Nudepad

Ontdek het mooie buitengebied van Wageningen rondom buurtschap De Nude. Wandelen door weilanden, uiterwaarden, veenontginningen, langs hagen en over de Grebbedijk. De afwisseling van cultuur, natuur en verhalen over de strijd in dit gebied bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Nudepad (11 km)

Startpunt: Restaurant De Blaauwe Kamer, Blaauwe Kamer 14 in Wageningen

Openbaar vervoer: Bushalte Grebbesluis, Rhenen. Bushalte Ooststeeg, Wageningen en bushalte Huppelpad, Wageningen

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt de route combineren met het Grift en Graftenpad en het Heuzesepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wij liepen de route van Wandelnet en dan kruis je (of loop je evenwijdig) delen van dit Klompenpad. Wat we zagen was dat veel niet goed te bewandelen was ivm te natte bodem of veel te hoog gras. Sommige paden waren ook afgesloten. Maar de asfvaltpaden waren ook prachtig want de omgeving maakt een hoop goed!

 2. heb met een paar van mn vrienden dit s’nachts laat gelopen en het was hartstikke mooi. vond t vooral vet hoe je de hele tijd zo’n grote heuvel kan zien en dan uiteindelijk daarvan aan de voet staat. het is echt een mooi rondje en alle bruggetjes en weilanden zijn echt heel mooi. je kon ook heel goed de kikkers horen langs het water. was alleen wel een beetje taai hoe nat en vies je voeten worden als het net heeft geregend.
  maar hoe dan ook, zeker aan te raden, ook al hadden we t op een vaag moment gelopen oeps

 3. Vandaag een deel van het Nudepad gelopen. B8j het Nieuwe Kanaal, vlak voor een bruggetje, is een rustpunt. In het kasje is echter niets, geen koffie, thee of wat ook. Alleen stoelen.
  Omdat ik hoge nood had, was het wel jammer dat er ook geen toilet bleek te zijn.
  Verder heerlijk gewandeld, omweg genomen door de Binnenveldse hooilanden. Mopi natuurgebied!

 4. Gisteren ook het eerste klompenpad van 2024 gelopen. Heerlijk het vele asfalt na 3 maanden regen. De onverharde stukken waren een kunst om door te komen, lekker modderig. Maar gelukt. 1gedeelte stond helemaal onder water, dus kon je via de app gemakkelijk een alternatieve route vinden. Wij hebben genoten van de prachtige omgeving , de blauwe luchten , witte wolken en groene weiden.
  Indrukwekkend om het hoge water te zien.

 5. Ons 1e klompenpad van 2024,een mooie koude dag in Januari,eindelijk,na al die regen wel weer eens fijn! Gestart bij restaurant de Blauwe Kamer,wat is dat stuk prachtig! We hebben de route enigzins aangepast,we zijn via de grebbedijk ri. de Grebbeberg gelopen,via de Grebbeweg tot aan het Militaire Ereveld.Net voor het ereveld rechtsaf door t bos tot aan de Heiimersteinselaan,dan rechtsaf de Cuneraweg op en een stuk vh Grift en Graftenpad langs de Grift gelopen.Dan de route via de Haarwal weer opgepakt.Loop je ri.Wageningen,mooie weidse uitzichten.Op de Haarweg zijn we rechtdoor gegaan,aangezien het pad linksaf erg nat leek! Via de Zijdvang weer ri.de route,we wilden bij punt 10 de route weer oppakken,maar dat pad stond geheel onder water,dus bij de kruising vd Zijdvang maar de Afweg opgelopen om zo de route goed te kunnen vervolgen.Dan via de dijk weer terug naar startpunt,was 13,6 km totaal.Zo hou je droge voeten en hebben we toch genoten van deze omgeving, en een fijne wandeling gehad!

 6. Aardige wandeling. Ik heb de route een stukje ingekort op de terugweg van de Weidijk via de Zijdvang terug naar de Haarweg.
  Een aantal stukken grasland en zandpaden, best wat asfalt, en wat avontuurlijke paadjes die niet bijzonder geschikt zijn voor blote benen (brandnetels e.d., als je goed oplet is het te doen).
  Een groot deel vanaf de Haarweg richting Rhenen heb ik genoten van het mooie uitzicht op de Grebbeberg.

 7. Zojuist gelopen, er zijn zo’n 140 klompenpaden die niet in de top 10 staan. Dit is er een van. Maar sommige reacties hieronder zijn wel heel streng. Het is ook de kunst van je beperkte blik te verleggen van de vierkante meter asfalt onder je naar al het moois om je heen. En dat is er volop!
  De hoeveelheid asfalt viel me mee, geen modder dus waar mogelijk van de weg af gekund.

  Tip, lopen met zonsopgang. Prachtig! Wie weet nog een keer overdoen tegen zonsondergang
  Ooit deze uitbreiden met een verlenger door de Wageningse uiterwaarden en/of de De Blauwe Kamer?

 8. Tegenvallend route. Een mooie omgeving, dat wel, vooral bij het startpunt (Blauwe Kamer).
  Daarna vervolg je de route voor 3/4 over het asfalt. Een groot gedeelte loop je met uitzicht op Wageningen (geen bijzonder uitzicht) en zelfs strak langs de tuintjes van een nieuwbouwwijk. Terwijl 100 meter verder een mooi fietspad langs het water loopt! Ook geen gelegenheid om een kopje koffie of verfrissing te kopen, althans hebben wij niet gezien! Wel kramen van fruittelers langs de weg waar je heerlijk fruit kunt kopen. Dan heb je al we het grootste gedeelte er op zitten, maar zeker een aanrader! We hebben een prima middag gehad, maar ik zou dit zeker geen “klompen”pad willen noemen. De boerderijen langs de route zijn mooi. Maar het geraas van het drukke verkeer moet je er maar bij nemen dan. Eén van de minst fraaie routes welke wij tot op heden hebben gelopen. Mag men wel wat meer werk van maken!

 9. Prachtige natuur in mei, volop fluitekruid, boterbloemen en de gele lis te zien. Rundvee wat graast met jongen, hoog gras, veel diversiteit aan vlinders. Gezellig rustpunt onderweg (zelfbediening)
  Temperatuur prima en een heerlijke wind.
  Prima loopje mooie vergezichten.

 10. Deze op 19 mei gelopen. Na een mooie start in de Blaauwe Kamer sloop de teleurstelling er wel in bij mij; veel asfalt en te weinig afwisseling. Nee, deze tocht staat gaat bij mij niet op herhaling. Jammer. Ik zou achteraf verwachten dat er wellicht gebruik gemaakt kan worden van andere uitgezette routes door de Blaauwe Kamer?
  Toch bedankt voor het uitzetten en onderhouden.

 11. Vooral een mooie wandeling in mei en juni, vinden wij. Volop bloeiende planten, kruiden en struiken langs de route en bijzondere gevederde vrienden in de lucht! We zagen de ooievaar, de lepelaar en de aalscholver. De route is goed gemarkeerd en de overstapjes en smalle paadjes maken het een leuke wandeling.

 12. Vanmiddag het pad gelopen. Niet erg bijzonder, maar toch wel weer leuk. We hebben het pad gelopen vanaf het beginpunt. Over de Grebbedijk gelopen en niet onderlangs. Daarna tegen de klok in richting Wageningen. Best spannend en een heel avontuur om over verschillende modderige en glibberige paadjes te lopen. Vanaf een gegeven moment moet je nog een keer door een weiland. Dit hebben we aan ons voorbij laten gaan. Even doorgelopen over de brug en dan langs het watertje de grift over een fietspad richting de Grebbeberg. Dit stukje loop je dan over het Grift en Graftenpad. Bij de Grebbeberg ga je weer verder over het Nudepad. Nog net voor 16 uur terug bij het beginpunt (Panorama restaurant De Blaauwe kamer). Het restaurant konden we nog wel wat te drinken krijgen ook al geeft de site aan dat het gesloten is tussen 16 en 17 uur. Heel fijn! Al met al hebben we een fijne wandeling gehad.

 13. Het Nudepad kent nogal wat negatieve reacties op deze site. Daar prikken we nu echter wel doorheen. In combinatie met een gedeelte door het natuurgebied de Blauwe Kamer vonden wij het een prima route. Er valt genoeg te zien en te beleven. De vergezichten op het weidse landschap en de Grebbeberg zijn prachtig. Voor wat modderpaadjes zijn we niet bevreesd en het asfalt, ach, die binnendoor weggetjes ook niets mis mee. Bruggetjes, overstapjes ,leuke rustbankjes, weilanden en smalle paden ook die zitten in het Nudepad. Het is ook maar hoe je het bekijkt, een dikke dik verdiende voldoende voor ons 96e klompenpad !!!

 14. Afgelopen weekend deze wandeling gedaan.
  Ook wij vonden het niet zo interessant en zelfs saai.
  Zo zie je maar. Ieder zijn mening dus gewoon lekker wandelen en achteraf
  bepalen wat je er van vond. Kun je hem in ieder geval afstrepen.

  Prima markeringen trouwens en goede koffie bij De Blaauwe Kamer.

 15. De wat negatieve recensies wekten onze nieuwsgierigheid naar dit pad. Zou het echt zo teleurstellend zijn? Niets is minder waar wat ons betreft. We hebben vandaag een heerlijke wandeling gehad. Ook de stukken die je op asfalt wandelde waren prima. Je moet dan ook niet naar beneden staren maar om je heen kijken; akkers, boerderijen, koeien etc. Er waren ook heel wat stukken onverhard en door weiland. Het was een hele mooie wandeling en zeker niet saai, we hebben genoten. Bedankt klompenpadteam.

 16. Goed onderhouden pad met mooie bankjes op de juiste plekken voor een theepauze en lunch. Inderdaad vlak en inderdaad veel asfalt maar er valt genoeg te genieten, bijvoorbeeld van de weidse uitzichten. Wel benieuwd of dit pad de landhonger van Wageningen gaat overleven.

 17. Beste Arie,

  Goed om te lezen dat u van het Nudepad hebt genoten. Er is inderdaad een grote diversiteit aan plant- en diersoorten te vinden langs het Klompenpad.
  Inmiddels is het stuk tussen de Wageningse Afweg en de Lawickse Allee onderhouden en gemaaid.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 18. Ondanks de wat minder goede recensies dit pad (mijn 62e) gelopen. Inderdaad zijn er 2 wat langere stukken asfalt, maar het gebied biedt mooie weidse uitzichten. Persoonlijk vond ik de route niet tegenvallen. ik heb veel gezien onderweg. Onderaan de dijk de Konikspaarden en Galloway runderen. Voor het eerst een Roodborsttapuit gezien. De Torenvalk op zijn nestkast. De Distelvlinder en Weidebeekjuffer. Ganzen met jongen. Ooievaarsnest. Voor de beheerders nog wel een tip: het pad langs de omheining tussen de Wageningse Afweg en de Lawickse Allee heeft dringend onderhoud nodig. Door de struiken bijna dichtgegroeid, Eén struik blokkeert bijna het pad. Een fotoverslag op mijn website https://arievanhensbergen.nl/

 19. Net als de meeste wandelaars zijn ook wij niet enthousiast. Heel veel asfalt en af en toe door een weiland. Alleen maar vlakke stukken waardoor het in een warme zomerdag niet te doen is vanwege de warmte. Echt heel saai. Eigenlijk is de start het allermooist. Bij de Blauwe Kamer is veel moois te zien. Neem daar ook even de tijd voor. Op mijn Instagram geeri_wandelt staat een filmpje van deze route.

 20. Vandaag gelopen. Mooie route, wel veel asfalt, maar bijna geen verkeer en een mooie omgeving.
  Jammer van de oprukkende nieuwbouw van Wageningen

 21. Vandaag dit pad gelopen, schitterende omgeving de blauwe kamer, Klompenpad verschrikkelijk saai.
  Moet mij aansluiten bij de andere recensies.

 22. In aanhef staat o.a. klompen aan en gaan.
  Is maar goed dat ik dit niet heb gedaan anders waren de zolen, door over de saaie lange geasfalteerde wegen wandelen, al totaal versleten.
  Had ik zondag 23/1 op blote voeten door de modder, vooral waar nieuw wijk wordt gebouwd, moet klunen.
  Route is mij voor geen aanrader.

 23. Beste Arjan,

  De werkelijke mogelijkheden voor een Klompenpad ter plaatse liggen toch wat anders dan u denkt. Wij zijn van mening dat het Nudepad voldoet aan onze kwaliteitscriteria waarbij het landschapstype ter plaatse altijd meegewogen wordt.

  Elke streek en daarmee elk Klompenpad heeft een eigen karakter. Dit wordt grotendeels bepaald door het landschapstype. In geval van het Nudepad is dat open en wijds met rechte lijnen voor wegen en watergangen. De waardering voor een bepaald landschapstype is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap.

  Met vriendelijk groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 24. Ik sluit me aan bij veel van de reacties. Het is helaas één van de mindere klompenpaden. Saai en veel asfalt. Volgens mij is in deze omgeving een veel fraaiere route te ontwikkelen. Mijn advies… dit pad opheffen en een nieuwe poging wagen. Dat moet vast kunnen in deze omgeving met voldoende mogelijkheden..

 25. 9 Oktober 2021.
  Veel zin om een klompenpad te lopen. Nudepad uitgezocht, helaas wat een teleurstelling. 70% Asfalt is geen klompenpad. En dan ook nog nieuwbouw onderweg waardoor een stuk heel lastig begaanbaar is.
  Het mag in onze ogen, we waren met 3, de naam Klompenpad niet hebben. Heel jammer. Zeker geen aanrader.

 26. Aalt 7 okt 2021

  Vandaag het Nudepad gewandeld in de mist later een zonnetje erbij wat een heerlijk pad ,
  En ook nog een mooi stukje nieuwbouw gezien en zonnenpark in aanbouw !

  Goede bewegwijzering zeker een aanrader Super !!

  Heb genoten !!

 27. Persoonlijk vind in het niet heg mooiste klompen pad die ik heb gelopen. De bewegwijzering heeft ook wat aandacht nodig. Er wordt bij Wageningen momenteel een nieuwe wijk gebouwd waardoor de route gedeeltelijk over dat terrein loopt, tegen de tijd dat die wijk af is misschien even op dat punt de bewegwijzering na lopen. Ook een stukje ten zuiden daarvan (bij de provinciale weg hebben wij de bewegwijzering gemist

 28. Een klompenpad dat grotendeels over asfalt loopt, is de naam niet waard. Als dat werd gecompenseerd met een prachtige omgeving, zou t nog tot daaraan toe zijn, maar de route voert vooral door agri-industrieel gebied, met veel velden groene woestijn (raaigras), dus al met al weinig aantrekkelijk. Een afknapper en een afrader dus.

 29. Onlangs heb ik ook dit pad gelopen en ik moet zeggen dat het wel een bijzonder pad is. Heel veel verharde wegen, maar ook redelijk grote stukken door het veld. Wel jammer is dat de route tussen de Haarwal en Haarweg langs de nieuwbouwwijk je voor 2/3e van de route in de brandnetels loopt. Het is dat je af en toe nog een Klompenpaden bordje of sticker zag, want ik heb wel getwijfeld of ik nog door zou lopen of weer terug en via een andere route het pad zou volgen.

  Al met al geen teleurstelling, maar ook niet het beste Klompenpad

 30. Beste wandelaar,

  Elke streek en daarmee elk Klompenpad heeft een eigen karakter. Dit wordt grotendeels wordt bepaald door het landschapstype. Soms is dat open en wijds (ontginningen)landschap met rechte lijnen voor wegen en watergangen. Dit zie je bijvoorbeeld in het Binnenveld tussen Wageningen, Rheden, Ede en Veenendaal. Daarnaast zijn er Klompenpaden die een meer besloten karakter hebben. Het kampenlandschap bijvoorbeeld in de Achterhoek kenmerkt zich door kronkelende paden en beken met na iedere bocht weer een andere aanblik. De waardering voor een bepaald landschapstype is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap. Vermeldingen over het percentage asfalt op een Klompenpad dragen ons inziens niet bij aan ons doel: de beleving van het landschap.

 31. IDD Saai !! en over veel asfalt (80-90% van de route) en soms langs drukke wegen. De mooiste stukken van deze regio zijn jammer genoeg niet in deze route opgenomen. Wij hebben daarom in het begin al een kleine omweg gemaakt. Naar een mooi koffieplekje bij het uitzichtpunt op de Grebbeberg. Je gaat dan bij Grebbesluis linksaf over het fietspad van de Cuneralaan en via een klimmetje over een lange metalen trap (zonder leuning) naar de top. 40 m hoger. Dit is maar 1,5 km om, maar de oorspronkelijke route is toch maar 11 km.
  De zeer drukke en lawaaierige Lawickse Allee hebben wij niet gelopen en wij zijn vrijwel direct overgestoken. Om via een graspad en even later over een nieuw fietspad op de Wageningse Afweg te komen. Dat scheelt veel herrie. Op het eind hadden we nog meer dan voldoende tijd over, om nog een rondje van 20 minuten (1,3 km) door de Blauwe Kamer te doen. Daar werden we nog beloond met een jagende boomvalk. Onze route met deze 2 varianten is maar 13,2 km.

  Ik heb Klompenpad een voorstel gedaan om bij de bunker bij de Grebbesluis over het LF4 pad door te lopen. En via een bruggetje verderop de route weer op te pakken. Je loopt dan lang over het fietspad (of over het gras) langs het Valleikanaal. Hier geen auto’s. Helaas is dit ook asfalt, maar mooier dan de saaie wegen zoals de Weidijk en Haarwal.

 32. Op 4 september dit “klompenpad”gelopen. Wat een teleurstelling. Helaas vergeten de beoordelingen hiervoor te lezen. Dan hadden we deze teleurstelling voorkomen.
  Naast vele kilometers over asfalt moesten we ook door een soort suvivalpad met diepe kuilen en manshoge brandnetels en distels. Dit pad zou eigenlijk van de website moeten worden verwijderd.

 33. Maandag 23-8 dit klompenpad gelopen. Het was ons 91ste klompenpad en toch zeker niet het minste. Tegen de klok in gelopen en wij vonden het niet saai of teveel verhard. Er waren juist veel ‘struinpaden’, die door het regenachtige weer op sommige plekken erg modderig waren en lastig begaanbaar door de vele brandnetels. Voldoende bankjes onderweg.
  Dank aan de vrijwilligers die de klompenpaden onderhouden. Wij genieten er elke keer weer van en dankzij die klompenpaden zie je hoe gevarieerd (Midden-)Nederland is.

 34. Ondanks de negatieve reacties toch het Nudepad gelopen. Wat een aanfluiting. Saai saai saai! Voornamelijk asfalt. Paar paden waren best prima maar op wat andere paden lekker door de brandnetels gestruind…Ik stel voor om de route aan te passen of verwijderen.

 35. Niet onze favoriete route. Veel verharde weg en wat saaie stukken. De stukken die wel interessant waren bij gras en bruggetjes, smalle paadjes was erg slecht gesnoeid en stond je vol in de brandnetels.

 36. Leuk pad door een schitterend gebied! De Nubepadbank ideaal even te rusten. Dank vrijwilligers!!

 37. Gezien de reacties hier hadden we dit klompenpad in onze buurt voor het laatst bewaard. Inderdaad veel asfalt maar dat zijn landweggetjes dus vonden wij het niet erg. Vrij plat, weids uitzicht, dat maakt het ws wat saaier tov andere paden maar wij vonden het toch wel wel de moeite waard.
  We mochten de fietsen bij het rustpunt bij Wageningen neerzerten, superlieve mensen met koffie, thee, fris en cake achter in de tuin!

 38. Afgelopen zondag dit klompenpad gewandeld (gecombineerd met het Grift en Graftenpad). Behoorlijk veel verhard maar ondanks dat toch genoten. De alternatieve route aan de buitenrand van Wageningen staat goed aangegeven. Helaas zit de Blauwe Kamer niet in de route maar is zeker de moeite waard om daar ook door te wandelen.

 39. Een klompenpad is eigenlijk altijd een feest maar het Nudepad is echt ontzettend saai. Eigenlijk een rechthoek van asfalt. Een heel klein deel is door werkzaamheden een alternatieve route maar dat is zo’n klein stukje dat ik me niet kan voorstellen dat het originele stukje dit pad een succes zal maken. Ik waardeer het harde werk dat in klompenpaden gestoken wordt maar hier was de creativiteit op denk ik. Zoveel asfalt mag geen klompenpad heten dan kan ik net goed een rondje thuis door de wijk lopen.

 40. Hallo Steven,

  Dank voor het leuke filmpje van het Nudepad! Ik wil graag een notitie bij uw gastenboekbericht plaatsen: de nieuwbouwwijk is een tijdelijke alternatieve route. Wanneer de huidige route weer hersteld kan worden zal de deze route komen te vervallen en plaats maken voor een onverharde route door weilanden. De vrijwilligers van het Nudepad en het Klompenpaden Beheerteam werken er hard aan om dit zo snel mogelijk te realiseren.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 41. Het Nudepad ligt tussen Rhenen en Wageningen en begint aan de voet van de Grebbeberg. Het mooiste in de omgeving, de Blaauwe Kamer, maakt helaas geen deel uit van het klompenpad, maar is zeker een bezoekje waard. Vanaf de Blaauwe Kamer is het wel een stukje lopen naar het echte begin van het klompenpad. Sneeuw, hagel en erg veel wind moest ik trotseren voor dit rondje dat me niet echt kon overtuigen. Een paar leuke stukjes door weilanden, een enkel leuk bruggetje, maar ook veel asfalt, een saaie nieuwbouwwijk en een drukke weg. Lekker gewandeld, pad 109 afgestreept en 1335 km achter me.
  video: https://youtu.be/pExUuNtV7uk

 42. Mijn eerste klompenpad in 2021, heb er inmiddels 44 gelopen en streef dit jaar de 80 te halen. Omdat ik geen purist ben word ik niet chagrijnig van een te veel aan asfalt. Er viel genoeg te zien en te beleven. Zelf heb ik een prettige wandeling gemaakt op een koude dag, met zompige paden (hoezo asfalt?)
  Mijn relaas is te vinden op https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/01/15/werken-op-het-nudepad/
  Meer foto’s zie ook op Instagram : titiissprakeloos

  Bedankt aan de vrijwilligers en landeigenaren.

 43. Best een teleurstelling, dit klompenpad. Verbazend, want de omgeving bij het startpunt is juist prachtig, de blauwe en rode route van 1 á 3 km. Wel erg druk bezocht. De hoeveelheid verhard pad is in verhouding tot andere klompenpaden echt groot. Wie in de buurt wil wandelen kiest beter voor het fraaie Wageningse Engpad.

 44. Beste heer Boesjes,

  Het Nudepad moet wegens omstandigheden tijdelijk voor een gedeelte van haar originele route afwijken. Hierdoor wordt er in deze periode meer over verharde wegen en door een woonwijk gelopen. Wij werken eraan om het Nudepad zo snel mogelijk weer haar orginele vorm terug te geven.

  Daarbij wil ik benoemen dat elke streek en daarmee elk Klompenpad een eigen karakter heeft. Dit wordt grotendeels bepaald door het landschapstype. Soms is dat open en wijds landschap met rechte lijnen voor wegen en watergangen, zoals bij het Nudepad. Daarnaast zijn er Klompenpaden die een meer besloten karakter hebben, zoals in een Achterhoeks kampenlandschap. De waardering voor een bepaald landschapstype is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

  Om bij Klompenpaden tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk, omdat wij afhankelijk zijn van de medewerking particuliere eigenaren. Vermeldingen over het percentage asfalt op een Klompenpad dragen ons inziens niet bij aan ons doel: de beleving van het landschap.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 45. Wij zijn groot liefhebber van het wandelen van klompenpaden en hebben er inmiddels enkele tientallen gelopen. De één nog mooier dan de andere. Vandaag liepen we het Nudepad en dat was een regelrechte aanfluiting. Het is alles behalve een aantrekkelijke route.Heel veel langs geasfalteerde wegen en een stuk door een woonwijk in aanleg en langs een drukke provinciale weg. De weinige gedeeltes over grasland en akkers waren eigenlijk onbegaanbaar.Tot je enkels door de modder ploegen.
  Mijn advies: Laat dit klompenpad voor wat het is en zoek een ander uit. Er zijn er nog genoeg, die wél de moeite waard zijn.

 46. Het Nudepad nu voor de tweede keer gelopen. Sinds half maart hebben we meer dan 35 verschillende paden gelopen, sommige vaker dan eens – en het Nudepad is een van de minst interessante paden. Het omgelegde stuk door Wageningen – kruip door sluip door langs een gebied waar grondwerk voor een stadsuitbreiding wordt gedaan op terrein dat een paar maanden geleden nog door het pad werd doorkruist – is nog minder interessant geworden.

  Terzijde: we hebben het startpaneel van dit pad niet kunnen vinden in de Blaauwe Kamer – is het weggehaald?

 47. Afgelopen vrijdag hebben wij het Nudepad gelopen, samen met zus en zwager als afsluiting van een vakantie in Oostenrijk. Wij wonen in Veenendaal en kennen de omgeving best wel goed. Deze route vonden wij vrij eentonig. In deze omgeving is meer te te zien, de Blauwe Kamer mag je niet in i.v.m de Corona. Het Grift en Graftpad is mooier.

 48. Een deel van dit pad gelopen omdat het deel uitmaakte van een andere wandeling waar we een routebeschrijving van hadden. Gezien andere opmerkingen hebben we het beste stuk getroffen. Door een weiland, langs een akker over een zeer smal paadje, dan een brugje en een bankje. Ook een stuk asfaltpad. Op sandalen gaat het ook al heet het klompenpad.

 49. Vanmiddag het pad gelopen.Enkele interessante delen worden afgewisseld met mindere,zelfs saaie delen. Als Klompenpad inderdaad te veel asfalt langs gewone verkeerswegen.In vergelijking met eerder gelopen Klompenpaden is dit pad voor ons wat tegengevallen.Volgende keer beter!

 50. Geachte meneer,

  Hartelijk dank voor uw reactie. Dit geeft ons team van vrijwilligers, die het onderhoud verzorgen, inzicht hoe mensen het pad beleven en hierop kunnen wij zonodig inspelen.
  Bij uw opmerkingen wil ik enkele kanttekeningen plaatsen. Als start van de route is de parkeerplaats bij de Blaauwe Kamer gekozen. Dit geeft de mogelijkheid even dit waterrijke gebied met vele vogels te bekijken. Omdat dit gebied in open verbinding met de Rijn staat hebben wij het pad er niet doorheen gelegd. Wel is aldaar te wandelen. Ons pad hebben wij onderaan de Rijnbandijk gelegd zodat je het gebied direct kunt beleven. Als je over de Rijnbandijk loopt (dit moet bij hoog water) heb je de mooie uitzichten over grote delen van het gebied en naar de Grebbeberg.

  Het percentage asfalt bij klompenpaden is altijd sterk afhankelijk van het landschapstype ter plaatse. Er wordt geprobeerd om zo veel mogelijk over onverharde wegen en door boerenland te lopen. Bij het Nudepad is 4400 meter onverhard op de 11000 m totaal. Voor ons is dit in dit gebied voldoende.

  Graag wens ik u goede wandelingen door ons mooie Nederland toe.

  M.v.g.
  Team Klompenpaden

 51. De foto en het startpunt zetten je op het verkeerde spoor, dit klompenpad gaat niet door de blauwekamer.
  Is geen klompenpad omdat er 75% over de weg moet worden gelopen. Wel hele mooie bankjes en als je de moed hebt opgegeven nog een mooi stuk door een weiland.

 52. Helaas vergeten vooraf de berichtjes hier eerst te lezen. Geen aanrader dit pad. Veel asfalt en omleiding door een buitenwijk. Niet wat ik gewend ben van een klompenpad. Jammer. Zeker niet voor herhaling vatbaar.

 53. Het begin en het einde is mooi t.h.v. de blauwe kamer(erg mooi) maar het grootste stuk middenin is eentonig en voor een klompenpad veel te veel asfalt. Tot nu toe de minste die wij gelopen hebben. Jammer maar weer een ervaring rijker, toch een mooie dag gehad.

 54. We sluiten ons aan bij de beschrijving van Adriana. Weinig boeiend pad, behalve begin en eind bij de blauwe kamer. De buitenwijk van Wageningen (met lelijke kassencomplexen van de WUR en oprukkende villaatjes ) kan ons niet boeien en de saaie monocultuurweilanden zonder koeien evenmin. Wel een mooi uitzicht op de grebbeberg.
  Al met al niet voor herhaling vatbaar

 55. Beste Daan,

  De werkgroep van het Nudepad gaat na aanleiding van uw bericht de situatie herzien en waar nodig de bewegwijzering aanpassen of toevoegen.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 56. Leuke wandeling gehad, leuke omgeving alleen jammer, dat de bewijzering vooral bij de nieuwbouw niet klopt, wij en nog een paar wandelaars waren de weg kwijt! Het andere paar is door het maïsveld gelopen en wij de andere kant op ( op het het hek een bordje met een zwart kruis er over! Een stuk de route terug gelopen om later toch weer op de terugweg uit te komen! Kijk er even naar! Groet collega klompenpad vrijwiliger!

 57. Bloedjeheet, maar met een reddend windje. Begin (en eind=hetzelfde) van het Nudepad is mooi, daarna wordt het ‘best mooi’, en daarna valt het grootste deel van de wandeling ronduit tegen, ook door de omleiding die minder tijdelijk lijkt dat hij wordt aangekondigd. Het pad voert door een nieuwbouwwijk, langs hekken, plastic kassen en de provinciale weg. Mwah, wij kennen veel mooiere klompenpaden.

 58. Heel mooi pad. Goede bewegwijzering.
  Er was een tijdelijke wijziging, was ook heel duidelijk.

 59. Beste heer Lagerweij,

  Dank voor het doorgeven van het omgevallen paaltje. Ik zal er voor zorgen dat het zsm hersteld wordt. De kabelwerkzaamheden zijn ondertussen afgerond, maar om andere redenen is de omleidingsroute nog altijd van kracht; het betreffende paaltje staat op de oorspronkelijke route. Ik hoop dat we de oorspronkelijke route zeer binnenkort weer kunnen gebruiken.

 60. Ter hoogte van nummer 7, zie de kaart, is een paaltje gesneuveld. Hij ligt er nog wel, maar plat op de grond.

 61. Beste heer Kramer,

  Dank voor uw bericht. Ik heb uw opmerking over het geploegde land tussen de Haarweg en Lawickse Allee opgepakt. De eigenaar heeft aangegeven dat dit een eenmalige actie was omdat het land geschoven moest worden. Hierbij was het nodig het stuk waar het klompenpad loopt mee te pakken. Dit gebeurd zo 1x in de 25 jaar. Dus voor aankomende jaren kunt u met een gerust hart het klompenpad bewandelen!

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 62. Op 27 januari met grijze luchten het Nudepad gewandeld. Ik vond het om deze tijd van het jaar een saaie wandeling. Maar ook moet ik vertellen dat het wandelen langs de akkerrand, tussen de Haarweg en Lawickse Allee, bijna niet te doen is. Dit komt doordat de eigenaar het land tot aan de sloot heeft omgeploegd. het zou fijn zijn als hier een alternatief voor komt.

 63. Afgelopen woensdag dit pad gelopen. Nogal saai. Lange saaie stukken. Teveel asfalt te zien. Markering niet overal duidelijk de tweede helft. Zeker niet voor herhaling vatbaar.

 64. Op 19 maart het Nudepad gelopen. We begonnen bij de “blauwe kamer” maar helaas ging de route er langs op en niet erdoor. Wel de lepelaars gezien ? De route was grotens verhard, lange rechte paden door weiland. Alleen het laatste stukje route (langs Wageningen op) was wel mooier. We hadden wel een prachtig zonnetje wat het pad toch mooi maakte. Ook de bewegwijzering was top, we hebben de app niet nodig gehad.

 65. Vandaag (o.a.) dit pad nog eens gelopen. Is een echt (boeren)klompenpad, wel knap veel asfalt, nl 50%. Weiland en bouwland, ik mag het wel en halverwege een RUSTWAT plek. Route wel wat kort.

 66. Het weer was prachtig en de bewegwijzering perfect maar de wandeling bood niet veel. Beetje erg saai.

 67. Hoewel er zeker mooie stukjes in de route zitten, zijn deze mooie stukjes in de minderheid: de route loopt veel over of langs (asfalt)wegen. Te weinig “pad”. Ook niet bijzonder spannend, deze route door vooral landbouwgebied. De route is uitstekend aangegeven.

 68. Een dagje Wageningen en omgeving. Een heerlijk zonnetje, het werd zelfs warm. Leuk klompenpad. Wij wandelden met kaartje en app, maar het is ook goed aangegeven. Daarna Marokkaanse High Tea gedaan in Wageningen. Genoten!

 69. Wij vonden het een mooie wandeling.
  We hebben de lepelaars gezien en er schoot een adder voor onze voeten weg.

 70. Ik heb al een aantal klompenpaden gelopen. Het is fantastisch om te zien dat Nederland echt een mooi land is. Er is zoveel diversiteit. Sorry maar ik ben helemaal hilarisch.

 71. Bedankt voor uw bericht op dit klompenpad, welke helaas door u niet als positief ervaren is.
  Het is natuurlijk onze bedoeling om de bewegwijzering voor alle wandelaars zo duidelijk mogelijk te maken.
  Met uw bericht kunnen we gezamenlijk zorgen voor Klompenpaden als kwalitatief hoogwaardige wandelroutes.
  Ik vraag de vrijwilligers die het beheer van dit Klompenpad verzorgen om de door u genoemde punten in de bewegwijzering te bekijken en waar mogelijk te verbeteren.

  Overigens geldt voor alle Klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Daarnaast is het soms nodig om bepaalde stukken met elkaar te verbinden over de weg. Het doel is de wandelaar ook deze stukken cultuurlandschap te laten beleven en soms is daar weinig, soms iets meer asfalt voor nodig.

  Ik wens u vooral veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 72. Vandaag met man en twee kinderen enthousiast gestart aan dit klompenpad. Vanaf de parkeerplaats bij restaurant de Blauwe kamer ging het alleen gelijk mis…
  Aan de overkant van de weg staat een paal met een klompenpad bordje met een pijltje naar rechts. Wij enthousiast het pad genomen rechts door het hekje. Heel mooi stuk om te wandelen alleen nergens een klompenpad bordje meer… Bij de vogeluitkijktoren weer terug naar het restaurant om opnieuw het pad te gaan lopen (45?minuten verder…)
  Het klompenpad start bij het restaurant naar links!! was te zien op een bordje aan de kant van de aankomst weg.
  Dit is de (lange) weg die je ook met de auto hebt gereden om bij het startpunt te komen.
  Niet erg aantrekkelijk om hier te lopen…
  Daarna links af onderaan de dijk lopen om auto verkeer te mijden.
  Eenmaal op de splitsing onderaan de Grebbeberg staan er vijf bordjes?! Tja, wij maken de keuze om een kant op te lopen want je kunt deze route twee kanten op lopen.
  Eenmaal aan de wandel vragen we ons af of we goed lopen… Geen bordje te zien en we lopen op een geasfalteerde landweg… Erg lang stuk en jammer dat er geen leuke kleine paadjes zijn. Komen we wel bordjes tegen dan wel dan geen pijltje met de richting die je op moet.
  Bij de grift overgestapt op de blauwe route om terug naar de auto te keren.
  Jammer!!
  Onze ervaringen met andere klompenpaden zijn gelukkig positiever.

 73. Als toekomstig Nudepad-vrijwilliger vanmiddag het pad verkend. En meteen ook maar vuil geraapt. Hier en daar was het behoorlijk moerassig, gelukkig hoge schoenen aan. Heerlijk gewandeld!

 74. Mooi klompenpad, hoor.. kan de vergelijking met veel andere paden prima doorstaan!
  Vandaag met heerlijk weer genoten van de wandeling.

 75. Op deze mooie Hemelvaartsdag genoten van de wandeling op dit klompenpad.
  Mooie uitzichten op de Grebbeberg en wat een leuke bankjes staan er op deze route.

 76. We hebben de route vanaf de Blaauwe Kamer/pont-afrit met de klok méé gelopen en het was de minst fijne klompenpad die we tot nu toe hebben gelopen. Relatief vaak over asfalt en gelukkig was het droog weer anders was het deel ‘in aanleg’ nauwelijks begaanbaar. Weinig afwisseling qua landschap met hier en daar een paar honderd meter aangenaam lopen en kijken.

 77. Op 19 maart dit pad gelopen. Met het pontje aangekomen bij startpunt de blauwe kamer. Mooi stukje natuur. Daarna het pad gelopen. Ik snap de eerdere opmerkingen over saai, kaal hekwerken en kleiige weilanden maar als je de goede kant op kijkt is het landschap prachtig. Bijzonder om te zien dat op relatief korte afstand het rivierenlandschap overgaat in de stuwwal. Prachtig uitzicht op de Grebbeberg!

 78. op vrijdag 10 maart 2017 het Nudepad gelopen. Op zich mooie route, maar vanaf punt 6 (De Ossenkampen) klopte de route niet meer. We moesten dwars door een weiland met zeer zware modder en dat pad liep dood. Dus terug en een omweg moeten lopen door een woonwijk. Dat was een tegenvaller en heeft ons ruim een uur extra tijd gekost. Klompenpad daarna niet meer opgepakt, maar langs drukke weg teruggelopen naar opstappunt ivm ontstane gebrek aan tijd. Begin van de route was wel erg mooi.

 79. Vanuit de Blauwe Kamer begint de wandeling heel erg mooi. Vanaf de dijk gingen we rechts de weilanden in. Over een lang pad langs een hoog ongezellig hek van Monsanto. Het lopen daar was afschuwelijk. Glibberend door de klei. Vervolgens liepen we langs een drukke weg. Daarna weer de weilanden in. HIer een smal pad langs een akker van een boer met alleen maar prikkeldraad. Zelfs bij de overstappunten allemaal prikkeldraad. Levensgevaarlijk vooral omdat we steeds in de klei weggleden en wegzakten. En dan naast je water…daarna nog een keer langs een ellenlang weiland met hoogspanningsmasten al wegglijdend en wegzakkend in de klei. We waren het helemaal beu. Daarna langs een stiltegebied waar het oké was. Net voor het valleikanaal moesten we weer het weiland in. We hadden er geen zin meer in. We zijn via het mooie fietspad van het Valleikanaal weer teruggelopen. Wij raden een ieder het pad af. Klompenpad onwaardig.

 80. Vandaag met prachtig voorjaarsweer (15 graden) het Nudepad gelopen. Qua landschap niet het meest spannend. Qua vette klei wel !!!, De schoenmaat nam regelmatig met 2 toe. Maar goed, dat is de bodemgesteldheid en die is wat het is.
  Onderweg heel gezellig thee gedronken bij een rustpunt. Verder complimenten voor de mooie nieuwe banken.
  Het pad is goed aangegeven en werd vandaag best wel goed bezocht. Dank aan de vrijwilligers !!!

 81. Bij 3 graden de wandelschoenen aangetrokken en de 11 km van het Nudepad gelopen. We zijn gestart bij de Blauwe Kamer (restaurant). In de weilanden konden we genieten van de git-zwarte runderen en de vele paarden. Vervolgens waren er diverse fanatieke schaatsers te vinden op de plassen rondom.
  Het pad is goed aan gegeven. Op zich niet een heel bijzonder pad, maar met oog voor de natuur zie je altijd wel wat….de zon liet zich niet zien, maar wel een schitterende ijsvogel (!) op een paar meter afstand, een vlaamse gaai, een zilverreiger, diverse waterhoentjes, andere watervogels en fazanten.
  Verschillende weilanden waren gevuld met schapen en ook menig zwaan was er te vinden.
  Het pad was redelijk goed te lopen. Af en toe een gladde plek of een wat bevroren ondergrond, maar dat mocht de pret niet drukken….
  Op bankjes niet gelet, daar het geen weer was op te gaan zitten. De versnapering hebben we genomen in het restaurant de Blauwe Kamer. Daar was het prima vertoeven en konden we even op temperatuur komen. Diverse wandelaars dachten daar ook zo over. Je hebt zelfs een mooi uitzicht en het is de moeite waard om even het beschermde natuurgebied vanaf de parkeerplaats in te lopen. Het heeft ook een vogelspotplek.
  Dit is echt een klompenpad die elk seizoen een andere uitstraling heeft! Dat zullen we nog gaan ervaren.
  Vrijwillers: onze dank is groot!

 82. Een heerlijke wandeldag, en een afwisselend pad.
  Inderdaad is tijdens de opdooi de ondergrond hier en daar erg glad.
  Dan is een verhard stukje weer makkelijker lopen.
  Thee gedronken bij het “RUST”punt….haha, het water in de koker was bij aankomst bevroren, toch heerlijk in de tuin van het zonnetje genoten tijdens mijn theepauze!
  Als je naar de “Blauwe kamer” loopt kun je onderlangs de dijkweg lopen….dat is veel rustiger!
  Op naar ’t volgende Klompenpad….

 83. Hallo Marijke,
  Bedankt voor uw reactie. In 2016 werd nagedacht over het plaatsen van 2 bankjes langs het Nudepad. Als de weersomstandigheden dit toelaten zullen deze geplaatst worden op 27 januari.

 84. Prachtig pad, vanuit ons huis in Wageningen gelopen op een prachtige, deels zonnige winterdag. Het enig dat we misten was een bankje onderweg om even uit te kunnen rusten….in de sneeuw in toch wel erg koud….

 85. Toch wel teveel asfalt (waaronder een druk stukje met auto’s), ondanks de repliek van de coördinator. En wat Bram al zei: er is een groot gemis aan bankjes onderweg (eigenlijk is dat een ‘wereldwijd’ probleem; je ziet dit euvel bijna overal. Daarom wordt er véél minder gelopen dan mogelijk zou zijn). We stonden (dus staand) te pauzeren/eten in ’t weiland. Een paar stukken waren zompig of glibberig; op een paar stukken bleef er een kilo modder/klei aan je schoenen hangen. Maar dat vond ik niet erg. Ludo spreekt over een boerderij waar je onderweg koffie kan drinken (ik lust danwel geen koffie, maar goed). Die boerderij heb ik dan gemist… Een gemis… :P. Ik hoop dat die wat beter gaat worden aangegeven, al twijfel ik dat ik hier ooit weer kom (te ver rijden voor mij). Ik kon me wel redden, maar voor een aantal mensen kan/zal een wandelstok nuttig zijn. De Boer spreekt over te hoge opstapjes. Daar ben ik ’t wel een klein beetje mee eens. Zo’n 10 cm lager zou al een stuk beter zijn (maar misschien ontsnappen er dan koeien ofzo?). Met name bij die opstapjes moet je uitkijken dat je niet uitglijd bij ’t afstappen.

 86. Prachtige en gevarieerde route gisteren gelopen over het Nudepad, het ook nog eens prima wandelweer. De akkers waren gort droog dus goed begaanbaar, volop genoten. Dank aan de mensen die dit mogelijk maken.

 87. Schitterende tocht door mooie afwisselende omgeving! Doordat het veel heeft geregend deze zomer was het juist wel prettig dat een groot gedeelte over asfalt gaat de weilanden en maïsvelden zijn erg drassig en er langs lopen is helemaal prima.

 88. Wij hebben de route vandaag, 23 juli gelopen,
  jammer dat ook hier te veel asfalt gebruikt word!
  Misschien een advies, wat eenvoudige bankjes
  om even te rusten ,en te genieten van de mooie omgeving.
  verder heerlijk gelopen.
  en lekker gegeten in de ‘Blaauwe kamer’
  vriendelijke groet,
  Bram en Gijsje Koopman

 89. 16 juli heb ik deze route met mijn man gelopen. Het is een erg mooie route in een afwisselende omgeving. Het gedeelte waar je over asfalt loopt vonden wij totaal niet storend. Je loopt toch nog tussen het groen en daar is genoeg te zien. De route is goed onderhouden, compliment voor de vrijwilligers! Een aanrader!

 90. We hebben er echt van genoten. Prachtige omgeving, goed aangeduid. Onderweg zagen we 2 vrijwilligers aan het werk. Respect. Jullie zijn echte ambassadeurs van jullie regio. Niet voor niets dat we telkens kiezen voor de klompenpaden.

 91. Geachte mevrouw,

  Hartelijk dank voor uw reactie. Dit geeft ons team van vrijwilligers, die het onderhoud verzorgen, inzicht hoe mensen het pad beleven en hierop kunnen wij zonodig inspelen.
  Bij uw opmerkingen wil ik enkele kanttekeningen plaatsen. Als start van de route is de parkeerplaats bij de Blaauwe Kamer gekozen. Dit geeft de mogelijkheid even dit waterrijke gebied met vele vogels te bekijken. Omdat dit gebied in open verbinding met de Rijn staat hebben wij het pad er niet doorheen gelegd. Wel is aldaar te wandelen. Ons pad hebben wij onderaan de Rijnbandijk gelegd zodat je het gebied direct kunt beleven. Als je over de Rijnbandijk loopt (dit moet bij hoog water) heb je de mooie uitzichten over grote delen van het gebied en naar de Grebbeberg.

  Het percentage asfalt bij klompenpaden is altijd sterk afhankelijk van het landschapstype ter plaatse. Er wordt geprobeerd om zo veel mogelijk over onverharde wegen en door boerenland te lopen. Bij het Nudepad is 4400 meter onverhard op de 11000 m totaal. Voor ons is dit in dit gebied voldoende.

  Graag wens ik u goede wandelingen door ons mooie Nederland toe.

  Met vriendelijke groeten,
  Joop van Beem, coördinator Nudepad.

 92. Van mij krijg dit pad geen sterren.

  Als je start bij de Blaauwe Kamer, verwacht je ook iets van de Blaauwe kamer te zien, maar niet dus. Dit had ik wellicht van te voren kunnen zien, maar ik heb een keer wat minder voorbereid een route uitgezocht. Dat hebben we geweten.

  Over 80% asfalt loop je over de weg buiten het natuurgebied langs richting de weilanden. Er worden zoveel bordjes aangeboden dat je door de bomen (eh bordjes) het bos niet meer ziet. Dit komt de duidelijkheid niet ten goede vonden wij.
  Over rechte, geasfalteerde landwegen loop je dan een rondje richting het startpunt, waar je het laatste gedeelte van de route dubbel loopt.
  Hier en daar is er een doorsteek over weiland of akkerland en waan je, je heel even op een echt klompenpad.

 93. Vandaag het Grift en Graftenpad gelopen met de verlenging van het Nudepad. Ik vond het Nudepad een geweldig mooi pad (net als het Grift en Graftenpad). Het Nudepad is een echt klompenpad en die zijn er niet zo veel.
  Ik was beducht voor drassigheid, gelet op de verhaaltjes in het gastenboek en de regen vorige week. Maar de zon en wind van gisteren hebben blijkbaar goed gewerkt. Zelfs het bouwland was niet meer drassig.
  Hoeveelheid asfalt o.a. Haarwal viel mij wel mee, je kunt niet alles hebben.
  De bewegwijzering van beide paden was uitstekend.
  De Grebbeberg als achtergrond enerzijds en de hoogbouw van Wageningen anderzijds vond ik typisch mooi.
  De opstapjes zijn volgens mij niet anders dan elders in de klompenpaden.
  Bedankt iedereen voor de heerlijke dag.

 94. 22/4 2016 Nudepad gelopen. Veel verharde wegen maar om ergens te komen moet je er wel gebruik van maken.
  Mooie wandeltocht een echte aanrader maar een dike min punt was dat de opstapjes wat hoog waren en bij alle opstapjes’ die ook al niet breed zijn’ opgelet moet worden dat je niet in het prikkedraad blijft hangen met je kleding.
  Dit hebben wij ervaren als een zeer onvriendelijk welkom. Ook is dit ons nog nooit overkomen en we hebben al heel wat klompenpaden gelopen.

 95. Wat een schitterend Klompenpad…! Vandaag heb ik het gelopen na een enthousiasmeren d artikel van Flip van Doorn in de reeks ‘Het mooiste Nederland’, dagblad Trouw van 24 oktober 2015. De route gaat over veel verharde wegen, maar bijna altijd ligt er een brede berm of een looppaadje naast. Het is jammer dat de 900 (!) populieren langs de Veensteeg binnenkort worden gekapt, maar als je naar de bomen opkijkt, zie je wel waarom dat nodig is. De Bennekommer Meent, waar de natuur zich prachtig herstelt en waar nu zelfs het melkviooltje (en straks ook de klokjesgentiaan ) groeit, is een lust voor het oog. En Theeterras In het Veld (een huiskamer met zelfbediening) is een lief en leuk rustpunt. Kortom, een kanjer van een Klompenpad!

 96. Gisteren het Nudepad gelopen. Begon wat ongelukkig met een verzwikking maar toch maar doorgelopen.

  Veel asfalt en het was inderdaad baggeren. Ik heb me er niet zo aan gestoord maar echt een leuke wandeling is het niet.

  Op de Haarwal is het wat onduidelijk wanneer je het weiland in moest.

  Overigens waren er wel een aantal mooie “doorkijken” richting de Greb, dat dan weer wel.

 97. Vandaag het nudepad gelopen met mijn vrouw.
  De route vanaf het aanlooppunt de blauwe kamer is 11,5 km. De route begint heel mooi en wij hadden het pad benedendijks op de grebbedijk gevonden. Halverwege de wandeling krijg je een vrij lang stuk dat verhard is met veel fietsers en auto’s die wel rustig rijden. Dit stuk valt tegen. Het routebordje na de boerderij waar je koffie kan drinken en dat je het maïsveld in moet is verdwenen. Gelukkig had ik ook de kaart op mijn telefoon met gps dus gelukkig gevonden. In het mais veld wordt de route weer wat leuker. Daarna krijg je weer een behoorlijk stuk asfalt naast een behoorlijke drukke weg daarna weer het weiland in voor het laatste stukkie. Wij hebben nu een aantal klompenpaden gedaan en zijn zeer enthousiast over deze paden maar deze viel vandaag een beetje tegen. Volgende wandeling weer beter. Ga zo door.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.