlakbij Vanenburg, Leuk die slinger rond het landgoed, het Volenbekervoetpad en de afwisseling tussen bos en weilanden.
  Goed aangegeven. Voor een klompenpad vrij veel asfalt, maar ja, als er geen alternatief is om de stukken te verbinden, snap ik dat wel. Als totaal een mooie route.

 45. zeer slecht aangegeven, zonder app niet te volgen, we zijn er maar mee gestopt en verderop in Putten een klompenroute gelopen,

 46. zeer slecht aangegeven, zonder app niet te volgen, we zijn er maar mee gestopt en verderop in Putten een klompenroute gelopen,

 47. Vandaag het Norderpad samen met het Pelserpad met de klok mee gelopen. Zeer afwisselend met ook veel asfalt, maar gelukkig genoeg te zien. Er zaten hele mooie stukken tussen. Toch altijd weer knap om alles aan elkaar te breien zodat het een interessante route wordt. Heerlijk om wandelen volgens aangegeven routes.

 48. Vandaag deze route gelopenvanaf het station.Mooie route.toch meer asfalt dan ik had gedacht.Vuil langs de weg was ws opgeruimd want niets te bekennen.Route was goed aangegeven behalve in Putten bij het kerkplein.Bordjes niet meer te bekennen mede dat er werkzaamheden waren. Best even zoeken !!Volgende keer gaan weer een ander klompenpad lopen !!

 49. Gisteren hebben we deze prachtige route gelopen. Hij is zeer afwisselend. boerderijen, weilanden, verharde- en onverharde wegen. De bewegwijzering was perfect. Een echte aanrader.

 50. Op deze zonnige winterse zaterdag dit pad gelopen. Vonden het een aantrekkelijke route. Afwisselend en vol contrasten. Een flink deel gaat langs bebouwing en over verharde (auto) wegen maar die waren vrij rustig. Wel opvallen dat men in dit deel van Nederland kennelijk heel veel RadBull drinkt en dat vervolgens uit de auto in de berm mikt. Maar daar kan het Klompenpadteam uiteraard niks aan doen. Misschien een x een cleanup organiseren? Wil best mee doen! Hoogtepunten: Vanenburg, Vollebeker kerkpad en de genoemde contrasten, wandelend langs/door zowel landgoederen, Industrieterreinen, kleinschalige bospercelen, prachtige houtwallen, spoorlijn, vergezichten op laagland. Alles zit er in. Het herinneringscentrum Oktober 1944 in Putten was gesloten, dat stond nergens aangekondigd ter plaatse, maar wel logisch als je het als een soort musuempje ziet. Kortom fraai dat met hulp van app goed te volgen is. Dank weer aan de bedenkers, eigenaren en het onderhoudsteam.

 51. Vandaag dit mooie Klompenpad gelopen met zelfs een zonnetje. Goed bewegwijzerd, had de app nergens nodig. Wel jammer dat ik mijn afvalgrijper niet bij me had om het vele zwerfvuil mee te nemen.

 52. Wij hebben het Norderpad vanaf het station gelopen richting centrum Putten. Drie tips voor volgende wandelaars:
  1. Voor een mooie beleving van de tocht is het treinstation van Putten, richting het centrum van Putten een uitstekende start. Door Putten is leuk, maar de route wordt vanaf de kruising met de N798 echt mooi als je van landschapsbeleving houdt.
  2. afslag vanaf Stationsstraat naar Husselsesteeg mis je heel makkelijk doordat richtingwijzers achter/ in een beukenheg verdwijnen. Let goed op de eerste afslag na een rotonde, voor een prachtige rietgedekte schapenschuur links. (Loop je de wandeling in omgekeerde richting, ga je waarschijnlijk geen knelpunten ervaren).
  3. Het Kerkplein in Putten wordt momenteel gerenoveerd. Zoek de paaltjes bij de bibliotheek op om de Brinkstraat goed te passeren. Of omgekeerd: zoek de bewijzering op vanaf de VVV op het kerkplein, als je de biblioheek bent gepasseerd.

  Verder: dank aan de uitzetters: we hebben er veel plezier aan beleeft!

 53. Wij hebben al aardig wat klompenpaden gelopen maar deze route was niet te volgen. meerdere malen hebben we de app erbij moeten halen om te zien waar we waren. Op een gegeven moment kwamen we op een andere route uit en hebben we die maar gevolgd

 54. Ik heb al veel klompenpaden gelopen, deze viel me erg tegen.
  We moesten vaak de berm in voor auto’s of fietsen.
  Lange stukken over verharde wegen, nee geen klompenpad waardig.
  Weinig banken of rustpunten

 55. Beste wandelaars,

  Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarisch cultuurlandschap, zoveel mogelijk over oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkpaden en schoolpaadjes. Met hulp van bewoners worden deze opgespoord en hersteld. Via de routefolder en de app informeren wij wandelaars onder meer over de verschillende landschappen die worden doorkruist, de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie en ecologie.

  Elke streek en daarmee elk Klompenpad heeft een eigen karakter. Dit wordt grotendeels bepaald door het landschapstype. De waardering voor een bepaald landschapstype is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking en openstelling van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap en niet de hoeveelheid asfalt en beton.

  Met vriendelijke groet,

  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 56. Jammer, maar ik vind het Norderpad niet het predikaat ‘klompenpad’ waardig. Als ik klompen aan had gehad, waren die voor de helft van de route al versleten door het vele asfalt en beton. Ten Noord-westen van de spoorlijn zijn het lange wegen met divers verkeer.Het enige leuke ‘rondje’ is die om Vanenburg’ . Soms is een langs de weg gelegen paardenpad het enige onverharde gedeelte van slechts enkele meters: Niet te doen als het nat is. Aan de zuid-oost kant van de spoorlijn gaat de route voornamelijk over fietspaden: Niet te doen in het weekend.
  Sorry, maar een klompenpad hoort alleen voor wandelaars te zijn tussen de landerijen door. Wij beheren enkele klompenpaden tussen Wageningen en Arnhem. Die lopen weliswaar voornamelijk door bos en niet over landbouwgrond, maar ze lopen minimaal over verharde wegen.
  Jammer van alle moeite, maar ik zou het Norderpad vn de klompenpadenlijst halen.

 57. Vandaag dit pad gelopen. Markering was heel duidelijk. Mooie wandeling. Onderweg zelfs een ree gezien!

 58. Vandaag het Norderpad gelopen. Een mooie route, veel afwisseling. Bos, heide, het boerenland, kasteel de Vanenburg. Bewegwijzing prima. Wel ter controle de app gebruikt.

 59. Beste Wandelaars,

  Wij adviseren u om naast de bewegwijzering in het veld gebruik te maken van de routekaart uit de folder, de mobiele app, of een uitgeprinte kaart op deze website. Op de website en in de gratis app informeren we u over (tijdelijke) routewijzigingen.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 60. Norderpad,

  We hebben veel klompenpaden.nl gelopen maar deze route is heel slordig met pijlen aangeduid ,meerdere keren fout gelopen door verwarring van pijl richting, en aan gekomen bij het kerkplein vanaf station bekeken rechtsom, liep het helemaal vast en was er geen vervolg meer te vinden ,we zijn maar terug gelopen , jammer, onder de maat , gewoon een kritische controle tijdens het nalopen kan veel oplossen, dat is hier niet gebeurd .

 61. Vandaag vanaf station de verkorte route gelopen. Mooie afwisselende route, maar er zijn van en naar Vanenburg geasfalteerde wegen waar je moet lopen. Op deze zonnige dag te druk met auto’s en fietsers.

 62. We hebben vandaag dit pad gelopen, met de verkorter om Putten te mijden. Het was de tweede keer. Er was iets meer asfalt dan ik me herinnerde, maar het is een mooie route. Wel hoopten we wat meer in de zon te lopen. Het landschap is in principe open, maar je loopt toch vooral in de schaduw van bomen langs de wegen en paden. Dus: een prima wandeling als het warm is en je zon wil mijden, minder goed als je juist graag in de zon loopt.

 63. Dit pad gelopen op 8 april. Ook ik heb de plaats Putten gemeden. Een prachtig pad, wat ik wel jammer vind dat de route iets gewijzigd is. Een mooi stuk is verloren gegaan. Zeker in de herfst, want daar stonden altijd veel paddestoelen. Was er heel rustig. Voor deze tijd dus een aanrader.

 64. Vandaag gelopen, mooi en afwisselend klompenpad, ook wij hebben het centrum van Putten gemeden door echt vanaf Vanenburg te starten en bij de eerste rotonde in Putten (vlak voor het einde/begin) door te steken naar de route. Daarom hebben we nog een stukje meegepakt van de routeverkorter, om even de heide te zien en toen weer terug om de weg te vervolgen. Erg rustig en idd ruime padden. Leuk ok de Hooglanders valk voor Vanenburg. Ook veel vogels gezien en verder alleen mensen met honden.

 65. 31-03-’20. Goed Coranacrisis bestendig pad. Over de gehele lengte van de 10 km variant kan je elkaar op 1,5 meter passeren. Wij zijn gestart op de (nu vrijwel lege) P+R parkeerplaats van station Putten. Door de verkorting konden we het centrum van Putten vermijden (want waarschijnlijk toch grotere kans op andere mensen). Bovendien loop je dan ook nog een stukje langs een heide. Nu kwamen we vijf wandelaars in totaal tegen. Gevarieerde route. Goed beloopbaar. Volop paardenbloemen. Daarnaast speenkruid, dovenetel in alle kleuren en blauwe druifjes. Ook nog een enkel lenteklokje.

 66. Ik denk dat Josephine meer voor een stadswandeling is waar het regenwater in het riool verdwijnt dan voor de klompenpaden die met regen weleens een beetje vochtig zijn. Dit is geld overigens voor de meeste klompenpaden!

  Mer vriendelijke groet,

 67. Heden dit klompenpad gelopen. Door de vele regen van de afgelopen periode staan sommige paden helemaal onder water! Het was op enkele paden geen doorkomen aan. Dus bezint eer je eraan begint!

 68. Vandaag dit pad gelopen. Wat een leuk en afwisselend klompenpad. Prima bewegwijzerd

 69. Vandaag het Norderpad gelopen. Leuk en afwisselend! Zeer goed te doen zonder kaart.

 70. Vandaag het Nordenpad gelopen zonder kaart of ep in een keer goed gelopen,
  Ziet er super en verzorgt uit chapeau !!

  Groeten van een tevrede wandelaar.

 71. Gisteren het Norderpad gelopen, met kaartje bij de hand is de bewegwijzering geen enkel probleem!

 72. Afgelopen zaterdag het Norderpad gelopen. Het pad is voorzien van nieuwe bordjes. Een heerlijk pad om te lopen

 73. Vandaag dit pad gelopen. De bewegwijzering is nog steeds niet goed. Vanaf het opstappunt bij station Putten vertrokken. Direct is al niet duidelijk welke kant je op moet. Onderweg diverse bordjes weg, kapot of geheel verweerd.
  Ik neem aan dat het pad onderhouden wordt en er regelmatig gecontroleerd wordt op dit soort zaken. Dit lijkt echter niet (meer) te gebeuren. Ook volgde ik een deel het Pelserpad, maar bordjes van het Norderpad ontbreken helaas, ook een stuk het Hoeverveldpad gevolgd, ook hier ontbraken een deel de bordjes van het Norderpad.
  Ook was een deel niet duidelijk of ik op de verkorte route liep of op de “gewone” route.
  Ook zijn, ik denk door verkleuring, bordjes met verschillende kleuren.
  Je bent zo geheel afhankelijk van de app. Dat vind ik jammer, de route zou juist goed te volgen moeten zijn middels de bordjes, de app dient ondersteunend te zijn en niet te moeten worden gebruikt als routeplanner lijkt mij.
  Bij elke zijweg keek ik toch maar even op de app of ik echt rechtdoor moest of dat er weer een bordje weg was, Dat lijdt af en zou niet nodig moeten zijn.
  Jammer, want het is echt een heel mooi en afwisselend pad door prachtige gebieden.

 74. Beetje huiverig aan dit klompenpad begonnen, vanwege recenties. Helemaal niet nodig. We hebben heerlijk gewandeld en ondanks het drukke weekend bijna geen wandelaars tegen gekomen. Geen last van auto’s. En een enkele fietser. Mooie wandeling.
  Goed te vinden. Had wel app achter de hand, maar eigenlijk niet nodig gehad.

 75. gelopen (gedeeltelijk)op 3 februari 2019
  ik kon er ook niet uitkomen , veel lopen dwalen, ben toen maar teruggelopen naar het begin .
  op verschillende plaatjes was de pijl niet te zien of de pijl eraf gehaald, jammer. vooral in de buurt van t industrieterrein.
  de kleur van dit klompenpad teken(grijs) is ook erg licht van kleur en valt dus minder goed op.

 76. Dit mag de naam wandelroute niet dragen. Het merendeel op beton gelopen van fietspad of autoweg. Ook stuk onduidelijk, hierdoor op al gelopen plek uitgekomen.

 77. Beste Coroline en Piet,

  Jammer dat jullie zo zijn verdwaald op het klompenpad. Ik meld dit aan de coördinator van de lokale vrijwilligersgroep. Zij lopen maandelijks de route na en controleren daarbij o.a. de bewegwijzering en toegankelijkheid.

  Overigens geldt voor alle Klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). De app wijst onderweg de weg zonder dataverkeer (kost dus geen Mbs). Ook met een simloze tablet kan de route gelopen en de route-items bekeken worden.

  Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Hopelijk lukt het de volgende keer beter!

  Marja van der Veen
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 78. Vandaag het Norderpad (willen) lopen maar door de slechte bewegwijzering enkel lopen dwalen jammer !

 79. Vandaag hebben mijn vrouw en ik een stuk van het Norderpad gelopen. We hebben veel waardering voor uw pad maar er zijn een paar dingen die moeten worden verbeterd. Een daarvan is de markering in het bos achter “kasteel” Vanenburg. We volgden – dachten wij – het goede pad in de richting van NO naar ZW maar kwamen toch op privé terrein uit. Later, toen we op de Vanenburgerallee uitkwamen en deze in de richting van Nijkerk vervolgden, kwamen we langs het punt waar we hadden moeten uitkomen. Op die plaats is de markering voor wandelaars die de omgekeerde richting willen wandelen aan het oog onttrokken.
  Wilt u ook rekening houden met de werkzaamheden aan de Zuiderzeestraatweg? Er is een nieuw, breed fietspad gemaakt en er is een nieuwe afrastering gemaakt. Daarbij zijn de oude palen vermoedelijk verwijderd en is de markering die er heeft gezeten verdwenen.

 80. Vandaag Norderpad gelopen. Gestart vanaf station Putten tegen de klok in. Eerste stuk is zeker mooi en afwisselend. Na het spoor wordt het saai. Alleen bos en wat weilanden. Geen boerderij meer gezien. Het stuk over de Vaneburgallee is zelfs vervelend: lang recht stuk asfalt met veel autoverkeer. Bewegwijzering is verwaarloosd. Bordjes ontbreken vaak en van enige consistentie in de wijze waarop de aanwezige bordjes te vinden zijn is er niet: soms links , dan weer rechts of 50 meter te vroeg of te laat. Zonder app niet te belopen. Tegenvaller dus en zal deze niet weer lopen. Maar gelukkig zijn er nog genoeg andere mooie klompenpaden

 81. Op een regenachtige 10 juli het Norderpad gelopen. Veel verhard en aan de bewegwijzering valt zeker nog wat te doen. Afgebladderde en verbleekte stickers maken het moeilijk de route te volgen. De app is dan ook echt nodig. Veel veulentjes in de wei en leuk ook de stukjes bos. Niet een heel bijzonder pad maar toch een prettige wandeling.

 82. Een fijn Klompenpad waarbij je lekker veel in het bos wandelt. Ook prettig dat de Klompenpad-app met je meeloopt want dat is hier en daar echt nodig!
  Tip aan de mensen die zorg dragen over dit pad: Er zijn een paar bordjes die niet goed staan (of niet goed te zien zijn), zelfs 1 bordje op de grond gevonden die weer moet worden vastgemaakt!

 83. Zaterdag 16-05-2018 dit pad gelopen en wij vonden het een goed bewegwijzerd pad.
  Er ontbreken idd een paar bordjes maar door logisch nadenken en je ogen te gebruiken kom je er altijd wel.
  Landgoed Vanenburg is natuurlijk een hoogtepunt,wat een schitterende gebouwen.Loop vooral om de gracht heen.
  Door het dorp lopen is voor ons geen probleem,je moet ergens beginnen en eindigen en een versnapering aan het eind in een dorp is wel zo leuk. Voor de mensen die altijd aan dit pad werken ,hulde en ga zo door.

 84. Vandaag voor de 6e maal dit pad gelopen, tegen de klok in. Start bij station. Zoals ik al eerder heb geschreven (19-12-16) en ook Eric Schotsman (23-5-17): schaf de route door de nieuwbouw en centrum Putten af, ook omdat er een goed alternatief is, nl de Putterbrink. Scheelt 1,5 km asfalt en 2 x de provinciale weg oversteken. Dit stuk is blijkbaar alleen voor de commercie, de restaurants, heeft niets met klompenpad te maken,
  Ik heb nog een alternatief voor degene die 10,5 km dan te kort vinden: loop de verkorte route (zuidkant) van het Pelserpad dan ook nog een rustwat-plaats bij de start van dat pad. Dan ongeveer 16 km.
  De originele route van het Norderpad kent 46% asfalt / klinkers. De route zonder centrum Putten kent 40% asfalt.
  Het lijkt mij goed dat het stukje land bij de Schotse koeien dicht is. ’s Zomers een oerwoud (deels) en de hele winter niet te lopen ivm drassigheid. Jammer dat deze wijziging dan weer niet wordt vermeld op de site.
  Met de bewegwijzering door het dorp Putten heb ik nooit problemen gehad. Terugkomend van het Kerkplein moet je goed opletten op een paaltje van 1 meter staat een sticker (rechts). Het bordje naast het tuinhek (Irma Kerkhof 7-10-17) staat m.i. goed.
  De laatste 1,5 km terug naar het station is saai, verder is er best iets leuk s van te maken.

 85. Vrijdag 4 mei heb ik dit pad gelopen. Prachtig weer, dus dat zat al mee. Een mooie route door afwisselend landschap. Op sommige punten even opletten omdat bordjes daar minder goed te zien zijn, maar over het algemeen goed bewegwijzerd. En met hulp van de app komt het helemaal goed.

 86. Beste Trea,

  Leuk dat u het Norderpad wilt gaan lopen. Het is lastig antwoord te geven op uw vraag, omdat de ene persoon de route op de bordjes kan lopen en de andere wel eens een bordje mist.

  Voor alle Klompenpaden geldt (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Wij wensen u in ieder geval veel wandelplezier!

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 87. Wij willen dit pad deze week gaan lopen en mijn vraag is of de markering nu wel duidelijk is aangegeven. Wandelen heerlijk maar we kiezen juist voor gemarkeerde routes omdat we volop willen genieten en niet steeds op een kaart willen kijken of we goed lopen.

 88. Beste Irma,

  Leuk dat u genoten heeft van het Norderpad, zelfs bij regenachtig weer. Jammer dat u verdwaald bent in het centrum. We gaan bekijken hoe we de bewegwijzering daar kunnen verbeteren. Dank voor uw aanwijzingen.
  De praktijk heeft uitgewezen dat sommige markeringsplaatjes moeilijk te vinden zijn, soms omdat ze verdwenen zijn. Daarom adviseren we om altijd de folder met routekaart of een uitgeprinte kaart van deze website mee te nemen. In de regel kunt u ook vertrouwen op onze app die onderweg zonder internetverbinding is te bekijken. Hierop staat de route ook ingetekend.

  Beheer Klompenpaden Gelderland
  Annet Venbrux

 89. Dit pad zaterdag 30 september in de regen gelopen en zelfs dan prachtig: zwarte boomstammen tegen een helgroen licht.

  Niettemin laat de markering te wensen over: de allereerste keer dat ik verdwaal op een klompenpad.
  Van het station tot het centrum: perfecte markering.
  Maar dan, vanuit het centrum de route oppakken is lastig: de markering houdt op bij het VVV, vandaar de vervolgroute oppakken kost zoekwerk en zelfs de app klopt niet met de aanduidingen.

  Evenals een stukje verderop: een richting linksaf ove rgras, die aangegeven is pal naast het tuinhek van een woning aan de linkerkant van pad.
  Ook de kleuraanduiding varieert: Norderpad is groen maar soms ook grijs. de paden zelf zijn goed beloopbaar, weinig klompen nodig….

 90. Met z’n alle vandaag het norderpad gelopen. Mooi pad vooral bij kasteel de Vanenburg erg veel te zien en ook een prachtige omgeving. Niet voor niks een van de mooiste landgoederen van Nederland! Sommige van ons hadden het pad vaker gelopen. Wel jammer dat er nu z’n eind langs die Vanenburgerallee gelopen moet worden. Eerder kon je daar het land door en dan naar de Mariahoeve, maar nu ligt die niet meer aan de route. Het ‘oude’ pad ligt er nog wel dus maar even een stukje van de nieuwe route afgeweken. Even weer naar die kudde schotse hooglanders gekeken. Prachtig om dat van zo dichtbij te kunnen bewonderen. Niet een pad waar dat zo kan: helemaal top!
  Wel jammer dat de gemeente Putten of team klompenpaden die paden aan het verleggen is, zo moet er steeds meer langs de weg gelopen worden en dat maakt het niet leuker.
  Verder een mooi pad en wat natuurlijk ook mee weegt: een leuke club met z’n allen bij elkaar en mooi weer.

 91. Het Norderpad is echt het mooiste pad wat we tot nu toe hebben gelopen. Veel afwisseling van verharde wegen tot echte ruigte en daar houden we wel van, dat is voor ons de uitdaging! Het is natuurlijk een klompenpad en dan moet het ook echt meerwaarde hebben boven een ‘gewoon’ voetpad. Als je dan onderweg ook nog een mooie kudde schotse hooglanders tegenkomt is het echt helemaal compleet. Wel jammer dat de bepadwijzering hier en daar niet klopt met de kaart (het pad was er wel, maar de pijltjes niet). Verder helemaal goed!

 92. Beste Eric Schotsman,

  Dank voor uw reactie op het gastenboek. Mooi dat u van de route heeft genoten. We gaan controleren of er in Putten inderdaad pijltjes ontbreken. Ik meld dit aan de coördinator van de lokale vrijwilligersgroep. Zij lopen maandelijks de route na en controleren daarbij o.a. de bewegwijzering en toegankelijkheid. Met een berichtje zoals dit kunnen we gezamenlijk zorgen voor klompenpaden als kwalitatief hoogwaardige wandelroutes.

  Voor wat betreft de app: Op de kaart van de app is te zien waar u zich bevindt. Dit wordt aangegeven door een poppetje of een groen pijltje dat beweegt terwijl u loopt. Op de kaart ziet u ook de route en zo kunt u vrij snel zien of u van de route afdwaalt.

  Hopelijk kunt u hiervan op een volgend klompenpad gebruik van maken. Wij wensen u nog veel wandelplezier.

  Met vriendelijke groet,
  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 93. Begonnen bij de P+R parking station Putten miste ik de aanwijzing om mijn pad te vervolgen
  nu bleek het geval dat de sticker niet meer zichtbaar was wegens een opgehangen bord waarachter deze
  verborgen zat. dan vervolgt het pad zich langs verharde weg met weinig verkeer en gaat door een mooi stuk
  parkbos,slingerd door weilanden achter kasteel Vanenburg langs om vervolgens in een fraai stuk bos verder
  te gaan. het laatste stukje van dit fraaie klompenpad gaat door de bebouwde kom van Putten en eindigd zo
  weer bij het station. kort en wel heb ik zeer genoten van dit mooie en goed gemarkeerde klompenpad

 94. Prachtige wandeling, heel afwisselend, echt van genoten. Alleen: vermijdPutten. Er ontbreken daar nogal wat routepijltjes en (ver)dwalen is gegarandeerd. Zelfs met het appje kosten het ons moeite weer op de route te komen.
  Tip: start bij het station (parkeergelegenheid) en doe de wandeling linksom, en ga bij de Putterbrink linksaf i.p.v. rechtsaf, pik dan aan het eind van de Putterbrink de route weer op (linksaf). Zo voorkom je (ver)dwalen in Putten.
  Maar laat je niet ontmoedigen: ook met (ver)dwalen is het de moeite waard deze wandeling te maken.
  Vraag: kan er bij een eerstvolgende update een functie ingebouwd worden waarmee je kunt zien waar je je op de route bevindt?

 95. Vandaag het Norderpad gelopen. Het Norderpad is een prachtig klompenpad dat volkomen terecht die aanduiding heeft gekregen. Had nooit gedacht dat de omgeving ten westen van Putten zo mooi zou zijn. Het Volenbekervoetpad kende ik bijvoorbeeld nog niet en was voor mij echt een openbaring. En kasteel Vanenburg en de directe omgeving was eveneens een hoogtepunt. Tenslotte wil ik de mensen, die dit pad hebben uitgezet nog een compliment maken vanwege de fraaie route, die is uitgezet vanaf het station naar het centrum van Putten. Ik ga dit klompenpad zeker nog eens lopen.

 96. Beste Wim Huibers,

  Leuk dat u het Norderpad prachtig vindt en dat hebt gemeld via ons Gastenboek. Uw opmerking over de routestickers aan het begin van de wandeling neem ik op met de coördinator van de vrijwilligersgroep van het Norderpad.

  Met vriendelijke groet,

  Annet Venbrux
  Team Klompenpaden

 97. Vandaag 7 mei het Norderpad met de klok meegelopen. Prachtige wandeling echt een aanrader.
  Wat opviel was dat vooral aan het begin van de wandeling diverse routestickers waren verwijderd, dus neem vooral de app mee!

 98. Wederom genoten van een heerlijke wandeling. Vandaag was het Norderpad aan de beurt.
  Wat mij betreft alweer een kanjer. Heel veel afwisseling en van harte aanbevolen. Net de
  foto’s (90x lol) bekeken, thuisfront genoot mee.
  Over stickers/bordjes ga ik het niet hebben, altijd de app mee:)

 99. Vandaag het pad gelopen, tegen de klok in. Er is veel geschreven over ontbrekende bordjes. Maar ik denk, dat de situatie nu hersteld is. In onze looprichting stonden ze nu toch echt allemaal. Elke hoek, alle afslagen. Met slechts drie uitzonderingen: het kruispunt Keizerswoert – Husselsesteeg, net buiten Putten (beide richtingen) en twee bordjes in Putten zelf maar we liepen toen al vlak bij het Kerkplein en dan kan het niet echt meer mis gaan. Op een route van 12 km met ik weet niet hoe veel bordjes, is dat Keurig. En misschien keken we wel op ons neus.
  Mooie route verder, en de lunch bij boerderijmuseum Mariahoeve was goed (bezoek museum met gids hebben we niet gedaan ).
  Hulde aan de vrijwilligers. Klompenpaden is een kwaliteits-ding.

 100. Vandaag dit pad gelopen voor de 4e keer dit jaar, tegen de klok in, gestart bij NS station..
  Van de 19 reacties in dit gastenboek gaan er 12 over onvolledige bewegwijzering. Hier en daar moet het inderdaad beter kunnen, maar echt slecht kan ik die bewegwijzering niet vinden. Soms moet je wel de situatie logisch bezien, de sticker van de tegengestelde route even opzoeken bijvoorbeeld of plattegrondje raadplegen.
  Eerder heb ik geschreven dat de verkorte route beter gevolgd kan worden om nieuwbouw te vermijden (naar Beekweg). Nu heb ik ontdekt dat je het beste de Putterbrink kunt lopen. dan snij je maar ongeveer 1,5 km af, te weten nieuwbouw en je voorkomt 2 x rijksweg oversteken. (Dan geen koffie in centrum!)
  Ik blijf het overigens een mooie route vinden.
  Verder verbaas ik me telkens weer over het Hoeverveldpad. Waarom dat pad is verzonnen is mij een raadsel. Half Norderpad, half Oldenallerpad en de rest is niks.

 101. Beste Marianne Mulder,

  Wat een vervelend bericht. Ik hoop dat alles naar omstandigheden goed met u gaat? Ik heb u een persoonlijke email gestuurd om dit te verifiëren. Ik zal het doorgeven aan de beheerder/eigenaar van het bruggetje.
  Veel beterschap gewenst!

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 102. Vanmorgen ben ik op het bruggetje bij het grasveld tussen de Meinwerkstraat en de Bruno Fabriciusstraat uitgegleden met als gevolg een aantal gekneusde ribben en minimaal één gebroken rib. Het bruggetje is spekglad!
  Tip: kippengaas zou misschien meer ongelukken helpen voorkomen

 103. De route op 13 november 2016 gelopen tegen de klok in. Het duurt even voordat je uit het centrum van Putten ben, maar daarna kom je in het mooie buitengebied van Putten terecht. Volgens mij ontbreken er een paar markeringen, dus het is raadzaam de route met de App te lopen.

 104. Vandaag hebben wij deze wandeling gelopen met behoorlijke motregen, maar dat mocht de pret niet drukken.
  We hebben de wandeling met de klok meegelopen en bedraagt volgens de gps 12,6 km. In het begin zijn er wat stickers in het dorp verdwenen maar met de app kwamen we er wel uit. Voor de rest was de bewegwijzering goed. Zeer gevarieerde wandeling met lanen, wat asfalt en bossen. Wij hebben genoten en vinden het wel een aanrader, Vrijwilligers bedankt

 105. Beste Yvonne,

  Bedankt voor het bericht, ik geef het door aan de vrijwilligers die regelmatig het pad nalopen/controleren. Wij adviseren overigens om bij alle klompenpaden tijdens het wandelen de bewegwijzering te combineren met de app, folder of het routekaartje.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 106. Vandaag, met heerlijk weer, dit klompenpad gelopen.
  Prachtige omgeving, afwisselend. Maar wat hebben we vaak de bordjes gemist, waardoor we verkeerd liepen. Wij denken dat dit pad eens nagelopen zou moeten worden.

 107. Wandeling na het station moeilijk te volgen. Soms komen wandelingen samen en wordt het moeilijk de juiste richting te bepalen. Ook ontbreken er aanwijzingen op belangrijke punten. De wandeling van 12 km werd zo ruim 18 km.
  Jammer, want er zijn mooie stukken bij. Een betere kaart leveren is misschien de oplossing.

 108. Op 12 september dit klompenpad gelopen met een groep. Ik sluit me aan bij de andere gasten: Er missen erg veel wegwijzer plaatjes, zodat het pad alleen te vinden is met een kaart. Ik was blij dat ik er al meerdere keren gelopen heb, anders verdwaal je. En het pad is tussen de Vanenburgerallee en de Kiefeldersteeg zo overwoekerd, dat het bijna niet meer te lopen is!

 109. Een mooie route. Wel veel over bospaden en niet door weilanden. Op sommige punten missen de bordjes.
  Gelukkig hebben we de app, dan komt het altijd goed. Al met al heerlijk gewandeld.

 110. Het pad is nauwelijks nog gemarkeerd en zonder kaartje niet te volgen. Erg jammer. Het eerste deel dat we wel konden volgen was niet echt interessant. Veel over verharde wegen, niet echt een klompenpad dus.

 111. Afgelopen week in de namiddag dit pad gelopen.
  En het was toch een flinke domper te moeten bemerken dat het pad er niet onderhouden bij lag.
  Op sommige stukken moest je je langs een haag van bramenstruiken en brandnetels wagen met op slechts enkele centimeters een afzetting met schrikdraad.
  Met korte broek werd dat dus een bijna onmogelijke opgave.
  Ook zijn onderweg op de route over langere stukken de lantaarnpalen voorzien van een nieuwe verflaag waardoor de route aanduiding niet meer zichtbaar is, maar dankzij het kaartje wat ik op zak had kon ik nog wel inschatten waar ik liep.
  En de markering die nog wel zichtbaar was bleek veelal verschoten of en een enkele keer onleesbaar.
  Dit alles had tot gevolg dat ik toch nog ergens verloren liep en uiteindelijk een 3 tal extra kilometers kon toevoegen.
  De route op zich is afwisselend en mooi maar het pad zelf verdiend wel alle aandacht op dit moment!!!

 112. 28 maart 2016 hebben we de route gelopen het was weer een prachtige route op punt 7 was het wat drassig maar goed te doen we hebben er weer van genoten

 113. Nog even dit: In Putten was het waarschijnlijk de dag van het zwerfafval, zakken vol vuil gezien en ook de jeugd was daar duidelijk bij betrokken. Een goede zaak.
  Maar langs het Norderpad heb ik ook zwerfafval gezien. Volle flessen drank worden meegenomen voor tijdens de rit, maar als ze leeg zijn worden ze onder een boom gedropt. Helaas.

 114. Vandaag dit pad gelopen. Ik vond het geweldig mooi. Kenmerkend waren de vele weilandjes met bosschages aan de randen en prachtige boerderijen met op de achtergrond hoge bomen.
  Ik heb tegen de klok ingelopen en ben bij NS station begonnen. Als je asfalt wilt vermijden kun je het beste de verkorte route lopen naar de Beeklaan. Dan niet langs industrie en nieuwbouw cq villawijk. Een asfaltweggetje of asfaltfietspad vind ik niet zo’n probleem als de omgeving (bv bos) mooi is.
  Op de Papiermakersstraat moet je op een gegeven ogenblik linksaf een klinkerpaadje op. De sticker staat daar m.i. aan de verkeerde kant van de lantaarnpaal. Verder uitstekende bewegwijzering.
  Alleen bij punt 7 was het een vijftig meter nog drassig. Maar daar kun je eventueel heel snel op de harde weg teruglopen en eerste weg rechts weer nemen. ’t Is maar een stukje door het land.
  Nogmaals, ik vond het geweldig mooi en zal dit pad zeker deze zomer nog eens (een paar keer) lopen.
  Bedankt allemaal.

 115. Vanmorgen dit pad gelopen. Parkeren kun je achter het gemeentehuis zonder parkeerschijf. Op een plek (wanneer je bij 7 de weilanden ingaat) was het echt heel nat.
  De stickers die de route aangeven zijn niet steeds dezelfde kleur (zowel grijs als groen).
  Leuke route die we in 2,5 uur hebben gelopen.

 116. Vandaag het Norderpad gelopen. Over het algemeen een mooie route met wat saaie stukjes asfalt. Sommige stukken waren erg drassig, houd daar rekening mee als het nat weer is (geweest). Parkeren kan prima bij de bibliotheek in putten, net voorbij het startpunt. Op het kerkplein geldt een parkeerschijfzone van max. twee uur. Wij redden de wandeling niet binnen die tijd.

 117. Vorige maand deze wandeling gelopen bij regenachtig weer. De wandeling is zeer mooi . Ook goed aangegeven .
  We zijn wel op een bepaald moment een stuk moeten teruglopen omdat het pad onderwater was gelopen . Dan maar een stuk over de weg gelopen maar dat was niet zo erg. Toch een mooie wandeling.

 118. Vorige maand deze route gelopen, we vonden niet de mooiste route, nog al veel asfalt en de omgeving van het industrieterrei n bij het station was niet erg fraai. De Mariahoeve was wel erg leuk, een aanrader om daar een rondleiding te krijgen (ca. 60 min.) Wij gaan deze route niet nog een keer lopen. Jammer dat er niet gekozen is om Beekweg in te lassen en dan niet door het centrum van Putten te gaan.

 119. Vorige week is dit klompenpad ons erg goed bevallen. We zijn gestart bij de pluktuin en zijn toen richting Putten gelopen. Erg afwisselend en af en toe zoeken naar het pad, niet omdat we de bordjes niet zagen, maar door het hoge riet.Na afloop in de pluktuin een kopje thee. Vandaag lopen we hem weer, gaan dan vis halen op de markt in Putten.

 120. We hebben erg genoten van het pad, alleen bij boerderij Voorzorg recht door gelopen ipv rechts af te slaan. Stond volgens ons niet aangegeven. Maar misschien hebben we hem gemist. Daarom hebben we een beetje gedwaald en verkeerde richting gelopen. Op een gegeven moment ben je dan even de kluts kwijt hoe je moet lopen.
  Maar we zijn weer bij begin punt terecht gekomen. Sommige stickers op lantarnpalen zijn wat verwarrend, waaronder ne het station voorbij de rotonde. Wjij zijn rechtdoor gelopen, dit was niet goed. Maar we zijn bekend in de buurt dus het kwam wel goed. Al met al toch een mooi pad ondanks het verkeerd lopen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.