Oldenallerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Putten op en rondom landgoed Oldenaller. Wandelen door kasteelbos, over boerenland, langs houtwallen, beken en over heide. Ervaar de rust van een eeuwenoud landgoed. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer.  Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Oldenallerpad (8 km)

Startpunt: de Zoete Inval, Broekermolenweg 5, 3882 MG in Putten. (door Corona geen mogelijkheid tot parkeren)

Openbaar vervoer: Buslijn vanaf NS station Nijkerk of Putten, halte School Hoef aan de Nijkerkerstraat (5 min lopen)

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Oldenallerpad kan gecombineerd worden met het Huinerpad, het Hoeverveldpad en het Kruishaarderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Als afsluiting van de week het Oldenalderpad 8 km gelopen.
  Een prachtige wandeling. Perfect als klompenpad (niet de grote lus extentie nemen).
  Smalle onverharde paadjes, door weilanden en leuke plankenbruggetjes.
  Interessante geschiedenis aanwijzingen.
  Absoluut de moeite waard.
  Klein (8km) maar zeer fijn.
  Het begin en einde bij ” De zoete inval” is al bijzonder.
  Na diverse “paden” gelopen te hebben kan deze vooralsnog in mijn top 3 samen met Rosandepad en Uddelemeerpad.
  Stichting klompenpaden….
  Klasse!!!

 2. Geheel met Theo eens. Dit pad op 9 september inclusief verlenging gelopen, inderdaad veel verharde wegen, niet een echt klompenpad, misschien is de 8 km route wel mooi.

 3. Ondanks de belofte dat het adembenemend zou zijn.en er door allerlei verschillende natuur gebieden en typische landschappen gelopen zou worden.
  Valt de tocht erg tegen.
  Het grootste gedeelte van het klompenpad gaat over verharde wegen.en is niet meer dan n wandeling over n fietspad. We hadden ons op aanraden van de brochure, voorbereid met stevige wandelschoenen etc. Blijkt de tocht gewoon door andere wandelaars op slippers gelopen kan worden.
  Het enige waar wij van hebben genoten zijn de ingezaaide akkerranden.
  Deze stonden in volle bloei, en waren prachtig om te zien.
  Jammer

 4. Er is ditmaal een wilg deels over het pad gevallen langs de Veldbeek.
  52.239800,5.541670
  We konden er langs maar met moeite.

 5. Mooie route langs een prachtig kasteel. Veel groen, weinig asfalt. Paadjes wel erg begroeid, zouden wel wat gesnoeid mogen worden.

 6. Leuke route over paadjes die soms bijna niet te zien zijn vanwege de begroeiing.
  Houd er rekening mee dat als je na een periode van regen gaat je natte voeten krijgt. Bij jet oversteken van een bruggetje stond het bruggetje onder water. Dus tip: waterdichte schoenen aan…

  Verder een mooie en avontuurlijke route

 7. Wat een mooie wandeling is dit, wij hebben genoten en er een verslag over geschreven. Als je een impressie wil zien van het pad en weten hoe wij het pad hebben ervaren kun je “westphilwandelt oldenaller” googelen.

 8. Hele mooie rustige route met veel mogelijkheden om op een bankje te zitten en te genieten van de natuur!
  Wij hebben ervan genoten. Het was ook erg fijn om te parkeren bij de Zoete inval. Bedankt dat ze dit voor de wandelaars mogelijk maken!

 9. Prachtige route. Zeer afwisselend. Grotendeels over onverharde paden. Soms smalle paadjes tussen het groen, maar dat maakt het juist avontuurlijk.
  Routebordjes na oversteken Broekmolenweg (komend vanaf de Schaapskooi) zijn niet duidelijk. De bordjes sturen je weer terug!

 10. Prachtige en verrassende route! Wat een schoonheid hebben we gezien! En we hebben al veel klompenpaden gelopen. Voor ons goed bewegwijzerd.

 11. Beste Peter van Riel en andere wandelaars,

  De genoemde punten over de bewegwijzering bij het bruggetje bij de Veldbeek en dichte begroeiing zijn bekend. Vanwege coronamaatregelen waren de vrijwilligers, die dit pad onderhouden en controleren, echter nog niet in de gelegenheid geweest dit aan te pakken. Ze gaan hier binnenkort mee aan de slag.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 12. Vandaag, 2 juli dit fraaie klompenpad gelopen; stond prima aangegeven totdat we, iets voorbij de schaapskooi van Natuurmonumenten, de route vervolgden via een pad langs een weiland. Na het oversteken van een bruggetje, ‘n plank met gaas, naar rechts en dan . . . (?) Ter hoogte van de omcirkelde 6 op de kaart was net zo’n bruggetje, maar
  daar stond niets aangegeven. Verder langs de weide bleek geen (route)optie, dus toch maar over het bruggetje.
  Dat leidde naar 2 door varens overwoekerde paadjes, waarvan die naar rechts al gauw uitkwam bij een sloot.
  Dan maar naar links, en ja hoor . . . een mini-paadje dwars door de varens leidde ons gelukkig naar een breder pad en weer ‘terug’ op de route. Die verder weer even fraai en zeer de moeite van het lopen waard was! Voor ons één van de mooiere klompenpaden!

 13. Een prachtig gebied!
  Bij overstappunt Oldenaller zou het handig zijn als de bordjes met verschillende kleuren onder elkaar op 1 paaltje zouden staan. Ik had me nu vergist en verkeerde route vervolgd

 14. Het is inderdaad onduidelijk maar je kunt bij de zoete inval wel parkeren. Is een boerderij. Wij zagen vanaf de kant waar wij vandaan kwamen niet het kartonnen bord bij de boerderij die dit aangaf en zijn begonnen bij het oldenaller parkeerplaats. Waar ook de plaquette is van de aanslag op de Duitsers in Putten

 15. We hebben deze route aan het eind van de middag op een doordeweekse hele zonnige dag gelopen. Het was zeer rustig. Amper mensen tegengekomen.Wel veel muggen op de plekken waar water/beekjes waren. De wandeling was absoluut heel verrassend. Aanrader is om lange kleding te dragen of je te beschermen tegen muggen in ieder geval aan het einde van de dag.

 16. In de beschrijving staat dat je niet bij de Zoete Inval, het beginpunt van de route, kunt parkeren. Waar kun je dan wel je auto parkeren als je deze wandeling wilt doen?

 17. Fijn pad! Korte versie klokten wij op 10.3 kilometer. Heel veel variantie op een relatief klein oppervlakte en door het coulissenlandschap lijkt het steeds weer anders. Bos, heide, landgoed, lanen, zandpaden… Veel kruipdoor over verborgen paden. Klompenpad gevoel pur sang! Op de zonnige zondag na opheffing van beperkingen was de parkeerplaats bij de Zoete inval vrijwel vol en onderweg veel medegenieters op pad. Nergens te druk echter; mooie picknickplekjes onderweg ook. Dank aan de mensen die dit allemaal mogelijk maken.

 18. Dit Oldenallerpad hadden we al een hele tijd opzij gezet, omdat het voor ons een kort klompenpad is.
  We hebben al ruim zestig klompenpaden gelopen, maar gezien de weersomstandigheden.
  Hebben we vandaag besloten het oldenallerpad te lopen.
  Dit is een ECHT KLOMPENPAD, voor ons maakt het niet zo veel uit om op asfalt te lopen.
  Maar dit was kruip door sluip door, de weilanden en de enken over.
  En het bos niet te vergeten, in één woord prachtig.
  Een keurig uitgezet pad.
  Ook dank aan al de eigenaren die hun grond beschikbaar stellen voor ons.
  En de vrijwilligers die dit voor ons mogelijk maken hier van te genieten.
  Jaap en Coby.

 19. Wat een heerlijk klompenpad! Wij liepen op 20 mei, een zonnige dag in een natte week. Het fluitekruid bloeit nu uitbundig! We genoten van de mooie paden langs de weiden en akkers, de stille weggetjes, en het prachtige parkbos bij het kasteel. Dit klompendpad komt in onze top 3!!

 20. Wat een leuke afwisselende route. Zelfs onze pubers vonden het leuk.
  De “drukke weg” hebben wij niet zo ervaren. En het was mooi dat deze route in te korten was tijdens de wandeling, helaas hadden we een blaren probleem waardoor dat moest. ☺

 21. Gisteren bij Koningsdag het pad gelopen. Met het stukje Kasteel erbij. Het is echt een aanrader! Van de klompenpad die ik tot nu toe heb gelopen (stukje of 7) het is één van mijn favoriete. Diversiteit in landschappen, mooie natuur en vooral weinig afsphaal! En de richtingen zijn goed aangegeven. Ik zal zeker terug komen en het aan de andere richting te lopen. Dank aan alle vrijwilligers om het mogelijk te maken.

 22. Het Oldenaller klompenpad is een mooi afwisselende route. Het enige nadeel vindt ik is dat je 2x over een drukke weg moet oversteken. Goed uitkijken dus! Landgoed Oldenaller is prachtig en brengt je even terug in de tijd. Op deze plek broed ook al jaren een blauwe reiger kolonie. Nu er nog geen bladeren in de bomen zitten kun je de nesten goed zien. Daarnaast spotte ik nog een eekhoorn en een groene specht!
  Een filmpje van mijn wandeling vind je met de link:
  https://www.youtube.com/watch?v=3ORhbAY3Zx8

 23. Vandaag aan het einde van de middag gestart aan deze mooie wandeling. We hebben de route met de klok mee gelopen. Het begin was meteen al super leuk een echt klompenpad. Nadat we het spoor over waren werd het even wat minder, maar het mooie landgoed hadden we nog in het vooruitzicht. Met de ondergaande zon was het gebied rond het landgoed en het landgoed zelf ook prachtig.
  Super leuk klompenpad. Aan te bevelen.

 24. 21 maart 2021
  Prachtige en gevarieerde wandeling. Ik miste echter het kasteel omdat ik stug de bordjes 8 km heb gevolgd en niet de verlengde route koos bij een schaapskooi. Volgens mijn gps tracker heb ik slechts 6 km gelopen.

 25. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen: een aanrader. Grotendeels onverhard, daar waar het wel verhard was, betrof het klinkerweggetjes met nauwelijks verkeer.
  Het eerste deel van de wandeling is ook erg mooi, over het landgoed van Huize Oldenaller.
  Maar ook daarna, mooie verrassende paadjes en doorkijkjes, bruggetjes enz.
  Een heus klompenpad!

 26. Vandaag voor t eerst samen met mn dochters een klompenpad gelopen. Wat vonden ze t leuk. Wanneer gaan we weer, mama ??
  Goed teken dus. Op naar de volgende

 27. Oud Hollands landschap
  Op de laatste sneeuw-dag van februari loop ik deze keer de 8 kilometer versie van dit ontzettend leuke klompenpad. De vorige keer in hoogzomer 2017, de lange versie gelopen en nu op een wit sneeuwtapijt deze 8 kilometer. Het blijft één van de mooiste en meest afwisselende paden op mijn persoonlijke klompenlijstje.
  Ik parkeer bij De Zoete Inval in Putten. Horeca is gesloten vanwege corona maar gelukkig is er voldoende parkeergelegenheid. En, ik ben niet de enige op deze zonnige laatste witte dag in de sneeuw. Ik herinner mij de schaapskooi van Natuurmonumenten met de koffiemachine maar helaas zit de schaapskooi ook op slot. Jammer! Ik loop verder over de bekende klompenpad overstapjes en bruggetjes. Ik word er zo blij van. Verder door het boerenland en via de houtwallen. Aangenaam verrast ben ik als ik de vele schaatsers op de slotgracht van kasteel Oldenaller aantref. Ik ga even op een bankje zitten en geniet van dit typisch oud Hollandse tafereel.
  Ondanks de sluiting van horeca op dit klompenpad, blijft het pad in mijn top 5 staan.
  Dus, thermoskan met koffie en versnaperingen mee en geniet van het prachtige landschap rond Putten.

  Voor winterse- én zomerse sfeerimpressies:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/oldenallerpad/15162/

 28. Beste meneer Waley,

  Het lijkt erop dat de zoete inval nu niet open is i.v.m. COVID-19.

  M.v.g.
  Team Klompenpaden

 29. Wij willen het Oldenallerpad wandelen met als vertrekpunt de Zoete Inval. Op die website lezen we dat de plek daar overgenomen is door een andere familie. Maar de contactgegevens kunnen we daar niet vinden. We willen namelijk weten of het mogelijk is om gebruik te maken van de wc daar

 30. Dank u wel namens het vrijwilligersteam “Oldenallerpad” voor uw mooie reactie.

  MVG
  De Coördinator

 31. Gelopen op nieuwjaarsdag. Een práchtige route met verassende afwisselende paden en uitzichten! Echt een aanrader. Nu wel wat drassiger door de regen. Goede waterdichte schoenen dus aan 😉

 32. Vandaag, 28 december, dit klompenpad gewandeld met routeverlengers. Wat een mooie en afwisselende omgeving. Complimenten voor de routebepijling – SUPER.
  Je kon goed merken dat er veel regen is gevallen – de bospaden waren modderpaden geworden. Veel sloten waren ook kleine riviertjes geworden.
  Al met al weer genoten.

 33. Vandaag het Oldenallerpad samen gelopen met het Huinerpad (tegen de klok in).
  Mooie afwisselende paden. Ook veel asfalt, maar gelukkig genoeg te zien. Wederom genoten van een prachtig stuk natuur en bezienswaardigheden.

 34. Vandaag, 28 december. Een prachtige wandeling langs boerenland, over beekjes en langs houtwallen. Met recht een klompenpad. We hadden gelukkig onze “glazen muiltjes” aan oftewel onze bergwandelschoenen. En dat was geen overbodige luxe! Het had gisteren veel geregend en dat was te merken. Maar wat een prachtig pad. Douze points. Doen we in de zomer nog een keer. Genoeg picknick bankjes/plekjes.

 35. Vandaag, op weg naar Utrecht, hebben we eerst het prachtige Oldenallerpad gelopen.
  Een mooie, afwisselende route. We liepen het pad met de verlenger. Een aanrader. Dank vrijwilligers voor het onderhoud.

 36. Van de zomer hebben we deze route een keer met de klok meegelopen en toen onbedoeld de routeverkorter gedaan, vandaag hebben we de route tegen de klok in gelopen en genoten van het landgoed Oldenaller wat we de vorige keer niet zagen. Omdat ook de routeverkorter leuk is, lopen we de volgende keer de route in het achtje. De route is in beide richtingen mooi en goed te volgen zeker met de app erbij. Fijn klompenpad, van de zomer met prachtige weidebloemen, nu kleurige herfstbladeren en een reiger. Bij de Zoete Inval stond het hele parkeerterrein vol en kan je door middel van zelfbediening ijs en drinken kopen. Er waren veel wandelaars op de been vandaag.

 37. mooi klompenpad over veel bestaande wegen, het stuk naar het kasteel was erg mooi om te lopen.
  de routeverlenger vonden we geen succes omdat je dan langs een drukke weg loopt.
  in de app wordt er een keuze aangeboden om via landgoed Hell te lopen, dit was erg onduidelijk en niet goed aangegeven.

 38. Weer genoten van dit prachtige klompenpad, we volgen de verlenging tot 12 km. Dat is echt een aanrader. Wij hadden geen last van drukte op de wegen. Vooral het stukje Groot Hellerweg is mooi, maar in het begin nu heel modderig, dat is de charme van een klompenpad, gewoon oude wandelschoenen aan. Fijn is ook dat er bij het trapje een alternatief is. Ik moet gebruik maken van een stok, dan is dat hoge trapje net even te moeilijk. Dit pad is ieder seizoen mooi. En aan het eind koffie of thee bij de zoete inval is ook prettig. Dit pad staat bij ons hoog genoteerd. Hulde voor de makers

 39. Nog een aanvulling op mijn vorige reactie. Het stukje van de routeverkorter is ook heel mooi. Door de route in een 8-vorm te lopen, kun je deze verkorter dan als verlenger gebruiken. Je krijgt er dan 1 kilometer bij. En in het park bij het kasteel kun je ook nog wel een kilometertje erbij sprokkelen.

 40. Heel mooi klompenpad, welke ik regelmatig loop. De route verlenger is helaas geen aanwinst. Je loopt een behoorlijk stuk langs een drukke weg, waar hard wordt gereden. En je mist hierdoor juist een heel mooi stukje van het oorspronkelijke pad.

 41. Een hele mooie afwisselende route, vooral met deze herfstkleuren.
  Ga hem zeker nog een keer lopen.

 42. Een heel mooi klompenpad, linksom gelopen. Klein puntje van aandacht zijn de hier en daar wel heel enthousiast voortwoekerende bramen en meer dan een meter hoge brandnetels. In het najaar, met een stevige spijkerbroek aan wel te doen maar met blote benen in de zomer zal dat minder fijn zijn. Ander aandachtspuntje zijn de behoorlijk hoge en smalle overstappen. Bredere plankjes en wat meer steun zou vast door velen gewaardeerd worden ;-).

 43. Wat een leuk pad. Over het heideveldje begonnen en het kasteel met de prachtige tuin/bos als toetje. Goed aangegeven, al zat ik bijna per ongeluk op de routeverkorter, dat was zonde geweest.

  Wil de smalle slingerpaadjes door weilanden en vennen zeker in het voorjaar/zomer nog eens overdoen.

 44. Ik moest wel een klein beetje glimlachen over die opmerking in de vorige bijdrage. Namelijk dat het niet duidelijk zou zijn dat honden op sommige stukken die welkom zijn. Ik zou zeggen: “als het een hondje was had het je gebeten”. Maar ik snap dat je dit over het hoofd kunt zien en dan sta je daar in het veld. Net als het helemaal mooi begint te worden kun je niet verder. Da’s balen.

  Wij hebben vorige week deze tocht gemaakt en dat was ons goed bevallen. Geen problemen met bruggetjes, zoals eerder gemeld, dus da’s kennelijk al verholpen.

 45. Helaas heb ik nergens in de beschrijving zien staan verboden voor honden. Is wel fijn als dat er bij staat en eventueel alternatief. Waarom de hond moet aangelijnd mee mag vind ik bijzonder en erg jammer.

 46. Beste meneer van Vliet,

  Bedankt voor uw reactie, met reacties zoals deze kunnen we de kwaliteit van de klompenpaden goed houden.
  We gaan kijken of we het probleem kunnen verhelpen.

  M.v.g.
  Lotte Ballering
  Team Klompenpaden.

 47. Op 2 september 2020 liepen wij het Oldenallerpad en niet voor de eerste keer. Het is en blijft prachtig en er staan zomaar banken! Wij liepen de route tegengesteld.
  Een minpuntje: het brugje over de Veldbeek (nr 6 op de routekaart) is levensgevaarlijk. Ik maakte daarop dan ook een schuiver en bleef aan 1 hand boven de beek hangen, toevallig. Ik neem aan dat dat brugje niet zo gebouwd is, maar verzakt. De twee bielzen moeten evenhoog liggen anders bestaat dus het gevaar dat je omkukelt.
  Wilt u hier iets aan doen s.v.p.?
  Paulus van Vliet

 48. 29 juli gelopen, heel mooi en leuk pad, prachtig landgoed, mooie paadjes, goed gemarkeerd.

 49. Een prachtig afwisselend pad, echter de verlenging is geen aanrader. Loopt een groot deel over een drukke weg en je mist hierdoor een mooi stuk van de normale route.

 50. Vandaag, zondag 12 juli 2020, dit pad op de planning staan. Wat een geweldig mooi pad. Afwisselend, rustig ( het was wel zondag dus wellicht heeft dat invloed) Genoeg bankjes ook en prima aangegeven. Een stukje met de armen in de lucht moeten lopen vanwege hoge begroeiing ?
  Horeca onderweg is niet meer up to date, maar dat was geen probleem.
  Route gelopen met de verlenger ( 12 km) Zeker een aanrader. Ons 33e pad en deze kan in de top 3.

 51. Zondagmorgen, 5 july dit pad gelopen. Wat een geweldige route, afwisselend en overwegend onverhard, wel inderdaad hoge varens. We zagen wild, rammelende hazen en een eekhoorn. Beslist een route die we in andere jaargetijde ook gaan lopen.

 52. Op maandag 15 juni dit pad gelopen. Heel afwisselend en prima bewegwijzerd! Puntje van aandacht zijn de hoge varens die op enkele plekken de route aan het zicht onttrekken.

 53. Deze route gelopen met onze kinderen van 5 en 7 jaar. We hebben al meer dan 10 klompenpaden met ze gelopen, maar dit is absoluut onze mooiste!!! Staat met stip op nummer 1!!!
  Wat een leuke route, veel afwisseling!!! Veel doorsteekjes, veel groen, bruggetjes, veel onverhard! Klimmen en klauteren over hekjes. Ook leuk om langs de schaapskooi te komen.
  Wat hebben wij genoten, echt aanrader om met kinderen te lopen.

 54. Gefeliciteerd met dit prachtig gevarieerde klompenpad! Goed aangegeven bewegwijzering
  ! Heel mooi en verrassend!

 55. Een klompenpad met een Wauwwww factor! Genieten met dit prachtige wandelweer.
  Maar….mensen, neem je eigen afval mee naar huis! Kleine moeite toch?!
  Aanrader!

 56. Prachtige afwisselende route, wij hebben ontzettend genoten. Bedankt!

 57. Beste Wandelaar,

  Het Oldenallerpad is weer volledig te bewandelen, de brug is weer terug op zijn plaats.

  Veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet,
  Lotte Ballering
  Stichting Landschapsbeheer Gelderland

 58. Beste Wandelaars van het Oldenallerpad,

  Tijdelijk is de route door een missende brug niet aan een stuk door te bewandelen. Momenteel wordt de situatie bekeken en de route zal waarschijnlijk na donderdag 5 maart weer te bewandelen zijn.

  Met vriendelijke groeten,
  Lotte Ballering
  Stichting Landschapsbeheer Gelderland

 59. Vandaag voor de 2x keer een deel van het Oldenallerpad gelopen. Het is momenteel heel erg drassig en nat. En we moesten ergens halverwege de route een slootje over waarvan de oversteek (balk) verwijderd is (ligt er naast). Er liggen nu wat takken en met de hoge waterstand is het hopen op behoud van droge voeten na de oversteek. Maakt het weliswaar avontuurlijker, maar ik kan mij voorstellen dat dit niet voor iedereen te doen is. Het is een mooi en afwisselend pad.

 60. Een mooie, afwisselende route. Weiland is hier geen uitgestrekt biljartlaken, maar mooi kleinschalig, onderbroken door prachtige houtwallen waar dan het pad soms doorheen loopt. De bordjes waren voor ons geen probleem, hoewel ik het ontbrekende bordje van Danielle herken. De organisatie tipt dan ook altijd óf de app óf een routekaartje mee te nemen. Dan is verdwalen praktisch onmogelijk.
  Bij de Zoete Inval zal het in de zomer goed vertoeven zijn, er zijn leuke zitjes. Ook nu is er selfservice koffie. Je kunt er je auto parkeren (geven ze ook aan op hun website).
  Deze route gaan we nog eens doen, de andere kant op.

 61. Mooie wandeling op een zonnige herfstdag. Hier en daar wat zompig maar nooit problematisch. Bramen waren goed teruggesnoeid van het pad. Wij liepen de 8km route “tegen de klok in”. Goed gemarkeerd behalve bijna aan het eind, waar je uit een houtwal weer de Broekermolenweg op komt. Daar was wel een bordje van een ander klompenpad maar niet van Oldenaller. Het bleek na enig zoeken dat je de weg moest oversteken en over een trappetje een heideveldje in moest lopen. Absoluut de moeite waard!

 62. Prachtige natuur, heel erg genoten van de afwisseling. Jammer dat we niet genoeg muntgeld bij ons hadden voor de schaapskooi. Onze dank aan de boeren die hun grondgebied openstellen hiervoor. En dank aan degene die de route heeft gepland.

 63. Vandaag het oldenallerpad hardgelopen. Prachtige afwisselende route. Goed aangegeven. Vooral het stuk achter kasteel Oldenaller is de moeite waard. Hier en daar waren de paden wel erg door beplanting overwoekerd, maar dat maakte het ook avontuurlijk.

 64. Vandaag het verlengde pad gelopen. Doe dit echt niet of je moet van asfalt houden. De hele verlengde route is alleen maar asfalt en soms op ook nog eens drukke wegen. Dit heeft niets meer met een klompenpad te maken. Als je het pad wilt lopen loop dan gewoon de 8 km. Daar zitten leuke wandelpaadjes in o.a. door het bos.

 65. Vandaag in perfecte wandelomstandigheden dit mooie klompenpad gelopen. Wij hebben genoten! Mooi afwisselend langs weilanden, akkers, boerderijen en het landgoed. Een aanrader voor wie niet al te veel kilometers wil wandelen en anders prima uit te breiden met andere paden.

 66. Vandaag dit pad gelopen. Over het algemeen vind ik de routes een stuk mooier met een zonnetje, een blauwe lucht en hier een daar een wolkje. Helaas was het vandaag een bewolkte dag. Maar deze route was ondanks de grauwe dag, prachtig.
  Ik heb nu heel wat klompenpaden gelopen maar deze zit zeker in mijn top 3. Het pad kronkelt door het landschap en na elke bocht weer een verassend mooi uitzicht. Een hele afwisselende route, veel groen, veel bloemen, langs een kasteeltje, langs beekjes, door weilanden, bos en struikgewas, over bomenlaantjes… De hele route kwetterende vogels, soms kwakende kikkers. En nagenoeg geen asfalt.
  Ik had per ongeluk de verkorte route genomen. Aan het eind van deze doorsteek rechtsomkeert gegaan. Het was absoluut geen straf om het stukje nog een keer in tegenovergestelde richting te lopen.

  Toen ik na 8km weer bij ‘De zoete inval’ aankwam vond ik het gewoon jammer dat ik al klaar was.
  Zeker voor herhaling(en) vatbaar. En dan de 11 of 12 km en/of andersom rond.

 67. Vandaag het mooie en afwisselende Oldenallerpad gelopen. Nu eerst de 8 km, maar we gaan deze route beslist nog een keer lopen en dan met de verlenging. De route is goed onderhouden. Fijn ook de stop van Natuurmonumenten met een toiletmogelijkheid. Complimenten ook voor de Zoete Inval qua parkeren, aanschaf van de papieren route en de mogelijkheid tot een consumptie en toiletbezoek. We gaan deze route beslist nog een keer lopen, maar dan met de routeverlenging.

 68. Wij hebben de uitgebreide route van 12 km gelopen. De route is aantrekkelijk door de mooie landschapselementen als boerenerven, schaapskooien, heideveldjes, houtwallen e.d.. Ook heel leuk om te zien, dat er verschillende beekjes stromen. Het is een mooie wandeling. Wat mij wel opviel, is dat je veel op verharde (steen/asfalt) paden loopt. Is dat bewust gedaan, bv voor de toegankelijkheid? Ik zou het leuk vinden als dit wat minder zou zijn.

 69. Gisteren de route gelopen, prachtige afwisselende route. Je komt van alle bezienswaardigheden tegen. Ook de schaapskooi was goed geregeld, lekker kop koffie en toilet op de route. Goed aangegeven.

 70. Wat een prachtige gevarieerde wandeling. Het enige minpuntje was dat er bijna op het eind (teruggaan is dan geen optie), wij liepen tegen de klok in, over een hek geklommen (2X) moest worden via van die steile “trapje/laddertjes”. Niet iedereen die wandelt is 40. Voor mij, vrouw van 64 zijn die dingen best een (eng) “evenementje”. Zou het nou niet mogelijk zijn, om de treden iets dichter bij elkaar te zetten en het misschien iets minder loodrecht te plaatsen….of helemaal mooi, vervangen door een hekje?

 71. Wij hebben ook de 8 km gelopen op een prachtige herfstdag. (16 oktober)
  2 dames , gewapend met stickers en heggenschaar liepen de route te controleren op afgevallen stickers , en overwoekering. Gelukkig maar, want wij gingen bijna de fout in op een bepaald punt, zodat zij ons konden corrigeren.
  Het is een prachtige wandeling , zeker nu met alle herfst kleuren.

 72. Voor de 2e keer het Oldenallerpad 8 km gelopen nu in prachtige herfstkleuren. Het is vast een geliefd pad want we zijn meerdere wandelaars tegengekomen ook natuurlijk omdat het zo’n ongekend mooie dag was. 25gr op 13 oktober!
  Vanaf de Hogesteeg richting de oversteek van de Nijkerkerstraat misten we de bewegwijzering. Na goed kijken zagen we 2 stickers in het gras bij de paal liggen. We wisten nog van de vorige keer dat we over moesten steken en we hebben natuurlijk de app. Wellicht een aandachtspuntje om de bewegwijzering opnieuw te bevestigen.
  Met dank aan alle vrijwilligers voor deze mooie route!

 73. Samen met Mijn zoon. We hebben voornamelijk over paden en langs houtwallen gelopen en natuurlijk weilanden. We hadden mooi weer met veel zon en weinig wind. Er waren verder weinig wandelaars dit keer. Uiteindelijk is deze 8 km nog mooier dan de 12 km vind ik. Ik heb veel foto’s gemaakt. Mijn vrouw moest werken dus is het de moeite waard deze ook eens met haar te lopen. De 12 km hebben we vorig jaar al eens gelopen met een groep Nordic Walking en ook in september maar toen scheen de zon niet. Dat maakt nu met zon de tocht zoveel mooier en ook de informatie van Natuurmonumenten voegt veel aan de wandeling toe.

 74. De Zoete Inval is een leuk start- en eindpunt. Verder een erg mooie en afwisselende route. Onderweg genoeg bankjes om te rusten, vooral een mooi moment op het landgoed. Genoten van het gezang van de vogels. Op (www.dickdrost.nl/fotogalerij/wandelingen 2018) heb ik weer een fotoverslag geplaatst. Geniet ervan.

 75. Gelukkig was het vandaag ietsje minder warm zodat we het Oldenallerpad hebben kunnen lopen. Echt schitterend! De auto hebben we bij de zoete inval geparkeerd en o zo jammer dat deze gesloten is op zondag. We beginnen altijd graag met een kopje koffie en het zag er heel sfeervol uit. Fijn dat we daar voordat we starten naar het toilet konden!
  Langs de maisvelden en heerlijk door de bossen zodat we in de schaduw liepen. We zouden de 6 km doen maar toch maar de 8 km gekozen. Blij dat gedaan te hebben anders hadden we het mooie landgoed Oldenaller niet gezien. De bewegwijzering was prima maar we hebben ter ondersteuning toch altijd de app aan.
  Dit is het 20e klompenpad en een aantal lopen we ook meerdere keren zoals het Meulunterenpad maar dan in een ander jaargetijde. Complimenten en dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken!

 76. Wat een heerlijke route om te lopen, (verlengde route + Groot Hellerweg) genoten van alle prachtige landweggetjes, dus wel veel verhard, maar geen enkele probleem omdat het op zondag gewoon echt super rustig is…. jammer dat dan wel de Zoete Inval dicht is, want had graag nog een ijsje willen eten, zag er echt super gezellig uit, maar helaas, wel perfecte plek om te parkeren, genoeg plek,
  kortom genoten vandaag

 77. Vandaag voor de eerste keer een klompenpad gelopen. Omdat ik nog niet zo’n ervaren loper ben, is de route van 8km prima te doen als beginner.
  Ik moet zeggen: ik was aangenaam verrast. Nooit geweten dat dit stukje natuur zo dicht bij huis is. De bewegwijzering is, op een enkel puntje na, goed te volgen. Maar ik had de app ook aanstaan voor de zekerheid en die werkt prima!
  Ik vond de route zelf afwisselend en daardoor erg mooi. De ene keer liep ik door de weilanden, dan door bosgebied en over heidevelden. Zo leuk om via een trappetje echt midden in de natuur te staan, kleine doorloopjes, bruggetjes ect.
  De route heb ik gelopen vanaf Oldenaller in de tegengestelde richting.
  Als laatste nog een pluspunt: het rustpunt bij de Schaapskooi. Heerlijk om op een bankje even uit te kunnen blazen, en ook gelijk gebruik te kunnen maken van een toilet! Binnen kon er zelfs koffie gehaald worden!
  Super fijne ervaring zo’n eerste keer en daardoor zeker voor herhaling vatbaar!

 78. Bij het nalopen van ons Oldenallerpad vond ik een afstandsbediening van een (garage) deur
  Wie heeft hem verloren? Degene die kan aangeven hoe de afstandsbediening eruit ziet en meer details weet mag contact opnemen met 06-3023 2864

 79. Helaas is de verlenging tot 11 km niet zo leuk, omdat je dan steeds langs een rijweg met verkeer loopt. (Vanaf manege Lozeman tot en met de Donkersteeg). Jammer, want begin en eind van de wandeling zijn heel mooi.

 80. Op Goede Vrijdag, 30 maart 2018, het rondje Oldenaller gelopen.
  Een prachtig en duidelijk aangegeven klompenpad. Grotendeels over de onverharde weg. Langs weilanden, door bossen, een rondje langs huize Oldenaller. De natuur is aan het ontluiken. Veel gefluit van vogels, diverse reigers, meerdere eenden, bloemen etc
  Op sommige plekken was het even oppassen geblazen ivm de nattigheid.
  De Zoete Inval is een leuke locatie om wat rond te neuzen en onder genot van diverse versnaperingen wat na te praten! Tevens kun je daar goed parkeren.
  Zelfs het speciaal ontworpen klompenpadspeldje was er al verkrijgbaar.
  Dank aan alle medewerkers!

 81. Schoenen met ouderwets blikje schoensmeer ingevet nieuwe veter en gaan door de blubber van het Oldenallerpad. Hakken stevig in de modder planten voorkomt slippertjes. Wat een geweldig klompenpad, prachtige singels met ijverig zagen mannen en glurende reeën. Mooie vergezichten, grillige grove den bosjes en snel stromende sloten en beken. Een prachtig landgoed met veel stinzelplanten, de sneeuwklokjes in volle bloei. We zijn ook benieuwd naar de anemonen en boshyacint. Ook de salamander in de poeltjes wil ik wel spotten. Dus we gaan het klompenpad nog een keer lopen.

  Ps mooie mok gevonden, wie heeft deze vergeten?

  https://www.facebook.com/hennie.blaauwendraat

 82. Wat een prachtige tocht. Wij hebben deze gecombineerd met het Huinerpad. Gestart bij Landgoed Oldenaller kwamen we na een dik uur bij de Schaapskooi, wat een prachtig rustpunt! Mits je kleingeld bij je hebt is er verse koffie, een tafel, stoelen binnen, picknicktafels buiten en een toilet. En alles schoon en netjes, geweldig.

  Er was onderweg wel wat modder met name op 1 oversteek. Maar met onze waterdichte wandelschoenen geen enkel probleem.

 83. Op 9 januari het Oldenallerpad gelopen. Wat een heerlijk startpunt. Even naar het toilet en een zelfbedienings kamertje met versnaperingen en drinken. Ook eitjes verkoop. Op de route was veel verharde weg maar dat waren mooie weggetjes dus zeker niet storend. We hadden deze route gekozen omdat het water overal hoog staat en we bang waren voor natte voeten. Op 1 weiland na was deze route kurk droog dus een aanrader op wat nattere dagen. Afwisselend bos, weiland, kasteel tuin. Wederom genoten.

 84. Vandaag voor de 4e keer dit pad gelopen.
  Een acht gelopen, eerst tegen de klok en de verlenging met de klok mee. Het middenstuk heb ik dus 2 x gelopen (2 x 20 minuten). ‘t Is momenteel steeds de vraag of het niet te drassig is. Moest wel een paar keer wat omlopen, maar het was te doen. het is een mooi pad door bos, heide en boerenland.
  Totaal 14,7 km gelopen (ongeveer). 6,1 km hard (asfalt en straatstenen) en 8,6 km zacht.
  De hoofdroute is 2,5 km hard en 5,4 km zacht.
  De verlenging is 3,5 km hard en 1,5 km zacht, Ondanks veel “hard” toch zeker de moeite waard, erg rustig gebied.

 85. Na het schitterende pad reeds eerder te hebben gelopen nam ik vandaag de verkorting samen met de verlenging. Geweldig. Met name deze laatste voert u langs oorspronkelijke boeren erven en kolkende beken in een nagenoeg uitgestorven gebied. Wilt u even van de wereld zijn; hier kan het !!!

 86. Op 6 nov. 2017 het Oldenallerpad gelopen met goed weer: bijna droog en af en toe een warm zonnetje.
  Misschien wel ons 40ste pad en misschien ook wel het mooiste.
  Fijne afwisseling van weiland, bouwland, bosjes, houtwallen kronkelende zandpaden, meanderende beekjes, buitenplaats met waterpartijen en oud bos en er is zelfs enig reliëf. Prachtige vergezichten met herfstkleuren en zelfs veel koeien en paarden in de wei.
  Lekker rustig en niet te lang. Wij hebben de wandeling met ca. 4 km uitgebreid.

 87. Zondag 13 augustus 2017 voor de 2e keer dit pad gewandeld met mijn vrouw. Was wel een beetje druk naar daar was het weer ook goed voor. Het blijft een geweldig afwisselend pad. Wederom genoten

 88. Landgoed Oldenaller is een buitengewoon schitterende omgeving. Ik vond hem nu al mooi met de voortekenen van de herfst, ik denk dat als de bladeren van kleur veranderen dat ik hem nog een keer wil gaan lopen.
  Je loopt op deze route door zoveel verschillende landschappen: bos, weilanden, maïsvelden, heide. Ik heb gewoonweg de hele route genoten. Bekijk gewoon even de foto’s en je snapt waarom.
  https://fotobelevenissen.blogspot.nl/2017/08/14-augustus-2017-klompenpad-oldenaller.html

 89. Het is leuk starten bij De Zoete Inval op de Broekermolenweg. Voldoende parkeergelegenheid en mogelijkheid voor selfservice koffie en frisrank. Toiletmogelijkheid en een erg leuk terras!!
  Het is een verrassend, avontuurlijk en goed onderhouden klompenpad.
  Omdat ik de 8 kilometer wat kort vind, besluit ik de verlenging te nemen. Maar eenmaal op de Tintelersteeg vind ik de originele route langs het maïsveld meer uitnodigend dan het vervolg op het stukje fietspad. Ik vervolg de originele route tot na de houtwal en in plaats van links, ga ik rechts af door de wei en via het erf van zorgboerderij Tinteler kom ik op de verlenging van de route. De boerin vindt mijn ‘overpad’ prima! In plaats van de verharde weg kies ik om via Landgoed Hell weer naar de originele route te lopen. De twee hekken en het modderige tractorpad maken het avontuurlijk. In de schaapskooi van Natuurmonumenten is warme drank voor een euro verkrijgbaar. Echt een leuke plek om even uit te rusten.
  Voor de minder lange afstandsloper is dit – met 8 kilometer – een ontzettend leuk klompenpad. De verlenging is verrassend. Zeker als je het stuk door Hell waagt. Alles bij elkaar heb ik ruim 14 kilometer gelopen. Echt een aanrader!

 90. Het eerste door mij gelopen klompenpad en waarschijnlijk het mooiste. Nooit geweten dat het zo dicht bij huis, en zo vlak langs de weg waar ik vaak overheen rijd zo mooi is. Een heel afwisselende route, veelal over smalle paadjes met bruggetjes, bos, weidelandschap, hoge varens (waarbij het pad vrijwel niet meer te zien was) en als verassing een lekker kopje chocolade melk in een superschone schaapskooi. Erg welkom vooral na de regenbuien die we onderweg hadden. Een aandachtspuntje is dat de koffie in de automaat met enige regelmaat op is (zo lazen we in het gastenboek), zo ook nu een waterig bakje voor mijn partner.

 91. Geweldig mooi!

  Wat een mooie klompenpad route! Heel divers , paadjes , weilanden ,tussen de hoge varens doorlopen,bos, stukje hei,hekjes heen stappen , kleine “bruggetjes ” Wat het voor ons speciaal maakte , maar dan moet je geluk hebben, we liepen op een smal pad onder de bomen tussen 2 weilanden door. Op een gegeven moment zagen we langs de bosrand in een weiland 2 vosjes met elkaar spelen. Wat een geluk! Na een tijdje te hebben gekeken zijn we zachtjes doorgelopen. Wat was de verbazing groot toen we nog eens verrast werden door moeder natuur. Op “ons” pad stonden wij ineens oog in oog met een volwassen vos .Hij of zij ging er natuurlijk gelijk vandoor toen ze (hij) ons zag. Maar wat een geluk ,al voelde we ons wel een beetje indringers. Maar ook al kom je de vossen niet tegen ,dit pad zeker de moeite waard Doen! ( de zoete inval is ook heel gezellig)

 92. Hallo,

  Wij zijn echte fan’s van de Klompenpaden. Inmiddels al een heel rijtje paden afgewerkt doorgaans met veel plezier.

  Het Oldenallerpad was echt een uitschieter. Goed verzorgd en prima te wandelen met mooie doorkijkjes en interessante weetjes via de app.

  Normaliter zijn wij niet zo van uitbreidingen omdat onze ervaring leert dat dit nogal eens een behoorlijk stuk asfalt “sjokken” oplevert. Zo niet het Oldenallerpad, de uitbreiding was grotendeels over onverhard terrein en minstens zo leuk als de originele 8 kilometer.

  De schaapskooi met koffie-automaat en toilet is een opsteker en zo brandschoon, een genot.

  Kortom, een dikke dikke aanrader.

 93. Dit klompenpad is tot nu toe een van de mooiste die ik gelopen heb. Op de grens van verschillende landschappen, smalle paadjes tussen menshoge varens, een schaapskooi met koffieautomaat. Het kan niet op. Op de schaal van 1 t/m 5 sterren is dit een vijfsterrenpad, maar eigenlijk zelfs 5+. En de reigers. jawel, hoog in de lucht zag ik ze. Maar niet alleen reigers. Ook de buizerd (groot) en het roodborstje (klein) lieten zich zien. En dat alles samen met kleine beekjes maakten het een verrassend pad.

 94. Vandaag het oldenallerpad gelopen. Prachtig pad en gelukkig redelijk weer! Halverwege een pauze in de schaapskooi met een lekkere kom chocomelk en gebruik gemaakt van (een schoon?) toilet. Hoe fijn is dat! Onderweg veel moois gezien: weilanden vol paardebloemen, poelen, eenden, kikkers, vogels en zelfs een hert! *Genoten*

 95. Vandaag het Oldenaller pad gelopen.
  Heerlijke wandeling zeer afwisselend en mooie paadjes.

 96. Een prachtige zaterdag en 12 enthousiaste mannen en vrouwen van WijPutten staken samen met 3 kp vrijwilligers de handen uit de mouwen om alle houten overstapjes en slootkruisingen van stevig en wandelschoenenproof gaas te voorzien. En niet alleen dat, naast veel energie droegen onze gasten bij met o.a. spaden, bezems en boormachines. Het waren gezellige en nuttige uurtjes met een geweldig resultaat dankzij NLDoet. Alle werkers en het Oranje Fonds hartelijk dank.

 97. Inmiddels dit pad 3x gelopen. Er begint al aardig een spoor te ontstaan.:)
  Heerlijk om in deze afwisselende omgeving te wandelen en te genieten.
  De bebording is perfect in orde. Alle vrijwilligers, dank voor jullie inzet.

 98. Beste Rob,

  Leuk om te lezen dat de wandeling van het Oldenallerpad goed bevallen is!
  De opmerking over het startpaneel geef ik door aan de vrijwilligersgroep die helpt met het onderhoud van het Oldenallerpad.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 99. Allereerst wil ik graag zeggen dat het oldenallerpad een heel mooi en afwisselend pad is.

  Niet overdreven lang en in twee uur te lopen, twee en half als je wat meer de tijd neemt.

  Zeker een aanrader.

  Ik heb wel een opmerking. Het informatiebord bij de start is behoorlijk groen aangeslagen
  en dat zou wel eens schoongemaakt mogen worden. Maar voor de rest niets dan lof.

 100. Beste Rens,

  Bedankt voor uw reactie op het gastenboek. Fijn dat u een mooie wandeling heeft gehad! De Zoete inval is inderdaad niet altijd open. In de zomermaanden is er een zelfbedieningsterras, maar in de winter is dit dicht.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 101. Prachtige omgeving, mooie paden amper asfalt echt door de weilanden en grasfalteerde paden.
  waterdichte schoenen wel een must in de herfst/winter
  Bij het begin (zoete inval) geen koffie oid beschikbaar, alles gesloten. Misschien alleen in de zomer?

 102. Vorig jaar december dit pad gelopen zonder verlenging. Vandaag met verlenging. De verlenging van 5 km is bijna volledig verhard, maar wel heel mooi, over en langs boerenerven, bosschages, zeer landelijke omgeving.
  Op advies van een andere wandelaar (A. Aartsen) heb ik een 8 gelopen en het stuk van 5 naar 7 dus 2 x gelopen.
  In totaal dan 15 km. Ik vond het prachtig.
  Advies: de mooiste gedeelten zitten in de 8 km. Als dat te kort is raad ik je aan de verlenging ook te lopen in de vorm van een 8. Na alle regen van de laatste tijd viel me de drassigheid nog mee, ‘t is te doen.

 103. Beste Henk,

  Bedankt voor het bericht. Ik heb het doorgegeven aan de beheerder van het gebied.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 104. Zit je lekker van de natuur te genieten zie ineens twee mannen lopen net een hond die ze gewoonweg over het hek heen tillen hier lopen koeien het is hier verboden voor honden stelletje asociaale. Dit was bij de ingang gang aan de broekermolenweg het stuk natuur park.

 105. Afgelopen zaterdag heb ik in de ochtend het Oldenallerpad gelopen. Het is een mooie afwisselende route. Eerst de statige lanen en het landhuis van Oldenaller, daarna het grillige patroon van paadjes, houtwallen en weilanden en als klapstuk nog een perceel hei. Het lijkt mij een route die in elk jaargetijde weer verrassend anders zal zijn. Rond het landhuis was het wel goed opletten om de bewijzering te volgen.

  Van de wandeling heb ik een verslagje gemaakt op mijn weblog: https://willemswonderlijkewandelingen.wordpress.com/2016/09/24/oldenallerpad/

 106. Na een aantal warme dagen de ‘klompen’ weer aangetrokken. Wij hebben deze route gelopen op 28/8 en vonden de route heel afwisselend qua landschap. Op sommige punten staat de mais hoog en dan ben je benieuwd wat daar achter zit. Dus later nog maar eens terug om dit te ontdekken. Het hoogtepunt van de wandeling vonden wij het gebied rondom het landgoed Olden Aller.
  De bewegwijzering was weer goed. Op sommige punten even opletten of je niet toevallig een ‘routeverkorter’ pakt.

 107. Met mijn vriendin erg genoten van een wandeling over het Oldenallerpad dat tevens deel uit maakte van een wandelpad van 11 km gepubliceerd in een gezamenlijke uitgave van ANWB en AD in de omgeving van Nijkerk. Het was onze eerste wandeling samen in Nederland waar we ook werden geconfronteerd met het fenomeen klompenpad. Na wat kort internet zoekwerk op deze leuke internet pagina gestuit. De app komt zeker op m’n telefoon.

  Voor wat betreft het uitgezette Oldenallerpad een mooi afwisselend parcours door bos en weidevelden waarbij voldoende PICNIC banken onderweg staan. Mooie vergezichten alsmede weidevogels gezien en boerenhoeven. Ook het landgoed Oldenaller is de moeite van het bekijken waard. Wij zijn op slag fan geworden van klompepaden.

 108. Wij hebben inmiddels al een aantal paden gelopen, maar het Oldenallerpad is beslist één van de mooiste.
  Wij liepen het pad op zaterdag 11 juni bij redelijk warm weer. De route is zeer afwisselend door bos, heide en weilanden. Opvallend vonden wij de gastvrijheid van de familie Brouwer van de Zoete Inval. Je kunt de auto daar vrij op het erf parkeren en bij terugkomst van de wandeling kun je genieten van een drankje of een heerlijk boerenijsje.
  Wel zelfbediening, ook de betaling. Dat maakt het zo leuk!

 109. zondag 5 juni gelopen met heel mooi weer.Zeer afwisselend met veel bankjes om even te genieten van de omgeving.
  rond het kasteel is echt prachtig. hebben de verlenging ook gelopen en ook dt is geen straf. Zijn volgens de tip eerst naar punt 7 gelopen en toen de verlenging gedaan en dan loop je een stukje mooie natuur 2x. De vogels gaven menig concert maar we waren waarschijnlijk te laat voor reeën.Het pad was zeer goed uitgezet en daarvoor hulde aan de vrijwillegers. Een toppertje onder de paden.

 110. Een prachtig Klompenpad. In deze tijd van het jaar, eind april, begin mei is het parkbos rondom Huize Oldenaller een lust voor het oog. Er bloeit van alles: zoals narcissen, madeliefjes en niet te vergeten de blauwe boshyacinten. En de rest: een prachtig hoevelandschap dat in het verleden nooit door ruilverkaveling is aangetast. Het pad is prima te belopen. Zelfs langs de rand van het weiland en de beek. Ik heb weer met volle teugen genoten.

 111. Deze wandeling staat met stip op de eerste plaats. Wat een prachtige wandeling! Een echte aanrader.

 112. Een geweldig mooie wandeling, af en toe flink drassig maar dat is juist avontuurlijker.

 113. Het eerste groen begint uit te lopen. Laat nu de temperatuur maar omhoog gaan.

 114. Op zondag 21 februari 2016 hebben mijn vrouw en ik deze wandeling gemaakt. We hebben met de klok meegelopen en de wandeling was volgens de gps 7,96 km. Het was een aangename wandeling met veel afwisseling waarbij we nog een aantal reetjes hebben gezien. Het was alleen op sommige plekken behoorlijk drassig dus wel deze wandeling met goede waterdichte schoenen lopen. Een aangename verassing was de schaapskooi waar je een bakkie koffie kon tappen en even naar een schone toilet. Omdat wij met de klok meeliepen waren we al na 2 km bij de kooi maar als je tegen de klok inloopt kom je hem pas na 6 km tegen. Zeker een aanrader en de vrijwilligers wederom bedankt. Wat jammer was dat de Zoete Inval dicht was.

 115. Bij de maandelijkse nalooprondes checken de vrijwilligers van het Oldenallerpad de staat van de bewegwijzering en de toegankelijkheid van de paden. Ook het verzamelen van eventueel zwerfafval nemen zij voor hun rekening. Jammer dat dit op bepaalde delen van de route een terugkerende taak is, zo bleek vorige week op de jaarvergadering van de groep.

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 116. Misschien een goede tip voor hen die de verlenging ook willen lopen en het mooie stuk tussen 5 en 7 niet willen missen de verlenging beginnen bij 7 en zo terug naar 5 loop je het mooie stukje 2 x maar dat moet niet erg zijn , toch ?

 117. Zeer mooie route, ik heb ook reeën gezien. Ik heb ook een stuk van de verlengde route gelopen (Tintelersteeg), maar inderdaad, gewoon de 8 km route is de mooiste (wel wat kort voor mijn doen). Bij de verlengde route mis je een heel mooi stuk tussen punt 5 en 7.

 118. Zeker een aanrader voor natuurwandelaars .Op een bepaald moment stonden we op tien meter van een koppel reeen en dat in volle natuur.

 119. Het valt me op dat de vogels ‘s morgens al heel druk aan het zingen zijn. Vanmorgen maar eens de stoute (wandel)schoene n aangedaan en om 05.30 uur opgestaan om het Oldenaller klompenpad te wandelen. Na 10 minuten stond ik al oog in oog met de eerste ree; later volgden er nog een paar. Wat een prachtige route; volgens sommigen het mooiste klompenpad. Echt zoals een klompenpad moet zijn: over hekjes, bruggetjes, door weilanden en leuke bospaadjes. Helemaal top. En de vogels…. één groot concert!
  Ik heb de lange route gelopen waarbij het wat meer over verharde wegen gaat. Wil je wat minder en toch alle hoogtepunten zien, ga dan voor de 8 km.

 120. Inderdaad een mooie afwisselende route, maar pas op als je zoals wij de verlengde route wilt doen. De verlenging wordt pas een meter of tien na de gewone afslag aangegeven, zodat je die gemakkelijk zou kunnen missen als je de route niet bijvoorbeeld op de kaart bijhoudt.

 121. Prachtige route, zeer afwisselend en goed aangegeven.
  Leuke rustpunten en veel informatie onderweg!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.