Oldenallerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Putten op en rondom landgoed Oldenaller. Wandelen door kasteelbos, over boerenland, langs houtwallen, beken en over heide. Ervaar de rust van een eeuwenoud landgoed. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer.  Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Oldenallerpad (8 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 4 of 6 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 11 of 12 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Melktap ’t Melkboertje, Broekermolenweg 7 3882 MG in Putten.

Openbaar vervoer: Buslijn vanaf NS station Nijkerk of Putten, halte School Hoef aan de Nijkerkerstraat (5 min lopen).

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het Oldenallerpad kan gecombineerd worden met het Huinerpad, het Hoeverveldpad en het Kruishaarderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

 • Schaapskooi Natuurmonumenten, Hogesteeg 19, Putten
 • Rustpunt Philadelphia, Waterweg 1, Putten
 • Melktap 't Melkboertje, Broekermolenweg 7, Putten

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wat een geweldige route, van de eerste tot de laatste seconde van genoten. Overweldigende rust en prachtige gevarieerde natuur, bovendien zeer goed aangegeven. Echt een aanrader.

 2. Wij hebben dit klompenpad gelopen icm het Huinerpad (totaal 22km). Zijn deze gestart bij de Broekermolenweg 7 en rechtsom gelopen en bij de schaapskooi het Huinerpad gaan volgen. Twee prachtige klompenpaden, echt hoe een klompenpad zou moeten zijn met weinig asfalt, langs akkers, weilanden, bos en poelen (wel last van muggen), bruggetjes, geweldig. Weinig horeca onderweg, dus neem genoeg eten mee. Een bezoek aan de ijssalon Het Melkmeisje (Huinerpad) is aan te bevelen.De paden waren goed te belopen.
  Dank en hulde aan alle vrijwilligers.

 3. 9 mei Oldenallerpad gelopen.
  Prachtige route met bloeiende weide- en bermbloemen.
  Sommige paden erg nat door vele regen, was soms glibberen.
  Hoge wandelschoenen aan te raden.

 4. Voor de derde keer Oldenallerpad gelopen. Verveelt nooit. Minpunt, paar paden zijn erg nat, pluspunt, de reigers broeden bij het kasteel

 5. zie onderstaand bericht van 30 maart, het nieuwe route markerings paaltje ( bij punt 4 op de kaart) is aangepast en geeft nu de juiste richting aan

 6. Bij landgoed Oldenaller zijn nieuwe route markerings paaltjes geplaatst, echter rechts van punt 4 op de kaart, staat een paaltje die je nu links af stuurt terwijl je rechtdoor moet over het bruggetje .

 7. Vanmiddag het Oldenallerpad gecontroleerd. Het is erg nat. Op sommige plekken echt niet door te komen.
  Mijn advies wacht tot het een maandje droog is om dit mooie pad te gaan lopen.
  Het is een schitterend pad maar nu even niet.

 8. Zondag 11 februari de stoute schoenen (LOWA) aangetrokken. Ik zou met Peter dit klompenpad wandelen. Om half elf Peter opgehaald en vanuit Ede de oude route naar de Generaal Winkelmankazerne (Nunspeet) genomen. Toen we bij ’t Melkboertje de auto parkeerden, kwamen er net 2 wandelaars terug. Ze waarschuwden ons voor de natte plekken op de route. Ik dacht nog leuk zulke plekken. Anders hadden ze de routes wel Gymschoenenpaden genoemd.
  We hebben de route linksom gelopen vanaf punt 1. Via veelal klinkerpaden kwamen we bij de Schuitenbeek aan. Mooie beek waar wij volgens mij bij een overlaat stonden. Na de weg overgestoken te hebben, kwamen bij Kasteelbos Oudenaller, dat bekend staat om zijn blauwe reigers. Hier hebben we wel even stilgestaan om alle vogels te spotten. Ook het uitzicht op het kasteel, dat beheerd wordt door Natuurmonumenten, is schitterend.
  We vervolgden de paadjes weer over het spoor, alwaar we bij punt 5, “de waterput” van de vorige wandelaar aankwamen. Gelukkig konden we overal langs en konden we genieten van de houtwallen en het vergezicht. We kwamen ook langzaam steeds meer wandelaars tegen (rechtsom), die ons vriendelijk waarschuwden voor natte plekken en mensen met gymschoenen (grapje). We kwamen dus 2 vriendelijke jongedames tegen op Nikes of whatever. Al sinds 1980 lijkt me dat niet handig op zulke paden of in het bos, maar ieder zijn ding.
  Verderop kwamen we bij de schaapskooi en even verder was het weer goed drassig, maar we konden overal nog langs of op de pollen. Deze tocht eindigde weer bij de Broekermolenweg, alwaar we toch het asfalt de voorkeur gaven boven de waterplas.
  Al met al een mooie tocht, die dit keer niet eindigde met een lange weg naar het beginpunt. HULDE.
  Vol verbazing telden we bij terugkomst 20 auto’s. Klompenpaden zijn in😎

 9. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen, de afgelopen dagen had het veel geregend dus mijn (hoge ) regenlaarsen aangetrokken om de modder en plassen goed door te komen. Helaas bij het mooie smalle paadje(bij punt 5 op de kaart) ging het mis, het pad was geheel ondergelopen en bij het doorwaden zakte ik zover weg dat mijn regenlaarsen volliepen met water. Soppend in mijn laarsen heb ik de tocht afgemaakt maar ondanks dat toch genoten.

 10. Gisteren dit mooie Klompenpad gelopen; gezien de reacties hier de 8 km variant gelopen. Zeker voor een wandeling van deze afstand een pad vol afwisseling en een echt Klompenpad met stukken over landgoed, door weilanden, over bruggen, door het veld, ;langs oorlogsmonument etc. Ga deze route nog eens lopen in voorjaar of zomer. Nu zat de modder na een paar honderd meter al tot aan mijn knieën, dus regelmatig goed oppassen om niet uit te glijden.
  Een hartelijke ontvangst bij Philadelphia’s koffiepunt. Verder goed om te weten dat koffiepunt in schaapskooi Natuurmonumenten in deze periode beperkt open is.

 11. Ons 48ste klompenpad. 5 november de verkorte versie van 6 km gelopen ivm weersomstandigheden. Zeer zeker de moeite waard en idd een van de mooiere klompenpaden. In dit jaargetijde is waterdicht schoeisel hier wel een vereiste om je sokken droog te houden.
  Wat we niet begrijpen hoe de wandeling van 4 km en 11 km er uit zien. De “normale” is 8 km, de verkorte is 6 km en de verlengde 11 of 12 km. De verkorting tot 4 km hebben wij op de kaart niet gezien. Ook het verschil tussen 11 en 12 is op de kaart (en in de app) niet te ontdekken. Hier is aanpassing gewenst lijkt me.

 12. Ons is de route van 8 km prima bevallen. Veel slingerpaadjes (af en toe wat glibberig) ,een fraaie afwisseling van landschappen en niet te veel asfalt. De route staat duidelijk aangegeven, compliment aan alle vrijwillgers.

 13. We hadden begrepen dat dit een van de mooiste klompenpaden is. Toen ik dat hoorde begreep ik dat direct omdat ik een keer de 8 km route had gelopen en heel enthousiast was. Vandaag kozen we voor de verlengde route maar toen begreep ik het niet meer. Heel veel verharde weg met ook nog eens heel veel verkeer. Ons enthousiasme van weleer werd flink getemperd.
  De omgeving is echt geweldig, maar voor een klompenpad…….? Jammer.

 14. Wat een mazzel!
  Regen, geen regen, onweer, geen onweer. Van de weer-app word ik niet veel wijzer vandaag. Dus doe ik het gewoon en zie wel wat er op m’n pad komt. Ik pak alles in. Mijn loodzware storm-paraplu die het formaat van een tent heeft, m’n zomer regenjas, mijn vest en regenpetje. Maar natuurlijk ook m’n broodje en koekje voor onderweg.
  Het Oldernallerpad voor de 3de keer maar liefst. Voor menig wandelgoeroe het mooiste klompenpad van allemaal. Het staat zeker in mijn eigen top 5 maar ik weet ook nog wel een paar anderen. Lastige keus. De laatste keer dat ik hier was, was het winter en het had gesneeuwd en gevroren. Er werd geschaatst op de gracht van het kasteel.
  Nu staat alles in bloei. Het hoogste punt van de zomer. En met zoveel regen moet het wel schitterend zijn vandaag.
  Bij het startpunt parkeer ik mijn auto en neem nog een koffie bij het Rustpunt. Het Rustpunt heeft ook een toilet. Fijn!
  Als ik m’n rugzak omhang en wil starten aan de wandeling, tref ik een groepje mensen waaronder een aantal kinderen. Ik wacht even op hun keuze van de richting en besluit dan de andere kant op te lopen. Uitstekende beslissing!
  De schapen staan in de wei en ik geniet van de stilte en het uitzicht. De velden staan vol bloemen en de vlinders zijn bijna niet te tellen. Ik kijk m’n ogen uit.
  Halverwege bij de Schaapskooi van Natuurmonumenten is er een gelegenheid voor koffie. Ik zit even in het zonnetje en prijs mezelf gelukkig met het weer. Tot dusver blijven m’n regenjas en vest omgeknoopt. Ik loop via de bekende overstapjes langs akkers, weiden en houtwallen. De mais staat hoog en geeft een geborgen gevoel.
  Op het bankje bij de klinkerweg van kasteel Oldenaller eet ik mijn broodje. Het is één van de vele bankjes onderweg. De route is uitstekend aangegeven en nog beter onderhouden waarvoor ontzettend veel dank aan alle vrijwilligers.
  Op een ander bankje kijk ik uit op het kasteel en herinner me de winter met de bevroren gracht en alle schaatsers. Nu word ik geamuseerd door een aantal eenden die het blijkbaar met elkaar niet eens kunnen worden.
  De weerapp op mijn telefoon verstoort plotseling de rust en waarschuwt voor naderende regen en onweer. Snel pak ik m’n spullen en vervolg mijn pad. Het laatste stuk onderweg tref ik een gezin met kleine kinderen in zomerjurkjes. Hebben deze mensen geen weerapp? Ik wens ze succes. Net voordat ik weer bij het Rustpunt ben begint de regen. Toch nog even kort m’n regenjasje aan. Maar eenmaal in de auto breek het echt pas los. Wat een mazzel!
  Voor nog (meer) foto-impressies: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/oldenallerpad/15162/

 15. We hebben de route van 8km gelopen. Prachtige wandeling; we hebben er echt van genoten! Het softijsje bij de Melktap was een heerlijke afsluiting. Bedankt aan alle vrijwilligers die dit pad bijhouden.

 16. Zondag 6 augustus, de 8 km van dit pad gelopen. Op deze afstand vonden wij de hoeveelheid verharde weg wel meevallen. Wij vonden het een prachtige afwisselende route. Het was genieten langs slootjes en weidevelden. De prachtige rand met zonnebloemen en akkerbloemen. Sommige hebben we gedetermineerd met de app.
  Helaas trof ons het laatste stuk om het kasteel een stortbui, die maar niet ophield. Jammer was, dat we daardoor niet even konden genieten op een bankje bij het kasteel. Ondanks regenkleding hadden we geen droge draad meer aan ons lijf. Wat een uitkomst dat we bij de boer, waar we de auto geparkeerd hadden, konden omkleden.

 17. We hebben de verlengde route gelopen. Mooie omgeving, maar te veel verharde stukken. Dit is voor ons geen klompenpad .

 18. Dinsdag 25 juli de 8 km gelopen vanaf Oldenaller.
  Na eerst veel asfalt de landelijke paadjes en het verrassende veld met zonnebloemen en akkerbloemen, zover mijn oog reikte. De zonnebloemen 🌻 stonden allemaal keurig naar de zon gericht.
  Mooie rustige route.

 19. Zaterdag dit Klompenpad gewandeld. Het stukje rond het kasteel is prachtig maar de grote verlenging voegt zeer weinig toe. Saai en veel asfalt. Onze aanbeveling en die van ontmoette wandelaars is: Wandel de 8 km maar en rond het kasteel! De bebording is zeer goed. Wellicht kan men voor de verlenging een beter alternatief bedenken.

 20. Vandaag het 8 kilometer Oldenallerpad gelopen, niet de verlenging omdat dit over meer asfalt gaat, het kleine kronkelende pad naar de schaapskooi doet denken aan de voetpaden in Engeland die ook overlanderijen gaan. Heel mooi, ook erg veel afwisseling. Bij de melktap hebben we verse melk meegenomen. Dank aan de inzet van de diverse boeren! Beslist een aanrader met voldoende P gelegenheid bij de Melktap, waar je naast melk ook biologische eieren kunt kopen.

 21. Gisteren dit mooie klompenpad (12 km) gelopen. Wat was het weer genieten. Zeker het eerste stuk vanaf de Melktap tot aan de Schaapskooi vonden wij geweldig: een smal paadje langs hoge varens en een zeer afwisselend gebied. Vanaf de Schaapskooi hebben we de routeverlenging gevolgd. Deze gaat over meer asfalt en in het begin was er wat drukker rijverkeer. Overigens verder goed te doen. Ook het ommetje bij kasteel Oldenaller was de moeite waard. We vonden een bankje in de schaduw met uitzicht op het water: prima plek voor de lunch.
  Onderweg meerdere andere klompenpaden tegengekomen. De omgeving is zeer afwisselend: we komen graag nog eens terug in dit gebied.
  Een bedankje voor allen die deze tocht mogelijk hebben gemaakt is zeker op zijn plaats!!

 22. Goedemorgen .

  Helaas , moet ik u zeggen dat de hond niet mee mag over het Oldenaller Klompenpad.

  Het is geen verbod voor alle Klompenpaden, maar leest u daarvoor even de site van het betreffende Klompenpad wat u wilt gaan wandelen.

  U met bovenstaande voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet.
  Bert Wallet
  Coördinator

 23. Op 30 mei liepen we het Oldenallerpad opnieuw. Deze keer linksom en zonder de verkorting. Het pad blijft een toppertje qua afwisseling. We hadden de route op papier mee. En de app is deze keer niet gebruikt. Er staan voldoende bankjes langs de route. Op deze rustige dinsdag kwamen we ongeveer 10 wandelaars tegen.

 24. Heerlijk gewandeld. Mooie afwisselende route. Als je hem niet afkort dan wandel je over het prachtige Landgoed Olden aller. Jammer dat de koffieautomaat in de Schaapskooi kapot was dus neem in ieder geval wat te drinken en te eten mee

 25. Vandaag in de regen dit pad gelopen, een ware surviveltocht, in de blubber. maar ondanks dat, erg mooi met al het frisse groen!
  En de opgeknapte Schaapskooi van Natuurmonumenten heerlijk om even droog uit te kunnen rusten en je boterhammetje te nuttigen.
  Prachtige route

 26. Vandaag hebben we genoten van het prachtige Oldenallerpad. We liepen met onze dochter en 3 kleinkinderen.
  Wat een prachtige route! Alles prima aangegeven.
  Dank vrijwilligers!!!

 27. Geerling en Ina,
  23 april Oldenaller( weer) route gelopen.
  Prachtig weer! Mooi vogel gezang.
  Het groen wat uitloopt.
  De route is goed aangegeven en het was echt genieten!!

 28. Wij hebben de verlengde route gelopen. Een klein deel van de route was verhard, maar dit was niet vervelend en alsnog erg leuk vonden wij!
  Een erg afwisselende route en veel leuke paadjes. Een aanrader!
  Fijn om bij de schaapskooi naar het toilet te kunnen en koffie te halen. Dit kan alleen met contant geld.

 29. Vandaag 4 april deze verlengde route gelopen met prachtig weer . Genoten van het landgoed Oldenaller . Erg mooi met alle narcissen in de bloei . De afwisseling in het vervolg was er wel ,wel veel verharde wegen en jammer vonden zeker het stuk verharde weg , de Donkeresteeg met veel auto’ s , niet passend bij een klompenpad . Dit stuk moet er eigenlijk uit vinden wij . Misschien een omleiding?. Het gedeelte bij de schaapskooi en heide maakte dit wel weer goed ,maar toch …..
  Wij zijn echte klompenpadenlopers ! Heerlijk!

 30. Kan er ook een gpx geplaatst worden voor de route zodat ik deze in Komoot in kan lezen en kan gebruiken voor de navigatie?

 31. Vandaag met mijn wandelmaatjes uit Zoetermeer dit klompenpad gelopen. Het was mijn eerste klompenpad, maar zeker niet de laatste. Mooie afwisselende wandeling met leuke punten onderweg. Markering was zeer goed. Veel onverhard, in deze tijd van het jaar wat modderig. Toen wij zaten te lunchen bij een pannenkoekenhuis in de buurt, waren wij alle 5 voldaan. Wij hebben ook kunnen parkeren bij de Melktap.

 32. 25/2/2023 dit pad gewandeld vanaf startpunt rechtsom gestart. Inclusief de verlegner gewandeld circa 12 km. Ik vond het een mooie wandeling helaas de koffieautomaat stuk bij schaapskooi Natuurmonumenten. Mooi gevarieerd pad zeker niet de mooiste maar wel een aanrader wat mij betreft. Bewegwijzering was naar mijn idee ook oké. Routemakers bedankt, natuurlijk bij start parkeerplaats even een paar € in de klomp. Geweldig dat die mensen de ruimte ter beschikking stellen.

 33. Parkeren is bij de melktap staat een bord aan de weg tussen de nm 5 en 7 in. Hier bestaat vaak onduidelijk over. De zoete inval wat op een hoop kaartjes en folders staat bestaat al 4 jaar niet meer graag verzoek ik de coördinator klompenpad dit eens goed overal op te zetten.

 34. Wat een prachtige wandeling. Ik ging linksom en op enig moment stond er na 45 min (ik loop flink door overigens) een bordje met zowel pijl naar links als naar rechts. Hoe dan? Ik raak dan in de war en zonder te willen verkorten, heb ik dat denk ik gedaan door rechtsaf te kiezen. Ik was daardoor na 55 min terug bij start. Lijkt me iets onmogelijk voor de 8 km route.
  En top dat er een keurige toilet is bij de boerderij. Voor herhaling vatbaar en dan een iets langere variant.

 35. Degelijke route. Er is m.i. een verkeerde sticker geplaatst op de Withagensteeg. Als je vanaf het startpunt gelijk naar de Withagensteeg loopt, dan is aan die weg een sticker met als ondertitel ‘Route verlenger’. Dat is onjuist wat mij betreft.

 36. Zondag 30 oktober deze route rechtsom gelopen. Eerste stuk langs het spoor gelopen, veel treinen, maar ons stoorde dat niet.
  Toen de route verkorter genomen om verder op weer de route verlenger te kiezen, zo kwam de gehele route op ongeveer 9,5 km. De verlengde route ging wel veel over verharde wegen, maar er was weinig verkeer, dus het was goed te doen.
  Na ongeveer 7 km een pauze genomen bij de schaapskooi van natuurmonumenten.
  Laatste stuk was mooi door bossen en heide. Lekker gewandeld en toch een mooie route.
  Bewegwijzering was prima.
  Complimenten aan alle vrijwilligers die het pad onderhouden.
  En ook aan de boer die zijn erf beschikbaar stelt om te parkeren .. want er stonden veel auto,s.

 37. Was mijn eerdere bericht te lang?

  Gisteren mocht ik een stukje met Klaas (op klompen) meelopen op het Oldenallerpad.
  Begin 2023 komt de uitzending bij Omroep Gelderland op tv.
  Wat dit klompenpad zo bijzonder maakt? De vele spannende en verrassende smalle paadjes. Na iedere hoek heb je geen idee hoe het pad verder zal gaan. Ik zelf ben voor enthousiast over de 8 km variant. Deze keer liep en filmde ik maar een stukje het team van Omroep Gelderland niet voor de voeten te lopen.
  Een absolute topper!
  Video: https://youtu.be/x560JPf_tLY

 38. Was mijn eerdere bericht te lang?

  Gisteren mocht ik een stukje met Klaas (op klompen) meelopen op het Oldenallerpad.
  Begin 2023 komt de uitzending bij Omroep Gelderland op tv.
  Wat dit klompenpad zo bijzonder maak? De vele spannende en verrassende smalle paadjes. Na iedere hoek heb je geen idee hoe het pad verder zal gaan. Ik zelf ben voor enthousiast over de 8 km variant. Deze keer liep en filmde ik maar een stukje het team van Omroep Gelderland niet voor de voeten te lopen.
  Een absolute topper!
  Video: https://youtu.be/x560JPf_tLY

 39. Wanneer je een uitnodiging krijgt om een uur lang te wandelen en te praten over je passie, dan sla je dat natuurlijk niet af! ‘Klaas op klompen’ is een tv-programma van Omroep Gelderland. Klaas Drupsteen loopt met verschillende gasten een deel van een klompenpad. Ik mocht een uur lang mee op het Oldenallerpad, voor velen een favoriet klompenpad.

  Wat een leuke ervaring was dat! Klaas is iemand met wie je meteen een gesprek aanknoopt, dat er een camera meedraait heb je na korte tijd al niet meer door. Respect voor zijn team, geluids- droneman en cameraman/regisseur die het hele pad lopen te sjouwen met camera, statief en drone.
  Omdat ik zelf altijd filmpjes maak, heb ik ook deze keer een paar shots gemaakt van het stukje dat we samen liepen. Om de stilte van het gebied te benadrukken (en omdat er gewoon geen hinderlijke bijgeluiden waren) heb ik een keer geen muziek onder de beelden gezet.
  video: https://youtu.be/x560JPf_tLY

  De uitzendingen zijn vanaf januari, een eerdere uitzending is hier te zien:
  https://youtu.be/dpiyUjCKRpU hierna vind je vast de andere uitzendingen.

  Wat maakt het Oldenallerpad bijzonder? Dit pad is bijzonder omdat het enorm verrassend is, iedere voorspelbaarheid ontbreekt. Je hebt geen idee wat er om de hoek gaat komen, hoe het na het paadje verder zal gaan. Een topper!
  Let op: ik nam de korte (8km) route.

 40. Wat een heerlijke echt klompenpadroute . Leuke route door bos en randen van akkers ( prachtige stroken met gezaaide wilde bloemen.) we waren zeker niet de enige vandaag.
  Bedankt voor het uitzetten van de route en de boeren voor het beschikbaar stellen van hun erf.
  We hebben erg genoten. Wat is Nederland toch mooi.

 41. Vandaag heerlijk in het zonnetje dit pad gelopen, 8 km die om waren voor ik er erg in had. Behoorlijk wat wandelaars op de been deze vrijdag. Ik sluit me helemaal bij mijn voorgangers aan: alles aan dit klompenpad is leuk. Oud-Hollandse tafereeltjes, totaal niet drassig, goed aangegeven, leuke rustpunten, afwisseling, mooie landschappen, mooie schuren, mooi kasteel, landgoed, leuke paadjes en slootbruggetjes.

 42. Ondanks het regenachtige weer van vandaag, vanmiddag toch nog besloten om op pad te gaan.
  Een klein uurtje rijden en toen gestart met het Oldenaller pad.
  Gekozen voor de routeverlenger.
  Al met al vond ik het een prachtige route waar niks mis mee is.
  Ik had eigenlijk de hoofdroute willen lopen met de routeverlenger.
  Daar was.nu iets te kort tijd voor, maar dat is iets voor een volgende keer.
  Het landgoed, met het kasteel zelf, is de spreekwoordelijke kers op de taart.
  Al de betrokkenen bedankt voor het uitzetten van deze mooie route.

  Frank

 43. Beste Karin,

  Ik begrijp de wens en we horen deze vaker. We houden voor de duidelijkheid in alle communicatie de lijn aan dat Klompenpaden verboden zijn voor honden. De vrijwillig meewerkende grondeigenaren, veelal inderdaad boeren, hebben hun toestemming voor het openstellen van hun grond verbonden aan de voorwaarde van een algeheel hondenverbod. Met dat gegeven moeten we dus werken.

  Vanwege verstoring van vee en wild en met het oog op veeziekten willen veel grondeigenaren dat er geen honden komen op hun eigendom. Gebeurt dit onverhoopt toch dan kan de grondeigenaar beslissen zijn medewerking te beëindigen en dan zijn we heel veel tijd en moeite die we gezamenlijk in het Klompenpad investeerden kwijt. Het is uiteindelijk een gunst om over eigendom van anderen te mogen lopen. Dan is respecteren van de gebruiksregels belangrijk.

  Niet leuk om te lezen besef ik, maar de Klompenpaden zijn in die zin te beschouwen als een recreatief product voor een specifieke groep. Voor de hondenliefhebber zijn er andere paden en routes in het buitengebied, ook al zorgen deze misschien niet voor ontroering en laten ze jouw hart niet sneller kloppen.

  Veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet van Danja Kempers
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 44. Heb gekozen voor de route van 13 km welke voor een groot deel verhard is. Ook het verharde gedeelte vond ik geen straf om te lopen niet ‘waanzinnig’ maar ‘leuk’,omdat het relatief rustig was en wel van mooie ver gezichten kon genieten. Er waren delen bij wat mij echt vreugdevol en hartverwarmend maakte maar ook verdrietig.. Ik kon deze wandeling niet delen met mijn maatje (hond Kicki).Ik vind bij klompenpaden juist dit stuk extra waar ik nergens anders tegen kom en waar mijn hart sneller van gaat slaan en mij tot ontroering brengt. Ik vind het hierom dan ook meer dan jammer dat er een verbod is welke ik bovendien ik ook niet helemaal kan vatten..Ik hoop echt dat er meer boeren gaan stil staan bij hondenbezitters en een aanlijn plicht komt..
  Vind nogmaals deze klompenpad(en) fantastisch!!

 45. Wij denken dat de 8 km een mooie route is. Wij hebben de 12km gedaan; zonde! Alleen verhard/asfalt, en we misten een mooi stuk van de 8 km. Helaas was de hei vergrast 😭 (stonden wel paar schapen, dus wie weet volgend jaar?)

 46. Op aanraden van goede vrienden die in Putten wonen ook dit klompenpad gelopen. Vol enthousiasme trokken we onze wandelklompen aan en togen naar het Gelderse Putten. De wandeling die volgde overtrof onze verwachtingen! Dankzij de ligging op de grens van de Gelderse Vallei en de Veluwe biedt deze wandeling namelijk erg veel variatie. Met het prachtige kasteel van Oldenaller en het kasteelbos als kers op de taart. Ons wandelrelaas met vele foto’s vind je op https://www.grijsopreis.nl/wandeling-over-het-oldenallerpad/

 47. Dit pad vandaag gelopen. Echt een aanrader. Heel afwisselend en je loopt veel in de schaduw. Heel goed te doen met dit super warme weer. Even afgekoeld in het gebouw van natuurmonumenten en gelijk waterfles bijgevuld. Was weer een super klompenpad

 48. Wij hebben t Klompenpad op 18 juli gelopen. Het was erg warm maar je loopt t grootste deel in het bos of in de schaduw van bomen. Wat een prachtige route ook goed aangeduid met bordjes rood met wit schitterende natuur, klein kasteel ook erg mooi, van alles wat. Wij liepen 8 km, we vonden het een aanrader!

 49. Op deze mooie en zonnige dag het Oldenallerpad gelopen. Mooie afwisselende route met leuke (bos/weide) paadjes met af en toe een verhard bestraat stukje weg. Maar dan geniet je alsnog van de vele mooie boerderijtjes links en rechts.
  Prachtig stukje bos rondom het kasteel!
  Doordat we de verkorte route insloegen (wat niet de bedoeling was) hebben we toch het mooie paadje van de varens (heen en weer terug) gelopen. Ze waren práchtig hoog en het pad was best goed begaanbaar. Altijd nog beter dan brandnetels 😉
  Wij zijn ook iets van de officiële route afgeweken.
  Niet de verharde weg De Donkerstesteeg, maar via Landgoed Hell (Groot Hellerweg en Hoge Steeg). Maar daar krijg je keurig een melding van op je telefoon. Al was het wel 5 meter door de smalle berm “ploeteren” omdat er een hele grote diepe blubberplas midden op de weg lag. Wij vonden dat wel leuk! 🙂
  Onderweg veel bankjes en de infoschuur van Natuurmonumenten mét toilet ook heel fijn. Het waren 13 mooie kilometertjes!

 50. Korte reactie.
  Dan heeft u vast een bordje gemist om op de heide te komen.
  Er zijn nieuwe overstappen gemaakt dus dat zou geen probleem mogen zijn.
  Anders is er een alternatief pad om de heide heen gemaakt.
  Wat betreft de varens , u bent misschien net te vroeg geweest.
  Wij als vrijwilligers doen er alles aan , om het pad zo goed mogelijk begaanbaar te houden.
  HET HEEFT ONZE AANDACHT.

  mvg.
  Coördinator Oldenallerpad.

 51. Ik heb dit pad eerder gelopen in het vroege voorjaar, toen ging het prima. Maar vandaag was het een flop. Ik liep het in tegengestelde richting en kon al meteen niet op de heide komen (nummer 10). Toen maar langs de weg gelopen tot het overstappunt en vandaar naar de schaapskooi. Daarna door de weilanden, ging ook goed. Toen kwam ik bij een bruggetje en daar was alles dichtgegroeid met varens. Ik kon niet zien of het pas linksaf of rechtsaf ging en heb allebei een stukje geprobeerd. Maar de varens sloegen me in het gezicht en kwamen me boven het hoofd. Ik kwam er niet door. Ben omgekeerd en heb een stuk over de Hogesteeg gelopen en vandaar naar Oldenaller. Jammer, maar dit pad is niet geschikt voor de zomer.

 52. Een tijd geleden heb ik doorgegeven dat een brugje over een sloot, bestaande uit twee bielzen, gevaarlijk was omdat een van de bielzen scheef gezakt was. Onlangs hebben wij de tocht weer gelopen en tot onze verrassing was het brugje hersteld! Dank daarvoor!
  Nu wat anders v.w.b. Het Oldenallerpad: de begroeiing langs de weiden is bijna ondoordringbaar gegroeid. In verband met teken verdient flink snoeien nu aanbeveling!
  Paulus van Vliet

 53. Za 28 Mei jl gelopen en een van de mooiste klompenpaden tot nu toe gelopen. Mooie afwisseling qua landschappen , genieten van de omgeving en de bloeiende velden het en der. Prachtige landhuis Oldenaller . Helaas begin en eind verkeerd gelopen, kwam telkens uit op open veld waar de schapen lopen, waardoor landgoed niet op de rit kwam maar via de auto naar landgoed gereden en alsnog genoten van het landgoed Oldenaller. Dit is een aanrader en kom zeker op termijn terug om de route wel goed te lopen.

 54. Op een regenachtige zondag dit prachtige pad gelopen. We hebben de tips van anderen opgevolgd, bij de schaapskooi niet de verlengde route over de weg maar de officiële route over mooie paadjes gelopen. Ook hebben we na het landgoed het paadje door het bos van de verkorte route heen en weer terug gelopen. Zodoende kwamen we op 9 prachtige kilometers.

 55. Vandaag gelopen. Heel mooi pad , voldoende bankjes, goed aangegeven

 56. In februari liepen we dit klompenpad en ondanks dat het toen erg drassig was overal vonden we het een heel mooi pad. We zeiden toen tegen elkaar: “deze willen we nog wel eens lopen”. Vandaag gedaan en wat is de natuur overal prachtig! Het pad was weer goed verzorgd met enkele nieuwe bruggetjes en opstapjes. Ons zoontje achterop in de rugdrager heeft erg genoten van de voorbijrijdende treinen! Echt een heel mooi pad. Kasteel ‘de Oldenaller’ met park vonden we ook erg mooi!

 57. Opnieuw dit mooie klompenpad gelopen, we doen altijd de route verlenger, bij de stippellijn op de folder over het erf van een boerderij door het weiland naar de groot Hellerweg, dit kan nu niet meer, de boer heeft het afgesloten, wellicht omdat hij misschien wel commentaar kreeg op zijn niet zulk diervriendelijke bedrijfsvoering. Ee stuk of 10 Schapen met hun lammeren tussen hekken van 1m2, kalfjes aan een touw van nog geen meter, kistkalveren in hun piepkleine plastic tentjes. Wel jammer want de Hellerweg is niet verhard, was leuker lopen.

 58. Het Oldenallerpad tussen Nijkerk en Putten is een echt verborgen Pareltje. Wanneer je kiest voor de korte route word je getrakteerd op een overdaad aan smalle en spannende paadjes.
  Bij het startpunt kun je naar het toilet in is koffie en meer te verkrijgen. Net voorbij ‘kasteel’ Oldenaller is er nog zo’n rustpunt.

  Wanneer je wat minder tijd hebt (maar 8 km) óf wanneer je een echt top klompenpad wil lopen dan is het Oldenallerpad een absolute aanrader.
  video: https://youtu.be/TV8tMPtZc5I

 59. We wonen hier 20 minuten vandaan en waarom nooit gelopen??? We weten het niet maar deze wandeling komt zeker in onze lijstje van favorieten. We kozen voor de 8 km route en na het parkeren bij de boerderij met de klok mee gelopen richting het heideveld met schapen. Mooie hoge overstap (voor mensen die dat te hoog vonden was er een alternatief) en daarna via sappige weilanden vol koolzaad, pinkersterbloemen en paardenbloemen en ook stond overal de witte grote muur (bloemen). Daardoor ook veel vlinders en bijen in de lucht, heerlijk…overal kleine beekjes en poeltjes te zien. De koeien liepen in de weilanden. Het was een oud-Hollands tafereel. Langs de schaapskooi van natuurmonumenten (met wc en koffiefaciliteit) en richting de spoorlijn en daarna een aantal mooie boerderijen gezien. De kers op de taart was natuurlijk landgoed Oldenaller met zijn mooi aangelegde tuin door de tuinarchitect Zocher. De paarse boshyacinten stonden overal en ook de blauwe regen in volle bloei groeide tegen het kasteel aan. Echt nù op zijn mooist. O ja, en voor wie groene vingers heeft…men zoekt nog vrijwilligers voor onderhoud aan de kasteel-moestuin….. Even goed opletten na de oprijlaan van Oldenaller dan moet je de drukke weg oversteken. Dan een poosje de verharde weg volgen en je bent weer bij het beginpunt terug. Een heerlijke middag zo vlakbij huis voor ons. Grote aanrader!!!

 60. Een van de mooiere klompenpaden die we tot nu toe gelopen hebben. Mooie, afwisselende route, zowel door open veld als wat meer beschutte gedeeltes. Open veld overheerst wel, houd daar rekening mee bij zeer warm weer. Pad gaat grotendeels over onverharde paden, met een leuke afwisseling met bruggetjes en een paar overstapjes. Veel beekjes onderweg. Het pad was nergens zompig of modderig, overal goed begaanbaar. Route is uitstekend aangegeven, daarvoor compliment aan de beheerders. Alleen op het punt waar je de routeverkorter kunt kiezen dachten wij dat dit de hoofdroute was (net als in de reactie van Ronald en Ellen hieronder); er staat wel aangegeven dat dit de routeverkorter is, maar niet dat de hoofdroute rechtdoor gaat. Kwestie van interpretatie dus. Ook wij hebben daardoor iets meer gelopen, maar dat was zeker geen straf. Het gedeelte door de tuin van Huis Oldernaller is echt prachtig, o.a. groene specht gezien daar, en er broeden veel blauwe reigers in de bomen.

 61. Vandaag genoten van deze prachtige, afwisselende wandeling. Overal goed aangegeven, dus met een beetje opletten nergens een reden om te verdwalen. Bij het startpunt is een toilet aanwezig en de mogelijkheid om koffie/thee, fris e.d. te drinken (zelfbediening). Daar hebben wij bij terugkomst gretig gebruik van gemaakt. Dit pad is een aanrader!

 62. Prachtige, afwisselende wandeling. We hebben onze auto geparkeerd bij de Zoete Inval.
  Daar is ook een toilet aanwezig en een rustpunt waar je een kopje koffie of thee kan drinken.
  We hebben onderweg wat aanwijzingen verkeerd geïnterpreteerd, de route verkorter aangezien voor
  De gewone route en ook niet goed opgelet en een stuk van het hoeverveldpad gelopen. We hebben hierdoor ruim 11 kilometer gelopen, maar we hebben genoten van dit mooie klompenpad

 63. Net terug van deze mooie wandeling. In de app staat momenteel dat dit klompenpad niet begaanbaar is ivm hoog water maar op 2 wat zompige stukjes na prima te doen hoor! Waterdichte bergschoenen aan en gaan! Stuk hei (Heihoef) is beetje zompig maar daar kun je eventueel gewoon de Broekermolenweg blijven volgen ipv over het hekje te klimmen. Wij liepen de routeverlenging en de alternatieve onverharde route langs de Groot Hellerweg ook nog wat modderig maar dat waren ook de enige 2 nog vochtige stukjes die wij tegenkwamen. En dit vonden wij juist de mooiste gedeeltes😅.
  Lekker veel onverhard en veel kleine beekjes. Fijne rustige route.

 64. Vandaag het pad gelopen. Prima aangegeven. Mooie afwisseling van omgeving, voldoende bankjes om zoals vandaag in de zon te kunnen genieten.
  Het leek wel of ergens op de route het paadje aangeharkt leek.. en verder waren de paden ondertussen minder drassig.

 65. Klompenpad gelopen op zondag 6 maart. Heerlijk weer om te wandelen en te genieten van de omgeving.
  Een mooi Klompenpad van het begin tot het eind!
  Complimenten voor diegenen die het pad onderhouden.

 66. Prachtig pad. Als je linksom loopt vanaf startpunt op Broekermolenweg, is het behoorlijk drasig. (Natte periode laatste week januari 2022) Laatste stuk, loop je over verharde wegen, paden.

 67. Vandaag onder prima weersomstandigheden (het leek wel lente) dit fraaie klompenpad gelopen. Zeer afwisselend en een aanrader! Zo loopt het pad over een prachtig landgoed en loop je door het prachtige diverse landschap van weilanden, heide en door kleine takkenbosjes. Even een opmerking voor de vrijwilligers: halverwege de route bij een zorgboerderij ten hoogte van de splitsing Hogesteeg/Allermolensteeg ontbreekt een routesticker waardoor je, indien je de app niet gebruikt, flink mis kunt lopen. Komend jaar staat dit Klompenpad nog een keer op de planning.

 68. Vandaag dit mooie afwisselende pad gelopen. Leuk die bomen lanen met oude bestrating, terrein over het landgoed, door een stukje bos, sompig door weilanden en hei.
  Nu wel fijn om laarzen aan te hebben.
  Veel sijsjes, vinken en spechten.

 69. Een leuk klompenpad. Deels op verharde paden maar ik ben geen razende auto’s tegengekomen.
  Het hoogtepunt van de wandeling vond ik het kasteel. Deze is helaas niet toegankelijk voor publiek. De wandeling was afgelopen voordat ik er erg in had.

  Parkeren kan heel makkelijk bij de boer. Als je hierover tevreden bent kun een donatie in het klompje doen.

 70. Ik heb deze route pas geleden gewandeld vanuit mijn wandelblog Wandeldingen.nl en wat heb ik genoten. Het is een hele afwisselen route waarbij je over heide, drassige weilanden en soms bestrating wandelt. Onderweg ben ik van alles tegengekomen. Ben van plan hetzelfde pad in de lente nog een keer te wandelen. Dank aan de vrijwilligers voor de duidelijke routebordjes.

 71. Blijft één van mijn favoriete klompenpaden! In elk seizoen mooi.

  Voor de vrijwilligers:
  van een van de trappetjes is de middelste trede gebroken.

 72. Afgelopen maandag, 29 november, dit klompenpad met mijn zus gelopen en genoten van de mooie omgeving. We hadden prachtig weer en dan ziet alles er nog mooier uit vinden wij. Het pad is goed aangegeven, dank aan de vrijwilligers. Wij zijn nauwelijks mensen tegen gekomen en er zijn inderdaad genoeg bankjes onderweg. Het laatste gedeelte was erg drassig, maar dat heeft ook wel weer wat.

 73. Vandaag de route gelopen. Het lijkt erop dat er een nieuw soort stickers gebruikt worden voor de routeaanduiding. Er lag er een op de grond en een liet bijna los van een paal met straatnaam.

 74. Heerlijk gisteren gewandeld door een verrassend afwisselend coulissenlandschap. Het aantal kilometers verhard viel ons op de 8 km route erg mee. De klinkerwegen rond huize Oudenallen waren juist erg karakteristiek. De herfstkleuren samen met nog bloeiende akkerlanden waren mooi.

 75. Vandaag 6-11-2021 de route van 12km gelopen.
  Het viel ons zo tegen dat we zoveel verhard langs de weg moesten lopen.
  Blijkbaar is de route van 8km wel meer onverhard, maar als je dik een uur moet rijden wil ik wel de maximaal kilometers lopen.
  Onderweg zagen we wel dat de paarse route steeds mooie paadjes insloeg, en wij maar doorlopen op het asfalt. 🙄

 76. Alle vrijwilligers, boeren en buitenlui zoveel dank voor dit prachtige pad.

 77. Gister 31 oktober hebben wij deze route gelopen. Of je hem nou een klompen pad noemt of niet ,maakt ons niet uit 😉 wij vonden hem PRACHTIG ! Mede ook vanwege de herfst kleuren.🍁🍂

 78. Wat een prachtig pad! Ik heb het pad met de klok mee gelopen en ben in de vroege ochtend begonnen waardoor het echt genieten was met de zachte ochtendzon en de dauw in de spinnenwebben in de stukken heide die ik passeerde. Prachtige paadjes door weide en korte stukken bos. Het eerste gedeelte is het mooist. Later meer verharde wegen en ook meer drukte, vooral in het park rondom het kasteel. Route goed aangegeven maar toch wel vaak gecheckt met de app, omdat er veel verkorters en verlengers zijn. Enorm genoten van dit pad, dank aan de vrijwilligers!

 79. Een hele mooie route en ik had mogelijk het geluk dat mijn wandeling op het Oldenallerpad omlijst werd met uitzonderlijk fris en helder wandelweer. Ik heb genoten. Hoe? Kijk op mijn blog voor een kort sfeerverslag en wat foto’s. https://sprakeloosverhalen.com/2021/10/25/het-is-zon-zondag-op-het-oldenallerpad/
  Voor meer foto’s kijk ook op Instagram titiissprakeloos

  Het 81e klompenpad is een feit voor mij, maar ik kan niet genoeg bedrukken dat deze pareltjes alleen mogelijk kunnen worden gemaakt door de vrijwilligers. Daarvoor dank.

 80. Vandaag dit pad gelopen bij perfecte weersomstandigheden. Door Jillis werd hieronder geschreven dat de Zoete inval gesloten is, en dit klopt, maar je kunt en mag hier nog steeds parkeren.

  Ik starte dus bij de parkeerplaats van de Zoete inval en heb de route rechtsom gelopen. De routeverlenger heb ik niet gelopen omdat dit een afbreuk zou doen aan een verder mooie route. Na een klein stukje over de verharde weg kwam al snel het eerste van de vele bruggetjes die ik op het eerste deel van de route tegen zou komen, in zicht. Via dit bruggetje betreed je De Heihoef. Dit is een klein stukje hei. Vervolgens loop je langs weidelandschappen, bouwland en houtwallen over kronkelende smalle paadjes. Dit gedeelte ademt 100% klompenpad uit. Dit gedeelte is 3,4km lang.

  Vervolgens heb je een gedeelte van 1,6km waar je over een verhard fietspad loopt langs het spoorlijn en een klinkerweg. Ik noem dit gedeelte de aanlooproute om van het ene mooie gebied naar het andere te lopen. Ondanks dit verharde deel was het nog steeds genieten van de omgeving.

  Na 5km kom je op landgoed Oldenaller. Hier staat ook het mooie kasteel Oldenaller die in 1655 is gebouwd. Het gedeelte op het landgoed is 1,7km lang. Ik heb op 7,1km de routerverkorter nog heen en weer gelopen omdat dit mij een mooi stukje leek, en dat klopte. Om weer bij het startpunt uit te komen loop je het laatste gedeelte ook nog over een verharde weg.

  Rond dit tijdstip van het jaar beginnen sommige delen van de route modderig te worden, maar met goede waterdichte wandelschoenen levert dat geen problemen op. Op de route zijn voldoende bankjes aanwezig om je bammetje te eten. Zorg wel dat je iets bij je hebt om op te zitten, wil je niet een natte en groene broek krijgen 😉 De route was goed aangegeven en ook goed begaanbaar, hiervoor dank aan de bedenkers en de vrijwilligers die deze route onderhouden.

  Conclusie:
  Het eerste gedeelte is werkelijk fantastisch en 100% klompenpad. Het tussengedeelte over de verharde bestrating is iets minder maar nog steeds leuk om de lopen. Het landgoed met het kasteel is ook leuk om te lopen, en de routeverkorter is ook een aanrader.
  Eindcijfer:8,5

  Ben je benieuwd naar de route en wat je zoal kunt verwachten, klik dan op de onderstaande link.
  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/putten-landgoed-oldenaller-oldenallerpad-87237300

 81. Echt prachtig! Veel door bos en over bruggetjes en door weilanden. Blijft altijd beetje onduidelijk wanneer en waar je verlengt of juist verkort. Bleek dat ik de 6 km variant heb gelopen. Maar absoluut een aanrader deze route.

 82. Als afsluiting van de week het Oldenalderpad 8 km gelopen.
  Een prachtige wandeling. Perfect als klompenpad (niet de grote lus extentie nemen).
  Smalle onverharde paadjes, door weilanden en leuke plankenbruggetjes.
  Interessante geschiedenis aanwijzingen.
  Absoluut de moeite waard.
  Klein (8km) maar zeer fijn.
  Het begin en einde bij ” De zoete inval” is al bijzonder.
  Na diverse “paden” gelopen te hebben kan deze vooralsnog in mijn top 3 samen met Rosandepad en Uddelemeerpad.
  Stichting klompenpaden….
  Klasse!!!

 83. Geheel met Theo eens. Dit pad op 9 september inclusief verlenging gelopen, inderdaad veel verharde wegen, niet een echt klompenpad, misschien is de 8 km route wel mooi.

 84. Ondanks de belofte dat het adembenemend zou zijn.en er door allerlei verschillende natuur gebieden en typische landschappen gelopen zou worden.
  Valt de tocht erg tegen.
  Het grootste gedeelte van het klompenpad gaat over verharde wegen.en is niet meer dan n wandeling over n fietspad. We hadden ons op aanraden van de brochure, voorbereid met stevige wandelschoenen etc. Blijkt de tocht gewoon door andere wandelaars op slippers gelopen kan worden.
  Het enige waar wij van hebben genoten zijn de ingezaaide akkerranden.
  Deze stonden in volle bloei, en waren prachtig om te zien.
  Jammer

 85. Er is ditmaal een wilg deels over het pad gevallen langs de Veldbeek.
  52.239800,5.541670
  We konden er langs maar met moeite.

 86. Mooie route langs een prachtig kasteel. Veel groen, weinig asfalt. Paadjes wel erg begroeid, zouden wel wat gesnoeid mogen worden.

 87. Leuke route over paadjes die soms bijna niet te zien zijn vanwege de begroeiing.
  Houd er rekening mee dat als je na een periode van regen gaat je natte voeten krijgt. Bij jet oversteken van een bruggetje stond het bruggetje onder water. Dus tip: waterdichte schoenen aan…

  Verder een mooie en avontuurlijke route

 88. Wat een mooie wandeling is dit, wij hebben genoten en er een verslag over geschreven. Als je een impressie wil zien van het pad en weten hoe wij het pad hebben ervaren kun je “westphilwandelt oldenaller” googelen.

 89. Hele mooie rustige route met veel mogelijkheden om op een bankje te zitten en te genieten van de natuur!
  Wij hebben ervan genoten. Het was ook erg fijn om te parkeren bij de Zoete inval. Bedankt dat ze dit voor de wandelaars mogelijk maken!

 90. Prachtige route. Zeer afwisselend. Grotendeels over onverharde paden. Soms smalle paadjes tussen het groen, maar dat maakt het juist avontuurlijk.
  Routebordjes na oversteken Broekmolenweg (komend vanaf de Schaapskooi) zijn niet duidelijk. De bordjes sturen je weer terug!

 91. Prachtige en verrassende route! Wat een schoonheid hebben we gezien! En we hebben al veel klompenpaden gelopen. Voor ons goed bewegwijzerd.

 92. Beste Peter van Riel en andere wandelaars,

  De genoemde punten over de bewegwijzering bij het bruggetje bij de Veldbeek en dichte begroeiing zijn bekend. Vanwege coronamaatregelen waren de vrijwilligers, die dit pad onderhouden en controleren, echter nog niet in de gelegenheid geweest dit aan te pakken. Ze gaan hier binnenkort mee aan de slag.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 93. Vandaag, 2 juli dit fraaie klompenpad gelopen; stond prima aangegeven totdat we, iets voorbij de schaapskooi van Natuurmonumenten, de route vervolgden via een pad langs een weiland. Na het oversteken van een bruggetje, ‘n plank met gaas, naar rechts en dan . . . (?) Ter hoogte van de omcirkelde 6 op de kaart was net zo’n bruggetje, maar
  daar stond niets aangegeven. Verder langs de weide bleek geen (route)optie, dus toch maar over het bruggetje.
  Dat leidde naar 2 door varens overwoekerde paadjes, waarvan die naar rechts al gauw uitkwam bij een sloot.
  Dan maar naar links, en ja hoor . . . een mini-paadje dwars door de varens leidde ons gelukkig naar een breder pad en weer ‘terug’ op de route. Die verder weer even fraai en zeer de moeite van het lopen waard was! Voor ons één van de mooiere klompenpaden!

 94. Een prachtig gebied!
  Bij overstappunt Oldenaller zou het handig zijn als de bordjes met verschillende kleuren onder elkaar op 1 paaltje zouden staan. Ik had me nu vergist en verkeerde route vervolgd

 95. Het is inderdaad onduidelijk maar je kunt bij de zoete inval wel parkeren. Is een boerderij. Wij zagen vanaf de kant waar wij vandaan kwamen niet het kartonnen bord bij de boerderij die dit aangaf en zijn begonnen bij het oldenaller parkeerplaats. Waar ook de plaquette is van de aanslag op de Duitsers in Putten

 96. We hebben deze route aan het eind van de middag op een doordeweekse hele zonnige dag gelopen. Het was zeer rustig. Amper mensen tegengekomen.Wel veel muggen op de plekken waar water/beekjes waren. De wandeling was absoluut heel verrassend. Aanrader is om lange kleding te dragen of je te beschermen tegen muggen in ieder geval aan het einde van de dag.

 97. In de beschrijving staat dat je niet bij de Zoete Inval, het beginpunt van de route, kunt parkeren. Waar kun je dan wel je auto parkeren als je deze wandeling wilt doen?

 98. Fijn pad! Korte versie klokten wij op 10.3 kilometer. Heel veel variantie op een relatief klein oppervlakte en door het coulissenlandschap lijkt het steeds weer anders. Bos, heide, landgoed, lanen, zandpaden… Veel kruipdoor over verborgen paden. Klompenpad gevoel pur sang! Op de zonnige zondag na opheffing van beperkingen was de parkeerplaats bij de Zoete inval vrijwel vol en onderweg veel medegenieters op pad. Nergens te druk echter; mooie picknickplekjes onderweg ook. Dank aan de mensen die dit allemaal mogelijk maken.

 99. Dit Oldenallerpad hadden we al een hele tijd opzij gezet, omdat het voor ons een kort klompenpad is.
  We hebben al ruim zestig klompenpaden gelopen, maar gezien de weersomstandigheden.
  Hebben we vandaag besloten het oldenallerpad te lopen.
  Dit is een ECHT KLOMPENPAD, voor ons maakt het niet zo veel uit om op asfalt te lopen.
  Maar dit was kruip door sluip door, de weilanden en de enken over.
  En het bos niet te vergeten, in één woord prachtig.
  Een keurig uitgezet pad.
  Ook dank aan al de eigenaren die hun grond beschikbaar stellen voor ons.
  En de vrijwilligers die dit voor ons mogelijk maken hier van te genieten.
  Jaap en Coby.

 100. Wat een heerlijk klompenpad! Wij liepen op 20 mei, een zonnige dag in een natte week. Het fluitekruid bloeit nu uitbundig! We genoten van de mooie paden langs de weiden en akkers, de stille weggetjes, en het prachtige parkbos bij het kasteel. Dit klompendpad komt in onze top 3!!

 101. Wat een leuke afwisselende route. Zelfs onze pubers vonden het leuk.
  De “drukke weg” hebben wij niet zo ervaren. En het was mooi dat deze route in te korten was tijdens de wandeling, helaas hadden we een blaren probleem waardoor dat moest. ☺

 102. Gisteren bij Koningsdag het pad gelopen. Met het stukje Kasteel erbij. Het is echt een aanrader! Van de klompenpad die ik tot nu toe heb gelopen (stukje of 7) het is één van mijn favoriete. Diversiteit in landschappen, mooie natuur en vooral weinig afsphaal! En de richtingen zijn goed aangegeven. Ik zal zeker terug komen en het aan de andere richting te lopen. Dank aan alle vrijwilligers om het mogelijk te maken.

 103. Het Oldenaller klompenpad is een mooi afwisselende route. Het enige nadeel vindt ik is dat je 2x over een drukke weg moet oversteken. Goed uitkijken dus! Landgoed Oldenaller is prachtig en brengt je even terug in de tijd. Op deze plek broed ook al jaren een blauwe reiger kolonie. Nu er nog geen bladeren in de bomen zitten kun je de nesten goed zien. Daarnaast spotte ik nog een eekhoorn en een groene specht!
  Een filmpje van mijn wandeling vind je met de link:
  https://www.youtube.com/watch?v=3ORhbAY3Zx8

 104. Vandaag aan het einde van de middag gestart aan deze mooie wandeling. We hebben de route met de klok mee gelopen. Het begin was meteen al super leuk een echt klompenpad. Nadat we het spoor over waren werd het even wat minder, maar het mooie landgoed hadden we nog in het vooruitzicht. Met de ondergaande zon was het gebied rond het landgoed en het landgoed zelf ook prachtig.
  Super leuk klompenpad. Aan te bevelen.

 105. 21 maart 2021
  Prachtige en gevarieerde wandeling. Ik miste echter het kasteel omdat ik stug de bordjes 8 km heb gevolgd en niet de verlengde route koos bij een schaapskooi. Volgens mijn gps tracker heb ik slechts 6 km gelopen.

 106. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen: een aanrader. Grotendeels onverhard, daar waar het wel verhard was, betrof het klinkerweggetjes met nauwelijks verkeer.
  Het eerste deel van de wandeling is ook erg mooi, over het landgoed van Huize Oldenaller.
  Maar ook daarna, mooie verrassende paadjes en doorkijkjes, bruggetjes enz.
  Een heus klompenpad!

 107. Vandaag voor t eerst samen met mn dochters een klompenpad gelopen. Wat vonden ze t leuk. Wanneer gaan we weer, mama ??
  Goed teken dus. Op naar de volgende

 108. Oud Hollands landschap
  Op de laatste sneeuw-dag van februari loop ik deze keer de 8 kilometer versie van dit ontzettend leuke klompenpad. De vorige keer in hoogzomer 2017, de lange versie gelopen en nu op een wit sneeuwtapijt deze 8 kilometer. Het blijft één van de mooiste en meest afwisselende paden op mijn persoonlijke klompenlijstje.
  Ik parkeer bij De Zoete Inval in Putten. Horeca is gesloten vanwege corona maar gelukkig is er voldoende parkeergelegenheid. En, ik ben niet de enige op deze zonnige laatste witte dag in de sneeuw. Ik herinner mij de schaapskooi van Natuurmonumenten met de koffiemachine maar helaas zit de schaapskooi ook op slot. Jammer! Ik loop verder over de bekende klompenpad overstapjes en bruggetjes. Ik word er zo blij van. Verder door het boerenland en via de houtwallen. Aangenaam verrast ben ik als ik de vele schaatsers op de slotgracht van kasteel Oldenaller aantref. Ik ga even op een bankje zitten en geniet van dit typisch oud Hollandse tafereel.
  Ondanks de sluiting van horeca op dit klompenpad, blijft het pad in mijn top 5 staan.
  Dus, thermoskan met koffie en versnaperingen mee en geniet van het prachtige landschap rond Putten.

  Voor winterse- én zomerse sfeerimpressies:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/oldenallerpad/15162/

 109. Beste meneer Waley,

  Het lijkt erop dat de zoete inval nu niet open is i.v.m. COVID-19.

  M.v.g.
  Team Klompenpaden

 110. Wij willen het Oldenallerpad wandelen met als vertrekpunt de Zoete Inval. Op die website lezen we dat de plek daar overgenomen is door een andere familie. Maar de contactgegevens kunnen we daar niet vinden. We willen namelijk weten of het mogelijk is om gebruik te maken van de wc daar

 111. Dank u wel namens het vrijwilligersteam “Oldenallerpad” voor uw mooie reactie.

  MVG
  De Coördinator

 112. Gelopen op nieuwjaarsdag. Een práchtige route met verassende afwisselende paden en uitzichten! Echt een aanrader. Nu wel wat drassiger door de regen. Goede waterdichte schoenen dus aan 😉

 113. Vandaag, 28 december, dit klompenpad gewandeld met routeverlengers. Wat een mooie en afwisselende omgeving. Complimenten voor de routebepijling – SUPER.
  Je kon goed merken dat er veel regen is gevallen – de bospaden waren modderpaden geworden. Veel sloten waren ook kleine riviertjes geworden.
  Al met al weer genoten.

 114. Vandaag het Oldenallerpad samen gelopen met het Huinerpad (tegen de klok in).
  Mooie afwisselende paden. Ook veel asfalt, maar gelukkig genoeg te zien. Wederom genoten van een prachtig stuk natuur en bezienswaardigheden.

 115. Vandaag, 28 december. Een prachtige wandeling langs boerenland, over beekjes en langs houtwallen. Met recht een klompenpad. We hadden gelukkig onze “glazen muiltjes” aan oftewel onze bergwandelschoenen. En dat was geen overbodige luxe! Het had gisteren veel geregend en dat was te merken. Maar wat een prachtig pad. Douze points. Doen we in de zomer nog een keer. Genoeg picknick bankjes/plekjes.

 116. Vandaag, op weg naar Utrecht, hebben we eerst het prachtige Oldenallerpad gelopen.
  Een mooie, afwisselende route. We liepen het pad met de verlenger. Een aanrader. Dank vrijwilligers voor het onderhoud.

 117. Van de zomer hebben we deze route een keer met de klok meegelopen en toen onbedoeld de routeverkorter gedaan, vandaag hebben we de route tegen de klok in gelopen en genoten van het landgoed Oldenaller wat we de vorige keer niet zagen. Omdat ook de routeverkorter leuk is, lopen we de volgende keer de route in het achtje. De route is in beide richtingen mooi en goed te volgen zeker met de app erbij. Fijn klompenpad, van de zomer met prachtige weidebloemen, nu kleurige herfstbladeren en een reiger. Bij de Zoete Inval stond het hele parkeerterrein vol en kan je door middel van zelfbediening ijs en drinken kopen. Er waren veel wandelaars op de been vandaag.

 118. mooi klompenpad over veel bestaande wegen, het stuk naar het kasteel was erg mooi om te lopen.
  de routeverlenger vonden we geen succes omdat je dan langs een drukke weg loopt.
  in de app wordt er een keuze aangeboden om via landgoed Hell te lopen, dit was erg onduidelijk en niet goed aangegeven.

 119. Weer genoten van dit prachtige klompenpad, we volgen de verlenging tot 12 km. Dat is echt een aanrader. Wij hadden geen last van drukte op de wegen. Vooral het stukje Groot Hellerweg is mooi, maar in het begin nu heel modderig, dat is de charme van een klompenpad, gewoon oude wandelschoenen aan. Fijn is ook dat er bij het trapje een alternatief is. Ik moet gebruik maken van een stok, dan is dat hoge trapje net even te moeilijk. Dit pad is ieder seizoen mooi. En aan het eind koffie of thee bij de zoete inval is ook prettig. Dit pad staat bij ons hoog genoteerd. Hulde voor de makers

 120. Nog een aanvulling op mijn vorige reactie. Het stukje van de routeverkorter is ook heel mooi. Door de route in een 8-vorm te lopen, kun je deze verkorter dan als verlenger gebruiken. Je krijgt er dan 1 kilometer bij. En in het park bij het kasteel kun je ook nog wel een kilometertje erbij sprokkelen.

 121. Heel mooi klompenpad, welke ik regelmatig loop. De route verlenger is helaas geen aanwinst. Je loopt een behoorlijk stuk langs een drukke weg, waar hard wordt gereden. En je mist hierdoor juist een heel mooi stukje van het oorspronkelijke pad.

 122. Een hele mooie afwisselende route, vooral met deze herfstkleuren.
  Ga hem zeker nog een keer lopen.

 123. Een heel mooi klompenpad, linksom gelopen. Klein puntje van aandacht zijn de hier en daar wel heel enthousiast voortwoekerende bramen en meer dan een meter hoge brandnetels. In het najaar, met een stevige spijkerbroek aan wel te doen maar met blote benen in de zomer zal dat minder fijn zijn. Ander aandachtspuntje zijn de behoorlijk hoge en smalle overstappen. Bredere plankjes en wat meer steun zou vast door velen gewaardeerd worden ;-).

 124. Wat een leuk pad. Over het heideveldje begonnen en het kasteel met de prachtige tuin/bos als toetje. Goed aangegeven, al zat ik bijna per ongeluk op de routeverkorter, dat was zonde geweest.

  Wil de smalle slingerpaadjes door weilanden en vennen zeker in het voorjaar/zomer nog eens overdoen.

 125. Ik moest wel een klein beetje glimlachen over die opmerking in de vorige bijdrage. Namelijk dat het niet duidelijk zou zijn dat honden op sommige stukken die welkom zijn. Ik zou zeggen: “als het een hondje was had het je gebeten”. Maar ik snap dat je dit over het hoofd kunt zien en dan sta je daar in het veld. Net als het helemaal mooi begint te worden kun je niet verder. Da’s balen.

  Wij hebben vorige week deze tocht gemaakt en dat was ons goed bevallen. Geen problemen met bruggetjes, zoals eerder gemeld, dus da’s kennelijk al verholpen.

 126. Helaas heb ik nergens in de beschrijving zien staan verboden voor honden. Is wel fijn als dat er bij staat en eventueel alternatief. Waarom de hond moet aangelijnd mee mag vind ik bijzonder en erg jammer.

 127. Beste meneer van Vliet,

  Bedankt voor uw reactie, met reacties zoals deze kunnen we de kwaliteit van de klompenpaden goed houden.
  We gaan kijken of we het probleem kunnen verhelpen.

  M.v.g.
  Lotte Ballering
  Team Klompenpaden.

 128. Op 2 september 2020 liepen wij het Oldenallerpad en niet voor de eerste keer. Het is en blijft prachtig en er staan zomaar banken! Wij liepen de route tegengesteld.
  Een minpuntje: het brugje over de Veldbeek (nr 6 op de routekaart) is levensgevaarlijk. Ik maakte daarop dan ook een schuiver en bleef aan 1 hand boven de beek hangen, toevallig. Ik neem aan dat dat brugje niet zo gebouwd is, maar verzakt. De twee bielzen moeten evenhoog liggen anders bestaat dus het gevaar dat je omkukelt.
  Wilt u hier iets aan doen s.v.p.?
  Paulus van Vliet

 129. 29 juli gelopen, heel mooi en leuk pad, prachtig landgoed, mooie paadjes, goed gemarkeerd.

 130. Een prachtig afwisselend pad, echter de verlenging is geen aanrader. Loopt een groot deel over een drukke weg en je mist hierdoor een mooi stuk van de normale route.

 131. Vandaag, zondag 12 juli 2020, dit pad op de planning staan. Wat een geweldig mooi pad. Afwisselend, rustig ( het was wel zondag dus wellicht heeft dat invloed) Genoeg bankjes ook en prima aangegeven. Een stukje met de armen in de lucht moeten lopen vanwege hoge begroeiing ?
  Horeca onderweg is niet meer up to date, maar dat was geen probleem.
  Route gelopen met de verlenger ( 12 km) Zeker een aanrader. Ons 33e pad en deze kan in de top 3.

 132. Zondagmorgen, 5 july dit pad gelopen. Wat een geweldige route, afwisselend en overwegend onverhard, wel inderdaad hoge varens. We zagen wild, rammelende hazen en een eekhoorn. Beslist een route die we in andere jaargetijde ook gaan lopen.

 133. Op maandag 15 juni dit pad gelopen. Heel afwisselend en prima bewegwijzerd! Puntje van aandacht zijn de hoge varens die op enkele plekken de route aan het zicht onttrekken.

 134. Deze route gelopen met onze kinderen van 5 en 7 jaar. We hebben al meer dan 10 klompenpaden met ze gelopen, maar dit is absoluut onze mooiste!!! Staat met stip op nummer 1!!!
  Wat een leuke route, veel afwisseling!!! Veel doorsteekjes, veel groen, bruggetjes, veel onverhard! Klimmen en klauteren over hekjes. Ook leuk om langs de schaapskooi te komen.
  Wat hebben wij genoten, echt aanrader om met kinderen te lopen.

 135. Gefeliciteerd met dit prachtig gevarieerde klompenpad! Goed aangegeven bewegwijzering
  ! Heel mooi en verrassend!

 136. Een klompenpad met een Wauwwww factor! Genieten met dit prachtige wandelweer.
  Maar….mensen, neem je eigen afval mee naar huis! Kleine moeite toch?!
  Aanrader!

 137. Prachtige afwisselende route, wij hebben ontzettend genoten. Bedankt!

 138. Beste Wandelaar,

  Het Oldenallerpad is weer volledig te bewandelen, de brug is weer terug op zijn plaats.

  Veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet,
  Lotte Ballering
  Stichting Landschapsbeheer Gelderland

 139. Beste Wandelaars van het Oldenallerpad,

  Tijdelijk is de route door een missende brug niet aan een stuk door te bewandelen. Momenteel wordt de situatie bekeken en de route zal waarschijnlijk na donderdag 5 maart weer te bewandelen zijn.

  Met vriendelijke groeten,
  Lotte Ballering
  Stichting Landschapsbeheer Gelderland

 140. Vandaag voor de 2x keer een deel van het Oldenallerpad gelopen. Het is momenteel heel erg drassig en nat. En we moesten ergens halverwege de route een slootje over waarvan de oversteek (balk) verwijderd is (ligt er naast). Er liggen nu wat takken en met de hoge waterstand is het hopen op behoud van droge voeten na de oversteek. Maakt het weliswaar avontuurlijker, maar ik kan mij voorstellen dat dit niet voor iedereen te doen is. Het is een mooi en afwisselend pad.

 141. Een mooie, afwisselende route. Weiland is hier geen uitgestrekt biljartlaken, maar mooi kleinschalig, onderbroken door prachtige houtwallen waar dan het pad soms doorheen loopt. De bordjes waren voor ons geen probleem, hoewel ik het ontbrekende bordje van Danielle herken. De organisatie tipt dan ook altijd óf de app óf een routekaartje mee te nemen. Dan is verdwalen praktisch onmogelijk.
  Bij de Zoete Inval zal het in de zomer goed vertoeven zijn, er zijn leuke zitjes. Ook nu is er selfservice koffie. Je kunt er je auto parkeren (geven ze ook aan op hun website).
  Deze route gaan we nog eens doen, de andere kant op.

 142. Mooie wandeling op een zonnige herfstdag. Hier en daar wat zompig maar nooit problematisch. Bramen waren goed teruggesnoeid van het pad. Wij liepen de 8km route “tegen de klok in”. Goed gemarkeerd behalve bijna aan het eind, waar je uit een houtwal weer de Broekermolenweg op komt. Daar was wel een bordje van een ander klompenpad maar niet van Oldenaller. Het bleek na enig zoeken dat je de weg moest oversteken en over een trappetje een heideveldje in moest lopen. Absoluut de moeite waard!

 143. Prachtige natuur, heel erg genoten van de afwisseling. Jammer dat we niet genoeg muntgeld bij ons hadden voor de schaapskooi. Onze dank aan de boeren die hun grondgebied openstellen hiervoor. En dank aan degene die de route heeft gepland.

 144. Vandaag het oldenallerpad hardgelopen. Prachtige afwisselende route. Goed aangegeven. Vooral het stuk achter kasteel Oldenaller is de moeite waard. Hier en daar waren de paden wel erg door beplanting overwoekerd, maar dat maakte het ook avontuurlijk.

 145. Vandaag het verlengde pad gelopen. Doe dit echt niet of je moet van asfalt houden. De hele verlengde route is alleen maar asfalt en soms op ook nog eens drukke wegen. Dit heeft niets meer met een klompenpad te maken. Als je het pad wilt lopen loop dan gewoon de 8 km. Daar zitten leuke wandelpaadjes in o.a. door het bos.

 146. Vandaag in perfecte wandelomstandigheden dit mooie klompenpad gelopen. Wij hebben genoten! Mooi afwisselend langs weilanden, akkers, boerderijen en het landgoed. Een aanrader voor wie niet al te veel kilometers wil wandelen en anders prima uit te breiden met andere paden.

 147. Vandaag dit pad gelopen. Over het algemeen vind ik de routes een stuk mooier met een zonnetje, een blauwe lucht en hier een daar een wolkje. Helaas was het vandaag een bewolkte dag. Maar deze route was ondanks de grauwe dag, prachtig.
  Ik heb nu heel wat klompenpaden gelopen maar deze zit zeker in mijn top 3. Het pad kronkelt door het landschap en na elke bocht weer een verassend mooi uitzicht. Een hele afwisselende route, veel groen, veel bloemen, langs een kasteeltje, langs beekjes, door weilanden, bos en struikgewas, over bomenlaantjes… De hele route kwetterende vogels, soms kwakende kikkers. En nagenoeg geen asfalt.
  Ik had per ongeluk de verkorte route genomen. Aan het eind van deze doorsteek rechtsomkeert gegaan. Het was absoluut geen straf om het stukje nog een keer in tegenovergestelde richting te lopen.

  Toen ik na 8km weer bij ‘De zoete inval’ aankwam vond ik het gewoon jammer dat ik al klaar was.
  Zeker voor herhaling(en) vatbaar. En dan de 11 of 12 km en/of andersom rond.

 148. Vandaag het mooie en afwisselende Oldenallerpad gelopen. Nu eerst de 8 km, maar we gaan deze route beslist nog een keer lopen en dan met de verlenging. De route is goed onderhouden. Fijn ook de stop van Natuurmonumenten met een toiletmogelijkheid. Complimenten ook voor de Zoete Inval qua parkeren, aanschaf van de papieren route en de mogelijkheid tot een consumptie en toiletbezoek. We gaan deze route beslist nog een keer lopen, maar dan met de routeverlenging.

 149. Wij hebben de uitgebreide route van 12 km gelopen. De route is aantrekkelijk door de mooie landschapselementen als boerenerven, schaapskooien, heideveldjes, houtwallen e.d.. Ook heel leuk om te zien, dat er verschillende beekjes stromen. Het is een mooie wandeling. Wat mij wel opviel, is dat je veel op verharde (steen/asfalt) paden loopt. Is dat bewust gedaan, bv voor de toegankelijkheid? Ik zou het leuk vinden als dit wat minder zou zijn.

 150. Gisteren de route gelopen, prachtige afwisselende route. Je komt van alle bezienswaardigheden tegen. Ook de schaapskooi was goed geregeld, lekker kop koffie en toilet op de route. Goed aangegeven.

 151. Wat een prachtige gevarieerde wandeling. Het enige minpuntje was dat er bijna op het eind (teruggaan is dan geen optie), wij liepen tegen de klok in, over een hek geklommen (2X) moest worden via van die steile “trapje/laddertjes”. Niet iedereen die wandelt is 40. Voor mij, vrouw van 64 zijn die dingen best een (eng) “evenementje”. Zou het nou niet mogelijk zijn, om de treden iets dichter bij elkaar te zetten en het misschien iets minder loodrecht te plaatsen….of helemaal mooi, vervangen door een hekje?

 152. Wij hebben ook de 8 km gelopen op een prachtige herfstdag. (16 oktober)
  2 dames , gewapend met stickers en heggenschaar liepen de route te controleren op afgevallen stickers , en overwoekering. Gelukkig maar, want wij gingen bijna de fout in op een bepaald punt, zodat zij ons konden corrigeren.
  Het is een prachtige wandeling , zeker nu met alle herfst kleuren.

 153. Voor de 2e keer het Oldenallerpad 8 km gelopen nu in prachtige herfstkleuren. Het is vast een geliefd pad want we zijn meerdere wandelaars tegengekomen ook natuurlijk omdat het zo’n ongekend mooie dag was. 25gr op 13 oktober!
  Vanaf de Hogesteeg richting de oversteek van de Nijkerkerstraat misten we de bewegwijzering. Na goed kijken zagen we 2 stickers in het gras bij de paal liggen. We wisten nog van de vorige keer dat we over moesten steken en we hebben natuurlijk de app. Wellicht een aandachtspuntje om de bewegwijzering opnieuw te bevestigen.
  Met dank aan alle vrijwilligers voor deze mooie route!

 154. Samen met Mijn zoon. We hebben voornamelijk over paden en langs houtwallen gelopen en natuurlijk weilanden. We hadden mooi weer met veel zon en weinig wind. Er waren verder weinig wandelaars dit keer. Uiteindelijk is deze 8 km nog mooier dan de 12 km vind ik. Ik heb veel foto’s gemaakt. Mijn vrouw moest werken dus is het de moeite waard deze ook eens met haar te lopen. De 12 km hebben we vorig jaar al eens gelopen met een groep Nordic Walking en ook in september maar toen scheen de zon niet. Dat maakt nu met zon de tocht zoveel mooier en ook de informatie van Natuurmonumenten voegt veel aan de wandeling toe.

 155. De Zoete Inval is een leuk start- en eindpunt. Verder een erg mooie en afwisselende route. Onderweg genoeg bankjes om te rusten, vooral een mooi moment op het landgoed. Genoten van het gezang van de vogels. Op (www.dickdrost.nl/fotogalerij/wandelingen 2018) heb ik weer een fotoverslag geplaatst. Geniet ervan.

 156. Gelukkig was het vandaag ietsje minder warm zodat we het Oldenallerpad hebben kunnen lopen. Echt schitterend! De auto hebben we bij de zoete inval geparkeerd en o zo jammer dat deze gesloten is op zondag. We beginnen altijd graag met een kopje koffie en het zag er heel sfeervol uit. Fijn dat we daar voordat we starten naar het toilet konden!
  Langs de maisvelden en heerlijk door de bossen zodat we in de schaduw liepen. We zouden de 6 km doen maar toch maar de 8 km gekozen. Blij dat gedaan te hebben anders hadden we het mooie landgoed Oldenaller niet gezien. De bewegwijzering was prima maar we hebben ter ondersteuning toch altijd de app aan.
  Dit is het 20e klompenpad en een aantal lopen we ook meerdere keren zoals het Meulunterenpad maar dan in een ander jaargetijde. Complimenten en dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken!

 157. Wat een heerlijke route om te lopen, (verlengde route + Groot Hellerweg) genoten van alle prachtige landweggetjes, dus wel veel verhard, maar geen enkele probleem omdat het op zondag gewoon echt super rustig is…. jammer dat dan wel de Zoete Inval dicht is, want had graag nog een ijsje willen eten, zag er echt super gezellig uit, maar helaas, wel perfecte plek om te parkeren, genoeg plek,
  kortom genoten vandaag

 158. Vandaag voor de eerste keer een klompenpad gelopen. Omdat ik nog niet zo’n ervaren loper ben, is de route van 8km prima te doen als beginner.
  Ik moet zeggen: ik was aangenaam verrast. Nooit geweten dat dit stukje natuur zo dicht bij huis is. De bewegwijzering is, op een enkel puntje na, goed te volgen. Maar ik had de app ook aanstaan voor de zekerheid en die werkt prima!
  Ik vond de route zelf afwisselend en daardoor erg mooi. De ene keer liep ik door de weilanden, dan door bosgebied en over heidevelden. Zo leuk om via een trappetje echt midden in de natuur te staan, kleine doorloopjes, bruggetjes ect.
  De route heb ik gelopen vanaf Oldenaller in de tegengestelde richting.
  Als laatste nog een pluspunt: het rustpunt bij de Schaapskooi. Heerlijk om op een bankje even uit te kunnen blazen, en ook gelijk gebruik te kunnen maken van een toilet! Binnen kon er zelfs koffie gehaald worden!
  Super fijne ervaring zo’n eerste keer en daardoor zeker voor herhaling vatbaar!

 159. Bij het nalopen van ons Oldenallerpad vond ik een afstandsbediening van een (garage) deur
  Wie heeft hem verloren? Degene die kan aangeven hoe de afstandsbediening eruit ziet en meer details weet mag contact opnemen met 06-3023 2864

 160. Helaas is de verlenging tot 11 km niet zo leuk, omdat je dan steeds langs een rijweg met verkeer loopt. (Vanaf manege Lozeman tot en met de Donkersteeg). Jammer, want begin en eind van de wandeling zijn heel mooi.

 161. Op Goede Vrijdag, 30 maart 2018, het rondje Oldenaller gelopen.
  Een prachtig en duidelijk aangegeven klompenpad. Grotendeels over de onverharde weg. Langs weilanden, door bossen, een rondje langs huize Oldenaller. De natuur is aan het ontluiken. Veel gefluit van vogels, diverse reigers, meerdere eenden, bloemen etc
  Op sommige plekken was het even oppassen geblazen ivm de nattigheid.
  De Zoete Inval is een leuke locatie om wat rond te neuzen en onder genot van diverse versnaperingen wat na te praten! Tevens kun je daar goed parkeren.
  Zelfs het speciaal ontworpen klompenpadspeldje was er al verkrijgbaar.
  Dank aan alle medewerkers!

 162. Schoenen met ouderwets blikje schoensmeer ingevet nieuwe veter en gaan door de blubber van het Oldenallerpad. Hakken stevig in de modder planten voorkomt slippertjes. Wat een geweldig klompenpad, prachtige singels met ijverig zagen mannen en glurende reeën. Mooie vergezichten, grillige grove den bosjes en snel stromende sloten en beken. Een prachtig landgoed met veel stinzelplanten, de sneeuwklokjes in volle bloei. We zijn ook benieuwd naar de anemonen en boshyacint. Ook de salamander in de poeltjes wil ik wel spotten. Dus we gaan het klompenpad nog een keer lopen.

  Ps mooie mok gevonden, wie heeft deze vergeten?

  https://www.facebook.com/hennie.blaauwendraat

 163. Wat een prachtige tocht. Wij hebben deze gecombineerd met het Huinerpad. Gestart bij Landgoed Oldenaller kwamen we na een dik uur bij de Schaapskooi, wat een prachtig rustpunt! Mits je kleingeld bij je hebt is er verse koffie, een tafel, stoelen binnen, picknicktafels buiten en een toilet. En alles schoon en netjes, geweldig.

  Er was onderweg wel wat modder met name op 1 oversteek. Maar met onze waterdichte wandelschoenen geen enkel probleem.

 164. Op 9 januari het Oldenallerpad gelopen. Wat een heerlijk startpunt. Even naar het toilet en een zelfbedienings kamertje met versnaperingen en drinken. Ook eitjes verkoop. Op de route was veel verharde weg maar dat waren mooie weggetjes dus zeker niet storend. We hadden deze route gekozen omdat het water overal hoog staat en we bang waren voor natte voeten. Op 1 weiland na was deze route kurk droog dus een aanrader op wat nattere dagen. Afwisselend bos, weiland, kasteel tuin. Wederom genoten.

 165. Vandaag voor de 4e keer dit pad gelopen.
  Een acht gelopen, eerst tegen de klok en de verlenging met de klok mee. Het middenstuk heb ik dus 2 x gelopen (2 x 20 minuten). ’t Is momenteel steeds de vraag of het niet te drassig is. Moest wel een paar keer wat omlopen, maar het was te doen. het is een mooi pad door bos, heide en boerenland.
  Totaal 14,7 km gelopen (ongeveer). 6,1 km hard (asfalt en straatstenen) en 8,6 km zacht.
  De hoofdroute is 2,5 km hard en 5,4 km zacht.
  De verlenging is 3,5 km hard en 1,5 km zacht, Ondanks veel “hard” toch zeker de moeite waard, erg rustig gebied.

 166. Na het schitterende pad reeds eerder te hebben gelopen nam ik vandaag de verkorting samen met de verlenging. Geweldig. Met name deze laatste voert u langs oorspronkelijke boeren erven en kolkende beken in een nagenoeg uitgestorven gebied. Wilt u even van de wereld zijn; hier kan het !!!

 167. Op 6 nov. 2017 het Oldenallerpad gelopen met goed weer: bijna droog en af en toe een warm zonnetje.
  Misschien wel ons 40ste pad en misschien ook wel het mooiste.
  Fijne afwisseling van weiland, bouwland, bosjes, houtwallen kronkelende zandpaden, meanderende beekjes, buitenplaats met waterpartijen en oud bos en er is zelfs enig reliëf. Prachtige vergezichten met herfstkleuren en zelfs veel koeien en paarden in de wei.
  Lekker rustig en niet te lang. Wij hebben de wandeling met ca. 4 km uitgebreid.

 168. Zondag 13 augustus 2017 voor de 2e keer dit pad gewandeld met mijn vrouw. Was wel een beetje druk naar daar was het weer ook goed voor. Het blijft een geweldig afwisselend pad. Wederom genoten

 169. Landgoed Oldenaller is een buitengewoon schitterende omgeving. Ik vond hem nu al mooi met de voortekenen van de herfst, ik denk dat als de bladeren van kleur veranderen dat ik hem nog een keer wil gaan lopen.
  Je loopt op deze route door zoveel verschillende landschappen: bos, weilanden, maïsvelden, heide. Ik heb gewoonweg de hele route genoten. Bekijk gewoon even de foto’s en je snapt waarom.
  https://fotobelevenissen.blogspot.nl/2017/08/14-augustus-2017-klompenpad-oldenaller.html

 170. Het is leuk starten bij De Zoete Inval op de Broekermolenweg. Voldoende parkeergelegenheid en mogelijkheid voor selfservice koffie en frisrank. Toiletmogelijkheid en een erg leuk terras!!
  Het is een verrassend, avontuurlijk en goed onderhouden klompenpad.
  Omdat ik de 8 kilometer wat kort vind, besluit ik de verlenging te nemen. Maar eenmaal op de Tintelersteeg vind ik de originele route langs het maïsveld meer uitnodigend dan het vervolg op het stukje fietspad. Ik vervolg de originele route tot na de houtwal en in plaats van links, ga ik rechts af door de wei en via het erf van zorgboerderij Tinteler kom ik op de verlenging van de route. De boerin vindt mijn ‘overpad’ prima! In plaats van de verharde weg kies ik om via Landgoed Hell weer naar de originele route te lopen. De twee hekken en het modderige tractorpad maken het avontuurlijk. In de schaapskooi van Natuurmonumenten is warme drank voor een euro verkrijgbaar. Echt een leuke plek om even uit te rusten.
  Voor de minder lange afstandsloper is dit – met 8 kilometer – een ontzettend leuk klompenpad. De verlenging is verrassend. Zeker als je het stuk door Hell waagt. Alles bij elkaar heb ik ruim 14 kilometer gelopen. Echt een aanrader!

 171. Het eerste door mij gelopen klompenpad en waarschijnlijk het mooiste. Nooit geweten dat het zo dicht bij huis, en zo vlak langs de weg waar ik vaak overheen rijd zo mooi is. Een heel afwisselende route, veelal over smalle paadjes met bruggetjes, bos, weidelandschap, hoge varens (waarbij het pad vrijwel niet meer te zien was) en als verassing een lekker kopje chocolade melk in een superschone schaapskooi. Erg welkom vooral na de regenbuien die we onderweg hadden. Een aandachtspuntje is dat de koffie in de automaat met enige regelmaat op is (zo lazen we in het gastenboek), zo ook nu een waterig bakje voor mijn partner.

 172. Geweldig mooi!

  Wat een mooie klompenpad route! Heel divers , paadjes , weilanden ,tussen de hoge varens doorlopen,bos, stukje hei,hekjes heen stappen , kleine “bruggetjes ” Wat het voor ons speciaal maakte , maar dan moet je geluk hebben, we liepen op een smal pad onder de bomen tussen 2 weilanden door. Op een gegeven moment zagen we langs de bosrand in een weiland 2 vosjes met elkaar spelen. Wat een geluk! Na een tijdje te hebben gekeken zijn we zachtjes doorgelopen. Wat was de verbazing groot toen we nog eens verrast werden door moeder natuur. Op “ons” pad stonden wij ineens oog in oog met een volwassen vos .Hij of zij ging er natuurlijk gelijk vandoor toen ze (hij) ons zag. Maar wat een geluk ,al voelde we ons wel een beetje indringers. Maar ook al kom je de vossen niet tegen ,dit pad zeker de moeite waard Doen! ( de zoete inval is ook heel gezellig)

 173. Hallo,

  Wij zijn echte fan’s van de Klompenpaden. Inmiddels al een heel rijtje paden afgewerkt doorgaans met veel plezier.

  Het Oldenallerpad was echt een uitschieter. Goed verzorgd en prima te wandelen met mooie doorkijkjes en interessante weetjes via de app.

  Normaliter zijn wij niet zo van uitbreidingen omdat onze ervaring leert dat dit nogal eens een behoorlijk stuk asfalt “sjokken” oplevert. Zo niet het Oldenallerpad, de uitbreiding was grotendeels over onverhard terrein en minstens zo leuk als de originele 8 kilometer.

  De schaapskooi met koffie-automaat en toilet is een opsteker en zo brandschoon, een genot.

  Kortom, een dikke dikke aanrader.

 174. Dit klompenpad is tot nu toe een van de mooiste die ik gelopen heb. Op de grens van verschillende landschappen, smalle paadjes tussen menshoge varens, een schaapskooi met koffieautomaat. Het kan niet op. Op de schaal van 1 t/m 5 sterren is dit een vijfsterrenpad, maar eigenlijk zelfs 5+. En de reigers. jawel, hoog in de lucht zag ik ze. Maar niet alleen reigers. Ook de buizerd (groot) en het roodborstje (klein) lieten zich zien. En dat alles samen met kleine beekjes maakten het een verrassend pad.

 175. Vandaag het oldenallerpad gelopen. Prachtig pad en gelukkig redelijk weer! Halverwege een pauze in de schaapskooi met een lekkere kom chocomelk en gebruik gemaakt van (een schoon?) toilet. Hoe fijn is dat! Onderweg veel moois gezien: weilanden vol paardebloemen, poelen, eenden, kikkers, vogels en zelfs een hert! *Genoten*

 176. Vandaag het Oldenaller pad gelopen.
  Heerlijke wandeling zeer afwisselend en mooie paadjes.

 177. Een prachtige zaterdag en 12 enthousiaste mannen en vrouwen van WijPutten staken samen met 3 kp vrijwilligers de handen uit de mouwen om alle houten overstapjes en slootkruisingen van stevig en wandelschoenenproof gaas te voorzien. En niet alleen dat, naast veel energie droegen onze gasten bij met o.a. spaden, bezems en boormachines. Het waren gezellige en nuttige uurtjes met een geweldig resultaat dankzij NLDoet. Alle werkers en het Oranje Fonds hartelijk dank.

 178. Inmiddels dit pad 3x gelopen. Er begint al aardig een spoor te ontstaan.:)
  Heerlijk om in deze afwisselende omgeving te wandelen en te genieten.
  De bebording is perfect in orde. Alle vrijwilligers, dank voor jullie inzet.

 179. Beste Rob,

  Leuk om te lezen dat de wandeling van het Oldenallerpad goed bevallen is!
  De opmerking over het startpaneel geef ik door aan de vrijwilligersgroep die helpt met het onderhoud van het Oldenallerpad.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 180. Allereerst wil ik graag zeggen dat het oldenallerpad een heel mooi en afwisselend pad is.

  Niet overdreven lang en in twee uur te lopen, twee en half als je wat meer de tijd neemt.

  Zeker een aanrader.

  Ik heb wel een opmerking. Het informatiebord bij de start is behoorlijk groen aangeslagen
  en dat zou wel eens schoongemaakt mogen worden. Maar voor de rest niets dan lof.

 181. Beste Rens,

  Bedankt voor uw reactie op het gastenboek. Fijn dat u een mooie wandeling heeft gehad! De Zoete inval is inderdaad niet altijd open. In de zomermaanden is er een zelfbedieningsterras, maar in de winter is dit dicht.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 182. Prachtige omgeving, mooie paden amper asfalt echt door de weilanden en grasfalteerde paden.
  waterdichte schoenen wel een must in de herfst/winter
  Bij het begin (zoete inval) geen koffie oid beschikbaar, alles gesloten. Misschien alleen in de zomer?

 183. Vorig jaar december dit pad gelopen zonder verlenging. Vandaag met verlenging. De verlenging van 5 km is bijna volledig verhard, maar wel heel mooi, over en langs boerenerven, bosschages, zeer landelijke omgeving.
  Op advies van een andere wandelaar (A. Aartsen) heb ik een 8 gelopen en het stuk van 5 naar 7 dus 2 x gelopen.
  In totaal dan 15 km. Ik vond het prachtig.
  Advies: de mooiste gedeelten zitten in de 8 km. Als dat te kort is raad ik je aan de verlenging ook te lopen in de vorm van een 8. Na alle regen van de laatste tijd viel me de drassigheid nog mee, ’t is te doen.

 184. Beste Henk,

  Bedankt voor het bericht. Ik heb het doorgegeven aan de beheerder van het gebied.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 185. Zit je lekker van de natuur te genieten zie ineens twee mannen lopen net een hond die ze gewoonweg over het hek heen tillen hier lopen koeien het is hier verboden voor honden stelletje asociaale. Dit was bij de ingang gang aan de broekermolenweg het stuk natuur park.

 186. Afgelopen zaterdag heb ik in de ochtend het Oldenallerpad gelopen. Het is een mooie afwisselende route. Eerst de statige lanen en het landhuis van Oldenaller, daarna het grillige patroon van paadjes, houtwallen en weilanden en als klapstuk nog een perceel hei. Het lijkt mij een route die in elk jaargetijde weer verrassend anders zal zijn. Rond het landhuis was het wel goed opletten om de bewijzering te volgen.

  Van de wandeling heb ik een verslagje gemaakt op mijn weblog: https://willemswonderlijkewandelingen.wordpress.com/2016/09/24/oldenallerpad/

 187. Na een aantal warme dagen de ‘klompen’ weer aangetrokken. Wij hebben deze route gelopen op 28/8 en vonden de route heel afwisselend qua landschap. Op sommige punten staat de mais hoog en dan ben je benieuwd wat daar achter zit. Dus later nog maar eens terug om dit te ontdekken. Het hoogtepunt van de wandeling vonden wij het gebied rondom het landgoed Olden Aller.
  De bewegwijzering was weer goed. Op sommige punten even opletten of je niet toevallig een ‘routeverkorter’ pakt.

 188. Met mijn vriendin erg genoten van een wandeling over het Oldenallerpad dat tevens deel uit maakte van een wandelpad van 11 km gepubliceerd in een gezamenlijke uitgave van ANWB en AD in de omgeving van Nijkerk. Het was onze eerste wandeling samen in Nederland waar we ook werden geconfronteerd met het fenomeen klompenpad. Na wat kort internet zoekwerk op deze leuke internet pagina gestuit. De app komt zeker op m’n telefoon.

  Voor wat betreft het uitgezette Oldenallerpad een mooi afwisselend parcours door bos en weidevelden waarbij voldoende PICNIC banken onderweg staan. Mooie vergezichten alsmede weidevogels gezien en boerenhoeven. Ook het landgoed Oldenaller is de moeite van het bekijken waard. Wij zijn op slag fan geworden van klompepaden.

 189. Wij hebben inmiddels al een aantal paden gelopen, maar het Oldenallerpad is beslist één van de mooiste.
  Wij liepen het pad op zaterdag 11 juni bij redelijk warm weer. De route is zeer afwisselend door bos, heide en weilanden. Opvallend vonden wij de gastvrijheid van de familie Brouwer van de Zoete Inval. Je kunt de auto daar vrij op het erf parkeren en bij terugkomst van de wandeling kun je genieten van een drankje of een heerlijk boerenijsje.
  Wel zelfbediening, ook de betaling. Dat maakt het zo leuk!

 190. zondag 5 juni gelopen met heel mooi weer.Zeer afwisselend met veel bankjes om even te genieten van de omgeving.
  rond het kasteel is echt prachtig. hebben de verlenging ook gelopen en ook dt is geen straf. Zijn volgens de tip eerst naar punt 7 gelopen en toen de verlenging gedaan en dan loop je een stukje mooie natuur 2x. De vogels gaven menig concert maar we waren waarschijnlijk te laat voor reeën.Het pad was zeer goed uitgezet en daarvoor hulde aan de vrijwillegers. Een toppertje onder de paden.

 191. Een prachtig Klompenpad. In deze tijd van het jaar, eind april, begin mei is het parkbos rondom Huize Oldenaller een lust voor het oog. Er bloeit van alles: zoals narcissen, madeliefjes en niet te vergeten de blauwe boshyacinten. En de rest: een prachtig hoevelandschap dat in het verleden nooit door ruilverkaveling is aangetast. Het pad is prima te belopen. Zelfs langs de rand van het weiland en de beek. Ik heb weer met volle teugen genoten.

 192. Deze wandeling staat met stip op de eerste plaats. Wat een prachtige wandeling! Een echte aanrader.

 193. Een geweldig mooie wandeling, af en toe flink drassig maar dat is juist avontuurlijker.

 194. Het eerste groen begint uit te lopen. Laat nu de temperatuur maar omhoog gaan.

 195. Op zondag 21 februari 2016 hebben mijn vrouw en ik deze wandeling gemaakt. We hebben met de klok meegelopen en de wandeling was volgens de gps 7,96 km. Het was een aangename wandeling met veel afwisseling waarbij we nog een aantal reetjes hebben gezien. Het was alleen op sommige plekken behoorlijk drassig dus wel deze wandeling met goede waterdichte schoenen lopen. Een aangename verassing was de schaapskooi waar je een bakkie koffie kon tappen en even naar een schone toilet. Omdat wij met de klok meeliepen waren we al na 2 km bij de kooi maar als je tegen de klok inloopt kom je hem pas na 6 km tegen. Zeker een aanrader en de vrijwilligers wederom bedankt. Wat jammer was dat de Zoete Inval dicht was.

 196. Bij de maandelijkse nalooprondes checken de vrijwilligers van het Oldenallerpad de staat van de bewegwijzering en de toegankelijkheid van de paden. Ook het verzamelen van eventueel zwerfafval nemen zij voor hun rekening. Jammer dat dit op bepaalde delen van de route een terugkerende taak is, zo bleek vorige week op de jaarvergadering van de groep.

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 197. Misschien een goede tip voor hen die de verlenging ook willen lopen en het mooie stuk tussen 5 en 7 niet willen missen de verlenging beginnen bij 7 en zo terug naar 5 loop je het mooie stukje 2 x maar dat moet niet erg zijn , toch ?

 198. Zeer mooie route, ik heb ook reeën gezien. Ik heb ook een stuk van de verlengde route gelopen (Tintelersteeg), maar inderdaad, gewoon de 8 km route is de mooiste (wel wat kort voor mijn doen). Bij de verlengde route mis je een heel mooi stuk tussen punt 5 en 7.

 199. Zeker een aanrader voor natuurwandelaars .Op een bepaald moment stonden we op tien meter van een koppel reeen en dat in volle natuur.

 200. Het valt me op dat de vogels ’s morgens al heel druk aan het zingen zijn. Vanmorgen maar eens de stoute (wandel)schoene n aangedaan en om 05.30 uur opgestaan om het Oldenaller klompenpad te wandelen. Na 10 minuten stond ik al oog in oog met de eerste ree; later volgden er nog een paar. Wat een prachtige route; volgens sommigen het mooiste klompenpad. Echt zoals een klompenpad moet zijn: over hekjes, bruggetjes, door weilanden en leuke bospaadjes. Helemaal top. En de vogels…. één groot concert!
  Ik heb de lange route gelopen waarbij het wat meer over verharde wegen gaat. Wil je wat minder en toch alle hoogtepunten zien, ga dan voor de 8 km.

 201. Inderdaad een mooie afwisselende route, maar pas op als je zoals wij de verlengde route wilt doen. De verlenging wordt pas een meter of tien na de gewone afslag aangegeven, zodat je die gemakkelijk zou kunnen missen als je de route niet bijvoorbeeld op de kaart bijhoudt.

 202. Prachtige route, zeer afwisselend en goed aangegeven.
  Leuke rustpunten en veel informatie onderweg!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.