Nudepad

Ontdek het mooie buitengebied van Wageningen rondom buurtschap De Nude. Wandelen door weilanden, uiterwaarden, veenontginningen, langs hagen en over de Grebbedijk. De afwisseling van cultuur, natuur en verhalen over de strijd in dit gebied bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Nudepad (11 km)

Startpunt: Restaurant De Blaauwe Kamer, Blaauwe Kamer 14 in Wageningen

Openbaar vervoer: Bushalte Grebbesluis, Rhenen. Bushalte Ooststeeg, Wageningen en bushalte Huppelpad, Wageningen

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route verlengen:  U kunt de route combineren met het Grift en Graftenpad en het Heuzesepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Een deel van dit pad gelopen omdat het deel uitmaakte van een andere wandeling waar we een routebeschrijving van hadden. Gezien andere opmerkingen hebben we het beste stuk getroffen. Door een weiland, langs een akker over een zeer smal paadje, dan een brugje en een bankje. Ook een stuk asfaltpad. Op sandalen gaat het ook al heet het klompenpad.

 2. Vanmiddag het pad gelopen.Enkele interessante delen worden afgewisseld met mindere,zelfs saaie delen. Als Klompenpad inderdaad te veel asfalt langs gewone verkeerswegen.In vergelijking met eerder gelopen Klompenpaden is dit pad voor ons wat tegengevallen.Volgende keer beter!

 3. Geachte meneer,

  Hartelijk dank voor uw reactie. Dit geeft ons team van vrijwilligers, die het onderhoud verzorgen, inzicht hoe mensen het pad beleven en hierop kunnen wij zonodig inspelen.
  Bij uw opmerkingen wil ik enkele kanttekeningen plaatsen. Als start van de route is de parkeerplaats bij de Blaauwe Kamer gekozen. Dit geeft de mogelijkheid even dit waterrijke gebied met vele vogels te bekijken. Omdat dit gebied in open verbinding met de Rijn staat hebben wij het pad er niet doorheen gelegd. Wel is aldaar te wandelen. Ons pad hebben wij onderaan de Rijnbandijk gelegd zodat je het gebied direct kunt beleven. Als je over de Rijnbandijk loopt (dit moet bij hoog water) heb je de mooie uitzichten over grote delen van het gebied en naar de Grebbeberg.

  Het percentage asfalt bij klompenpaden is altijd sterk afhankelijk van het landschapstype ter plaatse. Er wordt geprobeerd om zo veel mogelijk over onverharde wegen en door boerenland te lopen. Bij het Nudepad is 4400 meter onverhard op de 11000 m totaal. Voor ons is dit in dit gebied voldoende.

  Graag wens ik u goede wandelingen door ons mooie Nederland toe.

  M.v.g.
  Team Klompenpaden

 4. De foto en het startpunt zetten je op het verkeerde spoor, dit klompenpad gaat niet door de blauwekamer.
  Is geen klompenpad omdat er 75% over de weg moet worden gelopen. Wel hele mooie bankjes en als je de moed hebt opgegeven nog een mooi stuk door een weiland.

 5. Helaas vergeten vooraf de berichtjes hier eerst te lezen. Geen aanrader dit pad. Veel asfalt en omleiding door een buitenwijk. Niet wat ik gewend ben van een klompenpad. Jammer. Zeker niet voor herhaling vatbaar.

 6. Het begin en het einde is mooi t.h.v. de blauwe kamer(erg mooi) maar het grootste stuk middenin is eentonig en voor een klompenpad veel te veel asfalt. Tot nu toe de minste die wij gelopen hebben. Jammer maar weer een ervaring rijker, toch een mooie dag gehad.

 7. We sluiten ons aan bij de beschrijving van Adriana. Weinig boeiend pad, behalve begin en eind bij de blauwe kamer. De buitenwijk van Wageningen (met lelijke kassencomplexen van de WUR en oprukkende villaatjes ) kan ons niet boeien en de saaie monocultuurweilanden zonder koeien evenmin. Wel een mooi uitzicht op de grebbeberg.
  Al met al niet voor herhaling vatbaar

 8. Beste Daan,

  De werkgroep van het Nudepad gaat na aanleiding van uw bericht de situatie herzien en waar nodig de bewegwijzering aanpassen of toevoegen.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 9. Leuke wandeling gehad, leuke omgeving alleen jammer, dat de bewijzering vooral bij de nieuwbouw niet klopt, wij en nog een paar wandelaars waren de weg kwijt! Het andere paar is door het maïsveld gelopen en wij de andere kant op ( op het het hek een bordje met een zwart kruis er over! Een stuk de route terug gelopen om later toch weer op de terugweg uit te komen! Kijk er even naar! Groet collega klompenpad vrijwiliger!

 10. Bloedjeheet, maar met een reddend windje. Begin (en eind=hetzelfde) van het Nudepad is mooi, daarna wordt het ‘best mooi’, en daarna valt het grootste deel van de wandeling ronduit tegen, ook door de omleiding die minder tijdelijk lijkt dat hij wordt aangekondigd. Het pad voert door een nieuwbouwwijk, langs hekken, plastic kassen en de provinciale weg. Mwah, wij kennen veel mooiere klompenpaden.

 11. Heel mooi pad. Goede bewegwijzering.
  Er was een tijdelijke wijziging, was ook heel duidelijk.

 12. Beste heer Lagerweij,

  Dank voor het doorgeven van het omgevallen paaltje. Ik zal er voor zorgen dat het zsm hersteld wordt. De kabelwerkzaamheden zijn ondertussen afgerond, maar om andere redenen is de omleidingsroute nog altijd van kracht; het betreffende paaltje staat op de oorspronkelijke route. Ik hoop dat we de oorspronkelijke route zeer binnenkort weer kunnen gebruiken.

 13. Ter hoogte van nummer 7, zie de kaart, is een paaltje gesneuveld. Hij ligt er nog wel, maar plat op de grond.

 14. Beste heer Kramer,

  Dank voor uw bericht. Ik heb uw opmerking over het geploegde land tussen de Haarweg en Lawickse Allee opgepakt. De eigenaar heeft aangegeven dat dit een eenmalige actie was omdat het land geschoven moest worden. Hierbij was het nodig het stuk waar het klompenpad loopt mee te pakken. Dit gebeurd zo 1x in de 25 jaar. Dus voor aankomende jaren kunt u met een gerust hart het klompenpad bewandelen!

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 15. Op 27 januari met grijze luchten het Nudepad gewandeld. Ik vond het om deze tijd van het jaar een saaie wandeling. Maar ook moet ik vertellen dat het wandelen langs de akkerrand, tussen de Haarweg en Lawickse Allee, bijna niet te doen is. Dit komt doordat de eigenaar het land tot aan de sloot heeft omgeploegd. het zou fijn zijn als hier een alternatief voor komt.

 16. Afgelopen woensdag dit pad gelopen. Nogal saai. Lange saaie stukken. Teveel asfalt te zien. Markering niet overal duidelijk de tweede helft. Zeker niet voor herhaling vatbaar.

 17. Op 19 maart het Nudepad gelopen. We begonnen bij de “blauwe kamer” maar helaas ging de route er langs op en niet erdoor. Wel de lepelaars gezien 😀 De route was grotens verhard, lange rechte paden door weiland. Alleen het laatste stukje route (langs Wageningen op) was wel mooier. We hadden wel een prachtig zonnetje wat het pad toch mooi maakte. Ook de bewegwijzering was top, we hebben de app niet nodig gehad.

 18. Vandaag (o.a.) dit pad nog eens gelopen. Is een echt (boeren)klompenpad, wel knap veel asfalt, nl 50%. Weiland en bouwland, ik mag het wel en halverwege een RUSTWAT plek. Route wel wat kort.

 19. Het weer was prachtig en de bewegwijzering perfect maar de wandeling bood niet veel. Beetje erg saai.

 20. Hoewel er zeker mooie stukjes in de route zitten, zijn deze mooie stukjes in de minderheid: de route loopt veel over of langs (asfalt)wegen. Te weinig “pad”. Ook niet bijzonder spannend, deze route door vooral landbouwgebied. De route is uitstekend aangegeven.

 21. Een dagje Wageningen en omgeving. Een heerlijk zonnetje, het werd zelfs warm. Leuk klompenpad. Wij wandelden met kaartje en app, maar het is ook goed aangegeven. Daarna Marokkaanse High Tea gedaan in Wageningen. Genoten!

 22. Wij vonden het een mooie wandeling.
  We hebben de lepelaars gezien en er schoot een adder voor onze voeten weg.

 23. Ik heb al een aantal klompenpaden gelopen. Het is fantastisch om te zien dat Nederland echt een mooi land is. Er is zoveel diversiteit. Sorry maar ik ben helemaal hilarisch.

 24. Bedankt voor uw bericht op dit klompenpad, welke helaas door u niet als positief ervaren is.
  Het is natuurlijk onze bedoeling om de bewegwijzering voor alle wandelaars zo duidelijk mogelijk te maken.
  Met uw bericht kunnen we gezamenlijk zorgen voor Klompenpaden als kwalitatief hoogwaardige wandelroutes.
  Ik vraag de vrijwilligers die het beheer van dit Klompenpad verzorgen om de door u genoemde punten in de bewegwijzering te bekijken en waar mogelijk te verbeteren.

  Overigens geldt voor alle Klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Daarnaast is het soms nodig om bepaalde stukken met elkaar te verbinden over de weg. Het doel is de wandelaar ook deze stukken cultuurlandschap te laten beleven en soms is daar weinig, soms iets meer asfalt voor nodig.

  Ik wens u vooral veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 25. Vandaag met man en twee kinderen enthousiast gestart aan dit klompenpad. Vanaf de parkeerplaats bij restaurant de Blauwe kamer ging het alleen gelijk mis…
  Aan de overkant van de weg staat een paal met een klompenpad bordje met een pijltje naar rechts. Wij enthousiast het pad genomen rechts door het hekje. Heel mooi stuk om te wandelen alleen nergens een klompenpad bordje meer… Bij de vogeluitkijktoren weer terug naar het restaurant om opnieuw het pad te gaan lopen (45?minuten verder…)
  Het klompenpad start bij het restaurant naar links!! was te zien op een bordje aan de kant van de aankomst weg.
  Dit is de (lange) weg die je ook met de auto hebt gereden om bij het startpunt te komen.
  Niet erg aantrekkelijk om hier te lopen…
  Daarna links af onderaan de dijk lopen om auto verkeer te mijden.
  Eenmaal op de splitsing onderaan de Grebbeberg staan er vijf bordjes?! Tja, wij maken de keuze om een kant op te lopen want je kunt deze route twee kanten op lopen.
  Eenmaal aan de wandel vragen we ons af of we goed lopen… Geen bordje te zien en we lopen op een geasfalteerde landweg… Erg lang stuk en jammer dat er geen leuke kleine paadjes zijn. Komen we wel bordjes tegen dan wel dan geen pijltje met de richting die je op moet.
  Bij de grift overgestapt op de blauwe route om terug naar de auto te keren.
  Jammer!!
  Onze ervaringen met andere klompenpaden zijn gelukkig positiever.

 26. Als toekomstig Nudepad-vrijwilliger vanmiddag het pad verkend. En meteen ook maar vuil geraapt. Hier en daar was het behoorlijk moerassig, gelukkig hoge schoenen aan. Heerlijk gewandeld!

 27. Mooi klompenpad, hoor.. kan de vergelijking met veel andere paden prima doorstaan!
  Vandaag met heerlijk weer genoten van de wandeling.

 28. Op deze mooie Hemelvaartsdag genoten van de wandeling op dit klompenpad.
  Mooie uitzichten op de Grebbeberg en wat een leuke bankjes staan er op deze route.

 29. We hebben de route vanaf de Blaauwe Kamer/pont-afrit met de klok méé gelopen en het was de minst fijne klompenpad die we tot nu toe hebben gelopen. Relatief vaak over asfalt en gelukkig was het droog weer anders was het deel ‘in aanleg’ nauwelijks begaanbaar. Weinig afwisseling qua landschap met hier en daar een paar honderd meter aangenaam lopen en kijken.

 30. Op 19 maart dit pad gelopen. Met het pontje aangekomen bij startpunt de blauwe kamer. Mooi stukje natuur. Daarna het pad gelopen. Ik snap de eerdere opmerkingen over saai, kaal hekwerken en kleiige weilanden maar als je de goede kant op kijkt is het landschap prachtig. Bijzonder om te zien dat op relatief korte afstand het rivierenlandschap overgaat in de stuwwal. Prachtig uitzicht op de Grebbeberg!

 31. op vrijdag 10 maart 2017 het Nudepad gelopen. Op zich mooie route, maar vanaf punt 6 (De Ossenkampen) klopte de route niet meer. We moesten dwars door een weiland met zeer zware modder en dat pad liep dood. Dus terug en een omweg moeten lopen door een woonwijk. Dat was een tegenvaller en heeft ons ruim een uur extra tijd gekost. Klompenpad daarna niet meer opgepakt, maar langs drukke weg teruggelopen naar opstappunt ivm ontstane gebrek aan tijd. Begin van de route was wel erg mooi.

 32. Vanuit de Blauwe Kamer begint de wandeling heel erg mooi. Vanaf de dijk gingen we rechts de weilanden in. Over een lang pad langs een hoog ongezellig hek van Monsanto. Het lopen daar was afschuwelijk. Glibberend door de klei. Vervolgens liepen we langs een drukke weg. Daarna weer de weilanden in. HIer een smal pad langs een akker van een boer met alleen maar prikkeldraad. Zelfs bij de overstappunten allemaal prikkeldraad. Levensgevaarlijk vooral omdat we steeds in de klei weggleden en wegzakten. En dan naast je water…daarna nog een keer langs een ellenlang weiland met hoogspanningsmasten al wegglijdend en wegzakkend in de klei. We waren het helemaal beu. Daarna langs een stiltegebied waar het oké was. Net voor het valleikanaal moesten we weer het weiland in. We hadden er geen zin meer in. We zijn via het mooie fietspad van het Valleikanaal weer teruggelopen. Wij raden een ieder het pad af. Klompenpad onwaardig.

 33. Vandaag met prachtig voorjaarsweer (15 graden) het Nudepad gelopen. Qua landschap niet het meest spannend. Qua vette klei wel !!!, De schoenmaat nam regelmatig met 2 toe. Maar goed, dat is de bodemgesteldheid en die is wat het is.
  Onderweg heel gezellig thee gedronken bij een rustpunt. Verder complimenten voor de mooie nieuwe banken.
  Het pad is goed aangegeven en werd vandaag best wel goed bezocht. Dank aan de vrijwilligers !!!

 34. Bij 3 graden de wandelschoenen aangetrokken en de 11 km van het Nudepad gelopen. We zijn gestart bij de Blauwe Kamer (restaurant). In de weilanden konden we genieten van de git-zwarte runderen en de vele paarden. Vervolgens waren er diverse fanatieke schaatsers te vinden op de plassen rondom.
  Het pad is goed aan gegeven. Op zich niet een heel bijzonder pad, maar met oog voor de natuur zie je altijd wel wat….de zon liet zich niet zien, maar wel een schitterende ijsvogel (!) op een paar meter afstand, een vlaamse gaai, een zilverreiger, diverse waterhoentjes, andere watervogels en fazanten.
  Verschillende weilanden waren gevuld met schapen en ook menig zwaan was er te vinden.
  Het pad was redelijk goed te lopen. Af en toe een gladde plek of een wat bevroren ondergrond, maar dat mocht de pret niet drukken….
  Op bankjes niet gelet, daar het geen weer was op te gaan zitten. De versnapering hebben we genomen in het restaurant de Blauwe Kamer. Daar was het prima vertoeven en konden we even op temperatuur komen. Diverse wandelaars dachten daar ook zo over. Je hebt zelfs een mooi uitzicht en het is de moeite waard om even het beschermde natuurgebied vanaf de parkeerplaats in te lopen. Het heeft ook een vogelspotplek.
  Dit is echt een klompenpad die elk seizoen een andere uitstraling heeft! Dat zullen we nog gaan ervaren.
  Vrijwillers: onze dank is groot!

 35. Een heerlijke wandeldag, en een afwisselend pad.
  Inderdaad is tijdens de opdooi de ondergrond hier en daar erg glad.
  Dan is een verhard stukje weer makkelijker lopen.
  Thee gedronken bij het “RUST”punt….haha, het water in de koker was bij aankomst bevroren, toch heerlijk in de tuin van het zonnetje genoten tijdens mijn theepauze!
  Als je naar de “Blauwe kamer” loopt kun je onderlangs de dijkweg lopen….dat is veel rustiger!
  Op naar ‘t volgende Klompenpad….

 36. Hallo Marijke,
  Bedankt voor uw reactie. In 2016 werd nagedacht over het plaatsen van 2 bankjes langs het Nudepad. Als de weersomstandigheden dit toelaten zullen deze geplaatst worden op 27 januari.

 37. Prachtig pad, vanuit ons huis in Wageningen gelopen op een prachtige, deels zonnige winterdag. Het enig dat we misten was een bankje onderweg om even uit te kunnen rusten….in de sneeuw in toch wel erg koud….

 38. Toch wel teveel asfalt (waaronder een druk stukje met auto’s), ondanks de repliek van de coördinator. En wat Bram al zei: er is een groot gemis aan bankjes onderweg (eigenlijk is dat een ‘wereldwijd’ probleem; je ziet dit euvel bijna overal. Daarom wordt er véél minder gelopen dan mogelijk zou zijn). We stonden (dus staand) te pauzeren/eten in ‘t weiland. Een paar stukken waren zompig of glibberig; op een paar stukken bleef er een kilo modder/klei aan je schoenen hangen. Maar dat vond ik niet erg. Ludo spreekt over een boerderij waar je onderweg koffie kan drinken (ik lust danwel geen koffie, maar goed). Die boerderij heb ik dan gemist… Een gemis… :P. Ik hoop dat die wat beter gaat worden aangegeven, al twijfel ik dat ik hier ooit weer kom (te ver rijden voor mij). Ik kon me wel redden, maar voor een aantal mensen kan/zal een wandelstok nuttig zijn. De Boer spreekt over te hoge opstapjes. Daar ben ik ‘t wel een klein beetje mee eens. Zo’n 10 cm lager zou al een stuk beter zijn (maar misschien ontsnappen er dan koeien ofzo?). Met name bij die opstapjes moet je uitkijken dat je niet uitglijd bij ‘t afstappen.

 39. Prachtige en gevarieerde route gisteren gelopen over het Nudepad, het ook nog eens prima wandelweer. De akkers waren gort droog dus goed begaanbaar, volop genoten. Dank aan de mensen die dit mogelijk maken.

 40. Schitterende tocht door mooie afwisselende omgeving! Doordat het veel heeft geregend deze zomer was het juist wel prettig dat een groot gedeelte over asfalt gaat de weilanden en maïsvelden zijn erg drassig en er langs lopen is helemaal prima.

 41. Wij hebben de route vandaag, 23 juli gelopen,
  jammer dat ook hier te veel asfalt gebruikt word!
  Misschien een advies, wat eenvoudige bankjes
  om even te rusten ,en te genieten van de mooie omgeving.
  verder heerlijk gelopen.
  en lekker gegeten in de ‘Blaauwe kamer’
  vriendelijke groet,
  Bram en Gijsje Koopman

 42. 16 juli heb ik deze route met mijn man gelopen. Het is een erg mooie route in een afwisselende omgeving. Het gedeelte waar je over asfalt loopt vonden wij totaal niet storend. Je loopt toch nog tussen het groen en daar is genoeg te zien. De route is goed onderhouden, compliment voor de vrijwilligers! Een aanrader!

 43. We hebben er echt van genoten. Prachtige omgeving, goed aangeduid. Onderweg zagen we 2 vrijwilligers aan het werk. Respect. Jullie zijn echte ambassadeurs van jullie regio. Niet voor niets dat we telkens kiezen voor de klompenpaden.

 44. Geachte mevrouw,

  Hartelijk dank voor uw reactie. Dit geeft ons team van vrijwilligers, die het onderhoud verzorgen, inzicht hoe mensen het pad beleven en hierop kunnen wij zonodig inspelen.
  Bij uw opmerkingen wil ik enkele kanttekeningen plaatsen. Als start van de route is de parkeerplaats bij de Blaauwe Kamer gekozen. Dit geeft de mogelijkheid even dit waterrijke gebied met vele vogels te bekijken. Omdat dit gebied in open verbinding met de Rijn staat hebben wij het pad er niet doorheen gelegd. Wel is aldaar te wandelen. Ons pad hebben wij onderaan de Rijnbandijk gelegd zodat je het gebied direct kunt beleven. Als je over de Rijnbandijk loopt (dit moet bij hoog water) heb je de mooie uitzichten over grote delen van het gebied en naar de Grebbeberg.

  Het percentage asfalt bij klompenpaden is altijd sterk afhankelijk van het landschapstype ter plaatse. Er wordt geprobeerd om zo veel mogelijk over onverharde wegen en door boerenland te lopen. Bij het Nudepad is 4400 meter onverhard op de 11000 m totaal. Voor ons is dit in dit gebied voldoende.

  Graag wens ik u goede wandelingen door ons mooie Nederland toe.

  Met vriendelijke groeten,
  Joop van Beem, coördinator Nudepad.

 45. Van mij krijg dit pad geen sterren.

  Als je start bij de Blaauwe Kamer, verwacht je ook iets van de Blaauwe kamer te zien, maar niet dus. Dit had ik wellicht van te voren kunnen zien, maar ik heb een keer wat minder voorbereid een route uitgezocht. Dat hebben we geweten.

  Over 80% asfalt loop je over de weg buiten het natuurgebied langs richting de weilanden. Er worden zoveel bordjes aangeboden dat je door de bomen (eh bordjes) het bos niet meer ziet. Dit komt de duidelijkheid niet ten goede vonden wij.
  Over rechte, geasfalteerde landwegen loop je dan een rondje richting het startpunt, waar je het laatste gedeelte van de route dubbel loopt.
  Hier en daar is er een doorsteek over weiland of akkerland en waan je, je heel even op een echt klompenpad.

 46. Vandaag het Grift en Graftenpad gelopen met de verlenging van het Nudepad. Ik vond het Nudepad een geweldig mooi pad (net als het Grift en Graftenpad). Het Nudepad is een echt klompenpad en die zijn er niet zo veel.
  Ik was beducht voor drassigheid, gelet op de verhaaltjes in het gastenboek en de regen vorige week. Maar de zon en wind van gisteren hebben blijkbaar goed gewerkt. Zelfs het bouwland was niet meer drassig.
  Hoeveelheid asfalt o.a. Haarwal viel mij wel mee, je kunt niet alles hebben.
  De bewegwijzering van beide paden was uitstekend.
  De Grebbeberg als achtergrond enerzijds en de hoogbouw van Wageningen anderzijds vond ik typisch mooi.
  De opstapjes zijn volgens mij niet anders dan elders in de klompenpaden.
  Bedankt iedereen voor de heerlijke dag.

 47. 22/4 2016 Nudepad gelopen. Veel verharde wegen maar om ergens te komen moet je er wel gebruik van maken.
  Mooie wandeltocht een echte aanrader maar een dike min punt was dat de opstapjes wat hoog waren en bij alle opstapjes’ die ook al niet breed zijn’ opgelet moet worden dat je niet in het prikkedraad blijft hangen met je kleding.
  Dit hebben wij ervaren als een zeer onvriendelijk welkom. Ook is dit ons nog nooit overkomen en we hebben al heel wat klompenpaden gelopen.

 48. Wat een schitterend Klompenpad…! Vandaag heb ik het gelopen na een enthousiasmeren d artikel van Flip van Doorn in de reeks ‘Het mooiste Nederland’, dagblad Trouw van 24 oktober 2015. De route gaat over veel verharde wegen, maar bijna altijd ligt er een brede berm of een looppaadje naast. Het is jammer dat de 900 (!) populieren langs de Veensteeg binnenkort worden gekapt, maar als je naar de bomen opkijkt, zie je wel waarom dat nodig is. De Bennekommer Meent, waar de natuur zich prachtig herstelt en waar nu zelfs het melkviooltje (en straks ook de klokjesgentiaan ) groeit, is een lust voor het oog. En Theeterras In het Veld (een huiskamer met zelfbediening) is een lief en leuk rustpunt. Kortom, een kanjer van een Klompenpad!

 49. Gisteren het Nudepad gelopen. Begon wat ongelukkig met een verzwikking maar toch maar doorgelopen.

  Veel asfalt en het was inderdaad baggeren. Ik heb me er niet zo aan gestoord maar echt een leuke wandeling is het niet.

  Op de Haarwal is het wat onduidelijk wanneer je het weiland in moest.

  Overigens waren er wel een aantal mooie “doorkijken” richting de Greb, dat dan weer wel.

 50. Vandaag het nudepad gelopen met mijn vrouw.
  De route vanaf het aanlooppunt de blauwe kamer is 11,5 km. De route begint heel mooi en wij hadden het pad benedendijks op de grebbedijk gevonden. Halverwege de wandeling krijg je een vrij lang stuk dat verhard is met veel fietsers en auto’s die wel rustig rijden. Dit stuk valt tegen. Het routebordje na de boerderij waar je koffie kan drinken en dat je het maïsveld in moet is verdwenen. Gelukkig had ik ook de kaart op mijn telefoon met gps dus gelukkig gevonden. In het mais veld wordt de route weer wat leuker. Daarna krijg je weer een behoorlijk stuk asfalt naast een behoorlijke drukke weg daarna weer het weiland in voor het laatste stukkie. Wij hebben nu een aantal klompenpaden gedaan en zijn zeer enthousiast over deze paden maar deze viel vandaag een beetje tegen. Volgende wandeling weer beter. Ga zo door.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.